logo

Hogyan tisztítsa meg a fésűt a hajról és a szennyeződésről

Mindenkinek, kivétel nélkül, be kell tartania a higiéniai alapszabályokat. E listában szereplő kefefésű. Gyakran a sörték közötti üregben felhalmozódik a haj, a por, a faggyú maradványai és más formációk. A fodrászszerszámot hetente legalább egyszer, szükség szerint gyakrabban kell tisztítani. Az eljárás technológiája attól függ, hogy milyen anyagból készülnek a fogak, és maga a fésű. Fontolja meg az alapelveket.

Hajkefék tisztítása különböző anyagokból

Attól függően, hogy melyik anyag a fésű alapja, és módosíthatja a tisztítási szabályokat. A probléma különösen sürgető lesz, ha a műszer kedves, és nem akarod elrontani.

 1. Fa. A fából készült hajkeféknek számos előnye van. Nem járulnak hozzá az elektrifikációhoz, gondoskodnak a haj kezeléséről, jól teljesítik a fő funkciójukat. Az eszközök hátránya azonban, hogy rendkívül nehéz tisztítani őket. Ne fújjon túl sokáig a fésűből, mert különben a fogak szétesnek. Ilyen helyzetben használjon vodkát, alkoholt vagy klórhexidint. Nedvesítse meg a pamut szivacsot az egyik kiválasztott oldatban, és törölje le mindegyik fogat és az üreget közöttük. Az alkohol összetétele kiküszöböli a faggyú maradványait, a gyapjúgyapot elnyeli az összes szennyeződést és port. Súlyos szennyezés esetén többször meg kell ismételni az eljárást.
 2. Metal. Nem a legjobb megoldás a fésülésre, de nem erről van szó. Az oxidáció elkerülése végett a fém nem tartósan vízbe merülhet. Először is, a fogakat forró vízzel merítse, de ne érintse meg a gumírozott részt. Ezután távolítsa el a szennyezést a fent leírt módszerrel, használjon alkoholt és pamut szivacsot. Ha a haj fésült a fésűbe, akkor fogpiszkálóval szabaduljon meg tőlük. Végül szárítsa meg a szerszámot úgy, hogy a fém ne oxidálódjon.

Kefe fésű alakja szerint

Különböző fodrászati ​​eszközök találhatók. A polcokon kerek, lapos, négyzet alakú, ovális és egyéb eszközök találhatók. Mindenkinek megvan a saját célja és tisztítási szabályai.

Vékony, kerek hajkefe

 1. Talán ez a fajta szerszám a legnehezebb tisztítani a sajátos alakja miatt. A hajat a fogakba szőtték és a rúd körül csavarják, ami megnehezíti azok eltávolítását. Van azonban egy kiút.
 2. Először meg kell szabadulnia a hajról. Feszítse magát manikűr ollóval, hajtsa őket a hajába, és vágja le őket. Szükséges, hogy a haj feltételes „köre” legyen nyitva.
 3. Ezután egy fogpiszkálóval távolítsa el a maradékot, és tisztítsa meg a szennyeződésektől. Keverjük össze az ammóniát hidrogén-peroxiddal 20 ml-re. Öntsük az oldatot 1 literre. meleg vízzel, adjunk hozzá 30 ml-t. sampon és fél órán át áztassa a fésűt.
 4. Ezután fogkefével vagy egy régi, tiszta, ecsettel dörzsölje a fésűt a szempillaspirálból, száraztassa meg a kéziszerszámokat. Az eljárás végén alaposan öblítse le a fésűt.
 1. A por és a haj tulajdonságainak tisztításához ajánlott egy lapos fésű használata. Szüksége lesz egy megoldásra is. Vegye 1 l. tiszta vizet és hozzáadunk 60 ml-t. sampon, 90 ml. asztali ecet.
 2. Tartsa a masszázs tartozékot néhány percig. Tiszta szennyeződés. Alaposan szárítsa meg az attribútumot.
 1. A tisztességes nemek gyakran szembesülnek a szennyeződéssel és a kefével összegyűlt szőr problémájával. Az attribútum törlése nem könnyű. Mint korábban leírtuk, távolítsuk el a fogpiszkálóval való szennyeződést.
 2. Ezután mosóoldatot kell készítenie. Ehhez vegyen egy kis mennyiségű vizet, hidrogén-peroxidot, alkoholt és szappant. Helyezze a fésűt az oldatba 1 órán át. A megadott idő után öblítse le az attribútumot folyó vízzel és szárítsa meg.

Hajkefe tisztítószerek

 1. A tisztítási módszer az egyik leghatékonyabb. A szóda képes megbirkózni a makacs szennyeződésekkel, asztali ecet tisztítja a zsírt.
 2. Az eljárás megkezdése előtt távolítsa el az összes hajat a fésűből a maximálisra. Ehhez használja a rendelkezésre álló módszert. Ebben segít egy lapos fésű, egy fogpiszkáló és egy tű.
 3. Húzza át a szerszámot a nap és a haj között. Ezután oldjuk fel 1 literben. víz 30 gr. szóda és 50 ml. ecetet. Helyezze az attribútumot a kész kompozícióba 10 percig.
 4. Ha az eljárás után kisebb talajok vannak, akkor azokat fogkefével eltávolíthatja. Mossa le az ecsetet folyó vízzel. Szárítsa le az ecsetet egy lejtővel.
 5. Érdemes tudni, hogy ezt a tisztítási módot tilos alkalmazni a fából készült hajkefékre és természetes sörtékkel. A szódának káros hatása van a hasonló anyagokra.

Mosogatószer

 1. Az eljárás szelíd. Ezzel az eszközzel teljesen bármilyen anyagot kezelhet. Mint az első esetben, megszabaduljon a fésűtől.
 2. Töltse fel a medencét meleg vízzel, és adjon mosogatószert gél formájában. Előnyben részesítsük a zsírrostokat lebontó vegyületet. Tartsa a kefét folyadékban 20 percig.
 3. Egy idő után használjon fogkefét. Vigyen fel mosószert a sörtékre. Kezdje a halom fésű tisztítását, elérve a bázist. Alaposan mossa le a szerszámot, és tegye le a sörtéjű törölközőre.

Gyakorlati ajánlások

 1. Kövesse az egyszerű ajánlásokat és az időt a fésű tisztításához. Az eljárásokat rendszeresen higiéniai célokra kell elvégezni. Ne felejtsen el minden este eltávolítani a szőrt a műszerből. Fésűt legalább 1 alkalommal 6 napon belül kell mosni.

Válassza ki a fésű tisztításának lehetőségét, attól függően, hogy milyen formában van a szerszám és milyen anyagból készült. Különösen gondosan kezelje a természetes napot tartalmazó termékeket. A deformáció elkerülése érdekében a műanyagokat nem szabad forró vízbe meríteni. Ne felejtse el alaposan megszárítani a készüléket és fertőtleníteni.

http://howtogetrid.ru/kak-pochistit-raschesku-ot-volos-i-gryazi/

Hogyan tisztítsunk egy fésűt a hajról

A fejbőr higiéniájának fenntartása érdekében a fésűt legalább 7 naponta kell mosni. A higiénia elsődleges dolog az, hogy felszabadítsa a fogakat a felhalmozott hajból.

Hogyan tisztítsuk meg a hajat

Idővel minden fésű szennyeződés marad - por, zsíros zsír, rögzítőanyagok maradványai. Nagyon fontos lépés a higiénia. Ha nem, akkor még a tiszta fürtök is tisztán maradhatnak, ha az ilyen gondozás messze nem vonzó.

Szükséges a szennyeződések elhelyezése, amelyek minden esetben a fésűre esnek. Ha nem, akkor az összes szennyeződés a hajra kerül.

Piszkos fésű használata esetén többet károsíthatsz többet. De emellett ne felejtsük el, hogy a fertőzés előfordulhat - mycosis, dermatitis, sőt kopaszság. Emellett a mikroorganizmusok elkezdhetnek fejlődni a halott bőrrészecskékben.

Eszközök különböző anyagok tisztítására

A természetes és szintetikus anyagok eltérő megközelítést igényelnek.

Ecetsav és szóda

Ez az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy gyorsan megbirkózzon a feladattal. A szóda szennyezéssel küzd, az ecet pedig megszünteti a zsírt:

 • Az első dolog az, hogy távolítsa el az összes hajat a fésűből. Ehhez használhat fésűt vagy fogpiszkálót.
 • A szóda és ecet hozzáadása a vízhez hagyja a fésűt ebben az oldatban 20 percig.
 • Előfordulhat, hogy kis mennyiségű szennyeződés keletkezik, amelyet egy vattapálcával eltávolíthatunk, majd öblíthetünk, száríthatunk.

Szigorúan tilos a hajkeféket természetes sörtékkel tisztítani. A szóda hátrányosan befolyásolhatja az ilyen anyagokat.

tisztító

Ezt a módszert nevezhetjük szelídnek. Teljesen használható bármilyen fésűhöz, beleértve a természetes anyagból készült termékeket is:

 1. A mosószert meleg vízhez adjuk. Fésűszabadság 30 percig.
 2. Ezután a fogkefével eltávolíthatja a szennyeződések maradványait. A tisztítószert a kefére helyezik, és a halomot az alsó részről tisztítjuk. A terméket szárítjuk.

Útmutatások a haj tisztításához

Először el kell távolítani a hajat, és meg kell kezdeni a tisztítást. A ritka fogak fésűjét csak az ujjaival lehet tisztítani. A kerek masszázsfésű nem mindig törlődik. Ezeket az eszközöket használva eltávolíthatja a hajat:

 1. Tűt.
 2. Fogpiszkáló.
 3. A kés.
 4. Ecset szempillaspirál.
 5. Közvetlen fésű.

Ha a haj erősen összekapcsolódik a fésűben, akkor először vághatók, majd tisztíthatók. Rendszeres fogpiszkáló segítségével a fésűhöz nyúlik a haj, és húzza ki a termékből.

Ne felejtsük el, hogy minden használat után meg kell tisztítani a hajat, és az objektumot minden héten meg kell mosni.

Az ápolás módja attól függ, hogy mely anyagból készült, amely formájú. Nagyobb figyelmet kell fordítani a természetes anyagokból készült termékekre. A műanyag termékeket nem kell forró vízbe meríteni, hogy a termék ne alakuljon ki magas hőmérsékleten. Ne felejtsük el, hogy az összes eljárás után a fésű jól szárad.

A gyönyörű haj gondozásának egyik alapszabálya a higiénia, nem hagyható figyelmen kívül. Rendszeresen végezze el a fésű tisztítását és felülvizsgálatát, hogy a szálak ne csak szépek, hanem egészségesek legyenek.

http://tkaner.com/aksessuary/raschyoska/kak-ochistit-raschesku-ot-volos/

Hogyan tisztítsuk meg a masszázsfésűt otthon?

A masszázs kefe a hajhoz az egyik leggyakrabban használt háztartási cikk mind a nők, mind a férfiak számára. A hajhullás, a faggyú részecskék, a szennyeződések és a szerszámmaradványok maradhatnak a fésűn. Vonzó úgy néz ki, mint egy férfi, aki nem csak a frizurát néz, hanem azt is jelenti, hogy azt is létrehozza. Ezért fontos, hogy az ecsetet időben tisztítsa meg. Hogyan kell csinálni - olvassa el a cikket.

Hogyan tisztíthatom a masszázsfésűt?

Az első dolog, amit otthon kell eldönteni, hogy hogyan készítsük el. Ebben a helyzetben sok minden attól függ, hogy milyen anyagból készül a kefe. Lehet, hogy fa vagy műanyag, természetes vagy fém fogakkal. Fontos, hogy a mosószer összetevői ne csak megbirkózzanak a szennyeződéssel, hanem ne rontják a kedvenc fésűjét sem. Például a vízoldatok nem alkalmasak fára. Ebben az esetben más tisztítószereket kell kiválasztania.

A szennyezés típusai és azok megszabadulása

Használat után a hajkefe különböző típusú szennyezést okozhat. Mindegyiküket különböző eszközökkel és módszerekkel törölheti:

 • Először is el kell távolítani az összes elveszett hajat a fogakból. Általában összezavarodnak, szilárdan felakasztva a sörtékre, és nem fognak „kényelmes helyet hagyni”. Bármilyen éles objektummal eltávolíthatja őket. Használhat kicsi ollót, fogpiszkálót vagy botot, egy fésűs fésű hosszú fogantyúját. Azt tanácsoljuk, hogy minden egyes fésülést követően távolítsa el a hajat, így azok nem fognak felborulni a nagy csomókban, és az ecset mindig rendben lesz;
 • a kefe hajból történő tisztítása után fontos eltávolítani a felületen és a sörtékben felhalmozódott összes szennyeződést. Különböző szennyeződések lehetnek: a faggyú részecskéi, a korpásodás, a tapadó por, a formázási maradékok, a kozmetikumok. Csak nedves úton lehet tisztítani, például szappanos oldat, alkohol tartalmú eszközök segítségével. Layfkhak - hab használata borotválkozáshoz. Vigye fel az ecset felületére 1 órán át, majd alaposan öblítse le folyó víz alatt. Ily módon nem csak egy ecsetet, majd fésűt vagy kerek fésűt kefélhet;
 • Ha fehér masszázs alakult ki a masszázson - ez egy jó alkalom arra, hogy gondolkodjunk a fésű mosásának gyakoriságáról. Ez a raid - a faggyú maradványai. Jó tenyésztési terület a baktériumok számára. Különösen elhanyagolt helyzetekben az eset elérheti a kellemetlen betegségeket (például a fejbőrt), ezért fontos, hogy időben fertőtlenítsen. Nem nehéz megtisztítani a virágot: ezt szappannal vagy hidrogén-peroxiddal végezheti, amely kiváló fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

Tipp A haj elveszett szőrszálak tisztítására szolgáló eszközként speciális eszközt használhat. Ez egy kis rake, nagy számú éles és vékony foggal. A szőrszálakat jól összekötik, és könnyen kihúzzák a hajkefét. Megvásárolhat egy tartozékot egy szaküzletben vagy internetes forrásokban.

Fontos! Próbáld meg 1-2 hetente egyszer eltávolítani a zsírlerakódásokat és a tapadó porokat. Szennyeződések, amikor fésülködnek a haj, így a haj sokkal gyorsabban elrontja.

Különböző anyagokból készült fésűkefék

A kefe tisztítási módszerei anyagtól függően eltérőek. Tekintsük a főbbeket.

Fa fésű

A fa ökológiai anyag, amely jól befolyásolja a haj minőségét. Ugyanakkor maga nem túlságosan kedveli a nedvességet, így a tisztításnál előnyben kell részesíteni azt az eszközt, ahol nincs víz. Jó megoldás az alkohol tartalmú gyógyszerek (vodka, orvosi alkohol). Vigyen fel egy vattapatronra és óvatosan törölje le az egész felületet. A nehezen elérhető helyeken kényelmes vattapálcát használni. Az alkohol feloldja az összes lerakódást és eltávolítja a port.

Műanyag kefe

A műanyag anyag ellenáll a kémiai támadásoknak, így még agresszív szerek is használhatók. Tangled hajból való tisztítás után alkalmazza az alábbi megoldások egyikét:

 • az ecsetet meleg, szappanos vízben 30 percig áztassa;
 • Készítsünk oldatot meleg vízből, folyékony szappanból vagy samponból és néhány csepp ammóniából. A tartozékot fél órán át áztassa, majd alaposan öblítse le a csap alatt.
 • használjon hagyományos szódabikarbóna. Vízzel keverjük össze egy vastag szuszpenziót, és tegyük fel a felületre és a fogakra. Áztassa egy ideig, és mossa le;
 • vizes oldatot készítsünk fehérítőszerrel vagy hidrogén-peroxiddal 1: 9 arányban. Áztassa a fésűt egy órán keresztül: ez idő alatt az összes szennyeződés feloldódik. Ez a módszer tökéletesen fertőtleníti a személyes tárgyakat.

Természetes sörtéjű kefe

A magja a természetes sörtéje szokásos haj, csak durvább. Ezért kell samponnal mosni. Vigyen fel minden sörtére, áztassa kb. 15 percig, majd öblítse le jól folyó víz alatt.

Fontos! Az ilyen fésű szárításához csak sörték kell lenniük, hogy ne alakuljanak ki.

http://tkaner.com/aksessuary/raschyoska/kak-pochistit-massazhnuyu-raschesku-v-domashnih-usloviyah/

Hogyan tisztítsuk meg a fésűt otthon

A haj naponta fogmosást igényel, és ez a folyamat egy speciális kefével történik. A gyakori művelet a tartozék szennyeződéséhez vezet, ami ésszerű kérdést vet fel: hogyan tisztítsuk meg a fésűt a szennyeződésektől és a lepedéktől? A cikk hasznos tanácsokat és javaslatokat tartalmaz, amelyek segítenek a tisztaság és a frissesség visszaszolgáltatásában a higiéniai cikkben.

A tisztítás fő árnyalatai

Szükséges, hogy a fésűt rendszeresen, legalább 1 alkalommal 2 hét alatt mossuk. A fogakon vagy a sörtéken por, por, zsírrészecskék és bőr felhalmozódnak, ami a kellemetlen szag megjelenését idézi elő és hozzájárul a kórokozó mikroorganizmusok szaporodásához. A piszkos tartozék gyakori használatával lehetséges a fej bőrbetegségeinek kialakulása és a haj gyors szennyezése.

A tisztítás megkezdése előtt válassza ki a megfelelő módszert és eszközöket. Ehhez ügyeljen a következő árnyalatokra:

 • a tartozék alakja és típusa - kerek, fésű, masszázs stb.;
 • anyagtípus - fém, műanyag, fa;
 • a sörték vagy fogak magassága és vastagsága, valamint más árnyalatok.

Annak érdekében, hogy a tisztítási eredmény tartósabb legyen, kövesse a termék gondozásának alapvető szabályait:

 • a tartozék minden használata után távolítsa el a hajat;
 • rendszeresen végezzen megelőző tisztítást;
 • mosás után öblítse át a terméket meleg vízben, kis mennyiségű aromás olajjal;
 • rendszeresen változtassa meg az ecseteket újra, hogy elkerülje a bőrbetegségeket és a haj romlását.

Hogyan tisztítsunk egy fából készült fésűt

A természetes anyagokból készült hajkefék szőrszálakkal jól elkülönülnek, nem húzzák ki őket, és nem provokálják az osztott végek megjelenését. A fából készült fésűk azonban a tisztításhoz megfelelő és gondos megközelítést igényelnek.

A fából készült kefe nem tisztítható agresszív vegyszerekkel vagy csiszolóanyagokkal. Ez károsítja a tartozék védőréteget, és a termék gyorsan elveszíti a pozitív tulajdonságait.

A tisztítási eljárás:

 1. Óvatosan távolítsa el a hajat és a látható szennyeződéseket.
 2. Nedvesítsük meg a vattát tiszta alkohol vagy alkohol oldatban.
 3. Jó törlés az összes fogat, eltávolítva a lepedéket, a zsírt és a mosószereket.
 4. Ügyeljen arra, hogy hatékonyan megbirkózzon a szennyezettséggel, és száraz ruhával törölje le a terméket.
Ne mossa le a fa fésűt folyó víz alatt. A faanyagok rendkívül gyengék a magas páratartalom elviseléséhez, és elveszíthetik formájukat vagy hámolhatják.

Műanyag fésű tisztítási szabályok

A műanyag terméket otthon, a rendelkezésre álló eszközökkel tisztíthatja. Az anyag egyszerűsége és a vízzel szembeni ellenállása és a nem agresszív mosószerek miatt egyszerű gondosság.

Hogyan lehet gyorsan és hatékonyan mosni egy műanyag kefét:

 1. Vegye ki a hajat a termékből. A folyamat megkönnyítése érdekében használjon kiegészítő szerszámokat - tűt, fogpiszkálót, ollót, stb.
 2. Készítsünk oldatot - oldjuk fel a folyékony szappant vagy sampont meleg vízben, és adjunk hozzá 1 evőkanál. l. ammónia.
 3. Áztassa a tartozékot a keletkező folyadékba, és hagyja fél órát hagyni.
 4. Öblítsük le a fésűt folyó víz alatt, hogy leöblítsük a szennyeződések és szappanoldatok maradványait.
 5. Szárítsa jól papírtörülközővel vagy természetes módon.

A fém fésű tisztítása

Egy speciális megközelítéshez szükség van egy fém hajkefe tisztítására. A tartozékot gyakran nem használják a modern nők, és elsősorban frizurák vagy stílusfürtök létrehozására használják. A ritka mûködés ellenére fontos, hogy a tartozékot rendszeresen mossuk.

Hogyan tisztítsunk egy fém terméket:

 1. Vegye ki az összes hajat a tartozékból.
 2. Öntsünk meleg vizet egy kis tartályba, és öntsünk egy halom szódabikarbót egy tányérba.
 3. Vegyünk egy régi fogkefét, áztassuk le vízben, majd óvatosan szódítsuk le, és dörzsöljük a teljes terméket, mossa meg a lepedéket.
 4. Öblítse ki a fésűt meleg vízzel, majd törölje le a tiszta terméket száraz ruhával vagy szalvétával.
A fém fésű tisztítása után törölje szárazra, és ne hagyjon még egy csepp nedvességet. Ezen ajánlás figyelmen kívül hagyása rozsdához vezet.

Kefe kerek fésű

A kerek fésűknek speciális megközelítésre van szükségük a tisztításhoz, mivel rendkívül nehéz elmosni az összes fogat. A tartozék tisztításának eljárása:

 1. Távolítsa el a hajat a szegfűszegből. Ebben a helyzetben fogpiszkáló, csipesz vagy tű fog jönni.
 2. Vegye ki a tartályt, amelyben szabadon helyezheti a terméket.
 3. Készítse elő az oldatot a sampon, egy evőkanál ammónia és hidrogén-peroxid kombinálásával.
 4. A kapott keverékben áztassa a fésűt és hagyja egy órán át. A megadott idő elteltével törölje le a terméket egy régi fogkefével, hogy hatékonyan eltávolítsa az összes szennyeződést.
 5. Öblítse le a tartozékot folyó víz alatt, hogy eltávolítsa a maradék szennyeződést és a szappanos vizet. Szárítsa meg és használja az utasítás szerint.

Hogyan tisztítsuk meg a masszázsfésűt otthon

A haj fésűjének és szennyeződésének tisztítása segít a szokásos fésűben. Egy ilyen egyszerű eszköz lehetővé teszi a sörték fésülését és a szennyeződések és a szőrzet minőségi eltávolítását. Az első tisztítási lépés után öblítse ki a terméket egy speciális oldatban, hogy eltávolítsa a zsírt, a bőrrészecskéket, a port és az ápolószerek maradványait (balzsam, olajok, permet, stb.).

A tisztítási eljárás:

 1. Készítsen oldatot 1 liter meleg víz, 2 evőkanál kombinálásával. l. sampon és 3 evőkanál. l. 9% ecet.
 2. Áztassa a masszázst a folyadékba és hagyjon néhány percig.
 3. Vegye ki az ecsetet a habarcsból és öblítse le folyó víz alatt.
 4. Helyezze a masszázst puha törülközőre sörtékkel, és hagyja teljesen megszáradni.

Hogyan kell ecsettel kefét készíteni

A kefe kefe könnyen felhalmozódik a hajra és a szennyeződésekre, így azt meg kell tisztítani egy kicsit gyakrabban, mint más típusú tartozékok. Rendszeresen tisztítsa meg, mossa el a port, a szennyeződést és az egyéb szennyeződéseket. Ehhez használjon hidrogén-peroxidon, alkoholon, mosószeren és meleg vízen alapuló oldatot.

A személyes higiénia egyik fontos szabálya a haj, a kiegészítők és a segédeszközök megfelelő gondozása. Ahhoz, hogy a fürtök szépek és fényesek legyenek, és a fejbőr egészséges legyen, tisztítsa meg a hajkefék tisztaságát, rendszeresen tisztítsa meg és fertőtlenítse őket.

videó

A következő videók segítenek megérteni a különböző típusú, formájú és anyagok fésűinek tisztítását:

Fiatal anya, feleség és szabadúszó együtt. Képzettséggel rendelkező ügyvéd, amelyet a legteljesebb és legmegbízhatóbb információk gyűjtésére és nyújtására használnak. Folyamatosan javul a szakmai területen, és törekszik a személyes fejlődésre és fejlődésre.

Talált egy hibát? Válassza ki a szöveget az egérrel, és kattintson:

A mosógép használatának „gazdaságos” szokása a kellemetlen szag megjelenéséhez vezethet. A 60-nál alacsonyabb hőmérsékleten és a rövid öblítéseknél a mosás lehetővé teszi, hogy a gombák és a baktériumok a piszkos ruháktól a belső felületeken maradjanak és aktívan szaporodjanak.

A lepkék elleni küzdelem különleges csapdákat tartalmaz. A ragadós rétegben, amellyel borították, nőstény feromonokat adnak hozzá, amelyek férfiakat vonzanak. A csapdához ragaszkodva kilépnek a tenyésztési folyamatból, ami a molypopuláció csökkenéséhez vezet.

A mosogatógépben jól mosott, nem csak lemezek és csészék. Műanyag játékok, üveg mennyezeti lámpák és még piszkos zöldségek, például burgonya is betölthetők, de csak mosószerek használata nélkül.

A friss citrom nemcsak a tea esetében alkalmas: a szennyeződéseket az akrilfürdő felületéről tisztítsa meg a vágott citrusfélék felének dörzsölésével, vagy gyorsan mossa le a mikrohullámú sütőt úgy, hogy a vízzel és citromos szeletekkel ellátott tartályt 8-10 percig maximális teljesítmény mellett helyezi. A lágyított szennyeződés csak szivaccsal törölhető le.

Arany- és ezüstszálak, amelyek a régi időkben hímzett ruhák, a gimp. Ahhoz, hogy ezeket megkapjuk, a fémhuzalt a fogók hosszú ideig húzták a szükséges vékonyodás állapotába. Ennélfogva a "húzza (híg) a lassú" - "hosszú monoton munkát" vagy "késlelteti az ügy megvalósítását" kifejezést.

A ruháktól különböző foltok eltávolítása előtt meg kell találnia, hogy a kiválasztott oldószer mennyire biztonságos a maga számára. Kis mennyiségben alkalmazzák a dolog egy láthatatlan területére rossz oldalon 5-10 percig. Ha az anyag megtartja szerkezetét és színét, akkor a foltokhoz juthat.

Ha a terhesség első jelei a nem rendezett pelletek formájában jelennek meg a kedvenc dolgodon, akkor egy speciális gépi borotva segítségével megszabadulhatsz tőlük. Gyorsan és hatékonyan borítja a laza szálakat egy ruhába, és tisztességes megjelenést ad a dolgoknak.

A PVC fóliából készült feszített mennyezetek 70-120 liter víz ellenállhatnak 1 m 2 -es területükön (a mennyezet méretétől, a feszültség mértékétől és a film minőségétől függően). Tehát nem tudsz félni a fenti szomszédok szivárgásától.

A só talpából eltávolítani a skála és a szén a legegyszerűbb módja. Tegyünk egy vastag sót a papírra, melegítsük a vasat a maximálisra, és néhányszor nyomjuk le, majd vasaljuk rá a sós szőnyegre.

http://hozpedia.ru/kak-pochistit-raschesku.html

Hogyan tisztítson és mosson hajkefét otthon?

A hajkefe hajról és szennyeződésről való tisztítására többféle lehetőség van. Különbözőek attól függően, hogy milyen anyagból készült.

A készülék rendszeres tisztítása nemcsak professzionális fodrászok számára szükséges. A higiénia fenntartása az otthoni hajápolás egyik fő szabálya, hogy egészségesek és szépek legyenek.

Miért van szükségem a hajkefe kefére?

Pár órával a samponozás után a faggyú elkezd felhalmozódni a haj gyökerein. Szintén a hajon sok por keletkezik, ami a levegőben lebeg, főleg a városok lakosságát figyeli.

A megjelenés rendezéséhez egy személy a nap folyamán többször használ egy fésűt. Ennek eredményeként a por, a faggyú, a szennyeződések és a halott bőrhéj apró részecskéi gyorsan felhalmozódnak a fogára, míg a laza haj könnyen marad a széles felületű masszázs keféken.

Meglehetősen kellemetlen felvenni a piszkos tárgyakat és használni őket, sőt, ha megtisztítja a szálakat ezzel az eszközzel, sokkal gyorsabban szennyeződnek.

A fésű mosása szükséges higiéniai intézkedés, amely lehetővé teszi, hogy a fej hosszabb ideig friss maradjon. Válassza ki a megfelelő fésű nagyon fontos, fókuszálni kell a haj típusára és szerkezetére. Ahhoz, hogy a megvásárolt eszköz mindig biztonságos és megbízható legyen, megtanulnia kell, hogyan kell gondoskodnia róla, hogyan kell tisztítani és hogyan kell szárítani.

Hogyan tisztítsunk egy műanyag fésűt?

A műanyag fésű olcsó, és könnyen tisztítható. Műanyag - olyan anyag, amely könnyen tisztítható és nem romlik a vízből.

A termék mosásának módja:

 • írjon be egy 40-45ºС hőmérsékletű víztartályba, és oldjon bele egy kis sampont;
 • engedje le a fésűt a vízbe, és tartsa kb. fél órát;
 • tisztítsa meg és tisztítsa meg a lágyított szennyeződést egy régi fogkefével.

Tipp Ha a fésűkagyló vastag szennyeződésű, akkor a samponba folyékony ammóniát adhat 1 tl arányban. 1 liter vízzel. Ez segít a faggyú hatékonyabb oldódásában.

Rendszeres szódabikarbóna is használható. A hajkefét nedvesen megnedvesítik, szódával meghintjük. Ezután egy kis ecsetet meg kell tisztítani. Óvatosan kell dörzsölni, mivel a szóda abrazív anyagokhoz tartozik. Ha nehéz mozdulatokkal dörzsöli a műanyagot, annak felülete durva lehet.

Ahhoz, hogy gyorsan megtisztítsa a műszert, és ne pazarolja az időt, akkor végezze el az eljárást a csap alatt, folyó víz alatt.

Mosás után a fésűt szárazra kell törölni, vagy hagyjuk megszáradni, vízszintesen. A nedves terméket nem lehet egy tokban vagy zárt dobozban tárolni.

Hogyan tisztítsunk egy masszázsfésűt?

Masszázs kefék tökéletesen megakadályozzák a hajhullást. Rendszeres használatukkal stimulálják a vérkeringést, és a vér áramlik a szőrtüszőkbe. Segít nekik, hogy több tápanyagot kapjanak és erősebbé váljanak.

A masszázsok „gyenge pontja” az, hogy nagy mennyiségű elveszett haj halmozódik fel rájuk, és ha rendszeresen nem tisztítják őket, akkor meglehetősen sűrű szőrszálak képződhetnek a portól és a szennyeződésektől.

A masszázs kefe fogai körül általában fehér-szürke patinát halmoz fel. Ez a fejbőr által választott zsír. Ebben patogén mikroorganizmusok aktívan szaporodnak.

A masszázs ecsetet szappannal vagy alkohol tartalmú oldatokkal gyorsan tisztíthatja. A Massazhku-t elég meleg, 41-43 ºС-os vízben áztatni, nagy mennyiségű sampon hozzáadásával legalább egy órán át. Később a fogakat fogkefével, pamut tamponnal vagy pamut tamponnal tisztítjuk.

Massazhku-nak jól kell száradnia, hogy belsejében ne maradjon nedvesség.

Figyelem! Ha a kefe váza nem lakkozott, akkor azt nem lehet áztatni. Ebben az esetben a fogakat alkoholos oldatokkal, tiszta alkohollal vagy acetonnal kell tisztítani.

A kefe kerek ecset

A Brashing egy kerek fésű, fém fogakkal. Könnyen megtartja elveszett haját magát, de meglehetősen nehéz, nehezebb leszállni, mint masszázs vagy lapos műanyag fésű. Egy fogpiszkálóval könnyítheti a feladatot.

Ezután a következő oldatot kell elkészítenie: 2 liter vízre, 30 ml sampont, 1 teáskanál. ammónia és 1 evőkanál. l. hidrogén-peroxid. Ebben a folyadékban a fogmosást 30-40 percig áztatjuk, majd öblítsük le és szárítjuk.

Erősen tapadó szennyeződéseket eltávolítanak egy fogkefével vagy egy kis háztartási kefével, szintetikus sörtékkel.

A kefe tisztítása egy kicsit hosszabb, mert a fésű meglehetősen terjedelmes.

Egy másik lehetőség - áztatás szóda oldatban. 1 liter vízben oldjuk 2 evőkanál. l. szódabikarbóna. Nem szükséges a fogak szódával dörzsölni, funkciója a szennyeződés feloldása.

Csakúgy, mint más termékek, a fogmosásnak jó száradást igényelnek.

Fém fésűtisztítás

Az erős és egészséges haj tulajdonosai számára ajánlott a fém fésű. Gyenge és száraz, összezavarhatják, megragadhatják és elszakadhatnak.

Nem használhat fémfésűt, ha sérült foga van.

Íme néhány módszer a szennyezés tisztítására:

 • a konyhához és a fürdőszobához tervezett száraz mosópor jól fog működni. Az ilyen szerek tökéletesen zsírtalanítják és fertőtlenítik, feloldják a sebumot nyom nélkül;
 • Egy maroknyi mosószert meleg vízzel kell hígítani, és másfél órán át áztatni kell a fésűt. Ezután tisztítsa meg a fogak közötti helyet és öblítse le folyó vízzel.

Tipp Az áztatáshoz használt mosópor mellett mosószert is használhat: sampon, folyékony szappan, tusfürdő. A tisztítás a bennük lévő felületaktív anyagok - felületaktív anyagok, amelyek a szennyeződést és a zsírt oldják.

A fémtermékek hajlamosak arra, hogy rozsdásodjanak rá, így mosás után alaposan meg kell törölni.

Hogyan tisztítsunk egy fából készült fésűt

Egy fából készült fésű otthoni tisztításához, és nem károsodásához, tudnia kell, hogy a fa termékek meleg vízben való áztatása kizárt. Egy dolog deformálódhat és megszáradhat a szárítás után. Ezután használhatatlanná válik, vagy a fa elkezd szakadni és a hajat megragadni.

A tisztítás száraz vagy nedves.

A száraz módszer magában foglalja a fogak tisztítását egy alkohol tartalmú oldattal megnedvesített pamut tamponnal. Ez segít megbirkózni a por és a faggyú felhalmozódásával. Még a szokásos orvosi alkohol vagy tripla Köln is.

Nedves módszerrel történő mosáskor a fésűt folyó víz alatt gyorsan meg kell tisztítani samponnal vagy WC-szappannal, majd szárazon kell törölni és friss levegőn szárítani.

Kifejezett módszer is van: a terméket nedves törlőkendővel, lehetőleg fertőtlenítő hatással kell tisztítani.

A fésűk használata ajánlott bármilyen típusú, száraz és zsíros hajra. A fa környezetbarát anyag, nem okoz allergiát, nem elektrifikálja a szálakat.

Tisztítószerek természetes sörtékkel

A természetes sörtékkel ellátott fésűket nagyon óvatosan kezeli szálakkal, ne szakítsa meg és ne keverje össze őket. Ajánlott a száraz haj hajlamos keresztmetszetre. Költségük magasabb, mint a műanyag és fémtermékek, ezért különleges, gondos gondoskodás szükséges.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet kefét készíteni egy természetes sörtéjű kefével:

 • először távolítsa el tőle a maradék hajat;
 • majd nedvesítsük meg vízzel és terjesszük a sampont a sörtékre;
  várjon 15 percet;
 • kefe a sörtéket egy régi fogkefével;
 • jól öblítse le.

Kényelmes eltávolítani a fésülködő hajokat egy fésűből egy hagyományos fogpiszkálóval, és tisztíthatja a sörtéket háztartási kefével. Ezt az ecsetet csak a fésű tisztítására szabad használni.

Ha a termék vaddisznó sörtéjéből készül, hetente kétszer meg kell mosni. A lószőrből vagy bálnákból származó termékek nem piszkosak. A zsíros hajok tulajdonosai jobb, ha nem egy természetes, hanem mesterséges sörtékből készült fésűt vásárolnak. Kevésbé piszkos lesz, hosszabb ideig tart, és ugyanúgy tisztíthatja a sampont.

Figyelem! Az ecseteket természetes sörtékkel nem lehet ammóniaoldattal áztatni. Mosásra csak sampont vagy edényt használhat.

A természetes sörtéjű termékek kiszárításához szigorúan a sörtéjbe kell helyezni, hogy formája ne alakuljon ki.

Különféle fésűk tisztítása (videó)

Hogyan kell fertőtleníteni a fésűt?

Piszkos fésűn nagyszámú patogén baktérium és baktérium halmozódik fel. Gyulladást okozhatnak a fejbőrön.

Ezenkívül a fésűk gyakori módja annak, hogy a tetvek és a csomók személyről emberre kerüljenek. Az ilyen gondok elkerülése érdekében fontos, hogy ne csak tisztítsa meg, hanem tisztítsa meg. A fertőtlenítő kezelés biztosítja a kórokozók megsemmisítését.

A következő módon töltheti el:

 • híg vízzel hígítsuk fel a fehérséget 9: 1 arányban. Az oldatot 1 órán át áztassa a fésűbe, öblítse le folyó vízzel és szárítsa meg;
 • készítsünk vizet és klórhexidint, egyenlő arányban keverjük össze. Az áztatás időtartama nem több, mint másfél óra;
 • Készítsünk 3% -os hidrogén-peroxid és forralt víz oldatát egyenlő arányban, 1 órán át áztassa a fésűt.

A fertőtlenítést 3-4 hetente kell elvégezni. Ha allergiás egy adott összetevőre, például a fehérségre, válasszon másik megfelelő receptet magának.

A puha alapon található keféket, szegfűszeget nagyon óvatosan kell mosni.

Figyelem! Ha bármelyik családtag tetvekkel fertőzött, akkor tisztítsa meg a ház összes fésűjét, és azonnal fertőtlenítse őket. Szintén kezelnie kell az összes hajvágót.

Használati és ápolási ajánlások

Annak érdekében, hogy a fésűk mindig tisztaak legyenek, és ne veszítsék el bemutatásukat, vegye figyelembe az alábbi ajánlásokat:

 • a termékeket hetente tisztítani kell, anélkül, hogy várnának, amíg a szegfűszeg nem keletkezik;
 • minden alkalommal a fésű használata után távolítsa el a hajat belőle;
  a tisztítás és fertőtlenítés után a termékeket minőségileg kell szárítani. Nedves környezetben a mikrobák nagyon gyorsan szaporodnak;
 • még a legkényelmesebb és legkedveltebb ecsetet is évente legalább egyszer meg kell változtatni;
  A hajápoló eszközök a személyes pénzeszközök kategóriájába tartoznak, nem szabad idegeneket használni. Kívánatos, hogy minden családtag saját fésűje legyen, még kisgyermekek számára is;
 • A fa fésűket nem szabad magas páratartalmú helyeken tárolni, például a fürdőszobában.
 • Ahhoz, hogy mindig ügyesen nézzen ki, egy kis fésűvel kell rendelkeznie az erszényedben, és tartsd azt abban az esetben, hogy ne szennyezzen olyan gyorsan. Ugyanígy kell gondoskodnia róla, mint a többi fésű otthonában.
 • Javasoljuk, hogy haját csak száraz fésűvel hajtsa végre. A nedves termékek megnövelik a haj szakadásának vagy a végeink törésének kockázatát.
http://chistsovet.ru/chistka/kak-pochistit-raschesku-ot-volos-i-gryazi/

Hogyan kell tisztítani a hajkeféket improvizált eszközökkel

Hajkefe - a hajápolás elengedhetetlen eszköze, amellyel a fürtök egy szép frizura illeszkednek, vagy egy tiszta, áramló hullámmal esnek a vállra. Azonban előbb-utóbb meg kell gondolni, hogy hogyan lehet ezt a hasznos attribútumot törölni.

Miért kefe a hajkefék, és milyen gyakran?

A fésű használatakor a "nő":

 • szőr;
 • faggyú;
 • epidermisz részecskék;
 • csomagolási létesítmények maradványai;
 • szennyeződés és por.
Idővel a haj, a bőrrészecskék és a formázó termékek maradványai felhalmozódnak a fésűre, így a szerszámot rendszeresen meg kell tisztítani.

Ennek eredményeképpen a szerszám funkcionális tulajdonságai lecsökkennek: nehezen fésülhető át a fürtökön, hogy azok áramlanak és ragyogjanak. És az összes szennyeződés, amely a szegfűszegben felhalmozódott, a hajra kerül, így zsíros és zsíros lesz. Ezért a fésűt rendszeres időközönként több tényezőtől függően kell tisztítani:

 • milyen gyakran használják a szerszámot (például egy masszázs kefét általában gyakrabban használnak, mint egy fém fésű, hogy haját hozzák létre az esti hajvágáshoz);
 • a bőr és a haj típusa (ha a fürtök és az epidermisz olajosak, a fésű gyorsabb lesz);
 • ha a haj és a fejbőr problémái vannak (ha korpásodás, seborrhea vagy göndör foltok, a szerszámnak gyakrabban kell tisztítani).

A naponta használt fésűt ajánlott 3-4 naponta tisztítani.

Hogyan kell tisztítani a szerszámot

A fésű tisztításának folyamata 3 szakaszban történik, megvalósításakor fontos figyelembe venni a szerszám alakját és az anyagot, amelyből készült.

1. lépés: Megszabadulni a hajtól

Először is el kell távolítani a száraz fésűből felhalmozódott szőrzetet. A legegyszerűbb módja az, hogy a fésűt ritka fogakkal szabadítsuk fel a kihullott fürtökből, amit az ujjaival lehet megtenni. A masszázs kefe vagy kerek kefe, valamint a gyakori fogakkal ellátott lapos hajkefék esetében ez a módszer nem működik. A szerszámok felvétele és eltávolítása további eszközök segítségével:

 • fogpiszkálót;
 • tűk;
 • kést keskeny pengével;
 • mosott kefék a régi szempillaspirálból;
 • tiszta lapos fésű (nagyon kényelmes eltávolítani a hajat, amely a masszázs kefe alján felhalmozódott).

A fogak körül erősen kusza haj, vagy a fésűs kefe hengerje ollóval vágható, hogy megkönnyítse az eltávolítást. Egy fogpiszkálóval ki lehet húzni és kihúznia a fogakkal körülvett szőrszálakat.

Van egy külön fogkefe, amellyel levettem a hajam a fésűmet. Egy ilyen eszköz használata nagyon egyszerű. Korábban tévedtem, előzetesen nedvesítettem az ecsetet, de ahogy a gyakorlat megmutatta, sokkal könnyebb megtenni, ha száraz.

2. lépés: távolítsa el a szennyeződést

A szennyezés eltávolítására szolgáló módszer kiválasztását az a anyag határozza meg, amelyből a fésű készül.

faipari

A természetes fa nem tolerálja a hosszantartó nedvességet és a kémiailag agresszív anyagokat. Ezért egy eszköz ilyen anyagból történő tisztításához:

 1. Nedvesítsük meg a vattát vagy a tampont alkohollal vagy alkohol tartalmú folyadékkal.
 2. A szennyeződések eltávolításához következetesen törölje le az összes szegfűszeget.

Ugyanígy tisztíthatja a csontból és a kürtből készült hajkeféket.

Ne mossa le a fésűs fűtőt folyóvíz alatt, és még inkább folyadékban áztassa.

Videó: hogyan lehet tisztítani egy fésűt

műanyag

A műanyag ellenáll a különböző hatásoknak, így az ilyen anyag fésűje általában ilyen módon tisztítható:

 1. Készítsünk egy edényt, amelyben a fésű teljesen illeszkedik (vagy többször egyszerre).
 2. Áztassa az oldatot egy edénybe (lásd az alábbi recepteket).
 3. Merítse bele a szerszámokba és hagyja 15-30 percig hagyni.
 4. Jól mosva folyó vízben. Ha az összes szennyeződést nem lehet eltávolítani, akkor szükségtelen fogkefével vagy folyékony ammóniába mártott pamut tamponnal távolítsa el őket.

A tisztítószer elkészítéséhez fel kell oldania egy liter meleg vízben:

 • egy evőkanál sampont vagy folyékony szappant és ammóniát;
 • egy evőkanál ammóniát, hidrogén-peroxidot és sampont;
 • 2 evőkanál sampont és 3 evőkanál ecetet 9%.
A sampont nemcsak a fej mosására lehet használni, hanem a szennyeződések eltávolítására is

Az ecet vagy az ammónia csípős illata kiegyenlíthető, ha 1-2 csepp kedvenc illóolajat ad hozzá az oldathoz. Ez az összetevő további fertőtlenítő hatással jár.

Az alaposabb tisztítás és fertőtlenítés érdekében 10 percig áztathatunk hígítatlan alkoholt vagy ecetet.

A puha "párnán" elhelyezett kefék, szegfűszeg nem áztatható. Ezeket az eszközöket törölje le egy tisztítóoldatba mártott vattapatronnal vagy felesleges fogkefével.

Videó: a fésű tisztítása szappannal és ammóniával

fém

A fém hajkeféket nem használják naponta, de frizurák létrehozása nélkül nem végezhetik őket. A készülék a következő módszerrel tisztítható:

 1. Öntsünk szódabikarbót egy kis tálba vagy csészealjba.
 2. Nedvesítse a fésűt.
 3. A felesleges fogkefét megnedvesíteni, majd szódába meríteni.
 4. Törölje a fésűt, amíg az összes szennyeződés el nem tűnik.
 5. A rozsda megakadályozása érdekében öblítse le a készüléket folyó vízben és azonnal szárítsa meg.

Természetes sörték

A természetes sörték leggyakrabban masszázs vagy kerek kefék formájában készülnek. A tisztítási algoritmus a következő:

 1. Készítse elő a tisztítóoldatot (lásd az alábbi recepteket) és öntse egy tálba vagy csészébe.
 2. Merítsen fel egy felesleges fogkefét.
 3. Törölje le a "párnát" vagy a görgős fésűt, a fogakat, körkörös mozdulatokat készítsen egy kefével a szennyeződés eltávolításához.
 4. Merítse le a fésűt 1-2 percig az oldatba, hogy leöblítse a késleltetett szennyeződést, majd ismét ecsettel járjon a műszeren. Ha a fésű és a fésű fogantyúja fából készült, nem szükséges a készítménybe meríteni, hanem 2-3-szor oldattal megnedvesített ecsettel.
 5. Töltse fel az öblítőedényt tiszta, hideg vízzel és öblítse le a fésűt. Ha a kefe fából készült, akkor a mosogató fölött kell tartani, hogy bőségesen nedvesítse a sörtéket a szórópisztolytól, amíg az áramló víz tiszta lesz.
 6. Tiszta, száraz ruhával távolítsa el a fésű felesleges nedvességét a szerszám áztatásával. Meg kell nyomni elég keményen ahhoz, hogy eltávolítsa a vizet a "párnából". Tegye le a fésűt egy sörtével egy tiszta, száraz törülközőre, és hagyja éjszakán át, hogy teljesen megszáradjon.

A természetes napsütéses fésű mosásához a meleg vizet egy literben oldva készíthetjük:

 • 5-10 csepp teafa illóolaj;
 • egy evőkanál sampon és szódabikarbóna (ez az opció alkalmas azoknak, akiknek fejbőre érzékeny vagy allergiás reakciókra hajlamos).
Teafa illóolajat használhatunk a fésű természetes sörtéjű tisztítására.

A sampon helyett egy aprított háztartási vagy baba szappan illeszkedik.

Videó: tisztító fésű samponnal és szóda oldattal

turmalin

A turmalin fésűk általában lapos vagy fésű alakúak. A tisztítás sorrendje:

 1. Készítsen tisztítószert (lásd az alábbi recepteket).
 2. Dörzsöljünk egy fogkefét vagy egy vattát a tisztítószerbe.
 3. Törölje le a termék minden szegfűt.
 4. Öblítse le a fésűt folyó vízzel.

Mivel tisztító készítmény használható:

 • szódabikarbóna;
 • ecetsavoldat (2 evőkanál liter liter vízben).

A turmalin egy szilárd ásványi anyag, amelyet rádióelemek, ékszerek, orvostechnikai eszközök és hajkefék előállítására használnak, ami gyógyító hatást biztosít.

http://navseruki.guru/chistka-i-uhod/kak-pochistit-raschesku.html

Tisztítsa meg a fésűjét - semmi sem könnyebb

Idővel szennyeződések jelennek meg a hajkefe - por, zsíros lerakódások, a szennyeződések, a lakkok és egyéb eszközök maradványai között. Rendszeres tisztítása fontos higiéniai lépés. Ha ezt elhanyagolja, a haj mosás után is rendetlen lesz.

Miért tisztítsa meg a hajkefét

A fésűn a por, a fejbőr által kiváltott zsír, a haj pelyhek és egyéb szennyeződések maradnak. Mindezekből időről időre megszabadulni kell. Ha heti 1-2 alkalommal nem fújja meg a fésűjét, akkor az összes szennyeződés a tiszta hajunkra kerül.

Hajkefék - a frizurák és a napi hajápolás elengedhetetlen eszköze

A szennyezés típusai és azok kezelésének módja

A szennyezés minden típusát bizonyos árnyalatokkal eltávolítják:

  Ha meg kell szabadulnia a fésűből maradt laza hajról, a fogak között szorosan összekapcsolódva és szorosan beillesztve, használjon köröm ollóval, fogpiszkálóval, fésűvel éles fogantyúval. Ezt minden fésülés után meg kell tenni. Ha megengedi a haja felhalmozódását, a mikrobák a fésű felületén szaporodnak, mert számukra kedvező környezet.

A hajkefét hosszú fésűs fésűvel tisztíthatja

Borotválkozó hab - univerzális tisztító minden hajfésűhöz

A baktériumok szaporodnak a zsíros plakkokban, így a hajkefék tisztítására, fertőtlenítőszereket, például hidrogén-peroxidot használnak

Tisztítási módszerek

Minden anyagnak ki kell választania a saját tisztítási módját, hogy ne csak a szennyeződésekkel foglalkozzon, és megakadályozza azok megjelenését, hanem ne is károsítsa a fésűt. Eladáskor fém, műanyag, fából készült kefék, masszázs fésűk, fésűkagylók találhatók.

A fából készült hajkeféket gondosan meg kell tisztítani, mivel nem szeretik a nedvességet.

A fából készült hajkefék tisztításának módjai

Fa - a fésű előállításához használt legtermészetesebb anyag, amely nem tetszik a nedvességnek. Ezért, hogy megtisztítsuk a fésűből, ezek a módszerek megfelelőek, ahol a víz nagyon kis mennyiségben van jelen. És jobb, ha nem. Ehhez használja:

 1. A kiválasztott szerszámban megnedvesítjük a vattapálcát.
 2. Törölje le a fa fogait és a termék többi felületét minden oldalról. Az alkohol alapú folyadékok a fésű tisztításával oldják fel a port és a zsírt. A tamponon kívül egy vattapálcát is használhat: behatol az összes nehezen elérhető helyre.

A fából készült hajkeféket alkohollal vagy vodkával tisztítják

Hogyan mossa meg a műanyag fésűt

A műanyag az egyik legellenállóbb az anyag fizikai és kémiai hatására. Ezért tisztításkor nemcsak az alkoholtartalmú szereket, hanem az agresszívebb anyagokat is használják. Hajkefe a régi hajról kezével vagy fogpiszkálóval tisztítva. Ezután megszabadulnak a fejbőr által választott zsírrészecskéktől, valamint a hozzájuk tapadó poroktól. Ez többféleképpen történik:

 1. Használjon samponnal oldott oldatot: fél pohár meleg vízzel, hígítsunk egy teáskanál sampont, tegyük egy fésűbe 30 percig, majd mossuk le a terméket folyó víz alatt.
 2. Készítsünk szappanoldatot ammóniával: oldjuk fel a folyékony szappant meleg vízben (1 tonna üvegenként) és adjunk hozzá kis mennyiségű ammóniát. Ezután a fésűt fél órán keresztül a kapott termékbe helyezzük, majd tiszta vízzel mossuk.

Megoldás folyékony szappanból és ammóniából - jó tisztítószer a műanyag fésűhöz

A Kashitsa szóda és a víz horsho eltávolítja a hajkefék szennyeződését

A műanyag hajkefét szappanos vízzel, szódabikarbón és más eszközökkel tisztítják.

A fehérítő vagy hidrogén-peroxid oldata szintén fertőtlenítés. Mivel a módszer hatékony a fejbőr parazitáinak jelenlétében, például tetvek.

Videó: hogyan kell tisztítani egy hajkefét a szódabikarból

A fém fésű tisztítása

A száraz porok - konyha vagy akár mosás - jól alkalmasak a fém fésűk tisztítására. Némileg eltérő módon használhatja őket:

 1. Tisztítópor használata konyhai felületekhez (PemoLux, Biolan, Pemoxol): a terméket egy kis nedves fogkefére kell felhordani, majd a kapott fésűvel dörzsölje a fésűt, amíg a szennyeződés el nem hagyja a fémet. Az ilyen porok agresszív összetevőkből állnak, amelyek célja a zsír teljes eltávolítása. Alaposan öblítse le a tisztított hajkefét folyó vízzel, és törölje le törölközővel vagy törülközővel.
 2. Mosogatószer (1,5 tonna) Hígítsuk fel fél pohár vízre, és hagyjuk a fésűt egy fél órán át. Ezután öblítse le vízzel és alaposan szárítsa meg.

A fém olyan anyag, amelyre a rozsda nem közömbös, ezért nem lehet semmilyen módon nedvesen hagyni: a fésű reménytelenül romlik.

A hajkefe fém alapos szárítást igényel a tisztítás után

A termék gondozása természetes sörtéjű fogakkal

A természetes sörték ugyanazok a hajok, ezért samponnal moshatók meg:

 1. A hajkefe tisztítása után a megmaradt szőrzetből a sampont az egész sörtéjére osztja.
 2. Hagyjuk 10-15 percig hagyni.
 3. Helyezzünk egy pohár meleg vízbe, és használjunk egy műanyag fésűvel vagy fogkefével a sampont és az összes szennyeződést a sörtékből, ami könnyen eltűnik vele.
 4. Öblítse ki a fésűt a csap alatt és hagyja törölközőn, amíg teljesen megszárad.

A hajkefét csak sörtéjű szárításra ajánljuk. Más pozíciók deformálhatják azt.

A természetes sörték samponnal könnyen tisztíthatók

Hogyan tisztítsunk egy masszázsfésűt

Masszázs, melyet úgynevezett ömlesztett hajkeféknek neveznek, amelyek fogai szilárdan rögzítve vannak gumi vagy nejlon betétben. Ezek a termékek összetett formájúak. A tisztítás nem mindig kényelmes.

 1. A fogpiszkáló vagy a kezek tisztítják a fésűt a rajta maradt hajból. Egy műanyag fésű, fogkefe vagy még egy másik masszázsfésű is használható.
 2. Tisztító oldatot készítünk: 1 liter meleg vízben 3 evőkanál hígítunk. l. 9% ecetet, adjunk hozzá 2 evőkanál. l. sampont, alaposan keverjük össze, amíg elég hab képződik.
 3. A termékeket feldolgozzuk. Nem áztatunk: a ragasztó, amelyre a fogakkal ellátott gumit ültetik, nem tolerálja a vízbe merülést, és még akkor is szinte lehetetlen kiönteni a fésű belsejéből.
 4. Öblítsük le tiszta vízzel, és szárítsuk meg.

Masszázsfésű használatához használjon másik megoldást:

 1. 1 liter vízben 2 evőkanál. l. sampon, 1 teáskanál. hidrogén-peroxid és ammónia.
 2. A kapott szerszám törli a szennyeződést.
 3. Mossa le és hagyja levegőbe, amíg teljesen megszárad.

A masszázs fésűket nem lehet vízben áztatni

Bármely tisztító oldatban a fésülködéshez néhány csepp illóolajat vagy ezek keverékét adhatja hozzá, hogy kellemes aromát nyújtson. Grapefruit, bergamott, citrom alkalmas olajai.

Az illóolajok mosogatás után kellemes illatot biztosítanak a fésűnek

Mivel az ecsetet nem lehet az elemekre áztatni, de rendszeresen kell mosni, egyszerű módszert használhat: húzza ki az elemeket és távolítsa el a szennyeződéseket a fogakról egy mosogatószeres mosogatószerrel. Ha csak ritkán kell ezt megtenni, minden használat után el kell távolítania az összes szőrszálakat.

Az elektromos masszázs kefe tisztítása előtt vegye ki az elemeket.

Hogyan tisztítsunk egy kerek fésűt

 1. Szabadulj el a hajról egy fogpiszkálóval.
 2. Készítse elő a fenti megoldások egyikét.
 3. Merítse a fésűbe az utasításokban megjelölt időpontban.
 4. Mi lesz, mossuk, szárítjuk.

A kerek hajkefe, mint mindenki másnak, tisztításra szorul.

Videó: hogyan tisztítsa meg a szőrt és a szennyeződést egy fésűvel, szőrtelenítő krémmel

Hajápolási szabályok

Számos alapvető ajánlás van a fésű gondozására:

 1. Tisztítsa meg a termékeket hetente legalább egyszer.
 2. Ne dörzsölje el a fogakat vagy a kerethez való rögzítését: csak megszakíthatja őket.
 3. A fésűszerkezet hosszú távú használatának fontos feltétele a fésű jó tisztítása a tisztítás után.
 4. A használat után minden alkalommal megszabaduljon a hajról az ecsettel.
 5. 3 vagy 4 hónaponként a fésű megváltoztatásához.
 6. Annak érdekében, hogy a kefe vagy a fésű, amit mindig magával hord, ne veszítse el az alakját, és ne vonzza a felesleges szennyeződést - kapjon védőburkolatot.

A fedél segít megőrizni a fésű alakját és megvédi a szennyeződéstől

Vegye figyelembe a hajkefék gondozásának szabályait és tisztítsa meg őket. Válasszon egy módszert a termék típusától és anyagától függően. Tehát a hajad új erővel ragyog, a mosás nélküli kefékből származó por és szennyeződés nem fog eldőlni.

http://legkovmeste.ru/poleznye-sovety/kak-pochistit-raschesku.html