logo

Készen állsz a kockázatra? Vágópor tetvek szappan: használati utasítás

A DDT (diklór-difenil-triklór-metil-metán), amelyet általában pornak neveznek, a legerősebb rovarirtó.

Több évtizeddel ezelőtt szó szerint mindenütt használták: mezőgazdasági földterületeket, magtárakat és egyéb ipari és háztartási helyiségeket termesztettek.

Ezt orvosi célokra használják a fej tetvek kezelésére. Ehhez porszappant fejlesztettek ki - az egyszerű mosodai szappan és a DDT por keveréke.

Nagyszüleink között a tetvekkel szemben az egyik leghatékonyabb eszköz, amely többször is erősebb, mint a petróleum és az ecet.

Idővel azonban több bizonyítékot találtak a por károsodásáról, nem csak a rovarokra, hanem az emberekre is. Néhány kormány azonnal megtiltotta tömeges termelését és felhasználását. A porszappan még mindig megvásárolható, és ha készen áll arra, hogy kockáztassa az egészségét, megpróbálhatja a paraziták eltávolítására.

Összetétel és cselekvés

A szappan összetétele egyszerű: a szokásos háztartási szappan felelős a mosási hatásért, a rovarriasztó DDT pedig a rovarok ellenőrzését biztosítja.

Munkájának elve abban rejlik, hogy a rovarok szervezetébe behatol a burkolaton keresztül, és azonnali mérgezéshez vezet. A Dustov szappan-tetvek fertőzik a rovar idegrendszerét, ezáltal megölve.

Érdekes, hogy egy gramm egy ezer része elég egy felnőtt repülés megöléséhez. Ezen túlmenően a gyógyszer nemcsak a tetveket ölti meg, hanem a nélkülük további hatások nélkül.

Nem minden modern terméknek van ilyen erős hatása, és a magas halálos erő határozottan a porszappan egyik fő előnye. Nagyon csípős szaga is van, amely legalább néhány órára erodálódik.

óvintézkedéseket

A megfelelő alkalmazáshoz elegendő számos előfeltétel megtartása:

 • nem lehet egyedül elvégezni az eljárást, még felnőtteknél sem. Szüksége van egy asszisztensre;
 • a helyiséget jól szellőztetni kell, friss levegővel kell megtölteni. Mivel a feldolgozás nagy része a fürdőszobában van, néhány órára nyitnia kell az ajtót;
 • személyi védőfelszerelést kell vásárolni: légzőkészüléket, kesztyűt.

Ebből a listából nem nehéz megérteni, hogy az eszköz messze van a legbiztonságosabbtól. És ez igaz. Egyetlen külső alkalmazás után nem mérgező az egészséges személyre, hanem hajlamos felhalmozódni a szervezetben és különböző betegségeket okoz.

Ellenjavallatok

 • a gyengített testű betegek nem használhatják;
 • rendkívül óvatosan kell használni a gyermek pedikulózisának kezelésére, és jobb, ha az ilyen kockázatos eljárásokat teljesen elutasítják;
 • a szemnek és a szájnak szorosan zárva kell lennie az eljárás során. Jobb, ha egy speciális sapkát használunk, amely megvédi a fej hajrészét az arctól;
 • Ne használja a terméket, ha mechanikai rendellenességek vannak a bőrön, például kopás és vágás. Ennek oka, hogy ha a véráramba kerül, a DDT rendkívül negatív következményekkel járhat a testre;
 • Az asztmás és az allergológusok szappan használata szigorúan tilos! Olyan csípős szaga van, hogy az asztmás támadás azonnal megkezdődik.

Ebben az esetben haszontalan az aktívszén itatása és a gyomor más módon történő öblítése, gyógyszeres dropperekre van szükség.

Dustov szappan: tetvek használata

Ha mérlegelte az összes előnyét és hátrányát, és mégis úgy döntött, hogy porszappant használ, akkor más nehézségekkel is szembesülhet: a tömeges használat tilalma miatt szinte nem történik meg.

Ez nem található egy rendszeres szupermarketben vagy boltban, de a speciális kártevők elleni védekezési weboldalakon porszívós szappant rendelhet. Az ár általában nem magas - nem több, mint száz rubel.

Tehát, hogyan kell végrehajtani az eljárást:

  Először helyezze el az egyéni védőfelszerelést.

Ezután óvatosan alkalmazza a szappant a hajára. Nem kell különös erőfeszítéseket tenni, hogy dörzsölje, csak ugyanolyan erővel alkalmazza, mint egy rendszeres sampon.

Tegye a táskát vagy a gumi kupakot a beteg fejére. Tartsa legalább fél órán át. Ezután alaposan mossuk le a samponszappant, és fésülködjék a szőrtelenítő fésűvel. Mivel a szappan szaga nagyon éles, jobb, ha a helyiséget több órán át szellőztetjük, különben minden lakó számára nehéz lesz.

Az eszköz nagyon erős, így elég egy eljárás. Ha valamilyen oknál fogva a paraziták a fejen maradnak, akkor a következő eljárásokat más biztonságosabb eszközökkel végezzük.

Mit kell cserélni?

A porszappant biztonságosabb népi jogorvoslatokkal helyettesítheti, mint például ecet, petróleum, diklórfosz, hajlakk, illóolajok, beleértve a teafaolajat, a tamericnaya vizet, a kátrányszappant.

Valószínűleg több évtizeden belül a porszappan végül a történelem tulajdonává válik, hiszen ma már nagyon nehéz ezt megkapni. De még mindig van lehetőség, hogy kipróbálhassa az anti-pedicularis hatását, csak tartsa szem előtt, hogy ezt a saját veszélye és kockázata teszi meg.

http://hairhomecare.ru/zabolevaniya/infekcionnye/pedikulez/lechenie-vshi/sredstva-ot-ped/narodnie-ped/mylo/dustovoe.html

Használhatom-e a tetvekből és a nitsekből származó porszappant

Dustov szappan - valóban a tetvek egyik leghatékonyabb eszköze. Ezt támasztja alá azok visszajelzése, akik nem félnek használni, és valódi tudományos kutatás a fő összetevő (DDT) hatékonyságáról. Az ilyen szappan használata azonban komoly veszélyt jelent, hogy a szappan fő összetevője egy személy, és különösen a gyermek.

Még a múlt század második felében, számos ártalmatlan rovarirtó szer és termék alapján, a porlakk szappan szinte az egyetlen igazán megbízható alternatíva a petróleumon és eceten alapuló „régimódi” népi receptekre. Valóban, egy ilyen szappan egy fillért sem fizet, és ez lehetővé tette, hogy a tetvek egyszerre kihozzanak, még a meglehetősen bonyolult és elhanyagolt esetekben is.

- Nekem anyám mindig mérgezte a tetveket porral, és én hoztam őket a gyermekeimhez. Ez olcsó és teljesen megbízható: a fej mosott, egy zsák alatt elrejti, fél óra múlva leöblíti és samponnal mossuk. Természetesen a szag szörnyű, de aztán nem jön el a nyak, és semmi nyugalom. ”

A mai napig azonban a Dustov szappan a történelem tulajdonát képezi: rendkívül ritka esetekben használják a különösen távoli területek lakói. Ennek oka a mellékhatások, amelyek okozták az eszköz globális tilalmát.

Melyek a porszappan tulajdonságai?

Dustov szappan: tetvek összetétele, hatása, hatékonysága

A Dustov szappan valójában egy egyszerű mosószappan, amelyhez egy bizonyos koncentrációhoz hozzáadjuk a DDT-t, az egyik legismertebb rovarirtó. A DDT közös, amit pornak neveznek, és ezért maga a szappan is megkapta a nevét.

Fontos!
Ne keverje össze a port és a kátrányszappant. Az első nem rendelkezik kozmetikai tulajdonságokkal, és csak paraziták megsemmisítésére szolgál. A második, éppen ellenkezőleg, javítja a fejbőr és a haj állapotát, de a tetvek gyengén hat.

A több évtizedes DDT segítségével a különböző rovarok nagyon sikeresen megsemmisültek - paraziták és kártevők. Egyidejűleg annak használata még a mániához hasonlóan is kezdett hasonlítani: a DDT-t lehetőség szerint szétszórták, még akkor is, ha nem volt rá szükség.

A szakértők szerint a DDT legalább 10 millió embert takarított meg alkalmazásának történetében. Csak Indiában volt lehetősége a malária járvány felszámolására (poros víztestek, tenyésztő malária szúnyogok természetes tározói): ekkor fenyegetették a faluban és vidéken 5 millió embert. Hasonló helyzetek történtek Görögországban és Olaszországban. Emellett a DDT-nek köszönhetően a zöld forradalom valósággá vált - a felhasználás előtt a kártevők a termés sokkal nagyobb részét elpusztították, mint a porral és gyümölcsösökkel végzett kezelés megkezdése után.

A múlt század 60-as éveiben az orvosok felfedezték, hogy a DDT felhalmozódása a szervezetben súlyos mérgezést okoz, néha végzetes. Ezt megelőzően a környezetvédők riasztást indítottak a poros területeken táplált baromfi tömeges halandósága miatt. Végül, a 60-as évek végén a DDT használata az emberi kártevők elleni védekezés részeként a világ számos országában betiltásra került, és a tetvekből származó por valójában tiltott.

Azonban a tetvekkel szembeni Dustov szappan nagyon hatékony. A DDT az érintkezési hatású rovarirtó szer, amely teste kitináns integritumán keresztül behatolhat a parazitába. Ez azt jelenti, hogy ha a test teljes fejét vagy más parazita szőrös részeit - szappanos szappannal - alaposan megnedvesíti, hogy minden egyes rovarra kerüljön - minden parazitát egy kezelés során elpusztíthatunk.

Ezzel egyidejűleg az összes nits meg fog halni. Meg kell jegyezni, hogy még a sok modern tetvek is nem rendelkeznek ilyen magas hatékonysággal.

A közönséges húsrepülés lárva, többszörösen nagyobb, mint a mérete és tömege, egy millió milligrammnyi porból leesik a testének felületére.

A por szappanban való koncentrálása elég ahhoz, hogy ne aggódj a fejre alkalmazott mennyiségre: ha az összes haja a hab alatt van, ez elég lesz.

„Családként több tetűterméket próbáltunk ki. Pedilinnel mostam a fejem, a lányomat Nittifor-nel kezelték, a férjem, mint egy szigorú ember, porszappannal mosva. Eredmény: Dustov szappan a versenyen kívül. Azt hiszem, a nitsek még a csomagot a fejére helyezték. A bűz természetesen elviselhetetlen, a férj egész éjjel beteg volt, de az eszköz hibátlanul működik. Pedilin is jó, de külön kellett fésülnem a nitseket.

Veszély és mellékhatások porszappan alkalmazásakor

Úgy véljük, hogy a 300 mg-nál nagyobb DDT dózis testtömeg-kilogrammonként, ha szájon át szedik, ember számára halálos. Körülbelül 20 gramm DDT-t kell lenyelni mérgezésre egy időben - ez elég sok.

A pornak azonban nagyon kellemetlen minősége van - folyamatosan halmozódik fel a szövetekben, és gyakorlatilag nem távolítható el a testből. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha az adagot nem kapják meg azonnal, hanem részben, az eredmény ugyanaz lesz.

A 16 mg / kg dózis már súlyos mérgezést eredményez, néha azonnali hányással. A kisebb mennyiségek általában enyhe mérgezést okoznak.

Ebben az esetben a bőrre jutó DDT nem okoz sok kárt. Azonban, ha a fejszéj ellen por, az anyag behatolhat a szembe, az orrba, karcolásokba a fejlécek helyén a kezelés alatt, ami még mindig az inszekticid behatolásához vezet az emberi szervezetbe.

„A fia egy gyerektábort hozott. Természetesen rendben van, de kellemetlen. A régi nagymama szappannal és szappannal mosta a fejét, és reggel a kórházba kellett vinnie a témát - nagyon beteg volt és hánytott, a fejét meghintjük. Az orvos úgy nézett ránk, mint az őrülten, azt mondja, hogy a tetvek és a nits elleni por ugyanaz, mint a gáz feldobása a fejed fölött és az égés. A Tárgy három napig csöpögött, aztán egy hétre elhagyta a házat, aztán csak borotváltuk, és elfelejtettünk a tetvekről.

Úgy véljük, hogy a szervezetben felhalmozódó DDT különböző mutagén betegségekhez, rosszindulatú daganatok kialakulásához, gyengített immunitáshoz, idegrendszeri betegségek kialakulásához, az agyi mérgezéshez és a magzati halálhoz vezethet. Nincs közvetlen bizonyíték az ilyen feltételezésekre a por használatának megszűnése miatt, de előfeltételek vannak annak meggyőződésére, hogy ezek a félelmek nem megalapozatlanok.

A por mérgezés tünetei:

 • hányinger és hányás
 • izomgyengeség
 • fejfájás
 • légszomj és asztmás betegek - a betegség súlyosbodása
 • allergiás reakció bőrkiütésekkel.

Ha a porszappan alkalmazása után ezek közül a tünetek közül legalább néhány megjelenik, a pácienst be kell mutatni az orvosnak. A gyomormosás és az aktív szén fogyasztása ezekben az esetekben haszontalan.

Vannak ellenjavallatok egy másik tulajdonságnak is - a szappan nagyon erősen kiszárítja a bőrt, és irritációt okozhat. Ezért jobb, ha a Dustov szappant nem használják száraz bőrű emberek számára.

A döntés meghozatalakor: hogyan kell megfelelően alkalmazni a porszappant

De ha a tetvekkel szembeni porszappan még mindig úgy döntött, hogy használni kívánja (nem ajánlott), az alábbi szabályok szerint kell használni:

 • a kezelőnek légzőkészüléket, védőszemüveget és gumikesztyűt kell viselnie, nedvesítenie kell a szappant, és a páciens fejét megnedvesíteni
 • a páciensnek a szemével és a szájjal egész idő alatt le kell ülnie
 • a szappan felhelyezése után helyezzen egy gumi kupakot vagy egy zsákot, amelyet egy gumiszalaggal húzunk át a hajszálon
 • a habot fél óráig érlelik a fejen (a bizsergés, égés, viszketés első érzései esetén le kell mosni), és a fejet többször meg kell mosni egyszerű samponnal.
 • még mindig nedves haj fésült gyakori fésű (jó használni speciális pediculicidal fésű ehhez), hogy távolítsa el a halott tetvek és nits.

Érdemes megjegyezni, hogy a por nagyon kellemetlen szaga van: a tetvek eltávolítása után „aromája” meglehetősen hosszú ideig fennmaradhat.

A Dustov szappan nem használható gyakran vagy rendszeresen. A por már az első kezelés során elpusztítja a tetveket és a csípőt, de ha hirtelen a paraziták a fejen maradnak, jobb, ha bármilyen más módon eltávolítjuk őket.

Kátrányszappan, aeroszolok és samponok: az alternatív eszközök felülvizsgálata

Ha lehetséges, a porszappant biztonságosabb és kevésbé megbízható tetvekkel kell helyettesíteni. Például az alábbi lehetőségek jóak erre:

 • A Pedilin sampon és a Para-Plus aeroszol - ezek a termékek mind a tetvek, mind a nitsek megölik, de nem toxikusak az emberre.
 • A Paranit tetvek és a Nuda permetei - nem pusztítják el a nitseket, de teljesen biztonságosak, és gyermekek számára ajánlott.
 • Pediculicid fésűk - több napig kell fésülniük a fejüket, de megfosztják az ellenjavallatokat és a mellékhatásokat.

És végül mindig van lehetőség arra, hogy egyszerűen elvesszük a tetvekkel fertőzött hajokat. Ez a leghatékonyabb, egyszerű, biztonságos és megfizethető módja a harcnak. Ha a fertőzés nyáron történt, a haj borotválkozásának köszönhetően a fejbőr egészséges állapota gyorsabban helyreáll.

http://klop911.ru/vshi/kak-izbavitsya-ot-vshej/dustovoe-mylo-ot-vshej.html

Hogyan lehet megszabadulni a tetvek Dustov szappannal

A Dustov szappan egy kicsit kevesebb, mint egy évszázaddal ezelőtt valódi üdvösség volt a parazitáktól és néhány bőrgyógyászati ​​betegségtől. A társadalom minden ágazata olcsó eszközt engedhet meg magának, és a hatékonyság szempontjából egyszerűen nem volt egyenlő.

Az 1960-as években azonban a legújabb technológiák alkalmazásával végzett kutatás eredményeként kiderült, hogy a porszappan fő összetevője mérgező és nem ajánlott az állatoknak, nem pedig az embereknek. Ez azonban megállt néhány embert.

Porszappan funkciók

Ezen eszköz alapja a por, egy erős rovarirtó. Először a mezőgazdaságban használták fel, és a közelmúltban arra használták, hogy a malária és más halálos betegségeket hordozó rovarokat elsöpörjék az emberekre. A szappanhoz való hozzáadás az akkori emberek számára úgy tűnt, hogy nagyszerű és legfontosabb, hatékony ötlet.

Még most is, a jóindulatú, biztonságos eszközök az emberi parazitáktól való eltávolítására (tetvek, nitsek, stb.), A porszappan gyakran jobb eredményeket mutat.

A Dustov szappan nehezen keverhető össze mással. Egy éles, csípős, specifikus és nagyon kellemetlen szag figyelmezteti ennek a jogorvoslatnak a veszélyeit.

Használati utasítás

Mivel a porszappan mérgező, rendkívül óvatosan kell használni. Semmilyen esetben sem szabad az anyagot bejutni a testbe a sebeken, vágásokon és egyéb sérüléseken keresztül a bőrön, nagyon veszélyes és veszélyezteti a mérgezést, és a legkritikusabb esetekben - halált.

Ne végezze el a tisztítási eljárást szappanos szappannal, így végzetes hibát okozhat, és szappannal vagy szappanos vízzel juthat be a szájába vagy a szemébe.

Mi a teendő:

 1. Az eljárást végző személynek védőfelszerelést kell találnia - egy maszkot, kesztyűt, védőszemüveget. A túlzott bőrrel való érintkezés nem hasznos.
 2. Áztassa a hajat, majd habozza meg, amíg egy jellegzetes hab nem jelenik meg.
 3. Szükség esetén hajtsa fel a haját, és fedje le egy gumi zuhanykabinnal. A szélsőséges esetben egy műanyag zacskó lesz. Fedjük le egy törülközővel.
 4. Várjon fél órát anélkül, hogy bármit eltávolítana a hajból. Ha erős égési érzést érez, azonnal állítsa le az eljárást.
 5. Fél óra elteltével távolítsa el a törülközőt és a sapkát, alaposan öblítse le a haját, és legalább háromszor mosson rendszeres samponnal. Nagyon jó, ha a hajat tápláló vagy nyugtató balzsammal is kiegészíti.
 6. Száraz és fésűvel haját fésűvel, amilyen gyakran csak lehetséges.

Mindenekelőtt az óvintézkedések betartása, még akkor is, ha a parazitáktól megszabadul - ebben az esetben állatorvosi gallérra.

Ellenjavallatok és óvintézkedések

A Dustov szappan használata szigorúan tilos gyermekek számára, még akkor is, ha nincsenek sebek a fejbőrön, és teljesen biztos benne, hogy az anyag nem kerül a szájba vagy a szemébe. A súlyos mérgezést okozó dózis 16 mg. anyagok 1 kg-on. súlyát.

Ha egy felnőttnek, akinek minden biztonsági szabálya valószínűleg nem kap ilyen adagot, akkor a kis súlyú gyermeknek nem kell sokat. A halálos adag 300 mg. 1 kg súlyonként.

Ha a porszappan használata után kevés halálos eset áll fenn, akkor sok mérgezést regisztráltak, még akkor is, ha a hivatalos gyógyszer bejelentette, hogy a por az egészségre veszélyes anyag.

A kísértés, hogy milyen gyorsan és hatékonyan megszabadulhat az ilyen szappan a parazitáktól, az emberek továbbra is szélsőséges esetekben használják, figyelmen kívül hagyva a veszélyre vonatkozó figyelmeztetéseket.

Mérgezés jelei:

 • fulladás, és idővel halad;
 • hányinger, hányás, szédülés - mérgezés standard jelei az akut stádiumban;
 • fejfájás - gyengén lokalizált, intenzív és nem fájdalomcsillapítók által kiváltott;
 • a test általános gyengesége, az izmokban - nehezebben mozoghat, a test „nem engedelmeskedik”;
 • kiütések a bőrön - szinte azonnal megjelennek, valamint az allergiára utaló egyéb tünetek.

A fenti tünetek bármelyikénél azonnal forduljon orvoshoz, hogy a lehető leghamarabb eltávolítsa a toxint a szervezetből. Ha ez nem történik meg, a tünetek csak rosszabbodhatnak, de nem mennek el idővel - a por gyorsan és könnyen halmozódik fel a szervezetben anélkül, hogy bármilyen kimenet lenne.

Vélemények a Dice Lice szappanról

Négy gyógyszeres sampon segítségével próbáltam megszabadulni a tetvekről - ez nem segített. A kenőcsöt is használják, az eredmény ideiglenes. A legvalószínűbb, hogy több parazita is volt, majd minden hamarosan újra megkezdődött. A szappan használata után minden normálisnak tűnik - néhány napig eltűnt a viszketés és az irritáció. Remélem nem lesz több ilyen probléma.

Nagyon féltem, hogy ezt az eszközt magamra használom, mert sok rossz dolgot hallottam. Maga kétséges, és a barátok elutasították, javasolva, hogy forduljon az orvoshoz. Korábban már orvoshoz fordultam, rövid időre segített, és elég erőfeszítést és pénzt költöttek. Először megijedtem egy kellemetlen szag, amit belélegeztem köhögve, de akkor minden jól ment. A legfontosabb dolog - ne engedje, hogy belépjen. Ez segített, eddig elégedett vagyok mindennel.

Használat közben enyhe émelygést éreztem és azonnal leálltam. Mivel nem tapasztalt komoly betegséget, nem hívott mentőt. A megszakított eljárás hatását is pozitívnak tudom leírni - a paraziták kisebbek lettek, a diszkomfort jelentősen lecsökkent.

Hasznos videó

Hogyan lehet gyorsan megszabadulni az alábbi videótól:

http://hlopklop.com/vshi/unichtozhenie-vshi/dustovoe-mylo.html

Dustov szappan tetvekből és nitsekből

A por egy univerzális rovarirtó, amelyet őseink is használnak a kártevők széles választékának ellenőrzésére. Megtalálta az emberi paraziták elleni küzdelemben való felhasználását. Például mindannyian tudjuk, hogy porszőrszappan van. Pontosan hogyan működik?

A szappanról

Tény, hogy a porszappan ugyanaz a gazdasági, csak erős inszekticid - DDT (diklór-difenil-triklór-metil-metán) hozzáadásra kerül. Az elmúlt században a DDT nagyon gyakori volt, és számos iparágban használták a kártevők elleni védekezés érdekében. Az emberekben ezt a rovarirtót pornak nevezik, és ez a szappan - por neve. Különösen gyakori a tetvek használata.

A múlt század 60-as évekig elterjedt a por használata. Gyakran mindenhol használták, még akkor is, ha nem volt különös szükség. Tehát a padló mosásához még a vizet is hozzáadták. Nem is beszélve a fejléce ellen. Hosszú ideig a porlakk szappan kiváló alternatívája volt a petróleumnak és az ecetnek, hatékonysága pedig jóval magasabb, és az ár sokkal alacsonyabb.

A DDT csak a parazitákkal való érintkezéskor behatol a testébe, ami súlyos mérgezéshez és az azt követő halálhoz vezet. Ezen túlmenően, a porlasztás, mint anti-pediculosis gyógyszer, nemcsak a tetveket, hanem a tojások védőhéjján áthaladó nitseket is megöli. Ma nem minden modern inszekticid hatásos lehet.

A szappanos szappannal eltávolítani a lazacot, elegendő, hogy a fejét úgy habozzuk, hogy a hab lefedje a haj teljes fejét. Ezzel a kezeléssel a rovarirtó pontosan a rovarokra esik, mivel a szappannal való koncentrációja meglehetősen magas. Az esetek túlnyomó többségében egy egyszeri hajkezelés elegendő ahhoz, hogy teljesen megsemmisítse a parazitákat.

Mindazonáltal az ilyen nagyszerű hatékonyság ellenére a tetvekből származó porszappanot nagyon ritkán használják. Miért? A múlt század 60-as éveiben az orvosok felfedezték, hogy a DDT hosszú ideig képes felhalmozódni az emberi testben, mivel gyakorlatilag nem választódik ki.

Így súlyos mérgezéshez és akár halálhoz is vezethet, ha hosszú ideig a test még kis dózisú DDT-t is kap. Pontosan ez történhet a fejszappanos rendszeres kezeléssel. Végül is nem zárható ki, hogy sebek, karcolások, karcolások lehetnek a fejbőrön, amelyen keresztül a rovarölő szer beléphet a szervezetbe.

Mikor érvényes?

De az orvosok számos figyelmeztetése ellenére ma sokan szívesen használják a tetvekre szánt szappanot, mivel ez valóban segít. Milyen esetekben megfelelő a használat?

 • olyan helyeken, amelyek messze vannak a várostól, ahol az embereknek nincs lehetőségük a korszerű pediculosisellenes szerek megvásárlására;
 • az idősebb generáció számára, aki más rovarölő szerek segítségével nem képes megbirkózni a problémával;
 • a kedvtelésből tartott állatok bolhák és kullancsok kezelésére. Az állatorvosok többsége azonban nem fogadja el ezt a radikális intézkedést, mivel a por negatív hatással van a testre, nemcsak az emberekre, hanem a kisebb testvéreinkre is. Ez a gyógyszer különösen veszélyes a 10 hónapnál fiatalabb állatok számára.

Veszélyek és figyelmeztetések

Ismeretes, hogy egy felnőtt esetében a DDT veszélyes dózisa 300 mg / kg. Ie még a szappan egyszeri használata súlyos mérgezéshez vezethet. Nem szabad kizárni, hogy a hajat a habzás közben a szembe, a szájba, az orrba, a repedésekbe és karcolásokba kerüljön a bőrön.

Úgy gondolják, hogy a por felhalmozódhat a szervezetben, ami:

 • különböző mutagén betegségek;
 • a test immunfunkciójának gyengülése;
 • az idegrendszer és az agy hibája;
 • a rák kialakulása.

A por ismert a terhes nőkre gyakorolt ​​káros hatásairól, ami magzati rendellenességeket és még halált okoz.

A por mérgezés tünetei a következők:

 • hányinger;
 • hányás;
 • fejfájás;
 • szédülés;
 • izomgyengeség;
 • asztmás rohamok;
 • bőrkiütések;
 • allergiás reakciók.

Ha egy vagy több mérgezési tünet jelenik meg, azonnal forduljon orvoshoz.

Hol vásárolhatok?

Napjainkban nagyon problémás, hogy szennyező szappanot szerezzünk. A szokásos hardver üzletekben nem értékesít, mivel tilos. A legegyszerűbb módja annak, hogy a rokonok és a barátok régi készleteit feltárja, vagy az online áruházakban vásárolhatja meg.

Ha kíváncsi, hogy hol vásároljon porszappant, ez a tetvek gyógyszer megvásárolható a parazitaellenes szereket értékesítő speciális üzletekben.

By the way, a porszappan ára meglehetősen alacsony, ezért sokan inkább a pediculosisból használják. Költsége 20-50 rubel.

Ha bárhol nem tudott vásárolni porszappanos szappant, megvásárolhatja a következő gyógyszereket, amelyek a vélemények szerint nem kevésbé hatékonyak:

Mint látható, a tetvek elleni szappan szappan nem az egyetlen hatékony megoldás. A legtöbb modern gyógyszer könnyen beszerezhető bármely gyógyszertárban Oroszországban, Fehéroroszországban, Ukrajnában, még kis városokban is, például Zaporozhye-ben, Nikolaevben.

Hogyan kell használni?

Ha az összes figyelmeztetés ellenére még mindig úgy döntött, hogy szappanszappanot használ, akkor lehet, hogy vajon hogyan lehet a tetvekhez jutni? Az első dolog, amit tudnod kell, a biztonsági szabályok.

Hogyan használjuk a parazitákból származó porszappant?

 • Ne használja az eszközt önmagában. Nagyon kívánatos, hogy az eljárást egy másik személy végezze;
 • a feldolgozás során használjon különleges védőfelszerelést: légzőkészüléket, maszkot, védőszemüveget, gumikesztyűt;
 • az a személy, akinek a gyulladásgátló kezelése folyik, meg kell tartania a száját és a szemét;
 • az eljárás során a helyiséget jól szellőztetni kell. Ajánlatos minden ajtót és ablakot kinyitni, hogy a szobába merüljön. A vélemények alapján a tetvek szappan szappanja nagyon éles és kellemetlen;
 • ha még a legkisebb mérgezési tünetek is előfordulnak, valamint a fejbőr megfulladása és égése, az eljárásnak azonnal le kell állnia és le kell mosnia a habot folyó víz alatt.
 • sebek, kopások, repedések jelenlétében a fejbőrön;
 • gyermekek, idős emberek, akik betegek, vagy hosszú betegségből való kilábalás, a gyengített immunitásúak;
 • újrafelhasználáshoz. Ez azt jelenti, hogy ha a por egyszeri használata után tetszés van a fején, akkor más módszerekkel kell eltávolítani őket.

Ha úgy gondolja, hogy a vélemények, elegendő, ha egyszer használatos Dustov szappant használunk, hogy megszabaduljon a tetvekről és a nitsektől. De csak akkor, ha követi az alábbi utasításokat:

 1. Nedvesítsük meg a hajat, szappannal és habozzuk.
 2. Helyezzen egy műanyag zacskót vagy egy gumi kupakot a fejére, tekerje meg egy törülközővel a tetején.
 3. Várjon 25-30 percet.
 4. Alaposan öblítse át a habot, mossa le a haját egy szokásos samponnal. Javasoljuk, hogy a haját samponnal mossa meg legalább 3-szor egymás után.
 5. A szálakat nyugtató balzsammal kezeljük.
 6. Szárítsa meg a haját.
 7. Fésüljünk egy speciális fésűvel, gyakori fogakkal és fésüljünk ki szálakat.

Az eljárás után ajánlott jól szellőztetett helyen maradni. Egy pohár tej segít csökkenteni a méreganyagok szintjét.

A szappan szappan is használható a kedvtelésből tartott bolhák eltávolítására. Az eljárás a következő:

 1. Tegyen egy farkú barátot a kád aljára.
 2. Nedvesítsük meg az összes hajat vízzel, érintetlenül hagyjuk a hajat.
 3. Gyűjtse össze a gyapjút és várjon 5-7 percet.
 4. A habot többször öblítse le vízzel.
 5. Száraz gyapjú, törölje le törölközővel.

Ügyeljen arra, hogy az állatot speciális állatgyűjtő kupolával kezelje. Minden állatgyógyászati ​​gyógyszertárban vagy kisállatboltban értékesítik. Megvédi a szem, a száj, az orr vagy a fül habjait.

Felhasználói vélemények

Az egész család különböző jogorvoslatokat próbált ki a tetvekre: a lányomat és Pedilint, Nittifor-ot és más sampont használtam, a férjem, mint egy igazi orosz paraszt, szappanszappanot használt. Igaz, először megdöbbent, hogy hol vásároljon. Mit mondhatok - porból minden versenyből. Úgy tűnik, hogy a férje férjeit elpusztították, mielőtt a táskáját a fejére tette volna. Természetesen szappan bűzlik - csak szörnyű, de 100% -ban működik. És számos vélemény megerősíti ezt.

A fiam elhozta a gyerekek táborát. Természetesen semmi kritikus, de meg kellett bűzölnöm. Anyám úgy döntött, hogy a port a régi vágású módon használja. Reggel Artem nagyon betegnek érezte magát, azonnal el kellett mennie a kórházba. Az orvos elmagyarázta nekünk, hogy még a felnőttek számára is, a porszappan nem biztonságos, nem is beszélve a gyerekekről. A fiam három napig csöpögött. Ennek eredményeként borotválta a fejét, és elfelejtette a problémát.

Nyáron a gyermek elment a táborba, tetveket hozott. Gyorsan megszabadultunk a parazitáktól - kopogtuk. És magamnak kellett szenvednie. Ennek eredményeként használt Dustov szappan. A szag természetesen rettenetes volt. De azonnal segített. Aztán ki kellett öblítenem az üres nitseket a hajból. De ez a kis dolgok.

http://klopnope.ru/vshi/izbavitsya/dustovoe-mylo-ot-vshej-gnid

Alkalmazza a porszemcséket

Annak ellenére, hogy a gyógyszertárakban jelenleg a pediculosis modern eszközeinek széles választéka áll rendelkezésre, sokan előnyben részesítik a tetvek és a csípők megszabadulásának bizonyított módszerét. Az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb eszköz a porszappan. A múlt század elején nagyon népszerűvé vált, ma is a kereslet.

Porszappan hatása rovarokra és emberekre

Valójában ez egy közönséges mosószappan, egy erős méreg - diklór-difenil-triklór-metil-metán (DDT) hozzáadásával.

A méreg képes arra, hogy a kitűnő héjon keresztül felszívódjon egy rovar testébe, ami halálos halálhoz vezet. Ha a porkezelés helyesen történik, akkor nem csak a tetvek, hanem a lárvák (nits) teljesen elpusztulnak az első eljárás után.

A por széles körben elterjedt, univerzális, erőteljes inszekticid hatású eszköz. Gyorsan elpusztítja a különböző fajok rovarait. Kevés modern rovarirtó szer összehasonlíthatja a hatékonyságot a porral.

A szappan összetételében lévő mérgező anyag nemcsak a fejtetűvel kapcsolatos problémák megoldását segíti elő. Ez komoly veszélyt jelent az emberi egészségre, ezért rendkívül óvatosan kell használni a porszappanos szappant.

A port nem szabad belsejébe engedni. A toxin a bőrbe, sebekbe, rovarcsípésekbe, a száj nyálkahártyáiba, az orrba, a légzőrendszerbe beléphet a szervezetbe.

Ennek a méregnek az adagja, amely egy személyt megölhet, 300 mg / 1 kg súly. A legerősebb mérgezés 16 mg por kilogrammonként.

A por hajlamos felhalmozódni, mivel a test nem képes kiválasztani. A DDT erős negatív hatást gyakorol a májra. Az emberi szervezetben lévő méreg magas tartalma genetikai változásokhoz vezet, jelentősen csökkenti az immunitást, megzavarja a központi idegrendszert, és hozzájárul a rák kialakulásához.

A terhesség alatt bekövetkező por mérgezés magzati halált okozhat, vagy a gyermek nem megfelelően fejlődő szervekkel születhet.

A por-mérgezés az alábbi tünetekkel azonosítható:

 • allergiás megnyilvánulások (bőrkiütés, bőrpír, légszomj, ödéma);
 • izomgyengeség;
 • légzési nehézség, akár fulladás;
 • szédülés, fejfájás;
 • hányinger, hányás.

A por mérgezés hasonló tüneteivel az öngyógyítás teljesen nem megfelelő. A gyomormosás, az abszorbens gyógyszerek szedése nem fog segíteni. Nem tudsz időt veszíteni, azonnal meg kell hívnia egy mentőt.

A por és a kátrányszappan közötti különbség

Nagyon gyakran poros szappan van. Ezért a szükséges szappan kiválasztását nagyon óvatosan kell kezelni. A kátrányt gyakran használják kozmetikumok gyártásához.

A kátrányszappan igen hatékony a bőrproblémák kezelésében, valamint a korpásodás elleni küzdelemben.

A Dustov szappan ezzel szemben irritáló hatást gyakorol a bőrre.

A tetvekből a szappan is segít, mivel nagy mennyiségű lúgot tartalmaz. Antiparazitás hatása van. De a tevékenysége sokkal gyengébb, mint a poros akció.

Az egyik eljárásban megszabaduljon a rovaroktól, mint a por esetében, nem fog működni. A kátrányszappanos kezelést négy naponta kell elvégezni, amíg a tetvek a hajban maradnak.

A Dustov szappan megfelelő használata

A Dustov szappan a tetvek ellen nem csak a rovarokat mérgezheti. Mivel a por mérgező személy is, számos szabályt kell betartani annak alkalmazásakor:

 • a szappannal való eljárást nem önmagában, csak egy másik személy segítségével kell elvégezni;
 • használjon személyi védőfelszerelést (gumikesztyűt, védőszemüveget, légzőkészüléket);
 • szükséges a nagy levegőáramláshoz való hozzáférés biztosítása a szobába (a por nem halmozódik fel a szobába), elég meleg idő esetén jobb, ha huzat van;
 • a szemet, a kezelt személy száját szorosan zárva kell tartani. Nyálkahártyákkal való érintkezés esetén azonnal bő vízzel öblítse le;
 • Ha égő érzés vagy szédülés jelenik meg, állítsa le az eljárást, azonnal mossa le a szappanot a hajból, a kezekből, más testfelületekből;
 • a bőrön a legmikroszkóposabb léziók jelenlétében tilos ilyen szappan használata;
 • A porkezelést nem szabad terhes nőkre, kisgyermekekre, betegekre és gyengékre alkalmazni.
 • Elfogadhatatlan, hogy ismételt eljárást végezzünk szappanszappannal, ha az eredmény kétséges, a második eljárásban más, kevésbé mérgező gyógyszert kell használni.

Azok számára, akik számára a por használata ellenjavallt, jobb a kátrányszappan használata. Szelídebb, ezért több időt igényel. 60 percig kell tartani.

Szappan alkalmazás algoritmus

A por feldolgozásának folyamata a következő:

 • szappanot nedves hajra alkalmazunk, gondosan habosítva;
 • a fej egy műanyag zacskóval van borítva, amelyet rajta egy törülközővel burkoltak, vagy kötött sapkát helyeznek;
 • kb. 15 perc múlva a szappant leöblítjük, még néhányszor a haj samponnal mossuk;
 • nedves hajat balzsammal kezelik;
 • a szárított hajat óvatosan fésüljük át egy vastag fésűn, szálonként. A hajkefe eltávolítja a nits maradványait.

Népi módok a tetvek és a csípések elpusztítására

Segítség az ilyen kellemetlen helyzetben nemcsak a tetvekből. Számos népszerű módja van ezeknek a parazitáknak a megszabadítására.

Áfonyalé. A keverék elkészítése:

 • 1 evőkanál. l. áfonyalé;
 • 1 teáskanál méz;
 • intenzíven dörzsölik a hajba.

Növényi olaj és petróleum keveréke:

 • keverjük össze 10 rész olajat;
 • 1 rész kerozin;
 • alkalmazza a keveréket a fejre;
 • fedjük polietilénnel;
 • melegítő hatást hoz létre;
 • tartsa 2 órát.

Ecet és só és alkohol keveréke:

 • egy pohár ecettel (kívánatos, hogy borecetet használjon) feloldjuk 2 evőkanál. l. só;
 • adjunk hozzá 1 evőkanál. alkohol;
 • ebben a keverékben egy ruhát nedvesítenek, a fejre tömörítjük;
 • Javasoljuk, hogy a tömörítést legalább 12 órán át tartsa, nedvesítse meg a rongyot 3-4 óránként.

Szisztematikus fésű vastag kefét kell használni. Mechanikus módszer a tetvek és nits eltávolítására. Sok időt vesz igénybe.

Jó hatással van a teafa olaj használata.

Vélemények a porszappan használatáról

Számos értékelés szerint a porszappan nem azonos a hatékonysággal és a rovarirtás sebességével.

Olga Viktorovna, 42 éves

Nemrégiben a fiatalabb fiúban tetvek kerültek felfedezésre, szappanszappannal kezelték, ami hatékony megoldás, emlékszem, gyermekként is kezeltek.

Tamara Ivanovna, 62 év

Azt tanácsolta a lányának, hogy pusztítsa a tetveket. Ezt az eszközt évek óta tesztelték, nincs mellékhatása, természetesen a szag kivételével.

Mihailovics Ilya, 58 éves

A por - egy bevált eszköz, olcsó, elpusztítja a rovarokat és a rágcsálókat, és használata nem különbözik a drága samponoktól, csak a szag nagyon éles, de ha egyszer lehet és türelmes lesz.

A nagyon toxikus anyagokkal való érintkezés mindig kockázatot jelent. A szappan használata csak kivételes esetekben indokolt. Például, ha nincs alternatív, kevésbé agresszív eszköz. Ha nincs idő a hosszú távú kezelésre, vagy más eszköz nem eredményezte a kívánt eredményt, a relapszus és a szappanszappan továbbra is az egyetlen megbízható megoldás. Ha van egy kevésbé toxikus eszköz, akkor jobb használni.

http://parazitytut.ru/narod/dustovoe-mylo-ot-vshej.html

Szabályok a porszemek és a nits használatára

A pediculosis egy parazita betegség, amely a bőrt és a fejbőrt érinti. A rovarok komoly aggodalomra adnak okot. Harapás viszketés, viszketés, bőrgyulladás és irritáció. A fertőzés azonnal felismerése meglehetősen nehéz. A paraziták, míg a számuk kicsi, észrevétlenek. Lárvákat helyeznek az ágyneműbe, és parazitákat terjesztenek minden családtagra. Sokféle módja van a tetvek elleni küzdelemnek. A rendelkezésre álló, hatékony inszekticidek közé tartoznak a por-tetvek és a nits. Megértjük, hogyan kell használni, milyen óvintézkedéseket kell betartani.

tulajdonságok

A Dustov szappan nem különbözik a szokásos mosogatószerektől, amelyet "Gazdaság" néven ismerünk. Az alap fenolszármazékokból és olajokkal szappanosított lúgokból áll. A termék különböző tartalmú növényi vagy állati zsírokból készül. A technológiától függően ez a szám 65, 70 vagy 72%. A detergenshez csatolt por vagy diklór-difenil-triklór-metil-rovar inszekticid tulajdonságai, rövidített DDT. A mosogatószappan tetvekből és nitsekből való alkalmazásával kapcsolatban megtalálhatja a honlapunkat.

Az anyag egy peszticid, amelyet korábban széles körben használtak a kártevők és rovarok elleni küzdelemben, amelyek az emberek vagy háziállatok bőrét parazitizálják. Porokat használtak a magtárak, az orvosi intézmények telephelyei, valamint a rágcsálók és a hazai rovarok (hangyák, lepkék) elleni harcban.

A mosószer kis mennyiségű mérgező anyagot tartalmaz. Rovarölő szer csak 5%. Ez elég ahhoz, hogy az első használat után elpusztítsuk a bolhákat, nitseket és tetveket. A por hatással van a parazitákra, és romboló hatást gyakorol a lárvákra is, megsemmisítve a védőkocont. Emlékeztetni kell arra, hogy a peszticidnek nemcsak rovarokra, hanem az emberi testre is negatív hatása van. Ezért a használat során figyelembe kell venni az összes óvatossági intézkedést.

Használati módszer

A porszappanok használata nem és a tetveknél nem különösebben nehéz. Alkalmazza ugyanúgy, mint a speciális samponok. A műveletek sorrendje így néz ki:

 1. Egy tálba zúzott és felvert szappan.
 2. A hab a bőrre és a hajra terjed.
 3. A fejet egy csomag vagy kupak fedi.
 4. A hatóanyagot legfeljebb 30 percig tartják.
 5. A fejet rendszeresen samponnal mossuk.
 6. A rovarokat egy pedikűr fésűvel távolítjuk el. A paraziták eltávolítása után a haj kezelésére szolgáló eszköz egy gyakori fogakkal rendelkező fésű.

A szálak kiszáradásának megakadályozása érdekében használjon lágyító balzsamot. Az eljárás után igyon egy pohár tejet, ez segít a toxinok semlegesítésében. Ha mérgezés jeleit tapasztalja, lépjen kapcsolatba a szakértőkkel, ne próbálja meg magát a problémát kezelni.

Általában a porszappanos kezelés elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a parazitáktól. Ha az eredmény nem érhető el, akkor kevésbé mérgező termékeket kell választania, például az EM, a kátrányszappan, az ecet vagy a pedikulózis elleni samponokat, spray-ket (Pedikulen Ultra, Nyuda) a későbbi használatra. Alkalmas kenőcs és emulzió "Pair +", "Benzyl benzoate", kénsav.

óvintézkedéseket

Mivel a porszappan mérgező anyagot tartalmaz, jól szellőztetett helyen kell dolgozni. A friss levegő hozzáférhetőségét néhány órán át biztosítani kell, hogy az „illat” teljesen elromoljon. Ne végezze el a feldolgozást. A méreg fellépésének jelei esetén az elsősegélynyújtás azonnal megtörtént, harmadik felek segítségét használva.

A porszappannal dolgozó személynek védőfelszerelést kell használnia: gumikesztyűt, légzőkészüléket. A szemek is jobban zárhatók speciális szemüvegekkel. A szappanhab, amely a test kitett területeire esik, a lehető legrövidebb időn belül vízzel folyik le.

A kezelt személy légutát is védeni kell. A szaruhártyával való véletlen érintkezés elkerülése érdekében a szemeket szorosan be kell zárni. A nyak és a váll egy olyan ruhával véd, amely jól elnyeli a folyadékot.

Fontos pont! Az eszköz egyetlen külső alkalmazása nem veszélyes az emberekre és az állatokra, ha szigorúan betartja a szabályokat.

Ha egy állatra kártevők elleni védekezésre kerül sor, ügyelni kell arra, hogy az anyag ne kerüljön a kisállat nyelőcsőjébe. Ehhez használjon védőgallérot, amely nem teszi lehetővé a kutyának vagy macskának a méreggel kezelt gyapjú nyalását. Az állatorvosok figyelmeztetnek arra, hogy egy kisállat tisztítót kell egyszer alkalmazni, minden óvintézkedéssel. Az inszekticid ellenjavallt olyan állatoknál, amelyek még nem fordultak elő 10 hónapig. A kábítószert nem használják kullancscsípésekhez, ebben az esetben egy nyitott seb van, és a méreg belép a vérbe. Igen, és húzza a halott parazit nehéz lesz.

Ellenjavallatok

Mivel a por nagyon mérgező anyag, a terhesség és szoptatás során történő alkalmazása nem megengedett. A rossz egészségi állapotú és krónikus betegségekkel küzdő emberek szintén jobban választják a kevésbé mérgező gyógyszert.

A kábítószer használata asztmás betegeknél szigorúan tilos. Egy erős illat azonnali fulladás támadást okoz. Ne használjon porszappant a fej tetvek eltávolítására gyermekekben vagy serdülőkben.

Az allergiás reakciók vagy a különböző etiológiák dermatitiszében szenvedő emberek nem megfelelőek. Mielőtt elkezdené kezelni a hajat, győződjön meg arról, hogy nincsenek nyitott sebek a bőrön.

A mérgezés felszívódása a vérben mérgezéssel teli. A diklór-difenil-klór-metil-metán halálos adagja 3 g / kg. A mérgezés tünetei sokkal kisebb koncentrációkban jelentkezhetnek.

Mellékhatások

Mivel a szennyes szappannak még nagy a lúgtartalma, a termék használata bőrirritációt és szárazságot okozhat. A porszappanban lévő mérgező anyag felhalmozódása súlyosabb következményekkel jár. Ezek közé tartozik:

 • az agy rendellenességei;
 • génmutációk;
 • az immunrendszer zavarai;
 • neoplasztikus rosszindulatú daganatok;
 • autonóm és idegrendszeri betegségek.

Légy óvatos! Terhes nőknél a rovarirtó szerek magzati halálhoz vezethetnek. A tetvek biztonságos módja a terhesség és a szoptatás ideje alatt, megtalálható a honlapunkon.

A rovarölő szer képes fokozatosan felhalmozódni a szervezetben. A méreg gyakorlatilag nem oszlik meg, és nem ürül ki a kiválasztó rendszerből. A mérgezés jelei:

 • súlyos gyengeség;
 • fejfájás;
 • hányinger;
 • allergiák;
 • légzési elégtelenség;
 • izomgörcsök.

Ha a mérgezés legalább egyik jele megjelenik a porszappan használata után, forduljon orvoshoz. Az adszorbeáló gyógyszerek fogadása nem eredményez eredményt, intravénás injekcióra lesz szükség.

Költsége

Ár Dustov szappan 30-60 rubel. A bárok 40 vagy 65 gramm tömegűek. Ez elég ahhoz, hogy a háziállatokban az emberekben vagy a bolhákban levő pedikulózist megszüntessék. Mivel a toxikus hatóanyagot már majdnem előállítják, nem kerül forgalomba a hipermarketek gyógyszertárláncaiban vagy háztartási osztályain. A rovarirtó szerek keresése interneten vagy kisállat-áruházakban szükséges.

Előnyök és hátrányok

A 60-70-es években a Dustov szappan igen népszerű antiparazita szer. múlt században. Azonban ma használják, bár nem olyan széles körben. A gyógyszer fő előnye a magas hatékonyságnak tekinthető. Használata már egy eljárásban eredményezi az eredményt, ami nem mindig lehetséges a drága modern eszközök használatával. A gyógyszer pozitív oldala az alacsony költségnek tekinthető.

A termék nagy hátránya a magas toxicitás és az erős szag, amely több órán keresztül nem rontódik. A drognak van egy hosszú listája az ellenjavallatokról, így nem mindenki használhatja. A „Gazdaságos” szappanban a magas lúgtartalom nem jár a legkedvezőbb hatással a hajra és a fejbőrre. Megszárítja a szálakat, így törékenyek és unalmasak. Ezért, miután a kábítószert porokkal töltötte a tetvek és nitsek ellen, a haj intenzív ellátást igényel.

Hasznos videók

A pediculosis népi jogorvoslatok kezelése.

Hogyan lehet gyorsan eltávolítani a tetvek népi jogorvoslatait.

http://expertpovolosam.com/zdorove/pedikulez/sredstva/narodnye/dustovoe-mylo

Dustov szappan tetvekből és nitsekből: alkalmazás, vélemények

A 20. század eleje óta a Dustov szappan megfizethető, egyszerű és hatékony jogorvoslatot mutatott számos parazita megszabadulásához: sáskák, csótányok, legyek, szúnyogok, tetvek, nitsek, lepkék. A modern orvostudomány sok gyógymódot termel a pediculosis kezelésére, de a szappan alacsony költsége és gyorsasága miatt a mai napig használatos.

A porszappan összetétele és az expozíció elve

A Dustov szappan a szokásos gazdaságra emlékeztet, csak összetételében erős inszekticid - diklór-difenil-triklór-metil-metán (DDT) tartalmaz. A DDT anyag emberei pornak nevezték, így maga a szappan megkapta a nevet. A DDT hatóanyaga mélyen behatol a rovarok egészére, ami elkerülhetetlen halált okoz. A por a lárvák és a tetvek tojásainak védőmembránjait is elpusztítja, ami azonnali pusztulásához vezet.

A szappan fő összetevője nem távolítható el, még a testben is felhalmozódik, karcolódás, kopás, sebek belsejében a bőrön. Ezért a por ismételt használata károsíthatja az emberi és állati egészséget.

Ellenjavallatok

A porszappan ellenjavallt az alábbi esetekben:

 • terhesség és szoptatás;
 • gyermekek kora;
 • gyengített immunitás;
 • idegrendszeri betegségek;
 • allergiára való hajlam;
 • irritált vagy száraz fejbőrrel;
 • a bőr különböző betegségeivel;
 • újrafelhasználásra (toxikus tartalmának köszönhetően csak egyszer használhatja a szappant).

Az alkalmazás negatív hatásai

A túl sok DDT súlyos következményekkel járhat:

 1. Mutagén változások.
 2. A test védelmi funkcióinak romlása.
 3. Az agy megzavarása.
 4. A rákos sejtek kialakulása és növekedése.
 5. A gyermek fejlődésének súlyos sérülése még mindig a méhben van.

A por mérgezés jelei:

 • fejfájás;
 • más jellegű kiütések megjelenése;
 • hányinger, emésztési zavar;
 • szédülés, letargia;
 • légzési elégtelenség;
 • izomgörcsök.

A tünetek megjelenése után azonnal forduljon orvoshoz. Az aktívszén tabletták és a gyomormosás nem eredményez eredményt.

Alkalmazás funkciók

A Dustov szappan toxikus összetevőt tartalmaz, ezért nagyon fontos, hogy bizonyos biztonsági intézkedéseket kövessünk a használat során:

 1. Nem tudod feldolgozni magad, vonzani kell egy asszisztenst.
 2. Az eljárás során ajánlatos megnyitni az ablakot a szellőzés érdekében.
 3. Győződjön meg róla, hogy használja a kezelést végző személyt, személyi védőfelszerelést - kesztyűt, maszkot, védőszemüveget.
 4. A páciensnek nem szabad megnyitnia a száját és a szemét, amíg a gyógyszer felhasználása befejeződik.
 5. A tetvek ellen jobb, ha 5% -os porszappant használunk.
 6. A fejbőr égő érzése vagy egyéb kellemetlen érzések esetén a habot azonnal le kell mosni.
 7. Ha az első eljárás után még mindig vannak tetvek, akkor jobb, ha egy másik tenyésztési módszert használunk.

Útmutató a szappan és a szennyeződések használatához

 1. A nedves fej teljes felületére szappanot kell felhordani, majd egy műanyag zacskót vagy egy speciális sapkát helyezni a tetejére, a fejet puha törülközővel csomagolni;
 2. Kb. 30-40 perc fenntartása;
 3. Idővel alaposan mossa le a fejét rendszeres samponnal és alkalmazzon redukáló balzsamot;
 4. Száraz haj, fésű fésű gyakori fogakkal, hogy eltávolítsák a halott tetvek és csomók.

Macskák és kutyák kezelése

A Dustov szappan a háziállatok bolhák és más paraziták elleni küzdelemben használható. Ezzel egyidejűleg speciális állatorvosi gallér használata szükséges, hogy megvédje az állatot a szájba, a szemébe és a fülébe.

A parazitákat a következőképpen állítsuk elő:

 1. Töltsön fel egy nagy medencét meleg vízzel, kb. Fele, vagy használhatja a fürdőszobát.
 2. Viseljen védőszemüveget a kisállatra, tegye a vízbe, és nedvesítse meg a kabátot.
 3. Gyűjtse össze az állat egész testét, a pofa kivételével.
 4. A habot 5-10 percig tartani.
 5. A terméket jól leöblítjük (lehetőleg többször).
 6. Szárítsa meg a kisállatot egy frottírral.
 7. Az eljárás után adja meg a háziállat friss tejét, hogy tisztítsa meg a méreganyagok testét, friss levegőre tegye.

Hol lehet vásárolni porszappant? Alternatív eszközök

Jelenleg a porszappan szinte nem keletkezik toxikus összetevő jelenléte miatt. Porokat vásárolhat az interneten az antiparazitaellenes szerek értékesítésére szolgáló speciális helyeken, néhány állat-egészségügyi boltban és gyógyszertárban. A szappan darab ára 20-40 rubel.

Fontos, hogy megkülönböztessük a porszappant a tar-tartól. A por csak a kártevők elleni küzdelemben használatos, és a kátrányszappant kozmetikai célokra használják a bőr és a haj állapotának javítására.

Ha a porszappan használata nem lehetséges, biztonságosabb gyógyszertár található. A tetvek és nitsek legnépszerűbb készítményei:

 • Pedilin sampon és para-plus spray-k, Rosh tov - hatékonyan küzdenek a tetvekkel, miközben biztonságosak az emberek számára;
 • A „Paranit”, a „Nyuda” tetvek és csípő spray-k hároméves korú gyermekek kezelésére használhatók;
 • a hellebore víz egy alkoholos tinktúra, amely a tetvekre káros hatást fejt ki;
 • sampon és spray "Lice Guard" - a gyógyszer ártalmatlan a gyermekek számára, de óvatosan kell alkalmazni az allergiákra hajlamos embereknél;
 • speciális anti-pedicularis fésűk - a parazitákat több napig ki kell küzdeni a segítségükkel, de használatuk alapvető előnye az ellenjavallatok és mellékhatások hiánya.

Egy másik megfizethető módja annak, hogy megszabaduljunk a parazitáktól, hogy a fej teljesen borotválkozzon, ez segít javítani a fejbőr egészét.

Alkalmazás-vélemények

Natalia, Novoszibirszk

Doustom egy tetszéspontot hozott nekem. Az egyetlen dolog, ami zavarba ejtette, egy éles, kellemetlen szag volt, amely több napig tartott, de akkor ugyanezek eltűntek, és a tetvek meghaltak.

Irina, Kostroma

Dustov szappan segített megszabadulni a tetektől a fiától. Ez a hagyományos orvoslás legjobb eszköze az alacsony ár miatt, mindenki számára elérhető. csak nem lehet bárhol megvenni, van egy darabom.

Alice, Astrakhan

A nagymamám és a nagyapám por is használt. Ez egy időigényes eszköz a tetvek elleni küzdelemben. Elég, ha a fejét habzik, tartsa a haját a sapka alatt 5 percig, rendszeres samponnal öblítse le. A tetvek és a nits soha többé nem jönnek hozzánk.

Dustov szappan - egy nagyon hatékony, olcsó eszköz arra, hogy megszabaduljunk a tetvektől és a nitsektől. Magas toxicitása miatt szélsőséges esetekben ajánlott a por használata, ha más gyógyszerek nem adják meg a kívánt eredményt, vagy a közeljövőben nem vásárolhatók meg. A feldolgozás során alkalmazott óvintézkedések figyelembevételével az első alkalmazásból származó szappan a paraziták halálát okozza, és az eljárás hatása hosszú ideig tart.

http://taraklop.ru/vshi/dustovoe-mylo-ot-vshey/