logo

Vanília illóolaj

Talán vanília a világ leghíresebb ízesítő adalékja. Mindig gyengédséggel, édességgel és kényelemmel jár, koronázza, kiegészíti és harmonizálja a kedvenc desszerteket, édességeket és süteményeket, így nagyon finom, finom ízű. De végül is, a vanília nemcsak természetes vagy mesterséges aroma, hanem a kozmetikumokban egy parfüm adalékanyag szerepét is betölti. Vanília és az ebből kivont finom illatos illóolaj sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik.

Vanília - hosszú gyümölcsök (vagy inkább hüvelyek) formájában termesztett gyümölcs, amelynek ízét csak hosszan tartó feldolgozás után fejezi ki. Az évelő szőlőültetvényeken hosszú zöld hajtásokkal érik, amelyek 25 méter magasra emelkednek, és meghódítják a nagyszerűen nagy fehér virágokat. Barna vékony hüvelyek 10-20 cm hosszúak maradnak a fán csaknem kilenc hónapig, és csak azt követően, hogy betakarították és további hat hónapig szárították, amíg a botok fekete színűek fehér kristályos anyaggal.

Vanília nő Mexikóban és más közép-amerikai országokban, de Afrikában, Indonéziában és még Madagaszkárban is termesztik, de csak az USA és az európai országok foglalkoznak általában fűszerekkel és olajokkal. A vanília fajok több alfaja, míg a vanília planifólia az alaptípusnak tekinthető, de a kiváló minőségű illóolaj a nagyon kis hüvelyű tahitensis liana formából származik. De a pompona jelöléssel ellátott olaj jobb, ha nem szerezhető be, mert a terápiás jellemzők alacsony aránya és nem túl jó kozmetikai tulajdonságok jellemzik.

jellemzői

Vaníliaolaj, a citromfű olajjal együtt az egyik leggyakrabban hamisított olaj. A természetes anyagok szintetikus analógokkal való helyettesítésének kezdete a szintetikus anyag (vanillin) megszerzésének időpontjában történik, és kétféle hamisított olaj van:

 • a növényi előtag nélküli vanília azt jelenti, hogy az olajat nem nyerték ki valódi vanília hüvelyből, hanem egyszerűen csak egy valódi vanília kivonatával vagy porával keverjük össze;
 • a vanília ízesítés teljesen szintetikus anyagokat jelez.

Az első típus az olaj, amelyet az olyan iparágak helyettesítenek, ahol nem használhatják a természetes nyersanyagokat és megvásárolják a különböző maradékanyagokat és termelési anyagokat, de a második tudatosan kémiailag hamisított olaj.

A vanília egy drága fűszer, amelynek teljes termelése nagyon kicsi, és a feldolgozás hihetetlenül bonyolult, ezért nem meglepő, hogy ma a kulináris és illatszeripari célokra használt valódi vanília mennyisége a vegyi anyaghoz viszonyítva csak egytizede. Ha esszenciális olajat vásárol, legyen óvatos és tanulmányozza az utasításokat, információkat, ellenőrizze a latin neveket.

A vanília illóolajat kizárólag a gyümölcs-hüvelyből nyerik ki, amelyek teljes fermentációs folyamaton mentek keresztül, és nem a gőz desztillációval vagy akár szorítással, hanem egy nagyon összetett extrakciós eljárással, oldószerekkel, gyakran olajjal, ami nagyon hosszú időt vesz igénybe, és high-tech berendezésekre van szükség. Az illóolaj hozama nagyon kicsi, és az első extrakciós eljárás nem ér véget az éter termelésének. A hosszú feldolgozás eredményeképpen csak resinoidot bányásznak, amelyből a vanília illóolaj abszolút esszenciáját ismételt extrahálással extraháljuk.

Külsőleg a vaníliaolaj nagyon viszkózus, csak szerkezetű, csak a kamillához hasonlítható, nem egy folyékony zsíros anyag, sötét, gazdag és gyönyörű színnel, amelyet a világos szürke-borostyán árnyalatokra öntünk. Annak ellenére, hogy a vanília hüvelyektől származó illóolaj abszolút, előzetes hígítás nélkül használják, hanem csak nagyon kis dózisokban, koncentrációja miatt.

A vanília illata hihetetlenül szép: finom és könnyű, ugyanakkor édes, melegítő és szinte észrevehetetlen, friss vanília és könnyű balzsam árnyalatok csábító jegyei, amelyek azonban nem különülnek el a főhangtól. A vaníliaolaj szaga a ritka aromaterápiás aromák egyike, amelyeket teljesen érintetlennek tartanak, és nincsenek nyilvánvaló megosztottságuk a felső, középső és alsó jegyzetbe.

A vanília abszolút kiegészítő íze nem könnyű megtalálni: ez az olaj nagyon könnyen elvesztette a mások hátterét, az erős jegyzetek elrejtik és elfedik. Ideális partnerek a hihetetlenül vonzó és finom vanília számára minden fűszeres (például fahéj, szegfűszeg, gyömbér) és balzsamecetikus olajok, valamint szantálfa, benzoin, vetiver, opopanax és kuszkuszolaj.

Hatás az érzelmi szférára

A vanília olyan energikus, amely nemcsak erőt és erőt tölt be, hanem a belső pszichológiai változásokat felébreszti, mintha létfontosságú és pszichológiai energiát aktiválna. Úgy vélik, hogy a vanília ízét biztonságosnak tartják, biztonságot és kényelmet hordoz, eszméletlen szinten jár, megszüntetve az összes szorongást és félelmet.

A levegő ízesítésére szolgáló módszerekben a vaníliaolaj segíti a haragot és a termelékenység érzetét, mély nyugalmat és a pozitív gondolkodás aktiválásának köszönhetően, és a belső harmónia elérése kiküszöböli az önpusztító motivációt, enyhíti a szorongást és az álmatlanságot. Ez egy nagyszerű háttérolaj a bizalmas kommunikációhoz egy szűk körben: a vanília nemcsak meghallgatja, hanem megérti a beszélgetőt, hogy elérje a szellemi egységet és a gondolatok közelségét.

Gyógyászati ​​tulajdonságok

A vanília aromaolaj orvosi jellemzőinek összetettsége szűk, de meglehetősen erős. A vanília az emésztés területén az egyik legaktívabb szabályozó olaj. Ez nem csak a folyamatok normalizálását és a diszfunkciókat kiküszöböli, hanem hozzájárul az optimális sav- és enzimegyensúly helyreállításához. A vanília illóolaj egyik alapvető tulajdonsága az anyagcsere-folyamatok stimulálása, különösen a szénhidrátok lebomlása, asszimilációja és kiválasztása.

Alkoholtartalmú italok ellenszere, rendszeres használat esetén az alkohol erős ellenállását okozza, és függőségi terápiában alkalmazható.

A vanília olyan női illóolaj, amely normalizáló és szabályozó hatást fejt ki a menstruációs ciklusokra azzal a képességgel, hogy enyhíti a premenstruációs rendellenességeket és érzéstelenítő hatást fejt ki.

Használja a kozmetológiában

A kozmetika területén a vaníliaolajat ma többnyire parfüm adaléknak tekintik, de a terápiás képességeinek figyelmen kívül hagyása nagy hiba lenne.

A vanília az olajok egyik lágyabb hatása, az epidermiszre gyengén hatva, folyamatosan használva, aktívan javítja a bőr jellemzőit, növeli a puha, bársonyos és rugalmasságát. Ez az olaj nem alkalmas a gyors expozíciós szerekre, de mindennapos használat esetén a használat hatása rövid idő után is látható.

A vaníliaolajra a nyugtató hatás jellemzi, valamint a bőr fokozatosan fehérítő képességét, színének simítását. Ez az egyik legjobb olaj (a kamillával párosítva) az irritáció és a kiütés enyhítésére, látható nyugtató hatással (ez is vaníliában kifejezve egyetlen alkalmazásban, ellentétben a rugalmasságot javító tulajdonságokkal). Ez az egyik fő balzsam hatású illóolaj.

Egyéb felhasználások

A vanília illóolaj kiváló ízesítője mind az otthoni, mind az ipari gyógyszerészeti használatra.

A vanília illatát a keleti vonattal ellátott parfümök egyik alapvető összetevője, a házi parfümök és kozmetikumok lágy, finom jegyzetei alkotják.

Vaníliaolaj nem mérgező, nagyon drága természetes vanília hüvelyek analógjaként használható az élelmiszer ízesítésére - a fagylalt, a desszertek, a joghurt és a csokoládé termékek és a sütés és a dohány keverékek között. A vanília tökéletes az italok ízesítésére.

Ellenjavallatok

A vanília illatolaj az egyik legkönnyebb és legkönnyebb, de csak akkor van, ha igazi abszolút vanília, és nem hamisított illóolajok kérdése.

Annak ellenére, hogy a vaníliaolaj meglehetősen puha és szelíd, az egyéb fűszeres olajoknál nagyobb valószínűséggel allergiás reakciókat okoznak: az érzékenység és az egyéni intoleranciát minden olajvásárlás után, még ugyanazon gyártótól is el kell végezni. Mielőtt használná a vásárolt olajat, alaposan tanulmányozza meg és ellenőrizze a bőrön megjelenő reakciókat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem kap hamisítványt.

Az abszolút felhasználását követően az olajat a lehető legnagyobb gondossággal kell alkalmazni, szigorúan betartva a minimális adagokat.

A bőrrel való közvetlen érintkezés esetén a vanília kontrasztos hűtőérzetet eredményez, melynek körülbelül két percen belül el kell jutnia.

dózisok

A vaníliaolajat nem használják minden aromaterápiás módszerben, hanem csak aromatizáláshoz, kozmetikumok dúsításához, masszázshoz, aromafürdőkhöz és belső használatra.

 • a kozmetikumok és a mosószerek dúsítására 4 csepp olajat adunk az alapkészítmény 5 grammjára (kisebb mennyiség nem érzi az ízét, több az abszolútnál elfogadhatatlan);
 • A vékony és könnyű szag miatt az aromakulonhoz 6 csepp vanília illóolajat használjon;
 • aroma lámpához elegendő csak 1 csepp használata: melegítés esetén a vanília erősebb;
 • ugyanezen okból, aromás fürdőkben nem szabad több mint 2 csepp vaníliaolajat használni az eljárásonként;
 • A vaníliaolaj kiváló eszköz egy mély pihentető masszázshoz (3 csepp elegendő 10 gramm bázishoz);
 • a vanília belsejében legfeljebb napi kétszer használják az emésztést, vagy a menstruáció előtt 1-2 csepp, olajat egy kekszre helyezve vagy hozzáadva az alap zöldséghez;
 • A sütemények és italok ízesítésére 1-2 csepp olajat használnak.

Tetszik a cikk?

Mentse el a linket a kedvenc szociális hálózat gombjára kattintva:

http://aromaved.ru/efirnye-masla/efirnoe-maslo-vanili.html

Az esszenciális vaníliaolaj tulajdonságai - hol és miért használják

Vanília a jól ismert és nagyon népszerű ízek közé tartozik. A vanília édes, szelíd, meleg aromája kellemes társulásokat idéz elő, és azonnali vágy arra, hogy megkóstolja az illatot árasztó terméket. De vanília nemcsak a főzésben ismert. Vaníliaolaj ismert gyógyító tulajdonságairól, amelyeket különböző betegségek kezelésében használnak, mégis csodálatos császári gyógyító.

A vaníliaolajat lapos-vanília gyümölcsökből állítják elő. 1 kg vaníliaolaj előállításához 35 kg vanília gyümölcsöt kell használni.

struktúra

A textúrájú olaj hasonló a kamilla - viszkózus és vastag. A vaníliaolaj színe sötétbarna, borostyánszínű árnyalattal. A készítmény több mint 150 komponens. Az olaj összetétele a vanília alfajaitól függ, amelyből elkészül. A legértékesebb készítmény egy különféle vanilla tahitensis vagy vanilla planifolia termék. Ez az olaj jó kozmetikai és terápiás tulajdonságokkal rendelkezik, de magas árat is tartalmaz.

Vaníliaolaj, a vanília mellett, ánizs, izobutir, ecetsav, kapronsav, fahéjészterek, geranil-acetát, eugenol, furfurol és sok más anyag is tartalmazhat.

Tulajdonságok és alkalmazás

A természetes vanília illóolajat erős hatóanyagnak tekintik. Nyugtató, pihentető, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, tonizáló, fájdalomcsillapító, tonizáló, összehúzódó, depresszív hatású.

Orvosi célokra a vaníliaolajat használják az álmatlanság, a székrekedés és a bélgáz tartalmának leküzdésére.

Az eszköz segít a reuma, anaemia, láz, depresszió, cukorbetegség, colitis kezelésében.

Vaníliaolajat ajánlott a menstruációs ciklus, az emésztés, a rossz koncentráció problémáira. Az eszköz segít a menopauzális problémák kezelésében, csökkenti a menstruációs fájdalmat.

A terméket kozmetikában és parfümökben használják. Az olaj a nedvesítő, hámló, fehérítő, fiatalító hatású. A vaníliaolaj hasznos tulajdonságait kiváló minőségű kozmetikumok, luxus parfümök előállítására használják.

A termék kozmetológiában történő alkalmazása segít a bőr rugalmasabbá és feszesebbé tenni, megszünteti a szárazságot és a pelyhesedést, megakadályozza a korai ráncokat és a bőr öregedését, kezeli a bőr gyulladásos folyamatait.

A hajápolásban a szerszám kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik és észrevehetően javítja a hajszerkezetet, sima és selymes, helyreállítja a szerkezetét.

Vaníliaolajnak van egy másik nagy tulajdonsága. Az eszközt aphrodisiacnak tekintik. Használata segít növelni a szexuális vágyat, élesíti a partnerek érzékiségét.

Az illóolajat a kényelem és a béke hangulatának megteremtésére is használják. A szerszámot hozzáadjuk az olajégőhöz. Csak vanília használható vagy citrus vagy fenyőolajjal keverve.

Vanília illóolaj jól megy a bergamottal, muskátli, szegfűszeg, gyömbér, jázmin, kardamom, fahéj, borsmenta, levendula, rózsa, szantálfa.

Hogyan kell alkalmazni

5 csepp illatos olajat 10 ml bázisra vonatkoztatva.

2 csepp gyógyszert 10 ml-enként

5 csepp tiszta formában, vagy keverék részeként, legfeljebb 3 cseppenként 5 négyzetméterenként.

Az aromaterápiát álmatlanság, depressziós állapotok végzik. Aromaterápiás szekciók megengedettek 3 p. egy hét alatt.

3 csepp tiszta formában vagy egy olyan keverék részeként, amely legfeljebb 3 csepp olajat tartalmaz.

Vanilla aromagy segít megbirkózni a rossz hangulatban, premenstruációs szindrómában.

Különböző betegségek kezelésére a terméket orálisan kell bevenni. Ebben az esetben a vétel nem több, mint 2 csepp 2 p. naponta. Csepegtessük az olajat egy cukor vagy kekszre, és feloldódhatsz mézzel.

4 csepp 500 g vízre.

6 csepp fürdőnként. Az eljárás ideje nem több, mint 20 perc.

Adjunk hozzá 2 csepp vanília az egyszeri hajmosáshoz szükséges sampon mennyiségéhez.

A hajmaszk egyetlen adagjában 1 csepp illatos termékeket adunk hozzá.

Ön képes önállóan elkészíteni a maszkot a haj erősítésére:

2 evőkanál. l. erős zsálya leves, 1 teáskanál lenmagolaj és aloe gyümölcslé, 1 evőkanál. L. kefira, alaposan keverjünk össze egy csepp vaníliaolajat, a keveréket 20 percig vigye fel a hajára. mosás előtt.

A vaníliaolajat tartalmazó pénzeszközöket nem használják, mielőtt a napsütéses napokon kívül mennek. Életkori foltokat okozhat!

 • Tápláló ráncos maszk

Fél avokádó, 1⁄2 rész egy banán, 1 evőkanál. l. puha túró, 1 óra. l. kókuszolaj, 2 sapka. vaníliaolaj.

Hámozott avokádó és banán, túró, vaj, turmixgépbe, habverővel. A kapott masszát az arc és a nyak bőrére alkalmazzuk. Hagyja a maszkot a bőrön 30 percig. Mossa le a maszk maradványait meleg vízzel.

A maszk használata 2 p. egy hét alatt.

Egyetlen adag arckrém hozzá 1 sapkát. vaníliaolaj, keverjük össze. Minden alkalommal készítsen egy friss tejszínt.

1 evőkanál. l. vastag krém, 1 teáskanál. zúzott zab, természetes őrölt kávé és lenmagolaj, keverjük össze egy csepp vanília, alkalmazzuk a bőrre, elkerüljük a szemhéjakat és a dekoltázsot (a maradékot a bőrön lehet alkalmazni), hagyjuk 15 percig, majd enyhén masszírozzuk az arcot öblítse le vízzel.

A maszk tökéletesen táplálja és tisztítja a bőrt, meghúzza.

 • Maszk a körmök és a kézbőr számára

1 evőkanál. l. olívaolaj, 1 evőkanál. tejföl, 1 teáskanál. frissen facsart citromlé, 1 teáskanál aloe gyümölcslé, 1 csepp vanília keverék.

A terméket alaposan dörzsöljük a körmökbe és a kutikába, a kezek bőrére helyezzük, 15 percig hagyjuk. Mossuk le vízzel, tápláljuk be a tápláló krémet a kezek bőrére.

A maszk erősíti a körmöket, táplálja a kezek bőrét.

Vigyázat! Az összes pozitív tulajdonsággal rendelkező vaníliaolaj allergiás reakciót okozhat. Használat előtt ügyeljen arra, hogy tesztelje az allergiát: 1 csepp illatos eszköz a könyök kanyarban. Ha a bőrpír 2 óra múlva jelenik meg, hagyja abba ezt a gyógyszert!

A túladagolás vagy az olaj tartós használata fejfájást okozhat.

Érdekes! Az aromás vaníliaolaj a bosszantó szúnyogoktól és feketéktól mentes. Ahhoz, hogy megvédje az otthont a meghívatlan vendégektől, adjon hozzá néhány csepp pénzt a kandallóba vagy az aromalampu-ba. A kampányban megszabadulhat a bosszantó rovaroktól, ha 2 csepp vaníliaolajat csepegtet a tűzbe.

Mielőtt elindulna az utcai 2-es kupakra. Adjunk hozzá olajat a hidratálóhoz vagy a krémhez, helyezzük a terméket a bőrre.

Ellenjavallatok

Vaníliaolajat nem lehet szájon át bevenni a terhesség korai szakaszában.

Az egyéni intolerancia az eszköz használatának ellenjavallata.

Az olaj kellemes pillanatokat ad, ha megfelelően használják. A szerszám használata során vegye figyelembe a dózist, és élvezze a természet által adott kellemes illatot!

http://dar-zdorovya.ru/maslo-vanili.html

Vaníliaolaj - tulajdonságok és alkalmazás

A cikk vaníliaolajról beszél. Megismerkedik annak összetételével, varázslatos akcióival és előnyeivel a test számára.

Mi a vanília

A vanília az évelő szőlő nemzetségébe tartozik. A növény felületi gyökerű szár, egy fa köré tekercselve. Nagy mennyiségű virága és virága évente egyszer egy napra.

A vanília gyümölcse magvető.

Az érlelés után a hüvelyeket szárítják és illatos fűszerként használják. A fűszereket már régóta értékelik az emberek, és az egyik legdrágábbnak minősül, mivel a méhek és a kolibri virágai virágokkal kerülnek beporzásra.

Az ókorban az indiánok vanília hüvelyeket használtak valutaként, és adókat fizettek. Kicsit később, elkezdték hozzáadni a gyógyászati ​​dekóderekhez és a fumigáló lakásokhoz.

A növény Madagaszkáron, a Karib-szigeteken, Kínában, Dél-Amerikában, Indonéziában nő. Vanília gyümölcsök hozzáadódnak a süteményekhez, édességekhez, szirupokhoz, italokhoz és a dohány ízesítéséhez.

Vanília illóolaj népszerű a kozmetikában és az orvostudományban.

A vaníliaolaj kémiai összetétele

Az illóolajat a növényi hüvelyek kitermelésével nyerik a vanília gyümölcséből.

A termék barna színű és édes, tartós illatú dohányjegyekkel.

Az olaj kémiai összetétele: aniszinsav, furfurál, ecetsav, geranil-acetát, eugenol, fahéjéter, hidrobenzalgid.

Az olaj a bergamott, a muskátli, a szegfűszeg, a jázmin, a kardamom, a rózsa, a szantálfa, az ylang-ylang észtereit ötvözi.

Vaníliaolaj tulajdonságai és alkalmazása

A vaníliaolajat már régóta használják a gyógyászatban. Az eszköz képes kezelni az emésztési problémákat, normalizálja a vércukorszintet, segít a radiculitisben és az ízületi gyulladásban. Ezzel készítsen tömörítéseket és gyógyászati ​​tinktúrákat. A termék segít az alkoholfüggőség elleni küzdelemben is.

A kozmetológiában leggyakrabban használt olaj. Segít megelőzni a ráncokat, simítja a bőrt és csökkenti a gyulladást.

Vaníliaolaj - nélkülözhetetlen eszköz a haj számára. Segít harcolni az osztott végekkel, a haj fényét és térfogatát biztosítja.

Vaníliaolaj előnyei:

 • serkenti az izomaktivitást;
 • kezeli a gyomor-bél traktus betegségeit;
 • bontja a szénhidrátokat;
 • segít az álmatlanság elleni küzdelemben;
 • enyhíti a láz és az influenza elleni küzdelem;
 • a hátsó betegségek elleni küzdelem és a tünetek enyhítése;
 • normalizálja a vércukorszintet;
 • boldogságot és örömöt ad;
 • megtisztítja az epidermist.

Használja az eszközt aromaterápiás szekciókhoz, mivel az íze kedvezően befolyásolja az érzelmi szférát és javítja a jólétet.

Vaníliaolaj belsejében, az orvosával folytatott konzultációt követően alkalmazható. Ehhez adjunk hozzá 1 csepp olajat 1 evőkanál. lekvárral és tejet iszik. Ez segít a görcs és a fájdalom enyhítésében.

Vanília illóolajat adnak hozzá a drága parfümök összetételéhez, mivel kiváló aromát ad nekik.

Vaníliaolaj kozmetikában

A vaníliaolaj segít az érzékeny, idős és sérült bőr ellátásában. Az eszköz táplálja és hidratálja a dermist, táplálja tápanyagokkal és oxigénnel.

Pozitívan hat a hajra. Megerősíti őket, selymesvé teszi őket, és megakadályozza a tanglingot.

A vaníliaolaj aktívan küzd a cellulit és segít megszüntetni a striákot. Használja azt is a körmök erősítésére és növekedésére.

Parfümként vaníliaolajat használhat.

A kozmetikusok azt javasolják, hogy a terméket maszkok és cserjések készítéséhez használják.

A recepteket az alábbiakban mutatjuk be.

Vaníliaolaj az arcra

A szerszám segít a bőr megkönnyebbülésében és egészséges, virágzó megjelenésben. Az otthon elkészített héjak, maszkok és arctisztítók segítenek elkerülni a ráncok korai megjelenését.

Felhívjuk figyelmét, hogy a vaníliaolaj termékeket nem szabad a napsütés előtt használni - ez a korszakfoltok megjelenését okozhatja.

Ráncos maszk

összetevők:

 1. Avokádó - ½ db.
 2. Banán - ½ db.
 3. Puha túró - 1 evőkanál.
 4. Kókuszolaj - 1 evőkanál.
 5. Vanília illóolaj - 2 csepp.

Hogyan kell főzni: hámozzuk meg az avokádót és a banánhámokat, és adjuk hozzá a többi összetevőt. Vágjon egy keverővel vagy keverővel.

Hogyan kell használni: Kozmetikai ecsettel alkalmazza az arcát az így kapott tömegre. Alkalmazható a nyakra és a dekoltázsra.

Hagyjuk 30 percig hagyni, és meleg vízzel öblítsük le.

Eredmény: A hatás a maszk több alkalmazása után is észrevehető lesz. A bőr lágy, rugalmas, és a ráncok kevésbé lesznek észrevehetőek.

Hidratáló hámlás

összetevők:

 1. Zabpehely finomra őrölt - 2 evőkanál.
 2. Jojobaolaj - 1 evőkanál.
 3. Vanília illóolaj - 2 csepp.
 4. Őrölt kávé - ½ teáskanál
 5. Rózsa illóolaj - 1 csepp.

Hogyan kell főzni: Keverjük össze az összetevőket.

Használat: A terméket tisztított arcra kell felhordani és 5 percig masszírozni. Mossa le vízzel. A szerszám maszkként használható.

Eredmény: A maszk hidratálja a bőrt, megvilágítja az arc tónusát, megakadályozza a gyulladás megjelenését.

Akne maszk

összetevők:

 1. Vanília illóolaj - 2 csepp.
 2. Kék agyag - 2 evőkanál.
 3. Tej - 2 evőkanál.
 4. Szegfűszeg olaj - 1 csepp.

Hogyan kell főzni: Hígítsuk agyagot tejjel, és adjuk hozzá a többi összetevőt.

Használat: Használja az elegyet az arcodra és hagyd 25-30 percig. Mossa le meleg vízzel. Az eljárás végén törölje meg arcát egy tonikussal.

Eredmény: A maszk kiszárítja a gyulladást és eltávolítja a postacne nyomokat. Az eredményt egy hónapos kezelés után észleli.

Fehérítő maszk

összetevők:

 1. Búzadara - 2 evőkanál.
 2. Narancslé - 2 evőkanál.
 3. Vanília illóolaj - 2 csepp.
 4. Citrom illóolaj - 2 csepp.

Hogyan kell főzni: Keverjük össze az összetevőket.

Használat: A masszát kozmetikai ecsettel kell felhordani az arcra, és hagyni 30 percig. Öblítsük le meleg vízzel és citromlével.

Az eljárás végén alkalmazzon hidratálószert.

Eredmény: A maszk felkavarja a bőrt, és megvilágítja az arc hangját.

Test vaníliaolaj

Vaníliaolaj segít megelőzni a striák és a cellulit. A szerszám segít a bőr rugalmasságának és rugalmasságának javításában.

Testradír

összetevők:

 1. Cukor - 2 evőkanál.
 2. Fahéj - 1 csipet.
 3. Vanília illóolaj - 2 csepp.
 4. Mandulaolaj - 2 evőkanál.
 5. Őrölt kávé - 1 evőkanál

Hogyan kell főzni: Keverjük össze az összetevőket.

Használat: 7 percig vigyük fel a masszát a megtisztított bőrre és a bozótra. Használhatja a test vagy a mosogatórongy merev kefét - ez növeli a hatást. Öblítse le vízzel, és nyugtató krémet használjon.

Eredmény: A termék levágja a keratinos bőrt és megszünteti a cellulitist.

Testmaszk

összetevők:

 1. Puha túró - 4 evőkanál.
 2. Vanília illóolaj - 3 csepp.
 3. Banán - 1 db.
 4. Eper - 3 db.
 5. Rózsa illóolaj - 1 csepp.

Hogyan kell főzni: Csatlakoztassa az összetevőket. Vágjon egy keverővel vagy keverővel.

Használat: Tisztítsa meg a terméket a bőr tisztításához és hagyja 20 percig hagyni. Mossa le vízzel. Az eljárást követően alkalmazzunk hidratálót és masszírozzuk a testet 2 percig.

Eredmény: A bőr lágy és selymes lesz a maszk használata után.

Vaníliaolaj hajra

Az olaj segít erősíteni a hajat, felgyorsítja növekedését és megakadályozza a hajhullást.

Feszesítő maszk

összetevők:

 1. Olívaolaj - 1 evőkanál.
 2. Vanília illóolaj - 2 csepp.
 3. Sárgája - 1 db.
 4. Mandulaolaj - 1 evőkanál.
 5. Konyak - 1 evőkanál
 6. Ylang Ylang illóolaj - 1 csepp.

Hogyan kell főzni: A tojássárgáját felhordjuk, és adjuk hozzá a többi összetevőt. Keverjük össze, hogy egyenletes konzisztenciát kapjunk.

Hogyan kell használni: A terméket egyenletesen szórja a hajgyökerekre. Tegye a kupakot, és hagyja 1 órán át a maszkot. A nagyobb hatékonyság érdekében a haját hajszárítóval 3 percig melegítheti, és törölje le a fejét egy törülközővel.

Öblítse le meleg vízzel, és öblítse le a haját samponnal.

Eredmény: A maszk segíti a haj erősítését és a növekedés felgyorsítását.

Vaníliaolaj a körmök számára

A termék elősegíti a körömlemez megerősítését.

Megakadályozza a körmök törékenységét és hámlását.

Maszk a körmök és a kutikula

összetevők:

 1. Vanília illóolaj - 3 csepp.
 2. Kókuszolaj - 1 evőkanál.
 3. Citrom illóolaj - 1 csepp.
 4. Mandulaolaj - ½ tl.

Hogyan kell főzni: Keverjük össze az összetevőket. Melegítsük 2 percig vízfürdőben.

Használat: A terméket a kutikula és a körömlemezre kell felhordani. Hagyjuk 15 percig hagyni. Távolítson el minden maradékot egy papírtörlővel.

Eredmény: A szerszám lágyítja a kutikát és erősíti a körmöket. A kozmetikai lakk alkalmazása előtt ajánlott ilyen eljárást végrehajtani.

Blackfly Vanillin Oil

Vaníliaolaj segít megszabadulni a fekete legyektől és a szúnyogoktól. Ezzel a rovarokat elrontó spray-ket készíthet. Továbbá, néhány csepp olaj is hozzáadható a tűzhöz vagy a kandallóhoz.

A fekete legyek közül a leghatékonyabb mód az, hogy 3-4 csepp olajat adjunk az olajégőhöz. A vanília levegő illata elnyomja a szedereket és a szúnyogokat.

Egy pár csepp terméket adagolhat a hidratálószerekhez vagy a baba krémekhez. Alkalmazza őket, mielőtt a természetbe kerülne - ez segít elkerülni a rovarcsípéseket.

Vaníliaolaj varázslatban

A vaníliaolajat már régóta használják a tisztítás és hasznosítás rituálékában. Ez normalizálja a belső egyensúlyt, megnyitja a csakrákat és növeli az energiát.

Leggyakrabban az eszközt füstölőként használják a hálószobában. A vanília illata fokozza az érzékiséget és a szexualitást, mivel ez egy afrodiziákum. A szag örömöt és örömöt okoz. Az olajot a rituálékban használják fel a második félidő elnyerésére és a partnerek közötti kommunikáció erősítésére.

Allergia vaníliaolajra

Vaníliaolaj, mint bármelyik éter, allergiás reakciót okozhat kiütés formájában.

Ennek elkerülése érdekében a szerszám első alkalmazása előtt végezzen könnyű vizsgálatot: csepp olajat cseppentünk a bőrre, és hagyjuk 15 percig hagyni. Ha a bőr nem jelenik meg bőrpírnak - használja a szerszámot.

Vaníliaolaj a terhesség alatt

A szerszám nem használható a terhesség korai szakaszában. Ne használja belülről bármikor.

Ha úgy dönt, hogy aromaterápiás szekciót tart, akkor emlékezzen arra, hogy kb. 20-30 percig kell belélegeznie a vanília aromáját.

Az olaj alapú maszkok és cserjések segítenek elkerülni a striák és a cellulit megjelenését.

Vaníliaolaj aromaterápia

Vaníliaolaj lazít, segít megszabadulni a rémálmoktól, növeli a koncentrációt és megszünteti az obszesszív ötleteket.

Az olaj illata boldogságot és belső harmóniát kölcsönöz.

A vanília illata teljességérzetet ad, szabályozza az étvágyat. Ha meg akarja szabadulni a túlsúlytól - tartsa az aromaterápiás üléseket a termék hozzáadásával.

Ellenjavallatok és korlátozások

Vaníliaolaj nem ajánlott terhes nőknek a korai szakaszban. A termék egyéni intoleranciát is okozhat.

A vanília éter használata előtt forduljon orvosához.

Hol vásárolhatok?

Vaníliaolaj megvásárolható a gyógyszertárban, vagy az online áruházban rendelhető.

Vélemények

Legutóbb kiváló termékeket találtam a termékhez - parfümként használom, mivel az olaj nagyon illatos. Vaníliaolaj vonzza a férfiak figyelmét.

A sütéshez mindig használja a vajat. Az aroma kényelmesen kitölti a házat, és a sütemények nagyszerűek! A szerszám természetesen a megfelelő táplálkozással kombinálta a cellulitit. A termék jellemzői hihetetlenek. Azt tanácsolom!

Lyudmila, 33 éves

Legutóbb megértettem, hogyan kell használni a vaníliaolajat. Régebben szkeptikus voltam az éterekkel kapcsolatban. De ez az eszköz megütett. Lenyűgöző aromája van és megmentett egy hosszan tartó depressziótól. Is használjon vanília szúnyogolajat. Minden barátomnak tanácsot adok neki.

http://anukapohudei.ru/ehfirnye-masla/vanil

Vanília illóolaj tulajdonságai és alkalmazása

Vanília illóolaj sokan vonzódnak a rendkívüli aromájával és a jótékony tulajdonságainak egész arzenáljával, melyet a testre gyakorol. A minőségi termék nem olcsó, mivel a termelése nagyon nehéz. Az olaj több, mint 150 olyan összetevő nevet tartalmaz, amelyek komplex hatásúak. Sok étrend-receptet tartalmaz házi kozmetikumokhoz és gyógyszerekhez.

Összetétel és hasznos tulajdonságok

A vanília illóolaj konzisztenciája viszkózus, viszkózus, sötét árnyalatú és kellemes aromájú. A termék összetétele a következő hatóanyagokat tartalmazza:

 • anizinsav - elpusztítja a kórokozókat;
 • furfurál - édes aromát ad;
 • Kapronsav - hemosztatikus hatása van (segít a vérzés elleni küzdelemben);
 • vanillin - megnyugtatja az idegrendszert;
 • eugenol - fájdalomcsillapító hatása van;
 • zsírsavak - hidratálja és táplálja, megszünteti a bőr hámlását.

Vanília illóolaj egy meglehetősen drága termék.

 • javítja a hangulatot és csökkenti a depressziót;
 • növeli a szexuális vágyat;
 • serkenti az étvágyat;
 • erősíti az immunrendszert;
 • csökkenti a gyulladásos folyamatok intenzitását a bőrben;
 • elpusztítja a gombákat;
 • javítja az alvást;
 • segít megszabadulni a ráncoktól;
 • kiküszöböli a kumulációt;
 • segít a pattanások elleni küzdelemben;
 • felgyorsítja a haj növekedését, ragyogóbbá teszi őket, és megakadályozza a hajhullást.

A vanília-észter különböző etiológiák dermatitisének leküzdésére használható. Továbbá a termék hatékony a rozacea kezelésében.

Vanília illóolaj - videó

Vanília illóolaj alkalmazása

Vanília illóolajat használnak a test gyógyítására és kozmetikai célokra.

Kozmetikai dúsítás

A terméket a masszázs keverék gazdagítására használják. Ehhez 1 evőkanál. l. bármilyen speciális krém (használhatja a szokásos gyermekeket) vagy alapolaj, aminek vanília-észtert kell hozzáadnia 3 csepp mennyiségben. A masszázs ezzel a keverékkel lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a fáradtságtól, az izomfeszültségtől és a stressz hatásától.

Vaníliaolajat adnak az arc- és testápoló krémeknek. Ennek eredményeként nemcsak csodálatos illatanyagot kaphat, hanem a bőr rugalmasságát és bársonyos megjelenését is biztosíthatja. 1 teáskanál. minden krém elegendő 1 csepp olaj. Ugyanez az elv samponokkal és hajápoló szerekkel is gazdagítható.

Az éter használata a haj javítására

Vanília-éter használható mindennapi fésülésre. Ebben az esetben a haj nemcsak kellemesen illatú, hanem sokkal ismertebb és fényesebb lesz. Ebből a célból szükséges, hogy a fésűt 2 csepp vaníliaolajjal kenje meg, és minden fonalat fésüljön fel 5-10 alkalommal. Ismételje meg az eljárást minden második napon.

A hajhullás megszüntetéséhez és a hajgyökerek erősítéséhez 2 evőkanál kell venni. l. olívaolajat és adjunk hozzá 3 csepp vanília-észtert. Keverje össze mindkét összetevőt. Ezután dörzsölje be a fejbőrbe és 20 perc múlva mossa le.

Az olívaolaj vanília éterrel kombinálva erősíti a haj gyökereit

Az egészségre és a fényességre a hajtermék kombinálható a farokolajjal, az előző recepthez hasonló arányban. Alkalmazza a maszkot nedves haj masszázs mozgások. Ezután tegyen egy műanyag zacskót a feje fölé, és törölközővel rögzítse. 15 perc múlva öblítse le samponnal.

Elég, ha vanília illóolaj alapú maszkokat alkalmazunk 10 napon belül 2 hónapig. Akkor jobb, ha 3 hétig szünetet tart.

A parfümolaj vanília-éterrel kombinálva megakadályozza a hajhullást és serkenti a növekedést

Vanília vaj receptek az arc szépség

A vaníliaolaj kiváló megoldás a fakulás és a problémás bőr kezelésére. A leghatékonyabb receptek:

 1. Anti-aging maszk. Ez 1 tl. szőlőmagolaj. Szükséges 1 csepp rózsafa és vanília-éter hozzáadása. Minden keverjük össze és alkalmazzuk a bőrt. 15 perc elteltével vízzel öblítheti és hidratálja az arcát. Ismételje meg hetente egyszer.
 2. Tonikus összetétel. Szüksége van 1 teáskanál. Jojobaolaj és adjunk hozzá 1 csepp étert szantálfa és vanília. Az összetevők összekeverése után egyenletesen eloszlik az arcra, és hagyjuk 15 percig hagyni. Ezután öblítse le és hidratálja a bőrt krémmel. Ismételje meg az eljárást hetente kétszer.
 3. Akne maszk. 1 evőkanál fog. l. kék agyag, amelyet meleg vízzel kell hígítani. Ezután adjunk hozzá 3 csepp vanília-észtert. Alkalmazza a bőrt és hagyja, amíg agyag megszárad (kb. 10 perc). Ezután öblítse le vízzel. Ismételje meg hetente kétszer.

Vanília-éter nem ajánlott a szem körüli területre, hogy ne okozzon irritációt.

Hozzávalók az arcápoló receptekhez - Galéria

További felhasználások

Ahhoz, hogy megszabaduljon a stressztől és javítsa a jólétet, az aromaterápiához használhatja a vaníliaolajat levendula kombinációjával. A legjobb, ha az eljárást lefekvés előtt 2 órával végezzük. Ehhez 6 csepp vanília-észter és 4 levendula szükséges. Keverjük össze és adjuk hozzá 1 evőkanál. l. a víz. Ezután helyezzen egy aromát. Az eljárás akár 20 percig tart, a kurzus legalább 10 nap.

A vanília-étert az aromaterápiában használják a zavaró gondolatok kiküszöbölésének eszközeként. Az eljárás lehetővé teszi, hogy pozitív módon pihenjen és hangoljon.

Az immunrendszer erősítése és a bőrkiütés megszabadulása érdekében ajánlott a terméket a fürdőbe helyezni. 4 csepp vanília-étert keverünk 2 csepp eukaliptusz keverékével, és adjunk hozzá 1 evőkanál. l. tej vagy tengeri só. Ezután öntsük vízbe és keverjük össze. Az eljárás időtartama legalább 15 perc, de nem több, mint 25. A víz hőmérséklete 39-40 fok.

Ha 2 csepp vanília-étert és mandarinot keverünk össze, majd adjunk hozzá 1 evőkanál. l. tej, tejszín vagy tengeri só, hatékony cellulózellenes gyógyszert kaphat. A kapott keveréket hozzá kell adni a fürdőhöz. Az eljárás időtartama legalább 15 perc. A tanfolyam 14 nap.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a cellulitból, egy vanília-éteres fürdőt ajánlunk masszázzsal kiegészíteni, amit azonnal meg kell tenni.

Összetevők az aromaterápiához és a vanília-éter fürdőkhöz - Galéria

Vélemények

A tavaly ősszel vaníliaolajjal találkoztam, az aromája kellemesen meleg. A gyártó honlapján az olaj 221 rubelt árul, nem értem, miért vettem ezt a különbséget egy egyszerű gyógyszertárban 129 rubelért. Amikor vettem gondolat illóolajat, ugyanaz a folyadék, de az olaj elég vastag. Cseppet néhány csepp egy fésűre és fésülködöm a hajam, a haj ragyog, bár ha túlzásba vesszük, a haja piszkos lesz. Az olaj nemcsak ragyog, hanem lágy. Az olajpalack padlója néhány hónapig tartott, aztán azt gondoltam, hogy mi történik, ha egy másik alapolajat öntünk az olajba, ráadásul a vaníliaolaj ugyanolyan vastag, mint a hagyományos alapolaj. Hogy őszinte legyek, nem emlékszem, hogy milyen olaj van öntve egy üveg vaníliaolajra, valószínűleg az őszibarackolaj, az olaj nem dörzsölte le a tulajdonságait, és az aromakiszapítás után a hajuk ugyanolyan puha. Tartósított szag), ezért meghosszabbítottam a vanília illóolaj élettartamát)

A vanília illóolaj fényesebbé és hajlamosabbá teszi a hajat

Cherrry

http://irecommend.ru/content/vkusnoe-maslo-kak-prodlit-zapakh-vanili

mivel vanília illata szeretője elvben, alapvetően a parfüm nagy része ebből a jegyzetből származik, úgy döntöttem, hogy a következő olajjal vaníliaolajat vásárolok. Megmondom, hogyan használom kozmetikai célokra. Először is használható, ha hozzáadjuk az arcmaszkhoz, nevezetesen kék vagy zöld agyagot használok, mondjuk egy evőkanál ebből a padlóból, keverjük össze egy vastag szuszpenziót meleg vízzel, és adjunk hozzá néhány csepp olajat, először észrevettem, hogy amikor használják, a bőr nem olyan szűk, és másodsorban egy kis arcot és tónusokat adhat meg, ha újra kéri. Általánosságban elmondható, hogy attól a hatástól fogva izgatott lesz ez a 100 százalék. Másodszor, a problémás bőrt szárító bőrként használom, nevezetesen, keverem a napkrémmel és alkalmazom az arcomon, ha éjszaka krémmel csinálom, akkor a hatás általában zúzódás, a bőröm sima reggel... néha a parfüm helyett a nyakamra helyezem. )

lifeisgood21

https://otzovik.com/review_3386715.html

Pluszok: Kellemes meleg illat. Óvatosan törődik a bőrrel. Alkalmas parfüm helyett. Hátrányok: Nehéz megtalálni a rendes üzletekben és a gyógyszertárakban. Véletlenül láttam vanília illóolajat a Life Shopban. Rögtön megvettem, mert biztos voltam benne, hogy az íze megfelel az ismerős vaníliának. Az eladó nem konzultált, de nem kezdeményezte. Amikor kinyitottam az apró 1,5 mm-es kémcsövet, és otthon szippantottam, meglepődtem, hogy nem is volt egy finom cukrászda. A szag teljesen más volt, de nagyon kellemes volt. Ezt az olajat elsősorban aroma lámpában használtam. Nagyon jól kombinálva (az én ízlésem) egy csillagánizs, szegfűszeg, fahéj. Ezek az ízek önmagukban nem mindenkinek szólnak. Egy vanília éter ad nekik lágyságot. Ezzel 5–7 vanília illóolaj cseppénél 1 csepp olajat adtam, vagy 2 csepp valamit. Télen szerettem otthon ilyen csokorot használni. Úgy tűnik, hogy nem csak mentálisan, hanem fizikailag is felmelegszik. Az apartman annyira kényelmes. Lélegezni és lélegezni akarok, felejtve, hogy kívül esik.

válogatós

https://otzovik.com/review_459888.html

A vaníliaolaj más észterekkel kombinálva használható a bőr és a haj állapotának javítására, valamint a szervezet védekezésének erősítésére. A termék kellemes illata lehetővé teszi, hogy parfüm helyett használja. A szerszám nagy mennyiségben történő felhasználása tiszta formában azonban nem ajánlott, különösen azok számára, akik érzékeny bőrűek.

http://aromamasla.com/aromaterapiya/efirnoe-maslo-vanili.html

Vanília illóolaj tulajdonságai, alkalmazása

Szinte mindenki az életben kellett belélegeznie a vanília aromáját, vonzza és lenyűgözi. A fűszerek hazája Mexikó. A főzés során széles körben használják a vaníliás cukrot és a vanillint. Nemrégiben vaníliaolaj vált népszerűvé, amely gyógyászati ​​célokra is használható.

A vaníliaolaj hasznos tulajdonságai

Ősi idők óta a vanília orchideákból származó forrásokat használták láz, diszpepszia és klorózis kezelésére. Úgy vélték, hogy a vanília az idegrendszeri és mentális zavarok legjobb gyógyszere. Segített az emésztési folyamat javításában, megszabadulni a bélben lévő gázoktól. Vanília kezelt anémia.

Érdekes! Az azték orchidea vanília a harmónia, a lelkiség jelképének tekinthető. Ha egy ember dühös, ideges volt, meg kellett belélegeznie a vanília illatát, és minden kellemetlen érzés hagyta.

Vaníliaolaj édes, fűszeres, finom aromájú. Aktívan használják a kozmetológiában, az orvostudományban és az aromaterápiában. Az esszenciális vaníliaolaj előállításához vanília gyümölcsét használják.

A természetes vaníliaésztereket erős aphrodisiacnak tekintik. Az olajat gyógyászati ​​célokra használják belső szervek kezelésére, és pozitív hatással van a bőrre is. Bebizonyosodott, hogy a vaníliaolaj segít az energia aktiválásában, elindítja az összes élettani folyamatot.

Vaníliaolaj használata kozmetikában

A luxus kozmetikumokhoz, parfümökhöz természetes terméket adnak. Az olaj nemcsak kitűnő aromával tölti ki az eszközt, hanem kedvező tulajdonságokkal is rendelkezik. A vaníliaolaj ideális az érzékeny és finom bőr ápolására. Ezzel enyhítheti a gyulladást, megszabadulhat a pelyhesedéstől.

Ellenőrizni kell! A vaníliaolaj javítja a bőr rugalmasságát, hidratálja és javítja a színét. Ha van pigment foltja? Győződjön meg róla, hogy kipróbálhatja a vaníliaolajat, fehéríti a bőrt.

A termék érzékeny, érett, száraz, irritált bőrre alkalmas. Mivel a vanília hasznos anyagokat tartalmaz, a szükséges összetevőkkel gazdagítja a bőrt.

A vaníliaolaj terápiás hatása

A hagyományos orvostudomány már régóta aktívan használja ezt az eszközt, mert újraindítja az összes emésztési folyamatot, szabályozza a savasságot. Vaníliaolajat ajánlott nőknek a premenstruációs időszakban, ez nagyban megkönnyíti az összes tünetet. Az eszközt a cukorbetegség kezelésére írják elő, mert tökéletesen kihasználja és bontja a szénhidrátokat.

Fájdalmas bőr, bőrkiütés? Vásároljon vaníliaolajat, amelynek segítségével gyorsan eltávolíthatja a gyulladást, tisztíthatja és helyreállíthatja a bőrt.

Vaníliaolaj bizonyítottan semlegesíti az alkoholos hatásokat. A népi gyógyászatban az eszközt az izomaktivitás növelésére és a gyomor-bélrendszer helyreállítására használják. A népi gyógyítók biztosak abban, hogy a vaníliaolajat a következők kezelésére kell használni:

Javasolt fokozott ingerlékenység, izgatottság, különböző mentális zavarok, valamint álmatlanság használata.

Úgy vélik, hogy a vaníliaolaj segít pihenni, megnyugtatni az idegeket, ugyanakkor javítja a memóriát és növeli a koncentrációt. Miért ne próbálja meg a jogorvoslatot? Régóta igazolták, hogy a vaníliaolaj a legerősebb antidepresszáns. Az eszközt az étvágy növelésére használják. A természetes olajnak terápiás hatása van, javítja az összes belső szerv működését.

A vaníliaolaj fő felhasználása

Szeretne békét, nyugalmat, kényelmet biztosítani otthonában? Tegyünk néhány csepp az aroma lámpába, és élvezze a csodálatos aromát.

Fontos, hogy a terméket helyesen használja, szigorúan betartva az adagolást:

 • Aromás lámpában elegendő 4 csepp olajat cseppenteni.
 • Aromamedallionban csepp 1 csepp.
 • A kozmetikumok dúsításához elegendő 3 csepp.
 • A fürdőben 6 csepp vaníliaolajat csepegtethet.
 • A masszázshoz 4 csepp vaníliaolajat használunk, győződjön meg róla, hogy keverjük össze az alapolajjal.
 • Belül 2 csepp olajat kell tennie egy teáskanál mézzel.

Stressz vaníliaolaj

Gyakran egy nő enyhíti a stresszt valami édes, és aztán túlsúlyos. Az élet tele van stresszel! Ha folyamatosan megnyugtatod magad az étellel, nemcsak fogyni tudsz, hanem különböző betegségeket is kaphatsz.

Nagyon ideges vagy, nem tudod együtt húzni magad? Töltsön aromaterápiát vaníliaolajjal. Vanília ízű különleges vakolat vásárolható. A finom fűszer belégzése, megszabadulhat a stressztől, úgy érzi, mint egy teljesen boldog ember.

Pihentető fürdő vaníliaolajjal

A mindennapi problémák, az élet erős feszültséghez vezet, ami tükröződik a személyes életben. Ha fel kell ébrednie, térjen vissza a romantikus érzésekre. Készítsen vaníliafürdőt (töltse fel a fürdőt vízzel, és tegyen rá 6 csepp vaníliaolajat). Elkészítheti a gyógyító anyagot a fürdő számára: vegye be 100 gramm tejszínt, csepegtető esszenciális rózsaolajat (1 csepp), a pimentoolajat és a vaníliát (mindegyik 3 csepp). Ezzel az eszközzel felmelegszik és javítja a vérkeringést.

Ellenjavallatok vaníliaolaj használatakor

A termék nem alkalmazható egyéni intoleranciában, mert erős allergiás reakcióhoz vezethet. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a vaníliaolaj fototoxikus, ezért ellenjavallt, mielőtt a forró szezonban kívülre megy.

Összefoglalva, ma már ismerjük a lenyűgöző vaníliaolajat, amely kulináris, kozmetikai és gyógyászati ​​célokra használható. A lényeg az, hogy ismerjük az intézkedést, pontosan figyeljük meg az adagot, és ellenőrizzük a termék reakcióját. Elég gyakran vaníliaolaj okoz allergiát, így használat előtt, tegyen egy kis mennyiséget a csuklójára. Egy idő után ellenőrizze, hogy nincs-e bőrpír, duzzanat, irritáció, a termék megfelel-e Önnek. A vaníliaolajat biztonságosan használhatja.

http://medportal.su/efirnoe-maslo-vanili-primenenie-svojstva/

Vanília illóolaj

A legtöbb ember számára ennek a növénynek a csodálatos aromája kellemes érzelmeket okoz a kulináris kreativitással kapcsolatban, és serkenti az étvágyat.

De ezek a szőlőfajták nem korlátozódnak: az esszenciális vaníliaolaj sokoldalú hatást gyakorol az emberi testre. Meggyógyítja, megnyugtatja, erős emberiséget ad az emberiség erős felének, és segíti a nőket, hogy fiatalok maradjanak és sok éven át kívánatosak maradjanak.

A vanília gyártásának története és finomságai

Ennek az illatos növénynek a története a különböző forrásokból származó referenciák szerint kezdődik a Bernardino de Sahagun spanyol szerzetes munkájával, aki a XVI. Században élt, és az ókori Mexikó tanulmányozására szentelte magát, ahol a Columbus lábát még nem lépett be. Az Új Spanyolország ügyeinek általános története című munkájában részletesen leírja azt a növényt, amelyet korábban nem tudott, vanília, feldolgozási folyamata és további felhasználása.

De az első európai, aki a vanília ízével és aromájával találkozott, valójában Kolumbusz Christopher volt, aki a 16. században került Nicaragua modern államába. Legalább a legenda szerint. Ez volt az alapja a vanília további terjedésének Európában, ahol még hosszú ideig „valutává” vált a kereskedelmi ügyletekben, tulajdonságai és íze nagyra értékelték.

Vanília az orchidea család szőlője. A szubtropikában növekszik, és 30 méteres magasságot ér el. Virágok a bájos, nagy sárga virágokban. Amikor a virágzási idő véget ér, gyümölcsök jelennek meg - hosszú hüvelyek (néhány növényfajtánál 20 cm-ig) zöld színű, később használták vanília illóolaj előállítására.

A vaníliaolaj feldolgozása rendkívül időigényes. A hüvelyeket a növényi érettségből eltávolítják, forró (85 fokos) vízbe merítik 20 másodpercig, majd 60 fokos hőmérsékleten fermentációs folyamaton megy keresztül, és csak azt követően, hogy a gyümölcsök jellegzetes barna színű és szagúak. A következő szakaszban a nyersanyagokat több hónapig szárítjuk, és amikor fehér virágzik a hüvelyeken, az illóolajat kettős extrakcióval nyerik tőlük.

A modern világban a vanília fő termelése Madagaszkár, Indonézia és Kína.

Mivel az illóolaj-eljárás nagyon hosszú, a vaníliaolaj magas árat tartalmaz, és általában abszolút, csak drága parfümök előállításánál használják. Az ipari termelés gyakrabban vanillint vagy etil-vanillint használ, amelyet a szénhidrogén módszerrel állítanak elő.

A vanília illóolajainak összetétele és tulajdonságai

A mai napig nem teljesen megállapítható, hogy a vaníliakivonat összetételében mennyi értékes alkotóelem szerepel, a kutatók kutatása még folyamatban van. De eddig mintegy 150 anyagot azonosítottak, és közvetlenül a fő összetevő - a vanillin - nem haladja meg a teljes összetétel 2,9% -át, még a legmagasabb arányban sem.

Vaníliaolaj vastag és viszkózus konzisztenciájú, több árnyalatot egyesít a sárga-sárga borostól a barnaig.

A változatos összetétel tükröződik az olaj előnyös tulajdonságaiban. Azt kell mondanom, hogy az erős gyógyszerek csoportjába tartozik, ami rövid időn belül a várt hatást adja.

A vanília illóolajainak összetétele és tulajdonságai

A vanília éter fő tulajdonságai a következők:

 • Gyulladáscsökkentő;
 • fájdalomcsillapító;
 • anti-öregedés;
 • fanyar;
 • antibakteriális;
 • Alakformálás.

A vaníliaolaj gyógyászati ​​tulajdonságai

Más, ismert illóolajokkal összehasonlítva a vanília-éter-éterter terápiás lehetőségei meglehetősen szűkek, de azokon a területeken, ahol olajat használnak, nincs kétsége annak hatékonyságáról.

Megjegyezzük az olaj azon képességét, hogy segítsen a következő helyzetekben:

 • Az emésztőrendszer normalizálásával. Az olaj szintje savtartalom.
 • Az anyagcsere-folyamatokat szabályozza: elősegíti a szénhidrátok felszívódását és lebontását. Ez a cukorbetegek számára fontos tulajdonság.
 • A menstruációs ciklus diszfunkciójával rendelkező nők hozzájárulnak a normalizáláshoz, és kiküszöbölik a PMS problémáit.
 • A bőr gyulladásos folyamataiban a kiütés kezelése.
 • Az alkoholfüggőség kezelésében. Ebben az esetben a vaníliaolaj antidotumként (antidotumként) működik.

A vanília illóolajának aroma erős érzelmi hatással bír, ezért igazságtalan lenne elkerülni a vanília mágiájának ilyen fontos alkalmazási területét, mint a pszichoterápia.

 • Az olaj illata kiküszöböli az ideges feszültséget, legyőzi az agresszió megnyilvánulásait, csökkenti a düh és a harag intenzitását.
 • Ha az álmatlanságot elnyomják, elnyomják az elnyomó gondolatokat és a félelmeket, gyakran látogat egy depressziós állapotba, szorongásba, és fokozott ingerlékenységet észlel, biztosan vaníliaolajat kap.

Ez az illat átalakítja az állapotodat, mielőtt rájössz, hogy tetszik-e vagy sem. A szag varázsa békét és nyugalmat teremt, és úgy érzi, hogy minden rossz dolog mögötted, és új utakat nyit meg az élet nehézségeinek leküzdésében.

A vaníliaolaj gyógyászati ​​tulajdonságai

Vanília illóolaj kozmetikában

Vaníliaolaj sok hasznos dolgot tartalmaz, beleértve a B és B6 csoportok vitaminainak forrását is. Természetesen a kozmetikusok ezt üzembe helyezték, mivel ezek a vitaminok elengedhetetlenek a bőr és a haj különböző hatásaihoz, ideális esetben a bőr tónusának fenntartásához és a hajgyökerek erősítéséhez.

Arcbőr

A vanília-éter segít a bőr sima simításában, rugalmasságot ad, fehéríti, hidratálja. Tökéletesen tisztítja a pórusokat, megszünteti a gyulladást és az irritációt. A vaníliaolaj természetesen szívesen látja a nőket, akiknek már van életkori változása: hajlamos a ráncokra, hajlamosodásra és pigmentációra. Rövid ideig (kb. Egy hónap) vanília-éter rendszeres használatával visszaállíthatja a bőr lágyságát, helyreállíthatja az egészséges arcszínt.

Gyorsan észre fogod venni a pozitív változásokat:

 • a hámlás eltűnik
 • növeli a rugalmasságot
 • a finom ráncok eltűnnek,
 • Túlzott zsíros bőr.

Ehhez elegendő 3 csepp felvétele 15 ml fő kozmetikai termékre, és hamarosan a tükörben teljesen más, megújult nőt lát. Adjunk hozzá több megelőző hajkezelést, és a hatás még világosabb lesz.

 • A muskátli, a jázmin és a vaníliaolajok háromkomponensű keveréke jó recept lesz a bőr elhalványulásához. Ha 2 csepp étert használunk, akkor az alapolajjal kombinálható, és minden második napon alkalmazzuk, eltávolítva a 20 perces után alkalmazott felesleges maszkot.
 • Hatékony maszkot készíthetünk 3 csepp rózsafa és narancsolaj keverésével és vaníliaolaj hozzáadásával.

haj

És a hajápolás nem igényel különleges erőfeszítést. Vegyünk egy alap sampont a rendszeres használathoz, és adjunk hozzá két csepp vanília-étert és egy kötetet. A különféle hajmaszkokat, balzsamokat és krémeket gazdagíthatja, hogy erősítse a hajat vaníliaolajjal.

Ha fésülködését hajával naponta fésűs fésűvel a fésűfogakra alkalmazza, akkor gyorsan észlelhető a kívánt hatás. A haj fényes lesz, engedelmeskedik, megáll az osztódás és a kiesés.

Test bőr

Az arc és a haj gondozása során ne felejtsük el, hogy a test teljes bőrének állandó gondoskodásra van szüksége.

Bőrfiatalításhoz vanília illóolajjal kiegészített fürdők használata ajánlott. Az eljárás megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy 5-6 csepp étert oldunk egy evőkanál emulgeálószerben. Lehet tengeri só, tej, tejszín, kefir, méz. Ebben az esetben a vaníliaészter teljesen feloldódik és nem lebeg a víz felszínén.

A víz hőmérséklete körülbelül 39 fok legyen, az aromafürdő 15 perc. Két hét elteltével, amikor egy ilyen mágikus eljárást egy napos időközönként, akkor látni fogja, hogy a bőr meghúzódott, sima, megfiatalodik.

Vanília illóolaj egyéb felhasználása

A vaníliaolaj finom illata és tulajdonságai nemcsak meglepőek a terápiás és kozmetikai hatások varázsával. Ennek az elixírnek az érdekes oldala különösen az érzéki erotikus fantáziák felébresztése.

Vanília illóolaj-alkalmazások

A vanília erős aphrodisiac, ismerős az ókortól, növeli a szexuális vágyat, növeli a tesztoszteron szintet a férfiaknál. Éppen ezért, a vanília éter használatával, az impotenciát kezelik.

A vaníliaolaj használatának másik "hiperoszkópja" az ízesítő használata az élelmiszeriparban, főzés. Egy ritka desszert étel vanília ízének használata nélkül. Az üvegezett túrós bárok, fagylalt, sütemények, túrós ételek íze nem teljes, a vanília ízének nagyszerűsége nélkül.

Természetesen nehéz elképzelni az illatszergyártást a mágikus elixír használata nélkül. A parfüm illata, amelynek főbb megjegyzése a vanília étere, annyira megragadja, hogy egy bosszantó, édes és burkoló szag nehéz elképzelni.

A vaníliaolaj ára és minősége

Mint már említettük, a vanília illóolaj előállítása rendkívül hosszú és bonyolult folyamat. Ezért a hivatalos források szerint a tiszta vaníliaolaj már nem létezik, vagy kis mennyiségben állítják elő, és rendkívül ritka esetekben használják, és természetesen magas áron.

Az olaj, állítólag vanília, amely a boltok és gyógyszertárak kiskereskedelmi láncában vásárolható (80-100 rubel 5 ml-es kezdőár), nem természetes olaj, természetesen vanília kivonat, legjobb esetben alapolajokban oldva. Leggyakrabban a jojobaolajat alapolajként használják.

Eladáskor az abszolút vanília is megtalálható. Az ára jóval magasabb - 2000 rubeltől.

Most már ismeri a vanília illóolaj tulajdonságait, és az árát, és azt, hogy többnyire nem annak, hanem csak gyenge példányát vásároljuk.

http://agroflora.ru/efirnoe-maslo-vanili/