logo

Lice és nits - a fejlődés inkubációs ideje

Az egyik legproblémásabb exoparazita a fej tetvek. Szűken koncentrált élőhelyük van, és kizárólag az emberi hajon élnek. Ennek oka a testük sajátosságai, különösen a bizonyos átmérőjű szőrszálakon való tartózkodás képessége.

A tetvek és nitsek korlátozott inkubációs periódussal rendelkeznek, amely az emberi állapothoz igazodik. A betegség fertőzésének idején ez a periódus, a betegség első tünetekre történő felvételétől számított időszak. A vérszívó paraziták esetében ezek hatása szinte azonnal a haj megjelenése után következik be.

A tartalom

A biológiai szempontból a tetvek klasszikus inkubációs periódusát általában a tengelykapcsoló kialakulása alapján számítják ki a teljes értékű személyek megjelenése előtt. A bőrgyógyászok esetében a tetveknek a valóságban kialakult inkubációs ideje azonos.

Kis számú rovar jelenlétében a tetvek nem mindig azonnal észrevehető kellemetlenséget okoznak. Még egy kellemetlen viszket is tévedhet más tünetekkel.

Milyen gyorsan növekszik a tetvek

Meg kell jegyezni, hogy az első harapások a fertőzés után néhány órán belül megjelennek a fejben. Ez arra utal, hogy a rovarok azonnal alkalmazkodnak, valamint az a tény, hogy hosszú ideig nem kaphatnak élelmiszert (vért). Úgy tartják, hogy a számukra a maximális éhgyomlási idő körülbelül néhány nap, bizonyos esetekben elérheti a hetet. Más ektoparazitákkal ellentétben a tetvek nem tudnak sokáig éhezni, legfeljebb egy hétig, aztán elkezdnek meghalni, ha nem találnak melegvérű gazdát.

Túl korai lenne beszélni a pediculosisról, ha a hajban több személy is gyorsan azonosítható és megsemmisíthető. A harapásaikat nem mindig lehet látni, vagy jelentős jelentőséget adni nekik. Mivel azonban a tetvek nagyon gyorsan szaporodnak, az észrevehető hatások 20-30 nap múlva kezdik érezni. Ez az időintervallum elegendő ahhoz, hogy a nymphok első generációja felnőjön, és aktívan befolyásolja a bőrt.

A masszívabb következmények a második generáció megjelenésével kezdődnek, amely jó körülmények között nőtt a harmadik hét után. Ekkor a páciens gyakran megkarcolja a fejét, fájdalmat érez, és a tetvek is szabad szemmel érzékelhetők.

VIDEO: Lice és scab - Iskolai orvos Komarovsky

Mi a pediculosis?

A pedikulózis olyan betegség, amelynek összetett tünetei jelentősek a tetvek fertőzésével.

http://www.parazitty.ru/vshi/inkubacionnij-period-razvitiya-vshej-i-gnid/

A fejtetű életciklusa: mondd el, laza, hogyan élsz?

Ha elég szerencsénk vagyunk ahhoz, hogy ilyen rosszindulatú betegséget találjunk, mint a tetvek - nevezetesen a tetvekkel való fertőzés, érdemes többet megtudni ezekről az undorító lényekről.

Hány tetű nő, mennyi ideig élnek, milyen gyorsan és hogyan reprodukálhatók?

Megpróbáljuk megérteni ezt a kérdést: vegyük figyelembe a fejtetű fejlődési ciklusát minden oldalról.

Általános leírás

A fejléce egy kis vérszívó rovarparazita, amely csak az emberi testen él, és a vér táplálja.

A stabil és kényelmes életkörülménynek köszönhetően a rovar nagyon gyorsan, mindössze három hét alatt alakul ki.

A stabilitást az a tény biztosítja, hogy a legtöbb ember az egész testét egy személy testére töltötte, és a kényelem - az élelmiszer állandó hozzáférhetősége (szabad).

Minden alkalommal, mielőtt egy új fejlettségi fokozatba költözne, a tetvek eltűnnek.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a kitűnő fedélnek nincs ideje a testtel növekedni, és egyszerűen törött.

A molting folyamat körülbelül 5 percet vesz igénybe.

A tetvek és a nits életciklusának fázisa

Ahogy érik, számos fejléce fejlődik:

 • Egg. Az emberi lazac életciklusának első szakaszának időtartama 4-16 nap, és függ az élőhely hőmérsékletétől és nedvességétől.
 • Lárvát. Inkubációs periódus után a lárva nagyon érdekes módon kelt a tojásból. Nem tudta azonnal kijutni a kókuszból, akkor kezd aktívan lélegezni, amint rágja a héjat.

A rovar végbélnyílásán áthaladó levegő felhalmozódik a csomók alsó részén, és kinyomja a lárvát. Megszabadult, a parazitát azonnal támogatni kell annak érdekében, hogy szó szerint egy nap alatt lépjen a következő szintre.

 • Nymph első életkor. A nimfa egy éretlen rovar. A felnőtt egyéntől eltérően csak a reproduktív szervek méretében és fejletlenségében különbözik. A nimfák fejlődési szakaszainak mindegyike 1-5 napig tart.
 • Nymph második kor;
 • Nymph a harmadik korban;
 • Felnőtt rovar vagy imago.
 • Ebben a képen a tetvek életciklusa látható:

  Hol és mennyi ideig élnek a tetvek?

  Meddig élnek a tetvek a hajon és a fejen kívül? Ez a fajta parazita csak az emberi fej fejbőrében élhet, valamint a szemöldökön és a szempillákon. A laza alkalmas arra, hogy ilyen környezetben éljen.

  A rövid lábak végén lévő karmok segítenek abban, hogy ne essen le a mozgás közben, és a horgok a bőrön a száj körül - a táplálkozás során. Egy speciális bifurkáció segítségével a has végén, a nő a haját tojásrakás közben tartja.

  A test oldalán 14 lyuk van, amelyeken keresztül a rovar oxigént kap. Amikor a tulajdonos megmossa a fejét, a lyukak átfedik egymást, megvédve az átgondolt teremtés életét.

  A kis méret (2-4 mm) és lapított forma miatt a parazita sokáig észrevétlen marad. Érdekes, hogy a tetvek megváltoztathatják a színt, alkalmazkodva a viselője hajszínéhez.

  A legkényelmesebb vérszívók 30 ° C és 70% -os páratartalom mellett érzik magukat. Ilyen körülmények között elég gyorsan mozognak - a sebesség 25 cm / perc - és gyorsan fejlődik.

  A fejléce csak emberi vérben tud táplálkozni, amit más táplálék nem helyettesíthet. Annak érdekében, hogy gyorsan növekedjen és szaporodjon, a vérszívóknak napi 2-6 alkalommal kell enniük.

  Egy éhes rovar pár napig képes élni, és hamarosan meghal.

  A parazita század rövid és körülbelül egy hónapig tart. Kényelmes körülmények között a rovar akár 46 napig is élhet. A női fej tetvek kétszer annyi ideig élnek, mint a férfiak, és étkezésenként háromszor több italt fogyasztanak.

  Szaporodási sebesség

  Miután elérte az imago színpadot, a rovarok két napot töltöttek.

  Néhány órával a párosodás után a lazac szaporodik - ez tojást, 2-4 darabot tartalmaz naponta.

  Továbbá, a parazita üres tojásokat tud párolni.

  Az élet során a rovar mintegy 150 új személyt termel.

  Így, ha legalább egy rovar az emberi testen halad át, akkor egy hónap alatt több száz lesz.

  Mi a nits?

  Nits a tojás, amelyet női tetvek teszik. A gyökértől néhány milliméteres személy hajához ragasztó folyadékkal vannak összekötve, amelyet a rovarok nemi mirigyei hoznak létre.

  A védőhéj annyira megbízható, hogy nem lehet mosni a tojásokat vízzel, még samponnal. A nittek hosszúkás ovális formájúak, és áttetsző vagy sárgásfehér magvak.

  Megtudjuk, hogy milyen gyorsan szaporodnak, és mi a fejtető életciklusa, megértjük, hogy a lehető leghamarabb meg kell kezdenünk harcolni velük.

  http://hairhomecare.ru/zabolevaniya/infekcionnye/pedikulez/circle-of-life

  Hány nap élhet a tetvek az ember fején kívül?

  A pediculosis olyan betegség, amely mind a felnőtteket, mind a gyermekeket érinti. A parazitákkal való fertőzés nem az emberi egészség szempontjából legveszélyesebb probléma, de kényelmetlenséget és sok kellemetlen pillanatot hoz létre. Ebben a tekintetben a pedikulózis kezelésére és megelőzésére szolgáló taktika kifejlesztésében döntő a kérdés, hogy mennyi tetű él a fejen kívül.

  Hány élő tetvek és csípők az emberi fejen kívül

  A tetvek létezésének időtartama viszonylag kicsi. Ha a parazitát nem mérgezik és a hajra fogják, akkor életciklusa negyven nap. Érdemes megjegyezni, hogy a tetvek rendkívül parazita rovarok, amelyeknek állandó befogadóra van szüksége az emberek számára.

  A személyiség nélküli élettartam attól függ, hogy mennyi ideig tarthat étel nélkül.

  A felnőtt hasított élettartama harminc nap. Ez alatt az idő alatt a nő körülbelül kilencven tojást helyez el. Az inkubációs periódus (7–10 nap) után a nits bejár. A következő tíz napban felnőtt lesz. Ezután a ciklus ismét megismétlődik.

  A hajon kívül a parazita legfeljebb négy napig él, majd feltéve, hogy a környezeti hőmérséklet nem éri el a 23 fokot. Amikor a levegő hőmérséklete eléri a 30 ° C-ot, a parazita egyén csak huszonnégy órát él az emberi fejen kívül. Amikor a környezeti hőmérséklet 10 ° C-ra csökken, a lazac 10–12 napig élhet, mivel a rovar aktiválja a védelmi mechanizmusokat és hibernál. Milyen hőmérsékleten találkoznak a tetvek és a nitsek a honlapunkon.

  A fejparaziták rovarok, amelyekre állandó éhségérzet jellemzi. Naponta négyszer eszik.

  A nitsek (tetvek) tekintetében ebben az esetben más a helyzet. Egy sűrű héjba zárt tyúk 3-4 napig személy nélkül életben maradhat, és csak akkor maradhat ki, ha a túlélés kedvező feltételei vannak.

  A tetvek a dolgokban élhetnek

  Megpróbálták az összes rendelkezésre álló eszközt a fejléce elleni küzdelemben, és a tetvek problémája ismét felmerül. Mi a helyzet?

  A vérszívó rovarok nemcsak az emberi hajra képesek élni és tenyészteni - ez tény.

  A tetvek párnákban és más textíliákban élnek. Miután alaposan megvizsgálta a paraziták élőhelyéről szóló információkat, gyorsan megtalálja a módját, hogy elpusztítsa őket.

  A tetvek textíliákban élnek, nevezetesen:

  • ruházat;
  • ágynemű;
  • kanapék, fotelek kárpitai;
  • párnák (és nem mindig toll).

  Pediculosis kórokozók csak emberi vérben táplálkoznak. Következésképpen élőhelyük szorosan összefonódik az emberi bőrrel.

  A parazita legelterjedtebb típusa a fejszőr. Általában a fejbőrben él, de az is előfordul, hogy a parazita ágyneműbe ágyazódik, például párnában.

  Fontos! A hajszálon kívüli fej parazita nem él hosszú ideig. Huszonnégy órával később, a lazac étel nélkül meghal, ezért az ilyen típusú parazita a lehető leggyorsabban megpróbálja visszatérni a párnából az emberi hajra.

  Az ágynemű hosszabb ideig étel nélkül is mehet. Ezért leggyakrabban megtalálhatók:

  • ruhákra, különösen fehérneműre;
  • kárpitozott bútorokon (különösen kárpitozott kanapéval és ággyal);
  • ágynemű (párnák, takarók, matrac).

  A ruhák csak ruhákon élnek. Amint egy személy fertőzött ruhát helyez el, a kis vérszívó rovarok azonnal elkezdnek harapni.

  Fontos megérteni, hogy a pediculosis kórokozók nem mindig laknak ágyneműben és párnában. A textil dolgok gyakran fertőzik a bolhákat, a buggyantákat. A parazita csapat néhány képviselőjét megkülönböztethetjük másoktól az alábbi kritériumok alapján:

  • A bolha ugrik, de a laza nem.
  • A tetvek csak vastag hajban láthatók, és a féreg paraziták a ruhák varrataiban és zsebében maradnak.

  Lehetséges-e a tetvek érintkezése nélkül?

  A pedikulózis problémája meglehetősen gyakori, mert sokan törődnek a kérdéssel, lehetséges-e a tetvek befogása az emberrel való kapcsolat nélkül?

  A válasz erre az izgalmas kérdésre pozitív. Fontolja meg a fertőzés lehetséges módjait:

  1. A hordható dolgokon keresztül, ha egy fejfajjal fertőzött személy előtted viselt.
  2. Fésűk és más stíluselemek használatával (különösen ilyen módon a fodrászszalonokban fertőzés történik).
  3. Sálak és kalapok segítségével, amelyek korábban egy tetűvel rendelkeztek.
  4. Ágynemű működtetése a vonatokban és szállodákban.
  5. Úszás a folyón (a parazita édesvízben él két napig).
  6. Foglalkozások a medencében (ha van olyan személy, aki pedikulózis volt, aki ott úszott).
  7. Az óvoda, tábor vagy iskola közös tárgyainak karbantartása.

  A kedvező körülmények között (levegő hőmérséklet, páratartalom) az élőhelytől függetlenül a nits fejlődése a parazita lárvák megjelenésével zárul.

  Érdekes tény. A felnőtt tetvek egy perc alatt 50 cm távolságot érnek el. Ez a képesség, hogy gyorsan mozogjon, segít a parazitáknak abban, hogy egy személyről a másikra gyorsan menjenek, még szoros kapcsolat nélkül is.

  Véleménye szerint egy rövid hajú személy nem kaphat a fejtetű. Ez nem teljesen igaz. Még egy kopasz ember is tetszik. De a paraziták nagyon gyorsan elhagyják az ilyen gazdát, mivel egyszerűen nem tudnak ragaszkodni és tojást fektetni.

  Az állat hamarosan bolhákkal fertőződik meg, a többi állatból a parazitákat fogva a hajon, a homokban és a vízben fogva. Ahhoz, hogy az állatokat a bolhákra vigye az emberekre, egy állat nem tud.

  Tudjon meg többet a pediculosisról cikkünknek köszönhetően:

  http://expertpovolosam.com/zdorove/pedikulez/skolko-zhivut-vshi-vne-golovy

  Emberi tetvek tenyésztése: milyen gyorsan

  Az ember kedvező élőhely a vérszívó rovarok számára. A paraziták ellenállnak a környezetnek, a pediculosis nemcsak közvetlen kapcsolat, hanem a medencében is fertőződhet meg, vagy valaki más fejfedőjére próbálkozhat.

  A betegség veszélyes, mert a vérszívókra jellemző a magas termékenység. Ha nem tesz intézkedéseket a pediculosis kezelésére, egy hét múlva az emberi test a tetvek és a csípők tenyésztőhelyévé válik.

  Hogy miképpen szaporodnak a tetvek, és hogy a paraziták túlélhetők-e egy személyen kívül, tovább tudjuk.

  Hol élnek a tetvek

  A tetvek az emberi testben élő parazita lények. Nem hajlamosak más emlősök képviselőire élni, ezért rossz az a nézet, hogy az ember fertőzött az állatokból származó pedikulózissal.

  A kártevők számára az élelmiszer forrása az emberi vér.

  A vérszívók nem eszik hajat, az epidermisz darabjait és a verejtékcseppeket.

  Az emberi testen három főfajta van:

  A fejléce a fejbőrbe települ, ahol a vérellátás intenzív.

  A parazitának állandó táplálkozásra van szüksége. Az ételeket 2 óránként szolgálják fel, az étkezés körülbelül 40 percig tart.

  A kóbor tetvek paraziták a durva növényzetben. A leggyakoribb lokalizációs webhelyek a következők:

  • A sárkány és az ágyék területe;
  • Axilláris üregek;
  • szemöldök;
  • Szempillák.

  Lehet, hogy szexuális kapcsolat során vagy a mindennapi életben fertőzni lehet a mocskos tetvekkel, meglátogatva más emberek fürdőit, kipróbálva a kívülállók fehérneműjét.

  A ruhák élnek az ágyneműben, a ruhákban és a varratokban. Láthatjuk a parazitát a varratokban és a redőkben. A vér táplálja, éjszaka mászik az embereket, és jó beidegzéssel szopogat.

  Érdekes tény: a vérszívó a gyermek fejének szőrös részén vérrel táplálkozik, míg a fej vérszívója még a szakállon sem tud élni.

  A pedikulózis elleni küzdelem elengedhetetlen, mivel a harapások karcolását egy fertőző kurzus bonyolítja, elhanyagolt dermatitisz és ekcéma.

  Életciklus

  A hiányos transzformáció stádiuma a tetvekre jellemző, azaz a lárva-szakasz nem lép be az életciklusba.

  Már a 48 órával a keltetés után az egyén érettnek és termékenynek minősül.

  A sokszorosítás villámgyorsan történik, mivel mindig van egy élelmiszerforrás - vér.

  A felnőtt tojások a tojást a hajszálhoz kötik, a gyökértől 1 - 2 cm távolságra. Mindegyik csúcs egy sűrű héjba van dugva, amelyet nehéz mechanikusan károsítani.

  Külsőleg a tyúk egy átlátszó cseppre hasonlít, amely a hajat borítja.

  A lárvák gyorsan felnyúlnak, és hasonlítanak egy felnőttre, de sokkal kisebbek. Az első étkezés után egy kis egyén mozog a nimfa színpadra.

  A nymph stádiumban való részvétel ideje alatt a rovar 3 mollot tapasztal, amely után az érett személy színpadába kerül.

  A nő minden nap 2-től 5-ig terjed, az egész életében a tojások száma eléri a 150-et.

  A tetvek és nitsek inkubációs ideje körülbelül 3 hét. Ez alatt az idő alatt a pediculosis egyértelmű jelei vannak, a hajkefék a harapások helyén láthatóak.

  Termékenység tetvek

  A tetvek gyorsan szaporodnak, szinte villámlással. Kedvező feltételek esetén, a tojás színpadától a színpadig, az érett egyén egy kicsit több mint 2 héten át halad. Megfelelő táplálkozás és kedvezőtlen körülmények hiányában - 1 hónap.

  Egy hónappal később, az egyénnek a fejében megjelenő megjelenése után a pediculosis tünetei egyértelműen kifejeződnek. A harapásokból származó viszketés nem ad a betegnek sem enni, sem aludni.

  A ruhák elhomályosítják több tojást, mint egy közönséges.

  A paraziták szaporodásának folyamata minden fajban azonos. Az egyes szakaszok és a fejlődési ciklus időtartama megegyezik a fej, az egyházközség és a cicák vérszívásával.

  • A fej tetvek az egyedül az emberi testen élő két parazitafajta egyike.
  • A második típus egy ruhanemű. Az egyetlen különbség az élőhely.
  • A gerinc paraziták egy másik fajba tartoznak, de hasonló életkörülmények miatt az életciklus gyakorlatilag nem különbözik a fent felsorolt ​​fajoktól.

  El tudnak-e alkalmazkodni az emberi testen kívüli élethez?

  Élelmiszerforrás nélkül a vérszívó legfeljebb 48 órát képes túlélni. A fejen kívül, ember nélkül, a parazita éhes sztrájkban élhet több mint egy hétig. Fontos feltétel a 10 * C feletti hőmérséklet-szabályozás.

  A vértestvérek az emberi vérből táplálkoznak, és az éhezési sztrájkra való képesség néhány nap. Ha egy személy hosszú ideig nem visel szennyezett ruhát, a tetvek 7 nap múlva meghalnak.

  A mocskos vérszívó egyáltalán nem tolerálja az éhezési sztrájkot. Élelmiszerforrás hiányában a halál 7-10 órán belül történik.

  A kedvező feltételek melegek. Ha a tojás a padlóra esett egy lakásban, ahol a hőmérséklet stabil, akkor a lárva kikelt, de a táplálék hiánya több órán keresztül halálhoz vezet.

  A személy bárhol megfertőződhet pedikulózissal. Egy lift, egy kórház, egy iskola, egy óvoda, egy úszómedence és a tömegközlekedés minden potenciálisan veszélyes hely, ahol tetszeni fog.

  Megfertőződhet, ha megpróbál más emberek ruháit, ha nem használja a fésűt vagy a törülközőt, intim intimitás alatt.

  Amint a parazita megüt egy új gazdaszervezetbe, azonnal alkalmazkodik az új élőhelyi viszonyokhoz, és viharos megélhetést hoz létre, kezdve aktívan az utódok szaporítására.

  Érdekes tény! A rovarok szeretik a tiszta hajat, az a vélemény, hogy az üresség szenved, rendetlen - rossz.

  Még a higiéniai szabályok gondos betartása esetén sem lehet védeni a fertőzéstől. Egy beteg emberrel való közvetlen érintkezéssel biztosan fertőzésbe kerülnek. Azonnal nem gyanakszik a betegségre.

  A rovar nem okoz szorongást a tulajdonosának. A viszketés és a kellemetlen érzés a fertőzés után jelentkezik, amikor az egyének nagyobbak. A tulajdonos csípése miatt elviselhetetlen viszketés érzi magát, különösen éjszaka.

  Számítson arra, hogy a rovar önként hagyja el a végső tulajdonosát, nem éri meg, a vérszívó megbízhatóan rögzíti a haját a tartós mancsával. Ha a betegséget hosszú ideig nem kezelik, a pediculosisot egy fertőző kurzus bonyolítja.

  Különbség nő férfi

  Vérszívók - heteroszexuális lények, megkülönböztethető egy nő és egy férfi között olyan jellemzők szerint, mint:

  • Borjúméret;
  • Megjelenés:
  • A belső szervek szerkezete.

  A férfiak kisebbek a nőknél. Egy felnőtt férfi borjú hossza eléri a 3 mm-t, a nőstények - 4 mm.

  Nagy testtartó: hím - kb. 4 mm, női - 5 mm.

  A gerinc paraziták mérete kisebb, mint más fajok. Egy felnőtt férfi alig éri el az 1 mm-es méretet, a felnőtt nő pedig nem haladja meg az 1,5 mm-t.

  Az egyéneket fajok szerint különböztetjük meg. A hímnél a has vége kerek, a nőstényben - forkedve.

  A férfiaknál az elülső lábpárok karmok formájában fejlődnek ki, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy a nőstény párosodás közben tartsa.

  Gyakran előfordul, hogy a hasi nő a kis piros pontokat mutatja - tojást.

  A belső különbségek csak mikroszkóp alatt láthatók. A nőstény női nemi szervek, hím - férfiak.

  Tenyésztési folyamat

  A fején lévő tetvek reprodukcióját érdekes részletek jellemzik. Érdekes folyamat a kagylóból a keltetésre.

  A lárva az orális készülék segítségével áttöri a héjat, de nem tudja megszabadulni a membránszálból. A fiatal egyén kezd aktívan lélegezni, a levegő áthalad az emésztőrendszeren és kilép a végbélen.

  A tojás hátulján felgyülemlett levegő hatására a lárvát a személy fejbőrére tolják ki, ahol azonnal elkezdi az étkezést.

  Az életciklus több szakaszban zajlik:

  1. A tetvek 5 és 7 nap múlva jelennek meg;
  2. A következő 2-3 napban a kikelt lárva egy nimfának alakul;
  3. Körülbelül 5 napig szükség van egy fiatal nimfára, hogy túlélje a második molting időszakot;
  4. Az egyén 8 nap után eléri az érettségi szintet.

  Hány tetű él? A szexuálisan érett egyének élettartama 1 és 1,5 hónap között mozog.

  A nymph stádium legyőzése után néhány órával a nők a férfiakkal párosulnak. Az egyszeri megtermékenyítés elegendő ahhoz, hogy a tojásokat az egész életciklus alatt el lehessen helyezni.

  A head bloodsucker naponta 2-4 tojást tartalmaz, ruhákat - körülbelül 10, pocsolya - 2 - 3 nits naponta.

  Egyszerű számításokat követően kiderült, hogy a fej, az egyházközség és a vérszívó asszony tudatos életére sok tojást helyeznek el: 80 - 120, 300 és 60 lárvát.

  A tojás ragadós titokban van burkolva, hogy biztonságosan lehessen kötni a ház hajszálához. A ragasztóanyag egy része felszabadul a petesejtből a tojás előtt, membrán membrán képződik belőle, amelyet nehéz mechanikusan károsítani.

  Miután a tojást lefektették, a ragacsos exudátum keményedik és formázza a tetvek lárváinak érését.

  Tenyésztési tetvekre vonatkozó feltételek

  A paraziták normál reprodukálásához bizonyos hőmérsékleti tartomány szükséges. A nits kialakulása megáll, ha a hőmérséklet 23 * C alá csökken.

  Az intenzív fejlődés megáll, ha a hőmérséklet 45 * C fölé emelkedik. Az új élet születésének normál hőmérséklete + 31 * C.

  A paraziták kialakulása villámgyorsan fordul elő, amikor mind a nők, mind a férfiak élnek a fejben.

  A rovarokat úgy alkalmazzák, hogy csak az emberi testben éljenek, bizonyos majmfajokra települhessenek.

  A pediculosis nem a szegénység és a gondatlanság jele. A betegség a jóléti emberekkel is előfordul. A rovarok önmagukban nem indulnak el, például idegeken.

  A fertőzés kizárólag a páciensektől az egészséges vagy a közönséges helyeken, nagy tömegű embereknél történik.

  http://prochizdoma.ru/kak-razmnozhayutsya-vshi/

  Hány tetű él személy nélkül, ahol élhetnek?

  A pediculosis nagyon gyorsan és sajnos sok észrevétlenül fejlődik. Egy női nő naponta legfeljebb 4 tojást tartalmaz a jövőbeli utódokból. És mi van, ha egyenként 5-7 személy van? Egy nap alatt a fejet sok új tojás borítja, és egy hét múlva egy kis törzs nélküli hívő törzs lakik a hajában. Próbálok megszabadulni e betegségtől, sokan aggódnak az újrafertőzés lehetősége miatt. - Hány tetvek élnek az emberi fejen kívül? - Ez az egyik legnépszerűbb kérdés, amely a betegség kezelésében szenvedő embereknek aggódik. Próbáljuk meg megérteni ezt a kérdést, felhívva a figyelmet a rovarok élettartamát és fejlődését befolyásoló néhány árnyalatra. Szóval, hány tetű él.

  A hosszú élettartam élettartama

  Annak érdekében, hogy megértsük, mennyi tetvek élhetnek, először emlékezzünk meg a lazac életciklusát a nitsek kialakulása óta.

  Tény. A tudományban úgy gondolják, hogy a tetvek nem rendelkeznek lárva fejlődési szakaszával. Ezért az első szakasz egy tojáscsík kialakulása, amelynek a héja a lazac embriója.

  Kedvező körülmények között a nits-fázis 5 napig tart. Ezután jön a nimfák - fiatal tetvek, amelyek már nagyon hasonlítanak a felnőttekhez, de még nem képesek reprodukálni. Összességében a nymph három mólón megy keresztül, ami egy nagyobb héj kialakításához szükséges. Körülbelül 3 nap nymph szükséges az első molt előtt, majd további 5 nap múlva, majd a parazita másodszor is eltűnik. A harmadik molt előtt meg kell várni egy kicsit több, mint egy hét - 8 nap. A héj utolsó elmozdulása után az első napokban az asszony első nyakát helyezi.
  A felnőtt ektoparaziták 30 és 42 nap között élnek. Ez alatt az idő alatt a fejléce legfeljebb 140 darab, a sárgaréz - csak 50 és a szekrény - az új generáció 300 tojásának felel meg. Minél szexuálisan érettebb képeket talál a hajban, annál gyorsabb a párzás, és így több darab keletkezik.

  Terminológiát. Az imago az ízeltlábúak egy felnőtt felnőtt rovarának a szakasza, amely komplex fejlődési stádiumú. Az imago színpadon a rovarok képesek reprodukálódni és megtelepedni, de már nem képesek fejlődni és növekedni.

  Felismerve a tetvek fejlődésének és reprodukciójának sebességét, világossá válik, hogy mennyire fontos a kezelés időben történő megkezdése és a fejlődésük megállítása.
  A tetvek gyorsan fejlődnek és szaporodnak a következő kedvező tényezőkkel:

  • az áramforrás, amely egy személy, mindig a közelben van. Egy felnőtt személy 3-4 óránként eszik. Amikor belép a külvilágba, az emberi test határain túl, a fej voshka legfeljebb 3 napot él. A mágikus tetvek kevésbé merevek - az éhség halála 10 órán belül történik;
  • a tetvek életének legkedvezőbb hőmérséklete az emberi test hőmérséklete, az ingadozások nem haladhatják meg a 10 Celsius fokot;
  • a tetvek nem tudnak levegő nélkül élni, így annak hiánya néhány napon belül halálhoz vezet. A test tetvek megsemmisítésére szolgál - a dolgokat szoros műanyag zsákba hajtják, és biztonságosan kötik össze. A csomót néhány hétig hagyják, majd a tetvek halott borjait egyszerűen megrázzák.

  Amikor megváltoztatja a kényelmes környezeti feltételeket, a tetvek lassítják a fejlődést, lassabban szaporodnak vagy teljesen megállnak.

  Gyakran az emberek megkérdezik: „Hol élnek a tetvek?” Minden nagyon egyszerű: a fej és a szőrszőrszálak kizárólag az emberi test szőrös területén élnek, és a ruhák a ruhában vannak. Ismert, hogy egyes majmok fajait találjuk. Kiderül, hogy az ektoparazita nem élhet az emberi testen kívül. Ha elveszítik a hordozójukat, néhány napon belül meghalnak.

  Érdekes. Az ektoparaziták két napig élhetnek a víz felszínén, várva egy új gazdaszervezet megjelenését. A rovarok különösen erősek az ilyen körülmények között - úszhatnak és vízben állhatnak több mint két napig, ha a hőmérséklet kényelmes nekik.

  A testen kívüli élettartam

  A test tetvek túlnyomórészt az emberi test felszínén kívül élnek, és csak az ételre mászik. Ezért nem annyira függnek a külső hőmérséklettől és más környezeti feltételektől. A normális létezés fő feltétele - a tápforrásnak a rovarok közelében kell lennie.
  Ami a fejtetűt illeti, jobban függenek az embertől. Sokkal gyakrabban eszik, mint a pékáruk, és a tojást csak a hajra helyezik. Személy nélkül, a fej imago kényelmes hőmérsékletgel és levegőellátással 2-3 napig tartózkodik. Ha a hőmérséklet 20 Celsius-fok alá esik, az imago „hibernálásra” esik, ha kényelmesebb feltételeket vár. Ez a feltétel a hőmérséklettől függően 1-2 hétig tarthat.
  A mágikus imago a legérzékenyebb a külső tényezőkre. Ezért, miután elvesztette az áramforrást, akkor csak 10 óra lehet, ha más feltételek továbbra is kedvezőek maradnak. A várakozási idő miatt a laza lassul a fejlődésben és a szaporodásban. Amikor a hőmérséklet csökken, az egy emberi testen kívül egy napig élhet.

  A tetvek élettartama kedvezőtlen körülmények között

  A kedvezőtlen körülmények befolyásolják, hogy egy imago mennyi ideig élhet, és hogy képes-e reprodukálni. A kedvezőtlen körülmények között azt értjük:

  • a táplálkozás hiánya;
  • 10 ° C-nál nagyobb környezeti hőmérséklet-ingadozások;
  • nincs levegő több mint egy napig.

  Imago élet az emberi testen kívül

  Amikor a fej tetvekkel szembesülnek, sokan csodálkoznak: „A tetvek ágyneműben élnek?” Válasz: „Nem, nem tudtak ágyneműben élni. Szövet varratokban élnek, és bútorokra vagy ágyneműre csúszhatnak, ahol láthatók. ”
  Az ágyak tetszés szerint élnek a ruházati ráncokban, a szövettermékek varrataiban. Az emberi testre csak ételeket keresnek, majd visszatérnek a fő lakóhelyre és a reprodukcióra. Jelenlétük nyomai a test harapásainak vörös foltjaival azonosíthatók.
  Ruhákon az ektoparaziták folyamatosan élnek, és ha párnára esik, csak az az időszak, amely táplálék nélkül ellenáll, 1-2 napig tart.

  Élettartam nits

  A Nit a környezeti feltételeknek ellenállóbbnak tekinthető. Nincs szükség áramforrásra, mert a tojás fejlődési szakaszában mindent, amire szüksége van, a kókusz belsejében kell elhelyezni. Mindazonáltal a hőmérsékletcsökkenés is romboló lehet. Ezért az 50 ° C-nál magasabb hőmérsékletű fagyasztott területeket és a szennyezett területek feldolgozását kiváló módszereknek tekintik az egyházközség, és bizonyos esetekben a fej tetvek kezelésére vegyi anyagok használata nélkül. Az élet nits nem több, mint 5 napig tart, miután egy nymph lett. A kedvezőtlen körülmények között a fejlődés csökken, ha semmi nem változik, a nit egy héten belül meghal.

  Figyeljen! Télen a környezeti hőmérséklet alacsony, de ha az ember vastag fejdíszet visel, akkor az „üvegházhatást okozó” feltételeket hozzák létre a nits számára. Ebben az esetben a nits és a nymphok érése sokkal gyorsabb.

  A tetvek hideg felhasználásának speciális eszközei. Séta a fagyos időben, kupak nélkül, egy személy valószínűleg hidegebb lesz, de nem fog megszabadulni a pediculosistól.

  következtetés

  A tetvek életciklusának rövid adatait elemezve válaszolhatunk az ektoparaziták kérdésére: „Hány tetű él?” - egy rovar átlagosan 60 napig él, amelynek során körülbelül 80 darabot termel. A kedvezőtlen körülmények között és egy felnőtt felfüggesztett animáció állapotába való átmeneténél a várható élettartam akár 80 nap is lehet.
  Alapvetően az ektoparaziták teljes életciklusa egy személy felületén történik. Ha egy nagyszámú „élettárs” egy fertőzött személykel él, akkor szoros kapcsolat esetén nagy a kockázata annak, hogy megosztják a „fejpopuláció” egy részét, ami gyakran megtörténik. Ismerve a tetvek fejlődési szakaszát és élettartamát, lehetséges a betegség terjedésének elkerülése a tetvek megfelelő gyógyításával. A kezelés általában a felnőtt tetvek pusztulásával kezdődik, és egy héttel később az eljárás megismétlődik, hogy elpusztítsa a tojásból kikelt nymfákat. Ez megakadályozza a pediculosis "járványát".

  http://makushkainfo.ru/zabolevaniya/pedikulez/skolko-zhivut-vshi.html

  Mennyi ideig tart a lice és a nits inkubációs ideje?

  A pediculosis olyan kellemetlen betegség, amely kényelmetlenséget okoz egy személynek. És néha meglehetősen nehéz azonosítani azonnal. A tetvek és nitsek inkubációs ideje sok körülménytől függ, így időtartama eltérő lehet. Az orvostudományban a pediculosis olyan betegségnek számít, amely a rovarok aktív aktivitása által okozott különböző tünetek formájában jelentkezik: súlyos viszketés, gennyes tályogok, vörös foltok és allergiás kiütés.

  A pediculosis olyan kellemetlen betegség, amely kényelmetlenséget okoz egy személynek.

  A tetvek, vagy - ahogyan ezeket gyógyászatban nevezik - Pediculus humanus capitis, olyan kis rovarok, amelyek csak az emberi testen élnek. A tetvek nem tudnak repülni és ugrani, így csak akkor lehet fertőzni, ha a pediculosisban szenvedő személytől rövid távolságra szoros kapcsolatban áll.

  A Nitsek olyan tetvek rögzített tojásai, amelyek a betegektől egy egészségeshez juthatnak különböző higiéniai termékek és személyes tárgyak segítségével. A rovarok 1–3 cm-es magasságban ragadják meg a tojásaikat a bőrtől egy ragadós, keményítő titok segítségével, amely a kókusz héját képezi, amely megvédi a tojást a külső hatásoktól és a különböző orvosi készítményektől.

  A tetvek az emberek között többféle módon továbbíthatók:

  1. Két vagy több ember közötti közvetlen kapcsolat esetén gyorsan egy ember fejéből mászik. Ez gyakran akkor fordul elő, amikor két ember ugyanabban az ágyban alszik, valamint a különböző játékok között a kertben, az iskolában és a kívülről.
  2. A személyes higiéniai termékek révén, amikor több ember ugyanazt a fésűt, gumiszalagot, barrettet használja.
  3. Ezeknek a parazitáknak a hipoxiára gyakorolt ​​nagyfokú ellenállása miatt fertőzhetnek, még akkor is, ha ugyanabban a medencében, folyóban, tóban úsznak.

  A tetvek többféle típusa van:

  1. A fej tetvek a leggyakoribbak a gyermekeknél, de gyakori esetek is vannak a felnőtteknél.
  2. A felnőttek a szexuális kapcsolatok során gyakori partnerváltozásokkal szerezik meg a sárgás parazitákat (ploshchitsy). De ezeket a személyi higiénia, alsónemű és ágynemű különféle elemei is továbbíthatják. Néha a szőrös tetvek a test többi szőrös részén, például a fenékrészen vagy a mellkason találkozhatnak, ha a betegség férfiakat érinti. Gyermekeknél ezek a rovarok „felállhatnak” a fejen, a szemöldökön vagy a szempillákon.
  3. A test tetvek általában olyan emberekre települnek, akik ritkán vagy soha nem változtatnak ruhát.

  Pediculosis (videó)

  Milyen gyorsan tudnak a tetvek tenyészteni

  A pediculosis inkubációs ideje meglehetősen gyors. Egy felnőtt egyén naponta 5-10 tojást képes elhelyezni, ami 3-4 hét alatt felnőtt rovarokká alakul, a hőmérsékleti rendszertől és a környezet nedvességtartalmától függően. A "Fiatal" tetvek ugyanannyi tojást képesek elhelyezni.

  Az inkubációs periódus az egy személy fertőzésétől az első tünetek megjelenéséig eltelt idő.

  Ennek a mondatnak a biológiai értelmezése azt jelenti, hogy a felnőtt hasított nitsektől való átalakulásának ideje.

  Az életmód és az életkörülmények megváltoztathatják a fejtetű fejlődésének időzítését. Tehát télen, alacsony hőmérsékleten az északi régiókban, amikor egy személy szinte mindig kalapot visel, és meleg a szobában, a tetvek sokkal gyorsabban fejlődnek, és gyakran teljes ciklusuk 16 napig tarthat. A középső sávban, amikor egy személy gyakran sétál, a rovarok sokkal hosszabb ideig fejlődnek.

  Az emberi testen kívül a paraziták legfeljebb 48 órát tudnak élni, szokatlan élőhelyet kaphatnak, és hosszú ideig étel nélkül maradhatnak.

  A tetvek életciklusa

  Életciklusa alatt - a születés pillanatától a halálig - a lazaság 4 fejlődési szakaszon megy keresztül:

  1. Tojás (kb. 1 mm).
  2. Lárva (méret 1,5 mm-ig).
  3. Nymph (méret 1,75 mm-ig).
  4. Felnőtt (3 mm-ig).

  A petesejtből származó tetvekből származó tojások viszkózus kenőanyagban jönnek ki, amely a nits cocoon héja. A megszilárdulás folyamán ez a kenőanyag hosszúkás kapszula formájában van rögzítve a hajhoz, és biztonságosan tartja a kókuszot egy helyen. A kapszula úgy van kialakítva, hogy megvédje a benne fejlődő lárvákat.

  Ahhoz, hogy kijusson a tojásból, a kis lárva éles pofákkal átszúrja a héj falát, és azonnal elkezd "lélegezni", kitölti a levegővel a kókusz helyet. Amikor elég nagy mennyiségben gyűlik össze, akkor a héj lebomlik, és a fiatal egyén jön ki, a fejbőrre eső, és azonnal belerakja, vért szívva. A tetveket 2-4 óránként kell táplálni, hogy aktívan szaporodjanak.

  A kókuszból kilépő lárvát nimfának nevezik. Annak érdekében, hogy érett egyénré váljon, két szakaszon halad át, hogy megvédje a testet a kedvezőtlen külső környezettől.

  A felnõtt lazac az elsõ harapás után kezd aktívan párosodni, és néhány nap elteltével az elsõ tojást elhelyezi. Minden nap maximum 10 darabot takaríthat meg.

  A szexuálisan érett paraziták élettartama 32 és 45 nap között mozog, és ebben az időben körülbelül 140-150 tojást tudnak elhelyezni. A cicka tetvek élettartama 2-szer kisebb, mint a fejeké, míg az egyházközségben 2-szer hosszabb.

  A tetvek fejlődésének időtartama és színtere

  A nits inkubációs ideje 5-8 napig tarthat. Kedvező feltételek számukra - az átlagos páratartalom és hőmérséklet + 31 ° C-ig a szobában. Ha a hőmérséklet meghaladja a + 40 ° C-ot, vagy -22 ° C alá esik, akkor a lárvák meghalnak.

  1. Az első szakasz lárvái 1 napról körülbelül 30 ° C hőmérsékleten és 10 napig + 10 ° C hőmérsékleten nőnek.
  2. Az első fázis nimfái körülbelül 5 napig nőnek.
  3. A második fázis nimfái 8 napig fejlődnek, majd imago-ba (nagy rovarba) fordulnak.

  A felnőtt parazita hosszúkás, áttetsző teste 0,7-3 mm hosszú. A héjjal való táplálkozás után az emberi vérrel töltött emésztő szervek láthatók. Az etetés folyamatát piercingszopás szájüreggel végezzük. Egyszerre egy felnőtt parazita akár 5 mg vért is felszívhat.

  Annak érdekében, hogy a vér ne váljon sűrűsödni vagy vérrögbe kerüljön, a laza fecskendezi a nyálat egy személy bőrébe egy speciális hígító enzimmel, amely fájdalmat okoz a betegnek.

  A paraziták fejlődési periódusa (a tojásrakás pillanatától a felnőtt rovarok megjelenéséig) nagymértékben függ a hőmérséklettől. + 25... + 26 ° С hőmérsékleten a tetvek 7-8 nap alatt, 5-32 napon belül + 32... + 33 ° С hőmérsékleten is kikelnek.

  Pediculosis esetén a kókusz érési ideje befolyásolja a paraziták reproduktív rendszerének általános ciklusának idejét. A „tojásból tojásba” való átadás minimális és maximális ideje 16 nap és 2 hónap között változhat.

  http://1klop.com/skolko-vremeni-dlitsya-inkubatsionnyiy-period-vshey-i-gnid

  A fejtetű fejlődésének inkubációs ideje

  A fejléce - paraziták nemcsak az ételük jellege, hanem a létezésük helyszíne is rendkívül specializálódtak. Csak egy személy fejének és a legközelebbi hozzátartozóinak - néhány majomfajnak - fejbőrén élhetnek. Ennek megfelelően a biológia életciklusa és jellemzői, beleértve a fejtetű inkubációs periódusát is, nagymértékben adaptálódnak és a személy életmódjától függenek.

  A feltételeknek azonnal meg kell határoznia. Bármely betegség inkubációs periódusa alatt általában megértik a fertőzés és az első klinikai tünetek közötti időszakot. Ez a meghatározás nem alkalmas a fejtetű fertőzöttségének megfertőzésére - a paraziták a fertőzés után azonnal megharapnak egy személyt, de kis számuk miatt a beteg nem érezheti azt, vagy bizonyos kellemetlen érzéseket jelent.

  A biológiában a tetvek inkubációs ideje az idő a laza tojások fejlődéséhez. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a laza tojásokat nitsnek nevezik, az entomológus számára a tetvek és a nits inkubációs ideje lényegében azonos. Figyelembe véve azt a tényt, hogy sok olvasó a tetveket betegségnek tekinti, a tetvek inkubációs periódusának leírása során tovább fogjuk tekinteni azt a biológiai és a népszerű értelemben vett értelemben.

  A tetvek inkubációs periódusa: milyen gyorsan kezdik a fertőzés utáni pörgetést

  A fertőzés után az első tetvek harapásai már az első órákban előfordulnak, miután a paraziták az emberi hajvonalhoz értek - ezek a rovarok nem tudnak élelem nélkül élni több mint egy napig. Azonban egy vagy két olyan személy harapásai, akiknek sikerült bejárniuk egy egészséges személyt, nem különösebben éreznek, és gyakran nem figyelnek magukra. Ezért ebben az időben túl korai beszélni a pediculosis bármilyen megnyilvánulásáról.

  A fején lévő tetvek tünetei három-négy hét után kezdik érezni magukat. Ez idő alatt az első generáció nimfái, akik már hatalmasan harapják az emberi fejbőrt, ideje növekedni és növekedni.

  Kedvező körülmények között, három hét elteltével, a második tetvek előfordulása megjelenik a fejen, és nagy számuknak köszönhetően már súlyos viszketést és jól jelzett kényelmetlenséget okoznak.

  A pediculosis olyan tünetek komplexuma, amelyek jellemzőek a súlyos tetvek fertőzésével. Az orvosi gyakorlatban a pediculosis betegségnek számít, és a tünetek által okozott különböző tünetek formájában jelentkezik: viszketés, tályogok, foltok megjelenése és allergiás kiütések.

  Ilyen esetben a tetvek ilyen inkubációs ideje három hétnek tekinthető. Ebben az időszakban a tetvek minden jele megjelenik a fejen: nits, irritáció, viszketés és más emberek fertőzésének lehetősége.

  Az emberi életkörülményektől függően a tetvek fejlődési periódusa változhat. Például a téli vagy északi szélességi fokokban, amikor egy személy fejét állandóan kalapot fedik be, és a beltéri térben kellően meleg, a tetvek gyorsabban fejlődnek - néha 16 napon belül a teljes szaporodási ciklusuk. A szélességi fokokban, amikor egy személy feje gyakran nyitva van, a paraziták általában hosszabb ideig fejlődnek.

  A tetvek reprodukciója: részletesen a nitsekről és a nimfákról

  Fejszúró - rovar, hiányos átalakulással. A tojásból lárva nyílik, amely felnőttre hasonlít, de sokkal kisebb és nem képes reprodukcióra. Ugyanolyan táplálkozik, mint a felnőtt rovarok, akiket az emberi vérrel háromszor táplálnak, és felnőtt rovarokká alakul.

  Ne keverjük össze a "nit" és a "tojás laza" fogalmát. Nit egy tojásból és egy kókuszból származó ragacsos anyag képződése, amely a haj szerkezetét tartja. Azt mondhatjuk, hogy ez egyfajta kókusz.

  Az ilyen lárvát, amely általában hasonlít egy felnőtt rovarhoz, nevezzük nimfának. A színpad nymph más rovarokra is jellemző, például csótányok, szöcskék és ágyasok esetében.

  Fontos, hogy a tetvek mindegyik fejlődési fázisa viszonylag rövid ideig tart, ezért ezeknek a rovaroknak az élettartama kicsi, és a szaporodási arány meglehetősen nagy. A parazitológusoknál szokás, hogy egy olyan rovarot hívnak, amely éppen egy tojásból, lárvából származik, és egy márka lárva már nimfa.

  A tetvek reprodukciós időszakai és inkubációs ideje

  A tetvek fejlődési feltételei minden szakaszban eltérőek:

  1. A nits érési ideje a hőmérséklettől függően 5-8 nap. Az optimális körülmények a nits számára, hogy biztosítsák a minimális inkubációs periódust, az átlagos levegő páratartalom és a hőmérséklet körülbelül 31 ° C. 40 ° C feletti és 22 ° C alatti hőmérsékleteken a tojásfejlődés megáll, és a lárvák nem keltek.
  2. Az első életkorú lárva egy napról 30 ° C-on 10 napig 10 ° C hőmérsékleten alakul ki.
  3. Az első kor nymphje 5 nap alatt alakul ki.
  4. A második kor nymphje nyolc napot alakít ki, és felnőtté válik - felnőtt rovar.
  5. A felnőtt rovarok az első étkezés után elkezdenek szaporodni. Általában a nőstények és a férfiak 1-2 napig párosulnak, miután a nymphot felnőtt rovarokká alakítják, majd a nőstények naponta 3-4 tojást helyeznek el.

  Mennyi ideig befolyásolja a tojások a tetvek keltését a hőmérséklet. 25–26 ° C-on a tetvek 7–8 nap alatt keltek, és 5-6 napon belül 32-33 ° C-on.

  Milyen gyorsan nem függ a tetvek keltése attól, hogy a fej milyen gyakran mosódik, vagy a haj nedves lesz.

  Hány nits érik, attól függ, hogy a rovarok teljes szaporodási ciklusa van. A tojástól a tojásig tartó minimális fejlesztési idő 16 nap, a maximum két hónapig terjedhet.

  A fejléce szinte nincs éhezési ütem. Folyamatosan élnek a fejbőrön, soha nem hagyják el az emberi testet. Ezért olyan tényezők, mint az élelmiszer jelenléte vagy hiánya, ezeknek a parazitáknak az életében gyakorlatilag nincs.

  A felnőtt fejtető maximális élettartama 46 nap. Ez alatt az idő alatt a nőnek ideje 140 tojást elhelyezni.

  És mi van más fajokkal?

  A más fajok tetvekre való inkubációs ideje kismértékben különbözik a fejrészétől.

  Tehát az ugyanazon fajhoz tartozó testvérben, de a ruházati élethez igazodva, a nymphok 5-8 nap alatt kikelnek. És a fejlődés átlagos ideje 3-4 hét - mint a fejtetű.

  Néha elvileg helytelen a „sraffozás” kifejezés. A nőstény tetszőleges ajkak és maguk a nitsek. Ezért a "nits hatch" helyett "a lárvák a nitsektől kikerülnek".

  A cickafekete inkubációs ideje körülbelül 6 nap, és a lárva fejlődési ideje körülbelül 18 nap. Különbségük a fejlétról az, hogy egy felnőtt rágcsálkozás nem több, mint 30 nap, és egy nő legfeljebb 50 tojást tud elhelyezni.

  Csípős tetveknél a nitsektől származó lárvák nem keltek 22 ° C alatti hőmérsékleten.

  A nitsekkel való foglalkozás módszerei

  A pusztítás és a mérgek a fejlődésük bármely szakaszában meglehetősen lehetségesek és még szükségesek. Ehhez általában speciális rovarirtó szereket használtunk - Pedilin, Parazidoz, Nittifor, Pedeks, Hygia. Korábban még a petrolot is használták a tetvek ellen, de a hatékonyság és a könnyű használat szempontjából természetesen jelentősen alacsonyabb a modern samponoknál.

  Fontos, hogy még a hajvágás után is meg kell mosni a fejet samponnal, és tartsuk műanyag zacskó alatt, mivel a tetvek maguk a bőrön és a hajhagymák körül ülhetnek. És ha olyan sampont használunk, amely nem képes megölni a tetvek tojását - 5-6 nap múlva újra kell mosni a fejét.

  És persze, mindig és mindenhol meg kell követni a higiéniai szabályokat: ne törölje le magát valaki más törülközőjével, ne használjon valaki más fésűjét. Ismeretes, hogy a fejtetű két napig képes túlélni a vízben, így akár a nyilvános helyeken is úszhat.

  http://klop911.ru/vshi/o-vshax/golovnye-vshi-i-ix-inkubacionnyj-period.html

  Lice és nits: inkubációs idő, kezelés (újrafeldolgozási idő)

  A tetvek életciklusáról (Pediculus humanus capitis), a fertőzés inkubációs periódusáról, a fej kezelésének helyes időzítéséről és a nits elleni hatékony gyógyszerekről, mondja Natalya Vlasenko.

  Pontosan: lenne egy fej, és lesznek tetvek! Így szól az orosz közmondás.
  Bizonyára, sokan emlékeznek gyermekkori rémületre az anyjuk szemében, amikor a táborban vagy a kirándulás után visszatértek a hajukban lévő tetvekre. Egy másik egyszerű változata ennek a fenevadnak a gyermek fején való megjelenése: amikor az osztálytársak az óvodában vagy az osztálytársakban boldogok a rovarok tulajdonosai.
  Felnőttkorban is lehet fertőzni olyan helyeken, ahol az emberek zsúfoltak (vasútállomások, kollégiumok, tömegközlekedés, intézmények, ahol hatalmas sorok vannak, stb.).
  A gyerekek azonban sokkal gyakrabban fertőződnek meg.

  Pediculosis, inkubációs idő

  Felnőtt fejét

  Az első találkozás pillanatától a tetvekkel és az első tünetek megjelenéséig 30 nap, néha még több is lehet. Ezért elképzelhető, hogy hány tetű már fut a bőrön, emlékezve arra, hogy hol és mikor történt egy fertőzés.
  A tojás érési ideje és a lárvák felnőtt szexuálisan aktív lényekké való átalakulása attól függ, hogy milyen típusú lazac (fej, test vagy sárgaság), a rovar kényelmét, a levegő hőmérsékletét és páratartalmát. Egy már fertőzött személy személyes higiénia nem befolyásolja a tetvek szaporodásának sebességét. Minél magasabb a hőmérséklet (30 fokos) és minél nagyobb a páratartalom, annál gyorsabban növekszik a tetvek. Ha a környezetben a testtel való érintkezés 40 ° C-nál és 20 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten van, a további fejlesztés nem következik be. A testen kívül a fejtetű legfeljebb 2 napig él, és a testhőmérséklet mindig egybeesik a rovar „komfortzónájával”.

  Az "inkubációs periódus" kifejezés alatt megértjük a fertőzés kezdetétől az első tünetig tartó időt.
  Még mindig létezik biológiai megértés e fogalomról. Aztán beszélünk a tetvek tojásainak fejlesztéséről, azaz a nits-ekről.
  Ez az az időintervallum, amelyre a tetvek konverziója nitsből történik.

  Hogyan továbbítják a Pediculus humanus capitis tetvek által okozott pediculosisot

  A tetvek olyan rovarok, amelyek csak az emberre vonatkoznak. Ezért csak a fej tetvekkel rendelkező betegből lehet beszerezni. Ne hallgassátok meg a legendákat, amelyeket a tetvek egy ideig élnek a háziállatokban. Nekik van a tetvek.

  Lehet-e a tetvek az idegekre?

  NEM, a tetvek "az idegektől" nem indulnak el.

  A tetvek nem tudnak ugrani és repülni. Ezért a fertőzés csak szoros kapcsolat esetén lehetséges, kis távolságban, amikor lehetséges feltérképezni. Ahogy azt mondják, fejről fejre. Egyébként, a tetvek kitűnő ügyességet mutatnak a bejárás során.

  Ha beszélünk nitsről, még mindig vannak. De higiéniai eszközökkel és személyes tárgyakkal (fésű, kalap, törölköző, párna, stb.) Az egészséges személyhez juthatnak a betegből.

  Hogyan fertőződnek meg a tetvek?

  A fertőzés helyszínei eltérőek lehetnek: iskola, óvoda, tábor, tömegközlekedés, szállodák, kórházak, fodrászok, vonatok és más népszerű helyek.
  A fertőzéshez megfelelő helyre van szükség (az opciók a fent felsoroltak) és két ember, akik egy ideig érintkeztek egymással, közülük az egyiknek tetvek vannak.

  Hogyan juthat hozzá a tetvek: csak közvetlenül érintkezhet. Az egészséges személy ugyanazon a szobában, ahol beteg a pedikulózis, különböző helyeken marad.

  • Gyermekek gyakran odaítélnek egymással fejtetűvel.
  • A pszichés pediculosis a szexuális partnerek gyakori változásai és a szexuális viszonyok között. Gyermekeknél a fejrész és a szempillák elszállhatnak. A gyerekek pszichiátriai szokása általában "bűnügyi" jel - a gyermek szexuális használatának szimbóluma.
  • A ruhák a leginkább a hajléktalanoknál telepedtek le.

  Milyen gyorsan nő a fejtetű?

  Ebben a kérdésben nincs semmi a konzolra. A tetvek tenyésztése elég gyorsan, még gyorsan is. Egy napsütéses nap átlagosan 5-10 tojást (nits) tartalmaz, ami a hőmérséklettől és a páratartalomtól függően 3-4 hét alatt szokásos tetvekké alakul, amely tojást is képes.
  Ha a tetvek melegek, könnyűek és kényelmesek, akkor a fejlesztési ciklus csak 16 nap lehet. Ha a tartózkodás feltételei nem olyan kényelmesek, akkor a lazac 30 napig fog kialakulni.

  Hogy a tetvek szaporodnak a fejen: amint a felnőtt hasított a törzsek érintetlenül érintkezett a fejhez, mindent megtesz annak érdekében, hogy a tulajdonosnak új tetvekkel rendelkezzen, a laza táplálja és a tojásokat (nits) teljes formában hozza.

  A Pediculus humanus capitis tetvek életciklusa.

  Nit kupakkal és grubkal belül

  A Pediculus capitis haláláig a fejlődés négy szakaszában van: tojás (nits), lárva, nimfa, felnőtt.

  A petesejtből származó tojást egy ragacsos kenőanyagban távolítják el, amely a héjak héját képezi. Később ezt a kenőanyagot kapszula formájában már megőrzi a hajon, és szilárdan tartja a helyét. A kapszula védi a fejlődő tetveket.

  Nagyon érdekes a lárvák felszabadítása a tojásból. A csomók héja elég sűrű, és ennek a héjnak a leküzdéséhez át kell üríteni. Ez az, amit a tetvek lárvái csinálnak, és ennek a kókusznak az egyik végét az állkapcsaikkal áttörték. Aztán lélegzik, és „elhelyezi” ezt a levegőt a kocka másik végén. Ha elegendő mennyiségű "összegyűjtött", a kapszula felszakad, és a lárvát kihúzzák és a fejbőrre esik, és azonnal elkezd táplálkozni.

  A laza étvágy nagyon jó, és 2-4 óránként eszik. Annak érdekében, hogy aktívan szaporítsuk őket, erőre van szükségük. Nincsenek éhezési sztrájkuk, mivel nincs probléma az élelmiszer megtalálása. Az étel mindig közel van.

  Amikor a lárva kijött a héjból - ez egy nimfa.

  Üres héjcsapok

  A nimfa még kétszer megfordul, hogy egy imago - egy érett személy legyen. Szükséges az elszabadulás, mert az a kókusz, amelyben a lárva él, nem nő. A nymphnek védelmet kell nyújtania a kedvezőtlen környezeti tényezők és az orvosi samponok ellen. Ahogy a lárva nő, meg kell változtatnia a védő „ruhát”.

  Az érett tetvek csak az első harapás után kezdődhetnek. Két nap elteltével a nőstény tojást helyez, majd tojásrakás minden nap, maximum 10 darab.

  A tetvek élete 32-45 nap. Ez alatt az idő alatt a fejléce körülbelül 150 tojást tesz lehetővé; közérzet - kétszer kevesebb; szekrény - kétszer annyi.

  Ha röviden leírja a tetvek reprodukcióját és fejlődését, úgy fog kinézni:

  • az inkubációs idő 16 nap és 30 nap között van;
  • egy hét szükséges az éréshez;
  • lárva 1-2 napig fejlődik;
  • A nymph 5 nappal az első molt előtt (az első kor nymphje) alakul ki, és a nymph a második moltig 7-8 napig tart (a második kor nymphje);
  • a felnőtt rovar (imago) 1-2 nap múlva kezd el párosulni egy nimfából való átalakulás után. A szexuális érett lazac minden nap tojást hoz.

  Azt mondhatjuk, hogy átlagosan 20-21 napot vesz igénybe ahhoz, hogy a csípőből kijöjjön.

  kezelés

  Most, amikor tudod, hogyan fertőződnek meg a tetvek, hogyan szaporodnak a tetvek a fejen, hány nits a felnőttnél naponta, és milyen idő után a fiatal kilép a nitsektől, egyértelmű lesz, hogy az edzést többször meg kell ismételni. Sok olyan gyógyszer van, amely gátolja a rovarok aktivitását vagy megsemmisítését. A tetvek minden pénzeszköze megosztható azokra, amelyek csak élő egyedeket ölnek meg, és azok is, akik megölik a nitseket is (pediculosis készítmények - ovicid aktivitású pediculocidok).
  A pediculosis elleni küzdelem népi módszerei nincsenek. További információ a gyógyszerkészítményekről, valamint a tetvekkel szembeni népi jogorvoslatokról.

  A legtöbb kábítószer NEM HATÁLYA a nitsekkel szemben, és ezért újra kell kezelni a fejet. A szerek összetevői, elpusztító elemei tartalmazzák a MALATHION anyagot. Bármilyen krónikus betegség jelenlétében, valamint a két év alatti gyermekek kezelésében, jobb, ha orvoshoz fordul a megfelelő gyógyszer kiválasztása.

  Most, amikor tudod, hogyan fertőződnek meg a tetvek, hogyan szaporodnak a tetvek a fejen, hány nits egy felnőttben naponta, és miután az idő után a fiatal kilép a nitsekből, egyértelmű lesz, hogy a kezelést többször meg kell ismételni.

  Fontos! Ismételje meg a NADO kezelést egy hétig az elsődleges eljárás után. Egyes esetekben ez 2-3 alkalommal történik.

  A hatás rögzítéséhez a 7 napos időköz szükséges. Ha az első kezelés után néhány embernek sikerül túlélnie, a héten kikelt lárvák már a kezdetektől kezdve „elindíthatják” a folyamatot.

  Annak érdekében, hogy eleget tegyünk a pediculosisnak, anélkül, hogy búcsúznánk, egy héttel az első kezelési eljárás után, meg kell ismételni a fej kezelésének „szekcióját” a választott orvoslással. A háztartási cikkek kezelése a gyerekek pedikulózisának megelőzésére szolgáló feljegyzésben szerepel.

  http://parazityj.ru/chlenistonogie/vshi-i-gnidy-inkubacionnyj-period-lechenie.html