logo

Hogyan hígítsuk fel a festéket egy autó festésére?

Az akril festékek elárasztották a piacot, csökkentve más fajták pozícióit. A gépkocsi varázslója akril a test legtöbb elemének, és néha a kabinnak a festésére használja. A festék alapja víz, gyorsan elpárolog és a keverék megkeményedik. Az anyag a felhordás előtt is kiszáradhat, ha a tárolási körülményeket megsértették, vagy eltartották az eltarthatósági időt, ajánlott a vastag festéket is hígítani. Sokan inkább új folyadékot vásárolnak, mint hígítják az akril festéket, a valóságban a tenyésztési folyamat könnyű, és nem igényel sok időt.

Dekoratív bevonat és alkatrészei

A festék könnyen felhordható a legtöbb bevonatra, biztosítva a tapadást és a megfelelő tartósságot. A probléma gyakran nem megfelelő konzisztenciafestékekké válik. A vastag festék egyenetlen réteget hoz létre, egyes helyeken a telítettség túlzott, és másokban az eredeti test színe ragyog. A probléma megoldásának legegyszerűbb módja az anyag hígítása. Miután eldöntötte, hogyan kell hígítani az akril festékeket, és könnyen hozzáférhető hígító folyadékot készíthet, kiváló minőségű bevonatot készíthet.

Az akril festékek könnyen alkalmazhatók a legtöbb bevonaton.

A festék mindig három fő összetevőt tartalmaz:

 • Víz.
 • A megfelelő szín pigmentje.
 • Összekötő anyagok

A legfontosabb komponens a polimer anyagok emulziója, akril összetételében. A magas műszaki, teljesítmény és könnyű alkalmazás lehetővé tette a festék használatát számos területen. A kompozíció előnyei:

 • alkalmas különböző homlokzati munkákhoz;
 • segít a belső kialakításában;
 • különböző anyagokat fest;
 • fokozott ellenállás az ultraibolya sugárzással szemben, lehetővé teszi az eszköz használatát az utcán;
 • a tartósság, az anyag nem fakul, ellenáll a pelyhesedésnek, a megsemmisülésnek és a mechanikai sérüléseknek;
 • elfogadható áron. Ma az akril az alacsony árkategóriában van, mindig előnyben részesítjük a pénz megtakarítását, bár a jellemzők tisztességes minőséget biztosítanak;
 • a kérelem nem igényel szakmai készségeket, a személy képes saját maga készíteni a festményt.

A festék nem igényel szakmai készségeket

A hígítás fontos eljárás az autó egyenletes és minőségi festésére. Bizonyos esetekben a folyadék hozzáadását akaratban hajtják végre, és bizonyos helyzetekben nem végezhető el.

A konténerre vonatkozó információk a festék szórására és a festés egyéb módszereire vonatkoznak, de a szakértők a jelenlegi feladatokra is támaszkodnak. A durva réteg esetében gyakran használunk vastag oldatot, és a végső színezést folyékonyabb anyaggal végezzük. Minden itt egyéni, de vannak olyan normák, amelyekre nem ajánlott.

Jellemzők

Az akril fontos jellemzője a természetesség, a környezet nem szenved az autóipari összetétel használatától. A gőzök és a festékből származó éles illat hiányzik. Az akril előnye a különböző árnyalatok, könnyű, hogy bármilyen színt kapjanak speciális pigmentekkel a megfelelő adagolásban.

Vízbázisának köszönhetően az anyag ellenáll a gyulladásnak. Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak az akril használatához lakóterületeken és kis helyeken. A víz gyorsan elpárolog, ami az anyag gyorsabb fagyasztását eredményezi, mint az analógok. A készítmény - akril - fontos előnye még szárítás után is hígítható, így az anyag visszatér az eredeti formájához. Csak tudni kell, mint az akrilfesték részeit, és az ajánlott termesztési normákat.

Auto Emel Acrylic Mobihel

Anyagkiválasztás

Tekintettel az akrilhasználat sokféleségére, a hígítási módszer és a folyadék típusa gyakran különbözik. A bútorok festésére vagy dekoráció kialakítására folyékony festék szükséges. Ez a megközelítés nem szünteti meg a szabálytalanságokat és hibákat. Ezen a területen a vizet gyakrabban használják, és az alkid festék oldószerét el kell kerülni.

De figyelmet fordítunk arra, hogy hogyan hígítjuk az autóipari festéket. 2 vezető oldószerfajta van, amelyeket a szakemberek általában előnyben részesítenek:

 • Víz. A folyadék a festék része, és a megfelelő arányban csak nem károsítja a minőséget. Az optimális sűrűség létrehozása segédeszközök használata nélkül lehetséges. A módszer olcsóbb és könnyebben használható.
 • Speciális oldószerek. Ha úgy dönt, hogy mit lehet hígítani akril festékkel, kivéve a vizet, figyelembe kell vennie az oldószer minőségének függőségét egy adott gyártónál. Általában az ajánlott hígítófolyadékokat a csomagoláson vagy a hivatalos honlapon jelentik. Az ilyen kompozíciók népszerűek a vastag festék hígítására és matt vagy fényes megjelenésre.

Ha összehasonlítás céljából az alkid festék hígítására van szükség, akkor csak egy speciális oldószert használnak. Sok gyártó a kompozíciót univerzális oldószerek tenyésztésére teszi alkalmassá, míg mások speciális folyadékokat hoznak létre és külön értékesítik.

Oldószer és annak használata

A palackokban értékesített oldószer tiszta, színtelen folyadék, specifikus aromával. A legtöbb vállalat egyidejűleg akril alapú festékeket és speciális oldószereket értékesít. Használatuk indokolt, hogy további dekoratív tulajdonságokat adjon a bevonatnak. A Mobihel, a Duxone, a Body, a Kartex stb. Hasonló megközelítéssel rendelkeznek.

Oldószer akril festékekhez Bulmat

Egy speciális hígító használatával lehetséges:

 • a bevonat különleges szerkezete;
 • fényes hatás;
 • matt megjelenés.

Az autókban a fémes festék népszerű, a legtöbb üzletben a megfelelő oldószer található. A bankokban értékesített termékek kiválasztása segít a boltban vagy a tematikus fórumon. Gyakran használják az oldószert a keményítés folyamatának felgyorsítására, ez segít a munka elvégzésében rövid idő alatt.

A különleges tulajdonságokkal rendelkező autók festésére szolgáló festék kiválasztásának lehetőségét és megadását meg kell akadályozni annak összetételének alapvető jellemzőinek csökkenésétől. Ilyen például a „Polistil” festék, amely fokozott ellenállással rendelkezik a hőmérsékletre, ha olyan oldószert vesz fel, amely hajlamos égési vagy deformációs hőre, a bevonat akár 40% -át is elveszíti.

Az ilyen folyadékok terjesztésének számos módja van, a leggyakoribb besorolás a szárítási sebesség:

 • gyors. Aktívan használják alacsony hőmérsékleten, segíti a festék rögzítését az autóban nehéz körülmények között;
 • átlag. Klasszikus kompozíciók, nagyobb számban;
 • alacsony. Ideális magas hőmérsékleten, mivel az anyag megakadályozza a túlzott párolgást.

Hígító akril festékekhez Mr. Színhígító 1

A jellemzőkre gyakorolt ​​fő hatás az az arány, amelyben a készítményt hígítani kívánják. A kiömlőnyíláson levő folyadékok tartománya nagymértékben változik, kiválasztása a különleges követelmények figyelembevételével történik. Akril festékkel festhető szinte átlátszó rétegként és nagyon telített színnel.

Hogyan kell tenyészteni

A művelés módja sokkal egyszerűbb, mint a zománcok, de az alkalmazási módtól függ. Ha a festő festékfestékkel festeti a felületet, a folyadékot hígabbra készítik.

Sok oldószer van, de azokat, amelyek alkalmasak fémfelületekre, ki kell választani. Az építőiparban vagy az autóiparban vásárolják őket. Ha vízzel kívánja használni, akkor desztillált, adalékanyagokból kell tisztítani, mivel az akril valamivel igényesebb, mint a zománcok. Ha kétségei vannak az oldószerek konzisztenciájával vagy típusával kapcsolatban, akkor ajánlott kis adagokban vizsgálati keveréket készíteni.

Napjainkban számos alapvető arányt és módszert fejlesztettek ki az autók festésére:

 • 1/1. Alkalmazza a kezdeti, durva rétegeket az alacsony zsírtartalom és az ecsettel való könnyebb alkalmazás miatt;
 • 1/2. Gyakran használják a másodlagos rétegben, a kefe jobban impregnálható folyadékkal és vékony, egyenletes rétegeket képez;
 • 1/5. Különböző a megnövekedett tapadás, a folyadék kis pórusokba, repedésekbe és egyéb durvaságokba kerül. A texturált felületekhez való alkalmazás;
 • 1/15. Speciális feladatokhoz - gradiens vagy különleges díszítés létrehozásához, a festett felület eltérő telítettségéhez. Kiderül, hogy egy keverék, amelyben a festéket csak puha, szokatlan árnyalat adására használják. Ismétlődő rajzolás esetén vonzó megjelenés jöhet létre a gyenge és a kifejezett szín közötti átmenetre.

Oldószer akril festékekhez X-20A

Minden festék vastag keverék formájában kerül értékesítésre, így nyilvánvalóan és indokoltan felmerül a kérdés, hogy hogyan kell hígítani a festéket a szórópisztoly számára. Ha egyenletes réteget szeretnénk elérni permetezőgép segítségével, akkor jobb, ha folyékony opciókat használunk - 1/2 és 1/5 között.

A szükséges sűrűség elérése

A keverék sűrűsége hozzájárul a telített szín kialakulásához, de a valódi feladatokhoz szinte mindig szükség van a keverék hígítására. A folyékony festékmunkák könnyebbek, és a felület könnyebben állítható.

Az optimális sűrűség létrehozásához:

 • a víz. Szárítás után a kompozíció vízfestékkel nem mossuk;
 • különleges eszközök. Javasoljuk a gyártók utasításainak és tanácsának tanulmányozását;
 • oldószerek. Fontos tisztázni a készítmény tulajdonságainak megőrzését;
 • más festékek. A festékanyagok akrilcsoportja jól összeolvad.

A kiválasztás az alkalmazás jellemzőinek figyelembevételével történik.

Mi a teendő a szárított festékkel?

Ha a festéknek meg kellett száradnia, akkor a műszaki jellemzők enyhe romlása esetén visszaállítható a megfelelő állapotba. Ajánlott a víz használatának visszaállítása.

Kezdetben fel kell oldania a fagyasztott festéket. A darabot fémtartályba helyezik, forró vizet öntenek. Fokozatosan a folyadékot lehűtjük, de forró vizet adunk hozzá, magas hőmérsékletet tartunk fenn. A festékrészecskék által a víz végső felszívódását követően a pigmenthez és / vagy festéshez keverednek.

http://mensdrive.ru/poleznye-stati/kak-razbavit-krasku-dlja-avto

Hogyan kell hígítani a festéket a gép festése előtt

A kiváló minőségű bevonat, a festék és a felületek előkészítéséhez használt anyagok előállításához szükséges az utasításoknak megfelelően hígítani. Az anyag viszkozitása nagyon fontos az eljárásban.
hogyan kell hígítani a festéket

Még a felület alapos csiszolása után is festés előtt még mindig vannak szabálytalanságok és érdességek. Ha túl sűrű festéket alkalmazunk, nem lesz képes kitölteni az összes repedést és szabálytalanságot, így a festett felületen különböző hibák találhatók.

A szélsőséges és erősen hígíthatja a festéket a szórópisztolyhoz, mielőtt a járműtestet festené. Ebben az esetben másfajta problémával szembesülhet - a vastag festék nem lesz képes jól elterjedni a festett felületen, így a shagreen megjelenhet, és maga a festék is nagyon száraz lesz.

És ez nem csak a festékre, hanem a lakkra is vonatkozik, amelyen a jármű megjelenése függ, fényessége és az alkalmazott bevonat tartóssága.

Hogyan festhetünk autót? Az eredmény nemcsak a festési technológiának való megfelelésen és a festés elvégzésének megfelelő körülményein múlik, hanem arról is, hogy a festéket megfelelően hígították-e a felületre való felhordás előtt.

Szinte minden kereskedelmi forgalomban kapható modern zománc és akrilfesték már hígított, és folyékony formában kerül értékesítésre.

Mindazonáltal szükség van egy oldószer hozzáadására a keverékhez, hogy a festék jobban feküdjön a felületen, és szárítás után olyan bevonatot képez, amely megbízhatóan védi a testet a maró folyamatoktól és a különböző mechanikai sérülésektől.

Mivel az oldószer fokozatosan elpárolog a színező készítményből, mivel a pigment kiszárad, az összes oldószer besorolható e paraméter szerint:

 1. Gyors. Általában olyan esetekben használják, ahol a festést alacsony környezeti hőmérsékleten végezzük.
 2. Lassú. A mesterek akkor használják őket, ha melegek, és szükség van az autó testének festésére.
 3. Universal. A legjobb választás, hogy bármilyen szezonban használható.

Festék autófestéshez

Minden autó zománc több csoportra oszlik az indikátornak megfelelően, milyen összetevői vannak a benne lévő összetevőknek:

 • Nagyon kitöltött.
 • Közepesen kitöltött.
 • Alacsony minőségű (nem ajánlott erősen hígítani őket a munka előtt).

Ez a mutató azt határozza meg, hogy a gyártó milyen mennyiségű oldószert és más alkotórészt adott hozzá a zománchoz, hogy ne száradjon ki a színezőanyag tárolása során. Az ilyen festékeket ennek megfelelően címkézik, és használatuk előtt gondosan el kell olvasni az utasításokat.

Mennyi festékre van szükségem egy autó festéséhez? Ilyen kérdésre nemcsak azok az autótulajdonosok teszik fel a figyelmet, akik először az autót festik, de még azok is, akik már találkoztak vele. Meg kell értenie, hogy ez a szám egyedi, és különböző esetekben változhat.

Emellett a festékfogyasztást nagymértékben befolyásolja a hígítás és milyen oldószer, amit a mester erre használt. Az oldószerek típusai:

 1. Polar.
 2. Apoláris.

Festés előtt meg kell határoznia, hogy melyik oldószert használják erre a célra. A kompatibilitási problémák elkerülése érdekében, mivel a frissen festett felületen különböző hibák jelentkezhetnek, a szakértők tanácsot adnak az oldószer és az autós zománc használatáról az egyik gyártótól.

Ha a festék poláris anyagból készült, akkor az oldószert ajánljuk választani (a poláris anyaghoz tartozik: ketonok, alkoholok és más anyagok, amelyek molekuláikban hidroxilcsoport van).

Nem poláros - fehér szeszes ital, kerozin és mások, amelyek folyékony szénből készülnek. Az alkoholt whitespirit-szel helyettesítve és fordítva - szigorúan tilos.

Miután megismerkedtünk a szórópisztoly festékének hígításával kapcsolatos információkkal, ismernünk kell a viszkoziméter minden részletét. Ez egy speciális eszköz, amely a festékek és lakkok viszkozitását méri.

Általában olcsó, de értéke felbecsülhetetlen. A viszkoziméter egy kis tartály, amelynek nyílása szigorúan kalibrálva van. Ha meg kell mérni a különböző anyagok viszkozitását - használjon viszkozimétereket, amelyeknek a térfogata és átmérője eltérő.

Hány másodpercig kell a festékanyagnak átáramlani a viszkoziméter nyílásán - így a mérendő anyag viszkozitása is. Méréskor bizonyos hőmérséklet-szabályozást kell figyelembe venni, különben az adatok pontatlanok lehetnek.

Hogyan kell a festéket a szórópisztolyhoz ültetni

A színező készítmény felszíni elterjedésének sebessége és száradása teljesen függ a környezeti hőmérséklettől, amelynek hatására ezek a folyamatok bekövetkeznek. A hibák esetleges előfordulásának elkerülése érdekében a modern gyártók speciális hígítószereket állítanak elő, amelyek mindegyikét ajánlott bizonyos hőmérsékleten használni.

Hogyan kell hígítani az autóipari festéket? A képzett mesterek nem javasolják, hogy meghatározzuk az oldószer mennyiségét szemenként, és nem mérjük meg a tartalmat a festék összetételében. A legjobb, ha olyan oldószereket használunk, amelyek optimálisan alkalmasak a hőmérséklet-gradienshez:

 1. Gyors. Alacsony hőmérsékleten (legfeljebb 20 ° C) használható. Jellemzőjük felgyorsult a párolgás, és a festék gyorsabban szárad, így nincs veszélye a szennyeződések kialakulásának a felületen.
 2. Hogyan kell hígítani a festéket a szórópisztolyhoz, ha a környezeti hőmérséklet optimálisnak tekinthető a festéshez? 25 ° C-on normál oldószerek használata javasolt, amelyek párolgási sebessége átlagos.
 3. Ha a hőmérséklet 25 ° C felett van, akkor jobb, ha egy olyan oldószert vásárol, amely lassan elpárolog. Ebben az esetben a festék jól eloszlik a felületen, és tartós védőbevonatot kaphat a test számára.

Ha gyöngyben vagy fémben fest, jobb, ha lassú oldószereket vásárol. Ebben az esetben a felszínen lévő festékréteg homogén lesz, és a felhők formájában nincs hiba.

Ebben a festékkészítésben a kész autók festésére csak speciális szűrővel vagy hagyományos nejlon-állománygal kell törekedni. Most folytathatja a festést.

Mennyi festék szükséges az autók festéséhez

Az anyagfogyasztást számos mutató befolyásolja, amelyek főbbek a következők:

 • A festendő felület.
 • Jelölje a festéket (a bevonat különböző módon terjedhet).
 • Színes. Néhány pigmentet több rétegben kell alkalmazni a kívánt árnyalat eléréséhez, így az áramlás jelentősen megnőhet.
 • A felszín előkészítéséhez használt alapozók (színük is fontos).
 • A készülék szórópisztolyának jellemzői, amelyeket testfestés végez.

Ha megfelelően hígítja az autó festékét - észrevehetően befolyásolja a fogyasztást. A munka hasznos viszkoziméter lesz, de ha nem, akkor rendszeres vonalzót használhat.

http://topreit.ru/teoriya-pokraski/kak-razvesti-krasku-pered-okrashivaniem-mashiny/

Hogyan kell megfelelően hígítani a festéket autók festésére

A festési munka nemcsak a festék és a lakk előkészítését foglalja magában, hanem a megfelelő összetétel elkészítését is.

Az eredmény egésze a festőanyag fizikai tulajdonságaitól függ.

Ha a munkát a szórópisztoly használatával végzik, akkor a készítménynek folyékonynak kell lennie, így elkerülheti a foltokat. De a kezében tartva egy ecsetet, viszkózus festéket kell használni.

Általános szabály, hogy minden gyártó jelzi, hogyan kell termékeiket tenyészteni, néha csak az utasítások lehetnek kiváló promóciós események, amelyek elősegítik az ugyanazon márkát kísérő termékeket, de nem lehet olcsó.

A költségek minimalizálása, a gép festéséhez szükséges minőségi összetevők megszerzése érdekében ismernie kell a festék, az oldószer, az interakciós körülményeik kiválasztásának kritériumait és még sok más.

A testen végzett kiváló minőségű csiszolási munkák során még mindig vannak repedések. Az összes mikro repedés kitöltéséhez érdemes kevésbé vastag festéket alkalmazni.

Ellenkező esetben kisméretű alakváltozások lehetségesek az autó felületén, amely festett.

Nem érdemes túl sokat hígítani a festéket, mert tele van pezsgővel, a felület hosszú ideig megszárad és rosszabb lesz, és ki tudja, mi lehet ez idő alatt.

Ez az eredmény közvetlenül függ a festéktől, de a lakk ugyanolyan fontos szerepet játszik, felelős a korábban alkalmazott bevonat fényességéért és tartósságáért.

De mindenesetre az oldószert hozzáadjuk a festékhez, hogy könnyebb legyen a felszínen feküdni, a kérdés csak arányban marad, ami mindenfajta körülménytől függ, ahol a festést végzik, figyelembe véve a technológiákat, a mennyiségeket és sok más pontot.

Az alkalmazott bevonat minősége a test korrózió és egyéb fizikai károsodás elleni védelmétől függ.

Az oldószerek megoszlanak a hőmérséklet és az idő függvényében, amelyre a festék kiszárad, de először el kell döntenie a festéket, hogyan kell kiválasztani?

Festék kiválasztása autófestéshez

Az alkotórészek koncentrációjától függően az összes zománcot felosztjuk: erősen kitöltött, közepére töltött, alacsony töltésű.

Az első esetben az ilyen festéket a VHS rövidítéssel jelöltük, míg az alacsony töltésűeket LS-ként rögzítettük.

"Teljesség" - olyan tulajdonság, amely felelős az anyag viszkozitásáért és illékonyságáért. A kritérium ismeretében meghatározhatja, hogy mennyi oldószert és más alkotórészt adnak hozzá a festékhez, hogy ne száradjon ki.

A festék alkalmazása előtt mindig meg kell vizsgálnia az utasításokat.

Mennyibe kerül a festék, hogy teljesen autóba kerüljön? Ez a kérdés nemcsak a kezdőknek érdekli ezt a vállalkozást, hanem a tapasztaltabb autósokat is, akiknek már sikerült ezt a kérdést felismerni.

Ennek a problémának a kezelése egyedileg történik. A felhasznált festék mennyiségét a korábban kiválasztott oldószer is befolyásolja.

Poláris és nem polárisak. Az esetleges kompatibilitási problémák elkerülése érdekében sok szakértő javasolja ugyanazon gyártó termékének használatát, mert ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljék mindenféle hibát.

A poláris komponensekből származó festéket ugyanazzal az oldószerrel keverjük össze, ahol a hidroxilcsoport anyagai - ketonok, alkoholok, stb. más anyagokat, mint például a fehérpárlat, a petróleum nem poláris anyagokra utal.

A helyettesítésre való törekvés szigorúan tilos. A konzisztencia viszkozitásának megváltoztatásához speciális műszeres viszkozimétert használhat.

Egy ilyen eszköz nem kerül olyan költségre, mint amennyire gondolsz, de szerepe pótolhatatlan. Ennek a tartálynak a lyukai kalibrálva vannak.

A munka során különböző térfogatú és átmérőjű viszkozimétereket lehet használni. Hány másodpercig áramlik ki az anyag a készülékből, a viszkozitás mutatói.

A legpontosabb adatok megszerzéséhez az eszközzel végzett minden munkának bizonyos hőmérsékleti üzemmódban kell történnie.

A kompozíció típusának helyes meghatározásához meg kell érteni, hogy milyen típusú oldószer van rögzítve a festék utasításaiban.

Például, ha az összetételben aceton van, akkor csak poláris vegyületekkel érintkezik. A xilolt és a benzolt sokan egyetemes oldószereknek tartják, ezek nem kötődnek a festék összetevőihez.

A festék- és lakk kompozícióknak saját számuk van, ami lehetővé teszi, hogy ne keverjék össze a bemutatott opciókat:

 • A 646-os szám nagyon agresszív oldószer, amely hígítja a festéket, és valóban megváltoztathatja összetételét.
 • A 647-es számú termék szintén nagyon agresszív vegyület, hígítja a nitro-zománcot és a nitrolacot, fokozott biztonságot igényel;
 • 650 - lágyabb hatás, sok festékkel és lakkal együtt használva;
 • Р-4 - festékhez, ahol a klórozott polimerek a készítményben vannak.

Hogyan kell hígítani a festéket a szórópisztolyhoz

A festék elterjedésének és szárításának sebessége a külső hőmérséklettől függ. A rossz eredmények megóvása és elkerülése érdekében a gyártók megpróbálják biztonságban játszani, és azt ajánlják, hogy minden hígítót bizonyos hőmérsékleten használjanak.

A gépjármű-zománcok folyékony formában kerülnek kialakításra, és nyitáskor nem jelenti azt, hogy készen áll az alkalmazásra, meg kell ismernie azokat az arányokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a festék könnyen és egyenletesen feküdjön le a fém felületén.

Az oldószer hozzáadása során figyelembe kell venni a festék összetételét, mert már tartalmazhat egy bizonyos mennyiséget.

Ne végezzen önmérést, és adjon hozzá oldószert a szemhez.

Ezért az autó festésére ideális oldószer, amely:

 1. Alacsony hőmérsékleten használják, a festék gyorsan szárad, így a csepegtetőnek még nincs ideje megjelenni.
 2. Ha a környezeti hőmérséklet 25 ° C, akkor figyelmet kell fordítani az átlagos párolgási sebességű oldószerre.
 3. Ha a hőmérséklet 25 ° C felett van, akkor lassú párolgási tulajdonságokkal rendelkező oldószer végez. Amikor a festék elkezd terjedni a felületen, az autó tulajdonosa szilárd testvédelmet kap.

Ha a választott szín „gyöngy” vagy „fém”, akkor semmi sem jobb, mint egy lassú oldószer.

Ez az egyetlen módja az egységes szín és más hibák hiányának.

A festék készen áll, és csak szűrésre kerül, a legelterjedtebb módja a szokásos nylon-állomány használata, csak azután, hogy a felületet festeni lehet.

Mennyi festék szükséges az autó festéséhez

A festés bizonyos mennyiségű anyaghasználatot igényel, a fogyasztás számos oka van:

 1. Milyen felületet fed le, annak méretét;
 2. A festékjel miatt a bevonat másképp terjed.
 3. A kívánt szín eléréséhez néha a festéket többször kell alkalmazni.
 4. Fontos tudni, hogy melyik primer, szín és minőség.
 5. A permetező pisztoly és annak kiváló tulajdonságai fontosak a test festésénél.

Javasoljuk, hogy olvassa el a festőkamrát, ahogy kell, és a szórópisztoly kompresszorát.

A megfelelően hígított festék nem kerül ennyire elfogyasztásra, ami lehetővé teszi mind a magas színvonalú festés megtakarítását, mind az elérését.

A viszkoziméter ugyanolyan hasznos lesz a munkában, de ha nem áll rendelkezésre, elegendő egy hagyományos vonalzó alkalmazása.

Csak tapasztalt mesterek hígíthatják a festéket oldószerrel szemmel, de kezdőknek ez az utasítás szükséges.

A kétkomponensű zománc ezt az arányt javasolja: 100 ml keményítőt és 500 ml oldószert, egy liter festékkel keverve.

Annak érdekében, hogy ne keverjük össze az arányt, a legjobb, ha mérővonalat vagy akár egy poharat használunk. Ugyanilyen fontos feladat a kívánt viszkozitás elérése.

Ha nincs eszköz a mutató mérésére - a viszkoziméter, akkor a népszerű módszert használhatja: ha a festék nem önti, hanem csepeg, akkor minden normális viszkozitással.

A festék folyékonysága fontos tényező a szórópisztoly használatakor, ebben az esetben a kis fúvókák átmérőjű eszközéhez folyékony készítmény szükséges, de ha a munkát hengerrel végzik, akkor itt fontos a sűrűség.

A festés megkezdése előtt a hígított anyagot legjobban ellenőrizni kell a bevonaton, ami nem kár, hogy használja.

A hígított anyag helyességének ellenőrzéséhez az anyag sok része nem szükséges;

Ne felejtsük el, hogy a folyékonyság közvetlenül függ a hőmérséklettől, kiderül, hogy minél melegebb, annál nagyobb a viszkozitás.

Nem szabad sokáig tartani a festéket a tartályban, idővel megfagyni, ezért a teljes körű munkához szükség lehet az oldat új részének hígítására.

http://autovogdenie.ru/kak-pravilno-razvesti-krasku-dlya-pokraski-avto.html

Hogyan kell hígítani a fém festéket?

Fémes - egy meglehetősen szeszélyes festék, amely sok szabály betartását igényli. A kompozíciót leggyakrabban az autó testének vagy motorkerékpárjának részeinek festésére használják. Ez az anyag esztétikai tulajdonságainak köszönhető. A felületre való felhordás után a festék fémes csillogást és fényvisszaverő bevonatot biztosít.

tulajdonságok

A fém a szokásos festéktől eltér az alumíniumpor jelenlétében. Általában egy kötőanyagot, pigmentet, oldószert és kis fémrészecskéket tartalmazó autós zománc. Az ilyen komponensek jelenléte lehetővé teszi, hogy nemcsak a szükséges árnyalatot adjuk a szerkezetnek, hanem a napsütéses fém hatását is. A megfelelő eredmények megszerzése azonban meglehetősen nehéz. A festéket egyenletes rétegben kell alkalmazni, különben a művelet során foltok és foltok lesznek.

A fémfesték kevésbé maró hatású, mint más anyagok. Hosszú ideig a kompozíció nem veszíti el működési tulajdonságait, és nincs kitéve külső tényezőknek. A bevonat integritásának igazi megsértése az anyag fokozatos megsemmisítéséhez vezet.

A kompozícióban lévő fém magas hővezető képessége miatt a festék nem túlmelegszik, ha napfénynek van kitéve, és nem fakul. Az ilyen festék költsége magasabb, mint az egyszerű zománcok költsége, azonban igazolja a kiadott pénzt.

Hígítási technika

A festék hígításakor a legfontosabb paraméter a viszkozitás. A bevonat minősége attól függ, hogy mennyire választja ki a kompozíció viszkozitását. A túl vastag anyag nem teszi lehetővé az összes kis pórus kitöltését és érdességét, és lehetetlen, hogy gondos felületkezeléssel is megszabaduljon tőlük.

Most eladott egy csomó kész zománcot. Ezek már hígítottak és használatra készek. Azonban a gyári összetétel alkalmazása esetén is szükséges, hogy oldószerrel hígítsuk, hogy jobban lerakódjon a szerkezet felületén. Gyors szárítást és további korrózióvédelmet is biztosít.

Minden oldószert három csoportra osztunk, a párolgási sebesség függvényében. Minden egyes éghajlathoz külön oldószer kiválasztása szükséges. Ez attól függ, hogy mi lesz a szárítás után a bevonat. A főbb típusok a következők:

 • gyorsan - alacsony hőmérsékleten használják;
 • lassú - alkalmas a meleg időben történő munkavégzésre;
 • univerzális - bármilyen körülmények között használják.

A festőfelületeket a permetező pisztoly végzi, így meg kell választania a berendezés kezelésére szolgáló vastagságot. A fő paraméter, amely a működés során figyelmet igényel, a hőmérséklet. A festék elterjedése és szárítása teljesen függ attól, hogy ez a indikátor. Jelenleg sok hígítót állítottak elő, amelyek kifejezetten különböző hőmérsékletű munkákhoz készültek. Az oldószerekkel ellentétben ezek drágábbak, de hatékonyabbak.

Nem ajánlott a vékonyabb szem mennyiségét meghatározni. A keverést kis adagokban és minden egyes alkalommal kell elvégezni a festék tartalmának mérésére. Ezért jobb, ha a nem tapasztalt emberek használják az univerzális oldószereket, amelyek bármilyen hőmérsékleti viszonyokhoz megfelelőek.

Minden festékgyártó esetében az oldószer és a készítmény megfelelő arányát jelzi. Az első lépés az ajánlott paraméterek betartása. A gyártás dátumától és a választott oldószer típusától függően azonban a keverék nem mindig biztosítja a szükséges konzisztenciát. Ezért több kísérletet kell végezni kis mennyiségű anyaggal.

Minden egyes banknál a gyártó jelzi az oldószer és a készítmény megfelelő arányát, de nem mindig teszi lehetővé a tartalom megfelelő konzisztenciájának elérését

ajánlások

Az oldószer és a festék leggyakoribb aránya 1/1. Ie a festékhez annyi vékonyabbat kell hozzáadnia. A festés helyessége azonban közvetlenül függ a készítmény felszínre való felhordásának módjától.

Az első réteg ajánlott, hogy "száraz". Egy ilyen réteg esetében 2 rész festéket és 1 rész oldószert kell hígítani. Ezáltal megvédi a szerkezetet a hibáktól. A felület simább lesz, ami egységesebb alkalmazást biztosít.

15-20 perces várakozás után egy második réteg kerül alkalmazásra. Alkalmazzon 1/1 alaparányt, és vastagan fedje le a részek felületét a pisztolytól. Nem blokkolja az alapozót, és matt felületű lesz. A teljes szárítás után az utolsó réteget ugyanolyan arányban alkalmazzuk, de finomabban.

A festés után a felületet oldószer hozzáadásával kell lakkozni a fényesség elérése érdekében. Ha a kompozíció száraz, polírozza a felületet, és elérheti a kívánt hatást.

http://kraska.guru/kraski/vidy/kak-razbavit-metallik.html

Hogyan kell hígítani a festéket az autó festése előtt

A gép festése összetett technológiai folyamat, amely szigorú követelményeket ír elő a felhasznált anyagok minőségére. A festés előtt az autófestéket oldószerrel hígítjuk, és a kívánt konzisztenciát és viszkozitást elérjük. A festék megfelelő hígításáról beszélünk ebben a cikkben.
A festék többféleképpen hígítható.
[tartalom h2]

Megtudhatja, hogy milyen típusú festéket használnak az autó festésére, és hogyan válnak el elváltak. Részletesen figyelembe vesszük az autóipari festékek oldószereit, azok fajtáit és alkalmazási technológiáját.

Festék autófestéshez

A kocsi festéshez való előkészítésének befejezése után (a deformációk, a gitt és a polírozás összehangolása) a mikrokockák szabad szemmel láthatatlanok a felületére. Annak érdekében, hogy a festéshez használt mikro-krakkoláshoz használják a kompozíciót, a festő kényszeríti a festék hígítását, ezáltal csökkentve a viszkozitását és vastagságát. A hígításnak köszönhetően az autó festéke is jobb lesz a kezelt felületen, vékony, egyenletes réteggel.

Minden típusú autóipari festék három alapvető összetevőből áll:

 1. Pigment - por alakú anyag, amely a készítmény kívánt színét adja;
 2. A kötés alapja önmagában pigment, és az anyag és a festett felület tapadását biztosítja;
 3. Oldószer, amelynek következtében az összetétel az eredeti konzisztenciát kapja.

Különböző típusú festékek fizikai tulajdonságai - sűrűség, rugalmasság, telítettség és keménység után száradnak.

A kötőanyag kémiai összetétele alapján az anyagokat három csoportba sorolják:

Az alkidvegyületek alkidgyanta - egy olajos szintetikus anyag - alapján készülnek. Ez egy egykomponensű anyag, amely alkalmazás után a lakk réteggel történő nyitást igényel. Valamennyi alkid-anyag szobahőmérsékleten, normál légköri körülmények között szárad.

Az alkid készítmények előnyei:

 • Alacsony ár;
 • Gyors szárítás;
 • Az eredeti szín tartóssága és megőrzése napfény hatására.

Melaminoalkidnye zománcok - a permetező pisztoly leggyakrabban használt festéke professzionális autók festésére speciális dobozokban. Polimerizációja magasabb hőmérsékleten történik (120-130 fok),

A gép eredeti festékének színszáma megtalálható a dokumentumban.

A melamin-alkid előnyei széles színpaletta (gyöngyház, fémes, átlátszatlan zománcok hatására készült kompozíciók) és a végső bevonat minősége. Hátrányok - anyagfogyasztás (3 rétegben történő alkalmazás) és a garázsfeltételekben való felhasználás lehetetlensége.

Az alkid zománcok háromkomponensű készítmények, szárítás után (szobahőmérsékleten) fényes felületet képeznek, amely nem igényel további lakkot. Az ilyen készítményeket 2-3 rétegben alkalmazzuk, miközben gyorsabban száradnak, mint más anyagok.

Hogyan kell a festéket a szórópisztolyhoz ültetni

Az autóipari festék oldószerét a gyártó az eredeti összetételhez adja hozzá, hogy az anyag ne tárolódjon ki a tárolás során. Mielőtt az autót festené, magának kell hígítania a festéket, és a kívánt viszkozitást biztosítani.

Az autóipari festék hígításának megválasztásakor vegye figyelembe a hőmérsékleti viszonyokat, amelyek mellett az anyag polimerizálódik (a festett felület kiszárad, miután a készítményben lévő oldószer elpárolog).

jobb itt

Ehhez a paraméterhez a festékhígítók besorolása:

 • Gyors, alacsony hőmérsékleten történő festéshez;
 • Lassú - hígítják a zománcokat, szárítják magas hőmérsékleten (az ilyen készítmények egyenletes polimerizációt és ennek következtében a bevonat legjobb minőségét biztosítják);
 • Univerzális - szobahőmérsékleten száradó festékekhez.

A gyári zománc összetételében oldószert tartalmaz, és annak kezdeti koncentrációjától függ, milyen arányban kell az anyagot a festék viszkozitásának beállításával hígítani. A komponensek kezdeti arányára alapozva az anyagokat a következőképpen osztják fel:

 • LS - alacsony töltésű;
 • MS - közepes töltésű;
 • HS, UHS, VHS - nagyon kitöltött.

A készítmény kezdeti teljességétől függően a zománc térfogatának aránya és az oldószerrel hígítva hozzáadott oldószer aránya eltér.

levegő nélkül a festéknek ilyen távolságra kell folynia

Az autóipari festék oldószerének összetételének előkészítéséhez használandó anyagnak meg kell egyeznie a gyártó által az anyaghoz eredetileg hozzáadott oldószer típusával (az információt a csomagoláson feltüntetik).

Az önfestés előtt forduljon szakemberhez

Vannak poláris és nem poláros oldószerek, amelyek kémiai összetételében különböznek:

 • A poláris oldószerek hidroxilcsoport molekulákból - alkoholokból és ketonokból állnak;
 • Nem poláris - folyékony szénhidrogénekből (ezek közé tartozik a Fehér Szesz és a kerozin).

A poláros összetételű festék visszahúzza a hozzáadott nem poláros oldószert, és fordítva. A gyártó a víz emulziót és az akril anyagokat általában nem poláros oldószerekkel, alkid- és melamin-oldalláncokkal összekeveri - nem polárisan. A Universal xilol alapú oldószer, amely kölcsönhatásba lép minden vegyülettel.

Az összetevők összehasonlíthatatlanságának elkerülése érdekében javasoljuk, hogy anyagokat vásároljon egy gyári sorozatból, vagy használja a gyártó által ajánlott oldószereket, amelyeket a készítmény használati utasításában talál.

Fontolja meg az oldószerek leggyakoribb típusait és azok hatókörét:

 1. 646 (poláris) - egy rendkívül agresszív szer, amelyet a festés után a szórópisztolyok tisztítására használnak, nem használják fel a festék hígítására (kivéve az akril kompozíciókat);
 2. 647 (poláris) - nitrokrasok és nitrolak hígítására;
 3. 650 (poláris) - a legtöbb festékre és lakkra alkalmazható, univerzális;
 4. P-4 (poláris) - alkid zománcokhoz használatos.
 5. Fehér szeszes ital (nem poláris) - hígítja az alkid- és olajzománcokat.

Hígítsuk fel a festéket a szórópisztolynak, a gyártó által a készítmény csomagolásán megadott százalékos (festék oldószer) legyen. Jellemzően az alkalmazott anyag 50-60% -os oldószert tartalmaz.

Javasoljuk, hogy szigorúan kövesse a gyári utasításokat, és ne kísérelje meg a kompozíció sűrűségét. A hiányzó mennyiségű oldószer tele van azzal a lehetőséggel, hogy egyenletes festékréteget, foltokat, ráncosodást, duzzanatot és gyenge tapadást alkalmazzunk.

A permetezőpisztoly alacsony sűrűségű festéke ezzel szemben nem teszi lehetővé a bevonat vastagságának megteremtését, elegendő mozgásteret biztosítva a későbbi polírozáshoz, mivel a rétegek a test függőleges felületéről kiürülnek.

A kompozíció tényleges viszkozitását speciális eszközzel - viszkoziméterrel ellenőrizheti, amelynek költsége 1-3 ezer rubel között változik. A viszkoziméter egy kúpos tartály, amelynek térfogata 100 cm3. az alsó lyukkal.

A festék felhordásához kényelmes a permetező használata.

Az előkészített festéket viszkoziméterbe öntjük, majd kiszámítjuk a kompozíciónak a lyukain keresztül történő kifolyásának idejét. A kapott másodperc a festék viszkozitásának mérési értéke.

Autók festésénél DIN 4 viszkozimétereket használnak, amelyek furatátmérője 4 mm. (vannak 2,6 és 8 mm átmérőjű termékek). A viszkozitásvizsgálatot 20 fokos hőmérsékleten végezzük.

A különböző típusú festékek szabályozási viszkozitása eltérő:

 • Akril kompozíciók - 19-20 mp;
 • Melaminoalkidil és alkid zománcok - 15-17 másodperc;
 • Alapozók - 20-21 másodperc;
 • Olajkészítmények - 20-22 mp.

Szükséges a lakk festése 18-20 mp viszkozitásra. Ha a mérések megnövekedett viszkozitást mutatnak, a lakkot vagy festéket további oldószerrel kell hígítani, és fordítva.

A kompozíció előkészítéséhez dimenziós tartályokat és speciális uralkodókat használnak, amelyek felületén a komponensek arányainak megoszlását alkalmazzák (4: 1, 2: 1, stb.).

Egykomponensű készítmények (alkid- és melamin-alkid-zománcok, 1K primerek) hígításakor csak az oldószert adunk az anyaghoz, ha kétkomponensű kompozícióval (2K primer, akril zománc) dolgozunk, először keményítőt adunk a festékhez (az utasításokban megadott arányban), és csak ezután az oldószer a kívánt viszkozitást eredményezi.

A keverés során a por és a mechanikai részecskék beleeshetnek a készítménybe, amelyet a szórópisztoly fúvókája blokkolhat, vagy ha nincs beépített szűrő, akkor a festett felületre kerülhet. Mielőtt az anyagot a szórópisztoly munkatartályába öntjük, szűrjük le egy eldobható tölcsérrel, vagy öntsük a festéket a nejlontartályba, amely átfedi a permetező üveg száját.

Mennyi festék szükséges az autók festéséhez

A következő tényezők befolyásolják az autó festéséhez használt anyag mennyiségét:

 • A test festett felületének méretei;
 • A bevonó rétegek száma;
 • Az anyag színe (néhány árnyalat mélységének eléréséhez több mint 3 standard réteg alkalmazása szükséges);
 • Összetétel viszkozitása;
 • Megfelelő alapozó és alapréteg;
 • A festéshez használt szórópisztoly tervezési jellemzői.

Átlagos számítások azt mutatják, hogy 150–200 ml egy ajtó vagy szárny festésére szolgál. zománcok, egy lökhárítóhoz - 200-250 ml., motorháztető - 500 - 600 ml. Ha a terület költségeiről beszélünk, akkor 1 m 2 felületre 250-300 ml kell. festeni.

A fogyasztás függ az anyag burkolási képességétől: magas az akrilvegyületek esetében, 2–2,5 literet használnak a középméretű szedán testének festésére, az alkid- és melaminoalkid-zománcok esetében pedig kb. 3 liter. zománc.

A fenti mennyiségeket az oldószertől függetlenül adjuk meg - a festék hígítása után az anyag munkamennyisége nő.

http://krasimavtomobil.ru/theory/kak-razvesti-krasku-pered-okrashivaniem-mashiny-prostoj-sposob/

Hogyan hígítsuk fel a festéket autók festésére?

A festék hígítása számos tényezőtől függ. Mint például a környezeti hőmérséklet, amelyet a szórópisztoly fog használni. Normál szóráshoz a műhelyben vagy a szórófülkében a hőmérséklet 20 Celsius fok legyen.

A hígítás attól függ, hogy hogyan festjük be a festéket. A permetező pisztoly mozgásának sebességéről, a felszíntől való távolságról és a műhelyben lévő hőmérsékletről van szó. Az oldatot úgy kell hígítani, hogy ha a permetezés nem képez túl nagy árnyalatot (vastag festék), és nincsenek foltok (túl folyékony festék).

Akril kétrészes festék

A kétkomponensű akrilfesték keverési aránya 2 festékrész, 1 rész keményítő és 10% vékonyabb. A festék akril- és melaminpolimerből készül, amelyet poli-izocianát gyantákkal keverünk, amelyek a keményítő részei.

Alap festék

Az alapfesték nem tartalmazhat keményítőt. Az alkalmazás és a szárítás után lakkozott.

Az alapfesték zavarja az 50-50. Néhány terméket 2 résznyi festék hígításával hígítunk 1 részre.

A lakk hígítása a gyártótól függően 4/1 vagy 2/1 arányban lehet. Ez azt jelenti, hogy 4 rész lakk 1 részhez keményítő vagy 2 rész lakk 1 részhez keményítő. A hígítót általában 10% -kal adjuk hozzá. Emlékeztetni kell arra, hogy a lakk terjedhetőségét sok tekintetben befolyásolja a keményítő mennyisége és a keményítés sebessége (lásd alább). A hígító nagyobb hatással van a lakk permetezésére. A hígító felelős a lakknak a fúvókából a felületre történő szállításáért.

Vízben oldódó festékek

A vízoldható festékek keverési arányai eltérnek a klasszikus festékektől.

Vízben oldható, 10% -os vizes hígítóval hígítva.

A keményítők és hígítók típusai

A hígítók gyorsak, közepesek és lassúak.

Ugyanez a keményítőkkel. A megszilárdulási sebességnek meg kell felelnie a hígítószer párolgási sebességének.

Gyorsan alkalmazható, ha a szoba alacsony hőmérsékletű. Gyors (+10), közepes (+20), lassú (+30 és magasabb).

viszkoziméter

Ez egy olyan eszköz, amellyel mérheti a festékek és lakkok viszkozitását. A viszkoziméter használatával a festéket vagy a lakkot pontosan a kívánt folyadékhoz lehet vinni. A laboratóriumokban való használatra tervezett utak viszkoziméterek, és az autós festék viszkozitásának meghatározására is olcsóbb lehet. Lehetőség van olcsó műanyag viszkoziméterek használatára.

A viszkozitás mérése nagyon egyszerű. A festéket megfelelő arányban kell keverni. Ha ez alatt buborékok jelennek meg, akkor meg kell várni, hogy eltűnjenek. Ezután a viszkozimétert a festékbe merítik, és a szélén töltöttük, majd a készülék úgy emelkedik, hogy a festékanyag az alsó lyukból áramlik. Ugyanakkor meg kell indítania egy stopperóra. Amint a festék zökkenőmentes áramlása megáll, és megáll és csepeg, a stopperóra leáll. Ez lesz a szükséges viszkozitási adatok. Vannak speciális táblák, amelyekben a viszkozitás adatait találhatjuk meg, amelyeknek a festék használatát kell használni egy adott méretű szórófejű szórópisztollyal.

A hőmérséklet befolyásolja a festékek és lakkok viszkozitását. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál viszkózusabbá válik a festék, és fordítva, annál magasabb a hőmérséklet, annál vékonyabb a festék. Hígítás és használat előtt a festéknek és a lakknak normál hőmérsékleten kell lennie.

A festékek és lakkok hígításához speciális mérőtartályokat használhat. Az ilyen tartályok skálája van. Így lehetséges, hogy nem „szemmel”, hanem pontosan tenyésztjük.

Ossza meg „Hogyan hígítsuk fel a festéket az autó festésére?”

http://kuzov.info/kak-razvesti-krasku-dlya-pokraski-avto/

Hogyan és hogyan kell hígítani a festéket egy autó festésére?

Közzétette: Anastasia Isakova · Közzétéve: 09.06.2016 · Frissítve 2016. szeptember 6.

Az autókeret festésének folyamata meglehetősen bonyolult technológiai folyamat, amely szigorú követelményeket támaszt a felhasznált anyagok minőségével szemben. A festés megkezdése előtt meg kell hígítani a színezőanyagot a kívánt konzisztenciára és viszkozitásra - anélkül, hogy nagyon és nagyon nehéz minőségi eredményt elérni. Lássuk, hogyan és hogyan hígítsuk fel a festéket egy autó festésére.

Miért fest?

Amikor a testen végzett előkészítő munka befejeződött, a felületen még mindig vannak mikrokockák, amelyek nem láthatók a szem számára. Szükséges, hogy a festéket hígítsuk úgy, hogy az minden repedést és mikrotávot töltse ki. A tenyésztési folyamat lehetővé teszi a készítmény viszkozitásának és vastagságának csökkentését. A hígítás következtében a festék a felületre vékony és egyenletes réteggel van elhelyezve.

A festékkompozíció fizikai tulajdonságaitól függ továbbá a munka sajátosságai is. Ha a szórópisztolyt a fő munkaeszközként használják, akkor a festéket az autó folyékony állapotba történő festéséhez kell hígítani. Így a színezőanyag jobban megy át a permetezőfúvókán. A kefével végzett munka során a festék viszkozitása alacsonyabb legyen.

A kompozíciónak gyorsan száradnia kell, hogy a testen ne legyenek szennyeződések és egyéb hibák. Ahhoz, hogy minimálisra csökkentsük a szükséges anyagok beszerzési költségeit, és ugyanakkor ne veszítsük el a festés minőségét, tudnod kell, hogyan kell megfelelően feloldani a festéket összetételétől függően.

Az avtokrasok összetétele

Minden autós festéknek és zománcnak három alapvető összetevője van:

 • pigment - egy por anyag, amely a festéknek a kívánt színt ad;
 • kötelező erejű - tartja a pigmentet és biztosítja az anyag tapadását a felülethez;
 • oldószerrel - a készítmény segítségével a szükséges összetételű.

Különböző típusú festékek különböző fizikai jellemzőkkel rendelkeznek - rugalmasság, sűrűség, telítettségi fok, a réteg keménysége szárítás után.

Az oldószerek fajtái

Bármilyen autóipari zománcot folyadékként értékesítenek, de ez nem jelenti azt, hogy azonnal alkalmazható. A gyártó már hozzáadott egy oldószert a festékhez, de csak annyira, hogy a készítmény ne száradjon ki. Egy egységes bevonat eléréséhez szükséges az anyag további hígítása. Ez a bevonat megvédi a testet a károsodástól és a korróziótól.

Mielőtt a festéket oldószerrel keverné, ne feledje, hogy a gyártó már hozzáadott egy bizonyos mennyiséget. Ettől függően a színező készítmények:

 • nagyon kitöltött;
 • közeg töltött;
 • alacsony zsúfolt.

A teljesség olyan tulajdonság, amely meghatározza a zománc illékonyságát és viszkozitását, segít megérteni, hogy mennyi oldószert lehet hozzáadni.

Párolgási sebességgel

Az oldószerek, mint a festékek eltérőek, a főbb típusokat tekintjük. A párolgási sebességtől függően a következő vegyületek találhatók:

 • Lassú - nyáron vagy magas hőmérsékleten dolgoznak.
 • A kompozíció gyors összetevői felgyorsítják a szárítási folyamatot, és lehetőséget nyújtanak az anyaggal való munkára télen is.
 • Univerzális - közepes hőmérsékleten használhatók.

Fizikai és kémiai mutatók alapján

A fizikai és kémiai jellemzőktől függően két oldószercsoport van:

 • Poláris alkohol, ketonok, hidroxilcsoportot tartalmazó anyagok. Ezek az anyagok akril festékekkel való használatra alkalmasak.
 • Nem poláros fehérjék, kerozin, szénhidrogén alapú vegyületek.

Annak érdekében, hogy pontosan meghatározzuk, hogyan kell hígítani egy adott festéket, derítse ki, hogy melyik oldószert használta a gyártó. Válasszuk a poláros vagy poláris vagy nem poláris polarokat.

Hogyan kell megfelelően festeni

Adatok arról, hogy mennyi oldószert kell hozzáadni a kívánt konzisztenciához, a gyártó a csomagoláson jelzi. Például akril használata esetén, amely már tartalmaz egy bizonyos mennyiségű aktivátort, az oldószerek minimális térfogatban kerülnek hozzáadásra - az arány a festék teljes mennyiségének 10-15% -a.

Hogyan kell hígítani a festéket, ha kétkomponensű összetétel? Sokan az alábbi arányokat használják: 1 liter festékhez 0,5 liter oldószert és 150 ml keményítőt használnak. Amennyire az arány megfelelően lesz fenntartva, az eredmény olyan magas színvonalú lesz.

A festés helyesen készült, a szakértők azt javasolják, hogy használjon mérővonalat vagy lombikot. Ez azért szükséges, hogy a színezőanyag, a keményítő és az oldószer aránya teljes mértékben összhangban legyen a gyártó által javasoltakkal.

A hígított keverék megfelelő viszkozitását is meg kell adni - viszkoziméterrel határozzuk meg. Meghatározhatja a viszkozitást és a szemet - a folyadéknak csepegnie kell, és nem folyik.

Továbbá a viszkozitás attól függően változik, hogy milyen és milyen lesz a szín. Tehát egy kis fúvókával ellátott szórópisztolyok esetében szükséges, hogy a színezőanyag folyadék legyen, és ecsettel vagy hengerrel dolgozzon, így a festék vastagabbá válhat.

A szakértők azt javasolják, hogy a keverőtartály szigorúan hengeres legyen. Ez az egyetlen módja annak, hogy az összes összetevőt egyenletesen elkeverjük és a mennyiséget megfelelően mérjük. A mérőedények a legjobban illeszkednek - egy műanyag fedéllel. Olyan jelöléssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a különböző arányú komponensek keverését. A bázist szükségszerű megosztásig öntjük az edényekbe, majd keményítőt vagy oldószert adunk hozzá. A mérővonal összetevőit kényelmesen összekeverjük - a festéket hígítjuk.

Gyakran egy festékkel értékesített mérővonalat, és a híres márkák partjainál mindig vannak arányok ezekre a vonalakra.

Videón: mennyire könnyű festeni.

Kétkomponensű készítményben 50% keményítőt és 20% oldószert adunk hozzá. Az alap zománc hígítási foka 50% és 80% között változhat. Hogyan kell a festéket pontosan hígítani, jobb, ha még mindig az utasításokban keressük meg.

Hígítás fémfesték

A hagyományos festékből a "fém" az alumíniumpor jelenlétében különbözik a készítményben. Ezek autoenamelek, amelyek kötőanyagból, pigmentből, oldószerből és kis fémrészecskékből állnak. A festéket vékony és egyenletes réteggel kell felhordani - ehhez folyékonynak kell lennie. Lássuk, hogyan kell hígítani a fém festéket.

Az oldószerek és színező készítmények következő arányának leggyakoribb alkalmazása 1: 1. De ez attól függ, hogy az utóbbit alkalmazzuk. Először is, a felületet száraz réteggel festjük - ehhez 2 rész festéket és 1 rész oldószert készítünk. Ezután tegye a második vastag réteget a fő arányba 1-től 1-ig. Szárítás után tegyen másik réteget, de vékonyabb.

Annak érdekében, hogy minőségi szempontból festeni lehessen az autót, ki kell választania a megfelelő színt és színt. Sok szín van - minden ízléshez, de már tudjuk, hogyan kell helyesen tenyészteni őket. Ezért garantált a minőségi eredmény.

http://gidpokraske.ru/pokraska-avtomobilya/avtokraski/kak-razvesti-krasku-dlya-pokraski-avtomobilya.html