logo

Hogyan kell a B1 B6 és B12 vitaminokat rágni

Hogyan kell a B1 B6 és B12 vitaminokat rágni

Hogyan lehet a B6 és B12 és B1 vitaminokat: az injekciórendszert egyidejűleg áttörni, kompatibilitást biztosítani

Milyen előnyei vannak ezeknek a vitaminoknak az injektálható formában. Hogyan kell őket helyesen bevenni és milyen adagban. A jelenlegi környezeti helyzet messze nem ideális. Testünk negatív hatással van, miközben minimális mennyiségű igazán egészséges ételt kap. Ilyen helyzetben ajánlott, hogy támogassa - a B csoport vitaminainak (B1, B6 és B12) átfúrásához.

A kérdés az, hogy hogyan adjunk be injekciókat, hogyan használjuk őket, és hogy ezek az elemek egyidejű használata lehetséges-e. A kérdések részletes megfontolást igényelnek, mert a hibák gyakran az eredmény vagy a káros egészségügyi hatások hiányához vezetnek.

A B-vitaminok előnyei

Először is nézzük meg a B1, B6, B2 és B12 felvételek előnyeit, milyen hatással vannak ezek az elemek a testre:

 • A B1-vitamin az emberi test zsírjainak és szénhidrátjainak kialakulásában részt vevő anyag. Segít a szénhidrát anyagcserében, részt vesz a fehérje transzaminálásában és deaminációjában. Pozitív tevékenységei közé tartozik a gyomor-bélrendszer működésének optimalizálása, a gyomor motoros és szekréciós funkcióinak javítása, valamint a szív munka normalizálása. A B1 pozitív hatással van a test reflex munkájára is.
 • B2-vitamin. Kiválasztható, hogy mely vitaminok jobban átfúródnak, nem szabad elfelejtenünk a B2 előnyeit, amely részt vesz az agy és a központi idegrendszer egészének normalizálódásában. Az elem hatása a fontos hormonok szintézisének elősegítésére, a mellékvesék optimalizálására irányul. Hasznos a látásszervek számára is.
 • B6-vitamin. Egy ilyen elem útja az esély arra, hogy normalizálja az emésztőrendszer, a szív, a központi idegrendszer munkáját. Sokan megkérdezik, hogy lehet-e egyszerre B6 és B12 vitaminokat szúrni. A válasz igen. A drogok kinevezésével foglalkozó orvosok gyakran kombinálják a fent említett anyagokat, hogy hatékonyabbá tegyék a kezelést. Ami a B6 előnyeit illeti, érdemes megjegyezni néhány pontot. Felelős a nátrium- és káliumszint fenntartásáért, segít fenntartani a hormonok normális egyensúlyát, megújítja a sejteket és részt vesz az anyagcsere folyamatokban.
 • B12-vitamin. Nem szabad megfeledkeznünk a B12-ről, ami nem teszi lehetővé a stresszhormonok "testmozgását" a testben. Részt vesz az aminosavak, a DNS és az RNS szintézisében is. Célja az idegsejtek megújítása, segítve a vérlemezkék érését, csökkentve a koleszterinszintet. Különösen az elem fontos a terhesség ideje alatt élő nők számára, mert ez segít a sejtek megoszlásában. Átlagosan ajánlatos az injekciókat napi négyszeresére növelni.

A májban lévő B12 tartalékok miatt a hiány valószínűsége alacsony, de ha hosszabb ideig meghosszabbodik, akkor negatív következményekkel járhat.

Ha rendszeresen B1, B6 és B12 vitaminokat vesz igénybe, akkor számos veszélyes pillanat elkerülhető.

A kábítószerek kombinálásának és bevételének eljárása

Sokan az orvos meglátogatása után döntenek vitaminokkal. És itt érdemes döntést hozni - hogy a munkát maga végezze el, vagy bízzon az orvosokban. Az első esetben világosan meg kell tudni, hogy melyik B-vitamin lehet összetapadni és milyen kombinációban van.

Tehát a B6-vitamin nem lehet B1-vel párhuzamosan szúrni. Ennek oka, hogy ezek az elemek semlegesítik egymást, és végső soron a test nem kap semmilyen előnyt. Ezenkívül tilos B6-ot injektálni C-vitaminnal, a hatás hasonló a fent leírtakhoz.

Ha figyelembe vesszük a B1, B6 és B12 vitaminok ampullákban való kompatibilitását, akkor a legjobb megoldás az utolsó kettő kombinálása, mert egymással jól járnak. Az egyetlen dolog, amit az injekció beadására ajánlott, nem minden nap, hanem 2 naponta. A B2, B5 és B9 csoportok, valamint a B2, B6 és B9 csoportok kombinálhatók.

Most fontolja meg, hogyan kell beadni az injekciókat. Az orvosok azt javasolják, hogy a fenék területén vagy a comb felső lebenyében szúrjanak. Ha a munkát magad végzi, a második lehetőség előnyösebb (kényelmesebb). Az akció algoritmus a következő:

 • A következő manipulációk megkezdése előtt mosson kezet.
 • Fertőtlenítse az injekció helyét. Mindössze annyit kell tennünk, hogy megnedvesítsünk egy gyapotot alkoholos oldattal, és kezeljük azt a felületet, ahol az injekció készül.
 • Nyissa ki az ampullát, tegye a tűt a fecskendőre, és nyomja meg teljesen a dugattyút a levegő kioldásához.
 • Szerezd meg a szükséges mennyiségű vitamint, majd nyomja meg a dugattyút, amíg egy csepp anyag jön ki a tű hegyéről. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes levegő ki van kapcsolva.
 • Húzza ki a bőrt azon a területen, ahol az injekciót megtehetik, helyezzük be a tűt. A hatóanyagot lassan vezetjük be, majd az injekció helyét alkoholos oldattal kezeljük.

Fontos megérteni, hogy a vitaminok helyes injekciós rendszere a meglévő hiány fedezésére, a test hasznos anyagokkal való megtöltésére való képesség. A legfontosabb dolog az, hogy vegyük figyelembe a gyógyszerek adagolását és kompatibilitását. Ideális lehetőség, ha csak az orvos kinevezése után jár el. Ellenkező esetben a vitaminterápia hatása egyáltalán nem lehet. Amikor az önadagolás ajánlott, legyen óvatos, és elkerülje a hibákat a gyógyszerek kiadásakor.

Tehát a B12-vitaminnak 1 mg-os térfogatban kell lennie, a kurzus időtartama 7-14 nap. Az anyag dózisa a beteg aktuális állapotától függően változik. A minimális hangerő három felvétel. Ha az eset fut, akkor legfeljebb húsz teljes injekció ajánlott.

Ami a kérdést illeti, melyik napszakban jobban dörzsölje a vitaminokat, akkor a döntést az orvos hozza meg. A negatív megnyilvánulások kiküszöbölésére gyakran reggel és este különböző anyagokat lehet terjeszteni. Ebben az esetben a B12-et a leggyakrabban reggel keltik.

találatok

Összefoglalva, kiemeljük azokat a legfontosabb pontokat, amelyeket meg kell tanulni a vitaminterápia megkezdése előtt:

 • A B6 és B1 vitaminok összeegyeztethetetlenek. A piridoxin hatása gátolja a tiamin alkalmazását, ami megakadályozza, hogy befejezze a hozzárendelt feladatokat.
 • A piridoxin és a kalcium, magnézium és cink kombinációja megengedett. Már bebizonyosodott, hogy a B6 képes megtartani ezeket az elemeket a testben.
 • A legmegfelelőbb megoldás a B6 és a B12 kombinációja (kétnaponta).
 • Az injekciók javítják az anyagcsere folyamatokat. Ezért javasolják, hogy az orvosok gyakran adjanak be injekciókat, de szigorúan betartják az adagot. A problémák elkerülése érdekében az orvos által előírtak szerint kell eljárni.
 • A vizsgált vitaminok bevezetése glutealis vagy felső combokban történik. Ebben az esetben meg kell felelnie az összes injekciós szabálynak.
a HyperComments által támogatott megjegyzések

Hogyan lehet a B1 B6 és B12 vitaminokat injektálni

Természetesen fehérjék, zsírok, szénhidrátok, különböző ásványi anyagok szükségesek az ember számára, de van egy másik tápanyagcsoport, amely nélkül nem létezik élő szervezet - ezek vitaminok. Legtöbbjük növényi és állati eredetű élelmiszerekkel fogyaszt.

Annak érdekében, hogy teljes mértékben kielégítsék a test alapvető szükségleteit az alapvető B-vitaminokban (B1 B6 B12), egy egész kenyeret kell enniük fekete vagy korpa kenyérrel. Ezért az emberek elkezdték vitaminokat szintetizálni és táplálékkiegészítők, tabletták, amelyeket rendszeresen meg kell inni, és injekciós készítmények formájában. Beszélünk ma az injekciókról, megtanuljuk, hogyan kell B1 B6 B12 vitaminokat szedni, és melyikük kompatibilis egymással.

Tabletták vagy injekciók: ami jobb

Ez a csoport (B1, B6, B12) több vitamint egyesít, amelyek együttesen a következő funkciókért felelősek a szervezetben:

 • energia anyagcsere;
 • az idegrendszer stabilitása;
 • sejtnövekedés és regeneráció;
 • immunrendszer.

Ahhoz, hogy a szükséges vitaminokat teljes egészében kapjuk, napi adagunk 5-6 ezer kcal legyen. Napjainkban az átlagember napi aránya 2-2,5 ezer kcal, ezért mindegyikünkben számos fontos anyag hiánya tapasztalható. Helyesen töltse ki a hiányukat, valójában a B csoport (B1 B6 B12) szintetikus vitaminjaival, amelyeket inni (kapszula, tabletta) vagy injektálhat (injekciós ampullák).

Leggyakrabban, hogy a testet vitaminokkal telítsük, az emberek szájon át szedik őket, de mielőtt belépnének a vérbe, a vitaminoknak messzire kell mennie az élelmiszerrendszeren. A szájüreget itt a nyál, a nyelőcső, a gyomor savas savakkal, majd a belek epe-környezetével befolyásolják, és ha vitaminokat kapsz kapszulákban, akkor végül a testünk csak egy kis részét kapja e hasznos anyagnak. Ezért a vitamin-kapszulák bevétele hosszú időtartamú, körülbelül 2 hónap.

A gyorsabb hatás érdekében (különösen az avitaminózisban) az orvosok B-vitaminokat (B1 B6 B12) javasolnak, amelyek majdnem azonnal és teljesen felszívódnak a szervezetben.

Szüksége van még a következő betegségekkel rendelkező vitaminok beoltására:

 • hipovitaminózis, avitaminózis;
 • rehabilitációs időszak, például sebészeti beavatkozások után;
 • a test helyreállítása stressz-szenvedés után;
 • különböző neurális problémák, neuritis.

Azonban, mielőtt elkezdené a B-csoportba tartozó vitaminokat (B1 B6 B12), feltétlenül konzultáljon orvosával, az önkezelés ellenkező hatást gyakorolhat.

Hogyan szúrja be

Amikor orvoshoz látogat, és diagnózist hoz létre, amely a B csoportba tartozó vitaminok beadását igényli, el kell döntenie, hogyan kell önmagukban szúrni a vitaminokat, vagy használnia kell az orvosok szolgáltatásait.

Abban az esetben, ha úgy döntesz, hogy önmagad injekciókat adsz magadnak, tudnod kell, hogy mikor kell B-vitaminokat (B1 B6 B12) szúrni, hogyan és mikor kell ezt megtenni, és figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az eljárás elég fájdalmas, de nincs semmi nehéz.

Az injekció beadható intramuszkulárisan a comb felső részébe vagy a fenékbe (amikor önfenntartó, kényelmesebb a comb feltekerése). Tisztítsa meg a kezét a fertőtlenítés helyén, nedvesítse meg a vattapálcát alkohollal. Miután kinyitotta az ampullát a gyógyszerrel, tegyen egy tűt a fecskendőre, és hagyja ki a levegőt, majd összegyűjtse a szükséges mennyiségű anyagot. Ezután kattintsunk a dugattyúra úgy, hogy egy csepp tárcsázott gyógyszer jöjjön ki a tű hegyéről - meg voltunk győződve arról, hogy a prick előtt, például B6-vitamin (és mások is), a levegő kilépett a fecskendőből. Most közvetlenül helyezze be az injekciót, és lassan fecskendezze be a gyógyszert, majd ezt követően újra feldolgozza ezt a helyet alkohollal.

Amellett, hogy most már tudjuk, hogyan kell megfelelően beszúrni a B1 B6 B12 vitaminokat, még egy tényt kell figyelembe vennünk - egymással való összeegyeztethetőségüket.

A B-vitaminok kompatibilitása egymással

E csoport képviselői rosszul járnak egymás között, nem is beszélve más vitaminokról és ásványi anyagokról. Ezért helyénvaló lenne tudni, hogy melyik B-vitamint lehet összetörni, és melyik nem éri meg.

A B6-vitamint soha nem kombinálják aszkorbinsavval, mivel semlegesítik egymást, és nem hoznak előnyöket a szervezet számára. Nem kompatibilis a B6-vitaminnal. A B6 gátolja a B1-et, így teljesen haszontalan, de B2-vel "barátságos", és magnéziummal, cinkkel, kalciummal is kombinálható. Ha nem akarja a B6-vitamin tablettát inni, akkor teljesen meggyőződhet.

Annak ellenére, hogy egyes vitaminkészítmények jól kompatibilisek egymással, soha nem keverik össze egyetlen fecskendőben. A legjobb megoldás a váltakozás - ma, egy gyógyszer beadása, másnap pedig a másik.

Így például az orvosok két, B6 és B12 vitaminból álló injekciót írnak elő, mivel egymással jól együtt járnak, de kompatibilitásuk ellenére szükség van a B6 és B12 vitaminok beadására, hogy minden második napon jobban elnyeljék őket. Ezenkívül kombinálhatja a B2, B6, B9 és B2, B5, B9 vitaminokat.

Mivel napjainkban egy személyt gyakran stressznek vetnek alá, a szakértők azt javasolják, hogy B12-vitamint szúrjanak be, helyreállítja az idegrendszert, és növeli a test stresszállóságát. Jellemzően a napi dózis 1 mg, a 7–14 napos kurzus, de a betegség súlyosságától függően, az orvos magasabb dózist írhat elő. A beteg állapota szintén befolyásolja a B12 vitamin hosszát - ez minimálisan három injekció, a fejlettebb esetekben az injekciók száma elérheti a 20-at.

De milyen gyakran lehetséges a B csoportba tartozó vitaminok (különösen a B1 vagy a B12) a túladagolás hiánya miatt, csak a kezelőorvos elmondja részletesen, mert minden eset más. Azonban gyakran hallható az a kijelentés, hogy az anyag injekcióit évente kétszer lehet beadni profilaktikus célokra - ez a tél elején és a tavaszi avitaminosis idején történik.

Mindenesetre, mielőtt egy ilyen komoly eljárásról, mint injekcióról döntene, fontos, hogy először egy jó orvoshoz forduljon, meg kell állapítania a diagnózist és egy adott vitamin-készítmény injekciójának szükségességét.

Hogyan kell a B1, B6 és B12 vitaminokat rágni

 • Melyek a B1 és B6 vitaminok?
 • A B12-vitamin szerepe a szervezetben
 • Hogyan vitaminok
 • A B-vitaminok más elemekkel való kompatibilitása

Hogyan kell a B1 B6 és B12 vitaminokat? Ez a kérdés jelenleg relevánsnak tekinthető, mivel az emberek körüli környezetvédelmi helyzet nem a legjobb. Emiatt az emberi testet vitaminokkal kell fenntartani. Némelyiküket tabletták formájában szájon át szedve nehéz megemészteni. Ezért az injekciók segítségével garantálhatja a testbe történő szállítást. Ez a fő oka annak, hogy miért érdemes megérteni az injekciók beadásának helyességét, és arról, hogy hogyan lehet ezeket kombinálni más gyógyszerekkel.

A vitaminok fontos szerepet játszanak minden emberi test létfontosságú funkcióiban. Ebben az esetben három B-vitaminról beszélünk. Tiamin (B1), piridoxin (B6) és cianokobalamin (B12). Ezt a vitamincsoportot az idegrendszeri betegségek kezelésére használják. Ezenkívül a sejtek megoszlásában, az anyagcsere folyamatokban, a vérsejtek termelésében és a hemoglobinban a fő helyet kapják.

Melyek a B1 és B6 vitaminok?

A tiamin szerepe az emberi test működésében meglehetősen magas. Ennek egyik fő tulajdonsága:

 • fehérje- és zsírtermelés;
 • az emésztési folyamat normalizálása;
 • a szív stabilizálása;
 • a kondicionált reflex aktivitás növekedése.

A B1-vitamin része a nem fehérje szerves vegyületnek, aktívan részt vesz az alapvető nyomelemek előállításában. Ugyanakkor nem helyettesíti a szénhidrátok metabolizmusában, mivel katalizátorként működik a karboxilcsoportok eliminálásában. A B1 pozitív hatással van az emésztési folyamatra, miközben javítja a gyomor működését és elősegíti az élelmiszer gyors emésztését. A B csoport vitaminjai miatt javul a szív- és érrendszeri funkció. Ezen túlmenően a B1-vitamin befolyásolja a kondicionált reflexeket, amelyek növekedése attól függ, hogy milyen mennyiségben érkezik.

Az idegrendszeri, szív- és emésztőrendszerek létfontosságú aktivitása teljesen függ a B6-vitamin jelenlététől a szervezetben. Az avitaminosis és más betegségek miatt az orvos ampullákban B6-ot ír elő. Azonban a vitamin bevétele terhes nők számára megengedett az első trimeszterben, vagy amikor a lábak duzzadtak. Emellett a B6-vitamin biztosítja a magzat megfelelő fejlődését. Meg kell jegyezni, hogy a piridoxint szépség-vitaminnak tekintik, mert felelős a hormonszintért, a sejtek megújulásáról és az anyagcseréről. Ugyanakkor azt is előírják, hogy javítsa a haj és a bőr egészségét.

Jelenleg számos vitamin-komplex található, amelyek alkalmazása terápiás célokra mutatható be. Például a vegetatív-vaszkuláris dystonia esetében az orvos a B1, B6 és B12 vitaminokkal való teljes kezelést írja elő. Ebben az esetben az orvosnak értékelnie kell a más makro- és mikrotápanyagokkal való kompatibilitást.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Az anyag, amely szorosan kölcsönhatásban van a savakkal, az anyagcsere-folyamatok kezdeti pozíciójában van. Ebben az esetben a B12 felelős a kolin előállításáért, amely az idegrendszer fiziológiai aktivitásához szükséges. Ráadásul pozitív hatással van a májra, és vas tartalékot ad a testnek.

A tudósok azt mondják, hogy ha a cianokobalamin hiányos, a csontképződés természetes folyamata kizárt, különösen a gyermekek és a nők helyzetében. Emellett a B12 fő szerepe a dezoxiribonukleinsav és a ribonukleinsavak bioszintézisében rejlik, ahol más komponensekkel együtt vesz részt.

A B12-vitamint tablettákban és injekciós oldatok formájában állítják elő. Az ampullákban található vitaminoldat világos rózsaszínű. Ezt a gyógyszerformát intramuszkulárisan, intravénásan, szubkután és lumbalisan alkalmazzuk.

A B12-vitamin injekciót olyan diagnózisokra írják elő, mint például: vérszegénység, polyneuritis, migrén, sugárbetegség stb.

A B12-et lényeges anyagnak tekintik a gyermeket hordozó nők számára. Ennek a vitaminnak a jelenléte miatt az emberi szervezetben a sejtosztódás. Ez arra utal, hogy a B12-vitamin hiánya ronthatja az anya és gyermeke állapotát. A terhesség alatt a B12-vitamin szükségessége jelentősen nő. A B12 hiány csak betegség vagy nem megfelelő étrend miatt következik be. Ilyen helyzetekben az orvos B12-es injekciót ír elő.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Kezdetben, a tüskésen a B csoportba tartozó vitaminokat, orvosának ajánlást kell kapnia. Nem kell önkényesen megkötni a betegséget, és terápiás kurzust rendelni.

Az izomba befecskendezett injekciók különleges nehézségek nélkül készültek.

Alapvetően a vitaminokat a glutealizmákba helyezik.

De ha az eljárást szakember segítsége nélkül végezzük, az injekciót a comb felső részébe helyezheti. Az eljárás végrehajtásához a következő elemek szükségesek:

 • ampullával töltött vitamin;
 • eldobható fecskendő intramuszkuláris injekcióhoz;
 • alkoholos törlőkendő;
 • pamut gyapjú.

Mielőtt az eljárás megkezdődik, mossa meg a kezét. Ezután kinyitni kell az injekciós üveget vitaminanyaggal és fecskendőt kell venni. A kupak eltávolítása után kis mennyiségű oxigént kell fecskendezni a fecskendőbe, majd oldatot kell beadni. Az ampulla kiürítése után szükséges, hogy a fecskendőt a tűvel felfelé irányítsa, és óvatosan csavarja körbe. Ez úgy történik, hogy a fecskendőben lévő levegő összeilleszkedjen és a felső részébe kerül. Miután lassan nyomja magára a dugattyút. Így a levegő kijön. Amint egy oldat csepp látható a tű szélén, folytassa az eljárást.

Az injekció helyét vattával töröljük le, amelyet korábban alkohollal áztattak. A bal kezével kissé húzza meg a bőrréteget azon a területen, ahol az injekciót beadni fogják, és a tűt maga is behelyezi a jobb kezével. Az anyagot lassabban kell beadni, fokozatosan megnyomva a dugattyút. Ezután eltávolítjuk a tűt, és az injekciós területet alkohollal megdörzsöljük. Megérteni, hogyan kell B-vitamin vitaminokat szúrni, az eljárást otthon végezheti anélkül, hogy a kórházba lépne. Ezt megelőzően azonban orvoshoz kell fordulni, és tisztázni kell a lehetséges ellenjavallatokat.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A szakértők megjegyzik, hogy a vízoldható vitaminok csoportja nem kompatibilis bizonyos anyagokkal. Nem hatnak egymással más elemekkel, és nem tartoznak egymáshoz asszimilációhoz. Szigorúan tilos a B6-vitamin kombinációja a C-vitaminnal. Összeegyeztethetetlenségük miatt ezek az anyagok negatív hatást gyakorolhatnak a szervezetre. Ezen túlmenően, ezeknek az anyagoknak a kombinálásakor bármelyik semlegesíti a leghasznosabb komponenseket.

Ezenkívül nincs kompatibilitás a B1 és a B6 között. A piridoxin hatása gátolja a tiamint, ezáltal gátolja funkcióinak működését. Ez arra utal, hogy ezeknek az anyagoknak együttes alkalmazása nem előnyös a szervezet számára.

Azonban a piridoxin kompatibilis a B2-vitaminnal, a cinkkel, a magnéziummal és a kalciummal. Egy B6 anyag megtalálása késlelteti az anyagoknak a szervezetből történő kiválasztását. Sok esetben az orvos a B6 és B12 vitaminok kombinált kezelését írja elő. De a legjobb eredmény érdekében minden második nap felváltva kell őket venni.

Az emésztőrendszerbe nehezen felszívódnak a vitamincsoportba tartozó anyagok. Ezért a leginkább ajánlatos őket szúrni.

E csoport injekciói stabilizálják az anyagcsere folyamatokat. Ezért azokat gyakran, de előírt adagokban kell fogyasztani. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni más vitamin-komplexek bevitelét. Végtére is, így egy személy gondoskodik saját testéről és egészségéről.

Tehát a B csoportba tartozó vitaminok az emberi testet a leghasznosabb anyagokkal és elemekkel telítik. Ebben az esetben az injekció beadása előtt orvoshoz kell rendelni. Végül is, amint azt a fentiekben említettük, a vitaminoknak kompatibiliseknek kell lenniük, és a tüskének helyesnek kell lennie. Ez az egyetlen módja a vitamin-terápia eredményének. Öninjekciózás esetén különösen óvatosnak kell lennie, és csak az orvosa által javasolt adagot kell alkalmazni. A vitamin-terápia kiegészíti a kezelőorvos által javasolt általános orvosi kezelést. A B csoport vitaminai mellett más csoportok vitaminjai is pozitív hatással vannak az emberi testre.

3 szavazat, átlagos: 4.33 az 5-ből Loading.

Mi a rendszer a B6, B12 és B1 vitaminok szétválasztására, hogy ne sértse meg magát? - Életmódja egészséges életmód!

Milyen előnyei vannak ezeknek a vitaminoknak az injektálható formában. Hogyan kell őket helyesen bevenni és milyen adagban.

A jelenlegi környezeti helyzet messze nem ideális. Testünk negatív hatással van, miközben minimális mennyiségű igazán egészséges ételt kap. Ilyen helyzetben ajánlott, hogy támogassa - a B csoport vitaminainak (B1, B6 és B12) átfúrásához.

A kérdés az, hogy hogyan adjunk be injekciókat, hogyan használjuk őket, és hogy ezek az elemek egyidejű használata lehetséges-e. A kérdések részletes megfontolást igényelnek, mert a hibák gyakran az eredmény hiányához vezetnek

káros egészségügyi hatásokat.

A B-vitaminok előnyei

Először is nézzük meg a B1, B6, B2 és B12 pricks előnyeit, milyen hatással vannak ezek az elemek

  A B1-vitamin az emberi test zsírjainak és szénhidrátjainak kialakulásában részt vevő anyag. Segít a szénhidrát anyagcserében, részt vesz a fehérje transzaminálásában és deaminációjában. Pozitív tevékenységei közé tartozik a gyomor-bélrendszer működésének optimalizálása, a gyomor motoros és szekréciós funkcióinak javítása, valamint a szív munka normalizálása. A B1 pozitív hatással van a reflexre is

B2-vitamin. Kiválasztható, hogy mely vitaminok jobban átfúródnak, nem szabad elfelejtenünk a B2 előnyeit, amely részt vesz az agy és a központi idegrendszer egészének normalizálódásában. Az elem hatása a fontos hormonok szintézisének elősegítésére, a mellékvesék optimalizálására irányul. Hasznos a szervek számára is

B6-vitamin. Egy ilyen elem útja az esély arra, hogy normalizálja az emésztőrendszer, a szív, a központi idegrendszer munkáját. Sokan megkérdezik, hogy lehet-e egyszerre B6 és B12 vitaminokat szúrni. A válasz igen. A drogok kinevezésével foglalkozó orvosok gyakran kombinálják a fent említett anyagokat, hogy hatékonyabbá tegyék a kezelést. Ami a B6 előnyeit illeti, érdemes megjegyezni néhány pontot. Felelős a nátrium- és káliumszint fenntartásáért, segít megőrizni a hormonok normális egyensúlyát, megújítja a sejteket és részt vesz az anyagcserében

B12-vitamin. Nem szabad megfeledkeznünk a B12-ről, ami nem teszi lehetővé a stresszhormonok "testmozgását" a testben. Részt vesz az aminosavak, a DNS és az RNS szintézisében is. Célja az idegsejtek megújítása, segítve a vérlemezkék érését, csökkentve a koleszterinszintet. Különösen az elem fontos a terhesség ideje alatt élő nők számára, mert ez segít a sejtek megoszlásában. Átlagosan ajánlott az injekció, négyszerese a

A májban a B12 tartalékok jelenléte miatt a hiányosság valószínűsége alacsony, de hosszabb hiány esetén lehetséges.

negatív következmények megnyilvánulása.

Ha rendszeresen B1, B6 és B12 vitaminokat vesz igénybe, akkor sok veszélyes pillanat lehet

A kábítószerek kombinálásának és bevételének eljárása

Sokan az orvos meglátogatása után döntenek vitaminokkal. És itt érdemes döntést hozni - hogy a munkát maga végezze el, vagy bízzon az orvosokban. Az első esetben világosan meg kell tudni, hogy melyik B-vitamin lehet a prick

együtt és milyen kombinációjuk van.

Tehát a B6-vitamin nem lehet B1-vel párhuzamosan szúrni. Ennek oka, hogy ezek az elemek semlegesítik egymást, és végső soron a test nem kap semmilyen előnyt. Ezenkívül tilos B6-ot injektálni C-vitaminnal, a hatás hasonló

Ha figyelembe vesszük a B1, B6 és B12 vitaminok ampullákban való kompatibilitását, akkor a legjobb megoldás az utolsó kettő kombinálása, mert egymással jól járnak. Az egyetlen dolog, amit az injekció beadására ajánlott, nem minden nap, hanem 2 naponta. A B2, B5 és B9 csoportok kombinálhatók,

valamint B2, B6 és B9.

Most fontolja meg, hogyan kell beadni az injekciókat. Az orvosok azt javasolják, hogy a fenék területén vagy a comb felső lebenyében szúrjanak. Ha a munkát magad végzi, a második lehetőség előnyösebb (kényelmesebb). Az algoritmus

 • A következő manipulációk megkezdése előtt mosson kezet.
 • Fertőtlenítse az injekció helyét. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy gyapotot alkohollal megnedvesítsünk.

és kezelje azt a felületet, ahol az injekciót készítik.

Nyissa ki az ampullát, tegye a tűt a fecskendőre, és nyomja meg teljesen a dugattyút

Szerezd meg a szükséges mennyiségű vitamint, majd nyomja meg a dugattyút, amíg egy csepp anyag jön ki a tű hegyéről. Ez a megközelítés lehetővé teszi

győződjön meg arról, hogy az összes levegő ki van kapcsolva.

Húzza ki a bőrt azon a területen, ahol az injekciót megtehetik, helyezzük be a tűt. A gyógyszert lassan adagoljuk, majd a helyet

Az injekciót alkoholos oldattal kezeljük.

Fontos megérteni, hogy a vitaminok helyes injekciós rendszere a meglévő hiány fedezésére képes,

töltse ki a testet hasznos anyagokkal.

A legfontosabb dolog az, hogy vegyük figyelembe a gyógyszerek adagolását és kompatibilitását. Ideális lehetőség, ha csak az orvos kinevezése után jár el. Ellenkező esetben a vitaminterápia hatása egyáltalán nem lehet. Amikor az önadagolás ajánlott, legyen óvatos

és elkerülje a hibákat a gyógyszerek kiadásakor.

Tehát a B12-vitaminnak 1 mg-os térfogatban kell lennie, a kurzus időtartama 7-14 nap. Az anyag dózisa a beteg aktuális állapotától függően változik. A minimális hangerő három felvétel. Ha az ügy fut,

Ez legfeljebb húsz teljes injekciót ajánl.

Ami a kérdést illeti, melyik napszakban jobban dörzsölje a vitaminokat, akkor a döntést az orvos hozza meg. A negatív megnyilvánulások kiküszöbölésére gyakran reggel és este különböző anyagokat lehet terjeszteni. Ebben az esetben a B12 a leggyakrabban

találatok

Összefoglalva, kiemeljük azokat a legfontosabb pontokat, amelyeket meg kell tanulni a vitaminterápia megkezdése előtt:

  A B6 és B1 vitaminok összeegyeztethetetlenek. A piridoxin hatása gátolja a tiamin előnyeit, ha nem ad

a feladatok elvégzéséhez.

A piridoxin és a kalcium, magnézium és cink kombinációja megengedett. Már bizonyított, hogy a B6 képes tartani

említett elemek a testben.

 • A legmegfelelőbb megoldás a B6 és a B12 kombinációja (kétnaponta).
 • Az injekciók javítják az anyagcsere folyamatokat. Ezért javasolják, hogy az orvosok gyakran adjanak be injekciókat, de szigorúan betartják az adagot. A problémák elkerülése érdekében érdemes csak cselekedni

  orvos által előírt.

  A vizsgált vitaminok bevezetése glutealis vagy felső combokban történik. Ugyanakkor szükségszerűen

  minden injekciós szabály betartása.

  a HyperComments által kiadott megjegyzések [1]

  Milyen előnyei vannak ezeknek a vitaminoknak az injektálható formában. Hogyan kell őket helyesen bevenni és milyen adagban.

  A jelenlegi környezeti helyzet messze nem ideális. Testünk negatív hatással van, miközben minimális mennyiségű igazán egészséges ételt kap. Ilyen helyzetben ajánlott, hogy támogassa - a B csoport vitaminainak (B1, B6 és B12) átfúrásához.

  A kérdés az, hogy hogyan adjunk be injekciókat, hogyan használjuk őket, és hogy ezek az elemek egyidejű használata lehetséges-e. A kérdések részletes megfontolást igényelnek, mert a hibák gyakran az eredmény hiányához vezetnek

  káros egészségügyi hatásokat.

  A B-vitaminok előnyei

  Először is nézzük meg a B1, B6, B2 és B12 pricks előnyeit, milyen hatással vannak ezek az elemek

   A B1-vitamin az emberi test zsírjainak és szénhidrátjainak kialakulásában részt vevő anyag. Segít a szénhidrát anyagcserében, részt vesz a fehérje transzaminálásában és deaminációjában. Pozitív tevékenységei közé tartozik a gyomor-bélrendszer működésének optimalizálása, a gyomor motoros és szekréciós funkcióinak javítása, valamint a szív munka normalizálása. A B1 pozitív hatással van a reflexre is

  B2-vitamin. Kiválasztható, hogy mely vitaminok jobban átfúródnak, nem szabad elfelejtenünk a B2 előnyeit, amely részt vesz az agy és a központi idegrendszer egészének normalizálódásában. Az elem hatása a fontos hormonok szintézisének elősegítésére, a mellékvesék optimalizálására irányul. Hasznos a szervek számára is

  B6-vitamin. Egy ilyen elem útja az esély arra, hogy normalizálja az emésztőrendszer, a szív, a központi idegrendszer munkáját. Sokan megkérdezik, hogy lehet-e egyszerre B6 és B12 vitaminokat szúrni. A válasz igen. A drogok kinevezésével foglalkozó orvosok gyakran kombinálják a fent említett anyagokat, hogy hatékonyabbá tegyék a kezelést. Ami a B6 előnyeit illeti, érdemes megjegyezni néhány pontot. Felelős a nátrium- és káliumszint fenntartásáért, segít megőrizni a hormonok normális egyensúlyát, megújítja a sejteket és részt vesz az anyagcserében

  B12-vitamin. Nem szabad megfeledkeznünk a B12-ről, ami nem teszi lehetővé a stresszhormonok "testmozgását" a testben. Részt vesz az aminosavak, a DNS és az RNS szintézisében is. Célja az idegsejtek megújítása, segítve a vérlemezkék érését, csökkentve a koleszterinszintet. Különösen az elem fontos a terhesség ideje alatt élő nők számára, mert ez segít a sejtek megoszlásában. Átlagosan ajánlott az injekció, négyszerese a

  A májban a B12 tartalékok jelenléte miatt a hiányosság valószínűsége alacsony, de hosszabb hiány esetén lehetséges.

  negatív következmények megnyilvánulása.

  Ha rendszeresen B1, B6 és B12 vitaminokat vesz igénybe, akkor sok veszélyes pillanat lehet

  A kábítószerek kombinálásának és bevételének eljárása

  Sokan az orvos meglátogatása után döntenek vitaminokkal. És itt érdemes döntést hozni - hogy a munkát maga végezze el, vagy bízzon az orvosokban. Az első esetben világosan meg kell tudni, hogy melyik B-vitamin lehet a prick

  együtt és milyen kombinációjuk van.

  Tehát a B6-vitamin nem lehet B1-vel párhuzamosan szúrni. Ennek oka, hogy ezek az elemek semlegesítik egymást, és végső soron a test nem kap semmilyen előnyt. Ezenkívül tilos B6-ot injektálni C-vitaminnal, a hatás hasonló

  Ha figyelembe vesszük a B1, B6 és B12 vitaminok ampullákban való kompatibilitását, akkor a legjobb megoldás az utolsó kettő kombinálása, mert egymással jól járnak. Az egyetlen dolog, amit az injekció beadására ajánlott, nem minden nap, hanem 2 naponta. A B2, B5 és B9 csoportok kombinálhatók,

  valamint B2, B6 és B9.

  Most fontolja meg, hogyan kell beadni az injekciókat. Az orvosok azt javasolják, hogy a fenék területén vagy a comb felső lebenyében szúrjanak. Ha a munkát magad végzi, a második lehetőség előnyösebb (kényelmesebb). Az algoritmus

  • A következő manipulációk megkezdése előtt mosson kezet.
  • Fertőtlenítse az injekció helyét. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy gyapotot alkohollal megnedvesítsünk.

  és kezelje azt a felületet, ahol az injekciót készítik.

  Nyissa ki az ampullát, tegye a tűt a fecskendőre, és nyomja meg teljesen a dugattyút

  Szerezd meg a szükséges mennyiségű vitamint, majd nyomja meg a dugattyút, amíg egy csepp anyag jön ki a tű hegyéről. Ez a megközelítés lehetővé teszi

  győződjön meg arról, hogy az összes levegő ki van kapcsolva.

  Húzza ki a bőrt azon a területen, ahol az injekciót megtehetik, helyezzük be a tűt. A gyógyszert lassan adagoljuk, majd a helyet

  Az injekciót alkoholos oldattal kezeljük.

  Fontos megérteni, hogy a vitaminok helyes injekciós rendszere a meglévő hiány fedezésére képes,

  töltse ki a testet hasznos anyagokkal.

  A legfontosabb dolog az, hogy vegyük figyelembe a gyógyszerek adagolását és kompatibilitását. Ideális lehetőség, ha csak az orvos kinevezése után jár el. Ellenkező esetben a vitaminterápia hatása egyáltalán nem lehet. Amikor az önadagolás ajánlott, legyen óvatos

  és elkerülje a hibákat a gyógyszerek kiadásakor.

  Tehát a B12-vitaminnak 1 mg-os térfogatban kell lennie, a kurzus időtartama 7-14 nap. Az anyag dózisa a beteg aktuális állapotától függően változik. A minimális hangerő három felvétel. Ha az ügy fut,

  Ez legfeljebb húsz teljes injekciót ajánl.

  Ami a kérdést illeti, melyik napszakban jobban dörzsölje a vitaminokat, akkor a döntést az orvos hozza meg. A negatív megnyilvánulások kiküszöbölésére gyakran reggel és este különböző anyagokat lehet terjeszteni. Ebben az esetben a B12 a leggyakrabban

  találatok

  Összefoglalva, kiemeljük azokat a legfontosabb pontokat, amelyeket meg kell tanulni a vitaminterápia megkezdése előtt:

   A B6 és B1 vitaminok összeegyeztethetetlenek. A piridoxin hatása gátolja a tiamin előnyeit, ha nem ad

  a feladatok elvégzéséhez.

  A piridoxin és a kalcium, magnézium és cink kombinációja megengedett. Már bizonyított, hogy a B6 képes tartani

  említett elemek a testben.

 • A legmegfelelőbb megoldás a B6 és a B12 kombinációja (kétnaponta).
 • Az injekciók javítják az anyagcsere folyamatokat. Ezért javasolják, hogy az orvosok gyakran adjanak be injekciókat, de szigorúan betartják az adagot. A problémák elkerülése érdekében érdemes csak cselekedni

  orvos által előírt.

  A vizsgált vitaminok bevezetése glutealis vagy felső combokban történik. Ugyanakkor szükségszerűen

  minden injekciós szabály betartása.

  http://privivkinfo.ru/ukoly/kak-kolot-vitaminy-v1-v6-i-v12-shema.html

  A vitaminok csoportba rendezése

  LiveInternet LiveInternet

  HOGYAN KELL MEGBÍZHATJA A VITAMINOK CSOPORTOT?

  A B csoportba tartozó vitaminok beágyazása

  A vitaminoknak megfelelően kell használniuk. Hogyan lehet a B-csoport vitaminjainak beütése - beszéljünk erről.

  Beszélhet a kezelőorvosával a standard erődítési rendszerről: Minden vitamin - mindegyik 10 felvétel. Az első 10 nap: B12 naponta, minden második nap felváltva B1 és B6 között. A második 10 nap, a B12 helyettesítése B2-B2-vel minden nap, minden második napban, továbbra is váltakozik B1 és B6 között.

  A kurzus 20 nap. Ismét felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy ez a rendszer kötelező konzultációt folytat a kezelő orvosral a belső konzultáció során. A kábítószer-gyártók a B csoportba tartozó vitaminokat és egy speciális komplexet kínálnak, amelyet már egy speciális ampullában kevertek össze (ezeknek a gyógyszereknek a összetétele nem tartalmazza a vízben oldódó B1-t, de a zsírban oldódó benfotiamin). Az ilyen „készlet” kényelmes, beleértve a könnyű használatot is - egy injekció háromnaponta. Az ilyen gyógyszerek, mint Milgamma, Ambene, Bepleks, lehetősége és megvalósíthatósága szintén megvitathatja orvosát.

  A B-vitamin és az aszkorbinsav kompatibilitásáról. Amennyire tudjuk, szükséges, hogy „időben” hígítsuk a C-vitamin injekciót B12-vitaminnal - mivel a C-vitamin és a B12 egyszeri beadása inaktiválja a citokobalamin (B12) hatását - ezeket a gyógyszereket ajánlatos legalább 2 órás távolságra tolni. Ami a C-vitamin és a B1 vagy B6-vitamin egyszeri bevezetését illeti, nem vagyunk tudatában semmilyen figyelmeztetésnek az ilyen bevezetés lehetetlenségéről. Az egyetlen dolog az, hogy szeretném megerősíteni azt a feltevést, hogy jobb, ha nem keverjük össze őket egy fecskendőben, de még mindig két injekciót kell tenni - különböző irányokban a fenékben. (És természetesen lehetetlen összekeverni egy B1-es és B6-as fecskendőben - de ha az üzenetet helyesen értelmezzük, akkor ezeknek a gyógyszereknek a beadása minden második napban megtervezhető.)

  B1 jelentése tiamin. Adja meg mélyen a / m-ben, vagy lassan az 1-ben / napban. A felnőttek egyszeri adagja 25-50 mg. A kezelés folyamata 10 és 30 nap között változik. Ügyeljen a B1-vitamin mellékhatásaira: lehetséges allergiás reakciók, urticaria, pruritus, angioödéma; ritka esetekben - anafilaxiás sokk; izzadás, tachycardia is lehetséges.
  A szubkután (és néha intramuszkuláris) tiamin injekciók fájdalmasak az oldatok alacsony pH-ja miatt.

  B2 - riboflavin. Egyszeri dózis felnőtteknek - 5-10 mg 1-3 alkalommal / nap 1-1,5 hónapig. Mellékhatás: lehetséges veseelégtelenség, látásromlás.

  B6 - piridoxin. A B6-vitamin-hiány felnőtteknél a / m, szubkután vagy 50-150 mg napi adag bevitelére. A kezelés időtartamát a betegség típusa és súlyossága határozza meg.
  A B6-vitamin megelőzésére 40 mg / nap dózisban alkalmazzák a hiányt. Különleges utasítások: Óvatosan alkalmazva a gyomorfekély és a nyombélfekély, a koszorúér-betegség esetében. Súlyos májkárosodás esetén a nagy dózisú piridoxin funkciójának romlását okozhatja.

  B12 - cianokolamin. A B12-vitamin hiánya profilaxis esetén - / m vagy / in / in 1 mg havonta egyszer; kezelésre - in / m vagy / in / in 1 mg naponta 1-2 hétig, 1-2 mg / m-es támogató dózis vagy hetente 1-szer, havonta legfeljebb 1 alkalommal. Mellékhatások: A központi idegrendszer oldalán: ritkán - az izgalom állapota. Mivel a szív-és érrendszer: ritkán - a szív fájdalma, tachycardia. Allergiás reakciók: ritkán - urticaria. Ellenjavallatok - thromboembolia, eritrémia, eritrocitózis.

  A B csoport összes vitaminja allergiás reakciókat válthat ki. A B csoport összes vitaminját nem lehet összekeverni egy fecskendőben, mivel a cianokobalamin molekulában lévő kobaltion hozzájárul az egyéb vitaminok pusztulásához. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a B12-vitamin növelheti a B1-vitamin által okozott allergiás reakciókat.
  A B csoport összes vitaminkészítményét mélyen intramuszkulárisan, lassan kell beadni (a jobb kontrollálhatóság és a zökkenőmentes adagolás érdekében háromkomponensű fecskendőt kell használni).

  1 ml-es ampulla 10 db-os csomagolásban. 3% és 6% -os oldat és tiamin-klorid: 1 ml-es ampullák 50 db-os csomagolásban. 2,5% és 5% -os oldat.

  1 injekciós üveg 1 ml oldatos injekcióval 0,01, (0,025) vagy 0,05 g piridoxin-hidrokloridot tartalmaz; a dobozban 10 db.

  Injekciós oldat 0,05%, 0,02%.

  1 ml oldat 500 vagy 200 mcg cianokobalamint, 1 ml ampullát és 10 ampullát tartalmaz kartondobozban.

  1% -os oldatos injekció 1 ml ampullákban, 10 ampulla csomagolásonként.

  C - aszkorbinsav:

  Kapható ampullákban. 1 ml oldat 20 vagy 100 mg hatóanyagot tartalmaz. Az 1 ampulla térfogata 1-2 ml. A kábítószer-adagolás előnyei nagyok. Az oldat koncentrációja 5 vagy 10% lehet.

  Megosztja az egészséges életmód szerelmeseinek tapasztalatait:

  "minden tavaszi és őszi szezonban magam elszúrom B1, B6, B12 és C vitaminokat.

  Mindegyik vitamint a csomagban veszem + 40 db. 2 g fecskendőt és tovább.

  * B1-vitamin - páratlan napokon reggel
  * C-vitamin - a páratlan nap délutánján. A B1-vitamint C-vitaminnal kombinálják
  ** B6-vitamin, B12 - pár napokon (különböző kezekben, lábakban, fenékben, bárki is kényelmes) B-vitaminok reggeliznek.

  "A B vitaminok életre keltése 4-szeres lehet. Ma a testem izgatott. Megújulok majd. Ezúttal B2-t és C-t adok hozzá.
  (B2 megerősíti a B6, B1 nem kompatibilis a B6-val, B nem kompatibilis a C-vel)

  10 nap reggel B6 és B1 minden második napon, B12 minden nap este;
  10 nap reggel B6 + B2 és B1 minden második nap;
  10 nap múlva
  Összesen: 30 nap 50 injekció - 10x (B1 + B2 + B6 + B12 + C)

  Ez a bejegyzés 21600-szor olvasható.

  Hogyan kell a B csoportba tartozó vitaminokat szúrni

  Beszélhet a kezelőorvosával a standard erődítési rendszerről: Minden vitamin - mindegyik 10 felvétel. Az első 10 nap: B12 naponta, minden második nap felváltva B1 és B6 között. A második 10 nap, a B12 helyettesítése B2-B2-vel minden nap, minden második napban, továbbra is váltakozik B1 és B6 között.
  A kurzus 20 nap. Ismét felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy ez a rendszer kötelező konzultációt folytat a kezelő orvosral a belső konzultáció során. A kábítószer-gyártók a B csoportba tartozó vitaminokat és egy speciális komplexet kínálnak, amelyet már egy speciális ampullában kevertek össze (ezeknek a gyógyszereknek a összetétele nem tartalmazza a vízben oldódó B1-t, de a zsírban oldódó benfotiamin). Az ilyen „készlet” kényelmes, beleértve a könnyű használatot is - egy injekció háromnaponta. Az ilyen gyógyszerek, mint Milgamma, Ambene, Bepleks, lehetősége és megvalósíthatósága szintén megvitathatja orvosát.

  A B-vitamin és az aszkorbinsav kompatibilitásáról. Amennyire tudjuk, szükséges, hogy „időben” hígítsuk a C-vitamin injekciót B12-vitaminnal - mivel a C-vitamin és a B12 egyszeri beadása inaktiválja a citokobalamin (B12) hatását - ezeket a gyógyszereket ajánlatos legalább 2 órás távolságra tolni. Ami a C-vitamin és a B1 vagy B6-vitamin egyszeri bevezetését illeti, nem vagyunk tudatában semmilyen figyelmeztetésnek az ilyen bevezetés lehetetlenségéről. Az egyetlen dolog az, hogy szeretném megerősíteni azt a feltevést, hogy jobb, ha nem keverjük össze őket egy fecskendőben, de még mindig két injekciót kell tenni - különböző irányokban a fenékben. (És természetesen lehetetlen összekeverni egy B1-es és B6-as fecskendőben - de ha az üzenetet helyesen értelmezzük, akkor ezeknek a gyógyszereknek a beadása minden második napban megtervezhető.)

  B1 jelentése tiamin. Adja meg mélyen a / m-ben, vagy lassan az 1-ben / napban. A felnőttek egyszeri adagja 25-50 mg. A kezelés folyamata 10 és 30 nap között változik. Ügyeljen a B1-vitamin mellékhatásaira: lehetséges allergiás reakciók, urticaria, pruritus, angioödéma; ritka esetekben - anafilaxiás sokk; izzadás, tachycardia is lehetséges.
  A szubkután (és néha intramuszkuláris) tiamin injekciók fájdalmasak az oldatok alacsony pH-ja miatt.

  B2 - riboflavin. Egyszeri dózis felnőtteknek - 5-10 mg 1-3 alkalommal / nap 1-1,5 hónapig. Mellékhatás: lehetséges veseelégtelenség, látásromlás.

  B6 - piridoxin. A B6-vitamin-hiány felnőtteknél a / m, szubkután vagy 50-150 mg napi adag bevitelére. A kezelés időtartamát a betegség típusa és súlyossága határozza meg.
  A B6-vitamin megelőzésére 40 mg / nap dózisban alkalmazzák a hiányt. Különleges utasítások: Óvatosan alkalmazva a gyomorfekély és a nyombélfekély, a koszorúér-betegség esetében. Súlyos májkárosodás esetén a nagy dózisú piridoxin funkciójának romlását okozhatja.

  B12 - cianokolamin. A B12-vitamin hiánya profilaxis esetén - / m vagy / in / in 1 mg havonta egyszer; kezelésre - in / m vagy / in / in 1 mg naponta 1-2 hétig, 1-2 mg / m-es támogató dózis vagy hetente 1-szer, havonta legfeljebb 1 alkalommal. Mellékhatások: A központi idegrendszer oldalán: ritkán - az izgalom állapota. Mivel a szív-és érrendszer: ritkán - a szív fájdalma, tachycardia. Allergiás reakciók: ritkán - urticaria. Ellenjavallatok - thromboembolia, eritrémia, eritrocitózis.

  A B csoport összes vitaminja allergiás reakciókat válthat ki. A B csoport összes vitaminját nem lehet összekeverni egy fecskendőben, mivel a cianokobalamin molekulában lévő kobaltion hozzájárul az egyéb vitaminok pusztulásához. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a B12-vitamin növelheti a B1-vitamin által okozott allergiás reakciókat.
  A B csoport összes vitaminkészítményét mélyen intramuszkulárisan, lassan kell beadni (a jobb kontrollálhatóság és a zökkenőmentes adagolás érdekében háromkomponensű fecskendőt kell használni).

  1 ml-es ampulla 10 db-os csomagolásban. 3% és 6% -os oldat és tiamin-klorid: 1 ml-es ampullák 50 db-os csomagolásban. 2,5% és 5% -os oldat.

  1 injekciós üveg 1 ml oldatos injekcióval 0,01, (0,025) vagy 0,05 g piridoxin-hidrokloridot tartalmaz; a dobozban 10 db.

  Injekciós oldat 0,05%, 0,02%.

  1 ml oldat 500 vagy 200 mcg cianokobalamint, 1 ml ampullát és 10 ampullát tartalmaz kartondobozban.

  1% -os oldatos injekció 1 ml ampullákban, 10 ampulla csomagolásonként.

  C - aszkorbinsav:

  Kapható ampullákban. 1 ml oldat 20 vagy 100 mg hatóanyagot tartalmaz. Az 1 ampulla térfogata 1-2 ml. A kábítószer-adagolás előnyei nagyok. Az oldat koncentrációja 5 vagy 10% lehet.

  Az 1 ml-es ampullákban lévő piridoxin 10 db-os csomagolásban kapható. Az ampullák tartalmazhatnak 1%, 2,5% és 5% piridoxin-hidroklorid-oldatot.

  Az 1 ml-es ampullákban lévő piridoxin 10 db-os csomagolásban kapható. Az ampullák tartalmazhatnak 1%, 2,5% és 5% piridoxin-hidroklorid-oldatot.

  Az 1 ml-es ampullákban lévő piridoxin 10 db-os csomagolásban kapható. Az ampullák tartalmazhatnak 1%, 2,5% és 5% piridoxin-hidroklorid-oldatot.

  Az 1 ml-es ampullákban lévő piridoxin 10 db-os csomagolásban kapható. Az ampullák tartalmazhatnak 1%, 2,5% és 5% piridoxin-hidroklorid-oldatot.

  Az egészséges életmód megosztása szerelmese:

  „Minden tavasszal és ősszel szezonban én B1-es, B6-os, B12-es vitamint és C-vitamint használok.

  * B1-vitamin - páratlan napokon reggel
  * C-vitamin - a páratlan nap délutánján. A B1-vitamint C-vitaminnal kombinálják
  ** B6-vitamin, B12 - pár napokon (különböző kezekben, lábakban, fenékben, bárki is kényelmes) B-vitaminok reggeliznek.

  ♥ A sérült B-vitamin 4-szeres lehet egy életre. Ma a testem megégett. Megint szúrni fogok. Ezúttal B2 és C hozzáadok.
  (B2 megerősíti a B6-t. B1 nem kompatibilis a B6-val, B nem kompatibilis a C-vel)

  10 nap reggel B6 és B1 minden második napon, B12 minden nap este;
  10 nap reggel B6 + B2 és B1 minden második nap;
  10 nap múlva
  Összesen: 30 nap 50 injekció - 10x (B1 + B2 + B6 + B12 + C)

  Hogyan lehet a B1 B6 és B12 vitaminokat injektálni

  Természetesen fehérjék, zsírok, szénhidrátok, különböző ásványi anyagok szükségesek az ember számára, de van egy másik tápanyagcsoport, amely nélkül nem létezik élő szervezet - ezek vitaminok. Legtöbbjük növényi és állati eredetű élelmiszerekkel fogyaszt.

  Annak érdekében, hogy teljes mértékben kielégítsék a test alapvető szükségleteit az alapvető B-vitaminokban (B1 B6 B12), egy egész kenyeret kell enniük fekete vagy korpa kenyérrel. Ezért az emberek elkezdték vitaminokat szintetizálni és táplálékkiegészítők, tabletták, amelyeket rendszeresen meg kell inni, és injekciós készítmények formájában. Beszélünk ma az injekciókról, megtanuljuk, hogyan kell B1 B6 B12 vitaminokat szedni, és melyikük kompatibilis egymással.

  Tabletták vagy injekciók: ami jobb

  Ez a csoport (B1, B6, B12) több vitamint egyesít, amelyek együttesen a következő funkciókért felelősek a szervezetben:

  • energia anyagcsere;
  • az idegrendszer stabilitása;
  • sejtnövekedés és regeneráció;
  • immunrendszer.

  Ahhoz, hogy a szükséges vitaminokat teljes egészében kapjuk, napi adagunk 5-6 ezer kcal legyen. Napjainkban az átlagember napi aránya 2-2,5 ezer kcal, ezért mindegyikünkben számos fontos anyag hiánya tapasztalható. Helyesen töltse ki a hiányukat, valójában a B csoport (B1 B6 B12) szintetikus vitaminjaival, amelyeket inni (kapszula, tabletta) vagy injektálhat (injekciós ampullák).

  Leggyakrabban, hogy a testet vitaminokkal telítsük, az emberek szájon át szedik őket, de mielőtt belépnének a vérbe, a vitaminoknak messzire kell mennie az élelmiszerrendszeren. A szájüreget itt a nyál, a nyelőcső, a gyomor savas savakkal, majd a belek epe-környezetével befolyásolják, és ha vitaminokat kapsz kapszulákban, akkor végül a testünk csak egy kis részét kapja e hasznos anyagnak. Ezért a vitamin-kapszulák bevétele hosszú időtartamú, körülbelül 2 hónap.

  A gyorsabb hatás érdekében (különösen az avitaminózisban) az orvosok B-vitaminokat (B1 B6 B12) javasolnak, amelyek majdnem azonnal és teljesen felszívódnak a szervezetben.

  Szüksége van még a következő betegségekkel rendelkező vitaminok beoltására:

  • hipovitaminózis, avitaminózis;
  • rehabilitációs időszak, például sebészeti beavatkozások után;
  • a test helyreállítása stressz-szenvedés után;
  • különböző neurális problémák, neuritis.

  Azonban, mielőtt elkezdené a B-csoportba tartozó vitaminokat (B1 B6 B12), feltétlenül konzultáljon orvosával, az önkezelés ellenkező hatást gyakorolhat.

  Hogyan szúrja be

  Amikor orvoshoz látogat, és diagnózist hoz létre, amely a B csoportba tartozó vitaminok beadását igényli, el kell döntenie, hogyan kell önmagukban szúrni a vitaminokat, vagy használnia kell az orvosok szolgáltatásait.

  Abban az esetben, ha úgy döntesz, hogy önmagad injekciókat adsz magadnak, tudnod kell, hogy mikor kell B-vitaminokat (B1 B6 B12) szúrni, hogyan és mikor kell ezt megtenni, és figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az eljárás elég fájdalmas, de nincs semmi nehéz.

  Az injekció beadható intramuszkulárisan a comb felső részébe vagy a fenékbe (amikor önfenntartó, kényelmesebb a comb feltekerése). Tisztítsa meg a kezét a fertőtlenítés helyén, nedvesítse meg a vattapálcát alkohollal. Miután kinyitotta az ampullát a gyógyszerrel, tegyen egy tűt a fecskendőre, és hagyja ki a levegőt, majd összegyűjtse a szükséges mennyiségű anyagot. Ezután kattintsunk a dugattyúra úgy, hogy egy csepp tárcsázott gyógyszer jöjjön ki a tű hegyéről - meg voltunk győződve arról, hogy a prick előtt, például B6-vitamin (és mások is), a levegő kilépett a fecskendőből. Most közvetlenül helyezze be az injekciót, és lassan fecskendezze be a gyógyszert, majd ezt követően újra feldolgozza ezt a helyet alkohollal.

  Amellett, hogy most már tudjuk, hogyan kell megfelelően beszúrni a B1 B6 B12 vitaminokat, még egy tényt kell figyelembe vennünk - egymással való összeegyeztethetőségüket.

  A B-vitaminok kompatibilitása egymással

  E csoport képviselői rosszul járnak egymás között, nem is beszélve más vitaminokról és ásványi anyagokról. Ezért helyénvaló lenne tudni, hogy melyik B-vitamint lehet összetörni, és melyik nem éri meg.

  A B6-vitamint soha nem kombinálják aszkorbinsavval, mivel semlegesítik egymást, és nem hoznak előnyöket a szervezet számára. Nem kompatibilis a B6-vitaminnal. A B6 gátolja a B1-et, így teljesen haszontalan, de B2-vel "barátságos", és magnéziummal, cinkkel, kalciummal is kombinálható. Ha nem akarja a B6-vitamin tablettát inni, akkor teljesen meggyőződhet.

  Annak ellenére, hogy egyes vitaminkészítmények jól kompatibilisek egymással, soha nem keverik össze egyetlen fecskendőben. A legjobb megoldás a váltakozás - ma, egy gyógyszer beadása, másnap pedig a másik.

  Így például az orvosok két, B6 és B12 vitaminból álló injekciót írnak elő, mivel egymással jól együtt járnak, de kompatibilitásuk ellenére szükség van a B6 és B12 vitaminok beadására, hogy minden második napon jobban elnyeljék őket. Ezenkívül kombinálhatja a B2, B6, B9 és B2, B5, B9 vitaminokat.

  Mivel napjainkban egy személyt gyakran stressznek vetnek alá, a szakértők azt javasolják, hogy B12-vitamint szúrjanak be, helyreállítja az idegrendszert, és növeli a test stresszállóságát. Jellemzően a napi dózis 1 mg, a 7–14 napos kurzus, de a betegség súlyosságától függően, az orvos magasabb dózist írhat elő. A beteg állapota szintén befolyásolja a B12 vitamin hosszát - ez minimálisan három injekció, a fejlettebb esetekben az injekciók száma elérheti a 20-at.

  De milyen gyakran lehetséges a B csoportba tartozó vitaminok (különösen a B1 vagy a B12) a túladagolás hiánya miatt, csak a kezelőorvos elmondja részletesen, mert minden eset más. Azonban gyakran hallható az a kijelentés, hogy az anyag injekcióit évente kétszer lehet beadni profilaktikus célokra - ez a tél elején és a tavaszi avitaminosis idején történik.

  Mindenesetre, mielőtt egy ilyen komoly eljárásról, mint injekcióról döntene, fontos, hogy először egy jó orvoshoz forduljon, meg kell állapítania a diagnózist és egy adott vitamin-készítmény injekciójának szükségességét.

  http://vitaminis.ru/kak-pravilno-kolot-vitaminy-gruppy-v-shema.html