logo

Hogyan válasszuk ki a hajfestéket

Az oldal tartalma:

Minden nő, aki valamilyen oknál fogva nem szereti a hajának színét, úgy teszi, ahogy akarja. Ehhez természetes és kémiai színezékek vannak a haj számára. Lehetővé teszik, hogy drasztikusan megváltoztassuk a haj színét, festjük át a szürke hajat, vagy csak egy kicsit világosabbá tegyük a hajod árnyékát. De annak érdekében, hogy a festés eredményét ne zavarja, meg kell tudni, hogyan kell választani egy hajfestéket, és milyen típusú festékgyártók kínálnak nekünk.

A modern nők szeretik a képpel kísérletezni. A legegyszerűbb módja annak, hogy egyszerűen változtassa meg a haj színét, így a festék kiválasztásának kérdése továbbra is releváns még azok számára is, akik ismételten használták a hasonló kémiai anyagokat. A megfelelő árnyalat kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni, mert a jó szín csodákat okozhat - a kis bőrhibák elfedésére, frissítésére, a szem kifejeződésének hangsúlyozására. Hogyan lehet megérteni a gyártók által kínált paletták sokféleségét, beszéljünk a mai anyagban. Bővebben: Hogyan lehet a fehérítést követően helyreállítani a hajat.

Milyen a hajszín jobb választani?

A megfelelő hajfesték kiválasztásához döntse el, hogy melyik eredményt szeretné elérni. Ha meg kell változtatnia a színt, vagy megbízhatóan festeni kell a szürke hajra, szüksége lesz vegyi hajfestékekre. Szeretne bizonyos árnyalatot adni a hajának? Használjon speciális bőrt, sampont vagy balzsamot.

A színezékek kiválasztásakor fontos figyelembe venni a saját hajszínét. Tehát a sötét haj nehezebb festeni, mert több melanint tartalmaz - természetes pigmentet. A kapott szín eltérhet a gyártó által megadottaktól. Általában egy táblát helyeznek a festékdoboz alsó részébe, amelyben három vagy négy forrás színe van, és az eredményt, amelyet festéssel nyerünk. Ezen kívül a boltban vagy a szalonban egy speciális kártya van, amely a cég hajfestékének színpalettáját tartalmazza. Összehasonlítva a térképen a kívánt színt, kiválaszthatja a megfelelő hajfestéket.

Ha úgy dönt, hogy először festette meg a hajait, és nem tudja, melyik színt választja jobban, álljon meg olyan, amely eltér a természetes színétől, és nem több, mint két tónus. A természetes hajszínt a természet alkotja, harmonikusan ötvözi a szemöldök és a szempillák színét. Ha drámaian megváltoztatja a színt, a szemöldöke túl világos vagy túl sötét. Az arca halvány vagy sárga színű lehet. Egy másik oka annak, hogy az első színezésnél nem szabad ellenkező színt elérni - nem mindig lehetséges minden "visszatérni".

Mégis, úgy döntött, hogy megváltoztatja a színt az ellenkezőjére? Ellenőrizze egy tapasztalt mestert, azt fogja mondani, hogy az új hajszín összhangban van-e a bőrszínével. Az égő barna nem mindig szőke hajszín, és a szőke nem illeszkedik a sötét palettáról. Talán a mester azt tanácsolja, hogy ne csak a hajat, hanem a szemöldökét és a szempillákat is színezze.

Minden hajfesték három csoportra osztható:

 • természetes,
 • vegyi
 • fizikai színezékek.

A választás megkezdésével először megpróbáljuk azonosítani képünk megváltozásának okait. Ha csak önmagadban akarsz valamit megváltoztatni, de nem biztos benne, hogy hosszú ideig lesz, akkor egy tonizáló (vagy színező) sampont használsz. Eredményei 1-2 sampon után leöblítenek, így jobb, ha radikális változásokat indít el vele. Így biztosíthatja, hogy a kapott szín jön, és csalódás esetén gyorsan elfelejtheti. Ezek a szerszámok alkalmasak kísérletekre, mivel a hatóanyag nem jut be a haj közepébe, megzavarva annak szerkezetét. Ha az Ön feladata, hogy egyszerűen hajtsa fel a haját, nyugodtan válassza ki az instabil festékeket.

A szürke haj maszkolása esetén azonban már ellenálló festékre van szükség, és egy kicsit sötétebbre, mint a természetes hajszínére. Mielőtt felvesz egy hajszínt, emlékezzen a fontos szabályra: a legjobb dolog, amit a természetes árnyalatoktól eltérő árnyalatokkal fog kinézni, legfeljebb 2 színben.

Az ellenálló festékek használatával jobb, ha a híres gyártókra bízik a fürtök. A híres márkák hajfestéke hidrogén-peroxidot tartalmaz, ami hosszabb hatást biztosít. Ez az anyag segít megnyitni a mérlegeket a hajon, ezután lehetővé válik a természetes pigment megsemmisítése és a mesterséges festékkel való helyettesítése. Ezután a mérlegek újra bezárulnak, és a haj nem sokáig veszíti el a megszerzett színt. Nyilvánvaló, hogy az ilyen hatás hátrányosan befolyásolja a haj szerkezetét, ezért szükségessé válik olyan hasznos összetevők alkalmazása, amelyek sok színezőanyaggal dúsítottak.

Hogyan válasszuk ki a hajfestéket, és mit kell figyelni?

 • A gyártás időpontja

A festék megszerzése, ne felejtsd el, hogy érdeklődnek a lejárati dátumától. Végtére is, a késedelmes kémia előre nem látható reakciókhoz vezethet a hajából. Senki sem akarja elveszíteni a vagyonuk felét?

 • Ammónia tartalom

Minél nagyobb a százalékos arány, annál jobban elfedi a festék a szürke hajat, vagy segít a drámai színváltozásban.

 • A számok a csomagban

Két frakció által írt szám jelzi a színt és a színt. Az első számjegy 10 értékkel rendelkezik, mivel minden palettán olyan sok elsődleges szín van jelen, a második árnyék, általában csak 8 van.

A hajszín színei

Háromféle festék:

Természetes színezékek: előnyök és hátrányok:

A természetes színezékeket úgy tekintik, mint amelyeket a természetben bányásznak és nem mesterségesen származnak. Őket a távoli őseink használták.

A természetes hajszín a következőket tartalmazza:

 • henna;
 • Basma;
 • gyógynövények színezése (kamilla, zsálya);
 • tölgy kéreg;
 • tea levelek;
 • hagymahéj;
 • a citromlé természetes fényesítő.

Az ilyen szerszámok teljesen biztonságosak a hajra: nemcsak a színeket, hanem a hajat is táplálják, így erősebbé és vastagabbá teszik.

A legnépszerűbb természetes színezékek henna és basma. Ez az indiai fűszernövények porja. A Henna réz-vörös árnyalatú, Basma - sötét, csokoládé és gesztenye. A Basma használatának sajátossága az, hogy ha henna nélkül használod, akkor zöldre festjük a hajodat.

A természetes festékek előnyei:

 • környezetbarát;
 • biztonság;
 • pozitív hatással van a fürtök egészségére;
 • lehetővé teszik a haj árnyékolását, színváltozás nélkül, az izzó sérülése nélkül.

hátrányai:

 • a henna és a basma száríthatja a haját;
 • miután a henna nem használhat más színeket;
 • korlátozott színválaszték;
 • halvány árnyalat (lehetetlen átfestni egy barnaből egy szőkebe, a természet ajándékaival).

Hajfesték kiválasztása

A modern nők több okból is megváltoztatják a hajszínt: nem elégítik ki a természetes színüket, változtatásokat akarnak, a szürke hajra festenek. Abban a pillanatban, amikor úgy döntünk, hogy hajfestést alkalmazunk, nehéz feladatunk van, nevezetesen a megfelelő hajszín kiválasztása. Néha csak egy szakember tud tanácsot adni nekünk, melyik árnyékot választja. Azonban, ha valamilyen oknál fogva úgy dönt, hogy otthon hajol, hajtsa végre figyelmesen a cikkünket. A MixFacts.ru segít abban, hogy kitaláljuk, hogyan ne hibázzon a hajszín kiválasztásakor. Ne hagyja figyelmen kívül a szakértők tanácsát, mivel a rossz hangzás további éveket adhat hozzá, hangsúlyozza a ráncokat az arcon és egyéb hibákat.

Először döntse el, hogy mit kell a hajfestéshez: a természetes hajszín megváltoztatásához (világít vagy sötétebbé), szürke hajra festve, frissített haj frissítésével, egyes szálak kiválasztásával, stb. Ez attól függ, hogy milyen festéket válasszon. Háromféle színezőanyag van:

 • 1. szintű hajfestékek - színezőanyagok;
 • 2. hajszínszín szint - félfestékek;
 • hajfesték szint 3 - rezisztens színezékek.

Az 1. szint színei csak a hajat árnyékolják, így megkapják a kívánt árnyalatot. A haja színe a nyolcadik fejfájás után lemosódik. Ezek a színezékek nem tartalmaznak káros komponenseket, például ammóniát és hidrogén-peroxidot. A festékmolekulák nem jutnak be a hajba, hanem csak borítékba. Az ilyen hajfestés teljesen ártalmatlan. Ezek a hajfesték termékek: bőr, balzsam és sampon. Ezeknek a színeknek az instabilitása miatt biztonságosan kísérletezhet a hajszínnel, és használhatja őket a természetes hangszín növelésére.

A 2. szint festékei félig ellenálló színezékek. Ezek a festékek kis mennyiségű hidrogén-peroxidot és más lágy színezéket tartalmaznak. Segítségével színezheti a haját a természetes hajszínnél világosabb vagy sötétebb hangon. A hatás körülbelül két hónapig tart. A félig ellenálló festékek meglehetősen takarékosak, így jól alkalmazhatók száraz, törékeny és göndör hajra.

A 3. szintű festékek stabil színezést biztosítanak a nagy mennyiségű hidrogén-peroxidnak köszönhetően (legfeljebb 12%). Ezeket a festékeket szürke haj festésére és a haj színének radikális megváltoztatására használják. A hajfestés során a pelyhek nyitva vannak, felszabadítva a természetes pigmentet. Helyén egy színező pigment festék jön létre. Ezután a mérlegek újra bezáródnak, így tartós hatást fejtenek ki.

A tsvetotipa Springhez hajszínt választunk

Az ilyen színtípusú lányok világoskék, zöld vagy világosbarna szeműek. A tavaszi természetes hajszín világos és sötétbarna színű lehet. Az arcszín is könnyű, de meleg tónusú (sárga vagy arany). A tavaszi hírességek közül Lindsay Lohan, Karolina Kurkova és Anna Kournikova a legmegfelelőbbek. Az ilyen színtípusú nők biztonságosan választhatják a szőke színét a mézzel és az arany árnyalatokkal, valamint a sötét meleg színekkel (auburn, réz és barna). Az egyetlen dolog, amit el kell kerülni a tavaszi, a világos-vörös tónusok, az arcot túl sápadtá teszik. Ha természetesen tavasz vagy nem akarsz szőke lenni, akkor meleg csokoládé színben festheted a hajaidat, válogathatsz világosbarna színeket, és egyedi szálakat készíthetsz. A MixFacts.ru szakemberekkel együtt azt javasolja, hogy a tavaszi színtípusú nők ne kerüljenek platina- és hamutó árnyalatokba. A tavasz nem túlságosan ellentétes a természettel, így a hideg hajszín nem lesz feltűnő és hideg. Nem szabad messzire menni a természetes hajszíntől, jobb lenne, ha a haját kevésbé színezné világosabb vagy sötétebb, mint a természetes.

A nyári színeket választjuk a nyári színekhez

A kék és szürke szem tisztességes bőrű tulajdonosai alkalmasak erre a színtípusra. A bőr színe hideg árnyalatú. A nő-nyár természetes hajai lehetnek világosak és sötétek is. Maria Sharapova nyáron feltűnő példa lehet. Ezek a lányok hideg árnyalatokkal fognak járni. Kiválaszthatják a hamu, platina, világosbarna hajszínét, és csak csodálatosak. A repülés nem nagyon alkalmas sötét színek. A haj festésekor a legjobb a világos árnyalatok kiválasztása, amelyeket a színtípustól függően is ki kell választani. Ha rózsaszín bőre van pislogva és fényes szemével (zöld, kék), akkor bátran válasszon szőke hajat, de kerülje a rózsaszínes mahagóni árnyalatokat - az arcodnak egészségtelen blushet ad. Ha sárgás bőrű, akkor ne használjon gazdag aranyszínt.

Az őszi őszi színeket választjuk ki

A színes típushoz az őszi tartozék a világos és sötét szemű lányok (kék, kék, zöld, barna) és sötét hajú, barna hajú és sötét hajú. Az őszi bőr meleg arany árnyalatú. Jessica Alba és Jennifer Aniston ebbe a színtípusba tartoznak. Az őszi lányoknak gazdag hajszínre van szükségük (gesztenye, csokoládé, barna, fekete). Az őszi ősz nyerő színei világosbarna, arany, réz.

A téli színtípust választjuk ki

A téli képviselőknek világos vagy sötét szemük lehet, de hideg árnyalatok (kék, szürke, barna, fekete). Az arc bőrének hideg árnyalata is van, de nagyon könnyű vagy nagyon sötét. Keanu Reeves és Penelope Cruz - a téli szín két oldala. Télen ajánlott ashen sötét szőke szín. Még ha a téli asszony is nagyon fényes arccal rendelkezik, el kell kerülnie a szőke minden árnyalatát, valamint a meleg, arany színeket. Azonban csak a téli biztonságosan viselhet fekete hajat, és ugyanakkor nagyon természetes és vonzó. De ne felejtsük el, hogy ha úgy dönt, hogy feketét fest, a bőre tökéletes.

Tippek a festék kiválasztásához

 1. Nem csak a dobozon feltüntetett számokra kell figyelni. Figyeljen más tényezőkre is.
 2. A gyártás időpontja. Ez elengedhetetlen, mivel a lejárt festék kiválasztásánál nem fested meg a hajat, és még rosszabb, elveszítheti a fele.
 3. Hue (a fenti árnyalatok és színek)
 4. Ammónia tartalom. Érdemes megjegyezni, hogy a festék ammóniával tökéletesen fest a szürke hajat, és segít a szín drasztikus megváltoztatásában. De ha csak a színt kell fenntartania, jobb, ha ammóniamentes festéket vásárol.
 5. Ügyeljen a csomagolásra. A dobozon ne sérüljön meg. P
 6. Ne feledje, hogy az olcsó nem mindig rossz. Mivel ebben az időben egyre több szín van "kompozíciókkal", amelyek általában teljesen feleslegesek.
 7. Ne felejtsük el, hogy az ammónia nélküli festék sokkal könnyebb, ezért nem tartja jól a haját. Létrehoz egy színezőfilmet, amelyet két héten belül leöblít.
 8. A haj festése után ne felejtsük el a maszkokat és a balzsamokat a helyreállításukhoz.

Ha módosítani szeretné a képet, akkor talán a legegyszerűbb módja a hajszín megváltoztatásának. Fontos, hogy ne tévesszük össze a színválasztást. A megfelelően választott szín segít elrejteni az arcán a kisebb hibákat, simábbá teszi a bőrét és fényesebbé teszi a szemét.

Minden hajfesték ellenállóvá válik, amely gyakorlatilag nem mosható le, instabil, melyet 10-12 alkalommal le lehet mosni, és az első vagy második alkalommal lemosott samponokat. Ez utóbbiak ideálisak azok számára, akik nem hallgatják meg a véleményeket, vagy egyszerűen csak színnel kísérleteznek.

Bármilyen árnyékot gyorsan le lehet mosni, mivel ezek az alapok nem hatolnak be mélyen a hajba, és nem sértik a szerkezetét. A nem rezisztens festékek alkalmasak a haj fényezésére. Ne feledje, hogy csak a tartós színezékek képesek a szürke hajra festeni, és ha olyan színárnyalatokat választanak, amelyek sötétebbek, mint a természetes színük. Bővebben: Hogyan válasszuk ki a haj fésűjét.

Ahhoz, hogy hosszú ideig festék haját, a híres gyártóknak rezisztens festékeket kell használnia. Összetételük hidrogén-peroxidot tartalmaz, amelyen keresztül kiderül a hajmérleg, és a természetes pigment elpusztul, és a festék helyére kerül. Ezt követően a mérlegek újra bezáródnak. Egy ilyen eljárás elpusztítja a hajszerkezetet, ezért hasznos összetevőket adnak hozzá ezekhez a színezékekhez az egészséges haj fenntartásához.

Hogyan válasszuk ki a hajfesték színét

A festék megvásárlása előtt alaposan vizsgálja meg a megjelenését a tükör előtt. Ügyeljen a természetes hajszínre, a bőrszínre és a szemszínre. A hajfesték árnyékának kiválasztásakor kövesse az alábbi szabályokat:

Ha a bőre rózsaszínes árnyalatú, a festékek meleg színei extra piros színt adnak. Ennek elkerülése érdekében vásároljon festékhűvös hangokat. A homok és a hamu szőke, pezsgő vagy hűvös barna árnyalatok. Ha az arcod allergiára hajlamos, ne használjon vörös árnyalatokat: gránátalma, vörösbor, mahagóni.

Ügyeljen arra, hogy a szem színét figyelembe vegye. Meleg bőrű és barna, mogyoró vagy zöld szemek, vöröses, arany vagy vörös színek alkalmasak. A szürkés vagy kék szemű, sápadt arcú lányok ideálisak lehetnek hideg hamu vagy világos arany árnyalatúak.

http://volosikov.ru/kak-vybrat-krasku-dlya-volos/

Hogyan válasszuk ki a hajfestéket

Minden lány, aki gondoskodik magáról, úgy gondolja, hogyan válasszon egy hajfestéket, hogy ne sértse meg a szerkezetét. Végül is, a szép és egészséges haj alapja egy jól ápolt nőnek. Valaki követi a divatot és színezi a haját a legújabb trendeknek megfelelően, de valaki számára szükséges a szürke haj elrejtése. Így vagy úgy, felmerül a kérdés a hajfesték kiválasztása. Ma beszélünk róla.

A tartalom

Hogyan határozzuk meg a színtípust

Az intenzív átfestés, a fénytónusok vagy a szálak minden rendben vannak, de bármilyen technikához fontos egy szín kiválasztása. Ebben a kérdésben döntő szerepet játszanak a színészet és a megjelenés típusa. Ha ismeri a színtípust, könnyebb lesz elkerülni a hibákat. A legfontosabb, hogy kövessük a 2 szabályt:

 1. Győződjön meg róla, hogy a színtípust a megjelenés és a természetes hajszín jellemzi. Ha nem választja ki a hajfesték megfelelő hangját, akkor nem lesz kombinálva a színtípussal, és rendetlen lesz.
 2. Bárki, aki sötétebbé vagy könnyebbé teszi a haját, nézze meg, milyen fokú kontrasztot igényel az arc. Ha úgy dönt, hogy megváltoztatja a hajszínt, akkor gondosan kezelje az alábbi információkat. Annak érdekében, hogy eldöntse, hogy melyik festékhangot választja, meg kell fontolnia az eredeti hajszínét. A természetes színszint közötti különbség nem haladhatja meg a 2 tónust. De ahhoz, hogy ezt megfelelően elvégezzük, meg kell vizsgálnia a megjelenés típusát.

A hajszínnek meg kell felelnie a bőrnek és a szemnek. A megjelenés négy fő típusa van: tél, nyár, ősz és tavasz.

Színes Típus Téli

Az ilyen színű Tél lányok, főleg kontrasztosak. Saját természetes hajszínük, sötét szemöldökük, szempilláik és szemük vannak. De ugyanakkor nagyon szép bőrük van.

 • Alkalmasak: sötét, hideg árnyalatok.
 • A következő színek nem alkalmasak a téli színtípusra: szőke és piros.

Szín Tavaszi

A színes tavaszi lányok szőke haj, szem, szemöldök, szempillák és a legkönnyebb bőr.

 • Ezek megfelelő fényárnyalatok: ashy, méz, karamell, dió.
 • A következő színek nem alkalmasak a tavaszi szín típusra: fekete, csokoládé, gesztenye.

Szín típusa Ősz

Az Őszi színekkel rendelkező lány fényes árnyalatokkal, nagyon meleg szőke, vöröses és réz árnyalatokkal rendelkezik. Világos, zöldes bőr és zöld szeme van.

 • Tsvetotipu Őszi ruhák: vörös, réz, tejcsokoládé.
 • Nem illik: fekete, hűvös fehér árnyalatok.

Színtípus Nyár

A lány színe típusa Nyár, kombinálja a többi színtípust. Lehet, hogy világosbarna, dió, tejcsokoládé, vörös, réz és platina hajszín. De érdemes megjegyezni, hogy ha a hajod platina árnyalatú lesz, a bőr állapotának tökéletesnek kell lennie. Bármilyen vörösség és foltok az arcon túl szembetűnőek lesznek.

Hogyan válasszuk ki a festék színét

Érdemes megjegyezni, hogy a hajszínnel végzett kísérletek korukban jóak. Fiatal lányok próbálkozhatnak hajszínnel. A nők 40 év után azonban el kell hagyniuk a fényes árnyalatokat a természetes és a hagyományos hangok mellett.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a kép radikális változásával a haj típusa és szerkezete fontos szerepet játszik. Erről írtunk cikkünkben „egy barnaről egy szőkere és vissza egy nap alatt”. Milyen színt választ, ki, hogyan és hányszor a hajfesték ügyeit. Ha túlzott mennyiségű szőke szert tesz túlzásba, ez bosszantó eredményhez vezethet. Mielőtt drasztikusan megváltoztatná a hajszínét, gondosan tanulmányoznia kell az ügy minden finomságát, hogy a festési eljárás a legkisebb károsodást okozhassa a hajának. Sok nő, aki otthon haját festette, felmerül a kérdés: megkapom a hajszínt, ami a csomagoláson szerepel? Nem szabad bízni a gyártók reklámozási folyamatában, és csak a csomagolás vagy a csomag gyönyörű képe alapján válassza ki a festéket, figyelembe véve az eredeti hajszínét, és természetesen nézze meg a vásárolni kívánt festékcsomagot. A helytelenül választott festék kopaszodást okozhat.

A festékek típusai

Most a piacon rengeteg különböző szín van a tömegpiacról, amelyet bármely üzletben otthoni használatra vásárolhat.

Mit kell először keresni, ha egy boltban vásárolok festéket?

Az első dolog, amire oda kell figyelni, amikor a festéket a kezében tartja, nem a lejárati ideje. Nem haladhatja meg a 2 hónapot. A festékek több mint két hónapig nem lehetnek a polcon, különben túlságosan mérgezőek lehetnek, és kárt okozhatnak a személynek. Érdemes figyelmet fordítani az olaj alapú festékformákra is.

Fontos! Ha egy márkából vásárol festéket, akkor a sampont és a kondicionálót és a különböző emulziókat is be kell vonni. Hosszabb ideig tartják a hajszínt, és nem fog gyorsan lemosni.

Milyen típusú festékek vannak?

A festékek háromféle típusúak: állandó, félig állandó és színárnyalatok.

Állandó hajfesték

Leginkább a piacon vannak. Az állandó festék összetétele:

 1. Hidrogén-peroxid - elpusztítja a természetes pigmentet.
 2. Amiak - segít abban, hogy a festék mélyebben behatoljon a hajszerkezetbe. Valójában ez a behatolási folyamat elpusztítja a haj rugalmasságáért felelős összetevőket. A haj kiszárad, törékeny, és a hajfestékek ammóniával való ismételt használata elpusztítja a hajszerkezetet.
 3. Resorcinol - segít a festéknek a hajszerkezetben mélyebb behatolásában, és tartós festést biztosít, de nagyon erős allergiás reakciót és a fejbőr irritációját okozhatja. Ezekből az összetevőkből jobb megtagadni.
 4. A kőszénkátrány is tartós festést biztosít. A hajat burkolja, mesterséges védőréteget képezve. De amint a festék behatol a véráramba: először is, megzavarhatja a vörösvérsejtek működését, ezáltal csökkentve az immunitást, másrészt az idegrendszert érinti. A kőszénkátrány szintén allergén. Előfordul, hogy a festék alkalmazása után a festék megcsúszik, ne hagyja figyelmen kívül. Ha a festék az alkalmazás után csípődik, azt jelenti, hogy allergiás reakció kezdődött, vagy a festék elkezdi elpusztítani a bőrt, és azonnal le kell mosni. 5. Az ólom-acetát hatékonyan megőrzi a festék tartósságát, de sajnos károsítja az egészséget.

Félig tartó hajfesték

Összetételükben nincs ammónia, de aminokkal és nátrium-benzoáttal helyettesítették. A félig állandó festékek összetétele: 1. Hidrogén-peroxid. 2. Az aminok nagyon mérgező anyagok. 3. A nátrium-benzonát nagyon veszélyes összetevő, mivel befolyásolhatja a helyi immunitást, beléphet a vérbe és megzavarhatja a hemoglobin funkciót. Ez az összetevő is veszélyes, mert hajlamos felhalmozódni. A hajat egy héttől egy hónapig vagy akár egy évvel az alkalmazás után tartja, így allergiás reakció alakulhat ki az évek során. 4. Ólom-acetát 5. Szén-kátrány A komponensek minden tapintása ellenére - nélkülük a tartós festés lehetetlen! Szóval, hogyan válasszuk ki a hajfestéket?

Színárnyalók

Kímélőek. A színárnyalók és a samponok nem jutnak mélyen a hajszálba, nem pusztítják el, és nem korrodálják a természetes pigmentet.

A fent leírt káros összetevők mellett meg kell vizsgálnunk azt a tényt is, hogy a festék jelen volt: 1. UF szűrők, burkolják és védik a hajat, ezáltal lassítva a kémiai folyamatokat. 2. Érdemes megválasztani az olajokat és a különböző B-vitaminokat (növényi kivonatok, búzacsíraolajok, olívaolaj) tartalmazó hajfestékeket. Ha olyan festéket választ, amely nem tartalmazza ezeket az összetevőket, akkor hozzáadhatja őket. Ezeket az olajokat és vitaminokat ampullákban értékesítik a gyógyszertárban.

Szóval érdemes túlfizetni? Milyen drága hajfesték különbözik az olcsótól?

-SEMMI! Bármilyen állandó, állandó festék károsítja a hajat. A fogyasztó csak a csomagolás tervezéséért, a kényelmes csomagolásért és a reklámért fizet. Minél gyakrabban látja a termék hirdetését, annál drágább lesz.

Természetes hajszín

Ha soha nem festette meg a haját, és fél a festék kémiai hatásaitól, használjon természetes festékeket, mint például: hagymahéj, tea, kamilla és kávé. Tökéletesen árnyalják a hajat.

Természetes festék hagyma hámlani

Ez a színezés módja barnára alkalmas. Ez aranyszínű árnyalatot ad a hajadnak: 500 gramm hagymás héjat, 2 tl glicerint. Alkalmazza a haj teljes hosszát, és ne öblítse le. A festés mellett ez a keverék jótékony hatással van a fejbőrre és enyhíti a gyulladást, ha van ilyen. Megszünteti a korpásodást.

Kávé és teafesték

Csokoládé árnyékot ad a hajnak. 4 órás őrölt kávé, 200 ml. tea. Alkalmazza a haj teljes hosszát, és ne öblítse le.

Kamilla festék

Képes megkönnyíteni a haj 2 árnyalatát a szőke hajra. 200 gr. kamilla; 500 ml. a víz; 3 evőkanál. l glicerin. Alkalmazza a haj teljes hosszát, és ne mossa le.

http://commerage.ru/krasota/kak-vybrat-krasku-dlya-volos

Mi a legjobb hajfesték?

Ma a kozmetikai üzletek számlálói sokféle hajfestékkel vannak feltöltve. És meglehetősen nehéz az ügyfelek számára, hogy megértsék az ilyen különféle termékeket annak érdekében, hogy eldöntsék, hogy mely termék - szakmai vagy szokásos - előnyben részesíti.

A legjobb hajfestéknek számos követelménynek kell megfelelnie. Nevezetesen, ahhoz, hogy kellően ellenálló legyen, jó a hajra feküdni, és minimális traumatikus hatása van a szálakra. A professzionális kozmetika ezeket a követelményeket jobban teljesíti, amint azt számos felmérés és az ügyfél véleménye bizonyítja. Nézzük meg, hogy melyik hajfesték jobb, és hogyan válasszuk ki a megfelelő színezőeszközt.

Professzionális festékek: tulajdonságok és fajták

Minden hajfesték három fő kategóriába sorolható:

 1. Ellenálló festék;
 2. Semiproof színezékek;
 3. Színárnyalat.

Folyamatos festék. Ez a csoport két alcsoportra oszlik: állandó és félig állandó.

 • Az ammónia és a hidrogén-peroxid állandó festékekben van jelen. Ez a hatóanyag-komplex és felelős a festés stabilitásáért. A hidrogén-peroxid aktívan megvilágítja a haj természetes pigmentjét, és az ammónia biztosítja a színező komponens behatolását a hajszál mélységébe. Állandó festék segítségével radikálisan megváltoztathatja a hajszínt, és teljesen megszüntetheti a szürke hajat, így a haj gazdag színű. Az ilyen színezés meglehetősen ellenálló, a szín hosszú ideig nem mossa le, és nem veszíti el a fényerőt. Ugyanakkor a hatóanyagok agresszív hatása elpusztítja a haj szerkezetét, unalmassá, szárazvá és élettelené válik.
 • A félig állandó festékek sokkal óvatosabban hatnak a hajra, de hatásuk nem olyan ellenálló. Ezért gyakran színezék színeknek nevezik őket, mivel jól tudják frissíteni a fő hajszínt, vagy 1-2 színre változtatják. Az ilyen színezékek nem tartalmaznak hidrogén-peroxidot, ezért nem alkalmasak a világításra, a szürke hajat festik, ha azok száma nem haladja meg az 50% -ot.
 • A félig ellenálló színezőket a legbiztonságosabb hajnak tartják. Egy gyönyörű és egyenletes árnyalatot adnak, de nem képesek a szín vagy a kiváló minőségű festék radikális megváltoztatására a szürke hajra, mivel azok minimális mennyiségű ammóniát tartalmaznak. A káros hatás hiányában a szálak továbbra is erősek és egészségesek.
 • Színárnyalat. Az ilyen festékek egyáltalán nem tartalmaznak ammóniát, ami befolyásolja a festés tartósságát. A festék gyorsan lemosódik, és az eredeti hajszínszín több samponozás után visszatér. Az ilyen termékek azonban természetes színtelítettséget biztosítanak, és a biztonságos összetételnek köszönhetően gyakrabban használhatók, fenntartva a kívánt árnyalatot.

Hogyan válasszuk ki a jó minőségű, jó hajfestéket?

Sokan élvezik a „Test Purchase” igazán népszerű programját. Alkotói segítenek az oroszoknak, hogy magas színvonalú termékeket válasszanak. Ennek a programnak az egyik területe a professzionális hajfestékek számára készült. Az átadás során számos népszerű színezékmintát választottak ki és küldtek egy speciális kutatási laboratóriumba.

Ennek eredményeként kiderült, hogy a „Test Purchase” programban a legjobb hajfesték a jól ismert kozmetikai márkák L'Oreal és Cios professzionális termékei. Ugyanebben a programban a potenciális vásárlók utasításait kapták a megfelelő minőségű festék kiválasztására. Színezőszer kiválasztásakor kövesse néhány fontos szabályt:

 • Mielőtt vásárolna, menjen a gyártó hivatalos honlapjára, nézze meg a bemutatott színpalettát, és válassza ki a megfelelő opciót.
 • Próbáld meg hajfestéket vásárolni a professzionális kozmetikumok speciális üzleteiben. Vásárláskor ellenőrizze a festékcső csomagolásának tömörségét. Ezenkívül a csomagnak tartalmaznia kell a kötegszámot. Szükség esetén kérjen megfelelőségi igazolást, amely garantálja a termékek hitelességét és minőségét.
 • Ügyeljen az árra. Jó festék nem lehet olcsó! A professzionális eszközök 2-3-szor drágábbak, mint a hagyományos színező készítmények.
 • A festék kiválasztásakor használja az eladó-tanácsadó szolgáltatásait, meg kell mondania a termék használatának minden árnyalatairól, összetételéről, erősségéről és gyengeségeiről, és segít megtalálni a legjobb árat az „ár-minőség” arányban.

Válasszon festéket a haj típusától és állapotától függően. Ügyeljen a festék összetételére. Ha a haj sérült és száraz, jobb, ha elhagyja az agresszív, tartós festékek használatát, és vigyázzon a lágyabb és gyengébb opciókra. Egy hatalmas kozmetikai választékban könnyen összezavarodik: egy professzionális fodrász - stylist, vagy a legjobb hajszínező anyagok értékelését segíthetjük a választás során.

A legjobb hajszín áttekintése

A szakértők a közelmúltban 700 különböző, különböző korú orosz nők körében végzett felmérést. A tanulmány célja, hogy megtudja, melyik a legjobb hajfesték, és mely jól ismert márkák a nők.

A felmérés eredményei szerint a Garnier termékei megjelentek, L'Oreal második volt, és Schwarzkopf a harmadik helyen állt. Nézzük részletesebben a legnépszerűbb kozmetikumok minősítésében szereplő színezékek alapvető tulajdonságait és előnyeit.

1. Garnier

Nutrisse Crème sorozat. A jól ismert kozmetikai cég kifejlesztett egy sor színezőanyagot, amelynek palettáját 14 árnyalat képviseli. Tartós krémfesték, finom krémes textúrával, amely megkönnyíti a haj alkalmazását. A színezékek összetétele a gyümölcsolajok, a keratin és a tápanyagok.

Az egyedülálló, szabadalmaztatott formula jól védi a kiszáradást, és óvatosan gondoskodik a hajról, egészséges és sugárzó. A festékkel együtt egy speciálisan kialakított, avokádóolajjal készített balzsamkezelés, amely a sima simaságot, a puhaságot és a selymességet biztosítja.

A krémfesték kellemes, finom illatú és jól szürke hajú. Sok ügyfél úgy véli, hogy ezek a szőkék legjobb hajszínei. És ez igaz, mivel ebben a sorozatban főleg telített, természetes árnyalatok (arany, szőke, réz, méz) kerülnek bemutatásra.

Színes Naturals. Az eszközök sora különféle árnyalatokkal (több mint 30) és szilárdsággal csodálkozik. A festés után 8 hét elteltével a szín fényessége nem halványul. A természetes alapanyagokból - olívaolajból, karitából és avokádóból - készült kozmetikumok innovatív formula. Hatékonyan táplálják a hajat és megtartják puha és természetes fényüket.

Olia sorozat. Ezek a tartós krémfestékek, amelyek fő előnye az ammónia és más agresszív anyagok hiánya. A paletta 25 különböző hangból áll. A színezékek speciális képlete négy természetes olajat tartalmaz: kamélia, napraforgó, passióvirág és alba.

Intenzív hidratációt biztosítanak, elősegítik a színező pigment mély áthatolását, sima és tömörítik a mérlegeket sérült hajban. Az ilyen komplex ellátás a laminálás hatását eredményezi, megbízhatóan védi a hajokat a káros hatásoktól és garantálja a festés 100% -os eredményét.

2. L'Oreal

Előnysorozat. A L'Oreal színezőanyagok palettája több mint 30 árnyalatban jelenik meg. Ezek a legváltozatosabb lehetőségek - a világos szőketől a gazdag vörös és fényes fekete színig. Ennek a sorozatnak a festékei állandó festést biztosítanak, ami a színtelítettséget akár 8 hétig is fenntartja.

A pigmentekkel ellátott mikrogömbök hasonló tartósságot biztosítanak, miniatűr méretük lehetővé teszi, hogy mélyen behatoljon a hajszerkezetbe, és egyenletes és színes mélységet érjen el. A színezőanyagok összetétele magában foglalja a tápanyagokat, a vitamin komplexeket és a keratinokat, amelyek táplálkozást, hidratálást és hajvédelmet biztosítanak. Olyan ápoló balzsammal van ellátva, amely rögzíti a színt, és lágy és kezelhetővé teszi a hajat.

Casting Creme Gloss egy népszerű színezőanyag-sorozat, amely 28 árnyalatból áll. Ezek ammóniamentes festékek, amelyek a legkellemesebb és szelídebb színezést biztosítják. A gondoskodó és tápláló komponensek különleges színe mély színeket biztosít, ugyanakkor védi és erősíti a hajat kívülről és belülről.

A festék használata gazdag, élénk színeket és 100% -os szürke hajszínt biztosít, miközben megőrzi a haj egészségét. Az ebből a sorozatból származó termékek könnyen használhatók otthon. Könnyű, krémes textúrája jól illeszkedik a hajra, és a felesleg könnyen eltávolítható.

A festék jó illatú, nem folyik, és csak 5-6 hét múlva lemosódik. A csomagban beágyazott balzsam a királyi zselével, amely sima és fényes ragyogást biztosít.

Az Excellence Creme sorozat megkülönbözteti a különleges védő szérumnak köszönhetően elért maximális gyengéd hatást. A festést közvetlenül a hajra kell felhordani. A festék fő kompozíciója értékes pro-ceramidokkal van gazdagítva, amely megbízhatóan erősíti a hajat és táplálja azt a teljes hosszában. A készlet tartalmaz egy balzsamot és egy maszkot, rögzíti a festés eredményét, és a haj élénk és fényes.

3. Schwarzkopf

Alapvető színsorozat. A Schwarzkopf termékeit a természetes növényi összetevők alapján ammóniamentes krém festékek képviselik. Fehér tea és licsi kivonatokat tartalmaznak, amelyek szelíd színezést, táplálkozást és hajvédelmet biztosítanak.

Ennek eredményeként a fürtök átalakulnak, sima és fényes megjelenésűek és gazdag, mély színűek. Ebben a sorozatban több mint 20 különböző árnyalat jelenik meg.

Minden festékcsomagot kiegészítünk egy erősített kondicionálóval, amelyet a fő festés után alkalmaznak, megbízhatóan védi és erősíti a hajat a gyökértől a csúcsig, és engedelmeskedik és terjedelmes. A színspektrum élénk és természetes, minden választott árnyalat meglehetősen ellenálló és hosszú ideig tart a hajon.

Tökéletes mousse. Ebben a sorozatban az ammóniamentes festékek 22 árnyalatot mutatnak be. Ezek mély, fényes színt adnak, és fényűző, fényes fényt adnak a hajnak. A kozmetikai termékek orchidea és szójabab kivonatokkal gazdagodnak, amelyek felelősek a szálak védelméért és táplálásáért.

Az ebbe a sorozatba tartozó termékek gazdaságosak és kényes, érzéketlen aromájúak. A festék speciális balzsammal rendelkezik, amelynek térfogata elég a leghosszabb szálak feldolgozásához.

4. SYOS

Szakmai teljesítmény. Ezt a krémszürke-t egy német kozmetikai cég fejlesztette ki, kifejezetten az otthoni hajfestéshez. A könnyű használat érdekében a palackok speciális applikátorokkal vannak felszerelve. A színezékek összetétele magában foglalja a búzafehérjékkel és provitaminokkal gazdagított tápanyagok speciális komplexét.

A színező pigmentek mélyen behatolnak a hajszálba, intenzív, tartós színezést és hosszú telített színt biztosítanak.

ProNature. Ez a SYOSS márka legjobb professzionális hajfestéke, mert minimális ammóniatartalommal rendelkezik, és szelíd és gyengéd gondosságot garantál. Ennek a sorozatnak a palettája 12 természetes árnyalatot tartalmaz a hideg, világos szőke szőketől a ragyogó kékig.

A színezékek a színpigmentek fokozott koncentrációját tartalmazzák, ami biztosítja a fényességet és a színstabilitást, míg a ginkgo és az aloe vera természetes növényi kivonatai helyreállítják a szálak szerkezetét belülről és biztosítják a vitaminok és táplálkozási összetevők telítettségét.

5. Wella

Ellenálló krém - a Vella cégtől származó innovatív oxigén alapú festékek, amelyek a színtelítettség tartós megőrzését biztosítják, és biztosítják a haj puhaságát, rugalmasságát és természetes fényét.

A termék részét képező kókuszdió kivonat minden haját láthatatlan bioprotektív fóliával borít, amely megvédi a külső és mechanikai hatásokat, és támogatja a szálak szilárdságát és egészségét.

A festék kellemes és finom szerkezete megkönnyíti a haj teljes eloszlását, biztosítja a tartós festést és védelmet az ultraibolya sugárzás káros hatásaitól.

6. Estelle (Estel)

Professzionális DeLuxe - egy sor professzionális színezék, amely hatékony ellátást és védelmet nyújt a haj számára. Ennek a sorozatnak a festékei használhatók mind a fő színezés, mind a színezőszerként.

A kromatográfiás komplexen alapuló szabadalmaztatott formula lehetővé teszi a tökéletes hajbeigazítást, szerkezetük helyreállítását és a szálak védelmét a negatív hatásoktól.

A festés után a haj erős marad, lágy, színteljes és élénk ragyogással telik. A festék tökéletes a szürke haj eltávolítására, könnyen használható otthon, mert puha textúrája megkönnyíti az alkalmazást és egyenletes eloszlást a szálakon.

7. Londa

A Londacolor Professional egy olyan színezék, amely mikrogömbökkel mélyen behatol a hajszerkezetbe, és tartósságot és fényerőt biztosít. A Londa termékei a leggazdagabb színválasztékkal rendelkeznek.

A színezékek palettáját több mint 90 különböző színárnyalat képviseli, beleértve a leghihetetlenebb hangokat, amelyek kielégítik a leggazdagabb képzeletet. A színezékek képlete természetes olajokkal és viaszokkal gazdagodik, ami megbízható védelmet és gondoskodást eredményez, és erős, egészséges és fényes haj.

A könnyű, krémes szerkezet biztosítja a színezőanyag egységes alkalmazását, tökéletesen kitölti a szürke hajat, garantálja a tartós eredményeket és a mély, telített szín hosszú megtartását.

A legjobb hajszínre vonatkozó vélemények megerősítik hatékonyságukat és tartósságukat. A felhasználókat lenyűgözte az a tény, hogy a legjobb professzionális színezékek nemcsak a színek radikális megváltozását és a szürke haj teljes színezését biztosítják, hanem a haj egészségét is támogatják, védve őket a káros hatásoktól.

Ennek eredményeként a haj megjelenése drámai módon változik, jól ápolt, sima, erős és fényes, könnyen fésülhető és frizura illik.

Természetesen mindenki preferenciái eltérőek, de a bemutatott termékek bősége között mindenki választhat a termék típusának és szerkezetének legmegfelelőbb terméket, és jelentős és tartós eredményt biztosít a színezés során.

Nézze meg a videót: Melyik hajfesték jobb? Garnier, Syoss, paletta. áttekintés

Nézze meg a videót: A hajam története, a hajfesték-összehasonlítás és a választásom

Alkalmazás-vélemények

Áttekintés №1

Több éve használom a L'Oreal hajfestékeket. Speciális termékcsaláduk van ammónia nélkül, amely ideális a vékony és száraz hajam számára. A színem világos szőke, színezés nélkül, úgy nézek ki, mint egy szürke egér. De az éppen átalakult festék alkalmazása után.

Mindig ragyogó arany árnyalatokat választok, ennek következtében a hajam csak ragyogó, és nagyon érdekes szőke leszek.

A festék tökéletesen illeszkedik a hajra, magam alkalmazom, nem okoz irritációt, és a szálak jól ápoltak és terjedelmesek. Természetesen az ammónia nélküli festék nem olyan tartós, és gyorsan lemosódik, de biztonságos, és gyakrabban árnyékolhatja haját.

Ellenőrizze a 2. számot

Folyamatosan árnyékolom a hajam, amihez csak professzionális és kiváló minőségű festékeket használok. Színező termék az állandó mestere kabinjában. Ezeket a termékeket ajánlotta nekem, mint az egészségre leggyengébb és biztonságosabb hajat.

A Schwarzkopf cég termékeit részesítem előnyben, színválasztékuk tökéletes. A termékcsaládban a tökéletes árnyalatot találtam magamnak, és folyamatosan festették a hajukat aranycsokoládéval.

A festék meglehetősen ellenálló, finom és finom illattal rendelkezik, ráadásul balzsamot alkalmazunk, amely után a haj ragyog, mint a laminálás. Ennek eredményeként a haj tele van erővel és egészséggel, és jól néz ki.

3. szám felülvizsgálata

A közelmúltban felfedezett Estelle festék. Ezt megelőzően folyamatosan festett haját olcsó, állandó festékkel, amiből kiszáradtak és törékenyek, elveszítették az erejüket, és mint egy szivacs.

A fodrász azt tanácsolta, hogy maszkokkal otthon gyógyítsam a hajam, majd az Estelle professzionális termékeivel váltsam át a festésre. Először festette a haját ezzel a festékkel a szalonban. Örültem az eredménnyel, a hajam szép, gazdag színű volt és fényűzőnek tűnt.

Élénk fény volt, sima és puha lett. Most mindig Estelle-t fogom használni, és otthon fogom festeni a hajam.

http://moivolosy.com/luchshaya-kraska-dlya-volos/

Válassza ki a hajfesték színét és árnyékát

Most nehéz megtalálni egy olyan nőt, aki életében legalább egyszer nem kísérletezett a hajának színével. A tisztességes szex szinte mindegyike ismeri a színárnyalatot, és sok hölgy csodálkozik arról, hogyan válasszon egy hajfestéket, hogy ne roncsolja meg a haját, és ideálisan alkalmas a fürtök természetes árnyalatára. Próbáljuk meg kitalálni.

A hajszín színei

Jelenleg a kozmetikai termékek piaca háromféle festékkel látja el a vásárlót:

Ezeknek a csoportoknak mindegyikének előnyei és hátrányai vannak, és speciális célokra tervezték.

Természetes színezékek: előnyök és hátrányok

A természetes színezékeket úgy tekintik, mint amelyeket a természetben bányásznak és nem mesterségesen származnak. Őket a távoli őseink használták.

A természetes hajszín a következőket tartalmazza:

 • henna;
 • Basma;
 • gyógynövények színezése (kamilla, zsálya);
 • tölgy kéreg;
 • tea levelek;
 • hagymahéj;
 • a citromlé természetes fényesítő.

Én nőttem az orosz köpködést! A falusi recept szerint! +60 cm 3 hónapig.

Az ilyen szerszámok teljesen biztonságosak a hajra: nemcsak a színeket, hanem a hajat is táplálják, így erősebbé és vastagabbá teszik.

A legnépszerűbb természetes színezékek henna és basma. Ez az indiai fűszernövények porja. A Henna réz-vörös árnyalatú, Basma - sötét, csokoládé és gesztenye. A Basma használatának sajátossága az, hogy ha henna nélkül használod, akkor zöldre festjük a hajodat.

A természetes festékek előnyei:

 • környezetbarát;
 • biztonság;
 • pozitív hatással van a fürtök egészségére;
 • lehetővé teszik a haj árnyékolását, színváltozás nélkül, az izzó sérülése nélkül.
 • a henna és a basma száríthatja a haját;
 • miután a henna nem használhat más színeket;
 • korlátozott színválaszték;
 • halvány árnyalat (lehetetlen átfestni egy barnaből egy szőkebe, a természet ajándékaival).

Kémiai festékek: előnyök és hátrányok

Minden, amit a kozmetikai és háztartási vegyi anyagok - vegyi festékek - polcán lát. A színezést segítségükkel a festék és az oxidálószer (hidrogén-peroxid) kölcsönhatása végzi, amely egy készletben van. Az eredmény minden árnyalat - sötét és világos.

Minden szín három csoportra oszlik:

Melyiket választod attól függ, hogy melyik célt érted.

Nem ellenálló festékek (1. szint)

Ezek a termékek színezett samponokat és balzsamokat tartalmaznak. Létrehozzák, hogy árnyékolják a természetes hajszínt, de nem az ellentétes színben. Az instabil színezékek előnye, hogy nem károsítják a hajat, könnyen kiöblíthetők (5-8 túra a zuhanyzóhoz), a fürtök szép, gazdag árnyalatúak. A hátránya, hogy hatalmuk gyakran nem elég a sötét haj festésére, és a szürke hajra is erősek.

Félfestékek (2. szint)

A félig állandó festékek erősebbek, mint az instabilak - eredményük három hónapig maradhat a hajon. Ők nagyon jó minőségű festék a szürke haja felett, és a hajszínt több színre változtathatom. Ennek ellenére a fürtök szerkezetére gyakorolt ​​hatásuk kedvezőtlen. Rontják a hajat, nem annyira, mint az állandó színezékek, de nem olyan biztonságosak, mint az instabilak.

 • L'Oreal Casting Gloss;
 • Estel de Luxe Sense;
 • Schwarzkopf Igora Vibrance.

Állandó (állandó) festék (3. szint)

Folyamatosak azok a színezékek, amelyek összetétele ammónia és hidrogén-peroxid. Meglehetősen agresszívek, és negatívan hatnak a hajra, bár segítségükkel 4-5 tónussal tisztázhatják a sötét hajot.

Fizikai festékek

Ezek a színezékek (0. szint) átmeneti jellegűek, mivel pigmentjük nem hat a keratinnal a haj belsejében, ezért a szín nagyon gyorsan lemosódik.

Azokat választják, akik nem állnak készen a radikális változásra. Nem tartalmaznak ammóniát vagy peroxidot. Nem tudják a hajat ellentétes természetes színben festeni. Az ilyen színezékek azonban biztonságosak a hajra - nem hatolnak be a hajszerkezetbe, és gyorsan menjenek, elég 2-5 alkalommal mosni a haját.

Ezek az eszközök azok számára készültek, akik gyakran akarnak változtatni - kreatív emberek, animátorok, színészek, sokkoló nők és az új képek szerelmesei.

Hajfesték kiválasztása: típus, szín, árnyék

1 lépés. Döntse el a feladatot

Ha drasztikusan meg akarja változtatni a haj színét, és meggyőződne arról, hogy ez az árnyék megfelel Önnek, akkor habozás nélkül vegyen egy ellenálló (vagy félig ellenálló) vegyi festéket. De fontos megjegyezni, hogy a sötét haj nehezen érhető el a csomagoláson feltüntetett színben, különösen, ha egy barna, aki platina-szőke lesz.

Ha a tervek csak színnel kísérleteznek, anélkül, hogy gyökeresen megváltoztatták volna, akkor választhat fizikai festéket vagy árnyalat balzsamot.

2. lépés: A kompozíció tanulmányozása

Kémiai hajfesték kiválasztásakor fordítson különös figyelmet a kompozícióra. Ha a természetes színezékek nem rontják a hajat, akkor a nem megfelelő választás a szintetikus festékhez katasztrofális eredményekhez vezethet.

 1. Ügyeljen a hidrogén-peroxid százalékos arányára. Minél kisebb, annál biztonságosabb a festék a hajhagymák számára. Válasszon ki egy 6–9% peroxid-tartalmú terméket.
 2. Jobb, ha a kompozícióban ammóniát nem tartalmazó festéket választanak. Az ilyen analógok rosszabbá teszik a hajat, de használatuk után sem a szárazság, sem a megosztott vég nem jelenik meg.
 3. Nagyon jó, ha a készítmény olyan összetevőket tartalmaz, mint az olajok, a B-vitamin, a fehérjék, az UV-sugárzás elleni védelem.
 4. Gondosan olvassa el a kompozíciót! Ha nehézfémeket (cinket, ólmot, mangánt) tartalmaz, akkor jobb megtagadni a vásárlást.
 5. Különös figyelmet fordítson az eltarthatósági időre. Ha a terméket legalább egy hónapig késik, akkor ne vegye meg, mert idővel a festék kémiai elemei reagálnak és kiszámíthatatlanul viselkednek. Legjobb esetben nem kapod meg a kívánt árnyalatot.

3. lépés. Kiválasztjuk a hajfesték színét és színét

A megfelelő színárnyalat kiválasztása nagyon fontos, különösen, ha állandó festékről van szó. Mielőtt elindulna a boltba, válaszoljon a következő kérdésekre.

 1. Van szürke haja?
 2. Korábban festetted a hajat?
 3. Hennát vagy basmát festettél?
 4. Mi a természetes hajszíned?
 5. Milyen árnyékot szeretne kapni?

A válaszok elemzése után jobban meg fogod érteni, amire szüksége van - állandó festék vagy nem, sötét vagy világos. Ha korábban hennával festett fürtöket, akkor jobb, ha a természetes színnel szemben ellenálló festékkel festjük át.

De hogyan válasszuk ki a megfelelő festéktónust? Általában minden csomagolásnál a gyártó közelítő táblázatot ad a hajszín színváltozásairól. Természetesen minél könnyebb a fürtök természetes árnyéka, annál erősebb és világosabb lesz a festék.

Kiválasztjuk a színtípust

Mindenki tudja, hogy a nőket négy színcsoportra osztják:

Minden csoportnak saját jellemzői és jellegzetes különbségei vannak. A hajszín minden csoportban is különbözik, más szóval a tavaszi lánynak nem megfelelő az őszi hölgy.

Ezek a romantikus szépségek leggyakrabban könnyű bőre, sült tejjel és kék (halványzöld, világoskék) szemekkel. A haj színe lehet világos szőke és búza, de soha nem piros vagy fekete. Ennek megfelelően a festék kiválasztásakor érdemes ezt kezdeni.

Tavaszi hölgy illeszkedő árnyalatok:

 • Brown;
 • vörös-arany;
 • meleg fényes;
 • búza és szalma;
 • világosbarna

A legjobb választás a barnás-arany árnyalatok a természetes szín közelében.

Ez a fajta leggyakoribb Oroszországban a kék, a szürke vagy a halványbarna szemek és a könnyű olajbogyó vagy a rózsaszínes bőr jellemzi. A nyári szépségek gyakran világosbarna haj tulajdonosai, de gazdag fehér fürtök is.

A "Summer" lányok a következő színekkel illeszkednek:

Könnyen kitalálható, hogy az „Ősz” meleg színű. Tulajdonosai híresek a világosbarna vagy zöld szemekről, a fényről, vagy éppen ellenkezőleg, a sötét bőrről, aranyszínű árnyalattal és szeplőkkel, vörös vagy barna hajjal. Az őszi nők színe piros. Ő illeszkedik az összes árnyalatához.

Festék színe nőknek Ősz:

Ezt a színtípust általában hidegnek nevezik. A téli szépségek általában sötét szeme (fekete, csokoládé, sötétbarna) és sötét haj (fekete, csokoládé, sötétbarna hajú). A bőr porcelánfehér vagy barnás lehet.

Téli nők kísérletezhetnek hajszínnel. Világosak és fülbemászóak, a fürtök színe ugyanaz. Alkalmasak:

Hajfesték kiválasztása a nemzetközi színskála szerint

A világ a hajszín árnyékolásának egyetlen diagramját fogadta el, hogy egyszerűsítse a színtónusok választását. Ezt a skálát általában a professzionális hajfestékek és szalonfestékek esetében használják, de az ezzel kapcsolatos elvek ismeretében könnyebb lesz meghatározni, hogy melyik árnyékot választja.

A nemzetközi színvonal 12 természetes hajszínt kínál. Ezeket az alábbi táblázat tartalmazza. Válassza ki a színét, vagy a lehető legközelebb.

Most döntse el, mit akar - radikálisan változtassa meg vagy csak árnyékolja a természetes hajszínt. Ha nem akar újrafestni, akkor válassza ki a festéket, amelynek száma a "számoddal" kezdődik.

A haja színe sötét szőke, azaz az alakja 6. A színt telítettebbé és fényesebbé szeretné tenni, ezért választania kell egy festéket egy számmal, például 6.XX vagy 6 / X.

Mit jelent a második (és harmadik) szám a festékszámban? Ez a színárnyalatok száma, és az első számjegyekkel általában egy pont vagy töredékes sáv választja el egymástól.

http://hair-luxury.ru/okrashivanie/kak-vybrat-krasku-dlya-volos.html