logo

Haj maszkok otthon

Annak érdekében, hogy a haj szép legyen és egészséges legyen, gondoskodni kell róla. De a modern világban nem minden nőnek van elég ideje és pénzük a szépségszalonok meglátogatására. És érdemes nagy pénzösszegeket fizetni a szakemberek szolgáltatásaiért, ha saját maszkokat készíthet otthon, ami erőt, szépséget és rugalmasságot biztosít a női hajnak.

Hogyan készítsünk otthon egy hajmaszkot

Készíts egy maszkot otthon nagyon egyszerű, mivel az összes összetevőt lehet vásárolni egy közeli élelmiszerbolt és gyógyszertár. A legtöbb esetben a készítmény előkészítése minimális időt vesz igénybe, legfeljebb fél órát, de az állandó hajápolás hatása csodálatos lesz.

Mielőtt előkészítené és alkalmazná a maszkot a hajra, érdemes megvizsgálni a haj állapotát és eldöntenie, hogy milyen hatást szeretne elérni. Végtére is, ha egy nőnek nagyon gyenge emaciated törékeny haja van, akkor a növekedésre szánt mustármaszk csak nekik árthat, de a növényi olaj táplálkozási maszkai nagyon hasznosak lesznek. Érdemes feltárni a maszkok használatának minden pozitív és negatív aspektusát, és a legjobbat választani.

Mielőtt elkezdené elkészíteni a kompozíciót, győződjön meg róla, hogy megvásárolta az összes összetevőt, és ha van elég ideje, mert ha a keveréket a hajánál kevésbé tartja, akkor a pozitív hatás majdnem észrevehetetlen lesz. Ha minden rendben van, akkor elkezdheti előkészíteni a maszkot. A főzés során jobb, ha nem kísérletezzük meg az összetevőket és arányokat, mivel ennek hatása lehet más (és gyakran negatív). Szigorúan kövesse a receptet, és soha ne vigye túlzásba.

Receptek a haj maszkokhoz otthon

A világban rengeteg recept áll rendelkezésre a haj maszkainak elkészítéséhez. Nézzük meg a legnépszerűbb és leghatékonyabb maszkokat, amelyeket otthon lehet főzni.

Maszk olaj. Ez a maszk univerzális, bármilyen típusú haj megjelenésének javítására használható. Előkészítés: 9 - 1 arányban keverik a homoktövis és a napraforgóolaj. Az olajok keverékét a gyökerekbe masszírozó mozdulatokkal dörzsöljük, majd a fejet egy műanyag kupakkal vagy egy hagyományos ragasztófóliával borítják. Egy óra múlva a haj alaposan megmossuk samponnal. Nem ajánlott, hogy a készítményt hetente kétszer alkalmazza. A homoktövis olajja élénkebbé és fényesebbé teszi a hajat, emellett aktiválja a regeneratív lehetőségeket. A napraforgóolaj A, B, E és D vitaminokkal, olajsavokkal, tanninokkal és sokféle ásványi anyaggal és nyomelemekkel táplálja a hajat és a fejbőrt.

A száraz hajat tartalmazó maszk ilyen összetevőkből készül:

 • egy csirke tojás;
 • egy teáskanál glicerint;
 • teáskanál ecetet (optimálisan alma);

Az összes összetevőt homogén tömegig keverjük. Ezt követően a keletkező folyadékot a gyökerekbe dörzsöljük, és a szálak teljes hosszában is elosztjuk. A fejet műanyag kupakkal kell lefedni, amely fölött fűtött törülközőt lehúzzon. 30-40 perc múlva minden meleg vízzel lemosódik. A hatás fokozása érdekében a haját tojássárgája oldattal mossuk.

A maszk részét képező glicerin nagyon aktív hidratálószerként működik, serkenti a folyadékcserét a szőrtüszők és a mély szubkután rétegek között, megszünteti a túlzott szárazságot. Az ilyen kompozíciók azonban nem használhatók több mint egy hónapig, mert a glicerin hatása ellentétes lesz: lecsökkenti a fejbőrt, így nagyon száraz lesz.

A ricinusolaj és a tojássárgája ösztönzi a hajnövekedést és védelmet nyújt a hajhullás ellen. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően a haj aktívan növekszik, és a haj vastagabbá, egészségesebbé és szebbé válik.

Ecet, különösen az alma, felélénkíti a fejbőrt, és a fürtöket bujaabbá teszi, de ugyanakkor engedelmes.

A hidratáló maszk elemi. A szokásos joghurtot 37 ° C-ra melegítjük, majd a fejbőrre és a szálak teljes hosszára elterjedt. 30 perc elteltével az újra felmelegített joghurtot felvisszük a hajra, és öt percig masszírozzák. Ezután a maszkot meleg vízzel mossuk sampon nélkül.

A savanyú tej A, C és PP vitaminokkal táplálja a hajat, kalcium-, mikro- és makroelemekkel, többszörösen telítetlen és mononepiesített zsírsavakkal, valamint más alapvető elemekkel, amelyeknek köszönhetően a haj életre kel és ápolt.

A tojásmaszk nagyon hasznos lesz azok számára, akik nagyon száraz és törékeny szálakat tartalmaznak. Az előkészítéshez szüksége lesz:

 • két tojássárgája;
 • három evőkanál arnica;
 • két evőkanál takarmányolajat.

Minden összetevőt egy üvegedénybe helyezünk, és alaposan összekeverjük, amíg homogén masszát nem kapunk, amit a hajgyökerekbe dörzsölnek és az egész hosszban eloszlik. Polietilén sapkát helyeznek a fejre, amelyen egy fűtött törülközőt sebeznek. Negyven perc elteltével a maszkot óvatosan leöblítik a fejről.

A csirke sárgája összetétele magában foglalja a lecitint és a hajhoz szükséges aminosavak teljes komplexét. A tojássárgája hatására a fürtök egészségesebbé és selymesebbé válnak.

A haj állapotának javítására évszázadok óta használják a takaróolajat. Mivel a fejbőrben a vérkeringést aktiválja, a haj sokkal gyorsabban nő. Ezenkívül ez az olaj védelmet nyújt a veszteség és a korpásodás ellen.

Az Arnica tinktúra tanninokkal telített, ami normalizálja a zsír felszabadulását a fejbőrön, valamint az arnica tökéletesen véd a veszteségektől.

Maszk száraz és megharapott tippekhez. Az előkészítéshez szüksége lesz:

  egy tojássárgája;

Kezdetben a fokhagymát aprítjuk, majd az összes többi összetevőt hozzáadjuk, majd mindent addig keverünk, amíg tökéletesen homogén keveréket nem kapunk. A maszkot masszírozó mozgásokkal alkalmazzák a fejbőrön, valamint a szálak teljes hosszát. A maszk alkalmazása után a fej műanyag kupakkal és fűtött törölközővel van borítva. Negyven perc várjon, majd a maszkot meleg vízzel mossuk sampon használata nélkül.

A fokhagyma erősíti a hajat és megvédi az esésektől, és a majonéz gondoskodik a hajról és egészségesebbé teszi.

A méz több mint hetven szerves vegyületet tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak a hajra és a fejbőrre. Emellett a mézben igen sokféle mikro- és makroelem található. A méz képes javítani a zsinórok állapotát, és még részben helyreállítja a megharapott végeket is.

Az ilyen összetevőkből tápláló hajmaszk jön létre:

 • evőkanál ricinusolaj;
 • evőkanál olívaolajat;
 • egy tojássárgája.

Minden összetevőt egy üvegben alaposan összekeverünk, hogy homogén masszát kapjunk, amelyet a fejbőrbe dörzsölnek és a haj teljes hosszára alkalmazzák. A maszkolt fejet műanyag kupakkal és fűtött törölközővel kell lefedni. Fél óra múlva a maszkot szokásos meleg vízzel és samponnal lehet lemosni.

Az olajbogyó, amely a maszk része, megvédi a hajat mindenféle kártól, valamint ragyogást és erőt biztosít. Ez az összetevő tökéletes a száraz, törékeny haj állapotának javítására.

A maszk konyakkal zsíros hajra készül az alábbi összetevőkből:

 • egy tojássárgája;
 • evőkanál olívaolajat;
 • egy teáskanál méz;
 • egy teáskanál henna;
 • egy teáskanál pálinkát.

Minden összetevőt alaposan összekeverünk egy üvegedényben. Ezután a kapott keveréket egy törülközővel impregnáljuk, amelyet a fejre felhordunk. A törülközőn műanyag tekercset tekercseltek, és egy másik, száraz, de fűtött törülközőt fognak rá.

A konyak a vérkeringést aktiválja a bőrben, így a haj kezd aktívabban növekedni. A pálinka is hozzájárul ahhoz, hogy kevésbé hizlaljanak.

A maszk részét képező henna normalizálja a fejbőr zsírtartalmát, és javítja a haj állapotát is. De érdemes megjegyezni, hogy a henna aktív természetes festék, ezért csak tisztított, színtelen henna-t kell vásárolnia.

A nagyon olajos haj maszkját olyan összetevőkből állítják elő, mint:

 • egy teáskanál méz;
 • egy teáskanál citromlé;
 • fokhagymás szegfűszeg;
 • egy teáskanál agave gyümölcslé.

Minden összetevőt alaposan összekeverünk és felvisszük a fejre, amelyet ezután műanyag kupakkal és törölközővel fednek le. Negyven perc elteltével a maszkot leöblítik. A fokhagymának nem túl kellemes illata kiküszöbölése érdekében a fejet meleg vízzel kell mosni, kis mennyiségű mustárpor hozzáadásával.

A maszk összetételében levő citromlé minimálisra csökkenti a haj zsírtartalmát, és ezzel egyidejűleg C-vitaminnal telíti őket.

Az agarlé aktiválja a szőrtüszők működését, ami nemcsak a hajnövekedést serkenti, hanem megvédi őket az esésektől.

A hajnövekedés maszkja aktiválja a fejbőr és a szőrtüszők működését, így a haj kezd aktívan növekedni, akár egy centimétert hetente. A főzéshez szüksége lesz:

 • egy teáskanál ricinusolajat;
 • teáskanál takarmányolaj;
 • két teáskanál citrom vagy nyírlé.

Minden összetevőt összekeverünk és alkalmazunk a fejre és a hajra, majd 40 percig műanyag kupak alá rejtjük. Negyven perc elteltével a hajat meleg vízzel és samponnal mossuk.

A haj erősítésére szolgáló maszk nagyon hasznos lesz azok számára, akik nagyon törékenyek. A maszk elkészítéséhez meg kell szereznie a következő összetevőket:

 • szárított csalán;
 • szárított vaddisznó;
 • szárított kamilla gyógyszer;
 • morzsa kenyér (fekete vagy rozs).

A maszk előkészítéséhez egy evőkanál fűgyűjteményt kell önteni egy vagy két csésze forró vizet, és hagyjuk egy órán át. Ezután a gyógynövények infúzióját szűrjük, és a kenyér morzsája feloldódik benne. Az eredmény a fűszernövények és a kenyér főzéséből fakadó fűrészáru, így ezt a kenyeret a fejbőrre és a haj teljes hosszára alkalmazzák. A fej ragasztófóliával van borítva, és egy törülközővel is felmelegszik. Egy óra múlva a maszkot meleg vízzel mossuk sampon nélkül.

A hagymás maszk nagyon könnyen elkészíthető. Szükséges a hagymát apróra vágni és a lé kivágni belőle, amit természetes mézzel keverünk. A kapott keveréket a haj teljes hosszára, valamint a fejbőrön mozgó mozgásokat alkalmazzuk. A fej ragasztófóliával van borítva és törölközővel van szigetelve. Negyven perc elteltével minden meleg vízzel lemosódik. Ha egy személy haját nagyon zsíros, akkor hozzáadhat egy evőkanál alkoholt a maszkhoz, ez minimalizálja a zsír felszabadulását a fejbőrön. De, hogy megszabaduljunk a korpásodástól, a ricinusolaj keverékét keverjük össze hagymával és mézzel. Továbbá nem lenne fölösleges a hajat a hagymás héj héjában mosni, mert egy ilyen főzet megerősíti őket, és szépebbé teszi őket.

A hagyma maszkok egyetlen hátránya, hogy egy adott hagymás szag felszívódik a hajba, és szinte lehetetlen megszabadulni tőle. De annak érdekében, hogy a szag minél gyengébb legyen, a maszk eltávolítása után azonnal meg kell mosni a hajat savanyított vízben. A savanyításhoz szükséges a borhoz vagy az almaecethez hozzáadni egy vizet, egy teáskanál / liter vizet.

http://omaskah.ru/story/maski-dlya-volos-v-domashnih-usloviyah

Haj maszkok otthon

Az otthoni hajmaszkok megoldják a haj különböző problémáit. Ez egy házi maszk a haj növekedéséhez, a haj vastagságához és a haj erősítéséhez. Különböző tápláló, hidratáló, gyógyító, regeneráló és egyéb hajmaszkok is. Szintén házi maszkok különböző típusú hajokhoz (olajos, száraz, kombinált).

Otthon készült, teljesen természetes, gazdaságos és hatékony maszk. Ismered a maszk összetételét, így biztosan nem lesz kémia és hamis. Hajmaszkot kell használni, mint egy további hajápolót, hetente legfeljebb 2 alkalommal.

Hogyan készítsünk maszkot a hajra otthon?

Készítse elő a maszk összetevőit, majd kövesse a receptet, keverje össze őket. Minden alkotóelemnek frissnek kell lennie, és a maszkot csak egyszer kell elkészíteni. Ne használjon elhalt otthoni hajmaszkot. Annak érdekében, hogy a maszkot a haj, vegye a porcelán, üveg és fa tiszta ételeket. A vas- és alumínium eszközöket nem ajánljuk, mert azok a maszkok egyes összetevőire gyakorolt ​​káros hatásuk miatt vannak.

A maszk hajra való felvitelének folyamata: a fürdő vagy a mosogató fölé hajol, és gondosan megdörzsölte a masszázsmozgásokat, maszkot alkalmaz a haj gyökereire. A haj mosása előtt házi hajmaszkot alkalmazunk, azaz a hajszálakat. piszkos hajon. Készítsen egy maszkot a recept szerint, legyen meleg.

Ahhoz, hogy a maszk nagyobb hatást fejtsen ki, törölje a fejét egy törülközővel. De azt megelőzően tedd egy műanyag kupakot vagy olajszövetet. A fürdőhatás fürdőhatást eredményez: a fejen lévő pórusok bővülnek, és a maszk különböző előnyei áramolnak a hajgyökerekre.

A házi hajmaszkot 10-20 percig a fejen kell tartani, majd samponnal vagy puha vízzel öblíteni. Használhatja húsleves vagy gyógynövényes infúziókat is. Ne feledje, hogy maszkolt tojás használata esetén öblítse le hideg vízzel. Nem akarod, hogy a fejed tojás pehelyvel legyen borítva?

Miután a maszk elkészült, a fejet mossuk, hajbalzsamot alkalmazhatunk.

Receptek házi hajmaszkokhoz

Házi maszk a tojássárgája nagyon zsíros hajához

hajtisztító hajmaszk | tojássárgája, citrom, vodka | zsíros bőr

Beat 1 tojássárgája, adjunk hozzá 1/2 teáskanál citromlevet és 1 evőkanál vodkát. A keveréket a fejbőrbe és a hajba dörzsölik. Öblítse le a fejét termikus vízzel, majd öblítse le hűvös. Házi tojássárgája maszk ajánlott nagyon zsíros hajra.

5 perc | Ofigenka.ru | 2010-08-18

Otthoni hidratáló hajmaszk a tengeri sóval

hidratáló hajmaszk a hajra | mandulaolaj, tengeri só | normál bőr

1 teáskanál tengeri sót feloldunk 200 ml ásványvízben, és adjunk hozzá 1 evőkanál. kanál mandulaolajat. Alaposan összekeverjük, dörzsöljük a fejbőrbe és a hajba, tedd egy zuhanyzósapkát, és csomagoljunk egy törülközőt a fej körül. 15-20 perc múlva a hajat meleg vízzel mossuk. Ez a maszk alkalmas a fejbőr és a haj hidratálására.

15 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Tápláló hajmaszk, sárgarépa és aloe

haj tápláló hajmaszk | sárgarépa, aloe, ricinusolaj | normál bőr

A tojássárgáját 1 evőkanál őröljük. kanál sárgarépa és citromlé, adjunk hozzá 1 evőkanál. egy kanál aloe gyümölcslé, ricinusolaj és pálinka. Keverjük össze és dörzsöljük a keveréket a fejbőrbe. Egy zuhanyzósapkát helyeztek, és egy törülközővel összekötik a fejét. A maszkot 30 percig tartjuk, majd meleg vízzel leöblítjük samponnal.

15 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Uborka haj maszk

haj tápláló hajmaszk | uborka, tojássárgája, só | normál bőr

1 uborka egy kis műanyag reszelőre dörzsölődik, összenyomja a lé és keverje össze tojássárgája és 2 evőkanál. kanál sót. A keveréket a fejbőrbe dörzsöljük és a hajra alkalmazzuk. A maszk 30 percig tart, majd mossa le meleg vízzel.

15 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Kefir feszesítő maszk

haj tápláló hajmaszk | kefir, savanyú tej | normál bőr

Meleg kefir vagy joghurtot alkalmazunk a hajra, és a fejbőrbe dörzsöljük. Ne felejtsük el az olajszövetet és a törülközőt. 30-40 perc múlva a hajat meleg vízzel mossuk. A maszk ragyogást ad a hajnak, és erősebbé teszi őket.

5 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

A rozskenyér maszkja

haj tápláló hajmaszk | kenyér | normál bőr

A rozs kenyeret forró vízzel öntjük, és amikor megduzzad, a kenyérből származó zabkása a fejbőrbe és a hajba kerül. A zuhanyzósapkát helyezték, a fejét törölközővel összekötik, és a maszkot 30-40 percig tartják. Öblítsük le meleg vízzel, amelyhez adjunk hozzá egy kis citromlevet.

5 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Nyugtató házi maszk sárgája

hajszál-lágyító haj | tojássárgája, ricinusolaj, glicerin | normál bőr

Ez a maszk lágyítja a hajat és ragyog. Buborékoljon két tojássárgáját 4 evőkanál. kanál ricinusolajat és 2 teáskanál glicerint, majd adjunk hozzá 2 teáskanál gyenge alma almabor ecetet és jól keverjük össze. Alkalmazza ezt a keveréket a fejbőrre, enyhén masszírozza. Tartsa a maszkot 15-20 percig, csomagolva egy törülközőt a feje körül, majd öblítse le meleg vízzel.

5 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Haj maszk mézzel

hajszál-lágyító haj | tojássárgája, méz, olívaolaj | normál bőr

Beat két tojássárgáját, adjunk hozzá 2 evőkanál mézet és 4 evőkanál olíva- vagy ricinusolajat, és jól őröljük. Alkalmazzuk ezt a keveréket a fejbőrre és a hajra, elválasztva őket elválasztásokra, majd csomagoljuk a fejüket. 20 perc múlva a maszkot puha, meleg vízzel vagy gyógynövényből készült mártással mossuk le.

10 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Mézes maszk hajhoz íjjal

haj tápláló hajmaszk | hagymát, mézet, farokolajat | normál bőr

Dörzsölje meg az izzót egy műanyag reszelőn és nyomja össze a lé. Sárgája olvad 1 evőkanál. egy kanál mézet és 1 evőkanál. kanál farokolaj. Ezután adjuk hozzá a hagymát és jól keverjük össze. A keveréket a fejbőrbe dörzsöljük, és a haj teljes hosszában alkalmazzuk. Csomagolja és tartsa lenyomva 20-30 percig. Öblítsük le meleg vízzel, majd öblítsük le hűvös citromlével.

15 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Sütőtök hajmaszk

haj tápláló hajmaszk | tök, olívaolaj, bazsalikomolaj | normál bőr

Érett narancssárga sütőtök dörzsölje a reszelőn, és 70 ml gyümölcslé présel. Adjunk hozzá 1 teáskanál olívaolajat, bazsalikomolajat és ylang-ilangolajat a léhez, és dörzsöljük a keveréket a fejbe és a hajba. 30 perc múlva a maszkot meleg vízzel mossuk.

15 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Mango hajmaszk

haj tápláló hajmaszk | mangó | normál bőr

Ehhez a maszkhoz vegyen egy érett mangó gyümölcsöt, nevezetesen a cellulózját. Mash burgonyával, és alkalmazni a fejbőr és a haj, dörzsölés a nagyon tippeket. 15-20 perc után vízzel öblítheti. Ha a pépet elkészíti, akkor a lé a Manco-ból marad, azt a fejbőrbe is dörzsölheti. Ez a maszk bolyhos és puha.

10 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Lemon Peel házi hajmaszk

haj tápláló hajmaszk | citrom, tejföl, tojás | normál bőr

A citromhéj (száraz) egy kávédarálóban őröl egy porig (6-7 citrom). Beat a tojást, és adjunk hozzá 2 evőkanál. kanál tejföllel. Keverjük össze por, kb. 3 evőkanál. kanál. És dörzsölje a masszát a fejbe. 30 percig áztassa és enyhe samponnal öblítse le.

20 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Őszibarack hajmaszk

haj tápláló hajmaszk | őszibarack | normál bőr

Vegyünk nagyon érett őszibarackot a lé elfogyásához. Készítsünk 4 őszibarackból gyümölcslé, adjunk hozzá egy kevés forralt vizet (kb. 3 frakciónyi vizet 1 baracklé). Dörzsölje a haj gyökereit, és tegye a kalapját. 30 perc múlva öblítse le.

15 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Dogwood maszk

haj tápláló hajmaszk | cornel, fehér agyag, lenmagolaj | normál bőr

Ha kutyája van a környéken, akkor készíthet egy ilyen maszkot. 4 evőkanál. kanál mashed dogwood bogyók mash alaposan, adjunk hozzá 2 evőkanál. kanál fehér agyag és 3 evőkanál. kanál lenmagolajat. Alaposan verje meg a maszkot és alkalmazza a hajra a gyökértől a csúcsig. A maszkot 30 vagy akár 40 percig tarthatja úgy, hogy a haját törölközőbe csomagolja.

15 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Apple hajmaszk

haj tápláló hajmaszk | alma, méz, tejszín | normál bőr

1 érett reszelt almához (műanyag használata) adjunk hozzá 1 teáskanál mézet, 1 teáskanál olívaolajat és 2 evőkanál. kanál friss tejszínt. A tojássárgáját felhordjuk, és adjuk hozzá a keverékhez. Maszk álljon 30 percig

20 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

Maszk kiwi és kefir

haj tápláló hajmaszk | kiwi, kefir | normál bőr

Egy kivi héj és burgonyapüré. Adjunk hozzá 4 evőkanál kefir (joghurt). 15 percig áztassa a törülközőt, mossa le.

10 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-25

A száraz hajra való kopaszmaszk

haj tápláló hajmaszk | tojássárgája, farokolaj | száraz bőr

Keverje össze 2 tojássárgáját 2 evőkanál. kanál olló és könnyű masszírozó mozgások alkalmazzák a keveréket a fejbőrre. A maszk 30 percig tart, majd mossa le meleg vízzel.

5 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-27

Rozs kenyér maszk gyógynövényekkel

haj tápláló hajmaszk | zöld tea, menta, csalán száraz bőr

1 st. kanál gyógynövények oregánó, menta levelek, csalán és nyárfa és 2 evőkanál. kanál zöld teát öntsünk 1 liter forralt vizet, melegítsük fel a vizes fürdőn 15 percig, majd 45 percig infundáljuk, majd szűrjük. Az infúzióhoz ropogós kenyeret adunk, és keverés közben szuszpenziót kapunk. Ez a fűrészáru a fejbőrre alkalmazott hő formájában, a hajgyökereket dörzsölve. tegyen egy zuhanyzósapkát, és a fejét egy törülközővel kössük. A maszk tartsa 1-2 órán át, majd öblítse le meleg puha vízzel.

1 óra 10 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-27

Maszk nyírsóval száraz hajra

haj tápláló hajmaszk | ricinusolaj, farokolaj, nyírlé | száraz bőr

Keverjük össze 2 evőkanál ricinusolajat és 4 evőkanál takarót, adjunk hozzá 2 evőkanál. kanál nyírlé és alaposan keverjük össze. A keveréket masszírozó mozgással dörzsöljük a fejbőrbe, és a hajra alkalmazzuk, zuhanyzó sapkát helyezünk, és a fejet meleg sálba vagy törölközőbe csomagoljuk, és 2 óra elteltével a maszkot leöblítik.

10 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-27

Smetana hajmaszk

haj tápláló hajmaszk | tejföl, méz, fehér agyag | száraz bőr

2 evőkanál. Kanál savanyú tejföllel 1 teáskanál mézzel és 2 teáskanál takaróval, riccsal vagy olívaolajjal keverjük össze, majd egy kicsit 1,5-2 teáskanál fehér agyagot adunk hozzá, és alaposan összekeverjük, amíg vastag tömeget nem kapunk (szükség esetén még több agyag kerül hozzáadásra. A maszkot a hajra a teljes hosszukon alkalmazzák, a zuhanyzót egy kalapra tesszük, és a fejét egy törülköző köré tekerjük. 20 perc múlva a maszkot meleg vízzel mossuk.

10 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-27

Savanyú maszk hennával

haj tápláló hajmaszk | tojássárgája, henna, kakaó | száraz bőr

Keverjük össze a tojássárgáját 2 teáskanál hennával és 1 teáskanál kakaóporral, és hígítsuk fel a keveréket 100 ml joghurtban. Ezt a maszkot mosott és szárított hajra alkalmazzák, a fejbőrbe és a hajba dörzsölve. Ezután egy kupakot és egy frottír törölközőt, és 30 percig. Mossa le puha vízzel. A haj színe nem változik.

5 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-27

Sárgája maszk

haj tápláló hajmaszk | tojássárgája, növényi olaj, vodka | száraz bőr

2 sárgáját 2 desszertkanál növényi olajjal (szezámmag, olajbogyó, görgő, mandula) és 2 desszertkanál vodkával megnedvesítheti, majd hajtsa végre a haj és a fejbőr keverékét, és 1 órán át tartsa a fejet műanyag kendővel és törölközővel. Ezután dörzsölje a meleg vizet. A hajmaszk jól táplálja a szárazságot. A tojássárgája lecitint tartalmaz, amely ragyog.

5 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-27

Sárgabarack méz maszk

haj tápláló hajmaszk | tojássárgája, méz, olívaolaj | száraz bőr

2 tojássárgája dörzsölődik 2 evőkanál mézzel, adjunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat, jól keverjük és dörzsöljük a fejbőrbe. Fejkötést és 20 percig inkubáltunk. Ezután mossa le.

10 perc | RecipesCosmetic.ru | 2011-09-27

Sárgája olaj maszk

haj tápláló hajmaszk | tojássárgája, ricinusolaj, zsír | száraz bőr

Keverje össze 3 evőkanál. kanál ricinusolaj és lanolin, 1 evőkanál. kanál olvasztott sózatlan sertészsír, 0,5 evőkanál. kanál őszibarack olaj és 1 teáskanál glicerin, melegített vízfürdőben. Amikor a lanolint és a zsírt megolvasztjuk, adjunk hozzá 1 teáskanál alma almabor ecetet és tojássárgáját folyamatosan keverve, és öntsünk 100 ml enyhén felmelegített desztillált vizet. Keverjük össze és távolítsuk el a hőtől. Ez a maszk a hajat hőt alkalmazza. Ez nagyon jól segít a nagyon száraz, unalmas szőrszálakban, és visszaadja nekik a lágyságot és a ragyogást.

http://recipescosmetic.ru/domashniy-yxod/volosi/maska-volosi

Hogyan készítsünk otthon egy hajmaszkot

A lányok hajának büszkesége és örök problémája! Hosszú, egyenes, vastag - milyen jó, ha egészségesek, és biztonságosan sétálhatsz, ahogy a hajod fejlődik a szélben. De sajnos nem minden lány biztonságosan mondhatja, hogy tökéletesen egészséges fürtjei vannak. Legalább egyszer kínos korpásodás, zsíros, száraz, törékeny és unalmas haj. A házi maszkok segítenek megszabadulni az összes bajtól, összehasonlítva azokat a megvásároltokkal, mivel azok természetesek, nem tartalmaznak adalékanyagokat, olcsóbbak és a legfontosabbak hatékonyak.

A hajproblémák kategóriái és okai:

 • A zsírosodás (a korpásodás is jön ide) - hormonális zavarok, a faggyúmirigyek túlzott szekréciója, a külső tényezőknek és a rossz szokásoknak való kitettség lehet zsíros haj okai;
 • Rosszaság (Split Ends) - ezt befolyásolja a különböző típusú pleyók, hajszárítók, stb. Hatásai, a kiszáradás, a haj rendszeres feszültsége gumiszalagokkal és hajcsavarokkal;
 • Veszteség - a vas hiánya a szervezetben, hormonhiány, elégtelen vérellátás a hajgyökerekhez.

Zsíros haj

Bármilyen hajprobléma megoldható egészséges és élénkítő maszkkal!

1. Hajmaszk mustárral

Ez a maszk nem csak a zsír és a korpásodás elleni küzdelemben segít, hanem a fürtök könnyűségét, fényességét és tisztaságát is biztosítja!

 • a víz;
 • 2 evőkanál. száraz mustár;
 • 2 evőkanál. mandulaolaj;
 • Illóolaj.
 1. A mustárt meleg vízzel hígítsuk;
 2. Adjunk hozzá mandulaolajat és 4-5 csepp esszenciális.

Alkalmazza a hajra, és hagyja 15-20 percig, majd élvezze a haj szépségét és fényességét!

2. Tejmaszk

Távolítsa el a zsírt, és védje meg a törést!

 • Zhelktok;
 • 5 ml. A-vitamin;
 • 40 ml. aludttej.
 1. Habverje fel a savanyú tejet sárgával;
 2. Adjunk hozzá vitaminokat és keverjük össze újra.

A kapott kompozíciót a száraz hajat egész hosszában alkalmazzuk, 15 percig tartjuk és leöblítjük!

3. Kenyérmaszk

A kenyérmasszát nagyon magas zsírtartalmú hajra használják!

 1. Áztassuk le a kenyeret vízzel, hogy az eredmény szuszpenzió legyen.

Alkalmazza a hajra, és hagyja 45 percig. Ezután öblítse le a haját meleg vízzel.

Haj törékenysége

Obno osztott végét a hajvágás, de miért, ha tudod vissza őket egy feszes haj maszk?

1. Maszk mandulaolajjal

Visszaállítja a fürtöket, és ragyog!

 • 2 evőkanál. mandulaolaj;
 • 7-10 csepp rózsafa-étert.
 1. A mandulaolajat vízfürdőben melegítjük;
 2. Levegő hozzáadása.

40 perc elteltével masszírozza a kapott fejet a haj teljes hossza után. mossa le.

2. A kefir és a kiwi maszkja

Ez a maszk segít Önnek, hogy ne csak megszüntesse a törékenységet, hanem hidratálja a fürtöket is!

 1. Húzza ki a kiwi és őrölje be;
 2. Add hozzá a kefiret, és alaposan keverjük össze mindent.

40 perc múlva hajra kell mosni és le kell mosni.

3. Az avokádó és a méz maszkja

Védi a sérüléstől és ragyogást és rugalmasságot biztosít!

 1. Font az avokádó gyümölcs a gomba;
 2. Adjunk hozzá mézet.

Meleg vízzel való öblítés után 30 percig gondosan alkalmazzuk a keveréket a haj teljes hosszában.

Hajhullás

Több fésű van a fésűnél, mint a fejen, hatékony hajmaszkok segítenek!

1. A zselatin és a tojássárgája maszkja

A haj erősítése és a fényesség növelése!

 1. Keverjük össze a zselatint a sárgával;
 2. Hagyjuk 10 percig a zselatint megduzzadni.

Vigye fel a keveréket a hajra a teljes hosszában, és 25 perc múlva tegye a kalapot meleg vízzel.

2. Aloe Vera maszk

Ezt követően a haja lágy és selymes lesz!

 • 3 evőkanál aloe gyümölcslé;
 • Természetes méz - 1 evőkanál;
 • 1 nyers sárgája.
 1. Keverjük össze az összes összetevőt.

Vigyen fel a haj teljes hosszára, és tegyen egy kalapot, és húzza le a fejét egy törülközőbe 20 perc múlva. mossa le

3. Hagyma és fokhagyma maszk

A hagymákat már régóta használják a nők a haj erősítésére és növekedésére!

 • 30 gramm hagymalé;
 • 30 gramm fokhagymás gyümölcslé.
 1. Nyomja meg a megfelelő mennyiségű gyümölcslé;
 2. Keverjük össze mindkét komponenst.

Vigye fel a keveréket a hajra, és tartsa kb. Egy órát, majd samponnal öblítse le.

http://sovjen.ru/kak-sdelat-masku-dlya-volos-v-domashnikh

Receptek házi hajmaszkokhoz

Az egészséges és szép hajhoz rendszeres gondoskodás szükséges. A szépségipar kozmetikai krémeket és drága szalon eljárásokat kínál a haj megerősítésére, de látványosnak tűnik, ha a maszkot házi hajra használja.

A házi maszkok fontos összetevői

Kozmetikai kiskereskedelmi üzletekben vásárolva kevesen tudják, hogy hasznosak a hajmaszkok. A receptek olyanok, hogy különböző természetes összetevőket ötvöznek.

Hasznos és káros termékek a hajnövekedéshez

Otthon a készítmények olyan termékek alapján készülnek, amelyek könnyen megtalálhatók bármely konyhában. Hasznos összetétel készítéséhez ismernie kell a haj típusát, és meg kell határoznia a problémát, amire szüksége van.

A hajmaszkok fontos összetevői:

 1. Kefir.
 2. Zselatin.
 3. Mustár.
 4. Élesztő.
 5. Honey.
 6. Ütőolaj.
 7. Cognac.
 8. Csirke tojás.
 9. Majonézt.
 10. Clay.
 11. Piros paprika.
 12. Illóolajokat is adnak a hajmaszkhoz otthon.

A receptek tartalmazhatnak ilyen természetes olajat:

A haj sűrűségét elősegítő folyamat megkezdéséhez használjon maszkot dióolajjal vagy szőlőmaggal. Az olívaolajjal és a halolajjal ellátott táplálkozási maszkok széles körben elterjedtek.

A tejföl tápláló termék, gyógyászati ​​maszkokban, ásványi anyagokat és sok vitamint tartalmazó gabonatermékekkel kombinálva.

A korpásodás problémáinak megszüntetéséhez antibakteriális komponenseket kell hozzáadni a gyógyszerhez. Ehhez alkalmas a teafaolaj, amelyet korlátozott mennyiségben használnak az erős allergén hatás miatt.

Ahhoz, hogy a hajszálak lágyak legyenek, különféle olajokat használhat, és a merevséghez henna hozzáadása. A haj lágyításához tegye az ecetet egy orvosi maszkba, vagy használja a növényekből származó főzetet.

A szakértők azt tanácsolják, hogy hagyják el a maszkokat, amelyekben szintetikus összetevők vannak. A népszerű gondozó kozmetikumok gyártói az esetek 96% -ában adják hozzá a testet mérgező anyagokat. Alternatívaként az otthon gyártott hajmaszkokat lehet használni. A receptek mindenki számára elérhetőek.

Hajnövekedési maszkok

Ha a haj megszűnik a növekedés észrevehetően, akkor egy melegítő termékkel rendelkező növekedési aktivátorra van szükség, mint például:

 • mustár;
 • fokhagyma vagy hagyma;
 • borsolajok.

Ezeket az összetevőket nagyon óvatosan kell hozzáadni, figyelembe véve az agresszivitást és az erős szagot. A maszk teljes öblítéséhez több napig tart.

Mustár hajmaszk

A mustármaszk összetétele, amely elősegíti a növekedést, a következő:

 • 1 evőkanál. száraz mustár;
 • 100 ml kefir.

előállítás:

A mustárot kefirbe kell önteni, és egy órán át tartani. A késztermék csak a gyökerekre vonatkozik. Ebben az esetben meg kell győződnie arról, hogy nem éri el a bőr és a haj végét. Jobb, ha meghívunk valakit, aki segít ebben az ügyben.

Ezután törölközővel kell becsomagolni a fejet, és 15 percig maradnia kell ebben az állapotban. Ha enyhe égő érzés érezhető, akkor ez normális, de ha az érzések elviselhetetlenek, akkor a maszkot azonnal le kell mosni, különben előfordulhat égés. A maszkot csak vízzel mossuk le. Az eljárást 6 nap múlva meg kell ismételni.

Burdock hajmaszk

A takaróolaj jó hatással van a hajszálak gyorsított növekedésére. Egy gyógyszerkészítmény előállításához a következő termékekre van szükség:

A maszk minden alkotórészének meg kell egyeznie. Közepes hajra 1 evőkanál van szükség. l. minden termék. A kapott eszközt a fürtökre kell alkalmazni, enyhén masszírozva a fejbőrt.

A maszknak 2 órán át kell tartania, majd egyszerűen le kell mosni hideg vízzel, amelybe néhány csepp citromlevet kell nyomni, hogy semlegesítse a hagyma szagát.

Haj maszk tojással és mézzel

összetevőből áll:

 • tojás - 1 db;
 • méz és olívaolaj egyenlő arányban.

Közepes szőrzet esetén szükséges a mézet összekeverni olívaolajjal, 2 evőkanál. és öntsük a tojást.

Ezt a terápiás tömeget alkalmazzák a hajra, és egy melegítő kötésbe helyezzük. A kezelési maszkot 30 percig kell tartani, majd vízzel le kell mosni. A hagyományos orvostudományi szakemberek ezt a maszkot rendszeresen használják - 30 alkalommal 30 alkalommal.

Maszk Dimexidával

A Dimeksid eszközöket szinte minden gyógyszertárban lehet megvásárolni. Tulajdonságai hozzájárulnak a hajgyökerek aktiválásához, így gyorsabban nőnek.

összetevők:

 • Dimexid - 1 teáskanál;
 • castorc - 1 evőkanál;
 • takaróolaj - 1 evőkanál;
 • illóolaj - 5 csepp;
 • A és E vitaminok - 1 teáskanál.

Az olajbázist előmelegíteni kell, a demiksidet 1: 3 arányban vízzel kell hígítani az égési sérülések megelőzése érdekében. Minden alkatrész jól keveredik és egyenletesen lefedi a szálak teljes hosszát. Fürdőhatást hoznak létre a hajra, és 20 percig sétálnak a hajra, majd vízzel mossák le.

Élesztőmaszk

A készítmény elkészítéséhez 1 evőkanál szükséges. l. száraz élesztő és 1 jól megverték, hogy fehérjehabot kapjunk.

Száraz élesztőt adunk a fehérjéhez. A keveréket masszázs mozdulatokkal felhordják. Ez 60 perces fürdőhatást eredményez, majd a fejét samponnal kell öblíteni.

A második népszerű recept szerint 30 g száraz élesztőt szobahőmérsékleten vízzel hígítunk, és hozzáadunk egy csipetnyi cukrot.

Ez a jogorvoslat egy ideig marad a fejen. Az ¼-es izzóból préseljük ki a lé, adjunk hozzá 10 csepp A-vitamint az élesztőoldathoz.

Ezt a kompozíciót a gyökerekben lévő szálak masszázsmozgásának dörzsöléséhez szükséges. Eszközöket tartanak a hajon 40 percig, majd leöblítjük meleg vízzel.

Maszkok a gazdag színért

Néha egy kis hajszínt akarunk megvilágítani vagy telítettebbé tenni. Szőke haj, citromlé vagy gazdag kamilla főzet. Ezeknek az adalékanyagoknak köszönhetően a szálak puha árnyalatot kapnak.

A fehérített hajhoz tejtermékből álló maszk szükséges:

Ha szeretné hangsúlyozni a piros színt, akkor a maszk egy csepp rozmaringolajat igényel, vagy erős tealevéleket ad.

A maszkot különböző típusú hajra alkalmazzák ugyanezen elv szerint. A maszk tartalmát mindig tisztán mosott hajszálakra kell felhordani és 40 percig tartani, majd vízzel öblíteni.

Azok a maszkok, amelyekben nincsenek agresszív összetevők, a legjobb hatás elérése érdekében egy éjszakán át maradhatnak a hajon.

Ricinusolaj maszk hajhullásért

A hajhullás megakadályozására számos recept van a házi hajmaszkokra.

Az egyik legnépszerűbb recept összetevői:

 • Ricinusolaj - 1 evőkanál. l;
 • íj - 1 fej;
 • körömvirág tinktúrája - 1 evőkanál. l;
 • forró méz - 1 evőkanál. l;
 • Konyak - 1 evőkanál. l;
 • paprika tinktúra 1 evőkanál. l;
 • sárgája - 1 db.

A görgőt meg kell melegíteni, és az 1. íjból kell nyomni. l. gyümölcslé. Minden komponenst össze kell keverni és a fejre kell felhordani, majd gőzhatást kell létrehozni, és a maszkot 1 órán át kell tartani. Ezután jól öblítse le a haját vízzel és citrommal, hogy elpusztítsa a hagymát.

Hidratáló maszk száraz hajra

A száraz haj állapotának javítása érdekében használjon egy maszkot, amely haját hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik otthon.

Hagyma maszk

A hagymák mellett a fürtök növekedését kiváltó tényezők mellett a korpásodás elleni küzdelem is nagyon jó. A száraz haj típusához használt maszk elkészítéséhez:

 • hagyma kenyér - 3 evőkanál. l;
 • Tejföl - 1 evőkanál. l;
 • méz - 1 evőkanál. l.

Minden összetevőt keverve és alkalmazunk, óvatosan masszírozzák. Szigetelje a fejet, és az orvosi keveréket egy órán át hagyja.

Egy idő elteltével minden lemosódik egy gyengéd samponnal.

Élesztő hajmaszk

Fontos a kiszáradt sérült haj sérülékenységének leküzdése. A hajmaszk elkészítéséhez kövesse ezt a receptet:

 • mandulaolaj - 1 rész;
 • castorca - 2 rész;
 • cukor - 15 g;
 • élesztő - 30 g

Keverjük össze az olajokat 1: 2 és enyhén melegítsük fel a készítményt vízfürdővel, öntsük cukrot és élesztőt. A kapacitás a létesítményben meleg helyen van, hogy aktiválja az élesztőt. Amikor a tömeg emelkedik, gyorsan kell fednie a hajszálakat, és 30 percig hagynia, majd öblítse le nem meleg vízzel.

Burdock maszk

Ennek a maszknak a elkészítéséhez 2 evőkanálnak kell lennie 2 sárgára. l. a zsebkendőolaj, alaposan keverjük össze, és enyhén masszírozzuk a szálakat. Az elegyet 30 percig tartjuk, majd vízzel mossuk.

Kókuszolaj maszk

A kókuszmaszk összetétele a következő:

 • méz - 1 evőkanál;
 • kókuszolaj 1..l;
 • Ylang-ylang olaj - 5 csepp.

A mézet kókuszolajjal kell összekeverni, és a fürdőt vízfürdővel melegíteni kell, majd az illóolajat kell önteni. Ez azt jelenti, hogy először dörzsöljük a fej epidermiszébe, majd elosztjuk a szálakon. A keveréket 30 percig állni kell. Mossa le sampon vízzel.

Olajos hajmaszk

A maszkok olajos hajra kifejtett hatásának célja a faggyúmirigyek szekréciójának csökkentése.

Maszk citrommal és hagymával

összetevők:

 • hagyma lé - 150 ml;
 • citromlé - 50 ml;
 • takaróolaj - 1⁄2 tl.

Minden komponenst össze kell keverni, és a szálakra kell felhordani, majd a lejárati dátumot követően fél órán át létre kell hozni egy gőzhatást, és a lemezt le kell mosni egy gyengéd samponnal. A szakértők azt javasolják, hogy a fejét meleg vízzel, citromlével lemosva hagyja el a hagymás szagot.

Maszk aloe

A táplálkozási maszk összetétele a következő összetevőkkel rendelkezik:

 • aloe - 3 evőkanál;
 • Konyak - 20 ml;
 • 1 sárgája;
 • méz - 2 evőkanál. l.
Az aloe vera maszk hatékony a hajhullás számára.

Néhány aloe lapot 1 hétre kell vágni és a hűtőszekrénybe helyezni. Ezt követően keverőgéppel őröljük. Az üvegedényekben 3 evőkanál. l, öntsünk egy italt és sárgáját, adjunk hozzá melegített mézet. Mindez vegyes, majd a szálakon eloszlik és felülről felmelegszik. A terápiás szert fél órán át hagyjuk, majd a készítményt enyhe samponnal mossuk.

Maszk konyakkal

A pálinkával kiegészített keverékeket az olajos haj problémájának megoldása mellett használják növekedésük javítására. Számos trichológiai problémát oldanak meg, és még a haj mennyisége is ragyog. A természetes gyógyszerek hatékonyan kezelték a festett hajat.

Ez a maszk az alábbi termékeket igényli:

A tojássárgáját elkülönítsük a tojástól, és jól megverjük, a pálinkát öntjük a keverékbe. Ezt a keveréket elfojtják a hajra, felmelegítették, és 1-2 ° C-on tartják, majd meleg vízzel öblítjük.

Tápláló maszkok

Habos italok alapján hatékony tápláló maszkokat kapunk.

Sörmaszk

Ez az eszköz kötetet és ragyogást ad a hajhoz:

Hozzávalók:

A keverőként való munkavégzéshez meglehetősen széles ételekre van szükség. A sörbe öntik, majd hozzáadjuk a rozs kenyeret, így egy órán át áztatjuk. Ezt követően az összes tartalmat keverővel keverjük. A keveréket a mosott fejre visszük fel és 40 percig tartjuk, majd leöblítjük. A maszk rendszeres használatával a haj hajlamosabbá válik, ragyognak és jól nőnek.

Uborka maszk

Hozzávalók:

 • uborka - 1 db;
 • tojássárgája egy tojásból -1db;
 • só - 2 evőkanál. l.

Törje a tojást egy tálba, csak a tojássárgáját használja, keverje össze az uborka levével és sózza meg. Dörzsölje a kompozíciót a fejbőrbe, és terjessze a többit a szálak teljes hosszára. Ezt a készítményt 30 percig kell hagyni, majd vízzel le kell mosni.

Maszk aloe

A maszk előkészítéséhez a következő termékekre van szükség:

 • tojássárgája;
 • sárgarépa és citromlé;
 • aloe leve;
 • ricinusolaj - 1 evőkanál. l.;
 • Konyak - 1 evőkanál. l.

A tojássárgáját 1 evőkanállal hígítjuk. l. különböző gyümölcsleveket, majd öntsük az olajat és a pálinkát. Ezt a készítményt keverjük össze, és enyhén dörzsöljük a hajba, majd 30 percig hozzuk létre a fürdőhatást. Ezután minden sampon vízzel lemosódik.

Maszkok a sűrűség fürtökhöz

Minden álom a vastag haj, mivel úgy tekintik, hogy a gyönyörű és vonzó, de növelése a vastagsága a haj igényel rendszeres gondoskodást.

Kefir maszk

Házi keverék előállításához csak szobahőmérsékletre melegített kefir szükséges. A gyökerekből ez a keverék mindkét szálon elkenődött a hegyekre.

A maszk hatásának növelése érdekében könnyű masszázst kell készítenie, majd egy műanyag zacskóba kell helyeznie egy csomó hajat, és törölközőbe kell csomagolni.

Két óra elteltével le kell mosni a haját a fejről samponnal. A kezelési maszk jól hidratálja a szálakat, és selymesebbnek érzik magukat.

A recept javítása érdekében a kefir 1 evőkanál keverhető. ricinusolaj és egy tojássárgája. Ezt a gyógyszert 1 órán át kell tartani.

Tojás hajmaszk

A tojásmaszk hatékony. Bármilyen hajra használják. Ha a haj száraz, csak a tojássárgája szükséges a kezelő maszkhoz, olajos hajra csak fehérjét használnak. A normál haj tulajdonosai teljesen használják a tojást.

A tojáshoz vagy annak bármely részéhez hozzá kell adni az 1: 1 szénsavas ásványvíz arányát és a cseppentő 6 csepp gyümölcslé friss citromból a készítménybe.

A keveréket jól rázzuk fel és alkalmazzuk a szálakra, melegítik. A kompozíció 25 percig tart. Ezután a fejet a haj típusának megfelelő samponnal mossuk.

A majonéz maszkja

A majonéz egyenletesen oszlik el a hajon, de nagyobb hatás érhető el, ha majonézet használ, saját kezével főzve, mivel összetételében több hasznos anyag található. 30 perccel az összetétel alkalmazását követően a terméket vízzel és enyhe samponnal öblítjük.

Maszk mézzel

összetevők:

A termékeket alaposan keverjük össze, és a kapott terméket egyenletesen alkalmazzuk a hajra. Ezután gondoskodjon az üvegházhatásról. 1 óra múlva öblítse le a hajot vízzel.

Zselatin maszk laminálással

A laminálás leghatékonyabb receptje a zselatin maszk. A zselatin elég sűrű és vékony fóliát képes lefedni. Ez a film megtartja a nedvességet, és ezzel egyidejűleg védi a hajat a légkörben való expozíciótól.

A zselatin fehérjét tartalmaz, amely gyógyító hatással van a hajra.

Hozzávalók:

 • 1 teáskanál alma almabor ecet;
 • 1 evőkanál. l. zselatin;
 • 0,2 liter vizet.

alkalmazás:

 1. A zselatinhoz hideg vizet adunk, és 10 percig hagyjuk megduzzadni.
 2. Ezt a keveréket vízfürdőben melegítjük.
 3. Ezután adjunk hozzá almaecetet.
 4. A keveréket egyenletes tömegű állapotba hozzuk és a hajra helyezzük.
 5. Egy műanyag zacskót helyeznek a fejre, és egy meleg sálba csomagolják.
 6. 30 perc múlva Öblítsük le szobahővel.

Elosztott házi maszkok

Az osztott végek problémájának megoldásához tömítő és hidratáló hatású maszkot használnak. A népi jogorvoslatok megakadályozzák a haj szétdarabolódását, visszaállítják őket, így ismét sima, puha és szép.

Élesztőmaszk

30 g élesztőt kell hígítani melegített tejben, majd ezt a oldatot a hajgyökerekbe dörzsöljük, a többit az összes szálra osztjuk. Hagyja a szerszámot 40 percig. Ezután mindent vízzel leöblítünk.

Zselatin maszk

A maszk előállításához a következő összetevőkre van szükség:

 • zselatin - 10 g;
 • forró víz - 80 ml;
 • méz - 10 g

A zselatint fel kell tölteni vízzel, és a tartályt vízfürdőbe kell tenni. A zselatin feloldása után a tömeget 40 ° C-ra kell lehűlni, és megolvasztott mézet adunk hozzá. Mindent jól összekeverünk, és a hajon keresztül egy kefével osztjuk szét, elválasztjuk a hajat részekre és visszavonjuk a 2 cm-es gyökerekből.

A hajat fésülködéssel gyenge fogakkal kell fésülni, majd 40 percig műanyag zacskóba kell helyezni. az abszorpció. A gyógyszert 1 órán át kell tartani, rendszeresen hajszárítóval melegíteni, majd vízzel le kell mosni.

Maszk olívaolajjal

Hozzávalók:

 • olívaolaj;
 • citromlé;
 • ricinusolaj.

Minden alkatrész egyenlő részekben keverhető. Ez a keverék jól kevert és zsíros haj, hagyja 20 percig. Ezután mossa le sampon vízzel.

Halolaj maszk

Vegyünk 35-40 ml halolajat. Fűteni és felhordani kell a szálakra. Miután létrehozta a fürdő hatását, tartsa a maszkot fél órára a hajra, majd samponnal távolítsa el.

Home Mask alkalmazás tippek

A maszkok alkalmazása előtt be kell tartania az alkalmazásuk alapvető szabályait:

 1. A maszkok hatékonyabb hatásait rendszeresen alkalmazni kell.
 2. Alkalmazzon maszkot a haj tisztításához.
 3. A maszkot nem lehet felkészíteni a jövőbeni felhasználásra és a következő alkalommal hagyni.
 4. A feszesítő maszkokat mind a problémák megoldására, mind a megelőzésre alkalmazzák.
 5. A maszkokat viszont kell használni, anélkül, hogy a recepteket egyetlen maszkba kevernénk.
 6. Válasszon egy maszkot, figyelembe véve az egyéni jellemzőket. Például olyan termékeket, mint a méz és a tojás, erős allergéneknek tekintik. Nagyon óvatosan kell őket használni.
 7. Emlékeztetni kell arra, hogy a maszk alkalmazása után fürdőhatást kell létrehozni.
 8. Kényelmesebb a maszkot kozmetikai ecsettel vagy fésűvel alkalmazni, amely ritka fogakkal rendelkezik.
 9. A hajhagymák stimulálásához a maszk alkalmazását egy masszázzsal kell kombinálni.
 10. A kezelési maszkot nem tarthatja hosszú ideig. Káros hatással van a hajra.

Professzionális hajmaszkok

A professzionális keratin maszkok nagyon hatékonyak. Az expozíció eredménye 3-4 hónapig tart. A szakértők azt javasolják, hogy ne mossa meg a fejét közvetlenül a szalon látogatása után, ne használjon hajvágót, és ne hajtsa végre a szálakat. A professzionális maszkokat online áruházakban és speciális üzletekben értékesítik. Használhatók otthon.

Keratin maszk

A népszerű maszkok közül a következő maszkot adhatja meg:

 • Az ESTEL KERATIN keratinnal ellátott maszk otthoni ápoláshoz 250 ml térfogatú. megnöveli a szalonban az eljárások során elért hatást. Luxus hajat kap 5 perc alatt. A maszk ára 545 rubel.
 • INTENSIVE krémmaszk - 150 ml térfogat. Ezt a maszkot használják száraz és sérült hajápolásra. Maszk ár az online áruházban - 1208 rubel.
 • A Magic Keratin szerkezetátalakító maszk 500 ml-es térfogatú, gondoskodik a sérült hajért. Bármilyen hajra alkalmazzák. A maszk ára 539 rubel.

Otthon rendszeresen, népszerű maszk receptek használatával számos kozmetikai problémát megoldhat - gyógyítani és erősíteni a fürtöket. A szerszám készítésével magabiztos lehet összetételük biztonságosságában és hatékonyságában.

http://womane.ru/recepty-domashnix-masok-dlya-volos.html