logo

Hogyan kell lágyítani a kemény vizet

A kemény víz gyakran komoly problémává válik. A felesleges kalcium- és magnéziumsók serkentik az emberi testet, valamint a háztartási készülékek munkáját. A kemény víz a gyomor-bélrendszer betegségeit, a haj, a bőr és a köröm romlását okozhatja. Ezért sokan arra törekednek, hogy a vizet lágyítsák otthon. Valójában ez nem nehéz, csak az alábbi tippeket kell használni.

Kemény víz és annak jelei

A kemény víz gyakori természeti jelenség. Mielőtt belépne a csaptelepbe, a folyadék áthalad a üledékes, meszes kőzeteken, aminek következtében különböző sókkal telített. A foszfátok, kloridok és más olyan vegyületek, amelyek nem kevésbé károsak az emberi testre, szintén beléphetnek a vízbe. Ezért kell a kemény vizet lágyítani.

A megjegyzéshez: A forralás után a káros anyagok csak egy kis része leereszkedik az aljzatba, és a maradék toxinok belépnek a testbe és maradnak az edények falán, ami végül egészségügyi problémákat okoz.

Éppen ezért sok háziasszony keresi a kemény víz lágyítását, mert az emberi test befolyásolása mellett más kellemetlenségeket is okoz:

 • fehér foltokat hagy a sötét dolgokra és ételekre;
 • a mosás során károsítja a szövetek szerkezetét, ami jelentősen csökkenti a termékek élettartamát;
 • csökkenti a mosószerek habosodását;
 • az ételek és a háztartási készülékek falain a mérlegbetétek oka lehet.

Merevségvizsgálat

Valójában a merevség egy olyan mutató, amely a folyadék összetételében a különböző sók mennyiségét jellemzi. A mérést milliméterenként (mmol / m³) vagy milligramm ekvivalensenként (mEq / l) mérjük. Minél magasabb ez a paraméter, annál rosszabb a folyadék minősége.

Víz keménység paraméterei

Lehetetlen pillantást vetni arra, hogy mennyire kemény a víz. A fenti problémákon túlmenően számos módon lehet meghatározni annak súlyosságát:

 1. "Expressz teszt". Ez a speciális jelzőfény, amely a folyadék keménységétől függően megváltoztatja a színt. Megvásárolhatja a kedvtelésből tartott üzletekben, tesztelheti a vizet akváriumokban, vagy a háztartási készülékek speciális üzleteiben.
 2. Vezetőképesség mérő. Ez az eszköz méri a folyadék vezetőképességét. Minél nagyobb a pontszám, annál súlyosabb a víz.
 3. Mosószert. Szappannal vagy mosószerrel is meghatározható, hogy mennyire kemény a víz. Minél magasabb ez a paraméter, annál kevesebb hab képződik ezen eszközök használatakor;
 4. Tea. Ha kiváló minőségű vizet öntenek egy csészébe, a tea egy perc múlva készül. A megnövekedett merevséggel ez a folyamat 5-7 percet vesz igénybe.
 5. Vízforralók és edények. Fűtéskor a fém elemeket vékony, fehér virággal borítják, amely idővel növekszik és köves lerakódásokká válik. Ha ez megtörténik, akkor az alkalmazott folyadék nagy merevséggel rendelkezik.
A kemény víz használata esetén a por és a szappan fogyasztása 25-30% -kal nő.

Vízlágyítók

A vidéki házban és a nagy házakban a vízlágyítás különböző módokon történik. Ehhez számos speciális eszközt fejlesztettek ki. Azonban ezekhez a célokhoz gyakran használnak otthoni módszereket. Az alábbiakban a leggyakoribb és leghatékonyabbak.

Szűrő kancsó

Ezek különálló térfogatú, 1,5 és 3 literes tartályok, a víz tisztítása a szűrőbetét miatt. Megtartja a folyadékban kapható sókat, különféle káros szennyeződéseket, amelyek elősegítik annak lágyulását. Az ilyen szűrő használata a konyhában a legkényelmesebb a vízlágyítás. A tisztított életet biztosító nedvesség mindig kéznél van.

A halmozott kapacitás általában átlátszó műanyagból készül. A tisztító patronokat idővel módosítani kell. Egy szűrőmodul átlagosan 200-300 literre van tervezve. A víz hatékonyabbá tételéhez a leghatékonyabb az Aquaphor, a Geyser és a Barrier által gyártott szűrők.

Az otthoni szűrők típusai

Ioncserélő lágyítók

A túlzott keménység kiküszöbölésének leghatékonyabb módja az ioncserélő vízlágyító üzem. A szűrőelemek ebben az esetben ioncserélőkkel vannak feltöltve. Miután a folyadék kiszivárgott az ioncserélő anyagon, kémiai szerkezete megváltozik. Ebben az esetben a kemény sók nem csapódnak ki, és nincs szükség további szűrőberendezésekre.

Ebben az esetben ioncserélő gyantát használunk a minőségi vízlágyítás reagenseként. Az ilyen rendszerek rendszeres karbantartást és időszakos tisztítást igényelnek. A szűrő elem megfelelő működése átlagosan 3 évig tart.

Mágneses és elektromágneses lágyítók

Ezeket az eszközöket béléscsövekbe szerelik fel egy további bélés formájában. Az elektromágneses vagy mágneses tér hatására a sóvegyületek elvesztik a felületükön való elhelyezési képességüket. Egy speciális zsákba kerülnek.

Ezt a lágyítási módszert gyakran használják magánházakban és házakban, de nem használják ivóvízhez. Az ezzel a módszerrel tisztított folyadékot csak háztartási célokra használják.

Fűtőberendezés kemény és lágy vízzel

Membránszűrő

Egy ilyen vízlágyító rendszer meglehetősen drága, de az egyik legkényelmesebb mód. A speciális eszközök, a fordított ozmózisú szűrők lehetővé teszik a kemény víz szinte desztillált vízgé alakítását. Ebben az esetben a folyadék egy speciális membránon halad át, amely szabadon halad át a vízmolekulákon, és késlelteti az egyéb vegyületeket. Az egyetlen hátránya, hogy bizonyos adatok szerint az ilyen víz nem ajánlott ivóvízhez és főzéshez, mivel hiányzik az emberi egészséghez szükséges ásványi anyag. Ezért gyakran membránszűrőket töltenek be egy mineralizálóval, a rajtuk áthaladó víz már ivásra alkalmas.

Otthoni módszerek

Speciális eszközök és vegyszerek nélkül is könnyedén megpuhulhat a víz a lakásban. Ehhez használhatja azt, ami a kezében van (só, citromsav, szóda, stb.). Az alábbiakban a legegyszerűbb módja a folyadék tisztításának a csapról.

forrás

Az egyik legegyszerűbb módja a vízlágyításnak az otthonban, speciális szerszámok használata nélkül. Magas hőmérsékleten a sóvegyületek szétesnek és leesnek az edény aljára, mint csapadék.

Ezt a módszert legjobban a víz tisztítására használják. A lágyított folyadékot mosásra, mosásra használják. De ez a módszer hátránya. Fűtés közben a tápanyagok elpárolognak, és a víz kiürül. Lehet inni, de nem lesz előny. Továbbá, az ürülék marad az edényeken, növelve a villamos energia költségét.

fagy

Ez a lágyítás legkönnyebb módja. Hála neki, a folyadék szerkezete nem változik, és a tápanyagok nem tűnnek el. Ez az alábbiak szerint történik: egy üveg csapvizet helyeznek a fagyasztóba 1-1,5 óráig. Amint lefagy, a maradék folyadékot elvezetik, és az olvadt jeget ivóvízként használják. Ennek a vízkezelési eljárásnak az egyetlen hátránya, hogy nehéz nagy mennyiségű vizet előállítani.

ülepítő

A kemény víz fokozatosan enyhén lágyabbá válik állva. Ez a káros vegyületek kicsapódása vagy elpárolgása következtében következik be. Az összegyűjtött vizet óvatosan egy másik tartályba öntjük, és a maradékot a csapadékkal öntjük.

A szilícium segít megtisztítani a vizet a káros szennyeződésektől. A köveket egy tartályba helyezik, ahol az iszapot 0,1 kg / 10 liter víz mennyisége adja. 2-3 nap elteltével a leülepedett vizet leeresztjük, és a köveket jól folyó vízben mossuk.

Citromsav és ecet

Sok háziasszony érdeklődik a haj mosására szolgáló víz lágyítására. Ebben az esetben a leggyakrabban a citromsavat vagy az ecetet használják. Ebből a célból a folyadékot egy edénybe öntjük és hozzáadjuk az ecetet, és kiszámítjuk egy evőkanál 2 literre. Ha citromsavat használunk, akkor egy teáskanál elegendő egy ilyen térfogathoz.

Használat előtt a kapott oldatot néhány percig infundáljuk, majd hajra és mosásra használjuk. A vizet inni nem ajánlott, mert nagyban növeli a savasságot.

Szódabikarbóna és szóda

Ez a mérséklési módszer meglehetősen hatékony, mert folyadékban nemcsak a káros szennyeződések mennyisége csökken, hanem a savasság is csökken. A 10 liter víz tisztításához két teáskanál szódabikarbóna vagy egyszódás szóda szükséges. Mosógépek esetében a leggyakrabban a Kalgont használják, mivel szódát is tartalmaz. Alkalmazza az utasításokat.

A lágyított szódavizet nem használják ivóvízként, hanem fürdéshez, öntözéshez, mosáshoz és főzéshez tökéletesen illeszkedik. A hátránya a nagy mennyiségű folyadék rendszeres feldolgozásának nehézsége.

Háztartási vegyszerek a csapvíz lágyításához

A szokásos só alkalmazása miatt a magnézium és a kalcium vízben oldódik. Ez megakadályozza a mérleg kialakulását a fűtőelemeken és az edények belsejében. Ezzel a módszerrel azonban a kémiai összetétel összetétele változik, és az ilyen módon lágyított víz nem ajánlott.

Leggyakrabban a sót a mosogatógépekben használt víz tisztítására használják. Az egyszerű használat érdekében tabletták vagy granulátumok formájában állítjuk elő.

Lehetőség van a tablettázott só vagy speciális töltőanyag megvásárlására bármely háztartási vegyi áruházban.

keményítő

A lakásban lévő kemény víz szokásos keményítővel lágyítható. Ehhez egy liter vízhez 1 teáskanálnyi anyag szükséges. Használja ezt a vizet a legjobb fürdéshez vagy mosáshoz. A kapott keveréknek kedvező hatása van a bőrre, és lágyítja a durva szöveteket is. Nem ajánlott itatni.

A víz enyhítésének egyik legegyszerűbb módja a fenntartás

Hamu és tőzeg

Az öntözéshez a víz hamvával lágyítható. Ehhez adjon hozzá 30 gramm port 10 liter vízhez, majd védje meg.

A tőzeg is vízzel lágyítható. Ehhez 100 liter tőzeg arányában 10 liter vízre kell elkészítenie a keveréket, alaposan összekeverni és a növényeket vízzel önteni.

Kamilla, len

A csecsemő fürdésekor a vizet is lágyítani kell. Ebből a célból gyakran alkalmaztak egy sorozatot, kamilla vagy lenmagot. Ezeknek a növényeknek a húslevesei jól lágyítják a vizet a fürdéshez, és megszüntetik a bőrt érintő irritációt. A termék egy liter forrásban lévő vízhez való elkészítéséhez adjunk hozzá egy evőkanál a kiválasztott növényt, és 20 percig vízfürdőn hagyjuk le. Az elkészített húsleveset közvetlenül a fürdés előtt öntjük a kádba.

Amint láthatod, nem nehéz önmagában enyhíteni a vizet. A fenti módszerek mindegyike elég hatékony, és a tulajdonos feladata eldönteni, hogy melyiket választja. Mind a szokásos csapvízhez, mind a kutakhoz használják.

http://home-gid.com/sovety/kak-smyagchit-zhestkuyu-vodu.html

Kemény víz károsodása és annak enyhítése


Mindannyian hallottunk a kemény víz veszélyeiről - nemcsak a konyhai berendezések és a fűtőberendezések, hanem az emberi test számára is. Néhányan azonban tudják, hogy a „merevségük” eltér a „származásától”, sőt, nem abszolút gonosz. Ezért ma meg fogjuk vizsgálni, hogyan lehet a víz hatékonyabbá tételét az ivóvíz és a háztartás igényeihez a lehető leghatékonyabb módon.

Kemény víz jellemzői

A víz az oldott sókból - a kalcium- és / vagy magnéziumvegyületekből keményedik ki (az utóbbiak kationjai sokkal kevésbé gyakori). Vannak más elemek, amelyek jelenléte befolyásolhatja a keménység végső mutatóit, például mangánt, stronciumot, báriumot. De befolyásuk annyira elhanyagolható, hogy egyszerűen nem veszik figyelembe.

A teljes keménységindexet általában a sók összetételének megfelelően osztják meg:

 1. Karbonát vagy ideiglenes keménység - meghatározza a Ca és Mg hidrokarbonát tartalmát 8,3 egységet meghaladó vízben. Hosszú forrással könnyen kezelhető - egy óra múlva a sók egyszerűen a magas hőmérséklet és csapadék hatására szétesnek.
 2. A nem-karbonátos keménységet állandónak nevezzük, mert nem olyan könnyű megszabadulni. Ezt a különböző savak stabil sói tartalma határozza meg, amelyek nem bomlanak, és más módon, például fordított ozmózissal kell eltávolítani.

Összességében elmondható, hogy ezek a két mutató csak a teljes merevséget adják, bár egyedileg nehéz és drága kiszámítani őket. Általában speciális reagenseket vagy indikátorszalagokat használnak a tényleges sótartalom meghatározására.

De az a tény, hogy a rendszeredben kemény vízben laboratóriumi kutatás nélkül tudod megismerni. A használat során sok problémát vet fel, amit egyszerűen lehetetlen észrevenni:

 • Fehér jelek a mosott dolgokon;
 • A detergensek gyenge habzása, és ennek következtében a hatékonyságuk;
 • Mérlegelje a vízforraló falán (és képzelje el, mi történik a kazánok, mosógépek és mosogatógépek fűtőelemeivel);
 • Folyamatosan megjelenő plakk a keverőn és a mosogatóban.

A kemény víz szintén jelentős kárt okoz az emberi testnek. Az ilyen környezettel való érintkezés után a száraz bőr érzése nem más, mint a védő lipidfólia felületének mosása. És ennek a víznek a használata előzetes lágyítás nélkül, urolitiasist okozhat.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vízlágyításnak teljesnek kell lennie, még akkor is, ha ivóvízhez és főzéshez használják. A teljesen sómentes folyadék kalcium- és magnéziumionok hiányát eredményezi a szervezetben, ami negatívan befolyásolja a szív-érrendszer működését. Az ivóvíz keménységének károsodása és előnyei az orvosi paradoxonok egyike. De ez egyszerűen megengedett - az intézkedés betartásával.

Az orvosok szemszögéből a túl kemény, mint a túl lágy víz használata elfogadhatatlan. Itt meg kell ragadnod az aranyat.

A „túlzottan lágyított” víz is károsíthatja a vízellátó és fűtési rendszerek acélcsöveit - ennek következtében nagyobb korróziós kopásnak vannak kitéve, és kevesebbet szolgálnak, mint a kemény hordozót szállító csővezetékek.

Népi lágyulási módszerek

Nagymamáink is kemény vízzel szembesültek, és legalábbis a felhasználás veszélyeiről kitaláltak. Ezért elég egyszerű és megfizethető módszerek a lágyításra a népszerű bölcsesség malacka bankjában. A legnépszerűbbeket adjuk.

Forrás (és nem az elektromos vízforralóban, hanem a tűzhelyen, mivel a keménység sók bomlásának kívánt hatása csak hosszabb fűtéssel érhető el). Ezt követően a folyadékot hagyni kell egy napig leülepedni, és csak akkor óvatosan le kell üríteni, anélkül, hogy az üledéket alulról felkeverné.

A fagyasztás szelídebb, ami lehetővé teszi, hogy legalább részben megőrizze a vízben lévő hasznos anyagokat, és ne rontja az ízét. Az átlátszó tartályt vízzel kell küldeni a fagyasztóba, és ellenőrizni kell a fagyasztást. Amint a teljes térfogat 75-80% -a jéggé alakul, az edényt kivesszük és a folyékony maradékot kiszárítjuk - a sók koncentrálódnak benne, ami nagy merevséget biztosít.

Védekezés. Csak vizet kell öntenie bármilyen tartályba, és 3-6 napig eltávolítani a napból. Ezután gondosan le kell üríteni a felső rétegeket az üledék zavarása nélkül. A víz inni nem alkalmas, de háztartási használatra - teljesen.

Szilícium vagy shungit hozzáadása - ásványok, szó szerint abszorbeálják a keménység sóit. Nagyapjaink a szilícium vakolat kútjait bélelték a bennük tárolt víz lágyítására. Egyszerűbb mód áll rendelkezésünkre: csak a steril szilícium- vagy shungit köveket kell leereszteni egy ivóvízzel ellátott tartályba. A természetes abszorbensek 2-3 nap múlva magukba szívják a sókat, bár sokan azt javasolják, hogy ezt az időszakot egy hétre növeljék.

A szappanosítás az egyik módja annak, hogy vizet készítsünk mosásra. Szükséges lesz 15-20 g háztartási vagy WC-szappan dörzsölése, majd 0,5 liter vízzel hígítani a teljes feloldódásig és a hab megjelenését. Ez az mennyiség elegendő egy vödör folyadékhoz, amely után meg kell védeni mindent legalább egy éjszakán át - a szappan reagál a sókkal és elküldi azokat az üledékbe. Reggel az oldatot óvatosan egy másik tartályba öntjük, és bórsavat (2-3 evőkanál. L) adunk hozzá.

Modern módszerek

Számunkra, a modern emberek, könnyebb módja van a kemény víz lágyítására. Elég, ha ioncserélő gyantákkal ellátott lágyító szűrőket vásárolnak és beágyaznak az ellátórendszerbe. Ezek kettős tartályok, és ezen az alapon dolgoznak:

 1. A kemény víz belép a rekeszbe a gyantával, amely „kivonat” belőle kalciumionokat, magnéziumot és más alkáliföldfémeket.
 2. A kimerült folyadék a szokásos asztali sóval folyik a második tartályba, ahol nátrium-ionokkal gazdagodik - sokkal hasznosabb a test számára.
 3. A „káros” elemekkel rendelkező maradékokat a csatornákkal együtt eltávolítják.

A kijáratnál a normál keménységű, biztonságos és ízletes, lágyított vizet kapjuk. Használható mind hazai, mind ivóvíz vagy főzéshez.

A különböző országoknak megvan a saját merevségük. Az ivóvíz legmagasabb mutatói 7 mEq / l-re vannak beállítva, technikai szempontból legfeljebb 9 mEq / l.

A lágyító hatást a folyóvíz után fordított ozmózis rendszeren keresztül is elérhetjük. Teljesen másképp működik: folyadékot ereszt egy speciális membránon keresztül, nagyon kicsi pórusokkal (0,0001 mikron méretű), és molekuláris szinten megtartja a szennyeződéseket. Így a vizet nemcsak sókból, hanem baktériumokból és más idegen elemekből is szabadítják fel, majdnem csak desztillátumba fordulnak.

Sajnos, rendszeres fogyasztása több kárt okoz, mint jó. Ezért az ilyen víz tisztítása és lágyítása után kívánatos a mineralizátorok rendszerén áthaladni, amely biztonságos anyagokkal gazdagítja és helyreállítja az optimális merevséget. Azonban a háztartási felhasználásra eléggé alkalmas.

Továbbá, a berendezések kemény víz elleni védelmére használjon különböző adalékanyagokat:

 • Élelmiszer, szóda;
 • Citromsav;
 • ecet;
 • Minden polifoszfát alapú vízlágyító (Calgon, Eonite, Sodasan, stb.).

Mint látható, több mint elegendő módja van a modern és a „népi” lágyításnak. De a jövő technológiájától függően ki kell választania a megfelelő technológiát. Fontos megjegyezni, hogy a kémiai módszerek (az ioncserét kivéve) nem alkalmasak ivóvíz előállítására - csak technikai igények kielégítésére alkalmasak.

http://kuhniclub.ru/santehnika/kak-smyagchit-zhestkuyu-vodu.html

Lehetőségek a víz vízlágyító rendszerből, kútból vagy kútból történő lágyítására

A reklámtól tudjuk, hogy a túl kemény víz a mosógépek méretezéséhez és gyors meghibásodásához vezet. A gyártók nem hazudnak. A túlzott merevség nemcsak a háztartási készülékeket, hanem az egészséget is károsítja: a haj vékony és törékeny, gyorsítja a bőr öregedését, hozzájárul a vesék és a vizeletrendszer betegségeinek kialakulásához, további terhelést okoz a vérerek számára. A helyzettől függően a víz különböző módszerekkel lágyítható, ebben a cikkben áttekintjük a legkedvezőbb otthoni jogorvoslatokat.

Elmélet. A víz keménysége a kalcium- és magnéziumsók koncentrációját jellemzi a készítményben. Ezt mól / m3 (mol / m3) vagy keménységi fokokban (Oroszországban elfogadott) mérik - mg-eq / l (milligramm ekvivalens literenként). Minél magasabb az arány, annál rosszabb.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanulmánya szerint a normál víz keménysége 1-2 ° W (mg-eq / l). Oroszországban a megengedett arány 7 ° -ig tart.

A víz keménysége:

 • puha (0-2 ° W) - a természetben a mocsaras területeken található tőzegek, valamint az olvadt hó, amelyet más anyagok nem szennyeznek, belép a csoportba. Érdekes, hogy nagyon nehéz lemosni a szappant puha vízzel.
 • közeg (2.1–7 ° F) - leggyakoribb;
 • kemény (7-10 ° F) - egészségre ártalmas és veszélyes;
 • túl kemény (több mint 10 ° F) - a természetes körülmények között a karsztbarlangok tavakban, ilyen vízzel nem lehet inni.

Az anyagtól függően a víz keménysége:

 • állandó - kloridok, foszfátok, szilikátok, szulfátok és magnézium-nitrátok vízben való jelenléte által okozott kalcium, amely főzés közben nem bomlik, főleg ezeket az anyagokat csak szűrőkkel távolítják el;
 • átmeneti - a legtöbb esetben magnézium- és kalcium-hidrogén-karbonátok miatt fordul elő, amelyek felmelegítéskor bomlanak, és csöveken és fűtőberendezéseken elhelyezett skála-lerakódásokat eredményeznek, ami megnövekedett energiaköltségekhez és töréshez vezet.

Hogyan határozzuk meg a víz keménységét

A legegyszerűbb lehetőség, ha megnézzük a régió sajátos vízkeménységi térképét. Használhatunk egy kondenzométert is (TDS-mérő) - egy speciális eszközt, amely a víz vezetőképességét méri, népszerűen „szalinométerként”. Minél nagyobb a kép a képernyőn, annál keményebb a víz, mert sok sót tartalmaz. A pontos arány kiszámítható a táblázatok alapján.

A megnövekedett vízkeménység jelei:

 • a szappan és a mosószer nagyon kevés habzást biztosít;
 • néhány vízforralás után a vízforralóban tartós mérleg;
 • a mosogatás után foltok jelennek meg;
 • a víz enyhén keserű ízű (nem minden ember érzi);
 • vízzel töltött konténerek falain való letelepedés után fehér kendő jelenik meg.

Víz keménység számológép

Módszerek a víz lágyítására

1. Forrás. A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljon az ideiglenes merevségtől vegyi anyagok és összetett eszközök használata nélkül. Magas hőmérsékleten a bikarbonátok és a kalcium-szulfát szétesik, kicsapódva az edények és a fűtőelemek alján. A lágyított víz bármilyen célra alkalmas: ivás, mosás, mosás stb.

Forraljuk a vizet, hagyjuk 2-3 percig hagyni, majd lehűlni a kívánt hőmérsékletre.

 • csak az ideiglenes vízkeménység részben csökken;
 • korlátozás - nagyon nehéz az összes hazai szükségletet forralt vízzel biztosítani;
 • egy idő után, a méretarány miatt, a fűtési rendszereket és tartályokat meg kell változtatni vagy tisztítani;
 • vízben illékony hasznos anyagokból forralva;
 • A fűtés jelentős mennyiségű energiát igényel.

2. Védelem. 1-2 nap elteltével a közvetlen napfénytől védett helyen több település lágyítja a vizet a fúrásokból és a fúrásokból, amelyek a virágok és a beltéri növények öntözésére szolgálnak. Használható ivóvíz tisztítására, de csak akkor, ha a kezdeti keménység csak kissé magasabb a normálnál.

3. Fagyasztás. Hatékony módszer, amely nem változtatja meg a víz szerkezetét, aminek következtében az összes hasznos anyag a készítményben marad. Tegye a vizet a fagyasztóba, amikor jég jelenik meg a tartály falán, ürítse ki a folyadékot a központban.

Használjon olvasztott jeget ivóvízként vagy öntözéskor.

Hátrány: nehéz ezzel a módszerrel nagy mennyiségű vizet előállítani.

4. Élelmiszer és szóda. Kémiai tulajdonságai miatt a szóda lágyítja a vizet és csökkenti a savasságot.

Adjunk hozzá 2 teáskanál sütőport vagy 1 teáskanál szódabikarbózt 10 liter vízhez, jól keverjük össze, és várjunk, amíg az üledék alján képződik. A főzés során adjunk hozzá 1 teáskanál szódabikarbót 3 liter vízhez, hogy a gabonafélék és a zöldségek jobban legyenek.

 • a lágyított szódavizet nem lehet ivóvízként használni (kivéve a forralást);
 • a nagy mennyiségű víz folyamatos feldolgozásának összetettsége.

5. Ecet és citromsav. Részben csökkenti a merevséget, de jelentősen növeli a savasságot, így ezek az alapok nem ajánlottak ivóvízhez. Gyakran kozmetikai célokra használják.

A haj mosására szolgáló víz lágyításához adjunk hozzá 1 evőkanál ecetet (1 teáskanál citromsav vagy egy citromlé) 2 liter vízhez, keverjük össze. Használat előtt hagyja 4-5 percig főzni.

6. Kő (főzés) só. Ez a nátrium-klorid, amely feloldja a vízben lévő kalcium- és magnéziumsókat, megakadályozva a fűtőberendezések skálázását. A kémiai összetétel és ízváltozás miatt ez a módszer nem ajánlott ivásra.

Alapvetően a só lágyítja a mosogatógépekhez szánt vizet. A használat megkönnyítése érdekében a gyártók a sót szemcsék és tabletták formájában szállítják, de a legtöbb esetben a javasolt anyag összetétele nem különbözik az asztali sótól.

7. Vegyszerek. Először is, ezek a Calgon, Finish és mások által támogatott márkák, amelyeket por vagy tabletta formájában értékesítenek. Alkalmazza az utasításokat. Eladott háztartási vegyi üzletekben.

Hátrány: csak a mosáshoz használjuk a vizet.

8. Szűrők. Univerzális rendszerek nagy mennyiségű kemény víz lágyítására és a káros szennyeződések eltávolítására. Függetlenül tud működni vagy csatlakozhat a vízellátáshoz. Ezek különböznek a tervezés és a cselekvés elve között.

A víz keménységének csökkentésére szolgáló rendszerek típusai:

 • Szűrő kancsó - 1-3 literes térfogatra tervezve, ivóvíz tisztítására, tea vagy kávé készítésére. Speciális patronnal működik. A használat intenzitásától és a víz kezdeti keménységétől függően legfeljebb 2 hónapig tart, majd a szűrőbetét cseréjét igényli.
 • Ioncserélő rendszerek - szűrjük meg és lágyítsuk a keménységű vizet speciális ioncserélő gyantákkal és sóoldattal (az anyagok különböző tartályokban vannak). Ezeket a szűrőket nagy teljesítmény és viszonylag könnyű karbantartás jellemzi. Hátrányok: nem alkalmas ivóvízre, a reagensek rendszeres cseréjét és a csatornarendszerhez való csatlakoztatását igénylik.
 • Mágneses és elektromágneses lágyítók - autópályákon vagy bélések formájában elhelyezett vízvezetékeken. A mágneses vagy elektromágneses tér hatására a keménység sók elvesztik a képességüket, hogy méretben és speciális szeptikus tartályokba áramolják őket. Hátrány: nem alkalmas ivóvíz tisztítására.
 • A membránszűrők (fordított ozmózis rendszerek) - a vizet nyomás alatt egy speciális membránon áthaladják, amely a víz molekuláit rögzíti. Nem ajánlott a membránszűrő után vizet használni táplálkozási célokra, mert hiányzik a szervezet számára szükséges anyag.

A probléma megoldása érdekében a fordított ozmózis rendszerek egy kiegészítő modullal vannak ellátva - egy mineralizálóval, amely a tisztítást követően telíti a vizet a szükséges ásványi anyagokkal és sókkal. Hátrányok: magas költség és alacsony termelékenység.

http://chistodar.com/chem-smyagchit-vodu-dlya-stirki-i-pitya.html

Hogyan lehet lágyítani a vodkát az alkoholból

A leggyakoribbak a holdfény és az alkohol. Mindkét kezdeti termék előzetes tisztítást igényel, és a végtermék enyhítését igényli. Itt megtanulhatja, hogyan készítsen otthonról a vodkát, tisztítsa meg mangánnal, faszénnel, tejjel vagy fagyasztással, majd lágyítsa azt glükózzal vagy fruktózzal.

A recept a vodkából otthonról: tisztítás

Vodka házi készítésű, nem kétséges, hogy az ipari. Mielőtt otthon készítené a vodkát, annak érdekében, hogy az ital ízletes és kiváló minőségű legyen, a holdfényt (ha az eredeti terméket veszi fel) a lehetséges módon meg kell tisztítani. Alkohol használata esetén azt is meg kell tisztítani.

A vodka elkészítéséhez otthon vett alkoholt és vizet. Természetesen vizet is lehet venni a csapból, de akkor nem kapunk vodkát, hanem hígított alkoholt. Célunk kissé más. A palackokban értékesített vizet meg kell tisztítani, ivni.

A tiszta alkohol:

A mangán (1 liter alkoholra, 1-2 g kristályos kálium-permanganátot) 50 ml desztillált vagy hideg, forró vízzel hígítva, öntsük az alkoholba, alaposan keverjük össze és hagyjuk 10 órán át. Ezután, óvatosan, hogy ne rázza meg a kicsapódott csapadékot, tisztítsa meg a folyadékot tiszta ruhával vagy papíron.

A házi vodka receptje szerint az alkoholt faszénnel (kész vagy házi készítésű) is meg lehet tisztítani. Ehhez tegyük a zúzott faszenet alkoholtartalmú tartályba 50 g szénláncra 1 liter alkoholra, tartsuk 20 napig, 12 óránként rázva. Húzzuk meg a ruhát (flanel).

Vagy: a szén széndobozba (50 g szén 1 liter alkoholra), naponta 3-4 alkalommal rázzuk 7 napig, majd 7 napig ragaszkodjunk, nem rázva. Szintén feszítse át a ruhát.

Vagy: egy aktív szénszűrő kiváló szorbens. Vegyünk egy megfelelő méretű tölcsért, tegyünk egy vékony vattát, egy gézréteget, majd egy aktív szénréteget (50 g / 1 l tisztítandó folyadék); tekerje át a géz széleit a tölcsér belsejében úgy, hogy a szén ne felugrik; Szűrje át a szénen 2-3 alkalommal. Ezt követően a házi vodka megszerzi a jellegzetes szagát és ízét.

Ezenkívül, mielőtt a vodkát otthon készítené, az alkoholt fagyaszthatja. Az alkohol fagyasztásához vastag üvegedényekbe, például pezsgős palackokba, parafaba öntsük az alkoholt, tegyük néhány napig a fagyasztóba, vagy fagyasszuk ki. A víz és a szennyeződések jéggé válnak, és a nem fagyasztott alkoholt le kell engedni.

Tejtisztítás: 6 liter friss (előnyösen friss) tejet adjunk hozzá 6 liter alkoholhoz, jól keverjük össze és desztilláljuk.

Hogyan készítsünk otthon vodkát: keverés és lágyítás

Továbbá, az alkoholból származó vodka otthonról történő felírása szerint a tisztított forrásterméket és a vizet össze kell keverni, de tegye meg helyesen:

Öntsünk vizet egy nagy tartályba, majd fokozatosan, csepegés közben, öntsük a tisztított alkoholt. Arányok - 1: 1. Ha éppen ellenkezőleg, a vizet alkoholba öntik, a folyadék zavarossá válik. Nem katasztrófa, de a megjelenés nem ugyanaz.

Zárja le szorosan a tartályt, és hagyja állni.

Az alkoholból származó vodkának otthonról történő lágyításához egy lágyítószert kell hozzáadnia, és az alkoholos ital készen áll:

 • 20 ml glükózt per 1l folyadék;
 • a fruktóz, a szőlőcukor vagy a méz ízlése (adjunk hozzá egy kicsit, és próbálkozzunk);
 • cukorszirup - őrölt cukor (jeges cukor) és hűtött főtt víz 1: 1 tömeg%. Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá cukrot vagy port, keverjük össze, forraljuk fel és főzzük keverés közben, alacsony hőmérsékleten, mindig eltávolítva a habot. Amikor a hab megszűnik, öntsük a szirupot egy megfelelő edénybe, és hagyjuk állni. Túl vastag szirupot hígítsunk vízzel, és forraljuk fel egy kicsit. Adjunk hozzá 1 teáskanál 1 literre.

Hagyja újra az italt. Ha a vodka nem eléggé ízletes, szűrje meg a lehető legjobban.

Forrás: http://www.alcorecept.ru/vodka/kak-sdelat-xoroshuyu-domashnyuyu-vodku-iz-spirta.html

A második komponens a vodka előkészítésében - lágy, tiszta víz. Alkohol termesztéséért tavasszal vagy egy palackban árusított boltban kell lennie. Ügyeljen a megvásárolt víz sótartalmára. A címkéken a gyártók jelzik a só mennyiségét. Minél kevesebb a tartalma, annál jobb a vodka előkészítésének folyamata. A desztillált vagy főtt víz nem ad a kívánt eredményt - ilyen vízben nincsenek olyan anyagok, amelyek lehetővé teszik az alkohol jobb oldódását.

szőlőcukor

A vodka harmadik összetevője a glükóz. A következőképpen állítható elő: 1 liter vízben 1 kg cukrot oldunk fel és forraljuk fel. A forró folyadék felületén megjelenő habot rendszeresen eltávolítjuk. Amint a hab eltűnik, a szirup kész. Néha citromsavat, narancsot vagy citromlét adnak az íz javításához.

A vodka alkoholtól való előállításának folyamata

A 90 fokos alkoholt tartalmazó 40 fokos vodka megszerzéséhez víz és alkohol keveréke szükséges az alábbi arányban: 1,3: 1. Ez azt jelenti, hogy a glükózszirup a keveréshez használt víz része. Ezekkel az anyagok arányával a molekulák maximális oldódása és keverése történik, ezért a 40 fokos vodka szilárdsága optimálisnak tekinthető.

A keverési folyamatnak saját jellemzői vannak. Először készítünk víz és hideg szirup alkoholmentes keverékét. Ezután az elegyhez hozzáadjuk az alkoholt (nem fordítva) a fenti arány szerint. Ha vizet öntenek alkoholba, a folyadék azonnal zavarossá válik, és a termék minősége alacsony lesz. Alapos keverés után a vodkával ellátott tartályt több órán át hidegen kell elhelyezni.

Alkohol Vodka tisztítás

A következő szakasz a vodka tisztítása. Meg kell dobnia a keletkezett alkoholos aktívszenet, néhány tablettát. Óvatosan keverjük össze a vodkát, hogy a tabletták feloldódjanak benne. A keveréket szobahőmérsékleten 2 órán át áztassa. Feszítsük át egy vastag ruhát, és öntsünk egy edénybe, töltsük fel őket a legszélső szélekre. Ezután óvatosan parafa kell, hogy legyen, és néhány napig hagyja főzni. Ha a levegő belép, a vodka oxidációja következik be. A vodkában levő adalékanyagok hiányában az eltarthatósága korlátlan.

Különböző alkoholtartalmú italok készítésénél hasznos lehet a vodka alkoholból történő előállítása. A gyógynövényeket, fűszereket, bogyókat élelmiszer-adalékanyagként vagy termékfestékként használhatja. Tehát amikor hozzáadjuk a gyömbért, a vodka színe sárgára változik, és a melissa vagy a torma zöldre vált. Az íze ennek megfelelően változik. Több napig ragaszkodhat a citrom vagy narancs héjához, és egy alkoholos terméket kaphat citrus illattal. Az adalékanyagokkal kísérletezve megtudhatja a kívánt ízű italt.

Általános ajánlások

Az alkoholból készült vodka gyártásakor különböző komponenseket használnak. Kötelező:

 • jó minőségű vagy orvosi etil-alkohol;
 • ivóvíz, teljesen tiszta, puha, nem főtt;
 • glükóz vagy cukorszirup.

A házi készítésű alkoholos ital íze további összetevőkkel módosítható:

 • Acetic Essence
 • tej,
 • méz
 • citromsav
 • cukor,
 • citrusfélék héja,
 • fekete bors és így tovább.

Ajánlások a vodka előállítására:

 • Az alkohol és a víz összekeverésének ideális aránya 2: 3;
 • jobb, ha a folyadékot nem térfogatban, hanem tömegben keverjük össze;
 • adjunk vizet az alkoholhoz, vagy fordítva nem fontos;
 • az íz javítása érdekében különböző növényi anyagokat használhat: gyógynövények, gyökerek, virágok, stb. ragaszkodnak a vodkához egy hónapig;
 • Az íze lágyításához a cukorszirup vagy a glükóz hozzáadódik a vodkához.

Lépésről-lépésre recept

A legfontosabb dolog nem csak az alkohol vízzel való megfelelő arányban történő hígítása. A házi vodka előkészítés minden fázisa fontos. Fontolja meg a főzés minden szakaszát. Csak jó minőségű etil-alkoholt használjon.

Első lépés: víz. Megfelelően fel kell készülnie. Természetesen a kulcs a vodka készítéséhez ideális. Ő volt az, akit régóta használnak a népművészek. De a modern városban nehéz megtalálni az ilyen vizet. Ezért azt fogjuk használni, amit kapunk.

Ilyen esetben ajánlatos a palackozott asztali vizet vásárolni. A só tartalma minimális. Ne vegyen desztillált vagy forralt vizet: az elhullott víz elvesztette az előnyeit a feldolgozás során. Továbbá, az alkohol rosszul oldódik a forralt vízben.

Második szakasz: alkohol. Az etil-alkohol ideális. De lehet, hogy orvosi és orvosi, amely tartalmazza a minimális számú különböző szennyeződéseket. A legegyszerűbb eszköz - hidrométer segítségével - ellenőrizze az alkohol erősségét. A vízzel való keverésének aránya attól függ.

3. szakasz: a fennmaradó termékek. Amellett, hogy az alkohol és a víz, glükóz vagy cukor lesz szükség, amelyből lehet tenni. Kívánt esetben a vodkához citrom, méz vagy más természetes ízek is hozzáadhatók.

A glükóz oldatot úgy készítjük el, hogy egy kilogramm cukrot és egy liter vizet keverünk. Forraljuk fel a keveréket alacsony hőmérsékleten, amíg a hab megszűnik (amit már korábban eltávolítottunk).

Negyedik szakasz: Főzés. Most meg kell határoznia, hogyan kell hígítani az alkoholt a vodkára. Szükséged lesz egy olyan erődítményre, amelyet már azonosítottál. Ahhoz, hogy 3 liter vodkát kapjunk 40 fokos szilárdsággal, a komponensek száma (96 fokos alkoholtartalommal) a következő lesz:

 • alkohol - 1250 ml;
 • glükóz - 40 ml;
 • víz - amíg egy teljes három literes dobozokba nem kerül.

Az optimális pontosan 40 fokos vodka. Egy ilyen italban minden anyag teljesen feloldódik.

Érdemes megjegyezni, hogy ha fél liter vizet és azonos mennyiségű alkoholt keverünk, akkor nem kap egy liter vizet. Az előkészítés során kémiai reakció lép fel, amelynek következtében a folyadék térfogata kissé csökken.

Szóval, kiszámoltad, hogy mennyi vizet kell hozzáadnod az Ön által használt alkohol mennyiségéhez. Hogyan adjunk hozzá: alkoholt vízben vagy fordítva? Itt a vélemények eltérőek. A következtetés nem olyan fontos!

Öntsünk vizet egy üvegbe vagy üvegbe. Adjunk hozzá egy kis mennyiségű glükózt az ízléshez. Ez jelentősen lágyítja a vodka ízét. Más termékeket is hozzáadhat: méz, fűszerek, citrushéj, stb. Keverje össze a tartály tartalmát.

Ötödik szakasz: vodka tisztítás. Sokkal több az alkohol tisztítási lehetőség. Részletesen leírtuk őket, amikor kaptunk egy receptet a holdfényből származó konyakhoz. Itt van egy módja:

 • adjunk hozzá néhány tablettát aktív szénből a kész vodkába;
 • rázza meg az italt;
 • ragaszkodjon néhány óráig (nem a hűtőben);
 • a vodka gézlemezeken vagy vastag ruhán keresztül törzsbe kerül.

Megtanultátok, hogyan készítsünk alkoholtól vodkát. Továbbra is palackozott, ragaszkodik körülbelül egy hétig, és szorosan zárt állapotban kell tárolni. Így a vodka nem válik ecettel az oxidáció miatt.

Bónusz: hogyan készítsünk konyakot a vodkából

Nem ígérünk önnek egy igazi francia erős italt. Az íze, ereje és aroma nagyon hasonló lesz a konyakhoz. Egyáltalán nem szégyellni, hogy egy ilyen italt megkülönböztetett vendégeknek kell kezelni. Nagy mennyiségben lehet főzni, és olcsó lesz. Hogyan készítsünk vodka brandyt? A legtöbb recept alapja ugyanaz. Csak a kiegészítő komponensekben vannak eltérések, amelyek a pálinkát bizonyos íz, szag és szín jellemzik.

Használjon fedővel ellátott pálinka zománcozott vagy üvegtál elkészítéséhez.

 1. Öntsük a vodkát a tálba;
 2. Adjon meg égetett cukrot;
 3. A tölgyfa kéreg, vanillin (nem szükséges, ha nem tetszik az íze), szerecsendió. Néha hozzáadnak instant kávét, teafőzőt, szegfűborsot, diót vagy fenyőmagot.
 4. Keverjük össze az összetevőket.
 5. Hagyjuk egy hónapig sötét hűvös helyen.
 6. Szűrjük át több gézréteget.

Egy ilyen ital sokkal egészségesebb és biztonságosabb, mint a boltban vásárolt megkérdőjelezhető minőségű pálinka.

Válasszon alkoholt

Szóval már eldöntötted, és elkészítetted az egyik alkoholtartalmú alkoholt. A vodka előkészítéséhez az első osztályú alkohol, a nagy tisztaság, az „extra”, a „lux” vagy az orvosi kezelés optimális lesz. Kis várakozásuk van a várban, de a fő különbség az a gabona, ahonnan beérkezett.

Természetesen alkoholt is lehet inni, és nem szenvednek a tenyésztés folyamataitól, de ez az eljárás csak mély depresszió esetén elfogadható - a probléma csak egy kicsit kissé lesz, mint a reggeli másnaposság, ami minden bizonnyal az ilyen "libáció" után következik be. Ezért az alkoholt hígítjuk.

Az alkohol hígításához előzetesen elő kell készíteni a vizet - nincs csap, kemény vagy ásványi anyag! A víz tisztának kell lennie, mint a szakadás - a kémiai összetételben szennyeződések, zavarosság, szagok és sók nélkül. Jó megoldás lenne a desztillált vagy olvasztott víz, lágyított és szűrt, azaz, mintha korrigálnánk.
A következő lépés az alkohol helyes hígítására vonatkozó bizonyos szabályok betartása.
1. szabályszám. Az alkoholt folyadékba kell önteni, nem folyékony alkoholba!

2. szabályszám. A Mendeleev aránya az alkoholfogyasztásban - csodálatos minden időkben - két rész alkohol - három víz. És nem a kötetet, hanem a súlyt vesszük alapul (így megbízhatóbb). Így 200 gramm 96% -os alkohol esetében 300 gramm vizet készítünk.

3. szabály. Miután a keverék mindkét részét összekeverik (alkohol és víz), keverni kell őket. Ezt azonban úgy kell megtenni, hogy az edény végrehajtása előtt szorosan zárja le a tartályt, és azonnal hűtse le (hűtőszekrénybe, fagyasztóba, zúzott jéggel fedje le, stb.).

4. szabály. Az így kapott alkohol és víz összetétele egy ideig (napoktól hétig) hidegben áll.

És most minden készen áll az Ön számára, de kétségbe vonják, hogy mennyire hasonlít az alkohol tartalmú folyadékhoz a vodkához, igazán jó?

Vagy csak a mezőfeltételek kifejezett opciója? És úgy döntött, hogy folytatja a kísérletet.

Alkohol Vodka recept

Ez az opció további összetevőket és további időt igényel.

Csapatunk:

 • 96% alkohol - 1 liter 250 ml
 • "Korrigált" víz - körülbelül 2 liter
 • 40% glükózoldat - 40 ml
 • legalább három liter térfogatú üvegedényben, alkohol és glükóz keveréke (óvatosan, zárt formában rázzuk össze)
 • Most összekeverjük a kapott kompozíciót desztillált vízzel, így az egész folyadék térfogata három literre csökken.
 • tegyük a vodkát 2 hétig a hűtőbe
 • hogy a vodka kristálytiszta legyen, a legjobb, ha az aktív szénnel is adszorbeálódik. Ehhez pár - három szént tartalmazó tablettát - dobunk alkoholunkba, és 3 órán át szobahőmérsékleten hagyjuk. A szén, mint szivacs elnyeli az összes káros anyagot, és egy meghatározott idő elteltével az italt egyszerűen egy sűrű ruhával szűrik.

Ez a recept vodka nem túl rossz. De ahogy mondják, nincs tökéletes korlát.

Jó minőségű vodka

Ennek a változatnak az alapja az előző recept szerint elkészített vodka.

Tehát mindannyiunknak szüksége lesz - mindhárom literre (ha szükséges, kevesebbet is igénybe vehet). Ehhez hozzáadódik az íz - természetes méz (legfeljebb 1:10), cukor és citromsav (legfeljebb 1 teáskanál). Ezek az összetevők megkönnyítik az ízét és megszüntetik az alkohol ízének utolsó nyomait. A komponensek hozzáadását követően szükséges, hogy legalább három napig ellenálljon a mintának, és hűtse le.

De ha úgy tűnik, hogy ez az opció túlságosan magas az Ön számára, akkor próbálja meg otthon készíteni a vodkát.

Az ilyen vodka azonban nem különbözik semmilyen módon a korábbi gyártási technológiájától. A kérdés csak az aromában van. Ehhez egy hétnél régebbi vodkát kaptál - egy másikra ragaszkodsz a citrom vagy narancs, a fenyőmag vagy a héj, a nyír rügyek bőrén, vagy válasszon citruslevet (citrom, narancs) vagy áfonyát.

Kívánt esetben a citrusok helyett (vagy azzal együtt) aszkorbinsavat (C-vitamint) helyezhetünk a kés csúcsára, ami mérsékelt használat esetén segít megakadályozni a másnaposságot.

1. lépés - Készítse elő az alkatrészeket

Az alkohol más. A jövő vodka minősége attól függ. Tehát a tisztítás mértékétől függően különböző kategóriákra oszlik. Alkohol:

 • orvosi;
 • vízmentes;
 • 96,2% - a legnagyobb tisztítás;
 • 96,3% - luxus;
 • 96,5% extra;
 • 96% - első osztály.

Elvben a vodka előkészítéséhez a bemutatott lehetőségek közül bármelyiket megteheti. A Lux a legjobb, és a legmagasabb osztály a legrosszabb.

A közönséges csapvíz nem alkalmas előzetes tisztítás nélkül is felhasználásra, mit kell mondani a jó minőségű vodka elkészítéséről. Az alkohol hígításához vegye ki a folyadék korrigált változatát. Az elkészített víz legyen teljesen átlátszó és színtelen. Megfelelően hígítsuk az alkoholt otthonban, vagy tisztítsuk meg a szokásos vízzel, vagy desztilláljuk.

A vodka ízléséhez az alábbi összetevőket adhatja hozzá:

 • méz
 • tej;
 • cukor;
 • citromsav;
 • glükóz;
 • ecetsav;
 • aromás adalékanyagok.

Természetesen ezeknek az összetevőknek a hozzáadása figyelmen kívül hagyható. Bármelyikük közül a vodka kellemesebbé válik, az íze jobbra változik.

2. lépés: Számítsa ki a megfelelő arányokat

A következő 2: 3 arányos hígítási arányt mindenki elismeri. Még a nagy kémikus, aki feltalálta a kémiai elemek időszakos tábláját, azt mondta, hogy két részből és 3 rész H2O-ból kell venni. Azonban jobb, ha arányokat nem a térfogat, hanem a tömeg alapján kell venni. Így pontosan kiszámíthatja a termék szilárdságát. Ha a várat szigorúan meg kell határozni, akkor használja a Fertman jelet.

Fontos! A recept szerint alkohol hozzá kell adni a vízhez. Ha nem követi ezt a szabályt, akkor valószínűleg nem lesz jó ital.

3. lépés: Tisztítás

Gyakran, amikor a vodkát otthon készítik, a tulajdonosok lágyabbá teszik azt. Ehhez végezze el a könnyű tisztítási folyamatot. Adjunk hozzá néhány aktív szenet tartalmazó tablettát a végtermékhez. Három órán át tartsuk a folyadékban 22 fokos hőmérsékletet. Most feszítse meg az alkoholt egy darab gézzel, amely több rétegben van vágva.

4. lépés: További komponensek bevezetése

Annak érdekében, hogy a vodka kellemesebb legyen, cukrot, mézet, glükózt, citromot vagy narancslét használnak. Hány extra összetevőt kell venni? Az arány az önmagát diktálja, mert minden más ízlése. Az érdeklődőknek azt tanácsoljuk, hogy ne vigyük túlzásba, mert különben nem kapod meg vodkát, hanem tinktúrát.

A méz ajánlott, hogy legfeljebb 1 részt vegyen a „kis fehér” 10 részébe. 1 liter alkoholt adunk hozzá legfeljebb 1 liter citromsavval vagy ecetsavval.

5. lépés

Miután kevert alkoholt, tedd hűvös, sötét helyre. Egy hét alatt minden kémiai folyamat leáll. Csak akkor lesz az ital teljesen kész. Palackozott alkohol - a folyamat befejeződött, meghívhatja vendégeit az asztalra!

http://schket.ru/obshhee/kak-smyagchit-vodku-iz-spirta.html

Hogyan kell inni

Az alkoholtartalmú italokat könnyű elkészíteni otthon, de ahhoz, hogy minőségi termékeket kapjunk az üzletben, sok időt és energiát kell költeni. Ha követi a technológiát, és óvatosan kiválasztja az összetevőket, az otthoni alkohol nem lehet rosszabb, mint a vásárlóik. Különösen gyakran a mesterek igyekeznek vodkát készíteni. Nézze meg az alkoholból származó nagy vodka receptet.

Ebben az esetben nem csak a termelés sajátosságainak figyelembevétele, hanem a vodka lágyabbá tételének fontossága is fontos. Ehhez titkok és trükkök vannak.

Fontos megjegyezni, hogy az elkészített ital íze és minősége közvetlenül függ a szükséges összetevők megfelelő megválasztásától. Ha ezt figyelmen kívül hagyja, akkor a kapott vodka nemcsak ízletes, hanem egészségre is veszélyes lesz.

Az összetevők kiválasztásának jellemzői

A vodka elkészítéséhez a következő összetevőkre lesz szükség:

 • etil-alkohol;
 • a víz;
 • különböző adalékanyagok, amelyek lágyíthatják a vodkát és javítják ízét.

Az alkohol az alapja a jövőbeli italnak, és választásait felelősségteljesen kell megközelíteni. Egy tapasztalatlan személy összekeverheti az etil-alkoholt a metilrel, ami elkerülhetetlenül mérgezéshez vezet. A metanol káros mérgező anyag, amely lenyelve súlyos hányást, fejfájást, látászavarokat és szédülést okoz. Ilyen zavart okozhat, hogy mindkét típusú alkohol nem különbözik egymástól ízben és illatban.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megkülönböztessük a folyadékokat, és lássuk, milyen színű lesz a láng. Az etil-alkohol egy kék árnyalatnak felel meg, és a technikai metil-zöld.

Az alábbi videó az alkohol meghatározásának módját mutatja:

A vodka következő fontos összetevője a víz. Ahhoz, hogy lágyabb legyen, válasszon palackozott bébi vizet, amelyet szinte minden élelmiszerboltban értékesítenek. Eltér a szokásos ezüsthiánytól, alacsony ásványi anyagoktól és sóktól. Ugyanakkor nem szabad szélsőséges körülmények között menni - a desztillált vagy főtt víz nem keveredik jól az alkohollal.

A puha ízű vodka előállításához gyakran használnak különböző adalékanyagokat, amelyek segítenek az alkohol specifikus ízének kevésbé kifejezett kialakításában. Nélkülük egy alkoholtartalmú ital hagyhatatlan kellemetlenséget okozhat, és szájszárazságot okozhat. A legnépszerűbb adalékanyagok: cukor, glükóz, fruktóz és glicerin. Néha frissen facsart citromlevet használ.

Komponensek a vodka enyhítésére

Az alkoholból készült vodkát otthon készítve különböző adalékanyagokat lehet használni az alkoholos italok lágyságának biztosítására. Használatuk során fontos, hogy az ajánlott arányokat tartsuk be, hogy a végtermék ízét ne torzítsuk.

A házi vodka ízének javítása és a következő összetevők használata:

 • Égett cukor. A leginkább megfizethető lehetőség, de figyelembe kell venni, hogy az alacsony minőségű szacharóz a vodka zavarosságához és az alkohol fokozott szagához vezethet. A legjobb eredmény a finomított cukor segítségével érhető el, amelyet összetörni és karamellké kell alakítani. Ehhez öntjük a serpenyőbe, és adunk hozzá egy kis vizet, hogy a konzisztenciája olyan legyen, mint a nedves homok. A kapott tömeg, nem felejtve el folyamatosan keverni, forralni, majd eltávolítani a hőből. Ajánlott arány: 1 teáskanál égett cukor 1 liter vodkára. Szüksége van két napra.
 • Glükóz. Por formájában vagy vizes oldatban kapható ampullákban - mindkettő ideális a vodka ízének lágyítására. Az optimális arány: 20-25 ml oldat 3 gramm por 1 liter vodkára 40% -os szilárdsággal. Kicsit növelheti a hozzáadott glükóz mennyiségét 30 ml-re vagy 15 grammra, de az ilyen kísérleteket nem szabad elszállítani - az alkohol édesvé válhat, ami rontja ízét és súlyosbítja a másnaposságot.
 • Fruktóz. A gyümölcscukor többször édesebb, mint a hagyományos fehér homok, így nem lehet több, mint ½ evőkanál 1-3 liter vodkát.
 • Élelmiszer-glicerin. Úgy néz ki, mintha egy színtelen folyadék lenne, amely szirupot hasonlít. Óvatosan használja a glicerin n ado-t, mivel az ajánlott arányoktól való eltérések miatt a vodka fogyasztásra nem alkalmas. Az ital lágyításához 5 ml glicerint adunk hozzá. Ha helyesen csinálod, a házi vodka különösen könnyen lesz részeg.

A monoszacharidok és glicerin mellett savanyítószereket is használnak. Ezek közé tartozik az aszkorbinsav és a citromsav. Az aszkorbinsav alkoholban oldható, és megakadályozza az oxidációs folyamatokat. 1 liter vodkához 3–5 gramm szükséges. A citromsav megegyezik az ital lágyulásának funkciójával, nem rosszabb, és hozzáadódik 2-6 gramm literenként.

Ha alaposan megközelíti a nyersanyagválasztékot, és tudja, hogyan készítse el a vodkát lágyabbá és ízletesebbé, kaphat egy minőségi italt, amely nem alacsonyabb, mint a boltok polcain. A kedvtelésből tartott italok ízének enyhítésére szolgáló összetevőket könnyű megtalálni a kedvtelésből tartott üzletekben vagy a gyógyszertárakban. Hozzáadásukkor fontos az arányok helyes karbantartása, hogy ne rontja meg az italt, megfosztva azt az eredeti ízétől.

http://how-to-drink.ru/kak-sdelat-vodku-myagche-priyatnoy-na-vkus/