logo

LiveInternetLiveInternet

Biztonsági borotvák gyártása

Az RSFSR helyi iparágának állami kiadója

Moszkva Leningrád

1939

I. RÉSZ. VESZÉLYES ZÁRÓK

1. A veszélyes borotvák gyártásának fejlesztése

A borotvák gyártása 1930-ig nem lépte túl a kézműves kereteket. Az egyes kézművesek vagy kis kézműves szövetségek a legkülönfélébb fajta és méretű borotvákat gyártották a legkülönfélébb szárakból. Az ilyen borotvák minősége nem volt kielégítő.

Nem végeztek olyan kutatási munkát, amely alapján a borotvák műszaki feltételeit meg tudnák állapítani, tudományosan megalapozott technológiai folyamat kifejlesztésére, a borotvacélokra vonatkozó előírások kidolgozására és a megfelelő hőkezelés megállapítására. Ehhez a kézműves vállalkozások nem rendelkeztek a szükséges pénzeszközökkel, de akkoriban senki sem gondolta komolyan az ilyen kutatási munka kialakítását ebben a másodlagos iparágban.

A technológiai folyamatot sokféle módon fejlesztették ki, és a titoktartás ezen az alapon virágzott. Amint az egyik kézművesnek sikerült kielégítő minőségű borotvát előállítania, az egész technológiai folyamatot, és különösen annak hőkezelését olyan személyek titkának tekinti, akik rendkívül féltékenyek voltak a védelemért. Meg kell mondani, hogy ezeknek a gyártási titoknak a valóságos értéke nagyon alacsony volt, és amint az acél termelése legalább a standard minőségektől való kis eltéréssel történt, a titkos gyártási módszer nem eredményezte a kívánt eredményeket, és számos kísérletre volt szükség ahhoz, hogy ezt a módszert megváltoztassák, hogy ismét kielégítő legyen. minőségi borotvák.

Nem meglepő, hogy a borotvák minőségének sokfélesége, amely ilyen körülmények között a gyakorlatban megfigyelhető volt.

Mindezek a termelési titkok nyitva vannak. Az állami tulajdonú vállalatok rendelkezésére állnak mikroszkópok, pontos mérőműszerek, vegyi laboratóriumok. A borotvák gyártása alatt összefoglalta a kutatási bázist. De ez az állami ipar ösvénye a borotvák gyártásának első napjaiból ered.

A kiváló minőségű borotvák gyártásához szükséges tudományosan megalapozott technológiai folyamat kifejlesztésénél a külföldi borotva-gyártók hosszú távú tapasztalatát nem lehetett felhasználni, mivel a gyártási módszereket is besorolták, és a külföldi szakirodalomban szinte semmilyen anyag nincs.

A Leningrádi Fémipari Intézet munkája körülbelül egy évig folytatódott, és több mint egy éve folytatta a Moszkvai Acél Intézet munkáját. Sztálin tanulmányozta mind a külföldi, mind a belföldi borotvapengék tulajdonságait, és nemcsak a különböző acélszerkezeteknek a termékek minőségére gyakorolt ​​hatását, hanem a pengék termikus és mechanikai feldolgozását is vizsgálták. E munka eredményeként és a külföldi szakirodalomban megtanultak felhasználásával jelenleg elegendő adat áll rendelkezésre ahhoz, hogy helyesen megoldhassuk a különböző acélösszetételű, magas minőségű veszélyes téglák előállításának problémáját.

2 A borotva működése és stabilitása

A borotva vágószerszámként rendkívül különleges körülmények között működik. A Kaiser szerint a borotválandó arcfelület kb. 250 négyzetméter. Figyelembe véve, hogy normál vegetációs sűrűséggel 1 négyzetméterenként. Körülbelül 100 szőrzet van jelölve az emberi bőrön, látjuk, hogy körülbelül 25 000 szőrzet van a borotvált arcon.

Az arc borotválkozása többnyire két lépésben történik. És annak érdekében, hogy tiszta bőrfelületet és az arc bizonyos pontjait borotvával borítsák, többször is feltételezhető, hogy minden borotválkozásnál a borotva legalább 50 000 szőrzetet vág le.

Az emberi haj egy kanos anyag; az átlagos hajvastagság 0,1 mm. Így a borotválkozás során levágott szőrszálak teljes területe megegyezik a 16-20 mm átmérőjű sűrű kürt keresztmetszetével, és nyilvánvaló, hogy ez a munka a hornyos anyagok vágásánál nagyon nagy terhelést jelent a szerszám számára, mint a borotva.

A jó borotva főbb fogyasztói igényei a következők:

1) hosszú munka közben stabilnak kell lennie;

2) a blunted esetében gyorsan ki kell javítani.

Ahhoz, hogy pontosan meg lehessen ítélni a termék minőségét, figyelemmel kell kísérnie a működését a legnehezebb körülmények között. Ez érthető. hogy a borotva teljesítménye a legmegfelelőbb a fodrászat szempontjából. A fodrászszalonokban az egyéni felhasználás és a munkakörülmények körülményei között végzett munka elemi összehasonlító számítása azt mutatja, hogy a második esetben mennyivel gyorsabban lehet meghatározni a borotva minőségét.

Figyelembe véve, hogy a fogyasztók átlagosan minden második napot borotválnak, a borotvát évente 180 alkalommal használják, és a mester fodrászüzeme, aki szabadon hagyhat egy napot 35-40 fős, ez a borotva legfeljebb 5 napon belül végez ugyanezt a munkát. Figyelembe véve, hogy a fodrászszalonokban a fej borotválkozásra is sor kerül, és az egyéni felhasználásra nagyon ritkán kerül sor, fel kell ismerni, hogy nagyon rövid időre van szükség a britek minőségének meghatározásához fodrászüzletben tesztelve.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy nagy keménységű és stabilitású borotvákat kell gyártani, amelyek képesek a nehéz és felelős munkát végezni. Annak ellenére azonban, hogy az ilyen borotvák készítésének nehézségét mégsem érinti, meg kell jegyezni, hogy itt a mester fodrász előtt azonnal felmerül a kérdés, hogy mennyi időt kell tölteni egy ilyen borotva szerkesztésére, ha tompavá válik és nem alkalmas a munkára.

A tény az, hogy sok időt vesz igénybe, hogy a keménykötésű és ellenálló borotvákat manuálisan élesítsük a csempékre. Ezért az ilyen borotva élezésére fordított idő gyakran nem indokolt, és sok fodrász inkább egy kevésbé merev borotvát szeretne, amely viszont gyorsan üzemi állapotba hozható.

Hosszú ideig két fő borotvafajtát alkalmaztak a munkában - nagyon merevek és kissé kevésbé merevek, hogy felkészüljenek mindkét borotvafajta munkájára, ezért meg kellett élesíteni őket a tengelyeken.

Az utóbbi években olyan borotvák jelentek meg, amelyek teljesen különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a borotvák olyan lágyak, hogy egy vagy két borotválkozási művelet után tompaak, de kiválóan képesek az eredeti élességüket az övben többször is megcsiszolni, egy csiszolt csiszolópasztával. A borotvákkal foglalkozó mesterfodrászoknak nem kell művet készíteni esténként a munka után. Minden borotválkozás előtt uralják a borotvát; nagyon könnyű élesíteni, és munkája nagyon egyszerű és produktív.

3. A borotvák típusai

Így jelenleg három fő típusú borotva van:

1) nagyon kemény, ellenálló.

2) meglehetősen stabil és meglehetősen könnyű szerkesztésre és élesítésre.

3) puha, csak élesítő paszta használatával dolgozhat, mint a bányászok élezéséhez

Most meg kell találni a különböző típusú borotvák felszabadulását meghatározó gazdasági és technikai hátteret.

Az első típusú borotvák gyártása, amelyek nagyon kemények és stabilak, magas minőségű ötvözött acélok használatát teszik szükségessé, amelyek feldolgozása jelentős nehézségekkel jár, ami a technológiai folyamat számos átmeneti hibájához vezet. Ez természetesen növeli a termelési költségeket. Ezenkívül ezek a borotvák nagyon törékenyek és nagyon óvatos személyi gondozást igényelnek. Különösen kellemetlen az a tény, hogy ha egy ilyen borotvát hosszú használat után újra kell keverni a végleges szerkesztés előtt, egy tapasztalatlan daráló nagyon könnyen elronthatja azt.

Az ilyen típusú borotvák, a Lux nagyon drága, és ritkán használják a fodrászszalonok kemény munkájához.

A tömeges jóindulatú és megfizethető borotvák felszabadításakor döntenie kell két másik borotva típus közül, vagyis olyan borotva típus között, amely meglehetősen stabil, bár nehezebb élesíteni, és egy teljesen puha borotvátípus, amelyet egy övvel élesítenek. paszta. A második típusú borotva költsége valamivel magasabb, mint a harmadik típusú borotva költsége, vagyis teljesen puha, de mivel a széles közönség nem ismeri a puha borotva minőségét, az élesítő paszta nélkül, amely nélkül ez a borotva puha vasrészvé válik, tisztességesnek kell tekinteni. mindenekelőtt a második típusú borotvák gyártását kell elsajátítani.

A második típusú borotvákat sok háztartási acélból lehet sikeresen előállítani, és az ilyen típusú termékek erős piaci keresletet mutatnak; a borotvák világtermelésében a második típusú borotvák is domináns helyzetben vannak.

A globális piacon a veszélyes borotvák sokféle formája létezik. Ez a sokféle formát nem a kényszer, hanem a hamisítás okozza

1. kép Különböző szélességű borotvák mintái.

a fogyasztók ízlésére és a különböző cégek közötti versenyre.

Ugyanakkor fel kell ismernünk, hogy bizonyos formák kényelmesek bizonyos műveletek végrehajtásához. Például célszerű borotválkozással borotválkozni, nagy és széles borotválkozással, míg egy kicsi, keskeny borotva, a „kígyó”, jobban alkalmas a kukorica eltávolítására.

A különböző borotvák gyártási folyamatai között szinte nincs különbség. Ezért az egyenes borotva alakja nem játszik döntő szerepet a termékfeldolgozási műveletek kijelölésében.

Meghatározzák a különböző típusú borotvák közötti különbségeket

a) a ruhadarab szélessége

b) a borotva hossza,

c) borotvapengék alsó alakja

d) a vászon teljes konfigurációja

Még nem érinti a fogantyú kérdését, amely nincs közvetlen kapcsolatban a penge gyártásának technológiai folyamatával. Meghatározzák a különböző típusú borotvák közötti különbségeket.

A borotvapenge szélessége. Ez a legfontosabb méret a szabványos borotvák kioldásához.

Ha figyelembe vesszük a borotvák, a külföldi és a hazai minták nagy részét, akkor részletes mérések történhetnek

2. ábra Borotvák formái

szerezzen be az alábbi adatokat, amelyek a borotvák szélességén átívelő borotvákat jellemeznek (1. ábra).

A penge borotva hossza. A penge borotvák hossza kismértékben különbözik egymástól. A különleges borotvák méretének alkalmankénti éles eltérésein kívül a normál borotva penge hossza 65 és 85 mm között mozog.

A farok alakja és mérete, szinte minden borotva azonos. A farok végétől a lyuk közepéig terjedő távolság, amely magában foglalja a borotvapengét a fogantyúval összekötő szegecsét, 24 és 30 közé esik.

A vászon hornyának alakja, azaz a borotva pengéjének keresztmetszete az egyik legfontosabb és legjellemzőbb mutató, amellyel a borotva minőségét megítélhetjük.

A jól ismert német Gemini cég szerint Solingenben a veszélyes borotva aláfutása 14 különböző alapformával rendelkezik, amely szerint a borotvákat 14 osztályba sorolják, a 2. ábra felülvizsgálatából látható, hogy egy durva 1-es formából (egyszerű ék) alulcsúszott A 14-es forma csaknem a dolgozó borotvapengék finomságának felel meg.

Az alsó vágás 1-es formája a leginkább tökéletlen, mivel az ilyen formájú borotva élezéséhez szükséges az oldalsó felületet összeragasztani, hogy a megfelelő vágási szög 12-14 fok legyen.

Ha azonban csak egy borotvapengét élesít, akkor a vágási szög megváltozik, ami súlyosan rontja a britok borotválkozási tulajdonságait (3. ábra 1. és 2. ábra).

Minden borotva, amelynek keresztmetszete a homorú görbékkel rendelkezik, lehetővé teszi a borotvák élesítését és kiegyenesítését a legtökéletesebb és egyszerűbb módon (1-3. Ábra).

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen formájú borotva élezésénél csak a pengék dübörgése és a hüvely arcát őröljük;

Gyakorlatilag ismert, hogy a borotva munka végének csiszolásával ismételt élezéssel a csípése gyorsabban megy végbe, mint a csikk csiszolása, aminek következtében a borotva vágási szöge kicsit megváltozik, de ez nem befolyásolja a borotva borotválási képességét.

Nyilvánvaló, hogy a brit kendő alsó részének 12, 13, 14 formái (2. ábra), gondosan és figyelemreméltóan az utóbbival szemben, garantálják a jó borotválkozási tulajdonságokat a végső működtetésig. Az ilyen formák alulcsúszásainak megteremtése azonban csak kiváló minőségű acélok jelenlétében és a web nagyon óvatos hő- és mechanikus feldolgozásában lehetséges.

Még az e magas osztályú borotvák gyártásában végzett munka kis enyhe gondatlansága a borotválkozás eltömődéséhez vezet, és az összes elköltött munka
a hajlítás, mivel az ívelt borotvát nem élesítik, és nem megfelelően irányítják át, lehetetlen

1-élű borotva ék formájában

2-Növelje a vágási szöget a borotva alakú borotva élesítésekor

3 - Borotva élesítő racionális forma

5. A borotva általános konfigurációja

A borotva egyes részeinek nevét a 3. ábrán mutatjuk be. 4.

A borotva hátsó vagy hátsó részének általános kialakítása nem jelentős a borotva gyártási folyamatában, és csak a borotva vágóélének alakjától vagy alakjától függ. Ezért, amint fentebb említettük, a borotvaformák sokfélesége nem az elméleti számítások eredménye, hanem a piac igényeinek leginkább megfelelő forma keresése.

A legkényelmesebb még egy borotva alakját is fel kell ismernie, amelyben a fej jobbra vagy éles szögben van hátra.

A német vállalatok Gemini Sheffield cégének veszélyes angol borotválkozó futófajtáinak számos mérése

A svéd leányvállalat, az Engstrom és munkatársai, Solingen mutatja, hogy az egyenes fejű borotvák a legelterjedtebbek, a híres Toledo pengék kissé íveltek, és a pengefej szöge 70 fokos a háttal. Ezek a lapátok rendkívül kényelmesek voltak, és a fej és a háttámla közötti akut szögnek köszönhetően lehetővé tették a hajon történő borotválkozási műveletek elvégzését.

A fej félkörös alakja, amely gyakran borotva van a piacon, nem tekinthető tökéletesnek.

6. A borotva élességének meghatározása

A borotva minőségét két fő indikátor jellemzi: 1) a borotva élessége és 2) kitartása vagy tartóssága a munka során.

Ismeretes, hogy a legapróbb borotvában könnyen éles vágási csípést érhetünk el, de ez a borotva sokáig nem tud jól működni, mivel gyorsan elvágja a vágóél lágysága; látható a mikroszkóp alatt. hogy a borotva hegyének dörzsölése borotválkozás közben hajlott.

Ezért ez a fajta borotva, bár ellenáll a legmagasabb szintű teszteknek a kezdeti mérés során, de a lágyság miatt nem tekinthető minőségnek. Egy túlságosan merev borotva sokkal nehezebb éles vágáscsúcshoz jutni, de ez a fajta borotva nem tud jól működni, mert a törékenysége gyorsan törik a borotválkozás során törékenysége miatt. A mikroszkópos vizsgálat azt mutatja, hogy az ilyen borotva csípése megtörtént, és különösen a kemény haj borotválkozásakor.

Csak a borotva élességének és működésének stabilitásának átfogó megoldása kiváló minőségű termékeket kínál.

Még mindig nincs pontos, objektív, tudományosan megalapozott módszere a borotva élességének és tartósságának meghatározására.

Egészen a közelmúltig a borotva kezdeti élességének és a vágóél stabilitásának meghatározására a leggyakoribb eszköz a japán hideg fegyver kutatója, Honda volt.

A Honda műszeren egy borotva tesztelésének alapelve az, hogy egy olyan, 1,5 kg-os erővel rendelkező készülékben rögzített borotva, amely állandó nyomáson van, egy szabványos papírcsíkot halmoz fel.

A borotva kezdeti élességét az a szám, amely megegyezik az egyik mozdulattal vágott szabványos papírcsíkok számával, azaz a terhelés előre és hátrafelé történő mozgatásával, összesen 4 cm hosszú útvonallal.

A borotva vágóélének ellenállását az, hogy a borotva addig tart, amíg a kezdeti élesség 50 százalékkal csökken.

Meg kell jegyezni, hogy a borotva Honda gépen történő tesztelésének eredményei nem lehetnek meghatározóak a borotvapengék borotválkozási tulajdonságainak jellemzéséhez. Az a tény, hogy a borotva szélének munkakörülményei és az élezés szögének hatása a haj borotválási folyamatára teljesen eltérnek a penge munkakörülményeitől, amikor a borotvapengéknek a második esetben történő elakadásának hatására szabványos papírlapokat raknak le. A borotvák relatív élességének és tartósságának vizsgálata a Honda-típusú készülékeken csak akkor ismert értékkel bír, ha a referenciaértékként szolgáló borotvapengét átfogó előzetes tesztnek vetik alá.

A Honda-típusú készülékek tesztelésére szolgáló borotvákat csak akkor lehet alkalmazni, és a mintavétel-ellenőrzési eljárásnak, mint egy ilyen tesztet elhaladó borotvanak tompanak kell lennie, és nem lehet élesítés és kiegyenesítés nélkül forgalomba hozni. Ha ezt a pozíciót a borotvák gyártásában továbbra is tolerálni lehet, akkor a biztonsági borotvák gyártásakor minden ilyen módon tesztelt pengét a végső házassághoz kell vezetni, mivel az él ismételt vágásakor a pengék szélessége csökken, és egy normál biztonsági borotvába kerülnek. nem működik.

Hasonlóképpen, a Woodworth által javasolt, a szabványosított szál vágás elve alapján javasolt borotvaélesség-tesztek nem fogadhatók el, mivel a borotva a vizsgálat után unalmassá válik.

Ezért számos kutató kereste meg az ilyen módszereket a borotvák élességének meghatározására, amelyek nem ronthatják az utóbbit.

A borotva élességének vizsgálata prof. A Tunberg egy bizonyos erősségű szál vágásán alapuló pozitív eredményeket nem adott. Amellett, hogy prof. A Thunberg nagyon szorgalmas, csak a penge egyes pontjain jelzi a borotva élességét, de ez a módszer nem teszi lehetővé a penge teljes vágóélének teljes ellenőrzését. Nem meglepő, hogy egyes borotvák nem vágták le jól a szálat a készüléken, és a gyakorlati tesztek során nem tudták megfelelően borotválni.

A borotvaélesség tesztelésének leggyakoribb módszere a szabadon lógó emberi haj vágásának tesztje.

A vizsgálatot az alábbiak szerint végezzük. Az emberi haj úgy van rögzítve az ujjakba, hogy 30–40 mm hosszú legyen; ezután a vizsgálati borotva 10 mm-es távolságra enyhén megnyomja azt a helyet, ahol a haj rögzítve van. Ha a borotva jól megfordult és megfordult, akkor a borotvapengék bármelyike ​​könnyen levághatja a hajat. Gyakorlatilag a gyártás során a borotvapengét számos helyen tesztelik a leírt módszerrel, és ha kielégítő eredmény érhető el, akkor megfelelőnek tekinthető. *

Ehhez a vizsgálathoz használjon női hajat, lehetőleg a szőke szőrzetet, mert nagyobb a finomságuk és a lágyságuk a férfi hajához képest.

A tesztelésre szánt hajat le kell szabadítani az őket fedő zsírból történő mosással, ellenkező esetben a borotva, még nagyon jól irányított és éles, csak a haj vágása nélkül csúszik.

Amint a fentiekből kitűnik, a borotvaélesség tesztelésére alkalmazott módszerek nem teljesen pontosak és objektívek, mivel túl sok tényező járul hozzá a bizonytalanság vizsgálati eredményeihez, például: a különböző szőrszálak vastagsága, relatív sűrűsége, a borotvapenge mozgásának sebessége a vágás során, a hajszálvonal irányát, a szöget, amelyen a borotva a hajra és a vágás pillanatára irányul, stb.

Ezért az elmúlt években a technikai gondolat tökéletesebb és objektívebb módszereket keres a borotvák élességének meghatározásához. Ezeknek a módszereknek:

1) a borotva teljes vágóélének élességének ellenőrzése, és nem csak az egyes pontok;

2) a vizsgálat elvégzése anélkül, hogy megérintené a csúcsot, hogy a borotva élességét az eredeti állapotában megőrizze.

Nyilvánvaló, hogy ezekben a vizsgálati körülmények között a borotva élessége csak a vizsgálati módszer alapját képező mérési paraméterek függvényében fejezhető ki.

Ilyen mérési módszer például a Peters módszer. A fizikából ismert, hogy a statikus elektromosság áramlása egy feltöltött testből a test legmagasabb végeiből vagy széléből a legintenzívebb. Ezért, ha egy borotvát elektrifikál, akkor a villamos energia áramlása főleg a vágóélből (csípés) történik. A villamos áramlás intenzitása nagymértékben változik a csípő különböző helyeinek súlyosságától függően, ami lehetővé teszi a csípő bármely helyének súlyosságának meghatározását, teljes mértékben megőrizve a borotva eredeti élességét. A borotvaélesség vizsgálatának ez a módja objektívnek tekinthető, és az azonos mérési paraméterek vizsgálatakor a választás a különböző borotvapengék pengéinek csípőjének élességének mértékeivel összehasonlítható mutatókat eredményez.

Mivel azonban a borotvapengétől való áramlás intenzitásának mértéke elég hosszú ideig tart, ez a módszer nem vált széles körben a mindennapi gyári munkában, és még mindig laboratóriumi alapú.

A borotvaélesség kutatóinak folyamatos munkája során a borotvapengék élességének meghatározására szolgáló optikai módszert találtak. Ez a mérési módszer a leghatékonyabbnak bizonyult, és főként olyan gyárakban használják, amelyek masszív méretű biztonsági borotvákat használnak.

A borotvapengék élességének meghatározására szolgáló optikai módszer lényege, hogy a koncentrált fénysugár közvetlenül a borotvapenge csúcsára irányul. Ugyanakkor a következő érdekes optikai jelenség van: egy borotvapenge jól faragott csípése, mintha a fénysugár gerendái és a borotva csúcsa nem látható. Ha a borotva csípése semmilyen helyen nem elég akut, akkor azonnal láthat ragyogó vékony vonalakat, amelyeknek oka abban rejlik. hogy a fénysugarak valamilyen talajból tükröződnek. a csípőlapon kapható.

Még egy nagyon kicsi horony és egy, az élesítéshez használt optikai minőségellenőrzési módszerrel borotvált borotválkozás jellemzi a fényes csillag megjelenését.

A berendezés megfelelő műszaki kialakítása, amely fokozza a borotvapengék fénysugárral történő megvilágítását, meglehetősen gyors és megbízható módszert biztosít a termékek minőségének ellenőrzésére.

Nyilvánvaló, hogy a borotva élességének meghatározására szolgáló módszerrel a tényleges élesség nem romlik, és a szabályozási pontosság mértéke változhat.

7. Acél borotvákhoz

A szovjet kutatóintézeteink által készített művek és a külföldi szakirodalom adatai azt mutatják, hogy a borotvák gyártásához kiváló minőségű ötvözött acél szükséges.

Mennyi figyelmet fordítanak a borotvák megfelelő acélfajtáinak kiválasztására, a Iron Grade Renu magazin áttekintése alapján, amely szerint a kiváló minőségű német borotvák brit Sheffield acélból készülnek, amely viszont kiváló minőségű, Angliába importált öntöttvasból készül. Svédország és Norvégia.

Az acél alkalmasságát borotvák gyártására két fő tényező jellemzi:

a) acél kémiai elemzése.

b) acélszerkezet.

Az acél kémiai összetétele

A borotvák gyártásához használt acél kémiai összetételét illetően három kategóriába sorolható:

1. A Zaenttekoidny szénacél 1,1 és 1,4% közötti szén-dioxid-tartalommal (Desh és Roberts stb.)

2. A keményfém alkotóelemekkel (króm, molibdén, volfrám) ötvözött acél ezeknek az elemeknek a tartalma 0,5 és 1% közötti, a szén-tartalom 0,9-1,3% (Smirnov-adatok).

3. A ledeburit osztályú rozsdamentes króm acél, amely 0,7-1,1% szenet és 13,8–14,5% krómot tartalmaz (Zieler-adatok).

A borotvák gyártásához használt acél csak kén- és foszfor nyomokat tartalmazhat, a mangán 0,3-0,4% szilícium 0,15-0,2%. '

A szénacélból készült pengék élességének és tartósságának ismételt tanulmányozása során kiderült, hogy az 1,1-1,3% -os szén-tartalmú acélból készült borotvák a legjobb teljesítményt mutatják. A 1,5% -os szén-tartalmú borotvák túlságosan törékenyek voltak.

A krómmal, molibdénnel stb. Ötvözött acéllemezek vizsgálata azt mutatta, hogy ezeknek az acélból való bevezetése

http://www.liveinternet.ru/users/3488088/post263927859/

Biztonsági borotvák és borotválkozási kellékek - BritvaSolingen

Egy borotva készítése.

Egy borotva készítése.

Üzenet Alexey »2012. február 2., 13:08

Amint kitalálhatod, ez a folyamat nagyon időigényes. Néhány évvel ezelőtt a Discovery Channel a Dovo borotva gyárában vette át a történetet.

Re: Készíts egy borotvát.

A Gipson Post »2012. február 18., 23:19

Re: Készíts egy borotvát.

Üzenet SF 2012. február 19., 11:05

Re: Készíts egy borotvát.

Gregory posta "2012. február 19, 14:16

Re: Készíts egy borotvát.

The Gipson Post »2012. február 19., 19:16

Re: Készíts egy borotvát.

Üzenet SF "2012. február 19., 21:56

Re: Készíts egy borotvát.

A Gipson Post »2012. február 19., 10:17

Re: Készíts egy borotvát.

Gregory posta "2012. február 20., 12:51

Re: Készíts egy borotvát.

A Gipson Post »2012. február 20., 17:48

Re: Készíts egy borotvát.

Gregory posta "2012. február 21., 10:15

Re: Készíts egy borotvát.

A Gipson Post »2012. február 21., 17:49

Re: Készíts egy borotvát.

Gregory posta "2012. február 21., 20:02

Re: Készíts egy borotvát.

Zura üzenete ”2013. szeptember 29., 20:23

Re: Készíts egy borotvát.

A remete üzenete 2013. szeptember 29., 20:34

http://britvasolingen.ru/forum/viewtopic.php?t=380

Borotválkozás

Nos, ha a helyzet.
Senki sem teszi a borotvát - csak lelkes, változó sikerrel.
De időt töltenek rájuk csak a tengerre. A minőség nem garantált. És az árak túlzottak.
Tehát a 100 dolláros ár nem megfelelő. A legolcsóbb sorozat drágább.

És még ennél is - még akkor is, ha 100 dollárt töltesz egy borotvára, még egy százat kell töltenie a tartozékokra, legalább egy pasztával ellátott övre, és még egy borotválkozó kefére is.


Azt is gondolom, hogy ezt az árat senki sem fogja megtenni, de aki hirtelen reagál. középszerű sorozatok, amikre több idézet is lehetséges: eredetileg DokVV írta:

Nem fogom azonnal csinálni, és nem adom ezt. De a borotva projektje már régóta keverte a fejem. De természetesen nem klasszikus, de valamilyen szokatlan.
Ilyen a hosszú építésem.


majszol
idézet: eredetileg Paladium írta:

Többek között meg kell tanulnunk magát borotválni!


Tudom, hogyan kell borotvált tanulni. Szóval 1957-ben borotválkozom STIZ-vel, de fájdalmasan megsebesült, bár borotválkozhatsz
Lehet-e találni egy régi borotvát az 1940-es 50-es évek szovjet rendezetlen állapotában

Va-78, egy érdekes és mélyen filozófiai kérdés, ha helyettesíted a borotvát a szó késsel, akkor a kérdés irónia nem fog eltűnni.
A borotva mindenekelőtt az ALL árnyalatok megértése.
Csakúgy, mint egy Kondrat kést nekem - nem látok egyetlen árnyalatot sem, de kiderül, hogy sokan vannak (nem is szabadítok hangulatjeleket). Már több mint száz évvel ezelőtt (még 150), az emberek rájöttek, hogy egy borotva elsődlegesen minőségi acél, és furcsa módon már szinte nem érhető el bárki számára.
Például 150 évvel ezelőtt a hideg előtti penge keményedése abszolút norma volt. Még akkor is tudták, hogy a szén bél, és ennek hiánya nem gud. és már akkor. Az olvadékban (az ólom idején) a hígításhoz melegítették őket, hogy ne égjenek ki szénből. Egyébként most már a termelés is felmelegszik, de a báriumsók olvadékában.
A geometria szintén fontos. A Kazah Köztársaság vastagságának ugrása ugyanazzal a Kazahsztán Köztársasággal eltérő merevséget biztosít, és ez nem bél, és ez most már sokszor.
Általában, mint mindig, valaki a részletekben van.
És nyilvánvaló, hogy nem mindenki képes felmelegedni az olvadt nonche-ban (ez a magánvállalkozókról szól).
A Kazah Köztársaságban a penge vastagsága olyan, hogy ha LITTLE túlmelegedett, akkor azonnali szabadság és borotva a kilökéshez. Tehát a költségvetés kedves ahhoz, hogy a vízáramban élesítsen, és egy 5 cm átmérőjű és vízzel ellátott munkahenger is egyetért a ritkasággal.

Tehát a produkciók. Az összes borotvát a bélyegző alatt adják ki, és a legmodernebb körülmények között olvasztják össze. Aztán valamilyen vízzel polírozott és csiszolt.

És az acélról.
A lényeg az, hogy van egy élesítési szög 14-16 fok és zazkalka 61-63 egység. Bármilyen folt és borotva morog vagy agyag.
Általánosságban elmondható, hogy a szilárd problémák miatt a magánkereskedők nem szaporodnak és az ár nem kicsi.

De ez mind a témában van.

idézet: Sokat olvastam
Még ha ez is így van, alig értik. van egy amatőr szinted.
Hagyja ezt az üzletet szakembereknek, ha Ön fogyasztó, vásároljon egy jól ismert és jó hírű gyártótól egy kész borotvát, és ne zavarja. Ez nem a tiéd.

Vezető olvadáspont -327 g. C-nál, acél (bármilyen!) esetén a fűtés a keményítéshez nem elegendő!


Elnézést kérek azért, hogy részt vettek a vita során, de mi akadályozza meg a fűtést 800-840С-ra? A másik kérdés az, hogy a pengét úgy kell rögzíteni, hogy ne lebegjen a folyadékvezeték felületén.

http://forum.guns.ru/forummessage/97/986985.html

A veszélyes borotvák legnépszerűbb gyártói

Egyes férfiak nagy érdeklődést mutatnak a veszélyes borotválkozás iránt. Erős, néha brutális. Gyakran előfordul, hogy egy ilyen eszköz nagyszerű ötlet. De egy dolog az, hogy megkapjuk, és egy másik az, hogy megtanuljuk, hogyan kell helyesen használni. Most a szerszám professzionális fodrászatban van beágyazva.

Ha szeretne egy "éberséget" vásárolni, készítsen magadra morálisan egy ideig, hogy megfelelően edzhessen, hogy a borotválkozási készségek rögzüljenek. A legfontosabb dolog - ne rohanj, csinálj mindent lassan, nyugodtan. Végül is, ha sietsz, a vágás következményeket okozhat. Segítünk abban, hogy teljes felelősséggel közelítsük meg a problémát. Hasznos és szórakoztató garancia!

Borotva gyártók

Néhányan inkább az első „félelmet” vásárolják olcsóbbnak. Mint, nem tetszik, csak dobja el. Ez a megközelítés alapvetően téved, mert a kezdeti ismeretigénye felelőssé válik. Az ilyen eszközök népszerű gyártói Anglia, Spanyolország, Svédország, Németország. Őket a francia, az amerikaiak és a kínai gyártják. Mi van az oroszokkal?

Az orosz gyártmányú borotva jelenleg nem áll rendelkezésre a hazai piacon, mivel a modern importált, újrafelhasználható borotválkozó gépek cserélhető pengékkel vannak helyettesítve. Az orosz termékeket azonban a mesterek magánboltjaiban vagy online áruházaiban lehet megtalálni, mert valaki szeret gyűjteni őket, és valaki eladni vagy ajándékba adni.

Nincsenek nagy vállalatok a termeléshez. Bár van egy "Damaszkusz műhely", amely ilyen eszközöket Damaszkusz acélból készít. A polcokon ritkán találkozunk Oroszország gyártójával, mert az ilyen termék a szovjet időszakban hatalmas igény volt.

Ilyen szovjet termék például a pengék fűszerezésű stiz sport, amely a világszínvonalú minősítés miatt gyakorlatilag a legjobbnak tekinthető. Az 1830-ból származó HAZ-on (Plant Labor Vacha) soros gyártást végeztünk. A 19. század végét a párizsi világkiállítás nagy aranyérme, 1891-ben pedig a New York-i világkiállításon tették ki. Sokat mond, egyetért?

Most már csak néhány vállalat dolgozik teljesen, mert a veszélyes borotvák gyártói mindig versenyeznek egymással a minőségért, az eredetiségért.

A jelenlegi iparág képviselői:

 1. «Dovo». Német cég, amely a távoli 1906-ban gyökerezik. Sikeresen működik ma. A gyár Solingen városa közelében található.
 2. American Hart Steel. Viszonylag fiatal struktúra, 2009-ben alakult. A tartomány nem annyira hatalmas, mint a versenytársak, de a fogyasztók pozitív visszajelzése rendszeresen új ügyfeleket vonz.
 3. «Thiers-Issard». A gyártó francia. 1884 óta működik. A Thiers-Issard egy meglehetősen erős versenytárs, mert rendkívül jó minőségű anyagokat, kézi munkát, egyedülálló leállítási folyamatot alkalmaz, számos modellt kínál minden ízlés és ár számára.
 4. «Muehle». A márka Németországból származik. A klasszikus nedves borotva rajongói azonnal felismerték őt. A jó szint minősége, bár ez több költségvetési lehetőség. A „Solingen” felirat a készülék fogantyúján van faragva. Meg kell jegyeznünk, hogy a gyári őrlés nem teszi lehetővé a borotválkozás azonnal, mert a szakembernek még mindig kell dolgoznia.
 5. «Artrazor». Nyitott kreatív szövetség, szabad mesterek klubja, új szakembereket vonz. A projektet Frans mester alapította, és folytatja tevékenységét a britva.ru népszerű webhely srácokkal. A kreatív impulzus, a saját egyedi termékek létrehozásának vágya egyesítette ezeket a férfiakat keményen dolgozni. Ma már a művészi kereslet, így az egyengető hevedereket, a tartozékokat is.

A legnépszerűbb borotvák

Számos olyan modell létezik, amelyeket a férfiak különösen bíznak és kedveznek. Az alábbi leghíresebb olvasmányról.

Wacker klasszikus

Német gyártó, magas minőséget garantálva. Wacker exkluzív piacelem. A csúcs anyag tiszta szénacél, amely a Silver Streel finom mikrostruktúráját tartalmazza. A penge maximálisan homorú, ami borotválkozás után simítja a bőrét. Vászon szélessége 5/8 ". A fogantyú bivaly-kürtből áll, minden egyes külön létrehozott modellnek saját egyedi mintája, kontrasztja van.

Kézzel készített, a teremtés helye Solingen város. G. Vacker eredetiségigazolásával és személyes aláírásával szállították, aki megalapította ezt a céget.

Wacker borodino

A modellt az oroszok és a franciák közötti 1812-es hazai harc dátumának megfelelően adták ki. A modell neve Borodino nagy csatájának tiszteletére kerül. A vászon Napóleon, Kutuzov portrékat tartalmaz. A kézi gyártás modellje, a fogantyú természetes bivaly szarv. Ennek az anyagnak a természetes tulajdonságai lehetővé teszik, hogy önállóan megváltoztassa a színt, a szerkezetet.

Boker Arbolito H.Boker CO

A spanyol „Arbolito” gyárban gyártott márkás termék. A bóker a magas színvonalú, ezért elegendő oka van: nedvességálló szintetikus fogantyúval díszített fogantyú; a legvékonyabb 5/8 "széles, nagy szénacélból készült vászon; fej, ​​a legjobb spanyol hagyományokban készült. Kézi gyártás, beleértve körülbelül 120 különböző műveletet.


Ismételten intézkedéseket tett az élesítési folyamat gépesítésének egyszerűsítésére. Az egyik megoldás az volt, hogy kialakítson egy olyan lapát, amely elválasztja a lapátot, vagy egy olyan gép, amely élesítheti a csúcsot. Az antik üzletek és néhány gyűjtő hasonló "félelmeket" mutat a 19. században, jó megőrzése.

Wacker titán

A piac új. Vászon szélessége 6/8 ". A fogantyú szarvból is készül. A fej klasszikus, az üreg megtelt. A használat után tökéletesen sima fedéllel rendelkezik. Mit jelent a titán bevonat? Az anyag előnyei:

 1. Környezetbarát.
 2. Stabil felület a mechanikai sérülések ellen.
 3. Magas korrózióállóság a többi fémhez képest.
 4. Jó kopásállóság, hosszú élettartam.

Dovo legjobb minőségű fekete

A német gyártók ismerik a költségvetést, de kiváló minőségű opciót kínálnak. Még egy kezdő is képes kezelni. Az 5/8 "csúcs szélessége 1 és 2 közötti konkávitással lehetővé teszi, hogy kényelmesen borotválkozzon. A magas széntartalmú penge rugalmas, könnyen élesíthető és szabályozható. Kezelje a celluloidot, amely ellenáll a víznek, kényelmes. Győződjön meg róla, hogy kap egy bőrövet az élezéshez, mert ha borotválkozik, egy vékony szél kisebb hibákat képez. A penge szabály minden egyes borotválkozás előtt.

Hogyan készülnek a borotvák?

Először egy acél henger alakú tuskót. Ez a keret eredeti megjelenése. A veszélyes borotvák gyártása a következő szakaszokban:

 1. Az acélréteget kemencében magas hőmérsékletre melegítik. Olyan, mint a gyurma. De az acél "gyurma" megfelelősége nem olyan magas.
 2. A melegített hengeret ezután lapos alakúvá alakítjuk. A felesleges élek levágásra kerülnek.
 3. A formát grafitporba helyezzük olvadt ólom hozzáadásával. Ez utóbbi növeli az acél szilárdságát.
 4. Öntés olaj. Megszórjuk fűrészporral a jobb felszívódás érdekében.
 5. A csúcs élezése. Speciális anyagokkal van borítva, amelyek megerősítik. Ezután elektrolízis.
 6. Helyezze a pengét a fogantyúra.
 7. Végső élezés szakaszokban. Ez utóbbi a csiszológép helyett bőrszalagot biztosít, hogy beállítsa a pengét a maximális kellemes használathoz.

A legdrágább borotva

Párizs higiéniai beszállítója A Hommage csodálatos új terméket készített egy nagyon értékes fémből, platinából. Ez egy olyan öröm, 30 000 dollár. Ez a legdrágább "félelem" a világon, amely nagy keménységgel, plaszticitással, inertussággal rendelkezik. A higiéniai termékek mellett a cég ellátja fedőápolási termékeit, valamint a magas minőségű férfi gyógykezeléseket.

A termékmegbeszélés óriási előnye, hogy az eredeti kézműves, 128 rétegű Damaszkusz-acél. Az eset a platina, amely megvédi a fémeket az oxidációtól. A készülék eladását egy tanzániai, inkább ritka fáról készült csomagban végzik.

Borotva élesebb

Egy jól élesített „veszély” penge felülmúlja a gép élességét. Ez is meglehetősen hosszú, és az egyik mozgalmas ember megtisztítja a nagy megjelenési területet. A vékony hegynek köszönhetően minden arcfelület legfeljebb 2-szer borotválkozik. Ha a sörték puhaak, elég egy.

A legerősebb "félelmek" a minimális idő alatt pozitív hatást fejtenek ki, mert a szőrszálakat teljesen borotválják, és nem húzza ki, ahogy gyakran történik. Ezután csökken a borító irritációja. A nyílt források (felfedezések) azt a tényt jelzik, hogy egy jól élesített veszélyes penge sarkának széle a második leggyorsabb világobjektum (az első atomi lézer).

Sima macho

Miután ember volt, megtalálhatja az Önnek, barátaidnak, kollégáinak és a szeretett embereinek megfelelő márkás termékeket, és ezt a nevet fogja látni. Ha szeretne borotválkozni, mindig simán nézni az arcán, használja a kiadvány tippeit, anélkül, hogy elfelejtené őket használni. Szeretnénk fejleszteni és elégedett legyen a sikeres képpel!

http://afmen.online/populyarnyie-proizvoditeli-opasnyih-britv.html

Kézzel készített borotválkozás

Veszélyes borotva - ez az, amit sokan csodálnak, amit néhányan félnek, és ami jelentős termelést biztosít a termelésben. Végül is a dobozban egy szépen faragott, sima és elegáns borotva látható, és a kezdetektől fogva kicsit másnak tűnik. Minden embernek tudnia kell, hogy ez vagy ez a dolog megjelent a rendelkezésére. A Hagyományos borotválkozó cég azt fogja mondani, hogy egy borotva született veszélyes, mert élesíteni kell;)

Acél - az anyag, amelyből a borotvák készülnek.

A veszélyes borotvák más típusú acélból készülnek: szén, rozsdamentes, damaszt, mágneses és ezüst.

A borotvák gyártásakor a szénacél az acél, amely összetételében kb. 0,7-1,2% szenet tartalmaz. Sok borotva készült belőle, mivel a rozsdamentes acélt csak 1913-ban találták fel. A szénmaradók könnyen élesíthetők, élesebbek maradnak. De ezek a víz pusztító hatásának vannak kitéve.

Ami a rozsdamentes acélt illeti, a borotvák gyártásához nem használnak tiszta rozsdamentes acélt, hanem csak a nagyon széntartalmú, de nagy krómtartalmú. Ő lelassítja a rozsda megjelenését, ami a nedves környezet miatt még mindig megjelenhet. Ezért mind a szén, mind a rozsdamentes borotvákat kell követni és gondosan megszárítani.

A borotválkozási termelésben a damaszkusz-acél ritkán kerül felhasználásra, és minden előnye tisztán esztétikus síkban van. Gyönyörű minta a penge szélén, a borotva használatának élessége és tartóssága helyett.

A mágneses acél borotvák egyfajta marketingmozgás. Nincsenek nagyhatalmak, és szabványos öltözködést és élezést igényelnek.

Nos, ezüstacél - magas szén-tartalmú és fehér fényre polírozva. Valószínűleg a legkedvezőbb acél.

Az acélokkal foglalkozunk, folytatjuk a veszély gyártásának folyamatát.

1. lépés

A borotva előállításához nyersanyagokra - acélhengerekre van szükség. Először a kemencében olvadási hőmérsékletre melegítik, hogy az acél hasonló legyen a tüzes agyaghoz. Ezután a lemezeket a hengerek kovácsoló kalapáccsal állítják elő. Egy speciális pengével rendelkező gép levágja a nem kívánt acél éleket, hogy borotvát képezzen.

2. lépés

Ezután a penge üres a grafitporba, és hozzáadódik az olvadt ólom, ami nagyban növeli a penge szilárdságát. Grafit és ólom kitéve a pengék égnek, ugyanakkor könnyen megszabadulnak a felesleges ólomtól. Egy ilyen tüzes eljárás után a pengéket olajba öntjük, hogy lehűljék őket.

Ezután a pengéket fűrészporral öntöttük, hogy magukban elnyeljék a grafitot és az olajat. Miután a pengék már egy ideig a fűrészporban feküdtek, átmennek egy szitára és szitált fűrészporra.

3. lépés

A pengék fűtése jelentős hőmérsékletre „pörkölés”. Ez az eljárás kiküszöböli a pengék törékenységét. Miután a pengék lehűlnek, akkor ellenőrzik, hogy vannak-e egyenletesek, ha vannak hibák - a kalapács segítségével korrigálják őket.

4. lépés

A penge csiszolása a kívánt szögben csiszoló kerekekkel. Ezután a penge és a fogantyú felső része aszfalt lakkozással van ellátva, hogy előkészítse a pengét a lézeres gravírozáshoz. A gravírozás után a penge aranyozással vízbe merül, és a folyadék elektrolizálása folyik. Így az aranyozás a fűrészlapnak az a része, amely nem borított aszfalt lakkozással. Ezután a felesleges lakkot sófürdőben mossuk.

5. lépés

Az utolsó szakaszban a penge farka hosszú tűvel van elhelyezve a fogantyúban. A három rész rögzítése után a kötőtű lerövidül és szegecsevá alakul. Ezután a kész borotvát a köszörűkorongon élesítik, nedves kőre élesítik. Az élezés után a penge krétával mártva van, így elnyeli a nedvességet és megakadályozza a rozsda kialakulását.

A végén a penge egy övvel van szabályozva, hogy kényelmes legyen közvetlenül a vásárlás után. Bőrszíjat tudunk vásárolni borotvák szerkesztéséhez.

http://barbercompany.com/ruchnoe-izgotovlenie-opasnoj-britvy

Borotválkozás

Ilisch üzenete »01/06/11, 0:59

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Gipson Post »01/06/11 18:07

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Ilisch üzenete "01/06/11, 21:53

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Kai posztja "11/11/11, 07:06

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Az üzenet chaldon "1/7/11, 10:08

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Ilisch üzenete "11.11.13. 12:13

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Javítás a borotvák, hívja a 11-00 és 23-00, +79267729357, kérdezze Oleg.

Ez az egész világ csak fátyol a szemed előtt, amelyet az igazság elrejtésére használnak.

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

miért nem gyökerezik. ebben a képen - egy szamopal..


ps elég ezek a borotvák - csak nem figyelünk rájuk.

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Ilisch üzenete "01/07/11, 16:02

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

A chaldon üzenet ”01/08/11, 8:34

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Az Ilisch-hozzászólás »01/08/11 13:42

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Javítás a borotvák, hívja a 11-00 és 23-00, +79267729357, kérdezze Oleg.

Ez az egész világ csak fátyol a szemed előtt, amelyet az igazság elrejtésére használnak.

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Az üzenet chaldon 08.01.11, 15:24

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Üzenet unsui »01/08/11, 15:35

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Kai üzenete "01/08/11, 21:23

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Sergio üzenete »01/08/11, 21:36

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Ilisch üzenete »01/08/11, 21:42

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Üzenet shok »01/09/11, 4:15

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

OCTOPUSX üzenet »01/09/11 10:29 AM

Re: Saját készítésű borotvák :: fotó

Javítás a borotvák, hívja a 11-00 és 23-00, +79267729357, kérdezze Oleg.

Ez az egész világ csak fátyol a szemed előtt, amelyet az igazság elrejtésére használnak.

http://britva.ru/forum/viewtopic.php?t=2195

Borotvák gyártása

Egyenes borotvát használva nemcsak a kényelem érdekében csinálod. Ez is öröm, stílus és kifinomultság. Sokan óvatosan - csak jobban érezzük magunkat (minden érzékben). A Boker borotva mai felülvizsgálatában az egyik prémium és megfizethető márkát nézzük. A Boker megfelel a stílusos elvárásainak? Veszélyes borotvák H.Böker A Co-nek hosszú története van. Mindez 1869-ben kezdődött Németországban, amikor befejezték a Zolingenben működő üzem építését. Hermann és Robert Böker az évek során kifogástalan globális hírnévre tett szert, mivel a minőség és az egyediség nem volt kompromisszum.

Ez garantálja, hogy a Boker minden borotva jól átgondolt mérnöki és tervezői munkát végez, az új borotvák 170 különálló gyártási szakaszon mennek keresztül! 170! A boker borotva használatának előnyei

 1. Kivételes vágás. A legjobb választás az 5/8 ″ vagy 6/8 ″ szélességű, de a teljes konkávitású boker szénacél penge. Ez egy kiváló eszköz kiváló minőségű munkával. Természetesen vele együtt számos edzés után nagyszerű eredményt kap. Borotválkozás a haj növekedése ellen, nem fog szenvedni az irritációt, ami gyakran eldobható borotválkozással történik. Az arcod úgy néz ki, mint egy kisbabának.
 2. Professzionálisan kézzel vágott. Veszélyes borotva Boker Zolinginben, Németországban - kézzel professzionálisan élesítve, kiváló minőséget mutat. Emellett a Solingen acél a legértékesebb. Dovo, Duck Duck és még sokan mások is használják Solingen-t.
 3. Káprázatos gravírozás. A boker fogantyúk jól fejlettek, és néhányuk látványos. Némelyikük valódi bivaly kürtből készült. A fogantyú tökéletesen illeszkedik a kezed alakjához. Emellett minden H.Böker borotva A Co-nek van egy sorszáma (2016-tól kezdődően - nem minden borotva számozott), és egy gyönyörű díszdobozban van csomagolva, amely hitelesítési igazolást tartalmaz.
 4. A "köröm" tesztelése Az olcsó borotvák elég vastagok. A Boker borotvák minőségi jelzése a hatékony körömvizsgálat. A hüvelykujjával csak egy magas szénacélú, egyenes borotvapengét hajlíthat, majd visszatérhet az eredeti alakjához. A fém nagyon kemény, de ugyanakkor rugalmas. Ez kényelmes borotválást biztosít. Ez nem lehetséges az olcsó borotváknál vastagságuk, geometriájuk és a fém középszerűsége miatt.
 5. Vízálló fogantyúk Az elefántcsont-strukturált fogantyúk vízálló, szintetikus anyagból készülnek, amelyek megvédik őket a víz által okozott látható károktól. De ne hagyja, hogy használat után a borotvát alaposan szárítsa meg.
 6. A pénztárca egy „barát”. A Boker borotva által nyújtott minőséggel nem számít, hogy nem fogod meglátogatni a boltot, hogy néhány hét alatt új borotvát vásároljon. Azáltal, hogy pénzét ebbe a borotvába helyezi, amely a legjobb minőséget érti, megérti, hogy miért tolja el a minőség a mennyiséget. Ha Ön, mint én, úgy tekintenek egy kézi borotválkozó borotvának, hogy csökkentse számláját, akkor a Boker olyan dolog, ami nem akadályozza meg, hogy ezt megtegye. Ez biztosan egy bangot jelent.

Hátrányok a boker borotva használatára

Természetesen kevés a hiba a boker penge. Néhány közülük:

A keresztmetszetek hiánya A 6/8 ezüstözött Boker borotva a szárak tetején és alján nincs több keresztmetszet, ami néhány felhasználó számára kívánatos tulajdonság.

Az időfüggvény Függetlenül attól, hogy melyik pengét választja a borotválkozás, valószínűleg jelentős időre lesz szüksége a borotva cseréje előtt. De ez nem csak a borotválkozás ideje, amit beszéltünk. Meg kell tennie az időt a borotva élesítéséhez és élesítéséhez, hogy a penge éles maradjon a következő használatig. Az első használat előtt időre van szükség ahhoz, hogy megismerkedjen a penge munkájával, amely sajnos extra időt vesz igénybe. Azonban minél többet használsz, annál többet fogsz tanulni és gyorsabban tanulni.

"Fair" költség

Ennek a borotvanak a kezdeti vételi ára nagyon jó, mint más kézi borotvákhoz, de ez csak a kezdet.

Fontos megjegyezni, hogy nem csak a vásárláshoz szükséges összeg szükséges. Figyelembe kell venni a borotva plusz hevederek megfelelő tárolásához szükséges anyagokat, hogy a Boker borotva éles maradjon. Alapvetően ez egy heveder a borotvák kiegyenesítésére, és esetleg egy bár.

Gyakori gondolatok

Ne feledje, hogy a Boker kézi borotvával való borotválkozás olyan hajó, amelyet minden felhasználónak jól kell tanulnia. Ha ez az első kézi borotva, akkor a Boker jó hely a kezdethez. Ön is fontolja meg Dovót. Kézi borotva vásárlásakor figyelembe kell venni: • Minőség • Költség Nem szeretne olcsó borotvát vásárolni, és nem akar sok pénzt fektetni, ha a borotva nem éri meg. Mindkét ponton biztonságosan ajánlhatom a Boker-et.

http://pobrey.ru/opasnye-britvy-proizvodstvo/