logo

Lehet mosni minden nap

A legtöbb ember higiéniai termékeket használ fel, és túl gyakran mossák magukat, a tudósok szerint. Az Medical Daily kiadvány szerint a lélek túlzott látogatása és a gélek és szappanok használata hátrányosan érinti a testet.

Általánosságban elmondható, hogy az embereket a fürdőbe vagy a zuhanyzóba küldik, akik le akarják mosni az izzadságot és a kellemetlen szagot. A tudósok szerint azonban ez a megközelítés nem teljesen hasznos.

Az a tény, hogy a mikroorganizmusok létfontosságú tevékenysége következtében a kellemetlen szag a megnövekedett izzadtságú területeken alakul ki. A higiéniai termékek azonban gyakran nem nyújtanak védelmet a baktériumok ellen, de eltömítik a pórusokat, ami fekete foltok kialakulásához vezet.

Továbbá a lélek gyakori látogatása az immunrendszer gyengüléséhez vezet, ami hozzájárul a bőr szagát okozó mikrobák reprodukciójához. Továbbá a gyakori mosás következtében a bőr kiszáradása is előfordulhat, ami az epidermisz hámlásához és irritációjához vezet.

A vizes eljárások gyakorisága, mint tudósok, egyedi jellegű, és számos tényezőtől függ, mint például a lakóhely, az életkor, a bőr típusa, az egészségi állapot. Ennek szükségessége alapján a higiéniai termékek kiválasztását kell megközelíteni. Ugyanakkor a szokásos szappan elegendő az antibakteriális védelemhez.

A tudósok szerint az egész mosás hetente kétszer a legjobb. A fizikai edzés vagy egy forró nap után ajánlott figyelni az egyes területekre, ahol a leginkább izzad, anélkül, hogy más helyeken is befolyásolná a bőrt. A rendszeres „külön mosás” egészséges és szép bőrt biztosít Önnek.

http://mir24.tv/news/15011370/uchenye-chasto-mytsya-vredno

Káros a mosás gyakran?

Mi előnyösebb a bőrre és az általános emberi egészségre: „mosatlan barbár” vagy „súrolás”?
Szükségünk van arra, hogy a bőrünk gyakran mosjon?

A bőr felső rétege, az epidermisz több sejtrétegből áll. Az alsó részen újak jönnek létre, majd a felszínre haladva fokozatosan hornyos skálává válnak, és végül eltűnnek.
Általában a kanos mérlegek keverednek a faggyúval és egyfajta védőfóliát képeznek a bőrfelületen.

Szintén a bőrön folyamatosan jelen vannak néhány mikroorganizmus - a normál mikroflóra képviselői. Fontos feladatokat lát el: a bőr normális szintjét fenntartja és elnyomja a kórokozókat.

Tanulmányok azt mutatják, hogy ha egy személy több héten át fürdik, vagy nem egyszerre fürdik, ez nem befolyásolja az állandó normál mikroflóra állapotát.

Bizonyos mikroorganizmusok ideiglenesen jelen lehetnek a bőrön, de végül a normál mikroflóra kiszorítja őket. Ha a bőr sérült, és védelmi funkciói lecsökkennek, ezek a baktériumok és gombák kolonizálhatják és új, patogén mikroflórát képezhetnek. Ezek betegségeket okozhatnak. Normál állapotban a bőr pH-ja 5,0. Nagyon fontos megvédeni.

Kiderül, hogy egyrészt zuhanyzóval vagy káddal eltávolítva eltávolítjuk a bőrből az "extra": por, izzadság, kanos mérlegek, amelyeket "idegen" mikroorganizmusaira telepítettek. Ugyanakkor a gyakori mosás azt a tényt eredményezi, hogy a természetes védőréteget töröljük a bőrtől, és egyszerűen nincs ideje helyreállítani. Azonban nem a mosás fontos, hanem a vízminőség és a higiéniai termékek összetétele.

Vízzel mossa

Az oroszországi 2002-ben elfogadott egészségügyi szabályoknak és normáknak megfelelően a csaptelepbe bejutó víznek „biztonságosnak kell lennie az epidemiológia és a sugárzás szempontjából, kémiai összetételben ártalmatlan és kedvező érzékszervi tulajdonságokkal kell rendelkeznie”.

A csapvízben lévő számos vegyi anyag főbb mutatóit és tartalmát szabályozzák, megállapítják a szabványokat, de valójában a víz nem mindig felel meg ezeknek a kritériumoknak (különösen kisvárosokban és falvakban). Még nagyobb veszélyt jelentenek azok az emberek, akiknek vizet kell venniük az oszlopokból és a kutakból.

Bizonyos anyagok vízben való felesleges tartalma nemcsak a gyomor és a belek, hanem a bőrére is veszélyt jelent, ha gyakran szeretnél a zuhanyban vagy a fürdőben ülni.

A klórt arra használják, hogy a központi vízellátó rendszerben a mikroorganizmusok vizet tisztítsák. Igaz, van egy biztonságosabb módszer, - az ultraibolya sugárzás segítségével -, de annyira költséges, hogy az univerzális bevezetése még mindig nem valószínű.

Ha egy személy nagy klórtartalmú vízzel mossa le, a haj először reagál. Többet fognak kiesni, elveszítik természetes fényüket, törékenyek lesznek, és a tippek elkezdődnek. A bőr megszárad, megszűkül, irritálódik, és allergiás reakció léphet fel.

A klórnak a bőrre gyakorolt ​​hatása hosszú távú hatásokkal jár - elpusztítja a bőr normál mikroflóráját és csökkenti a védő tulajdonságait. Akne és ekcéma jelenhet meg. A klór jó fertőtlenítőszer, mivel erős oxidálószer. Egyszer a testben szabad gyököket képez, amelyek károsítják az élő sejteket. Ez az öregedés és a rosszindulatú daganatok, különösen a bőrrák kialakulásának egyik mechanizmusa.

A csapvíz második gyakori problémája a magas merevség, ami a magas kalcium- és magnéziumsók tartalmához kapcsolódik. Leginkább a kisgyermekek reagálnak a kemény vízben történő fürdésre - az élet három hónapja után az elsődleges atópiás dermatitis tünetei lehetnek, amelyek az életkorban ekcémává alakulnak.

A kemény vízben való gyakori mosás elpusztítja a bőr természetes védőréteget. Ezenkívül ez a víz rosszabb mosással távolítja el a bőrre felvitt szappant. Alsó sor: fokozott szárazság, irritáció és allergiás reakciók, fokozott repedés és a bőrfertőzések behatolása.

Szappan és sampon: barátok vagy ellenségek?

A samponok és zuhanyzselék címkéi általában azt mondják, hogy „természetes összetevőket”, „vitaminokat”, „növényi kivonatokat” és más egészséges anyagokat tartalmaznak. Kevés ember elolvasta a finom nyomtatást, leírva a teljes összetételt. És egyébként sok érdekes dolog található.

Számos fertőtlenítő szappan összetétele tartalmaz egy triclosan nevű anyagot. 2014-ben a San Diego-i Kaliforniai Egyetem (Kalifornia-San Diego Egyetem) tudósai tanulmányt folytattak, amelynek során kiderült, hogy a triklozán nem rendelkezik a legjobb hatással a laboratóriumi egerek egészségére: fibrózist és májrákot okozhat. Természetesen, amikor a bőrt szappannal mossuk és alkalmazzuk, a szervezet kis mennyiségű anyagot kap, ami szinte ártalmatlan. De a gyakori mosás több éven keresztül befolyásolhatja az egészséget.

2008-ban az amerikai tudósokat egy másik felfedezés aggasztotta. Miután megvizsgálta a 163 gyermek vizeletét, megállapították, hogy a ftalátok számos mintában vannak jelen - a baba samponokban található vegyszerek. A szervezetbe behatolva megzavarhatják a reproduktív szervek fejlődését.

A szappanok és samponok gyártásakor számos felületaktív anyagot használnak. Gyakori használat esetén rossz hatással lehet a bőrre és a hajra, különösen, ha olcsó. Az első tünetek: viszketés, korpásodás, száraz bőr, hajhullás.

Természetesen a higiéniai termékek összetétele nem korlátozódik a fent felsorolt ​​termékekre. Minél alacsonyabb a szappan vagy sampon költsége, annál nagyobb a valószínűsége, hogy káros összetevőket tartalmaz. Egyetlen és ritka alkalmazás esetén valószínűleg nem fog problémákat okozni. De gyakran jobb, ha nem használja őket.
A bőrre gyakorolt ​​legrosszabb hatást a higiéniai termékek befolyásolják, amelyek sok lúgot tartalmaznak (amint azt már említettük, a bőr pH-ja 5,0, azaz enyhén savas). A lúgokkal való érintkezés a pH növekedéséhez és a bőr védőfunkcióinak csökkenéséhez vezet. Ha naponta többször mossuk, a bőr savassága egyszerűen nem rendelkezik idővel a normális állapothoz.

Hasznos tippek

Természetesen rendszeresen kell mosni. Különösen nyáron, amikor a bőr aktívan kibocsátja az izzadságot, és por borítja. De mindenben tudnia kell az intézkedést:

 • Előnyben részesíti a fürdőszobát. Higiénikusabb.
 • Ne használjon egy darabból álló zuhanyzó kürtöt. A kórokozók felhalmozódhatnak, így összecsukhatónak kell lenniük, rendszeresen tisztítani kell.
 • Csak szappan és sampon használata szükséges. A napi reggeli és esti zuhanyzók során teljesen nélkülözhetetlen.
 • Óvatosan válasszon higiéniai termékeket. Nézd meg az összetételüket. Ne vásároljon olyan termékeket, amelyek sok alkáli, káros összetevőt tartalmaznak.
 • Célszerű előnyben részesíteni a gyermekek és az ökológiai higiéniai termékeket. Általában többet fizetnek, de az egészségedről van szó.
 • Ügyeljen a mosott víz minőségére. Ha olyan területen él, ahol a csapvíz sok szennyeződést tartalmaz - fontolja meg a tisztító rendszer telepítését.

Különös figyelmet kell szentelni a háztartási vegyszereknek és az igazságnak. A legfrissebb adatok szerint legfeljebb 15 egészségre veszélyes anyagot tartalmaz.

http://health.mail.ru/news/vredno_li_chasto_mytsya/

A mosás gyakran káros

Tudtad, hogy ha túl gyakran mossuk, nagy kárt okozhat az egészségednek? És ez a kifejezés a "testmosás - nem él sokáig" sok igazságot? Annak ellenére, hogy a napi önellátás a legoptimálisabb, a test tisztaságának túlzott ellenőrzése károsíthatja az egészséget.

A higiénia az alapja! Minden oldalról folyamatosan bombázzuk testünk vagy otthonunk intenzív és összetett gondozását. Folyamatosan innovatívabb és kifinomultabb balzsamok, krémek, krémek, krémek és antibakteriális szappanok jelennek meg folyamatosan a piacon. Nehéz ezt a sokféleséget ellenállni - bűn nem próbálkozni! Sőt, mindegyiket úgy tervezték, hogy szépséget és gondozást nyújtson nekünk. De nem túlzás?

Miért rossz a mosás gyakran?

Számos testápoló termék használata, a túlzottan steril környezethez, melyet különféle vegyi anyagok felhasználásával hozunk létre, a bőr védelmi funkcióinak megsértéséhez vezet. Ennek eredménye a test fokozott érzékenysége a külső ingerekre és allergiákra.

A túlzott higiénia eredményei között számos bőrirritáció észlelhető, amelyeknek nincs ideje, hogy megbirkózzanak az általunk létrehozott feltételekkel. Különböző bőrelváltozások jelennek meg, a bőr nagyon száraz lesz (ne feledje, hogy a balzsamok használata ördögi kört teremt - a bőr függősége a kémiai hidratálással).

Az antibakteriális és fertőtlenítőszerek túlzott használata különösen veszélyes a gyermekek számára, akiknek az immunrendszere még mindig tanul a mikrobák elleni küzdelemben. Az ilyen gyermek számára, aki állandóan „steril” körülmények között van, amikor otthon tisztátalan tisztaság uralkodik, a természeti környezettel való érintkezés (pl. Iskola vagy játszótér) tele lehet kiütésekkel, szem- és légzőrendszeri irritációval. Ezért ahelyett, hogy a baktériumok elleni küzdelemre összpontosítana, jobb, ha mérsékelten fejlődnek, és nem túl messzire mennek túlzott tisztasággal.

Hol van az arany?

Természetesen a fentiek nem azt jelentik, hogy a mai naptól kezdve csak heti folyadékszappan használatával kell zuhanyozni. E higiénikus őrület közepette meg kell találni az egyensúlyt, amely lehetővé teszi számunkra, hogy mind a tisztaságot, mind az egészséget, mind a jólétet vigyázzunk.

A ház tisztításához próbáljon meg ne használjon olyan erős fertőtlenítőszereket, amelyek allergiát vagy bőrproblémákat okozhatnak. Jobb, ha olyan természetes, környezetbarát termékeket használunk, amelyek nem károsítják a környezetet és a kezét. Például mustárpor lehet edények mosására, ecet tisztítására a sütő, hűtőszekrény, kávéfőző vagy citromsav fürdők, WC-k, vízforralók stb. Tisztítására.

A mindennapi ápoláshoz jobb, ha a test egyszerű öblítése vízzel történik, vegyi anyagok használata nélkül. Jobb, ha a géleket olyan ritkán használják, amennyire csak lehetséges, mivel a legtöbbjük nagymértékben kiszárítja a bőrt. A legjobb megoldás az lenne, ha a kémia teljesen felhagyna egy természetes testmosással, gyümölcsökkel, bogyókkal, kávéfőzőkkel stb. Az interneten sok receptet találhat saját kézzel készített eszközökkel a test természetes termékek tisztítására.

A mosás módja is fontos - próbáljon meg ne használjon kemény szivacsokat vagy bozótokat, mert feleslegesen megszakítják a bőr felső rétegeit, mikro-sérüléseket és vörösséget okozva.

Nagyon fontos, hogy a mosószer megfelelő pH-értékben legyen. A bőr különösen nem szereti a lúgot, mivel irritációt okozhat és károsíthatja a lipidréteget.

Korlátozza az aromás fürdő hab használatát hetente egyszer. A felesleges folyadék károsíthatja a bőr védőréteget, ami túlzott szárazsághoz vezethet.

Ne használjon több különböző készítményt (például tusfürdőt, krémet, erősítőszert) egyszerre. Mindegyik beléphet a véráramba és befolyásolhatja a szervezet hormonális egyensúlyát.

http://vse120.ru/often-wash.html

PolonSil.ru - szociális egészségügyi hálózat

Népszerű kiadványok

Legutóbbi megjegyzések

Ritkán vagy gyakran, és általában vékonyan mosni minden nap: a tudósok és a hétköznapi emberek véleménye

A 19. században (még nem is olyan régen, mint amilyennek látszott), még az európai királyi személyiségek is havonta csak néhányszor fürdöttek. A modern emberben az ilyen higiéniai normák rémületet okoznak. Éppen ellenkezőleg, úgy gondolja, rossz minden nap mosni? Mivel a napi zuhanyzás szinte minden otthonban normálvá vált. Ezt a kérdést részletesen meg fogjuk érteni.

Minden nap mosni kell? Előnyök és hátrányok

Az Egyesült Államokból, Izraelből és Németországból származó tudósok világszerte egy hangon mondják, hogy nem kell mosni minden nap. Így a legtöbb ember önmagától megkérdezi, hogy miért kell mosni minden nap, és meg kell kérdeznie, miért nem kell mosni. A tudósok nem gondolkodnak a kárról, okaik vannak.

1. Samponnal és szappannal hetente kétszer kell mosni. A tudósok úgy vélik, hogy a kémia jobb, ha nem a bántalmazást, és hogyan kell heti 2 alkalommal mosni, és minden nap zuhanyozhat, és moshat bizonyos helyeket, ahol gondoskodni kell.

2. Miért ártalmasak a gyakori fürdők és zuhanyzók? Mert megsértik a sav-bázis egyensúlyt, és ez viszont csökkenti az immunitást és megnyitja az utat a különböző bőrfertőzésekhez. Ezen kívül a modern embereknek hiányos a D-vitamin, amely a bőrön alakul ki, és a gyakori zuhanyzók és fürdők leöblítik. Ezért a válasz arra a kérdésre, hogy hányszor kell mosni, ez elég: meleg, de komolyan, zselével, szappannal és samponnal, hetente kétszer mossa le, gyakrabban értelmetlen, ahogy azt a tudósok úgy gondolják.

Nézd meg a hétköznapi emberek problémáját

A tudósok véleménye mellett, ami nagyon fontos és rendkívül értékes, a közönséges polgárok tapasztalata is van. Az utóbbi viszont inkább mindennapos mosást vagy szükség szerint mosni. Ez illegális? Nem, egyáltalán nem. Mert minden emberi test egyedülálló és egyéni megközelítést igényel. Például az olajos hajú embereknek több mint kétszer kell fizikailag mosniuk hajukat.

Hogyan és miért mosni minden nap?

Hogyan lehet az a személy, akinek nehéz terheléssel, szennyeződéssel és porral kapcsolatos munkája van?

 • Ha egy személy a munka miatt izzad, vagy szereti a nehéz sportos edzést, akkor nem kell minden nap szappant vagy más kémiai anyagot használni.
 • Csak zuhanyozhat, és különösen a szervezet szennyezett helyeit szappannal mossa.
 • Így egy személy minimálisra csökkenti a különböző higiéniai termékek hatását a testre, és megőrzi a szükséges D-vitamint.

Mit válasszunk a tudósok tanácsai és a tiszta test személyes szükséglete között? Valójában nem olyan nehéz kombinálni. A fogyasztónak azt kell tanácsolnia, hogy minél gyakrabban fürödjön és fürdjön, de kevesebb kémiai terméket használjon, amely nyilvánvalóan nem növeli az egészséget és az erőt.

http://polonsil.ru/blog/43679615430/next

Miért túlságosan gyakran egészségtelen a mosás

Irán déli részén a 80 éves Amu Haji (a képen) él, aki a világ legdurvább emberének címét kapta.

Haji 1954 óta nem mosott, és úgy tűnik, hogy jól érzi magát, bár csak a legszívesebb falusiak, akik néha hozzák az ételt, úgy döntenek, hogy kapcsolatba lépnek vele. A híres sáros élet egy elhagyatott pusztában, egy földes gödörben alszik, és lerövidíti a regrown szőrszálakat, csak tűzbe helyezve. Az öreg nem törődik a tisztasággal, és semmi sem marad szennyeződés, kivéve, ha önállóan leesik a testéből.

Nagyon kevés ember képes ilyen szélsőségességre, és a történelem mégis ismeretlen igazi slutset ismer. Például Beethoven nem fürdött, mondván, hogy a vízvezetékek mérgező ólomból készülnek. A mérgezés félelme olyan erős volt, hogy ruháit titokban kellett mosni.

IV. Francia Henry király annyira mosolygott és büdös volt, hogy amikor először találkozott vele, Maria Medici menyasszonya teljesen elárasztott és elveszett tudat.

Mao Zedong kijelentette: "A tigrisek soha nem mossák vagy fogmosják a fogukat." A nagyvezető csak beleegyezett abba, hogy a tea levelei megrágják a lélegzetét, és alkalmanként nedves törülközővel törölték magukat.

Hasonló kinyilatkoztatást látogatott meg Karl Marx. A kommunista ideológus hirtelen úgy döntött, hogy a tisztaság a polgári múlt emléke, és úgy döntött, hogy az élete hátralévő részét nem mossa. És még a bőrbetegségek sem befolyásolták a választását.

Honnan származik higiénia?

A világhírek számos kultúrája magában foglalja a kötelező ablúziókat, és annál inkább délre a hit eredeti forrásának hazája, annál nagyobb figyelmet fordítanak a rituális mosásra. A Korán azt mondja: "Allah szereti azokat, akik tisztán tartják" (2: 222) és azt is: "Ó, te hívők, amikor namaz-t csinálod, mossa meg az arcát és a kezét, beleértve a könyökét is, nedves kezeddel." és mossa meg a lábát, beleértve a bokáját (5: 6) és „Ha szennyezett, tisztítsa meg a testeit” (5: 6).

Európában a higiénia mindig sokkal könnyebb volt. A középkorban a túlzott tisztaság gyanúsnak tűnt: nem boszorkány, hiszen annyira próbálsz leöblíteni?

Vintage gravírozás "fürdő boszorkányok"

A tetveket Isten gyöngyévé nevezték. Az európai nemesség előnyben részesítette a pompa és a luxus tisztaságát. A selyemszövetből készült mesésen drága ruházat rendkívül igényes volt, mert a tetvek nem ültek a varratokban - kényelmetlenek voltak, nagyon csúszósak.

Kína, mint fő selyemgyártó, hatalmas nyereséget kapott az Európával folytatott kereskedelemben. A selyem ruházat segítette a nomádok vezetőit, valamint a mosás nagy ellenfeleit, hogy legalábbis valahogy fenntartsák a higiéniát. By the way, a nomádokról. A mongolok úgy vélték, hogy egy személy mosása egy folyóban bajba kerülhet, mint egy zivatar.

„Az európaiak illatos fűszernövényeket használtak a piszkos test szagának megakadályozására” - mondja Vladimir Novoselov, a biológiai tudományok professzora és jelöltje.

A középkori olasz regényben azt mondja: "Egy nő nem ér semmit, ha nem illik a csípős csuka." És sokkal később a híres Napóleon levél Josephine-hez jelent meg: "Ne mossa! Én megyek!"

Csak a XIX. Század közepén, Európában komolyan foglalkozott a lakosság személyes higiéniájával. A párizsi Michel Levy, az angol Edmund Parks művei megjelentek, mosogatásra, csak mosásra, boszorkányság és varázslatok nélkül.

„Oroszországban kezdetben teljesen eltérő volt a higiénia,” mondja Ekaterina Matantseva, egy természetes kozmetikát gyártó vállalat alkotója és vezérigazgatója.

Gőzfürdő kőfürdőben (miniatűr a 17. század kézzel írt könyvéből).

Tiszta bőr a vérszívó rovarok számára sokkal kevésbé vonzó, mint a piszkos. És az a tény, hogy az oroszok hetente legalább egyszer átmossák és párolták a testet, lehetővé tették a pestis és egyéb fertőző betegségek tömeges járványainak elkerülését, amelyek rendszeresen elpusztítják az európai városokat.

Sok természetes összetevő mosószer tulajdonságokkal rendelkezik. Agyag, szappan dió, szappangyökér vagy mustár, csalánkiütés - kívánt esetben az ősök maguk is tisztán tarthatják magukat. A pogányok észrevették, hogy a folyó vízében, mely felett rituális templomok találhatók, a ruhákat jobban leöblítették. Az áldozatok után az égetett állatok zsírja keveredett a hamuba. A folyóvíz habos lett, és itt került sor a „protoprikuchnye” -re.

„A kőris és a zsír a kálium szappant ad” - magyarázza Ekaterina Matantseva. A szappan tulajdonságai az alapul szolgáló olajoktól függenek. Délen a növényi olajokat főként használják - az olívaolaj lehetővé teszi, hogy egy nagyon szelíd ápoló szappant hozzon létre, a kókuszolaj jó hab tulajdonságokkal rendelkezik. Oroszországban kevés növény van, ahonnan kiváló minőségű szappant kaphat. Ha szappant készít a repce- vagy napraforgóolajból, akkor nagyon gyorsan elkeseredik, szappantartalmúvá válik, nem fog jól habozni és nem tisztítja meg jól. Ezért állati zsírokat használtunk a szappan készítéséhez, mint hústermelésből származó maradékot. A természetes szappan előállítása során idegen olajokat használunk.

A mai legismertebb "kulturális" mosószer az Aleppo szappan. 12 évszázadon át a szíriai Aleppói városban készül. Fő összetevői a finomítatlan olaj- és babérolajok. Ez híres enyhe tisztító és bőrápoló, valamint gyógyító tulajdonságai miatt - antiszeptikus, tonikus és gyógyító. A keresztesek elhozták Aleppo szappant Európába, de nem tudták megismerni az átvétel titkait. Eddig a legendás szappan 500 évnél idősebb gyárakban készül, a gyártók továbbadják a technológiát.

Az Aleppo szappan főzési szezonja november végén és december elején kezdődik és 2-2,5 hónapig tart. Az 5 tonnás kőtartályokban olívaolaj keveredik babérlevéllel, hozzáadott szódával, és egyes fajtákban - ciprusolaj és fahéj. A szappanokat egy hétnél hosszabb ideig főzzük, zöld szappan-tömeget kapnak, amelyet a padlón levő, speciálisan vékony papírra helyezett mélyedésbe öntünk. Amikor a szappan megkeményedik, rúdra vágjuk és legalább 9 hónapig szárad.

A legjobb szappan a zársebesség 1,5-3 év. A szárítás során a szappan felülete zöldről bézsre vagy barnare változik.

A szárított szappan finom zsetonokká zúzódik, és újra megolvad, hogy még több gyógyulást hozzanak létre, és végül öntjük a formákba.

Ha reggel szappant jött az ágyamba

A forradalom utáni zavar Oroszországban nem járult hozzá a háztartások tisztaságához és a polgárok higiéniájához. A helyzet orvoslása érdekében külön állami programot készített az oktatás tisztaságáról.

Artemy Khalatovnak küldött levelében Korney Chukovsky azt írta: „A„ Moidodyr ”tendenciája a kis emberek szenvedélyes vonzereje a tisztaságra, a mosásra. "Ez a tendencia megéri a többit. Ismerek több száz esetet, amikor a Moidodyr játszotta a Kisgyermekek Népbiztosságának szerepét."

A megújult mosogató, mint a Bronz Horseman, a leningrádi utcákon átfutó, szelíd fiút zaklatva, a tiszta kezek, fogak és fejek elleni küzdelem ideológiai jelképévé vált. A Narkomzdrav valóban kifejlesztett szabványokat mind a helyiségek egészségügyi kezelésére, mind a polgárok személyes higiéniájára. Az engedelmes szovjet nép meglátogatta a nyilvános fürdőket, figyelte a közös helyiségek tisztaságát, és vigyázott a ruháik és társaik tisztaságára. Az egyes családok mindennapi életében olyan alaposan letelepedett fehérítőpor és mosószappan, hogy még a szerkezetátalakítás során a szovjet hostessek is nagyon gyanúsak voltak az importált mosószerekre, mert nem rendelkeztek a szokásos fertőtlenítő szaggal, ezért nem voltak elég erősek a baktériumok leküzdésére.

„Obszesszív vágy az állandó mosásra az ablutománia” - mondja Elena Smirnova, a környezetvédő, a Gazdaságtudományi Ph.D., a World Wide Fund for Nature (WWF-Russia) szakértője. Mi az a "The Big Bang Theory", ami az "Aviator" - ban figyel. Mit mondhatnék, én magam szenved ennyire enyhe formában, természetesen. Ezeknek a rendellenességeknek a fő oka három. Az első pszichológiai. Amikor az elsöprő vágy, hogy leöblítsük, erős erővel, például erőszakkal jár együtt. A második ok társadalmi. Amikor a különleges tisztaság követelménye határozza meg a szakmát vagy a vallást. A harmadik ok biológiai. Amikor egy személy genetikailag örököl egy agyi betegséget vagy a szerotonin anyagcseréjét zavarja - egy neurotranszmitter, népszerűen a boldogság hormonjának nevezik. Még az átadott streptococcus fertőzés, azaz a torokfájás is ablutomaniához vezethet. Állandóan nehéz teljesen mosni magam ilyen szorongással, ezért nagyon gyakran mosom a kezem - lelassít engem.

Mosott mosatlan szerencsés

- A tisztaság törekvése nagyon elszállt - mondta Ekaterina Matantseva. - De a mérséklés itt is fontos, máskülönben a sárral együtt végül megnyerjük a saját mentességünket.

A bőr védőfunkciójának helyreállítása WC-szappannal történő mosás után körülbelül két napig tart. De gyakorlatilag nincs olyan dolog, hogy egy személy két napig nem mossa le. Naponta egyszer vagy kétszer mossuk szappannal. A kézmosásról és semmit nem mond. Tehát a test egyszerűen nem képes újra létrehozni a védő baktericid filmet, amely folyamatosan lemossa a szappant. Ezért van ilyen száraz bőrünk, ezért gyermekeink gyakran olyan betegek.

Amikor a gerontológusok a föld különböző területein tanulmányozták a hosszú élettartam jelenségét, nem találtak közös kritériumokat, amelyek jellemzik az emberek életmódját. Valóban, sokan magasan élnek a hegyekben, mások az alföldön; némelyiket iszik, mások nem; némelyiknek szex van, mások gyakorlatiasságot gyakorolnak; Néhány enni tenger gyümölcseit, mások többnyire tejet fogyasztanak; valaki húst eszik, mások táplálkoznak. És csak egy kritérium egybeesett: ezek az emberek nem mossák! Inkább ne használja vissza a mosást.

A szakértők a stresszelmélet alapján magyarázzák a sluts életképességét. A nap folyamán egy személyt sok stressz tényező befolyásol - érzelmi, tájékoztató, patogén. Ha valaki reggel mosószerrel teli zuhanyt, a szervezet azonnal felhasználja erőforrásait a védőfólia helyreállításához. Csökkent más adaptív képességeket, amelyeket például az ideges feszültségek eltávolítására lehetne fordítani. A bőrt érintetlen mikroflórát hagyva a személy megtartja a test belső erőforrásait. Az élet a társadalomban diktálja a szabályokat, amelyek nem teszik lehetővé az Amu Haji Iránból származó példájának követését, és egy kicsit az örömben. Mi marad nekünk?

- Természetesen meg kell mosni, de fanatizmus nélkül, - Ekaterina Matantseva nevet. - Egy friss napon frissítheti magát, szappan nélkül zuhanyozhat. A szokásos módon enyhe hatású természetes kozmetikumok alkalmazása, alacsony pH-érték mellett, gondoskodó összetevőkkel a készítményben. Sok olyan habzó szer van, amelyek helyettesíthetik az agresszív mosószereket. Például a cherimoya gyümölcskivonat jól habzik, néhány fehérje hab. Természetesen ezek az alapok drágábbak. Ezért a nagyvállalatok, amelyek fontos termékköltségek, a fogyasztók rendelkezésére állnak, természetes összetevőket nem használnak, és szappanot termelnek olcsó, felületaktív anyagokkal, amelyek kiszárítják a bőrt.

http://www.spletnik.ru/blogs/govoryat_chto/133039_pochemu-slishkom-chasto-mytsya-vredno-dlya-zdorovya

Miért kell mosni minden nap?

A vízkezelés gyakorisága tisztán személyes kérdés. Valaki nem tudja elképzelni a reggelét anélkül, hogy bátorítaná a lelket, és valaki talán csak hetente egyszer foglalkozik testének higiéniájával. Egyrészt a gyakori mosás károsítja a bőrt, másrészt a mások véleménye is fontos. Végül is kellemetlen, meg kell egyeznie, ha az Ön orrát egy buszon szállítja.

A zuhanyozás vagy a fürdő szokásos gyakorisága a gyermekkor óta eltelt szokástól függ. Ha a szülők tanítják a gyermeket, hogy naponta kétszer mossanak, akkor a legvalószínűbb, hogy a felnőtt életben is folytatja. És ha nem tanítják, akkor persze nehezebb. És ez nehezebb nem egy személynek, hanem azoknak, akik élnek vagy közel állnak hozzá. Ugyanakkor önmagad nem is irigysége a legszegényebbnek, mert az emberek elkerüli őt és nem akarnak vele kapcsolatba lépni.

A higiénia történetéből

De mindez már régen kezdődött? A középkorban a legtöbb ember számára a tisztaság luxusa elérhetetlen volt. Nem csoda - nincs vízvezeték, nincs szennyvíz, nem egészségügyi feltételek mindenhol és bűz. Ezért a betegek és a fertőzések, amelyek sok földet öltek meg a földön. De nem hiszem, hogy az akkori lakosság szenvedett a bűztől. A boszorkány gyermekkora óta mindenütt kíséri őket. Valószínűleg egyszerűen nem vették észre. Olyan, mint a dohányfüst szaga, amely a közelmúltban szinte minden közterületen volt jelen. Sokan nem tulajdonítottak neki semmilyen jelentőséget, különösen azok, akiknek a szülei otthon füstöltek.

Ellentétben az európaiakkal, akik nem szerették abban az időben a higiéniát, a szláv népek számára a test tisztasága mindig is fontos része volt mindennapi életüknek. Szinte minden családnak volt saját fürdője. Fürdő hiányában egy kályhát használtak a mosáshoz. A kemence belsejében a tűzhely után szétszórják a szalmát, felmászottak és pároltak. A fürdést hetente egyszer és a keresztény ünnepek előtt vették.

Azóta a mosási kultúra jelentősen megváltozott. Az emberiség egész történetében még soha nem fordítottak annyira figyelmet a testhigiénia. Vannak, akik úgy vélik, hogy a kozmetikumok és a higiéniai termékek gyártóinak trükkje. Meg kell mondani, hogy ez a feltételezés zajlik. A reklám azt mondja nekünk, hogy ha egy férfi nem használja a korpásodás sampont - nem fog látni emelkedést, és ha egy nő nem reggel zuhanyoz, akkor senki sem néz rá.

Milyen gyakran kell mosni?

A válasz az, hogy az egyetlen helyes válasz nem. A vízkezelések gyakorisága az emberi test környezetétől, életmódjától és jellemzőitől függ. A magas fizikai aktivitás és a nedves éghajlat a mosás gyakoriságát jelzi. De mondd meg, hogy minden nap meg kell mosni a Távol-Észak lakosát. Valószínűleg nevet az arcodon.

Egy másik kérdés: „hogyan kell mosni?”. Régebben hozzászokunk ahhoz, hogy speciális gél vagy szappan nélkül a mosás nem. Különben is, hogy a dörzsölje a testet. A tudósok azonban azt mondják, hogy a géleket és samponokat hetente egyszer vagy kétszer kell használni. Azt javasoljuk, hogy minden nap mossanak. Ehhez azonban nem szükséges higiéniai termékeket használni. Elég elég tiszta víz. Végtére is, a testünk nagy része a ruhák alatt rejtőzködik, és nem szennyeződik. Egy másik dolog, kéz és arc. Javasoljuk, hogy naponta többször mosson kezet szappannal, és naponta kétszer tisztítsa meg arcát: reggel faggyúmirigyekből, este sminkből és egyéb szennyeződésekből.

Tippek a fürdők számára

Zuhany - a leggyorsabb és legegyszerűbb vízkezelés. Ajánlott zuhanyozni legalább naponta egyszer. Reggel zuhanhat, erősít, aktiválja a szervezet energiatartalmát. Az esti zuhanyzó enyhíti a fáradtságot, ellazítja, elősegíti a nyugodt alvást. Ismét megjegyezzük, hogy ne használjon higiéniát minden zuhanyzónál. A szappannal vagy gélekkel csak a test bizonyos területeit tisztítsa meg, amelyek napi tisztítást igényelnek. A mosogatórongyot nem szabad használni három-négy naponta egyszer.

A higiéniai termékek kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a hidratáló tusfürdőket. A szappan általában kiszárítja a bőrt, amiből elkezd levenni.

A víz hőmérséklete szintén fontos szerepet játszik. A reggeli zuhany optimális hőmérséklete 34-35 ° С, esti zuhanyzóhoz - 38-40 ° С. Nem ajánlott túl meleg vizet használni. A legjobb, ha meleg vízben mosogatjuk, és hideg víz alatt fejezzük be. A hideg víz szűkíti a pórusokat, megvédi a bőrt a kiszáradástól, rugalmassá teszi és erősíti az ereket.

Nem számít, mennyire kellemes a zuhany, nem helyettesíti a fürdést. Csak a fürdőben igazán megtisztíthatja a testet, lazíthat, enyhítheti a stresszt, és sok örömet szerezhet.

A fürdőt hetente kétszer kell bevenni. A fürdőben lévő víz hőmérséklete attól függ, hogy milyen eredményt ér el.

 • A forró fürdő (40 ° C) elősegíti az anyagcserét és tágítja az ereket. A szívvel szembeni stressz elkerülése érdekében legfeljebb öt percet kell venni, miközben a víz nem merül fel.
 • A hőfürdő (37 ° C) segít enyhíteni a feszültséget, ellazul, nyugodtabbá teszi az alvást. A meleg fürdőben kb. 15 percig pihenhet.
 • A hideg fürdőket az immunrendszer erősítésére, az idegrendszeri és szív-érrendszer stimulálására, valamint a bőr tónusának javítására használják. A hideg fürdő hőmérséklete az edzés mértékétől függ. Mindenesetre tudnia kell, hogy amikor először hideg fürdőt vesz fel, a víz hőmérséklete nem lehet 25 ° C alatt. Minden további bevitelnél a hőmérsékletnek két fokos hidegebbé kell válnia.
  A hideg fürdők hatása nem függ az eljárás időtartamától. Éppen ellenkezőleg, annál kisebb a fürdőben, annál jobb az eredmény. A fürdés előtt elengedhetetlen, hogy több bemelegítő fizikai gyakorlatot végezzen. Az eljárás után ne álljon meg, jobb, ha futni vagy ugrani. Továbbá egy hideg fürdő után nem ajánlott egy órára menni. Hideg fürdő - az egyetlen a három fürdőből, reggel és este nem.

Szóval, drága moydodyry, ismételje meg újra az ablúziós rendszerét, és végezze el a szükséges módosításokat. Mossa jól, és ami a legfontosabb, élvezze!

http://my-power.info/personal-care/why-do-I-need-to-wash-every-day.html

Miért nem mossa meg minden nap?

Egy barátom bizonyítja, hogy heti párszor kell mosni, azt mondják, túl gyakran károsak. Ez igaz? Miért nem mossa meg minden nap, megszoktam?

Véleménye szerint a szappan és sampon használatával hetente kétszer kell mosni. A tudósok úgy vélik, hogy a kémia visszaélése elfogadhatatlan. De itt minden nap zuhanyozhat, különös figyelmet fordítva az ellátásra szoruló helyekre. A gyakori fürdők nem részesülnek előnyben. Ezek negatívan befolyásolják a sav-bázis egyensúlyt. Ennek eredményeként az immunitás csökken. Ettől kezdve a test különböző bőrfertőzésekhez nyitja meg a kapukat. Ezen túlmenően sok embernek jelenleg a D-vitaminnak a bőrön képződő katasztrofális hiánya van. Túl gyakori vízkezelések leöblítik. Ezért egy meleg, szappannal, samponnal, gélnel ellátott zuhany elegendő hetente kétszer. Gyakran - értelmetlen. Ez a tudósok véleménye.

Ráadásul a vízi eljárások gyakoriságáról a közönség állampolgárok véleménye. A tapasztalataik alapján. Az emberek gyakran úgy döntenek, hogy szükség szerint mosnak. Minden emberi test egyedülálló. Ezért, ha olajos típusú haj szükséges ahhoz, hogy a haját hetente kétszer mossuk. Az egyéni figyelem megérdemli az emberi tevékenység típusát. Vannak, akik sokat izzadnak a fizikai erőfeszítés vagy a nagy intenzitású erősítő edzés miatt. Ezért naponta kell zuhanyozni, de szappannal vagy más vegyszerekkel. Elég, ha különös figyelmet fordítunk a szennyezett helyekre. Ez minimalizálja a higiéniai termékeknek a testre gyakorolt ​​negatív hatását, miközben megtartja a D-vitamint. Ez a megközelítés pozitív hatással lesz az emberi egészségre.

Természetesen mindenkinek joga van arra, hogy minél többet mosson. A lényeg az, hogy szisztematikusan fenntartsuk a szükséges higiéniai szintet. A szokásos fogyasztóknak ajánlatos úszni és mosni, ahogy azt szeretnék. Azonban túl gyakran alkalmazzák a vegyi anyagok a víz eljárások nem éri meg. Végül is nyilvánvalóan nem fognak erőt vagy egészséget adni. De a vízkezelések, azaz a szokásos vagy kontrasztos zuhanyok pozitív hatással lesznek a test állapotára és az általános egészségre. Ezért rendszeres fogadásuk nem árt senkit.

http://menportal.info/faq/pochemu-nelzya-mytsya-kazhdyy-den

Moydodyr, tévedsz

A válasz arra a kérdésre, hogy a modern személynek milyen gyakran kell mosnia magát, úgy tűnik, mindenki számára nyilvánvaló. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a mindennapos és nem csak egyszeri mosás szokása nem nyilvánvaló szükséglet következménye, hanem inkább a társadalmi nyomás tisztelete. "Lenta.ru" tanulmányozta a szakértők véleményét, és ugyanakkor megtudta, hogyan változik az idő múlásával a vízfolyások rituáléja.

A tiszta nem csak jó, de rossz

„A napi vízfolyások elképzelése csak az elmúlt 50-60 évben gyökerezik, a fürdők és zuhanyzók elterjedése külön apartmanokban. És bizonyos társadalmi nyomás alatt, és nem az objektív szükségesség alapján. Mindenki jó szagot akar, de a kellemetlen szag csak a hónaljok és az ágyékrészek verejtékmirigyéből származhat. Ez nem az egész test ”- mondja Stephen Shumak Dermatológia professzor. Úgy véli, hogy van értelme, hogy szükség szerint bemegy a zuhanyba, nem pedig egy ütemterv szerint.

Shumak arra is figyelmeztetett, hogy a napi forró zuhany több kárt okozhat, mint a jó: „A mosás túl gyakran kiszárítja a bőrt - a test által az epidermisz védelmére termelt természetes zsírok lemosásra kerülnek. A bőrsejtek érzékenyebbek a baktériumokra és a vírusokra. Viszketés, hámlás, amely ezt követően megfelelő gondozás nélkül autoimmun betegségekké alakul, mint az ekcéma.

A túl gyakori vízkezelések a haj gyengébbé és szárazabbá válnak.

Az idők jelei

Míg a szakértők azt állítják, hogy milyen gyakran érdemes mosni, a fürdő hagyományai maguk is elkerülhetetlenül megváltoznak. Ez valójában a szemünk előtt történik, de nem mindig észrevehető, mert ki, szívvel, van ideje meggondolni?

Például a Manchester, Edinburgh, Lancaster és Southampton egyetemek kutatói több mint 1800 embert vizsgáltak meg, és rájöttek, hogy mindössze 10 ember közül minden nap fürdik, míg a többiek zuhanyzót kedvelnek. A kortársaink 90 százaléka vagy nem a testápoló szerelmeseinek, vagy a fürdőnek lehetőséget nyújt arra, hogy áztassa és lazítson, és ne tisztítási eljárásként.

Nos, a polgárok csak 29 százaléka használ mosogatószert: az aktív dörzsölés divatja fokozatosan romlik.

Hol van az arany

A bőr típusától függően, az orvosok tanácsot adhatnak Önnek, hogy kevésbé gyakori vagy gyakrabban vegyen zuhanyzót. De mi van, ha felkérik, hogy nevezzen egy „helyes” számú vizes eljárást hetente, ami mindenki számára egyetemes?

A virológia professzora, John Oxford például úgy véli, hogy „ha egy személy rendszeresen megmossa a kezét és a bensőséges területeit, nem kell napi zuhanyozni - elegendő, ha minden második nap vízkezelést végeznek.”

Shumak professzor még liberálisabb: hiszen úgy véli, hogy szükség szerint mosni kell, ami mindenki számára eltérő, nem csak naponta mosni magát "a gépen" anélkül, hogy szükség lenne rá.

Természetesen a különböző országokban a tisztaság hagyományai. Például az ausztrálok 29 százaléka naponta kétszer mossa, további kilenc százalék nem túl lusta a zuhanyozáshoz és a harmadik alkalommal egy nap alatt. Kínában a lakosság fele csak hetente kétszer mossa.

Svédországban a nők több mint fele nem vesz napi zuhanyokat. Az Egyesült Királyságban a polgárok majdnem háromnegyede minden nap tisztítja a tollakat.

Általában a szakértők biztosak abban, hogy mindannyian hiperhisztoplasztikába fogunk menni.

Környezeti szempont

Dr. Alison Brown a Manchester Egyetemen úgy véli, hogy ha a napi mosás elképzelése folytatja diadalmas menetét a világban, az ökoszisztémára gyakorolt ​​következmények nagyon észrevehetőek és messze nem lesznek pozitívak.

A vízfogyasztás korlátozásának problémája most aggódik sok vízvezeték-gyártó cégnél: például megvásárolhatja az öntözést szabályozó fúvókákat (a nyomás ugyanaz, de a fúvókák vékonyabbak). A látványos újdonságok szerelmesei számára ez az okostelefon által vezérelt Hydrao zuhany.

Megváltoztatja a háttérvilágítás színét, amikor túl sok vizet tölt (ami „túl sok”, személyre szabottan testre szabhatja).

http://lenta.ru/articles/2016/01/26/shower/

Gyakori testmosás okozta betegségek.

Gyakran az emberek arra kényszerülnek, hogy poros munkát végezzenek: mechanikát, bányászokat vagy építőket. A modern munkakörülmények közé tartoznak a tiszta irodák, szükség esetén a overallok kiadása, az emberek autóval dolgoznak, vagy tömegközlekedést használnak, így nincs szükség a fürdőszobában mosásra minden nap.

A világ minden tájáról származó bőrgyógyászok aktívan harcolnak az úgynevezett túlzott tisztítással, függetlenül attól, hogy milyen paradox módon hangzik. Ennek oka nem az, hogy sok időt vagy pénzt igényel a személyes higiéniai termékekhez, az egész test gyakori mosása káros, és kellemetlen következményekkel jár.

Káros vagy hasznos napi zuhany?

A brit tudósok kísérleteket végeztek, aminek eredményeként bebizonyosodott, hogy nem szükséges minden nap teljesen lemosni, mivel veszélyes az emberi testre.

Ha nincs lehetősége a fürdőszobában heti 2-3 alkalommal mosni, emlékezzen néhány szabályra, hogy minimálisra csökkentsék a szervezetet. Figyeljen a hőmérsékletre - nyáron hideg vízzel mossa meg a testét, és télen a hideg ellenére nem szabad forró víz alatt mosni. A bőr kiszáradásán túl allergiás is lehet a forró vízre. Próbáljon kevesebb higiéniai terméket használni: folyékony szappan, zselék vagy krémek a zuhanyhoz.

A gyógynövényeket például mossuk le, mint például egy húr, körömvirág vagy kamilla, amelyek híresek a fiatalító, megnyugtató és nyugtató hatásuk miatt.

Nehéz azonban megváltoztatni a napi rutint és a régi szokásokat, de érdemes ezt megtenni. Ennek eredményeként megkapja a test szépségét és egészségét, valamint vonzó és virágzó bőrt.

Bármely lány úgy gondolja, hogy haja névjegye. De mit tegyek, ha mostanában észrevetted, hogy a fürtök nagyon gyorsan zsírsá válnak? A legtöbb ember, aki hasonló problémát tapasztal, egyre többet kezd mosni. De nem annyira rossz a hajunk, hogy olyan gyakran mossanak?

Headwash szabályok

Először is érdemes megjegyezni, hogy nincs optimális időintervallum a fej két mosása között. Mindez a haj típusától függ. Például, ha normál haja van, akkor ötször gyakrabban mossa le őket, és nem éri meg.

Ha egy száraz típusú göndör tulajdonosa, a fejed mosásának gyakorisága nem lehet kevesebb, mint hetente egyszer.

És még egy dolog: nagyon gyakran a száraz haj típusának tulajdonosai a fejük mosásával gyakran megpróbálnak megszabadulni a viszketéstől. De sajnos, így csak súlyosbítja a helyzetet.

Ennek oka az, hogy minden sampon kicsit kiszárad a bőrt. És az ilyen szárítás gyakoribb alkalmazása jelentősen megnő. Ezért szükséges, hogy az ilyen problémát ne a fej gyakori mosásával, hanem speciális kozmetikával kezeljék.

De azok a lányok, akiknek zsíros hajuk van, gyakrabban kell mosniuk, mint mindenki más. Ebben az esetben az optimális mosási gyakoriság 2-3 nap. Ebben az esetben jól nézhet ki anélkül, hogy sok kárt okozna a hajának.

Sajnos a kérdésre adott egyértelmű válasz: „Nem tudom-e mosni a hajam minden nap?” Nem. Egyes szakértők általában azt ajánlják, hogy minimálisra csökkentsék a különböző vízkezelési eljárások alkalmazását, mivel a kémia, amely még a közönséges vízben is jelen van, nagyon káros az egészségre.

De véleményem szerint egy ilyen megközelítés nem igazán bizonyítja a saját egészségének gondozását, hanem az elhanyagolásról.

Ugyanakkor lehetetlenné válik, hogy a különböző samponok túlzott használatából fakadóan kímélje a haj egészségét. Az ideális megoldás ebben a helyzetben, mint mindig, valahol középen lesz.

Miért nem lehet mosni a haját minden nap

Ennek a korlátozásnak a fő oka az, hogy minden sampon, még a szelídebb is, biztosan elpusztítja a fürtök védelmét, amelyet az egyes hajok zsírrétege képvisel. És itt van a jelenség: minél szorgalmasabban próbálsz megszabadulni ebből a zsírbevonatból, annál jobban válik minden alkalommal.

Valószínűleg szinte minden kövérgöndör tulajdonos észrevette, hogy ha a haját minden héten több hétig mossuk, akkor esténként semmi sem marad a szép és tiszta hajstílusból. De érdemes kis vágyat tenni, és legalább két naponta elkezdeni mosni a haját, és egy idő után észreveszed, hogy este a haj feje nem olyan rosszul néz ki.

Ezen túlmenően, ha a haját minden nap mosni kezd, akkor minden nap hajszárítót kell használnia. És ez minden bizonnyal negatívan befolyásolja a megjelenését. És ki akarja válni a törékeny és gyenge haj "boldog" tulajdonosává?

Miért nő a haj túl gyorsan: a fő okok

Mielőtt a megfelelő ellátásra gondolnánk, meg kell értenie a túlzott zsír minden lehetséges okát.

Ezek a következők:

 • Vitaminok hiánya. A fejbőr alatt lévő felesleges faggyú jel lehet a szervezetünk számára az elégtelen tápanyagokról. És ebben az esetben az első dolog, amire szüksége van a diéta felülvizsgálatához;
 • Nincs elég folyadék a szervezetben. Ne felejtsük el naponta legalább két liter italt inni, mert nemcsak a bőrt, hanem a hajat is hidratálni kell;
 • A fürtök helytelen ellátása. Még akkor is, ha a fejét három naponta mossuk, és a fejed még zsíros, valószínűleg figyelned kell a mosás módjára. A víz nem lehet túl meleg vagy túl hideg. Nem szabad a sampont a gyökerekbe dörzsölni minden erejével, akkor a legjobb lenne, ha a rendszeres mosást tiszta bőrmasszával kombinálná;
 • A nem megfelelő stílustermékek használata. Ha minden nap kis lakkot permetez, a második nap végére a haja piszkos vontatásnak tűnik. Tehát ne használjon feleslegesen a stílusos eszközöket, nem minden nap, amikor bármilyen eseményre megy.

Emellett ne felejtsük el a különböző fürtök tápláló maszkjait. Végtére is, minden hajunk gondos ellátást igényel. Az ideális megoldás egy gondosan kiválasztott maszk az Ön típusához, amelyet hetente egyszer kell alkalmazni.

Minden nap meg kell mosni a hajait: mit kell tennie

Nos, már leírtuk a napi fejmosásra való átállás minden negatív aspektusát, de mit kell tennünk, ha a tényt követően olvassa el a cikkünket. Mi van, ha már nem tudsz megbirkózni a folyamatosan zsíros hajjal? Ebben az esetben csak egy dolgot kívánunk - türelmet!

Elvégre azért, mert a haj visszatér a normálishoz, sok időt és erőfeszítést kell költenie. Először is, hirtelen abbahagyja a hajmosását minden nap. Természetesen ebben az esetben egy piszkos fejjel kell járnod, de a hajod csak gyönyörűnek tűnik.

Az elkezdéshez próbáljon minden második napban "fejmosást" végrehajtani! By the way, a legjobb, ha hasonló rehabilitációs tanfolyamot indítunk télen, mivel a sapka alatt a legegyszerűbb elrejteni az először zajló rendetlenséget. Idővel lassan növelje a szünetet két napról háromra vagy négyre.

Figyelem! Elég sok forrás az interneten azt sugallja, hogy egy hónapig nem mossa le a hajait, hogy a fürtök gyorsan leálljanak. Ez a lehetőség azonban teljesen elfogadhatatlan.

Először is, ha nem mosson egy hónapot, akkor tetszést kaphatsz „szép” bónuszként gyakorlatilag nem zsíros hajra. Másodszor, még akkor is, ha nem félsz ezekről az aranyos kis rovarokról, akkor a házból egy ilyen formában való elhagyás egyszerűen méltatlan. Ezért tegyünk anélkül, hogy szélsőséges típusok megszabadulnának a fürtök túlságosan gyakran történő mosására.

Most, hogy konkrétabb módon megszabaduljon a felesleges zsírtól. Először is figyelni kell a sampon minőségére. Ha hosszú ideig nem talál megfelelő göndörgő terméket, akkor érdemes lehet saját sampont készíteni.

Ehhez meg kell vásárolnia a sampon speciális szappan alapját. Alkalmas és a szokásos baba sampon. A szerszámban adjunk hozzá néhány csepp illóolajat, amit szeretsz, és egy gyenge kamilla vagy menta főzetét. Ezt a sampont a szokásos módon használhatja.

Ha állandóan balzsamot használ, akkor helyettesítheti a szokásos almaborecetet. Ennek az otthoni jogorvoslatnak az az előnye, hogy nincs olyan film, amely a balzsam alkalmazása után borítja az összes hajat, ami hozzájárul a gyors szennyezéshez. Ezen kívül az ecet nem súlyozza a fürtöket, ami nem csak pozitív hatással van a megjelenésére.

Amint láthatjuk, a haj minden nap mosása még mindig káros, és van elég módja annak, hogy megszabaduljon az ilyen szokásoktól.

A lényeg, hogy nem számíthatunk gyors eredményre, mert a fürtöknek kevés időre van szükség ahhoz, hogy hozzászokjon az új életmódhoz. Tehát légy türelmes, és elrendelheti a haját!

Ismert, hogy a zuhanyozás naponta többször, vagy egy nagyon agresszív szappan vagy gél alkalmazása, amely megváltoztatja a bőr normál savasságát, a bőrbetegségek kialakulásához vezethet. A kozmetológiai szakértők nem javasolják olyan gélek és szappanok használatát, amelyek pH-ja 5,5-nél magasabb. Károsítják a bőrt, elpusztítják a hidrolipid réteget.

Az a szokás, hogy kétségtelenül zuhanyozni kezdett, szilárdan belépett az életünkbe, hogy reggel felébredjen, vagy éppen ellenkezőleg, pihenjen az esti órákban, és élvezze a víz tisztító hatását. Gélek, szappanok és szivacsok használata általában 5-10 percig tart. A személyi higiénia szabályai, a tisztaság és a testi kényelem szokása - ezek az oka annak, hogy eljuttatnak minket a zuhanyba. Hol van a higiénia és a "szuperhigiénia" közötti határ? És mi történik, ha túlzásba hozza? Vannak-e kockázatok az egészségre? A családi orvoslás és a bőrgyógyászat szakemberei igenlő választ adnak erre a kérdésre. A gyakori testmosás és / vagy nem megfelelő termékek használata jelentős kárt okozhat a bőrünknek.

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, a legszélesebb. Továbbá? Ez az első akadály, amely megvéd minket a környezetben élő káros mikroorganizmusoktól, valamint a különböző tárgyakkal való érintkezéstől és az esetleges károsodástól.

A bőr egyik összetevője a felületi lipid réteg? egyfajta "kabát". Zsírokból, vízből és egyéb elemekből áll, amelyek segítik a vizet a bőrben tartani. Funkcióinak végrehajtásához a bőrt jól hidratálni kell. Kedves olvasóink, ha ezt a cikket nem az Orvostudományi Nagykövetség honlapján olvasod, akkor illegálisan kölcsönzik. A lipid réteg természetes módon védi, de nagyon kevesen tudnak róla, és gyakran nem rendelkezik a szükséges és megfelelő gondossággal.

A bőr felszínén normál körülmények között szinte állandó savasságot tartunk fenn, amelynek pH-ja körülbelül 5,5. Pontosan ez megakadályozza, hogy a baktériumok, baktériumok, vírusok és más mikroorganizmusok könnyen behatoljanak a bőrbe és fejlődjenek benne. Nagyon fontos, hogy egy személy ne zavarja a bőr természetes savasságát. Amikor ez megtörténik, a bőr védtelen lesz a külső mikrobiális hatások ellen, és ez? nem túlzás vagy ritka eset.

Az a szokás, hogy naponta többször zuhanyzunk, vagy nagyon lúgos géleket használunk a test mosásához, a védőbevonat elvékonyodása és a bőrben lévő patológiás folyamatok kialakulása, amelyek jól ismertek a családi orvosok szakemberei számára.

A bőrgyógyászat és a kozmetológia szerint bőrünk készen áll arra, hogy naponta csak egy zuhanyzatot tudjon elviselni. Ha ez gyakrabban történik, és nem csak szappan nélküli vízzel, akkor a bőr túlzott szárazsága és károsodása alakul ki, melyet bőrbetegségek előfordulnak: a túlzott higiénia okozta betegségeket.

Először is, az ilyen helyzeteket az atópiás dermatitis és az ekcéma megjelenése jellemzi. Ez a lakosság 10% -ában fordul elő, ebből leggyakrabban a gyermekeknél. Amikor ez a betegség bekövetkezik, a bőr zsírvédelme már nem létezik, és intenzíven elveszíti a vizet, ami a bőr extrém szárazságához vezet. Ennek eredménye a viszketés, a bizsergés, a bőr karcolása, a gyulladás fókuszában bekövetkező bőrpír. A betegség krónikus jellegű, javítja a gyógyszert és az orvosi beavatkozást végző betegségét.

A bőr szokásos savasságának elvesztése miatt gyakran felmerülő probléma a fertőzések által okozott vereség. A bőr különböző fertőző kórokozók támadásának áldozata lesz.

Erre példa lehet versicolor versicolor, fehér foltok és a hát és a karok bőrén lecsökkent pigmentáció.

A sérült hidrolipidrétegű bőr érzékenyebbé válik, és gyakori allergiás reakciók lépnek fel. Általában ebben az esetben allergia jelentkezik a gélek és szappanok alkotórészeire. Néha atópiás dermatitist és versicolor-ot kombinálnak. Az ilyen megfosztás tipikus oka az, hogy klórral töltött úszómedencéket használnak, károsítják a lipidréteget és a bőr védelmet nyújtanak a fertőzések ellen.

Tudtad, hogy ha túl gyakran mossuk, nagy kárt okozhat az egészségednek? És ez a kifejezés a "testmosás - nem él sokáig" sok igazságot? Annak ellenére, hogy a napi önellátás a legoptimálisabb, a test tisztaságának túlzott ellenőrzése károsíthatja az egészséget.

A higiénia az alapja! Minden oldalról folyamatosan bombázzuk testünk vagy otthonunk intenzív és összetett gondozását. Folyamatosan innovatívabb és kifinomultabb balzsamok, krémek, krémek, krémek és antibakteriális szappanok jelennek meg folyamatosan a piacon. Nehéz ezt a sokféleséget ellenállni - bűn nem próbálkozni! Sőt, mindegyiket úgy tervezték, hogy szépséget és gondozást nyújtson nekünk. De nem túlzás?

Miért rossz a mosás gyakran?

Számos testápoló termék használata, a túlzottan steril környezethez, melyet különféle vegyi anyagok felhasználásával hozunk létre, a bőr védelmi funkcióinak megsértéséhez vezet. Ennek eredménye a test fokozott érzékenysége a külső ingerekre és allergiákra.

A túlzott higiénia eredményei között számos bőrirritáció észlelhető, amelyeknek nincs ideje, hogy megbirkózzanak az általunk létrehozott feltételekkel. Különböző bőrelváltozások jelennek meg, a bőr nagyon száraz lesz (ne feledje, hogy a balzsamok használata ördögi kört teremt - a bőr függősége a kémiai hidratálással).

Az antibakteriális és fertőtlenítőszerek túlzott használata különösen veszélyes a gyermekek számára, akiknek az immunrendszere még mindig tanul a mikrobák elleni küzdelemben. Az ilyen gyermek számára, aki állandóan „steril” körülmények között van, amikor otthon tisztátalan tisztaság uralkodik, a természeti környezettel való érintkezés (pl. Iskola vagy játszótér) tele lehet kiütésekkel, szem- és légzőrendszeri irritációval. Ezért ahelyett, hogy a baktériumok elleni küzdelemre összpontosítana, jobb, ha mérsékelten fejlődnek, és nem túl messzire mennek túlzott tisztasággal.

Hol van az arany?

Természetesen a fentiek nem azt jelentik, hogy a mai naptól kezdve csak heti folyadékszappan használatával kell zuhanyozni. E higiénikus őrület közepette meg kell találni az egyensúlyt, amely lehetővé teszi számunkra, hogy mind a tisztaságot, mind az egészséget, mind a jólétet vigyázzunk.

A ház tisztításához próbáljon meg ne használjon olyan erős fertőtlenítőszereket, amelyek allergiát vagy bőrproblémákat okozhatnak. Jobb, ha olyan természetes, környezetbarát termékeket használunk, amelyek nem károsítják a környezetet és a kezét. Például mustárpor lehet edények mosására, ecet tisztítására a sütő, hűtőszekrény, kávéfőző vagy citromsav fürdők, WC-k, vízforralók stb. Tisztítására.

A mindennapi ápoláshoz jobb, ha a test egyszerű öblítése vízzel történik, vegyi anyagok használata nélkül. Jobb, ha a géleket olyan ritkán használják, amennyire csak lehetséges, mivel a legtöbbjük nagymértékben kiszárítja a bőrt. A legjobb megoldás az lenne, ha a kémia teljesen felhagyna egy természetes testmosással, gyümölcsökkel, bogyókkal, kávéfőzőkkel stb. Az interneten sok receptet találhat saját kézzel készített eszközökkel a test természetes termékek tisztítására.

A mosás módja is fontos - próbáljon meg ne használjon kemény szivacsokat vagy bozótokat, mert feleslegesen megszakítják a bőr felső rétegeit, mikro-sérüléseket és vörösséget okozva.

Nagyon fontos, hogy a mosószer megfelelő pH-értékben legyen. A bőr különösen nem szereti a lúgot, mivel irritációt okozhat és károsíthatja a lipidréteget.

Korlátozza az aromás fürdő hab használatát hetente egyszer. A felesleges folyadék károsíthatja a bőr védőréteget, ami túlzott szárazsághoz vezethet.

Ne használjon több különböző készítményt (például tusfürdőt, krémet, erősítőszert) egyszerre. Mindegyik beléphet a véráramba és befolyásolhatja a szervezet hormonális egyensúlyát.

Én vagyok a zsíros haj tulajdonosa, így a fejem gyakori mosása már rutin. A fejem minden második nap. Van festetlen rövid haj, frufru. Ezután először a haj szennyezését adja ki. Néhányan „jégcsapokat” ragadnak össze a homlokomon, és elrontom a hangulatomat.

Főként samponokat használnak a különböző márkájú haj minden típusához. Hosszú használt samponok Willows Roshe. Aztán úgy döntöttem, hogy barátom, a Hair Vital ajánlása alapján megváltoztatom a zsíros hajra készült sampont.

230,2 rubelt gyógyszertárban vettem. A sampon műanyag palackban van, szorosan csavarozott 200 ml-es kupakkal. A csomagolás szép és diszkrét. A sampon gyöngy színe és szokatlan szaga van.

Konzisztencia sampon közepes sűrűségű.

A Hair Vital egy terápiás és megelőző kozmetikumok előállítása.

A sampon fő összetevői a komló és a kamélia kivonatok.

De ne felejtsük el a szulfátokat is, amelyek szintén benne vannak. Természetesen elmondható, hogy számuk nem olyan nagy, hogy károsítsa az egészséget, de ahogy azt mondják, a víz egy kőből viselkedik. A szulfát samponok folyamatos használata hajszálakat okozhat (száraz bőr, hajhullás és törékeny haj).

Általában figyelmet fordítok a kompozícióra, és itt támaszkodtam ajánlásokra és sietett. Talán valaki nem zavarja ezt, így kihagyhatja a fent említetteket a füleken. Ez mindenki üzlete.

Mi a helyzet az eredménnyel.

 • Ezt tettem. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a sampon jól habzik, könnyen felvettem a hajamre, körülbelül egy percig masszírozta a fejbőrt, majd leöblítette. Könnyen mossa le.
 • Mosás után a haj tisztanak és lágynak tűnt, jól fésült. A haj ragyogott.
 • Nem vettem észre semmilyen szuper kötetet. A haja kissé felemelkedett.
 • A korpásodásról nem tudok semmit mondani, mert nincs rá.
 • Ami a viszketés csökkentését illeti, nem voltam korábban. De az első alkalmazási hét után a fejem időnként megkarcolódott, majd minden elment, és nem zavarta.
 • Azt kell mondanom, hogy a hajam kevésbé zsíros lett. Bangkokban látom. De a frissesség nem elég. A második napon eltűnik. Mivel a hajam rövid, akkor a fejem minden második nap. És ha hosszú voltál, megfeszítheted őket, és nyugodtan átmennek egy másik napon.

Mosás után. A második nap végéig.

a mosás a mosás után sima és fényes;

enyhén csökkenti az olajos hajot.

mínusz szulfátokat tartalmaz.

Általában egy jó sampon. Soknak fog megfelelni. De sampont szeretnék találni, természetes összetevőkkel.

http://lovesto.ru/the-change-of-style/diseases-from-frequent-body-washing.html