logo

Henna a hajra

A modernitás legújabb trendje természetesvé vált. Míg a híres márkák gyártói tovább javítják a kémiai vegyületek megfogalmazását, egyre több lány részesíti előnyben a gyógyító tulajdonságairól régóta ismert eszközöket. A haj henna az egyik legnépszerűbb módja a haj állapotának javítására.

Mi az?

A henna egy jogú növényi por. A keleti nőket a korunk előtt használtuk, ami sokkal hosszabb, mint az európai lányok által használt eszköz. Esetünkben a lawsonon sok kérdést és vitát okoz, ezért fontos megérteni annak lényegét, mert jelentős előnyökkel járhat. Tehát a lawsonia meleg országokban nő. Fő szállítói Irán, Egyiptom, Marokkó, India. Annak ellenére, hogy ezeknek az országoknak az éghajlata hasonló, még mindig különbségei vannak, ami magára nézve nyomot hagy maga felé, például az indiai henna több hangot ad, mint az iráni.

A henna termelése pazarlónak tekinthető, mert ennek a gyógynövénynek minden darabját használják. Így az olajokat virágból nyerik, a leveleket porral színezzük, és a színtelen henna olyan lányokból származnak, akik csak csodálatos kendővel akarják erősíteni a hajukat, miközben nem színezik őket.

A por önmagában világos zöld, elnémult hangot mutat, ami hasonlít a khaki-ra. A henna szaga gyógynövény és szinte semleges. Ideális esetben a konzisztenciát finomra kell őrölni, ami híres az indiai gyártók termékeiről. Van azonban egy nagyobb köszörülés, például az iráni bélyegzőkben megmaradt levelek találhatók. Irán költsége lényegesen alacsonyabb. Ez a tényező befolyásolja a keveréknek a hajból történő alkalmazásának és öblítését.

Meg kell mondani, hogy a por hangja közel lehet a barnahez. Nem kell félni a mesterséges adalékanyagok összetételének megkötésétől, azonban még mindig óvatosnak kell lennie. A szín közvetlenül függ a henna fokától, és természetesen a legjobb kategóriát a legjobbnak tartja a világos zöld árnyalattal. A Lawsonia leveleit, amelyekből ilyen telített színt kapnak, nyáron gyűjtötték össze, azonnal szárítják őket az égő napban, míg a klorofill, amely befolyásolja a színtelítettséget, a maximális dózisban marad. A név középső és alsó fajtái olyan lapokat jeleznek, amelyek lassan száradnak, és összetételükben elvesztették a klorofillet, ami azt jelenti, hogy a színezés a segítségükkel szinte nem egyértelmű.

Jellemzők

A henna jellemzői közvetlenül kapcsolódnak a használatához. Tehát a Lawsonia port használják:

 • amikor a fürtök színét vöröstől bordóig színezzük;
 • miközben erősíti a hajhagymákat;
 • korpásodás kezelése;
 • a fejbőr zsír egyensúlyának normalizálása.

Ez a hatás az ebben a növényben látható előnyös összetevőknek köszönhető. Tehát, a kompozícióban van egy sav, amely a keratint a haj struktúrájában köti össze, simogatja a pelyhesített pelyheket. A tanninok és illóolajok, amelyek jogilag vannak, felelősek a fürtök fényességéért, hasonlóan a szakmai lamináláshoz.

Nem lehet mondani a klorofillról, ami hozzájárul a tartós és világos festéshez. A fürtök színezésének folyamata nem károsítja, mert a színező pigment csak a fürtöket fedi le, nem jut be a haj természetes szerkezetébe. A henna a henna eljárásait követően nem fél agresszív nap- és tengervizet, mert a láthatatlan védőburkolatok vékony, észrevétlen filmvel borítják. Folytatva a hennafestés témáját, fontos mondani a hipoallergén termékről. A porzsákból álló természetes zsákok nem okoznak kellemetlen tüneteket az érzékeny bőrű emberekben. Ez fölényt ad neki a kémiai festékek felett.

Ma azonban megvásárolhatja a Lawson-t különböző formákban. Például a folyékony henna felhasználásra kész termék. Az ilyen termékekben lévő por már tökéletes illeszkedésgé alakult, különféle hajszálak felhasználásával, pl. Az ilyen adalékanyagok nem egy egyszerű marketingkedv, mert bármely gyógynövényfesték száraz fürtök, és az olajok semlegesítik ezt a folyamatot.

Az árnyékoló henna egy másik gyakori lakos a szupermarketek polcain. Henna alapú színezett balzsam. Ugyanakkor a kompozícióban színezékek, emulgeálószerek és más kémiai vegyületek is megfigyelhetők, ezért fontos, hogy a beszerzés előtt alaposan megvizsgáljuk az összetevők listáját. A többi árnyékoló eszköz nagyon jó, mert a különböző lágyítók tartalma pozitív hatással van a haj állapotára, amely világos árnyalatot szerez.

Professzionális henna is értékesíthető. Érdekes módon a színtelen készítményekben Lawson és cassia nem használatos. Ez egy másik fajta gyógynövény, amely a babfajtákhoz kapcsolódik. Csak a Lawsonia-ból származó henna valósnak tekinthető. A szemöldök esetében a Lawsonia porból kapott keveréket használják. Az eljárás időpontjában nemcsak a szőrszálakat, hanem a bőrt is színesítik és újjáéledik.

Előnyök és hátrányok

Sajnos ez a növényi festék hátrányai vannak, amelyek egyes esetekben átfedik az előnyöket. Kezdjük azonban a profikkal. Mint korábban említettük, a természetes henna egy teljesen természetes termék, sok olajjal és vitamindal telített. Ez lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a korpásodástól, és erősítse a szőrtüszőket, tovább fokozza a ragyogást. Egy másik fontos tényező a henna alkalmazása terhes és szoptató nőknél. Használata mind a színezés, mind a gyógyító maszkok keverésére használható. A henna hátrányai:

 • a szokásos festékekkel összeegyeztethetetlen. Tehát a henna nem tud vörös hajú szépséget csinálni egy barnaből, festett fürtökkel. A lehető legnagyobb hatás a vékony réz haj túlcsordulás a napban;
 • a henna kémiai festékekkel nehéz festeni. Szőke hajon a szín könnyen megváltozhat zöldre az ilyen eljárások után;
 • A szőkeek, akik úgy döntenek, hogy a hennával színezik a fürtöket, ezt az árnyalatot határozatlan időre szerezik. Majdnem lehetetlen lemosni a hennát a könnyű szálakból, mert tartósan eszik a hajskálába;
 • hatástalan a szürke haj festésében;
 • negatív hatással van a permre, a rugalmas hajlításra;
 • a hosszú és gyakori használat megtagadja a növény minden hasznos tulajdonságát, így a fürtök unalmasak és megosztottak.

Összefoglalva a fentieket, biztonságosan elmondható, hogy a henna átalakíthatja a haját, titokzatos árnyalatúvá teszi, azonban használatakor fontos, hogy érezzük az intézkedést.

gyártók

Ha a haját szakembereknek szeretné bízni, ajánlott a henna gyártó választása különös aggodalommal. És el kell kezdeni az indiai henna tanulmányozásával, mert ő az, aki az őrlés alapossága és a különböző hangok miatt nyer.

Az indiai henna kiemelkedő képviselője a Lady Henna márka. Választékában természetes barna és vörös henna látható. Érdemes megjegyezni, hogy a puha barna hang eléréséhez a kompozícióban lévő henna egy másik természetes festékkel - basmával keveredik. Emellett Lady Henna természetes henna alapú festékeket is bemutat. A színezékek miatt a termékek színpalettája réz-vöröstől a bordó árnyalatáig változik. A névben a "természetes" szó azonban nem zárja ki a kémiai összetevőket, és ezért fontos tényező az, hogy ellenőrizzük az összetevők esetleges allergiáját.

Az indiai henna egy másik képviselője, akit Oroszországban lehet vásárolni - Aasha. A fajok sokfélesége is képviseli. Tehát a henna megosztható:

Az első megjelenés több árnyalatban jelenik meg, táplálja és táplálja a hajat, ami világos tónust ad a vöröstől a barnaig. A színezőanyagot tartalmazó gyógynövény-henna tartós festékké válhat, azonban, mint az előző esetben, allergiás reakciók is lehetségesek. A növényi henna nem tekinthető teljesen természetesnek.

http://wlooks.ru/hna/dlya-volos/

Henna a hajra: használat, van-e kár. Fajok, árnyalatok, hogyan kell használni és lemosni

A Henna az első olyan termék, amely természetes festékekről beszél. Hosszú ideig használják, olcsó, könnyen kezelhető, segíti a vörös és a gamma különböző árnyalatait. Gyakran mondják a henna hasznáról, de tényleg? Nem mindig a zöld por a zsákok kedvező hatást gyakorol a hajra, egyes esetekben sok kárt okozhat.

Mi a henna használata?

A henna apronia levelei. Vitaminokat és tanninokat tartalmaznak, illóolajok nyomai a termékben találhatók. Ha összehasonlítod a hennát a kémiai festékekkel, akkor gondosabban kezeli a hajat, nem rontja el a rudat, de drasztikusan megváltoztathatja a színt. Eladáskor színtelen megjelenés is létezik, amelyet kizárólag gyógyászati ​​célokra használnak, vagy váltakozva a klasszikus fűvel, ha a kívánt színárnyalatot már elértük, és a helyreállító kurzust folytatni kell.

Mi a henna használata a hajra:

 1. Az izzók megerősítése. A henna festés hasznos a hajhullásnál, a terméket a bőrre lehet felhordani, és a teljes hosszában a hatás néhány eljárás után észrevehető lesz.
 2. Korpásodás. A henna segít eltávolítani a "hó" -ot a fejen, gyógyítani és megtisztítani a bőrt.
 3. A zsírtartalom ellen. A Henna kiszárítja a fejbőrt, elnyeli a zsírt, a haját egy szép megjelenésűvé teszi.
 4. A hangerő. A henna mélyen behatol a kutikula alá, kitölti a hajat, vastagabbá teszi. Az alkalmazás után azonnal láthatja. Ha a porozitás magas, akkor a farok térfogata 25-30% -kal nőhet.
 5. Nincs korhatár vagy egészség. Terhes és szoptató nők, gyermekek vagy tizenévesek számára is hajfestéssel hennával lehet festeni.
 6. A törékenység csökkenése. Ezt úgy érik el, hogy a rúd tannával és más anyagokkal töltődik be, a haj erős, kemény, sűrű lesz.

A termék előnyei közé tartozik az alacsony költség, a rendelkezésre állás, a henna bármely boltban megvásárolható. A természetes festék könnyen használható otthon, száraz formában, szépen szobahőmérsékleten tárolható.

Videó: Henna és Basma hajfestés

A henna és az ellenjavallatok károsodása

A henna óriási előnyei ellenére kárt okozhat. A gyakori probléma a megfelelő árnyék hiánya. Ezt kozmetikai hibának tartják, de nagy hatással van az érzelmi állapotra. Néha a henna zöld vagy szürke árnyalatú, ami nem csak kellemetlen, hanem nehezen korrigálható.

Milyen károsodást okozhat a henna haj:

 1. Szárítás Ha a haj maga beteg, gyenge, sérült, vágott, akkor egy természetes festék csak súlyosbítja az állapotot.
 2. Allergia okozhat. Festék, bár természetes, de az egyéni intolerancia megtalálható.
 3. Egyenesítse ki a fürtöket. A henna után a hajszálak festése a hurok után egyenesítheti a fürtöket és egyenetlen.

A termék hátrányai közé tartozik a szürke haj gyenge festési képessége. Henna árnyalatot ad, de nem lesz egységes. Egy másik probléma a szín eltávolítása. Kémiai színezékek a henna után csak 2-3 hónap elteltével használhatók, bizonyos esetekben a természetes szín teljes növekedése szükséges.

Indiai, iráni, kínai?

A henna előnyei közvetlenül függnek a termelési országtól. Most a polcokon találhatók olajokkal és növényi kivonatokkal dúsított természetes színezékek. A kiegészítők csökkentik a károsodást, megakadályozzák a szárítást, gondoskodnak a hajról. Van még egy többszínű henna is. Ez lehetővé teszi, hogy különböző árnyalatú barna, réz és piros mérlegeket kapjon. Itt kifejezetten figyelembe kell vennünk a kompozíciót, gyakran a gyártó ravasz, hozzáteszi a kémia. De a leggyakoribb a szokásos szárított fűzsák.

A henna fő típusai:

 1. Iráni. Hogy ez a legolcsóbb és szinte minden üzletben van. Ez a fajta henna erősen szárítja a hajat, vörös és réz árnyalatokat ad.
 2. Indiai henna. Ez egy jobb és drágább termék, nehéz megtalálni a kiskereskedelmi üzletekben, de mindig online vásárolhat. Ez a henna több vitamint és tápanyagot ad a hajnak, óvatosabb velük, segíti a vörös gamma árnyalatait.
 3. Kínai henna. Ritkán találtak kiskereskedelmi vagy álcázott iráni termékként. Gyakran kínai gyógynövényekkel egészül ki, amelyek nem mindig szerepelnek a csomagoláson. Szárítja a hajat, mint az iráni henna.

Henna árnyalatok a hajon

A termék színezési képességei magasak, de az eredmény közvetlenül függ az eredeti árnyéktól, valamint a technológia, a hormonszint és a haj állapotától. Ha már van kémiai festékük, akkor az eredmény kiszámíthatatlan, vagy a henna egyszerűen nem fog működni. Ne keressen asztalt a henna árnyalatokkal az interneten, az esélye, hogy a kívánt színbe kerüljön, minimális. Jobb a gyártó által szolgáltatott adatokra összpontosítani. A drágább és kiváló minőségű henna (indiai), annál valószínűbb, hogy sikeres színezést végez.

Rendkívül óvatosan használja a hennát a világos és szőke hajra. Nagy a valószínűsége annak, hogy egy szép rézszín helyett egy kellemetlen árnyalatú sárga szalma jelenik meg. Az egyetlen kiút a henna kipróbálása egy kis hajszálon a frizura belsejében.

Tipp A terhesség alatt hennával színezheti a hajait, de nagyon gyakran a színeket egyszerűen nem veszik, vagy zöldes színeket kapnak. Ugyanez fordul elő a szoptatás alatt álló nőknél. Mindez összefügg a hormonális háttérrel. Lehetetlen előre megjósolni, hogy színes lesz-e.

Henna titkok

Annak érdekében, hogy nemcsak a termék gyönyörű színét kapjuk, hanem a maximális előnyöket is, hogy csökkentsük a károsodást és megakadályozzuk a hajszárítást, elő kell készítenünk a tömeget a festésre. Semmilyen esetben nem használhatunk fémszerkezeteket ehhez, csak fa vagy műanyag pálcika, lapát, kanál keveredik. Ahhoz, hogy elegendő tömeg legyen, helyesen kell kiszámítania a csomagban lévő adatok alapján. Hosszú hajjal bölcsebb, ha azonnal 10-20 g-ot vesz igénybe. Rázzunk egy kis port, adjunk hozzá.

A henna használatának titkai:

 1. A víz helyett a gyógynövény-alapanyagokat használhatjuk. Extra ételeket adnak, és segítenek az árnyék megváltoztatásában is. A kamilla és a petrezselyem megvilágosodik, a karkádé és a hagymás héja héja vörös, kávé, fekete tea hozzáadásra kerül a barna és gesztenye virágokhoz.
 2. Öntsük a por forró folyadék, de nem forró víz. A színező pigmentek henna-ból történő felszabadításához a terméket legalább 5 órán át, előnyösen egész éjszaka infúzióban adjuk be. Fedjük le az edényeket, alkalmanként keverjük.
 3. Jobb, ha a hennát enyhén megnedvesített hajra felváltva felváltja a szálak mentén. A terápiás hatás érdekében masszírozni lehet a fejbőrbe.
 4. A henna alkalmazása után tekerje a fejet polietilénnel úgy, hogy a szálak ne száradjanak ki, és a festék elkezdett cselekedni.

Használjon színtelen henna

Ha a henna használata a hajra nem színváltozás, hanem kezelés, akkor a hennát nem kell sokáig megrajzolni. Elég ahhoz, hogy forró folyadékot töltsön be, ragaszkodjon órához. Aztán körülbelül ugyanabban az időben ellenáll a hajnak, a fejbőrnek.

Mit lehet hozzáadni a henna maszkokhoz:

A henna maszkok használatára vonatkozó általános szabályok nem változtatnak: a termékeket a hajmosás előtt kell alkalmazni. Ha a haj hajformázó termékei vannak, vagy túl piszkosak és zsírosak, a szabály megváltozik. Először meg kell mosni a hajat, majd alkalmazzuk a hennát, majd csak mossa le sampon nélkül, de balzsammal. A keveréknek a hajra történő öregedése során a fej mindig polietilénnel van borítva, a sapkával vagy törülközővel is kiegészíthető, a magba belépő tápanyagok aránya magasabb lesz.

A szín megnyilvánulása és a henna megtartása

A henna expozíciós ideje általában a csomagoláson szerepel. Ha a haj sötét, akkor 5-6 órára növelhető. Tudnia kell, hogy a végső szín két napon belül megjelenik. Nem lehet mosni a fejet egész idő alatt. Ne használjon hajvasalókat, hajsütő, meleg (termo) hajcsavarókat. Kívánatos egy darabig elhagyni a hajlakkot, habot, habot.

A haj az első napokban reagál a külső hatásokra, nem a legjobb módon. De a felületekhez használhatatlan maradványokat és szérumot lehet alkalmazni. További védelemként szolgálnak a medencénél, úszás a tengerben, gyalogló nap alatt.

Hogyan mossa a hennát a hajból

A henna mosása a hajból az egyik leginkább kellemetlen pillanat, melynek következtében sokan megkerülik a természetes festék oldalt. A fűszemcsék néhány napig történő fésülése senkit nem vonz. De van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy az első alkalommal mindent el lehessen távolítani.

Hogyan kell gyorsan mosni a hennát a hajból:

 1. Hajlítsa meg a fejét a mosogató vagy a fürdő felett, öblítse ki a henna fő részét, és ujjheggyel nyírja le a bőrt.
 2. Nyomja meg enyhén a haját.
 3. Bőségesen hajbalzsamot kell alkalmazni. A vállak hossza legalább 70-80 g. Masszázs samponhabként. Kb. 5-6 perc.
 4. Hajlítsa meg a fejét, mossa meg a balzsamot a henna maradékaival együtt. Ha szükséges, ismételje meg.

A henna részecskék teljes eltávolítása mellett ez a módszer lehetővé teszi, hogy lezárja a mérlegeket, hogy tökéletesen sima és szép hajokat kapjon. Az új szín csak tetszeni fog!

http://prosto-mariya.ru/hna-dlya-volos-polza-est-li-vred-vidy-ottenki-kak-ispolzovat-i-smyvat_1739.html

Henna-tartalmú hajfestékek

A henna-t az ókorban használt hajfestéshez használták. A modern kozmetikában a természetes színek összetételében szerepel.

A henna alapú hajfestékek fokozott ellenállással és gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. Szerezd meg a Lawsonia nevű bokorból. A festék előállításához használt növény levelei. Indiai és iráni henna az orosz kozmetikai piacon kerül értékesítésre. Ez egy por, amelyet a haj gyömbér színében festésére használnak.

A henna használata a hajra

Még az ókorban is a hennát használták a korpásodás megszüntetésére. A szerszám antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Ha hennával festjük a hajat, a gyökereik erősödnek és a szerkezet tömörül. A henna nem okoz allergiát, de kiszárítja a bőrt. Nem ajánlott száraz és törékeny haj festésére. A henna haja festése közben a bőr hidratálásához használjon kókuszolajat.

A henna színű hajat nagyon nehéz megvilágítani. A festék meleg tónusokhoz tartozik. Ha henna-t használ a szín beállításához, keverje össze kávébab vagy kakaó. Ez a keverék sötétebb árnyalatokat ad a hajnak.

A piros pigment csökkentése érdekében a henna a csalán főzetével hígítjuk, és a fokozásához a cukorrépa-levet használják a keveréshez.

A haj színezéséhez henna port hígítunk forró vízzel vagy egy gyógynövény főzetével. A kapott keveréket nedves hajra alkalmazzuk a teljes hosszukon.

Az expozíció ideje:

 • világos árnyalatok - 5-10 perc;
 • sötét árnyalatok - 25-30 perc;
 • telített szín - 1-1,5 óra.

Miután a hennát felvisszük a hajra, műanyag fóliával borítják őket.

Henna alapú hajfestékek

A henna nagyszámú természetes hajfesték része. Ez azt is jelenti, hogy ajánlott alkalmazni a hajra, amely nem volt kémiai hullámnak kitéve. A legnépszerűbb henna alapú termékek a következők:

Chandi

A festék természetes termékekre utal. Összetétele 98% -ban különféle gyógynövényeket és 2% kiegészítő kémiai összetevőket tartalmaz. A Chandi 100% színe a szürke haj. Számos jogorvoslattal rendelkezik. A festék segít a haj erősítésében és teljesen ártalmatlan. A termékben található hennaolaj táplálja a haj gyökereit, és természetesen ragyog.

Az eszköz több sorozatból áll. A festékpaletta árnyalatokat tartalmaz:

 • arany;
 • Red;
 • bordó;
 • arany bronz és mások

Ellenállásfestés - 2-3 hét. Nem ajánlott a festék használata a hajszín színének megváltoztatására 1-2 hétig. Használjon festéket a tiszta, száraz hajra.

Logona

A színek alapja színtelen henna. A festék enyhe hatású. A teljes hosszán védőfóliát hoz létre a hajon. A termék összetevői segítenek a hajszerkezet helyreállításában és gyökereinek táplálásában. A színpaletta árnyalatokat tartalmaz:

Az eszközöket száraz, tiszta hajra alkalmazzák, és 30-35 percig érlelik, hogy világos árnyalatokat kapjanak és 60 percet kapjanak a mély gazdag színért.

Ledi henna

A festék a haja-t Rajasthanból tartalmazza. A festék regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, és különböző típusú hajra van tervezve. Kétféle típus áll rendelkezésre:

 • gyógynövényekkel dúsított, teljesen természetes összetételű;
 • színezékkel.

A festékben található amla stimulálja a bőr- és hajsejtek regenerálódását. Lassítja a szürke haj korai megjelenését. A selymes haj szappananyával van ellátva, amely a festékben található. A festék használata esetén vastagabb lesz a haj.

A festék előnye az antiszeptikus tulajdonságai. A szerszám a haj extra térfogatát biztosítja, tisztítja a hajat a korpásodástól.

Richenna krémfesték

A szerszám nem ammónia kompozícióval rendelkezik. A festék a prémium kategóriába tartozik, és gyógyító hatású. Ez egy halvány krémes szerkezetű. A festék nagy mennyiségű hennát tartalmaz, amely tökéletesen fest a szürke hajra.

A festék nem irritálja a bőrt, a haj extra térfogatot, selymességet, gazdag színt és ragyogást biztosít.

A henna mellett a festék jojobaolajat és szójafehérjéket is tartalmaz. A szerszám bármilyen hajra használható.

http://frauwow.com/zdorove/volosy/okrashivanie/kraski/hna-2.html

Hogyan válasszuk ki a henna-t és megfelelően festjük meg a hajat, hogy ne legyen csalódás

A fürtök különböző mértékű festése sérti a hajrúd szerkezetét. Ez elkerülhető, ha az eljáráshoz természetes termékeket vesz fel. Sok nő gyakorolja a henna hajfestéket, mert a kívánt árnyalatot adja és gyógyítja a szálakat. A szín nem feltétlenül lesz piros - választhat barna, arany vagy vöröses árnyalatokat. A henna és más természetes összetevők kombinációja egy másik módja a hasznos színezékek palettájának diverzifikálásának. A színséma sikeres kiválasztásához, otthonosan festeni és hosszú ideig rögzíteni az eredményt, gondosan tanulmányoznia kell a növényi összetétel jellemzőit és alkalmazásának minden árnyalatát példákkal fényképekkel és videókkal.

Mi a henna, hogyan alkalmazzák

A természetes nyersanyagok hazája a Közép-Kelet és Észak-Afrika országai. Ott van, hogy két méteres virágcserjet termel egy bizonyos szaggal. A Lawsonia nem leveles, a leveleiből henna kapható - zöldes por.

Világos árnyalatúvá teszi a fürtöket, és hozzájárul a javuláshoz, mert gazdag összetételű, amely magában foglalja:

 • A klorofill antioxidáns, amely pozitívan befolyásolja a bőr állapotát;
 • poliszacharidok - hidratálja a bőrt és normalizálja a faggyúmirigyek munkáját;
 • gyanta - a haj fényét és selymességét adja;
 • A hennotánsav antibakteriális hatású, csökkenti a gyulladást, eltávolítja a korpásodást és erősíti a gyökereket. Az árnyék fényességéért felelős;
 • pektinek - csökkenti a zsírtartalmat, a hajszálakat, vizuálisan vastagabbá teszi a hajat, felszívja a toxinokat;
 • észterek, vitaminok - javítják a vérkeringést, fokozzák a bőrt.

A haj henna a cserje alsó leveléből származik. A felsőt is porba mossák, de ideiglenes tetoválásokat hoznak létre a bőr- és festékszöveteken.

A kémiai színezékekkel ellentétben a henna teljesen természetes összetételű, nem károsítja a szálakat, sőt erősíti a szőrszálakat, aktiválja növekedésüket. Ennek köszönhetően a növényi összetevőt nemcsak fürtök, hanem szempillák, szemöldökek és férfiak - szakállak színezésére használják. Számos üzlet kínál ezt a szolgáltatást, az eljárást is elvégezheti.

Fontos! A henna festése gondos előkészítést és hosszabb tartási időt igényel, mint az állandó festékkel.

Henna típusai

A származási országtól és a természetes festék sokféle lehetőségétől függően a henna több árnyalatú.

iráni

Lehetővé teszi, hogy gazdag vörös színt kapjon. Más természetes alapanyagokhoz jól illeszkedik, hogy sokféle választékot kapjon: a karamelltól a csokoládéig. Ehhez keverjük össze a festéket kávéval, kurkuma, cikória, illóolajokkal és gyógynövények főzésével.

Irán lakói szükségszerűen kombinálják a hennát az éterekkel annak érdekében, hogy helyreállítsák a szálakat, nedvesítsék őket, erősítsék, és ragyogjanak.

szudáni

Szaúd-Arábiából származnak a szalonban vagy az otthoni hajfestéshez hasonló nevű zöldes por. A tartós és gazdag réz árnyalat megszerzésére szolgál.

Gyakran a szudáni hennát a Basmával kombinálják. Kombinálhatja őket ugyanabban a tartályban, és meleg vöröses, gesztenye színt kap. Egy másik lehetőség, hogy következetesen két fázisban színezzük fel a hajat (a henna legyen az első). Ennek eredményeként a haj hideg hamu hangot kap.

indián

Gazdag palettával rendelkezik, öt színben. Természetes festék:

 • arany;
 • barna (gesztenye);
 • bordó;
 • mahagóni
 • fekete, ami inkább egy kis csokoládé.

Az indián változat a lawsonia-ból széles körben használatos terápiás célokra: a hajhullás ellen, a korpásodás elleni küzdelem, a haj helyreállítása a kémiai festékkel vagy curlingkel való érintkezés után. Ez a henna kombinálható más növényi festékfajtákkal, más természetes összetevőkkel (kurkuma, tea, kávé, bor, cukorrépa-lé, stb.).

színtelen

Olyan esetekben használják, amikor a hajszín megfelel Önnek, és az állapotuk nem.

Ez a természetes nyersanyagok változata a Lawsonia száraiból származik, amelyek nem tartalmaznak színező pigmenteket, de hasznos anyagok széles skálájával rendelkeznek.

Színtelen henna:

 • fürtök rugalmassága, ragyogása, rugalmassága;
 • a korpásodás megszüntetése;
 • erősíti a tüszőket;
 • ösztönözze a növekedést;
 • megoldások a túlzott hajzsír problémáira.

fehér

Az ilyen gyógyszerek felhasználása következtében a fürtök több színnel világossá válnak, és egyes gyártók szerint teljesen hófehérvé válnak.

Ne feledje: lehetetlen egyszerre elérni ezt a hatást természetes festékekkel, különösen, ha egy barna hajú nő vagy egy barna végez ilyen kísérleteket. A fehér henna nevű keverékben valóban a növényi összetevőt, de kis mennyiségben tartalmazza. A többi a szintetikus adalékanyagok, amelyek agresszíven befolyásolják a szálak szerkezetét, ahogy a tisztító is.

Az eszköz olcsó, és megfelelő használat esetén nem sok kár van a hajra. De természetesen nincs gyógyító hatása a fürtökre, mint más növényi festékek.

Tudjon meg többet a fehér henna hajvilágításról honlapunkon.

Figyelem! A rózsaszín, lila, fekete és más színezett vagy színezett henna a kémiai összetevők, és nem a természetes nyersanyagok szintézisének eredménye. Óvatosan tanulmányozza a kompozíciót a csomagoláson, hogy ne vásároljon a kábítószert, csak homályosan emlékezteti a jogot a porra.

Előnyök és hátrányok

A természetes hajfesték használata felbecsülhetetlen, és a haj:

 • nem károsítja a kémiai összetételeket. Sok lány számára a választási probléma - festék vagy henna - nem is éri meg;
 • egészségesebbé, simábbá és fényesebbé válik;
 • világos árnyalatot kap;
 • kezd gyorsabban növekedni.

A henna erősíti a haj gyökereit és szabályozza a faggyúmirigyeket. Hasznos, hogy megszabaduljon a korpásodás és a veszteség problémáiról. A haj elszakad és kevésbé törik.

A növényi nyersanyagok egyéb jelentős előnyei: számos szép színe van, olcsó, és nem igényel speciális készségeket, alkalmas haj hajfestésére, szinte nem okoz allergiás reakciókat.

Mi a legjobb henna a fürtök számára? Az, amely nem tartalmaz szintetikus összetevőket és a legjobban illik a szín típusához.

Ugyanakkor sok tudós-trichológus és fodrász figyelmezteti a nőket a természetes alkotórészek gyakori használatára a festésben. A henna egyik fő hátránya, hogy a rendszeres színváltozás segítségével a szálak megszáradnak, és a tippek megosztódnak.

Fontos pont! Azok számára, akiknek a haja nem tartozik a zsírhoz vagy a normál típushoz, a színezőanyagot 2 hónap alatt legfeljebb 1 alkalommal használhatja (a színtelen változat - 2 hét alatt).

A zöldségpor egyéb hátrányai:

 • nem nagyon hatékonyan festett szürke haj és szőke haj;
 • nem illeszkedik jól a mesterséges színekhez. Lehet mosni a hennát a hajból, hogyan kell helyesen csinálni, megtudhatja honlapunkon;
 • kiegyenesíti a fürtöket a perm után;
 • elhalványul a nap;
 • bántalmazáskor a szálak tompaak, kemények, a hajszálak elvesztését okozhatják.

Néhány fodrász meg van győződve arról, hogy a henna csempe, ahol más tápanyagokat is adnak, nagy előnyökkel jár, nem a pornak.

Ellenjavallatok

Nincsenek kategorikus ellenjavallatok az ügynök használatára, de számos korlátozás van, amikor a természetes nyersanyagok használata nem kívánatos:

 • a legújabb bio- vagy kémiai hullám;
 • előzetes állandó színezés;
 • száraz fejbőr és ugyanaz a haj;
 • természetes vagy mesterséges szőke - nagy valószínűséggel a fürtök zöldes vagy sárgás árnyalatot kapnak;
 • terhesség és szoptatás - hormonális változások miatt a haj színe nem változik.

Sok anya és lánya érdekli azt a kérdést, hogy mennyire lehet festeni hennával. A gyártók nem adnak egyértelmű útmutatást ebben a kérdésben, de ha egy 12–14 éves fiatal szépség kéri, hogy megváltoztassa a természetes színt, jobb, ha természetes összetételt használnak, mint egy kémiai anyagot.

A fórumokon néhány nő megosztja a 10 éves lányok hajának színezésével kapcsolatos pozitív tapasztalatokat. A természetes nyersanyagok használatának ésszerűnek és mérsékeltnek kell lennie, különösen a gyermek esetében. A termék minősége szintén fontos. Henna a Lady Henna-tól, a Lush és más cégektől megérdemelte a jó véleményt.

Henna árnyalatok hajra

A leginkább lenyűgöző a sötét hajú lányok henna hajfestése. Ezek alkalmasak minden por vagy csempe minden fajtájára. Barna indiai henna - a legjobb megoldás a világosbarna vagy világosbarna haj tulajdonosainak.

Ha kurkuma hozzáad, finom tejszíncsokoládét kaphat. A bordó nemes árnyéka hígítható répa-lé: a sötét fürtök érett cseresznye árnyalatát kapják.

A természetes barna haj tökéletes harmóniában van a henna mahagóniával vagy fekete színnel.

Iránból származó festék élénkvörös színt ad. De ha alapként veszi, és más természetes összetevőkkel kombinálja, kiváló fényes palettája lesz aranybarna és vöröses árnyalatokkal:

 • hogy gazdag barna, csokoládé, gesztenye, meg kell adni kávét, szerecsendiót, dióhéjat, főtt tölgy kéreg;
 • Auburn hajszín - az iráni festék és a fahéj kombinációjának eredménye, világosabb vörös árnyalatú - a gyömbér vagy petrezselyem-éterek, teafa kombinációjának eredménye;
 • a hagymás héja hámlása vonzó színt teremt az okker, a kurkuma vagy a kamilla számára - arany;
 • a mandarin és a narancs héja sárga-narancssárga színű lesz;
 • a cikóriából származó adalékanyag lehetővé teszi, hogy krém-arany hangot kapjon;
 • gyönyörű rubin színű lesz a cékla, áfonya vagy vörösbor lé;
 • a szilva megszerzéséhez hozzá kell adni az iráni festék szaftos bodzához;
 • A búza színe a természetes nyersanyagok kamilla főzéssel, a pitypang gyökérrel vagy a torma keverésével jár.

Figyelem! Amellett, hogy a haj megfelelő színt ad, mindezen kombinációk pozitív hatással vannak a haj állapotára, táplálják, vitaminokkal telítenek, erősítik a gyökereket és javítják a vérkeringést.

Bár a porszívó nem ajánlott szőkeeknek, az iráni festék és a természetes összetevők egyes kombinációi is alkalmasak azoknak, akik világosbarna hajúak. Először a világos-vörös, arany árnyalatokra, valamint a tejszínre, a búzara vonatkozik.

Figyelhetsz az arany indiai hennára is. A hatás fokozása érdekében néhány szőke tulajdonos hozzáadja a kurkuma és a fahéj hozzá.

Szudánból származó természetes festék, amely réz árnyalatot ad a gesztenye hajra és a fényes vörösre - a fényre, gyakran kombinálva a basmával, valamint a színtelen henna. Ennek eredményeként gyönyörű színeket kaphatsz a szürke haj festésére, vagy világos színt adhatsz a szőke, sötét hajra.

Néhány sikeres kombináció:

 • Szudán + színtelen (1: 1) = eper szőke a szürke zárakon, vagy világos vörös, barna, barna fürtökön;
 • henna + basma 1: 2 arányban = gazdag barna, és csak fekete hajon - mély gesztenye;
 • ha ugyanazokat a festékeket egyenlő arányban egyesíti, akkor különböző fokú telítettségi fokú barna-réz kapható (a haj eredeti színétől függően).

Szürke hajra is bevihető egy barna indiai, természetes színezék. A jó eredmény kombinálja a kávét. A szürkült szálak elrejtéséhez több festési eljárásra lehet szükség. Mindez a hajrúd típusától és szerkezetétől függ. Hogyan festjük át a Seduna-t Henna-val, Basmo-val?

Lehet-e festeni a hennával színes hajokat

Nem szabad növényi kompozíciót használni a haj kémiai összetétele után festeni, mert ennek eredményeként a szín váratlan lesz. Ugyanez igaz, ha állandó gyógyszert kíván alkalmazni a hajra, amelyet korábban henna festett.

A sok lány és fodrász véleménye figyelmeztetést tartalmaz: ebben az esetben ritkán fordul elő, hogy bárki elkerülje a zöld árnyalatot vagy egy sárga pigmentet, mivel a természetes festék a szálakat lefedi, megakadályozva, hogy a kémiai összetevők megváltoztassák szerkezetüket. Ez különösen észrevehető, ha először hennát kell használnia a festéshez, majd meg kell könnyítenie a fürtöket.

Tanács. Az ilyen manipulációk elvégzése otthon szinte lehetetlen. Ha meg akarja tanulni, hogyan kell festeni a hennát a henna után, forduljon a mesterhez a szalonban.

Szabályok és funkciók, alkalmazás tippek

 1. A vásárlás előtt ellenőrizze a termék eltarthatóságát. Ne vegyen be késedelmes és túl olcsó terméket: a minősége kétséges lesz.
 2. A készítmény elkészítéséhez ne vegyünk fém edényeket. Cserélje ki üveggel (kerámia vagy műanyag foltok).
 3. A híg hennának azonnal megfelelő mennyiségben kell lennie. A hűtőszekrényben nem fog állni.
 4. Ne forralt vízzel szárítson száraz anyagot. Megengedett a forró víz használata, amelynek hőmérséklete 70–80 ° C között változik.
 5. A vékony szálak tulajdonosai jobban helyettesítik a vizet kefirrel. A természetes színező komponens hígítása előtt melegítse fel a fermentált tejterméket, előzetesen vegye ki a hűtőből.
 6. A henna optimális mennyisége 10 cm hosszú hajra kb. 100 gramm, a szőnyegeknek 200 gramm. Ha a fürtök eléri a vállakat, 300 grammra lesz szüksége a derékig - 0,5 kg. Ez egy hozzávetőleges iránymutatás, függetlenül attól, hogy szürke hajra akar-e festeni, vagy teljesen megváltoztatja a haj színét.
 7. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kapott kompozíciónak egy vastag krémhez vagy gombahoz kell hasonlítania. Folyadék folyik a hajon, ruhán keresztül.
 8. Ha hígítja a festéket, készítsen rá vízfürdőt. Nem hagyja lehűlni a gyógyszert, mert a hennát melegen kell alkalmazni. Lehetetlen mikrohullámú fűtést használni!
 9. A haj teljes festése előtt először 1-2 vékony zárral tónusúvá tette az eredményt.
 10. A festéket egy tiszta göndörben szórja a fej hátuljától: ez a terület a legrosszabbra festett.
 11. Először kezelje a szürke szálakat.
 12. Az expozíciós idő a kívánt eredménytől függ. Ha világos színt szeretne kapni, 5-30 perc elegendő, a teljes festéshez 30-120 perc szükséges. A minimális idő vékony és könnyű hajra van megadva.
 13. Előnyösen öblítsük le a hennát sampon nélkül, de néha lehetetlen minőségi szempontból. Ha szükséges, használjon mosószert.

Tanács. Henna festés előtt hidratáló maszkot készítsen.

Festési technika

Mielőtt henna-festést kezdene otthon, készítse el ezeket az anyagokat és eszközöket:

 • köpeny és kesztyű a ruházat és a bőr védelmére;
 • zuhanyzósapka vagy műanyag zacskó;
 • fésű, hogy elválasztja a hajszálakat;
 • bilincsek vagy hajcsapok;
 • ecset;
 • zsírkrém vagy vazelinolaj;
 • edények, amelyekben elkészítjük a készítményt;
 • kanál vagy pálcika;
 • régi törülköző.

A haj hennával történő festésének lépésről lépésre történő végrehajtása:

 1. Készítsünk oldatot úgy, hogy a szükséges mennyiségű festéket vízzel öntjük. Ha meg akarja változtatni a száraz fürtök színét, adjunk hozzá egy evőkanál tejszínt vagy néhány csepp vajot a sütőhöz (a lényeg az, hogy finomítatlan).
 2. Hagyja a festéket a vízfürdőben.
 3. Tedd egy köpenyt, kesztyűt.
 4. Kenje meg a hajvonalat zsíros krémmel. A fejbőrt olajjal lehet kezelni, hogy a készítmény ne hagyjon rajta jeleket.
 5. Oszd meg a száraz vagy enyhén nedves hajat 4 részre: a fej hátulját, a whiskyt, a koronát.
 6. Mindegyik részből néhány szálat és következetesen színezzük őket a gyökerektől kezdve.
 7. A festett fürtök szúrása, menjen a következő zónába. Mozgassa felfelé és gyorsan dolgozzon, de óvatosan.
 8. Teljesen elosztja a haj összetételét, masszírozza a hajat és a fésűfésűt.
 9. Csomagolja a fejét egy filmmel, vagy tegyen egy úszósapkát / csomagot. Top - törölköző.
 10. Miután megvárta a megadott időt, távolítsa el a szigetelést és mossa le a fejét meleg vízzel.
 11. Ha szükséges, használja a légkondicionálót és szárítsa meg a szálakat hajszárítóval vagy természetesen.

Egyébként. Sok lány nem tudja, hogy milyen hajat alkalmaz a henna: piszkos vagy tiszta. Mindkét lehetőség lehetséges. Jobb, ha a haját közvetlenül az eljárás előtt mossuk, ha a szálakat kezeli, vagy 2-3 nappal a festés előtt otthon, ha csak egyenletes színt szeretne kapni.

Színező receptek

Kefirrel

A száraz, hosszú, göndör haj természetének tulajdonosa. Ha a szálak normálisak vagy hajlamosak a gyors szennyeződésre, a különbség az erjesztett tejtermék zsírtartalmában lesz (legfeljebb 1% szükséges, szemben a nedvességhiányos törékeny göndörök 2,5% -ával és többé).

Hogyan készítsünk hennát a hajra ebben az esetben:

 • keverjük össze a port kefirrel. A recept előnye, hogy a természetes festék kevesebb, mint vízzel hígítva;
 • Adjon hozzá kávét, kakaót, basmát vagy néhány csepp kedvenc estét, ha kívánja (alkalmazás előtt);
 • óvatosan melegítse fel a zagyot vízfürdőben. Sok lány azt tanácsolja, hogy gondoskodjon arról, hogy a keverék ne hullogjon;
 • Az oldatot hajtsa fel a hajra, majd kövesse a szokásos utasításokat.

A savas közeg optimális színezőporhoz. Ennek eredményeképpen a szín fényesebb, aranyabb lesz, anélkül, hogy kifejezetten piros pigment lenne, és a haj további táplálékot kap.

Csokoládé színű

Hogyan készítsünk hennát egy mély, gazdag csokoládé színre? Számos lehetőség van.

Recept száma 1. Összetétele természetes kávéval:

 • öntsön 50 gramm őrölt italt 150 ml forró vízzel;
 • forraljuk fel és kapcsolják ki;
 • hagyja az infúziót, de győződjön meg róla, hogy a hőmérséklet nem csökken 40 ° C alá;
 • Rétegelt 2 darab csempe-henna egy finom reszelőn;
 • Keverjük össze a kávét és keverjük össze;
 • ha nagyon vastag, hígítsuk fel forró vízzel;
 • Melegítsük vízfürdőben és használjuk az utasítás szerint.

Recept száma 2. A haj erősítéséhez és könnyű kávéfényéhez adjon színtelen henna és vastag az italtól. A por kis mennyiségű vízzel való hígítása után egyenlő arányban keverjük össze (2 evőkanál). A fürtök lágyak, selymesek, egészségesebbek lesznek.

Recept száma 3. Egy másik szép módja annak, hogy egy gyönyörű barna színt kapjunk, hogy egyenlő mennyiségű szárazfestéket és őrölt fahéjat kombináljunk. Ha színtelen henna és fűszer, akkor könnyedén megvilágíthatja a sötét hajat, hidratálja és táplálja.

Az összetevők aránya - 30 gramm por a Lawsonia szárából + 40–50 gramm fahéj + 100 ml forró víz. Először a henna feloldódik, majd hozzáadunk egy aromás fűszert. Expozíciós idő a fejen - 4-6 óra.

Egy arany színárnyalat

Azoknak, akik arany színárnyalatot akarnak elérni, szükségük lesz ezekre a receptekre:

 • evőkanál száraz kamilla virágot 50 ml forrásban lévő vizet főzünk, hagyjuk fél órán át. A festéket ezen infúzióval hígítjuk (nem szűrhető);
 • vagy híg száraz henna a haj kurkuma festésére (alternatívája a sáfrány). Az arány 1: 1. Ezután a keveréket vízzel főzzük.

Egyébként. Az intenzív gyömbér színéhez keverjük össze a következő összetevőket: 3 rész növényi por és 1 rész fahéj, kurkuma és gyömbér. Fokozza a szín telítettségét, segítve a tea helyett a vizet.

Piros árnyalat

Hogyan készítsünk helyesen henna-t, hogy a hajnak piros árnyalat legyen? Számos módja van:

 1. Keverjük össze egyenlő arányban kakaóval, majd hígítsuk vízzel az utasítások szerint. A száraz összetevők aránya 1: 1.
 2. Használja a Hibiscus tea por infúziójának feloldását, gazdag, erős tealevéllel.
 3. Adjunk hozzá áfonyalé vagy cékla lé, vörösbor a száraz készítményhez (a mennyiségeket lásd a henna konzisztenciáján).

Néhány lánynak sikerül házi ombre henna-t készítenie, a receptek fényesítő kompozícióit használva a hajhegyek festésére.

Hogyan kell hennát rögzíteni a hajra

Mennyi ideig függ a henna festési eredménye a fürtöktől a szerkezettől, a haj típusától. A vélemények szerint ez az időszak 2-3 hét és 2-3 hónap között mozog. Természetesen hosszabb hatállyal időnként frissítenie kell a tippeket.

A szín hosszabb tartásához kövesse az egyszerű ajánlásokat:

 1. A terméket savas környezetben hígítsuk - kefir, tejföl, rabarberleves. A citromlevet hozzáadhatja (továbbá könnyítse a haját).
 2. Az első 2-3 nap a festés után kerülje a hajmosást samponnal és balzsammal, mert ebben az időben a pigment folytatódik.
 3. A színváltási eljárás után öblítse le a haját csipkebogyóval, zsályával vagy ecettel (egy evőkanál bármely összetevő literenként hideg vízben). Használja a receptet minden mosási fürt után.
 4. Használjon sampont a szín megőrzése érdekében. Nem tartalmazhatnak szilikonokat, és nem tervezhetők a korpásodás megszüntetésére.
 5. Henna hajfesték után hidratálja a hajat, de ne használjon természetes olajat.
 6. A klórtartalmú vízben és a napsütésben kevésbé úszni.
 7. Vásároljon színezett samponokat a szín fenntartásához (vannak olyanok, amelyek hennát tartalmaznak).

A természetes összetevők a haj szépségének és egészségének áldozata, különösen, ha ezek az anyagok új színnel is kísérleteznek. E tekintetben a különböző árnyalatok henna nagyon népszerű a folyamatban lévő viták ellenére, ami több: az előnyök és hátrányok, az előnyök vagy a kár. A szerszám megfelelő használatával tökéletesen fest a fürtök, valamint a szürke haj.

Ha nem használja vissza a természetes festéket, tartsa be az alkalmazási szabályokat, és ne felejtse el a haj további táplálkozását, az eredmény tetszeni fog. Végtére is, ha úgy gondolja, hogy a vélemények, néhány nő festékszálakat több éve egymás után, és ez idő alatt elégedettek a keleti országok természetes festőporjával.

Ne bízz a népszerű receptekben? Elkészítettük az Ön számára a legjobb hajfesték termékeket:

http://expertpovolosam.com/procedury/okrashivanie/sredstva/naturalnye/hna

Mindent a henna hajfestésről

A henna egy teljesen természetes hajfesték. Ez az eszköz lehetővé teszi számukra a különböző árnyalatok és egyidejűleg a haj gondozását. A kémiai festékekkel összehasonlítva sokkal óvatosabban hat, a hajszál nem vékony. A szín mellett színtelen henna is van, ami nagyon jó gondoskodó hatást biztosít.

Henna a hajra: jellemzők és hatás

A henna egy természetes festék, amely a Lawsonia bezostaya bokor levelei. A termék tanninokat, illóolajokat, vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz. Helyesen használva, a festék gondosan és aktívan törődik a hajjal, nem károsítja a szárat és az izzókat, miközben világos és telített színt kap.

Lawsonia - a henna „szállítója”

A henna úgy néz ki, mint a liszt a mocsár jellegzetes illata. A por árnyalata világos szürke és piszkos zöldtől a fényes, szinte füvesig terjed. Az első opció nyugodtabb, vöröses-gesztenye árnyalatokat ad, a második - réz, aranyvörös. A szín befolyásolja a cserjék növekedési helyét.

A henna nem nagyon vonzó és szagtalan, de figyelemre méltó a hajra.

Lawsonia, amely a hő- és száraz éghajlatot részesíti előnyben, Afrikában, Ázsiában, különösen Indiában és az arab-keleti országokban elterjedt. Ők is a henna fő exportőrei:

 • Iráni. A legkedvezőbb és legelterjedtebb. Különböző hangot ad a hajnak réz-vörös színnel. Tiszta módon szárítja a hajat. A színezéshez szükséges eszközöket kívánatos hozzáadni bármilyen növényi olajat.
 • Indián. Meglehetősen drága, szakosodott üzletekben vagy az interneten vásárolhatja meg. A vitaminok és egyéb hasznos anyagok miatt intenzíven táplálja a hajat és gondoskodik róluk. A gyártó öt színt kínál:
  • arany,
  • réz barna
  • Bordeaux,
  • fecskefarkú,
  • sötét csokoládé
 • Kínában. Ritkán eladásra került. A por összetétele szinte mindig magában foglalja azokat a gyógynövényeket, amelyek nem szerepelnek a készítmény csomagolásán. Káros hatással lehetnek a hajra és a fejbőrre.
 • Szudáni. Nagyon telített és ellenálló vörös színt ad. Jól kombinálja a Basmát. De a paletta diverzifikálásához ugyanaz nem fog működni.

Ha olyan port vásárol, amely azt ígéri, hogy a hajának fekete, padlizsán, rózsaszín színű lesz, győződjön meg róla, hogy más anyagokkal keveredik. Leggyakrabban ezek az egészségre ártalmas fémek. Jobb, ha "tiszta" hennát vásárol, és magának a kívánt hangnak kell elérnie.

A természetes henna a legtöbb esetben vörös színű, változó intenzitású hajszínt ad

Milyen előnyökkel jár a hajhenna:

 • A tüszők megerősítése. A Henna hatékonyan küzd a hajhullásért és megakadályozza azt. Ha ez a probléma különösen hatékony színtelen henna maszk, amelyet a fejbőrre és a hajgyökerekre alkalmazunk.
 • Korpásodás megelőzése és elleni küzdelem. A henna gyógyító hatása van a fejbőrre, segít megszabadulni a baktériumoktól, normalizálja a faggyúmirigyek aktivitását.
 • Küzdelem a zsír ellen. A festék kissé kiszárítja az olajos bőrt, elnyeli a faggyúmirigyek túlzott szekrécióját. Ennek eredményeképpen a hajok a gyökereken egyre terjedelmesebbek maradnak, hosszú ideig megőrzik a tiszta megjelenést, a napi mosás szükségessége eltűnik.
 • A haj egy fejének adása. A henna behatol a felszíni skála alá, és a szőrszálakat belülről tölti ki. Az a tény, hogy vastagabbá válnak, a festék egyetlen alkalmazása után észrevehető. Csak hasonlítsa össze a haj színezett és regrown részeit. A végeredmény a haj porozitásától függ. Ha nagyon magas, a haj mennyisége 20–30% -kal nő.
 • A törékenység csökkenése, küzdelem az osztott végekkel szemben. A tanninnal töltött haj észrevehetően erősebbé és sűrűbbé válik. Ugyanakkor nehezebb megérinteni, ami mindenki számára nem kellemes.
 • Sokoldalúságát. A henna bármilyen korban festheti a hajat, a betegségek jelenléte szintén nem akadálya ennek. Megfelelő eszköz a terhes és szoptató nők számára. A vegyi festékek ebben az esetben nem ajánlottak, nem lehet garantálni, hogy ez nem befolyásolja a gyermek egészségét. De a henna egyszerűen nem vehet fel vagy jelentkezhet a zöld szín különböző árnyalataiban - ez a hormonszintek változásainak köszönhető.

A henna könnyen megvásárolható bármely áruházban, a legtöbb márka sokkal olcsóbb, mint a márkás hajfestékek. Nem igényel különleges tárolási körülményeket, hosszú eltarthatósági ideje. Semmi bonyolult önfestés, csak a technológiát kell tanulmányoznod. A szín fényereje 3-4 hónapig tart. Az árnyék intenzitását nem befolyásolja a gyakori mosás, a természetes és mesterséges ultraibolya, a stílusos termékek használata, a hajszárító. Ezzel szemben a henna megvédi a hajat a naptól és a hőtől. A szín fokozatosan eltűnik, szinte észrevehetetlen a koronázott gyökerek és a festett haj közötti határ.

A kémiai festékkel kevert henna teljesen kiszámíthatatlan eredményt ad.

A terméknek bizonyos hátrányai is vannak:

 • Meglehetősen nagy a valószínűsége annak, hogy a "hiányzik" a kívánt színben. Két különböző nő hajának azonos festéke gyakran eltérő eredményeket ad. Ez a típus típusától és kezdeti állapotától, a hormonális hátterétől, más tényezőktől függ. A haj is szürkés vagy zöldes lehet. A csalódás elkerülése érdekében győződjön meg róla, hogy előzetesen alkalmazza a festéket a nyakon lévő szálra, és értékelje az eredményt. Különösen óvatosnak kell lennie a világosbarna hajok és a szőke lányok tulajdonosai.
 • A haj szárítása. Ha nagyon gyenge, törékeny, elkeseredett, akkor a henna csak súlyosbítja ezt.
 • Az allergiás reakció lehetősége. Az egyéni intolerancia igen ritka. Elővizsgálat, különösen, ha tudod, hogy allergiás hajlamod. A keverék kis mennyisége a könyök vagy a csukló belsejének csonkjára kerül. Ha 2-3 óra elteltével a bőr állapota és a jólét nem változott, a henna biztonságos.
 • Hajegyenesítés. A henna haja festése permrel, különösen friss, azzal a ténnyel jár, hogy a fürtök egyenetlenek.
 • A szürke haj festésére való alkalmatlanság, különösen, ha több mint 30-40%. A henna gyenge árnyéka szürke haja lesz, de a színe unalmas lesz.
 • Nem összeférhető a kémiai festékekkel. A henna festés után legalább 3 hónapig kell tartania, és jobb, ha hat hónapot vár. Ellenkező esetben készítsen fel a váratlan, nagyon kellemetlen. És állítsa be az eredményt otthon nem fog működni. Ez nem mindig lehetséges egy tapasztalt szakember számára.

A henna nem tudja teljesen festeni a szürke hajat, és néha a bőrt követően az eljárás után csúnya sötét foltok fordulnak elő a hajon keresztül

Videó: milyen hatással van a henna a hajra

Színtelen és fekete henna is van. Sem az egyik, sem a másik nem a szerelmi joggal kapcsolatos. Színtelen henna a szibériai kaszia levelekből és szárából, fekete - az indigó levelekből. A színtelen henna széles körben használatos a gondozásban, aktiválja a hajnövekedést, helyreállítja a szerkezetüket, megszünteti a korpásodást. Alapul véve, hogy a bőrre maszkokat is készítenek, ami a bőrt unalmasvá teszi, eltávolítja az olajos ragyogást, segít megszabadulni a pattanásoktól, gyulladástól.

A henna por részét képező illóolajok aromája segít megszabadulni a tartós migrénektől, sok rovarot megijeszt. De nagyon vonzó a macskák és pókok számára.

Keleten a hennát nemcsak a haj festésére használják, hanem az ideiglenes tetoválás művészetében is

A henna költsége a lavsonporban, ugyanolyan természetes festékben való koncentrációnak köszönhető. A megjelenés során azonban nem lehet megkülönböztetni a kiváló minőségű terméket az alacsony minőségű termékektől. Az 1–2% -os festéktartalmú henna főként a Lawsonia szárából származik, kis mennyiségű levélpor hozzáadásával. Gyakorlatilag nem befolyásolja a haj minőségét, nem érdekli őket. A Lawson-tartalom átlagos százalékaránya 2–3%, magas aránya 5–7%. A legmagasabb színvonalú henna a legszembetűnőbb terápiás hatás, a festékhaja ​​gyorsabb és egyenletesebb.

A festés eredménye nemcsak a technológia megfelelőségétől, hanem a por minőségétől is függ.

Videó: gyakori kérdések a henna hajfestésről

A legjobb henna márkák

Sok henna jel van. Mielőtt vásárolna, győződjön meg róla, hogy megnézte a kompozíciót. Először is, nagyon alacsony áron kell figyelmeztetnie. A magas költségek azonban nem garantálják a minőséget. A "henna" megtalálásához, amely a kívánt színárnyalatot adja a hajára, gyakran csak próbálkozás és hiba okozza:

  Artkolor. A gyártó indiai és iráni nyersanyagokat használ. Az első lehetőség népszerűbb. Ez a henna vörös hajú, könnyedén mosható. Az iráni világos arany fényt ad, a haj színe szinte nem változik. Hosszú ideig meg kell tartani a fejen, nehéz elmosni. Az árnyék nem túl világos, de kitartó. Ez a henna nem ad kifejezett hatást az ellátásra.

Artolor márka henna inkább rosszul törődik a hajgal, nehéz leöblíteni

A Henna Henna árnyalatok széles palettája, a színek tetszőleges megjelenési formára választhatók.

A Henna Lush folyamatosan magas színvonalú, a festéshez használt keveréket egy kis reszelővel dörzsöljük

A Rainbow Research a henna környezeti teljesítményére összpontosít

A henna gyártó Moran termékcsaládot kínál otthoni és szakmai használatra.

A henna Phytocosmetics nem por, hanem kész keverék haj festésére

Henna Lady Henna - az egyik legnépszerűbb márka, kiváló minőségű hajápolást biztosít

A Henna szappan dió szinte semmilyen hibát nem tartalmaz

Videó: a henna hajfestés eredménye

Természetes színezékek és henna maszkok

Legjobb a haj gyógyítására és a haj megjelenésének javítására, színtelen henna illeszkedik. Jó eredményt ad, ha csak vízzel vagy gyógynövényes főzéssel hígítjuk, és alkalmazzuk a hajára. Más természetes összetevők hozzáadása nagyobb hatást fejt ki.

A színtelen és rendszeres henna különböző növényekből készül.

A maszkot a hajkefére a haj teljes hosszában alkalmazzák, kissé dörzsölve a gyökerekbe és a bőrbe masszírozó mozdulatokkal. Ezután tetején zuhanyzós sapkát vagy műanyag zacskót kell viselni. A terméket 1,5–2 óra múlva mossa le meleg vízzel vagy gyógynövény-főzéssel. Elég, ha az eljárást 5-7 naponta végezzük el. A tanfolyam súlyos problémák jelenlétében - 12-15 maszk. A megelőzéshez elegendő 5 „ülést”, 3-4 hónapos intervallummal. Jobb, ha a port nem csapvízzel hígítjuk, hanem palackozott, tavaszi vagy olvadékvízzel.

 • 2 evőkanál. l. henna, kakaópor, házi készítésű kefir, Extra Virgin olívaolaj, két megvert tojássárgája, körülbelül fél pohár víz. Mindent keverjünk össze vastag krémes konzisztenciára, adjunk hozzá az A és E gyógyszertárakba tartozó ampullákat.
 • A fél avokádó, a püréig őrölt, 1,5 evőkanál. l. henna por, 1 teáskanál. - farok, görgő és olívaolaj. Az olajokat avokádóval és hennával keverjük, ha szükséges, vizet adunk hozzá. A tömegnek egy vastag krémhez kell hasonlítania.
 • 2 evőkanál. l. henna, fél csésze házi készítésű kefir vagy nehézkrém, 2-3 csepp gyógyszertár illóolaj. A henna illata önmagában nem keveredik jól a citrusfélékkel, nincsenek más korlátozások. Jól illik ilang-ilang, rozmaring, neroli. Az illóolajok már csepegnek a kész keverékbe.
 • 1 st. l. henna és mandulaolaj, két tojás sárgája, 1 evőkanál. folyékony méz, amelyet vízfürdőben, testhőmérsékletre melegítenek. Minden összetevő kevert és alaposan őrölt.
 • 2-3 evőkanál. l. fehér vagy kék kozmetikai agyag és henna, körülbelül fél pohár víz. Keverjük addig, amíg a csomók eltűnnek, adjuk hozzá a fél citrom levét. A maszk nagyon hatékony a haj zsírosságának leküzdésében. Tartsd hosszabb ideig, mint 25-30 perc. A citromlé nagyon irritálja a fejbőrt.
 • 2 evőkanál. l. henna és száraz mustár, egy kis víz. A készítményt csak a hajgyökerekre alkalmazzák, nem dörzsölve. A maszk aktiválja a tüszőket, javítja a táplálkozást és az oxigénellátást. Tartsa legfeljebb 8-10 percig. Ebben az esetben enyhe bizsergő érzés van. Erős égési érzéssel és viszketéssel a maszk azonnal lemosódik.
 • 1 teáskanál zselatint öntsünk vizet vagy gyógynövények infúzióját 1: 8 arányban, hagyjuk megduzzadni. Egy másik tartályban öntsünk 1 evőkanál. l. henna meleg víz. Tartsa a duzzadt zselatint vízfürdőben, amíg az összes csomó fel nem oldódik, adjunk hozzá hennát, keverjük össze. Csak a fürtökre kell alkalmazni, anélkül, hogy megérintené a gyökereket és a fejbőrt.
 • 2 evőkanál. l. henna por, közepes citromlé, 1 evőkanál. l. fűtött ricinusolaj és 2-3 csepp teafa és eukaliptusz illóolaj. A maszk nagyon hatékony a korpásodás ellen. Egy óra múlva elmosódik.
 • 2 evőkanál. l. henna és természetes kakaópor, víz, 2-3 csepp rózsasziromolaj. A kompozíció nagyon sötét árnyalatot és fényt ad a sötét hajra.
 • 2 evőkanál. l. henna, 1 evőkanál. l. porított korpa és szárított csalánlevél. A keveréket meleg vízzel töltjük. A maszk hatékonyan megelőzi a hajhullást.
 • 3 evőkanál. l. kozmetikai agyag, 1 evőkanál. l. henna por és alma vagy borecet. Töltsön vizet, hogy egy vastag kendőt kapjon. A keveréket a fejbőrre alkalmazzák, intenzíven dörzsölve a hajgyökerekbe. Mossuk le legkésőbb fél óra múlva.
 • Körülbelül egyforma henna, porított élesztő és fűtött kefir. A keveréket a hajra a teljes hosszában alkalmazzuk, 20-25 perc alatt leöblítjük.
 • 1 evőkanál. l. henna és tojássárgája. Csiszoljuk, adjunk hozzá 1 teáskanál. a kozmetológiában és konyakban használt olaj. A maszk extra térfogatot és szép fényt ad. Nem használható fel a kezeletlen karcolások, kopások, valamint a túlszárított, nagyon törékeny hajok fejbőrén való jelenlétében.
 • 2 evőkanál. l. A henna ugyanolyan mennyiségű vizet öntsön. 5 perc múlva hozzáadjuk az átlagos uborka apróra vágott pépét, 1 teáskanál. zsíros házi tejföllel. A maszk jól segít a száraz fejbőrben, törékeny hajban.

Maszkok színtelen hennával, egyéb komponensek hozzáadásával - kiváló hajápoló termék

Videó: feszes hajmaszk színtelen hennával

A színtelen és színes henna számos természetes hajfesték része. A legnépszerűbbek a következők:

 • Chandi. 98% természetes összetevőkből áll. Egyszeri használat után teljesen fest a szürke hajra. Erősíti a tüszőket és maga a haj, hidratálja őket, szép fényt ad. A szín fényereje 2-3 hétig tart, a paletta meglehetősen széles.
 • Logona. Nagyon puha hatású festék, bizonyos mértékben a laminálás helyett. Vékony film képződik minden haj körül, védve az ultraibolya sugárzástól, a hőtől és a tengervíztől. Az eszköz segít helyreállítani a sérült haj szerkezetét, intenzíven táplálja a tüszőket. A szín nagyon mély és telített, számos színárnyalatot biztosít a szükséges növényi kivonatok hozzáadásával.

A Chandi hajfesték szinte teljesen természetes, ezért ritkán okoz allergiát.

Hogyan juthat el a kívánt árnyalathoz?

Szinte lehetetlenné válik, hogy mi fog történni a henna festése után. De még otthon is könnyen el lehet készíteni a keverékeket, hogy sokféle hangszínt produkáljanak, más alapanyagokat adva hozzá az alapfestékhez. A színárnyalatokat samponnal kell mosni.

  Red. Ez a szín ad adalékanyag nélkül a szokásos hennát. A legjobb, ha porokat használunk Indiából és Szudánból. Ha csak tüzes hajot szeretnél kapni, adj hozzá 1 teáskanál. frissen facsart citromlé.

A vörös szín, amikor a hennával festjük, a legegyszerűbb

A méz-arany hajszín nagyon szépnek tűnik, de a barnák és a sötét hajú, hennával rendelkező nők nem fogják elérni ezt az árnyalatot

A hennával történő festéskor a réz-arany szín a hagymás héját nyírja

A legegyszerűbb módja annak, hogy a gesztenye színét a henna erős tea vagy kávé keverje.

A henna és a gyömbér por keveréke vöröses-barna árnyalatú

Ahhoz, hogy a sötét haj a vörös hajú árnyalat nélkül, hennával, eléggé problematikus, de lehetséges

A cseresznye és a bor színe a bogyós gyümölcslé kapja a hajat

A vörös hajok szokatlanok, de nagyon lenyűgözőek, sok fiatal lány legalább egyszer megpróbálta ezt a színt

Henna és Basma

A tiszta, tiszta formában lévő basma természetellenes zöldes-kék árnyalatot ad a hajának. A hennával kombinálva nagyon szép természetes színek érhetők el:

 • 1: 1 arányban. Különböző intenzitású gesztenye színűek. Szőkeben - világosabb, barna hajú nőkben és barnákban - gazdag, vöröses árnyalattal.
 • 3: 1 arányban (több henna). A szőke haj világosbarna lesz. A szín fokozatosan jelenik meg 30–45 percen belül a festék lemosása után.
 • 2: 1 arányban. A szőke hajon nagyon puha arany-vörös árnyalat kiderül. A legfontosabb dolog az, hogy ne festjük túl a festéket (maximum 10–15 perc). Sötét hajon ugyanaz a keverék bronz színt ad. A festéket fél óra múlva mossuk le.
 • 1: 2 arányban. Az expozíciós időtől függően a csokoládé barna árnyalatai különbözőek. A kompozíciót a hajból 15–50 perc alatt mossuk le. Ha 1,5-2 órán át tartja a haját, kékes-fekete színű lesz.

A henna és a basma keverékével festett haj leggyakrabban olyan természetes színt kap, amely könnyen összetéveszthető a természetes

Egy másik lehetőség a szekvenciális festés. Ha egy órára először alkalmazza a hennát, akkor a basmát 15-20 percig, világosbarna színű lesz. A 45-50 perces basma-expozíció növekedésével vastag csokoládé. Fekete szín - hennával 40 percig festve, és basmával, amelyet legalább 2 órán át kell tartani.

Henna hajfestési technológia

A keverék elkészítésének fő szabálya - a henna nem érintkezhet a fémrel. Ellenkező esetben a festék minősége drasztikusan romlik, nem lesz lehetséges fényes telített szín elérése. Csak kerámia, üveg, zománcozott edények, fából vagy műanyag kanalak és spatulák használhatók. Azonnal becsülje meg, hogy mennyi festékre van szüksége. A már elkészített keverékhez por hozzáadása nem fog működni. Rövid haj esetén általában 20–30 g por, közepes hajra - 30–50 g. Hosszú hajra legalább 50–70 g.

 1. Öntsük a szükséges mennyiségű port forró (kb. 80ºС) vízzel körülbelül 1: 3 arányban. A pontos arány az utasításokban található. Semmi esetre sem lehet forró vizet használni. Fedjük le a tartályt egy fedéllel, hagyjuk legalább 5 órán át, előnyösen 8-10 ° C-on. Keverjük össze rendszeresen. Tökéletesen megszabaduljon a csomóktól, még mindig nem működik. A kész tömeg nem lehet túl folyékony. A spatulával vagy kanállal nem folyik, de nehéz cseppekkel esik.
 2. Kenje meg a homlokát, a templomokat, a nyakot és a füleket gazdag krémmel vagy vazelinnel, hogy ne véletlenül festje a bőrt. Viseljen ruhákat, amelyek nem bánnak a szennyeződéssel, gumikesztyűvel.
 3. A henna-t frissen mosott, enyhén nedves hajra kell szúrni a szálak mentén a fej hátsó részéről a koronára, a homlokra és a templomokra. Nagyon kényelmes a keverék finom fésűvel való fésűvel való elosztása. Enyhén dörzsölje be a fejbőrbe. Tegyen egy műanyag zacskót vagy zuhanyzót. Töltsön fel egy törülközőt, mint egy turbánt. Az expozíciós idő a haj típusától és a kívánt színtől függ. Ha vékonyak, vagy világos vöröses színárnyalatot kell adniuk, a henna legfeljebb 15–20 percig tart. Általában ez az idő elérheti a 2 órát. Annak érdekében, hogy a festék ne szivárogjon, kösse össze a szalvétát vagy a sálat a homlokán.
 4. Mossa le a keveréket a hajból meleg folyó vízzel. Nagyon bőséges, ha balzsamot vagy kondicionálót alkalmazunk (kb. Maroknyi), intenzíven masszírozzuk 5-6 percig, mintha sampont söpörnének. Öblítsük újra. Ha szükséges, ismételje meg újra. Ez megmenti a fennmaradó porszemcséket a haja hosszú fésülésétől.

A festék alkalmazása után a fej polietilénbe van csomagolva - ez szükséges ahhoz, hogy a henna ne száradjon, mert néha sokáig meg kell tartani.

A szín az eljárás után fokozatosan jelenik meg 2-3 nap alatt. Ebben az időben nem tudod mosni a hajat, használni stílus, hajsütővas, hajszárító, vasalók.

Ha nem sikerült elérni a kívánt eredményt, meglehetősen nehéz feladatot kell találnod - a henna leöblítése. Ehhez türelem. Hetente kétszer olívaolajat vagy kozmetológiában használt olajat (mandula, jojoba, shea, szőlő vagy őszibarack) alkalmazunk a hajra. A testhőmérsékletre melegítjük, egy órán át tartjuk műanyag zacskó és törölköző alatt. Ezután öblítse le meleg vízzel és samponnal. A folyamat 3-5 hétig tart.

Videó: henna hajfestés folyamata otthon

Hajápolás festés után

A henna festés után nincs különös gondosság. Ez a festék, ha helyesen használják, maga intenzíven táplálja a hajat.

Az alapszabály nem a vegyi színezékek azonnal felhasználása. A törékenység és a szárazság elkerülése érdekében rendszeresen (hetente egyszer) hidratáló maszkot alkalmazunk, puha samponokat és kondicionálókat használunk. Az első alkalommal a festés után legfeljebb 3 nappal mossa le a haját.

Hosszú ideig, a mosás után minden alkalommal meg kell őrizni a színt, majd öblítse le a hajat ecet vagy almalé gyenge oldatával (3-5 csepp víz literenként).

Legyen óvatos a festés során. Ha a hennát ismét a haj teljes hosszában alkalmazza, a gyökerek árnyéka észrevehetően sötétebb lesz, mint a tippeken. Ezért csak másodszor nyerje vissza a visszanyert gyökereket. A haj színezése ismét egyszer megismétlődik.

Az eljárás felülvizsgálata

Henna és basma keverékével festettem: 50/50. Ezzel a kompozícióval a tavalyi év után kezdett festeni, és elkezdte észrevenni a kopasz foltjait (festéssel festették). És most azt hiszem: miért nem használtam ilyen keveréket korábban? A szín ugyanolyan fényes és telített, és a haj hasznára (a szőrszálak sokkal kevésbé). A terhesség alatt csak szüksége van rá - intenzitást ad a természetes színéhez. Ugyanaz marad, mint a festék - amíg a gyökerek nem nőnek vissza.

Trrram

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/3950990/

Crash nagyon hosszú, tetszik. A henna után kémiai festék nem festhető - a szín kiszámíthatatlan. A haja félelmetes, színe is (piros). Nem tudja, hogy mennyi, árnyékolok minden alkalommal, amikor fel akarom újítani a hajat.

A vendég

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/3950990/

Öt éve hennával festette a haját. Valóban, a haj erősödött, a korpásodás eltűnt, de megszáradt. Egy év múlva henna Lashet festek. Szuper! Először is, a szín barna volt (ez a szín négy színnel rendelkezik), azaz a természetes színe (nincs szükség rettegett gyökerekre való félelemre), a hennához már hozzáadták a hidratáló olajokat, és a haj nem lett olyan száraz. Bár a hétköznapi henna több erősítő tulajdonsággal rendelkezik.

álomszuszék

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/3950990/

Egy évvel hennával festek, nagyon örülök - a hajam fényes és egészséges. Ráadásul vékonyak, és a henna nehezebbé teszi őket. Egyetértek azzal, hogy Lashevsky henna nagyon jó. Gesztenyét festek, és néha a szokásos henna-t, amit Törökországból hozok, sárgáját és olívaolajat adok hozzá. A kémiai festékekre nincs szükség.

Glafira

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/3950990/

Csak henna-val, a leggyakoribbakkal festek öt csomagot tartalmazó csomagból. Szeretem a színt. A henna után a haj fényes, és nagyobbnak tűnik. Valahogy túl lusta volt festeni, mert a folyamat még mindig fárasztó. A család haja kezdett növekedni, és észrevehető volt, hogy a hajszálú, festetlen hajszál vékonyabb, mint a színes.

I kulcs

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/3950990/

A színezést váltakoztam henna és kémiai festékkel is (tisztázott). Rendben van. Az egyetlen dolog nem éri meg, ha henna fényesíti a hamu árnyalatait, akkor zöldre lehet menni. Szintén kiszámíthatatlan szín fordulhat elő, ha henna-t használ a basmával. A henna fekete teával vagy kávéval főzhető, gesztenye színű. A henna valóban jobb lesz a hennától. Én vagyok a leggyakrabban festett, hat rubelt egy zsák. A teát főzzük, hozzáadunk citromlevet, egy kis olívaolajat (vagy dióolajat), néhány csepp A és E vitamint olajban.

A vendég

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/3950990/

És az eredményem ellenkezője - sok éven át hennával (havonta egyszer) festettem a hajam, így a hajam olyan volt, mint a ráncos huzal. Három évvel ezelőtt a Wellatonra váltottam, a hatás lenyűgöző volt - a haja sima lett, a szárazság eltűnt, és nem tudod összehasonlítani a színt. Mégis, a henna lehetőségei a színek kiválasztásában egyáltalán nem nagyok... Igen, és a hennam különös gondoskodásra volt szükség a henna festése után.

Tatiana

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/3950990/

Körülbelül öt éve festek hennát. A színe nemes-réz, néha napsütésben villog. Ez a szín azonban ritkán fordul elő. Egy csomó emberrel kommunikálok, akik vagy hennával festették hajukat, vagy most csinálják. Senki sem rendelkezik ugyanazzal az árnyalattal. Néha a szín elkezd játszani a sötét hajon, és néha még a szőke sem fest át. Ezért javaslom, hogy próbáljunk meg egy külön szálon próbálni az árnyékot meghatározni.

Dzhuffka

https://forum.say7.info/topic23122.html

Fodrászként azt mondhatom, hogy több évig és még a terhesség alatt is természetes henna-val, nem árnyalattal festettem. Valóban, akkor nagyon nehéz visszavonni, jobb, ha növekedni és vágni a tippeket. Színe közepes szőke, henna után csodálatosnak tűnt, réz. A haj észrevehetően jobban nézett ki, olyan régen, hogy soha nem nőttek vissza tőlem.

Lublu_soncu

https://forum.say7.info/topic23122.html

A vörös henna után a hajam száraz volt. Egy évvel később úgy döntött, hogy átfestik a kabinban - a festék nem vette át. A pénzt leeresztették a lefolyóba.

Kozmetikai táska

http://miasskids.ru/forum/26-2152-1

Henna természetesen jó hajra. De mossa le... És a fű szaga...

Sita anya

https://mnogodetok.ru/viewtopic.php?t=48071

A henna természetes termék. Haj belőle valóban erős, korpásodás nem. Legalábbis így voltam.

Mom))

https://www.u-mama.ru/forum/women/fashion/256725/

A henna színezésben nincs semmi nehéz. A szerszám megfelelő használatával a haj nagyon nagy előnyökkel jár. Csak egy kiváló minőségű por kiválasztása szükséges, és pontosan kövesse a festés technológiáját. Más természetes összetevők segítségével a palettát nagymértékben bővítik. Ellentétben a közhiedelemmel, a henna nemcsak tüzes-piros színű. Szintén hasznos azok számára, akik nem festik hajukat. A színtelen henna maszkok jelentősen javítják a haj megjelenését és minőségét.

http://womond.com/omolozhenie/krasota-i-zdorove-volos/sedina/hna-dlya-volos-otzyivyi.html