logo

Rózsaszín zuzmó drogok

Amikor Giber betegségét diagnosztizálják, rózsaszínű kitörések jelennek meg egy személy bőrén, amelynek kerek vagy ovális alakja van. Kívülről hasonlítanak a jól definiált élekkel és az ürességgel rendelkező plakkokkal. Idővel az üreg tele van sárgás árnyalattal rendelkező mérlegekkel. A betegség 4-6 hónapig tart. Ez idő alatt néhány plakk és mások eltűnése ciklikusan jelenik meg. Néha ez a folyamat viszketés, láz, nyirokcsomók gyulladása. Ebben az esetben az emberben a rózsaszín zuzmó kezelésére van szükség. A gyógyszereket egyedileg választják ki, figyelembe véve a betegség lefolyásának jellemzőit, klinikai megnyilvánulásait.

Diagnózis és tünetek

Mind a felnőttek, mind a gyermekek esetében a psoriasis ugyanaz: először egy nagy anyai lepedék jelenik meg a bőrön - leggyakrabban a nyakon, a háton vagy a mellkason. Átmérő - legfeljebb 5 cm. Egy héttel később, körülbelül másodpercenként másodlagos kiütések jelennek meg. A plakkok középső része sárgára változik, az élek húzódnak le. A hónap folyamán néhány kiütés sápadt és eltűnik, és újak jelennek meg egymás mellett. A beteg ebben az időszakban gyengeséget, testfájdalmat panaszkodhat. Néhányan kifejezetten viszketést mutatnak, intenzitása meleg zuhany vagy érzelmi sokk után nő. A Giber-betegségnek egy jellegzetes tünete van - a kiütés Langer mentén helyezkedik el, amely mentén a bőr maximális szakasza van.

A pontos diagnózis megállapításához egy orvosi vizsgálat néha elegendő. Egy tapasztalt bőrgyógyász könnyen megkülönböztetheti a rózsaszín zuzmó megnyilvánulásait a pikkelysömörtől. Azonban nem ritka, hogy az orvosok olyan emberekre fordulnak, akiknél a tünetek 6 hónapnál hosszabb ideig fennmaradnak. Ebben az esetben további diagnosztika szükséges. Lehetővé teszi a betegségek diagnosztizálásával kapcsolatos kétségek elvetését: másodlagos szifilisz, psoriasis - hasonló tünetekkel rendelkezik. A diagnózis tisztázása érdekében a bőrrészeket a lepedék széleiből kaparják, és szövettani célokra küldjük. Emellett bakteriológiai vetésre kerülnek egy kaparás, amely fertőző kórokozót vagy gombát fed le.

Gyógyszeres kezelés

Leggyakrabban a leírt bőrreakció önmagában halad. A gyógyszeres terápiát azonban az ismétlődés és a lehetséges szövődmények megelőzése érdekében írják elő. Mivel a Zhiber-betegség fertőző-allergiás jellegű, a kezelési rend tartalmazza:

 • Glükokortikoszteroidok (hormonok).
 • Antihisztaminok.
 • A kenőcs szárítása.
 • Antibiotikumok.
 • Gombaellenes szerek.

Ha a betegség csak felgyorsul, a betegeknek természetes olajokat és beszélgetőket írnak fel. Lágyítják és megnyugtatják a bőrt. A bonyolult esetek kezelése az egyéni jelzések szerint történik. Az orvos a következő listából rendelhet gyógyszert:

Akriderm

Dekongesztáns és gyulladáscsökkentő gyógyszer, amely elnyomja a zuzmó rózsaszín virágzásával kapcsolatos folyamatokat. Ez helyreállítja a bőrt a sejtek szintjén a regeneráció stimulálásával. A terápiás eredmények eléréséhez elegendő, ha a kenőcsöt naponta egyszer, két hétig alkalmazzuk az érintett területekre.

 • Ellenjavallatok: mólok, nyílt sebek, fertőző betegségek az epidermiszben.
 • Mellékhatások: gastritis, peptikus fekély, bőr zsibbadása.
 • Túladagolás nem valószínű.

Kén kenőcs

A szer az antiexudatív hatással. Nyugtatja a durva területeket, óvatosan megszünteti a gyulladásos folyamatot. A kenőcs fő előnye az emberi egészség biztonsága. Rozsdamentes zuzmó kezelésére használható terhes nőknél és idősebb gyermekeknél. A gyógyszert közvetlenül a lepedékre alkalmazzák és intenzíven dörzsölik a bőrbe. A kénsav kenőcsöt rózsaszín zuzmóból a teljes visszanyerésig végezzük.

 • Ellenjavallatok: életkor legfeljebb három év, egyéni intolerancia.
 • Túladagolás: nem észlelhető.
 • Mellékhatások: allergiás reakció.

Cink kenőcs

Kiváló antiszeptikus az aciklovirra alapozva. A helyi kezelés során hatóanyagai nem hatolnak be a véráramba, így a mérgezés veszélye kizárt. A kenőcsöt vékony rétegben alkalmazzuk. Az érintett területek kezelését naponta háromszor kell elvégezni. A kezelés folyamata - a plakkok teljes eltűnéséig. Nem használható a bőr megsértésére, fekélyek és szennyeződések jelenlétében.

 • Ellenjavallatok: a kenőcs összetevőinek egyéni intoleranciája, legfeljebb három év, terhesség és szoptatás.
 • Túladagolás: nem valószínű.
 • Mellékhatások: hipertermia, viszketés.

Mikozoral

Gombaellenes gyógyszerek. A fő hatóanyag - ketokonazol - hatékony a mikrosporiával és a trichofitózissal szemben. A rózsaszín megfosztó ciklusok kialakulásának megakadályozása érdekében nemcsak a plakkokat, hanem az egyes kandallók mellett egészséges bőrt kell kezelni. A kezelés időtartama egy hét.

 • Ellenjavallatok: a bőr integritásának megsértése, a készítményre való túlérzékenység.
 • Túladagolás: nem valószínű.
 • Mellékhatások: égés, csalánkiütés, kontakt dermatitis.

terbinafin

Egy új generáció gombaellenes gyógyszere. Gyulladásgátló hatása van, enyhíti a viszketést. Tabletták, krémek és kenőcsök formájában kapható. A rózsaszín zuzmó kezelésére használt helyi terápia: azt jelenti, hogy vékony réteget alkalmaznak a plakkokra, és ezekbe dörzsöljük. Ugyanakkor az egészséges bőr feldolgozott területei a közelben találhatók. A kívánt hatás elérése érdekében a kenőcsöt naponta kétszer használják.

 • Ellenjavallatok: májelégtelenség, szoptatási időszak, három év alatti gyermekek, a gyógyszerkészítményekkel szembeni túlérzékenység.
 • Túladagolás: szédülés, hányás, gyakori vizelés, urticaria.
 • Mellékhatások: hányinger, hasmenés, thrombocytopenia, anafilaxiás reakciók.

erythromycin

A makrolid csoportba tartozó antibiotikum. A rózsaszín deprive kezdeti szakaszában kenőcs segítségével kezelik. Egy napi adag (2 gramm) négy adagra oszlik. Súlyos formában a dózis megduplázódik. Általában hét nap elegendő a kiütések bőrének tisztításához, de ha szükséges, a kurzus egy hétre meghosszabbítható. Ezt a rózsaszín zuzmó antibiotikumot írják elő, mert kevés mellékhatással rendelkezik.

 • Ellenjavallatok: túlérzékenység, halláshiány, szoptatás.
 • Túladagolás: májelégtelenség.
 • Mellékhatások: csalánkiütés, eozinofília, anafilaxiás sokk, hányinger, gastralgia, tachycardia.

flutsinar

Szintetikus glükokortikoszteroid anti-allergiás és gyulladáscsökkentő hatással. Ez egy nagy terület kifejezett viszketésére és irritációjára vonatkozik. Ezt a rózsaszín zuzmó kenőcsöt az alábbiak szerint alkalmazzuk: az érintett területre vékony réteget viszünk fel és a plakkok szélein dörzsöljük. A gyógyszer tisztítja a kiütések felületét a mérlegektől, és megtisztítja a bőr színét. A betegség súlyos formáinak kezelésére használják. Egy kurzus nem haladhatja meg a tíz napot.

 • Ellenjavallatok: akne jelenléte, a bőrön lévő bármely tumor kialakulása, az egyéni összetevői intolerancia.
 • Túladagolás: irritáció.
 • Mellékhatások: lupus-szerű szindróma, bőr atrófia, purpura, hirsutizmus.

tavegil

Egy antihisztamin, amely gyorsan enyhíti a viszketést. A terápiás hatás a tabletta bevételét követő néhány órán belül kezdődik. A rózsaszín zuzmó kezelésére szolgáló gyógyszer kiválasztásakor fontos megjegyezni, hogy csökkenti a teljesítményt és álmosságot okoz.

 • Ellenjavallatok: a légzőrendszer alsó részének patológiái, terhesség, szoptatás, 6 éves korig, túlérzékenység az összetevőkkel szemben.
 • Túladagolás: gátolja vagy stimulálja a központi idegrendszert.
 • Mellékhatások: gyengeség, fáradtság, kilégzési nehézség, hányinger, hányás, hemolitikus anaemia, diplopia, tinnitus.

klotrimazol

Gombaellenes gyógyszerek. Gyorsan megöli a fertőzést, megszünteti a viszketést, lágyítja a gyulladt bőrt, segít csökkenteni a sérülés területét, felgyorsítja a helyreállítást. A hét folyamán naponta kétszer vékony réteggel alkalmazzák. Szükség esetén a kurzus további hét napra meghosszabbodik.

 • Ellenjavallatok: terhesség első trimesztere, szoptatás, legfeljebb két év.
 • Túladagolás: nem valószínű.
 • Mellékhatások: égés, bőrpír, súlyos viszketés.

Salicil kenőcs

Gyulladásgátló és antimikrobiális hatása van. Ez egy jó antiszeptikus, amely egyidejűleg kezeli és fertőtleníti a bőrproblémákat. Alkalmazzunk rózsaszín zuzmó kenőcsöt naponta kétszer egy pamut golyóval a végén. A javulás első jelei két napos használat után jelennek meg. A vörös bőrkiütések ragyognak, idővel az érintett területek színe egyenletesvé válik, és az egészséges bőrbe kerül. Helyi kezelést kell végezni a teljes visszanyerésig. A terméket gyógyszertárban értékesítik, sötét üvegedényekben vagy csövekben kapható.

 • Ellenjavallatok: egy év alatti gyermekek életkora, veseelégtelenség, egyéni intolerancia a kenőcs összetevőinek.
 • Túladagolás: nem valószínű.
 • Mellékhatások: helyi allergiás reakciók (viszketés, bőrpír).

acyclovir

A vírusellenes gyógyszer tabletta és kenőcs formájában áll rendelkezésre. A hatóanyagok behatolnak a patogén növényvilág sejtjeibe, és elpusztítják DNS-jüket. Észrevehető, hogy a rózsaszín zuzmó acyclovir plakkok kezelése során gyorsan halványsá válnak, kevésbé észrevehetők, új kiütések nem fordulnak elő. A kenőcs használata óvatosan szükséges. Vékony rétegben és őröljük, amíg teljesen be nem szívódik a bőrbe. Az eljárást naponta háromszor meg kell ismételni, a kurzust - egy hétig. A kezelés hatékonysága nő a kenőcs és a tabletta formájának egyidejű alkalmazásával. Az rózsaszínű zuzmójú acilovir csak az orvosával folytatott konzultációt követően szedhető.

 • Ellenjavallatok: a gyermekek legfeljebb két éves kora, az egyéni intolerancia a purin nukleozidok, terhesség, szoptatás alapján.
 • Túladagolás: mérgezési tünetek.
 • Mellékhatások: diszperziós zavarok (fejfájás, hányinger, hányás, gyomor-bélrendszeri betegségek)

Beszélj Zindolról

Az olcsó antiszeptikus és gyulladásgátló hatású szer. A bőr tisztítására, az érintett területek fertőtlenítésére és a fájdalom enyhítésére szolgál. A Tsindol alkalmazása rózsaszín zuzmóban hatékonyan küzd a vírusokkal és más patogén mikroorganizmusokkal.

 • Ellenjavallatok: a szerszám összetevőinek egyéni intoleranciája.
 • Túladagolás: nem valószínű.
 • Mellékhatások: enyhe allergiás reakciók.

A fenti olvasatból világossá válik, hogy a gyógyszerek kinevezését egyedileg kell megtenni. Azonban még a helyesen megfogalmazott terápiás rendszer is hatástalan lesz, ha a beteg nem felel meg a "tíz lehetséges" szabálynak.

A betegség kezelése során ellenjavallt:

 1. Gyakran mosás (nedvesítés hozzájárul az allergiás reakció előrehaladásához), és mosószert, mosogatószert használ. Minden kémiai képlettel rendelkező gél stimulálja az új elváltozások megjelenését. A mosogatórongyok mikroszkopikus kopásokat hagynak a bőrön, amelyekbe a kórokozók leesnek és ott aktívan szaporodnak.
 2. Úszni a medencékben. A használt klór tisztítása, amely a rózsaszín zuzmó súlyosbodását idézi elő.
 3. Sokat izzad. Az izzadságban sok só van, ami fokozza a sérült terület irritációját.
 4. Fésülési pontok. Az ilyen akciók másodlagos fertőzés megjelenését provokálják, ami rontja a beteg állapotát.
 5. Masszírozza az érintett bőrt. Ez az eljárás serkenti a vérkeringést, a véráramlás a rózsaszín zuzmóplakkot észrevehetővé teszi.
 6. Viseljen szűk ruhát, gyapjú- vagy szintetikus tárgyakat. Nem szívják fel az izzadságot, nem okoznak irritációt.
 7. A fürdők és szaunák látogatása. Nagy a páratartalom, a magas hőmérséklet. Az ilyen körülmények a vérerek terjeszkedéséhez és a kiütés elterjedéséhez vezetnek.
 8. Napozás. A napsütéses napsugarak alatt tartós tartózkodás a "zuzmó" rózsaszín zuzmó időszakában bekövetkező gyulladásos reakciók előrehaladását váltja ki.
 9. Egyél olyan ételeket, amelyek allergiát okozhatnak. Sűrítőanyagokat, festékeket, tartósítószereket tartalmazó termékek fokozzák a hisztamin termelését, ami elkezdi a leírt betegség kialakulását.
 10. Testápoló termékek alkalmazása. Szárítják a bőrt.

Eddig az orvosok nem jutottak közös véleményhez, hogy rózsaszín zuzmó kezelésére van szükség. Az a tény, hogy a betegség etiológiáját nem vizsgálták kellőképpen, a terápia megtagadását támogatja. Ez azt jelenti, hogy a kezelés csak tüneti. Az erős anyagok (hormonok) használata gyors hatást biztosít, de megakadályozza a Ziber-betegség elleni immunitás kialakulását. A rózsaszín zuzmó olyan betegség, amely hajlamos öngyógyulásra, ezért döntést kell hozni az aktív kurzus rövidítése érdekében. A gyógyszerek megválasztását orvosának kell adni.

http://dermatologiya.su/virusnye/preparaty-dlya-lecheniya-rozovogo-lishaya

Milyen gyógyszerek a leghatékonyabbak a rózsaszín zuzmó emberben való kezelésében?

A rózsaszín zuzmó, a Jiber betegségének különleges orvosi neve, fertőző és allergiás betegség.

A Roseola a test egészében a személy skalikus bőrére hat.

A betegség leggyakrabban hipotermiát vagy fertőzést okoz a szervezetben. Lenyelés után a vírus nem érezhető hosszú ideig, és csak az immunitás csökkenése után kezd megnyilvánulni.

Milyen antibiotikumokat szednek a giber megfosztására?

Az ebben a cikkben leírt gyógyszerek használata előtt javasoljuk, hogy forduljon egy bőrgyógyászhoz, hogy elkerülje a betegség kellemetlen következményeit és szövődményeit.

Ezen kívül részletes cikkünk van a rózsaszín zuzmó megelőzésének és kezelésének módszereiről.

Fontos szem előtt tartani azt is, hogy a gyermekek, különösen a csecsemők és a terhes nők esetében a kezelés eltérő lehet.

erythromycin

Vegyük a gyógyszert egyedileg kiválasztott adagokban.

A rózsaszín zuzmó normál folyamán a betegnek 1-2 g hatóanyagot kell bevennie, és ez a mennyiség az eritromicin 4 adagra oszlik.

Súlyos elváltozások esetén a hatóanyag mennyiségét naponta 4 g-ra emelhetjük, négy adagra is osztva. A terápia legfeljebb 14 napig tarthat, általában 5-7 napig. Ha vesebetegségben vagy májban szenved, ne vegyen be az eritromicint napi 1 g-nál nagyobb adagban.

tetraciklin

Klasszikus antibiotikum rózsaszín zuzmó kezelésében.

A felnőttek a hatóanyagot 0,2-0,25 g hatóanyag-adagban naponta négyszer.

A terhesség alatt a tetraciklin csak akkor szükséges, ha feltétlenül szükséges.

A vesék és a máj betegségei esetében a gyógyszert a minimálisan elfogadható adagokban alkalmazzák. Igyon tablettát egy órával étkezés előtt, nem folyékony, tiszta vízzel. A tetraciklin-kezelés 5–7 napig folytatódik.

ampicillin

Rendelkezésre álló antibiotikum, amelyet a fő összetevő 0,2–0,5 g-os adagjában kell bevenni 4-6 óránként.

Kiterjedt léziókkal és a vesék és a máj problémáinak hiányában az ampicillin 4 g-os dózisban adható be, amelyet három adagra kell osztani.

A gyógyszert egy órával étkezés előtt vagy két órával azután kell bevenni.

A terápia folytatódik, figyelembe véve a beteg állapotának súlyosságát, és akár két hétig is tarthat, az antibiotikum jó tolerálhatósága mellett sok betegnek elegendő hetente kell az Ampicillint szednie.

Rózsaszín zuzmóval csak antibiotikumokat írnak elő, amelyek széles hatásúak. Gyorsan gátolják a baktériumok aktivitását és enyhítik az akut tüneteket. Használat előtt át kell adnia a növényi érzékenységet és meg kell határoznia a rózsaszín zuzmó pontos okát.

Tabletták és kapszulák

acyclovir

A gyógyszer a vírusellenes szerhez tartozik.

Elnyomja a vírust, megállítja a plakk elterjedését az egész testben.

A kívánt terápiás eredmény elérése érdekében a betegeknek naponta egyszer 1 tablettát kell bevenniük.

A dózisok között ugyanazokat az intervallumokat kell tartani, hogy ne csökkentsék az Acyclovir hatóanyag koncentrációját.

A gyógyszert gyermekeknek lehet felírni, de csak egyénileg kiválasztott dózisban.

Az acyclovir-kezelés alkalmazása nem kevesebb, mint 5 nap, a pontos időtartamot orvosával tisztázni kell.

Ne vegyen be gyógyszert, ha bármilyen autoimmun betegsége van.

Orungal

Egy drága eszköz, amely 10 esetben 10 esetben jó eredményeket mutat.

A rózsaszín zuzmó esetén a megfelelő terápiás eredmény elérése érdekében a betegek két hatóanyagot kapnak reggel és este.

A terápia általában 7 napig tart.

Szükség esetén a kezelés folyamata meghosszabbítható, ha a beteg állapota megköveteli.

Zovirax

Számos farmakológiai formája van.

A tabletták használata esetén naponta kétszer 200 mg hatóanyagot kell bevenni. Ezen a sebességen a kezelés 5 napig folytatódik.

A betegek általában nagyon jól tolerálják a Zovirax-kezelést, kivéve a veseelégtelenségben és az egyéni intoleranciában szenvedő betegeket.

A hosszabb kezelés lehetőségét és a tabletták gyermekekben és terhes nőkben történő alkalmazását dermatológussal kell tisztázni.

Ha az adagot meghaladták, és a betegek egyéni intoleranciája miatt a leírt tabletták és kapszulák alkalmazása után gyakran előfordultak mellékhatások, például hasmenés, hányás, súlyos fejfájás, gyomor görcsök és csalánkiütés.

Rózsaszín megfosztó kenőcs

Cink kenőcs

A rózsaszín lichen legkedvezőbb gyógyszere.

A cink kenőcs kiszárítja az érintett területeket, enyhíti a duzzanatot és a viszketést, miközben nem irritálja a bőrt.

Az élet első napjaitól elszennyeződhet, kivéve csak az egyéni intoleranciájú betegeket.

A cinkkenőcset az érintett területeken naponta 2-3 alkalommal vékony réteggel alkalmazzák. Hány napot mondhat a kezelőorvos határozottan. Ez hosszú ideig tarthat, amíg a zuzmó rosacea tünetei eltűnnek.

Ugyanakkor a cink kenőcs szükségszerűen szerepel a kombinált terápiában, mivel maga nem tudja megszüntetni a vírus fókuszát.

Akriderm

A gyógyszer a kortikoszteroidok csoportjába tartozik, így a kezelést csak a kezelőorvos felügyelete alatt lehet végezni.

Figyelembe véve a sérülés súlyosságát, az Acriderm-et naponta 1-3 alkalommal kell alkalmazni az érintett területekre.

A rózsaszín zuzmókezelés legfeljebb 21 napig tart.

Ugyanakkor a 12 évesnél fiatalabb betegek, a terhes nők, valamint a vese- és májelégtelenségben szenvedő betegek esetében a gyógyszert nagy gondossággal használják.

Salicil kenőcs

A rózsaszín zuzmó kezelésére 2% -os koncentrációjú kenőcsöt kell használni.

Ebben az esetben a gyógyszert naponta 1-2 alkalommal meg kell szennyezni csak az érintett területeken.

A legtöbb esetben a kombinált kezelésbe beletartozik a szalicil kenőcs, amelyben a gyógyszert naponta egyszer alkalmazzák.

Egyes esetekben a szakember előírhatja a gyógyszer 5% -os koncentrációját, amikor a zuzmó rózsaszín a test nagy területein helyezkedik el.

A szalicil kenőcs használata 7 napig tarthat, majd a kenőcsöt hetente háromszor használom, amíg a beteg teljesen meg nem gyógyul.

Nagyon óvatosan használja a gyógyszert a bőr túlérzékenysége esetén.

klotrimazol

A gyógyszer számos farmakológiai formában áll rendelkezésre, rózsaszín zuzmó krémmel.

Képes gyorsan behatolni a szervezet érintett területeibe, gátolja a kórokozók hatását.

Emellett viszketés, irritáció és duzzanat eltűnik.

A klasszikus módszer szerint vegye be a Clotrimazol-ot, és csak a rózsaszín zuzmó foltjaira alkalmazzon 1-3 gyógyszert.

A gyógyulás mértéke alapján a kezelés legfeljebb három hétig tarthat. A vesék és a máj problémái esetén további konzultációra van szükség egy szakemberrel.

Tselestoderm-In

A gyógyszer krém és kenőcs formájában áll rendelkezésre, amely ugyanolyan eredményt mutat a rózsaszín zuzmó kezelésében.

Alkalmazza a szerszámot csak az érintett területeken, ahol a betegség enyhe mértékű, 1-2 alkalommal reggel és este.

Súlyos és kiterjedt léziók esetén a Celestoderm-et legfeljebb 4-szer kell alkalmazni.

A kezelés időtartamát a Giber-betegség lefolyásának súlyossága határozza meg.

A leírt gyógyszerek súlyos duzzanatot, viszketést és bőrkiütéseket okozhatnak. Ebben az esetben a kötelező tüneti kezelés és a gyógyszer eltörlése.

Egyéb hatékony gyógyszerek

Tsindol

A gyógyszer egyetlen farmakológiai formában áll rendelkezésre.

A fő hatóanyaga a cink-oxid, amely lehetővé teszi, hogy megszüntesse a rózsaszín zuzmó tüneteit.

Használja a Zindol-t gyermekekben, terhes és szoptató nőkben, anélkül, hogy félne az egészségüktől.

A gyógyszer kivételes esetekben csak az egyéni intolerancia jelenlétében okozhat mellékhatásokat.

Amikor rózsaszín zuzmó zindol vékonyan alkalmazza az érintett területeket naponta 4 alkalommal. A terápia a teljes gyógyulásig folytatódik.

Kalcium-glükonát

Alkalmazza a gyógyszert tabletták és intramuszkuláris injekciók formájában.

Jobb, ha az utolsó formát választjuk, mivel gyors hatást biztosít, különösen a kezelés kezdetén.

A klasszikus betegségben szenvedő betegek 2-6 kalcium-glükonát injekciót írnak elő Zhiber-betegségben.

Tabletták formájában a gyógyszert naponta háromszor adagolják. A terápia a betegség tüneteinek teljes felszámolásáig folytatódik.

Advantan

Kapható emulzió, krém és olajos kenőcs formájában.

A gyors eredmény elérése érdekében ajánlott Gibert-betegség esetén emulziót használni, az 1-2 héten belül képes eltávolítani a megfosztást.

A hatóanyagot vékony rétegben alkalmazzuk az érintett területeken naponta egyszer 1 alkalommal.

Az emulziót legfeljebb 2 hétig használhatja, krém és kenőcs legfeljebb egy hónapig, súlyos esetekben - legfeljebb 12 hétig.

tavegil

Antiallergiás eszközök a viszketés, az irritáció és a bőrpír enyhítésére.

Megállítja a plakk kialakulását. A Tavegil-t naponta 1-2 tablettával kell bevenni étkezés előtt.

Súlyos elváltozások esetén a gyógyszer reggel és este részeg. A gyermekeket és a veseelégtelenségben szenvedő betegeket a kezelőorvos felügyelete mellett választják ki. A recepció Tavegila 2 hétig tartható.

A rózsaszín zuzmókezelés nem végezhető el csak egyetlen gyógyszer alkalmazásával. Gyorsabbá tétele érdekében számos gyógyszer szükséges, amelyek észrevehető hatást mutatnak.

A rendszer jellemzően a következő gyógyszercsoportokból áll: antivirális / antibiotikum + kenőcs / emulzió + antihisztamin.

Amikor előfordulnak a rózsaszín zuzmó első tünetei, azonnal el kell kezdeni a vírusellenes gyógyszerek szedését, ha nincsenek ellenjavallatok. A diagnózis megerősítésére vagy visszautasítására is tanácsos kapcsolatba lépni a résztvevő szakemberrel.

A kezelés alatt az előírt adagokat és a kezelés időtartamát nem szabad megváltoztatni. Ha mellékhatások jelentkeznek, forduljon bőrgyógyászhoz.

Kapcsolódó videók

Ha antibiotikumokat írnak fel, és hogyan lehet a testben lévő érintett területeket kímélni a rózsaszín zuzmó kezelésekor, tanulmányozza le az alábbi videót:

http://101allergia.net/lechenie/preparaty/rozovogo-lishaya-u-cheloveka.html

Milyen gyógyszerek segítenek megszabadulni a rózsaszín zuzmóktól

A bőrgyógyászati ​​betegségek mindig kozmetikai problémákkal és bizonyos kellemetlenségekkel járnak. Itt fogunk beszélni arról, hogy az orvostanácsok hogyan javasolják, hogy egy rózsaszínből megfosztanak egy személyt, és milyen taktikát kell követni a leghatékonyabb terápiás eredmény elérése érdekében.

Hatékony gyógyszerek

Mivel a zuzmó rózsaszín vagy a Gilbert-betegség fertőző-allergiás jellegű betegségekhez tartozik, természetes, hogy bizonyos gyógyszerkészítményeket fel kell használni annak megszüntetésére.

A betegség különböző szakaszaiban általában bizonyos taktikák követik:

 1. Kisebb megnyilvánulásokkal elegendő a mód, az életmód és a diéta korrekciója, amely hozzájárul a test védelmi funkcióinak normalizálásához.
 2. A bőr helyi sérüléseit antibakteriális és gombaellenes kenőcsökkel, valamint a viszketést megakadályozó maszkokkal kezelik.
 3. A táplálkozás és a rózsás zuzmó helyes kezelése mellett antibiotikumok, gombaellenes és antiallergiás tabletták, immunstimulánsok és vitaminok is használhatók.

A betegség lefolyása és a tünetek súlyossága azonban a beteg korától, nemétől és állapotától függően eltérő lehet, és az önkezelés rendkívül nemkívánatos.

Bármely gyógyszert, például egy gyógyszerész tanácsát használó kenőcs felhasználásával átmenetileg megszabadulhat a rózsaszín foltokról a bőrön, de nincs garancia a gyógyításra. A megfelelő gyógyszert dermatológusnak kell kiválasztania.

A rózsaszín zuzmó megnyilvánulásai egy személyben segítenek megszabadulni a különböző helyi gyógyszerektől, amelyek gombaellenes, vírusellenes és antibakteriális hatásúak. Amellett, hogy a kenőcsök hatékonyan enyhítik a gyulladást, csökkentik a viszketés érzését.

A legtöbb jól alkalmazható a Gilbert-kór által érintett emberek számára, segíti a különböző gyógyszerek komplex alkalmazását.

Salicil kenőcs

Az olcsó és megfizethető antiszeptikum, amely szárító hatással rendelkezik, tökéletesen harcol a bőrre ható baktériumokkal. A hatóanyag koncentrációjával rendelkező kenőcs 2% naponta kétszer kenje meg a rózsaszín foltokat legalább 2 hétig. Bizonyos esetekben például egy nagy mennyiségű zuzmó rózsaolajjal egy bőrgyógyász előírhat egy 5% -os gyógyszert.

A szalicil kenőcs ellenjavallt 1 év alatti gyermekeknél.

Salicil-cink paszta

A keverék másik neve Lassar paszta. Csövekben vagy sötét üvegedényekben kapható, és széles körben elérhető a gyógyszertárláncban. A szalicilsav és a cink fertőtlenítése, az irritáció enyhítése, az epidermális regeneráció felgyorsítása.

Mint a kenőcs, a szalicil-cink paszta tilos az első életév gyermekeire alkalmazni. Ezenkívül ellenjavallt egyéni intolerancia, vese- és májelégtelenségben szenvedő betegeknél.

Nyír tar-kenőcs

Mint sok más növényi összetevő, a nyírkátrányt nemcsak a hagyományos orvoslásban, hanem a bőrgyógyászatban és a kozmetikában is széles körben használják.

Seborrhea, ekcéma, zuzmó és más dermatitis kezelésére alkalmazzák. A kátrány számos orvosi és kozmetikai kenőcs része, mivel gyulladásgátló, baktericid és sebgyógyító hatással rendelkezik.

A káposzta kenőcs vásárolható a gyógyszertárban, és önmagad is megteheti. Naponta kétszer alkalmazzák a zuzmó rózsafüzért. Helyezze az alkalmazás fedőkötését. A kezelés időtartama átlagosan 10 nap.

Lorinden

A bőrgyógyászatban széles körben használt krém, amely szintetikus glükokortikoszteroidot és antiszeptikumot tartalmaz. A Lorinden mérsékelt gyulladáscsökkentő hatása van, és könnyen behatol az epidermisz stratum corneumba.

A hisztamin felszabadulásának elnyomása miatt allergiás és gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a viszketést. A clioquinol összetételében gram-pozitív és gram-negatív baktériumok ellen küzd, gyenge antimikotikus aktivitással rendelkezik.

A bőr erek lokális szűkülése miatt Lorindennel elkenődött, az exudatív reakciók csökkennek, a fehérjeszintézis és a kollagén lerakódás csökken.

 • túlérzékenység flumetazonra, más glükokortikoszteroidokra, clioquinolra és a tejszín más összetevőire;
 • a herpeszvírus által okozott vírusos betegségek;
 • bőr tuberkulózis;
 • bőrdaganatok;
 • gyulladások és trófiai fekélyek;
 • pelenka dermatitis.

Ne használja a Lorindent a bőr szájához, égési sérüléséhez és nyílt sebekhez.

sinaflana

A korábbi gyógyszerhez hasonlóan a Sinaflan egy kenőcs, amely szintetikus kortikoszteroid-acetonid-fluocinolont tartalmaz. Csökkenti a bőr gyulladásos reakciójának megjelenését, csökkentve a fehérvérsejtek és a makrofágok helyi felhalmozódását. Az antihisztamin és az antiexudatív hatás következtében az allergia kialakulását zavarja. Hát enyhíti a viszketést.

A Sinaflan-kezelés nem haladhatja meg a 2 hetet. Nem ajánlott kenőcsöt alkalmazni az emlőmirigyek arcára és bőrére. 2 év alatti gyermekeknél ellenjavallt.

Sinalar

Kombinált bőrgyógyászati ​​krém antibiotikum és kortikoszteroid alapján. Ez enyhíti a gyulladást és segít megszabadulni a viszketéstől. Mint más kenőcsök, amelyek magukban foglalják a szintetikus hormonokat, a Sinalar több mint 14 napig nem használható.

Túladagolás esetén tüszőgyulladás, teleaniektezii és hypertrichosis léphet fel.

A Sinalar ellenjavallt nedves ekcéma, égési sérülések, sérült bőr esetén.

klotrimazol

A kenőcs széles gombaellenes hatással rendelkezik, és gátolja a dermatofitokat, penészgombákat, élesztőt és dimorf gombákat, valamint más, a klotrimazolra érzékeny bőrfertőzések kórokozóit.

Mivel a hatóanyag legmagasabb koncentrációja a retikulusban és az epidermisz felső rétegében marad, a szisztémás reakciók és mellékhatások kialakulása nem valószínű.

A rózsaszín és más zuzmók kezelése mellett erythrasma, kandidal balanitis és vulvitis is használható. A leghatékonyabb terápiás hatás érdekében jobb az összes érintett területet egyszerre kenni.

A klotrimazolt nem írják elő az arc és a köröm bőrének fertőzésének kezelésére. Ellenjavallt újszülött és koraszülött csecsemőknél.

flutsinar

A flukionolon-acetonidot tartalmazó, nagyon aktív szintetikus szteroid gél erős gyulladásgátló, vazokonstriktív, antiallergiás hatású. Gyorsan enyhíti a viszketést.

Nem fertőző gyulladásos bőrbetegségek súlyos és akut formáinak rövid távú kezelésére használják, például:

 • különböző zuzmó;
 • pszoriázis;
 • seborrhea;
 • szisztémás lupus erythematosus;
 • atópiás dermatitis;
 • multiformos erythema;
 • allergiás ekcéma.

A flucinar ellenjavallt vírusos és bakteriális bőrfertőzések, periorális és pelenka dermatitis, trófiai fekélyek, égési sérülések és onkológiai betegségek esetén.

Akriderm

A betametazon-dipropionátot tartalmazó Acriderm kenőcsöt csak külsőleg alkalmazzák. A többi szintetikus glükokortikoszteroidhoz hasonlóan a betametazon csökkenti a sérült területek viszketését, megakadályozza a bőrpír és a gyulladást.

Az Acryderm-et nem fertőző dermatitisz és dermatózisok kezelésére írják elő. A terápiás kurzus nem haladhatja meg a 2 hetet.

A betametazon-dipropionát alkalmazása nem javasolt terhes nők, laktációs nők és 12 év alatti gyermekek esetében.

 • akut és vakcinamentes vírusfertőzések;
 • acne rosacea;
 • bakteriális dermatosis, beleértve a bőr tuberkulózist és a szifiliszt;
 • periorális dermatitis;
 • gombás betegségek, beleértve a kandidozist;
 • akut betegségek.

Ne használja az Akriderm-et okklúziós kötszerekre, például vakolatra.

Zovirax

A Zovirax kenőcs fő hatóanyaga az aciklovir. Ez egy vírusellenes gyógyszer, amely hatékony a herpes simplex vírus І és ІІ típusával szemben. A rózsaszín és más zuzmók ritkán használt kezelésére, de kivételes esetekben bőrgyógyász nevezhet ki. Elsősorban az ajkak, az arc és az orrnyálkahártyák herpeszfertőzésének kezelésére használják.

A kontraindikáció csak az aciklovirra és a valacyclovirra, vagy a kenőcs más összetevőire érzékeny.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél a Zovirax alkalmazása ellenjavallt, és terhes és szoptató anyák használata csak akkor lehetséges, ha az orvos véleménye szerint a terápiás hatás meghaladja a kockázatot.

Tilos a kenőcs alkalmazása a száj és a nemi szervek nyálkahártyájára.

Tabletták rózsaszín zuzmóhoz

Ahhoz, hogy legyőzzük a bőrt megfertőző betegségeket, és megakadályozzuk a vírusok, baktériumflórák vagy gombák másodlagos tapadásával kapcsolatos szövődmények kialakulását, az orvos orális gyógyszereket rendelhet. Milyen tabletták segítenek megszabadulni a rózsaszín zuzmójától?

ampicillin

Ez a gyógyszer széles spektrumú baktericid hatással rendelkezik. Lehetővé teszi a grampozitív és gram-negatív mikroflóra okozta fertőzések legyőzését, kivéve a penicillinázt termelő törzseket.

Rózsaszín zuzmóval, minden 5 óránként 250-500 mg-ot írnak elő. Súlyos futási forma esetén növelje az adagot.

Az ampicillin ellenjavallt:

 • penicillin allergiák;
 • fertőző mononukleózis;
 • leukémia;
 • HIV-fertőzés;
 • az antibiotikumok bevétele által okozott gyomor-bélrendszeri betegségek;
 • vese májelégtelenség.

Túladagolással, hányinger és hányás, kandidózis, csalánkiütés léphet fel.

erythromycin

Makrolid szisztémás alkalmazás Az eritromicin még viszonylag érzékeny mikroorganizmusok bakteriosztatikus aktivitását is mutatja. Széles hatásspektrumának és a baktériumvilág növekedésének gyors gátlásának köszönhetően jelentősen csökkenti a színes zuzmók kezelésének idejét.

Ne alkalmazza az eritromicint makrolid allergia és veseelégtelenség esetén.

Mivel a gyógyszer sok más kábítószerrel való egyidejű kinevezése tilos, öngyógyító lehetetlen. Az eritromicin csak orvos javaslata alapján részeg.

tetraciklin

A tetraciklin antibiotikumok fő képviselője. Aktívak számos mikroorganizmus ellen, mind a gram-pozitív, mind a gram-negatív, valamint a leptospira, a rettettia, a spiroceták, az ornitózis és a trachoma kórokozók ellen. Normál dózisokban bakteriosztatikus hatású. Naponta négyszer, 0,25 g-ot kapnak, a kezelés 5-7 nap.

A tetraciklin-kezelés ellenjavallt:

 • allergiák más antibiotikumokra;
 • túlérzékenység a helyi érzéstelenítés elleni gyógyszerekre, például lidokain vagy prokain;
 • szisztémás lupus erythematosus;
 • gombás betegségek;
 • máj patológiák;
 • veseelégtelenség.

Terhes és szoptató anyák, valamint 12 év alatti gyermekek nem írnak elő tetraciklinet.

flukonazol

Erős, szelektív gombaellenes szer szisztémás kezelésre. A hatóanyag jól felszívódik a szervezetben, és nemcsak a gombafertőzések kezelésére, hanem megelőzésére is használják, ami immunstimuláló hatást biztosít.

Mivel a flukonazolnak néhány jellemzője van a más gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazásra, a kinevezését meg kell beszélni orvosával.

A terhesség alatt a flukonazol kezelés csak vészhelyzet esetén lehetséges.

Orungal

Az Orungal hatóanyaga az intrakonazol, amely a Flukonazolhoz hasonlóan szisztémás antimycotikus hatású. Rendszerint 1 hétig, 2 kapszula naponta.

Relatív ellenjavallatok:

 • 5 éves korig;
 • terhesség
 • máj- és vesebetegség, veseelégtelenség megnyilvánulásával;
 • szív-érrendszeri elégtelenség.

Túladagolás esetén fejfájás, hypokalemia, perifériás ödéma, kiütés, dyspepsia.

Suprastin

Az etilén-diamin csoportjának első generációjára vonatkozik. Szájon át szedve gyorsan felszívódik, és a terápiás hatás már 15 perc múlva figyelhető meg. Hatásmechanizmusa a H1-hisztamin receptorok blokkolásán alapul, ami viszont csökkenti a sérült bőr vörösségét és gyulladását.

Mivel a rózsaszín zuzmó jellege fertőző-allergiás, az antihisztaminok felírása teljesen indokolt.

Fontos! A Suprastin nem alkalmazható bronchialis asztmára!

tavegil

Az első generációs H1-hisztamin receptorok szelektív antagonistája is. Gyorsan enyhíti az allergiás tüneteket és csökkenti a viszketést. Az egyik tabletta Tavegila terápiás hatása 12 óráig tart.

Mivel az antihisztaminok többsége növeli a központi idegrendszert gátló egyéb gyógyszerek nyugtató hatását, ne vezessen autót, és ne fogyasztjon alkoholt.

Aerius

A harmadik generáció allergiaellenes gyógyszere. Erius hatóanyaga - a dezloratadin - a loratadin aktív metabolitja. Szelektíven blokkolja a hisztamin receptorokat és csökkenti a kapilláris permeabilitást, aminek következtében az allergének nem jutnak be az általános véráramba.

Mivel a dezloratadin nem tudja leküzdeni a vér-agy gátat, Erius nem rendelkezik ilyen nyugtató hatással, mint az első generációs gyógyszerekkel.

A terápiás dózis túllépése esetén lehetséges a májfunkciós vizsgálatok, a hányinger, a tachycardia, az álmatlanság növekedése.

Ksizal

Eriushez hasonlóan a Xisal az antihisztamin gyógyszerek új generációja, de ebben az esetben a hatóanyag a levocetirizin, a cetirizin metabolitja, amely szintén a versenyképes antagonisták H csoportjába tartozik.1-receptorokhoz.

A Ksizal megakadályozza az allergiás megnyilvánulások kialakulását és csökkenti a súlyosságát, gyulladásgátló és gyulladáscsökkentő hatású, megakadályozza a viszketés megjelenését.

A levocetirizin felírásának akadályai súlyos veseelégtelenség és néhány ritka genetikai betegség.

vitaminok

A rózsaszín zuzmókezelés során nem szabad elfelejtenünk a beteg védelmi mechanizmusainak helyreállítását. Ezért ajánlatos vitaminokat venni. A kenőcsökkel és tablettákkal együtt jelentősen erősítik az immunrendszert, fokozzák a bőr regeneratív képességeit, és pozitív hatással vannak rá.

Az A és E vitaminok kiemelt jelentőségűek a bőr egészségének helyreállítását célzó terápiás intézkedések komplexében, melyeket önállóan és B-vitaminokat, aszkorbinsavat és nikotinsavat, cinket, vasat és másokat is tartalmazó vitamin-ásványi komplexek részeként lehet bevenni. nyomelemek.

A rózsaszín zuzmó a kellemetlen kényelmetlenséget okozza. Nemcsak a kozmetikai hibák és gyulladás, hanem ha a betegség elég messzire ment, egy kellemetlen viszketés. Minden terápiás intézkedésnek nemcsak a tünetek enyhítésére, hanem az egész szervezet egészségének helyreállítására kell irányulnia.

A kenőcsök, a különböző tabletták, vitaminok és egyéb eszközök képesek elérni a várt eredményt, de csak akkor, ha a dózisokat megfelelő módon írják elő, és a kezelési feltételeket helyesen választják ki. Egy bőrgyógyász segít ezzel.

Ne félj segítséget kérni szakemberektől, mert jobb, ha egy tapasztalt orvos felügyelete alatt áll, mint a későbbi komplikációk eredményeinek gyógyítása.

http://syponline.ru/lekarstvennye-preparaty-dlya-lecheniya-rozovogo-lishaya

Pink ziber Giber - kezelés hatékony eszközökkel

A rózsaszín zuzmó vírusos, fertőző vagy más eredetű dermatológiai betegség. A második neve Giber-betegség. A leggyakrabban gyengült immunitással fordul elő, megfázás után vagy őszi-téli időben. Ez a betegség veszélyes és hogyan kezelhető a rózsaszín zuzmó?

Szintén olvassa el az emberekben más zuzmó - csípőfajtákról szóló információkat.

Mi a rózsaszín versicolor vagy versicolor giber?

A test és az arc bármely részén megjelenik a Gibert megfosztása. Lehet, hogy magányos, de a leggyakrabban csoportos kiütések alakulnak ki az anyai plakk közelében. A megfosztásnak bármilyen formája lehet. Külsőleg a folt rózsaszín, egyértelműen piros szegély. Kezdetben a bőr megfosztása sima, később a felső réteg durva lesz, és a zuzmó sárgás lesz. Ritka esetekben hólyagok és kis csomók jelenhetnek meg a plakkokon. Ez az alacsony immunitású embereknél történik.

Giber-betegség esetén a testen különböző megjelenésű plakkok vannak jelen. Ennek oka a betegség ciklikus jellege és a kiütés különböző ideje.

Fotók rózsaszín zuzmóból:

Az okok:

 • Hipotermia vagy túlmelegedés
 • feszültség
 • Allergiás reakciók
 • Fertőző betegségek
 • Az immunrendszer megzavarása vagy gyengülése
 • Rovarcsípések (tetvek, buggyök, bolhák)
 • beriberi

A betegség 4 héttől 6 hónapig tarthat. Ez idő alatt a plakkok színe megváltozik, és a bőr pelyhesedése megváltozik. A viszketés néhány napig tarthat. Kevésbé a zuzmó rózsaszín a láz, a nyirokcsomó-bővítés és az általános rossz közérzet.

Rózsaszín zuzmókezelés - mit és hogyan kell kezelni?

A Giber-betegség nem veszélyesnek tekinthető, és a bőrelváltozások maguk is eltűnhetnek az idő múlásával, ezért úgy vélik, hogy nem lehetséges rózsaszín zuzmó kezelése. A bőrkiütés ciklikus jellege miatt azonban a bőr végső helyreállítása és helyreállítása nagyon hosszú és legfeljebb hat hónapig tarthat. Különösen kellemetlen, ha a zuzmó az arcon vagy a nyakon helyezkedik el. Mit kell tenni a folyamat felgyorsítására és a rózsaszín zuzmó kezelésére?

Ha rózsaszín zuzmó jelenik meg, akkor meg kell korlátozni a vízzel való érintkezést, és annál is inkább, hogy nem lehet a bőrt mosogatórongyral dörzsölni, hogy ne terjesszen a plakkok az egész testre.

Salicil kenőcs

Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, szárító és mikrobaellenes hatású. Kapható csövekben vagy sötét üvegedényekben. Külsőleg alkalmazzák gyulladásos és fertőző bőrbetegségekre, beleértve a rózsaszín zuzmó kezelését is. Naponta kétszer alkalmazzon problémás területekre. Több felhasználás után a zuzmó könnyebbé válik, és összekeveredik a bőr színével. A gyógyítás befejezéséhez szalicil kenőcsöt alkalmazzon. Ellenjavallatok: gyermekek 1 éves korig, veseelégtelenség, túlérzékenység. A szalicil kenőcs átlagos költsége 20 rubel. Hasonlóképpen, szalicilsav cink paszta is alkalmazható.

flutsinar

Szintetikus glükokortikoszteroid. Gél és kenőcs formájában a hatóanyag százalékos aránya megegyezik, nincs jelentős különbség. Gyulladásgátló, antiallergén hatású. Hát kiküszöböli a viszketést és az irritációt. Száraz gyulladásos bőrbetegségek kezelésére használják. A rózsaszín zuzmó gliber kezelésére kenőcsöt vagy gélt vékony réteggel kell felhordani a lemezekre, finoman dörzsölni. A flucinar megtisztítja a mérlegek képződményeinek felületét, és kiküszöböli a színt. Sok ellenjavallattal és mellékhatással rendelkezik, használat előtt gondosan olvassa el az utasításokat. A Flutsinara átlagos költsége 150 rubel.

Lorinden kenőcs

Antibakteriális, gyulladásgátló és gombaellenes szerek külső használatra. Kapható alumínium csövekben. A zuzmó rózsaszín kezelésére a Loriden kenőcs első napjai naponta 2-3 alkalommal kerülnek alkalmazásra, az egyik elég. Ha kötést kell használnia, akkor el kell mennie a levegőből. A bőr simább, kevésbé észrevehető. Loriden nem használható több mint 2 hétig és 10 év alatti gyermekeknek. Számos ellenjavallat van, köztük néhány vírusos bőrbetegség, akne és korosztály. Ne alkalmazza a gyógyszert a bőrön. Loriden kenőcs ára 220 rubelt.

Sinalar krém, kenőcs, emulzió

A hormon glükokortikoid és antibakteriális anyagok kombinált előállítása. A felszabadulás formájától függetlenül a krém, a kenőcs és a gél ugyanolyan koncentrációjú fluocinolon - 0,25 μg. A Sinalar-t 15 és 30 g-os csövekben gyártják. A termék kis mennyiségét reggel és este rózsaszín zuzmóba dörzsöljük. Gyorsan kiküszöböli a viszketést, fényesíti a foltokat és kevésbé észreveheti őket. Néhány nap elteltével a bőr lágyabb lesz, a mérleg és az érdesség eltűnik. Ellenjavallatok: bőrfertőzések, akne, akne, tüskés hő, gyulladás és a nemi szervek viszketése. Hosszú használat esetén a bőr atrófiája lehetséges.

Kenőcs kenőcs

Önállóan készíthet hatékony kenőcsöt nyíró káposzta rózsaszín zuzmójára. Antibakteriális, sebgyógyító és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A nyír kátrányt már régóta használják bőrbetegségek kezelésére. Bármilyen olajos kenőcs, például egyszerű kénsav használható alapként. A kenőcsöt (5 ml) kenőcsbe (25 g) öntjük és alaposan összekeverjük. A terméket naponta kétszer, reggel és este kell alkalmazni, 10 nap elegendő a zuzmó gyógyításához.

Alapul szolgálhat a vaj használatára is. Lágyul és egyenértékű kátrányt keverve. Vigyen fel egy plakátra egy éjszakán át, fedjük le a kötést és rögzítsük egy vakolattal. Számos eljárás után a zuzmó elindul.

Aciklovir (tabletták)

A vírusellenes gyógyszert a bőrelváltozások kezelésére használják. Kapható tabletta és kenőcs formájában. Használható rózsaszín és zsindely kezelésére. Megállítja a vírus szaporodását, és a gyógyszer időben történő alkalmazása jelentősen csökkentheti a plakkok számát. Az aciklovir növeli a szervezet vírusokkal szembeni rezisztenciáját.

Komplex terápiában a helyi kenőcsök gyors eredményt adnak. A plakkok elhalványulnak, kevésbé észrevehetők és elég gyorsan elindulnak. Az idősebb tablettákat naponta 5-ször 5 darabra 5 darabra veszik. Ellenjavallatok: a terhesség és a szoptatás ideje, a gyermekek életkora legfeljebb 1 év. Az aciklovir tabletta átlagos ára 28-50 rubel.

erythromycin

A rózsaszín zuzmó betegségének első napjaiban használt antibakteriális gyógyszer a plakkok terjedésének megállítására. 5 nap múlva a kinevezés nem jár előnyökkel. A felnőtteknek 1 tablettát kell bevenniük 6 órás étkezés után. Csökkenti a kezelés időtartamát, csökkenti a mikroorganizmusok számát. Csökkenti és megakadályozza a bőr további kiütését. Ellenjavallatok: túlérzékenység, veseelégtelenség. Az eritromicin átlagos költsége 90-120 rubel.

antihisztaminok

Bármilyen bőrbetegség esetén ajánlott antihisztaminokat és zuzmó rózsaszínű kivételt tenni. Az antiallergiás szerek megszüntetik a viszketést, enyhítik a duzzanatot és a gyulladást, megnyugtatják és csökkentik a foltok számát. Előkészületek: Tavegil, Suprastin, Fenistil, Zyrtec, Zodak. Elfogadható az utasítások szerint.

Rózsaszín versicolor fertőző?

Rózsaszín versicolor fertőző! De ez nem mindig kerül továbbításra, és főként a test gyengített védelmi funkcióival rendelkező emberekre. A fertőzés a szoros fizikai kapcsolat, a higiéniai termékek (mosogatórongyok, törölközők, fésűk, ágynemű) használatával történhet. Ha valaki a családban rendelkezik Gieber-betegséggel, érdemes korlátozni a szoros kapcsolatot. Az emberekben az a felfogás, hogy a versicolor az állatokból az emberekre kerül. A rózsaszín zuzmó csak sertést árthat, de nem fertőző formájúak és biztonságosak az emberek számára.

A zuzmó rizs (rózsaszín zuzmó) megelőzése

A zuzmó kialakulásának pontos oka nehéz megállapítani, így megelőzése általános jellegű. Mivel a gyengített immunrendszerrel rendelkező emberek hajlamosak a betegségre, az első dolog az, hogy vigyázzon a test védekezésének megerősítésére.

Rózsaszín zuzmó megelőzése - egészséges életmód és kiegyensúlyozott étrend. Hasznos lenne lemondani a rossz szokásokról.

Hogyan lehet megelőzni a zuzmót:

 1. Ne engedje hipotermiát.
 2. Amíg a vége nem gyógyítja meg a fertőző és vírusos megbetegedéseket, utána vitaminterápiát végez.
 3. Kerülje a stresszes helyzeteket. Nehéz pillanatokban nyugtatókat kell szedni.
 4. Tartsa meg a vitaminok immunitását, fehérjetartalmú élelmiszerek bevitelét.
 5. Temper a test és az aktív életmód.
 6. Tartsa tisztán a kezét és a testét.
 7. Ha allergiás reakciók lépnek fel, vegye be az antihisztaminokat.
 8. Korlátozza a tartósítószerekkel, ízesítőkkel és vegyi adalékokkal töltött mesterséges élelmiszerek fogyasztását.

Ha egy személynek rózsaszín zuzmója volt, akkor stabil immunitást alakít ki neki. Az ismételt relapszusok rendkívül ritkák, és csak a gyengített testű embereknél.

A rózsaszín zuzmónak nincs negatív hatása a testre, és inkább kozmetikai probléma.

Tény, hogy nem tudod a kezelést elvégezni, és a bőr képződményei egy idő múlva magukra kerülnek. Nem hagynak hegeket, hegeket és hibákat. De a bőrtartalmú plakkok kezelésében sokszor csökken a bőr. És ha a betegség elején cselekszik, megakadályozhatja a képződmények terjedését az egész testben.

http://zdorov-volos.ru/lechenie/lishay-rozovyiy-lechenie-foto.html