logo

Hogyan válasszuk ki a borotvapengéket?

Egy modern ember számára elég könnyű választani a borotvát és a pengéket, mivel a világ minden táján a gyártók a T alakú, újrafelhasználható vagy eldobható gépeket, elektromos berendezéseket és még borotvákat is gyártanak. Ez a fajta sokféleség nagyban leegyszerűsíti az élet és a borotválkozási eljárásokat minden ember számára. Bár kezdetben a borotválkozási folyamat csak veszélyes vágószerszámok használatát jelentette.

Napjainkban a gépek körülbelül 90% -a biztonságos, csak időközönként cserélő lapátokat kell vásárolnia a borotva számára annak funkcionalitásának bővítéséhez. A cserélhető pengék újrahasznosítható gépekhez patronok és kazetták, valamint T-alakú borotvákhoz szokásos fémlemezek készíthetők. Jobb beszélni arról, hogy melyik borotvapengék, hogyan válasszuk ki a „tollakat” egy bizonyos géphez, majd tovább beszélünk.

A pengék kiválasztása: mit kell tudni?

A borotválkozási kellékek és kiegészítők piacán a gyártók különböző típusú lapátokat kínálnak szerszámgépekhez és borotvákhoz, amelyek különböző kritériumok szerint változnak. Először is, a pengék enyhe acélok, vagy éppen ellenkezőleg, agresszívek. A gyártók számára gyártott acél eltérő lehet, minőségét különböző feldolgozási lehetőségek befolyásolják.

A férfiak legjellemzőbb csalódása az, hogy a legjobb pengék éles pengék. Valójában mindez az arcbőr típusától és a bajusz és a szakállszőrzet szerkezetétől függ.
A pengéket a bőrtípus szerint kell kiválasztani, például az érzékeny bőrre jobban előnyben kell részesíteni a „tollak” hipoallergén és puha tulajdonságait, hogy csökkentsék az agresszivitás mértékét. De a zsíros vagy normál bőr tulajdonosai számára az éles pengék jobban illeszkednek, ami nem húzódik ki, hanem kivágja a szőrszálakat. Leggyakrabban a pengék rozsdamentes acélból készülnek, különböző típusú bevonatokkal.

A rozsdamentes acélon kívül a kések szénacélból vagy szénből készülnek, és a bevonat platina, teflon, króm, waltram, kerámia vagy többféle keverék lehet. Néha a "toll" csak rozsdamentes acélból készül, bevonat nélkül. A legmélyebb lapok a következő gyártókat tartalmazzák:

 • Feather;
 • USA Personna;
 • astra;
 • Polsilver;
 • Personna Izrael;

A „tollak” kiválasztásakor az embernek a fej típusára és a borotválkozó fajtájára is támaszkodnia kell. És a fő szakértői tanácsok az összes ember kiválasztására a kísérletre való törekvés és a penge ideális márka és modelljének meghatározása a minta módszerrel.

A minőség elsődleges

A borotválkozó pengéjének kiválasztásakor szeretné megismerni a férfiakat, akik rendszeresen szembesülnek a borotválkozási eljárásokkal és következményeikkel. A borotválkozás sikeressége a gép típusától és a 90% -ig megfelelő lapátoktól függ, így a rossz választás az embernek bőrirritációt, kiütéseket, kopásokat és vágásokat okozhat. A pengék minősége az egyik fő kiválasztási kritérium, így a pengékre való mentés nem célszerű.

Nemrégiben a férfi borotválkozási kellékek gyártói és globális márkái megerősítik azt a tényt, hogy a lapátok minősége és ára nem mindig felel meg egymásnak. Sok középkategóriás pengék sokkal jobb minőségűek lehetnek, mint a nagy árú lapátok. És még a leghatékonyabb és kiváló minőségű pengék is megváltoztathatják tulajdonságaikat olyan tényezők hatására, mint a víz keménysége, a kozmetikai borotválkozási termékek és maga a gép.

A legnépszerűbb gyártók és borotva funkció

Annak megállapításához, hogy melyik borotvapengék jobbak a piacon kínáltaknál, az embernek elsődlegesen figyelnie kell a márkájú és márkájú gyártókra. Ezek globális márkák Merkur vagy Muhle, nem kevésbé követelték Gillette vagy Schick, valamint Feather és Astra. A legjobb pengék gyakran kétoldalúak, különböző típusú gépekhez használhatók. A szakértők a legjobb minőségű és megfizethető "tollak" előállítására hívják fel a felső háromt.

Gillette

A leghíresebb és legszélesebb körben a borotvák és a lapátok gyártója a Gillette. A Gillette lapátjait leggyakrabban a Mach3 vonal háromlapátos kazettáiban, valamint a Fusion vonal öt lapátos kazettájában fejezik ki. Az első egy sor Mach3 lapát, ultra-vékony, nagy szilárdságú acél és DLS bevonattal. A második sorozat új technológiákat testesít meg, amikor a pengék a lehető legközelebb helyezkednek el a biztonságos borotválkozás érdekében.

Schick

A Schick része a világhírű Wilkinson Sword férfi borotválkozási kellékeinek. A termelési technológia legújabb innovációinak bevezetése révén kiváló minőségű és tartós penge kazettákat hoztak létre. Előnyeik a következő kritériumok:

 • a háromlépcsős feldolgozási technológia biztosítja a bőrre gyakorolt ​​egyenletes hatást;
 • a kazetták E-vitaminnal, lanolinnal és aloe verával vannak ellátva a bőr kenéséhez;
 • trimmer rendelkezésre állása;
 • "SkinGuards" védelmi rendszer;
 • tartós fém és nagy vágási teljesítmény és így tovább.

Az eredeti, lapátokkal ellátott kazettákat külön-külön különböző típusú gépekhez, különböző fokú agresszivitás vagy lágyság jellemzi. A Schick márka az áruk minőségéhez viszonyítva megfizethető árú.

madártoll

A Feather márka két megmagyarázhatatlan mutatón alapul - hosszú távú szolgáltatás és maximális élesség. Ha megtanulja, hogy óvatosan használja a készüléket és a pengéket a gyártótól, gyorsan megbirkózhat a legmagasabb fokú merevségű sörtékkel a bőr irritálása nélkül. Ugyanakkor a szakértők nem javasolják a Feather lapátok használatát kezdőknek, a japán márka nagyon jól ismeri az ultrahang és az ultra éles vágófelületeket.

Hogyan élesítheti a pengét?

A mai napig többféle eljárást alkalmaztak a pengék élezésére, hogy ezzel meghosszabbítsák az élettartamukat és megakadályozzák a koraszülést. A leghatékonyabb módszerek a következők:

 1. Használjon olyan speciális eszközöket, mint a Razorpit. Az élezés minden fűrészlaprendszerhez, amely biztosítja a vágófelületek egyszerű és hatékony élezését.
 2. A farmer segítségével. Ehhez a szövetet kifelé fordítják, majd a lapátot a borotválkozással ellentétes irányban tartják. Ismételje meg a mozgást 30-40 alkalommal.
 3. Bőrszíjjal. Az övet kifelé fordítják, majd ugyanazokat a mozgásokat hajtják végre, mint a farmer esetében.

Ha az ember nem ismeri a borotvapengék nevét, és hogyan élesítheti azt, lépjen kapcsolatba a szakemberekkel, akik ezt a szolgáltatást nyújtják, és tanácsot adhatnak ezen a területen.

Különböző pengék és gondoskodnak róluk

Ha a borotva szerszámot és a lapátokat megfelelő gondossággal látja el, meghosszabbíthatja élettartamát és megakadályozhatja a funkciók csökkenését. A szakértők nem tesznek látható különbséget az egyoldalas vagy a kétoldalas pengék gondozása között, ami közel azonos szabályokat és követelményeket kínál. A legtöbb borotva- és lapátgyártó az utasításokban jelzi a tárolás és a gondozás szabályait.

Egyoldalas

Az egyoldalas pengék gondozása kevésbé igényes, mivel a mechanikai sérülés mértéke 50% -kal alacsonyabb, mint a kétoldalas modelleknél. Az ilyen lapátokat leggyakrabban olyan műanyag dobozban kell tárolni, amelyben azokat eladják, vagy bőrburkolatban, mint maga a borotva. A pengéket szellőztetett helyen, alacsony páratartalmú helyen kell tartani.

A borotvapengék során fontos, hogy rendszeresen öblítsük le meleg vízzel, hogy ne legyenek eltömődve. A gép borotválkozás előtt és után pengével fertőtleníteni kell fertőtlenítő oldattal. Tilos a pengét a szövet vagy más anyagok ellen törölni, természetes módon szárítani. Szintén tilos a borotvát kopogtatni egy pengével bármilyen tárgyon, mivel ez egy ultrathin sík kérdése.

kétoldalú

Minél vékonyabb a borotvapenge vastagsága, annál nagyobb a mechanikai hatások károsodásának veszélye. A szakértők azt tanácsolják, hogy a mosott gép borotválását követően a pengéket szétszerelt állapotban kell tárolni, ha teljesen fém szerszámról beszélünk (T-alakú borotva). A lapátokat leggyakrabban 4-8-szor használják minőségüktől függően.

A lapátok folyóvíz alatt történő mosása során a gépet úgy kell irányítani, hogy a víz előre áramoljon a kazetta hátoldaláról, majd a gépet megrázzák. A kettős pengével ellátott borotva speciális állványban tárolható, amely korlátozza a vágófelületek érintkezését más tárgyakkal. Amint a pengék a sörtékkel elkezdenek rosszabbodni, új kazettákkal kell kicserélni.

következtetés

Abban az esetben, ha a penge alatt a borotva fémből készült, a szakértők azt javasolják, hogy kétoldalas éles pengéket használjanak, de az újrafelhasználható műanyag borotvák, patronok és pengékkel ellátott patronok alkalmasak. A megfelelő szerszámválaszték egy adott gépmodellhez, optimális felhasználásukhoz és szakszerű gondozásukhoz maximalizálja a szerszámok élettartamát. Az egyoldalú és kétoldalú pengék a gyártótól és a gyártási technológiától függően 0,1 vagy 0,5 mm vastagságúak lehetnek. A jó pengék 4-8-szor szolgálnak a gyors és egyszerű borotválkozáshoz.

http://afmen.online/kak-vyibrat-lezviya-dlya-britvyi.html

Gép vagy elektromos borotva: összehasonlítás és jobb választás

Hagyományosan a borotválkozáshoz használt összes eszköz két nagy csoportra oszlik: elektromos borotva és gép. Mindkét típusú eszköz népszerű, de ezek között jelentős különbségek vannak. Egyes férfiak inkább csak klasszikus gépeket használnak, mások drágábbak, de ugyanakkor nagy sebességű elektromos borotvák. Lehetőség van arra, hogy csak egy mindkét csoport jellemzőit részletesen megvizsgáltuk.

A borotva jellemzői

A borotvák hipermarketekben kaphatók. Ezek olcsóak és könnyen kezelhetők. Egyéb funkciók: előnyök:

 1. A nedves borotválkozó gépek miatt tisztítsa meg a pórusokat.
 2. További hidratáló csíkok, habok és testápoló szerek használata csökkenti a bőr érzékenységét, lehetővé téve, hogy táplálja.
 3. A baktériumok kialakulásának veszélye nem áll fenn, mivel a pengék folyamatosan változnak.
 4. Kiváló minőségű vágott szőrszálak a gyökér alatt.

Ugyanakkor az olcsó és drágább gépek károsítják a bőrt a használat során. Gyakran az irritáció kialakulásához vezetnek, és nem fognak jól kezelni a különböző hosszúságú sörtékkel.

Géptípusok

 1. eldobható
  A borotválkozási gépek legnépszerűbb típusa az eldobható szerszámok. Ezek műanyag burkolattal ellátott gépek és gyorsan törölhető alkatrészek. Az éles pengék csak akkor működnek jól, ha először használják őket, és a jövőben rosszul vághatják a szőrszálakat. Ez logikus, mert 1-2 használat után a gépet el kell dobni. Az ilyen eszközök ára minimális, a megfizethetőség magas: minden szupermarketben értékesítik. Ez kényelmes megoldás azoknak, akik szerényen borotválkoznak. Fontos megjegyezni, hogy hirtelen mozgások esetén a klasszikus gép károsíthatja a bőrt.
 2. T-
  A készülék kezdeti változata, egy T alakú fém gép, a növényzetet jobban eltávolítja, mint a modern kollekció. Ha tapasztalata van, gyorsan kivághatja őket a gyökéren. A bázis drága, 2-4 ezer rubelt, mert rozsdamentes acélból készült, de cserélhető pengék olcsóak. Jelentős hátránya az, hogy rosszul vághatja magát.
 3. Cserélhető patronok
  "Arany átlag": cserélhető patronokkal rendelkező gépek. A kezükben jól vannak, gumírozott fogantyúval rendelkeznek. A költségek magasabbak, mint az eldobható, de alacsonyabbak, mint az elektromos borotváké. De a cserélhető patronok eléri a költségvetést, mert többet fizetnek, mint maga a bázis. De a vágás kockázata minimális, és a borotválkozás minősége mindig a tetején van.

Az elektromos borotva előnyei és hátrányai

Ez az eszköz később megjelent, már a 20. században, azonban népszerűsége hasonlítható a szerszámgépek iránti kereslethez. Az elektromos borotva vitathatatlan előnyökkel rendelkezik a klasszikus kollekciójával szemben:

 1. Biztonságos szőrtelenítés, ha a készüléket rácsrögzítő rendszerrel használja. Nincs vágási kockázat.
 2. Alkalmas érzékeny bőrre. Mivel a pengék biztonságosan el vannak rejtve, és nem károsíthatják a bőrt, a bőr számára láthatatlan epidermisz mikro sérülései által okozott irritáció eltűnik.
 3. Nagysebességű szőrtelenítés. Az eljárás időtartama 2-3-szor kisebb, mint a gép használatakor. A sebesség nemcsak az a tény, hogy a pengék gyors forgása miatt történik a növényzet eltávolítása, indokolt. Az idő további megtakarítást eredményez, mivel nem szükséges hab-, hidratáló készítményeket használni, hogy az eljárás végén leöblítsük a habzó anyag maradványait.
 4. Alkalmas kis tarló és szakáll számára. A gépek rosszul kezelik a hosszú szőrszálakat. Az elektromos borotvák kifejezetten a különböző típusú növényzethez vannak tervezve. Az olcsó eszközökkel együtt is gyakran használnak fúvókákat a regenerált szőrszálak hosszától függően.
 5. Gyakori pengék cseréje. Még a legolcsóbb változatban is, a pengék 1,5-2 évig tartanak. Minőségi eszközök működhetnek anélkül, hogy 5-7 évig cserélnék a vágóelemeket.
 6. Kényelmes extra funkciók. Ha közepes és magas árkategóriájú eszközöket vásárol, akkor lehetősége van az arc automatikus hidratálására (a beépített kapacitásból származó krém eloszlása ​​miatt) vagy trimmerrel. A trimmer lehetővé teszi, hogy finoman vágja le a bajuszot, távolítsa el a hajat a nyakból, vágja le a szemöldökét, vagy rövidítse meg a szőrszálakat a templomokban.

Nem szabad elfelejtenünk számos hiányosságot. Az elektromos borotvákat sokkal magasabb áron értékesítik, mint a klasszikus gépek. A költségkülönbség tízszeres lehet. A kiváló minőségű készülékek 2000 rubelből származnak, és a legjobb modellek az ár-minőség arány tekintetében 4-5 ezer rubelt fognak fizetni. Vannak más negatív szempontok is:

 1. A tisztítási eljárás elvégzésének szükségessége. A gyártók azt javasolják, hogy ezt minden sörték eltávolítása után végezze el. A baktériumok kialakulásának megelőzése érdekében tanácsos a pengék antiszeptikumokkal történő kezelése. Összességében az eszköz gondozása több időt vehet igénybe, mint maga a szőrtelenítés. Az öntisztító modellek rendelkezésre állnak, de 20-30% -kal magasabbak, mint a többi.
 2. A helytelen ápolással járó mikrobák felhalmozódásának lehetősége. A gépek folyamatosan változnak (vagy cserélik a pengéiket), de a borotvapengéket hónapokig alkalmazzák. A mikroorganizmusok allergiás reakciók, akne, akne, irritáció kialakulásához vezethetnek.
 3. Drága javítás és nehéz önkiszolgáló alkatrészek.
 4. Alacsonyabb tisztaságú borotválkozás. A szőrszálak eltávolításához a helyszínen többször kell járnia. Ugyanezen okból, egy eszköz borotválkozásához minimális készségekre van szükségünk. Ez azt jelenti, hogy a készülék tizenévesek számára alkalmas.

Elektromos borotvák

Elektromos borotvák különböznek a mechanizmus típusától. A rotorlapátokkal ellátott termékek alkalmasak bármilyen hosszúságú sörték eltávolítására, de kis vágásokat okozhatnak. A hálóeszközök soha nem sérülnek meg a bőrt, mivel a szőrszálakat először a háló segítségével rögzítik, majd eltávolítják a vágóelemek bőrrel való érintkezése nélkül.

A modellek a következő paraméterek között is eltérhetnek:

 1. Száraz vagy nedves borotválkozás. A száraz borotvák hab és víz nélkül használhatók. A nedves borotválkozási eszközök alkalmasak a zuhanyozáshoz, vízálló burkolattal.
 2. A fejek száma (1-4). Minél több, annál jobb az eredmény.
http://hardbro.ru/instrumenty/stanok-ili-elektrobritva-sravnenie-i-chto-luchshe-vybrat

Hogyan élesítheti a farmer, az öv és a hegyező borotvapengéit

Élesítsük a borotvapengéket önmagukban, ha minden ember egyszerű technikákat használ. Ez meghosszabbítja a gép élettartamát, és maga az eljárás nem sok időt vesz igénybe.

 • 1. Fontos tudni
 • 2. Módszerek és lépésenkénti útmutatás
 • 2.1. RazorPit élező és olcsóbb analóg Zattoch
 • 2.2. Farmer szövet
 • 2.3. Bőr öv
 • 2.4. piramis
 • 2.5. Kő élezés
 • 2.6. A csiszolópapír élezése
 • 3. Az eldobható borotva élezése
 • 4. Gillette élesítésének jellemzői
 • 5. A veszélyes borotva élezése

Mi fontos tudni

A férfiak napi ellátásának fő tartozéka, amely figyelmet igényel - szerszámgépek. Leggyakrabban használt - eldobható, T alakú vagy újrahasznosítható cserélhető kazettákkal.

Előfordul, hogy a penge tompa, cserélhető kazetták elfogynak. Megfelelő anyaggal borotválkozásra van szükség, ezért erős bőrirritáció, kopás az arcon, és a haj rosszul borotvált.

A házi készítésű technikák gyorsan helyreállítják az éles anyag eredeti megjelenését, meghosszabbítják az eltarthatósági időt, segítenek megtakarítani a pénzügyeket, és segítenek bármilyen helyzetben.

Módszerek és lépésről lépésre útmutató

A szakemberek, fodrászok és férfiak, akik a gépet önellátással gyakorolják, több módszert használnak.

RazorPit élező és olcsóbb analóg Zattoch

A dán RazorPit cég kifejlesztett egy élezőt a penge élesítésére. Ez a módszer bizonyított és jól ismert a felhasználók körében. A piacon az ukrán Zattoch cég költségvetése is egyenértékű.

A hosszúkás bőrlemez ragasztószalagon, amelynek felülete gyémántporral van kezelve, és maga a föld.

A RazorPit (Zattoch) segítségével a lapátok a következőképpen vannak őrölve:

 • Néhány csepp borotva gél kerül a készülék felületére.
 • Ezután a borotva az ellenkező irányba mozog.
 • 25–30 mozgás javasolt.

Egy havonta elvégzett eljárás elegendő ahhoz, hogy a gépet megbízható borotválkozási eszközké alakítsa. A videó bemutatja, hogyan lehet 3 különböző lapátot élesíteni Zattoch élezővel.

Farmer szövet

A borotva élesítése otthon lehet a farmer. A varázslatos oldalról készült farmer sűrű és durva, elviseli a blunted penge-t.

 • A farmer kifelé fordul.
 • A farmer alatt szilárd dolgokat kell készítenie kartonból vagy fából. Öltöny vonal, bár, műanyag zacskókból készült hüvely.
 • A borotva a szövetet a klasszikus borotválkozással ellentétes irányban mozog, míg a farmer nem romlik.
 • Elég 30-50-szer.

A gép használatakor az eljárást rendszeresen végezzük, amíg az anyag teljesen hígul.

Bőr öv

A borotvát otthon övvel élesítheti. Az eljárás hasonló a farmerhez. A hevedert vastag bőrből tartósan választjuk, kifelé fordítva, és 25-30 mozgást tettünk ellenkező irányba. Nem kevésbé kényelmes és megfizethető módon.

piramis

Néhány forrás azt állítja, hogy a cseh mérnök K. Drobal feltalálta a penget élezésére szolgáló piramisot. Lehet improvizált eszközökből vásárolni vagy készíteni. Vágjon egy négyzetet egy forgácslapból vagy kartonból, és az arcok egymással párhuzamosak (a méret az alábbi képeken látható). Rögzítse őket skótszalaggal vagy piramis alakú ragasztóval. Továbbá az utasítások szerint:

 • állítsa a piramisot szilárd, sík felületre;
 • a kialakítás a bíborpontok oldalain van;
 • helyezze a pengét a piramisba a magasságának egyharmadánál, délről északra (vagy fordítva);
 • tartsa a szalagot egy hétig.

A penge felülete nem érinthet semmit!

Kő élezés

A borotvapengék kővel történő élesítése nem mindenki számára első alkalommal működik, az anyagtól is függ. Szintetikus kövek nélkül, egyenletes felülettel.

Az eljárás a következő:

 • A kő vízzel megnedvesedett.
 • A borotva óvatosan mozog a kő mentén az ellenkező irányba.
 • Elég 25-30 mozgás.
 • Veszélyes borotva élesítésekor a penge finoman tapad a hüvelykujjhoz és a mutatóujjához. Az élezésnek először az egyik oldalon kell lennie, majd meg kell fordulnia és élesítenie kell a másik oldalon.

A csiszolópapír élezése

A csiszolópapíron történő csiszolás egyszerű és ritka módszer. Ehhez alkalmas a 2000-nél nagyobb szemcseméretű homokpapír, víz és egy sík felület.

Az eldobható borotva élezése

Ha olyan helyen találja magát, ahol a gépe nem áll rendelkezésre, akkor az eldobható borotvák megmentésére kerül sor. Ezért néha nem szabad azonnal dobni a gépet. Alaposan öblítse le vízzel, majd használja a már ismert módszereket, és a gép jól szolgálja Önt.

A Gillette élesítésének jellemzői

A Gillette borotvát egy piramis vagy farmer segítségével élesítheti otthon. A Mac 3 gépek előnyei vannak másokkal szemben, mivel a cég már régóta gyárt borotvákat, és tisztában van a fogyasztói igényekkel.

A borotvapengéknek egy farmer mellénygel való élesítéséhez lásd a fenti leírást vagy a videót.

Az élesítő borotvák

A borotva élesítése otthon nem könnyű. Ügyelni kell a gyakorlatra és a megfelelő technikára.

 • Használjon élezési technikákat övvel vagy kővel.
 • Tartsa be az éles tárgyra vonatkozó biztonsági előírásokat.
 • Vegye figyelembe a megfelelő élezési szöget.
 • A feldolgozás során nem szükséges erősen nyomni a készüléket.
 • Élesítsen először az egyik oldalon, majd a másik oldalon.
http://badhairs.ru/for-men/kak-zatochit-lezviy-britvy

Borotvapengék

Dream Dream A borotvapengeteg álmodott, miért álmodik egy álom Blade borotva? Az álom értelmezésének kiválasztásához adjon meg egy kulcsszót az álmodból a keresési űrlapba, vagy kattintson az álomra jellemző kép kezdőbetűjére (ha az álmok online értelmezését levélben ingyenes betűrendben kívánja megkapni).

Most megtudhatja, hogy mit jelent egy borotva álmodása egy borotvától, olvassa el az álmok ingyenes értelmezését a Nap házának legjobb online álomkönyvéből!

Dream Interpretation - Blade

Ha egy borotvapengét álmodta - ez a partnerekkel való nézeteltéréseket komoly következményekkel jár. Vágj magad egy álomban egy pengével - egy sikertelen tranzakcióra. Ahhoz, hogy valakit pengével fenyegessen - rossz munkát okozhat a munkahelyi bajok miatt, ha fenyegeti magát - vigyázzon!

Ha egy megtört vagy rozsdás penge álmodik, ez a bánat és a bánat előjele. Tompa vagy szétzúzott pengék - a barátaidnak okot adsz arra, hogy kritizáld a személyes életedet. Egy csomó pengék a jólét javulását jelzik. A kés vagy más vágóeszköz pengéje konfliktushelyzetet mutat a családban, amelynek oka a túlzott ingerlékenység.

Álmok - borotvapengék

Dream Interpretation - Blade

Vágd magad a kés éles pengéjére: gyakran elviselhetetlen felelősséget vállalsz, próbálod mindenkinek segíteni.

Meg kell azonban szilárdan megértenie, hogy lehetetlen mindenkinek segíteni.

Ezenkívül, mások segítésével (amelyek néha maguk is képesek megbirkózni a felmerülő nehézségekkel), elfelejti saját érdekeit.

Érintse meg a kés kését, ellenőrizze, hogy mennyire éles: az alvás azt jelenti, hogy hamarosan segítenie kell egy teljes idegennek.

Ez egy alkalom a közelebbi ismerősöknek, ami később barátsággá válik.

Az arcán borotvapengével van: a közeljövőben várjon egy meghívót egy félre vagy valaki születésnapjára.

Talán ez a nyaralás nem lesz valami közönséges, másokhoz hasonló, de egy érdekes ismerősnek köszönhetően sokáig emlékezni fog.

Dobja el a pengét a padlón: valaki a környezetéből nagyon hosszú ideig szimpatizál Önnek, de ezt nem észleli, mert ez a személy nem tudja, mit érzel.

Talán egy titkos csodáló (rajongó) az, akit olyan sokáig álmodtál?.

Az előadóval folytatott kommunikációhoz kérdezzen fel kérdéseket: folyamatosan érdekli valaki más életét, úgy tűnik, hogy a beavatkozása egyszerűen szükséges, de a valóságban ez messze nem áll fenn.

Mindenkinek megvan a saját világa, ahol a bejárat mindenkinek tilos, beleértve a legközelebbi embereket is.

Ne szakítsa meg ezt a szabályt! Ha hallgatóként részt vett egy előadáson, azt jelenti, hogy valaki, akit ismer, azt akarja, hogy megszüntesse a kapcsolatot veled, hisz abban, hogy a kapcsolatod már nem hozhat semmit.

Nem szabad megzavarnia, ha a kérdéses személy elmondja a döntéséről, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy valamiben bűnös vagy valami rosszat tett.

Csak fogadja el mások véleményét, mint a jövőbeni lehetőségek egyikét.

Magad előadására: megpróbálod meggyőzni magadat arról, hogy fontos szerepet játszol a partnered életében, de valójában nem egészen ilyen: jó, sőt kapcsolatok jöttek létre közted, nem elegendő az Ön számára, többet vársz, de elvárásai váratlanok.

Fuss el az előadásoktól: ez az álom azt jelenti, hogy az öröm kedvéért, gyakran kísérteties, készen állsz arra, hogy mindent megtehess, függetlenül az érvelés érveitől.

Talán el kellene hagynia az ilyen taktikákat, annál valószínűbb, hogy észrevetted, hogy valami, amire készen állsz, hogy mindent feláldozzon egy sorban, nem érdemli meg? Az előadások vázlata: az egyik probléma megoldása során igyekszünk követni a legkisebb ellenállású utat, mintha „felvázolná” azt, vagyis minimálisra csökkenti.

Álomértelmezés - Borotva

Az álom borotva a partnerekkel fennálló nézeteltéréseket mutatja, amelyek komoly következményekkel járnak.

Vágj magad egy álomban egy borotva - egy sikertelen tranzakcióhoz. Ahhoz, hogy valaki borotvával fenyegesse - rossz munkába kerüljön a munkahelyi bajok miatt, még rosszabb következményekkel való félelemre.

Ha az álom borotva régi és haszontalan, a bánat és a bánat jele. Tompa vagy szaggatott borotva - a barátaidnak okot ad arra, hogy kritizáld a személyes életedet.

Ahhoz, hogy élesítsen, egy borotvát irányítson, javítsa a pénzügyi helyzetét takarékossággal.

Álomértelmezés - Borotva

A borotva a pénisz szimbóluma.

A borotválkozási folyamat szimbolizálja a szexuális kapcsolatot.

Biztonsági borotvát használva szimbolizálja a biztonságos szex iránti vágyát és a nem kívánt terhesség elleni védelmet.

Veszélyes borotvát használva beszél a gondatlanságáról és a szexuális kapcsolatokban való gondatlanságáról.

Egy unalmas vagy rozsdás borotva szimbolizálja a potenciális problémákat.

http://www.sunhome.ru/dreams/3%D0%9B%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%B5+%D0%BE%D1%82+%D0%B1 % D1% 80% D0% B8% D1% 82% D0% B2% D1% 8B

Borotvapengék

A köveken kívül a csapágyak fémgolyóit, speciálisan aprított fémkockákat, fogaskerekeket, valamint véletlenszerű tárgyakat - szabálytalan alakú fémdarabokat, palackokat, zöld (azaz kemény) kis méretű almákat gyakran használnak az utcán való dobásra.

Az ilyen fegyverek leghatékonyabbak, legfeljebb 5–6 méteres távolságban.

Az egyszerű dobó testek meglehetősen figyelemre méltó sérüléseket okoznak: zúzódások, hematomák, néha a csonttörések vagy az agyrázkódás.

Sokkal komolyabb fegyverek találhatók a feltűnő elemekkel. Ha egy egyszerű dobó test csak „csapást” termel, akkor a lenyűgöző elemekkel ellátott test alkalmas arra, hogy szúrást és bemetsző sebeket okozjon.

KÁRTYÁNAK SZÁMÍTÁSA. A leghíresebb utcai dobás "feltűnő elemekkel" a biztonsági borotva fűrészlapja (hajszárítóval "fürdő", "liska", "Milo", "molak", "myta", "peep"). Alkalmazásának technikája kétféle:

1. „Kattintás” - egy borotvapengét az első ujjlenyomó pépére csíptetik, és a mellkasról egy kattintással elküldik a célba.

2. "Spit" - a penge a szájba kerül. A megfelelő pillanatban átszúrják az ellenség arcába, összekapcsolva a nyelv mozgását a fej éles fordulattal.

A "kattintás" kezdő pozíciója

A "kattintás" és a "köpködés" hatása más. A pengét ujjaival dobva meglehetősen súlyos sebet okozhat (sekély, de fájdalmas és véres vérzés). Különösen veszélyes a penge a szembe kerülése. A "Spit" nem annyira károsítja az ellenséget, mert lehetővé teszi, hogy megijedjen, figyelmen kívül hagyja a figyelmet vagy zavarja

METAL STARS. Egy másik népszerű dobogó test, amely feltűnő elemekkel rendelkezik, a „csillagok” a dobásra (shurikens). Ezek a fegyverek az elmúlt 15-20 évben népszerűvé váltak a japán nindzsákról készült filmeknek köszönhetően.

A Shuriken ("csillag" dobás) egy lapos, sokszög alakú fémlemez, éles élekkel. Shuriken egy csillag (3, 5, 6, 8 szén), kör, háromszög formájában van. A hegyes sugarak száma eléri a 10-et. A középen gyakran egy lyuk van kötve a kötélen vagy a hevederen lévő shurikensekre.

A dobó csillagok kézben tartásának módjai

Az utcai shurikensek gyakran 6–8 csillag alakúak. Átmérője 5-12 cm, vastagsága 0,3-0,4 cm, súlya 0,3 kg. A házi shurikenseket általában egyetlen acéllemezből vágják le, és egy fájl segítségével kezelik. Mint egyfajta helyettesítő a shuriken gyakran használt lemezek egy marógép (az úgynevezett "vágók"), fogazott lemezek egy körfűrész, fogaskerék.

Az utcai shuriken népszerű változata körülbelül 0,35–0,5 mm vastagságú elektromos acéllemezek, melyek méretei 15 x 10 cm. Érdekes, hogy a lemezek nemcsak egyenként dobnak, hanem egy „csomagot” is, amelyet egy kártyakártya formájában hajtogatnak. Az ilyen dobási technikával való csúszás gyakorlatilag kizárt, emellett egyszerre több sebet is okozhat az ellenségre.

A Shuriken dobása nem igényel különleges előkészítést. 3-5 méteres távolságban még egy tinédzser is hatékonyan dobhatja. A shurikenseket általában a mellkasról egyenesen egy „átadási kártya” mozdulattal dobják (a kefe belülről kifelé mozog), kevésbé gyakran a fejből (a fülből), még kevésbé gyakran a csípő alól a tetejére.

Utcai körülmények között a shuriken leghatékonyabb, legfeljebb 5 méteres távolságban, bár általában 10 méteres távolságban megtartja a lenyűgöző hatást. A harci távolság ilyen korlátozása olyan tényezőkhöz kapcsolódik, mint a dobó alacsony képzési szintje, az ellenség vastag ruházatának jelenléte (ami megnehezíti a távolság legyőzését), nagyszámú ember felhalmozódása stb. Rövid hatótávolságban a shuriken egy ökölbe van rögzítve, és mint sárgaréz csukló.

Aligha lehetséges, hogy halálos vereséget okozzon egy shurikennel, az egyetlen kivétel a „különösen sikeres” találat a nyakban, kíséri a nagy hajók, a légcső stb. Károsodását. Általában használatának eredménye egy sekély lyukasztó seb, amelyet vérzés kísér.

Bumeráng. Ez egy parabola vagy kereszt alakú alakzatú fa, fém vagy műanyag test. A felső felület domború, az alja lapos. Ha a bumeráng külső széle élesedik, akkor egy dobogó testké alakul át, amely feltűnő elemekkel rendelkezik. Az éles nehéz bumeráng (súlya 0,5–1 kg) nagyon gyorsan repül. Mint tudod, a repülő test energiája a sebesség és a tömeg eredménye. Ezért nem nehéz megérteni, hogy egy szilárd tárgy éles széle több tíz kilométer / óra sebességgel súlyos sérülést okozhat.

A nem visszatérő harci bumeráng leghosszabb felvételi tartománya 230 méter.

A visszatérési tartomány rekordja 80 méter, de általában 18-27 méter.

Egy fából készült bumeráng szerkezeti terve

A klasszikus parabolikus bumerangok szokásos hossza 30–60 cm egyenes vonalban az ellentétes végek között, a vastagság legalább egy centiméter. A kültéri használatra készült házi harci bumerangok könnyűfémből (ötvözetek, alumínium), vastag rétegelt lemezből, kevésbé faból készülnek.

A kereszt alakú bumerangok sokkal népszerűbbek, mint a parabolikusak. A legegyszerűbb keresztmetszetű bumeráng két fém aritmetikus vonalzóból áll, amelyeket drót vagy zsineg rögzít. Előnyös a kereszt alakú bumeráng, mivel használatuk technikája egyszerűbb és hozzáférhetőbb, mint a parabolikus dobás.

"Klasszikus" és kereszt alakú bumerangok

A bumerángot a fej mögött dobják, erősen integetve a háta mögött (a klasszikus módszer), oldalról, a mellkasról a „átadókártya” mozgással (csak a kereszt alakú bumeráng).

A bumeráng-dobás technikájának megszerzése azonban hosszú, szisztematikus képzést igényel. Ez egy különleges sport. A nemzetközi bumeráng-dobóversenyeket rendszeresen tartják a célpontok eléréséhez, a dobási tartományhoz, a lövedék visszatérésének számához a dobóhoz.

a) "Darts". Ez a dobás egy nyíl, amely stabilizáló tollazattal van ellátva. Warhead fém, egy véggel végződik. Stabilizátor-tollazat műanyagból készül. A teljes hossza 12–18 cm, a háborús fej hossza 3–5 cm, az ilyen nyilak-darts az azonos nevű játékhoz használatosak, ami igen népszerű klubokban, bárokban és otthon. A jogszerűség szempontjából hibátlanok. A dobás meglehetősen egyszerű (a fültől), a vereség távolsága legfeljebb 5 méter. A darts-darts sekély szúrási sebek, többnyire „ijesztően zavaró” természetűek, bár a szemébe való bejutás vakot okozhat, és a nyakra nehezedő seb nagyon veszélyes, mivel a kullancs súlyos vérzéshez vezet.

http://www.litmir.me/br/?b=184566p=24

Borotvák és pengék

Nagyon gyakran a férfiak panaszkodnak, hogy rendkívül nehéz megtalálni a legjobb borotválkozó lapátokat: néhányuk túl irritált bőr, mások egyszerűen nem borotválják a szőrszálakat. Ha a modern férfiak meghatározták, milyenek voltak az apjuk és a nagyapjuk, akkor minden panasz önmagában eltűnt volna, mert a korongok és borotvák modern választéka olyan magas, hogy úgy tűnik, nem választ nehézséget. Ráadásul sok férfi inkább az elektromos borotvákat választja, amelyek mostanában a hatalmas változatossággal rendelkező üzletekben vannak. Nem fogunk elvégezni a pengék és borotvák minősítését, a gyakorlat azt mutatja, hogy sok a bőr érzékenységétől és a hajnövekedés sűrűségétől függ.

Hogy volt

Az első borotvapengéket a 19. század végén találták fel. Ez annak köszönhető, hogy a tudós ismert Gillette vezetéknévvel rendelkezik. Az egész céget nevezték el, ami ma már mindenki számára ismert a bőséges reklám és a hihetetlen mennyiségű termék miatt. Először nem csak a borotvapengét találták fel, hanem egy egész technológiát is, amely létrehozta és őrölte. Az első penge és a borotva valódi érzelmi hullámot hozott létre, és mindenki elkezdte használni. A legkülönlegesebb az volt, hogy a pengék könnyen megváltoztak, így a borotválkozás minősége nem csökkent.

Ráadásul a penge ára olyan alacsony volt, hogy ezek a borotvák szinte azonnal eltávolították a borotvákat a piacról, és új irányt mutattak a borotválkozás világában - ez a trend jól ismert.

A pengék típusai

A borotválkozás problémája és a tökéletes pengék kiválasztása sürgős feladat nemcsak a férfiak körében. A nők számára a tökéletes borotva kiválasztása a nemkívánatos szőrszálak eltávolítására is, bár könnyen megoldható, de probléma. Majdnem minden borotválkozási gépeket gyártó cég a jól ismert borotvákon kívül cserélhető patront, eldobható borotválkozási gépeket gyárt.

Segítünk választani

Nincs konkrét, konkrét stratégia a jobb penge gyors kiválasztására. A tökéletes pengék kiválasztásának legmegbízhatóbb módja sajnos, hogy sok lehetőséget tesztelhet magának.

A jelenlegi piacon a legnépszerűbbek a Gillette cég gyártói, különösen a "Fusion", "Power" és "Mach3" modellek.

A hazai gyártók esetében a „Shik”, „Sputnik”, „Big” és „Auchan” cégek széles körben ismertek. Érdekes megjegyezni, hogy a hazai gyártó nagyon ritkán felkeltette a fogyasztók többségének érdeklődését, de a borotvák fent felsorolt ​​modelljei nem maradnak el a híres márkák minőségétől. Annak biztosítására, hogy a Gillette borotválkozás jobb, mint a Sputnik - lehetetlen, hogy a gépeket csak a gyakorlatban lehet jobban megtanulni.

A T-gép a legnépszerűbb borotválkozási eszköz. Valószínűleg ebből adódóan ezeknek a malmoknak a változatossága az üzletekben annyira hatalmas.

Általános szabály, hogy először, ritkán sikerül megtalálni a tökéletes választást.

A cserélhető pengék vásárlói egyre inkább észreveszik a cserélhető patronok hibáját. Ne rohanjon meg rontani a véleményét a márka-gyártóról, mert egy esetben rossz a pengék. A szakértők azt javasolják, hogy hosszú ideig ne használjon egyetlen patront.

A kétoldalas borotvák használatára vonatkozó szabályok

Ha az újrafelhasználható kazettákkal rendelkező szerszámgépek sokéves piaci fejlődésnek számítanak, és egyszerűen lehetetlen magukat károsítani, akkor a dolgok némileg eltérnek a kétoldalas borotváktól. Ezek a borotvák gyakran a vágások oka, és nem azért, mert rosszak, az oka, hogy mindenki olyan megszokott, hogy a zárt pengével rendelkező szerszámgépek kétoldalas borotva segítségével egyszerűen megismételik a szokásokat.

Fel kell ismerni, hogy ha olyan gépeket találnánk, amelyeknek a borotválkozás minősége pártatlanul értékelné, akkor a kétoldalas pengék magas pozíciókkal rendelkeznek, mivel az ilyen gépek borotválkozásának eredményessége közepén van egy egyenes borotva és egy jó újrahasznosítható gép között. Szerelje fel a gépet a bőrre nagyon sűrű, nagy számú szőrszál el van vágva az első megközelítésből. Vagyis a T-alakú borotvák legjobb lapátjai nyitva vannak, de ez nem biztonságos.

Ha még mindig úgy dönt, hogy ezeket az eszközöket használja, bízva a jó eredménnyel, javasoljuk, hogy gondosan tanulmányozza az ilyen gépek használatának szabályait. Néhány közülük itt jelezzük:

 • Meleg hidratáló. A borotválkozás előtt hideg vízzel megnedvesítheti az arcát. A sörtéjű szőrszálak lágyabbá és rugalmasabbá teszik a borotva mozdulatait, sokkal jobban felemelik, a borotválkozás nagyon tiszta.
 • Krém vagy hab. Vigye fel a habot (vagy krémet), majd gyengéd mozdulatokkal fedje le azt a bőrrészt, amelyet borotválni tervez.
 • Kezdje a borotválást. A gépet kb. 30 fokos lejtési szöggel kell végrehajtani. Helyesnek tartjuk, hogy az alábbiak szerint borotválkozzunk: a sörték növekedése mentén több mozgás után a szőrszálakat kell követnie. A lapát annyira nem elhasználódik, és növeli a végeredmény hatékonyságát és simaságát.

Úgy tűnik, hogy a penge jobban megérti a haját, amikor egy férfi elbomlik a hajnövekedés ellen. Ez igaz, de a növekedés elleni túl gyakori mozgás tele van a beáramolt haj megjelenésével.

Élesítették a pengét

Ha a borotvafűrészlapát több közelítő lencsével vagy mikroszkóppal nézzük, nagyszámú fogat láthat. Amikor a penge tompavá válik, úgy érezzük, hogy a szőrszálak vágása helyett a "aprítás" hatása kezdődik, ez azért van, mert a penge fogai levágva és "kiderültek" különböző irányokban. Az egész csiszolási folyamat a fogakat a helyére viszi vissza.

Ha meg akarja élesíteni a Gillette lapátokat, javasoljuk a "Razoprit" borotvapengék élezésére szolgáló speciális eszközt, amely bármilyen típusú borotva patronok borotválkozására alkalmas, minden modell és márka számára.

Furcsa (ez meglepő, de tényleg!) A penge élesítésének módszerei, amelyeket kézművesek kínálnak, sok esetben sokkal jobbak, mint a speciális berendezések. A Gillette patronok élesítésére szolgáló népszerű módszerek közül három módszer tökéletes:

 • élezés fóliával;
 • bőrszíj használata;
 • farmer szövet.

Hogyan tárolja a pengét

A pengék fémből készülnek, a borotválkozás során érintkezésbe kerülnek a testével és a nedvességgel, ami azt jelenti, hogy időnként ezek a vékony fém, hegyes lemezek a külső környezetet érintik, ami oxidációhoz és korrózióhoz vezet.

Ezen okok miatt érdemes megvitatni pengék tárolási körülményei.

 1. Tartsa a pengeet csak tiszta helyen, ahol a port nem tud bejutni. Először is, az Ön higiéniája és egészsége attól függ, és másodszor maga a penge szerkezete.
 2. Alkalmazás után mossa le a pengét forró vízzel, az az időszak, amely alatt a penge szolgál, közvetlenül függ attól.
 3. A borotválkozás után alaposan szárítsa meg a pengét. Ez többször meghosszabbítja a lemez élettartamát, mivel megakadályozza az oxidációt.
 4. Választható, de rendkívül kívánatos: egy speciális olajat használjon a penge tartásához. Csak egy vagy két csepp elegendő egy megbízható antioxidáns film létrehozásához a lemez felületén.

A következtetés helyett

Cikkünk végére áttekintettünk egy kozmetikusot, aki sokáig foglalkozik különböző márkák pengéivel.

"A férfi szakállasokkal dolgoztunk. A hajvágás után, a nyak alján, mindig meg kell borotválnod a maradék sörtéket. A borotva mindig a legjobban megbirkózik ezzel. Igen, egy Gillette pengéje elég hosszabb ideig, de ha az árról beszélünk, akkor az importált borotva egy kazettája akár három „műholdas” patronot is fizet. tompa, és a második műholdat és ez nagyszerű.

http://borodka.com/sredstva/strizhki/lezviya-dlya-britvy

Otthoni műhely

A csupasz kezek otthon nem tesznek semmit. A blog azt mondja, hogy szükség van egy otthoni kézművesre, hogyan kell felszerelni a munkahelyét, valamint tanácsokat ad a különböző eszközök használatáról.

oldal

A borotvapengék hasznosak lehetnek

6 hozzászólás:

Nem ért egyet a borotválkozással. Nagyon kényelmes a régi, biztonsági borotvák használata, egyáltalán nincs bőrirritáció, ami nem az újszülött mellények esetében.

Nos, mit mondhatok? Borotválkozás, a "Neva" egészségéről, mivel tetszik. Valószínűleg nem is kockáztatnám.

Teljesen egyetértek. Egészen a közelmúltig borotválta az újonnan kialakított vasfjn-t (fasz nem szükséges)))) öt pengével, egy akkumulátorral és egy rezgő motorral, valamilyen gélcsíkkal, és a Sátán tudja, mit. 400 rubel kazettával. És így, mindenki azt hitte, hogy ez a borotválkozás apotheózisa. Egy barátom nemrég azt mondta, hogy rendelt egy t-gépet Kínából az alkalomra, kipróbálta, és tetszett neki. Érdekes lett, és eszembe jutott, hogy van egy ilyen ház is. Vintage rozsdamentes acél Dzhilletovsky gép, a legbiztonságosabb pengék alatt. Csak a „jó minőség és évjárat” miatt dobták el, de természetesen senki sem használt rá. Megtaláltam, alaposan megtisztítottam (annak érdekében, hogy egy autoklávban sterilizáljuk. Rozsdamentes acél, mindegyik), és egy normál sajtócsapban (és mint kiderült, hogy az Auchanban körülbelül 15 rubelt fizetett) kaptam egy csomagot 50p-re. )). Felszámolták őket. Őszintén szólva nem számított arra, hogy a borotválkozás olyan egyszerű, kényelmes és még élvezetes is lehet! Első pillantásra meglepő módon, de egy száz évvel ezelőtt (ugyanazzal a Gillette-szel) feltalált egyetlen pengével lágyabb, tisztább, kevésbé sérülékeny bőrrel borotválhatunk, és ezzel egyidejűleg meg kell fizetnie az ilyen filléreket! Általánosságban elmondható, hogy ez a fúzió ugyanazon a napon vezettem nafigot, és most csak egy t-alakú borotvát borotválok!

http://www.instrument-mastera.ru/2014/11/lezvie-bezopasnoy-britvy-mozhet.html

A pengék kiválasztása egy t-alakú borotvához

Tippek a borotvapengék kiválasztásához

Miután kiválasztotta a borotvát, el kell döntenie, hogy melyik kétoldalas lapátok vásárolhatók. A választás olyan fontos, mint a borotva választása.

Először is, még akkor is, ha teljesen bármilyen lapátot vásárol, tisztességes borotválást garantál. Legalábbis nagyságrenddel jobb lesz, mint ha egyszer használatos borotvákat vagy szerszámgépeket használna patronokkal.

Összefoglalva, nem sok különbség van a különböző gyártók pengéi között. Ezek az élesség, agresszivitás, tartósság és természetesen az ár. Ez az oka annak, hogy a pengék kiválasztása főként az Ön preferenciáitól függ, és ezek közül a tényezők közül melyik a legfontosabb. A legerősebb pengéket keresi a piacon? Menteni akar? Vagy ha a klasszikus borotválkozás kezdő szeretője, előnyösebb lehet, ha valami szelíd és kevésbé agresszív?

A pengék költsége nem határozza meg azok minőségét. Helytelen lenne azt hinni, hogy mivel a pengék 200 rubelt árulnak, sokkal jobbak lesznek, mint a pengék, például 70 rubel. Nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy melyik országban gyártják és értékesítik ezeket a pengéket. Logikus feltételezni, hogy Japánból vagy az Egyesült Államokból származó pengék Oroszországban drágábbak lesznek, mint a Törökországban vagy Egyiptomban gyártott pengék. A márka is nagy szerepet játszik. A Merkur vagy Muhle kétoldalú pengéi, amelyek meglehetősen középszerű jellemzőkkel rendelkeznek, sokkal drágábbak, mint a hasonló minőségű versenytársak.

Természetesen a pengék paraméterei alapján nem lehet megmondani, hogy jól fog-e borotválni, vagy sem. Mindez azért van, mert vannak harmadik féltől származó tényezők, mint például a víz keménysége, borotválkozási segédeszköz, borotválkozó borotva és még a tapasztalat is. Tehát ugyanaz a penge más körülmények között fog viselkedni. Nem is beszélve arról, hogy egyes pengék nem az első borotválkozáson, hanem a második vagy harmadik helyen mutatják ki a potenciálját.

A bőr érzékenysége és a sörték merevsége szintén nagy szerepet játszik. Míg egy személy kényelmesen borotválkozik egy nem agresszív pengével, a másiknak a pengéje lesz a hajat, és nem gondosan vágja le őket.

Összefoglalva a közbenső eredményt, szeretném tájékoztatni Önt arról, hogy mit tettem már. Ha úgy dönt, hogy egy klasszikus borotválkozás utat követ egy T-alakú borotvával vagy borotválkozással, ne éljen ugyanazokra a lapátokra. Próbáld meg az összes lehetséges lehetőséget kipróbálni, mert az igazságot összehasonlítással tanuljuk meg.

Ezután bemutatom a kétoldalú lapátok minősítését. Kidolgoztam, míg a kényelmes pengéket kerestem, és számos külföldi blogot és klasszikus borotválkozási fórumot tanulmányoztam.

# 1 Feather Hi-Stainless Platinum

Maximális élesség és tartósság! Szóval nemcsak én, hanem sok embert látok a világ minden tájáról. Emlékeztetni kell arra, hogy óvatosnak kell lennie velük, mivel elég élesek ahhoz, hogy komoly károkat okozzanak, ha nem fordítanak kellő figyelmet a borotválkozásra. Mindenképpen nem ajánlom ezeket a lapátokat kezdőknek, de ha tapasztalt klasszikus borotválkozó szerető, akkor ez kétségtelenül a legjobb választás. Hozzáteszem, hogy Japánban készülnek a berendezéseken, ahol eszközöket készítenek a szem mikrosebészet számára.

# 2 PolSilver Super Iridium

Ezeket a pengéket a Szovjetunióban készítették, és ezért elsősorban az idősebb generációnak ismerik. Ma ezeket a pengéket a Gillette gyárai gyártják, és úgy gondolom, hogy ezek a klasszikus borotválkozási piacon a legjobb kétélű pengék. Bár átlagon felüliek, merev sörtékkel haladnak át, mint egy forró kést a vajon keresztül, és utánuk az arca olyan lesz, mint a baba bőre. Személy szerint úgy gondolom, hogy tartósabbak, mint a toll, de kissé rosszabbak az élességükben. És őszintén szólva, ezek a kedvenc pengék, és az egyetlen ok, amiért nem helyeztem el őket, az, hogy meglehetősen nehéz megtalálni és vásárolni. A tolllapátoknál ez a probléma nem merül fel.

# 3 Astra Superior Platinum

Az Astra a lista legvitatottabb lapja. Úgy tűnik, hogy az emberek két táborra oszlanak - néhány gyűlölet ezeknek a pengéknek, mások szeretik és ésszerűen támogatják. Személy szerint én nagyon szeretem az élességüket, de ugyanakkor meglehetősen agresszívak, ami nem nagyon jó hatással van a borotválkozás utáni bőrérzetre. Ez talán a legfőbb oka annak, hogy kritizáljuk ezeket a pengéket. Ha nem vagy azok közül, akik panaszkodnak a bőr különleges érzékenysége miatt, akkor feltétlenül próbálja meg az Astra-t.

Derby az évek során hatalmas számú rajongót szerzett világszerte. Ezek a lapátok általában kevésbé agresszívak, és az arcukon érzékeny bőrű emberek számára kiválóak. Ez pedig kiváló kiindulópontot jelent a kezdő férfiak klasszikus borotválkozásának világában. Az egyetlen probléma az, hogy a merev sörtékkel rendelkező emberek nem fognak illeszkedni, és hülyeségnek nevezik őket. Tehát, ha ilyen emberek vagytok, meg kell próbálnod valamit élesebben.

# 5 Wilkinson Sword

Ezeket a lapátokat Németországban gyártják, és azt kell mondanom, hogy hihetetlenül örülök, hogy találkoztam velük. Az első dolog, amit észlel, amikor kicsomagolja a pengét, az, hogy észrevehetően vékonyabbak, mint a többi. Nem mondhatom, hogy valamiféle szuper éles, de a borotválkozás után nem fogsz szinte bármilyen irritációt érezni. Ennek oka a vastagsága, és ami a legfontosabb - a polimer bevonat miatt, ami csökkenti a súrlódást, és lehetővé teszi a pengéknek a bőrön való szabad mozgását.

A kétoldalas pengék választása kicsit olyan, mint egy feleség választása. Egy társ megismeréséhez meg kell ismerkednie, és nagyszámú nőt kell megtudnia. Bár vannak olyan férfiak, akik egyetértenek az első elérhető lehetőséggel. Ha betartjuk a randi analógiát, ha tanácsot adnék neked a pengék kiválasztásakor, azt javaslom, hogy próbálj meg minél több opciót megállítani, mielőtt megállnád az életed hátralévő részében.

És próbálja meg borotválni az arc minden felét különböző pengékkel, hogy vizuális összehasonlításra kerüljön. Néhány hét elegendő ahhoz, hogy meghatározza, melyik pengék adják a tökéletes eredményt.

 • Legjobbak
 • Először a tetején
 • tényleges felső

29 hozzászólás

A PR minden egyszerű. A kazetta egyszerre szinte teljesen extrudált klasszikus gépek. De mivel minden ismeretes az összehasonlításban, kiderült, hogy a „Gillette az embernek” nem „jobb”, mint öntik, hanem egy kicsit gyorsabban. De biztosan nem jobb.

Én személyes tapasztalataimból beszélek.
Egész életében a kazettát borotválta, és a T-gépeket nagyapja és apja anakronizmusaként érzékelték. És akkor, hadd gondolkozzam, megpróbálom, mi van az ilyen gépekben. Ó, és egy egész arcot mondott. :) Igen, nem, azt hiszem, minden ugyanaz, "nem jobb az embernek."

És a gondolat rágja! Azt hiszem, hogy van? A nagyapja és apa soha nem volt ilyen megbánhatatlan állapotban a géppel hasonló borotválkozás után. Mi a trükk? És hasznos látni, olvasni. Ezzel a borotvával kiválasztható. Szóval a maximumon állt (pillangó állítható)! És megtanulta a halomnak a gőzölés szükségességét, amelyre borotválkozás, és így egy másik, felületes. (Egy ilyen elemi nem ismerte az egész életét - szégyen!)

Megpróbáltam újra. Te jó ég! Soha nem borotváltam olyan simán! Igen, először szokatlan: az agy nélküli kazettás lejátszó nem keveredik össze - meg kell próbálnunk megtartani a szöget. Ennek eredményeként, egy hangolt géppel, bár egy régi, messze a legjobb szovjet egyetemtől, tökéletesen borotváltam és elvágtam.

Aztán ezután a szemek megnyíltak a teljes kazettaipar számára. És őszintén szólva, azóta soha nem használtam kazettás gépeket.
Most megrendeltem egy bátyát, mint egy ajándékot egy jó borotvához, hogy kicseréljem a nagyon régi gépet. Nos, az összes kapcsolódó eszköz.

Tehát itt vagyok, visszatérve a PR-re: PR nem. Azok, akik egész életükben borotválják a T-gépeket, tovább borotválnak. És ki nem próbált, nézd meg mindezt, és óvatosan csavarja az ujját a templomába.
Ezeknek a hozzászólásoknak a többségét a „nem csatlakozott” tagok többsége írta, akik sok érdekes dolgot tanultak maguknak (és hasznosak!). És ennek megfelelően szeretném megosztani másokkal: „testvérek! így itt van, a boldogság valami! ”.

Életmód vagyok. :) Megpróbáltam magamon, és maga is. Bementem belőle, sokat olvasott, információval gazdagodott. Igaz, nem írok hozzászólásokat: erre nem sok idő van. De aktívan támogatom az ilyen „új” trendet.
Nem vagyok csípő, nem egy troll, senki sem fizetett nekem olyan hozzászólásokat, hogy „többet áruljanak”. Egyszerűen elmentem egy ilyen tapasztalatból valamikor :)

http://pikabu.ru/story/vyibiraem_lezviya_dlya_tobraznoy_britvyi_4967514