logo

Hogyan használjuk a petrolot a tetvekhez és a nitsekhez, és hogy mennyi ideig tartsuk a járművet

A nagymamák, amikor emlékeztek a Szovjetunió idejére, amikor egy gyereknek tetvek és nitsek, erősen javasolja a petróleum használatát a teljes megsemmisítéshez. Miért segít a kerozin megszabadulni e parazitáktól? Hogyan kell csinálni? Szakértőink magyarázatot adnak ezekről a kérdésekről ebben a cikkben.

A petróleum sajátosságai univerzális megoldásként

A petrolé az olaj lepárlási terméke, amelyet a mindennapi életben gyúlékony folyadékként használnak. Ez az éghető keverék folyékony szénből áll és saját egyedi jellemzőkkel rendelkezik:

 1. Tiszta folyadék
 2. Leggyakrabban szín nélkül vagy enyhén sárgás árnyalattal.
 3. Olajos a tapintásra.
 4. Egy adott szaggal.

A petrolot számos területen használják:

 • üzemanyag (például jet vagy rakéta);
 • porcelán és üveg tüzelőanyag;
 • üzemanyag háztartási gépekhez - fűtés és világítás;
 • nyersanyagok az olajfinomító ipar számára;
 • oldószer;
 • dízel helyettesítő;
 • rozsda eltávolító;
 • a parazita rovarok (bogarak) elleni kártevők elleni védekezés eszköze.

De a legtöbb petróleum a népi gyógyászatban ismert a pediculosis kezelésére.

Milyen hatással van a petrol a tetvekre, a nitsekre és az emberi testre

Még a nagymamáink is megállták a petróleum használatát a pediculosis gyógyítására a fejlődés bármely szakaszában. Ez az éghető keverék jellemzői miatt hatékonyan működik a tetveken és a csíkokon. Íme az előnyei a többi pediculosisellenes gyógyszerrel szemben:

 • Először is, sajátos illata megijesztheti a parazitákat a „fogadó” hajból;
 • másodszor, a kémiai összetétel mérgezi a felnőtt tetvek és lárváikat;
 • harmadszor, eltávolítja a szőrszálakat a szőrszálakból, ami lehetővé teszi számukra, hogy vastag fésűvel fésüljék ki a hajból.

A petróleum hatására kifejtett hatás mechanizmusa a következő: ennek a szernek a kémiai összetevői a parazita rovar organizmusának mérgezését eredményezik, mivel behatolnak a kitinális héjba és eltömítik a légzőrendszert. A laza nem jut hozzá az oxigénhez, ami megzavarja és meghal.

Ez a petróleum határozott plusz egy személy számára, ugyanakkor ez az eszköz is hatalmas mínusz. Mivel a mérgező kerozin a rovarokat érinti, az az emberi testre is hatással van. Az egészségtelen kémiai komponensek behatolnak a zsírba a fej fején, és károsak lehetnek a mérgezés (bár kis dózisban) és a bőr felületének kémiai égési formái formájában.

A petróleum kissé eltérő hatást gyakorol a nitsekre, mint a felnőtt parazitákra. Ez annak köszönhető, hogy a tetvek által elhelyezett tojás szerkezete kevésbé intenzíven lélegzik, és a kitűnő borításuk nagyobb erővel bír. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, nagy koncentrációjú kerozinra van szükség, és az expozíciós eszközök időtartamát több órára kell növelni.

A petróleum megfelelő használata a tetvekkel és a nitsekkel szemben az emberekben

Valóban, kerozin felhasználásával meggyógyíthatja az emberben a pediculosisot. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy tiszta petróleinnel kellett zuhanyozni a fejét, majd csak le kell mosni. Nem, a petróleum kezelésének kerozin kezelése több szakaszból áll.

Az első szakasz - tetvekből származik. Ehhez speciális keveréket kell készítenie:

 • kerozin - 1 evőkanál;
 • növényi olaj (napraforgó vagy olajbogyó) - 2 evőkanál;
 • sampon - 30 ml.

Most az alábbi algoritmus szerint járunk el:

 1. Hidratálja a haját a tetvekkel fertőzött személy fején.
 2. Terápiás kerozin keveréket kell alkalmazni a hajra a fej hátuljától kezdve.
 3. Fedjük le a hajat műanyaggal és egy törülközővel a gőzhatás létrehozásához.
 4. Hagyjuk a kerozin keveréket 40 percig tartani (az eljárás időtartamát nem lehet növelni, mivel kémiai égési sérülést okozhat a bőrön).
 5. Öblítse ki a haját két csoportban:
  • meleg víz, ecettel feloldva (2 evőkanál 9% ecetet 1 liter vízben);
  • meleg vízzel.

A második szakasz - elpusztítja a nitseket. Ehhez az eljáráshoz elő kell készítenie egy speciális petróleum keveréket is: két evőkanál olívaolajhoz vegyen egy teáskanál kerozint. Ezt a keveréket vastag fésűkagylóval felvisszük a hajra, majd 20 percig öregítjük. A petróleum keveréket le kell mosni citrommal, vízzel hígítva (1 gyümölcslé 1 közepes citrommal). Az ilyen természetes citromos öblítés segít feloldani a ragasztóanyagot, amellyel a fül a hajhoz csatlakozik. Ennek a fázisnak a végső fázisa alaposan fésülte le a varratokat a hajból. Ehhez ugyanaz a vastag fésűkagyló használható.

A harmadik szakasz - ellenőrzés. Négy nappal az első két szakasz után a szőrzet ismételten tetvekkel fertőzött, kerozin keverékkel kell feldolgozni, de gyengébb kompozícióval:

 • kerozin - 1 evőkanál;
 • méz (vízfürdőben megolvadt) - 3 evőkanál;
 • forró víz - 3 evőkanál.

Az elegyet azonnal száraz szőrzetre visszük fel, 30 percig inkubáljuk, és meleg vízzel mossuk.

Ezzel a pedikulózis kezelésével azonban a petróleum nem ér véget. A tetveknek a tetveknél a hajban való megjelenését gondosan ellenőrizni kell. Ezért néhány napig egy petróleum alapú maszkot kell alkalmazni a fejre.

Az ilyen maszk összetétele a következő:

 • kerozin - 3 evőkanál;
 • badger zsír (vásárolható a gyógyszertárban) - 3 evőkanál;
 • tej - 200 gramm.

A kész készítmény a hűtőszekrényben több napig tárolható. A fejbőrre való felhordás előtt ajánlatos a maszkot szobahőmérsékletre melegíteni. A maszkot száraz hajra használják, naponta többször (két-négy), az egyik munkamenet időtartama 15 perc.

Természetesen minden háztartásnak is gyermeket kell kezdenie, hogy a páciens ne jusson újra. Ugyanakkor gondoskodnia kell arról is, hogy a fertőzött személy lakóhelye feldolgozzon. Ne hagyja figyelmen kívül a személyes higiéniai eszközök (például hajkefék és hajkötések), ágynemű és törölköző kezelését.

http://klopsovet.ru/vshi/kak-izbavitsya/kak-ispolzovat-kerosin-ot-vshej-i-gnid-i-skolko-derzhat-sredstvo.html

Hogyan távolítsuk el a petróleumot, és segít-e megszabadulni a nitsektől

Számos hibája ellenére a kerozin még mindig az egyik legnépszerűbb népi jogorvoslat a tetvek számára. Sok polgár, talán a többség, emlékszik arra, hogy a gyermekkorukban a szüleik fürdőkádba helyezték őket, kenőcsökkel petróleummal kóstolták, a táskájukat a fejükre tegyék, és arra kényszerítették őket, hogy fél óráig tartsák, amíg a fejük nem kellemetlenül viszket, és a haja a haja alatt felmelegedett.

Bár a korunkban ilyen paraziták eltávolításának módszere elavult, még mindig meg kell adnod neki a hiteleket - a tetvekből és a nitsekből származó kerozin valóban segít, és még ma is, a piacon sokkal finomabb és hatékonyabb eszközökkel, még mindig használják. Tekintettel azonban a kerozin agresszivitására és használatának számos mellékhatására, szükséges, hogy jól tudjuk, hogyan kell megfelelően tölteni őket, és milyen óvintézkedéseket kell tenni.

De először nézzük meg, miért hatékony a kerozin a tetvek ellen. Ennek oka a parazitákra gyakorolt ​​komplex hatása:

 • kerozin mérgezi a felnőtt rovarokat és a lárvákat
 • ez is gyengíti a nitsek kötődését a hajhoz
 • Ezen túlmenően, a kerozin éles szagával megrémíti a tetvek.

Ellentétben a modern rovarölő szerekkel, amelyek túlnyomórészt neuroparalitikus hatást gyakorolnak a parazitákra, a kerozin a rovarok gyors mérgezéséhez és fulladáshoz vezet. Jól nedvesítve a tetvek tetszetős borítóit, képes mélyen behatolni a spiracleba, blokkolja őket, és ezzel blokkolja az oxigén hozzáférését.

Ugyanakkor a kerozin magas zsírszövetekbe való behatolásának képessége sajátos bőrégésekhez, és általában a haj és a hajhagymák romlásához vezethet. Ezért nagyon fontos megérteni, hogy a kerozin tetvek helytelen eltávolítása valódi veszélyt jelenthet egy személyre, különösen egy kisgyermek esetében.

Nem helyes beszélni a "petróleummal való kezelésről". A tetvek által okozott betegséget, a népben lice-nek nevezik, a tudományos közösségben - pediculosis. Az ő - pediculosis - és kezelik, beleértve a kerozint is.

A petróleum-tetvek eltávolítása mind a normál, mind a fej tetvek, mind a szőrzet és a ruha tetvek ellen hatékony. Azonban az egyes parazitákkal való küzdelemnek saját jellemzői vannak, amelyeket az alábbiakban fogunk megvizsgálni.

Segít a kerozin a nitsektől?

A gyakorlat azt mutatja, hogy a kerozin megöli a nitseket, de nem olyan megbízhatóan, mint a felnőtt tetvek. A lényeg itt az, hogy maga a tyúk is jól védett egy sűrű héjjal, és a lélegzése sokkal kevésbé intenzíven megy végbe, mint a tetvek lélegezni.

Ennek eredményeképpen, a petróleummal való elpusztítás érdekében nagy koncentrációjú anyagot (tiszta kerozint) és hosszú ideig (több órán keresztül) kell befolyásolni. Ebben az esetben nagy a veszélye a súlyos kémiai égésnek, ha az égett bőr és hajhullás tovább ingadozik.

Ennek megfelelően a petróleum-szennyeződések valós körülmények közötti eltávolításához speciális eljárást alkalmaznak lépésről-lépésre. Tudva, hogyan lehet megszabadulni a petróleum-tetvekről ezzel a módszerrel, mind a parazitákat, mind a nitseket teljesen eltávolíthatja két vagy három eljárásban.

- Medfox megvette, rettenetesen megszórottam tőle. Megpróbáltam ecetet - már kétszor is voltak szökőkút. Arra gondoltam, hogy lehetséges-e a tetvek feltöltése kerozinnal, mindenki csak erről beszél. Próbáltam. Kiderült, hogy a kerozin sokkal hatékonyabb, mint minden drága sampon! Kétszer 8 napos időközönként feldolgoztam a fejem és elfelejtettem ezt a támadást. Csak ne felejtsd el használni a petrolot a tetvekhez, és megfelelően kövesse a receptet. És akkor meg tudod égetni magát a tetvekkel és az összes hajával együtt.

Hogyan kell megfelelően eltávolítani a kerozin tetvek

Mielőtt eltávolítaná a petróleumot, elő kell készítenie a folyadékot. Kívánatos, hogy ez a világítást vagy a technikai kerozint vegye figyelembe. Az avtotraktorny és a légi közlekedés kevésbé előnyös, mivel a nagyobb agresszivitás és az esetleges külső adalékanyagok jelen vannak.

Egyszeri kezeléshez elegendő egy csésze kerozin.

A legegyszerűbb esetben a petróleumot a hajra és a fejbőrre vattapálcával alkalmazzák. A haj száraz legyen. A fej teljes szőrös része, a szemöldök, a nyak feldolgozása a lehető legpontosabban történik, a férfiaknál a bozót és a szakáll kezelik. A cickafekete eltávolításakor a petrolot alkalmazzák a szőrszőrre, az egész ágyékban és a végbélnyílás területén.

A bőrre gyakorolt ​​káros hatások csökkentése érdekében a samponba egy kanál petróleumot is hozzáadhat, amely ezután alaposan megnedvesíti a nedves hajot - ebben az esetben a kezelés valójában egy kerozin emulzió egy mosószerben. Gyermekek pedikulózisának kezelésében elengedhetetlen, hogy a kerozint a jelzett módon vagy növényi olajban hígítsuk (lásd alább).

A hígított petróleumra alapozva számos népszerű recept található, amely lehetővé teszi a tetvek eltávolítását anélkül, hogy a bőr súlyosan károsodna:

 • Két teáskanál olívaolajhoz egy evőkanál kerozint és egy teáskanál sampont veszünk. Ez a kombináció jelentősen csökkenti a kerozin agresszív hatását a hajra és a bőrre.
 • Három evőkanál mézhez egy teáskanál petrolot, egy teáskanál sampont és négy evőkanál forró vizet veszünk, mindent összekeverünk és a lehető leghamarabb felvisszük a fejre.

A "régi iskola" emberek gyakran azt javasolják, hogy a fej első kezelése biztosan tiszta kerozint termeljen, a második - a kontroll egy - olaj keverékével. Azonban meg kell értenie, hogy ez a megközelítés komoly kockázatokat hordoz a bőrégetésre.

A petróleum alkalmazása után helyezzen egy műanyag zacskót a hajára, és csomagolja át a törülközőt a tetején. A petróleumot a fejen 1,5-2 órán belül kell tartani. Kevesebb expozícióval a tetvek életben maradhatnak.

Ezt követően a törülközőt és a zsákot eltávolítjuk, és a fejet samponnal többször mossuk. A szőrzet gyenge ecetsavoldattal történő mosása is hatásos - ez tovább gyengíti a hajokhoz való kötődést.

A finom bőrű gyermekek számára ajánlatos a kerozint legfeljebb 1 órán át tartani. Az első kezelés után három nappal a hajat 50 gramm olívaolaj és 1 teáskanál kerozin keverékével kezeljük. A keverék körülbelül egy órát is tart a fejen, majd kis mennyiségű ecettel vagy citromsavval vízzel mossuk. Ezután a fejet samponnal mossuk.

További három nap elteltével meg kell ismételni a kezelési oldatot olajjal vagy mézzel. Ilyen fokozatos kezelés esetén a gyermek fején lévő bőr nem szenved, és a tetvek meghalnak.

- Megpróbálták méregezni a tetveket a petróleummal. Valami volt. A gyermek kiabál, a bűz elviselhetetlen, ez a szennyeződés a fejből azonnal elterjed. Csak fél órát tartottak, de a kiáltás olyan volt, mintha Masha-t egy serpenyőben ültették volna. Érdekes, hogy a második alkalommal nem kellett semmit csinálni - a tetvek egyszerre meghaltak.

A tetvek eltávolításához a szennyezett ruhát jelentős mennyiségű kerozinnal átitatják vízben - egy liter kerozint 10 literes vízgyűjtőben kell tartani, és fél napig kell tartani. Ezután a dolgokat mossák, szárítják és vasalják.

Kerozin óvintézkedések

A petróleum használatának fő veszélye a bőrégések veszélye. Tiszta kerozin használata esetén ez a kockázat megnő, ezért lehetetlen az anyagot a fejen vagy a test másik részén tartani több mint két órán keresztül. Az érzékeny bőrű embereknél fél óra múlva károsodhat.

Előre megvizsgálhatja a bőr petróleumra való érzékenységét. Ehhez elegendő, ha az anyagot a könyök kanyarján alkalmazzuk, és fél óráig tartsuk, anélkül, hogy le kellene mosni. Ha az alkalmazás helyén vörös foltok vagy kiütések jelennek meg, jobb, ha a petroltörmelék eltávolítása nem történik meg.

A petrol is ég és gyengíti a hajat. Néha elszíneződhetnek. Ha a hajat gyakran festik, nem érdemes kerozinnal kezelni - törékeny lehet, és elkezd romlani.

Mindenesetre, amikor a tetovákat és a petesejteket eltávolítjuk, kerüljük az orr és a szem és a száj nyálkahártyái érintkezését. Ha ez megtörténik, öblítse ki a száját, a szemét vagy az orrát bő vízzel.

Emlékeztetni kell a petróleum gyúlékonyságára, és nem szabad nyílt lángforrások közelében dolgozni.

„Ne használjon kerozint! Egyszer kezeltük gyermekünket a fejével, azt mondták, hogy a kerozin segít a tetvek ellen. Egy óra múlva a fejbőrt és a pelyhesítő bőrt, majd egy dermatológus egy hónapig tartó kémiai égést okoz. Tehát ne légy fukar és vegyél egy normális tetvek sampont. "

A kerozin hatásának további javítása

A haj petróleummal való kezelése után erősen ajánlott a haj speciális fésűvel való fésülése. Ez eltávolítja a még nem halott, de gyengült parazitákat és a nem szétesett részeket.

Gyermekeknél, a haj gondos fésülése után azonnal a kezelés után, és a következő két-három napig teljesen eltávolíthatja a parazitákat a fejből, és nem tudja újra feldolgozni a kerozint.

Ha a gyermek észrevehető allergiás reakciót mutat a kerozinra, akkor nem szabad pénzt megtakarítani és megbízható pediculicid tetvek sampont vásárolni. Ezek a samponok hatékonyabbak, mint a petróleum, és szinte mindig biztonságosabbak.

Ne felejtsük el (különösen, ha nincs pénzed és nincs petróleum), hogy a tetvekből a leghatékonyabb módja a fej kopaszodás. Egyszerű, biztonságos és megbízható.

http://klop911.ru/vshi/kak-izbavitsya-ot-vshej/kak-vyvesti-vshej-kerosinom.html

Hogyan lehet megsemmisíteni a kerozin tetvek

hatékonyság

Megszabadulni a kerozin tetvek valójában lehetséges. Ez nem mítosz vagy vicc. Az éghető keverék számos tulajdonság miatt káros hatással van a tetvekre és a csípőre, a kerozin komplex hatással van a parazitákra:

 • egy éles illat megrémíti a lazaságot;
 • felnőtt folyadékkárosodás történik a folyadékkal való első érintkezéskor;
 • a nitsek (tetvek) jelentősen gyengülnek;
 • alkalmas háztartási cikkek fertőtlenítésére.

A petróleum a drága gyógyszerekkel szemben különbözik abban a tekintetben, hogy a tetvek halála szinte azonnal előfordul. A folyadék belép a paraziták légzőrendszerébe, blokkolja őket. Ennek eredményeként a rovarok egyszerűen megfulladnak.

Néhányan a paraziták megsemmisítésére hivatkozva azt mondják, hogy "kezelés a kerozin tetvekkel". Ez egy helytelen kifejezés. Végül is, akkor az áldozatot kezeli, nem magukat a rovarokat. Természetesen a nyelvtani pontatlanság nem befolyásolja a módszer hatékonyságát. De mégis helyesen kell kifejezni.

Akció a nitsekre

Empirikusan megállapították, hogy a kerozin nem tudja megölni az összes nitset. A probléma az, hogy a csúcsnak megfelelően erős védőhéja van. Emellett a lélegzése sokkal lassabb, mint egy felnőtté.

Logikusan, ha hatékonyan mérgezzük a nikotokat a kerozinnal, tisztán kell használni. Ezen túlmenően, az éghető keverék fejen tartása 4-5 órát vesz igénybe. A tetvek és a nits természetesen meghalnak. De a mellékhatás súlyos kémiai égés, égett bőr és kopaszodás. Nem valószínű, hogy valaki elégedett.

Segít megszabadulni a nits speciális módszerétől - lépésről lépésre megsemmisítés. Ez magában foglalja a kerozin használatát (hígított állapotban, vagy a „nagymama” receptjeinek összetevőjeként) és a haj fésülését gyakori fésűvel, így mindössze 2-3 szekcióban mind a tetvek, mind a szájuk eltávolításra kerül. Egy és minden.

Alkalmazási szabályok

Annak érdekében, hogy a petrolból származó tetvek minõségesen eltávolíthassák otthon, elõször is szükség van a megoldás megfelelõ felkészítésére. A kezeléshez jobb, ha a világításon vagy a technikai kerozinon marad.

Nem ajánlott autógyártó és légi jármű használata. Ez a választás az utolsó két eszköz túlzott agresszivitásának és az összetételükben lévő idegen komponensek tartalmának köszönhető.

Tehát az éghető keveréket több változatban használják:

 • száz százalék (nagyon óvatosan, de általában - nem ajánlott);
 • kerozin növényi olajjal és rendszeres samponnal (az összetevők aránya 3: 2: 1);
 • petróleum mézzel, meleg vízzel és rendszeres samponnal (az összetevők aránya 1: 9: 1: 12).

A kényelem érdekében minden egyes arányt teáskanálban mérünk.

Akció algoritmus

A tetvek és a nits elleni petrolot a következőképpen kell alkalmazni:

 1. Tiszta, gyúlékony keveréket kell készíteni, vagy a "nagymama" recept tömege szerint előkészíteni egy vattapálcával (szivacs) száraz hajra.
 2. Szükséges a fej, a szemöldök és a nyak egészének fedett része. A férfiaknak „illatos” terméket kell alkalmazniuk a bajuszra és a szakállra, ha van ilyen. Az orr és a fül haját figyelmen kívül kell hagyni.
 3. A petróleum-oldat alkalmazásának befejezése után a fejet fóliával kell csomagolni és felülről törölközővel.

Az első ülés utáni 4. napon meg kell tartani a második helyet. Ehhez elő kell készítenie egy kerozin terápiás keverékét (1 evőkanál) és bármilyen növényi olajat (50 ml). Alkalmazza a hajra, és tartsa kb 1 órán át. Ezután öblítse le a hajat hígított ecettel és mossa le a haját a szokásos samponnal.

Tartási idő

Sokan aggódnak azon a kérdésen, hogy mennyi kerozint kell tartani a fején, hogy megbizonyosodjon róla, hogy megszabadulsz a tetvektől, és hogy ne maradjon haj nélkül.

 • Ha a pediculosis kezelése felnőttre történik, akkor az éghető keveréket kb. 1,5-2 órán keresztül kell ellenállni. Az idő csökkentése tele van a teljesítmény csökkenésével (egyes rovarok túlélhetnek és tovább szaporodnak), valamint a fejbőr kémiai égése.
 • Gyermek esetén a maximális expozíciós idő 1 óra. Nem hosszabb ideig. Ezt a feltételt szigorúan be kell tartani.

Miután lejárt az idő, el kell távolítania a törülközőt, a műanyag csomagolást, és alaposan mossa le a haját rendszeres samponnal. Ezt 3-4 alkalommal ajánljuk. Ezen túlmenően, amint már említettük, az ecet (gyenge oldat) ajánlott a szálak öblítéséhez.

Gyermekeknek

Elfogadhatatlan a petrol felhasználása a tetvek elleni küzdelemben. A tüzelőanyag koncentrációjának enyhe feleslege nagyon szomorú következményekkel járhat - a gyermek elfojt. Kezelje a csecsemők fejét a biztonságos gyógyszertárnak, az utasításokban, amelyekhez egy adott kor engedélye szükséges.

A pediculosis a „felnőtt” receptek szerint az idősebb gyermekek kerozinnal kezelhető. Mindazonáltal mindig emlékeznie kell arra, hogy a szőrzeten lévő alapok expozíciós idejét szigorúan 1 órára csökkentse. A gyermek bőre nagyon gyengéd és érzékeny az agresszív kémiai tulajdonságokra. Célszerű megismételni az ülést a 4. napon az első után.

Ismét hangsúlyozzuk. Rendkívül nemkívánatos a kerozin termék használata gyermekek számára. Ez egy reménytelen helyzetben van - ha nincs lehetőség a gyógyszertárba jutni vagy biztonságos gyógyszert vásárolni.

balesetvédelmi

A peteket mérgezték a kerozinnal? Először megtanulja a biztonságot, ha ezzel a gyúlékony anyaggal dolgozik. A haj megfelelő kezelése garantálja az égési sérülések és az azt követő kopaszság megszűnését:

 1. A petrol a gyúlékony anyagokra utal. Ezért a terápiás szerek előállítását és a fejük kezelését el kell távolítani a nagyon forró tárgyaktól és még inkább a nyílt tűztől.
 2. Mielőtt elkezdené a kezelést, szó szerint egy kis cseppnyi keveréket kell adni egy kis bőrfelületre. Ha allergiás tünetek jelentkeznek - lehetetlen az eszközt alkalmazni.
 3. Gyermekfejek kezelésére a petróleumot úgy kell hígítani, hogy ne égesse el a bőrt.
 4. Van viszketés, égés, szédülés (legalább egy tünet)? Azonnal öblítse le.
 5. A tetvek gyilkosításának leghatékonyabb módszere összetett. A gyógyszerkészítmények használata petróleummaszkokkal váltakozható.
 6. Nagyon fontos tudni, hogyan kell hígítani az üzemanyagot.
 7. Folyamatosan figyelje az időt. A túlexponálás akár 10 percig is komoly következményekkel jár.

Ahogy már sikerült megbizonyosodni, a kerozinnal való munkavégzéshez szükséges óvatosság, pontosság és figyelem a fő tulajdonságok, és csak helyesen kell használni. Akkor lesz egy hatékony, hatékony gyógyszer.

"Nagymama" receptjei

A "nagymama" receptjei között sokféle kerozinhasználat áll rendelkezésre, hogy ne csak a tetvek, hanem más paraziták elleni küzdelemben is részt vegyenek. Mindannyian segítenek a tetvek megölésében. Különbségek - csak a bőrégések megelőzéséhez szükséges összetevők számában.

Vegyük figyelembe a legnépszerűbb és viszonylag biztonságos otthoni jogorvoslatokat, amelyeket otthon lehet használni.

http://cosmetism.ru/bolezni/pedikulez/kerosin-ot-vshej.html

Petrol a tetvek és nitsek számára: népszerű receptek és tippek a használathoz

A petróleum olajos alapú folyadék, amelyet a kőolajtermékek finomításával állítanak elő. A petróleumot nemcsak a légi közlekedés feltöltésére használják, hanem a villamosenergia-termelésben is. De néhányan kerozint használnak, hogy megöljék mindenféle parazitát, például képesek elpusztítani a nitseket és a tetveket, függetlenül azok típusától. A népi gyógyászatban a petróleumot régóta használják, de a tetvek kezelésében a modern orvosi készítmények hatékonysága alacsonyabb.

Segít a kerozin a tetvek ellen?

Otthon, igazán meghozza a petesejtekkel és a tetvekkel. Ez az olajos keverék káros hatással van a parazitákra annak néhány tulajdonsága miatt:

 1. erős és kellemetlen szag megijed a kártevőktől;
 2. kémiai összetétele blokkolja a felnőttek légzését, megölve őket;
 3. bár a lárvák héja vastagabb, a petróleum eltömíti azt, gyengíti a jövő utódait;
 4. a ragasztóalap összetétele, amellyel a laza a hajhoz rögzíti az arcát, könnyen leöblíthető petróleummal;
 5. Kerozint vásárolhat bármely hardver- vagy hardverboltban, olcsó.

Egyes források azt mondják, hogy a kerozin "gyógyítja" a tetvek, de ez teljesen nem így van. Igen, ez a gyúlékony folyadék megöli a felnőtt vérszívókat és jelentősen károsítja az utódaikat, de a bonyolult kezelés azt is jelenti, hogy segít a fejbőr helyreállításában. A petróleum ellenkezőleg, még jobban irritálhatja a bőrt, égési sérüléseket és gyulladást okozva olyan helyeken, ahol tetvek harapnak. Javasoljuk, hogy ezt a népszerű tetvek kezelési módját csak szélsőséges esetekben alkalmazzuk, amikor nincs közel gyógyszertár, vagy nincs lehetőség gyógyszert vásárolni.

Hogyan kell alkalmazni és milyen kerozint használni?

Milyen kerozin használható? Csak a műszaki és a világítótestek, más célra nem alkalmasak.

A kerozin tetvek eltávolításához, miközben nem károsítja a fertőzött személy egészségét, követnie kell a népszerű recept alkalmazásának világos szabályait.

 1. Használat előtt ellenőrizze az allergiás bőrreakciókat. Ehhez nedvesítsen meg egy vattapatint a petróleummal, és folyadékot vigye fel a csukló belsejébe. 10 perc elteltével értékelni lehet a vizsgálati eredményt, és ha az alkalmazás helyén bőrpír vagy bőrkiütés jelentkezik, a nemzeti eljárást el kell hagyni, különben fennáll az anafilaxiás sokk vagy a Quincke ödéma kialakulásának veszélye, ezek a kerozin allergia legsúlyosabb formái.
 2. Ha nincs allergia a termékre, akkor a petróleumot biztonságosan alkalmazhatja a hajra, ha lehetséges, a dörzsölés nélkül. A petróleumot a haj teljes hosszában kell elosztani. A legtöbb nits és rovar a haj gyökerein van. Vigyázz, hogy a kerozin a szemedbe kerüljön.
 3. Amikor a haj minden kerozinban van, akkor műanyag zacskót vagy zuhanyzósapkát kell viselni, hogy az összes haja alatta legyen, és a fejét törölközővel vagy meleg sállal boríthatja rá.
 4. Tartsuk a hajat a celofán alatt, a fej tetvek terjedésének súlyosságától függően 15-30 perc legyen. A petróleumot szappannal vagy koncentrált samponnal kell leöblíteni. Ismételje meg a haj samponnal való öblítését legalább 2-szer.
 5. Továbbá fontos, hogy a halott és gyengített parazitákat fésűvel hajtsa szűk fogakkal, gyógyszertárban értékesítik. Szélsőséges esetekben a fogak között egy kis távolságot használhat.
 6. A kellemetlen szag eltávolításához a hajat savas vízben ecetsav hozzáadásával öblíthetjük, egy teáskanál liter liter vízhez elegendő.
 7. És annak érdekében, hogy a következő héten csökkentsük a petróleumra gyakorolt ​​negatív hatást, hajmosás vagy kamillás vízzel kell öblíteni.

Receptek ecettel, tetvek és nits

Senki nem akarja megmondani a barátoknak, hogy "rosszul" lett, vagy a gyógyszertárba megy, és kérni akar a tetvekre, bár nincs semmi baj ezzel. De ha még mindig nem tudsz eljutni a gyógyszertárba és vásárolni egy jó szerszámot, megpróbálhatod használni a kerozint.

A kezelés három szakaszból áll. Az első szakasz elpusztítja a felnőtt tetveket:

 1. 1 evőkanál kerozin, 2 evőkanál napraforgó vagy olívaolaj keveréke és 3 evőkanál sampont készítünk.
 2. A kapott készítményt nedves hajra alkalmazzuk a gyökértől a csúcsig.
 3. A hajat cellofán kupakkal vagy zacskóval borítják, és a tetejét törölközővel borítják, hogy létrehozzanak egy „fürdőt”.
 4. Ebben az állapotban a gyógyszer 30-40 percig a hajon kell lennie. Ez a megengedett idő, amikor a bőr nem ég, és a tetvek nagy része meghal.
 5. A fejet és a hajat meleg vízzel és ecettel mossuk, ehhez 2 evőkanál 9% ecetet hígítunk 1 liter tiszta vízzel.
 6. A hajat ismét mossuk, de ezúttal samponnal és csapvízzel.
 7. A gyökerektől a végéig a hajat speciális fésűvel fésüljük. Ez egy nagyon fontos eljárás, nem lehet elhanyagolni, különben a hatás rövid életű lesz.

A második szakasz gyengíti a fennmaradó csíkok (lárvák) rögzítését a hajhoz:

 1. Másnap, vagy minden másnap következetességet alkotnak egy teáskanál petrol és két evőkanál vajat.
 2. A kapott kompozíciót a haj teljes hosszára alkalmazzuk, és 20 percig hagyjuk elrejteni.
 3. Öblítse le a haját egy citromlével, egy liter vízzel keverve.
 4. Óvatosan fésülje a hajfésűt.
 5. Öblítse le samponnal.

A harmadik szakasz a véletlenül túlélő paraziták megsemmisítésére irányul. Néhány darab túlélhetett és kikelt. Annak érdekében, hogy a második eljárás után négy vagy öt nap után ne kezdjenek szaporodni és meghalni, tegye a következőket:

 1. Készítsünk 1 evőkanál kerozin és 3 evőkanál méz keverékét, hígítsuk fel három evőkanál forró vízzel.
 2. Vigye fel a keveréket a hajára és tartsa 30 percig.
 3. Öblítse le meleg vízzel, és mossa meg a haját samponnal.
 4. Ismét menj át a hajra egy fésűvel, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nincsenek nitsek és halott tetvek.

A dolgok fertőtlenítésére a víz és a kerozin 10: 1 arányú oldatát használhatja. Minden olyan dolgot, amely a betegség idején érintkezésbe került egy személygel, egy éjszakán át áztatni kell, majd jól le kell öblíteni és megszáradni, majd a lehető legmelegebb vasalóval vasalni. Ugyanez a recept segít a tetvek elleni küzdelemben.

Az intim övezetben elhelyezkedő piszkos tetvek kiküszöbölése érdekében a legjobb recept a kerozin alapú megoldás, amely kis mennyiségű rendszeres növényi napraforgóolajat tartalmaz. A komponenseket két evőkanál vajjal, egy kanál petrolkénnyel veszik. A kapott textúrát a tetvek élethelyére kell alkalmazni, ha lehetséges, fóliával fedjük le, és 30 percig feküdj le. Miután sok gélt vagy szappant vettünk zuhanyozásra.

A statisztikák alapján a kerozin egyszeri kezelés nem elegendő, ezért a teljes eliminációhoz 2-3 nap alatt meg kell ismételni az eljárást. Csak ebben az esetben halnak meg minden felnőtt és jövőbeli utóda.

Alkalmazható-e egy gyermekre?

Szovjet időkben a petróleum nagyon népszerű volt a pediculosis kezelésére, különösen ez a módszer a gyermekeknél használt, mivel akkoriban nem volt nagyobb a gyógyszertárak változatossága. Akkor senki sem gondolta, hogy a kerozin károsíthatja a gyermeket.

Valójában azonban a kerozin sok egészségügyi problémát okozhat a gyermeknek. Az a tény, hogy a gyermek 14 éves koráig tartó kényes fejbőrje érzékeny bármilyen mérgező hatásra, aminek következtében 1, 2 vagy akár 3 fokos égés érhető el. Ezért a gyermekekben a pediculosis kezelése a legjobban jóindulatú antiparazita szerekkel történik.

óvintézkedéseket

 • A petróleum eléggé agresszív folyadék, és tiszta vízben való használata vízzel való hígítás nélkül gyakran súlyos bőrégést okoz. Ez különösen igaz az óvodáskorú gyerekekre.
 • Szigorúan nem ajánlott a pediculosis kezelésére színes hajjal petróleummal. Az ammónia agresszív hatása a festék összetételében már a haj gyengüléséhez vezet, így ha a jövőben nem akarja az alopeciát kezelni, akkor a kerozin nem használható.
 • A hajat kerozinnal történő kezelés során nagyon fontos annak biztosítása, hogy a folyadék ne érje a szaruhártya nyálkahártyáját. Ha ez megtörténik, azonnal öblítse le a szemet tiszta vízzel az égés megelőzése érdekében.

Ki nem?

A cikkben részben megértettük, hogy ki nem használhatja a gyúlékony folyadékot a paraziták elleni küzdelemben:

 1. 14 év alatti gyermekek;
 2. terhes és szoptató;
 3. az emberek szárított festett hajjal, amelyek megnövekedett törékeny haja van;
 4. a fejbőr felszínén sérültek;
 5. allergiában szenvedők.

Minél erősebb a petróleum koncentrációja, annál hatékonyabb a készítmény, de fontos megjegyezni, hogy a kerozin és gőzei károsak az emberre.

A pediculosis okai

A fertőzés fő oka a már fertőzött személyrel való érintkezés, személyes tárgyak használata vagy ugyanabban a medencében úszás. A tetvek fertőzésének fő forrása a háztartás útvonala. Egy személy nem tudja, hol veszélyezteti őt a veszély, mert még egy gyermek óvodába is küldhet, nem lehet teljesen biztos benne, hogy nem fogja elkapni ezt a betegséget, és nem hoz haza.

Emellett számos tényező is kiváltja a tetvek megjelenését:

 • gyakori üzleti utak;
 • rendszeres áthelyezés;
 • kegyetlen szexuális élet;
 • más emberek személyes higiéniai termékeinek használata;
 • közlekedés.

Mindezek az okok tetveket okozhatnak.

megelőzés

Hogyan lehet csökkenteni a fejtetű fertőzésének kockázatát:

 1. Mindig csak személyes fésűt használjon, ne engedje, hogy bárki használhassa.
 2. Ne törölje szárazon a nyilvános helyeken.
 3. Ha lehetséges, figyelje meg a nap módját, legyen a lehető legkisebb a nagy tömeg helyén.
 4. Hetente egyszer mossa meg a haját samponnal, megelőző hatással, ha fennáll a fertőzés veszélye.
 5. Olyan gyakran, amennyire csak lehetséges, hogy vizsgálja meg a fejet, hogy azonosítsa a tetvek és a nitsek (különösen egy gyermeknél), a felismerés esetén azonnal kezdjen velük harcolni.

Kezelés modern módszerekkel

Elkezdheti a tetvek elleni küzdelmet az alábbi gyógyszerekkel:

 • A malation egy speciális megoldás a tetvek eltávolítására, amelyeket mind a fejen, mind a testen lehet alkalmazni. A terméknek a hajra való felhordása után nem szükséges lemosni, vagy a fejet lefedni egy csomagolással, csak az oldatot természetesen kell szárítani. És utána megmossa a haját. Szükség esetén ismételje meg az eljárást 7 nap múlva. A malation hosszú távú gyógyszer. Az egyetlen ellenjavallat - 3 éves korig.
 • A Lindán egy olyan gél, amelyet enyhén nedves és leginkább tiszta hajra alkalmaznak. A feldolgozás során a gélt jól fel kell dörzsölni a fejbőrbe, és fésűvel vagy fésűvel kell a szerszámot a teljes hosszában elosztani. A gélt nem kell lemosni, három napon át a hajra kell hagyni, és normál vízben samponnal kell lemosni.
 • A Permetrin krémes gyógyszer a tetvek eltávolítására, a fejbőrbe dörzsölve és gondosan elosztva a haj teljes hosszában. 30 perc múlva öblítse le.

A tetvek elleni küzdelem minden fent említett eszközén kívül más, biztonságosabb és hatékonyabb is, mint a petrol.

http://taraklop.ru/vshi/kerosin-ot-vshej/

Hogyan használjuk a kerozint tetvekhez

Szabadulj meg a nitsektől, a tetvektől, a bolháktól és más parazitáktól nem könnyű. És ha a specializált alapok hatástalannak bizonyulnak, vagy túlságosan drágáknak tűnnek, általában több generáció által tesztelt népi jogorvoslatokat használnak. Például a petrolot tetvekhez használhatjuk. A szó szoros értelmében tíz-húsz évvel ezelőtt gyakorolták a pedikulózis kerozin kezelését. De ahhoz, hogy biztonságos és hatékony legyen, a megfelelő receptet kell használnia, és kövesse a szabályokat.

A parazitákra gyakorolt ​​hatás eszközeként

Hatékony-e a kerozin nits és tetvek ellen? Igen, különböző irányokba ütközik:

 • A laza a kezelés után meghal, mivel az anyag behatol a kitinális héjba, belép a légutakba, és utólagos fulladást okoz.
 • Lehetséges az is, hogy megszabaduljon a nitsektől, de sokkal nehezebb. Először is, gyakorlatilag nem lélegzik, így a fulladás nem valószínű. Másodszor, a héjaik sűrűbbek, mint a tetvek vagy bolhák kitűnő kagylói. A petróleum azonban némileg csökkenti a kompozíció ragadósságát, amellyel a felnőttek megjavítják a hajat, így a feldolgozás után könnyebben fésülhetik őket.
 • A petrol éles és kellemetlen szaga van a tetvek, bolhák és más rovarok számára, így a feldolgozás után, ha sikerül túlélniük, mindenképpen megpróbálják elhagyni a jelenlegi tulajdonosot egy élőhelybarátabb hely keresésére.

Milyen illeszkedés

Bármilyen petróleumnak pusztító hatása lesz a csípőre, tetvekre és bolhákra, de egyes fajták mérgezőek és veszélyesek az emberre. Éppen ezért érdemes csak a világító kerozint (melyet a petróleumlámpák töltésére használtak) vagy technikai jellegű megjeleníteni, ezek a típusok a leginkább ártalmatlanok. De még akkor is károsak lehetnek, ha nem alkalmazzák az alkalmazási szabályokat.

Hogyan kell használni

Hogyan használjuk a petróleumot a tetvekből és nitsekből? Számos módja van.

Első módszer

Ahhoz, hogy teljesen megszabaduljunk a tetvek, csíkok, bolhák és egyéb kártevőktől, használjunk tiszta formában hígítatlan kerozint. De ne feledje, hogy egy ilyen koncentrált orvosság a bőrre égést okozhat!

 1. Nedvesítsen meg egy vattapálcát vagy lemezt a kerozinban, és helyezze a terméket a fejre (mindig száraz hajra), figyelve a bőrt.
 2. Amikor az összes fürtöt feldolgozzuk, tegyünk egy celofán zsákot vagy sapkát a fejére.
 3. Hagyja egy vagy két órán át, majd alaposan öblítse le a szokásos sampont. Az öblítéshez ecetsav (9% -os ecet és néhány meleg víz) is használható, ez növeli az eljárás hatékonyságát.
 4. Ezután jól fésüljük a fürtöket, szétválasztva őket.

Az összes csípés megszüntetéséhez három vagy négy kezelést kell eltöltenie néhány napos időközönként. A tetvek általában az első kettő után halnak meg.

Gyermekek számára ez a recept nem igazán alkalmas a fejre kifejtett negatív hatás miatt, különösen a finom bőrre. De a petróleumot vízzel hígíthatja. A befolyás mértéke nemcsak az ügynök koncentrációjától függ, hanem arról is, hogy mennyit fogsz tartani. Gyermekek számára kívánatos, hogy az expozíciós időt fél órára csökkentse.

Második út

A tetvek haltak meg, a következő receptet használhatja:

 1. Keverjük össze egy evőkanál sampont és petróleumot, adjunk hozzá két evőkanál olíva- vagy napraforgóolajat.
 2. Vigye fel a kompozíciót a fejre, és jól öblítse, hagyja tíz-tizenöt percig, majd öblítse le.
 3. Kefe a haját, hogy eltávolítsa a halottakat a rovaroktól.

Ezt a keveréket minden nap vagy háromnapos időközönként használhatjuk, amíg a csomók teljesen eltávolodnak.

Harmadik út

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a tetvek, valamint a nits, bolhák és más kártevőktől, három vagy négy evőkanálnyi természetes mézet, négy evőkanál vizet (lehetőleg forró), egy teáskanál kerozint és egy evőkanál bébi sampont kell keverni. A kompozíciót maszkként alkalmazzák, az egész fejre felhordjuk és leöblítjük. Mennyit kell tartani egy ilyen eszközt? Harminc percre elegendő lesz, amely idő alatt a tetvek meghalnak. Az eljárást a legjobban naponta vagy minden második napon kell elvégezni.

Negyedik módszer

Ez a gyógyszer a tetvekre, bolhákra és nitsekre is hatásos. Ahhoz, hogy ezt tegyük, fél pohár tejet, három evőkanál borjúolajat és azonos mennyiségű kerozint kell kevernünk. Alkalmazza a kompozíciót a fejen, álljon egy órát, majd öblítse le. Kezelje minden nap úgy, hogy az összes tetű megsemmisüljön.

Biztonsági intézkedések és ajánlások

Tippek a leghatékonyabb és biztonságosabb emberek számára:

 1. Ha úgy dönt, hogy mérgezi a parazitákat, ne feledje, hogy a kerozin gyúlékony anyag, ezért a kezelést el kell távolítani a tűzektől és a szikrákat képző eszközöket vagy tárgyakat. Ellenkező esetben tűz keletkezhet.
 2. A tetvek elleni petrol súlyos allergiás reakciókat okozhat. A kockázat felméréséhez először kis mennyiségű vegyületet kell alkalmazni a bőr bármely részéhez (könyökcsukló, csukló) és kövesse a reakciót 24 órán belül. Ha nincs változás, akkor az egész fejet kezelheti.
 3. Gyermekek számára a jogorvoslat veszélyes lehet, mivel a gyermek bőre vékony, sérülékeny és gyengéd. Ezért győződjön meg róla, hogy hígítja az eszközt, hanem használjon egy másik népszerű receptet vagy egy speciális eszközt.
 4. Ha viszketés, szédülés, égés és egyéb tünetek jelentkeznek az eljárás során, azonnal mossa meg a fejét, még akkor is, ha a tetvek még nem pusztulnak el!
 5. Ez a módszer a szülők, a tetvek, a bolhák és más paraziták megszabadulására akkor hatékony, ha a szerszámot komplex terápia részeként használja, például egyidejűleg a speciális gyógyszertárakkal.
 6. Ne felejtse el alaposan lemosni a haját a kezelés után, különben a termék részei a haján maradnak, és kellemetlen szag fog kísérteni.
 7. Először döntse el, hogy mennyi lesz a kompozíció, és jegyezze fel az időt.

Megtanultuk, hogyan kell ketrecet kapni. Legyen óvatos, és kövesse a petróleum paraziták elleni használatára vonatkozó szabályokat, hogy a tetvek meghaljanak és az egészsége ne sérüljön.

http://netblohi.ru/vshi/kerosin-ot-vshej-i-gnid.html

Hogyan távolítsuk el a kerozin tetvek gyermekeit és felnőtteit

A tetvek meglehetősen gyakori lények, amelyek parazita életmódot vezetnek. A pediculosis (tetvek) esetében a gyors fejlődés jellemzi. Minél előbb kezdődik a betegség kezelése, annál könnyebb megszabadulni a parazitáktól.

Napjainkban a gyógyszerkészítmények elégséges gyógyszerek a tetvek elleni küzdelemben, de vannak olyan helyzetek, amikor egy személy arra kényszerül, hogy forduljon a tetvek, például a kerozin népszerű kezelésére. Hogyan mérgezzük a kerozin tetveket, hogyan kell csinálni?

A pediculosis népi jogorvoslatok kezelése

A fejléce, mint más parazita életmódú rovarok, mint pl. Az ágyak, nemcsak kellemetlen kellemetlenséget okoz az embereknek, hanem súlyosabb betegségeket is okozhat.

Az alternatív gyógyászat számos receptet kínál, amelyek hatékonyan kiküszöbölik a fejtetűt. Hangsúlyozni kell, hogy a gyógyító receptek sokféle változata könnyen használható, nem igényel speciális és drága anyagokat.

Szükséges azonban betartani az ebben vagy a receptben leírt feltételeket, betartani az orvosi eljárás dózisát és idejét.

A petróleum használata a pediculosis kezelésében meglehetősen gyakori módszer. A fejlett gyógyszerpiac évszázadában, amely a pedikulózisellenes gyógyszerek széles skáláját kínálja, nagy hatásfokú tulajdonságokkal, a „nagyapja” módszer továbbra is népszerű, ha észlelik a fejtetű fertőzés tüneteit.

A pediculosis szerszámok használatának jellemzői

Éghető folyadék, amely a petróleum - egy bizonyos termék, amely számos tulajdonsággal rendelkezik, mind pozitív, mind negatív minőségben. Ennek alapján a petróleum használata a tetvekhez kötelező óvintézkedéseket igényel.

Az üzemanyaggal végzett kezelési eljárást helyesen kell elvégezni, minimális kockázatot jelentve a beteg egészségére.

Ennek a folyadéknak a parazitákra gyakorolt ​​hatása három oldalról egyidejűleg irányul:

 1. Mérgező tetvek és csomók.
 2. Nem teszi lehetővé, hogy szorosan tartsa a haját.
 3. Rémíti a sajátos szagát.

A szerszám kiválóan képes behatolni a rovarok kitűnő héjába, majd belép a légzőrendszerbe, és a parazita az oxigénhiány miatt elpusztul (fulladás). Az éghető folyadék tökéletesen elpusztítja a ragasztószegmensben levő zsírt, amellyel a rovar nő a tojásokat a szőrszálakhoz rögzíti. Ennek eredményeképpen a nits szerelése gyengül, és sokkal könnyebb eltávolítani a fejről.

Minden méltóságával, mint a tetvek kezelésének jó eszközével, ne felejtsük el, ha nem követi az utasításokat, súlyos kárt okozhat a bőrnek. Csak a tisztított vagy technikai folyadékot használnak a tetvek eltávolítására, de az autotraktor és a légi folyadékok teljesen alkalmatlanok. Egy másik árnyalat is fontos - hogyan kell a petrolot hígítani a tetvek megöléséhez?

A szerszámot egy adott receptben megadott arányban hígítjuk, a legkényelmesebb a teáskanál vagy evőkanál összetevőinek mérése. Bizonyos esetekben csak egy petróleumot használnak tiszta formában, azaz, ahogyan a nagykori nagymamáink a régi időkben használják.

Ne felejtsük el, hogy ez a módszer nagyon agresszív és veszélyes az emberi egészségre.

A petrol nem csak gyúlékony anyag, hanem mérgező is. Ha helytelenül használják rovarparaziták megsemmisítésére, a bőr károsodása (égés) lehetséges. Néhány embernél a bőr fokozott ingerlékenységet okozott a külső agresszív beavatkozások iránt, ami az allergiák megnyilvánulása.

Emiatt lehetetlen növelni a hajkezelés időtartamát bármely kerozint tartalmazó szerrel. A maximális tartási idő nem több, mint két óra. A hosszabb időszak nemcsak az égés által veszélyes, hanem nagyon rossz hatással van a haj szerkezetére és vastagságára is.

Figyeljen erre a árnyalatra, a festett, fehérített hajra gyúlékony folyadék használata végzetes lehet.

Biztonsági szabályok folyadék használatakor

Az egyszerű utasítások követésével csökkentheti az égési veszélyt a fejbőr bőrén:

 1. A hígítatlan folyadékot csak száraz hajat használják pamut tamponnal, de más összetevőkkel összekeverve csak az előre megnedvesített hajra kerül.
 2. Miután a fejet egy ágenssel kezeltük, egy műanyag zacskóba helyeztük, és egy meleg kendővel vagy törülközővel csomagoljuk. Az eljárás időtartama 1,5-2 óra, feltéve, hogy a kerozint más komponensekkel hígították a recept szerint.
 3. Az eljárás után a hajat jól mossuk és 5% -os ecetsavval hígítjuk.
 4. Ezután fésülje ki a halott teteket, nitseket és lárvákat.

Mint látható, ebben a feljegyzésben nincs semmi bonyolult, a lényeg az, hogy a kezelés után elkerüljük a kellemetlen következményeket. Egyébként ez az utasítás univerzális minden olyan recept esetében, amelyben a petróleum jelen van.

A kerozin tetvek eltávolítása előtt jobb, ha a bőr érzékenységének mértékét vizsgáljuk a folyadékkal szemben.

Egy óra csepp pénz került a könyök belső zónájára 1 órára. Ha bármilyen bőrreakció jelentkezik, mint például az égés, a bőrpír, akkor gondolkodni kell egy másik változatra a fejtetű kezelésére.

Kétségtelen, hogy a petróleum használata a fejtetű megsemmisítésére hatékony módszer, de a használat utáni következmények sokkal rosszabbak lehetnek, mint a tetvek jelenléte, ezért ezt a folyadékot komolyan kell venni. Szóval, hogyan lehet megszabadulni a kerozin tetvek?

Hatékony receptek kerozin felhasználásával

A népi kórházban elegendő lista található a kerozin használatának lehetőségeiről, mint a pediculosis és más paraziták. Mindannyian igazán mentenek egy személyt a tetvekből, csak az összetevők számában különböznek, amelyeket hozzáadnak, hogy megakadályozzák a bőr égését.

Az alábbiakban sorozatot találunk a tetvek kerozinnal.

 1. Sampon kerozinnal. A kerozin és a sampon egyenlő részei (1 evőkanál.) 2 tsp. olívaolaj. A kész eszközöket szokásos samponként használják. A fej újrakezelése 3 nap után történik. Az olívaolajat napraforgóval lehet helyettesíteni.
 2. Sampon petróleummal és mézzel. Vegyünk 4 evőkanál. l. forró víz és 3 evőkanál. l. mézes keverék. A kész folyadékban adjunk hozzá 1 evőkanál. tiszta petróleum és ugyanolyan mennyiségű sampon. A kész gyógyszert az elkészítés után azonnal fel kell használni, a tartós tárolás csökkenti a terápiás potenciálját.
 3. Krémes maszk, zsíros zsírral. Vegyen 3 evőkanál. l. borjúolaj és petróleum, adjunk hozzá 200 mg tejet. Keverjük össze alaposan az összetevőket, és szigorúan száraz hajra helyezzük. A fej kezelésének időtartama 15 perc. Az eljárást a nap folyamán négyszer ismételjük.

A legjobb eredmények érdekében a recepteket fokozatosan kell használni: először az 1. receptet; néhány nap múlva - 2. recept; és aztán - recept 3. A gyakorlat azt mutatja, hogy ez a módszer kiváló indikátort ad. Emellett ne felejtsük el, hogy minden egyes recept után fésű, finom fogú fésűvel töltsük be a halott tetveket és a nitseket.

Azonban csak kevesen ragaszkodnak ehhez a rendhez, a személynek joga van arra, hogy receptjeit saját belátása szerint használja.

Néha elég, ha egyetlen szeret használunk a petróleummal, hogy megszabaduljon a tetvekből.

A folyadék használata a tetvek eltávolítására a gyermekeknél

Ha megengedhető az éghető anyagok alkalmazása a fej parazitáktól való megszabadulásra felnőttekben, akkor hogyan kell a petrolból a tetvekből és nitsekből gyermekeket használni? Meg kell mondani, hogy nem lehet használni a petrolot a tetvek eltávolítására a kisgyermekeknél. Véletlenül a gyúlékony folyadék megnövekedett koncentrációja gyulladást okozhat.

A biztonságos megoldás az lenne, ha a gyógyszertárhálózatban egy jóindulatú drogot vásárolna, amely nem káros a morzsák egészségére.

Hogyan távolítsuk el a petróleumot gyerekekben otthon? A fentiekben felsorolt ​​receptek szerint a fentiekben ismertetett receptek szerint a gyermekkori pedikulózis kezelése a petrolinnal megegyező módon történhet, mint a felnőtteknél, de a kezelt haj expozíciós ideje 1 órára csökken, mivel a gyermek bőr sokkal érzékenyebb és érzékenyebb az agresszív anyagok hatására. Gyermekeknél az ismételt hajkezelést az első eljárás után 3 nappal végzik.

A gyermekekben a pediculosis kezelésére szolgáló öngyártású kerozin készítmények nemkívánatosak, csak végső megoldásként használhatók, ha nincs lehetőség arra, hogy a gyógyszert a gyógyszertárból a szükséges hatással hozzák.

A petróleum durva folyadék, csípős szaggal és kellemetlen érzést okoz a bőrnek. Mindez stressz hatással van a gyerekekre, ha lehetséges, jobb, ha modernebb választási lehetőséget keresünk a tetvek eltávolítására a gyermekben. Ugyanez vonatkozik más népszerű gyógyító receptekre is, amelyeket más parazita betegségek kezelésére használnak, különösen a rühes atkák kezelésére a gyermekeknél.

következtetés

Végezetül szeretném hozzátenni, hogy a kerozin jó módja annak, hogy megöli a fejtetűket. Azonban nagyon mérgező, gyúlékony, együtt dolgozva, ne feledkezzünk meg óvatosságról. Fő előnyei az alacsony költség és a magas orvosi eredmények. A hátrányok közé tartozik a tartós és erős szag, az égés veszélye.

http://101parazit.com/nasekomye/pedikulez/kak-vyvesti-vshej-kerosinom.html