logo

Nátrium-klorid kozmetikumokban

A kémiai hámokat a bőr egyik leghatékonyabb módjának tekintik. Sok lehetőség van - medián hámlás, glikolos hámlás (mélyen behatol a bőrbe, és csak kozmetikus végez). A szalon eljárásokon kívül a tisztítás kémiai módszerei közé tartozik a hámozóhengerek. Ezek otthon is elvégezhetők. A cikkben a peeling-tekercsek egyik változatát vizsgáljuk - a Hollywood peeling-et. Hámlás nátrium-kloriddal (vagy kalcium-kloriddal). Megtanuljuk az eljárás előnyeit és hátrányait, valamint a felhasználói véleményeket.

leírás

A kálcium-klorid hámlási eljárást szépségszalonokban végzik, és Hollywoodnak hívják.

A módszer lényege a bőrre alkalmazott eszközök közötti kémiai reakció. A kalcium-klorid szappannal reagált, nátrium-klorid és kalcium só képződik, amely nem oldódik. A só leereszkedik, elhalt bőrrészecskéket és szennyeződéseket tartalmaz.

előnyei:

 1. Alkalmas gyakori használatra.
 2. Kímélő hatása van.
 3. Kis időre van szükség.
 4. A folyamatban nincs fájdalom.
 5. A helyreállítási időszak rövid.
 6. Biztonságos a test számára.

hátrányai:

 1. A szöveti nekrózis valószínűsége bőrelváltozások jelenlétében.
 2. Bőrpír és hámlás a hámlás után.
 3. Nem alkalmas érzékeny bőrre.

A hollywoodi hámlás segít megszabadulni a pattanásoktól és a pattanásoktól, a kis ráncoktól és a bőrráncoktól. Hasznos a tompaságra, a bőr rugalmasságának elvesztésére, hegekre és hegekre.

Ellenjavallatok

A következő esetekben nem ajánlott peeling:

 1. Bőrelváltozások esetén.
 2. Terhesség és szoptatás alatt.
 3. A bőr és a herpesz sebek gyulladásának jelenlétében.
 4. Az allergiás hajlam.
 5. Ha van kuperóz.
 6. Ha a bőr túl száraz, vagy fordítva, olajos.

Salon Peeling folyamat

 • Az arc tisztítja a szennyeződést és a sminket.
 • Fedjük le a bőrt egy vastag szappanos réteggel (általában használt baba).
 • Kalcium-klorid-oldatot alkalmazunk a kezek fölött, és a bőrbe dörzsöljük, hogy pelletet képezzenek.
 • Masszírozza az arcot néhány percig, amíg az összes eszköz fel nem húzódik.
 • A maradékokat meleg vízzel le kell mosni.
 • Használjon hidratálót.

Néhány szalonban ez az eljárás fordítva történik, először több kalcium-klorid-réteget alkalmazunk, majd szappanhabot alkalmazunk. A hatás ugyanaz.

Hámozás után

A kémiai hámlás utáni bőrápolásra vonatkozó ajánlások itt találhatók. Ezek szabványosak, és a Hollywood hámlása után kell követniük.

Otthon

A kalcium-klorid hámlás otthon is elvégezhető. A folyamat nem különbözik a szalon peelingtől.

A gyógyszertárban kalcium-klorid vagy nátrium-klorid oldatot kell vásárolni. Kezdetben jobb, ha 5% -os megoldást használunk, ha nincs következmény, 10% -os koncentrációt próbálhat meg.

 1. A pamut padlóval vigye fel az oldatot, várjon, amíg megszárad.
 2. Alkalmazzon egy második és, ha szükséges, egy harmadik réteget.
 3. Hab szappan, habzó arc és masszázs a pellet képződéséig.
 4. Öblítse le a maradékokat vízzel.

Az eljárás végrehajtása során három fontos feltételt kell betartania:

 1. Ne alkalmazza a szemet és az ajkakat körülvevő bőrre.
 2. Várjon, amíg az előző réteg teljesen megszárad, mielőtt újot használna.
 3. Ne hagyjon hosszú ideig kalcium-klorid oldatot az arcán, mert a bőr hiperpigmentációját okozhatja.

Ez a hámlás legjobban éjszaka történik, mert a bőrt az eljárás után kicsapja és meghúzza.

szövődmények

Bizonyos esetekben a lehetséges komplikációk:

 1. A tágított edények megjelenése (kuperózis).
 2. Hegképződés.
 3. Növelje a bőr pigmentációját.
 4. Néhány bőrfelület túlzott megvilágítása.
 5. Az erythema előfordulása (bőrpír hosszú ideig).

Költsége

A szalonhámlasztás ára 3000 rubeltől kezdődik.

Az otthoni hámlási eljárás olcsóbb - a gyógyszertárban lévő kalcium-klorid-üveg kb.

Vélemények

A hámló vélemények többnyire pozitívak. A felhasználók tudomásul veszik a termék magas hatékonyságát, a bőrt simítják, fehérítik, frissek és rugalmasak.

Fontos szempont - ha otthon hámozunk, szigorúan be kell tartani az összes utasítást. Ha az eljárást helytelenül végezték, égési sérülést, súlyos vöröspirosodást és az arc duzzanatot okozhat. Ezt a negatív vélemények jelzik.

http://healthmirror.ru/2015/05/gollivudskij-piling-hloridom-natriya-i-hloristym-kaltsiem/

Nátrium-klorid Peeling Facial

Ma az egyik leghatékonyabb módja az arc tisztításának a kalcium-kloriddal való hámlás. Számos vélemény van róla, de ellentmondásos. Egyesek számára a bőrproblémák megoldására csodaszépsé válik, és néhány számára csak csalódást okoz.

Ezt a pórusápoló módszert korcsolyázásnak is nevezik. Ez az eljárás már régen megjelent. Ha helyesen csinálod, elképesztő eredményeket fog kapni. A kozmetikusok gyakran javasolják ügyfeleiknek, hogy megoldják az arccal kapcsolatos számos problémát.

Néhány fontos tény

Valójában a kalcium-klorid hámlás mint bőrápoló módszer olyan eljárás, amelyet otthon lehet önállóan elvégezni. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében jobb, ha professzionális kozmetikus segítséget kér. Ez a tisztítás kémiai jellegű, ami azt jelenti, hogy a komponensek megfelelő arányának megválasztása kulcsszerepet játszik a megvalósításban.

Nagyon fontos az arckezelés megkezdése előtt, hogy teszteljék a készítmény tolerálhatóságát. Végül is allergiás reakciókat okozhat, sőt kellemetlen égést okozhat a bőrön. Egy vagy két héten belül elhaladnak, és nem hagynak nyomot a nyomok mögött, de a görbe vörös foltokkal és a kéreggel borított arc (még ha nem is hosszú ideig) nem a legszebb és kellemes látvány. Ezt a problémát nem egy lány szembesítette, aki megpróbált mindent megtenni.

Esténként ajánlott kalcium-klorid-peeling-értékelés. Az a tény, hogy az eljárás végén a bőrön megjelenő vörösedés egy-két órát vesz igénybe. Ezen túlmenően, az alkalmazott kompozícióval és az alkalmazás után ajánlott, hogy ne menjen ki a napsütésben, mert a bőr ebben a pillanatban nagyon gyengéd és védtelen az ultraibolya sugarak ellen. És a nap hatására aktiválható a melanin termelése a sejtekben, majd nem megfelelő pigmentáció jelenik meg az arcán.

Azok, akik már megtették ezt az eljárást, először tudják, hogy az összetevők megvásárlása szó szerint egy fillért. Ha kapcsolatba lép a szalonnal, akkor természetesen többet fizet, de ez az ár garantálja az Ön biztonságát és az egyes tisztítási lépések helyes viselkedését negatív következmények nélkül. Gyakran ezek a beruházások teljes mértékben megtérülnek.

Egyszerű alkatrészek

A kalcium-klorid hámlás, amelynek eredménye és áttekintése meglehetősen ellentmondásos, nagyon egyszerű. Bármely gyógyszertárban vásárolhat alkatrészeket anélkül, hogy sok időt keresne. Nagyon könnyű megtalálni őket, de sajnos messze van az összes helyes alkalmazástól.

Tehát, a kozmetikusok szerint mindössze egy 10% -os klorid-oldat, illatmentes szappan és a leggyakoribb pamut tamponok, amellyel leveheted a sminket. Az eljárás befejezése után meg fogod érezni, hogy a holt sejtek eltávolítása miatt sima a bőr.

Mi ígér

A kalcium-klorid-peeling (a kozmetikusok véleménye ezt megerősíti) nagyon hatékony módja az arcod gondozásának. A helyes végrehajtás során a következő eredményeket adja:

 1. Az eltömődött pórusok jelentősen törlődnek.
 2. Függetlenül attól, hogy melyik bőrtípushoz tartozik, az állapota jelentősen javul.
 3. Gyulladások gyorsabbak.
 4. Még a legkisebb pattanások is kiszáradnak, és végül teljesen eltűnnek.
 5. Az arc hangja megvilágosodik. Frissen és nyugodtan nézel ki.

A korcsolyázó kozmetikusok jelentős előnyei közé tartozik a tény, hogy a bőrproblémák sokkal hatékonyabban kezelik a mechanikai tisztítást. De a kívánt cél elérése érdekében a végrehajtás során szigorúan be kell tartani bizonyos szabályokat.

Szappanhabbal dolgozunk

A kalcium-klorid-peeling-felülvizsgálatokat tanácsos az alábbiak szerint végezni. A pamutszövetet az arc összetételének segítségével kell áztatni és egyenletesen elosztani. Ezután egy kicsit várjon, amíg megszárad, és többször ismételje meg az alkalmazást, amíg enyhe bizsergésérzetet érez. Az ilyen rétegek száma általában három-négy között változik.

Figyeljen! E műveletek során kerülni kell a szemek körüli és az ajkak fölötti területeket.

A következő lépésben habozzon ujjait és kezdje masszírozni az arcát a tippekkel. Ha mindent helyesen csinálsz, észreveszed, hogy a kis fehér pelyhek lehullanak a bőrön. Először kevés lesz belőle, de minél hosszabb ideig dörzsöli az epidermist, annál inkább elkülönülnek tőlük, és még úgy is hangzik, mintha a könnyű krémek megjelennek.

A kozmetikusok nagyon óvatosan javasolják, hogy mossa le a keveréket az arcról. Ezután nem kell törölni, hagyni, hogy a bőr kiszáradjon önmagában, és nedvességet szívjon fel (amint azt az értékelés szerint). Ó, hámlás kalcium-kloriddal! Ez egy csodálatos eljárás! Csak nem ismeri fel magát!

Azok, akik megpróbálták, arra utalnak, hogy a felhasználása tökéletesen megtisztítja a bőrt és segít megújítani. A készítmény összetevői közé tartozik a fitinsav. Ő ismert gyulladáscsökkentő, fényesítő és antioxidáns hatásairól.

Több szelíd opció

Ez a módszer világszerte rendkívül népszerű a kozmetikusok körében. Valaki retteghet a működési elvétől, mert a savmolekulák mélyen behatolnak a bőrbe, és szó szerint a stratum corneumon keresztül égnek. Az eljárás negatív hatásainak elkerülése érdekében gondosan ellenőrizni kell annak végrehajtásának idejét.

A szakértők szerint ez a hámlás lágyabb változata van. A komponensekhez a szója hozzáadódik, és lágyítja a többi komponens agresszív hatását. Ez az eljárás a szalonokban sokkal több, mint a szokásos hámlás a kalcium-kloriddal. Mindkét tisztítási lehetőség áttekintése lehetővé teszi, hogy készítsen teljes képet a tevékenységükről.

A hengerlés után szükséges, hogy az arcot vastag, hidratáló réteggel fedjük le. A csecsemőtápszer és a tisztított víz fényesítő bozótát is elkészítheti. Az agresszív támadás után a bőr gyorsabban helyreáll.

Növényi olajat használunk

Minden vegyszeren alapuló peeling felgyorsítja a bőr öregedését. Ezért jobb, ha nem vesz részt túl gyakran az ilyen eljárások végrehajtásában, különös figyelmet fordítva arra, hogy az epidermisz helyreállítására összpontosítsunk.

A bőrápolással foglalkozók megerősítik: az arc sejtjeinek vitaminokkal és élettel való kitöltése érdekében különböző növényi eredetű olajok kiválóak (például olívaolaj, avokádó, szőlőmag, dió, macadas).

Miután elvégezte a kalcium-kloriddal való hámlást, a kozmetikusok javasolják a különböző népi jogorvoslatok használatát a bőr visszaállítására és hidratálására. Szükséged lesz erre a célra a ribizli, paradicsom, áfonya és más természetes összetevők. Különösen fontos a téli-tavaszi időszakban történő használatuk, amikor az arca kiszárad és erősen leválik.

Az agresszív tisztítás után a növényi olajok sokkal erősebb hatást fejtenek ki, és még a legdrágább korosztályt is meghaladják a hatékonyságot. A kozmetikusok azt tanácsolják, hogy három-nyolc ilyen ülést végeznek lefekvéskor. Az egyes esetekben azonban a tisztítási folyamatot egyedileg kell kiválasztani, figyelembe véve a bőr állapotát és a jólétet az eljárás során.

Főbb jellemzők

Ha úgy dönt, hogy kalcium-kloridot hámol, vizsgálja meg a vizsgálatokat, ellenjavallatokat és ajánlásokat annak végrehajtására. Tehát emlékeznie kell a kozmetikusok megjegyzéseire, hogy amikor a készítményt a bőrre alkalmazzák, a felületével való kölcsönhatás következtében tekercset kell kialakítani. Ha fehér pelyhek nem jelennek meg, akkor más szappant kell használni. Lehet, hogy az összetevő olyan összetevőt tartalmaz, amely nem teszi lehetővé a kalcium reakcióját a bőrrel.

Amikor az eljárás végén a szépségszakértők erősen javasolják, hogy az arcodat vastag, hidratáló réteggel kenje meg, érdemes meghallgatni tanácsát. Így jelentősen csökkentheti a bőrpír mértékét. Ha ugyanakkor égő érzést érez (még súlyos is), ez teljesen normális, nem szabad félni, hogy ezután égési sérülést szenved.

Ki ne csináljon hámlást?

Úgy tűnik, elég ártalmatlan eszköz - kalcium-klorid. A peeling arc (vélemények ezt jelzik) még mindig ellenjavallt. Ilyen esetekben jobb, ha tartózkodik az eljárás végrehajtásától:

 1. A bőr könnyen irritálódik és kiütés, érzékeny és száraz.
 2. Vannak gyulladt területek az arcon.
 3. Ön hajlamos az allergiás reakciókra.
 4. A kémiai összetétel miatt a tanfolyam nem ajánlott terhes nőknek és szoptató nőknek.

Az utasítás betartásával elkerülheti a tekercs negatív hatásait. Kozmetikusok magyarázzák a klorid elvét. A szappanhoz tartozó kálium és nátrium sóival való kölcsönhatásban áll. A reakció eredményeként oldhatatlan képződmények képződnek, amelyek a bőrön gördülve finoman leválják a felszínéről a halott bőrt.

Először vigyázzon!

Ha kalcium-klorid oldatot használ (hámlás), akkor ügyeljen rá: ha az első szakaszban égő érzés lép fel, azonnal le kell mosni a keveréket az arcról, és ne folytassa az alkalmazását. Végül is ez egy allergiás reakció előfordulását jelzi.

Annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen kellemetlen helyzeteket, a szakértők a tekercselés előtt tanácsot adnak arra, hogy olyan tesztet végezzenek, amely meghatározza az összetevőkre való érzékenység mértékét. De ha még mindig nem akarja elhagyni ezt az eljárást, válasszon egy jóindulatúabb változatot.

Sokan, akik megpróbálták ezt a módszert, megcsodálják a kalcium-klorid hámlás eredményeit. Alacsonyabb agresszivitás és alacsonyabb ár mellett különbözik a mélytisztítástól. De attól függően, hogy mennyire sima a bőrnek, és mennyire javítja annak állapotát, ez a folyamat nem rosszabb a kevésbé hozzáférhető társainak.

A hámlás könnyen elvégezhető, vagy kapcsolatba léphet a szalonban. Mindkét esetben az eredmény attól függ, hogy ki az, aki ezt teljesíti, először. A szükséges készségekkel Önnek lehet, hogy jobb lesz, mint egy kozmetikus.

találatok

Ez a fajta tisztítás nemcsak nagyon hatékony, hanem egy olyan módszer is, amelyet több generáció bizonyított. Népszerű volt a Szovjetunió idején, és sok pénzbe került. Ma a takarítás könnyen elvégezhető önállóan, miközben időt és pénzt költ.

A lányokat gyakran érdekli, hogy milyen eredményt lehet látni az első ülés után. Ha minden műveletet helyesen hajt végre, akkor a pórusok jelentősen törlődnek, a fekete pontok kevésbé lesznek észrevehetőek (és néhány eltűnik teljesen), a bőr könnyebb lesz, hangja kiegyenlítődik, és a gyulladás jelentősen csökken.

Az eljárás mellékhatásai száraz és könnyű pigmentáció lehetnek, amelyek elkerülhetők, ha a napsütés után több órán át nem maradnak.

A döntés a tiéd

Ha nem tud dönteni egy ilyen hámlásról, beszéljen egy kozmetikussal, és megtudja, hogy ez a fajta tisztítás megfelel-e Önnek. A tekercs hatékonysága két meghatározó tényezőtől függ: az összes szükséges intézkedés végrehajtásának pontosságáról és az összetevők megfelelő arányának való megfelelésről.

Nemcsak a bőrre gyakorolt ​​hatást láthatod, hanem úgy érzi, hogy megérinti a tökéletesen sima bőrét az első ülések után. Ennek a hatásnak a konszolidálásához és fokozásához számos növényi olajat, természetes összetevőket és nem allergiás finom termékeket használhat. Tisztítással kombinálva sokkal jobb eredményeket adnak, mint a külön-külön.

Milyen eredményeket várhatunk el a kalcium-peeling peelingből?

Ez a hámlás az első eljárás után látható eredményt ad. A pórusokat tisztítják, csökkenti a gyulladást, a bőr könnyedségét.

Az eljárás után száraz bőr és enyhe pigmentáció lehetséges. Ezeket a problémákat könnyen el lehet kerülni, ha az eljárást az összes szabálynak megfelelően végzi el. De mégis, száraz bőrrel, ez a hámlás jobb, ha nem, de normális, olajos vagy kombinált, tökéletes.

Ha a bőr károsodik, ezt a hámlást nem szabad elvégezni.

Hogyan lehet otthon hámozni a kalcium-kloridot?

Amire szüksége van:

Pamut párna, bébi szappan és 5% vagy 10% kalcium-klorid.

Kalcium-kloridot vásárolhat bármely gyógyszertárban, ahol nem több, mint 50 rubelt 10 ampullánként. Egy ampulla elegendő egy eljáráshoz, vagyis elég sok csomagolásra lesz szükség akár 10 ülésre!

Most a szappanról. A szappannak csak a gyermekeknek kell lennie, extra adalék nélkül. Ha rossz szappant használ, akkor a hatás nem lehet.

Hogyan:

Az arc bőrét alaposan meg kell tisztítani a kozmetikumoktól és a napi szennyezésektől, törölje szárazra. Vattacsík használatával vigye fel az arcára kalcium-klorid oldatot, várjon, amíg teljesen megszárad, és ismételje meg az alkalmazást. Így legalább három réteget kell alkalmazni. A szem és a száj körüli bőrt érintetlenül kell hagyni.

Ezután egy vattacsíkot vagy ujjhegyeket megnedvesítünk, és szappanos habot alkalmazunk a kalcium-klorid minden rétegére.

Fontos! A bőrön szappanosodás és kalcium-klorid keletkezik. A víz csak azért szükséges, hogy nedvesítse a vattát a szappanozás előtt.

Habot alkalmazunk az arcra a masszázsvonalak mentén. Ha az összes egyszerű szabályt követik, masszázzsal a pellet a bőrön kezd. Az eljárást addig kell folytatni, amíg új pelletek keletkeznek. Szükség esetén további szappant adhat. Végezze el az eljárást meleg vízzel való mosással és nedvesítőszer alkalmazásával.

Kívánt esetben egy nyugtató és gyulladáscsökkentő hatást lehet alkalmazni 5-10 percig egy banánmaszk (kamilla főzés, banánkeverék, zabpehely), és csak akkor krém.

Az egész eljárás nem több, mint 20-30 perc. Továbbá további 30 percre van szükség ahhoz, hogy az arc bőrének teljesen megnyugodjon, azaz egy órával az eljárás megkezdése után, már el tudsz menni valahol, és folytatni kell az aktuális ügyeket. De ne felejtsük el, hogy napsugárzást alkalmazzanak, mielőtt kiszállnánk, hogy ne kapjunk bőr pigmentációt.

Mi történik:

A kalcium-klorid kölcsönhatásba lép a szappanban lévő magasabb karbonsavak nátrium- és káliumsóival. Ennek eredményeként a magasabb karbonsavak oldhatatlan kalcium-sói képződnek. Ezek a sók tekercsek, és magukkal ragadják a keratin skála felső rétegét.

Mit érdemes kiemelni:

Ha az első szakaszban nagyon erős égő érzés van, akkor jobb, ha mosni és nem folytatni az eljárást. Később ismételje meg a kalcium-kloridot forralt vízzel szobahőmérsékleten vagy injekcióhoz való vízzel. Megpróbálhat egy puhaabb „megtakarító” változatot is.

Kímélő hámlás száraz vagy érzékeny bőrre

A kalcium-klorid hámlás nagyon egyszerű és hatékony. Az interneten egy csomó megcsodálta az ilyen hámlást. Hát, hogyan tudsz ellenállni, és nem ellenőrizd magadra a hatást? A száraz vagy érzékeny bőr tulajdonosai is könnyen, gyorsan és biztonságosan szeretnének tisztított bőrt kapni. Számukra alkalmas a hámlasztás szelíd változata, amelyben a szappant először egy rétegben alkalmazzák a bőrre, majd a bőrt kalcium-klorid oldatban áztatott ujjal masszírozzák. Az ujjaknak időről időre meg kell nedvesíteniük.

Fontos tanácsok mindenkinek

Az eljárás megkezdése előtt ellenőrizze az allergiás reakciót. Ehhez tegyen egy csepp gyógyszert a könyök hátoldalán, és várjon néhány percet. Ha nincs irritáció, biztonságosan folytathatja az eljárást. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a tanácsot, még akkor is, ha nem tartja magát allergiás reakciókra hajlamos emberek kategóriájának.

A módszer története

A gyógyszerészeti ampullákat kalcium-kloriddal intravénás beadásra szolgáló gyógyszerként ismerték. A gyógyszert széles körben alkalmazzák a hypocalcemia, a különböző mérgezések, az allergiás reakciók enyhítésére. A nátrium-klorid csepegtető vagy vénába történő beadása a simaizmok izomzatának összehúzódását, az idegimpulzusok átadásának felgyorsulását és a gyulladásos folyamatok eltávolítását okozza. A kalcium-klorid injekciót „forró prick” -nek nevezik, mert egy személy lázasnak érzi magát a beadáskor. De kevesen tudják, hogy az arc tisztítása a kálcium-kloriddal kiváló kémiai héj, amely azonnal eltávolíthatja a dermisz keratinos rétegének tetejét. Így könnyen felkészíthetünk egy arcot a sejtek felújítására.

Az arctisztítás kalcium-kloriddal ismert volt a Szovjetunióban, és nagyon népszerű volt a szépségszalonok körében. Az eljárás nem volt olcsó, és a kémiai hámokat végző szakemberek nem fedték fel összetételének titkait. Híres emberek, akik fiatalnak és frissnek szeretnének nézni, hogy a kozmetikusok drága anyagokat használnak a bőrük megújítására. Tény, hogy a száraz tisztításhoz a szokásos olcsó kalcium-kloridot hipoallergén szappannal kombinálták.

Ma a modern csillagok teszik ezt a tisztítást. Segít megbirkózni a különböző bőrproblémákkal, eltávolítja a felső réteget és felkészülni más kozmetikai hatásokra.

A kalcium-kloriddal való tisztítás kémiai hatással van az arc bőrére, így az önkezelést nagyon óvatosan kell végezni. Annak ellenére, hogy a kalcium-kloridot biztonságos anyagnak tekintik, akkor az epidermist égheti, ha valami rosszat csinál. Ezért az első hámlás jobb, ha egy jó kozmetikus irodájában marad, és csak ekkor ismételve minden árnyalatot, ismételje meg otthon.

A kalcium-kloriddal való hámlás eredményei

Milyen hatással van az arc tisztítása kalcium-kloriddal? Itt van egy lista a hámlás során bekövetkező változásokról:

 • az arc bőrét megszárítják, kis kiütések megsemmisülnek;
 • a derma tápláló maszkokhoz készül;
 • az arc könnyebbé, tisztábbá válik;
 • a bőr legfelső rétegét eltávolítják, ami csökkenti a hámlást;
 • ismétlődő eljárások eredményeként az arcról eltűnnek a finom ráncok;
 • az akne vagy a dermatitis hegek és hegek szinte észrevehetetlenek.

A kalcium-kloriddal történő tisztítás eredménye különösen érzékeny a problémás és érett bőrre. Az előfeltétel az, hogy tudjuk, hogyan kell ezt a tisztítást biztonságosan elvégezni, tekintettel az összes tisztítási eljárás ellenjavallatára.

Ellenjavallatok az arc tisztítására kalcium-kloriddal

Mint minden bőrkezelésnél, az arcolvasás kalcium-kloriddal is ellenjavallt:

 • abszolút kontraindikáció a dermatitis az akut stádiumban;
 • száraz és dehidratált bőr, először meg kell szabadulnia a vízhiánytól, és csak akkor lehet kémiai hámlást végezni;
 • gennyes kiütések az arcon;
 • allergiás reakciók a gyógyszer bőrmintájára;
 • terhesség és a gyermek szoptatása.

Kalcium-klorid hámlási eljárás baba szappannal

A kalcium-klorid intravénás adagolására szolgáló gyógyszert gyógyszertárban értékesítenek, és különböző koncentrációjúak - 5% és 10%. Az első hámlás esetében nem érdemes 10% -os oldatot vásárolni, 5% -os oldat.

Ott, a gyógyszertárban vásárolhat szappant, amely nem tartalmaz illatanyagokat és kémiai szennyeződéseket. Szappanoldatra van szükség a hámlás eltávolításához az arcról, miután megszáradt.

A keveréket mosott tiszta bőrre vatták be egy vattapatron vagy egy tiszta ruhával. Ezután hagyja megszáradni a bőrt, és ismét felhordja a keveréket.

Figyelem! Az első használat előtt allergiás bőrvizsgálatot kell végezni: kalcium-kloridot kell felhelyezni a csuklójára vagy a keze másik nyitott területére, várjon egy kicsit. Ha nem érezte a bizsergést, és nem észlelte az erős vörösséget, megteheti a tisztítást. A legkisebb allergiás gyanú esetén jobb az eljárás megszüntetése.

Három vagy négyszer a keveréknek az arc bőrére való alkalmazása jó eredményt ad a keratinizált felső dermis eltávolításában.

Minden alkalmazás után meg kell várni a kis bizsergés érzését. Amint elkezdődött, távolítsa el az ujjait a szappanos vízbe mártott rétegeket, a homlok közepétől kezdve. A film eltávolításának folyamatában észre fogod venni a pelleteket és a pelyheket, enyhe csípést érezni. Nincs semmi baj ezzel: a holt bőrsejteket eltávolítják a bőrből.

A fogmosás után mossa le az arcát meleg vízzel és hagyja megszáradni. Ne törölje le az arcát törülközővel, hagyja, hogy a víz áztassa.

Mi a teendő az arc tisztítása után?

A kalcium-kloriddal való hámlást követően a bőr sokkal jobban felszívja az olajokat és krémeket, mint korábban.

Ebben a szakaszban jó a gyógyszerészeti olajok használata: shea vaj, jojobaolaj, szőlőmag, mandula, kókusz, arganolaj. Kiválóan stimulálják a táplálkozást és a sejtek megújulását.

Az arc tisztítása után rózsaszín lesz, szárazabbá válik, ezért táplálni és hidratálni kell. Használhatja a természetes termékekből készült házi krémeket, valamint vásárolt tápláló és hidratáló krémeket.

Milyen gyakran hámozzon

Száraz és normál bőrre elegendő, ha az arcot kéthetente havonta, az olajos és a kombinált kémiai hámlást gyakorolják gyakrabban, havonta 3-4 alkalommal.

Az ilyen hámlás legjobb ideje az este. Tisztítás után a legjobb, ha friss ágyra megy és elalszik. Reggel az arc friss megjelenésű.

A videoklip a kalcium-kloriddal való hámlásra vonatkozó utasításokat tartalmazza otthon:

Végezetül

Emlékeztetni kell arra, hogy a kalcium-kloriddal való tisztítás egyfajta kémiai égés a bőr számára. A megfelelő eljárással azonban az arc nem észlelhető. A legfontosabb dolog az eljárás megfelelő időtartamának kiválasztása, és a 10% -os oldat használatának elhagyása, egy idő után a bőr megszokása a hámlás aktív összetevőjéhez.

Hollywood kalcium-klorid arctisztítása

A hollywoodi arctisztítás enyhíti az epidermis horny skála bőrét, serkenti a bőr megújulási folyamatait, enyhíti a comedonokat és meghúzza a pórusokat.

A klasszikus hollywoodi hámlást előnyösen este 5% -os kalcium-klorid-oldattal végezzük. Ezt a módszert használják, ha rutinszerű arctisztítást kell végezni. A bőr mélyebb rétegeinek tanulmányozásához használjunk hollywoodi hámlást savas vegyületekkel.

A peeling technika a következő lépésekből áll: az arc tisztított bőrét háromszor kezeljük kalcium-klorid oldattal, miután az oldat teljesen megszáradt, szappan szagtalan, érzékeny szappannal történik. Hagyja reagálni az anyagokat (1-2 perc). A gyengéd és gyengéd mozdulatok segítségével, a masszázsvonalak mentén, indítsa el a tekercset. A kanos sejteket a vegyi anyagok és a masszázs hatására levágják. Az eljárás mosással végződik. Az arc kalcium-kloriddal való tisztítása után 20-30 percig tápláló maszkot kell alkalmazni. Ha ez lehetséges, ez az idő pihenésre, beleértve a kellemes zenét is. Ezután le kell mosni a maszkot vízzel vagy kozmetikai szövetekkel. Éjszaka szükség van egy éjszakai regeneráló arckrém alkalmazására, amely megfelel a bőr típusának.

Arctisztítás nátrium-kloriddal

Egyfajta Hollywood-peeling tisztítja az arcot 10% -os nátrium-klorid-oldattal (hipertóniás oldat). Az eljárás egyszerű, de kiváló eredményeket ad. Megvalósításához szükséges: nátrium-klorid, szappan "Glicerin". Szappannal töltsön szappan oldatot a korábban tisztított bőrre szivaccsal anélkül, hogy befolyásolná a szemet és a nasolabialis háromszöget. Száraz legyen. A szappannal borított területeket 10% -os nátrium-kloriddal fedjük le. Az eljárás végén mossa meg az arcodat hideg vízzel, és törölje le szárazon. Vigyen fel egy tápláló vagy hidratáló éjszakai krémet, mivel az eljárást előnyösen lefekvés előtt végezzük. Az epidermális sejtek megújulásának stimulálásával megtisztítja a bőrt, megszünteti a gyulladást, a comedonokat, szűkíti a pórusokat. A tisztítás száma a bőr szennyeződésének mértékétől függ. Először hetente kétszer, majd havonta egyszer. Fontos az eljárás szabályszerűsége.

hatás

Hasonló termék nők figyelmeztetnek az arcukra. Kis fehér csomók formájában jelentkezik. A csomók egy csiszolóanyag szerepét töltik be, ami felgyorsítja a régi sejtek megtisztítását. Az ilyen tevékenységek automatikusan a testet vigyázzák magukra, amit a bőr helyreállításában és megújításában fejeznek ki.

Használati utasítás

A bébi szappan nem tartalmazhat illatanyagokat és egyéb adjuvánsokat. Ha a masszázs nem jelenik meg pelyhek, cserélje ki a szappant.

Habot dörzsölünk, amíg a csomók megjelennek. A bőrt az eljárás során egy kicsit megrázza az ujjai alatt. Ez a művelet azt sugallja, hogy a masszázs leáll. Meg kell mosni és alkalmazni krém az arcán.

Érzékeny bőrápolás

Az ilyen események segítenek a szelíd epithelium gondozásában. A bőr vonzó megjelenést, hámlást és irritációt okoz. Az egészséges epithelium önbizalmat ad a tulajdonosának.

utókezelés

A recept zabpehelyből, puha gyümölcspépből és kamilla húslevesből áll.

A gyulladás enyhítésére a maszkot kozmetikai agyag, illóolajok és banán felhasználásával készítheti el.

Mivel a hámlás aktiválja a melanin termelését, fennáll a pigmentáció kockázata. A kialakulásának megakadályozása érdekében védje meg arcát a naptól egy UV-szűrőt tartalmazó krémmel.

Vélemények

Azok, akik ezt a módszert használják, arról számolnak be, hogy nem minden szappan a megfelelő minőséget hámozza. Meg kell vásárolni baba szappan, mert más fajták nem teszik lehetővé pellet képződését. Ha a pellet nem képződik a baba szappan használatakor, akkor módosítsa a márkát.

A lányok egy ilyen hámlást hetente egyszer javasolnak, hogy az arc bőre mindig friss és egészséges legyen. A rendszeres ápolás a dermis színének helyreállításához vezet, ami növeli annak dallamát. Az eszköz megszünteti az arcráncokat és elősegíti a fiatalodást.

Hogyan végezzük a hámlást otthon és expressz módban

Mint minden esetben, a gyakorlat megkezdése előtt érdemes egy kis elméletet tanulmányozni. Az internetes oldalak sok útmutatást nyújtanak a szappannal és a kalcium-kloriddal való hámlástól függetlenül, de mindegyik nem fogja megtanítani, hogyan kell helyesen csinálni, és a kívánt hatást elérni.

Javasoljuk, hogy az eljárás teljes folyamatát fokozatosan vizsgálja meg:

  1. szakasz: Összetevők vásárlása. Csak baba szappan használata lehetséges. A gyógyszertárban vásároljon 5% vagy 10% -os kalcium-klorid oldatot. A túlzott bőrkárosodás elkerülése érdekében jobb, ha a gyógyszer kisebb százalékával kezdődik. A gyógyszer ampullákban van elosztva. Egy eljárás elvégzéséhez elegendő egy ampulla. Külsőleg a kalcium-klorid oldata nem különbözik a közönséges víztől, szín és szagtalan folyadék. De hogyan lehet az otthoni hámlást a glikolsavval látni ebben a videóban.

A hámlás összetevői

 • 2. szakasz: Az arcbőr elkészítése. A bőrfelületet sminkeltávolítóval tisztítjuk. Ezután öblítsük le meleg vízzel. Óvatosan mossa meg az arcát, elkerülve a túlzott súrlódást. A nedvesség maradványai megszüntetik a szalvétát. A szem körüli bőrre zsíros krémet kell alkalmazni. Ez megvédi a maró anyagok véletlen behatolását.
 • 3. szakasz: A gyógyszer alkalmazása. A pamutszövet segítségével a terméket az arc bőrére kell felhordani, óvatosan megkerülve a szem és az ajkak területét. Amint az oldat első rétege megszárad, ismételje meg a további 3-4-szeres lépést. Ha a bőr érzékeny, akkor a rétegeknek kisebbnek kell lenniük. Pár perc múlva érezhető egy bizsergő, enyhe égő érzés.
 • 4. szakasz: A szappan csatlakozása. Töltsön szappan habot egy kis vízzel. Fontos megjegyezni, hogy a reakció csak baba szappannal lehetséges. Az ujjak az arcra helyezik a habot, majd óvatosan masszírozzák a bőrt, ragaszkodva a masszázs vonalakhoz. Nem ajánlott hosszabb ideig megmaradni a bőr ugyanazon területein, hogy ne okozzon irritációt. Hamarosan fehér csomók jelennek meg, amelyek egy kémiai reakció eredményeként jelennek meg - a só képződése. Amint megjelenik az átlátszó bőr jellegzetes csípése, a hámlás minden összetevőjét meleg vízzel mossuk. A gáz-folyadék hámlásának módját és az eredményeket itt ismertetjük.
 • A bébi szappan és a kalcium-klorid videó peelingében:

  A tapasztalt kísérletek arzenáljában egy gyorsított peeling verzió van - az expressz módszer. Ha az összes szükséges alkatrészt kézben tartja, azonnal készítsen szappanoldatot. Az egész eljárást fordított sorrendben hajtjuk végre. Először, az arcot szappanhabokkal kezeljük. Ezután az ujjak kalcium-kloriddal megnedvesednek, és jól kezdenek masszírozni az arcbőrt. A reakció ugyanaz, mint az eredeti kiviteli alakban. Amint a csomók megtisztítják a bőrt, meleg vízzel mosják le.

  Ön is érdekelt lehet abban, hogy a gáz-folyadék hámlása hogyan történik az arcán és milyen eredményeket érhet el.

  Bőrápolás az eljárás után

  A kémiai hámlasztás végső szakaszának szükségszerűen arcmaszknak kell lennie. Amikor a bőrt jól tisztítják, a maszkban lévő összes tápanyag behatolhat mélyen az epidermisz rétegébe.

  A hámlás utáni maszkok kívánatosak, hogy lágyító vagy gyulladásgátló hatásúak legyenek. Tehát annak érdekében, hogy a bőr gyorsabban felépüljön, az irritáció eltűnt, zabpehelyen alapuló maszkot, lágy gyümölcsöket és kamilla főzetet készíthet. A zabpehelyeket gyümölcspépkel őröljük, majd forró húslevesre öntjük. A kész keveréket melegen alkalmazzák az arcra, hagyjuk 15-20 percig. Amint a maszk elkezd megszáradni, mossa le hideg vízzel, hidratálja krémmel.

  Ha a bőrből a gyulladást a hámlás után el kell távolítani, akkor a következő maszkot készítjük kozmetikai agyag, banán, gyulladáscsökkentő hatású illóolaj (teafa, geránium, rózsafa, stb.) És gyógynövény-főzet alapján. Minden összetevőt jól összekeverünk, amíg homogén keveréket nem képeznek, amelyet 15-20 percig a bőrre visszük fel. Ezután öblítse le hideg vízzel. Nedvesítse meg a bőrt krémmel.

  Fontos tudni, hogy a kalcium-kloriddal való expozíció utáni hámlás folyamata a következő 3-4 napig folytatódik. Ezért a bőrt aktívan hidratálni kell ebben az időszakban.

  Ön is érdekelhet, hogy megtanulja, hogyan készítsen mély hámlást otthon.

  Mivel minden hámlás aktiválja a melanin pigment termelését, fennáll annak a kockázata, hogy a pigment foltok eljutnak. Annak érdekében, hogy megakadályozzák ennek a hatásnak a kialakulását, meg kell védeni a bőrt a napsugárzástól magas UV-szűrővel ellátott krémmel. Ez a probléma nyáron különösen fontos.

  Videó-arcbőrápolás a hámlás után:

  A kozmetikusok az alábbi szabályok betartását javasolják: vegyi hámlást alkalmazva otthon:

  1. A tisztítási eljárás legjobb ideje este. Az egész test ezekben az órákban úgy van beállítva, hogy megszabaduljon az összes feleslegtől. Ezen túlmenően elegendő idő áll a reggeli órákig, hogy a bőr lelassuljon, az irritációk eltűnnek, és a maszk tápláló elemei teljesen felszívódnak.
  2. Egyedül a hámlás nem elég. Több eljárást kell lefolytatni egyforma időközönként. A hideg hónapokban ajánlatos minden tisztítási eljárást megtervezni. A szoláris aktivitás ebben az időszakban csökken, ami csökkenti a mellékhatások kockázatát.
  3. A minimális kurzus legfeljebb hetente egyszer 3 kezelést tartalmaz. Ezután egy kötelező 2-3 hónapos szünet.
  4. Használja a természetes növényi olajokat a bőr helyett a krém helyett.

  Ebben az eljárásban a kalcium-kloriddal való hámlás teljesnek tekinthető. Sok nő, aki megpróbálta magukat, jelentősen javította a bőr megjelenését. Emellett a peeling fő előnyei: szinte azonnali eredmény, a fájdalom és a bőr károsodása, a gyakori használat lehetősége.

  Előfordulhat, hogy érdeklődik a retinoikus hámlás megjelenésének módjáról és arról, hogy hogyan és hogyan.

  Melyek az eljárás ellenjavallatai?

  A kalcium-klorid használatával kövesse a szabályokat, mivel számos ellenjavallat van használatban. Figyelembe kell venni azokat, hogy ne súlyosbítsák a meglévő problémákat. Ez a következő:

  • túlérzékeny bőrre hajlamos az allergiás reakciók;
  • barnulás a napban vagy szoláriumban;
  • agresszív természetű legújabb kozmetikai eljárások (mikrodermabrázió, mély mechanikai tisztítás);
  • mindenféle égés, karcolás, vágás, kopás;
  • nem gyógyító sebek;
  • rosacea-hajlam;
  • különböző etiológiák bőrbetegségei;
  • túlzott mennyiségű mol;
  • fokozott szőrszál.

  Vannak általános ellenjavallatok is. Javasoljuk, hogy a végső visszanyerésig tartózkodjon a hámlástól. Ezek a következők:

  • krónikus betegségek az akut stádiumban;
  • légúti és katarrális betegségek;
  • onkológia, sugárkezelés és kemoterápia;
  • a cukorbetegség súlyosbodása;
  • a terhesség és a szoptatás időtartama;
  • menstruáció;
  • epilepszia és más mentális zavarok;
  • magas vérnyomás.

  A kellemetlen következmények elkerülése érdekében elegendő bizonyos óvintézkedések betartása. Az egyik ilyen intézkedés az allergiás reakció tesztje. Az orvosoknak mindig ajánlott, hogy végezzék el ezt a tesztet, hogy kiderítsék a saját testének az ingerre adott reakcióját. Különösen fontos a tanácsadás, ha a gyógyszert még soha nem használták fel, és a reakciója kiszámíthatatlan.

  A kalcium-klorid esetében szükséges, hogy kis mennyiségű anyagot alkalmazzunk a bőrre, és hagyjuk 15-20 percig hagyni. Ez leggyakrabban a helyszínen történik, amelyet a fokozott érzékenység jellemez (csukló, a könyökcsúcsnál). A súlyos viszketés, bőrpír, kiütés és duzzanat jelzi, hogy a szervezet nem képes elfogadni és szenvedni a gyógyszer agresszív hatásait.

  Ha a hámlási eljárást előzetes allergiás vizsgálat nélkül indították el, és a bőr erősen égett, akkor nem lehet tolerálni egy ilyen állapotot. A lehető leghamarabb el kell távolítani a gyógyszer maradványait, mossa meg arcát szappannal és hűvös folyóvízzel.

  Szintén érdeklődni fog a megjelenéséről és arról, hogyan történik a szén-arc peeling.

  Ha a hámlás utáni allergiás reakció sokáig nem áll meg, akkor ez komoly ok arra, hogy orvoshoz forduljon. Nem ajánlott a megállapított hámlási eljárást kiegészíteni az önállóan kiválasztott további elemekkel. Az új összetevőkkel való keverés teljesen eltérő és kiszámíthatatlan eredményekkel járhat. Fontos, hogy szigorúan tartsák be az eljárási technológiát összetevői és az eljárás időtartama szempontjából.

  Előfordulhat, hogy érdeklődik a savmeghámlás készítéséről és az eljárás hatékonyságáról.

  Mi a véleménye a betegekről az eljárásról

  A kémiai hámlasztók ellenfelei azt állítják, hogy az eljárás nemcsak nem segít megújítani az arc bőrét, hanem jelentősen rontja annak állapotát. Ismert, hogy a sejtek felső rétegének bármilyen hámlása elkerülhetetlenül száraz bőrre vezet. Ezért fontos, hogy a hámlás utáni teljes visszanyerési folyamatot megfigyeljük, és alaposan hidratáljuk a bőrt krémekkel és maszkokkal.

  A lányok és a nők, akik egyszer kipróbálták a kalcium-kloridot, szinte egész életüket használják. Először is feljegyezzük a peeling komponensek olcsóságát és elérhetőségét. Végül is, nem minden nő engedheti meg magának drága eljárásokat a szépségszalonban. A második helyen az a nézet, hogy a "tekercs" hatása. A bőrt egy sor eljárást követően valóban lágynak és kíméletesnek tűnik, a hibák eltűnnek. Ezen túlmenően a legtöbb kalcium-klorid-peelinget a bőr fokozott zsírosságának szabályozására használják. Az első eljárás után matt lesz.

  De milyen gyakran tudsz a szénhámlasztást elvégezni, és milyen hatással lehet az eljárásból, hogy megértsd a videót a cikkből.

  Ha az eljárást az utasítások szerint szigorú sorrendben hajtja végre, akkor jó eredmény érhető el. Emellett megjegyzik, hogy a hámlás könnyen elvégezhető önmagában, egyáltalán nem sok időt vesz igénybe.

  A kozmetikumokban a nátrium-klorid nem más, mint a jól ismert szervetlen só (más néven közönséges só). Ezt az anyagot széles körben használják különböző kozmetikumokban, de általában a nátrium-klorid nemcsak szépségünk, hanem minden biológiai faj esetében is fontos, de az emberi szervezet legtöbb szövetében és folyadékában ez a vegyület megtalálható.

  A nátrium- és klór-nátrium-klorid elemek önmagukban és sokféle és fontos szerepet játszanak számos élettani folyamatban, beleértve a tápanyagok és méregtelenítés szállítását, az idegrendszer működését és a víz-elektrolit egyensúly fenntartását. Ez a komponens nem kevésbé gyakran megtalálható a kozmetikumokban, de még másodlagos szerepekben is - mint segédanyag. Bár ez nem teszi kevésbé a nátrium-kloridot. Szinonimák: Nátrium-klorid, Rock só. Szabadalmaztatott képletek: SalSphere ™ AquaSkin, Adinol OT64, Aminogluten MG, Holt-tengeri sópor, Finomszemcsés bolíviai rózsaszín só, CalBlend® BSC, Miracare®, Crotein ™.

  A nátrium-klorid hatása a kozmetikumokban

  Az a tény, hogy az asztali sót széles körben használják a háztartási kozmetikumok összetételében, főként cserjések formájában, a kozmetikai iparban is gyakori. A kozmetikai gyártók nemcsak exfoliantként használnak nátrium-kloridot, hanem ízfokozót is, a viszkozitást növelő és még gyenge antiszeptikus szereket is (mindenki ismeri a tengervíz enyhe antimikrobiális hatását - pontosan a só koncentrációjától függ).

  Talán a nátrium-klorid leggyakoribb szerepe a kozmetikumokban egy sűrítőszer. Tehát a sót általában samponok, zuhanyzselek, arctisztítók vizes fázisának sűrítésére használják. A másik kihívás a nátrium-klorid szerepe a kozmetikai iparban - csiszolóanyagként használva a bozótokban és a gommage-ban.

  A nátrium-klorid számos összetételű összetevője a különböző feladatoknak. Külön említésre méltó a "Krotein" szabadalmaztatott formula, amely nátrium-klorid és keratin aminosav kombinációja. A nátrium-klorid segítségével (amely megváltoztatja az ozmotikus nyomást) a keratin behatol a hajszálba, erősítve és növelve plaszticitását. Ugyanezt a képletet használják a körmök és a kutikula kondicionálására.

  Ki jelenik meg nátrium-kloriddal

  A nátrium-klorid, mint hatóanyag jól kezeli az ilyen feladatokat:

  • A súrolás részeként a nátrium-klorid tökéletesen kiszórja a bőrt, megtisztítja a szennyeződést és a halott sejteket, szintetizálja és stimulálja a regenerációt.
  • Megszárítja a bőrt, puha, összehúzódó tulajdonságokkal rendelkezik, ami a túlzott seboreguláció esetén hasznos.
  • Amikor a follikuláris keratózis segít megszabadulni a bőr érdességétől, az esztétikai "dudorok".
  • A bőr felületi rétegeinek kikeményedése miatt erősíti a bőr akadályfunkcióját (ezért a sóhámlás nem alkalmas a bőr előkészítésére, hogy drága kozmetikai anyagokat kapjunk ultra-aktív összetevőkkel).
  • Eltávolítja a kisebb gyulladást, elősegíti a kisebb sérülések gyógyulását.
  • Megszünteti a viszketést, beleértve a parazita harapások okozta viszketést is.

  Ki ellenjavallt nátrium-kloriddal

  A nátrium-klorid teljesen biztonságos, ha külsőleg alkalmazzák. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala nátrium-klorid GRAS státuszt adott (általában biztonságosnak tekintett anyagok).

  Kozmetikumok nátrium-kloridot tartalmaznak

  A nátrium-kloridot főleg kötőanyagként használják a bőrápolási termékekben, és néha személyi ápolási termékekben (a koncentrációtól függően hipertóniás vagy izotóniás oldatot alkot). Az asztali sót széles körben megtalálják a kozmetikumokban és a személyi ápoló termékekben. Közelebbről, a szájvíz összetételében nátrium-kloridot alkalmazunk, a lábak terápiás fürdőit. Samponokhoz, arc- és testbőr tisztítószerekhez, fürdőtermékekhez, formázó termékekhez, valamint dekoratív kozmetikumok formuláihoz - tonális krémekhez, bázisokhoz és porokhoz.

  Nátrium-klorid-források

  A nátrium-klorid, amely jobban ismert, mint nátrium-klorid, egy fehér kristályos anyag, amelyet természetes körülmények között bányásznak. A nátrium-klorid a természetben mind a tengervízben, mind a halit ásványi anyagban található (jobban ismert, mint a só).

  A halit a természetes környezetben köbös kristályok formájában gyakori, színtelen vagy fehér, világos és sötétkék, sárga és rózsaszín árnyalatok között - ez a fajta sokféle sót hozott létre: kelta, himalájai stb. A kozmetikumok kiválasztásánál azonban nem szabad ezeket az epitetteket vezérelni: tisztában kell lennie azzal, hogy ez nem más, mint egy marketingjáték, mert minden esetben ugyanazok az anyagok - nátrium-klorid - befolyásolják a bőrt. Ugyanez vonatkozik a „Holt-tenger” előtagra a kozmetikumok nevében, a kő sót a különböző módszerekkel történő használat előtt tisztítják, míg a tengeri sót az emberek számára szervesabbnak és élettartamúnak tartják.

  http://lico5.ru/uhod/natriya-hlorid-piling-dlya-litsa.html