logo

Hogyan festeni a haját Basmo fekete? Jó módszer

A nőknek tudniuk kell, hogyan kell festeni a basma hajukat. Ez a természetes összetevő nem károsítja a hajat a professzionális festékekhez képest. A Basma a trópusokon növekvő indigó növény leveleiből jön létre. A feldolgozás után szürke-zöld port kapunk. Ha festőanyagot használ, a haj kékre vagy zöldre vált. Emiatt a festék keveredik a hennával, és ennek eredményeképpen vonzó szín jön létre.

Hogyan festeni a haját Basmo fekete? Ehhez vannak olyan receptek, amelyekhez a festéket más összetevőkkel keverik. A színárnyalat intenzitása az arányoktól függ. Basma haj fényes és gazdag. A festék terápiás hatása is van, így az eljárások biztonságosak.

A tartalom

Festékelőnyök

A Basma ásványi anyagokból és vitaminokból áll, amelyek kedvező hatást gyakorolnak a zárak egészségére. A festék tanninokkal van gazdagítva, amelyek tápláló hatásúak. Az anyag használata lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a bőr gyulladásától és irritációjától.

A Basmában lévő gyanta és viasz erősebbé teszi a hajat a törés ellen. Az eljárások növelik a vékony és ritka fürtökhöz szükséges mennyiséget. Mivel a festék természetes, nem okoz allergiát.

Basmával történő festés után stabil, 3 hónapig tartó színt kapunk. A tartósság időtartama a fej mosásától függ. A festéknek gyógyító hatása van. A színezés lehetővé teszi, hogy megszüntesse az izzadságot, hogy a haj terjedelmes és fényes legyen.

Felkészülés a festésre

Az előkészítést komolyan kell megközelíteni. Nem szabad festeni a fátyolos könnyű fürtöket, különösen, ha a kompozíció nem tartalmaz hennát. Ellenkező esetben az egyenetlen színt kapja, amit nehéz megszüntetni. Meg kell figyelni a recept arányait, hogy az árnyék vonzóvá váljon.

Mielőtt elkészítené az eljárást. A Basmával festheti a ruháit és a bőrt. Ezért védelmet kell használnia. A krém általában a bőrre kerül, és a ruhákat egy régi fátyol védi.

színezés

A festési eljárás a következő lépésekből áll:

 • Először hígítani kell. Ehhez használja a port, amelyet a tartályba kell öntenie, és öntsön vizet. Meg kell főzni vastag tömeget. A kompozíció nem terjed, glicerinhez kell keverni. A festéket használat előtt lehűteni kell;
 • Ezt követően színezést lehet végezni. Ehhez használjon speciális kefét. Szükséges a nyaki rész, majd a korona és az idő részének feldolgozása. Utolsó festés. A festéket gyorsan és minden szálon alkalmazzák;
 • Polietilénnel és törülközőkkel csomagolt haj;
 • Az árnyékolás a festék időtartamától függ. 1-2 óra elegendő az eljáráshoz;
 • A festéket meleg vízzel kell eltávolítani. Ezt óvatosan kell végezni;
 • Az eljárást követően néhány napig ne használjon sampont. Szükség van a kiváló minőségű rögzítő hangra. A szín megőrzése érdekében lehetővé teszi az otthoni kezelés maszkokkal történő kezelését.

Fekete szín

Nem szabad szőrszálakat festeni, különben nem valószínű, hogy vonzó színt hoz létre. A Basma egyenlő mennyiségben keveredik a hennával, majd vonzó gesztenye színt kap.

A fekete létrehozásához a henna 2: 1 arányban egyesül. Ez az eszköz színezheti a hajat a szokásos módszer szerint. A szín telítettségéhez a maszkot kb. 2 órán át a hajon kell tartani. Több szekció után kékes-fekete hajat kaphat, de még mindig fekete színűek.

Eredmény mentése

Ahhoz, hogy a szín a Basmával végzett eljárás után maradjon, ismernie kell a gondozás jellemzőit:

 • Csak 2 nappal a festés után mossa meg a haját. Ez az időszak a szín rögzítéséhez szükséges;
 • Mossa le a haját meleg vízzel és öblítse le hideg vízzel;
 • Az eredmény mentéséhez használhatja a következő receptet: a henna keveredik a basmával (2 evőkanál). A komponenseket forró vízzel (2 liter) hígítjuk. Lehűtés után az oldatot leszűrjük. Akkor használhatja;
 • Ne használjon más festéket, amíg a basma eltávolításra nem került.

Ha más színben szeretné átfesteni, akkor a szükséges arányt szakembertől szerezheti be. Hasznos és maszkok ebből a komponensből. Sok recept van, de ezek mind gyógyulnak.

Mikor nem kívánatos a festés? A basma a curling, a festés, a kiemelés után ellenjavallt. Ennek oka, hogy a természetes és mesterséges színek keverése váratlan hangokat adhat. Ha Basmával szeretné festeni, akkor meg kell várnia a mosás hangját.

A szőke hölgyek nem választhatják a Basmát, mert fennáll a veszélye annak, hogy élénkvörös színű lesz. Ezzel a festékkel különböző színeket kapunk.

Minden szín létrehozásához saját méretaránya van:

 • Az árnyékot a henna és a basma egyenlő mennyiségű keverésével hozza létre. Fél órára kell fürtöket festeni;
 • Könnyű gesztenye hangot kapunk ugyanabban az arányban, de az eljárást 1 órára kell meghosszabbítani;
 • A csokoládét a basma és a henna 3: 1 arányú keverésével hozzuk létre. Az eljárást 1,5 órán át kell végezni;
 • Ahhoz, hogy bronz-barna hangot kapjunk, szükséged van basmára és hennára (1: 2). A munkamenet 1 órát tart. A fekete színnek két szakaszban kell festenie: 1 órán keresztül a hennával festik a hajat, és a következő 2 órában basmát használunk.

Sok más árnyalat is van. Ezért a festés előtt meg kell ismerkednie az eredő színnel. Mossa le, nem lesz olyan egyszerű. A modern üzletekben „színes” henna van. Ez a festék szintetikus komponenseket tartalmaz, ezért ez az eszköz nem nagyon hasznos a fürtök állapotában.

Nagyszerűen működik a szürke haj festésére. Hosszú távú eredményt biztosít 2-3 eljárás elvégzése után. Ha a haj többsége szürke hajat tartalmaz, akkor először henna festést kell végrehajtania, majd természetes alapanyagokból álló festéket kell használni. Az ilyen eljárások teljesen biztonságosak lesznek.

A henna és a basma mellett más összetevőket is használnak a színezéshez. A kefir, a gyógynövények, a citrom, a kakaó és a méz kiváló hatású. Az ilyen termékeknek a hajra erősítő hatása van. A természetes festék után természetes maszkokat alkalmazó regeneráló eljárásokra lesz szükség. Ezek lehetővé teszik és megtartják a színt. Csak rendszeresen kell elvégeznie őket.

http://evagirl.ru/71-kak-pokrasit-volosy-basmoy-v-chernyy-cvet-horoshiy-metod.html

Hogyan festhet haját basmával, hogy fekete legyen?

A technológia nem áll meg, és ez az emberi élet szinte minden területére vonatkozik. Vegyünk például fodrászatot. Sok módja van a hajvágásnak, a stílusnak és a színezésnek, sok új hajápolási terméket mutatott be. De vannak olyanok, akiket idővel teszteltek, és kiváló asszisztensnek bizonyultak. Az egyik a Basma.

Jellemzők és előnyök

A Basma-ról először a VII. Században beszélt. Ezután segítségével a nők festették a hajukat és a szemöldökét. Ezután és most ez a festék egy indigofer nevű fa leveleiből készül. Főleg a trópusokon nő.

A modern festékekkel ellentétben a Basma nem okoz allergiát. Ez biztosítja a haj kívánt színét, és gyógyító hatása van rá. Mik a Basma előnyei:

 1. A száraz és sérült haj gondoskodik. Hidratálja és helyreállítja a hajszárító, a kémiai festék festése stb.
 2. A fejbőrben előforduló normál folyamatokhoz vezet. Ennek következtében a haj sokkal gyorsabban nő.
 3. A haj vonzóbbá teszi a megjelenést. Selymesek és fényesek lesznek.
 4. Az egyik kevés színezék, amely segít a korpásodás elleni küzdelemben.

A basma színezése nem rosszabb, mint a modern festékek használata, és sok pillanatban is felülmúlja őket.

Festési folyamat

Szóval, hogyan kell festeni a basmát fekete színben? Először elő kell készítenie néhány előkészítést. A festéshez:

 • 1 vagy több (a haj hosszától és vastagságától függően) festékzsákok;
 • Védőkesztyűk;
 • kefe;
 • szalvéták;
 • bármilyen zsírkrém

Most elő kell készítenie a színező készítményt:

 1. Készítsünk edényt üvegből, porcelánból vagy műanyagból. Öntsön basmát vagy keveréket hennával és egyéb összetevőkkel.
 2. A port jól őröljük, eltávolítva a csomókat.
 3. Adjon hozzá kb. 90 ° C hőmérsékletű forró vizet. Ne vegyen forró vizet. A festéket főzzük, és a haj egyenetlen lesz.
 4. A festéket alaposan keverjük össze. Ne tegyük nagyon folyékonynak, vagy fordítva, vastagnak.

A hajfestéshez Basma fekete-val két fő módban lehet festeni.

1. módszer

Az első módszer két fázisban fest: henna és közvetlenül Basma.

 1. Kombinálja a henna port meleg vízzel. Folyamatosan keverjük, tegyük vastag krém állapotába. Melegítsük a keveréket a gőzfürdőn. Vigyen fel tiszta és enyhén nedves hajra. A homlokról festeni kell, fokozatosan visszafelé a fej hátuljára. A minimális expozíciós idő 30 perc. Öblítsük le henna folyóvízzel.
 2. Készítse el a Basma oldatot a fentiek szerint. Hűtsük le. Vigyen fel a hajra, és fésűvel terjessze a gyökérről a hegyre. A haj fekete színezéséhez a festéket néhány órán át kell hagynia (kb. 3). Ezután öblítse le vízzel sampon használata nélkül. A festék teljesen lemosható, balzsamot használhat.

Ily módon a stylistok azt tanácsolják, hogy szürke hajat festenek.

2. módszer

A második módszer időt takarít meg. Ez magában foglalja a basma és a henna kész keverékének használatát. Ahhoz, hogy megkapjuk a fekete színt, 3 rész basmát és 1 rész hennát kell összekeverni. A hajra vonatkozó expozíciós idő 3 óra.

Kísérletezhet és haját árnyékolhatja. Ehhez egy további összetevőt kell hozzáadni a színező keverékhez: vörösbor, cukorrépa lé, fahéj vagy kávé. Ezeket az összetevőket a végén, amikor a henna és a basma már vízzel keverik.

Hogyan festjük át a szürke hajat?

Ha a szürke haja meglehetősen kicsit, akkor a fenti módok egyikével lehet festeni. Ha a szürke a haj több mint 30% -át fedte le, kicsit másképp kell cselekednie. Először fel kell készülnie a festésre, mert a szürke haj általában száraz és kemény, és nehezebb festeni, mint általában.

Ezért néhány nappal a festés előtt ajánlatos több tápláló és hidratáló maszkot készíteni. Például 1 evőkanál lehet. homoktövis és ricinusolaj (takaró) és 1 tojássárgája. Keverjük össze és alkalmazzuk a hajra és a fejbőrre. Két órán át tartani. Az eljárást hetente kétszer megismételjük a hajmosás előtt.

A festés során a haj tisztának és enyhén nedvesnek kell lennie. A hatás fokozása érdekében adjunk hozzá usma (növényi festék) a henna és a basma keverékéhez. Az összetevők aránya 1: 2: 1. A keverék egyenletesen melegen egyenletesen oszlik el a teljes hosszon. Hagyjon pár órát, majd öblítse le meleg vízzel. Ha nem minden szürke haj festett, ismételje meg az eljárást.

Tippek és trükkök

Néhány tipp a következő, amelyek segítenek elkerülni a festéssel kapcsolatos gyakori problémákat.

 • Ne használja az eszközt lejárt. Az árnyék egyáltalán nem fog tudni, amire szüksége van. A fejbőr is szenvedhet - megszárad és elkezd levenni.
 • Nem kell havonta többször festeni a haját basmában. Ellenkező esetben a fejbőr megszáradhat. Ennek elkerülése érdekében a kész festékhez hozzáadhat egy kis olívaolajat vagy takarmányolajat.
 • Ahhoz, hogy fekete legyen, a festéket kb. Három órán át kell tartani.
 • A festék természetes eredetű, így jól eszik a bőrt és rosszul lemosódik. A foltok, a templomok és a homlok elkerülése érdekében gazdag krémmel kell zsírozni. Kézzel kell szalvéták. A kezeket kesztyűvel kell védeni.
 • A készítmény elkészítése után azonnal fel kell festenie a hajat, különben oxidálódik és kiszámíthatatlan reakciót ad.
 • A Basma-t mindig más festékekkel kell használni. A legtöbb esetben henna. A Basma önálló festékként zöld színt ad.
 • Miután a színezőoldatot felvisszük a hajra, először műanyag zacskóval, majd törülközővel vagy sálral kell fedni őket.
 • A színező pigmentet a hajra két vagy három nap elteltével rögzítik. Ezért ne mossa meg a haját. Ezen túlmenően a gyakori mosómosó festék.
 • A megoldás elkészítéséhez nem ajánlott fémtartályok és szerszámok használata. A fém érintkezésekor a festék oxidálódik.
 • Először szürke szálakat kell festenie. Ezután lépjen tovább a haj többi részéhez.
 • Egy rövid hajért egy átlag egy-két, és egy-négy évig elegendő egy festékzsák.

Lehet-e mosni a festéket?

Azok, akik úgy döntenek, hogy a hajukat Basmával festik, egy árnyalatot kell figyelembe venniük. A színező pigment nagyon stabil, ezért meglehetősen nehéz visszavonni. A legnehezebb dolog, hogy mossa le a Basma könnyű és tisztességes lányait. A hajukon szürke vagy szürke-zöld árnyalat tart.

Azok, akik néhányszor Basmával festettek, könnyebbek lesznek. A vaj, kefir vagy citromlé tartalmazó maszkok felhasználásával visszavonható. Igaz, a szálak csak egy pár tónusúvá válnak.

Hogyan lehet javítani a hatást?


És mit kell tennie, hogy a kapott árnyalatot minél hosszabb ideig tartsuk?

 1. Samponnal mossa le a haját a festés után néhány nappal.
 2. Használjon forró vizet az öblítéshez és a hideg vízhez.
 3. A festéket speciális megoldásokkal lehet rögzíteni. A főzéshez 2 evőkanál össze kell keverni. henna és basma. Csak 2 liter forró vizet adunk hozzá. Keverjük össze és hagyjuk kihűlni. A mosás után azonnal öblítse le és öblítse le a haját.
 4. Amíg a Basma teljesen le nem esik, nem kell más színekkel festeni a haját.

Nem olyan nehéz festeni a haját basmával. A legfontosabb az, hogy megismerjük a színezés alapvető arányait és szabályait. Ne felejtsük el, hogy a Basmát nem használják önálló festékként. Egy gyönyörű fekete árnyalatot fog adni csak a henna. Ez a festék jelentősen javítja a haj szerkezetét és megjelenését. Erősebbé és rugalmasabbá válnak. Emellett a korpásodás szinte teljesen eltűnik.

http://headhairs.ru/okrashivanie/kak-krasit-volosy-basmoj-v-chernyj-cvet.html

Feketeebb, mint a fekete, vagy hogyan lehet fekete színt elérni Basmában. Lépjen el a céltól. Tapasztalat 4 hónap. Fotó jelentés

Szia mindenkinek Már régóta feketere festettem, de nem azonnal, hanem fokozatosan, hogy a közbenső színeket lássam,és lazítsa fel a fekete feketét, és élvezze minden érintését. A mai posztot a basmával színezésre szánom - ez az, amit több hónapig lehet festeni, és sötétebbé és sötétebbé válik minden alkalommal.
_________________________
Megértjük, mi a Basma?

A Basma az indigó zúzott, zöldes-szürke színű lapjai. A Basma természetes növényi festék - környezetbarát termék, amely biológiailag aktív anyagokat és vitaminokat tartalmaz.


A Basma ideális természetes hajfesték a haj színezéséhez. Használható hennával kombinálva. A Basma figyelemre méltó kozmetikai tulajdonságokkal rendelkezik: serkenti a haj növekedését és természetes ragyogást ad, javítja a hajszerkezetet és erősíti a gyökereket, megszünteti a korpásodást. A Basma különösen ajánlott a hagyományos hajfestékek kémiai összetevőivel szembeni túlérzékenységre.

Sötét színekben festett haj festésére is alkalmas, a szürkés haj színezésére a világosbarna és a fekete között. A színezés színe a szerkezet szerkezetétől, vastagságától, a kezdeti hajszíntől és az érintkezési időtől függ. A henna és a basma alkalmazása után a haj ragyog, rugalmas, könnyen fésülhető.

Mit érdemes emlékezni Basmára:

 • Rendkívül nehéz visszavonni. Csak az első 2-3 festés után valahogy meggyengülhet a haj, de kémiai eszközök használata nélkül az eredmény kiszámíthatatlan lesz. Ha sokáig festesz basmával, de fáradt a fekete, akkor itt csak hajszálakat hajthatsz ki, és szétzúzhatsz, ugyanakkor megszűnik a basma festése. Olajok és más "bevált" népi jogorvoslatok segítenek neked egy kicsit többet. Ne feledje.
 • A Basmát a hajra kell felhordani, előzetesen hennával festeni, különösen, ha szőke haj. A henna réz, vörös árnyalatokat ad, ami ezt követően blokkolja a nem kívánt basman zöldeket.
 • Basma kívánatos forró vizet főzni, így több pigmentet ad. A ruházat védelme, a bőr a festés nem fog beszélni, ez az alapértelmezett.

_________________________
Az összes előnyt és hátrányt mérlegeltem, és hosszú, sötét színűre döntöttem, a végeredmény fekete. A Basma használatának ideje alatt a gesztenye különböző árnyalatait kaptam, mindkettő meleg (köszönhetően a n-önek, hogy elkerüljem a zöldséget, először a hajjal színeztem) és a hideg tónusokat. A növényzet időszakai nem záródnak ki, de rövidek voltak, mert a basma először gyorsan elmosódott. Ez nem mindig az „egyes színek sötétebb” elve szerint működött, de ez nagyobb valószínűséggel a festék kétes minősége, a festékkel való korai mosás és a színfrissítések közötti időintervallumok miatt következik be. Az alábbiakban látható a fekete színezésre vonatkozó időrendem. Priyaanny perusal!
_________________________
Április 1-én megvettem a Basma ArtColor-ot és festettem. Egy csomag elég volt nekem 1 alkalommal.


A szabály szerint festették:

Először hennával festem a gyökereket. Miért csak gyökerek? Ezek ágak, és a hosszúság már régóta eltömődött a henna pigmenttel. Megkeltette, hasonlította az órát, elmosódott. Tiszta, nedves hajon basma (teljes hossz). 3 óra sétált öntöttvas fejjel, elmosódott, rájöttem, hogy a hennát meg kell festeni a teljes hosszában, de ennél sokkal később...

De a színem nem volt elég ahhoz, hogy nem illik hozzá, gyengén vette, három hétig is lemosott, általában nem rögzítette. Aztán úgy döntöttem, hogy hozzáadom az ayurvédikus maszkhoz egy kanál henna és basma, úgy, hogy a pigment fokozatosan legalább a gyökérzónában halmozódik fel.
Az eredményeket a sötétebb lett

A második és az azt követő festés után egy zsákba vettem az iráni basmát. Kívülről nem tetszett: legalábbis az őrlés rendben volt, de volt néhány fűrészpor és szál a keverékben, rönk.

A második alkalommal június 1-én festettem. Elvileg, semmi különös: a szín nincs rögzítve, de sokkal kevésbé mosható le. Ezúttal hibát követtem el: miután elmosottam a Basmát, samponnal mostam a fejem - ezt tette, mert a Basma színező keveréke amlaolajat tartalmazott (Két madarat akartam megölni egy kővel, és festeni magam, és felgyorsítani a haj növekedését)


Nem jártam július 1-jéig, és harmadszor festettem az arcomat a 26. napon (a gyökereket hennával festettem az előző napon). Úgy döntöttem, hogy nem teszek több hibát, és pár napig állok mosás nélkül.
Szóval, a színező keverékem az iráni basma, shicking és amla olajokból áll.


A Basma festékeket és merevítéseket hajthat végre, a shikakai feltételezi őket, és az amla olaj elősegíti a hajnövekedést

5 evőkanál basmát és 1 evőkanál sikkes voltam


A fénykép tökéletesen közvetíti a piszkos csiszoló sikkes és finom, "fűrészpor" betétet Basmy.

Hozzáadott 1 evőkanál amlaolajat és vegyes:


Meleg, majdnem forró vizet adtam a keverékemhez, majd egy ecsettel festettem, hogy homogén anyagot kapjunk, ugyanakkor kevesebb vizet adtunk hozzá, ha kevés.


És hagyjuk 15-30 percig ragaszkodni. Ha a Basma friss, kiváló minőségű, akkor egy tintapatron jelenik meg a keverékemben. Nyilvánvalóan hiábavaló voltam a basmám a rossz minőségért


A basmát összekeverhetjük, és ismét hagyhatjuk, hogy ragaszkodjunk hozzá, és ismét egy filmmel fedjük le

Alkalmazás előtt négy részre osztottam a hajam.


Elvezetett kefe a kialakított elválasztásokon

Sajnos a görbület miatt nem lehetett az egész folyamatot fényképezni.

Újabb pár óra múlva elmosom a Basmát. A gyógynövények (bármelyik) megszárítják a hajam, így bármely gyógynövényes eljárás után, akár basmával, hennával, akár egy ájurvédikus maszkkal festettem, egy maszkot csinálok sikertelenül. Úgy történt, hogy a közelmúltban erős hidratáló maszkot (ebben az esetben a CocoChoco Intensive) szereztem, Estelle-t és Numero-t használtam (mindkettő nem ad megfelelő hidratálót, és nem erre szánták).
Ezúttal úgy döntöttem, hogy követem azt a szabályt, hogy a festés után 3 napig nem mosom a hajam. Szerencsére nem kellett elhagynom a házat. Három mosatlan nap után:

A képen, sajnos, nem nagyon észrevehető, de az életben a szín kissé sötétebb, kevésbé mosott.
Gyökérzóna

_____________________________
Ahogy a régi jó dalban énekel: „Szívünk változást követel, szemünk megváltozik..” Már nem akarom a fekete színt, de teljesen elégedett vagyok az úgynevezett hideg sötét gesztenyével


Kiderül, hogy ez a fajta ombre: a gyökerek sötétek, és a hossza sokkal könnyebb, mint a vörös gesztenye, sima átmenet.
Két hetente festem a színt, és megpróbálom festeni a hosszúságot. Nagyon jó eredményeket érünk el, amikor először az Angel Professional ShGO-t mossuk - ez a sampon nemcsak alaposan lemosza a hajat, hanem szükség esetén nagyon óvatosan is, anélkül, hogy a szőrszálak lennének. És a következő nap este este lefekszem a hajam. Ahogy az egy éves gyermek anyja gyakorlata megmutatta, nem sokáig alszom aludni, így az „lefekvés előtt” hangosan mondják. Körülbelül 6-8 órát tartok a Basmában, azaz reggel 4-6-kor elmegyek, ha leányom alszik
Az eredmények gyönyörűek, de ismét csak a gyökérzónában (felső 15 cm).

By the way, amikor az első zsákom véget ért, és ismét meg akartam festeni, megvettem a másodikat. És a tartalom nagyon friss, magas minőségűnek bizonyult.(bár ugyanazt a naplót bonyolítom)! A festékfilmek azonnal képződnek(és rám merült, hogy jobb, ha a Basma azonnal alkalmazza a henna és a fej előtti teljes hosszúságot)
Szintén most használok tiszta basmát anélkül, hogy további összetevőket adnánk olajok és porok formájában. A henna is tiszta, amelyet 15 perccel a dagasztás után is alkalmaznak. Ezúttal úgy döntöttem, hogy a teljes hosszúságot festem (Nincs semmi veszteségem, úgy döntöttem, hogy szeptemberben vágom a hajam, a „vas” néha üres hang, a lelkiismeret diktálja. De általában: Meglátom, hogy a haj három nap után a festés után. akkor tovább növekszem, ha a nagy sámán Kaaral Maraes táncom után a hajam még mindig száraz seprű marad, 15 cm-t fogok vágni, az eredetiségért még ezer rubel fogadást fogok kötni.
Szóval... küldj ki

Szóval, egy kis tisztázás. Ne feledd, augusztus 8-án írtam egy hozzászólást egy LAKME ampulláról? Tehát a posztban kifejtett vooot, fellépések csaknem egy héttel korábban jelentek meg, mint a közzététel. Augusztus 2-4. Tehát a haj nem esik le, futtassa a festéket, mondtam! (és aztán megírom az ellenkező szaggatott üzenetet a hajvágásról, a sérült hajról és arról, hogy a nők milyen... bolond lények)

Szóval... Henna.

Van egy kis henna megoldásom az utolsó alkalommal, és így a jó nem fog eltűnni, megfagytam.
1. Most egy fagyasztott hennával ellátott edényt kaptam a mikrohullámú sütőben (nincs idő) magyarázd el, menjünk festékre! leolvasztás vízfürdőn, mert a lány felkelhet)
2. Összekeverem a fűtött hennát és ellenőriztem a fagyasztott területeket. Minden meleg, így...
3. Hozzáad 5 evőkanál egyiptomi hennát ugyanarra a tartályra.
4 Töltse fel vízzel, keverje meg és keverje...
5. Adjon ragaszkodást

_________________________
... mert a poszt és így kiderült, hogy hatalmas volt, és májusban elkezdtem írni (szöveg és fotó), majd annak érdekében, hogy az összes információt egy helyre illesszük, úgy döntöttem, hogy számokat és leírásokat készítek. Pardonte a kellemetlenségért.
_________________________

Ezután folytassa a festést hennával. 1 órát fogok tartani. Menjünk!

 1. Azt, hogy a búcsú
 2. Festem
 3. Egy kefével vágtam a jobb oldali részt, visszahúzva a központtól elválasztó 1,5-2 cm-t
 4. Hennát tettem a második részre
 5. A részleteket az ecset csúcsának a szétválasztásával történő manipulációját mutatjuk be
 6. Elkülönített fül jelenik meg
 7. Festem
 8. Húzza le a hajszálakat a fej hátuljáról, ahol festeni fogok. észre, hogy mindig festék nélkül tükör (teljesen elképzelhető, hogy nem festek oda, de két tükörrel nagyon kényelmetlen vagyok - egyszerűen, a szemem elkezd fájni a pályáról)
 9. Amikor az egész jobb oldalt hennával festettem, a hajomat a festett jobb oldalra dobtam, hogy megkezdjem ugyanezt a bal oldalon.

A bal oldalon ugyanezt tegye.

 1. A jobb oldalra dobjuk a jobbra festett részt, és megnyitjuk az első bal oldalt
 2. A szétválás után a szétválasztás gondosan festett egy ecsettel hennával, ezzel egyidejűleg rögzítve a gyökér hosszát. Van egy kis henna dombom
 3. Színtelen szálakat rétegeztünk a haj festett területein, és hennával ecsettel átmegyünk
 4. Folytatjuk a réteget és a festést
 5. Az öntözés befejeződött
 6. Az egész fej végül hennában van, és a gyökerek és a tippek, valamint a hosszúság. Emlékeztetem, hogy nem adtam semmit a hennához, ezért remélem, hogy kevesebb kárt okozhat a tippemnek, amelyre a harmadik év ollója sír.
 7. Melegítem és rögzítem a hajokat egy felesleges kalappal, amelyet folyamatosan használok erre a célra
 8. Az utolsó képen mostam a hennát, és törölközőbe csomagoltam.

Egy órával később leöblítem a henna-t, törölközővel csomagolom a hajam, és megyek főzni Basmát:

Helló, veled a "Relish" show és ma előkészítjük a Basmát.

 1. Egy műanyag tartályban 4-5 evőkanál basmát
 2. Öntsünk vizet. Nem fogom pontosan elmondani, hogy hány ml-t, mert a szememben csinálom - tudom, hogy mennyit kell önteni
 3. Alaposan keverjük össze, úgy, hogy ne legyen lumpy és nepromesov
 4. Azonnal, anélkül, hogy ragaszkodnánk, a Basmát alkalmazzuk

Eltávolítom a törülközőt, és ugyanúgy, mint a hennát alkalmazom, basmát alkalmazok.

 1. Látjuk, hogy a gyömbér gyökér henna tökéletesen életre kelt, ami azt jelenti, hogy a basma színezéssel nem lehet gond
 2. Hasonlóképpen, ecsettel alkalmazom a hajszálakon egy ecsetet, de sokkal óvatosabban csinálom, mert a hajam nedves és védelem nélkül maszk, krém vagy kondicionáló.
 3. Lépésről lépésre lefedem a fejem minden fülét, egy tiszta hajszálréteget fektetünk egy már festett területre, amíg a fejem teljesen növényi festékben van.
 4. Szükségem van egy felesleges pelenkára, amelyet többször hasonlítottam hasonló célokra (ezért ez egy ilyen rendetlen megjelenés - egyszerűen nem mossa le), és körbevágja a fejem. Ez nemcsak azért történik, hogy a Basma folyékony része ne áramoljon a hajvonalról, hanem azt is, hogy megjavítsam a festék és a haj fajtáját
 5. Felülről egy gumiszalaggal és egy térrel viseltem egy dolgot, hogy az összes haj a kötéssel együtt illeszkedjen, és ne nyomja össze. Miért írtam a „dolgot”? Mert bármi lehet: egy felesleges tágas beretből,... csúszkákig (mint az enyém)

Az éjszaka elhagyom a basmát, és 8 óra múlva lemegyek.

 1. Ne feledje, azt mondtam, hogy a Basma nem mossa le az anyagot? Szóval szörnyű kék ​​foltokat hagy el minden felszívódott helyen.
 2. Egy csomó haja fekete lett, és végül az eve volt a fű színe

Frissen mosott haj sampon és balzsam nélkül. Hosszúságban a LAKME ampulla maradványait alkalmaztam.


A hajam megpuhult, nem mondhatok semmit a nedvességről. Szín - mint szeretek - sötét gesztenye a teljes hosszában, bár milyen gesztenye? Emlékeztet arra a nagyon fekete tulipánra, amely markiza872502-t írt. Lágy az érintéshez, de a vizuális túl messze van az ideálistól ahhoz, hogy vágatlan maradjon.


_________________________________
Összefoglalom néhányat írások a "Hogyan töltöttem a nyarat" Henna és basma alkalmazása:
Soha ne próbálja meg gyógyított gyógynövényekkel kezelni a festett és fehérített hajat, legyen az henna, Basma vagy más Ayurvédikus gyógynövények. A gyógynövények kiszárítják a már sérülteket, megalázott és sértett haj. Példámban meg voltam győződve és megmutattam, hogy az egészséges haj befolyásolja a füvet, tükrös simaságot és ragyogást ad, és az alacsonyabb 15 cm-es hosszúságom, ami a csodálatos oldal minden felhasználójának nyűgözésének köszönhetően hatással van a fűre: hosszú ideig nem értek hozzá henna és basma tippek, hogy ne tegyenek kárt, de cserébe sokszínűnek kellett menned (nem szeretem az ombra-t és a balajaz-t). És ugyanúgy festettem a hajam, végül elrontottam a tippeket: időről időre keresztmetszeteket és törékeny nyomokat találtam, de ez most nem ragadja meg a szemét. De rágott, lebegett hajszerkezet, zavartalan végek... Emlékezzetek a régi gyermekbaba hajaira, melyet gyakran mosott gyermekként, és a haját kusza - ezek a célok.

Természetesen pár nap múlva megpróbálom véget vetni a basma festésnek, hogy vészhelyzeti intézkedéseket hozzon, de őszintén, nem hiszek benne.

Ahogy a történelem tanára azt mondta, az egészségre indult, a többit befejezte, de nem vagyok ideges, és nem tanácsolom. Köszönöm mindenkinek a figyelmét.
________________
megtekintett

http://www.hairmaniac.ru/chernee-chernogo-ili-kak-dobitsya-chernogo-cveta-basmoy-shag-v-storonu-ot-celi-opyt-4-mesyacev-fotootchet.html

Természetes hajfestés. Henna és Basma hajfestés

Ahhoz, hogy megakadályozzuk, hogy a henna a bőrre áramoljon, miután a hajat a homlokán, a templomokon és a nyakon a haj alatt kezeltük, a hengerelt, nem túl szoros vezetéket vattával gyújtottuk, majd fedjük le a papírt pergamenpapírral vagy polietilénnel, amelyen egy frottír törölközőt kötünk. A fejet úgy csomagoljuk, hogy az oldat ne hűljön le, és a nedvesség elpárolog, ami hozzájárul a festési folyamat normál menetéhez.

A fejszín festési idejét a haj szerkezete, az eredeti színük és a feltételezhető hangszín határozza meg.

A festéshez elegendő idő után a hajat meleg vízzel mossuk szappan nélkül. Ha a henna foltok a bőrön, akkor a festett bőrfelületre folyékony basma-oldatot alkalmazunk, majd 4-5 perc múlva mossuk le meleg vízzel és szappannal, és ne próbáljunk megérinteni a hajat.

Meg kell vizsgálni, hogy a szőrzetet alaposan meg kell-e színezni. Ugyanakkor ne feledje, hogy az öblítés után a henna néhány órára hat a hajra. Ezért, amikor a basma használatáról döntünk, vegye figyelembe, hogy a haj kissé világosabb lesz, mint az öblítés után.

Főzés Basma festék

A Basma-sűrítőt közvetlenül a használat előtt is elkészítik. Az elkészítéshez a port is óvatosan elhomályosítják, forró vízzel töltik és jól összekeverik. Ezután a folyamatos keverés közben a basma-oldatot alacsony hőmérsékleten forraljuk. Amint az oldat elkezd forralni, eltávolítja a hőt. A megfelelően elkészített Basma-oldat folyékony savanyúsággal rendelkezik. A Basmy kenyér gyorsan sűrűsödik, így folyékonyabbá kell tenni, mint a henna-oldat. A basma-fúrógépben végzett munka során forró vizet kell hozzáadni. Elkészítünk elegendő színezőanyagot az egész fej lefedésére. Minél vastagabb és hosszabb a haj, annál több megoldást igényel.

Vigye fel a főtt sertést Basmy hajra, mint a henna. Csak csomagolja a fejét nem szükséges. Ez csak akkor szükséges, ha fekete. Ebben az esetben a basmát hosszú ideig a hajon kell tartani, és nedves fejjel lehet hideg.

Mossa le Basmu-t meleg vízzel, szappan nélkül. Csak másnap mossa le a szappanot szappannal. Kizárólag abban az esetben, ha a haj színe sötétebbnek tűnt, azonnal mossa le a haját szappannal. A túlzott sötétedés megpróbálja eltávolítani a citromlé vagy a citromsavoldatot. De ez nem fog jelentős fényt adni. Vegyük észre, hogy nagyon nehéz eltávolítani a basmát a hajból, ezért jobb, ha alulbecsüljük, mint túlzásba.

A nem megfelelő henna-kezelés esetén a basma túlzott expozíciója a fejen zöldes árnyalatot okozhat. E hiba kiküszöbölése érdekében a hajat vízzel és szappannal kell mosni, és henna-t kell alkalmazni 10-15 percig. A művelet után a haj sötétebb hang lesz, de jobb, mint a zöld.

Ha a festés után kellemetlen rozsdás színűnek bizonyult, akkor ez azt sugallja, hogy a basma elavult. Ennek a hibának a kiküszöbölésére a basmát ismét a hajra alkalmazzák, és 3-5 percig tartják, ha a hajat világos árnyalatokkal festik, és 10-15 percig - sötétben festve.

A haj egyidejűleg hennával és basmával is festhető. Ebből a célból a színezés, a henna és a basma porok keveréke, és az összetevők aránya, amelyeken a színezés eredménye, nagyon fontos.

Szükséged lesz egy főzőpohárra vagy mérőpohárra a henna és a basma pontos mérésére. Öntsünk mért mennyiségű természetes színezéket egy előkészített tálba, és jól keverjük össze, amíg egyenletes színű, egyenletes színű por képződik. Ezt a keveréket forró vízzel töltöttük, amelynek hőmérséklete körülbelül 90 ° C. Miután kialakult a homogén sűrűség, hagyjuk lehűlni 40-50 ° C hőmérsékletre, majd elkezdjük alkalmazni a hajra.

Ne feledje, hogy a henna és a basma egyidejű hajfestésével nehéz megjósolni az eredményt. Ha van friss henna és basszus, akkor a szín piros lesz, ha a basma friss henna, akkor a hajszín zöldre változhat. Csak a színezék frissességével a haj természetes árnyalatú lesz. Tehát, ha nem biztos abban, hogy ugyanazt a henna és a basma frissességét, jobb, ha külön módszert használ a haj festésére.

Rövid haj festésére vastagabbá válik a fűrészáru, mert ilyen hajokon nem erős és áramlik. A cellulóz sűrítésére a zabpehely hozzáadható.

Hogyan festjük meg a henna és a basma szürke hajait?

Szürke haj festésekor a haj hajra festését javasoljuk (percben):

véletlen
cikkek

Hol menni pihenni márciusban. Női oldal www.InMoment.ru

Csokoládé szárított sárgabarack Női oldal www.InMoment.ru

Álmok. Az álmok értelmezése. Álomelemzés Az álmok elemzésének módszerei.

Szolárium. Szolárium a szoláriumban. Hogyan lehet napozni (napozni) a szoláriumban. Bőr típusok és idő.

Egyedülálló lányok Miért egyedül a gyönyörű lányok. Női oldal www.InMoment.ru.

Divatos dzsekik és dzsekik esik 2016-ra. Női oldal www.InMoment.ru

Álomértelmezés. Az álmok értelmezője. Az álmok értelmezése és jelentése. A bóján kezdődő álmok értelmezése és jelentése.

Szeretne egészséget? Olvassa el a címkét! Vagy hogyan lehet megkülönböztetni a hamis étrend-kiegészítőket. Női oldal InMoment.ru.

Divatos kabátok 2016 őszén. Női oldal www.InMoment.ru

Koncepció a Legfelsőbb Szentélyek igazságos Anna részéről - december 22.

http://www.gurchik.ru/beauty/beautiful-body/colouring-hair-natural-dyes1.html

Fekete haj színezése népi jogorvoslatok

Úgy döntöttünk, hogy megmondjuk, hogyan kell festeni őket festékek használata nélkül. A hajfestéshez népszerű recepteket fogunk használni.

Ebben a cikkben fekete hajfestést fogunk nézni.

Az egyszerű színekkel való színezés megszárad, kiszárad, törékeny hajra. Bármi legyen is a festék összetétele, annak gyakori használata hátrányosan érinti az egészséget és a megjelenést.

Most már divatos természetes anyagokat használni a személyes gondozáshoz, és ez nagyszerű trend. Akkor miért ne használjunk hagyományos színezést?

Ha sötét haja van, próbálkozzon a basma és a henna színezésével.

Hajszínezés módszerei

A fekete szín mindenkor népszerű volt, csak egy ideig, a barnák száma a divat trendjeinél csökkent. A lányok, valamint a fekete színû nők mindig vonzza a szemet, ez a szín célirányossággal és önbizalommal jár.

A Basma valójában kék-zöld színűvé válik. Ez annak köszönhető, hogy az alapanyagban jelen van egy olyan anyag, mint az indigó, amely kék színezék. Az indigófesték por alakú, kék színnel festve különböző árnyalatokkal.

Néha néha kávét is használnak hígítószerként. A kávé jó kozmetikai termék, és alkalmas a keverék előállítására.

Kétféleképpen festhet haját basmával és hennával:

 1. - a henna és a basma következetes alkalmazása a hajra;
 2. - a haj előkészített keverékére való felhordás.

Mindkét módszer egyformán hatékony, de mindegyiknek saját előnye van.

Az első módszer lehetővé teszi, hogy a Basma némileg „helyes” legyen, ami a henna használata után történt. A második módszer azonban kevésbé költséges az idő és valamivel egyszerűbb.

Bár az utolsó pont ellentmondásos - ez a módszer csak akkor egyszerű, ha pontosan tudod, hogyan keverjük össze a basmát és a hennát.

Hogyan keverjük össze a basmát és a hennát?

A festékben a henna és a basma arányától és az expozíció időtartamától függően különböző árnyalatokat kaphat - fénytől feketeig. De függetlenül attól, hogy milyen árnyékos, mindannyian természetesnek tűnnek.

Itt, milyen árnyalatok érhetők el, és a henna és a basma arányai a keverékben:

 • fekete szín (1 rész henna és 3 basmy);
 • világosbarna haj (egy-egy, hogy tartsa a haját legfeljebb fél órán keresztül);
 • gesztenye színe (felére henna és basma, fél és fél óráig tartsuk);
 • könnyű gesztenye (félig, tartsa 1 órán keresztül);
 • sötét gesztenye (1 rész henna és 3 basmy, tartsa 1,5 órán keresztül);
 • bronz reflux (2 rész henna és 1 basma, tartsa legalább egy órán át).

Amint látjuk, még az azonos arányok is eltérő eredményekhez vezethetnek. Ez az eredeti árnyalattól függ.

A festés jellemzői

Először is, a henna és a basma nagyon erős színezékek, nagyon nehezen mosható le a bőrről, és szinte lehetetlen eltávolítani a szövetből, ezért óvatosan alkalmazza és használja a régi törülközőket, ágyneműt (az első nap, amikor a haj minden "színezhet"), ruhákat és Szükséges eldobható kesztyűk.

A festés előtt ne használjon hajszárítót, vasalást és egyéb eszközöket a hőkezeléshez, és ezt a festést követő első napokban nem szabad megtenni.

Továbbá, ha úgy dönt, hogy a Basmát hajfestékként használja, akkor jobb, ha nem festjük meg a szokásos festékkel, mivel az intézkedés eredményét nem lehet megjósolni, és a Basma nagyon hosszú ideig tart.

A festés előtt vegye figyelembe ezeket a funkciókat.

Hajszínezés a basma és a henna keverékével

A fenti információk alapján határozza meg, milyen arányban kell megvásárolnia az árnyékot.

Fekete színről beszélünk, ami azt jelenti, hogy a hennát és a basmát 1-től 3-ig kell összekeverni.

Keverjük össze a port (50-200 grammtól - a hosszúságtól függően) egy üveg vagy zománcozott tálban, öntsük forró vízzel a keveréket, hogy olyan vastagságot kapjunk, mint a vastag tejföl. Hozzáadhat egy kis sót vagy olívaolajat, majd a haj festése után még selymesebb és puhaabb lesz.

Az eredményül kapott tömeget a fejek hátoldalán lévő gyökerektől kezdve, az elválasztásokon alkalmazzák. Miután a keveréket teljesen felvisszük a hajra, fésüljük, gyűjtsük össze és helyezzük egy műanyag sapkát. Annak érdekében, hogy a homlokán henna és basma nyomai ne maradjanak, a bőrre festést megelőzően petróleumot lehet alkalmazni.

Jobb, ha leöblítjük a festéket sima folyóvízzel és nem samponnal. Általában a festést követően legalább három napig el kell hagyni a használatukat.

Különálló hajfestés henna és basma

Ez nem egy nagyon bonyolult módszer, de sokkal hosszabb időt vesz igénybe.

Először is, mint az előző változatban, egy gúnyos tömeget készítünk, de most csak a henna. Alkalmazza és várjon egy órát. Ezután kimosjuk a hajat és szárítjuk.

Továbbá ugyanezt az eljárást hajtjuk végre a Basmával. A fekete szín esetén a Basmát 2–3 óráig kell tartani. A haj ilyen módszerrel történő festése után ugyanazt az ajánlást kell követnie, mint a fent leírt módszerrel.

A fekete haj megtartásának módja

Henna és basma alapján infúziót készíthet. Ahhoz, hogy 25 gramm basmát és 25 gramm hennát vegyen, vegyük fel és másfél liter forró vizet öntsünk.

Az oldat hűlni és öblíteni haját. Ez az infúzió nemcsak a hajszín megőrzésében, hanem a hajgyökerek erősítésében is segít.

http://vseovolosah.com/okrashivanie/v-tsveta/okrashivanie-volos-v-chernyj-tsvet-basmoj

Egészséges színezés: hogyan kell feketét festeni a basmával

Ha úgy gondolja, hogy megváltoztatja a képet, és égő barna lesz, de nem akarod elrontani a haját a szokásos hajfestékkel, akkor figyeljen a haj színezésére hennával és basmával. És elmondjuk, hogyan.

Annak ellenére, hogy a hajfestékek már a lehető legbiztonságosabbak, még mindig kétségei vannak. Néhány lány például azt gondolja, hogy a menstruáció során festheti-e a hajait, vagy hogy a festés után tartsa egészségesnek a haját. Ha a kétségei túl erősek, akkor természetes festési módszerekre kell fordulnunk.

Az ilyen természetes színezékek, mint a henna és a basma, nemcsak fényes árnyalatú hajat biztosítanak, hanem az egészséges és fényes is. Ráadásul nagyszerűek, mint a haj hajfestésének módja. Ma arról beszélünk, hogyan kell feketét festeni a basma segítségével.

Mi a hasznos Basma?

A Basma egy természetes festék, amelyet az ókori egyiptomiak óta ismer az ember. Kék-zöld por, amely a trópusi növény szárított leveléből származik. Ebből két fő fényes kék festéket kaphat. Ez egy ökológiai és teljesen biztonságos termék, amely lehetővé teszi a haj festését és gyógyítását. Jó tanninokat, viaszot és C-vitamint tartalmaz, gyulladáscsökkentő és regeneráló hatással rendelkezik. Lehetővé teszi a korpásodás megszüntetését és a hajhullás megelőzését.

A Basma segítségével erősítheti a hajat, egészséges ragyogást adhat, és további mennyiségű hajat kaphat (mivel javítja a haj állapotát). Különösen ajánlott a Basma használata abban az esetben, ha a haj száraz és élettelen, és a fejbőrnek problémája van. A Basma akkor is alkalmas, ha van némi érzékenység a hajfesték alkotórészeihez vagy a kozmetikumokhoz való allergiához.

Hogyan festjük a hajat basmában?

Fontos megérteni, hogy a haj festése nagyon óvatos és figyelmes. Először is, a basma tiszta formában kék-fekete árnyalatot fog adni a hajának, amely egyes esetekben zöldesre hat. Természetesen, ha ez a hajszín a végső célod - minden jól van (nem hibáztatjuk), de más esetekben érdemes bizonyos szabályokat betartani.

 1. Nem ajánlatos, hogy a szőke szőrszálakat nagyon szőke színezzék. Ha szőke vagy, akkor jobb, ha hennával vagy hajfestékkel kezdjük, mert ezek a hajok túl színezettek. A színárnyalat túl világos és túl mély.
 2. Készüljön fel arra a tényre, hogy a szín kiszámíthatatlan. Ezért a Basma arányait meg kell számolni, bár szem szerint, de figyelembe véve a haj vastagságát, hosszát és színét. Minél hosszabb, vastagabb a haj, annál mélyebb.
 3. A basmával történő színezés több hónapig tart, de biztosan más árnyalatokat fog kapni. Fekete, piros, kék-lila. Ezért szükséges a színárnyalat.
 4. Nem szükséges haját festékkel festeni egy hónappal a basmával történő festés után. Válaszolhat, ami nem fog valami pozitívat elérni.
 5. A Basma festés után száríthatja a hajátde nem pontos).
 6. A Basmu-t legfeljebb havonta egyszer kell használni.
 7. Adjunk hozzá olívaolajat a basmával (például más, kókuszolajjal vagy mandulaolajjal) készített oldathoz.

Csak természetes Basmát használjon vegyi szennyeződések nélkül. Fontos megérteni, hogy a Basma egy nagyon aktív összetevő, amely megváltoztatja a haj szerkezetét. Ha sötét hajfestés után akarsz szőke lenni, akkor a szín nagyon nehéz lesz megjeleníteni.

Henna és Basma: hogyan kell festeni

Ahogy azt már mondtuk, a basmával való tiszta festés nagyon kék vagy sötét árnyalatot eredményezhet, ezért ajánlott együtt használni a hennával, ami, mint tudjuk, vöröses színt ad. Együtt lehetővé teszik, hogy egy gyönyörű gesztenye vagy sötét árnyalatot kapjon.

Szóval, a Basát és a hennát a tiszta és nedves hajra kell alkalmazni. Ahhoz, hogy fekete árnyalatot kapjunk, a hennát és a basmát külön kell alkalmazni.

A henna és a basma mennyisége a haj hosszától és a kívánt árnyéktól függ. Általában 25-100 gramm száraz formában. A henna és a basma egyenlő aránya gesztenye árnyalatú, 1 rész henna és 2 rész basma - fekete, 2 rész henna és 1 basma - bronz. Ez egyszerű. Minél sötétebb az árnyék, annál több Basmy szükséges.

A porokat egy pohárba kell dobni egy fakanállal, kis mennyiségű forró vízzel vagy természetes kávé infúziójával. Az anyagnak képesnek kell lennie a pap. Továbbá, a megoldáshoz hozzáadhatunk lencsét, sampont vagy glicerint - ez meghosszabbítja a festés élettartamát és egyenletesebben alkalmazza.

Tehát, ha basmával festjük, fekete színben, akkor a basmát és a hennát 2-től 1-ig viszonyítjuk. Vízfürdőben egy „zabkása” -on melegítjük, hozzáadunk 3-4 teáskanál friss cukorrépa-lé és 1 teáskanál olívaolajat. Vigye fel a kompozíciót a szárított haj tisztításához, a hajvonal mentén levő bőrt lefedjük vazelinnel, hogy a fej ne festjen. Fedje le a haját egyenletesen, a fej hátuljától kezdve. Tartsa a festéket legfeljebb 3 óráig - a kívánt sötét árnyalat telítettségétől függően.

A hozzávetőleges idő a következő:

 • 15-20 perc - barna haj;
 • 1-1,5 óra - barna haj;
 • 2-3 óra - fekete haj.

videó

Nézze meg a videót, amely részletesen megmondja és megmutatja, hogyan kell a haját festeni basmával.

http://hochu.ua/cat-beauty/hair/article-77216-zdorovoe-okrashivanie-kak-pokrasit-volosyi-v-chernyiy-tsvet-s-pomoschyu-basmyi/

Basma - 4 festési módszer

A szépségipar mindenféle javaslatot tartalmaz. Az oroszlánrészüket a hajátalakítás szolgálata foglalja el - a női vonzerejének fő fegyvere. De a gyár által gyártott termékeknek jelentős hátránya van - kémiai összetevőknek.

A színes hirdetések ellenére az olajok, oxidálószerek és rögzítők gondos védelmének ígérete nem befolyásolja a haj törékeny szerkezetét. Éppen ezért egyre népszerűbbek a természetes festékek, amelyek igazán törődnek a hajjal. Basma haj - beszélj róla ma.

Basma - kár vagy haszon

Balzac-i nőket, a kérdés lényegét nem kell megmagyarázni - a festék használata sokáig népszerű, valamint a henna és a Basma előnyei.

És csak a híres márkák termékeinek dominanciájával, a természetes festék valamivel elveszett. A divatos fiatal nők most azon tűnnek, hogy mi az? Elégedett kíváncsiság:

 • Külsőleg száraz szürke-zöld por. A szerkezetet vízzel történő termesztésre szánják a szükséges arányban. A reakcióhoz nem szükséges speciális katalizátor - oxidálószerek, reagensek, rögzítőanyagok.
 • A port a trópusi indigoszféra leveleiből állítják elő, amely két alapszínt biztosít - élénkkék és zöld. Valójában a festéket először a szövet különböző színeinek megszerzésére állították elő, majd a saját hajára alkalmazzák, és most a basma festés egy gyakori dolog.
 • A holló vagy a kékes-fekete színe Basma körül van. Azonban, hogy ilyen árnyalatokat kapjunk a valóságban, nehéz. Szükség van egy por kombinációjára egy másik természetes összetevővel - henna. Ezután a választék a réz, a sötét csokoládé, a bronz, a fekete.
 • A Basma tulajdonságai a hajápolás szempontjából felbecsülhetetlenek. A festés után táplálják, jobban nőnek, sokféle gomba fertőtlenítik. Hasonlóképpen, a hatás a fejbőrre.

Plusz festék - az ára. A költség hasonló az átlagos árkategória festékdobozjához. Egy szóval megengedheti magának, hogy zsákokat vásároljon, talán mindenkit korlátozás nélkül.

Előny vagy kár - a Basma hátrányai

Nincs orvoslás tökéletes. Beleértve a Basmát is. És ha a henna esetében az árnyékváltozás nem okoz katasztrófát - elfogadható szinten marad, majd Basmával minden bonyolultabb.

A festék az oxidáció teljes ideje alatt hajlamos megváltozni, így a végeredmény kiszámíthatatlan. Ezen kívül a rossz arányok furcsa megjelenéshez vezetnek - kék vagy zöld árnyalatú haj.

Ennek elkerülése érdekében ajánlott, hogy a Basma megfelelően felkészüljön a színezésre - az alábbi részletes receptekre.

Nem lesz képes lemosni az eredményt, amit nem tetszett, ha a festék természetes, a „Black Basma” vagy „Eastern” nevek nélkül - az eredeti csak egy szót tartalmaz.

Más esetekben a reakciók és árnyalatok instabilak. Ezért tudatosan kell döntést hoznia, és készen kell lennie arra, hogy új hajszínt viseljen, mielőtt teljesen megmossa vagy megújul.

Lehetetlen más festéket alkalmazni a frissen festett hajra - a hatás egy másik + gondot okoz a fejbőrrel - égések, szárazság -.

Színező technikák és különböző színárnyalatok

Tehát, ha szereted a forró spanyol, olasz vagy más keleti szépség megjelenését, és a döntés a Basma használatára készül, kezdjük. Hogyan kell festeni a Basma-t?

Először is szükség van egy érzékenységi tesztre - minden festék, beleértve a Basmát is, allergiát okoz. Ehhez a por egy kis részét a kéz hátsó részébe helyezik.

Gondoljunk rá, hogy lehetetlen azonnal megszabadulni a bőrön megjelenő árnyéktól, ezért egy kis kenetet teszünk.

Továbbá a különböző eredmények arányai:

Csokoládé színe

A porok egyes részeinek egyenlő keverése következtében - 1: 1 - kiderül. A mennyiséget egyedileg határozzuk meg a haj hosszától, vastagságától és kezdeti árnyékától függően. Világos színek - világosbarna, vörös, de nem szőke - a legjobban megfelelnek a színezésnek - az eredmény zöld lehet.

Bronz árnyalatok

Ebben az esetben a henna elleni basma aránya felére csökken. A henna és az 1 basma két részének összekeverése lehetővé teszi, hogy réz, barna vagy kávé árnyékot kapjon. A természetes árnyalattól függően több vörös szín jelenik meg a haj fényes fején.

fekete

Színezze fel a haját basmával, hogy megkapja a fekete szárny színét, talán ha növeli az adagot a hennával együtt. Most az arány 2: 1 lesz a sötét hajra. Az eredeti árnyalat nagymértékben módosítja az eredményt.

Például a vörös haj nem fog kék-fekete, mert a különbség drasztikus. A számot 3-4 részre kell növelni 1 rész hennára.

Henna és Basma szürke haja festése

Az idősebb generáció nők, valamint a fiatal szőkeek mindenkor vonzónak akarnak lenni.

A por használata azonban a fényes hajokat zöldre váltja, majd a házból való kilépés a fejével tartva nem fog működni. Mi a teendő Az alábbiak szerint járjon el:

 • Először egy hennával festjük meg a hajat, és 1 órán át tartsuk a port a fejen.
 • Helyezze a hígított festéket az előző por alapos mosása után. Rövid ideig - 30–35 perc.
 • A samponozás és az eredmény ellenőrzése után a basmás foltoknak feketenak kell lenniük a hagyományos 2: 1 receptben.

Hosszú folyamatból nem szabad félni a reakciótól, ha a festékkel szembeni bőrérzékenység vizsgálata előre történik. Sok nő ellenkezőleg, a nagyobb telítettség tényét jelzi, ha a kompozíciót hosszú ideig megtartják a hajon.

Hajfestés otthon - hogyan kell helyesen alkalmazni a Basmát

Semmi bonyolult a kompozíció színezésre való előkészítése. A nem lezárt henna és basmoa csomagok azonnal használhatók - a levegőben tárolás nem megengedett. Ellenkező esetben az oxidációs folyamat a következő alkalommal alkalmazott kompozíciót rossz minőségűvé teszi.

Folytassuk a haj elkészítését:

 1. A fejnek tisztának kell lennie. Azt kell mosni és szárítani az előző napon. A piszkos haj túl zsíros. A faggyú természetes váladékai révén a henna és a basma festése nem következik be. A festék nem juthat át. Ennek eredményeként - „foltos” festés.
 2. A haj gondosan fésült, és a szín kezdete a tetején. Nem lehet túl folyékony keveréket főzni, különben a cseppek bárhol megjelenhetnek - a nyak, a kezek, a ruhák bőrén. Megfelelően hígítsuk a basmát, hogy krémes masszát kapjunk.
 3. A nyak és a ruhák biztonságosan borították a nyakörveket vagy a régi törülközőket. A homlok és a templom arcának bőrét zsírkrémmel óvatosan kenjük, ügyelve arra, hogy ne kerüljön a hajra, különben a gyökereket nem festik.

Amikor minden óvintézkedést megteszünk, alkalmazzuk a készítményt a hajra kefével vagy szivaccsal, majd csomagoljuk a fejet egy műanyag zacskóba, és várjunk a megadott időre.

Az oxidációs reakció felgyorsítása érdekében a por mosása után a citromot öblítjük a vízbe. Így a Basma-val való hajfestés egyszerű.

http://volosyki.ru/work-with-hair/staining-work-with-hair/basma-4-metoda-okrashivaniya/