logo

8 hiba a haj mosásakor

Valószínűleg nagyon meglepődünk, ha kételyed lesz, hogy megfelelően mosod a hajat. Hát, legalább egy hibát, legalábbis pontosan találunk.

Ebben az anyagban megtanítjuk, hogy megfelelően mossa meg a haját, vagyis mossa meg úgy, hogy kristálytiszta legyen, és azt a benyomást kelti, hogy egy professzionális szalonban látogat.

Hajok mosásakor fellépő hibák

Felsoroljuk azokat a fő hibákat, amelyek megengedhetik a haj mosását:

 1. A haj nem nedvesedik meg alaposan. A legtöbb ember sampon alkalmazása előtt nem teljesen nedvesíti haját. Ne feledje: minden hajszálnak nedvesnek kell lennie, hogy igazán tiszta hajat kapjon. Egyébként ez az eljárás nem több, mint 1 perc.
 2. Rossz sampon. A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy a hajmosás során mennyi sampont kell alkalmazni. Ha túlzsúfolod a samponnal, akkor megengedheted magadnak: egy jó sampon 50-70 dollárba kerül egy üvegre. Ugyanakkor, ha túl kevés sampont használ, a mosás után a hajad soha nem lesz tiszta. Tipp: ha rövid haja van, a tenyerében átmérőjű sampon-medence 5 centes érme (kb. 2 cm) legyen. Az átlagos hajhossz - 25 cent (2,5 cm), és hosszú haj - fél dollár (3 cm).
 3. Nem ad megfelelő figyelmet a fejbőrre. Ha valaha is professzionális szalonban mosottad a hajat, figyelj arra, hogy mennyi időt töltött a fejbőrön. Ez nemcsak kellemes masszázs, hanem egy rendkívül szükséges eljárás a haj mosására. A legtöbb ember nem fizet, ha haját mosja, elegendő figyelmet fordít a fejbőrre. Ennek eredményeként hasonlít a szennyeződésre a padlón lévő mopszal. A fejbőrre helyezett hangsúly a hajmosás kezdetén segít a szennyeződések és a felhalmozódott faggyú eltávolításában. Mennyi időt szentel a fejbőrnek? Válaszolunk - 3 perc és nem kevesebb, a haj hosszától függetlenül. Ez azt jelenti, hogy az eljárás elején a fejbőrre koncentrálunk és samponnal alaposan mossuk, körkörös mozdulatokkal masszírozva.
 4. A hajat kétszer nem mossuk. Ha rövid vagy nagyon vékony hajod van, akkor a hajodat samponnal 1 alkalommal mossuk. De ha vastag vagy hosszú haja van, akkor a haj samponnal kell mosni. Miután 3 percig alaposan átmosta a fejbőrt samponnal, tegyen egy 15 másodperces hajmosást. Vigye fel újra a sampont, és öblítse le a fejét, de a hajra koncentrálva, nem a fejbőrre. A mosási eljárásnak ez a része általában 30 másodpercig tart (talán több, ha további szérumokat, habokat, géleket stb. Is használunk).
 5. Sampon után a hajat nem kellően mosni. A legtöbb ember boldog és hosszú ideig áll a zuhany alatt, de amikor a haját mosod, ez az eljárás valamilyen oknál fogva szükségtelenül gyors. A sampon után a haj sietve öblített, és rossz, és nagy kárt okoz a hajának. A sampont követően a hajat legalább 1 percig le kell mosni (csak öblíteni), majd csak a következő lépésre kell lépni.
 6. Nem használt légkondicionáló. Sokan úgy gondolják, hogy ha szép és egészséges hajuk van, akkor nincs szükség a légkondicionálásra. Típus, - kondicionáló - száraz, kemény és / vagy göndör hajra. Ez egy nagy hiba. A sampon tisztítószer, függetlenül attól, hogy mi szerepel a címkén. A sampon nem hidratálja és nem táplálja a hajunkat. Használat után a haj elkenődhet, elvesztheti a rugalmasságát és ragyogását. Ügyeljen arra, hogy légkondicionálót használjon. De. Az egész trükk az, hogy a kondicionálót csak a haj alsó 2/3-án kell alkalmazni. A légkondicionálás nem esik közvetlenül a fejre.
 7. A légkondicionáló nem megfelelő használata. Ne feledje, hogy a kondicionáló alkalmazása előtt a hajat óvatosan ki kell szorítani, ezáltal eltávolítva a felesleges vizet. Alkalmazzon kondicionálót a haj végére, majd a hajra, a fej felé kell elosztani, nem felejtve el, hogy a hajának csak 2/3-a alá esik. Az kondicionáló öblítése 2-3 perccel az alkalmazás után, meleg vízzel.
 8. A kondicionáló nem távolítható el (nem mosható) a hajból. Sok ember, különösen a száraz hajú emberek, ezt a hibát követik el. Úgy vélik, hogy ha elhagyod, mosás után, egy kis kondicionáló a hajodon, lágyabbak és engedelmesebbek lesznek. Ez egyáltalán nem igaz. A kondicionáló kondicionáló maradványai csökkenti a haj mennyiségét, és unalmasak és nem feltétlenek. Ha száraz haja van, és el akarja hagyni a kondicionálót, akkor kifejezetten olyan öblítőket kell használni, amelyek nem igényelnek öblítést. De ez egy kicsit más téma. Egyébként ajánlott a haj végső mosása mosás után. hideg víz. És ez nem egy kerékpár. A haj valóban fényes lesz.

Hogyan mossa meg a haját?

Nagyon informatív videó arról, hogyan lehet elkerülni a hajat a hajmosás során. Egy igazi szakember elmondja és megmutatja:

Összefoglalva, javasoljuk a "Hogyan kell mosni a haját megfelelően" c.

http://maski-lica.ru/pgs1/8-oshibok-pri-myitje-volos.html

Miért nem mosott a haj?

Miért nem mosott a haj?

A rossz haj viselkedésének oka lehet a következő tényező.

-túl rendetlen haj. Ebben az esetben érdemes kétszer mosni a hajat. Mosáskor azonnal le kell mosni a habot, de miután a fejbőrbe jól masszírozta. A további masszázs csak előnyös.

-nem megfelelő sampon, jobb, ha a haját samponnal kell mosni, klímaberendezések nélkül (azaz a sampon belsejében)

-kemény víz, meg kell mosni a fejét egy medencében, forralt vízzel, vagy legalább a mosás után a fejét meleg forró vízzel kell kezelni, és még jobb a haj típusának megfelelő gyógynövényből.

-emellett a sampon után jó lenne a kondicionáló használata, így könnyebb lesz fésülni a haját.

általában a haj sampon miatt nem mosható, ezért ajánlott kétszer mosni + öblíteni hideg vízzel.

Hasonló bajom van

A hajam, és a tetején zsírosak, valamilyen rémület, időnként ez a probléma fordul elő, Vsera egész nap zsíros fejjel ment, bár 2-szer mosottam a fejem samponnal, felébredtem, és hajmosásom, zsírosak voltak. Elmentem haza, mostam a fésűt, nagyon gyakran mostam, reggel felemelkedtem, samponnal mosottam a fejem, fésültem, újra zsíros, ragacsos, valamilyen horror.

Talán ez a hatás a halolaj granulátumának elfogadása, csak elfogadja, de ritkán lenmagolaj

Sokat függ a szőrtüszők zsírtartalmától, megtörténik, hogy a haj nagy mennyiségű zsírt ad ki, és nagyon nehéz őket mosni, ebben az esetben meg kell keresni a gyógyszert a gyógyszertárban a magas zsírtartalmú anyagban, nem tudsz megbirkózni az egyszerű samponnal.

Talán csak az Ön által használt sampon egyszerűen nem illik, próbálja meg választani egy másik sampont a haj típusához, és ajánlatos mindig kétszer mossa le a haját, és jól öblítse le meleg vízzel.

Lehetséges, hogy zsíros hajod van. A zsíros hajjal, samponnal és még balzsamos öblítéssel le kell mosni a gyógynövények infúziójával vagy főzésével: komló, csalán, anya-mostohaanyja és takaró levelek. És talán meg kell változtatni a sampont, és speciális zsírtalanító maszkot kell készíteni a hajra.

A haj nem mosható abban az esetben, ha nagyon, nagyon zsíros, vagy túlságosan elkenődött. Mindenesetre meg kell vásárolnia a terméket a magas zsírtartalmú hajmosáshoz. Nos, először próbálja meg mosni a haját mosogatószerrel, majd samponozással, ne feledkezzünk meg a balzsamról.

Ugyanaz a probléma! az utóbbi időben, hogy mennyi nem a fejem, egyáltalán nem mosható, különösen a fej tetején (ami a piszkos haj hatását hozza létre). Nem tudom, mit tegyek, segíthetek valakinek, aki ilyen problémával találkozott. köszönöm előre

A rossz hajmosás egyik oka túl zsíros haj, amely esetben megismételheti az eljárást, és mossa újra a haját.

Vagy talán a samponod egyszerűen nem felel meg neked, például nem a haj típusához.

Ebben az esetben jobb, ha a hajot tiszta vízzel mossuk, kis mennyiségű citromlével, a citrom frissíti és jól öblíti a haját, és segít megbirkózni az olajos hajjal.

Valószínűleg az a tény, hogy talán a rossz sampont választottad. Például, ha van zsíros haj és sampon száraz hajra, akkor hidratálja, hogy a haj olajosvá válik, és így kiderül, hogy rosszul lemos.

http://info-4all.ru/drugoe/pochemu-volosi-ne-promivayutsya/

Miért nem mosott a haj?

Ez a vízváltás következménye?

A rossz haj viselkedésének oka lehet a következő tényező.

-túl rendetlen haj. Ebben az esetben érdemes kétszer mosni a hajat. Mosáskor azonnal le kell mosni a habot, de miután a fejbőrbe jól masszírozta. A további masszázs csak előnyös.

-nem megfelelő sampon, jobb, ha a haját samponnal kell mosni, klímaberendezések nélkül (azaz a sampon belsejében)

-kemény víz, meg kell mosni a fejét egy medencében, forralt vízzel, vagy legalább a mosás után a fejét meleg forró vízzel kell kezelni, és még jobb a haj típusának megfelelő gyógynövényből.

-emellett a sampon után jó lenne a kondicionáló használata, így könnyebb lesz fésülni a haját.

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/591064-pochemu-volosy-ne-promyvajutsja.html

Nem tudom mosni a hajat!

Szerző Vendég Irina, 2017. november 26.

40 hozzászólás ebben a szálban

Hozzon létre egy fiókot, vagy jelentkezzen be, hogy kommentálhassa

Tagnak kell lennie, hogy megjegyzést hagyjon.

Fiók létrehozása

Iratkozzon fel egy fiókra. Ez könnyű!

Jelentkezzen be

Már tagja? Jelentkezzen be itt.

Érdekes cikkek:

 • Minden tevékenység
 • legfontosabb
 • Szépség és egészség
 • Szépség titkok
 • haj
 • Nem tudom mosni a hajat!

Womantalks - Fő női fórum | Női fórum regisztráció nélkül

http://womantalks.ru/topic/5144-ne-mogu-promyit-volosyi/

sampon nem mossa le a hajat.

Milyen samponok? Talán mindannyian szilikonokkal vannak? A GLISS KUR "növekedési energiát" használom. Első alkalommal, amikor elvettem, mert a hajam kiszáradt, és már körülbelül 3 éve használom, mert csodálatosan mossa, megtisztítja az összes olyan olajat, amit jól használok, nem szárítja a hajat a vontatás állapotába, és nem hagy semmiféle filmet. Mind az előtt, mind utána biztonságosan alkalmazhat bármilyen olajmaszk-kezelést.

Néha a hajam * csalán szál * Nem is tudom, mi a márka. mindenféle szuper-duper koreai tápláló sampon és így tovább.

pontosan annak érdekében, hogy * mosjon *

Talán nem a sampon, és a mosási technológia?

http://eva.ru/beauty/messages-3323371.htm

Mondd meg, hogy a haj nem mosható.

Helló, van egy ilyen probléma, körülbelül 2013 júliusa óta nem mosom a hajam, szokás szerint kétszer mosottam szappannal, majd egyszer samponnal, de nem csináltam semmiféle hajmaszkot. a haj nem mosható szappannal és samponnal, mondja el, mit kell tennem?

Olvassa el ezt a sampont, biztosítom Önöket, hogy tetszeni fog, biztosan megértem, hogy az alacsony szulfátmennyiség a 380-as dörzsölés és a feletti 200 ml-es palack árát jelenti, de nem vagyok hajlandó megfizetni ezt az árat, mint az, aki gyakran lemossa A sampon pénz növeli a fejét, a tinédzserem és a tinédzserem ezt a sampont használja, és egyébként nemcsak a kompozícióban, hanem a színben is különbözik))) SHAMPOO HAJ ÉS BŐR BLACK DETOX SERIES EXPERT fekete detox sampon mélytisztító hajra és fejbőr.

http://www.patee.ru/club/health/hair/view/?id=164104

Miért nem nőnek a hajok? 9 hiba a fej mosásakor

A sampont csak a gyökerekre lehet alkalmazni, a túl meleg víz pedig a hajat unalmasá teszi, a hosszan tartó öblítés kiszárítja a színt és 6 további hibát, amit a haja szenved.

„A leggyakoribb hiba a balzsamok alkalmazása a fejbőrön. Ezek közé tartoznak azok a filmképzők, amelyek sértik a szőrtüszők táplálékát. Meg kell mosni a haját, mivel szennyezett - ne próbálja meg szabályozni a faggyúmirigyek aktivitását, növelve a sampon használata közötti időintervallumot. A fejbőr típusától függően vegye fel a terméket, hogy elkerülje a rágódást, a túlzott szárazságot vagy a faggyú-túlérzékenységet. Hetente egyszer használjon maszkot - ösztönözze a növekedést és javítsa a haj minőségét.

Sampont helyeztél a tippekre

A szennyeződések 90% -a (felesleges faggyú, stílusmaradványok) felhalmozódik a gyökereken. A sampont alkotó felületaktív anyagok hatékonyan eltávolítják őket, de kiszáríthatják a tippeket. Az öblítés során a hajra eső szappanosodás elegendő ahhoz, hogy a hajat a teljes hosszában megtisztítsa.

Túl sok kondicionálót használjon

A kondicionálót kis mennyiségben alkalmazzák a haj alsó harmadában. A felesleges pénz nem felszívódik, és a súlyszálak veszteséget okozhatnak.

Ritkán mossa le a haját

A haj villamosodik, és a por, a szennyeződések és a nehézfémek részecskéit vonzza. A faggyúmirigyek által termelt sebum "tömíti" a szennyezéseket a mérlegek között - elpusztítja a hajszerkezetet. Eredmény: a végek elvesztése, rétegződése, homályosság. Havonta egyszer használjon mélytisztító sampont.

Ugyanakkor sok pénzt kell alkalmazni

Sampon, klímaberendezés, olaj, maszk, megszakíthatatlan permet az osztott végekkel szemben, termikus védelem - ezeknek a termékeknek a kombinációja károsítja a hajat, így száraz és vékony lesz a végén. Mosás és szárítás során ne több, mint három terméket használjon - ha olajat alkalmaznak, dobja ki a permetet.

Használjon szilikon-kondicionáló kondicionálót

Ko-mosás - a hajmosás balzsammal (csak mosás). A BeautyHack interjújában a Marina Lynchuk modell elismerte, hogy több éve tisztítja a haját. De a közös mosás megköveteli a szabályok betartását: ne használja a kompozíciót szilikonokkal a kompozícióban - egy filmet alkotnak, megzavarva a szőrtüszők táplálékát, felváltják a módszert a szokásos samponnal, hogy eltávolítsák a nehéz szennyeződéseket (balzsam nem tudja ezt megtenni).

Válassza ki a rossz vízhőmérsékletet

Túl meleg víz okoz hajat. Hűvösnek kell lennie - segít abban, hogy jobban elnyelje a sampont és a kondicionálót alkotó hidratáló anyagokat. A hő is növeli a faggyúmirigyeket - a haj gyorsabban piszkos.

Használja ugyanazt a sampont sokáig

Függetlenül attól, hogy a termék ideális-e a haj típusához, azt rendszeresen módosítani kell. A fejbőr gyorsan hozzászokik az aktív összetevőkhöz, és hatástalanná válnak. Próbáljon új termékeket három havonta.

Alkalmazzon sampont többször.

Nem számít, mennyire piszkos a hajod, elegendő két sampon alkalmazása a tisztításhoz. A felületaktív anyagokkal való ismételt expozíció felboríthatja a fejbőr lipidegyensúlyát, így korpásodást, viszketést és hámlást okozhat.

Hosszú ideig öblítjük a festett hajat.

A festett haj gyorsan felszívja a nedvességet. A vízmolekulák behatolnak a mérlegek közé, és kiöblítik a pigmentet. Minél hosszabb ideig mossa le a sampont, annál gyorsabban elhalványul a szín.

http://beautyhack.ru/krasota/volosynogti/pochemu-ne-rastut-volosy-9-oshibok-pri-myte-golo

Ne mossa le a hajat, mit tegyen

Melyik napon nem mosott a haj. Ie mossuk le samponnal, szárítsuk meg, de úgy tűnik, hogy a sampont nem mossa ki. De a haj tökéletesen öblített. Sampon nem változott, használt Pantin szilikon nélkül.

Tájékoztassa a sampont legfeljebb 1000r tartományban, hogy le tudjon mosni a guggolás előtt. És öblítse le, mint azt is érdekli.
És lehet a hajszárítóból? Vagy a rossz vízből?
Köszönöm

Az UPD kihúzta a forró és hideg szűrőket. Az egyik teljesen fekete a szennyeződéssel, a másik egy kicsit könnyebb. Hónap nem ért el. Úgy látszik, ugyanaz a víz ((

Egyetértek az "óceán" -val. Bár én magam is használom a "New" -et Lush-tól is, a hajam is kigúnyolódik). Nem tudom, hogy melyikük mossa meg jobban, nekem a kacsa ugyanaz.

Szerkesztve: 2013-02-22 06:39 (UTC)

http://kosmetichka.livejournal.com/16211560.html

HAIR: Menj a természetes samponba

"A természetes samponok nem haboznak, nem mossa le, a szőr utána száraznak, a gyökerek zsírosak, sem fényesek, sem kötetlenek!"

Ezek a panaszok általában hallanak. És tudjuk, hogy nem. Most elmondjuk, hogy a professzionális vonalakból származó samponok miért hódítanak meg, miért nem szabad felhagyni a természetes sampont az első csalódás után, és hogy a hajad igazán köszönöm a fényes fürtöket.

Őszintén szólva, a sampon feladata, hogy egyszerűen mossa le a hajat, és nem tart több mint egy percet a hajon, vagyis valóban nem látunk okot pánikra, és úgy gondoljuk, hogy a samponban lévő SLS szörnyű betegségeket okoz. Nem ok, de. Nem számít, mennyire akarjuk ezt elismerni, még a bőrön való ilyen rövid időre is, a nátrium-Lauril-szulfát (ugyanaz az SLS) idővel árthat nekünk. Igaz, a hatás kumulatív lesz, és az eredmény túlhajszolt fejbőr, a haj törékenysége és gyengesége lesz.

De itt jönnek a szilikonok támogatása, amelyeket a professzionális és tömegpiaci márkák nagymértékben hozzáadnak samponjaikhoz és balzsamokhoz. A szilikon burkolattal körülveszi a hajat, és ez segít megtartani a nedvességet, ragyog, és a szilikonok további ragyogást adhatnak a hajnak. Nos? És mit tehetne többet, kérdeznéd?

De mi. Igen, a szilikon elfedi a haj rossz állapotát. De ez nem igazán javítja. És ami még szomorúabb, hogy hajlamos felhalmozódni a hajainkban, különösen, ha minden hajápolási termékében szilikonokat tartalmaz. Ennek eredményeként száraz, gyenge, törékeny, hígított hajat kapunk, ami még rosszabbodik. Az ok egyszerű: igen, „lezárta” a hajmérlegeket, és ragyogott, de a szilikon-gáton keresztül nem segíthet neki. A maszkok, olajok és balzsamok nem használhatók fel a hajra.

Különben említjük, hogy a szilikon bűnös, mert nem bomlik le az „abszolút” szóból. De ki gondol az anya természetéről és gyermekeinek és unokáinak jövőjéről, amikor a stílusról van szó? ;)

http://www.kremstore.com/blog/volosy-perehodim-na-naturalnyj-shampun

Dolgozzon a hibákon: hogyan mossa meg a haját egy szilárd lúgos samponnal.

Jó napot, kedves vásárlóim!

Ma, ismét szeretnék beszélni a szilárd lúgos sampon használatának jellemzőiről, és ezért: ebben a hónapban két ügyfelem (és egy másik egy hasonló véleményt kapott egy áttekintésen) a hajmosás után felmerülő problémákról szólt: plakk, unalmasság, tapadás, fésülködés nehézsége.

De valaki, talán, nem tudja a létezéséről, vagy nem olvassa el nagyon elgondolkodva, vagy, valószínűleg, nem voltam eléggé alátámasztva, hogy szigorúan be kell tartanom a megadott szabályokat.

Tehát most megpróbálom megtenni.

Kezdjük azzal, hogyan szoktuk mosni a hajunkat ipari samponnal, és milyen érzésekkel szokták kísérni:

1. Nedvesítjük a hajat és 5-15 ml-re helyezzük őket. Ind. sampon (a hajhossztól függően).

2. Elosztani a prom. sampon a haj felszínén, a haj masszírozásával. Ugyanakkor ujjainkkal egy vastag, viszkózus, csúszós habos masszát érezünk, a szőrszálak, amelyek szinte nem érezhetők, olyanok, mint a közös „lekvár” összetevője. A fej és a nyak érzi a "gravitációt" - a szőr a sapka mosó keveréke alatt. sampon és víz sokkal nehezebb és terjedelmesebb.

3. Mossa le a prom. sampon a hajból - az ujjak alatt „olajos simaságot” érezzünk - a tenyér a haj mentén csúszik, mint egy zsírozott felületen: hangtalanul, finoman, súrlódás nélkül (fensége szilikon (dimetikon)).

4. Ismételje meg az eljárást, hogy növelje a hatást (általában a haj samponnal nem mosható, általában).

5. Továbbá a prom. Balzsam (+ kettős térfogat szilikon + antisztatikus + kollagén), mossa le. Voila: a haj hiányosságai biztonságosan el vannak rejtve a vastag „csokoládé” állvány alatt.

6. Alkalmazza a fúvószárító és a formázó termékeket. ismételje meg az eljárást másnap.

Következtetések: hajmosáskor. a sampon megszoktuk, hogy a mosás után nehéz, sűrű és csúszós hajpasztát, sampont és vizet - amikor a mosás és a nyers haj sima simasága - megtisztítják.

És milyen érzéseknek kell lennie a szilárd lúgos szappan használatakor? KÖZVETLEN SZÜKSÉGES.

És a hajok szilárd lúgos samponnal való mosásának érzése és technikája teljesen más. Vegyük figyelembe ezt a természetes (!) Szappanos kézmosó baba zokni példáját - ez ugyanaz:

Kezdetben a zoknit megfelelően kell áztatni, majd szappannal dörzsölni, természetesen a szappant nem vastag rétegben kell felhordani, hanem néhányszor enyhén rázni a zokni felületét. Most elkezdjük mosni: három zoknit helyezünk a kezünkre, folyamatosan habosítjuk a habot és vizet adunk: amint úgy érzi, hogy a hab vastag, azonnal vizet adunk hozzá, és továbbra is dörzsöljük. És így tovább, amíg a hab meg nem szűnik: a mosás befejezéséig a zokni egyáltalán nem „szappanos”, nincs hab rajta, és „durva”. Amikor vízzel öblítjük, nem habzik a hab, hanem csak sáros víz. Az öblítés után a zokni durva marad, és megnyomja a „gúnyolódást”. Szárítás után látjuk, hogy a zokni tiszta, jó illatú, és nagyon jó (a mosószerrel mosott zoknihoz képest).

Ismerős technika? Ismeretes érzések? És ami a legfontosabb, a zokni és a felszerelés esetében, és az érzések hasznosak számunkra, és nem okoznak kérdéseket. Mindig egyértelműen, külső kérés nélkül értjük, hogy a zoknit leöblítették-e, függetlenül attól, hogy teljesen kiöblítettük, hogy van-e szappan maradék, stb.

Szóval, tekintettel arra, hogy a hajunknak megfelelő lúgos sampon, ez ugyanaz, mint a zokni természetes szappanja, ezt a technikát és az érzéseket át kell helyezni a hajmosásra.

1. A mosás előtt a hajat (különösen hosszú) óvatosan kell fésülni úgy, hogy ne maradjon szálkás szál.

2. A sampon alkalmazása előtt alaposan öblítse le a hajat meleg vízzel, hagyja megfelelően táplálni. Öblítse le a haját folyóvízzel álló helyzetben: az áramló patak a szennyezés körülbelül egyharmadát hordozza magával, táplálja a hajat és simítja a felületet. "A áztatás" a medencében vagy a fürdőben lévő haj nem teszi ezt lehetővé, és ezáltal megnehezíti a hajmosás, különösen a hosszú mosás folyamatát! A magas minőségű hajmosáshoz állandó víznyomás szükséges (zuhanyzó jelenléte). Ha mosogatunk egy medencében vagy kádban, nehéz lesz mosni a szappant a hajból, és nagyon lágy vizet igényel. Más szavakkal, a víz nem csak a haj nedvesítésére, hanem a fésülésre is szükség van. Ez lehetővé teszi a szilárd lúgos sampon egyenletesebb, könnyebb és gyorsabb eloszlását az egyes hajfelületek felett, és megszünteti az esetleges akadályokat az öblítés során.

3. A sampont több „fésüléssel” vagy körkörös mozdulattal kell alkalmazni, közvetlenül a szőrszálral a haj mentén a homlokról a fej hátuljáig és a nyaktól a fej tetejéig (a fej hátulján). Szó szerint 3-4 shirka egy és ugyanazon a másik irányban! Ha a haj hosszú, a sampont csak a haj felső harmadán kell alkalmazni - a hosszúságnak a többi része elegendő ahhoz a szappanhoz, amely a gyökerekből kifolyik. Semmiképpen ne próbálja meg habozni a hajat „vastagabbá” - 2-3 perc múlva nem fizikailag megnedvesítheti annyi szappant! Ne feledje, hogy az összes "nem habosított" szappan virágzás formájában marad a hajában, az öblítés során nem fog lemosni a hajból (ellenőrizheti a baba zokninál: szappan, de ne dörzsölje. Nézze meg, hogy a mosás után a szappan nagy része nem mosódik ki a szövetből! ). Ezért mondom: mentse a szappant! Minden intézkedésben szükség van - nagyon gyakran - nem jelent jobbat.

4. Ezután folytassa a mosást (mosás, hasonlóan a zoknihoz): hajtsa előre a fejét, és folyamatosan tegyen egy kis meleg vizet a tenyerével, masszírozó mozdulatokkal megverte a hajat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hab szerkezete nagyon különbözik attól, amit a prom. sampon. Nem lehet vastag és "csúnyán csúszós". A habnak nagyon könnyűnek, súlytalannak kell lennie, az ilyen hab legjobb definíciója „üres”, amely könnyen ki lehet fújni. A hab a haj fölött helyezkedik el, és a gyökereken belül szinte hiányzik. Van egy érzés, hogy a haj - külön-külön, hab - külön-külön. Ebben az esetben a haj, mint ahogy volt, és nem szappanos, de az ujjak jól csúsztatják őket. Természetesen, ha a hab nem elég, és az ujjak folyamatosan "ragadnak", akkor párszor átmegyek a szappanon a hajon keresztül, és ismét masszírozzák a hajat, hozzáadva vizet. Ne feledje, hogy sok víz és egy kis szappan kell lennie: megmossa a vizet, a szappan csak eltávolítja a felületi feszültséget, elősegítve a víz érintkezését a bőr és a haj zsíros felületével. Amint a hab a hajat kezd "leesni" (vagyis nincs semmi, ami elfújja a haj felületét), elkezdheti a mosást.

5. Öblítse ki a haját, amennyire csak lehetséges. Meleg vizet használjon 40-42 fok. (a víznyomásnak elég erősnek kell lennie). 2-3-szor több időt vesz igénybe az öblítéshez, mint a mosáshoz. Az öblítés során folyamatosan húzza és nyomja össze a hajat a teljes hosszon! A hajmosás befejezője nyilvánvaló: a haj "gúnyolódik", ami megerősíti azok tisztaságát (amit "mosogatás" -nak neveznek), ugyanakkor a haj úgy érzi, hogy "üveg" és durva - mint egy baba (nem gondoltam rá, az egyik ügyfelem nem gondoltam rá, az egyik ügyfelem adott, Ha a haj nem csípődik és zsírosan érintkezik - nem mossuk le a szappant, továbbra is erőteljesen masszírozzuk a hajat, és egyidejűleg mossuk le a szappant, amíg egy jellegzetes csúszás nem jelenik meg.

6. Általában nincs szükség az újbóli szappanozásra, a hajat egyszerre mossuk, de ha úgy érzi, hogy a haját nem kellett elég mosni (egyáltalán nem), az eljárást meg kell ismételni legalább kétszer az újrafelhasználott szappan mennyiségének csökkentésével!

7. Mosás után győződjön meg róla, hogy a hajat savanyított hideg vízzel (1/2 ½ tl citromsav 1,5–2 liter főtt vízzel) öblítse le, hogy helyreállítsa a bőr és a haj savas egyensúlyát. Ilyen öblítés esetén hozzá lehet adni a gyógynövények (csalán, kamilla, húr, zsálya, stb.), Zöld vagy fekete tea, fűszerek (fahéj, kurkuma, szegfűszeg, szerecsendió, sáfrány, menta, bazsalikom, kakukkfű, stb.) Infúzióját. Egy savanyú kondicionáló hatása alatt a hajmérleg zárva van, ami sűrűbbé, simabbá és fényesebbé teszi a hajat. Segít hosszú ideig tartani a nedvességet a haj belsejében (a haj nedvesítéséhez). Öntsük a hajat lassan öblítsük át, vékony patakban, és segítsük a szabad kéznek a haj teljes felületén történő eloszlását. Öblítse le minden haját!

8. Prom. balzsamok, klímaberendezések, maszkok és formázó termékek szinte soha nem keverednek szilárd alkáli szappannal! Ha nem tudod visszautasítani őket, ne használjunk szilárd lúgos sampont, mert két nyulak üldözését nem fogod elkapni.

9. Mosás után próbálja meg szárítani a haját a levegőben (vagy törölközőben), hajszárító használata nélkül - ez egy „drága”, ápolt megjelenést ad nekik. A legszélsőségesebb esetben (esetenként kivételként) használja a "hideg" módot. A hajszárító túlságosan szárítja a hajat: a nedvesség elpárolog, és száraz, élettelen és szétterjedt haját látja, ahogy a szemed előtt van. Határozzuk meg azonnal, hogy mi a fő célja: a haj helyreállítása vagy a problémák elfedése (egyelőre). Néha szükséges, hogy elviseljen egy ideig, de aztán a hajok csodálatos kilátással fogják megköszönni, hogy nem igényel stílusot.

Itt talán az alapszabályok kimerítő listája.

Vannak azonban olyan kivételes esetek, amikor még a szabályok betartása sem mentheti meg a szappanos mosás problémáit. Általában ez sérült haj esetén fordul elő: hajfestés (különösen radikális - több mint 2-3 tónus), rendszeres és tartós hajfestés kémiai festékekkel, perm, szilikon tartalmú termékek tartós használata stb.). Vizuálisan ez nem mindig észrevehető, de biztosan feltár egy szilárd lúgos sampont: porózus, durva, és néha többrétegű, több helyen törött haj, mint egy hód gát, mindent meg fog tartani, beleértve a szappant is. De ez nem a sampon problémája, ahogyan érted, ez a haj problémája, amely SOS jelet ad. És itt is a választás: a gyógyulás és a helyreállítás (természetes színezékek, bio lamináló keverékek és olajcsomagok használatával, fokozatosan vágva a tarlót - nincsenek olyan csodák, amelyek meghaltak, meghaltak), vagy hogy mindent úgy hagyjanak, ahogy van. Végül a Buddha (lásd a fotót) teljesen kopasz volt, de ez nem akadályozta meg, hogy Boddhisattva legyen! A haj elvesztése, a tudás szaporodása és a tudás szaporodása - sokszorozza a bánatot: például az alázatos szolgád. Ó, mennyi ideig kell megfizetnem a hajamba vetett meggondolatlan hozzáállásért: még mindig élvezem a két évvel ezelőtti kiemelésem előnyeit. A hajam nem csak teljesen megsérült, majdnem minden kiesett! De az agy megérdemelte: teljesen elhagytam a bálványt. a hajszárító és a hajszárító - és a (pah-pah) haj - növekedésbe kezdett. Az új növekedés (már elérte a füleket) inspirálja és megerősíti a választott út helyességében.

És nem csak én. Sok ügyfelem elhaladta ezt a nehéz utat, és meg volt győződve a hatékonyságáról. Nagyon köszönöm, hogy a lányok, akik nem kétségesek voltak, türelmük volt, és nem vesztették el a reményt! Remélem, hogy a példa bizonyosan inspirálja és segít másoknak!

Köszönöm mindenkinek az érdeklődését, figyelmét és megértését!

http://www.livemaster.ru/topic/1376513-rabota-nad-oshibkami-kak-pravilno-myt-volosy-tverdym-schelochnym-shampunem