logo

A gyermek megkarcolja a fejét, de nem tetszik: mit kell csinálni és hogyan kell kezelni

Véleménye szerint, ha a gyermek viszkető fej, akkor tetveknek kell lennie. Ez a támadás ma a gyermekeknél nem olyan gyakori, mint korábban. Már kitalált és jó gyógyszerek és megelőzési módszerek működnek. Egy férfi laza, nits, tetvek valaha is legyőznek. Az emberi testen kívül nincs ilyen élőhely az ilyen típusú paraziták számára. A szimbiózis lehetetlen. E csapás előnyei kevések. De a gyógyszerek, amelyek néhány nap alatt segítenek, még nem találhatók meg. Csak a szülőknek és a gyerekeknek kell megegyezniük a helyzetükkel, és a tudósoknak, hogy továbbra is keményen dolgozzanak, hogy megoldást találjanak. Más betegségekhez hasonlóan a helyzet nem megnyugtató. Sajnos a tetvek utáni győzelem után a problémák nem fognak csökkenni. A gyermek feje sok okból is viszkethet, amelyben nem lenne felesleges megérteni.

Tehát, ha egy gyermek karcolja a fejét, és nem tetszik, mit jelent ez? A szakember időben történő konzultációja - fontos. Az anya és apa jól ismeri ezt a szabályt, mert néhány betegség nagyon fertőző. Ugyanakkor a fej néha olyan okok miatt viszket, amelyeket nehéz besorolni komolynak. Mit kell várni az orvoshoz?

ótvar

Néha olyan betegség, amely aláássa az egészséget. A súlyos viszketés az egyik tünet. A betegség fertőző. Fel kell készülnie a kórházra. Ha egy ilyen parazita, mint laza, nem zavar, akkor egy másik parazita, egy gomba is zavarhat. Ez egy gombás mikroorganizmus, amely ótvarot okoz. Ez befolyásolja a bőrt, megváltoztatja a szerkezetét. Az immunrendszer az évek során erősödik, különösen gyermekkorban. Ezért a gyűrűsférg könnyen túlélhető a 4-14 éves gyermekek testében, gyorsan halad. Néhány formát személyről emberre, mások háziállatokról továbbítanak.

A veszély mindenütt fennáll, és az egyetlen módja annak, hogy megvédje magát az immunrendszer erősítése. A bőr egészséges mikroflórája hatékony védelem.

Természetesen a szennyeződést nem lehet elkerülni a gombával való közvetlen érintkezéssel. De ha az immunrendszer rendben van, könnyebb lesz helyreállítani és helyreállni.

A pontos diagnózist csak az orvos végezheti gondos kutatás után. Ez lehet dermatofitózis, ótvar és mikrosporia. A tünetek ugyanazok:

 • az érintett területek kerekek, viszketőek;
 • először enyhe bőrpír, majd peeling;
 • ezeken a helyeken a hajvonal elvékonyodik - a haj egyszerűen eltörik.

Miután a gyermek fejbőrén hasonló tüneteket észlelt, azonnal forduljon orvoshoz. Minél hamarabb kezdődik a kezelés, annál jobb. A harc könnyebb lesz, senki sem fog szenvedni.

Demodekoz - a viszketés lehetséges oka

Amikor a gyermek viszkető fejjel van, valószínű, hogy a kullancs hibás. Különösen gyakran előfordulnak akne ferritek parazitálása. Általában a nyakában, a szemhéjban, a szemhéjban, az arcán látható maradványai maradnak. Ez fertőző betegség. A beteg, ismét, nem kerülhető el. A kullancsot a közvetítőjével, a fertőzött személyrel való közvetlen kapcsolat révén továbbítják. Könnyen behatol a szövetbe, ha a bőr immunsejtje károsodott. Kevésbé valószínű, hogy megfertőződnek, ha minden rendben van az immunrendszerrel.

Milyen alapon határozhatja meg, hogy ez a demodikózis? Ki sohasem találkozott kullancsokkal az életemben? Néhány ilyen ember a Föld bolygón. A kullancsok a bioszféra bosszantó része. Mi a teendő vele? Lehetetlen egy másik bolygón mozogni. A közeljövőben talán a helyzet megváltozik. Időközben ez nem történt meg, meg kell értenie azt a tényt, hogy a különböző fajok kullancsai megütnek, és továbbra is az emberekre, melegvérű állatokra sújtják. Ezekből csak néhány faj rendelkezik immunitással, ami részleges.

Amikor a demodikózisról van szó, próbálja meg a betegséget a szokásos módon gyógyítani, és minden felnőtt számára ismerős lehet. Ez csak gyengíti az immunrendszert - megzavarja a bőr természetes mikroflóráját. Forduljon orvoshoz. Meg fogja határozni, hogy a parazita megtámadta a gyermeket, vegye fel a gyógyszert, amely segíthet.

Kezdetben a helyzet úgy tűnik, mint mindig a kullancsfertőzés esetében, érthetetlen. Nehéz megmondani, hogy miért kezdődik a fej. De a viszketés egyértelmű jele annak, hogy valami rossz. A parazita jelenléte hamarosan nyilvánvalóvá válik. A betegség így néz ki:

 • a bőr néhány helyen viszket;
 • hamarosan vörösség, az angolna jelenik meg;
 • a szőrtüsző a szőrtüszőkből;
 • a felső réteg gyorsan eltávolodik, és a hámlási területeken a hámlás megjelenik;
 • egyes esetekben fájdalom van a szemben.

A méretarányos terület nem növekszik - újdonságok jelennek meg, jellemző deformációs jelei. A gyerekek számára nehezen fésülhetjük őket. A szülőknek követniük kell az orvos utasításainak végrehajtását.

A gyermek allergiás lehet

Az allergiás reakció a különböző tünetek egész komplexe, a hidegtől a rühig terjed. Feltételezhető, hogy az obszesszív érzések oka pontosan a szervezet valamiféle allergiás reakciójában rejlik. Mi az allergia? Ez egy módosított immunválasz. A test túlságosan komolyan veszi az ingert, negatívan kezeli azt, bár úgy tűnik, nincs okuk. Az orvoslás nagyon súlyos allergiás típusokról ismert, amelyek valószínűleg halálosak lehetnek. A karcoló fej nem a legrosszabb tünet. Igaz, nincs semmi ok arra, hogy szemébe nézzen. Elfogadhatatlan a gyermek egészségére való gondatlan hozzáállás. Mit tehetnek a szülők ebben a helyzetben? Csak forduljon orvoshoz. Mit tud egy orvos? A kórház nem félhet.

A mai napig az allergia okai nem teljesen ismertek, a kutatás folyamatban van. Ugyanakkor van egy gyógyítás is. Nem gyógyíthatnak, de a tünetek gyorsan megszűnnek. Ezért érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni - ez csökkenti a gyermek erkölcsi feszültségét. A pszichogén tényező nem számít. Allergiák alakulnak ki, függetlenül attól, hogy a gyermek hogyan kezeli őt. A karcoló fej átmeneti reakció lehet egy elfogyasztott élelmiszerre, a növények virágzására vagy bármely más irritáló anyagra. Mi az a probléma forrása? Az orvos alapos diagnózis és tesztelés után ad választ.

Személyes higiénia

Bizonyos helyzetekben a fejbőr problémái abból adódnak, hogy a sampon nem illik, vagy mert a gyermek nem elég gyakran mosja a fejét. A személyes higiéniai szabályok olyan szaktudás, amely a szocializáció részét képezi és elsajátítandó. A folyamat a természet törvényei alá tartozik, az idegrendszer jellemzőitől függ. A felnőtteknek hosszú ideig nyomon kell követniük a személyes higiéniai szabályok betartását. A gyermek testét teljesen meg kell alakítani, erősebbé kell válnia.

A kifejezetten a gyermekek számára létrehozott kozmetikumok lehetővé teszik, hogy a 21. század valóságához alkalmazkodjon, fokozatosan. Hatékonyan elmosják a szennyeződést. De ez a szennyeződés, amely a tüszők gyulladását okozza, és viszketés néha. A szülőknek figyelmet kell fordítaniuk erre a feladatra - samponozás, fürdés. A "gyerekek, kezet mosni" standard kifejezés nem elég. Az életút elején az egészség veszélye a szennyeződés, az éretlen immunitás. Sajnos kevés a közösség a Holt-tenger gyógyító iszapja és a poros levegő között. Meg kell változtatni annak biztosítására, hogy a gyermek egészséges, boldog legyen, felállt.

Metabolikus rendellenesség

A szervezetben meglehetősen súlyos meghibásodás az anyagcsere-rendellenesség. Fő tünete a túlsúly. Úgy tűnik, ha az anyagcsere túl lassú. Ebben az esetben a bőr feltételesen patogén mikroflórája gyakran patogénvé válik. A verejtékmirigyek és a faggyúmirigyek gyorsabban kell dolgozniuk, kicsit gyorsabban alakulnak ki, mint olyanoknál, akik nem hajlamosak a testre. Ennek az egyensúlytalanságnak köszönhetően az avitaminosis érezhető. Még többet akarok enni, de ez csak súlyosbítja a helyzetet. A belső szervek kialakulása egyenetlen. Az egyik probléma a gyengült immunitás. Az izzadás alkalmas közeg az opportunista mikroorganizmusok populációinak termesztésére.

Az irritáció miatt a gyermek állandóan karcolja a fejét és a test más területeit, ahol a verejték nagyobb mértékben kiemelkedik. Az egyetlen megoldás a táplálkozás racionalizálása. Az anyagcsere-folyamatok felgyorsítása lehetővé teszi az étrendet az alacsony glikémiás indexű termékek alapján. Vitaminokban gazdagok, ugyanakkor kevés ún. Lassú szénhidrátot tartalmaznak. Ma a glikémiás index a tudományos felfedezés, amely megváltoztatta a történelem menetét. Talán az.

A túl gyors anyagcsere kevésbé gyakori. A kevésbé gyakori egy ilyen kellemetlen tünet, mint viszkető fej. A gyorsított anyagcsere nem kapcsolódik a patológiához, bár a belső szervek munkájában problémát jelenthet. Ha egy gyermeknek jó étvágy van, ez nem jelenti azt, hogy az egészség rendben van.

http://klopsovet.ru/vshi/rebenok-cheshet-golovu-a-vshej-net-chto-delat-i-kak-lechit.html

baba megkarcolja a fejét

Szakértői válasz

PhD, gyermekorvos, gasztroenterológus

Svetlana, hello! Nézze meg a bőrgyógyászot, ki kell zárni a bőr fertőző betegségeit, és kizárásukkal - a neurológusra, talán ideges jellegű.

Hasonló tanácsadás

Bizonyos körülmények és nehéz születések miatt aggódom a morzsák születésének pillanatától, mert nem hagyom figyelmen kívül néhány eltérést tőle. Tudom, hogy például az agyi encephalopathia nagyon nehéz diagnosztizálni a csecsemőknél. Az időm közel 5 hónap. Néha észreveszem, hogy a gyermek nem alszik jól, és hosszú időre szeszélyes, mielőtt lefekszik. és inagda hosszú ideig nem tud a témára összpontosítani. Milyen vizsgálatot javasolna az ecfalopathia kizárására, köszönöm!

Mi a teendő a hiperaktív csecsemőkkel? Doktor, tanácsoljuk, mit tegyek, nincs erőm a harmadik gyermekkel. A szállítások nehézkesek voltak, majdnem közvetlenül a második terhesség után. A harmadik gyermek korán született, de most már többé-kevésbé nyert súlyt. És most már majdnem egy éves, nem egy pillanatnyi béke. Feltérképez, kiabál, ha nem nézek rá, vagy nem foglalkozom vele, elkezd sikoltozni, sírni, megverni a fejét a padlón ((Megnyugtató fürdők, masszázs, minden segít egy ideig. Ilyen hiperaktivitás - ez ok arra, hogy különleges kezelést írjanak elő? házi készítésű módszerek?

A keresztény a dtsp, a bal oldali hemiparézis diagnózisa, egy korai stádiumban van. Nem tudom, mit kell kifejeznie, de általában egy teljesen normális gyermeket fogunk látni -, mint ahogyan mindenki más, csak néha húzza a bal kezét, és „lóg”. Nem akarod, hogy a fiú felnőjön a fogyatékossággal, úgy gondoljuk, hogy megteheti a megelőzést. Mondja meg, lehetséges, hogy a hemiparézis és általában az ilyen diagnózisok hamisak, vagy el lehet távolítani, és a jelen? nagyon remélem.

http://detstrana.ru/consultation/nevrolog-detskij/rebenok-cheshet-golovu/

Éjszakai DREAM! Rossz alvás 6 hónapos baba! Karcolás a fejét egy álomban!

A gyermekem 6,5 hónapos, most már körülbelül 5 hónapos koromban elalszik a 22-22: 30-kor, 01-ig alszik, aztán elkezd süllyedni, és felemeli a fejet (a fej hátulján) Fülek, így felébredve. Újra verem, majd éjszaka körülbelül kétszer ébred fel… de az elmúlt 2 napban minden órában valószínűleg megkarcolja magát, és minden alkalommal, amikor megrázom a karjaimban... már fáradt vagyok... éjjel 1-2 alkalommal ébredtem fel éjjel enni. Anyu azt mondja, talán valakinek van ez? hogyan kell kezelni? lehet neurológiai? Etetés - szoptatás.

És megkarcoljuk a fülünket. Több, néha az orr.

Az orvos azt mondta, hogy a fogak

a fogakon? wow, még nem gondoltam.

ive vagy guv rád.

Éjjel felébred, ami pisilni fog. Elmegyem a mosogatóhoz, és azonnal elalszik a kezét.

mi katerina! Hosszú ideig nem tudtam felállítani, amit éjjel nem aludt velem... és egyszer.

És délután írsz egy bankot?

Viselsz pelenkát?

délután pelenkák nélkül vagyunk. Nem ültem be a potot, amíg magam nem ülök rosszul. de délután leggyakrabban hiányzik. ritkán lehet elkapni... egyelőre csak ok-okozati kapcsolatot fejlesztünk. természetesen sétáljon pelenkákban. amikor sikerült elkapnom, a mosogatóba vittem... pissing a mosogatóba.

Hát, nagyszerű... Mi egy szép fickó nő

Igen... csak most nem kérek szar...))))) felhagy és piszkos trükkök.

takkkk megkarcolja a fülét, egy olyan érzés, amely elszakad

az alvásom csendes... semmit semmiből... olvastam a megjegyzéseket, a fülem mögött viszketett a fülem

A szemem ilyen módon kezd karcolni. Ez az, ami valójában most történt, így ülünk, eszünk és játsszunk, várva, hogy álmodjunk egy újra. A cseppek segítenek, és a férjem ma elfelejtett vásárolni, itt és a kakukk.

melyek ezek a cseppek? tudnak? nem káros?

Összetétel és felszabadulás
Bai-Bai csepp orális beadásra:
1 g csepp a galagonya-gyümölcs, a bazsarózsa, a borsmenta, az oregánó, a glutaminsav, a citromsav kivonata;
25 vagy 50 ml-es injekciós üvegben vagy 50 ml-es injekciós üvegben permetező adagolóval.

Farmakológiai hatás
A Bai-Bai nyugtató, tonizáló, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású.

bizonyság
A Bai-Bai, mint enyhe nyugtató, amely elősegíti az elaludást, segíti a gyerekeket az iskolai terheléshez való alkalmazkodásban, valamint az atópiás dermatitis és alopecia, neurotikus állapotok, vegetovascularis dystonia komplex kezelésében.

neurológusunk kiírta őket

A cseppekről olvastam, 5 éves gyerekek vannak

Én adom az enyém 1-2 csepp 2-szer a nap folyamán, és 3 csepp az éjszaka

Mi is alszunk, még mindig úszunk (((((Ma lesz az első éjszaka pelenka nélkül)))

És adsz D-vitamint és mennyit? Talán ricketje van? Amikor a rachitis fej izzad és viszket.

Fürdőszobák lefekvéskor gyógynövényekkel Ha nem alszom a gyereket lefekvés előtt, rosszul aludni, fürdőkádak tűlevelekkel, tengeri sóval vagy csak habzással a fürdőzés előtt alvás előtt, egy kicsit melegebb, mint 36 fok. Evett és vágott, alig keresi a párnát, kiabál, mint egy őrült, hogy megszabaduljon tőle egy masszázzsal, és aludjon, elmentem a szobából, nincsenek hinták, mesék. Alvás, nyugodt légkört teremtek, eltávolítom yayu lámpa, suttogva beszélgettek, dallamok, hogy son.Vyrubaetsya utra.Rebenku 4 hónappal születése óta.

http://www.baby.ru/community/view/44165/forum/post/192921300/

Az álomban lévő gyermek karcolja a fejét

Egy gyermek megkarcolja a fejét: okok, mit kell tennie?

A gyermekek egészségének bármilyen eltérése azonnal befolyásolja viselkedésüket. Például, ha a gyermek állandóan karcolja a fejét, a figyelmes szülőknek feltétlenül gondolniuk kell az okokra.

Valószínű, hogy a gyerek csak csodálkozott, zavarba ejtett, vagy elvitte a rajzfilm. Ebben az esetben a mozgása eszméletlen és akaratlan. Lehet azonban sok lehetőség, és nem mindegyik ilyen ártalmatlan. Hogyan lehet megérteni, hogy miért karcolja meg a gyermek a fejét, és mit kell tennie ebben vagy ebben az esetben?

Miért viszket a fejed?

Az okok, amelyek arra kényszerítik a gyermeket, hogy rendszeresen kefét hajtsa végre a hajat, lehet tömeg. Íme néhány közülük:

 1. Szegény hajápolás, rossz higiénia.
 2. Használjon sampont, amely nem alkalmas a haj típusára.
 3. Allergiás reakciók sampon összetevőkre vagy élelmiszerekre.
 4. A fejbőr gombás elváltozásai.
 5. Tetvesség.
 6. Vitaminhiány, ásványi anyagok és tápanyagok hiánya.
 7. Stressz.
 8. A belső szervek meghibásodása.
 9. A bőr lipid metabolizmusának megsértése.
 10. Kullancsok.
 11. Viselkedési problémák.

Vannak más okok is, amelyek közül néhányat az alábbiakban részletesebben tárgyalunk.

Az egyik legbiztonságosabb helyzet, amelyben a gyermek megkarcolja a fejét, a személyes higiéniai szabályok megsértése. Ez nem jelenti azt, hogy a baba piszkos. Még a rendszeres vízfolyások esetén is, a gyermek egyszerűen nem tudja jól öblíteni a sampont, és nem gondosan mosja ki a szennyeződést.

Ez a helyzet a szőrtüszők gyulladását okozhatja, amit egy észrevehető viszketés nyilvánul meg. Az is előfordul, hogy a gyermek egyszerűen nem illeszkedik a samponhoz. Kiderült, hogy ördögi kör: minél többet mossa a baba fejét, annál inkább viszket.

Ebben az esetben a kezelés nagyon egyszerű. Elég csak a sampont cserélni, a haját rendszeresen mosni, és győződjön meg arról, hogy a gyermek kiváló minőségű öblítést végez.

tetvesség

Egy másik gyakori ok, amiért a gyermek karcolja a fejét, jól ismert tetvek. Sajnos a pediculosis nagyon fertőző betegség. Elég csak a páciens mellett játszani ugyanabban a homokozóban, vagy ugyanazon az asztalnál ülni.

Hosszú távúak azok a napok, amikor a nem kívánt "vendégeket" kerozinnal vagy büdös porszappannal ártalmatlanították. A modern gyógyszerek könnyen hozzáférhetők, könnyen kezelhetők és jó illatúak. A népszerű nevek közé tartozik a „Pár Plusz”, a „Pedikulen” vagy a „Nittifor”. Csak 1–2 kezelések és tetvek hagyják el a baba fejét.

Ugyanakkor minden családtag fejeit kell kezelni, forralni és vasalni az összes ágyneműt és ruhát mindkét oldalon.

angolkór

Ha egy kisgyermek egy álomban karcolja meg a fejét, akkor ez lehet a görcsök megnyilvánulása. A D-vitamin hiánya esetén fokozott izzadás tapasztalható. Sós izzadság irritálja a bőrt, és a baba öntudatlanul elkezdi a fejét a párnán.

A betegség kialakulásának kizárásához sürgősen be kell mutatni a gyermeket a gyermekorvosnak. Minden szükséges ajánlást megad.

Allergiás reakció

Amikor a gyermek a fejét a karjaira karcolja, allergiás reakció lehet bármely termékre. Ugyanakkor a bőrpír vagy a kiütés nem feltétlenül figyelhető meg. A fejbőr sokkal sűrűbb, mint a test többi részén, így a kiütések később jelentkezhetnek.

A probléma megoldásához próbálja meg megtalálni a forrást. Gondolod, hogy megvásároltál egy új sampont vagy mosószert? Adtad a gyermekednek új ételeket? Kezeltél valamilyen szokatlan drogot?

Amint az ok megtörtént, megszünteti az allergén hatását, és egy idő után a helyzet javulni fog.

Rossz szokás vagy neurózis

Néha a gyermek megkarcolja a fejét, csak arra törekszik, hogy felhívja a figyelmet magára. És bizonyos esetekben rossz szokássá válik. A gyerek öntudatlanul levágja a fejét, anélkül, hogy észrevenné.

Sokkal rosszabb az az eset, amikor a "pruritus" neurózis következménye. Óvatosan figyelje a babát. Más tüneteket is észlelhet:

 • változó szokások;
 • az étkezés megtagadása;
 • depressziós hangulat;
 • a kiejtéssel kapcsolatos problémák;
 • a viselkedés változásai;
 • gyakori fejfájás nyilvánvaló ok nélkül;
 • alvászavarok.

Ha valami ilyesmit talál, érdemes egy pszichológussal konzultálni. Egy jó szakember segít beszélni a gyermekkel, és megtudja a mentális szorongás okát.

pikkelysömör

Ha egy gyermek gyakran karcolja a fejét, talán psoriasis. Ennek a betegségnek az első megnyilvánulása gyakran megjelenik a fej hátulján. Külsőleg úgy nézhet ki, mint egy kis bőrhámlás. Idővel a héj egyre érzékelhetőbbé válik, irritáció jelenik meg, és viszonylag súlyos viszketés jelentkezik. Vöröses foltok is megjelenhetnek a térdeken és könyökeken.

Sajnos, a tudósok nem tudták ki teljesen, mi provokálja a betegség kialakulását és hogyan kezelje azt. A psoriasis nem fertőző betegség. De ahhoz, hogy teljesen gyógyítsuk, még nem lehetséges. Az orvos felírja a bőr állapotát javító gyógyszereket, méregteleníti a testet. Súlyos esetekben kortikoszteroidokkal történő kezelés.

Metabolikus rendellenesség

Ez eléggé súlyos kudarc a gyermek testében. Leggyakrabban az anyagcsere lassulása az ülő életmód és az étkezési zavarok következménye. A felesleges súly miatt az izzadság és a faggyúmirigyek fokozottan működnek. A megnövekedett izzadás provokálja a feltételesen patogén mikroflóra szaporodását, és irritálja a bőrt.

Gyakran a fej kezd aktívan viszketni a pubertás idején. Ennek oka a hormonok gyorsított termelése és a fejbőr zsírtartalmának jelentős növekedése. A legjobb módja az, hogy megmutassuk a gyermeknek az endokrinológust és racionalizáljuk az étrendet.

bőrgyulladás

A fejbőr súlyos viszketésének oka lehet a seborrheás dermatitis vagy a jól ismert korpásodás. Különösen gyakran ez a betegség érinti a serdülőket. Ez a pubertás egyik megnyilvánulása.

A szülőknek meg kell érteniük, hogy a korpásodás önmagában nem tűnik el. Valószínűleg a hirdetett samponok nem segítenek. Csak a jéghegy csúcsát távolítják el, a betegség rejtett oka még megmagyarázhatatlan.

A korpásodás kezelése nemcsak a terápiás samponok használata. Az orvos beállítja az ételt, kinevezi az immunmodulátorokat, és biztosan ajánlja a napfürdőket. Ha a betegség stressz eredménnyel jár, antidepresszánsokat vagy nyugtatókat írhat elő.

pattanás

Ez egy másik betegség, amelyben a gyermek karcolja a fejét. Ezt a Demodex atka vagy a vas akne okozhatja. A betegség fertőző, és szorosabb kapcsolat van a pácienssel. Leggyakrabban a kullancs megfertőzi azokat, akiknek immunitása gyenge.

Ebben az esetben csak az orvos választhatja ki a megfelelő kezelést. Tünetek lehetnek:

 • először is, a viszketés bizonyos helyeken jelentkezik
 • megjelennek az angolnák, a bőr reddens;
 • a szőrszálak kiesnek;
 • a legnagyobb károsodás, súlyos hámlás;
 • kezdhet rez a szemben.

Érdekes, hogy a viszkető terület nem nő. Csak ugyanazokkal a jelekkel újnak tűnik, a fejbőrt szó szerint fedi. Nagyon fontos, hogy ne engedje, hogy a gyermek fésülje a sérüléseket, és gondosan kövesse az orvos utasításait.

Lipid egyensúlyhiány

Ha egy gyermek 2 éves korában megkarcolja a fejét, és nem talál nyilvánvaló okot, akkor egy szintetikus anyagból készült párnán alszik. Ha igen, cserélje ki az ágyneműt.

Ha egy fiatal gyermek folyamatosan érintkezik a szintetikus anyagokkal, problémát okozhat a fejbőr lipid anyagcseréjében. A baba feje állandóan izzad, és a szőrszálak ellenkezőleg kiszáradnak, villamosodnak és szétszóródnak.

Ebben az esetben az orvos vitamin-ásványi komplexet írhat elő, tanácsolja, hogy a párnát és párnahuzatot természetesen cserélje ki, válassza ki a haj hidratálószereket.

ótvar

Ha egy kisgyermek állandóan karcolja a fejét, valószínű, hogy szorosan kommunikál az udvari macskával. A betegség ebben az esetben meglehetősen veszélyes gomba keletkezik. Gyorsan gyökerezik a kisgyermekek és a sérült immunitású emberek testében. Tehát, ha a gyermek megkarcolja a fejét, alaposan vizsgálja meg. A tünetek nagyon ékesszólóak:

 • az érintett területek viszketnek erősen, lekerekített formájúak;
 • a haja elvékonyodik, törik, vagy teljesen kiesik;
 • vörösség és jelentős peeling van.

Ha kopasz foltokat talál a gyermek fejére, sürgősen be kell menni egy bőrgyógyászba. A betegség önmagában nem fog működni. Továbbá a család többi része is megbetegedhet.

Gyermekek gombás betegségei sokkal gyakoribbak, mint felnőtteknél. Ez annak köszönhető, hogy a csecsemők faggyúmirigyei még nem képesek olyan savak előállítására, amelyek zavarják a gomba behatolását a bőrbe. Igen, és a beteg állatokkal a gyerekek többet kommunikálnak.

Megelőző intézkedések

Annak érdekében, hogy a gyermek megállítsa a fejét, a lehető leghamarabb meg kell szüntetni az okot, hogy meggyógyítsa a meglévő betegségeket. De még a helyzet normalizálódása után is rendszeresen meg kell előzni a bőrelváltozásokat. Ezenkívül nem olyan nehéz ezt megtenni:

 • A baba fejét rendszeresen és alaposan meg kell mosni.
 • Szükséges a korának és a haj típusának megfelelő takarító mosószerek kiválasztása.
 • Mosáskor fontos, hogy csak speciális gyermektermékeket használjunk.
 • Szükséges, hogy csak a saját fésűjével hajtsa fel a haját, és nagyon fontos, hogy a gondozókhoz forduljon.
 • Fontos, hogy rendszeresen mossuk és vasaljuk a babaágyakat, törölközőket és kalapokat.
 • Biztosítani kell, hogy a gyermek feje csak természetes anyagokkal kerüljön kapcsolatba.
 • Séta közben folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a babát, és meg kell állítania a beteg állatokkal való játékot.

Az is lehetséges, hogy kiegyensúlyozott étrendet, multivitamin-készítményeket, rendszeres napfürdőket vegyünk fel megelőző intézkedésekként. És amikor problémákat találsz, ne hagyd, hogy a helyzet megtörténjen. A szakemberrel való időben történő konzultáció elősegíti a helyzet javítását és a további problémák elkerülését.

A gyermek megkarcolja a fejét, de nem tetszik: mit kell csinálni és hogyan kell kezelni

Véleménye szerint, ha a gyermek viszkető fej, akkor tetveknek kell lennie. Ez a támadás ma a gyermekeknél nem olyan gyakori, mint korábban. Már kitalált és jó gyógyszerek és megelőzési módszerek működnek. Egy férfi laza, nits, tetvek valaha is legyőznek. Az emberi testen kívül nincs ilyen élőhely az ilyen típusú paraziták számára. A szimbiózis lehetetlen. E csapás előnyei kevések. De a gyógyszerek, amelyek néhány nap alatt segítenek, még nem találhatók meg. Csak a szülőknek és a gyerekeknek kell megegyezniük a helyzetükkel, és a tudósoknak, hogy továbbra is keményen dolgozzanak, hogy megoldást találjanak. Más betegségekhez hasonlóan a helyzet nem megnyugtató. Sajnos a tetvek utáni győzelem után a problémák nem fognak csökkenni. A gyermek feje sok okból is viszkethet, amelyben nem lenne felesleges megérteni.

Tehát, ha egy gyermek karcolja a fejét, és nem tetszik, mit jelent ez? A szakember időben történő konzultációja - fontos. Az anya és apa jól ismeri ezt a szabályt, mert néhány betegség nagyon fertőző. Ugyanakkor a fej néha olyan okok miatt viszket, amelyeket nehéz besorolni komolynak. Mit kell várni az orvoshoz?

ótvar

Néha olyan betegség, amely aláássa az egészséget. A súlyos viszketés az egyik tünet. A betegség fertőző. Fel kell készülnie a kórházra. Ha egy ilyen parazita, mint laza, nem zavar, akkor egy másik parazita, egy gomba is zavarhat. Ez egy gombás mikroorganizmus, amely ótvarot okoz. Ez befolyásolja a bőrt, megváltoztatja a szerkezetét. Az immunrendszer az évek során erősödik, különösen gyermekkorban. Ezért a gyűrűsférg könnyen túlélhető a 4-14 éves gyermekek testében, gyorsan halad. Néhány formát személyről emberre, mások háziállatokról továbbítanak.

Lásd még: A tetvek megelőzése otthon és az iskolában

A veszély mindenütt fennáll, és az egyetlen módja annak, hogy megvédje magát az immunrendszer erősítése. A bőr egészséges mikroflórája hatékony védelem.

Természetesen a szennyeződést nem lehet elkerülni a gombával való közvetlen érintkezéssel. De ha az immunrendszer rendben van, könnyebb lesz helyreállítani és helyreállni.

A pontos diagnózist csak az orvos végezheti gondos kutatás után. Ez lehet dermatofitózis, ótvar és mikrosporia. A tünetek ugyanazok:

 • az érintett területek kerekek, viszketőek;
 • először enyhe bőrpír, majd peeling;
 • ezeken a helyeken a hajvonal elvékonyodik - a haj egyszerűen eltörik.

Miután a gyermek fejbőrén hasonló tüneteket észlelt, azonnal forduljon orvoshoz. Minél hamarabb kezdődik a kezelés, annál jobb. A harc könnyebb lesz, senki sem fog szenvedni.

Demodekoz - a viszketés lehetséges oka

Amikor a gyermek viszkető fejjel van, valószínű, hogy a kullancs hibás. Különösen gyakran előfordulnak akne ferritek parazitálása. Általában a nyakában, a szemhéjban, a szemhéjban, az arcán látható maradványai maradnak. Ez fertőző betegség. A beteg, ismét, nem kerülhető el. A kullancsot a közvetítőjével, a fertőzött személyrel való közvetlen kapcsolat révén továbbítják. Könnyen behatol a szövetbe, ha a bőr immunsejtje károsodott. Kevésbé valószínű, hogy megfertőződnek, ha minden rendben van az immunrendszerrel.

Milyen alapon határozhatja meg, hogy ez a demodikózis? Ki sohasem találkozott kullancsokkal az életemben? Néhány ilyen ember a Föld bolygón. A kullancsok a bioszféra bosszantó része. Mi a teendő vele? Lehetetlen egy másik bolygón mozogni. A közeljövőben talán a helyzet megváltozik. Időközben ez nem történt meg, meg kell értenie azt a tényt, hogy a különböző fajok kullancsai megütnek, és továbbra is az emberekre, melegvérű állatokra sújtják. Ezekből csak néhány faj rendelkezik immunitással, ami részleges.

Lásd még: Emberi szubkután tetvek kezelése

Amikor a demodikózisról van szó, próbálja meg a betegséget a szokásos módon gyógyítani, és minden felnőtt számára ismerős lehet. Ez csak gyengíti az immunrendszert - megzavarja a bőr természetes mikroflóráját. Forduljon orvoshoz. Meg fogja határozni, hogy a parazita megtámadta a gyermeket, vegye fel a gyógyszert, amely segíthet.

Kezdetben a helyzet úgy tűnik, mint mindig a kullancsfertőzés esetében, érthetetlen. Nehéz megmondani, hogy miért kezdődik a fej. De a viszketés egyértelmű jele annak, hogy valami rossz. A parazita jelenléte hamarosan nyilvánvalóvá válik. A betegség így néz ki:

 • a bőr néhány helyen viszket;
 • hamarosan vörösség, az angolna jelenik meg;
 • a szőrtüsző a szőrtüszőkből;
 • a felső réteg gyorsan eltávolodik, és a hámlási területeken a hámlás megjelenik;
 • egyes esetekben fájdalom van a szemben.

A méretarányos terület nem növekszik - újdonságok jelennek meg, jellemző deformációs jelei. A gyerekek számára nehezen fésülhetjük őket. A szülőknek követniük kell az orvos utasításainak végrehajtását.

A gyermek allergiás lehet

Az allergiás reakció a különböző tünetek egész komplexe, a hidegtől a rühig terjed. Feltételezhető, hogy az obszesszív érzések oka pontosan a szervezet valamiféle allergiás reakciójában rejlik. Mi az allergia? Ez egy módosított immunválasz. A test túlságosan komolyan veszi az ingert, negatívan kezeli azt, bár úgy tűnik, nincs okuk. Az orvoslás nagyon súlyos allergiás típusokról ismert, amelyek valószínűleg halálosak lehetnek. A karcoló fej nem a legrosszabb tünet. Igaz, nincs semmi ok arra, hogy szemébe nézzen. Elfogadhatatlan a gyermek egészségére való gondatlan hozzáállás. Mit tehetnek a szülők ebben a helyzetben? Csak forduljon orvoshoz. Mit tud egy orvos? A kórház nem félhet.

A mai napig az allergia okai nem teljesen ismertek, a kutatás folyamatban van. Ugyanakkor van egy gyógyítás is. Nem gyógyíthatnak, de a tünetek gyorsan megszűnnek. Ezért érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni - ez csökkenti a gyermek erkölcsi feszültségét. A pszichogén tényező nem számít. Allergiák alakulnak ki, függetlenül attól, hogy a gyermek hogyan kezeli őt. A karcoló fej átmeneti reakció lehet egy elfogyasztott élelmiszerre, a növények virágzására vagy bármely más irritáló anyagra. Mi az a probléma forrása? Az orvos alapos diagnózis és tesztelés után ad választ.

Személyes higiénia

Bizonyos helyzetekben a fejbőr problémái abból adódnak, hogy a sampon nem illik, vagy mert a gyermek nem elég gyakran mosja a fejét. A személyes higiéniai szabályok olyan szaktudás, amely a szocializáció részét képezi és elsajátítandó. A folyamat a természet törvényei alá tartozik, az idegrendszer jellemzőitől függ. A felnőtteknek hosszú ideig nyomon kell követniük a személyes higiéniai szabályok betartását. A gyermek testét teljesen meg kell alakítani, erősebbé kell válnia.

A kifejezetten a gyermekek számára létrehozott kozmetikumok lehetővé teszik, hogy a 21. század valóságához alkalmazkodjon, fokozatosan. Hatékonyan elmosják a szennyeződést. De ez a szennyeződés, amely a tüszők gyulladását okozza, és viszketés néha. A szülőknek figyelmet kell fordítaniuk erre a feladatra - samponozás, fürdés. A "gyerekek, kezet mosni" standard kifejezés nem elég. Az életút elején az egészség veszélye a szennyeződés, az éretlen immunitás. Sajnos kevés a közösség a Holt-tenger gyógyító iszapja és a poros levegő között. Meg kell változtatni annak biztosítására, hogy a gyermek egészséges, boldog legyen, felállt.

Lásd még: A tetvek a hidegben halnak meg

Metabolikus rendellenesség

A szervezetben meglehetősen súlyos meghibásodás az anyagcsere-rendellenesség. Fő tünete a túlsúly. Úgy tűnik, ha az anyagcsere túl lassú. Ebben az esetben a bőr feltételesen patogén mikroflórája gyakran patogénvé válik. A verejtékmirigyek és a faggyúmirigyek gyorsabban kell dolgozniuk, kicsit gyorsabban alakulnak ki, mint olyanoknál, akik nem hajlamosak a testre. Ennek az egyensúlytalanságnak köszönhetően az avitaminosis érezhető. Még többet akarok enni, de ez csak súlyosbítja a helyzetet. A belső szervek kialakulása egyenetlen. Az egyik probléma a gyengült immunitás. Az izzadás alkalmas közeg az opportunista mikroorganizmusok populációinak termesztésére.

Az irritáció miatt a gyermek állandóan karcolja a fejét és a test más területeit, ahol a verejték nagyobb mértékben kiemelkedik. Az egyetlen megoldás a táplálkozás racionalizálása. Az anyagcsere-folyamatok felgyorsítása lehetővé teszi az étrendet az alacsony glikémiás indexű termékek alapján. Vitaminokban gazdagok, ugyanakkor kevés ún. Lassú szénhidrátot tartalmaznak. Ma a glikémiás index a tudományos felfedezés, amely megváltoztatta a történelem menetét. Talán az.

A túl gyors anyagcsere kevésbé gyakori. A kevésbé gyakori egy ilyen kellemetlen tünet, mint viszkető fej. A gyorsított anyagcsere nem kapcsolódik a patológiához, bár a belső szervek munkájában problémát jelenthet. Ha egy gyermeknek jó étvágy van, ez nem jelenti azt, hogy az egészség rendben van.

A gyermeknek viszkető és viszkető feje van - meghatározza és megszünteti az okot

Ebből a cikkből megtudhatja, hogy a gyermek viszket a leggyakoribb okainak, mi is részletesen megvizsgáljuk és megválaszoljuk azt a kérdést, hogy a gyermeknek gyakran viszkető feje van, és milyen eszközökkel segíti a probléma leküzdését. Sok szülő csoda, hogy miért karcolja meg a gyermek a fejét, az ilyen gyakori probléma sok tényezőt okozhat. Ha észreveszed, hogy a gyermek elkezdett karcolni a fejét, ne rántsd el azonnal, az első lépés az okok azonosítása.

 • 1 Okok és kezelés
 • 2 Betegségmegelőzés

Okok és kezelés

Vegyük figyelembe a viszkető fejfájás leggyakoribb okait egy gyermeknél:

 • Nem megfelelő gyermekgondozás

Az első és leggyakoribb probléma a fejek karcolásában a gyermekeknél a rendszeres szennyezés. Mindenki tudja, hogy a gyerekek a leginkább fizikailag aktívak, mint a felnőttek, ezért sokkal valószínűbb, hogy piszkosak. A rendszeres izzadásnak köszönhetően a fejbőrön található faggyúmirigyek rendszeresen blokkolódnak, mivel kellemetlen viszketés és bizsergés lép fel. Ebben az esetben a döntés nyilvánvaló lesz, csak gyakrabban mossa meg a fejét a gyermekére, és a viszketés és az égés eltűnik.

Ha azonban a gyermeke szennyeződése miatt karcolja a fejét és a nyakát, akkor különösen ébernek kell lennie, és gondosan meg kell vizsgálnia. Ennek a betegségnek az okai igen változatosak lehetnek, a fő dolog időben azonosítani és felszámolni őket.

Bizonyos esetekben a viszkető fej okai allergia. Ne feledje, hogy ha nemrégiben használt egy új bébi sampont vagy balzsamot. Talán az oka abban rejlik. Próbáljon meg ne használjon vagy cseréljen új termékeket azokkal, amelyeket korábban használt, és hamarosan eltűnik a viszketés.

Az allergiás ételek fogyasztása allergiákat is okozhat. A betegség kialakulásához hozzájáruló allergén azonosításához konzultáljon orvosával, miután minden tesztet elért. Ezután kerülje azokat a termékeket, amelyek az orvos szerint allergiás reakciókat okoznak a gyermeknél.

A pikkelysömör is lehet a csecsemő viszketésének egyik oka. Óvatosan vizsgálja meg a baba fejét és testét, ha kis piros foltokat talál, amelyek szintén viszketnek rosszul, akkor a gyermeke valószínűleg psoriasis. Azt is meg kell mondani, hogy a vöröses foltok lehetnek fehér skálákkal borítottak, ez a tény a betegség elhanyagolásának bizonyítéka, ebben az esetben sürgősen meg kell tenni a betegség kezelésére irányuló intézkedéseket.

Ha ezt a betegséget találja, azonnal forduljon orvoshoz. Önnek meg kell adnia a szükséges kezelést, és teljes körű megfeleléssel és megfelelő ellátással mindent át kell adni.

A betegség kezelésében tökéletesen segít:

 1. Krioterápia (hideg hatás);
 2. Különböző gyógyszeres samponok vagy kátrányszappan;
 3. Szalicilsav;
 4. Különböző antihisztaminok.

A dermatitis is a fej viszketésének egyik oka lehet. Ha nagy mennyiségű korpásodást észlel a baba fején, amelyet súlyos viszketés kíséri, akkor a baba valószínűleg seborrheás dermatitisben szenved. Ennek a betegségnek a leggyakoribb oka a hormonszintek és a belső szervek működésében bekövetkező rendellenességek változása, így ha a baba dermatitiszben szenved, óvatosnak kell lennie. Különleges orvosi sampon, valamint az immunmodulátorok és a terápiás étrend segíthet a betegség elleni küzdelemben. Súgó a sampon kiválasztásakor orvos vagy gyógyszerész munkatársa. Az immunmodulátorokkal és az étrendekkel kapcsolatban csak az orvosával kell kapcsolatba lépnie. A legjobb dermatitis elleni samponok közül néhány: Nizoral, Sulsena és Dermazole.

A betegség elleni küzdelemben a napozás sokat segít, természetesen nem lehet teljesen meggyógyítani a segítségükkel, de tökéletesen segítenek csökkenteni a kezelés idejét.

A gombák egy másik gyakori oka a baba fejének viszketésének. Gyermekek fejgombájának tünetei:

 1. száraz haj és a fejbőr hámlása;
 2. kopasz foltok megjelenése sérült bőrfelületeken
 3. a bőrtörések megjelenése.

Ennek a betegségnek a kezelésében segít a gombaellenes samponokban és kenőcsökben, amelyeket orvoshoz rendelhet. Az egyik leghatékonyabb gombaellenes sampon: Nikozoral, Mizoral, Tsinovit, Keto plus és mások.

A tetvek is lehetnek az oka annak, hogy a baba karcolja a fejét és a nyakát. Ennek a betegségnek az okai, a rossz higiénia és a már beteg emberrel való érintkezés. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a tetvekből, meg kell tennie a következőket, vásároljon egy speciális szerszámot a gyógyszertárban, mint például Parasidosis, Avalanche vagy Nuda. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a pediculosisból, és miután elvégeztük a szükséges eljárásokat, még a hét folyamán is fésülködtessük a nitseket. Az a tény, hogy a nits az eljárás első viselkedése után is fennmaradhat, ezért kell őket fésülni a betegség ismételt terjedésének elkerülése érdekében.

Száraz fejbőr

Ez is az egyik oka annak, hogy a gyermek fejének és nyakának gyakran viszket, a száraz bőr válhat, ebben az esetben a fejbőrön különféle hámlás történik. A haj, a betegség idején is törékenyebb és sérültebb lesz. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a száraz hajtól, szükséged van rá:

 1. használjon gyermeke hajának megfelelő samponokat;
 2. kizárja a haj szárítását hajszárítóval;
 3. Rendszeresen hidratálja a hajat és a fejbőrt különböző kozmetikai olajokkal, például görgővel, farokkendővel vagy homoktövisolajjal.
 4. minden mosás után alaposan öblítse le a haját.

Mindenesetre, ha a fenti betegségek valamelyikét találja egy gyermeknél, nem szabad következtetéseket levonni és öngyógyulni. Az első dolog, amivel kapcsolatba kell lépnie a szakemberekkel, akik azonosítják a betegség okát, helyes diagnózist készítenek és a helyes kezelést előírják.

Betegségmegelőzés

A szülők gyermekének megelőzése érdekében a szülőknek: 1. figyelniük kell a gyermek fejének tisztaságát; 2. Válassza ki a baba számára megfelelő tisztítószereket; 3. Válasszon neki személyes higiéniai termékeket: fésű, törölköző, mosószerek, stb.

4. Kiegyensúlyozza a táplálkozást és, ha lehetséges, vitaminokat.

A gyermek megkarcolja a fejét - oka és mi a teendő

A gyermek fején lévő viszketés nem életveszélyes, de irritálja, amíg a probléma megoldódik. Számos oka van annak, hogy a gyermek karcolja a fejét. A leggyakoribbak közé tartozik az ekcéma és a fejtetű.

okok

Az ekcéma számos olyan bőrbetegségre utal, amelyek irritációt, vörösséget és viszketést okoznak. A ChildHealth szerint a 10 gyermek közül kb.

Egyéb okok, amelyek miatt a gyermek karcolja a fejét, magában foglalja a fejléce (pediculosis) vagy a csiga.

A pediculosis gyulladást és viszketést okozhat a fejbőrben. Több hétig is eltarthat, ha a gyermek tetvekkel kezd viszketni, attól függően, hogy milyen érzékeny a bőre. A tetvek nagyon fertőzőek, és személyről emberre könnyen terjednek, különösen olyan iskolákban, ahol a gyerekek nagyon közel állnak egymáshoz.

A csípő egy gombás fertőzés, amely a leggyakrabban a fejbőrön található. A megnyilvánulása olyan, mint egy piros gyűrű vagy egy gyűrűs csoport, amely tiszta központtal rendelkezik. Ez a fertőzés viszketést okoz a gyermeknek.

Az ekcéma körömvirág pediculosis (tetvek)

Jelei

Azok a jelek, hogy a baba ekcéma lehet, általában 3 hónapos koruk előtt, majdnem öt évig tart. A tünetek közé tartozik a szárazság, viszketés, bőrpír és kis dudorok az arcokon, a homlokán vagy a fejbőrön. A kiütés a test más részeire is terjedhet.

A tetvek láthatók a baba fejének megvizsgálásával. Nits (tetvek), mielőtt kikelnek, úgy néz ki, mint apró sárga vagy barna pontok. Felnőtt tetvek szürkésfehér vagy barna, és nem nagyobbak, mint a szezámmag.

A csípő kerek, vöröses, akne-szerű sebekként kezdődik, majd pépes, pikkelyes vagy ropogósvá válik, ami viszkető fejbőrt okoz. Duzzanatot, bőrpírot és törékeny hajot is okozhat.

szövődmények

Ez a probléma nem életveszélyes, és az alapvető ok könnyen kezelhető. A szövődmények akkor fordulhatnak elő, amikor a gyermek vérbe fésül, ami bakteriális fertőzéshez vezethet. Ezért fontos, hogy elkerüljük a bőr karcolódását, és fedje fel az esetleg kialakult nyitott sebeket.

kezelés

Az ekcéma kezelésére a kortikoszteroid kenőcsöket gyakran használják. A KidsHealth szerint az ekcéma gyermekeinek több mint fele serdülőkorban folytatódik. És csak néhány ember lesz felnőttkorban.

A tetvek kezelése egy speciális sampon vagy krém használata a tetvek megöléséhez. Ne használjon gyógyszeres sampont két év alatti gyermekek számára. A nitseket és a tetveket kézzel kell eltávolítani. Az összes ágyneműt és ruhát, vákuum szőnyegeket és bútorokat, valamint a hajápolási termékeket és szerszámokat is mossa le.

A fejgyűrűkezelés magában foglalja a szájon át szedhető orális gyógyszereket.

megelőzés

A Kids Health szerint a tudósok úgy vélik, hogy az ekcéma örökletes betegség; ezért nem lehet segíteni a gyermeknek abban, hogy elkerülje.

A gyermekeknél viszkető fejbőrt okozó fertőzések megelőző intézkedésként kerüljék el a szemtől-szembe való érintkezést az iskolában vagy más gyerekekkel játszva, a haj tartozékok és kefék megosztásával, és ne tartsanak szoros kapcsolatot a tetvekkel vagy a csípővel rendelkező személyekkel zoster.

Mi a teendő

Amellett, hogy fontos, hogy forduljon a gyermekorvoshoz, ha kiütés, bőrváltozás következik be, vegye figyelembe az alábbi tippeket.

A fürdési eljárás módosítása

Néha a gyermek elkezdheti megkarcolni a fejét a fürdés közbeni irritációtól. A haj minden nap mosása vagy forró víz használata irritációt okozhat. Dr. Jim Sears azt mondja, hogy a gyermekek fejét hetente egyszer le kell mosni, és hogy a gyakoribb eljárás megszáríthatja a fejbőrt, ami viszketéshez vezet. Ha egy gyermek haját piszkosvá teszi, mossa le meleg vízzel.

Samponváltozás

Sok sampon kemény vegyi összetevőket tartalmaz, amelyek száríthatják a fejbőrt, még a gyermekeknek tervezett készítményeket is. Ha a gyermek viszkető fejbőrben szenved, a szülők megpróbálhatják megváltoztatni a sampont az érzékeny bőrre kifejlesztett samponnal. Az Amerikai Dermatológiai Akadémia azt javasolja, hogy válasszon olyan samponokat, amelyek nem tartalmaznak illatanyagokat és egyéb adalékanyagokat. A szülőknek olyan terméket kell keresniük, amely kifejezetten gyermekeknek készült, mert érzékenyebb bőrük van, mint a felnőttek, és néhány sampon és szappan irritálja.

Gyengéd ápolás

A szülők segíthetnek a fejbőr irritációjának enyhítésében, a szelíd hajápolás alkalmazásával. Ahelyett, hogy törölgette volna a haját törülközővel vagy hajszárítóval, meg kell enyhén megnedvesíteni egy törülközőben, vagy hagyja, hogy levegőn megszáradjon. A fürdő után néhány inaktív játékot vagy történetet ütemezhet, hogy a haját lefekvés előtt szárítsa. A puha kefe használata jóval kedvezőbb lehet, mint a műanyag vagy kemény.

párásítás

Ha a fejbőr irritált, a jó hidratáló segít enyhíteni és enyhíteni a viszketést. Az olívaolaj és a bébiolaj jó megoldás a gyermekek számára, mivel ezek természetesek és nem irritálják a bőrt. Ha a fejbőrön bolyhok vagy bozótok vannak, a szülők ezeken a területeken néhány olajat dörzsölhetnek, hogy lágyítsák őket. Az olajat néhány perc múlva teljesen le kell söpörni, vagy kiütést okozhat.

http://spi-moya-radost.ru/raznoe/rebenok-vo-sne-cheshet-golovu.html

Mi van, ha a baba gyakran viszket éjjel?

1 A gyermekkori éjszakai viszketés okai

A babák éjszakai karcolásának számos oka van. Ez lehet allergiás reakció, rovarcsípés, fertőzések hatása stb. Az ok megállapításához szükséges a gyermek vizsgálata.

2 Neurológiai tényezők

Gyakori okok a gyermekek neurológiai rendellenességei. Általában nincsenek látható bőrelváltozások. Amikor a testen lévő neurózisok nem duzzadnak vagy vörösödnek, de a baba egész éjjel viszket, és fésülhet néhány bőrt a vérbe. Általában ezt a problémát pszichológus vagy neurológus oldja meg. Az orvosok szükségszerűen előírják az ilyen gyermek nyugtatókat, vagy az életkortól függően, terápiás alvást, masszázst, akupunktúrát.

3 Fertőző betegségek

 1. A fertőző betegségek súlyos irritációt okozhatnak, ami éjszaka viszketést okoz. Például csirkeüreg esetében a bőr borotválkozással borítja ki a bőrön, ami viszketéssel jár. Ennek fő oka a fertőzés okozta idegvégződések veresége. Ha ilyen helyzet alakul ki, a gyermeknek antihisztamin típusú gyógyszereket kell kapnia.
 2. Az óvodai és általános iskolás korú gyermekeknél nagyobb valószínűséggel fertőzöttek a parazita fertőzések, amelyek súlyos viszketést okoznak. Gyakori parazitafertőzések tetvek, ezt a fertőzést pediculosisnak nevezik. Tekintettel a paraziták életének sajátosságaira, az idegvégződések mechanikai károsodása következik be, ami viszketést okoz. Hasonló a helyzet a rühes atkák fertőzése esetén. A parazita a vastagabb bőrben mozog, ami a karcolás vágyát okozza. A rühök fertőzésével a gyermek csak bizonyos területeket - a hasat vagy a tenyerét - karcolhatja. A probléma megoldásához meg kell szabadulni a parazitáktól.
 3. Az általános iskola és az óvodáskorú gyermekek, akik kívül vagy állatokkal játszanak, a férgekkel való fertőzés veszélye fenyeget. Például pinworms fertőzés esetén a gyerekek viszketést okozhatnak a végbélnyílásban. A pinworm élet sajátossága az, hogy éjszaka a parazita nőstények kúsznak ki a végbélnyílásból, hogy tojást helyezzenek el, speciális bőrrel rögzítve őket. A folyamat során a pinworm nőstények meghalnak. Egy nap elteltével a tojások egy érlelési szakaszon mennek keresztül, és a tojás tartott tömege irritálja a bőrt, és a gyermeknek kellemetlen érzése van. A baba folyamatosan viszket, a parazita tojás a körmök alá, majd az étel ismét a testbe kerül. Így újrafertőzés történik. Csak anthelmintikus gyógyszerek segítségével lehet megszabadulni a problémától.

4 Egyéb gyakori okok

 1. Gyakran az éjszakai viszketés okai dyspeptikus rendellenességek. Ezeket a rendellenességeket az emésztés károsodása okozza. Ilyen esetekben a széklet mellett nagy mennyiségű enzim vesz részt az emésztésben. Az eredmény egy éjszakai viszketés a végbélnyílás körül. Végül is, az enzimek egy része ezen a területen marad, és megkezdődik a bőrrel való kölcsönhatás. Bizonyos esetekben a viszketés elviselhetetlen lesz. Hasonló gondja van, hogy a gyerekek nem tudnak megfelelően aludni, sőt a WC-be is menni.
 2. Gyakran éjszaka karcolás a csecsemőkben allergiás reakciók miatt fordulhat elő. Jellemzően az allergén a test egy meghatározott részén lokálisan hat. Allergiás viszketés lehet a mosószer vagy a kényeztetés reakciója. Az is lehetséges, hogy a gyermekek viszketésének oka az élelmiszerallergia. Élelmiszerallergiák esetén az allergén a test belső receptoraira hat. Az eredmény egy viszketés.
 3. Más betegségek lehetnek olyan okok, amelyek éjszakai kényelmetlenséget okozhatnak egy gyermeknél. Például az endokrin rendszer sárgaságára vagy rendellenességeire. Ha a sárgaság nem okoz külső viszketést, akkor a cukorbetegségben a test vörös, és néha sebek is jelentkeznek.
 4. A gyermek éjszakai viszketésének banális oka lehet rovar. Ez a probléma különösen sürgős lesz nyáron, amikor meleg van, és a széles nyitott ablakok nem rendelkeznek szúnyoghálóval.

Az éjszakai viszketés érzéseinek meghatározása külső megjelenések jelenlétében sokkal könnyebb, mint hiányában. Mindenesetre, ha a probléma hosszú ideig fennáll, meg kell vizsgálni. Egyes esetekben a csecsemők viszketése súlyos fiziológiai problémákat jelezhet.

http://zudd.ru/rash/itch/rebenok-cheshetsya-po-nocham.html