logo

A gyermek megkarcolja a fejét, de nem tetszik: mit kell csinálni és hogyan kell kezelni

Véleménye szerint, ha a gyermek viszkető fej, akkor tetveknek kell lennie. Ez a támadás ma a gyermekeknél nem olyan gyakori, mint korábban. Már kitalált és jó gyógyszerek és megelőzési módszerek működnek. Egy férfi laza, nits, tetvek valaha is legyőznek. Az emberi testen kívül nincs ilyen élőhely az ilyen típusú paraziták számára. A szimbiózis lehetetlen. E csapás előnyei kevések. De a gyógyszerek, amelyek néhány nap alatt segítenek, még nem találhatók meg. Csak a szülőknek és a gyerekeknek kell megegyezniük a helyzetükkel, és a tudósoknak, hogy továbbra is keményen dolgozzanak, hogy megoldást találjanak. Más betegségekhez hasonlóan a helyzet nem megnyugtató. Sajnos a tetvek utáni győzelem után a problémák nem fognak csökkenni. A gyermek feje sok okból is viszkethet, amelyben nem lenne felesleges megérteni.

Tehát, ha egy gyermek karcolja a fejét, és nem tetszik, mit jelent ez? A szakember időben történő konzultációja - fontos. Az anya és apa jól ismeri ezt a szabályt, mert néhány betegség nagyon fertőző. Ugyanakkor a fej néha olyan okok miatt viszket, amelyeket nehéz besorolni komolynak. Mit kell várni az orvoshoz?

ótvar

Néha olyan betegség, amely aláássa az egészséget. A súlyos viszketés az egyik tünet. A betegség fertőző. Fel kell készülnie a kórházra. Ha egy ilyen parazita, mint laza, nem zavar, akkor egy másik parazita, egy gomba is zavarhat. Ez egy gombás mikroorganizmus, amely ótvarot okoz. Ez befolyásolja a bőrt, megváltoztatja a szerkezetét. Az immunrendszer az évek során erősödik, különösen gyermekkorban. Ezért a gyűrűsférg könnyen túlélhető a 4-14 éves gyermekek testében, gyorsan halad. Néhány formát személyről emberre, mások háziállatokról továbbítanak.

A veszély mindenütt fennáll, és az egyetlen módja annak, hogy megvédje magát az immunrendszer erősítése. A bőr egészséges mikroflórája hatékony védelem.

Természetesen a szennyeződést nem lehet elkerülni a gombával való közvetlen érintkezéssel. De ha az immunrendszer rendben van, könnyebb lesz helyreállítani és helyreállni.

A pontos diagnózist csak az orvos végezheti gondos kutatás után. Ez lehet dermatofitózis, ótvar és mikrosporia. A tünetek ugyanazok:

 • az érintett területek kerekek, viszketőek;
 • először enyhe bőrpír, majd peeling;
 • ezeken a helyeken a hajvonal elvékonyodik - a haj egyszerűen eltörik.

Miután a gyermek fejbőrén hasonló tüneteket észlelt, azonnal forduljon orvoshoz. Minél hamarabb kezdődik a kezelés, annál jobb. A harc könnyebb lesz, senki sem fog szenvedni.

Demodekoz - a viszketés lehetséges oka

Amikor a gyermek viszkető fejjel van, valószínű, hogy a kullancs hibás. Különösen gyakran előfordulnak akne ferritek parazitálása. Általában a nyakában, a szemhéjban, a szemhéjban, az arcán látható maradványai maradnak. Ez fertőző betegség. A beteg, ismét, nem kerülhető el. A kullancsot a közvetítőjével, a fertőzött személyrel való közvetlen kapcsolat révén továbbítják. Könnyen behatol a szövetbe, ha a bőr immunsejtje károsodott. Kevésbé valószínű, hogy megfertőződnek, ha minden rendben van az immunrendszerrel.

Milyen alapon határozhatja meg, hogy ez a demodikózis? Ki sohasem találkozott kullancsokkal az életemben? Néhány ilyen ember a Föld bolygón. A kullancsok a bioszféra bosszantó része. Mi a teendő vele? Lehetetlen egy másik bolygón mozogni. A közeljövőben talán a helyzet megváltozik. Időközben ez nem történt meg, meg kell értenie azt a tényt, hogy a különböző fajok kullancsai megütnek, és továbbra is az emberekre, melegvérű állatokra sújtják. Ezekből csak néhány faj rendelkezik immunitással, ami részleges.

Amikor a demodikózisról van szó, próbálja meg a betegséget a szokásos módon gyógyítani, és minden felnőtt számára ismerős lehet. Ez csak gyengíti az immunrendszert - megzavarja a bőr természetes mikroflóráját. Forduljon orvoshoz. Meg fogja határozni, hogy a parazita megtámadta a gyermeket, vegye fel a gyógyszert, amely segíthet.

Kezdetben a helyzet úgy tűnik, mint mindig a kullancsfertőzés esetében, érthetetlen. Nehéz megmondani, hogy miért kezdődik a fej. De a viszketés egyértelmű jele annak, hogy valami rossz. A parazita jelenléte hamarosan nyilvánvalóvá válik. A betegség így néz ki:

 • a bőr néhány helyen viszket;
 • hamarosan vörösség, az angolna jelenik meg;
 • a szőrtüsző a szőrtüszőkből;
 • a felső réteg gyorsan eltávolodik, és a hámlási területeken a hámlás megjelenik;
 • egyes esetekben fájdalom van a szemben.

A méretarányos terület nem növekszik - újdonságok jelennek meg, jellemző deformációs jelei. A gyerekek számára nehezen fésülhetjük őket. A szülőknek követniük kell az orvos utasításainak végrehajtását.

A gyermek allergiás lehet

Az allergiás reakció a különböző tünetek egész komplexe, a hidegtől a rühig terjed. Feltételezhető, hogy az obszesszív érzések oka pontosan a szervezet valamiféle allergiás reakciójában rejlik. Mi az allergia? Ez egy módosított immunválasz. A test túlságosan komolyan veszi az ingert, negatívan kezeli azt, bár úgy tűnik, nincs okuk. Az orvoslás nagyon súlyos allergiás típusokról ismert, amelyek valószínűleg halálosak lehetnek. A karcoló fej nem a legrosszabb tünet. Igaz, nincs semmi ok arra, hogy szemébe nézzen. Elfogadhatatlan a gyermek egészségére való gondatlan hozzáállás. Mit tehetnek a szülők ebben a helyzetben? Csak forduljon orvoshoz. Mit tud egy orvos? A kórház nem félhet.

A mai napig az allergia okai nem teljesen ismertek, a kutatás folyamatban van. Ugyanakkor van egy gyógyítás is. Nem gyógyíthatnak, de a tünetek gyorsan megszűnnek. Ezért érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni - ez csökkenti a gyermek erkölcsi feszültségét. A pszichogén tényező nem számít. Allergiák alakulnak ki, függetlenül attól, hogy a gyermek hogyan kezeli őt. A karcoló fej átmeneti reakció lehet egy elfogyasztott élelmiszerre, a növények virágzására vagy bármely más irritáló anyagra. Mi az a probléma forrása? Az orvos alapos diagnózis és tesztelés után ad választ.

Személyes higiénia

Bizonyos helyzetekben a fejbőr problémái abból adódnak, hogy a sampon nem illik, vagy mert a gyermek nem elég gyakran mosja a fejét. A személyes higiéniai szabályok olyan szaktudás, amely a szocializáció részét képezi és elsajátítandó. A folyamat a természet törvényei alá tartozik, az idegrendszer jellemzőitől függ. A felnőtteknek hosszú ideig nyomon kell követniük a személyes higiéniai szabályok betartását. A gyermek testét teljesen meg kell alakítani, erősebbé kell válnia.

A kifejezetten a gyermekek számára létrehozott kozmetikumok lehetővé teszik, hogy a 21. század valóságához alkalmazkodjon, fokozatosan. Hatékonyan elmosják a szennyeződést. De ez a szennyeződés, amely a tüszők gyulladását okozza, és viszketés néha. A szülőknek figyelmet kell fordítaniuk erre a feladatra - samponozás, fürdés. A "gyerekek, kezet mosni" standard kifejezés nem elég. Az életút elején az egészség veszélye a szennyeződés, az éretlen immunitás. Sajnos kevés a közösség a Holt-tenger gyógyító iszapja és a poros levegő között. Meg kell változtatni annak biztosítására, hogy a gyermek egészséges, boldog legyen, felállt.

Metabolikus rendellenesség

A szervezetben meglehetősen súlyos meghibásodás az anyagcsere-rendellenesség. Fő tünete a túlsúly. Úgy tűnik, ha az anyagcsere túl lassú. Ebben az esetben a bőr feltételesen patogén mikroflórája gyakran patogénvé válik. A verejtékmirigyek és a faggyúmirigyek gyorsabban kell dolgozniuk, kicsit gyorsabban alakulnak ki, mint olyanoknál, akik nem hajlamosak a testre. Ennek az egyensúlytalanságnak köszönhetően az avitaminosis érezhető. Még többet akarok enni, de ez csak súlyosbítja a helyzetet. A belső szervek kialakulása egyenetlen. Az egyik probléma a gyengült immunitás. Az izzadás alkalmas közeg az opportunista mikroorganizmusok populációinak termesztésére.

Az irritáció miatt a gyermek állandóan karcolja a fejét és a test más területeit, ahol a verejték nagyobb mértékben kiemelkedik. Az egyetlen megoldás a táplálkozás racionalizálása. Az anyagcsere-folyamatok felgyorsítása lehetővé teszi az étrendet az alacsony glikémiás indexű termékek alapján. Vitaminokban gazdagok, ugyanakkor kevés ún. Lassú szénhidrátot tartalmaznak. Ma a glikémiás index a tudományos felfedezés, amely megváltoztatta a történelem menetét. Talán az.

A túl gyors anyagcsere kevésbé gyakori. A kevésbé gyakori egy ilyen kellemetlen tünet, mint viszkető fej. A gyorsított anyagcsere nem kapcsolódik a patológiához, bár a belső szervek munkájában problémát jelenthet. Ha egy gyermeknek jó étvágy van, ez nem jelenti azt, hogy az egészség rendben van.

http://klopsovet.ru/vshi/rebenok-cheshet-golovu-a-vshej-net-chto-delat-i-kak-lechit.html

Miért karcolja a gyermek a fejét

Gyermek feje gyakran viszket.

Ebből a cikkből megtudhatja, hogy a gyermek viszket a leggyakoribb okainak, mi is részletesen megvizsgáljuk és megválaszoljuk azt a kérdést, hogy a gyermeknek gyakran viszkető feje van, és milyen eszközökkel segíti a probléma leküzdését. Sok szülő csoda, hogy miért karcolja meg a gyermek a fejét, az ilyen gyakori probléma sok tényezőt okozhat. Ha észreveszed, hogy a gyermek elkezdett karcolni a fejét, ne rántsd el azonnal, az első lépés az okok azonosítása.

Vegyük figyelembe a viszkető fejfájás leggyakoribb okait egy gyermeknél:

Nem megfelelő gyermekgondozás.

Az első és leggyakoribb probléma a fejek karcolásában a gyermekeknél a rendszeres szennyezés. Mindenki tudja, hogy a gyerekek a leginkább fizikailag aktívak, mint a felnőttek, ezért sokkal valószínűbb, hogy piszkosak. A rendszeres izzadásnak köszönhetően a fejbőrön található faggyúmirigyek rendszeresen blokkolódnak, mivel kellemetlen viszketés és bizsergés lép fel. Ebben az esetben a döntés nyilvánvaló lesz, csak gyakrabban mossa meg a fejét a gyermekére, és a viszketés és az égés eltűnik. Ha azonban a gyermeke szennyeződése miatt karcolja a fejét és a nyakát, akkor különösen ébernek kell lennie, és gondosan meg kell vizsgálnia. Ennek a betegségnek az okai igen változatosak lehetnek, a fő dolog időben azonosítani és felszámolni őket.

Bizonyos esetekben a viszkető fej okai allergia. Ne feledje, hogy ha nemrégiben használt egy új bébi sampont vagy balzsamot. Talán az oka abban rejlik. Próbáljon meg ne használjon vagy cseréljen új termékeket azokkal, amelyeket korábban használt, és hamarosan eltűnik a viszketés. Az allergiás ételek fogyasztása allergiákat is okozhat. A betegség kialakulásához hozzájáruló allergén azonosításához konzultáljon orvosával, miután minden tesztet elért. Ezután kerülje azokat a termékeket, amelyek az orvos szerint allergiás reakciókat okoznak a gyermeknél.

A pikkelysömör is lehet a csecsemő viszketésének egyik oka. Óvatosan vizsgálja meg a baba fejét és testét, ha kis piros foltokat talál, amelyek szintén viszketnek rosszul, akkor a gyermeke valószínűleg psoriasis. Azt is meg kell mondani, hogy a vöröses foltok lehetnek fehér skálákkal borítottak, ez a tény a betegség elhanyagolásának bizonyítéka, ebben az esetben sürgősen meg kell tenni a betegség kezelésére irányuló intézkedéseket. Ha ezt a betegséget találja, azonnal forduljon orvoshoz. Önnek meg kell adnia a szükséges kezelést, és teljes körű megfeleléssel és megfelelő ellátással mindent át kell adni. Ennek a betegségnek a kezelésében tökéletesen segít: 1) krioterápia (hideg expozíció); 2) Különböző orvosi samponok vagy kátrányszappan; 3) szalicilsav;

4) Különböző antihisztaminok.

A dermatitis is a fej viszketésének egyik oka lehet. Ha nagy mennyiségű korpásodást észlel a baba fején, amelyet súlyos viszketés kíséri, akkor a baba valószínűleg seborrheás dermatitisben szenved. Ennek a betegségnek a leggyakoribb oka a hormonszintek és a belső szervek működésében bekövetkező rendellenességek változása, így ha a baba dermatitiszben szenved, óvatosnak kell lennie. Különleges orvosi sampon, valamint az immunmodulátorok és a terápiás étrend segíthet a betegség elleni küzdelemben. Súgó a sampon kiválasztásakor orvos vagy gyógyszerész munkatársa. Az immunmodulátorokkal és az étrendekkel kapcsolatban csak az orvosával kell kapcsolatba lépnie. A legjobb dermatitis elleni samponok közül néhány: Nizoral, Sulsena és Dermazole. A betegség elleni küzdelemben a napozás sokat segít, természetesen nem lehet teljesen meggyógyítani a segítségükkel, de tökéletesen segítenek csökkenteni a kezelés idejét.

A gombák egy másik gyakori oka a baba fejének viszketésének. Gyermekek fejgombájának tünetei:

 1. száraz haj és a fejbőr hámlása;
 2. kopasz foltok megjelenése sérült bőrfelületeken
 3. a bőrtörések megjelenése.

Ennek a betegségnek a kezelésében segít a gombaellenes samponokban és kenőcsökben, amelyeket orvoshoz rendelhet. Az egyik leghatékonyabb gombaellenes sampon: Nikozoral, Mizoral, Tsinovit, Keto plus és mások.

A tetvek is lehetnek az oka annak, hogy a baba karcolja a fejét és a nyakát. Ennek a betegségnek az okai, a rossz higiénia és a már beteg emberrel való érintkezés. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a tetvekből, meg kell tennie a következőket, vásároljon egy speciális szerszámot a gyógyszertárban, mint például Parasidosis, Avalanche vagy Nuda. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a pediculosisból, és miután elvégeztük a szükséges eljárásokat, még a hét folyamán is fésülködtessük a nitseket. Az a tény, hogy a nits az eljárás első viselkedése után is fennmaradhat, ezért kell őket fésülni a betegség ismételt terjedésének elkerülése érdekében.

Száraz fejbőr

Ez is az egyik oka annak, hogy a gyermek fejének és nyakának gyakran viszket, a száraz bőr válhat, ebben az esetben a fejbőrön különféle hámlás történik. A haj, a betegség idején is törékenyebb és sérültebb lesz. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a száraz hajtól, szükséged van rá:

 1. használjon gyermeke hajának megfelelő samponokat;
 2. kizárja a haj szárítását hajszárítóval;
 3. Rendszeresen hidratálja a hajat és a fejbőrt különböző kozmetikai olajokkal, például görgővel, farokkendővel vagy homoktövisolajjal.
 4. minden mosás után alaposan öblítse le a haját.

Mindenesetre, ha a fenti betegségek valamelyikét találja egy gyermeknél, nem szabad következtetéseket levonni és öngyógyulni. Az első dolog, amivel kapcsolatba kell lépnie a szakemberekkel, akik azonosítják a betegség okát, helyes diagnózist készítenek és a helyes kezelést előírják.

Betegségmegelőzés

A szülők gyermekének megelőzése érdekében a szülőknek: 1. figyelniük kell a gyermek fejének tisztaságát; 2. Válassza ki a baba számára megfelelő tisztítószereket; 3. Válasszon neki személyes higiéniai termékeket: fésű, törölköző, mosószerek, stb.

4. Kiegyensúlyozza a táplálkozást és, ha lehetséges, vitaminokat.

Miért akarod megkarcolni a fejét

Mindegyikünk időről időre megkarcolja a test egy vagy másik részét, legyen az a fej, a nyak, a kezek vagy a nemi szervek területén. Kevés ember adja ezt a különös figyelmet, mivel ez teljesen normális. Ha észreveszed, hogy a fejed hátulja túl gyakran, akkor azt gondold, hogy minden rendben van.

Néha a rüh annyira erős, hogy egy személy haja elesik. Emellett a bőrön vörös foltok is képződhetnek. Ez a betegség első jele. Egyes esetekben az emberek elkezdnek karcolni ezt a testrészt, amikor idegesek. Ebben az esetben sérülés lehetősége áll fenn. A bőr intenzív karcolással károsodhat, ami sebeket okozhat. Ez azonban csak egy különleges eset.

A viszketés a különböző betegségek jele lehet, amelynek kezelését azonnal meg kell kezdeni. Ellenkező esetben a kellemetlen tünetek kiküszöbölésére a jövőben sok időt és pénzt kell költeni. Jobb, ha nem késlelteti az utazást az orvoshoz. Sokan azt gondolják, hogy ha megkarcolom a fejem, itt az ideje, hogy mossa meg a hajam. Egyesek egyes nemzeti jelekkel társítják.

okok

Ha észreveszed, hogy túl gyakran szeretnéd megkarcolni a fejedet, ne tedd fel azonnal a pánikba. Még bizonyos betegségek jelenlétében sem jelentenek veszélyt a testre. Ugyanakkor mindenkinek meg kell értenie, hogy ha túlságosan megkarcolom a nyakamat, ez az első jel, hogy dermatológust hívunk. Csak ő lesz képes pontos választ adni arra, hogy miért történik ez, határozza meg az okokat, és előírja a megfelelő kezelési módot.

Ha Ön vagy gyermeke gyakran megkarcolja a fejüket, az oka lehet:

 • a tetvek vagy atkák jelenléte a bőrön. Ez akkor lehetséges, ha egy személy nem tartja be a higiéniai alapszabályokat. A hajat legalább hetente egyszer kell mosni. Ebben az esetben az ilyen rovarok megjelenésének valószínűsége csaknem nullára csökken;
 • ekcéma. Ez időnként meglehetősen gyakori betegség. Ugyanakkor a viszketés mellett a páciens a bőr bizonyos területein, erős hámlásában is megfigyelheti a vörösséget. Egyszerűen lehetetlen összekeverni a korpásodással;
 • seborrheás dermatitis. Ennek a betegségnek a jelei szinte azonosak az ekcémával. Ebben az esetben a bőr nagyon száraz lesz, vagy éppen ellenkezőleg, nagyon zsíros, ami közvetlenül kapcsolódik a faggyúmirigyek megzavarásához. Gyakran a gyermekek szenvednek e betegségtől;
 • gombás fertőzések okozta bőrbetegségek. Ezek a higiéniai szabályok betartásának következményei. A legtöbb esetben néhány hét alatt megszabadulhat a kellemetlen érzésekről. Ehhez szigorúan be kell tartani az orvos utasításait, naponta speciális eszközökkel, amelyek megakadályozzák a gombás baktériumok növekedését;
 • allergia. Ha megkarcolom a fejem, akkor teljesen lehetséges, hogy ez csak a szervezet válasza bizonyos ingerekre. Még étel is lehet. Az esetek túlnyomó többségében helytelenül kiválasztott fejmosásról beszélünk;
 • pediculosis vagy demodicosis. Ez az egyik leggyakoribb betegség, amelyben a jellegzetes tünetek a kártolás, a korpásodás és a bőr irritációja;
 • hormonális egyensúlyhiány. A legtöbb esetben ez a probléma a nőknél jelentkezik, különösen a terhesség alatt. Ha ilyen kellemetlen tünetet észlel, forduljon orvoshoz;
 • a higiéniai szabályok betartása. Ha gyakran izzad, de 4-5 naponként ritkábban mossuk a fejét, akkor valószínűleg előbb-utóbb találkozunk ilyen problémával, mint a fej hátulján lévő rüh. Ez a legkényelmesebb feltételeket teremt a káros mikroorganizmusok fejlődéséhez. Ennek eredményeképpen korpásodásod lesz, és az állandó viszketés is megfertőzi.

Mi a teendő

Ha tudni akarja, miért fáj a fej hátulja, és megszabadulhat a kellemetlen érzésekről, forduljon orvoshoz. Függetlenül meghatározza a viszketés okát nem lesz olyan egyszerű. Ahhoz, hogy az orvos megvizsgálja a pontos diagnózist, egy tesztsorozatot is el kell végeznie. Csak ebben az esetben biztos lehet benne, hogy a viszketés okát pontosan megállapítják.

A diagnózis meghatározásához a legtöbb esetben a következő teszteket kell elvégeznie:

A leggyakrabban elérhető eredményeket egy napon belül megtudhatja. Bizonyos esetekben a haj video-diagnosztikáját a viszketés okainak megállapításához végzik. Ez a szolgáltatás megfizethető, de nem minden klinikák és kórház kínálhat.

Ha Ön vagy gyermeke folyamatosan megkarcolja a fejüket, ne várjon el, hogy mindent magától áthalad. Az időszerű diagnózis és a megfelelő diagnózis a csata fele.

Ki a kapcsolatot

Ha pontosan szeretné tudni a diagnózist, és megállapítani, hogy miért akar fésülni a bőrt a fej hátsó részén, egy közönséges terapeuta valószínűleg nem fog megbirkózni ezzel a feladattal. Lépjen kapcsolatba egy szűk profilú orvossal. Ebben az esetben egy bőrgyógyásznak. Először is, van egy vizuális vizsgálat a beteg, amely lehetővé teszi, hogy diagnosztizálni több mint a fele az ismert betegségek. Ha egy szakértőnek kétségei vannak, akkor egyszerűen lehetetlen lesz tesztelés nélkül.

A válasz arra a kérdésre, hogy mit tegyek, ha megkarcolom a fejem, csak egy szakképzett orvos tud, így a legjobb, ha nem kísérletezünk. Így a viszketést a lehető legrövidebb idő alatt kezelheti.

megelőzés

Annak érdekében, hogy ne szembesüljünk egy ilyen problémával, először is be kell tartani a higiéniai szabályokat. Hogy ez lesz a fő oka annak, hogy a fej hátulja viszket. Ne felejtsd el az immunitást. Jobb, ha évente kétszer iszik egy vitamint, így sokkal könnyebb lesz a szervezet számára, hogy ellenálljon a különböző fertőzéseknek. Mindenesetre ezt a problémát nem szabad nagyon közel állnia a szívéhez. Még ha én is megkarcolom a fejem, ez nem jelenti azt, hogy véget ér az élet. Igen, ez bizonyos kellemetlenséget okoz, de az időben történő kezelés megszabadulni fog erről a kellemetlen tünetről.

Docha alvás közben karcolja a fejét, és dörzsöli a szemét, nem alszik jól. Mit lehetne, és hogyan kell kezelni?

A babám általában két hétig nem alszik. Nem tudom, mi ez az egész: hogy meleg (magas hőmérsékleten, 29 fokos otthon), a gyermek csak rövidnadrágban alszik, az ablakok nyitva vannak, de még mindig nedvesek, mint egér; fogakkal egyidejűleg 2 alsó oldalsó metszőfogunk van; a fej és a szem karcolásával. nézd meg a gyermeket, hogy mennyire viszket. Hogyan kell éjszaka csomagolni, így karcolás és karcolás, éjszaka 30-40 percenként ébred fel. a mell nélkül ismét nem alszik. Ki volt az?

Ezekkel a problémákkal (problémákkal) a háziorvoshoz fordult (angol orvos). Nem mondanak bűncselekményt: Oroszországban az orvosok meggyógyítják a gyermekeket (diagnosztizálva és anélkül, írnak ki egy csomó kábítószert, és Angliában nem gyógyítanak, sokat "minden normaaaaaalno, elhaladnak", és valójában többet kell tudniuk, mint egy orvos.) hogy minden rendben van velünk, a gyermek jól néz ki, jól eszik, de mi nem alszik, így ebben a korban minden gyermek nem alszik jól. És mi is viszket, nem is ijesztő. Aggódtam, hogy egy gyermeknek lehet ilyen ideges vagy valamilyen ricketje. - Itt van egy olyan helyzet, hogy megértenéd, hogy milyen orvosok vannak itt: egy hónap alatt egy kis kiütés jelentkezett, ami számomra, egy fiatal anya, ijesztőnek és érthetetlennek tűnt, legalábbis ez a kiütés nem zavarta magát a babát. Tehát az orvosa azt mondta, hogy bennünket. pókok. Pókok. nem, érted. Amikor megkérdeztem, miért nem haraptak, a válasz nagyon eredeti, azt mondják, a bőre vastagabb. És amikor megkérdeztem, hogy lehet-e hormonális kiütés. így Nooo, ez PAUKII. Ennek eredményeként csak egy hormonális kiütés volt, amely maga is eltűnt.

http://mykpoxa.ru/pochemu_rebenok/pochemu_rebenok_cheshet_zatylok.html

Miért karcolja a gyermek a fejét

Az enyém is karcolódik, és észrevettem, hogy nyár elejétől kezdtem megkarcolni. Télen pedig egyszerűen a hajadon húzta magát, de nemcsak a fején.

Ha lehetséges egy másik orvoshoz menni, menj a KÖTELEZŐ. És hirtelen az igazság.

és a fejem megkarcolódik, amikor jól érzi magát, amikor a mellét szar, győződjön meg róla, hogy visszakapja a fejét és ásni ott

NFÜ. Milyen diagnózist adna nekünk egy neuropatológus?

Jelenleg a fórum megtekintése: nincs regisztrált felhasználó és vendég: 3

http://club.passion.ru/vse-malyshah/esli-malysh-cheshet-zatylok-t104771.html

A baba folyamatosan megkarcolja a füleket és a fejét, dörzsöli a fejét - miért történik ez?

Az élet első hónapjainak kisbaba, a beszélgetés ideiglenes hiánya miatt intuitív módon megmutatja a szülőknek, mi és hol aggódik. A gyermek különböző okokból válogat vagy karcol a füléből: a figyelem, a türelem és a morzsák önvizsgálata segít a szülőknek, hogy meghatározzák az ilyen viselkedés előfeltételeit és döntsenek a cselekvések további taktikáiról.

A viszketés okai egy kisgyermek fülében

Ha a baba, amikor karcolás vagy dörzsöli a fülét, megnyugszik az anya kezében, vagy egyszerűen elzavarja a munkáját, azt jelenti, hogy a kellemetlenséget okozó okok kiküszöbölhetők a klinikával való kapcsolat nélkül. Ellenkező esetben forduljon gyermekgyógyászhoz. Ennek előfeltételei a következők:

 • hosszabb ideig tartó sírkorsók, beleértve az élelmiszer vagy a tej lenyelését is - több mint 3-6 óra;
 • nem hajlandó feküdni az oldalra viszkető fülvel;
 • hőmérséklet-emelkedés;
 • véres sebek a fülkagyló körül, vagy mögötte, a héj;
 • elzáródás a fülkék vizsgálatától - a baba forog, erősen sír;
 • kellemetlen szag a fülből, gennyes kisülés;
 • csökkent étvágy és az alvás minősége;
 • kis tárgyak a fülcsatornán belül.

Betegségek, hogy okozhat viszketést

Ha a morzsák állandóan viszkető fülek, a súlyos betegségek tünete lehet:

 • otitis, beleértve a púpos formáját is - a legveszélyesebb betegség, amely megfelelő terápia nélkül komplikációkat okoz a halláson;
 • allergiák - amikor a baba nemcsak a fülét, hanem az arcát is karcolja, hirtelen megjelenik egy orrfolyás;
 • bőrgomba, amely akkor jelenik meg, amikor a gyermek testhigiéne megzavar, és a helyiség, ahol él;
 • ekcéma - ritka;
 • pediculosis, amikor a gyermek karcolódik a füléből, a nyak a rovarcsípések miatt (azt javasoljuk, hogy olvassa el: a legjobb gyermekgyógyászati ​​készítmény: név);
 • pszoriázis, neurodermatitis - az érintett bőrterületekkel rendelkező plakkok a fül és a test között túlnyúlnak.

A fülek és a torok anatómiailag összekapcsolódnak a hallócsöveken keresztül, ezért a gyulladásos folyamatok következtében az angina és más katarrális betegségek kényelmetlenséget okoznak. A gyerek, aki kellemetlen érzéssel küzd, egy tollal nyúlik, és karcolja a fülét.

A kényelmetlenség egyéb okai

A csecsemők viszkető fülét okozó ártalmatlan okok:

 • álmosság - morzsák morzsái nemcsak a szemet, hanem a füleket és az egész fejet is dörzsölik;
 • a morzsák idegrendszerének fejlődésének jellemzője;
 • a testetek tanulmányozása - a baba megérinti, késlelteti a fülbordákat az arcon;
 • fogfájás, különösen 6-8 hónapos csecsemőknél;
 • kéndugó;
 • a kén felhalmozódása a folyosó falain, vagy éppen ellenkezőleg, annak hiánya a túlzottan óvatos és gyakori eltávolítás miatt;
 • túlmelegedés - a gyermek izzad, és megpróbálja enyhíteni a fej, a nyak, a fül hátulján lévő viszketést (azt javasoljuk, hogy olvassa el: miért van a gyermeknek alvás közben fejvere)?
 • hipotermia;
 • a fülcsatorna mikroszintjei, amelyek a fülek tisztítása után alakultak ki;
 • szúnyogcsípés, amely vörösbőr duzzanatként jelenik meg;
 • egy kis rovarot ütött a fülcsatornában;
 • víz-stagnálás a vízkezelések után;
 • az életkorral összefüggő seborrheás dermatitis, amely a baba életének első 3 hónapjában kezeletlen kezelés nélkül megy át, ritkábban 4 éves korig tart.

Vannak olyan esetek, amikor a füle túlzott vagy elégtelen mennyiségű kénre öröklődik, ezért gyakran viszketnek. A csecsemő hozzátartozóinak egészségi állapotáról és betegségéről szóló ismeretek hiánya ebből adódó alaptalan feltételezésekhez vezet.

Mi a teendő, ha a baba füle van, és viszket?

Ha a szülők aggódnak a baba viselkedése miatt, és megpróbálják megérteni, hogy miért karcolja meg a gyermek a fülét, akkor ellenőrizni kell az állapotukat, valamint értékelniük kell a fejet és a fejét. Ha a seborrheikus plakkok vagy a fül mögé fésült helyek láthatók, jobb, ha konzultációhoz fordul az orvoshoz (további részletekért lásd, hogyan lehet megszüntetni a seborrhea csecsemőkben?). A komplex kezelést igénylő betegség valószínűsége magas.

A kis piros csípések jelenléte a templomok és a fej hátsó részén, a fülek mögött a morzsák pedikulózisát jelzi. A fülön kívül vagy belül található szúnyogcsípés a kijárat közelében található, viszketésgátló szerrel kezelhető. Ügyeljen a gyógyszer feljegyzésére és a csecsemőre vonatkozó kérelem elfogadhatóságára. Ha kétségek merülnek fel a bébi rovarok típusában, jobb, ha meglátogatjuk a klinikát.

Antihisztaminokat használnak az allergiás viszketés enyhítésére. Az orvos a gyermek konzultálása és vizsgálata után nevezi ki őket.

Ha a gyermeknek gomba- vagy bakteriális betegsége van, akkor a kezelést megelőzően teszteket kell végezni. A szakember meghatározza a baba állapotának enyhítésére szolgáló optimális rendszert és kiírja a szükséges előkészületeket. A gyógyszeres terápiás módszer mellett az orvos fizioterápiát ír elő és ultrahangos lámpával melegíti a fülét.

A fül viszketésének megelőzése

Ahhoz, hogy kiválasszuk a gyermek viszketésének megszüntetésének módját, meg kell találnod, miért viszket a fülébe. Ha az ok átmeneti, és nem a betegség tünete, a szülők orvoshoz fordulva képesek azonosítani a problémát. Az alábbiakban a viszketés és a megelőző intézkedések számos oka van:

 • Ha a gyermeknek allergiás viszkető füle van, akkor tudnia kell, hogy nemcsak virágos növényekben, állati szőrben, ételben, hanem bútorban lerakódott porban, a bébiruhák mosására szolgáló por összetételében, bébi samponban, szappanban, gélben is megjelenik, testápoló (javasoljuk, hogy olvassa el: mi a jobb, ha porok használják a baba ruhák mosásához a születéskor?). A baba és az anya étrendjének beállítása, ha szoptat, megmenti a babát az élelmiszer-allergiáktól. Amikor a test hevesen reagál a háztartási vegyszerekre, a személyi ápolás és a higiéniai termékek cseréje segít.
 • A szigorú napi rutin fejlesztése és megfigyelése, amikor a morzsát alszik, ébren és friss levegőben sétál, enyhíti az idegességet, álmosságot.
 • A fülek higiéniai szabályainak betartása, tisztításuk a fej speciális pamutrügyekkel történő mosása után, legfeljebb hetente egyszer, minimálisra csökkenti a fülburok finom bőrének sérülését. A túl éles mozgásokat és a fülcsatornába való mély behatolást el kell kerülni, hogy ne okozzon fájdalmat és a gyermek további elutasítását az eljárás során.
 • A fülek megtisztítása után a gyapjúgyapot maradványainak hiányában a fülek ellenőrzése megkönnyíti a bőr belsejében, és ennek következtében a morzsák idegességében.
 • A baba fejlődési periódusainak megértése, amikor a fogai vágnak, az íny állapotának ellenőrzése segít a fiatal szülőknek, hogy a hűtőgélek, a masszírozó hatású speciális játékok segítségével megkönnyítsék a fájdalmat. A kitörés folyamata 5-9 hónapon belül kezdődik.
 • A bántalmak, az ideges feszültség és a szorongás legjobb gyógyítása a testkontaktus, a baba vágyának az anyához való közeledése.
http://vseprorebenka.ru/zdorove/simptomy/rebenok-cheshet-ushi.html

A gyermek karcolja a fejét, és a fülét szakítja

"Happy Mama" mobilalkalmazás 4.7 Az alkalmazásban való kommunikáció sokkal kényelmesebb!

Lehet-e a haját a bőrére csípni?

A fiam ilyen volt - 7 hónapon belül le kellett vágnom

Blinnnnnn és a mayavik könnyek a vérbe, itt ugyanúgy nézek rád, a fogak mindegyike ugyanaz. két húsosunk volt az alsó fogak előtt, elmentünk az orvosokhoz, mindannyian másként mondták, akik száraz bőrgyulladást okoznak, aki idegesnek mondja... két fogat maradt, mindent elmúlt, aztán újra, hát a horror csak... tsindo újra felszakadt.

Veronica, így még mindig fogai voltak? Ma észrevettem a fejem, fogaim karcolását, amíg ki nem jöttem

Üdvözlünk! Sok idő telt el, de mondd el nekem - mi a karja a fejét és a fülét, mi volt? Fogak vagy valami más? Az enyém most ugyanezt csinálja... szeretném tudni, hogy aggódj-e vagy sem.

Az enyém is karcolja a fejét... a vérre!

Jó napot, és akkor megtudtad az okot? Most ugyanaz van.

Világos.
Köszönjük a választ!

Tehát most van ilyen probléma. Baba 8,5 hónap, a másik nap kiütés volt a fején, elkezdett karcolni és aggódni. Most a kiütés szinte eltűnt, még mindig egy kicsit mögött van egy fül, de a baba még mindig keményen karcolja meg, amit rosszul tapasztalok, azt hiszem, holnap megyek a gyermekorvoshoz. De a fogunk, másfelől, most mászik át, és az íny duzzadt, ahol az oldalirányú fogak is kitörnek

Ma volt a gyermekorvosnál. Nézett, semmi jele sem volt. Azt mondta, hogy valószínűleg egy allergiás reakció valamire, az előírt gyógyszerek - antihisztaminok, enteroszorbens, bifidobaktériumok.

Jó napot, mondd meg, hogy megtudtad a viszketés okát? Természetesen csak 8 hónapig, és ugyanaz a probléma a lány fejének és fülének megkarcolása.

http://www.baby.ru/blogs/post/71451255-20177402/

A gyermek karcolja a fejét, és a fülét szakítja

"Happy Mama" mobilalkalmazás 4.7 Az alkalmazásban való kommunikáció sokkal kényelmesebb!

Lehet-e a haját a bőrére csípni?

A fiam ilyen volt - 7 hónapon belül le kellett vágnom

Blinnnnnn és a mayavik könnyek a vérbe, itt ugyanúgy nézek rád, a fogak mindegyike ugyanaz. két húsosunk volt az alsó fogak előtt, elmentünk az orvosokhoz, mindannyian másként mondták, akik száraz bőrgyulladást okoznak, aki idegesnek mondja... két fogat maradt, mindent elmúlt, aztán újra, hát a horror csak... tsindo újra felszakadt.

Veronica, így még mindig fogai voltak? Ma észrevettem a fejem, fogaim karcolását, amíg ki nem jöttem

Üdvözlünk! Sok idő telt el, de mondd el nekem - mi a karja a fejét és a fülét, mi volt? Fogak vagy valami más? Az enyém most ugyanezt csinálja... szeretném tudni, hogy aggódj-e vagy sem.

Az enyém is karcolja a fejét... a vérre!

Jó napot, és akkor megtudtad az okot? Most ugyanaz van.

Világos.
Köszönjük a választ!

Tehát most van ilyen probléma. Baba 8,5 hónap, a másik nap kiütés volt a fején, elkezdett karcolni és aggódni. Most a kiütés szinte eltűnt, még mindig egy kicsit mögött van egy fül, de a baba még mindig keményen karcolja meg, amit rosszul tapasztalok, azt hiszem, holnap megyek a gyermekorvoshoz. De a fogunk, másfelől, most mászik át, és az íny duzzadt, ahol az oldalirányú fogak is kitörnek

Ma volt a gyermekorvosnál. Nézett, semmi jele sem volt. Azt mondta, hogy valószínűleg egy allergiás reakció valamire, az előírt gyógyszerek - antihisztaminok, enteroszorbens, bifidobaktériumok.

Jó napot, mondd meg, hogy megtudtad a viszketés okát? Természetesen csak 8 hónapig, és ugyanaz a probléma a lány fejének és fülének megkarcolása.

http://www.baby.ru/blogs/post/71451255-20177402/?page=2

Miért karcolja a gyermek a fejét

Üzenet élőnek »Thu 05., 2006 14:46

Az üzenet Natalia »2006. január 05. 16:05

Üzenet Olya »2006. január 06. 00:38

Üzenet élőnek »Fri 2006. 06. 06. 11:50

Olya üzenete »Fri 06, 2006 12:14

Üzenet lesyai »Sun június 10, 2007 13:47

A gyermek széttépi a homlokát, és nem engedi, hogy öltözködjön. Mi ez?

A tábor üzenete "Wed november 11, 2009 10:23

Az üzenet Gaga »2009. december 23., 16:38

http://www.komarovskiy.net/forum/viewtopic.php?t=2077

baba megkarcolja a fejét

Szakértői válasz

PhD, gyermekorvos, gasztroenterológus

Svetlana, hello! Nézze meg a bőrgyógyászot, ki kell zárni a bőr fertőző betegségeit, és kizárásukkal - a neurológusra, talán ideges jellegű.

Hasonló tanácsadás

Bizonyos körülmények és nehéz születések miatt aggódom a morzsák születésének pillanatától, mert nem hagyom figyelmen kívül néhány eltérést tőle. Tudom, hogy például az agyi encephalopathia nagyon nehéz diagnosztizálni a csecsemőknél. Az időm közel 5 hónap. Néha észreveszem, hogy a gyermek nem alszik jól, és hosszú időre szeszélyes, mielőtt lefekszik. és inagda hosszú ideig nem tud a témára összpontosítani. Milyen vizsgálatot javasolna az ecfalopathia kizárására, köszönöm!

Mi a teendő a hiperaktív csecsemőkkel? Doktor, tanácsoljuk, mit tegyek, nincs erőm a harmadik gyermekkel. A szállítások nehézkesek voltak, majdnem közvetlenül a második terhesség után. A harmadik gyermek korán született, de most már többé-kevésbé nyert súlyt. És most már majdnem egy éves, nem egy pillanatnyi béke. Feltérképez, kiabál, ha nem nézek rá, vagy nem foglalkozom vele, elkezd sikoltozni, sírni, megverni a fejét a padlón ((Megnyugtató fürdők, masszázs, minden segít egy ideig. Ilyen hiperaktivitás - ez ok arra, hogy különleges kezelést írjanak elő? házi készítésű módszerek?

A keresztény a dtsp, a bal oldali hemiparézis diagnózisa, egy korai stádiumban van. Nem tudom, mit kell kifejeznie, de általában egy teljesen normális gyermeket fogunk látni -, mint ahogyan mindenki más, csak néha húzza a bal kezét, és „lóg”. Nem akarod, hogy a fiú felnőjön a fogyatékossággal, úgy gondoljuk, hogy megteheti a megelőzést. Mondja meg, lehetséges, hogy a hemiparézis és általában az ilyen diagnózisok hamisak, vagy el lehet távolítani, és a jelen? nagyon remélem.

http://detstrana.ru/consultation/nevrolog-detskij/rebenok-cheshet-golovu/

Mi a teendő, ha a gyermeknek viszkető feje van

Ha a kisgyermekek vagy serdülők fejei folyamatosan viszketnek, akkor a szülők azonnal úgy vélik, hogy a viszketés oka a pediculosisban rejlik. Azok az okok, amelyek miatt a gyermek feje sokkal jobban viszket, és nem mindig a felszínen fekszik. A kezelés előtt ellenőrizze a tüneteket, és derítse ki a viszketés pontos okait.

Lehetséges okok

Az újszülött, a csecsemők és az idősebb gyermekek viszketés és pelyhesedésének leggyakoribb okai a következők.

allergia

A fejnél a viszketés leggyakoribb oka a szervezetben lévő vegyi anyagok allergiás reakciója a samponok vagy a fejbőrön lévő gyógyszerek miatt.

Gyakori eset, amikor a gyermek megváltoztatja a sampont vagy a tusfürdőt, és problémát okoz a viszketés. Pustulusok, pattanások vagy kiütések jelentkezhetnek a bőrön.

Próbáljon visszatérni a korábbi eszközök használatához, várjon egy ideig (ha nincsenek viszketési problémák), és kövesse az eredményt.

Fontos! Az allergiás reakció csak fejfájást okozhat, ha a probléma abban az anyagban van, amellyel a személy megmossa a fejét. Ellenkező esetben a viszketés a test egészére kiterjedne, nem pedig helyi.

Bőrbetegségek

A fertőzés kezdeti szakaszaiban enyhe vörösvörösödés figyelhető meg, a viszketés enyhe lesz, de később fokozódik. Jobb, ha sürgős intézkedéseket hoznak, és a kórházba kell vizsgálni. Lehetséges problémák:

A psoriasist észrevehetjük a bőr enyhe hámlásával, amely bizonyos helyeken, és nem mindenhol történik. A legkiszolgáltatottabb rész a fej hátulja. Ha időnként nem észleli a betegséget, a pikkelyes hely viszket, és pirosra vált.

Néha a betegség kialakulásával a gyermek térdén és könyökén észrevehetetlen foltok jelennek meg.

A betegség okát nem határozták meg véglegesen, de a fő a genetikai hajlam, és a súlyosbító tényezők közé tartozik:

 • állandó stressz;
 • más fertőző betegségek megjelenése;
 • instabil hormonok (pubertás idején);
 • kedvezőtlen otthoni környezet;
 • a fejbőr sérülése.

A psoriasis nem tartozik a fertőző betegségekhez, így nem lehet teljesen gyógyítani, de könnyedén megkönnyítheti a betegség lefolyását olyan mértékben, hogy nem fog megjelenni. Ezzel egyidejűleg gyakran felírtak olyan hatásos gyógyszereket, amelyeket csak a kezelőorvos rendelése alapján lehet megvásárolni. Szükséges egy trichológus vizsgálata.

A dermatitisz esetén könnyen észlelhető fő tünet a bőséges korpásodás. A dermatitis nagyszámú serdülőt érint - az összes gyermek 30% -a szenved ebben a betegségben.

A D-vitamin, a speciális gyógyászati ​​samponok (gyógyszertárban vásároltak), az immunstimulánsok és az orvosok által táplált megfelelő táplálkozás segítenek a betegség kezelésében. A bőrgyulladás másik oka a stressz. Kerülni kell, és ha nem működik, akkor nyugtatókat vagy antidepresszánsokat kell bevenni.

Fontos! Ne hagyja figyelmen kívül a gyermek stresszhatásait. Az a félreértés, hogy nem szedheti az antidepresszánsokat, és még rosszabb, ha a szülők úgy vélik, hogy a gyermeket nem lehet hangsúlyozni.

A Microsporia (ringworm) a kopaszsággal együtt jár, ami a betegséget felismerhetővé és észrevehetővé teszi. Az ok - egy vírusos gomba, amely fertőzött lehet állatokból vagy gyapjúból.

Ezeket az antropofil gombákat gyermekről gyermekre továbbítják, ami járványos arányokhoz vezethet egy óvodai vagy iskolai intézményben. A fertőzöttek gyakran kórokozó spórákkal szennyezett (közterületek) szennyezett területeken is elszóródhatnak.

Az első jele annak, hogy a betegség továbbra is kiterjed a testre - a vörös szempillák megjelenése a szempillák és a szemöldök területén. Selyemférgek esetében az alábbi gyógyszerek egyikét kell használnia:

 • Ketokonazol vagy griseofulfin;
 • Klotrimazol kenőcsként;
 • Speciális samponok (Nizoral);
 • Suprastin vagy Lortadin.

Az anyagok egyensúlytalansága

Ez gyakran megtörténik azoknál a serdülőknél, akik aktívan kísérleteznek frizurákkal. Különböző festékek vagy fehérítőszerek nemcsak a hajat, hanem a bőrt is károsítják. A serdülőknél a leggyakrabban megsértett zsírtartalom, mert jobban érzékenyek a kémiai cselekvésre.

A kisgyermekeknél a betegség annak a ténynek köszönhető, hogy a párnán fekszenek, és alvás közben erősen ingadozik. Ilyen helyzetben napi samponozásra van szükség.

Néha a probléma száraz fejbőrré válik, amit nehéz megszabadulni. Az emberek tévednek, hogy naponta mosják meg a hajukat. Ebben az esetben a zsír többet termel és többet károsít. Az ásványi anyagok komplexét (például sampon formájában) kell használni, eljárásokat kell végrehajtania és lehetőleg egy bőrgyógyászot kell meglátogatnia. A samponnak kifejezetten száraz bőrre kell állnia.

Pediculosis (tetvek)

A pediculosis kialakulását és fejlődését minden közintézményben figyelemmel kísérik. Végül is, egy fertőzött gyermek nem vehető fel másokkal. A kezelést az egész családnak kell elvégeznie.

Ha fennáll a betegség, akkor a rovarokat (tetvek) egy hagyományos fésűvel tisztíthatja, de a tojásuk a bőrön marad.

A szokásos kenőcsök és aeroszolok vásárlása szintén nem ad száz százalékos eredményt, ami miatt néhány szülő népi módszereket használ.

A gyakorlatban voltak olyan esetek, amikor kerozint alkalmaztak, de nem vezetett semmi jóhoz - súlyos égési sérülések voltak, amelyeket nehezebb megszabadulni, mint a pediculosis. Ezért nem szabad olyan gyógyszereket használni, amelyek felhasználását az orvosok nem erősítették meg.

A kezelés szükséges:

 • óvatosan vasalja a gyermek és a család minden dolgát;
 • használjon speciális gyógyszereket: Nittifor, vapor Plus vagy Pediculen aeroszol, amíg a kártevők teljesen meg nem halnak.

A csecsemő bőrének hámozása

A méhben a gyermek vízzel van körülvéve. Születéskor a levegő elkezd befolyásolni a testét, és a test fokozatosan alkalmazkodik. A gyomor mirigyek azonnal elkezdik a szükséges mennyiségű anyag termelését, így fennáll a problémák valószínűsége. Az egyik a hámlás, amely több hónapig tart.

Néha más esetekben azonban a bőrhámlás következik be:

 • a tisztítószerek túlzott használata (kiszárítják a bőrt);
 • alacsony minőségű mosópor használata;
 • nagy mennyiségű klórt tartalmazó vízzel való mosás;
 • olcsó szintetikus ágynemű vagy bébiruhák;
 • bébiruhák gyártásához használt nem megfelelő színezékek;
 • a csecsemők hőmérsékleti problémái - fokozott izzadás;
 • túl sok napfény;
 • száraz levegő.

Néha a fő probléma komolyabb lehet:

 • A gyermek testének allergiás reakciója semmire. Nem érdemes a kockázatot, jobb, ha azonnal orvoshoz megy, hogy felfedje, hogy a test olyan erősen reagál (egyébként az allergiák komoly problémává válhatnak).
 • Mielőtt elkezdené a mesterséges keverékek etetését, forduljon orvoshoz. Néha a gyermek allergiás a nem természetes bébiételhez tartozó anyagokra.
 • Az anyatejnek nem lehet elég vitaminja. Az orvosok segítsége nélkül megszabadulhat a problémától. A kórházba menni kell.

Kezelési módszerek

A biztonság érdekében előnyben részesítik a természetes összetevőket tartalmazó gyógyszereket. Néha önállóan is készíthetők, például a kamilla vagy a vonat főzetéből. Népszerű is kenőcsök és krémek, amelyek megakadályozzák a viszketést és a méretezést:

 • Baba krém;
 • cink kenőcs;
 • Bepanten;
 • Depantenol.

A fenti módszerek azonban csak a fejbőr problémáinak természetes okai miatt segítenek. Vannak idők, amikor az ilyen kezelés nem elegendő, így a kezelés megkezdése előtt a legmegfelelőbb megoldás az orvos megvitatása a probléma okának meghatározása érdekében.

megelőzés

Jobb, ha nem engedjük meg a betegség megjelenését és fejlődését, mint hogy hosszú időn keresztül megszabaduljunk és fájdalmasan. A gyermek alapvető szabályai (némelyik felnőtt számára alkalmas) a fejbőr problémáinak elkerülése érdekében:

 • a higiénia fenntartása;
 • használjon megfelelően kiválasztott sampont, amely nem tartalmaz nagyszámú vegyszert;
 • nem színezheti vagy könnyítheti a hajot korán;
 • enni jobb, beleértve a szénhidrátokat, a fehérjéket és a zsírokat;
 • a stresszes helyzetek elkerülése;
 • rendszeresen orvosnak kell vizsgálnia.

Néhány betegség, például a pikkelysömör vagy az ekcéma örökletes, és szinte lehetetlen elkerülni a megjelenést. Megfelelő megelőzéssel azonban megnyilvánulásuk nem lesz észrevehető, és maga a betegség nem fog komoly következményekkel járni a beteg egészségi állapotára. Ne vigyük túlzásba a higiéniával, elegendő ahhoz, hogy a haját naponta egyszer vagy kéthetente vagy három napon át mossuk, ha a fejbőr száraz.

Bármely betegség kezelhető műtét nélkül, de a kezelés fájdalommentes és gyors, ha a betegséget időben észlelik. A gyermek fejbőrt a lehető legközelebb kell figyelni, még a figyelmen kívül hagyni a kis vörösséget és a pelyhesedést.

http://expertpovolosam.com/zdorove/zud/u-rebenka

BabyMother

Egy köldökzsinórral összefonódott, a fej hátoldalán egy piros folt. Most 7 hónapos doktor kezdte észrevenni, hogy gyakran megkarcolja a fejét, mi lehet?

Piros foltok is vannak, de a fejüket megkarcolják, semmi szörnyű. Úgy tűnik számomra öntudatlanul.

Ugyanaz a hely van hátul, csak a nyak fölött. De véleményem szerint sok gyermeknek van ez, és ez nem kapcsolódik a beágyazódáshoz.. És a fej hátulját is megkarcolja, vagy elég haja van magának, ők már régóta ott vannak. mások.

Gyakran egy gyermek karcolja a fejét, könnyeket hajol, húzza a fülét, harapja az alsó ajkát, amikor a fogait vágják. Velünk ez történik.

talán a nyaka izzadt, ezért karcolódik. mindkét fog vágott

Helló természetes résztvevők!

a felső fogak lefelé mennek, soha nem gondoltam, hogy a fogak és a fej hátsó része egymáshoz kapcsolódik

átkozott, mi is, a fogak a tetejére másznak, és a fejét dokkolva: gy:

És megkezdjük a fül mögé karcolni, aztán aludni akarunk.)))

 • U-Community
 • Offline találkozók
 • Versenyek az U-anya!
 • Mezhdusoboy
 • Új az oldalon
 • Új év
 • Minden a világon
 • Hírek Talk
 • Szabadidő és szórakozás
 • Áruk és szolgáltatások áttekintése
 • Gratulálok, ajándékok
 • segélyvonal
 • Fórum játékok
 • humor
 • Diéta és fogyás
 • Súlycsökkentő naplók
 • Üzletek és értékesítés
 • Divat és szépség
 • Munka, karrier, oktatás
 • Ikrek és ikrek
 • Bratishki-testvér
 • Babák egy évig
 • Gyermekek 1-3
 • Gyermekek 3-7 éves korig
 • Gyermekruházat és cipő
 • óvoda
 • Gyermekek egészsége
 • Nagy anyák klubja
 • Segítségre van szüksége a gyermekek számára!
 • Különleges gyermek
 • Bébiétel
 • Projekt "egymással"
 • Korai fejlesztés
 • diákok
 • diákok
 • Bank, pénzügy, jelzálog
 • Hétvége gyerekekkel
 • Nyári lakosok
 • Belsőépítészet
 • Utazási naplók
 • állatok
 • Állatok a mellékletben
 • Lakhatási kérdés
 • egészség
 • szakácsművészet
 • Szerelem és szex
 • utazó
 • Független anyák
 • esküvő
 • Családi konfliktusok
 • A háziasszony
 • Terhesség és szülés
 • Terhességi naplók
 • nevek
 • örökbefogadás
 • Bébi akarok!
 • kocsi
 • Mozi / TV
 • könyvek
 • gyűjtő
 • számítógépek
 • zene
 • Multimedia Club
 • növények
 • sport
 • teremtés
 • fénykép
 • U-Community
 • Offline találkozók
 • Versenyek az U-anya!
 • Mezhdusoboy
 • Új az oldalon
 • Új év
 • Minden a világon
 • Hírek Talk
 • Szabadidő és szórakozás
 • Áruk és szolgáltatások áttekintése
 • Gratulálok, ajándékok
 • segélyvonal
 • Fórum játékok
 • humor
 • mutasson mindet
 • Diéta és fogyás
 • Súlycsökkentő naplók
 • Üzletek és értékesítés
 • Divat és szépség
 • Munka, karrier, oktatás
 • Ikrek és ikrek
 • Bratishki-testvér
 • Babák egy évig
 • Gyermekek 1-3
 • Gyermekek 3-7 éves korig
 • Gyermekruházat és cipő
 • óvoda
 • Gyermekek egészsége
 • Nagy anyák klubja
 • Segítségre van szüksége a gyermekek számára!
 • Különleges gyermek
 • Bébiétel
 • Projekt "egymással"
 • Korai fejlesztés
 • diákok
 • diákok
 • mutasson mindet
 • Terhesség és szülés
 • Terhességi naplók
 • nevek
 • örökbefogadás
 • Bébi akarok!
 • Bank, pénzügy, jelzálog
 • Hétvége gyerekekkel
 • Nyári lakosok
 • Belsőépítészet
 • Utazási naplók
 • állatok
 • Állatok a mellékletben
 • Lakhatási kérdés
 • egészség
 • szakácsművészet
 • Szerelem és szex
 • utazó
 • Független anyák
 • esküvő
 • Családi konfliktusok
 • A háziasszony
 • mutasson mindet
 • kocsi
 • Mozi / TV
 • könyvek
 • gyűjtő
 • számítógépek
 • zene
 • Multimedia Club
 • növények
 • sport
 • teremtés
 • fénykép
 • mutasson mindet
 • U-Community
 • Offline találkozók
 • Versenyek az U-anya!
 • Mezhdusoboy
 • Új az oldalon
 • Új év
 • Minden a világon
 • Hírek Talk
 • Szabadidő és szórakozás
 • Áruk és szolgáltatások áttekintése
 • Gratulálok, ajándékok
 • segélyvonal
 • Fórum játékok
 • humor
 • mutasson mindet
 • Diéta és fogyás
 • Súlycsökkentő naplók
 • Üzletek és értékesítés
 • Divat és szépség
 • Munka, karrier, oktatás
 • Bank, pénzügy, jelzálog
 • Hétvége gyerekekkel
 • Nyári lakosok
 • Belsőépítészet
 • Utazási naplók
 • állatok
 • Állatok a mellékletben
 • Lakhatási kérdés
 • egészség
 • szakácsművészet
 • Szerelem és szex
 • utazó
 • Független anyák
 • esküvő
 • Családi konfliktusok
 • A háziasszony
 • mutasson mindet
 • Terhesség és szülés
 • Terhességi naplók
 • nevek
 • örökbefogadás
 • Bébi akarok!
 • Ikrek és ikrek
 • Bratishki-testvér
 • Babák egy évig
 • Gyermekek 1-3
 • Gyermekek 3-7 éves korig
 • Gyermekruházat és cipő
 • óvoda
 • Gyermekek egészsége
 • Nagy anyák klubja
 • Segítségre van szüksége a gyermekek számára!
 • Különleges gyermek
 • Bébiétel
 • Projekt "egymással"
 • Korai fejlesztés
 • diákok
 • diákok
 • mutasson mindet
 • kocsi
 • Mozi / TV
 • könyvek
 • gyűjtő
 • számítógépek
 • zene
 • Multimedia Club
 • növények
 • sport
 • teremtés
 • fénykép
 • U-Community
 • Offline találkozók
 • Versenyek az U-anya!
 • Mezhdusoboy
 • Új az oldalon
 • Új év
 • Minden a világon
 • Hírek Talk
 • Szabadidő és szórakozás
 • Áruk és szolgáltatások áttekintése
 • Gratulálok, ajándékok
 • segélyvonal
 • Fórum játékok
 • humor
 • mutasson mindet
 • Diéta és fogyás
 • Súlycsökkentő naplók
 • Üzletek és értékesítés
 • Divat és szépség
 • Munka, karrier, oktatás
 • Ikrek és ikrek
 • Bratishki-testvér
 • Babák egy évig
 • Gyermekek 1-3
 • Gyermekek 3-7 éves korig
 • Gyermekruházat és cipő
 • óvoda
 • Gyermekek egészsége
 • Nagy anyák klubja
 • Segítségre van szüksége a gyermekek számára!
 • Különleges gyermek
 • Bébiétel
 • Projekt "egymással"
 • Korai fejlesztés
 • diákok
 • diákok
 • mutasson mindet
 • Bank, pénzügy, jelzálog
 • Hétvége gyerekekkel
 • Nyári lakosok
 • Belsőépítészet
 • Utazási naplók
 • állatok
 • Állatok a mellékletben
 • Lakhatási kérdés
 • egészség
 • szakácsművészet
 • Szerelem és szex
 • utazó
 • Független anyák
 • esküvő
 • Családi konfliktusok
 • A háziasszony
 • mutasson mindet
 • Terhesség és szülés
 • Terhességi naplók
 • nevek
 • örökbefogadás
 • Bébi akarok!
 • kocsi
 • Mozi / TV
 • könyvek
 • gyűjtő
 • számítógépek
 • zene
 • Multimedia Club
 • növények
 • sport
 • teremtés
 • fénykép

A téma zárva van

Gyermek feje gyakran viszket.

Ebből a cikkből megtudhatja, hogy a gyermek viszket a leggyakoribb okainak, mi is részletesen megvizsgáljuk és megválaszoljuk azt a kérdést, hogy a gyermeknek gyakran viszkető feje van, és milyen eszközökkel segíti a probléma leküzdését. Sok szülő csoda, hogy miért karcolja meg a gyermek a fejét, az ilyen gyakori probléma sok tényezőt okozhat. Ha észreveszed, hogy a gyermek elkezdett karcolni a fejét, ne rántsd el azonnal, az első lépés az okok azonosítása.

Vegyük figyelembe a viszkető fejfájás leggyakoribb okait egy gyermeknél:

Nem megfelelő gyermekgondozás.

Az első és leggyakoribb probléma a fejek karcolásában a gyermekeknél a rendszeres szennyezés. Mindenki tudja, hogy a gyerekek a leginkább fizikailag aktívak, mint a felnőttek, ezért sokkal valószínűbb, hogy piszkosak. A rendszeres izzadásnak köszönhetően a fejbőrön található faggyúmirigyek rendszeresen blokkolódnak, mivel kellemetlen viszketés és bizsergés lép fel. Ebben az esetben a döntés nyilvánvaló lesz, csak gyakrabban mossa meg a fejét a gyermekére, és a viszketés és az égés eltűnik. Ha azonban a gyermeke szennyeződése miatt karcolja a fejét és a nyakát, akkor különösen ébernek kell lennie, és gondosan meg kell vizsgálnia. Ennek a betegségnek az okai igen változatosak lehetnek, a fő dolog időben azonosítani és felszámolni őket.

Bizonyos esetekben a viszkető fej okai allergia. Ne feledje, hogy ha nemrégiben használt egy új bébi sampont vagy balzsamot. Talán az oka abban rejlik. Próbáljon meg ne használjon vagy cseréljen új termékeket azokkal, amelyeket korábban használt, és hamarosan eltűnik a viszketés. Az allergiás ételek fogyasztása allergiákat is okozhat. A betegség kialakulásához hozzájáruló allergén azonosításához konzultáljon orvosával, miután minden tesztet elért. Ezután kerülje azokat a termékeket, amelyek az orvos szerint allergiás reakciókat okoznak a gyermeknél.

A pikkelysömör is lehet a csecsemő viszketésének egyik oka. Óvatosan vizsgálja meg a baba fejét és testét, ha kis piros foltokat talál, amelyek szintén viszketnek rosszul, akkor a gyermeke valószínűleg psoriasis. Azt is meg kell mondani, hogy a vöröses foltok lehetnek fehér skálákkal borítottak, ez a tény a betegség elhanyagolásának bizonyítéka, ebben az esetben sürgősen meg kell tenni a betegség kezelésére irányuló intézkedéseket. Ha ezt a betegséget találja, azonnal forduljon orvoshoz. Önnek meg kell adnia a szükséges kezelést, és teljes körű megfeleléssel és megfelelő ellátással mindent át kell adni. Ennek a betegségnek a kezelésében tökéletesen segít: 1) krioterápia (hideg expozíció); 2) Különböző orvosi samponok vagy kátrányszappan; 3) szalicilsav;

4) Különböző antihisztaminok.

A dermatitis is a fej viszketésének egyik oka lehet. Ha nagy mennyiségű korpásodást észlel a baba fején, amelyet súlyos viszketés kíséri, akkor a baba valószínűleg seborrheás dermatitisben szenved. Ennek a betegségnek a leggyakoribb oka a hormonszintek és a belső szervek működésében bekövetkező rendellenességek változása, így ha a baba dermatitiszben szenved, óvatosnak kell lennie. Különleges orvosi sampon, valamint az immunmodulátorok és a terápiás étrend segíthet a betegség elleni küzdelemben. Súgó a sampon kiválasztásakor orvos vagy gyógyszerész munkatársa. Az immunmodulátorokkal és az étrendekkel kapcsolatban csak az orvosával kell kapcsolatba lépnie. A legjobb dermatitis elleni samponok közül néhány: Nizoral, Sulsena és Dermazole. A betegség elleni küzdelemben a napozás sokat segít, természetesen nem lehet teljesen meggyógyítani a segítségükkel, de tökéletesen segítenek csökkenteni a kezelés idejét.

A gombák egy másik gyakori oka a baba fejének viszketésének. Gyermekek fejgombájának tünetei:

 1. száraz haj és a fejbőr hámlása;
 2. kopasz foltok megjelenése sérült bőrfelületeken
 3. a bőrtörések megjelenése.

Ennek a betegségnek a kezelésében segít a gombaellenes samponokban és kenőcsökben, amelyeket orvoshoz rendelhet. Az egyik leghatékonyabb gombaellenes sampon: Nikozoral, Mizoral, Tsinovit, Keto plus és mások.

A tetvek is lehetnek az oka annak, hogy a baba karcolja a fejét és a nyakát. Ennek a betegségnek az okai, a rossz higiénia és a már beteg emberrel való érintkezés. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a tetvekből, meg kell tennie a következőket, vásároljon egy speciális szerszámot a gyógyszertárban, mint például Parasidosis, Avalanche vagy Nuda. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a pediculosisból, és miután elvégeztük a szükséges eljárásokat, még a hét folyamán is fésülködtessük a nitseket. Az a tény, hogy a nits az eljárás első viselkedése után is fennmaradhat, ezért kell őket fésülni a betegség ismételt terjedésének elkerülése érdekében.

Száraz fejbőr

Ez is az egyik oka annak, hogy a gyermek fejének és nyakának gyakran viszket, a száraz bőr válhat, ebben az esetben a fejbőrön különféle hámlás történik. A haj, a betegség idején is törékenyebb és sérültebb lesz. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a száraz hajtól, szükséged van rá:

 1. használjon gyermeke hajának megfelelő samponokat;
 2. kizárja a haj szárítását hajszárítóval;
 3. Rendszeresen hidratálja a hajat és a fejbőrt különböző kozmetikai olajokkal, például görgővel, farokkendővel vagy homoktövisolajjal.
 4. minden mosás után alaposan öblítse le a haját.

Mindenesetre, ha a fenti betegségek valamelyikét találja egy gyermeknél, nem szabad következtetéseket levonni és öngyógyulni. Az első dolog, amivel kapcsolatba kell lépnie a szakemberekkel, akik azonosítják a betegség okát, helyes diagnózist készítenek és a helyes kezelést előírják.

A szülők gyermekének megelőzése érdekében a szülőknek: 1. figyelniük kell a gyermek fejének tisztaságát; 2. Válassza ki a baba számára megfelelő tisztítószereket; 3. Válasszon neki személyes higiéniai termékeket: fésű, törölköző, mosószerek, stb.

4. Kiegyensúlyozza a táplálkozást és, ha lehetséges, vitaminokat.

(0 szavazat, 0 értékelés az 5-ből)

Mindegyikünk időről időre megkarcolja a test egy vagy másik részét, legyen az a fej, a nyak, a kezek vagy a nemi szervek területén. Kevés ember adja ezt a különös figyelmet, mivel ez teljesen normális. Ha észreveszed, hogy a fejed hátulja túl gyakran, akkor azt gondold, hogy minden rendben van.

Néha a rüh annyira erős, hogy egy személy haja elesik. Emellett a bőrön vörös foltok is képződhetnek. Ez a betegség első jele. Egyes esetekben az emberek elkezdnek karcolni ezt a testrészt, amikor idegesek. Ebben az esetben sérülés lehetősége áll fenn. A bőr intenzív karcolással károsodhat, ami sebeket okozhat. Ez azonban csak egy különleges eset.

A viszketés a különböző betegségek jele lehet, amelynek kezelését azonnal meg kell kezdeni. Ellenkező esetben a kellemetlen tünetek kiküszöbölésére a jövőben sok időt és pénzt kell költeni. Jobb, ha nem késlelteti az utazást az orvoshoz. Sokan azt gondolják, hogy ha megkarcolom a fejem, itt az ideje, hogy mossa meg a hajam. Egyesek egyes nemzeti jelekkel társítják.

Ha észreveszed, hogy túl gyakran szeretnéd megkarcolni a fejedet, ne tedd fel azonnal a pánikba. Még bizonyos betegségek jelenlétében sem jelentenek veszélyt a testre. Ugyanakkor mindenkinek meg kell értenie, hogy ha túlságosan megkarcolom a nyakamat, ez az első jel, hogy dermatológust hívunk. Csak ő lesz képes pontos választ adni arra, hogy miért történik ez, határozza meg az okokat, és előírja a megfelelő kezelési módot.

Ha Ön vagy gyermeke gyakran megkarcolja a fejüket, az oka lehet:

 • a tetvek vagy atkák jelenléte a bőrön. Ez akkor lehetséges, ha egy személy nem tartja be a higiéniai alapszabályokat. A hajat legalább hetente egyszer kell mosni. Ebben az esetben az ilyen rovarok megjelenésének valószínűsége csaknem nullára csökken;
 • ekcéma. Ez időnként meglehetősen gyakori betegség. Ugyanakkor a viszketés mellett a páciens a bőr bizonyos területein, erős hámlásában is megfigyelheti a vörösséget. Egyszerűen lehetetlen összekeverni a korpásodással;
 • seborrheás dermatitis. Ennek a betegségnek a jelei szinte azonosak az ekcémával. Ebben az esetben a bőr nagyon száraz lesz, vagy éppen ellenkezőleg, nagyon zsíros, ami közvetlenül kapcsolódik a faggyúmirigyek megzavarásához. Gyakran a gyermekek szenvednek e betegségtől;
 • gombás fertőzések okozta bőrbetegségek. Ezek a higiéniai szabályok betartásának következményei. A legtöbb esetben néhány hét alatt megszabadulhat a kellemetlen érzésekről. Ehhez szigorúan be kell tartani az orvos utasításait, naponta speciális eszközökkel, amelyek megakadályozzák a gombás baktériumok növekedését;
 • allergia. Ha megkarcolom a fejem, akkor teljesen lehetséges, hogy ez csak a szervezet válasza bizonyos ingerekre. Még étel is lehet. Az esetek túlnyomó többségében helytelenül kiválasztott fejmosásról beszélünk;
 • pediculosis vagy demodicosis. Ez az egyik leggyakoribb betegség, amelyben a jellegzetes tünetek a kártolás, a korpásodás és a bőr irritációja;
 • hormonális egyensúlyhiány. A legtöbb esetben ez a probléma a nőknél jelentkezik, különösen a terhesség alatt. Ha ilyen kellemetlen tünetet észlel, forduljon orvoshoz;
 • a higiéniai szabályok betartása. Ha gyakran izzad, de 4-5 naponként ritkábban mossuk a fejét, akkor valószínűleg előbb-utóbb találkozunk ilyen problémával, mint a fej hátulján lévő rüh. Ez a legkényelmesebb feltételeket teremt a káros mikroorganizmusok fejlődéséhez. Ennek eredményeképpen korpásodásod lesz, és az állandó viszketés is megfertőzi.

Ha tudni akarja, miért fáj a fej hátulja, és megszabadulhat a kellemetlen érzésekről, forduljon orvoshoz. Függetlenül meghatározza a viszketés okát nem lesz olyan egyszerű. Ahhoz, hogy az orvos megvizsgálja a pontos diagnózist, egy tesztsorozatot is el kell végeznie. Csak ebben az esetben biztos lehet benne, hogy a viszketés okát pontosan megállapítják.

A diagnózis meghatározásához a legtöbb esetben a következő teszteket kell elvégeznie:

A leggyakrabban elérhető eredményeket egy napon belül megtudhatja. Bizonyos esetekben a haj video-diagnosztikáját a viszketés okainak megállapításához végzik. Ez a szolgáltatás megfizethető, de nem minden klinikák és kórház kínálhat.

Ha Ön vagy gyermeke folyamatosan megkarcolja a fejüket, ne várjon el, hogy mindent magától áthalad. Az időszerű diagnózis és a megfelelő diagnózis a csata fele.

Ha pontosan szeretné tudni a diagnózist, és megállapítani, hogy miért akar fésülni a bőrt a fej hátsó részén, egy közönséges terapeuta valószínűleg nem fog megbirkózni ezzel a feladattal. Lépjen kapcsolatba egy szűk profilú orvossal. Ebben az esetben egy bőrgyógyásznak. Először is, van egy vizuális vizsgálat a beteg, amely lehetővé teszi, hogy diagnosztizálni több mint a fele az ismert betegségek. Ha egy szakértőnek kétségei vannak, akkor egyszerűen lehetetlen lesz tesztelés nélkül.

A válasz arra a kérdésre, hogy mit tegyek, ha megkarcolom a fejem, csak egy szakképzett orvos tud, így a legjobb, ha nem kísérletezünk. Így a viszketést a lehető legrövidebb idő alatt kezelheti.

Annak érdekében, hogy ne szembesüljünk egy ilyen problémával, először is be kell tartani a higiéniai szabályokat. Hogy ez lesz a fő oka annak, hogy a fej hátulja viszket. Ne felejtsd el az immunitást. Jobb, ha évente kétszer iszik egy vitamint, így sokkal könnyebb lesz a szervezet számára, hogy ellenálljon a különböző fertőzéseknek. Mindenesetre ezt a problémát nem szabad nagyon közel állnia a szívéhez. Még ha én is megkarcolom a fejem, ez nem jelenti azt, hogy véget ér az élet. Igen, ez bizonyos kellemetlenséget okoz, de az időben történő kezelés megszabadulni fog erről a kellemetlen tünetről.

A babám általában két hétig nem alszik. Nem tudom, mi ez az egész: hogy meleg (magas hőmérsékleten, 29 fokos otthon), a gyermek csak rövidnadrágban alszik, az ablakok nyitva vannak, de még mindig nedvesek, mint egér; fogakkal egyidejűleg 2 alsó oldalsó metszőfogunk van; a fej és a szem karcolásával... kár, hogy megnézzük a gyermeket, hogy mennyire viszket. Hogyan kell csomagolni az éjszakát, így karcolások és karcolások, éjjel 30-40 percenként ébred... anélkül, hogy ismét elaludna mell nélkül. Ki volt az?

Ezekkel a problémákkal (problémákkal) a háziorvoshoz fordult (angol orvos). Nem mondanak bűncselekményt: Oroszországban az orvosok meggyógyítják a gyermekeket (diagnosztizálva és anélkül, és sok gyógyszert írnak fel, és Angliában nem gyógyítanak, dühösek) minden rendben van, többet kell tudnia, mint egy orvos. hogy minden rendben van velünk, a gyermek jól néz ki, jól eszik, de mi nem alszik, így ebben a korban minden gyermek nem alszik jól... És mi nem is olyan ijesztő. Aggódtam, hogy egy gyermeknek lehet ilyen ideges vagy valamilyen ricketje. - Itt van egy olyan helyzet, hogy megértenéd, hogy milyen orvosok vannak itt: egy hónap alatt egy kis kiütés jelentkezett, ami számomra, egy fiatal anya, ijesztőnek és érthetetlennek tűnt, legalábbis ez a kiütés nem zavarta magát a babát. Tehát, az orvosa azt mondta, hogy nekünk... pókok. SPIDERS... nem, érted. Amikor megkérdeztem, miért nem haraptak, a válasz nagyon eredeti, azt mondják, a bőre vastagabb. És amikor megkérdeztem, hogy lehet-e hormonális kiütés, így most NOW volt, pók volt. Ennek eredményeként csak egy hormonális kiütés volt, amely maga is eltűnt.

Az élet első hónapjainak kisbaba, a beszélgetés ideiglenes hiánya miatt intuitív módon megmutatja a szülőknek, mi és hol aggódik. A gyermek különböző okokból válogat vagy karcol a füléből: a figyelem, a türelem és a morzsák önvizsgálata segít a szülőknek, hogy meghatározzák az ilyen viselkedés előfeltételeit és döntsenek a cselekvések további taktikáiról.

Ha a baba, amikor karcolás vagy dörzsöli a fülét, megnyugszik az anya kezében, vagy egyszerűen elzavarja a munkáját, azt jelenti, hogy a kellemetlenséget okozó okok kiküszöbölhetők a klinikával való kapcsolat nélkül. Ellenkező esetben forduljon gyermekgyógyászhoz. Ennek előfeltételei a következők:

 • hosszabb ideig tartó sírkorsók, beleértve az élelmiszer vagy a tej lenyelését is - több mint 3-6 óra;
 • nem hajlandó feküdni az oldalra viszkető fülvel;
 • hőmérséklet-emelkedés;
 • véres sebek a fülkagyló körül, vagy mögötte, a héj;
 • elzáródás a fülkék vizsgálatától - a baba forog, erősen sír;
 • kellemetlen szag a fülből, gennyes kisülés;
 • csökkent étvágy és az alvás minősége;
 • kis tárgyak a fülcsatornán belül.

Ha van egy kellemetlen szag a fülbevalóból, és / vagy találtunk púpos kisülést, az ENT vizsgálatot a lehető leghamarabb el kell végezni.

Ha a morzsák állandóan viszkető fülek, a súlyos betegségek tünete lehet:

 • otitis, beleértve a púpos formáját is - a legveszélyesebb betegség, amely megfelelő terápia nélkül komplikációkat okoz a halláson;
 • allergiák - amikor a baba nemcsak a fülét, hanem az arcát is karcolja, hirtelen megjelenik egy orrfolyás;
 • bőrgomba, amely akkor jelenik meg, amikor a gyermek testhigiéne megzavar, és a helyiség, ahol él;
 • ekcéma - ritka;
 • pediculosis, amikor a gyermek karcolódik a füléből, a nyak a rovarcsípések miatt (a legjobb gyermekgyógyászati ​​készítmény a gyermek számára: a név);
 • pszoriázis, neurodermatitis - az érintett bőrterületekkel rendelkező plakkok a fül és a test között túlnyúlnak.

A fülek és a torok anatómiailag összekapcsolódnak a hallócsöveken keresztül, ezért a gyulladásos folyamatok következtében az angina és más katarrális betegségek kényelmetlenséget okoznak. A gyerek, aki kellemetlen érzéssel küzd, egy tollal nyúlik, és karcolja a fülét.

Az orvoshoz való fellebbezés akkor is szükséges, ha a morzsát véletlenül egy kis tárgyat a fülbe vájt. Mivel a bőr érzékenysége magas, és a szemcsék mérete kicsi, független eltávolítások, amelyek eltávolítják, veszélyesek lehetnek a baba egészségére.

A kényelmetlenség egyéb okai

A csecsemők viszkető fülét okozó ártalmatlan okok:

 • álmosság - morzsák morzsái nemcsak a szemet, hanem a füleket és az egész fejet is dörzsölik;
 • a morzsák idegrendszerének fejlődésének jellemzője;
 • a testetek tanulmányozása - a baba megérinti, késlelteti a fülbordákat az arcon;
 • fogfájás, különösen 6-8 hónapos csecsemőknél;
 • kéndugó;
 • a kén felhalmozódása a folyosó falain, vagy éppen ellenkezőleg, annak hiánya a túlzottan óvatos és gyakori eltávolítás miatt;
 • túlmelegedés - a gyermek izzad, és megpróbálja enyhíteni a viszketést a fej, a nyak és a fül hátoldalán;
 • hipotermia;
 • a fülcsatorna mikroszintjei, amelyek a fülek tisztítása után alakultak ki;
 • szúnyogcsípés, amely vörösbőr duzzanatként jelenik meg;
 • egy kis rovarot ütött a fülcsatornában;
 • víz-stagnálás a vízkezelések után;
 • az életkorral összefüggő seborrheás dermatitis, amely a baba életének első 3 hónapjában kezeletlen kezelés nélkül megy át, ritkábban 4 éves korig tart.

A szúnyogcsípés után duzzadt fül

Vannak olyan esetek, amikor a füle túlzott vagy elégtelen mennyiségű kénre öröklődik, ezért gyakran viszketnek. A csecsemő hozzátartozóinak egészségi állapotáról és betegségéről szóló ismeretek hiánya ebből adódó alaptalan feltételezésekhez vezet.

Ha a szülők aggódnak a baba viselkedése miatt, és megpróbálják megérteni, hogy miért karcolja meg a gyermek a fülét, akkor ellenőrizni kell az állapotukat, valamint értékelniük kell a fejet és a fejét. Ha a seborrheikus plakkok vagy a fül mögé fésült helyek láthatók, jobb, ha konzultációhoz fordul az orvoshoz (további részletekért lásd, hogyan lehet megszüntetni a seborrhea csecsemőkben?). A komplex kezelést igénylő betegség valószínűsége magas.

A kis piros csípések jelenléte a templomok és a fej hátsó részén, a fülek mögött a morzsák pedikulózisát jelzi. A fülön kívül vagy belül található szúnyogcsípés a kijárat közelében található, viszketésgátló szerrel kezelhető. Ügyeljen a gyógyszer feljegyzésére és a csecsemőre vonatkozó kérelem elfogadhatóságára. Ha kétségek merülnek fel a bébi rovarok típusában, jobb, ha meglátogatjuk a klinikát.

Antihisztaminokat használnak az allergiás viszketés enyhítésére. Az orvos a gyermek konzultálása és vizsgálata után nevezi ki őket.

Ha a gyermeknek gomba- vagy bakteriális betegsége van, akkor a kezelést megelőzően teszteket kell végezni. A szakember meghatározza a baba állapotának enyhítésére szolgáló optimális rendszert és kiírja a szükséges előkészületeket. A gyógyszeres terápiás módszer mellett az orvos fizioterápiát ír elő és ultrahangos lámpával melegíti a fülét.

Az egyes gyermekek kezelése egyedileg történik, a betegség etiológiája, az elhanyagolás mértéke és a gyermek életkora alapján.

Ahhoz, hogy kiválasszuk a gyermek viszketésének megszüntetésének módját, meg kell találnod, miért viszket a fülébe. Ha az ok átmeneti, és nem a betegség tünete, a szülők orvoshoz fordulva képesek azonosítani a problémát. Az alábbiakban a viszketés és a megelőző intézkedések számos oka van:

 • Ha a gyermeknek allergiás viszkető füle van, akkor tudnia kell, hogy nemcsak virágos növényekben, állati szőrben, ételben, hanem bútorban lerakódott porban, a bébiruhák mosására szolgáló por összetételében, bébi samponban, szappanban, gélben is megmutatkozik., krém. A baba és az anya étrendjének beállítása, ha szoptat, megmenti a babát az élelmiszer-allergiáktól. Amikor a test hevesen reagál a háztartási vegyszerekre, a személyi ápolás és a higiéniai termékek cseréje segít.
 • A szigorú napi rutin fejlesztése és megfigyelése, amikor a morzsát alszik, ébren és friss levegőben sétál, enyhíti az idegességet, álmosságot.
 • A fülek higiéniai szabályainak betartása, tisztításuk a fej speciális pamutrügyekkel történő mosása után, legfeljebb hetente egyszer, minimálisra csökkenti a fülburok finom bőrének sérülését. A túl éles mozgásokat és a fülcsatornába való mély behatolást el kell kerülni, hogy ne okozzon fájdalmat és a gyermek további elutasítását az eljárás során.
 • A fülek megtisztítása után a gyapjúgyapot maradványainak hiányában a fülek ellenőrzése megkönnyíti a bőr belsejében, és ennek következtében a morzsák idegességében.
 • A baba fejlődési periódusainak megértése, amikor a fogait vágják, az ínyei állapotának ellenőrzése segít a fiatal szülőknek, hogy a hűtőgélek, a masszírozó hatású speciális játékok segítségével megkönnyítsék a fájdalmat. A kitörés folyamata 5-9 hónapon belül kezdődik.
 • A bántalmak, az ideges feszültség és a szorongás legjobb gyógyítása a testkontaktus, a baba vágyának az anyához való közeledése.
http://baby-mother.ru/cheshet-zatylok-rebenok-7-mesyacev.htm