logo

Hogyan kell könnyebben meggyengíteni a hajot otthon nélkül.

Néha előfordul, hogy valóban meg akarja változtatni a megjelenését, és nem rendelkezik pénzzel vagy lehetőséggel, hogy kijöjjön a házból, hogy látogasson el egy szépségszalonba (például ha kisgyermekes szülési szabadságon van, és néhány órára nem hagyhatja őt). Ilyen esetekben el lehet menni a boltba, vásárolni mindent, amire szüksége van a nagy reinkarnációhoz és. jár! Otthon! Cikkünkben megtanuljuk, hogyan kell megfelelően használni a professzionális hajszárító termékeket a hajban, valamint hogy hogyan ne sértse meg a hajot a haj fehérítésének folyamatában.

Értékeljük a haj állapotát és képességeit

A fodrászat szabályozása szerint a festés előtt, és különösen a könnyítésnél meg kell vizsgálni a haj és a fejbőr állapotát. Az egészséges haj erős és rugalmas, természetes ragyogás, kis számú osztott vég megengedett. A fejbőrben nem lehet sebek, kiütések, sebek, allergia.

A hajkárosodás jelei a hajhullás, a törékenység, a túlzott szárazság és a szerkezetváltozás. Ez a hajfeltétel az agresszív festékkel való ismételt festés után, a kémiai perm után, bármely betegség átadása, valamint a hypovitaminosis miatt figyelhető meg. Mindenesetre, ha a haj súlyosan károsodik és gyengül, akkor el kell hagyni a villámlás ötletét, mivel a fehérítés után a haj elveszésének kockázata nagyon magas.

Határozza meg, hogy hány tónusra van szükség a haj könnyítéséhez

Ehhez használhatja a hajfesték árnyalatainak palettáját. Hasonlítsa össze a hajszínt a professzionális festék palettáinak természetes színárnyalatával, és keresse meg azt a kívánt árnyalatot, amelyet ennek eredményeként szeretne kapni. Szóval egy ötletet kapsz arról, hogy hány tónusra lesz szükség a haj megvilágítására.


A kívánt eredmény ismerete nagyon fontos a képességeik felmérése érdekében. Ha 5 vagy több tónusú sötét hajat fog megvilágítani, akkor készüljön fel a haj minőségének jelentős csökkenésére. Az erősen fehérített hajra többet kell törődniük, de nagyon hajlamosak lesznek, és nagyon érzékenyek a mechanikai sérülésekre és törésre.

A sötét haj világosabbá tételéhez otthon kell vásárolni:

 1. Világító por vagy por. Általában az egy felhasználásra szánt zsákokban vagy nagyobb bankokban értékesítik.
 2. Oxidáló emulzió (oxidálószer). Egyszer használatos injekciós üvegekben és nagyobb palackokban is kapható.
 3. kesztyű
 4. Ampullák védőolajjal. Szinte minden gyártó rendelkezik védőanyaggal, amelyet közvetlenül a felhordás előtt hozzáadnak a színező vagy fényesítő keverékhez. Úgy tervezték, hogy csökkentsék a kémiai összetétel káros hatásait a hajszerkezetre. Elvileg ez nem kötelező termék, és elhanyagolható, ha a haja elég erős.
 5. Állandó festék + aktivátor. A világosító por nem adja meg a kívánt hajszínt, de csak az alapot állítja elő a termeléshez, eltávolítva a természetes pigmenteket a hajról egy bizonyos háttérvilágításra. Ezenkívül a fehérített haja élettelen és nagyon szárazon néz ki. Ahhoz, hogy egy szép árnyalatot kapjunk, valamint hogy helyreállítsuk a haj elveszett rugalmasságát, meg kell tartani a tonizálást.

Mi a háttér-tisztázás? Egy kis színelmélet

A természetben csak három elsődleges szín van, amelyeket nem lehet a keveréssel kapni - piros, kék és sárga. Az összes többi színt úgy állítjuk elő, hogy összekeverjük a három fő elemet, például:

 • Piros + sárga = narancs
 • Piros + kék = lila
 • Kék + sárga = zöld
 • kék + piros + sárga = barna.

A háttérvilágítás az a szín, amely a természetes pigment részleges megsemmisítése után keletkezik a hajra történő kémiai expozíció miatt. Általános szabályként az első a hajban a kék pigment elpusztul, így a hajat a villámlás folyamán pirosra vált. Ezután a piros pigment elpusztul, és a haj sárga lesz. Sárga hajszín a könnyítés folyamatában azt jelenti, hogy a háttérvilágítás már megfelel a "szőke" szintjének. Továbbá, minél kisebb a sárga pigment a hajban, a haj színe közelebb van a fehérhez. Határozzuk meg előre a háttérvilágítást, amelyre a kívánt színárnyalat eléréséhez elszíneződni kívánja a haját.

Hol vásárolhat professzionális hajterméket?

 • A legegyszerűbb módja, hogy fényesítőszereket és festékeket vásároljon a professzionális kozmetikumok raktáraiban a város hajához. Itt látható a festékpaletta, eldöntheti a kívánt árnyalatot, tanácsot kér az eladótól. Ha nem tud vásárolni, kereshet hasonló online áruházakat a városban. Mivel Ufa-ban élek, példákat fogok adni a professzionális kozmetikumok számos online áruházáról a városunk hajára:
 • http://cosmeticufa.com
 • http://profcosmetic-shop.ru/
 • http://kudriprof.ru/
 • A professzionális kozmetikumok online áruházak hajhoz szállítással egész Oroszországban. Ilyen áruházakban előnyös, ha kis mennyiségben vásárolnak termékeket, így visszatéríthetjük a szállítási díjat. Például a professzionális hajtermékek egyik legnépszerűbb üzlete a "HiHair.RU" http://www.hihair.ru
 • Közös vásárlások. Napjainkban ez a fajta vásárlás egyre népszerűbb. Ha tapasztalat van az áruk közös megrendelésekben történő megrendelésében, akkor könnyedén megtalálhatja néhány professzionális hajkozmetika vásárlását a városban.

Milyen fényesítő por (por) válasszon?

Általánosságban elmondható, hogy a szalontermékek otthoni használata gyakran problémás. Különösen a professzionális tisztítószerek általában sok ammóniát tartalmaznak, amelynek éles és kellemetlen szaga terjedhet az egész lakásban. A fényesítő anyag hajába való felhordásakor nagyfokú kellemetlenséget tapasztal, ami az ammónia szagának felszabadulásával jár, például a szem égése és bőrpírja. Továbbá, ha vannak gyerekek a lakásban, akkor nem kívánatos ammónia-tisztítók használata.

Szerencsére biztonságosabb termékek vannak a haj megvilágítására. Például a Kapous cég ammóniamentes, Kapous Magic Keratint tartalmazó fényesítő port hoz létre. Saját tapasztalataimból tudom, hogy ezzel a porral dolgozva az ammónia szaga hiányzik, és nincs égés és vörösség a szemben. Ráadásul viszonylag olcsó (kb. 80 páciens 30 g-os tasak, 450 g / doboz) 500 g-ot.

Más, ammónia tartalmú fényesítő por is rendelkezésre áll más gyártóktól, például:

 • L'Oreal Professionnel Platinum (3500 r.)
 • Brelil nem AMMONIA fehérítés (2700r.)
 • Baco Soft Colour kollekció pormentesítő Ammonia Free - Világító por ammónia nélkül, sárga színű hatással (1200 r.)
 • CHI professzionális szőke legszárazabb porszóró ammóniamentes porkrém (4000r.)

Mennyit kell vásárolni egy fényesítő por és oxidálószer?

Otthon a legegyszerűbb a rövid, sötét haj és a vállhosszú haj megvilágítása. A rövid haj könnyűvé tétele érdekében 1-2 porzsák 30 g-ot vesz fel, 2-3 válltáska vállhosszú hajra, 3-4 tasak a hajra a vállpengéig, hosszabb hajra legfeljebb 8 porzsákra lehet szükség. Az oxidatív emulzió mennyiségének kiszámítása a fényesítő por számán alapul 2: 1 arányban (például 60 g oxidálószer és 30 g fényesítő por).

Hogyan válasszunk egy oxidálószert?

A könnyedség a hajra kevésbé traumatikus volt, vegyen egy 3% -os hidrogén-peroxidot tartalmazó oxidatív emulziót. A nagyobb hidrogén-peroxid-tartalmú oxidálószerek erőteljesebben elpusztítják a hajszerkezetet. Ezen túlmenően a nagy mennyiségű hidrogén-peroxid tartalmú oxidálószerek alkalmazása nagyon gyors alkalmazást igényel, ezért nem szabad kockázatot vállalnia és nagy mennyiségű oxidot vásárolnia a haj fehérítéséhez otthon.
Az 1,5% -os hidrogén-peroxiddal rendelkező oxidálószerek szintén kereskedelmi forgalomban kaphatók. Ezek az úgynevezett "aktivátorok", amelyek a szőke haj tonizálására szolgálnak. A sötét hajok porosításához nem is alkalmasak, mivel az eredmény alig észrevehető lesz.
Hogyan lehet világosabbá tenni a hajat otthonról lépésről lépésre a kezdőknek
A haj megvilágítása nem könnyű feladat, bármi is látszik. Válasszon ki egy napot, amikor néhány szabad órája lesz, hogy mindent helyesen csináljon.
A haj elszíneződését és világosítását csak piszkos hajon végezzük annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük a fényesítőszer káros hatásait a hajra. Szintén jó lenne, ha néhány nappal az eljárás előtt elkészítenénk egy hajmasszát.

Tehát menjünk a cselekvésre:

 1. Fésülje fel a haját, osztja őket 4 zónába (az elválasztás és az átmérő mentén), és összegyűjti az egyes zónák haját a farok gumiszalagával.
 2. Viseljen kesztyűt
 3. A tisztázó szerkezet elkészítése:
  Keverjük össze a por és az oxidálószert az ajánlott arányban (általában 1: 2). Ha szükséges, adjunk hozzá egy védőolajat. Keverjük össze alaposan az összetevőket. Egy homogén tömegnek kell lennie. Ha a készítmény túl vastag, és nehéz a hajra alkalmazni, vagy gyorsan szárad, adjunk hozzá egy kevés oxidáló Noah emulziót és keverjük össze.
 4. Oldja fel a hajat a fej egyik területére, szétválasztja a vékony szálat és kezdje fel a fényesítőszert. Használható közvetlenül kesztyűs kézzel, így gyorsabb lesz. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az alkalmazás ideje korlátozott, így nem veszíthet egy percet. Célszerű, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazzuk a kompozíciót, hogy egyenletesen megkönnyítse a hajat. Legyen óvatos, hogy a fényesítő ne hagyja a hajat érintetlenül, különösen, ha túl vastag szálakat használ.
  Tegye ugyanezt más zónákkal, azaz először a fej hátulján, majd a fronto-parietális zónában.
 5. Hagyja a készítményt a hajra a gyártó által ajánlott időben. De nem több, mint 50 perc. Folyamatosan figyelemmel kíséri a hajra adott folyamatos reakciót, azaz a színváltozást. Ha azt látja, hogy a kívánt háttér-tisztítás már megtörtént, akkor biztonságosan lépjen át az öblítésre.
 6. Öblítse le a fényesítő anyagot a hajról folyó vízzel, majd mossa le a haját samponnal. A szalonokban ez a sampon mélytisztítása. Otthon, bármilyen alkalmas sampon olajos hajra.
 7. A színezés a színezés utolsó szakasza a haj fehérítéssel történő megvilágítása után. A szakértők nem ajánlják, hogy figyelmen kívül hagyják ezt az eljárást, hanem ugyanazon a napon a tisztázás után. Ebben az esetben a haj a pigmenteket táplálja a színező festékből, és kevésbé fogékony a mechanikai stressz károsodására.

A tonizáláshoz festék mennyisége tonnánként könnyebb, mint a kívánt, valamint egy 1,5% vagy 3% oxidáló emulzió a stabilabb eredmény érdekében. A tonizálás folyamata hasonló a szokásos hajszínezéshez, de ebben az esetben a festéket nedves hajra alkalmazzák. Figyelmesen olvassa el az ajánlott expozíciós időre vonatkozó utasításokat, mert a fehérített haja intenzívebben festhető.

A színező festék expozíciós ideje után mossa le a hajat meleg folyóvíz alatt, és alkalmazzon balzsamot a színes hajra.

Fontos tippek

 • Ne hajtsa végre a haját professzionális termékekkel, ha a haját már korábban festették természetes színezékekkel, például hennával vagy basmával, vagy egy hónapig a tonális balzsamok, például a Toniki használata után.
 • Szigorúan tanulmányozzuk és kövessük az egyes szerszámok használati utasításait, ne használjunk professzionális eszközök és népi tanácsok kombinációját (például adjunk hozzá növényi olajat a világító emulzióhoz).
 • Ne használjon fém edényeket és fémtárgyakat a haj könnyítése és festése során.
 • A fehérítő eljárás után a haj különleges gondosságot igényel hosszú ideig, kombinálva a speciális hajszálakat és a hidratáló és tápláló maszkokat.
 • Először a festés után hagyja abba az agresszív kefék és hajkefék használatát, lehetőleg természetes módon szárítsa meg a haját.

Köszönöm a figyelmet! Legyen egészséges és szép haj, és mindig elégedett a megjelenésével!

http: //xn--80aagmvb1aoklom.xn--p1ai/index.php? go = kak-pravil-no-osvetlit-volosy-v-domashnih

Por (por) a haj megvilágítására, a legjobb módszerek áttekintése

A fehérítés olyan folyamat, amelynek során a haj természetes vagy színező pigmentje részben vagy teljesen összeomlik. E hatás eléréséhez számos természetes vagy vegyi anyagot használhat. A professzionális módszerek közül a porok vagy por a haj megvilágítására nagyon népszerűek. Milyen jellemzőkkel rendelkezik a tisztázás ez a változata?

Mi a por (por) a tisztázáshoz

A hajfehérítő por (máskülönben a hajfehérítő por nevezhető) a haj pigmentjének vagy egyedi szálainak megkönnyítésére szolgál. Az eszköz hatékonyan megkönnyíti a 7-8 tónusok fürtjeit, természetes barna és sötét színű árnyalatokkal is működik.

Az ilyen termék használata professzionális szalonfestéshez ajánlott. Az alkalmazás előtt fontos, hogy ne csak a kezdeti bázist és a fürtök állapotát értékeljük, hanem a hígítás és az alkalmazás technikájának teljes megértését is. A házi elszíneződés jelentősen károsíthatja a hajszerkezetet, mivel a poreszközök meglehetősen agresszív hatásúak.

A működés elve

A fényesítő por hatása az oxidációs reakcióra épül, ami a pigment granulátum elpusztításához vezet. A pigmentmaradványokat ezután egy speciális samponnal öblítjük ki. Az expozíció ideje alatt a pigment részecskék mérete csökken, ezért a teljes háttér világosabb lesz.

Teljesen elszíneződéssel a pigment részecskék helyett üregek képződnek a szálak szerkezetében - az ilyen hajokat porózusnak nevezik. A jövőben vissza kell állítani őket, mivel a színezőanyagok további expozíciója a hossz vagy a csapadék elszakadásához vezethet.

A tisztítási reakció végrehajtásához a port nem használjuk tiszta formában, hanem az oxigénezőszerrel összekeverjük. Az oxidálószer fokozza és gyorsítja a reakciót. A por forró vízzel együtt is használható - ezt a kompozíciót könnyű dekupázsálásra (színeltávolító) használják a korábban festett fürtökön.

A keveréket a tisztítás előtt közvetlenül felhasználás előtt készítjük. A por oxigénnel keverhető a gyártó által ajánlott arányban. Ha ez megtörténik, a hidrogén-peroxid bomlásának reakciója a víz és az aktív oxigén képződésével. Az aktív oxigén reagál a pigmentmolekulákkal, fokozatosan elpusztítja őket.

Fontos! A fehérítőszerek aktív alkáli összetevőket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a hatóanyagok mélyen behatoljanak a hajszerkezetbe.

Mit tartalmaz?

A tisztító porok összetétele tartalmazza a fő összetevőket - hidrogén-peroxidot, lúgos pufferanyagokat, perszulfátokat, valamint segéd-lágyító és kondicionáló komponenseket.

 1. A hidrogén-peroxid alkalmazása az aktív oxigén lúgos komponensek hatására történő felszabadulásának köszönhető.
 2. Persulfátok - kémiai vegyületek, amelyek fokozzák a reakció lefolyását. A hidrogén-peroxiddal kombinálva lehetővé teszik a tisztázás hatását. A különböző gyártók termékeiben lehet ammónium, nátrium és kálium-perszulfát. Az ammónium-perszulfát a legtöbb színezőanyagban megtalálható. Ez az anyag oxidálószerrel keverve, amely megfelelő szagú ammóniát bocsát ki. Két másik vegyület lehet további reakciófokozó vagy "ammóniamentes" eszköz. A tisztítás hatékonyságával és a zárak károsodásának mértékével az ilyen vegyületek egyáltalán nem különböznek az ammónia-vegyületektől.
 3. Puffer anyagok - olyan vegyi anyagok csoportja, amelyek a reakció pH-ját a reakcióhoz szükséges szinten tartják. E komponensek nélkül a kémiai reakció ellenőrizetlen lenne.

Alapok áttekintése

Minden nap élénkítő porok egyre népszerűbbek a professzionális és otthoni színezésű fürtökben. Számos termék akár 8 tónusú színváltozást garantál, és ami a legfontosabb, minimális károsodást okoz a hajra. A népszerű és hatékony porszerű tisztítóeszközökről kis áttekintést nyújtunk Önnek:

 • A Matrix Light Master egy erősítő és erős hatású. A gyógyszer pantenolt tartalmaz, amely a tisztítás során törődik a szálakkal. A Matrix Light Master akár 8 hangszínt is elszíneződhet, és sárguló színeket ígér. 1: 1 arányban hígítva, a hatás további hő és elrejtés nélkül folytatódik. A keveréket az alkalmazás után 50 percig kell tartani. Fólián keresztül kiemelve a port egy oxidálószerrel keverjük 1: 2 arányban. Az oxidálószer százalékos arányát a kívánt eredmény alapján választjuk ki.
 • Wella Blondor a Wella bestsellerje a fehérítésben. Alkalmazható a korábban festett hajra a károsodás veszélye nélkül. A termék intenzíven tisztázza a megrendelést (akár 7 tónusig), és egy speciális formula megakadályozza a sárga árnyalatok megjelenését. A Welxon Perfect 6, 9 vagy 12% -át a Wella Professional oxigénként használják 1: 1 vagy 1: 2 arányban. A festés során, amely a készítmény fejbőrrel való érintkeztetésével jár, ajánlott legfeljebb 6% -os oxidálószer használata. A színezés általában körülbelül 1 óra.
 • Estel Princess Essex - por a hatékony szőkeítéshez, számos előnnyel rendelkezik. Az alkalmazás eredménye - egyenletes tisztítás 7 színre sárgaság és egyéb nemkívánatos árnyalatok nélkül. Az Estel Princess Essex speciális összetevői megakadályozzák a szőrszálak elvesztését nedvességgel, de éppen ellenkezőleg, erősítik és hidratálják őket. Az elkészített készítmény könnyen leesik a hajra, nem kellemetlen szaga, és nem irritálja a fej bőrét. A port egy oxidálószerrel keverjük 1: 2 arányban. A forrás színétől függően az oxigénsav alacsony és magas százalékos arányában elszíneződés lehetséges.
 • A Londa Blonding Powder a professzionális Londa termékcsalád. A Londa Professional oxiddal keveredik (1,9% és 12% között) 1: 1,5 vagy 1: 2 arányban. Lágy szőke, alkalmas a korábban festett szálak megvilágítására, a természetes szín megváltoztatására és a szürke haj festésére. Az egyedülálló összetétel biztosítja a haj vízháztartását és hatékonyan fehéríti őket 7 szintig.
 • A Compagnia Del Colore (Blu) egy rendkívül hatékony anyag, amellyel 6-7 tónusával elszíneződik a haj. A gyógyszer guar-gumit tartalmaz a készítményben, gondoskodik a hajról, hidratálja és erősíti szerkezetüket, ragyogást és simaságot biztosít. A nehéz termékek mikrogranulái megakadályozzák a levegőben való diszpergálódást, ha összekeverik. A Compagnia Del Colore kék por tisztításának másik jellemzője - a sárgaság megjelenése a szálakon kizárt. A vállalat képviselői azt állítják, hogy ez a termék garantálja a tökéletes és biztonságos színezést;

Az opciók mindegyike garantálja a fürtök tartós és intenzív fehérítését a szépségszalonban vagy otthon.

Hogyan válasszuk ki

A választás során figyelni kell az alkalmazás alábbi jellemzőire:

 • Bármely fehérítőszer összetétele igen agresszív komponenseket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a fényes szőke elérését. Ezek hatása azonban ronthatja a fürtök szerkezetét, szárazvá és törékenyvé teszi őket.
 • Nem ajánlott a színtelenítő por használata otthon. A professzionális mesternek előzetesen ki kell értékelnie a nyers adatokat a hatékony és biztonságos festés biztosítása érdekében.
 • A fényesítő por hatására a természetes és az előzőleg színes fürtök színpigmentje jól megsemmisül, így a régi festék lemosására szolgál, mielőtt egy másik színre vált.
 • A szín eltávolítása után meg kell színezni a hajat, hogy biztosítsuk az egyenletes árnyalatot, töltse ki a szerkezetet és megvédje a fürtöket a további károktól.
 • A por segítségével elérhetjük a vakító színezés hatását, így sikeresen használják a különálló szálakon a hangok zökkenőmentes átmenetéhez.
 • Különböző vegyi anyagok használata esetén előzetes kiszámíthatatlan reakciók lehetségesek.

A biztonságosabb világítás érdekében kipróbálhatja a természetes jogorvoslatokat, mint például: a haj kamilla megvilágítása, vagy a haj esszenciális olajjal történő megvilágítása. A népi világító eszközök széles választékát gyűjtöttük össze.

Ajánlott! Az összes fehérítő termék közül az egyik legnépszerűbb termék az Estel Princess Essex por. Helyes használat esetén a készítmény nem okoz irritációt a fejbőrben, kellemes mandula-szaga, optimális és gondos tisztázást biztosít. Az Estel Professional terméke nagyon kedvező áron és elérhetőséggel rendelkezik a professzionális ápolási termékek között.

Oxigén kiválasztás

A professzionális festési és szőke szerszámokkal való munka során a mester maga választja ki a szükséges oxidálószert. Ha a fehérítési eljárást az oxigéngáz alacsonyabb százalékában hajtja végre, miközben növeli a kompozíció expozíciós idejét, tisztább eredményt kaphat.

Az oxigénező szer nagy aránya a haj koagulálódásához vezet. Az ilyen expozíció eredményeként a haj felületén található pigment granulátum összeomlik, és a belsejében lévőek nem lesznek hatással. Ez az oka annak, hogy a nagy mennyiségű oxidálószerből készült házi szőke gyors hatást és kellemetlen sárga színt ad, ami nehezen árnyékolható.

Az Estel Princess Essex por példáján szereplő tisztázási utasítások

Miután kiválasztotta az Estel Princess Essex-et, figyelembe kell venni, hogy ugyanazon gyártótól származó oxigént kell használni. Az Estelx-nek semleges szaga és krémes konzisztenciája van. Ez a termék kiszámítható, hatékony eredményt biztosít a nem kívánt színárnyalatok nélkül, és egészséges haját fogja tartani.

Fénykép az Estel Princess Essex alkalmazása előtt és után

A keverék elkészítése

Az Estel Princess Essex hajfehérítő por fehérítőpor készítéséhez tegye a következőket:

 1. Viseljen kesztyűt.
 2. Egy nem fémes edényben, ecsettel keverjük össze az Estel Princess Essex port Estel Essex oxidálószerrel 1: 2 arányban. Átlagos hossz esetén 30 g por és 60 ml oxidálószer elegendő.
 3. Keverje össze alaposan, amíg sima.
 4. A készítményt az elkészítés után azonnal fel kell használni.

Videó arról, hogyan kell hígítani a haj fehérítőjét:

eljárás

Ha a fehérítést először végezzük:

 1. Osztjuk a szálakat 4 részre - a fültől a fülig és a homlokról a fej hátuljához.
 2. Vigye fel a vegyületet a gyökerektől 2 cm-re.
 3. A keveréket a hajra szórjuk, elválasztva a vékony 0,5 cm-es szálakat és egyenletesen festjük át a teljes hosszában. Kezdje a fej tetejétől, csúsztasson felülről lefelé, majd lépjen az oldalsó zónákra.
 4. 10-15 perc múlva, amikor észrevehető, hogy a főhossz kissé megvilágosodik, alkalmazza a kompozíciót a gyökérterületre.
 5. A teljes expozíciós idő 40–50 perc. Ebben az időszakban figyelemmel kell kísérni a tisztázás sebességét.
 6. A kívánt hang elérésekor mossa le a haját samponnal, hogy megállítsa a reakciót.
 7. Alkalmazzon balzsamot vagy kondicionálót a professzionális helyreállító gondozóból a nedves szálakba.

Amikor újra regenerálódik a visszanyert gyökerek, azok színe jelentősen eltérhet a teljes hossztól.

 1. Sima hangzás érdekében jobb, ha ugyanazt a terméket használjuk, amelyet korábban tisztítottak. A kompozíciót csak visszanyert gyökerekre alkalmazzuk, anélkül, hogy befolyásolnánk a korábban tisztított szálakat.
 2. Az expozíciós idő után a keverék többi részét a teljes hosszra osztja, és hagyja 2-3 percig az árnyék kiegyenlítéséhez.
 3. Ezután öblítse le samponnal.

Hasznos tudni a tisztázásról:

Estelx Essex vélemények

 • A Estel Princess Essex-et használták először az Estel professzionális sorozatából. A korábbi magyarázatok nem adták meg a kívánt eredményt, a szín folyamatosan sárgaságot mutatott, és a szálak nagyon szárazak és törékenyek lettek a végén. Ennek a terméknek az előnye kellemes krémes készítmény, semleges és nem irritáló szag, jó élénkítő eredmény és lágy haj. A tonizálás után végre kaptam egy szép hamu szőke.
 • Mindig Estel-alapokat használok. A szalonban könnyítsen, csak a bizonyított mesterre bízom a frizurámban. A szőkeítés csodálatos hatása, valamint a színezéshez és ápoláshoz szükséges termékek teljes választéka kedvező áron. Ezen kívül az Estel termékeket mindig széles választékban mutatják be más gyártókhoz képest.
 • Egy barátom tanácsára megpróbáltam a mátrix porát árképzéssel és minőséggel egy jövedelmezőbb Estelle hercegnővé változtatni. Nem csalódott ez a termék. A fehérítés után nincs csirke sárgaság, a haj jó állapotban van, nem húzódik ki, könnyen illeszthető. Számomra ez különösen fontos, mert szeretném megtartani a fürtök hosszát és egészségét, miközben szőke marad.

Hasznos videók

Vartan Bolotov mesterkurzust folytat a haj tisztításánál a tiszta hajon, alacsony százalékban, a Salerm márkán.

http://expertpovolosam.com/procedury/osvetlenie/sredstva/pudra

Házi hajfény

A fehérítés a színes vagy természetes haj pigment eltávolítására szolgáló eljárás. Speciális vegyi anyagokkal vagy természetes alapanyagokból származó maszkokkal történik. A könnyebb fürtök egy bizonyos színig terjedhetnek, vagy lazíthatják a stratum corneumot.

Majdnem minden világító szer a perhidrol, amely hátrányosan befolyásolja a fürtöket. Az otthoni hajfehérítés kémiai eszközökkel vagy népi módszerekkel történik.

A világos és sötét fürtök megvilágítása

A haj teljes fényességét világos színben nevezik szőkenek. Ebből a célból a hidrogén-peroxidot elfogadható koncentrációban alkalmazzák a fürtök állapotának megfelelően. Minél keményebb a szerkezet és annál jobb a fürtök állapota, annál nagyobb lesz a termék koncentrációja.

A részleges fehérítés 4-7 tónusú fényesítéssel jár. Könnyű haj jobb folyamat. A sötét árnyalatok gesztenyét, vörös tónusokat hoznak létre, amelyeket nehéz megszabadulni.

Világítás előtt a fej 1-2 napig nem mossa le. A zárak és gyökerek felületén zsír képződik, amely megvédi a hajat az oxidálószer hatásaitól.

Az elszíneződés előtt vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • A vékony és laza fürtöknél nem ajánlott a világítás;
 • A vastag és kemény anyag esetében nagyobb koncentráció szükséges az anyaghoz;
 • Közepes hosszúságú zárak esetén a koncentrációs közeg anyaga megfelel.

A gyengéd hajcsillapító oldatot, függetlenül attól, hogy önmagában készítenek-e vagy készterméket használnak, műanyag tartályban hígítjuk. Biztosítószereket biztosan alkalmazunk, és az allergia létezésének vizsgálatát is végzik.

Az allergiás vizsgálatot az alábbiak szerint végezzük: az oldatot a könyök bőrére visszük fel és 10 percig tartjuk. Ha nincs bőrpír és irritáció, akkor biztonságosan könnyíthet.

 1. A homlokát egy zsírkrémmel kenje ki, hogy elkerülje a festékek bőrre gyakorolt ​​hatását. Viseljen kesztyűt a kezeden.
 2. A teljes hosszúságra, a gyökerekre egyenletes réteget kell felhordani. Ne erőltesse túl a festéket a fejen, különben túlságosan száraz lesz, és a fürtök nehezen lesznek, a tónus egyenlőtlen lesz.
 3. Mossa le és alaposan mossa le a fejét. Mosás után győződjön meg róla, hogy tápláló és hidratáló maszkot alkalmaz.

"alt =" ">
Könnyű szálak esetén elég egy eljárás. Barna nőknek és barnáknak több színt kell igényelniük a kívánt hangtól függően. A kezelések közötti szünetnek legalább 2-3 hétnek kell lennie.

Az egyik legnépszerűbb megoldás a yly depil lotion fehérítő krém. Megvásárolható a mély színű mosás termékek online áruházában.

Sok lány csodálkozik, hogyan lehet a fehérítést követően helyreállítani a hajat? Ehhez rendszeresen alkalmazza a maszkot, használja a hajvédő eszközök színét a típusnak megfelelően

Fehérítőszerek

A Blondoran Supra Remover alkalmazása

A Blondaron Supra egy olyan por, amely erős fénycsillapító hatású. Sárga árnyalatot nem hagy, és a végső szín beállítható. Szalonokban használják.

A visszanyert gyökerek tisztázásához 50-70 gramm por elegendő. A közepes és hosszabb hullámok körülbelül 150 grammot igényelnek.

Az elkészítés és a fehérítés sorrendje a következő:

 1. Öntsük a port egy műanyag edénybe. Óvatosan 10-12% peroxidot öntsünk. 30 g por körülbelül 60 g perhidrolot igényel. Így az arány 1: 2. A hajok fehérítése a hidrogén-peroxiddal az egyik legveszélyesebb a fürtök számára. Alternatív megoldásként hidroponikus is használható.
 2. Egy ecset segítségével egyenletesen vigye fel az oldatot a haj teljes hosszára.
 3. A keveréket 15-50 percig hagyjuk a kívánt fehérítő intenzitás szerint. Olvassa el, hogy melyik idő van feltüntetve a termék csomagolásán.
 4. Ha a kapott árnyék egyenlőtlennek bizonyult, mossa le samponnal, hogy eltávolítsa a festék maradványait a fejen. A szárított anyagot előhabosítjuk és pár percig áztassuk.

Alkalmazza a Blondeks mosást.

A jól ismert gyártóktól származó Blondex különböző analógjai állnak rendelkezésre, például test natur. Mindegyikük ugyanolyan hatással van. A Blondex hűvös, fehér színt hoz létre sárga színárnyalat nélkül.

A kiválasztott végső színtől függően 3-7 tónusú színekkel elszíneződhet. Nézze meg a fényképeket előtte és utána.

Az alkalmazás módja a következő:

 1. Keverjük össze 30 g port 50 g 9% -os krém-oxidálószerrel. Óvatosan keverjük, amíg sima.
 2. A festéket egyenletesen terjessze a haj minden fehérítésére. A kívánt tisztasági foktól függően 10-50 percet hagyjon.
 3. Mossa le a terméket a haj samponnal való alapos mosásával.

Gyakori hibák a festék mosásakor:

 1. A tippek sötétebbek, mint a gyökerek. Az ok - a festék egyenetlen eloszlása. A helyzet kijavításához alkalmazzon eszközt az újbóli fehérítéshez.
 2. Túl könnyű véget ér. Az ok - a festék alkalmazása az egész fejre, amikor csak a gyökerek megvilágítására volt szükség. A helyesbítéshez alkalmazzon festéket a gyökerekre. A jövőben csak a gyökereken alkalmazza a tisztítószert.
 3. Sárga hangot kap. Ennek oka az elégtelen festék expozíció vagy a nem megfelelő konzisztencia. Az oxidálószer helyesbítése, újrafelhasználása egyenletesen eloszlatja az összes fürtöt, és tartsa lenyomva 10-15 percig.
 4. Egyenetlen világítás. Az ok - hiba a kompozíció alkalmazásában, eloszlásában és expozíciójában. Ellenőrizze a fehérítési folyamatot, hogy elkerülje a hőmérséklet-változások miatt fellépő erős reakciót.

"alt =" ">
Hajpor elszíneződik 7-9 tónusú hajjal, ami egy platina szőke hatását eredményezi. Mit kell tudni a használat előtt?

 1. Ez agresszív komponensekből áll, melynek következtében tisztázás történik. A por befolyásolja a fürtök szerkezetét és a fejbőr állapotát.
 2. Nem javasolt otthoni használatra.
 3. Alkalmas szőke és barnák számára is.
 4. A haj megvilágítása után színezni kell.
 5. Az egyes szálakra összpontosító fénycsillapítást hoz létre.
 6. A hajra gyakorolt ​​erős hatás elkerülése érdekében alacsony százalékos oxidálószerrel használhatja. Például a haj fehérítője a haj fehérítésére.
 7. Az élénkítő hajpor vagy henna elpusztítja a szálak belsejében lévő pigmentet, ezért gyakran használják a régi festék eltávolítására. Ne felejtse el a fehérítést követően helyreállítani a hajat.

Az eljárás végrehajtása otthon

A haja fehérítésére szolgáló házi maszkok a legjobb szőke és sötét szőke hajok tulajdonosai számára alkalmasak. Egyszerű recepteket kínálunk a maszkok számára, hogy megszabaduljanak a régi hangtól.

  Kamilla infúzióon alapuló fehérítő maszkok.

- 2 evőkanál. l. száraz kamilla virág. Töltse fel forró vízzel, hagyja 5 percig. Ragaszkodjon a törzshöz, áztassa őket. Fedjük le a fejet műanyag csomagolással, és egy törülközőt. A mosás után 1 órát áztasson;
- száraz szálakhoz 60 g glicerint adunk az előző oldathoz. A szálak teljes hosszán 45 percig kell felhordani. Öblítés után;
- 30 g sáfrányt adjunk ugyanazon kamillaoldathoz. Ragaszkodjon 30 percig. A szűrt oldatban adjunk hozzá citromlevet, néhány csepp levendulaolajat. 20 percen át tiszta fürtökre kell alkalmazni;
- Adjunk hozzá 1 teáskanál apróra vágott citromhéjhoz. kurkuma, valamint 3 evőkanál. l. száraz kamilla. Öntsünk forró vizet. Ragaszkodjon néhány napig hűvös helyen. Miután naponta alkalmazta a tiszta fürtöket.

Maszk mézzel és fahéjjal. Hosszú hatása van, de több eljárást kell végrehajtania. Egy eljárás 2-4 óra. A maszkot 2-4-szer alkalmazva 2-3 tónussal könnyíti meg a hajat.

Előkészítési és felhasználási módszer:

 • a fürtök hosszával azonos arányban keverjük össze a folyékony mézet fahéjjal. Keverjük össze alaposan. Ha a méz túl vastag, kamilla vagy olívaolajjal hígítsa;
 • minden szálra külön kell alkalmazni;
 • felhordás után fedjük le a fejet polietilénnel;
 • 3 óra múlva mossuk le;
 • A maszkot hajjavító eszközként is használják.

Ismerje meg, hogyan lehet világosabbá tenni a haját a javasolt videó bemutatók segítségével.

A lányok véleménye

Öntött haj maga mosással. A hang egyenetlen. Most nem tudom, hogyan lehet eltávolítani a sárgaságot.

A szalonban beiratkozva megpróbálom eltávolítani a haj sárgaságát a fehérítés után. Attól tartok, hogy sötét színben újra kell festenöm.

A könnyítés egy bonyolult eljárás, ahol a mester tapasztalata fontos. Egy olcsó fodrászatban csináltam, és rosszul égettem a fejbőrt.
A szépségszalonhoz fordult. Ott a hajfehérítés sokkal drágább, mint a fodrászat. De már egyetértek mindennel. Luxus könnyű fürtöket akarok, mint a reklám.

A tisztázás nem az első alkalom. Barna és szőke volt. Most azt tervezem, hogy szőke leszek.
Korábban használt surgi krém. De az új mester azt mondta, hogy jobb, ha egy jóindulatúabb jogorvoslatra vált. Úgy döntöttem, hogy a héj fehérítésére fehér krémet vásárolok.
Csak egy online áruházban lehetett megvásárolni, mivel sok hamisítvány van a polcokon. Tetszett az eszköz. Most úgy döntöttem, hogyan gyógyíthatom a korábban kapott szárazságot.
Általánosságban elmondható, hogy 4 tónussal sikerült megvilágítanom. Nem tartott sokáig. A haj nem égett.

Ha tetszik - ossza meg barátaival:

http://volosylady.ru/uhod/trim/obescvechivanie-volos-v-domashnih-usloviyah

A legjobb por (por) a haj könnyítésére

A cikk ismerteti a hajpor (por) formájában a haj fehérítésére szolgáló eszközöket. A források összetételét, hatását és használatuk pozitív aspektusait adják meg A világ legjobb kozmetikai gyártói fehérítésének legjobb professzionális porai jelennek meg.

Annak érdekében, hogy drasztikusan megváltoztassa a hajszínét, vagy szokatlan fényes árnyalatot kapjon, sokan használják a hajfehérítőszert festés előtt. Ehhez többféle formája van: samponok, krémek és festékek.

De a leghatékonyabb a por (por). Teljesen elszínezheti a fekete hajat is, a legfontosabb dolog a megfelelő márka kiválasztása és a használati utasítás szigorú betartása. Ebben a cikkben a fehérítőporról, az összes előnyeiről és hátrányairól beszélünk, és a vásárlók választása alapján az ilyen típusú legjobb eszközöket is jelezni fogjuk.

Mi az a fényesítő por?

Vizuálisan a termék talkum por vagy száraz sampon. A viszkóz és a szilícium-dioxid összetevőin alapul. Megpróbálták ezt a módszert, hogy hajat adjanak a pompának, de az első alkalmazás után kiderült, hogy a kötet mellett a hajkabát elvesztette pigmentjét, ami elszíneződéséhez vezetett.

A modern kozmetika a fogyasztók számára a következő megoldási lehetőségeket kínálja:

 • A fehérítő készítmény fényesítő hatású, elnyomja a haj pigmentjét. Agresszív, és még nagyon sötét szálakat is elszíneződhet. Lehet alkalmazni mind a természetes, mind a festett hajra.
 • Az árnyékolás összetétele - egyidejűleg fényesítve - bizonyos színtónust és térfogatot ad a szálaknak. A por a teljes hajszálvonal színezésére, valamint az egyes szálak színátmenetekkel való színezésére szolgál (különböző kiemelési stílusok).
 • A modellező készítmény inkább egy színezőszer, mint egy színezőanyag. Nem rendelkezik fényesítő és színező hatással, hanem a haj mennyiségét adja meg az egyes hajok szerkezetének megvastagodásával. A frizurák (habok, lakkok és gélek) modellezésére szolgáló eszközök helyett használható.

Hogyan működik?

A porhatás elve hasonló a folyékony festékhez. Alapja az oxidációs reakció, amely befolyásolja a haj pigmentjét, és elpusztítja azt.

A haj pigment egy olyan elem, amely színt ad a fürtöknek. A mennyisége a haj tónusának telítettségétől függ. Szürke hajban hiányzik, és fehérített hajban kémiai reakciók elpusztítják.

A fehérítéshez használt por színező összetételének hatására a haj pelyhek nyílnak meg, lehetővé téve a színező készítménynek az elpusztított pigment helyét.

Így a szálak festése után a tisztítás után telített és tartós színt kapunk. De van egy jelentős hátránya ennek az eljárásnak.

Végrehajtása után helyreállítási időszakra van szükség, amelynek során a regeneráló és tápláló hajmaszkokat kell lefolytatni, mivel a por összetétele erős csapást okoz a fürtök egészségére.

Egy ilyen eszköz megvásárolható bármely kozmetikai áruházban. Két komponensből áll: porból és oxidálószerből, amelyeket 1: 2 arányban összekeverünk. Az eredmény egy kompozíció a fejbőr megvilágítására.

A por összetétele

A tisztításhoz használt eszközök standard összetétele por alapján tartalmazza:

 • Az oxidálószer hidrogén-peroxid, amely elpusztítja a haj pigmentjét (koncentrációja 0,5% és 12% között változik).
 • A por alapja - különböző perszulfátok. Legtöbbjük összetételében ammóniát tartalmaz, amely oxidálószerrel (komponensek összekeverésével) szabadul fel. Ammónia-mentes porok vannak, amelyeknek a fejbőrre sokkal kíméletesebb hatása van, de gyengébbek is.
 • Kiegészítő elemek - különböző hatással vannak a szálakra. Hozzájárulhatnak térfogathoz (viszkóz), normalizálhatják a savegyensúly szintjét (pufferanyagok) és más funkciókat is végezhetnek.

A por használatának előnyei

Ennek az eszköznek a használata egyre népszerűbb, mivel számos előnye van a hagyományos festékekkel szemben:

 • Erős tisztítás az 1 alkalmazáshoz, a teljes elszíneződésig. Rövid expozícióval a hajhoz 6-8 tónusú fényviszonyokat érhet el.
 • Sárgaság nélkül fényesíti a hajat, mivel magában foglalja a kék mikstonot - olyan anyagot, amely semlegesíti a sárga színt.
 • Alkalmazza a kompozíció nagyon egyszerű, akkor megbirkózni vele minden segítség nélkül (ez sokkal könnyebb használni, mint a festék).
 • Nincs éles és maró illata.

Használati tippek

Mielőtt megvásárolná és elkezdené használni a port a tisztításhoz, nézze meg néhány professzionális kozmetikus ajánlását:

 1. A legjobb, ha olyan porelegyet használunk, amelyben az oxidálószer koncentrációja 5-7%. Ez lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig tartsuk a kompozíciókat a szálakon, és ezáltal az aktív komponensek mélyen behatolnak a hajszerkezetbe.
 2. A kiemelő eljárás végrehajtásakor a porkeverék használata előnyösebb, mint a szokásos festék. A termék összetétele vastagabb, ami lehetővé teszi, hogy pontosabban alkalmazzák a hajszálvonal jobb részeit, és megakadályozzák a terjedést.
 3. A por a régi szín mosásakor használható festés előtt.
 4. Ne használjon világosító port törékeny, sérült és élettelen hajra. Az agresszív hatások ronthatják a szálak egészségét, ami hatalmas veszteséghez vagy akár teljes kopaszsághoz vezethet.
 5. Ha a szerszámot otthon használja, kövesse az utasításokat, ne lépje túl az expozíciós időt, és kövesse a művelet lépéseit.

Ne mossa le a haját a színezés előtt 2-3 napig, és természetes védelmet biztosít számukra az ebben az időszakban a szálakra kialakított zsírfólia formájában.

Top professzionális fényesítő porok

"Igora Vario Blond Super Plus" a Schwarzkopf kozmetikai cégtől

Származási ország - Németország.

Az átlagos ár Oroszország területén: 990 rubel.

Összetevők: aktív perszulfátok (ammónia nélkül); búzakivonat; mikston kék kijelző; aminosavak; kiegészítő komponensek.

A por olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek könnyedén megbirkózhatnak a nagyon sötét hajok megvilágításával. A mikston egy része egyenletes fehéredést biztosít a sárgaságnak a sárgaság hatása nélkül.

Előkészítés: A port egy oxidálószerrel hígítjuk (ajánlott Schwarzkopf márkanevet használni) 1: 2 arányban, ahol a por egy része hígítható 2 rész oxidálószerrel (hidrogén-peroxid). Az oxidálószer koncentrációját a kívánt eredmény alapján választjuk ki:

 • 2-3 tónus tisztítására alkalmas 3-5% -os oldat;
 • 5-6 tónusnál - jobb, ha 7-9% -os oldatot veszünk;
 • teljesen elszíneződött - 12% -os oxidálószer (de óvatosan kell dolgozni, mivel nagyon erős tisztázást ad).

Az összetevőket közvetlenül az eljárás előtt összekeverik. Ne használja a kapott oldatot 1 óra múlva!


alkalmazás:

A kész kompozíciót a haj száraz felületére kozmetikai kefével alkalmazzák. Először is, a gyökerek gondosan foltosak, majd a szerszám egyenletesen oszlik el a szálak teljes hosszában, nem felejtve el a zsírok zsírozására. Alkalmazás után a hajat nyitva hagyjuk, és 45-50 percig inkubáljuk, majd meleg vízzel leöblítjük samponnal. Győződjön meg róla, hogy a megvilágítás után alkalmazza a regeneráló hajmaszkot, és segít abban, hogy hasznos összetevőkkel és ásványi anyagokkal részben helyreállítsa és telítse őket.

"Fényesítő por világos fénymester" a gyártó Matrix cégtől

A gyártási ország az Amerikai Egyesült Államok.

Az átlagos ár Oroszország területén: 1120 rubel.

Összetevők: aktív perszulfátok (ammónia nélkül); aminosavak; pantenol; kiegészítő komponensek (beleértve a tápanyagokat is).

A szerszám kiváló fehérítő hatása van, amely sötét és nagyon fekete szálakat is megvilágíthat.

Ugyanakkor nem okoz komoly károkat a haj egészségére, táplálja és telíti őket az alkotó tápanyagokkal.

Például a pantenol megvédi a szőrszálakat az oxidálószer agresszív hatásától, és az eljárás után sima és ragyogóvá teszi őket. A porban lévő aminosavak oxigénnel és nedvességgel telítették a hajszerkezetet. Ez a por biztonságosan tulajdonítható egy hatékony és biztonságos eszközhöz a haj megvilágításához.

előállítás:

A port azonos arányban összekeverjük egy oxidálószerrel, és egyenletesen állítjuk elő. Az oxidálószert a kívánt eredmény alapján választjuk ki:

 • 3% - több tónus tisztázására (általában 2-3);
 • 6% - alkalmas 5-6 tónusok fehérítésére;
 • 9% - szinte teljesen elszíneződik a haj;
 • 12% - "szélsőséges" esetekben használják, mivel erős fénycsillapító hatása van (például a fekete haj teljes fehérítésére). A kozmetikusok nem javasolják a használatát speciális igények nélkül.

Az így kapott keveréket egy órán belül fel kell használni, így előkészíti azt közvetlenül az eljárás előtt.


alkalmazás:

A kapott kompozíciót kozmetikai kefével alkalmazzák a hajra, gondosan festve a gyökereket, elkerülve a fej bőrével való érintkezést. Ezután egyenletesen elosztja a szálakat a teljes hosszon. Hagyja a kompozíciót a hajra 45-50 percig (de nem több!).

Nem kell a fejét lefedni! Az idő után a kompozíciót samponnal mossa le, és törölje le a fejét egy törülközővel (ne használjon hajszárítót vagy más szárítógépet). Az eljárás befejezése után alkalmazzon tápláló maszkot, amely a fehérítés után segít visszaállítani a szálakat.

következtetés

A hajfehérítés meglehetősen bonyolult eljárás, ezért a legjobb, ha szépségszalonokban vagy fodrászszalonokban végezzük el. Ha van tapasztalata az ilyen eljárások végrehajtásában, akkor a porokat otthon is használhatja, miközben nem felejtette el, hogy kövesse az összetevők egyesítésének és a kompozíciónak a fejbőrre történő alkalmazását. Ne felejtsük el a fő dolgot - ne lépjük túl az expozíciós időt, ha nem akar helyrehozhatatlan kárt okozni a haj egészségére.

http://frauwow.com/zdorove/volosy/okrashivanie/osvetlenie/poroshok-pudra.html

Haj fényesítő por: kiválasztás és alkalmazás

Még azok is, akik még soha nem álmodtak arról, hogy szőkeekké válnak, gyakran hajlamosak a haj megvilágítására. Szükség lehet arra, hogy sötét árnyalattól könnyebbre mozogjon, kiemelve vagy az új szín szépen feküdt a korábban festett szálakon. A sűrű szürke hajok öntéséhez a könnyebb vegyületeket mosásként és sütőporként használják. És mind többé-kevésbé súlyosan károsítják a haját. Lehetőség van a károsodás minimálisra csökkentésére a modern hajfehérítés segítségével.

A működés összetétele és elve

A por fő hatóanyaga egy oxidálószer, amely lehet enyhe vagy nagyon erős. Amikor a port egy aktivátorral vagy vízzel összekeverjük, oxigén molekulákat szabadít fel, ami elpusztítja a hajszerkezet színező pigmentjét. Ebben az esetben a keratin réteg lazul, és a festéktől felszabaduló területen megjelenik a mikrovoidok. A haj porózusabbá és törékenyebbé válik, és ha a mérlegek nem térnek vissza a helyükre, elveszíti a fényét.

A fényesítő por összetétele minden gyártó esetében megközelítőleg azonos. Fő összetevői:

 • hidrogén-peroxid - ez a fő oxidálószer, amelynek szilárdsága a koncentrációtól függ (általában 9-12%);
 • az ammónium-perszulfátok jellegzetes szaguk alapján azonosíthatók, de új, kiváló minőségű termékekben kálium- és nátrium-szulfát-vegyületeket helyettesítenek (amelyek nem mentik el a hajat a pusztulástól, hanem csak a bűz kivonását);
 • A puffervegyületek szükségesek ahhoz, hogy a tápközeg savasságát a kémiai reakció során a kívánt szinten tartsuk, eltérőek lehetnek.

Általában a por kék vagy lila színű, mivel semlegesítő pigmenteket tartalmaz. Néhány alap ízesítőanyagot tartalmaz.

A por kiválasztása

A haj fényesítő porja egyre népszerűbbé válik. A legtöbb szakember előnyben részesíti, de otthoni használatra is gyakrabban vásárolják. És nem ok nélkül.

A szokásos festékekhez képest a pornak bizonyos előnyei vannak. Az alapok megválasztása most meglehetősen nagy, és széles árkategóriában van. És hogy ezt a terméket a nők szerint gyorsabban és kényelmesebben használják.

előnyök

Ellentétben a szokásosnál a színekkel a fényesítő por összetétele általában nem ammónia és vegyületei. Ezért nincs jellemző éles illata és kevésbé károsítja a haját. Ez azonban csak akkor alkalmazható, ha megfelelően alkalmazzák.

Néhány modern termék kiváló formulával rendelkezik, nagy mennyiségű oxidálószert igényel, és még gyorsabban elpusztítja a pigmentet (és ezzel a hajat is). Kifejezett tisztításra szolgálnak, és csak szakemberek számára ajánlott.

Ilyen előnyökkel rendelkezik a haj fényezéséhez:

 • a por sokkal könnyebb és gyorsabb a hajon keresztül, ami azt jelenti, hogy egyenletesebb festést biztosít;
 • feltétlenül tartalmaz egy kék vagy lila pigmentet, amely semlegesíti a fehérítés során már meglévő sárgaságot;
 • egy-egy eljárásban akár 5-7 tónust is eltávolíthat anélkül, hogy egyszerre reménytelenül hajlanak.

De ebben a sebességben is van egy hátránya - ha a port porították, akkor lehetetlen hagyni, hogy a folyamat lejárjon a vezérlésből szó szerint egy percig, amíg aktív kémiai reakció van. Szükséges a páratartalom fenntartása, mivel a szárított por nem működik. És ami a legfontosabb - amint a kívánt hangot megkapja, a terméket azonnal le kell mosni.

Legjobb termékek

Nehéz megmondani, hogy melyik por jobb - minden szakembernek megvan a kedvence. A rangsorban az első helyeket általában az ilyen porok foglalják el:

 1. Essel Prinsess Essex - lehetővé teszi az oxid felhasználását még alacsony koncentráció mellett is, szuperaktív, és egyszerre akár hét hajszínt is könnyíthet, hidratáló összetevőket tartalmaz.
 2. A Matrix Light Master egy professzionális eszköz, amely 8 tonna potenciállal rendelkezik, míg az ütés olyan kényes, hogy sérült és már fehérített hajjal dolgozhat, a fólia alatt használhatja.
 3. A Londa-tól származó Blonding Powder - lehetővé teszi, hogy egy szép, sápadt, szőke hajú szőke is készüljön, még a vastag szürke hajon is, az eszköz meglehetősen agresszív, bár hidratáló összetevőket tartalmaz.
 4. Az Estelle Ultra Blonde a Deluxe vonal új terméke, amelyet érzékeny bőrre lehet használni, mivel gyulladáscsökkentő biszabololt tartalmaz. Nem károsítja a gyökereket, mikrogranulálva, gyorsan feloldódik egyenletes konzisztenciára.
 5. A Kapus fehérítőpor egy korszerű, csúcstechnológiai eszköz, amely mikrogranulátumokkal védi a hajkomponenseket. Helyesen alkalmazva sárgaság soha nem jelenik meg, és a haj nem veszíti el a csillogását és rugalmasságát.
 6. A L'Oreal Szőke Stúdiópor egy szupererős megoldás, ammóniát tartalmaz, akár 8 sötét tónusú, nagyon sötét hajat is fehéríthet, de gondos kezelést igényel.
 7. Igora Vario Blond a Schwarzkopf-tól - akár 3% -os oxidálószer használatát is lehetővé teszi, a maximális világítás 7 tónusú, kellemes illatú nem ammóniapor.
 8. A Sense Powder Bleach tökéletes a világosbarna, vörös és barna hajhoz, amely képes fényesíteni, a speciális sárgaság tökéletes eltávolítása a speciális high-tech képletnek köszönhetően.
 9. A "Vella" Blondor - egy kemény és sötét haj megvilágítására tervezett szerszám, amely 6-8 tónusú elszíneződést követel, erőteljes oxidálószert igényel, de kiváló eredményeket ad a sárgulás nélkül, a vékony és gyengített nem alkalmas.
 10. "Ultrablond" az "IRIDA-Neva" -tól - a legolcsóbb, de nagyon hatékony ammónia-szer, amelyet gyakran otthon használnak. Igazán képes akár 8 tónus eltávolítására is, de gondatlan kezeléssel gyorsan füstöl.

Vannak porok tisztázásra és más gyártók. A termék népszerűsége egyre növekszik, és folyamatosan vannak új termékek a piacon. De ha értékeled a saját fejedet - ne mentsd túl sokat és még több kísérletet az olcsó eszközökkel.

Természetesen a híres márkák ára magasabb, de jó, és ami mégis megjósolható eredményt nyújt. Az utasítások szigorú betartása mellett minimálisra csökken a haj súlyos károsodásának veszélye.

Legyen óvatos - a vásárlás során ne keverje össze a fehérítőport más hasonló termékekkel. Most már értékesítéskor porok vannak a térfogatra és még a haj színezésére is.

Alkalmazási szabályok

A könnyebb por használatának szabályai nem különböznek a szokásos festésektől. A pornak az aktivátorral való hígításának aránya egyértelműen az utasításokban található meg, főként 1: 2. A technológia így néz ki:

 • A nem fémből készült edényekben a kívánt konzisztenciára hígított por (kényelmesebb üvegben vagy kerámiában).
 • A haj gondosan fésült és zónákra osztva (vagy előkészítésre kész).
 • A szálakat a gyökerektől legalább 2 cm-es bemélyedéssel rendelkező fényesítőszerrel kezeljük.
 • A készítményt 10-15 percig tartjuk, majd a gyökereket megfestjük.
 • Közvetlenül a kívánt árnyékolás után a tisztítószert először folyó vízzel, majd samponnal mossuk le.

Az eljárást követően elengedhetetlen, hogy a nedves hajra tápláló maszkot alkalmazzunk, hogy a károsodás és a fejbőr nyugodt legyen. A maszk fél óráig érlelhető, majd leöblíthető, és hajszárító is elhelyezhető.

óvintézkedéseket

Habár a könnyebb por jóval kedvezőbb, mint az ammónia-szerek, a gyakorlatban minden attól függ, hogy megfelelően használják-e. A haj gondatlan kezelése és a fejbőr is súlyos sérülést okozhat.

Ezért a szakemberek azt javasolják, hogy tartsák be az alábbi óvintézkedéseket:

 • próbálja meg biztosítani, hogy a kész készítmény minimálisan érintkezzen a bőrrel;
 • rosszul sérült vagy nagyon száraz hajat gyógyítani a por használata előtt;
 • a korábban festett, gyengített és vékony haj esetén az oxidálószer minimális százalékát kell használni;
 • Ne kezdje el az elszíneződést közvetlenül a gyökerektől - károsíthatja a hajhagymákat;
 • folyamatosan figyelemmel kíséri a tisztázási folyamatot, időben, hogy leöblítse a kompozíciót;
 • csak a nyílt úton tisztítsa meg a port, fólia és celofán nélkül.

Ez az eszköz nagyon kényelmes a fényes kiemelések létrehozásához - ebben az esetben ecsettel kefével csak bizonyos szálakon vagy hajszálakon alkalmazzák.

Kerülje a por beszivárgását a szemébe és a légutakba - súlyos nyálkahártya-égést okozhat! Gyermekektől elzárva tartandó!

Gondozás és helyreállítás

Minden tisztítás után a haj sérült. És legalább az első két hétben intenzív ellátásra és helyreállításra van szüksége.

A fő feladat az, hogy megnedvesítsük a túlszárított szőrszálakat, és visszahelyezzük az emelt keratinos mérlegeket a helyükre, hogy ismét megbízható védőréteget képezzenek.

Ha az elszíneződést a gyökerekből végeztük, akkor a bőrre is nagyobb figyelmet kell szentelni. A világosító szerek irritálják és erősen zsírtalanítják.

A következő ajánlások segítenek a fej megszerzésében:

 • mosáshoz speciális samponokat használjon sérült vagy festett hajra;
 • minden mosás után meg kell semlegesíteni a maradékokat egy hidratáló hatású hidratálóval;
 • hetente kétszer olyan tápláló maszkokat készítenek, amelyek a haj és a fejbőr számára vitaminokkal, természetes olajokkal és növényi kivonatokkal kedvezőek;
 • két hétig, hogy teljesen elhagyja a forró formát, és szárítsa meg a fejét a minimális hőmérsékleten hajszárítóval;
 • használjon kevésbé stílusos termékeket, különösen az alkoholtartalmú termékeket;
 • Hetente 2-3-szor, hogy a szőrszálakat olajozzák;
 • Mielőtt belépne a nyílt napba, feltétlenül használjon UV-szűrővel ellátott spray-t;
 • ha a sárgaság idővel megjelenik, akkor még egyszer nem szabad megvilágítani, elegendő ezüst samponnal vagy balzsammal.

Ha az eredményül kapott hajszín nem illik neked, és meg akarod változtatni - használd a tonális balzsamokat (a szőrszálakat ugyanazon a napon is színezheted!) Vagy várj 2-3 hetet, és csak akkor csinálj új festést.

Kívánatos, hogy a hennát vagy a basmát előnyösen 3-4 héten belül használjuk fel - egy természetes pigment a kémiai vegyületek hatására kiszámíthatatlan árnyalatot adhat, amit nagyon nehéz eltávolítani.

http://cosmetism.ru/izmenenie-cveta/vyhod-iz-temnogo/pudra-dlya-osvetleniya-volos.html