logo

A pediculosis kezelése, hogyan kell helyesen csinálni, és nem hagy semmit

A tetvek mindennapos paraziták. A rovarok "felzárkózása", nem remélem, hogy mindent a haj egyszerű mosásáért fizet. Valószínűleg sokat kell próbálnunk, hogy a beteg megrendelésre kerüljön, hogy megvédje a betegség terjedését. Ehhez a tetvek kezelését nem szabad csak a fertőzötteken végezni. Célszerű megelőző intézkedéseket biztosítani a közös tetoválásban élő családtagok számára. A paraziták elleni küzdelemben a magabiztos győzelem fontos feltétele a szaniter eszközök, ruházat, élőhely. Tekintsük meg a cselekvések helyes sorrendjét a tetvek fertőtlenítésére.

Teljes feldolgozás: mikor és mire

A tetvek problémamentes észlelése esetén ajánlatos a tetvek teljes kezelését végezni. A páciens tisztítása, a dolgok, a környező tér segít abban, hogy gyorsabban megszabaduljon a parazitáktól. Az átfogó intézkedések jelentősen csökkentik a tetvek újrafertőzésének kockázatát. A veszélyeztetettség alkalom arra, hogy gondolkodjunk az ilyen rendszeres jellegű cselekvések bevezetéséről. Ezek a betegségek kiváló megelőzése.

Nem szanatóriumi körülmények, zsúfolt tartózkodási feltételek, szabálytalan (rossz minőségű) mosás, ritka ruhadarabok megváltoztatása, a kívülállókkal való szoros kapcsolatra való hajlam - az ok arra, hogy a paraziták elleni védelemre gondoljanak. Ez az állandó és ideiglenes hasonló feltételekre vonatkozik. Például egy gyermek nyári táborból való visszatérése okozza a kontroll fokozását, a pediculosis megelőzését.

Feldolgozási technológia: családtagok, dolgok, otthon

A parazitáktól való teljes felszabaduláshoz, a lelki békéhez egyszerűen szükség van a lakások kezelésére a tetvek azonosításakor. Az eljárás magában foglalja az összes kapcsolattartó személy, a dolgok, a környező tér fertőtlenítését. Ez azért szükséges, hogy teljesen megszabaduljunk a parazitáktól, amelyek még rövid időn belül külső tárgyakra, emberekre is bejárhatnak.

Figyeljen! Az otthoni kezelést önállóan vagy egy rovarölő profilú szervezet részvételével végzik. A szakosodott szolgáltatás a tapasztalt kézművesek szolgáltatásait kínálja a szükséges vegyi anyagok arzenáljával.

A fertőtlenítés több lépésből áll:

 • beteg kezelés;
 • tisztító eszközök;
 • ruhaneműk, háztartási cikkek;
 • a környezet megtisztítása.

Minden cselekvés fontos a hatékony eredmény megszerzéséhez, de a technológiai folyamatok holisztikus szemlélete érdekében ezeket részletesebben kell megvizsgálni.

Betegkezelés

A tetvek kezelését emberben a kiválasztott gyógyszerre vonatkozó utasítások szerint végzik. A folyamat kívánatos egy jól fertőtlenített helyiségben való végrehajtásra (otthon egy fürdőszoba). A rovarirtó szerekkel való munkavégzés során kényszer szellőzési feltételek kialakítása szükséges.

A páciens kezelése a tetvek kimutatása során egy eldobható köpeny segítségével történik a fertőzött, extra köpenyt, kesztyűt, sálakat a rehabilitációt végző személy számára.

Az eljárás után a dolgokat mossák (égették, egy szorosan csomagolt zsákba dobják). Mérgező rovarölő szerekkel történő munkavégzésnél ajánlatos maszkot használni a légzőrendszer védelmére.

Az eljárás a következő:

 • mossa le a fejét a beteghez;
 • terápiás gyógyszer alkalmazása;
 • a kiosztott idő után mosott haj;
 • mechanikus fésűs fésű.

A manipulációk után szükségszerűen alaposan felújítják a szobát. Ez egyfajta védelem a tetvek ellen. Részletes információ a népszerű és hatékony tetvek és csípőeszközök használatáról, megtalálható a honlapunkon.

Tisztító eszközök

Az eszközöket öblítsük le, mert szennyeződnek a kezelés során. Ez garantálja az újbóli fertőzés kizárását, ha a fertőtlenítést pediculosis-val végzik.

Javasoljuk, hogy gondosan vegye figyelembe a kiegészítő eszközöket. Az egészséges családtagoknak saját fésűvel kell rendelkezniük. Javasoljuk, hogy tartsa őket távol a fertőzött rokon elemektől.

A teljes utókezelés után is a fertőtlenítő szerszámot a tetvek után végezzük (a ház minden fésűjére vonatkozik). Ez segít elkerülni a váratlan visszaeséseket.

A feldolgozási lehetőségek a következők:

 • bármilyen mérgező tetvek kezelésének alkalmazása (spray, sampon, oldat);
 • házi készítésű készítmény (ecet, hidrogén-peroxid, közönséges víz aránya 1: 1: 0,5);
 • forrázott vízzel (ki kell engedni az eszköz anyagát).

Fontos pont! A szerszámok mellett a tetvek tisztítják a mindennapi életből származó tartozékokat: hajvászonokat, gumiszalagokat, szalagokat. Használja ugyanazt a megoldást. A tetvekből származó dolgok feldolgozása az alábbiak szerint történik: az ékszereket 3 órán át helyezzük a kompozícióba, majd forró vízzel (60–70 fok) öblítjük, szappannal (samponnal) mossuk.

Mossa meg a dolgokat

A ruhák, ágynemű, egyéb textíliák tisztítása - előfeltétele. Különös figyelmet fordítanak az aktív kezelés időtartamára. A paraziták felborulhatnak a textíliákon. A piszkos tartozékok használata biztosítja az újrafertőzést.

Minden, a pácienssel érintkező textília mosásnak van kitéve. A pamutból készült dolgokat kívánatos, hogy forraljuk. A szóda-oldat hozzáadása növeli a hatást. A pediculosis alsóruházatát a lehető legmagasabb hőmérsékleten végzik.

A mosás során hőmérsékleti korlátokkal rendelkező fehérnemű szappannal és petróleummal (1: 1) alapuló megoldással van tisztítva. A dolgokat 20-30 percig helyezzük el a kompozícióban, majd a szükséges hőhatárok szerint mossuk.

A tetvek érzékenyek a túl magas és alacsony hőmérsékletekre. Jó lehetőségek a fertőtlenítésre hideg vagy égő nap. Télen vagy nyáron a mosott dolgokat több napig a szabadtéri levegőbe szállítják. Alternatív megoldás lenne a fagyasztó, a vas, a gőzgenerátor használata. Szükséges annak biztosítása, hogy a textíliák lehetővé tegyék az ilyen feldolgozást.

Nagy darabok (párna, matrac, ágytakaró), gyermekjátékok polietilénben vannak lezárva, 10 napig várva. Ez idő alatt minden életképes személy hal meg. Következésképpen kívánatos, hogy ezeket az elemeket mossuk (ha lehetséges). A legjobb megoldás az újak helyettesítése. Jó választás, különösen a túlzott fertőzés esetén a vegytisztítási szolgáltatások használata. Ez a módszer ideális a dezinficálásra pedikulózissal.

Különös figyelmet kell fordítani a ruházatra, amelyben terápiás intézkedéseket hajtanak végre. Ez vonatkozik azokra a dolgokra, amelyeket a páciens, egy családtag, rovarölő hatásokat okoz.

Ház takarítás

A textíliák kötelező mosása mellett a tetvekből és a nitsekből is gondoskodni kell otthon. A helyiséget normál nedves tisztításnak vetik alá. Ezután minden felületet rovarirtóval fertőtlenítenek. A hangsúly a tárgyakra vonatkozik, amelyek képesek a rovarok számára menedéket biztosítani:

 • szőnyegek;
 • kárpitozott bútorok;
 • textiljátékok.

A kezelést egy üres szobában (a háztartás jelenléte nélkül), személyi védőfelszereléssel (légzőkészülékkel) kell elvégezni. A fertőtlenítés után néhány órát várnak (3-5 elég). Tilos a házban tartózkodni. Ezután a helyiség jól szellőző. Az összegyűjtött szemetet egy szorosan kötött zsákba dobják.

Egy héttel az első kezelés után az intézkedéseket megismételjük. Ennek köszönhetően a maximális hatás elérése, az ismétlődő fertőzés megelőzése.

A tetvek teljes kezelése fontos feltétel a kezelés eredményének gyors eléréséhez. A komplex intézkedések bármely szakaszának megtagadása - az a kockázat, hogy újra megfertőződhet az otthonodban, mások elítélve a betegséget. Végül a probléma felszámolása csak komolyan közelítheti az ügyet.

http://expertpovolosam.com/zdorove/pedikulez/obrabotka-ot-vshey

Otthonok és dolgok kezelése tetvekből és nitsekből

A tetvek házába való behatolás elleni biztosítás nem képes a legtisztább személyre. Vérszívók történhetnek a vendégek látogatása, a nyilvános hely vagy a gyermekcsapat látogatása után. Ennek oka lehet egy banális séta a természetben, vagy egy szomszédságos családtal is. A probléma megoldásához számos eszköz áll rendelkezésre a pediculosis kezelésére. A pozitív eredmény elérése azonban nem fog sikerülni, amíg az ágynemű és a dolgok időben történő feldolgozása meg nem történik. Hogyan kezeljük a lakást tetvekből, ez a cikk megmondja.

Mik ezek a paraziták

A tetvek parazita rovarok, amelyeknek forrása az emberi vér. A parazitákat a pediculosisban szenvedő személyrel való érintkezés során továbbítják.

Hagyományosan ezek a rovarok a következő típusokra oszlanak:

 • fejtetű - a fejbőr lakói;
 • szeméremfekete - rovarok, amelyek kényelmetlenséget okoznak az ágyék területén, valamint a szempillákon és szemöldökön;
 • test tetvek - rovarok, akik a ruhák hajtásaiban és varrataiban élnek.

A rovarok apró mérete és gyors szaporodása miatt nagyon nehéz eltávolítani a tetveket. Végtére is, egy tojásból kikelt lárva 8-20 nap után válik érett mintává. Figyelembe véve azt a tényt is, hogy az emberi testen élő paraziták élettartama elérheti a két hónapot, nagyon könnyű lesz a probléma mértékének felmérése. Csak a tetvekből történő időben történő kezelés segít elég gyorsan megbirkózni a vérszívókkal. Ellenkező esetben a fárasztó küzdelem az elejétől kezdődik.

Feldolgozási szabályok

A tetvek apartmanjának kezelése magában foglalja a dolgok fertőtlenítését, ágyneműt, bútorokat. Szükséges továbbá, hogy a tetvek után a fésűket kezeljük, hogy megakadályozzák azok újraelosztását.

 1. A tetvek számára készült ruhák feldolgozásához szükséges a mosás. A vászongyapot összetételét a maximális hőmérsékleten kell feldolgozni. Jó hatással van a nátrium-karbonát oldatában is.
 2. Azokat a dolgokat, amelyek mosását hőmérsékleti korlátozásokra van szükség, szappan-kerozin emulzióval fertőtlenítik. Az elkészítéshez a szappanoldatot 1: 1 arányban összekeverjük a petróleummal. A dolgok legalább 20 percig merülnek bele az oldatba.
 3. Az a tény, hogy a paraziták félnek a túl alacsony hőmérsékletektől, a dolgokat a tetvek és hidegek után is kezelhetik. Csak helyezze őket egy napra a fagyasztóban.
 4. A pesti hő hatással lehet. Tökéletesen kezelje ezt a közvetlen napfényt. Elég, ha két hétig „megpirítjuk” a dolgokat. Különösen ez a módszer finom anyagokból készült termékekre alkalmas. Nem kevésbé hasznos lenne a tetvekből származó anyagok hőkezelése forró vasalóval vagy gőzfejlesztővel.
 5. Az ágyat és a gyermekjátékokat akkor kezelheti, ha egy zsákba csomagolja és szorosan zárja be őket. Megnyithatja azt legkorábban 10 nappal. Ez mennyi időt vesz igénybe a kártevők megölése. Ezt követően minden dolgot és játékot meg kell tisztítani és szárítani.
 6. A maximális hatás eléréséhez a fésűket tetvek után kell feldolgozni, mivel a gerincen maradt tojás 3-4 napig megtartja aktivitását. Ehhez jobb, ha speciális szerszámokat használnak mérgező spray-k vagy oldatok formájában. Erre példa lehet Paranit Sensative, Veda, Knicks és Medifox. A tetvek és más kalapok kalapját is fertőtleníthetik.
 7. Az ecetet, a hidrogén-peroxidot és a vizet (1: 1: 0,5 arányban) megfizethető módon lehet feldolgozni. A női arzenál elemei (hajcsavarok, elasztikumok, fésűkagyló stb.) 3 óráig az elkészített oldatba kerülnek. Ezután forró vízben mozognak, amelynek hőmérséklete nem haladja meg a 60-70 fokot. Egy óra múlva a terméket mosószerrel folyó vízzel mossuk.
 8. Vagy egyszerűen leengedheti a fésűket és a fésűket forró vízbe. Ezeket az eljárásokat minden egyes parazita és fésülést követően kell elvégezni.
 9. Vegytisztítás - talán a leghatékonyabb módja a dolgok fertőtlenítésének, kombinálva a vegyi és magas hőmérsékletű feldolgozást. Ez különösen szükséges a paraziták túlzott fertőzése esetén. Ugyanazon helyiség feldolgozásához használhatja a speciális szolgáltatások szolgáltatásait.

A paraziták elleni küzdelmet otthon a vegyi és népi jogorvoslatok segítségével végezzük.

vegyszerek

A lakásban lévő tetvek a vegyi anyagok által elpusztultak, a legtöbb fogyasztó inkább a fogyasztóknak. Rovarölő komponenseket tartalmaznak, amelyek a vérszívókra romboló hatásúak. A vegyi anyagok:

 • Permetezzen - gyakran használják a fejtetű elleni küzdelemben. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a fejlétról, csak permetezzük az oldatot a haj teljes hosszára, majd tegyünk egy műanyag kupakot a fejre, és töröljük egy törülközővel. Az utasításokban meghatározott idő után a hajat folyó vízzel kell mosni, szárítani és fésülni egy speciális fésűvel.
 • Az aeroszolkészítmények a dolgok meglehetősen hatékonyan és egyszerűen feldolgozhatók. Emellett nem igényelnek további előkészítést. Szintén használják dolgokat és ágyneműt. Szintén spray képes kezelni bútorok tetvek.
 • Samponok - különösen a fogyasztó igényei szerint. A mosószert nemcsak haj kezelésére használják. Tiszta és rovarfertőzött felületeket is tisztíthatnak.
 • Gélek, krémek vagy kenőcsök - az ilyen formájú készítmények kevésbé kényelmesek, mivel nem valószínű, hogy minden felületre kiterjed. Nem túl kényelmes a dolgok kezeléséhez. Mivel foltokat hagyhatnak rájuk.
 • A porok - a fej tetvek és nitsek kezelése porított készítményekkel nem egyenletes, ezért nem teszi lehetővé a pozitív eredmény elérését. Ezenkívül a por használata nem biztonságos a test számára, mivel a legkisebb részecskék könnyen behatolnak belőle.
 • Koncentrált emulziók - vízzel összekeverik a gyártó ajánlásainak megfelelően. A kapott oldatot spray-vel ellátott tartályba helyezzük, és a bútor felületére permetezzük. A hatékonyság szempontjából ez a termék hasonlít a permethez, de előkészítést igényel.
 • Ceruzák (ceruzák) - az ilyen típusú szerszámok nem adják meg a kívánt eredményt, mivel nem lesz lehetséges az összes felület teljes kezelése.

A következő gyógyszerek a fogyasztók körében nagy keresletet igényelnek: Geth, Pyrethrum, Combat, Dichlorvos, Lyabda Zona, Reid. Megvásárolhatja őket Moszkvában bármelyik boltban.

Népi jogorvoslatok

A népi jogorvoslatokat a legjobban a speciális gyógyszerekkel együtt alkalmazzák, mivel az önálló felhasználás esetén nem valószínű, hogy teljes eredményt érhet el.

 1. Tansy, féregfa, eukaliptusz - éles rovarriasztó szagú gyógynövények. A borsmenta hasonló hatású. A növényeket friss és száraz formában is felhasználhatjuk.
 2. A pediculosis jó fertőtlenítése a só és a szóda keverékének felhasználása, amelyeket egyenlő mennyiségben veszünk. Tehát a por aprított bútorokat, ágyakat, ágyat és padlót szórott.
 3. A citrushéj egy másik, a visszataszító tulajdonságokkal rendelkező gyógyszer. Ez megakadályozza a különböző rovarokat, beleértve a tetveket is.
 4. Ne tolerálja a parazitákat és a fokhagyma szagát. A háztartási helyiségekben összetörik és lefektetik.
 5. Fél a tetvek és a tűlevelű szag. Elhagyják a szobát, ha a fűrészpor elterjed.
 6. Ecet - sav fertőtlenítő tulajdonságokkal. Enélkül a helyiségek feldolgozása nem ad megfelelő eredményt. Nem csak a hajat, hanem a fertőzött felületeket is ecetsavval mossuk.

Hogyan kezeljünk egy lakást

A tetveknek az apartmanból történő tisztításához meg kell felelnie bizonyos szabályoknak:

 1. A fertőzött tárgyakat és textileket mossuk vagy főzzük.
 2. A beltérben nedves tisztítást végeznek, majd minden felületet rovarirtóval kezelnek. Különös figyelmet kell fordítani a rovarok túlzott felhalmozódásának helyére, szőnyegekben, kárpitozott bútorokban, játékokban élhetnek.
 3. A kezelési hely végén 3-4 órát kell hagyni. Ezután alaposan szellőztetjük.
 4. Az általános tisztítás egy hét után történik (az idő változhat). Ezután a maximális hatás elérése érdekében újra kell kezelni.
 5. Az összegyűjtött szemetet egy zsákba helyezik, és eldobják.

A szobát rovarölő készítményekkel kezeljük személyi védőfelszereléssel.

http://apest.ru/vshi-i-gnidy/unichtozhenie-vshej/kak-obrabotat-kvartiru-ot-vshej/

Otthonok és dolgok kezelése tetvekből és nitsekből

Hogyan kezeljük a lakást tetvekből, van egy bizonyos eljárás. A helyiségek tisztítására irányuló intézkedéseket kell végrehajtani, mivel a tetvek egy ideig az emberi fejen kívül élnek, megfertőznek másokat.

A paraziták körülvették

A fejtetű bizonyos szerkezetű hajban él. Erős fertőzés esetén nem csak a fejen, hanem a szakállon, a hónaljban is parazitálódhat. A rovarok nem élnek a kocsmában, mert a haj különböző szerkezete van. Ezen a területen és a szempillákon, a szeméremfekete parazitál.

A régi helyek elhagyása - fedezze fel a területet egy új áldozat keresésekor. Erőteljesen - leesik a fejből alvás közben, egy személy mozdulatlan állapotában, egy fésűvel együtt. Gyere be a környezetbe, ha egy haj leesik vagy levágja.

A normál létezéshez minden tetveknek bizonyos hőmérsékleti, páratartalom-, megvilágítási feltételekre van szükségük. Otthon, a rovarok képesek maradni egy beteg személy ágyában, személyes holmiján. És a kanapén, szőnyegeken, játékoknál, kárpitozott bútorokon is. Bármely, durva felületű helyen.

A fejen kívüli apartmanban lévő tetvek több órától 3 napig élnek. Ha nem találnak új áldozatot, étel nélkül maradnak, meghalnak. Más esetekben folytassa a normál életet egy új fejen.

A paraziták elleni küzdelem módjai

A pediculosis lakásának kezelése

 • A lakásnak általános tisztításnak kell lennie. Adjon vizet a klórt, ecetet, ammóniát tartalmazó vízhez. A tetvek nem tolerálják az éles szagokat, megpróbálva elrejteni, erős koncentrációval meghalhat a fulladás.
 • Különös figyelmet kell fordítani a tetvek tételének kezelésére. A rovarok nem tolerálják a magas hőmérsékletet, a hideget és a rovarirtó szereket. A tetvek és a nits utáni dolgok ezen módszerek egyikével kezelhetők.
 • A ruházati termékeket a ruhába dobják. A vízhőmérséklet legalább 60 Celsius fok. A nagyméretű, talán nem lehet mosni a fagy télen. A tetvek és a nits 0 ° C alatti hőmérsékleten halnak meg. Vagy vegytisztítás.

Az erős fertőzéssel rendelkező tetvek lakások kezelését speciális rovarölő szerekkel végezzük. A pediculosisos fertőtlenítés a kimutatás után azonnal károsítja a parazitákat.

Ha a pedikulózist egy oktatási intézményben, óvodában, egy kórházban szakértők fedezték fel, a beteg maga kért segítséget, az információt továbbítja a SES-nek. A szolgálat képviselői a beteg lakóhelyére jönnek, önállóan végeznek fertőtlenítést, vagy a lakástulajdonosok részére terhelik, ellenőrzik a folyamatot.

Fertőtlenítő ágynemű

Ágynemű feldolgozása

Pusztítsuk el a parazitákat a termikus módszerrel. Az ágynemű feldolgozása egy műanyag zacskóban történő gyűjtéssel kezdődik, úgyhogy a mosógép felé vezető úton a laza nem esik a szőnyegre, a belső tárgyak nem maradnak a matracon.

Törölje 60 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten, legalább 30 percig. Az eljárás befejezése után ajánlatos a dolgokat természetesen kiszárítani. Akkor óvatosan gőzzel kell vasalni. Különös figyelmet fordítanak a varratokra, hajtásokra.

A fej tetvek nem élnek ágyneműben, de képesek maradni egy ideig. A test tetvek csak egy ember testén másznak, hogy ételeket kapjanak, az idő nagy részében ágynemű, ágyban töltenek. Ebben az esetben a mosás, a vasaló ágynemű a mosási tetvek elleni küzdelem fő eljárása.

A matracot tovább kell kezelni gőzölős vasalóval. Vagy háztartási gőzfejlesztő, ha rendelkezésre áll.

Disinsection cucc

A dolgok feldolgozása attól függ, hogy milyen anyagból készülnek. A legegyszerűbb módja a tetvek ruháinak kezelésére - dobja a mosást, óvatosan vasalja, vagy vegye a tisztítást. Szőrme termékek - prémes kabátok, gallérok egy kabáton, egy speciális, rovarölő szereket tartalmazó anyaggal, műanyag zacskóba helyezve, kötve vagy zárt cipzárral.

Bármilyen aeroszollal fertőtlenítheti a fejtetűfedelet, szórhat egy széles spektrumot - Raptor, Raid, Clean House. Ebben az esetben nem szükséges egy erős inszekticidet koncentrált folyadék formájában használni. Elég egy kezelést. A permetezés befejezése után helyezze a terméket műanyag zacskóba, hogy a paraziták ne menjenek ki.

Kezelje a fésűket, miután a tetvek hagyják alaposan öblíteni a forró forró víz alatt. Ezt követően szükség van az orvosi alkoholt a vattára, hogy megtisztítsa a fésűt. Hasonlóképpen jön egy fésű, amelyet a fertőtlenítőszer alkalmazása után a halott tetvek fésülésére használtak.

A fertőtlenítő helyiség

A fertőzés terjedésének megakadályozására, a fertőzés újbóli fertőzésére kötelező a tetvek és nitsek otthoni kezelése. A hatékony eszközök kiválasztása a fertőzés mértékétől függ.

Parazita aeroszolok

Az aeroszol 2 órán át érvényes. Fokozatosan elveszíti a mérgezési képességet. De ez elég ahhoz, hogy elpusztítsa a bútorokon, a padlón előforduló tetveket.

A koncentrátumok sokkal erősebbek, körülbelül egy hétig tartanak. Biztosítson megbízható megelőzést az újrafertőzés ellen. Javasoljuk, hogy az egész családot fertőzve, nagyszámú parazitát használjon.

A feldolgozás során be kell tartania a személyes biztonsági intézkedéseket:

 1. A szoba nem lehet más ember, háziállat.
 2. Néhány órával az eljárás után alaposan szellőztetni kell, nedves tisztítást kell végezni szóda hozzáadásával. Permetezze az ágyat alaposan. Továbbá, a paraziták alkoholos tinktúrával tisztíthatók.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a tetvek a fején, gondoskodjon egy speciális szerszám használatáról, ha szükséges, viseljen speciális sapkát. Moszkvában, akárcsak más városokban, bármely gyógyszertárban megvehetsz egy kábítószert tetvek ellen. Eszközök állnak rendelkezésre sampon, spray, kenőcs formájában. Az eljárás után fésülje át a hajat egy fésűvel, fésülje ki a fonalakat gyakori fogakkal. A kényelem érdekében fésűvel használhatja a tetveket.

A fej, a dolgok, az ágynemű egyidejű kezelése gyors eredményeket biztosít, de nem védi a pediculosis elleni újbóli fertőzést. Szigorúan be kell tartani a megelőző intézkedéseket.

http://notklop.ru/vshi/unichtozhenie-vshej/obrabotka-kvartiry-ot-vshej/

Az apartman (ház) kezelése a tetvekből és a nitsekből - a fertőtlenítés szabályai

A paraziták az emberi élet állandó társai, és a tetvek az egyik fajta. Még akkor is, ha betartja a személyes higiéniai szabályokat, senki sem mentes a fertőzésektől. Megfertőződhet egy nyilvános parkban, iskolában, munkahelyen, óvodában vagy rendszeres látogatás során. Amikor a pediculosis fontos, hogy ne csak megszabaduljon a parazitáktól a testén, hanem fertőtlenítse a ruhákat, ágyneműt és bútorokat a házban.

A gyógyszertárakban a pediculosis elleni küzdelemben óriási mennyiségű pénz van, a samponoktól és az aeroszoloktól a speciális fémfésűkig. A személyes tárgyak és bútorok fertőtlenítésére speciális eszközöket is vásárolhat, vagy hagyományos módszereket használhat.

Fertőtlenítő készítmény

A személyes szekrény és háztartási cikkek feldolgozása előtt elő kell készíteni. A lakásban vagy a házban lévő padlót jól mosni kell, törölje le a polcokat és a szekrényeket egy nedves ruhával. Az ágyneműt és a ruhákat a lehető legmagasabb hőmérsékleten mossa le.

A nem mosható dolgokat a további feldolgozáshoz műanyag zacskóban kell elhelyezni. A vegyi anyagok használata során használjon gumikesztyűt és maszkot. Ha a tetvekkel és a csípővel fertőzött terület nagy, ajánlott segítséget kérni szakosodott szervektől.

vegyszerek

A vegyi anyagok több fő típusra oszlanak:

 • Aeroszolok és spray-k.
 • Megoldásokat.
 • Porok.
 • Szappan.
 • Ceruzák, krémek, gélek.

Mindezek a gyógyszerek hatékonyak a paraziták elleni küzdelemben, de mindegyiknek saját pozitív és negatív tulajdonságai vannak. A vásárláskor figyelmet kell fordítani a hatóanyagokra, amelyek a gyógyszer részét képezik. A következő összetevők a tetvekkel harcolnak:

Aeroszolok és spray-k

A ruhák és bútorok tetvekkel szembeni legkényelmesebb módja az általános rendelkezésre állásnak és az egyszerű használatnak köszönhetően. A ruhák vagy ágynemű fertőtlenítésére lapos felületen kell elterjedni és mindkét oldalon jól kezelni. A kárpitozott bútorok fertőtlenítése során különös figyelmet kell fordítani a varratokra és hajtásokra. A permetezés egyenletesen történik, enyhén hidratálva.

A permetezés következtében az aeroszolok a legveszélyesebbek, ezért 3-4 órán belül a helyiségben, ahol a kezelést végezték, tilos az emberek és a háziállatok számára. A kezelés után a helyiséget és a kezelt tárgyakat jól szellőztetni kell, amíg a szag teljesen eltűnik.

Ebben a kategóriában a legjobb eszközök az A-Pair, a Pediculen és a Pair Plus. Egy henger elég ahhoz, hogy egy szobát vagy több ruhadarabot kezeljen.

A szoba vagy bútorok feldolgozásához a „Diklórfosz” is használható, de nem ajánlott a vászonra permetezni. Ennek részeként olyan mérgező anyagokat tartalmaz, amelyek nem szándékoznak szoros kapcsolatban állni egy személyrel.

megoldások

Alapja a koncentrált, vízzel hígított rovarirtó emulziók. Hígítás után az oldatot permetező palack segítségével permetezzük ruházatra és háztartási cikkekre, mint az aeroszolokkal végzett munka során. A működés elve ugyanaz, az egyetlen különbség az, hogy az emulziókat önállóan kell hígítani, de 2-3-szor kevesebb, mint a késztermék.

Az alábbi emulziók jól bizonyították magukat: Medifox, Avicin, Medilis. A permetektől és az aeroszoloktól egy másik különbség az, hogy kémiai összetevők nélküli emulziót találunk. Ezek közé tartozik a "Medilis". A hatóanyag a szegfűszeg olaj, így ezt a gyógyszert terhes nők és gyermekek számára lehet használni.

porok

Nem a legjobb választás a tetvek kezelésére. Majdnem minden por a DDT-n alapul, népszerűen porként. Ez a legerősebb rovarölő szer, amely a bőrön és a nyálkahártyán keresztül felszívódva képes felhalmozódni az emberi szervezetben.

A DDT-t arra használják, hogy szappant hozzon létre, amely kevésbé veszélyes az emberekre, és széles körben használják a tetvek és a csípők elleni küzdelemben. A ruhák feldolgozásához meg kell nedvesíteni és szappannal dörzsölni. Ezután jól öblítse le folyó víz alatt. A helyiség kezeléséhez a szappant vízben kell feloldani, és ezt az oldatot fel kell dolgozni.

A versenytársakkal szemben a fő előny a termék helyi alkalmazása. Használat közben káros a kedvtelésből tartott állatok számára, és használat után nincs szükség a helyiség levegőzésére.

Ceruzák, krémek, gélek

A legtöbb haszontalan eszköz a tetvek és a nitsek leküzdésére a szobában. A ruhákra és fehérneműre foltokat hagynak, nem kényelmesek, és nincs lehetőség egy nagy terület fertőtlenítésére.

Népi jogorvoslatok

Az első tetvek 80 000 évvel ezelőtt készültek, így az emberiség régóta megtanulta, hogy improvizált eszközökkel harcoljon velük. Az ilyen módszerek fő előnye a használat biztonsága. Használhatók háziállatok jelenlétében, gyermekek és terhes nők jelenlétében. Az egyetlen korlátozás lehet az egyes komponensek személyes intoleranciája.

 1. A tetvek félnek az éles szagoktól, így ha velük foglalkoznak, a szagú gyógynövények hatékonyak: menta, üröm, tansy, eukaliptusz. A gyógynövényeket bútorokra, polcokra és ruházatra kell helyezni. Használhat száraz és friss fűszernövényeket is.
 2. A jó eredményeket szóda és só keveréke mutatja. Mindkét komponens egyenlő arányban keverhető, majd a ruházatra, a bútorokra és a padlóra szóródik.
 3. Ha nem tudod forró vízzel mosni a dolgokat, akkor készíthetünk egy kerozin és szappan keveréket. Az oldatot 30 percig áztassa, majd mossa le és szárítsa meg.
 4. A tetvek és a nits nem tolerálják az alacsony hőmérsékletet, így a gyerekek puha játékszereket vagy tárgyakat műanyag zacskóba csomagolhatnak és fagyasztóba helyezhetnek. 24 óra elteltével az összes parazita halott lesz.
 5. A bútorok és a padló minden felülete gyenge ecetsavoldattal törölhető, vagy permetező pisztoly használata. De használat után a helyiségeket levegőztetni kell az éles ecetszagtól.
 6. Mivel a tetvek nem tolerálják a magas hőmérsékletet, a ruházat és a kárpitozott bútorok forró gőzzel kezelhetők. A gőz hőmérséklete körülbelül 90 fok, ilyen körülmények között a tetvek és a csíkok meghalnak. A gőzfejlesztőt lassan ruházatra vagy kárpitra kell viselni, különös figyelmet fordítva a vastag varratokra és hajtásokra.
 7. Jól bizonyult a tetvek és a nits - fokhagyma elleni küzdelemben. Finoman apróra vágva és ruházaton és bútorokon kell elterjednie.

következtetés

A tetvek egy parazita, amelyet nagyon könnyű önmagában harcolni. A fő dolog az, hogy a fertőtlenítési folyamat összetett és minden óvintézkedés betartásával történik. A helyiségek és ruházat kezelése során folytatnia kell a saját testének tisztítását. Az ismételt fertőzés megelőzése érdekében ajánlott a kezelést 7 nap elteltével megismételni.

http://parazits.ru/obrabotka-kvartiry-doma-ot-vshej-i-gnid-pravila-dezinfekcii/

Mi és hogyan kell kezelni a tetvek és apartmanokat

A pediculosis sikeres megszabadulása után fontos, hogy a házban lévő összes elemet fertőtlenítsék, beleértve a hajkeféket, fésűket, ágyneműt és személyes tárgyakat. A tetvek és nitsek kezelése a pediculosis elleni intézkedések szerves részét képezi.

Ha kihagyja ezt a lépést, az ismétlődés veszélye valószínű. Fallen nits újra feltérképezi a személyt és elkezd szaporodni.

Lehetséges-e önálló fertőtlenítés elvégzése otthon, vagy csak az egészségügyi és járványügyi állomás segít ebben a kérdésben, később megtudjuk.

A helyiség előkészítése fertőtlenítésre

Ahhoz, hogy megszabaduljon a vérszívásból, a szobát elő kell készíteni:

 1. Mossa le a padlót, összegyűjti a halott halakat és a gombákat egy gombócon, és éget;
 2. Gyűjtse össze a ruhákat, a ruhákat, a játékokat a mosáshoz és feldolgozáshoz;
 3. Élelmiszeripari termékek, kozmetikai és higiéniai termékek fedik le vagy távolítják el a helyiségeket;
 4. Szőnyeg, szőnyegek és repedések a padlón a vákuum-fertőtlenítés előtt;
 5. A munkaoldatot hígítsuk fel a felületek fertőtlenítéséhez, szigorúan a megjegyzés szerint;
 6. A fertőtlenítés során különös figyelmet kell fordítani a félreeső sarkokra: lábazatok, kárpitok, puha játékok, párnák, takarók;
 7. A rendezvény időpontjában távolítsa el a lakásból négy lábú háziállatokat, gyermek- és ágybetegeket. A fertőtlenítés után legkorábban 3 órával lépjen be a helyiségbe;
 8. A rendezvény végén a lakást legalább másfél óráig szellőztetik a vegyi mérgezés elkerülése érdekében;
 9. Végezze el a háztartási tárgyak nedves tisztítását, nem kell törölnie a padlót;
 10. A megfélemlítés során védje meg a légzőszerveket légzőkészülékkel és bőrével gumikesztyűvel. Minden ruhát, amelyben fertőtlenítést végeztek - fertőtlenítették.

7 - 10 nappal az első fertőtlenítés után végezzen általános tisztítást a lakásban. Így megszabadulhat a halott egyénektől és a kémiai maradékoktól.

A harmadik szakasz a fő üldözés napjától számított 14 nap után történik. Tehát megszabaduljon a korábban kikelt csomóktól.

A végső tisztítást a rovarölő szer alkalmazásától számított három héten belül végzik. A padlót mosószerrel, vákuum kárpitozott bútorokkal és szőnyegekkel mossa.

Hogyan kell kezelni a dolgokat és a játékokat

A személyes tárgyakat, ágyneműt és bútorokat kötelezően fertőtleníteni kell. Csak a fej tetvek kezelését alkalmazza egy személy ellen, nem elég. A "helyreállt" lefekszik, és reggel fel fog ébredni a hajában lévő parazitákkal.

A test és az ágynemű fertőtlenítése a következőképpen történik:

 1. A pamutból készült ruhadarabok és a kötöttáru megmunkálása maximálisan megengedett hőmérsékleten mosható;
 2. Ellenáll az elnyelő és zsugorodó ruháknak - forraljuk fel egy fertőtlenítőszerben. A munkafolyadék előkészítése során hozzá kell adni a vizes szódavízhez;
 3. Mosoda mosás finom módban öblítse le petróleum oldattal szappannal kombinálva. Fertőtlenítő készítmény: a szappanos víz és a kerozin egyenlő arányban elegyítve. Merítse a ruhákat az oldatba 25-30 percig;
 4. A tetvek alacsony hőmérsékletek hatására meghalnak. Tegye a mosodát 24 órán keresztül a fagyasztóba, vagy tegye ki hidegben a téli szezonban;
 5. Ha nincs lehetőség arra, hogy a ruhákat nyáron mossa, hagyja a ruhákat és az ágyneműt a szabadban felmelegedni. Napfény hatására az egyének és a tojások meghalnak;
 6. A finom szövetek gőzölős vasalók, különös figyelmet fordítva a varratok közötti hajtásokra;
 7. Az ágy kezelése a tetvek után a napsütésben és szárításban történik. A tolltermékek hatékonyságának növekedésénél a gőzvasaló áthalad;
 8. Csomagoljon puha és textil játékokat műanyag zacskóban és hagyja 10 napig. Oxigén nélkül a paraziták meghalnak, és a nits nem fejlődhet ki. A tartási időszak végén távolítsa el a játékokat a táskából, és mossa le a mosógépben.

A száraz tisztításhoz ajánlatos bevonatot és sapkát küldeni. A kabátok és a kabátok a szabadban maradnak a nap alatt.

Személyi ápolási termékek fertőtlenítése

A személyi higiéniai cikkek kötelezően fertőtleníthetők. Az anti-pediculens eseményen használt fésűk legfeljebb 4 napig tarthatnak gazdagép nélkül.

Fésűk, elasztikusok, hajcsavarok és fésűk fertőtlenítése:

 • Használjon speciális gyógyszertárolókat és gyógyszereket. A fésűket tetvek után ajánlott a Paranita, a Nix, a Medfox, a Veda. A hasonló gyógyszerekkel fertőtlenítő sapkák;
 • dekontaminálja a fésűt ecettel és hidrogén-peroxiddal. Az oldatot egyenlő gyakoriságú készítmények és a víz felének keverésével készítjük el. Higiéniai elemeket merítsünk az oldatba, és hagyjuk 3-4 órán keresztül hagyni. Az idő után 70 * C-ra melegített vízbe kell vinni és 20 percig tartani. Ezután öblítse le az elemeket folyó vízben mosószerrel;
 • Egy egyszerű és gyors módszer a hajkefék és a gumi fésülésére a tetvekből és nitsektől, hogy forraljuk 3 - 5 percig, majd törölje le alkohollal.

A petróleum, diklórvos és más erősen illatos készítmények egészségügyi kezelését nem végezzük, mivel a műanyag elnyeli az összes szagot, ami rendkívül nehéz megszabadulni.

Hagyományos módszerek a lakás paraziták fertőtlenítésére

A lakások fertőtleníthetők a népi tanácsok után.

Figyelem! A gyógynövények nem nagyon hatékonyak a fejtetvek ellen, és nem hozhatják meg a várt eredményt.

A fertőtlenítés céljára aromás gyógynövényeket, illóolajokat és néhány terméket használnak:

 • Illatos gyógynövények. Megfélemlíteni a parazitákat igazán féreg, tansy, eukaliptusz. Szárított fű, amely a lakás kerületén fekszik, kárpitozott bútorok;
 • Használjon borsmentát, helyezze a ház sarkaiba, a kanapéra és a fotelekre, a palota alatt;
 • A kártevők megijesztése céljából tűlevelű fűrészporokat használnak. A aprított fa filctáskákba kerül és a ház körül el van helyezve;
 • Scrub az alaplapot ecet oldattal, egy éles illat nem teszi lehetővé a rovarok tartózkodását a lakásban;
 • Keverjük össze egyenlő arányban asztali sót és nátrium-hidrogén-karbonátot (szóda). Az így kapott por törlődött bútorokkal, padlóval, ágyneművel. 3 óra elteltével a népi orvosság alkalmazásától kezdve vákuumozzuk meg a szennyezett anyagokat;
 • Rémisztő hatás a tetvekre és az illóolajok és citrusfélék koncentrátumaira. A lakásban levessük a citrom vagy narancs héját, és néhány csepp olajjal töröljük le a padlót és a bútorokat. Az illatos vizet a citromlé belenyomásával és a narancssárga olajat csöpögve teheti meg.

A híres népi módszer a tetvek megsemmisítésére a szobában fokhagyma. A lakásban hámozott szeletek vagy zúzott termékek. Ezt a módszert nehéz eldönteni, mert a ház körül terjed a kellemetlen szag.

Milyen formában alkalmazzák a készítmények kezelésére szolgáló készítményeket

A gyógyszertárakban és a háztartási vegyi áruházakban sok olyan gyógyszert árulnak el, amelyek rövid időn belül megpróbálják megszabadulni a rovaroktól. Nem mindegyik kényelmes, sokan mérgező és nem alkalmasak olyan helyiségek fertőtlenítésére, ahol kisgyermekek élnek.

Röviden vegye figyelembe az egyes rovarölő szerek megjelenési formáját és hatását.

 1. Készítmények por (por) formájában. Kényelmes használni. Belélegezhet az állatok és az emberek légzőrendszerébe, allergiás reakció kialakulásához vezethet. Az ágynemű és a játékok feldolgozása során nehéz alkalmazni;
 2. A kenőcsök, gélek és krémek formájában lévő mérgező szerek szintén nem alkalmasak szobahőmérséklet-fertőtlenítésre. A ruhák kémiai szabadságjeleiben lévő olajok;
 3. A sík, bútorok és ruházat kezelésére a permet és aeroszolok használata a legkényelmesebb és leghatékonyabb módszer. Az aeroszol alkalmazása során a bőrrel való érintkezés kizárható. A légzőszerveket védőeszközökkel kell védeni;
 4. Koncentrált vegyi anyag alapján készített oldat. A kellemetlenség a gyógyszer megfelelő arányban történő összekeverése, ellenkező esetben a módszer hatékony és hatékony;

A ceruza nem alkalmas tetvek bútorainak kezelésére. Vegyi anyag hiányában megengedett, hogy a hajmosás, a vízben való hígítása és a felületre való felhordása során használjon anti-pedicularis sampont.

vegyszerek

A piretroidokat, klórpirreókat, cypermetrin hatóanyagokat tartalmazó vegyi anyagokat a fogyasztók által elismert és megbízhatónak tartják.

Hatékonyan kezelni a dolgokat és a lakást:

 1. Diklórvos és analógjai - Karbofos. A lice és a nits a hatóanyagok elfojtó hatásából fakad. Mínusz - erős szag és toxicitás. A fertőtlenítés befejezése után a helyiséget legalább másfél óráig kell szellőztetni;
 2. Almetrinom, Tsipermetrin. A mérgező anyagok halálos hatást gyakorolnak a vérszívó egyénekre és tojásukra. Van egy alacsony toxicitási szint;
 3. Pyrétrum. Hatékony és biztonságos rovarirtási eszközök. Az alap a kamilla, amely nem veszélyes az emberre;
 4. Kábítószer. A folyékony koncentrátum oldat elkészítéséhez biztonságos, de roncsoló a paraziták számára. A felületeket és tárgyakat, amelyekkel a beteg pedikulózis volt, hígított oldattal kezeljük;
 5. Reid. A rovarok ellen nagy aktivitású aeroszol. Gyakorlatilag szagtalan. Az alkalmazás során a vegyi anyaggal való érintkezés kizárt. A rovarölő szer részecskék nagyon kicsi, nem toxikusak az emberekre, hanem elkerülhetetlen halálozást okoznak a vérszívó egyénekben;
 6. Spray Kombat. Két típust állítanak elő: széles és keskeny cselekvési spektrumot. A második célja, hogy megöli a vérszívókat: bolhák, tetvek és nits. Aromás vegyületeket tartalmaz. Kellemes illatú, biztonságos használata;
 7. Lambda zóna. A finompermetezett részecskéknek a kifogás hatása van a tetvekre.

Az ágy, párnák, szőnyeg fertőtlenítéséhez Veda, Itax, Nix segítségével kell feldolgozni. Ezeknek az alapoknak nagy a hatása a fehérnemű tetvekből.

A ruhadarabot hővel megölik. Ruhák mosása és vasalása - a leghatékonyabb módszer a paraziták leküzdésére. Az otthoni újrafeldolgozást legkésőbb egy héten belül végzik.

Annak érdekében, hogy elpusztítsuk a kártevők a szőrzetből, a fejet Chemerichna vízzel vagy vegyszerekkel kell kezelni - Nuda, Paranit, Pedikulin.

Önálló kezelés a fejtetűre vagy a szarvasmarhára?

Az objektum erős fertőzése és a független intézkedések eredményeinek hiánya miatt hívjon egy különleges szolgáltatást.

A minősített fertőtlenítő berendezések, amelyek a nagy teljesítményű berendezésekkel vannak felszerelve, egy szakaszban tartják a fertőtlenítő intézkedéseket. Munkájukban olyan ködgenerátort használnak, amely felhő formájában szétszórja a mérgező anyagot.

A vegyi anyag hosszú ideig felfüggesztve marad a lakásban. Ez a fertőtlenítési módszer lehetővé teszi a paraziták és a tojás megsemmisítését a maximális hatékonysággal.

Minden munkához a jó cég garanciát vállal. Időtartam - három hónapig. A garancia a fertőtlenítő ajánlásaitól függ.

Valamennyi, a munkában használt gyógyszer igazolt és magas a vérszívás ellen.

Megjegyzés a pediculosisról

Sokan észreveszik, hogy a kezelés után viszkető fej. A paraziták eltűntek, és a viszketés elviselhetetlen. Miért történik ez?

Az a tény, hogy a harapások következtében sebek és karcolások vannak. A parazita csalogatásakor a kémiai anyag behatol az erózióba, amely viszketést és irritációt okoz. Egy személy nemcsak viszketést érez, hanem égő érzést is okozhat a vereség helyén. A kényelmetlenség akkor megy végbe, amikor a hatóanyag leáll.

A fej más okból is viszkethet - az eróziós károsodás gyógyulása. A sebek megragadnak egy kéreggel, a szövetek megkötik és viszketnek.

Ha egy gyulladásgátló beavatkozás után tojást talál, próbálja meg zúzni. Nits kattintás - ez azt jelenti, hogy élnek. Szükséges, hogy a kártevőknek kétnapos csalódást kell végezniük 7 napos időközönként.

Fontos, hogy megelőzzük a megelőző gyulladáscsökkentő intézkedéseket az ismételt fertőzés megelőzése érdekében. A lakóhelyiségek és a háztartási cikkek feldolgozása elengedhetetlen lépés, amely felgyorsítja a helyreállítást.

http://prochizdoma.ru/obrabotka-ot-vshei/

A lakás kezelése a tetvekből

Úgy véljük, hogy a pediculosis egy marginalizált betegség, amely egy társas életmódot eredményez. A gyakorlatban azonban a tetvek kezelése szinte mindenki számára ismert. És még akkor is, ha elkerüljük az esetleges hordozókkal való érintkezést, a veszély forrása lehet a haj véletlen érintkezése a járműben, egy gyermek óvodájának meglátogatása, és sok más dolog, amit abszolút minden ember nem biztosított. Természetesen a veszélyes paraziták felismerése saját otthonukban - a jelenség nem a legkellemesebb. De a modern eszközökkel a meghívatlan vendégekkel való megbirkózás igen gyors lehet. És megelőző intézkedések a lehetséges újbóli fertőzés megelőzésére.

A fertőzés veszélye: előre jelzett eszközök élesítettek

Először is érdemes megtudni, hogy milyen rovarok zavarják a pihenést. Háromféle rosszindulatú parazita létezik:

 • Vászon. Élőhelyeik a ruhákon, a vászonreteken lévő varratok területei. Bizonyos esetekben a tojásokat is a hónaljba helyezik - ha haj van, és elég erősen rögzítheti. A kártevőknek a házban való megjelenésétől való kellemetlen érzés elég gyorsan megnyilvánul. Harapásjelek a testen, súlyos viszketés - mindez a riasztás oka. A veszély és a szennyeződés forrása lehet a ház és a lakás helyiségeiben kedvezőtlen egészségügyi feltételek, valamint külső tényezők: közvetlen érintkezés a fuvarozóval, használt dolgok és belső tárgyak vásárlása.
 • Szemérem. A haj eltávolításával és a testszőr teljes megsemmisítésével kapcsolatos divat bevezetésével az ilyen típusú parazitákkal való fertőzés egyre ritkábbá válik. De nem szabad pihenni. Miután megtalálta a rágcsáló rovarok vagy tojásai nyomát a pubis szőrös részében, az ágyék és a herezacskóban, azonnal meg kell kezdeni a harcot. Ellenkező esetben nagy a veszélye annak, hogy a rovarok elterjedése fedezi az axilláris területet, az arcszőrzetet, és sokkal komolyabb figyelmet igényel.
 • Fejfájást. A leggyakoribb - apró vérszívók nem különböznek nagy méretben, bosszantóak és nagy reprodukciós arányok. A tojástól való keltetés után a felnőtt egyén már egy héttel később képes aktív szaporodásra. A szexuális tevékenység eredménye halványsárga vagy fehéres tojás, első pillantásra hasonló a korpásodáshoz. A gyökereken a hajszál felületéhez csatlakoznak, és a fej felszínén maradnak, legfeljebb 10 napig, amíg a populációt új tagokkal nem töltik fel. A fő lokalizáció a temporális régió, a parietális és a nyaki rész. Ha viszketés következik be, a sebek gyakran karcolódnak, ami specifikus kezelés nélkül ekcéma kialakulásához, másodlagos fertőző károsodásokhoz, források kialakulásához és a hajhagymák gyulladásához vezethet. A lézió széles körű elterjedésével a szagtalan és szaggatott seb lehet, amelyre a hagyományos vegyi anyagok már nem lesznek lehetségesek.

Ki fenyeget?

A pedikulózis, mint sok más veszélyes betegség, epidemiológiai jellegű, leggyakrabban túlzottan enyhe éghajlati viszonyokkal és a csapatban hozott intézkedések hiányával jár, ha az iskola előtti intézményeket vagy iskolákat fertőzésforrássá teszi. Érdemes megjegyezni, hogy még egy teljesen virágzó nagyvárosi térségben is folyamatos dinamika van a betegség kitörésének gyakoriságának növekedése felé. Az első veszélyben vannak a gyermekek, gyakrabban a felnőttek szoros kapcsolatban állnak egymással.

A tetvek aktivitásának növelésének másik oka tekinthető a piretoid gyógyszerekkel szembeni immunitás termelésének. Hosszú ideig a piretrin és a permetrin szinte az egyetlen eszköz a paraziták leküzdésére. Egy ilyen alternatív megközelítés eredménye a populáció ellenálló képessége. Éppen ezért a lakóépületek hatékony kezelésére és egészségügyi kezelésére ma ajánlott új generációjú drogokat használni, amelyeknek a biológiai aktivitása sokkal magasabb a vérszívók megsemmisítésére.

A fertőzésnek csak két módja van:

 • közvetlen érintkezés a tetvekkel;
 • a rovarok által érintett másik személy személyes tárgyai és ruházatának használata.

Természetesen egy asszociált életmódot élvező, vagy szexuális életet élvező személynek valamivel nagyobb a fertőzés kockázata. Általában véve a statisztikák meggyőzően bizonyítják, hogy elméletileg a hatlábú vérszívókkal való találkozáshoz mindannyiunknak van esélye. Ebben az esetben a tetvek kezelése az egyetlen eszköz a fenntartható eredmény elérésére.

Gyakori tévhitek

Talán egyetlen rovar sem kapcsolódik annyi mítoszhoz és tévhithez, mint a tetvek. Gyakran összekeverik őket a bolhákkal, úgy vélik, hogy ez a parazita kizárólag nagy távolságra ugrik. Azonban a csúszóparaziták elég gyorsan mozoghatnak, ha a tömegközlekedésben véletlenszerűen érintkezésbe kerülnek, vagy tömeges eseményen véletlenül érintkeznek a ruhákra vagy a hajra.

Kevés ember tudja, hogy a tetvek tökéletesen úsznak és még az élelmiszer hiányában akár két napig is eltarthat. Ennek megfelelően a fürdőzés egy pártban vagy a nyilvános medencék és fürdők látogatása során óvatosságra van szükség, különben a fürdés örömén kívül meglehetősen kellemetlen „ajándékot” kaphat, amely hosszú időn keresztül a következményekkel kell foglalkoznia.

Egyébként a személyi higiénia szabályainak be nem tartása egyáltalán nem feltétlenül szükséges a tetvek kialakulásához. Ezt a betegséget csak érintkezés útján továbbítják, és nem jelent más fertőzési lehetőségeket. Tehát nyilvánvalóan nem releváns az „önmagában tett” érv. Olyan mítoszként, hogy túl meleg ruhában vagy kalapban öltözködnek.

A háziállatok kezelése, ha az emberi hajban talál egy csomót, hulladék. Az emberi testeken élő és a vérükön táplálkozó fajok teljesen közömbösek a macskákkal és kutyákkal szemben. Ennek megfelelően nincs értelme a háziállatoknak a fertőtlenítési eljárások alá vetni.

A nits és felnőttek jeleit észlelve, ne futtassa a helyzetet. A hirtelen, súlyos és tartós viszketés nem lehet rovarokkal és létfontosságú tevékenységükkel kapcsolatos, de még mindig érdemes orvoshoz fordulni. Az orvosi szakember ajánlja az Önnek megfelelő, hatékony pediculosis elleni gyógyszert. De öngyógyítással lehetséges az ellenkező eredmény elérése, vagy ami még rosszabb, vegyi égés, súlyosbítva a már veszélyes gyulladásos gyulladást.

A legnépszerűbb küzdelem

Annak érdekében, hogy a tetvek lakóinak kezelése hatékony legyen, integrált megközelítést kell alkalmazni. A szakemberek segítenek kiválasztani a megfelelő eszközöket és módszereket. De mindenképpen egyéni küzdelemmel kell kezdeni. És itt a következő módszerek nevezhetők a legnépszerűbbnek:

 • Használjon spray-t, sampont, krémeket és emulziókat. Érdemes figyelmet fordítani arra az eszközre, amellyel a két komponens hatását egyszerre kombinálják - ez a lehető leghatékonyabbá teszi a harcot. A könnyű használat érdekében kétségtelenül a sampont vezeti. Alkalmas mind a gyermekek, mind a felnőttek számára, gyors fellépéssel. De a spray-k alkalmasabbak az ágynemű és a ruházat feldolgozására - a fejbőrön az alkalmazás egyenletességének ellenőrzése rendkívül nehéz. Az emulziós készítmények alkalmazása gyermekeknél nem ajánlott - kémiai összetételükben meglehetősen agresszívek és allergiás reakciókat okozhatnak. Sürgősségi vagy helyi kezelés esetén a krémek is alkalmasak - az egyetlen dolog, amit érdemes figyelembe venni: a pénzeszközök költsége ebben az esetben nem lesz túl gazdaságos.
 • Megmunkálás. Az évszázadok során a tetveket egy egyszerű, de hatékony módszerrel harcolták - mechanikus fésülködés a gyakori fésű segítségével. Az ügy munkaigényes, de meglehetősen megvalósítható. Fésülje ki a nitseket és a már kikelt férfiakat és a nőstényeket, hogy ismételten, amíg teljesen eltűnnek. Jobb, ha az eljárást fehér lapra vagy egy fürdőkádra helyezzük. Ez megkönnyíti a jövőben a rovarok ártalmatlanítását. Fésülési költségek és a fejbőr kémiai kezelése után. Ez eltávolítja a halott parazitákat és megszünteti az allergiás reakciók kialakulását.
 • Haj eltávolítás Ezt a radikális módszert leggyakrabban a cicák tetvek kezelésére használják. Bizonyos esetekben azonban a fejen is használják - így lehet megoldani a problémát, ha kiderül, hogy lehetetlen a vegyi anyagok alkalmazása, vagy a betegség kialakulása a fáradságos helyzetbe kerül.
 • Fellebbezés a fogva tartási központhoz feldolgozás céljából. A fertőtlenítő kamrák egészségügyi és járványügyi állomásokon találhatók. Itt lehet jönni, ha a rovarok teljes megsemmisítését akarja elérni. Az ilyen lépések célszerűségét azonban érdemes előre mérlegelni. Ellenkező esetben a kártevők megsemmisítése helyett csak a fertőző betegségek fertőzésének további kockázatát érheti el.

Mindezek az intézkedések segítenek biztosítani a rovarok megsemmisítését az emberi testen és a hajon. De haszontalanok azok ellen, akik az ágyneműben maradhatnak, a ruhák varratai. Továbbá, egy ház vagy lakás helyiségeiben korszerű kémiai eszközökkel kell kezelni a pedikűröket.

Feldolgozzuk az érintett területeket

A tetvek kezelését az életkor, az allergiás reakciók és egyéb tényezők figyelembevételével kell végezni, amelyek negatív hatással lehetnek az eljárás rendes lefolytatására. A folyamat magában foglalja egy adott eljárás betartását:

 • alkalmazza a sampont a hajára, alaposan öblítse le;
 • a törülközővel kissé foltolt hajjal masszírozó mozdulatokkal alkalmazzák a pediculózist;
 • a szerszámot a szőrzet és a fejbőr felületén tartani a gyógyszer használati utasításában meghatározott időn belül;
 • alaposan öblítse le vízzel;
 • a holt vagy kitett, de még mindig élő paraziták mechanikus eltávolítása a rudak és a hajgyökerek felületéről;
 • 7-10 nap elteltével ismételje meg a kezelést.

Annak érdekében, hogy a szerszám ne folyjon a hajból a feldolgozás során, ajánlott zuhanyzós sapka vagy sál használata - ha ez nem tiltott közvetlenül a használt szerszám utasításai szerint. Ellenkező esetben nagy a kémiai égés vagy más kellemetlen következmény kockázata: az allergiás reakciótól a hajhullásig. A mechanikus fésülést naponta legalább kétszer kell elvégezni.

Ha a tetvekkel való küzdelemről beszélünk, a feldolgozás eszköze a rovarok bejárására szolgáló spray kiválasztása. A dolgokat polietilénben legfeljebb két napig feldolgozzák és szorosan csomagolják. A mosható ruhásszekrényeket egy +60 foknál magasabb hőmérsékletű mosógépre küldjük. A nem mosható elemek fagyra kerülhetnek - ha a légköri hőmérséklet eléri a -10 fokot vagy alacsonyabb.

Veszélyforrást kezelünk a házban és a lakásban

Nem elég, ha intézkedéseket hozunk a parazitáknak a testen és a fehérneműn való elpusztítására. A lakóhely, ahol a pediculosis középpontja észlelhető, szintén kötelezően feldolgozható. És itt fontos, hogy ne csak a fehérneműre, a személyi higiéniára, hanem az ágyneműre is figyeljünk. Rendkívül fontos biztosítani a veszély lehetséges „forróágyának” megsemmisítését olyan helyeken, ahol a tojásbetétek gyakran fordulnak elő. Itt veszélyeztetik a gyermekjátékok, gyapjú és szintetikus szőnyegek, szőnyegek, függönyök. Mechanikusan feldolgozhatók - porszívóval, +95 ° C-nál alacsonyabb hőmérséklet hatása alatt, gondosan vasalva. A bútor kárpitozásához alkalmasak a gőzgenerátorokkal felszerelt tetvek kezelésére is alkalmasak - lehetővé teszik mind a felnőttek, mind a tojás elpusztítását.

Hasznos lesz és áztassa a ruhákat szódabiztos oldatban 1 evőkanál arányban. l. 1 liter forró víz. Ágynemű kezelhető Medifox emulzióval - az elkészített oldat alkalmas a permetezésre. A kezelés után a helyiség szellőztetése szükséges. "A-PAR" - valódi üdvösség azoknak, akik gyors és hatékony feldolgozásra szorulnak a takarók, párnák, felsőruházat, kalapok feldolgozásához.

Népi jogorvoslatok a tetvek kezelésére: segítenek?

A népi jogorvoslatok használatát a vérszívó paraziták elleni küzdelemben csak a komplex hatás egyik elemének kell tekinteni. Nem rendelkeznek nagyfokú hatékonysággal. De a toxicitás szempontjából ez nagyon alkalmas a modern kémia számára. A nemzeti „hitparádé” vezetői közül megemlíthetjük:

 • petróleum - növényi eredetű olajokkal keverékben 1:10 arányban használják, semmiképpen sem szabad ezt a kémiai anyagot tiszta hígítatlan formában használni, a kapott készítményt a kezelt területre felhordjuk, és óvatosan becsomagoljuk, így az anyagot egy éjszakán át jobban befolyásolják;
 • Az ecetsav-só keverék - az asztali ecet három százalékos oldatával és 43 g sóval keverve kis mennyiségben (kb. 5 ml) gyógyászati ​​alkohollal, a terméket nedves hajra alkalmazzuk, megújítva a tömörítést, amikor megszárad;
 • a farokcserélés - talán a legbiztonságosabb a felsorolt ​​eszközök közül - a forró vízzel töltött növények virágzatát lehűtik, és a szokásos öblítőszer alternatívájaként használják.

A népi jogorvoslatokat azonban csak akkor szabad használni, ha tisztában van a lehetséges felelősség mértékével. Semmilyen esetben sem lehet ilyen kísérleteket végezni gyermekekkel.

A kémia megoldás?

A tetvek kezelése olyan vegyi anyagok használatával, amelyek leggyakrabban megfizethető háztartási lehetőségeket használnak. Ezek közé tartoznak a leggyakrabban a különböző porok - diklórfosz és származékai, valamint a piretoidokon alapuló spray-k és emulziók. Ugyanakkor itt is rendkívül fontos megjegyezni, hogy számos kereskedelmi forgalomban kapható termék és összetevője erőteljes vegyi anyag. Függetlenül kell alkalmazni a ház, lakás, ágynemű feldolgozásához, figyelembe véve az összes szükséges biztonsági intézkedést.

Ha lehetőség van egy professzionális kártevők elleni védekezésre, akkor fel kell adnia az önkontrollot, és minden szükséges intézkedés végrehajtását a szakembereknek kell megbíznia. Csak ebben az esetben lehet megbízható védelmet biztosítani az újrafertőzés ellen, és elkerülni a peszticidek egészségre gyakorolt ​​hatásával kapcsolatos kockázatokat.

Mit kínálnak a szakemberek?

Ellentétben az ipar által a különböző célokra előállított vegyi anyagokkal, a fertőtlenítés speciális eszközei csak a legalacsonyabb - negyedik veszélyességi osztály összetevőit használják. Ajánlott azokon a területeken, ahol gyermekek és háziállatok vannak. Ezenkívül a gyógyszerek alkalmazása ebben az esetben speciális eszközök segítségével történik, lehetővé téve, hogy ne hagyjanak ki egyetlen négyzetméternyi területet.

Fontos megjegyezni, hogy maga a kémiai kezelési eljárás különböző formátumokat jelent:

 • rovarok megsemmisítése - ebben az esetben a fertőtlenítés vészhelyzet lehet, olyan helyeken, ahol a fertőzés tényét észlelték, és nemcsak magán lakóépületekben, hanem iskolákban, óvodákban, más emberek tömeges összejövetelét biztosító intézményekben is elvégezték;
 • megelőző kezelés - ha lehetséges fertőzés kockázata áll fenn, például, ha egy szomszédos lakásban észleltek a fejtetű lézióját, vagy egy olyan látogatót látogattak meg, aki később parazitákkal rendelkezett.

A fertőtlenítési szolgáltatások szakértői segítenek a helyes választásban és a feldolgozás intenzitásának meghatározásában.

A velünk való együttműködés előnyei

Az "Eco-Processing" cég kínál ügyfelei számára, hogy a legmagasabb szakmai színvonalú fertőtlenítési intézkedéseket meleg vagy hideg köd technológiával végezzék. Ez az eljárás biztosítja az inszekticidek apró permetezését az élő térben, és lehetővé teszi a kiváló eredmény elérését, függetlenül a sérülés komplexitásától és intenzitásától.

A forró köd módszer hatékony megoldást jelent az élő terek számára. Nem igényel mozgó bútorokat és egyéb komplex manipulációkat, és előkészítő intézkedésekként elegendő lesz előzetes nedves tisztítást végezni, és hozzáférést biztosítani a szakemberekhez a ház vagy lakás helyére.

A valódi szakemberek segítségére fordulva:

 • nem csak a rovarok, hanem a tojásuk gyors és hatékony ártalmatlanítása;
 • a belső terek, ágynemű, bútorok, ruházati cikkek és ágynemű minősített feldolgozása a nehezen elérhető területeken;
 • a biztonságos vegyszerek garantált használata;
 • megfizethető áron.

A fertőtlenítők látogatására irányuló kérelem benyújtásához bármikor kapcsolatba léphet a vállalat üzemeltetőivel.

http://eco-obrabotka.ru/ot-vshej/