logo

Versenyképes frizurák: kreatív és ismerős lehetőségek (25 kép)

Szeretné tudni, hogy a frizurákból származik a divat? Ez nagyon egyszerű - a figyelmet az európai és amerikai szépségfórumok versenyképes frizuráinak fényképe. Itt inspirálnak sok mester.

Miért nem vagy „a többiek előtt”, a városodban uralkodó divat előtt? Ez olyan egyszerű. Elég, hogy alaposan megvizsgálja, mit kínál az elismert iparági vezetők. Természetesen, különösen a mindennapi életben megismételhető kreatív frizurák nehézkesek, és nem mindig megfelelőek, de ünnepélyes alkalmakkor (esküvők, vállalati bulik, évfordulók) valami megtanulható. Egy ilyen megközelítés lehetővé teszi, hogy különbözzenek a tömegtől, és a körben igazi „irányadó” lesz.

A fodrászok rendszeresen tartanak versenyeket, és sokféle irányban lehetnek. Valahol frizurák érvényesülnek, mint például, de területekre osztva (mindennapi, progresszív stb.), Valahol - hajvágás, és valahol - szín. A legmegfelelőbb módja az, hogy nyomon követjük a trendeket az egyes irányokban. Vannak olyan versenyek is, amelyek meglehetősen nehezen hívhatók fodrászoknak, de ez csak jó hírűvé teszi őket. Például - HAIRWORLD. Amikor megnézed a kreatív frizurák fotóit a versenyből, csak elveszi a lélegzetet!

Figyelemre méltó a L'Oréal fodrászversenye, és természetesen a versenyképes frizurák.

http://24hair.ru/konkursnyie-pricheski-kreativnyie-i-privyichnyie-variantyi-25-foto/

Anyag (6, 7, 8 osztály) a témában:
A lányok frizurái versenyének forgatókönyve "Maiden-beauty, long braid"

Célkitűzés: A diákok ismereteinek bővítése a haj történetéről. Pozitív hozzáállás kialakítása a különféle tevékenységek és eredményeik tekintetében. A gyermekek figyelmének felhívása a megjelenésükre. Oktassa a gyermekeket. A kollektivizmus érzésének megteremtése a közös ok miatt.

letöltés:

előzetes:

A diákok feliratai:

Verseny frizurák lányoknak "Maiden-beauty, long braid"

Rusa nyárson a selyem övre

Oroszországban hosszú ideig a fonat a leánykori szépség szimbóluma volt. Ezt a frizurát a mongol előtti időszakban szétosztották. A lányok szalaggal vagy „kosnik” -gal („gúnyos”) díszítették a fonatot. Ez egy nyírfakéreg volt, gyöngyökkel hímezve. A hajat nem borították, a hajat szalaggal vagy koszorúval egészítették ki a fejen. Ókori Oroszország

Az ókori római római nők fodrászot viseltek, amely hullámgörcsökből és zsinórokból állt, amelyek a fej hátsó részéből a homlokba kerültek. Magas, bonyolult frizurákat is készítettek, amelyek különböző szinteken kombinált fürtöket kombináltak, míg a nyakban vagy a nyak körüli mélyen egy lapos vékony zsinórköteget készítettek, amely kosárba vagy héjba helyezte. Ne hagyja figyelmen kívül a rómaiakat és a fejdíszeket, ezt Ovid említi. Az egyik legjobbat szőke szőrnek tartották, amit Németországból hoztak. A római menyasszony hagyományos frizurája - a fej körül körülvett hat zsinór, melyet piros szalaggal lőttek.

Ókori Egyiptom Idővel a frizura bonyolultabb lett, különösen a parókákon. A haj kezdett sok feszes zsinórban fonni a sűrű sorokkal, vagy hideg formájú, nedvesnek nevezett perm. A haj hossza elkezdett elérni a vállát. A homlok fölötti botokat hosszirányú vagy keresztirányú elválasztások váltották fel. Ünnepi alkalmakkor hosszú parókákat viseltek, amelyek nagy párhuzamos fürtökkel hullottak. Néha a hullám helyébe szorosan meghatározott zsinórra került sor.

Nyugat-Európa a középkorban a középkorban, a templom a hangot adta, és a nők osztályától függetlenül kénytelenek voltak fedezni a fejüket. A zsinórok nem haltak meg: a fejfedő alatt a hölgyek időszerű zsinórral, széles szalagokkal összefonódtak. Néha a nemesek zsinórjai nagyon hosszúak voltak, mivel az egyes ruhadarabok hozzáadódtak. A zsinórok szélessége elérte a tenyér méretét a többszálú, négy vagy öt zsinórból, szövésből. A frizurák történetében ezeket a zsinórokat "lovagnak" nevezik.

Ókori Görögország A női frizurák egyszerűek voltak. A női populáció minden rétegének frizuráiban a csokrok és csomók szerény és világos körvonala dominált. Széles körben elterjedtek az archaikus korszak frizurái, a fej hátulján lévő szoros szálakkal; egy ruhával borították, néha egy zacskót helyeztek a hajra. Lángok alakjához hasonlított haj "lampadion". A női frizurákban, valamint a férfiaknál a homlok természetes vonalának elrejtése kötelezőnek tekinthető. A leggyakoribb volt a frizura fonatok, fonva a fülek mögött. Nyugtasson két sor gyűrűt a feje körül. Ugyanakkor a homlokán lévő hajat kis gyűrűs vagy sarló alakú fürtökből álló vastag frufru alakították ki.

A gótikus gótika képváltást követelt. A hölgyek még mindig kalapokat viseltek, de többnyire vékony vászonkendő, és a homlokukon egy félkör alakú alakban elrendezett vékony menedéket hagytak, hogy meghatározzák a hajszínét. Ekkor megjelent egy teljesen új fonat frizura, amely csigák formájában csavart a fülek fölött. Ezekre a csigákra különleges díszítések készültek.

Reneszánsz A reneszánszban a haj már nem fedett kalapokkal. Ez új lendületet adott a frizuráknak, visszatértek a művész egyéniségéhez, ízléséhez, képzeletéhez. Az egyik legnépszerűbb frizura volt egy köteg, amely keresztirányban kötötte össze a fejét. A fürtök az arc mindkét oldalán rövidek voltak. De ahhoz, hogy a szükséges frizura mennyiségét és alakját adja, a hölgyek hamis zsinórokat használtak.

A Birodalom stílusa A 19. század elején a női frizurák fürtök és fürtök, művészi rendellenességek szerint rendezve és összegyűjtve a tetején vagy mögött. A fürtök a legkülönbözőbb megjelenésűek voltak - cső alakú, spirál, „zseton”, „dugóhúzó”. A haj nem gyűlt össze egy egyszerű kötegben vagy csomóban, hanem szépen lefektetett, és egy réteget egy másik alá vont. Rendszerint az elülső haj a homlokán rövid gyűrűkkel leereszkedett, és a hátsó részen zsinórra fonódott, és a tetején magas fésűvel alátámasztották.

http://nsportal.ru/shkola/stsenarii-prazdnikov/library/2018/10/10/stsenariy-konkursa-prichesok-dlya-devochek-devitsa

Hogyan készítsünk frizurát a modell és a ruházat típusán alapuló szépségversenyre

Megjelenés dátuma: 07.02.2017

A szépségversenyek különbözőek: köztársasági, regionális, város, divatos fényes magazinok szerkesztősége stb. A legegyszerűbb versenytől, mint a "Miss University" és a "Miss Universe" között. A hajformázóknak és sminkművészeknek komolyan kell dolgozniuk, mielőtt a modellt a dobogóra küldenék. Különösen érdekes a nem professzionális modellekkel való munka, amikor a lányok szemük előtt átalakulnak, és erős érzelmeket kapnak. Nincsenek csúnya lányok és nők, mindegyiknek külön kiemelhető, és a stylistok, fodrászok és sminkművészek feladata, hogy megtalálják és bemutassák a nyilvánosság számára a legjobb fényt. A stylistok vagy maga a modell hibája költséges lehet. Megpróbáljuk megmondani, hogy mi határozza meg a szépségválasztás helyes választását.

Valahogy a déli modellügynökség egyik szépségversenyében egy lányt ütött meg, aki jó külső adatokkal teljesen elvesztette a megjelenését. Az a tény, hogy a lány fülei erősen domborúak és nem borultak hajjal, a haját „megnyalta”, és ennek eredményeként az utolsó helyet és könnyeket.

Szóval mindent rendben, mit kell tennünk ahhoz, hogy sikerüljön, amire odafigyelünk.

frizura

Divatipari szakemberek és fodrászok tudják, hogy a frizura a lány arcának típusától függ. A megfelelő frizura garantálja a sikeres modell teljesítményének 50% -át a versenyen. Az arctípusok többféle besorolása létezik, de szinte minden szakértő egyetért abban, hogy az alábbi típusokat alapnak kell tekinteni:

 • ovális
 • kerek
 • háromszögű
 • szögletes
 • négyszögletes

Néha még több gyémánt alakú és trapéz alakú arcot adnak hozzá.

 1. Ovális arc. A fodrászok szempontjából a legmegfelelőbb személytípus. Gyakorlatilag bármilyen frizurát csinálhat, és nyugodtan kísérletezhet magával.
 2. Kerek arc. Igyekszünk ezt az arcot a lehető legközelebb helyezni az oválishoz. Hangsúly a függőleges vonalakon végzett munkában. Ajánlatos az arcokat és az arccsontokat lefedni, hogy vizuálisan nyújtsák az arcot. Tökéletes frizura erősen emelt hajjal.
 3. Háromszög alakú arc. Ebben az esetben a stylist-fodrász feladata, hogy ügyesen elrejtse a kontrasztot az arc keskeny alsó része és a kiterjesztett teteje között. Hosszú, egyenes frufru vagy „toll” jön a mentéshez, és győződjön meg róla, hogy elválasztható. Sima fésült haj nem illik az ilyen típusú arcra. Tedd a hajat buja a koronára, és szűkítsd a templomokat.
 4. Négyzet alakú arc. A mester nem hangsúlyozhatja az arc minden szögét, így az átlagos hajhossz ideális. Ez a típus göndör és hullámos hajra illik. Ragaszkodj az oldalra! Kívánatos, hogy a füleket félig fedjük le.
 5. Négyszögletes arc. A lehető legnagyobb mennyiséget és hullámos fürtöt kell készítenie. Elfedjük az arc hosszát. Ne illeszkedjen az egyenes hajhoz!

Nem maradunk a trapéz és rombusz típusokon, mivel később elmondjuk, hogyan lehet elrejteni e személyek hiányosságait (széles homlok, széles arccsont, stb.).

De meg kell értenünk, hogy az ideális arcok nem olyan gyakoriak, és ezért egy tapasztalt fodrásznak mindig készen kell lennie arra, hogy kijavítsa néhány kisebb hibáját, hogy a lehető legnagyobb mértékben fátyololja őket. A szépségmestereink gazdag tapasztalatai alapján kiemelhetem a következő pontokat, amelyekre a teljesítménymodellek előkészítésekor leggyakrabban maszkolni kell. Ezen túlmenően minden egyes személynek saját árnyalatai vannak, így a frizura kiválasztását mindig szigorúan egyedileg kell megközelíteni.

 1. Nagyon hosszú orr. A haj szigorúan az arc felé irányul, mindig bumm. Ha az elválás, akkor - ferde! Nemkívánatos sok fürtök. A varázsló célja nem a modell profiljára összpontosítani.
 2. Nagyon kis orr. Ebben a kiviteli alakban éppen ellenkezőleg, a profilra koncentrálunk. Erősen hangsúlyozzuk a profilt. Javasoljuk a kis gyűrűket és a fürtöket.
 3. Snub orr. A buja frizura, a haj csúcsai felfelé irányulnak. A frizura munkájában elkerüljük az egyenes vonalakat.
 4. Rövid nyak Hozzon létre egy hosszú nyak illúzióját. Haj fel a fej hátulján, a nyakon hosszúkás Mysik. A hátsó frizurának fordított kúpnak kell lennie.
 5. Kis (vékony) jellemzőkkel rendelkező arc. A frizura minden részletének bolyhosnak, de kicsinek kell lennie. A frizurának összhangban kell lennie az arc finom jellemzőivel, és vizuálisan folytatni kell. Ajánlatos nyitni a fülbevalókat.
 6. Nagy jellemzők. Egyszerű frizura, sima átmenettel, szabad félig egyenes vonalakkal.
 7. Az arcok széles arccsontokkal találhatók a modellek között, nem olyan gyakran, de megtörténik. Gyakorlatunkban 2015-ben volt egy ilyen modell. A mester fő feladata, hogy a frizura minden részletét az arc alsó részére összpontosítsa, és próbálja meg zárni az arccsontokat. A haj aszimmetriáját a ferde rövid félszőrzet segítségével adhatja meg. A frizura maga kúp alakú, ahol a felső pont a fej hátulja. A kezdő stylistok, fodrászok számára meglehetősen nehéz lehetőség, sok időt vesz igénybe. A türelem szükséges.
 8. A modell alacsony homloka jól elrejti a frufru, rövid is lehet, és a haját meredeken felfelé kell fektetni, folytatva a homlokvonalát. A frizura könnyű a levegő gyűrűvel és fürtökkel.
 9. A magas homlok homlokát elfedi a régi és hatékony fogadás.
 10. A modell nagy, kidudorodó füleit bármilyen zárt fülű frizura segítségével kell elrejteni. De néha lehetetlen ezt megtenni, így egy tapasztalt fodrász csodálatos frizurát készít, ami vizuálisan növeli a fej alakját. Itt fontos, hogy a fülek ne nyúljanak túl a buja frizura kontúrján.

Ha egy modellen dolgozik, számos tényezőt kell figyelembe venni. A modell és ruháinak növekedése fontos. A kis termetű modellek nem ajánlottak kanyargós és magas hajra, hogy ne zavarják a test arányait. Az ugyanezen okok miatt magas modellek is tilos kis frizurát csinálni.

A modell képének létrehozása során a stylistnak figyelmet kell fordítania a ruházatra. És vannak saját szabályai is, amelyek kívánatosak ahhoz, hogy betartsák.

ruházat

A világ vezető stylistjai közül sokan úgy vélik, hogy közvetlen kapcsolat áll fenn a ruha nyakkivágása és a frizura között. Beszéljünk részletesen erről.

 1. Vágás "hajó". Az ideális opciós sugár vagy "zsemle". De egy nagy frizura fürtökkel (de fanatizmus nélkül!) Ideális egy nagy bejárathoz vagy szépségversenyhez.
 2. Kerek nyakkivágás. Jó frizura, hanyag fürtökkel.
 3. V-nyak (mély nyakvonal). Ideális - lazán hullámos fürtök
 4. Nyitott váll vagy fűző. Több lehetőség van itt. A személy típusától függően, buja frizurát készíthet, vagy szőrzetet gyűjthet egy lófarokba vagy egy hátsó zsemle, aszimmetrikus frizurák lehetségesek.
 5. Egy váll kivágás. Ebben az esetben a mestereknek van egy aranyszabálya: szükség van a ruha aszimmetriájának kiegyensúlyozására. Jól néz ki a vállon levő farok, vagy a váll mentes hosszú vállak.
 6. Zárt kapu vagy igát. Általában jól összegyűjtött és szépen összeszerelt haj. A modell tökéletes alakjával rendelkező szépségversenyek esetében azonban ajánljuk a hajlított hajszálakat.

Egy szépségverseny modelljével együtt a mesternek mindent egy komplexen kell figyelembe vennie: a személy típusát, a modell növekedését és a ruháit. Csak egy integrált megközelítéssel lehet elérni a maximális sikert.

előfizet

Iratkozzon fel új fodrászárucikkekre!

http://www.aristek.ru/blog/pricheska-na-konkurs-krasoty/

A lányok legszebb frizurái: fotó-ötletek és tippek anyukák számára

Leggyakrabban az anyák sok erőfeszítést tesznek a lányuk elegáns, hosszú hajának növekedésére.

Ehhez az anyák mindenféle maszkot készítenek lányaiknak, drága samponokat vásárolnak, időszakosan vágják szőrüket, hogy befolyásolják növekedési tevékenységüket.

Az ilyen akcióknak köszönhetően, sok anya szépsége három évtől öt évig hosszú, hosszú hajuk van, amelyen szép frizurákat készíthet a lányoknak.

Ma a lányok divatos és szép frizurái az egész készség, amit az anyáknak meg kell adniuk annak érdekében, hogy a babáknak mindenféle frizurát gyorsan és szépen készítsenek.

Sok anya számára az érzés jól ismert, amikor egy lány megkéri őt, hogy bizonyos frizurákat készítsen a lányok számára, és az anya összezavarodik a kezét, mintha összetettek lennének, bár a gyönyörű lányok frizurái a lányoknak, és nem tudja megtenni őket. Vagy az anya nem tudja, milyen divatos gyerekfrizurákat választanak a lányok számára.

A New Lady Day csapat úgy döntött, hogy tanácsot ad neked, kedves anyukák, milyen mega népszerű és szép frizurák a lányok számára, amit magadnak tehetsz a lányaidnak, és olyan fotó-ötleteket is mutathatsz, amelyek segítenek választani az intelligens frizurákat a lányoknak a matinee, az első iskolai labda és minden más gyermek ünnep számára.

De mielőtt megmutatnánk a legérdekesebb frizurákat a lányoknak, szeretnénk megismerni néhány divat trendet, miután megtanultuk, hogy tudni fogja, hogy a lányok 2019-2020-ra vonatkozó felülmúlhatatlan szép frizurái relevánsak, milyen gyerekek elegáns frizurái a különböző korú lányoknak. A kis hercegnők számára a legérdekesebb egy ünnep vagy születésnap. Azt is elmondjuk, milyen szép frizurák a lányok számára, mint mindennapi frizura ötletek.

Hozzon létre hihetetlenül szép frizurákat lányoknak 2019-2020

Bár sok anya nagy lelkesedéssel növekszik a lányaik haját, bizonyos tényezők miatt nem minden lány haja gyorsan nő.

Ezért javasoljuk, hogy az anyák figyelmet fordítsanak a lányok egyszerű frizuráira, melyeket 5 perc alatt lehet elasztikus szalagokkal és hajvágókkal ellátni.

Általában ilyen egyszerű kiegészítők segítségével lehetőség van arra, hogy csecsemő szép frizurát készítsen a különböző méretű és különböző mennyiségű lányokból, ami nagyon aranyosnak tűnik egy kisgyerek fején.

Ha elegáns frizurákat készít az idősebb lányok számára, és közepes és hosszú hajjal foglalkozik, akkor a farkák alapján szép frizurákat is készíthet a lányok számára, rögzítve a hajszálakat.

Az ilyen frizurák a lányok számára egy vagy más módon is alkalmasak mind nyaralásra, mind naponta, mivel a farok mindig egy elegáns és szép frizura a baba számára.

Szintén szép frizurákat készíthet a lányok számára rövid hajhosszúságra, rögzítve a hajból készült hajat a fején. A szőrzet többi része laza maradhat.

A lány azonnal észreveszi a kis frizura változásait, és szépnek fog érezni magát.

Ráadásul a lányoknak rövid szép frizurákat lehet rögzíteni mindenféle tartozékkal, ami a lányos eredetiség képét adja.

Ha a boldogságod növelte a haját a közepes hosszúságra, vagy ha hosszú hajjal dolgozik, akkor hol kell felgyorsulnia, a lányok szép frizuráit választva minden ízléshez.

Igen, az ízekről... biztosan érdekli, hogy milyen szép frizurák a lányoknak, mint az anyám nyugtalansága, a lányok és a lányok mindennapi szép frizuráinak elegáns frizuráit választjuk, figyelembe véve lányának kívánságait a megfelelő anya korrekcióival.

Az ideális választás, amit az anyáknak meg kell jegyezniük, az elegáns ötletek frizurái lesznek a lányok számára, akik különböző szövésűek.

Nem is tudod elképzelni, milyen lenyűgözően szép frizurák vannak a zsinórra eső lányok számára minden nap és a nyaraláshoz.

Annak érdekében, hogy érdekes frizurákat vegyen fel a kaszátákkal rendelkező lányoknak, javasoljuk, hogy tekintse meg a lányok szép frizuráit - fotókat. Rengeteg van.

Ne feledje, hogy a lányok ilyen szép frizurái elfogadhatóak a hámokkal, fürtökkel, farokkal és még egy zsemlével.

Minden gyermeke frizurája a lányoknak saját különleges eredetiséget és képzeletét fogja beilleszteni.

A legkülönbözőbb zsinórfajták lányai számára leginkább figyelemre méltó, de érdekes és szép frizurák, még akkor is, ha nem használnak mindenféle eszközt a rögzítéshez, nagyon jó és hosszú tartani a gyermek fejét, ami lehetővé teszi, hogy a lány ne gondolja a mozgását.

És az anyukák, akik olyan szép frizurákat csinálnak a lányoknak, nyugodtabbak lesznek, hogy a baba nem lesz minden zűrzavaros, és a frizura nem lesz nyugtalan játék. Csodálatosnak tűnik a francia fonatra épülő lányok szép frizurái.

A felnőtt divat trendjei mindig befolyásolják a gyermekmodellt, ami minden bizonnyal a divatos és szép lányok frizuráira vonatkozik.

A következő divatos és szép frizurák lányoknak 2019-2020 az elegáns frizurák a lányoknak a fürtöktől. Ne feledje, hogy az ilyen szép frizurák a lányoknak gyakran csak díszesek, mert sok időt kell tölteniük a teremtésükre.

Gyönyörű frizurák a lányok számára a fürtökről laza hajon vagy szétnyitható.

Általában ezek az elegáns frizurák a lányoknak nem elegendőek a különleges stílus termékekhez.

Ezután a szülők figyelmét olyan lehetőségekre összpontosítjuk, mint a lányok szép frizurái a gerenda alapján.

Ismét, ezek csak divatos frizurák a lányoknak, melyeket gyermeknapokon lehet megtenni.

Bár sok anya elmondja, hogy a lányoknak minden nap szép frizurát lehet készíteni a hajának sokszínűségének köszönhetően. És elvben nem fognak tévedni.

Az eredeti szép frizura gerenda kombinálható szövéssel, kötegekkel. A kis lányok elegáns frizurája csomó, összehajtogatott fürtökkel és fürtökkel, vagy laza fürtökkel egészen harmonikusnak tűnik.

Röviden ismertettük, hogy a divatirányzatok milyen hatással vannak a gyermekfrizurák létrehozására.

Ezek és más frizurák minden nap, és egy különleges alkalomra örömmel fogadják a gyerekeket a közeljövőben, és most látják az elegáns frizurák eredeti ötleteit.

Az alábbiakban bemutatott hasznos fényképek nagyszerű nyomot jelentenek arra, hogy hogyan fésüljünk egy gyereket.

http://www.newladyday.ru/krasivyye-pricheski-dlya-devochek/

Szcenárióverseny lányoknak "Maiden-beauty, long braid"

A "GIRL-KRAS, LONG COSA" verseny forgatókönyve.

Fejlesztett és vezetett: Nikeshina. II (Március 11.)

Célkitűzés: A diákok ismereteinek bővítése a haj történetéről. Pozitív hozzáállás kialakítása a különféle tevékenységek és eredményeik tekintetében. A gyermekek figyelmének felhívása a megjelenésükre. Oktassa a gyermekeket. A kollektivizmus érzésének megteremtése a közös ok miatt.

Résztvevők: két vezető (tanár), három csapat csapat a "Florisztika", "Sorceress", "Sudarushka".

Felszerelés: A „My Russia hasonlatos zsinórok” című dalának phono felvétele. Rugalmas 15-25 cm hosszúságú, téglalap alakú, 14 cm széles és 55 cm hosszú szövet, varrás kiegészítők.

Az esemény folyamata:

Vezetés 1 - Helló, mindenki, aki kopogtat és szeret. És ma van ilyen szoba.

Előadó 2 - Helló, Csehov azt mondta, hogy mindenkinek szépnek kell lennie: az arcán, ruháin, lelke és gondolatai. Emlékszel erre? És az egyik francia észrevette, hogy egy nő legvonzóbb dolog a haja, a haja.

Vezetés 1- A középkori Európában a nők nem rejtették el a hajukat, hanem feloszlatták, és szalagokkal kötötte. A színeket a színek kivételével pirosra festették. Miért?

Vezet 2-Vörös haj észlelt címkét, az ördög pecsétjét.

Ólom 1- Furcsa. De az orosz közmondás azt mondja: "A vörösebb, annál drágább."
(a „My Russian is arany zsinór” című dalának hangsávja)

Ólom - A 19. században a magas frizurák Európában divatosak voltak.

A 2 - Natalia Goncharova előadónak ilyen frizura volt, amikor Puskin látta...

Vezetés 1 - Azt hiszem, itt az ideje, hogy költeni "Parade frizurák."


Kezdetben a hosszú haj fajtáinak frizurái, amelyeket kifejezetten meghívtak a felvonulásra, akkor a csapat tagjai megmutatják a frizuráikat, azaz a frizurákat. házi feladat (12 perc)

2-es vezetés - Találkoztunk a csapatokkal, amelyek részt vesznek a "Lány-szépség, hosszú zsinór" versenyen.


Jelentse be az első versenyt:


Ólom 1 - Verseny "Gumi készítése" (10 perc)
Ehhez a versenyhez:

 1. Rugalmas hossza 15-25 cm.
 2. Egy téglalap alakú szövetrész 14 cm széles és 55 cm hosszúságú.
 3. Varrás kiegészítők.

Hogyan varrni gumit.

 1. Hajtsa fel a szövetet félig, rossz oldalra.
 2. Lépjen vissza 1 cm-re a szélétől, rajzoljon egy egyenes vonalat.
 3. A textília végeit egy „előre tű” varrattal a vonal mentén kell söpörni.
 4. Távolítsa el a kapott csövet.
 5. Helyezzen 1 cm-es szövetre a cső mindkét végén, varrjon rá egy „tűvel előre”.
 6. Délután az ínycsövön kösse össze.

A zsűri értékeli a design pontosságát és eredetiségét.

Előadó 2- Közben résztvevőink nagyon fontos ügyekkel foglalkoznak, szeretnék veled beszélni és néhány kérdést feltenni:


Mi határozza meg a haj vastagságát?
(…………………..)
szőke hajban a haj vastagsága körülbelül 0,05 mm átmérőjű,
A barnák körülbelül 0,075 mm-esek
és piros 0,1 mm-re.

Sok évet viselek
És az a számla, amit nem tudnak?
(......................)
Kiderül, hogy a haj vastagabb, annál kisebb a fején. Szőkéknek körülbelül 150 000 szőrük van, és a vörös szőrszálak száma 50 000.


Sétálok, nem sétálok az erdőben,
És a bajusz és a haj.
És a fogaim hosszabbak
A farkasok és a medvék.
(……………………..)


Diana Witt a Worcester-től (USA) a leghosszabb haját fejezi ki. Hosszúságuk 259 cm, ez rendkívül ritka, mivel ismert, hogy a haj általában nem növekszik, és 91 cm hosszú.


Katyushka
Jobb a tetején
Nincs hiba, nincs madár.
Tartsa két zsinórra.
(………………………..)


Mint a reneszánszban, a nők a bíróságon esküdtek?
(esküdtek a zsinórra, a bal kezükre vágták őket, és kezüket látták a ládáikra, és a jobb kezüket az esküt elbíró bíró munkatársaira.)

Ki nem ismeri a kopaszságot és miért?
(……………………..)
Az a tény, hogy a kopaszság.............................. gyakorlatilag ismeretlen, mert mivel minden B-vitaminban gazdag ételeket fogyasztanak: szója, hal, barna rizs, zöldség és. Különböző hasznos gyógynövények.

Mit gondol: - Ki vezette be a szürke haj divatját?
(.......................................).
A szürke haj divatját Heinrich 4 vezette be. Először Franciaországban uralkodott, majd az összes többi civilizált országot megragadta. A szürke haja képét a lisztből készült por alkalmazásával hozták létre.

Gyakori, toothy.
Ragaszkodtam az vortex forelockhoz.
(..............................)

Ne vetje, ne üljön,
Maguk nőnek.
(........................).

Nincs nyelv, de megmondja az igazságot.
(………………………..)

Nem nézett ki az ablakon, csak Antoshka volt.
Kint nézett az ablakon, van egy második Antoshka.
Mi ez az ablak, ahol Antoshka nézett?
(…………………………..)

Csendben néztem
És mindannyian rám néznek
Boldog nevetés
Szomorúan sírok
(........................)

A zsűri összefoglalja a "Gumi készítése" versenyt.

Ólom 2 - Milyen szépség! Szép! Csak csodák! Ki vágta? Melyik szépségszalonban? Melyik városban? Moszkvában? Párizsban? Vagy a Red Yar-ban? (interjú Irina Ivanovnával).

1. vezető - A következő verseny bejelentése. Ez egy frizura verseny.
A csapattagoknak ugyanazt a gumiszalagot kell használniuk, amit az előző versenyen tettek. A zsűri értékelni fogja a haj pontosságát és eredetiségét. (10 perc).

Előadó 2- És most a nézőinknek is kis versenyre lesz szükségünk. Kérem, jöjjön ide két diák számára a "Florisztika", "Varázsló", "Sudarushka" szövetségektől.
Ez a résztvevők támogató csoportja. Felkérik őket, hogy mutassák meg a pantomimot "A fodrászatban".

Előadó 1 - Lássuk, mi történt a versenyzőinkkel.
(a zsűri összegzi a "Verseny frizurákat").

Vezet 2 - És most a legviccesebb verseny, ezt hívják. A versenyen két résztvevő vesz részt a csapatból és két résztvevőből a közönségből.

Előadó 1- Rendezvényünk „A szépség világában” főversenye.

2. vezető - Hallgassa meg a hozzárendelést. A „KOSICHKA” szóhoz a lehető legtöbb rímet kell felvenni.

1-es vezetés - míg a zsűri összefoglalja a verseny eredményeit, a barátok körében felmérést végzünk (barátok tanácsai, hogyan törődnek a hajukkal).

Összefoglalva a versenyt és a nyerteseket.http://www.maam.ru/stati/detskii-dosug/scenarii-konkursa-dlja-devochek-devica-krasa-dlinaja-kosa.html

Scenario verseny lányoknak "Szépség és elegancia"

Fővárosi Képzési Központ
Moszkva

Nemzetközi távolsági olimpia

az óvodások és az 1-11

Verseny a 6. osztályú lányok számára.

"Szépség és kegyelem"

Helyszín: MOBU MSOSh No. 1, csarnok

Szervezők: Az osztály tanár, Kornilov, GN, nemzetség. bizottságot.

Célkitűzés: Pozitív hozzáállás kialakítása a különböző tevékenységek és eredményeik tekintetében. A gyermekek figyelmének felhívása a megjelenésükre. Oktassa a gyermekek pontosságát, tisztaságát, ízérzetét. A felelősségérzet és a kollektivizmus megteremtése.

A "Külső tisztaság és kegyelem kifejezésnek a belső tisztaság és szépség kifejezésének" epigrafikusnak kell lennie V.G. Belinszkij

Résztvevők: két vezető, résztvevő - 6a fokozatú diákok (8 lány).

1. Részvétel iránti kérelem: adja meg a haj nevét, nevét, osztályát, hosszát.

2. Feladat a résztvevőknek:

1) Válasszon egy osztályt, aki részt vesz a résztvevővel;

2) Névjegykártya: mondd el magadról, a hobbijaidról, nevedd a haj hosszát (1,5 perc);

3) eredeti frizura;

4) Készítsen receptet salátákhoz.

Állapot: A ruházatnak meg kell egyeznie a frizurával.

A versenyt a nézőtérben tartják.

Az osztály minden lánya, aki a legszebb, legszebb, leginkább… legszebb, a legjobban hívott jogért versenyez; a legtöbbet.

Minden versenyt pártatlan zsűri ítél meg. Minden versenyen minden lány kap pontot - a zsűri egyes tagjai értékelésének számtani átlaga.

A klasszikus fiúk egy olyan támogató csoportban vannak, amely gondoskodik a lányokról. A fiúk közül három embercsoport van kiválasztva, amely a közönség véleményét fejezi ki, és véleményük szerint bemutatja a csillagot a nyertes lánynak. Ebben az esetben a zsűri véleménye és a becsült fiúk csoportja nem egyezhet meg, a zsűri egy-egy pontot ad minden résztvevőnek. A fiúk becsült csoportja nem ért egyet a zsűrihöz, és a csillagot adja a lánynak, akinek a teljesítménye jobban tetszett, mint mások.

Különben van egy számlálási jutalék, amely számolja az egyes résztvevők által elért pontok számát.

Ennek eredményeként a legtöbb ponttal rendelkező lány nyer. Ezenkívül minden csillagot egy pontnak tekintünk.

A verseny maximális pontszáma 5 pont.

3-5 percen belül be kell mutatnod magadnak: mesélj magadról, hobbijaidról, érdekeiről, stb. A verseny ebben a szakaszában minden „apróság” döntő szerepet játszik a résztvevők számára, kezdve a gyaloglásról, a ruházatról és a bájjal és a végtelenségig

A verseny maximális pontszáma 6 pont, ebből 3 pont adható a haj eredetiségének és 3 pontnak a védelemért. Megvizsgálták a képességét, hogy alkalmazzák magukat és meggyőzzék mindenkit az eredetiségükről.

Intelligens. Válaszok a kérdésekre. 5 kérdés minden résztvevőnek - 1 pont

Ehhez a versenyhez kamilla készül, szakadt szirmokkal, amelyek hátoldalán a különböző saláták nevét írják. Mindegyik lány, egy könnyes szakadékot szakít le, majd ezt a salátát és a jótékony tulajdonságait mondja el. Ellenőrizzük a recept pontosságát és védelmét. A versenyt 5 pontra becsülik.

Házi feladat. Catwalk fiúkkal.

Lányok öltözködnek fiúk bármilyen stílusos tulajdonságait. Például: egy eredeti nyakkendő, egy kalap... és meg kell egyeznie a lányok oldalával.

Ebben a versenyben egy adott feladat végrehajtásának sebességét becslik. A lány, aki az első, aki megbirkózik a feladat állapotával, 7 pontot kap, a többi pedig csökkenőben van.

Zenei szám: a lányok párban, vagy háromban énekelnek... Az első verset a második második verse énekli, és így tovább. Vagy választható vers.

A zsűri értékeli: a legmagasabb pontszámot 5

Vezet 1: Jó napot, kedves lányok és fiúk, tisztelt zsűri és szülők!

Ólom 2: Jó napot!

Ólom 1: Semmi sem szebb, mint egy nő! Elkötelezett a zene, a költészet, az ő nevében hódolások, talál felfedezések, lő a duels, őrült. Énekelnek róla. Végül is a földön van.

Előadó 1: Napjainkban nagyon fontos nap van, mert versenyképes - szórakoztató „Szépség és kegyelem” programot indítunk.

2. ólom: Meghívjuk bájos résztvevőinket a színpadra.

Gyere lányokba, félelem nélkül.

Végül is ez egy jelenet, nem egy állvány.

(A lányok fordulnak a fiúkkal együtt).

Vezet 2: Nincs több lányunk,

Vegyük csodálatunkat.

Végül is, minden lány szép.

Tehát válassza ki azt, amit szeretne.

Ma választjuk

Lady csak egy szuper osztály.

Meggyőzően mi vagyunk

Kérjük, támogassa a résztvevőket

Fontos a nyaralás megszervezése

És ismét felvidítani

Nem szabad szigorúan megítélnie őket

Az élet mindenkit megítél az órájában!

2-es vezetés: És most megismerkedünk bájos résztvevőinkkel. Az első versenyt "ismerősnek" nevezzük.

Minden résztvevő kialszik, nevét hívja. Ezután a lány beszél magáról, szokásairól, kedvenc tevékenységéről.

Előadó 1: Megbízható zsűri jelen van a versenyen, amely segít a résztvevők válaszainak értékelésében.

(A zsűri részére kell benyújtani)

2. előadó: Versenyünkben egy számlálóbizottság is van, amely segít összefoglalni az egyes szakaszokat és meghatározni a győztest.

(A számlálóbizottság tagjainak képviselete)

Előadó 1: Megkérdezünk egy elismert zsűrit, hogy értékelje az ismerős versenyt. A versenyt 5 pontra becsülik.

A zsűri úgy ítéli meg, hogy a fiúk értékelő csoportja a csillagot adja a kívánt résztvevőnek, a számlálóbizottság bejelenti az első verseny eredményeit.

Milyen egyszerű, egyszerű, szerencsétlen, bátor

Fésű fantázia álmokat rajzol.

A képzett munkások kezéből, akik ügyesen varázsolnak,

A kép szavak nélkül születik.

Művész kefe, jegyzet és papír nélkül

Zene és szépség születik.

Valószínűleg sok bátorságra van szükség

Így volt a kegyelem és az egyszerűség.

Ez a bölcsesség, a költészeti dal

Ebből az egyszerű hajból származik.

Talán érdekesek a tündérek?

- Természetesen - válaszolnak erre a kérdésre.

Figyeljük meg, milyen elegánsak a lányok. A következő verseny a „haj védelme”.

2. vezet: A következő verseny szellemi. Minden helyes válasz kap egy pontszámot.

(A versenyzők válaszolnak a kérdésekre)

Ízletes ételeket készít.

2-es vezetés: Mi ez a nonszensz?

1. hoszt: Ez nem értelmetlen, ez egy vers, amely közvetlenül a következő versenyre, a háziasszony versenyre vonatkozik

2-es ólom: előtted egy szép virág van, minden szirománál egy kulináris étel neve. Most megnézzük, hogy a lányok jó hostessek-e. A résztvevők feladata, hogy néhány perc alatt gondolkodjanak és mondjanak el egy saláta receptet.

A zsűri értékeli a versenyt, a számlálóbizottság bejelentette a negyedik verseny eredményeit.

Ólom 1: Minden lánynak nemcsak egy gyönyörű nőnek és jó háziasszonynak kell lennie, hanem egy varázslónak és látnoknak is. Most résztvevőink bemutatják tervezési készségeiket.

2-es vezetés: Időközben fiatal tervezőink elvégzik a feladatot, játszunk veled.

Vezet 1: És most

A zsűri értékeli a versenyt, a fiúk értékelő csoportja adja meg a csillagot a kívánt résztvevőnek, a számlálóbizottság bejelentette a hatodik verseny eredményeit.

Vezető 1: A következő versenyen a résztvevők találkoznak a találékonysággal. Ezt a versenyt „egykezes kézművesnek” nevezik. Elrejtjük a lány egyik kezét a háta mögött. Továbbá, a résztvevők csak egy szabad kezével hajtják végre a feladatot.

A kabát kifelé fordult. Szükség van egy kézzel kinyomtatni, és a fiúra helyezni. Ezután távolítsa el és fordítsa meg újra. Ki lesz gyorsabb?

A zsűri értékeli a versenyt, a fiúk értékelő csapata adja a csillagot a résztvevőnek, akit szeretne, a számlálóbizottság bejelentette a hetedik verseny eredményeit.

2-es vezetés: A verseny utolsó feladata, hogy egy dalt vagy egy verset olvassunk. Mindegyik lánynak nemcsak jól kell mozognia, ügyes kézművesnek kell lennie, hanem mindenkit meg kell csodálnia beszédével vagy tehetségével.

A zsűri értékeli a versenyt, a fiúk értékelő csoportja a csillagot adja a kívánt résztvevőnek, a számlálóbizottság bejelenti az utolsó verseny eredményeit.

Ólom 1: Nos, miközben a számlálóbizottság számít a pontokat, mindenkit meghívunk az utolsó dalgal.

A „Bīirge Bars” utolsó dala hangzik - ez a dal három nyelven készül.

Kérdések a versenyzőknek

Az állatot a buszon lévő vezérlők vadászják. (Rabbit)

Ki volt az egér, amit a Puss in Boots megette? (Cannibal)

Milyen közösek a halak és a sellők? (Farok)

A macska, aki együtt él. (Leopold)

Hány dalmátnak kellett egy film heroo bundáját? (101)

"Kusalka" méhek és darázsok

Barbie Doll legjobb barátja (Ken)

Milyen madár hoz gyermekeket? (Stork)

Hány gyerek volt enni a gonosz farkas? (6)

Ahol a genie él (a lámpában)

Milyen virágot találnak? (Daisy)

Kedvenc macskák hónapja (március)

Hány ember húzott egy fehérrépát? (3)

Mi történt a Hamupipőke kocsi éjfélkor? (tökben)

Lyalya, Po, Tinky-Winky, kik azok? (Teletubbies)

Mowgli (Kaa) legérzékenyebb barátja

Blumb vőlegény Thumbelina egy elegáns bundában (Mole)

Mit veszett el a szamár Eey? (Farok)

Mi volt a neve Cinderella fából készült cipőknek? (Szabó)

Ebben a fehér mellkasban élelmiszereket tárolunk a polcokon (hűtőszekrény)

Lovebirds, Jaco, Laurie, cockatoo, kik azok? (Papagájok)

Mi volt az, hogy egy pennyre lehetett egy fly-tsokotuha-t vásárolni? (Samovar)

Mágikus tündér terítő

Mit veszített a Hamupipőke a labdán? (Cipő)

Hány lábnyi polip (8)

Mi volt a neve Shapoklyak (Lariska) öregasszony szeretett patkányának?

Ki szórakozik a cirkuszban? (Clown)

A tengerben úszó szökőkút (bálna)

Kinek a csodálatos K. Chukovszkij hőséből minden étel elfogyott? (Fedorból)

Mit kapott az ón Woodman az Emerald City varázslójából? (Szív)

A macska neve: Prostokvashino (Matroskin)

Mi esett a Tanya folyóba? (Ball)

Medve, aki felemelte Mowgli-t (Balu)

Ki hagyta a nagymamát és a nagyapját? (Mézeskalács ember)

Az orosz tündérmesék leggyakoribb hősnője (Fox)

Mi volt a haj a Medusa Gorgon helyett (kígyó)

Ki keresett Gerd? (Kai)

Hol ment a Hamupipőke? (BAL)

Hány gólt kap a Snake Gorynych? (3)

Mit árult Pinocchio a bábszínházba? (ABC)

Három szeme van (sárga, zöld, piros) (közlekedési lámpa)

Ki teljesítette Emelya minden vágyát? (Pike)

Dr. Aibolit (Barmaley) fő ellensége

Varázsló villámlóval a homlokán (harry potter)

Ki kiabál minden alkalommal "Nos, várj!"? (Wolf)

Milyen madár volt a hüvelykujj? (Lenyelni)

A földgömb, amely mindegyiket kinyithatja (Globus)

Micimackó kedvence (méz)

Hány virág van a szivárványban? (Hét)

Alice hűséges barátja (Basilio)

Trükkös kérdések és gyors ötletek

1. Két anya, két lánya és nagymama unokája. Hányan vannak együtt? (Három)

2. Hány lépést tesz a veréb 7 hét, 7 óra, 7 perc és 1 másodperc alatt? (Nincs, mivel csak ugrani)

3. Tíz ujjal. Hány ujja van tíz kézzel? (Ötven ujj)

4. Nem látja magát, hanem azt jelzi a másiknak. (Post)

5. Milyen színű a síkcsap? (Nem ott van)

6. Hét égett gyertya, közülük négy eltűnt. Mennyi maradt? (Négy balra eltűnt, a többi megégett)

7. Melyek a három szám, ha összeadjuk őket vagy szaporodnak, ugyanazt az eredményt adják? (1, 2, 3)

8. Mit láthatok csukott szemmel? (Alvó)

9. Egy és fél sügér másfél rubelt árul. Mennyi egy tucat? (Tíz rubel)

10. Egy apának hat fia van. Minden fiának van egy nővére. Hány apa van gyermekeivel? (Hét)

11. Kinek a bajuszai hosszabbak, mint a lábak? (A csótányon)

12. Hogyan osztható öt alma öt srác között, hogy mindenki kapjon egy almát, és az egyik marad a kosárban? (Egy fiú ad egy almát egy kosárral)

13. Hány tojást fogyaszthatok üres gyomorban? (Az egyik, a második nem lesz üres gyomorban)

14. Két juhállvány: egy fej északi irányba, a másik déli irányba. Láthatják egymást, a fejük megfordítása nélkül? (Lehet, ha egymás felé állnak)

15. A nyáj repült - 25 liba. Egyet megöltek. Mennyi maradt? (Egy, a többiek elrepültek)

16. A Verdi olasz zeneszerző melyik operája három szakszervezetből áll? (Aida: a, és igen)

17. délben 60km / h sebességű teherautó érkezett Moszkvából Oryolba. Egy óra múlva egy motorkerékpár ugyanolyan sebességgel vezetett Oreltől Moszkvába. Melyikük lesz Moszkvából az ülés során? (Ugyanazon a távolságon)

18. Milyen számban vannak ugyanazok a számok, mint a neve a nevében? (100–100)

19. A melyik folyó nevében három jegyzet hallható? (MS)

20. Amikor megnézzük a 2. számot és mondjuk 10-et? (Az órát nézve azt mondjuk: "10 perc...")

21. A három játszott dáma. Három játékot játszottak. Hány játékot játszott? (Mindegyik játszott két játékot)

22. Milyen számok fordulnak elő másfélszeresre? (6, 66, 666 stb.)

23. Milyen folyó nevet talál a szájban? (Gums)

24. Egy libabogár repült: egy liba előtt, egy kettő és három között egy sorban. Hányan voltak ott? (Három: egymás után repült)

25. Mi a leginkább, mint egy fél narancs? (Lélektársnak)

Az esemény rövid elemzése.

Ezt a versenyt nem véletlenszerűen választották. Az év elején mindenki döntése csak az iskolai egyenruhában volt. De néhány tanuló figyelmen kívül hagyta és gyakran nem jött egységes. Ezért, együtt a nemzetséggel. A bizottság úgy döntött, hogy versenyt szervez a legjobb megjelenésért, valamint a viselkedés kultúrájáért. A gyerekek örömmel fogadják ezt az üzenetet, mert előttük meglepetés volt (ösztönző díjak és tanúsítványok). És nagyon értékesek a portfólió diplomáinak.

Olyan helyzetet fejlesztett ki, amelyben megállapították, hogy a rossz nyelv és rossz viselkedés miatt bírságot szabnak ki, vagy ha jó ok nélkül átugorják a leckéket. Az értékeléshez bizottságot választottak ki, amely hetente közli az eredményeket. Az eredmények úgy döntöttek, hogy a negyedév végén összegeznek. A lányok számára volt egy verseny a legjobb frizurára. A legszebb és eredeti frizurákat fényképezték és előadást tartottak.

És itt van a verseny napja. Minden szép, elegáns. Izgalmas pillanat a verseny megkezdésére.

A verseny megkezdése előtt az elnök A bizottság és az osztálytanár bejelentette a verseny eredményeit

A gyermekek nagyon felelősségteljesen reagáltak az eseményre. A névjegykártya nagyon érdekes volt. A lányok nagyon keményen próbáltak, főleg névjegykártyák voltak költői formában.

Általában a verseny minden fázisa érdekes volt. A lányok képzeletét és leleményességét mutatják. Az utolsó verseny különböző nyelveken szólalt meg: angolul (Saakyan M. és Goriy M.), ukránul (Lyga Sveta), Jakut Alekseeva V.). Satyrova Karina elolvasott egy verset, amelyet maga alkotott.

A résztvevők különböző jelöléseket kaptak, és a leghosszabb hajért - 98 cm-re (Satyrova Karina) - különdíjat hoztak létre. Négy lány van az osztályban, hosszú hajjal: Lyga S. - 90cm: Seryogina K. - 73 cm; Petrova V. - 68.

A verseny után megvitatásra került sor, ahol a diákok benyomást keltettek a versenyről. Az esemény nemcsak előnyei, hanem hátrányai is voltak. Általában mindenki szerette a versenyt, úgy döntöttünk, hogy újra megrendezzük az eseményeket, és most a fiúk fordulata. A fiúk februárban versenyezni fognak agilitásban, leleményességben és szellemben, a nyaralás idejére, amely egybeesik az Apák napja Defenderjével.

E. N. Stepanova, M.A. Alexandrova-osztálytermi ügyek: oktatási ügyek módszertani fejlesztése az osztályteremben / Kreatív központ / Moszkva 2004;

http://infourok.ru/scenariy-konkursa-dlya-devochek-krasota-i-izyaschestvo-828008.html

"Holiday frizurák" versenyprogram

A lecke célja: a diákok csapatépítésének előmozdítása és kedvező pszichológiai mikroklíma kialakítása a haj ünneplésével foglalkozó versenyprogramban való részvételsel.

Az esemény céljai:

  oktatás: az osztályteremben szerzett ismeretek összefoglalása és megszilárdítása a „Fodrászok titkai” témában; kognitív érdeklődés kialakulása a teljesítmény és a frizura története terén;
 • fejlesztés: a frizurák elvégzésében a hajszálakkal való munka készségének fejlesztése;
 • oktatási: esztétikai ízlés.

Interdiszciplináris kapcsolatok (irodalom, történelem, zene): a folklór használata (rejtvények); a frizurák történetének tanulmányozása révén a történelem ismeretének megerősítése.

Anyagok és berendezések:

 • a fodrászatra szentelt irodalom kiállítása;
 • zenei kíséret;
 • egyéni eszközök a haj ápolására és díszítésére - mindenféle fésű, hajvágó, hajvágó, elasztikus, „rák” stb.;
 • kozmetikumok frizurák rögzítésére - gélek, lakkok, habok stb.;
 • egy film a 3. KOU családi archívumról „Petropavlovszk árvaháza”: „Haj, az általam létrehozott...”.

Az esemény előkészítése:

 • a fodrászok versenyének bejelentése;
 • közölje a verseny témáit: „Hooligan” frizura; "Este", "Esküvői frizura"; "Lady"; „Királyi frizura”; frizura ingyenes témában.
 • díszítse a jelenetet frizurákkal, amelyeket nagy kartonlapokból vágtak ki és vágtak ki. Készíts egy feliratot, világos és színes: „Holiday frizurák”;
 • Füzetet készíthet a haj megfelelő kezeléséről.

1. Az eseményért felelős oktató és a versenyek résztvevői nyitó megjegyzései.

2. A fő gyakorlati rész:

 • a frizura „esték” végrehajtása a mesterek - fodrászok körében a diákok körében;
 • dolgozzon a csarnokkal: közmondások és mondások a hajról, a szakállról, a bajuszról V. I. Dahl szótárának megfelelően;
 • frizura bemutatása „Este”;
 • a mesterek - fodrászok királyi és menyasszonyi frizurájának megvalósítása a diákok körében;
 • dolgozzon a csarnokkal: mini-kvíz;
 • „Royal” és „Wedding” frizurák bemutatása;
 • Frizurák „Hölgy” és „Hooligan” a mesterek - fodrászok közül a diákok körében;
 • dolgozzon a csarnokkal: a „Hajstílus, az általam létrehozott...” film szűrése;
 • frizurák „Lady” és „Hooligan”;
 • a frizurák ingyenes témájú megvalósítása a mesterek - fodrászok körében;
 • munka a csarnokkal: bejelentés - a fodrász művészetéről szóló irodalom kiválasztása;
 • frizura bemutatása egy ingyenes téma.

3. A Bala frizurák defilezése (befejezett frizurák, fotóverseny „Divatos frizura - egyszerűség és könnyűség”)

4. Az utolsó rész:

 • a zsűri által összesített összeg;
 • díjazottak a következő nominációkban: „A legkényelmesebb frizura”, „A legelegánsabb frizura”, „A legkényelmesebb és stílusosabb frizura”, „A legeredetibb frizura”, „A legszebb frizura”.

Esemény előrehaladás

1. A versenyzők és a versenyzők bevezető szava.

Tanár: Helló, kedves barátaim! Ma egy szokatlan nap. Szépségnap. Ma ünnepi frizurát gyűjtöttünk össze.

- Szőkék szeretik fésülni a hajukat,
Egy csodában zsinórra fonnak,
És vágja le és hajlítsa,
Hagyja elhagyni...
- A barnák is vágnak
És göndör, zsinór,
A fejpánt körül
Ile feloldódik és elmegy.
- Barna hajú is - hajvágás,
És mint a szőke, göndör
És, mint a barnák, elakadnak.
- Tehát az igazság az:
A frizura mindenkinek szüksége van
Talán mindenki számára fontos.

Biztos vagyok benne, hogy minden lánynak nemcsak jól kell megkötöznie, megkötöznie, képesnek kell lennie arra, hogy az asztalt a szeretteiknek, hanem képes legyen előállítani és építeni a legmenőbb frizurát magának és természetesen barátjának. Végtére is, az egyes személyek megjelenése nem csak a ruházat, hanem a haj is. Természetesen, csak egy nagyon figyelemre méltó és közömbös egy személyre, nem figyel a hajára. A kép létrehozásakor nagy figyelmet kell fordítania a hajára, mert a frizura sokat tud mondani egy személyről.

Sokan azt mondják, hogy a frizurák segítenek a változásban, de nem tudnak valami érdekesebbre gondolni, mint a zsinórra. És akarsz egy újat! Ma frizurákat fogunk látni, mint a „Hooligan”, “Evening”, “Wedding Hair”, “Lady”, “Royal Hair” és frizurák szabad témában.

Az ünnepségen a frizurák minden mestere jut el, diplomákat és okleveleket kapnak. És a diplomákat több jelölésre osztják: „A legkényelmesebb frizura”, „A legelegánsabb frizura”, „A legkényelmesebb és stílusosabb frizura”, „A legeredetibb frizura”, „A legszebb frizura”.

2. A fő gyakorlati rész.

És az „Este” frizurával kezdjük.

Erre a hajra hosszú hajú. Ideális abban az esetben, ha otthon, egyszerű improvizált eszközökkel lehet elvégezni. Ráadásul a gyártási technológia egyszerű, nem kell sok idő és fodrász készség. Szükséged lesz: fésű, hajkötés, barrette. Mint látható, az arzenál kicsi, de ezeknek a szerény kiegészítőknek köszönhetően Ön egy gyönyörű frizurát készíthet, amely alkalmas a látogatásra, üzleti találkozóra és vacsorára egy étteremben. Jellemzően a szezonon kívül van: bármikor megteheti őt az év bármelyik szakaszában, mivel harmóniában lesz a téli kabáttal és a tavaszi kabáttal, valamint nyári ruhákkal és őszi kabátokkal. Most kínáljuk a nyaralás résztvevőit, akik versenytársaként fodrászokként teljesítik ezt a frizurát az érdeklődőknek. Látni fogjuk, hogy néhány perc múlva gyönyörű csábítóvá válhat.

(A résztvevők hajvágást végeznek)

És mindazoknak, akik jelen vannak, azt javaslom, hogy mutassam be a közmondásokat és mondásokat a hajról, a szakállról, a bajuszról az I.I.Dal szótárában. Elkezdem a közmondásokat, és azt javaslom, hogy fejezd be őket.

Példabeszédek és mondások a hajról, a szakállról, a bajuszról V. I. Dahl szótárának megfelelően:

Duma, a szakáll: egy extra teher.
Eszik zsírt, bajusz sózva.
Fekete haj - csengőhang.
A fekete nem megy az erdőbe, ne robbantani a vörös fürdőt!
A kemény haja komor élet.
Rusa köpködik a selyemövre.
Spit - lányos szépség.
Russ haj száz rubel, erőszakos fej-ezer, de az egész fickó és az ár nem.
A kopasz ember hamis ember.
Göndör haj - göndör gondolatok.
Szemöldök, amely hazudik (vastag).
A szemöldök lóg - a harag (gondolat) a gondolatokra.
Szakáll a tiszteletben, és a bajusz és a macska.
A szakáll az emberekben nem megy ki. Szakáll - fű, lehet kaszálni.
Nem tudsz szakállat növekedni rubel nélkül (I. Péter ideje óta).
A szakáll nem akadály.
A bölcsesség a fejben van, nem a szakállban.
Fiatalok vagyunk, szakálla öreg.
Egy paraszti karom, és egy szakállas könyök.
Magának a span-nak és a szakállnak a könyökével. Magának egy orrával, egy szakállas kosárral.
Egy öregember kancsóval, szakállas arshinnel.
A szakáll nőtt, de nem tudta elviselni az elmét.
Nem lehet szakállat vágni a bajuszból.
A szemek nem élnek a homlok fölött.
Régen egy szakállas volt a vízben.
A szakállért a vízben lennél, de a bajusz nem megengedett.
Whiskers viszket - a szállodába.
Szereti a fejét, és húzza a haját.
Egy árnyék repült Petrov napján, egy árnyék ült egy csonkon, egy árnyék kezdett sírni: a haj elszáradt, a tölgyfa megtorpant.
Szétvágás, trombita zsinór, morzsolódás, Russ haj!
A nyár jobb oldalán fonódik a vőlegény, a bal oldali szerető (Kolomna).
Fésülte a fejét, megsimogatta a kaszát.

És most meghívást kaptak egy modellre, melynek frizura „Este” van. (Fotó: 1. függelék)

(A zene felé mennek, a modellek forognak. Minden résztvevő bemutatja a frizuráját és a frizuráját).

Figyelem, a zsűri értékeli ezeket a frizurákat, és bemutatja az eredményeket a nyaralás végén. Szóval, ez az, amit képviselünk a „Estély” frizura alatt. És kiegészítésként azt akarom mondani, hogy a smink. A smink szelíd hangok. Győződjön meg róla, hogy egyértelműen meg van határozva az ajkak, és az arcán fényes, ami flörtölhet.

A következő frizura „Royal” és „Wedding” lesz.

Szeretne egy egzotikus és gyönyörű idegenné válni egy újévi ünnepségen vagy egy esküvőn, hogy minden barátja, amikor megláttak téged, örültek? Ezután elkezdjük a varázslatos, titokzatos átalakulást! Titokzatos, romantikus, tágas - így képzeljük el. A fodrász fantáziája nincs kápolnával. Kérjük, vegye fel a munkáját, és a fodrászok felkérést kapnak, hogy válasszanak új látogatókat a fodrász üzletünkbe, és hajtsák végre ötletedet. Szóval sok szerencsét kívánok a kemény munkádban, kedves fodrászok! És mi, kedves vendégeink, megismerjük a haj történetét. Azt javaslom, hogy válaszoljon a mini-kvíz kérdéseire.

 1. Két évszázaddal ezelőtt milyen divatos paloták a divatos paloták fején? (Tengeri - a hölgyek fején, díszes hajhajókon)
 2. Kinek van vastagabb haja, szőke, barnája vagy piros? (A szőke haj vastagságának átmérője kb. 0,005 mm, barnákban 0, 075 mm, vörösben 0,1 mm. Ennek megfelelően a szőkeekben kb. 150 000 haj, barnákban 100 000, vörösben ez 50 000).
 3. Miért az ókori Kínában szükségszerűen megtisztította a hajat a nők és a férfiak frizuráiban? (Az ősi kínaiak bonyolult szőrszálakat építettek a fejükre, és egy zsemle haját gyűjtötték össze.
 4. A Guinness-rekordok könyvében ez a tény jelenik meg: kategorikusan lehetetlen levágni egy nőt egy távoli országból. Miért? (Ez a nő haját „élőnek” nevezték, mivel véredényük volt. A haj vágásakor fájdalmat és haját tapasztalta a „vér könnyeit sírta”).
 5. Mit értünk a „haj pad” szóval? (Wig)

Figyelem! Készülj fel a legcsodálatosabb, hihetetlenül fényes, szemet gyönyörködtető frizurákra!

(A waltz zenéje alatt a modellek kerekek és kerekek. Minden résztvevő bemutatja a frizuráját és a frizuráját).

És most a "Lady" és a "Hooligan" frizurák.

A szép ékszerek valóban átalakíthatják a hajat - és nincs szükség mágiara! A klip klipek a lányok egyik legkedveltebb tartozéka. Segítségükkel nagyszerűen fog kinézni, és lehetetlen, hogy nem észreveszed! Ezekkel a hajvágókkal ezeket a csodálatos frizurákat készítheted. Egy titkot fogok mutatni neked: a leggyakoribb magas farokból könnyen kitűnő frizurákat építhetsz, és nagyon stílusosnak fogsz kinézni! Kövesse ezeket az utasításokat, és nézze meg, mennyire kényelmes és szép! Figyelem, fodrászok az ok miatt!

Petropavlovszk árvaházának 3. évében a „Szépségszalon” a második évben folytatta a munkát, ahol a lányok megtanulták a fodrászat titkait. Sok lány, aki frizuráiként, fodrászként működött, érezte magát a divattervező frizura tehetségét. A szalon munkájának eredményei szerint a családban egy „Fesztivál frizurák” című fotóverseny került megrendezésre, ahol a családi fiúk fotósként működtek. A fotóverseny anyagai alapján létrehozták az „általam létrehozott hajstílus” című filmet. Ebben a filmben számos lehetőség van az elegáns frizurákra, amiket sok időt tölthetsz. A hercegnővé válás nemcsak Önnek, hanem a körülöttünk lévő embereknek is csodálatos lesz. Amíg a fodrászok munkájukat végzik, meghívjuk Önt, hogy nézze meg ezt a filmet, melyet „Hajstílus, az általam létrehozott...”, amelyben házunk sok gyermeke részt vett különböző frizurák előadásában. Nézze meg, hogyan volt.

A „Hajstílus, az általam létrehozott...” című film szűrése

(A KOU családi levéltárából „Petropavlovszk árvaháza”)

És most kérünk modelleket, hogy mutassák meg a „Lady” és a „Hooligan” kész frizurákat. Szóval, modellek, a színpadra!

(A könnyű iskolai zene alatt, spinning modellek. Minden résztvevő bemutatja a frizuráját és a frizuráját).

Mindent figyeltünk, hallgattunk, és az utolsó feladat maradt: frizurák egy szabad témában.

A szép ékszerek valóban átalakíthatják a hajat, és nincs szükség mágiara. A klip klipek a lányok egyik legkedveltebb tartozéka. Segítségükkel nagyszerűen fog kinézni, és lehetetlen, hogy nem észreveszed! Minden lány önállóan készítheti ezeket a frizurákat. Meg kell álmodni, és ami a legfontosabb, hogy türelem és vágy. Hajrá!

És Önnek a vendégeket meghívják a közleményre - a fodrászatról szóló irodalom kiválasztására.

(Hirdetés - a fodrászatról szóló irodalom kiválasztása)

Itt vannak hajvágás és kész! A színpadon frizurával rendelkező modelleket kérek!

(A könnyű zene alatt a spinning modellek).

Kedves fodrászok! Nevezze meg a hajat és magyarázza el, hogyan, hol és mikor lehet viselni?

(A fodrászok bemutatják a frizuráikat).

3. A Bala frizurák defilezése (a versenyek eredményei szerint)

És most a divatbemutató ünnep frizura. Azt is javaslom, hogy részt vegyek a „Divatos frizura - egyszerűség és könnyűség” fotóversenyen. A kapott képek szerint egy film kerül kiadásra, amelynek neve még titokban van.

(Az ünnepélyes zene alatt a gyönyörű lányok szép frizurákkal rendelkeznek. Minden frizurát fényképeznek.)

4. Az utolsó rész.

És most a zsűri szava. Azt javaslom, hogy részletesen elemezzem és értékeljem az egyes versenyeket, értékeljem és díjazzam a nyerteseket különböző jelöléseken.

A zsűri összefoglalja és díjazza a nyerteseket (igazolásokat és okleveleket) az alábbi jelölésekben: „A legkényelmesebb frizurát”, „A legelegánsabb frizurát”, „A legkényelmesebb és stílusosabb frizurát”, „A legeredményesebb frizurát”, „A legélvezetesebb hajvágás”.

http: //xn--i1abbnckbmcl9fb.xn--p1ai/%D1%81%D1%82%D0% B0% D1% 82% D1% 8C% D0% B8 / 633264 /