logo

Henna a hajra

A modernitás legújabb trendje természetesvé vált. Míg a híres márkák gyártói tovább javítják a kémiai vegyületek megfogalmazását, egyre több lány részesíti előnyben a gyógyító tulajdonságairól régóta ismert eszközöket. A haj henna az egyik legnépszerűbb módja a haj állapotának javítására.

Mi az?

A henna egy jogú növényi por. A keleti nőket a korunk előtt használtuk, ami sokkal hosszabb, mint az európai lányok által használt eszköz. Esetünkben a lawsonon sok kérdést és vitát okoz, ezért fontos megérteni annak lényegét, mert jelentős előnyökkel járhat. Tehát a lawsonia meleg országokban nő. Fő szállítói Irán, Egyiptom, Marokkó, India. Annak ellenére, hogy ezeknek az országoknak az éghajlata hasonló, még mindig különbségei vannak, ami magára nézve nyomot hagy maga felé, például az indiai henna több hangot ad, mint az iráni.

A henna termelése pazarlónak tekinthető, mert ennek a gyógynövénynek minden darabját használják. Így az olajokat virágból nyerik, a leveleket porral színezzük, és a színtelen henna olyan lányokból származnak, akik csak csodálatos kendővel akarják erősíteni a hajukat, miközben nem színezik őket.

A por önmagában világos zöld, elnémult hangot mutat, ami hasonlít a khaki-ra. A henna szaga gyógynövény és szinte semleges. Ideális esetben a konzisztenciát finomra kell őrölni, ami híres az indiai gyártók termékeiről. Van azonban egy nagyobb köszörülés, például az iráni bélyegzőkben megmaradt levelek találhatók. Irán költsége lényegesen alacsonyabb. Ez a tényező befolyásolja a keveréknek a hajból történő alkalmazásának és öblítését.

Meg kell mondani, hogy a por hangja közel lehet a barnahez. Nem kell félni a mesterséges adalékanyagok összetételének megkötésétől, azonban még mindig óvatosnak kell lennie. A szín közvetlenül függ a henna fokától, és természetesen a legjobb kategóriát a legjobbnak tartja a világos zöld árnyalattal. A Lawsonia leveleit, amelyekből ilyen telített színt kapnak, nyáron gyűjtötték össze, azonnal szárítják őket az égő napban, míg a klorofill, amely befolyásolja a színtelítettséget, a maximális dózisban marad. A név középső és alsó fajtái olyan lapokat jeleznek, amelyek lassan száradnak, és összetételükben elvesztették a klorofillet, ami azt jelenti, hogy a színezés a segítségükkel szinte nem egyértelmű.

Jellemzők

A henna jellemzői közvetlenül kapcsolódnak a használatához. Tehát a Lawsonia port használják:

 • amikor a fürtök színét vöröstől bordóig színezzük;
 • miközben erősíti a hajhagymákat;
 • korpásodás kezelése;
 • a fejbőr zsír egyensúlyának normalizálása.

Ez a hatás az ebben a növényben látható előnyös összetevőknek köszönhető. Tehát, a kompozícióban van egy sav, amely a keratint a haj struktúrájában köti össze, simogatja a pelyhesített pelyheket. A tanninok és illóolajok, amelyek jogilag vannak, felelősek a fürtök fényességéért, hasonlóan a szakmai lamináláshoz.

Nem lehet mondani a klorofillról, ami hozzájárul a tartós és világos festéshez. A fürtök színezésének folyamata nem károsítja, mert a színező pigment csak a fürtöket fedi le, nem jut be a haj természetes szerkezetébe. A henna a henna eljárásait követően nem fél agresszív nap- és tengervizet, mert a láthatatlan védőburkolatok vékony, észrevétlen filmvel borítják. Folytatva a hennafestés témáját, fontos mondani a hipoallergén termékről. A porzsákból álló természetes zsákok nem okoznak kellemetlen tüneteket az érzékeny bőrű emberekben. Ez fölényt ad neki a kémiai festékek felett.

Ma azonban megvásárolhatja a Lawson-t különböző formákban. Például a folyékony henna felhasználásra kész termék. Az ilyen termékekben lévő por már tökéletes illeszkedésgé alakult, különféle hajszálak felhasználásával, pl. Az ilyen adalékanyagok nem egy egyszerű marketingkedv, mert bármely gyógynövényfesték száraz fürtök, és az olajok semlegesítik ezt a folyamatot.

Az árnyékoló henna egy másik gyakori lakos a szupermarketek polcain. Henna alapú színezett balzsam. Ugyanakkor a kompozícióban színezékek, emulgeálószerek és más kémiai vegyületek is megfigyelhetők, ezért fontos, hogy a beszerzés előtt alaposan megvizsgáljuk az összetevők listáját. A többi árnyékoló eszköz nagyon jó, mert a különböző lágyítók tartalma pozitív hatással van a haj állapotára, amely világos árnyalatot szerez.

Professzionális henna is értékesíthető. Érdekes módon a színtelen készítményekben Lawson és cassia nem használatos. Ez egy másik fajta gyógynövény, amely a babfajtákhoz kapcsolódik. Csak a Lawsonia-ból származó henna valósnak tekinthető. A szemöldök esetében a Lawsonia porból kapott keveréket használják. Az eljárás időpontjában nemcsak a szőrszálakat, hanem a bőrt is színesítik és újjáéledik.

Előnyök és hátrányok

Sajnos ez a növényi festék hátrányai vannak, amelyek egyes esetekben átfedik az előnyöket. Kezdjük azonban a profikkal. Mint korábban említettük, a természetes henna egy teljesen természetes termék, sok olajjal és vitamindal telített. Ez lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a korpásodástól, és erősítse a szőrtüszőket, tovább fokozza a ragyogást. Egy másik fontos tényező a henna alkalmazása terhes és szoptató nőknél. Használata mind a színezés, mind a gyógyító maszkok keverésére használható. A henna hátrányai:

 • a szokásos festékekkel összeegyeztethetetlen. Tehát a henna nem tud vörös hajú szépséget csinálni egy barnaből, festett fürtökkel. A lehető legnagyobb hatás a vékony réz haj túlcsordulás a napban;
 • a henna kémiai festékekkel nehéz festeni. Szőke hajon a szín könnyen megváltozhat zöldre az ilyen eljárások után;
 • A szőkeek, akik úgy döntenek, hogy a hennával színezik a fürtöket, ezt az árnyalatot határozatlan időre szerezik. Majdnem lehetetlen lemosni a hennát a könnyű szálakból, mert tartósan eszik a hajskálába;
 • hatástalan a szürke haj festésében;
 • negatív hatással van a permre, a rugalmas hajlításra;
 • a hosszú és gyakori használat megtagadja a növény minden hasznos tulajdonságát, így a fürtök unalmasak és megosztottak.

Összefoglalva a fentieket, biztonságosan elmondható, hogy a henna átalakíthatja a haját, titokzatos árnyalatúvá teszi, azonban használatakor fontos, hogy érezzük az intézkedést.

gyártók

Ha a haját szakembereknek szeretné bízni, ajánlott a henna gyártó választása különös aggodalommal. És el kell kezdeni az indiai henna tanulmányozásával, mert ő az, aki az őrlés alapossága és a különböző hangok miatt nyer.

Az indiai henna kiemelkedő képviselője a Lady Henna márka. Választékában természetes barna és vörös henna látható. Érdemes megjegyezni, hogy a puha barna hang eléréséhez a kompozícióban lévő henna egy másik természetes festékkel - basmával keveredik. Emellett Lady Henna természetes henna alapú festékeket is bemutat. A színezékek miatt a termékek színpalettája réz-vöröstől a bordó árnyalatáig változik. A névben a "természetes" szó azonban nem zárja ki a kémiai összetevőket, és ezért fontos tényező az, hogy ellenőrizzük az összetevők esetleges allergiáját.

Az indiai henna egy másik képviselője, akit Oroszországban lehet vásárolni - Aasha. A fajok sokfélesége is képviseli. Tehát a henna megosztható:

Az első megjelenés több árnyalatban jelenik meg, táplálja és táplálja a hajat, ami világos tónust ad a vöröstől a barnaig. A színezőanyagot tartalmazó gyógynövény-henna tartós festékké válhat, azonban, mint az előző esetben, allergiás reakciók is lehetségesek. A növényi henna nem tekinthető teljesen természetesnek.

http://wlooks.ru/hna/dlya-volos/

Henna a haj és az alkalmazás jellemzői

A henna hajat hosszú időn keresztül használják a különböző országokban bármilyen korú nők. Mindenki tisztában van azzal, hogy pozitívan befolyásolja a haj állapotát, sőt, színezheti őket. A henna haja sok előnye van a hagyományos színekhez képest, ami jelentősen nyer, ha a leginkább ártalmatlan módot kell választania.

Henna a hajra

Kezdetben természetesen meg kell értened, hogy a henna általában készüljön és hol jelenik meg. Ez a festék egyszerű pornak tűnik, és a megszáradt Lawson leveleiből kapja. Ez a cserje növekszik a trópusi éghajlatú országokban, valóban nagyon sok ilyen növény van, ezért a henna-t eredetileg trópusi országokban használták. A henna mellett az illóolajat az ipari színezőanyagból is kapják.

A színező akciók közül a legintenzívebbek e növény levelei. A fiatalok az ideiglenes tetováláshoz használt festékek gyártásához, a szövetek festéséhez mennek. A többi részből a hajra szánt eszköz készül.

Ennek a természetes pornak a sajátossága abban rejlik, hogy minden alkalmazásával a hatás intenzívebbé válik.

A henna előnyei és károsodása a hajra

Természetesen a henna sokféle hajat használ, de vannak ilyen eszközök és negatív oldalak. A festék előnyeit és hátrányait részletesebben meg kell vizsgálni.

A nyilvánvaló előnyök közé tartozik a termék természetes tulajdonsága, amely nem tartalmaz semmilyen kémiai elemet, amelyből a henna haja teljesen biztonságos. A henna hihetetlenül szép színt ad a hennak, hogy képes táplálni, ellentétben a mindenki számára ismert színnel, amely gyakran szárítja a hajot egy olyan állapotba, hogy hosszú ideig aktívan vissza kell állítani.

A henna nemcsak a fürtökön, hanem a fejbőrön is pozitív hatással van. A benne lévő speciális barnítószerek képesek szabályozni a faggyúmirigyek aktivitását. Ezért egy ilyen eszközt ajánlunk olyan lányok számára, akik szenvednek abban, hogy a hajuk gyorsan zsírossá válik.

Biztonságának köszönhetően a henna még terhes nők számára is alkalmas, akik általában félnek a szokásos ammóniafestékkel történő festéstől.

A henna a hajhoz ideális bármilyen korú nők számára, és ez már nyilvánvalóan nagy plusz. Tekintettel arra, hogy a hajskálák színezésénél a haj fényesebb és sima.

Ezen eszköz hátrányai sem hagyhatók figyelmen kívül. Először is, legyen óvatos, hogy a lányok, akiknek a haját már festették, mivel senki sem pontosan előrejelzi a kompozíció pontos színét és viselkedését, amikor a hennát nem természetes kémiai festékek után használják.
Sajnos ez a természetes összetétel nem képes szürke hajra festeni, ami valószínűleg nem illik a nők korához.

Gyakran előfordul, hogy a lányok, akik hennát, a szokásos ammóniafestéket használnak, akkor egyszerűen, mint mondják, nem vesznek el, és néha még zöld színt is adnak.

A henna segít összehangolni a fürtöket, így nem ajánlott azok számára, akiknek perm van.

A henna henna típusai

A henna teljesen más, és minden fajnak megvan a maga sajátosságai. Egy vagy másik faj kiválasztása előtt gondosan ellenőrizze ezeket a tulajdonságokat.

Színtelen henna

Ez a henna a hajnak, ahogyan azt a neve is jelzi, nincs árnyéka, vagyis nem fog működni a hajának festésére, hanem annak kezelésére és javítására való használata csak így van. A fürtökre gyakorolt ​​kedvező hatások mellett az ilyen természetes összetétel kozmetikában is alkalmazható, például tetováláshoz.

Szín nélküli hennához a Lawsonia szárított szárát használjuk. A jól tájékozott emberek azt mondják, hogy a színtelen henna segíthet a szőrrel kapcsolatos szinte bármilyen probléma megoldásában, így biztosan nem lesz felesleges a házban. És ez feltétlenül nélkülözhetetlen a nők számára, akiknek a haja elvesztette fényét, szép színét, az egészséges megjelenését általában. Ez az eszköz segít abban, hogy gyorsan meghozzák őket.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a színtelen henna aktiválhatja a szőrtüszők növekedését, helyreállítja a fürtöket különböző kémiai károsodások után.

Mindenki tudja, hogy a laminálási eljárás nagyon népszerű, bár ez egyáltalán nem olcsó. De a színtelen henna használata a hajra sikeresen helyettesítheti ezt az eljárást, miközben sokkal olcsóbb lesz, még sokkal hasznosabb is lesz.

Tápanyagai mélyen behatolnak az egyes hajok szerkezetébe, és jelentősen megvastagodnak, vagyis hosszabb ideig segítenek a hajban, és ezt a legtöbb nő akarja.

A színtelen henna nagyon gyakran hozzáadódik különböző gyárilag gyártott hajápolási termékekhez, ami ismét megerősíti, hogy rendkívül hasznos. Igaz, hogy az ilyen hennát nem szabad túl gyakran alkalmazni, hetente kétszer elég lesz az előnyök megszerzése, különben a haj nagyon kiszáradhat.

Színes henna

Ez a fajta henna szinte minden szőrhöz is illik, ami rendkívül kényelmes, de ellentétben az előzővel, a színes henna gyönyörű színt kaphat. Ideális a sötét hajú tulajdonosok számára. Ennek az eszköznek köszönhetően a haj gyönyörű gesztenyefestést és ragyogást kap. De a fényes fürtökön van egy narancssárga színárnyalat valószínűsége, amit alig senki nem akar.

A színes henna különböző szőrszálakra esik különböző módon, csak a vizsgálati módszerrel lehet előre jelezni. Mindenre készen kell állnia, figyelembe véve, hogy ha a barátnője haja beton henna alkalmazása után gyönyörű tüzes vörösvé válik, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a hajon egy kicsit más színárnyalat ad ugyanolyan eredményt.

Iráni henna

Az ilyen típusú henna sajátossága az, hogy sokat kísérletezhetsz vele egy megfelelő színt keresve. A meglévő porban ajánlatos különféle adalékokat adni, amelyek az adott esetben előnyösebb színt érhetnek el. Így a legsötétebb szín a természetes kávé hozzáadásával érhető el. Világos vörös színárnyalatot kapunk gyömbérrel kombinálva.

Sötét szín érhető el a kefir hozzáadásával, és vörösre lesz szüksége borra.

Ezt a hennát Iránban készítik. Sok fiatal hölgy úgy véli, hogy ez a legjobb henna, ami természetes színt ad a hajnak, lehetővé téve az árnyalatok kísérletezését.

Indiai henna

Növényeket termesztenek az ilyen típusú hennákhoz Indiában. Ezzel kísérletezhet, csak tudnia kell, hogy mit kell keverni a rendelkezésre álló porral, hogy egy adott színt kapjon. Az igazi színséma, amelyet az indiai henna kaphat, sokkal kisebb, mint az iráni.

A kurkuma aranyszínű fényt ad a hajának, és a cukorrépa-lé az érett cseresznye színe lesz.

Fekete henna

Ez a színező készítmény segít a sötét csokoládé színének elérésében, telített, ragyogóvá válik. A titok abban rejlik, hogy a por összetétele indigó.

Ilyen henna segítségével festik a hajukat a sötét csokoládé színével, nagyon gazdag és szépek lesznek, és az egész az, hogy az indigó a por összetételében van.

Folyékony henna

A haj folyékony henna nagyon hasonló a krémhez, vagyis nem kell por formájában hígítani, így sokkal kényelmesebbnek tűnik. Azonban a legtöbb nő, aki megpróbált ilyen hennát használni, ismét megesküdött, hogy soha nem használja. Az a tény, hogy összetétele nem olyan természetes, mint a por formájú termék összetétele, és a színe egyenetlenül esik a fürtökre, néha nem az, ami szükséges.

Henna árnyalatok hajra

Amint fentebb megjegyeztük, színező henna használatával számos árnyalat érhető el. Minden árnyalathoz a henna port különböző adalékokkal kell összekeverni. Tovább kell tisztázni, hogy milyen színezékekkel kell majd ellátni. Kezdje a legjobban az iráni henna. Gesztenye gazdag színárnyalat fog megjelenni a kurkuma használatakor, és a szőke jobb, ha fahéjat ad a kompozíciójukhoz.

Ahhoz, hogy a haj fekete legyen, keverje össze a port kefirrel vagy erős fekete teavel. A Basma és a kávé is jó. A népszerű és kívánatos csokoládé árnyalatot őrölt szegfűszeg vagy kakaó hozzáadásával kapjuk. A főzött hibiszkusz lehetővé teszi, hogy piros színárnyalatot érjen el, ehhez mégis használhat vörösborokat.

A réz árnyalatok nagyon szépek lesznek, ha hozzáadjuk a kurkuma, hagymahéjat vagy kamillát a porhoz. És egy arany színárnyalat, sáfrány vagy citromlé ideális kiegészítő.

Az indiai henna-kiegészítők számára természetesen lesz mások. Nem szabad összetéveszteni őket. Mahaon kap egy szép árnyalatot hozzáadásával cékla lé a por. Igaz, ha túlzásba hozza ezt az összetevőt, akkor kap egy újabb, de egy gyönyörű színt is.

Hogyan használjuk a hennát?

Természetesen, még ha ártalmatlan henna a haj, akkor követni bizonyos szabályokat, hogy jó eredményt.
A festés során használt henna mennyisége a haj hosszától függ. Többnyire két-öt zacskóból készül. A por mellett szüksége lesz: egy tálra, egy törülközőre, amely nem szégyen lenne többé elrontani, ecsettel a szálakra, védőkesztyűre, egy viszonylag zsíros krémre, pamut párna, egy celofán sapkára.

Henna, amint tudod, először főzik, míg két fő módja van ennek. Először is forró, de semmi esetre sem forró vizet, másrészt pedig néhány savas folyadékot, például citromlét használhat.

Nagyon rövid haj esetén 50 gramm por elegendő a közepes hosszúságú szőrszálakhoz, 100 gramm, vállhosszú szőrszálakhoz, 150 grammhoz és 250 grammhoz az övben, de ezek az értékek természetesen a haj sűrűségétől függően változhatnak.

Miután eldöntötte a henna mennyiségét, egy speciális konténerben főzheti. A színezést sík kefével kell elvégezni, ez a legkényelmesebb mód. Mielőtt elkezdené az eljárást, jobb, ha a hajat a bőrre zsíros krémmel kenje meg, hogy az ne foltja be a folyamatot, azóta problémás lesz a bőrből való törlés.

A víz előkészítéséhez a víz hőmérséklete kb. 80 fok. Ami a mennyiségét illeti, annyi vízre van szükség, hogy olyan zagyot kapjunk, amely konzisztens, vagyis meglehetősen vastag tejfölre hasonlít. A gránát körülbelül 40 fokosra kell hűteni, és az eljárást el lehet kezdeni. Fontos, hogy a megoldást egyenletesen alkalmazzuk a hajra, és ne próbálj kihagyni semmilyen területet, ezért ajánlatos egy barát vagy egy közeli személy segítségét használni, hiszen oldalról mindig jobb színű és festetlen területeket láthatsz. A vállán egy régi törülközőt kell tennie, nem lesz piszkos ruha.

A hennát a lehető leggyorsabban felhordjuk a hajra, amíg teljesen le nem hűlik, különben az eredmény nem lesz elég telített, és a hűvös összetétel nehezebb.

Szükség van egy elválásra, amelyből elválasztjuk a vékony réteggel már festett fűrészárut és zárakat. Így kell kezelni az egész fejet.

Az idő, ameddig meg kell tartani a henna-t, függ közvetlenül attól, hogy mennyire szeretné elérni a telített színárnyalatot. Ennek megfelelően, minél hosszabb ideig tartható a keletkezett kenyér a hajra, a természetesen gazdagabb és világosabb lesz a szín. Szintén az eredeti árnyalatú haj. Például, a hajszőrű hölgyeknek csak tíz percre van szükségük ahhoz, hogy a hajuk vörös legyen, de a barnáknak negyven percig kell várniuk, stb.

A szakértők azt javasolják, hogy kezdetben csak egy szálon alkalmazzák a hennát a hajra annak érdekében, hogy világosan megértsék, mennyit kell tartani a kívánt szín eléréséhez.

Meleg vízzel le kell mosni a hennát, és nagyon óvatosan kell megtenni, hogy a színezőanyag maradványai ne maradjanak a hajon, és utána a hajra kondicionálót alkalmazzon, hogy lágyabb legyen és kellemesebb legyen a tapintásra.

Elvileg nincs szükség külön erre a célra festett hajápolásra, használhatja a szokásos ápolási termékeket, de a szokásos festékkel való festést el kell kerülni.

Az alábbi videóban láthatóak a henna és a különböző adalékanyagok által kapható árnyalatok.

http://liveshopping.me/krasota-i-zdorove/kosmetika/hna-dlya-volos-yeye-vidy-i-ottenki/

Henna hajfestés: személyes tapasztalat és hasznos tippek

Vörösre akarsz válni, és több mint egy nap ült az interneten, keresi a különböző színekkel kapcsolatos véleményeket? Szükségem van egy kémiai festék keresésére, ha van természetes ?! Ez a cikk a hennáról szól.

A henna a Lawsonia (Lawsonia inermis L) nevű növény leveleiből származó por. Ez a bokor meleg országokban nő, mint például India, Irán, Egyiptom, Afrika. A hajfesték előállításához használja a cserje alsó leveleit és a tetejét, ami a legélénkebb, gazdagabb színt adja - a test festéséhez, mehndi néven.

A növény leveleinek csodálatos tulajdonságai az emberiség számára ismertek a 16. században! Hennát hagyományosan természetes fertőtlenítőszerként használják (és még mindig használják). By the way, a Lawsonum tökéletesen harcol a korpásodással, és felhasználható arra, hogy a bőre aranybarna legyen.

2 évig festettem a hajat és a szemöldökemet ezzel a csodabezárással, és személyes tapasztalataim alapján figyelmeztem az ilyen színezés néhány jellemzőjére.

Néhány szempont, amit tudnia kell a henna hajfestés előtt

 1. A henna a hajot nehézvé teszi! Ez igaz, így ha hatalmas hajról álmodsz, akkor a legjobb, ha 2-3 hónapnál nem többször fested meg őket. 3 hetente festettem a hajam, és a hajam nagy mennyiségben elvesztett.
 2. A Henna kissé megszárad a haj végét. A henna hajfesték számos rajongójával konzultáltam, és néhányan arról számoltak be, hogy nem tapasztaltak hasonló problémát. Ezért feltételezem, hogy mindent az egyéni jellemzőktől függ. Azonban, hogy elkerüljük a kiszáradást, adjunk hozzá vajot vagy tojássárgáját a keverékhez. Próbáltam sok olajat, és megoszthatom véleményemet. Takaró - túl zsíros és rosszul mosott ki a hajból, sőt sokan észreveszik, hogy sötétíti a színt. Az olajbogyó jól hidratál, de személyesen nem tetszik a hajom szaga. A kedvencem a kókuszolaj. Szinte nincs szaga, jól lemosott és utána a haj nagyon puha. Ezért azt javaslom, hogy hennával keverjük össze!
 3. Henna előbb-utóbb vörösséget ad. Ha szereted ezt a hajszínt - semmi félelem. Ha azonban nem szeretné, hogy a vörös hajú legyen piros, több lehetőség is van:
 • csökkentse a hajfestés idejét: a fény és a szőke - nem több, mint 5-7 perc, ez elegendő ahhoz, hogy fényt nehezen lásson vörös, a gesztenye esetében - legfeljebb 15 perc, sötét - legfeljebb 20.
 • Ha hennával először festette meg a hajait, vegye idejét és kezdje rövid időre. Ne feledje: a haj minden új színező pigmentje felhalmozódik, és a szín intenzívebbé válik.
 • Használja a Lawsonia-t hígító termékeket.
 • kamilla (erős főzet);
 • csalán (főzet);
 • Basma (sötétíti a hajat, jó azoknak, akik a gesztenye árnyalatát szeretnék);
 • kurkuma (sárga fűszer, személyesen nem tetszik, mert a szag és a gazdag sárgaság, de biztonságosan kísérletezhetsz vele);
 • citromlé (gondosan! Nagy mennyiségű gyümölcslé és hosszú expozíció megszárítja a hajat!);
 • gyömbér (gyömbérpor, ízesítő vagy friss gyömbérlé. Friss gyömbér égeti a fejbőrt!)

sötétedik:

 • Basma;
 • erős tea;
 • kakaó;
 • tölgy kéreg (infúzió);
 • kávé (és egy kicsit eltűnik a piros).

Hogyan festjük a hennával a hajat? Személyes tapasztalat

Most beszéljünk a legérdekesebbekről - a színárnyalatok palettájáról, melyet a természetes színezékkel lehet megszerezni a haj festésére.

Először beszélj a saját festési tapasztalatodról. Könnyű, szőke hajam van, ami a napsütésben ég ki. Legalább 2 festési receptem van teljesen eltérő eredménnyel.

Egyszerű ryzhina: a fő dolog nem túlzás

 • A fényes vöröses árnyalatra egy kis teáscsészét (most rövid haj) hámítok kamilla húslevesre.
 • Nem teszek nagyon vastagot, hogy könnyebbé és gyorsabbá tegyem a festéket a hajra. Gyorsan felhordom a keveréket (a nedves újonnan mosott hajra), a fej hátuljától, majd a whiskytől és minden mástól kezdve.
 • Mindössze 5 percig állok le, és mossa le vízzel sampon nélkül.
 • Az eredmény egy vöröses színárnyalat, melyet minden sampon mosás után majdnem saját színemre mosunk le. Vagyis nem következik be drámai színváltozás, és bármikor vissza tudok térni az eredeti árnyékomhoz.

Az expozíció 1 óránál hosszabb ideig: piros és sötétedés

Ezt megelőzően, amikor a haj sokkal hosszabb volt, más receptet festettem.

 • Henna, forró vízben főzve (nem forró vízzel, csak forralt vizet kell adni, hogy kicsit lehűljön), sűrű krém állapotába keverjük.
 • 1-2 sárgája
 • 1-2 evőkanál növényi olajat (takaró, jojoba, kókusz, mandula, őszibarack, olajbogyó, szőlőmag, görgő, zsákmány - kísérlet merészen). Személy szerint ajánlom a kókuszdiót a puha és fényes haj és a jojoba ellen a szekció ellen. Ha olyan problémái vannak, mint a korpásodás vagy a veszteség, akkor válasszon a farokból.
 • A keveréket összekeverik és a hajra alkalmazzák (kesztyű a kezükön!) Festék ecsettel.
 • A tetején tekerje magát egy zuhanyzós sapkába és törölközőbe, és várjon 1-2 órát.
 • A haj gazdag vörös színt eredményez, kifejezett vörösséggel, amely minden egyes új színezéssel sötétebb lesz. Ha az indiai gesztenye henna a LADY HENNA cégtől származik, akkor egy sötét gesztenye árnyalatú, vöröses árnyalattal a haján, mivel a lonsonypor már keveredik a basmával. Nem akarsz sötét lenni - csak tiszta henna.
 • A henna festése teljesen biztonságos az egészségre, azonban ha allergiás, akkor jobb, ha előzetes vizsgálatot végez: a keveréket a karjára (könyökkötés) kell alkalmazni, és a reakciót 24 órán át megfigyelni. Ha még nem kezdte meg a semmiből, és nem észlelt semmilyen mellékhatást, indítsa el a kísérleteket!
 • Ha egy ilyen színezés után úgy dönt, hogy hirtelen könnyedebb lesz és szőke lesz, akkor nem fog sikerülni. Legjobb esetben narancssárga-narancs lesz, a legrosszabb - mocsaras-zöld. Számos nő kísérletei kimutatták, hogy a henna használata után a haját teljesen szokásos festékkel festeni lehet. De ha én lennék, nem kísérletezhettem volna, és körülbelül 3 hónapig vártam, míg a vörös hajú mosott egy kicsit.

Mit kell tudni a hennáról a kísérletek megkezdése előtt

Amit tudnod kell, mielőtt elmész a boltba:

 1. Nincs árnyék henna. Minden, amit a számlálókon lát, "Burgund", "Red Cherry" stb. - Ezek olyan termékek, amelyek természetes eredetű termékekként álcázva vannak, és valójában az ilyen kozmetikumok olyan olcsó festéket tartalmaznak, amely károsítja az egészségét és a haját.
 2. A természetben nem létezik WHITE henna! A Henna semmilyen körülmények között nem könnyítheti a hajat! Tompa és fényes tompa színt készíthet, de egy barnaből szőkebe fordíthatja - nem! Ha fehér, fényesítő henna látható a boltban, tudja, hogy ez egy olcsó tisztítószer, amely egy éjszakán át megöli a hajait. Ez a csoda Yudo-nak nincs semmi közösje a Lawsonia-val.
 3. Ügyeljen a gyártás dátumára és az eltarthatósági időre. A késedelmes termék elveszíti színező tulajdonságait, és nem leszel elégedett az eredménnyel.
 4. Azt javaslom, hogy indiai henna-t vásároljunk, mivel a haj gyorsabban és fényesebben fest. Erre a következtetésre jutottam a különböző cégekkel végzett hosszú kísérletek után. A Phytocosmetics cég fehér zsákjaival kezdtem az iráni felirattal, majd átkapcsoltam az Art Color cég zöld dobozaira, majd két változatban felfedeztem az indiai henna-t: sima és gesztenye. Elégedett mindkét lehetőséggel. A haj sokszor gyorsabb, és a színe sokkal világosabb.

A következő cikkben részletesebben elmondom a csodálatos természetes festék minden lehetőségéről, valamint a megosztott receptekről, amelyek lehetővé teszik, hogy a világos vöröstől a sötét gesztenyeig, sőt még barnaig érjen el bármilyen színt.

http://24hair.ru/okrashivanie-volos-hnoy-lichnyiy-opyit-i-poleznyie-sovetyi/

Lehet-e festeni hennával, és világosbarna színű? Nézd meg. Henna festés iHerb !!

Természetes festék a Light Mountain hajfestékéhez, világos árnyékban!

Hozzávalók:

Jön egy zsák henna és utasítások.

Az utasítások természetesen angolul. Belül kesztyű volt:

Hagyományos kesztyűk festéshez. Kényelmes.

Henna szép színe.

Csiszolás elég finom, jó.

Nincs alom, botok stb. Természetesen még nem vagyok szakértő, de véleményem szerint henna hűvös.

Nem tudom teljes mértékben meghatározni, hogy a víz milyen hőmérsékleten tölti fel a keveréket, ezért úgy döntöttem, valami átlag. Nekem 70 fok.

Vizet adok úgy, hogy "szemmel" mondjam.

A keverék jól kiderült, nagyon szokatlan élénk színek. Egyenes "tépje ki a szemet."

40 percig melegen hagyjuk. Ekkor elmentem mosni a hajam.
Nem rendelkezem SHO-val, de csak egy ilyen mintavevő samponnal.

40 perc elteltével a keverék színe kissé megváltozott.

Nem volt ilyen rossz tintafilm.

Általában a keverék homogén volt. Kellemes zselés konzisztencia. A finomcsiszolásnak köszönhetően nincsenek foltok.

Egyszer 30-40 grammot vettem, de emlékszem arra, hogy három haja van a fejemben.
Ez az összeg tökéletes volt nekem. A férjem segítette a gyökerek gyökerét a hátsó részen, de általánosságban alkalmazta őket. Minden alkalommal, amikor festettem, egy vizes fürdőben hennát tartottam, hogy ne lehűljön.

A filmet körülötte becsapta, régi kalapjára tette, és várta.

Ó, mennyi ideig tart ez a várakozási idő... 2,5 órára ültem, vagy inkább alig tudtam ellenállni az időnek. Végére minden elkezdett folyni, és gyorsan meg akartam látni, mi történt.
Sampon nélkül mossa le, de maszkkal és balzsammal.
Szóval mi történt? A kollázs fotók előtt és után.

Látsz különbséget? És én nem. De a különbség valóban ott van. A haj valóban hidegebb árnyékává vált. Csak nem tudom, miért van a fényképezőgépen ez a piros mászás. A valóságban ez nem.

A nap, különösen a különbség. Mindkét fotó napos időben készült.

ELŐTT ÉS után:

A különbség valóban nyilvánvaló. LH után a vöröshajú többet hallgat, az "elefánt" után szinte eltűnt.
És ez a fotó két nappal azután, hogy mostam a hajat samponnal.

A fotó nem nagyon feltáró, de még mindig... (a férjem elkapta, nem is láttam, mit csinál)

Következtetés.

minőség

A színezés kissé megszárította a tippeket. De néhány múlva elhagyta a maszkot, minden rendben volt. A haj szép és fényes.

http://www.hairmaniac.ru/mozhno-li-krasitsya-hnoy-a-poluchit-rusyy-cvet-proverim-okrashivanie-hnoy-s-iherd.html

Hogyan válasszuk ki a henna-t és megfelelően festjük meg a hajat, hogy ne legyen csalódás

A fürtök különböző mértékű festése sérti a hajrúd szerkezetét. Ez elkerülhető, ha az eljáráshoz természetes termékeket vesz fel. Sok nő gyakorolja a henna hajfestéket, mert a kívánt árnyalatot adja és gyógyítja a szálakat. A szín nem feltétlenül lesz piros - választhat barna, arany vagy vöröses árnyalatokat. A henna és más természetes összetevők kombinációja egy másik módja a hasznos színezékek palettájának diverzifikálásának. A színséma sikeres kiválasztásához, otthonosan festeni és hosszú ideig rögzíteni az eredményt, gondosan tanulmányoznia kell a növényi összetétel jellemzőit és alkalmazásának minden árnyalatát példákkal fényképekkel és videókkal.

Mi a henna, hogyan alkalmazzák

A természetes nyersanyagok hazája a Közép-Kelet és Észak-Afrika országai. Ott van, hogy két méteres virágcserjet termel egy bizonyos szaggal. A Lawsonia nem leveles, a leveleiből henna kapható - zöldes por.

Világos árnyalatúvá teszi a fürtöket, és hozzájárul a javuláshoz, mert gazdag összetételű, amely magában foglalja:

 • A klorofill antioxidáns, amely pozitívan befolyásolja a bőr állapotát;
 • poliszacharidok - hidratálja a bőrt és normalizálja a faggyúmirigyek munkáját;
 • gyanta - a haj fényét és selymességét adja;
 • A hennotánsav antibakteriális hatású, csökkenti a gyulladást, eltávolítja a korpásodást és erősíti a gyökereket. Az árnyék fényességéért felelős;
 • pektinek - csökkenti a zsírtartalmat, a hajszálakat, vizuálisan vastagabbá teszi a hajat, felszívja a toxinokat;
 • észterek, vitaminok - javítják a vérkeringést, fokozzák a bőrt.

A haj henna a cserje alsó leveléből származik. A felsőt is porba mossák, de ideiglenes tetoválásokat hoznak létre a bőr- és festékszöveteken.

A kémiai színezékekkel ellentétben a henna teljesen természetes összetételű, nem károsítja a szálakat, sőt erősíti a szőrszálakat, aktiválja növekedésüket. Ennek köszönhetően a növényi összetevőt nemcsak fürtök, hanem szempillák, szemöldökek és férfiak - szakállak színezésére használják. Számos üzlet kínál ezt a szolgáltatást, az eljárást is elvégezheti.

Fontos! A henna festése gondos előkészítést és hosszabb tartási időt igényel, mint az állandó festékkel.

Henna típusai

A származási országtól és a természetes festék sokféle lehetőségétől függően a henna több árnyalatú.

iráni

Lehetővé teszi, hogy gazdag vörös színt kapjon. Más természetes alapanyagokhoz jól illeszkedik, hogy sokféle választékot kapjon: a karamelltól a csokoládéig. Ehhez keverjük össze a festéket kávéval, kurkuma, cikória, illóolajokkal és gyógynövények főzésével.

Irán lakói szükségszerűen kombinálják a hennát az éterekkel annak érdekében, hogy helyreállítsák a szálakat, nedvesítsék őket, erősítsék, és ragyogjanak.

szudáni

Szaúd-Arábiából származnak a szalonban vagy az otthoni hajfestéshez hasonló nevű zöldes por. A tartós és gazdag réz árnyalat megszerzésére szolgál.

Gyakran a szudáni hennát a Basmával kombinálják. Kombinálhatja őket ugyanabban a tartályban, és meleg vöröses, gesztenye színt kap. Egy másik lehetőség, hogy következetesen két fázisban színezzük fel a hajat (a henna legyen az első). Ennek eredményeként a haj hideg hamu hangot kap.

indián

Gazdag palettával rendelkezik, öt színben. Természetes festék:

 • arany;
 • barna (gesztenye);
 • bordó;
 • mahagóni
 • fekete, ami inkább egy kis csokoládé.

Az indián változat a lawsonia-ból széles körben használatos terápiás célokra: a hajhullás ellen, a korpásodás elleni küzdelem, a haj helyreállítása a kémiai festékkel vagy curlingkel való érintkezés után. Ez a henna kombinálható más növényi festékfajtákkal, más természetes összetevőkkel (kurkuma, tea, kávé, bor, cukorrépa-lé, stb.).

színtelen

Olyan esetekben használják, amikor a hajszín megfelel Önnek, és az állapotuk nem.

Ez a természetes nyersanyagok változata a Lawsonia száraiból származik, amelyek nem tartalmaznak színező pigmenteket, de hasznos anyagok széles skálájával rendelkeznek.

Színtelen henna:

 • fürtök rugalmassága, ragyogása, rugalmassága;
 • a korpásodás megszüntetése;
 • erősíti a tüszőket;
 • ösztönözze a növekedést;
 • megoldások a túlzott hajzsír problémáira.

fehér

Az ilyen gyógyszerek felhasználása következtében a fürtök több színnel világossá válnak, és egyes gyártók szerint teljesen hófehérvé válnak.

Ne feledje: lehetetlen egyszerre elérni ezt a hatást természetes festékekkel, különösen, ha egy barna hajú nő vagy egy barna végez ilyen kísérleteket. A fehér henna nevű keverékben valóban a növényi összetevőt, de kis mennyiségben tartalmazza. A többi a szintetikus adalékanyagok, amelyek agresszíven befolyásolják a szálak szerkezetét, ahogy a tisztító is.

Az eszköz olcsó, és megfelelő használat esetén nem sok kár van a hajra. De természetesen nincs gyógyító hatása a fürtökre, mint más növényi festékek.

Tudjon meg többet a fehér henna hajvilágításról honlapunkon.

Figyelem! A rózsaszín, lila, fekete és más színezett vagy színezett henna a kémiai összetevők, és nem a természetes nyersanyagok szintézisének eredménye. Óvatosan tanulmányozza a kompozíciót a csomagoláson, hogy ne vásároljon a kábítószert, csak homályosan emlékezteti a jogot a porra.

Előnyök és hátrányok

A természetes hajfesték használata felbecsülhetetlen, és a haj:

 • nem károsítja a kémiai összetételeket. Sok lány számára a választási probléma - festék vagy henna - nem is éri meg;
 • egészségesebbé, simábbá és fényesebbé válik;
 • világos árnyalatot kap;
 • kezd gyorsabban növekedni.

A henna erősíti a haj gyökereit és szabályozza a faggyúmirigyeket. Hasznos, hogy megszabaduljon a korpásodás és a veszteség problémáiról. A haj elszakad és kevésbé törik.

A növényi nyersanyagok egyéb jelentős előnyei: számos szép színe van, olcsó, és nem igényel speciális készségeket, alkalmas haj hajfestésére, szinte nem okoz allergiás reakciókat.

Mi a legjobb henna a fürtök számára? Az, amely nem tartalmaz szintetikus összetevőket és a legjobban illik a szín típusához.

Ugyanakkor sok tudós-trichológus és fodrász figyelmezteti a nőket a természetes alkotórészek gyakori használatára a festésben. A henna egyik fő hátránya, hogy a rendszeres színváltozás segítségével a szálak megszáradnak, és a tippek megosztódnak.

Fontos pont! Azok számára, akiknek a haja nem tartozik a zsírhoz vagy a normál típushoz, a színezőanyagot 2 hónap alatt legfeljebb 1 alkalommal használhatja (a színtelen változat - 2 hét alatt).

A zöldségpor egyéb hátrányai:

 • nem nagyon hatékonyan festett szürke haj és szőke haj;
 • nem illeszkedik jól a mesterséges színekhez. Lehet mosni a hennát a hajból, hogyan kell helyesen csinálni, megtudhatja honlapunkon;
 • kiegyenesíti a fürtöket a perm után;
 • elhalványul a nap;
 • bántalmazáskor a szálak tompaak, kemények, a hajszálak elvesztését okozhatják.

Néhány fodrász meg van győződve arról, hogy a henna csempe, ahol más tápanyagokat is adnak, nagy előnyökkel jár, nem a pornak.

Ellenjavallatok

Nincsenek kategorikus ellenjavallatok az ügynök használatára, de számos korlátozás van, amikor a természetes nyersanyagok használata nem kívánatos:

 • a legújabb bio- vagy kémiai hullám;
 • előzetes állandó színezés;
 • száraz fejbőr és ugyanaz a haj;
 • természetes vagy mesterséges szőke - nagy valószínűséggel a fürtök zöldes vagy sárgás árnyalatot kapnak;
 • terhesség és szoptatás - hormonális változások miatt a haj színe nem változik.

Sok anya és lánya érdekli azt a kérdést, hogy mennyire lehet festeni hennával. A gyártók nem adnak egyértelmű útmutatást ebben a kérdésben, de ha egy 12–14 éves fiatal szépség kéri, hogy megváltoztassa a természetes színt, jobb, ha természetes összetételt használnak, mint egy kémiai anyagot.

A fórumokon néhány nő megosztja a 10 éves lányok hajának színezésével kapcsolatos pozitív tapasztalatokat. A természetes nyersanyagok használatának ésszerűnek és mérsékeltnek kell lennie, különösen a gyermek esetében. A termék minősége szintén fontos. Henna a Lady Henna-tól, a Lush és más cégektől megérdemelte a jó véleményt.

Henna árnyalatok hajra

A leginkább lenyűgöző a sötét hajú lányok henna hajfestése. Ezek alkalmasak minden por vagy csempe minden fajtájára. Barna indiai henna - a legjobb megoldás a világosbarna vagy világosbarna haj tulajdonosainak.

Ha kurkuma hozzáad, finom tejszíncsokoládét kaphat. A bordó nemes árnyéka hígítható répa-lé: a sötét fürtök érett cseresznye árnyalatát kapják.

A természetes barna haj tökéletes harmóniában van a henna mahagóniával vagy fekete színnel.

Iránból származó festék élénkvörös színt ad. De ha alapként veszi, és más természetes összetevőkkel kombinálja, kiváló fényes palettája lesz aranybarna és vöröses árnyalatokkal:

 • hogy gazdag barna, csokoládé, gesztenye, meg kell adni kávét, szerecsendiót, dióhéjat, főtt tölgy kéreg;
 • Auburn hajszín - az iráni festék és a fahéj kombinációjának eredménye, világosabb vörös árnyalatú - a gyömbér vagy petrezselyem-éterek, teafa kombinációjának eredménye;
 • a hagymás héja hámlása vonzó színt teremt az okker, a kurkuma vagy a kamilla számára - arany;
 • a mandarin és a narancs héja sárga-narancssárga színű lesz;
 • a cikóriából származó adalékanyag lehetővé teszi, hogy krém-arany hangot kapjon;
 • gyönyörű rubin színű lesz a cékla, áfonya vagy vörösbor lé;
 • a szilva megszerzéséhez hozzá kell adni az iráni festék szaftos bodzához;
 • A búza színe a természetes nyersanyagok kamilla főzéssel, a pitypang gyökérrel vagy a torma keverésével jár.

Figyelem! Amellett, hogy a haj megfelelő színt ad, mindezen kombinációk pozitív hatással vannak a haj állapotára, táplálják, vitaminokkal telítenek, erősítik a gyökereket és javítják a vérkeringést.

Bár a porszívó nem ajánlott szőkeeknek, az iráni festék és a természetes összetevők egyes kombinációi is alkalmasak azoknak, akik világosbarna hajúak. Először a világos-vörös, arany árnyalatokra, valamint a tejszínre, a búzara vonatkozik.

Figyelhetsz az arany indiai hennára is. A hatás fokozása érdekében néhány szőke tulajdonos hozzáadja a kurkuma és a fahéj hozzá.

Szudánból származó természetes festék, amely réz árnyalatot ad a gesztenye hajra és a fényes vörösre - a fényre, gyakran kombinálva a basmával, valamint a színtelen henna. Ennek eredményeként gyönyörű színeket kaphatsz a szürke haj festésére, vagy világos színt adhatsz a szőke, sötét hajra.

Néhány sikeres kombináció:

 • Szudán + színtelen (1: 1) = eper szőke a szürke zárakon, vagy világos vörös, barna, barna fürtökön;
 • henna + basma 1: 2 arányban = gazdag barna, és csak fekete hajon - mély gesztenye;
 • ha ugyanazokat a festékeket egyenlő arányban egyesíti, akkor különböző fokú telítettségi fokú barna-réz kapható (a haj eredeti színétől függően).

Szürke hajra is bevihető egy barna indiai, természetes színezék. A jó eredmény kombinálja a kávét. A szürkült szálak elrejtéséhez több festési eljárásra lehet szükség. Mindez a hajrúd típusától és szerkezetétől függ. Hogyan festjük át a Seduna-t Henna-val, Basmo-val?

Lehet-e festeni a hennával színes hajokat

Nem szabad növényi kompozíciót használni a haj kémiai összetétele után festeni, mert ennek eredményeként a szín váratlan lesz. Ugyanez igaz, ha állandó gyógyszert kíván alkalmazni a hajra, amelyet korábban henna festett.

A sok lány és fodrász véleménye figyelmeztetést tartalmaz: ebben az esetben ritkán fordul elő, hogy bárki elkerülje a zöld árnyalatot vagy egy sárga pigmentet, mivel a természetes festék a szálakat lefedi, megakadályozva, hogy a kémiai összetevők megváltoztassák szerkezetüket. Ez különösen észrevehető, ha először hennát kell használnia a festéshez, majd meg kell könnyítenie a fürtöket.

Tanács. Az ilyen manipulációk elvégzése otthon szinte lehetetlen. Ha meg akarja tanulni, hogyan kell festeni a hennát a henna után, forduljon a mesterhez a szalonban.

Szabályok és funkciók, alkalmazás tippek

 1. A vásárlás előtt ellenőrizze a termék eltarthatóságát. Ne vegyen be késedelmes és túl olcsó terméket: a minősége kétséges lesz.
 2. A készítmény elkészítéséhez ne vegyünk fém edényeket. Cserélje ki üveggel (kerámia vagy műanyag foltok).
 3. A híg hennának azonnal megfelelő mennyiségben kell lennie. A hűtőszekrényben nem fog állni.
 4. Ne forralt vízzel szárítson száraz anyagot. Megengedett a forró víz használata, amelynek hőmérséklete 70–80 ° C között változik.
 5. A vékony szálak tulajdonosai jobban helyettesítik a vizet kefirrel. A természetes színező komponens hígítása előtt melegítse fel a fermentált tejterméket, előzetesen vegye ki a hűtőből.
 6. A henna optimális mennyisége 10 cm hosszú hajra kb. 100 gramm, a szőnyegeknek 200 gramm. Ha a fürtök eléri a vállakat, 300 grammra lesz szüksége a derékig - 0,5 kg. Ez egy hozzávetőleges iránymutatás, függetlenül attól, hogy szürke hajra akar-e festeni, vagy teljesen megváltoztatja a haj színét.
 7. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kapott kompozíciónak egy vastag krémhez vagy gombahoz kell hasonlítania. Folyadék folyik a hajon, ruhán keresztül.
 8. Ha hígítja a festéket, készítsen rá vízfürdőt. Nem hagyja lehűlni a gyógyszert, mert a hennát melegen kell alkalmazni. Lehetetlen mikrohullámú fűtést használni!
 9. A haj teljes festése előtt először 1-2 vékony zárral tónusúvá tette az eredményt.
 10. A festéket egy tiszta göndörben szórja a fej hátuljától: ez a terület a legrosszabbra festett.
 11. Először kezelje a szürke szálakat.
 12. Az expozíciós idő a kívánt eredménytől függ. Ha világos színt szeretne kapni, 5-30 perc elegendő, a teljes festéshez 30-120 perc szükséges. A minimális idő vékony és könnyű hajra van megadva.
 13. Előnyösen öblítsük le a hennát sampon nélkül, de néha lehetetlen minőségi szempontból. Ha szükséges, használjon mosószert.

Tanács. Henna festés előtt hidratáló maszkot készítsen.

Festési technika

Mielőtt henna-festést kezdene otthon, készítse el ezeket az anyagokat és eszközöket:

 • köpeny és kesztyű a ruházat és a bőr védelmére;
 • zuhanyzósapka vagy műanyag zacskó;
 • fésű, hogy elválasztja a hajszálakat;
 • bilincsek vagy hajcsapok;
 • ecset;
 • zsírkrém vagy vazelinolaj;
 • edények, amelyekben elkészítjük a készítményt;
 • kanál vagy pálcika;
 • régi törülköző.

A haj hennával történő festésének lépésről lépésre történő végrehajtása:

 1. Készítsünk oldatot úgy, hogy a szükséges mennyiségű festéket vízzel öntjük. Ha meg akarja változtatni a száraz fürtök színét, adjunk hozzá egy evőkanál tejszínt vagy néhány csepp vajot a sütőhöz (a lényeg az, hogy finomítatlan).
 2. Hagyja a festéket a vízfürdőben.
 3. Tedd egy köpenyt, kesztyűt.
 4. Kenje meg a hajvonalat zsíros krémmel. A fejbőrt olajjal lehet kezelni, hogy a készítmény ne hagyjon rajta jeleket.
 5. Oszd meg a száraz vagy enyhén nedves hajat 4 részre: a fej hátulját, a whiskyt, a koronát.
 6. Mindegyik részből néhány szálat és következetesen színezzük őket a gyökerektől kezdve.
 7. A festett fürtök szúrása, menjen a következő zónába. Mozgassa felfelé és gyorsan dolgozzon, de óvatosan.
 8. Teljesen elosztja a haj összetételét, masszírozza a hajat és a fésűfésűt.
 9. Csomagolja a fejét egy filmmel, vagy tegyen egy úszósapkát / csomagot. Top - törölköző.
 10. Miután megvárta a megadott időt, távolítsa el a szigetelést és mossa le a fejét meleg vízzel.
 11. Ha szükséges, használja a légkondicionálót és szárítsa meg a szálakat hajszárítóval vagy természetesen.

Egyébként. Sok lány nem tudja, hogy milyen hajat alkalmaz a henna: piszkos vagy tiszta. Mindkét lehetőség lehetséges. Jobb, ha a haját közvetlenül az eljárás előtt mossuk, ha a szálakat kezeli, vagy 2-3 nappal a festés előtt otthon, ha csak egyenletes színt szeretne kapni.

Színező receptek

Kefirrel

A száraz, hosszú, göndör haj természetének tulajdonosa. Ha a szálak normálisak vagy hajlamosak a gyors szennyeződésre, a különbség az erjesztett tejtermék zsírtartalmában lesz (legfeljebb 1% szükséges, szemben a nedvességhiányos törékeny göndörök 2,5% -ával és többé).

Hogyan készítsünk hennát a hajra ebben az esetben:

 • keverjük össze a port kefirrel. A recept előnye, hogy a természetes festék kevesebb, mint vízzel hígítva;
 • Adjon hozzá kávét, kakaót, basmát vagy néhány csepp kedvenc estét, ha kívánja (alkalmazás előtt);
 • óvatosan melegítse fel a zagyot vízfürdőben. Sok lány azt tanácsolja, hogy gondoskodjon arról, hogy a keverék ne hullogjon;
 • Az oldatot hajtsa fel a hajra, majd kövesse a szokásos utasításokat.

A savas közeg optimális színezőporhoz. Ennek eredményeképpen a szín fényesebb, aranyabb lesz, anélkül, hogy kifejezetten piros pigment lenne, és a haj további táplálékot kap.

Csokoládé színű

Hogyan készítsünk hennát egy mély, gazdag csokoládé színre? Számos lehetőség van.

Recept száma 1. Összetétele természetes kávéval:

 • öntsön 50 gramm őrölt italt 150 ml forró vízzel;
 • forraljuk fel és kapcsolják ki;
 • hagyja az infúziót, de győződjön meg róla, hogy a hőmérséklet nem csökken 40 ° C alá;
 • Rétegelt 2 darab csempe-henna egy finom reszelőn;
 • Keverjük össze a kávét és keverjük össze;
 • ha nagyon vastag, hígítsuk fel forró vízzel;
 • Melegítsük vízfürdőben és használjuk az utasítás szerint.

Recept száma 2. A haj erősítéséhez és könnyű kávéfényéhez adjon színtelen henna és vastag az italtól. A por kis mennyiségű vízzel való hígítása után egyenlő arányban keverjük össze (2 evőkanál). A fürtök lágyak, selymesek, egészségesebbek lesznek.

Recept száma 3. Egy másik szép módja annak, hogy egy gyönyörű barna színt kapjunk, hogy egyenlő mennyiségű szárazfestéket és őrölt fahéjat kombináljunk. Ha színtelen henna és fűszer, akkor könnyedén megvilágíthatja a sötét hajat, hidratálja és táplálja.

Az összetevők aránya - 30 gramm por a Lawsonia szárából + 40–50 gramm fahéj + 100 ml forró víz. Először a henna feloldódik, majd hozzáadunk egy aromás fűszert. Expozíciós idő a fejen - 4-6 óra.

Egy arany színárnyalat

Azoknak, akik arany színárnyalatot akarnak elérni, szükségük lesz ezekre a receptekre:

 • evőkanál száraz kamilla virágot 50 ml forrásban lévő vizet főzünk, hagyjuk fél órán át. A festéket ezen infúzióval hígítjuk (nem szűrhető);
 • vagy híg száraz henna a haj kurkuma festésére (alternatívája a sáfrány). Az arány 1: 1. Ezután a keveréket vízzel főzzük.

Egyébként. Az intenzív gyömbér színéhez keverjük össze a következő összetevőket: 3 rész növényi por és 1 rész fahéj, kurkuma és gyömbér. Fokozza a szín telítettségét, segítve a tea helyett a vizet.

Piros árnyalat

Hogyan készítsünk helyesen henna-t, hogy a hajnak piros árnyalat legyen? Számos módja van:

 1. Keverjük össze egyenlő arányban kakaóval, majd hígítsuk vízzel az utasítások szerint. A száraz összetevők aránya 1: 1.
 2. Használja a Hibiscus tea por infúziójának feloldását, gazdag, erős tealevéllel.
 3. Adjunk hozzá áfonyalé vagy cékla lé, vörösbor a száraz készítményhez (a mennyiségeket lásd a henna konzisztenciáján).

Néhány lánynak sikerül házi ombre henna-t készítenie, a receptek fényesítő kompozícióit használva a hajhegyek festésére.

Hogyan kell hennát rögzíteni a hajra

Mennyi ideig függ a henna festési eredménye a fürtöktől a szerkezettől, a haj típusától. A vélemények szerint ez az időszak 2-3 hét és 2-3 hónap között mozog. Természetesen hosszabb hatállyal időnként frissítenie kell a tippeket.

A szín hosszabb tartásához kövesse az egyszerű ajánlásokat:

 1. A terméket savas környezetben hígítsuk - kefir, tejföl, rabarberleves. A citromlevet hozzáadhatja (továbbá könnyítse a haját).
 2. Az első 2-3 nap a festés után kerülje a hajmosást samponnal és balzsammal, mert ebben az időben a pigment folytatódik.
 3. A színváltási eljárás után öblítse le a haját csipkebogyóval, zsályával vagy ecettel (egy evőkanál bármely összetevő literenként hideg vízben). Használja a receptet minden mosási fürt után.
 4. Használjon sampont a szín megőrzése érdekében. Nem tartalmazhatnak szilikonokat, és nem tervezhetők a korpásodás megszüntetésére.
 5. Henna hajfesték után hidratálja a hajat, de ne használjon természetes olajat.
 6. A klórtartalmú vízben és a napsütésben kevésbé úszni.
 7. Vásároljon színezett samponokat a szín fenntartásához (vannak olyanok, amelyek hennát tartalmaznak).

A természetes összetevők a haj szépségének és egészségének áldozata, különösen, ha ezek az anyagok új színnel is kísérleteznek. E tekintetben a különböző árnyalatok henna nagyon népszerű a folyamatban lévő viták ellenére, ami több: az előnyök és hátrányok, az előnyök vagy a kár. A szerszám megfelelő használatával tökéletesen fest a fürtök, valamint a szürke haj.

Ha nem használja vissza a természetes festéket, tartsa be az alkalmazási szabályokat, és ne felejtse el a haj további táplálkozását, az eredmény tetszeni fog. Végtére is, ha úgy gondolja, hogy a vélemények, néhány nő festékszálakat több éve egymás után, és ez idő alatt elégedettek a keleti országok természetes festőporjával.

Ne bízz a népszerű receptekben? Elkészítettük az Ön számára a legjobb hajfesték termékeket:

http://expertpovolosam.com/procedury/okrashivanie/sredstva/naturalnye/hna