logo

Hogyan kezeljük a rózsaszín zostert az emberben: gyógyszerek és népi jogorvoslatok

A rózsaszín zuzmó (pitiriaz, valamint a zuzmó Ziber) egy gyakori bőrbetegség, amely hideg, vírusos megbetegedés után egy személyt érint, egy gyengített immunrendszer következtében. A nők gyakoribbak, mint a férfiak. A gyermekeket leggyakrabban 5-12 év közötti versicolor diagnosztizálják.

Egy betegség egy esetét követően egy személynek rezisztens testrezisztenciát kell kialakítania e betegség ellen, de a visszaesések is lehetségesek. A rózsaszín zuzmó ismét megtörténhet, különösen akkor, ha a test védekezése csökken. Egyes szakértők azt állítják, hogy egy hónap vagy két hónap alatt a betegség önmagában beavatkozás nélkül eltűnik. De ez nem várhat. Szükséges, hogy forduljon orvoshoz és tegyen lépéseket.

Mi az?

Rózsaszín zuzmó - vírusos fertőző-allergiás bőrbetegség. Ez rózsaszín pöttyös kiütésként jelentkezik, és az immunrendszerrel gyengült embereknél jelentkezik. Ez a bőrbetegség fertőzésnek tekinthető, de nem kerül továbbításra személyről, és az orvos negatív, ha fertőző vagy megfosztja.

okai

Annak ellenére, hogy a mai napig nincsenek pontos adatok a rózsaszín zuzmó okozójáról, sok szakértő hajlamos arra gondolni, hogy a betegség oka a hetedik típusú herpeszvírus.

Ugyanakkor a betegség meggyengült immunitású személyeknél alakulhat ki, terhesség alatt, hypothermia és korábban átültetett légúti fertőzések után. A tudomány nem ismeri a pontos átviteli utat, de feltételezhető, hogy a levegőben lévő cseppek továbbítják. A szakértők szerint a zuzmó rózsaszín a háztartási tárgyakon (fésűk, törölközők stb.) Is átvihető.

A kezelés után a személy erős immunitást szerez.

A rózsaszín zuzmó tünetei

Emberben a betegség kezdődik (általában a háttérben vagy hamarosan a hideg után), a testen megjelenő, 2 cm-es vagy annál nagyobb átmérőjű, nagy, kerek, rózsaszín színű folt megjelenésével (az úgynevezett anyai plakk), amelynek középső része fokozatosan sárgás árnyalatú, zsugorodik és kezdődik kissé leválik.

Jellemzően, néhány nappal az anyai lepedék megjelenése után több, 0,5-1 cm átmérőjű, ovális rózsaszín folt látható a Langer vonala mentén a törzs és a végtagok bőrén. Fokozatosan, a foltok közepén, alig észrevehető száraz hajtogatású mérlegek jelennek meg, és a periféria mentén - a skála széle mentes széle.

Sok beteg nem konzultál dermatológussal és önállóan megállapítja a zuzmó rózsaszín diagnózisát a leírás és a fotó szerint, mivel a megjelenő foltok rózsaszín árnyalatúak. A zuzmók egyéb típusai is csak egy ponttal kezdődnek, és különböző árnyalatúak a rózsaszín és a vörös. Különösen zavaros, pikkelyes (színes, többszínű zuzmó) rózsaszínű. Ön nem képes önállóan kezelni a bőrbetegségeket, forduljon szakemberhez, megállapítja a helyes diagnózist és előírja a kezelést.

Rózsaszín zuzmó néz ki: fotó

Az alábbi kép azt mutatja, hogy a betegség hogyan jelentkezik felnőttkorban.

diagnosztika

Az „anyai” plakk és a kiütés nagyon könnyen diagnosztizálható az orvosnak a beteg vizsgálatakor. Néha nehéz lehet a rózsaszín zuzmó diagnosztizálása, mivel a kiütés hasonló lehet az ekcémához, rubeola vagy kanyaróhoz. A diagnózis tisztázásához még mindig vérvizsgálatnak kell lennie. Ez azért ajánlott, mert a kiütés a szifilisz megnyilvánulása lehet.

Rózsaszín zuzmó kezelése emberben

Egy személy diagnosztizálása és diagnosztizálása után felmerül a kérdés: hogyan kezeljük a rózsaszín zuzmót. A bőrbetegség terápiáját végzik:

 • Farmakológiai szerek: kenőcsök, krémek, oldatok, tabletták;
 • Népi receptek;
 • Speciális orvosi táplálkozás.

Gyakran előfordul, hogy a zuzmó kezelése egy személyben krémes készítményekkel történik. Helyileg hatnak az érintett bőrre, eltávolítják a viszketést és nem károsítják a belső szerveket.

A kenőcsök és oldatok leírása és neve, rózsaszín deprive krémek:

 1. Acyclovir kenőcs (Zovirax). A gyógyszer az acyclovir anyagán alapul. Ez a vírusellenes gyógyszer a Gieber-betegség okozójain gén szinten hat, megzavarja létfontosságú aktivitását. A krémet tartalmazó gyógyszeres formát naponta többször vatták fel és a bőröndet egy vattapálcával alkalmazzák. A kezelések közötti idő 4 óra. A bőrbetegség kezelésének maximális időtartama legfeljebb 10 nap.
 2. Sinaflana. A helyi alkalmazásra szolgáló gyulladáscsökkentő szer megakadályozza a neutrofilek felhalmozódását a bőr érintett területére rózsaszín zuzmóval. A kábítószert 2 év alatti gyermekek számára használják. A terápia legfeljebb 1 hétig tart. Szükség esetén egy második kurzust hajtanak végre, hogy a Gibert-kór teljesen kiürítse a kiütést. Ellenjavallatok: a keringési rendszer betegségei, a terhesség és a szoptatás.
 3. Flutsinar. A rózsaszín zuzmó kezelésére a Zhiber külső felhasználásra szánt gyógyszert használ. Ezek glükokortikoszteroidokon alapulnak. A farmakológiai hatás blokkolja a hisztamin vegyületeket és megakadályozza az allergiás bőrreakciók kialakulását. A rózsaszín zuzmó kezelésére naponta 3-4 alkalommal alkalmazzon kenőcsöt. A kezelés során a bőr színe kiegyenlítődik, a hámlás eltűnik.
 4. Lokoid krém. Antihisztamin gyógyszer hidrokortizon butirát. Helyileg befolyásolja az allergiás reakció kialakulásának celluláris mechanizmusait. A gyógyszer farmakológiai hatása nem veszélyes a terhes és szoptató nők számára. A bőrkiütés kezelésére a kenőcsöt vékony golyóval kell ellátni, a bőrt egy vattával. Terápiás kurzus rózsaszín zuzmóhoz: legfeljebb 14 napig. Ellenjavallatok: vágások és sebek a bőrön.
 5. Lorinden A. A nem szteroid gyulladáscsökkentő szer a gombás bőrelváltozásokat a Ziber-betegségben küzd. A gyógyszer helyreállítja a bőr helyi védőerejét és felgyorsítja a regenerációt. A terápia legfeljebb 10 napig tart. A kezeléshez a kenőcsöt vékony rétegben, naponta többször vatták be az érintett bőrre.
 6. Chatterbox. A vényköteles bőrgyógyász gyógyszertárakban készült. Ennek alapja: cink-oxid, alkohol, glicerin és további források. A beszélgetés megszakítja a vírusok és gombák védőrétegét, felgyorsítja a bőr regenerálódását és kiszárítja a rózsaszín zuzmó kiütését. Alkalmazza a bőrt egy vattapálcával naponta háromszor. Használat előtt rázza fel a palack tartalmát.
 7. Salicil-cink kenőcs (Paste Lassar). Lassar paszta alap: szalicilsav és cink. Gyógyászati ​​tandem harcol a Gieber-betegség fő okozóival. Az antiszeptikus hatás megakadályozza a kiütések terjedését az új területeken. A szalicilsav szárítja a hámlást, és felgyorsítja a bőr regenerálódását. Alkalmazzuk a zuzmó rózsaszín kenőcsére naponta 3-4 alkalommal pamut koronggal vagy pálcával. A kezelés folyamata a Giber-betegség stádiumától függ.

Annak érdekében, hogy a beteget megkönnyítsük a tartós erős viszketéstől, antihisztaminokat írjanak fel, a vírus elleni küzdelemre antivirális szereket jeleznek. Bakteriális fertőzés bekapcsolódása esetén széles spektrumú antibakteriális szereket írnak elő. Súlyos esetekben a glükokortikoszteroidok (hormonális gyógyszerek) alkalmazhatók.

 1. Suprastin - a gyógyszer antihisztamin, nyugtató és antikolinerg hatású. Vegyünk egy tablettát naponta 3-4 alkalommal étkezés közben.
 2. Aktivált szén. Az Enterosorbent-et arra használják, hogy tisztítsa meg a toxin testét, amely segít enyhíteni a mérgezés tüneteit, csökkenti az allergiás megnyilvánulásokat és javítja a beteg általános állapotát.
 3. Tavegil. Egy antihisztamin, amely csökkenti az allergiás reakciókat okozó hisztamin termelését. Segít enyhíteni a viszketést és csökkenti az új kiütések számát. Vegyünk egy tablettát reggel és este.
 4. Az aciklovir. Vírusellenes gyógyszer, amely elnyomja a herpesz kórokozót. A gyógyszer megszakítja a vírus szaporodását, és megakadályozza annak további terjedését. Elősegíti az immunitást. Vegyünk egy tablettát naponta 5 alkalommal. A gyógyszer a legjobb hatással jár, ha a betegséget a korai órákban kezdi meg.
 5. Loratadine, Claritin. Ezeknek a gyógyszereknek gyors és tartós antiallergiás hatása van. A dózist és az adagolási rendet a kezelőorvos határozza meg.
 6. Az eritromicin széles spektrumú antibiotikum. Felhasználása megakadályozza a kórokozó szaporodását, csökkenti a másodlagos fertőzés bekapcsolódásának kockázatát, segíti a patogén mikroorganizmusok felszámolását. Az eritromicin csökkentheti a kiütést és felgyorsíthatja a gyógyulást. A legnagyobb hatékonyságot mutatja a betegség első öt napján. Vegyünk egy tablettát 6 óránként.

Van még néhány olyan tevékenység, amely segít gyorsan megbirkózni a betegséggel otthon:

 1. Ajánlatos a mosást a lehető legnagyobb mértékben korlátozni. A vízkezelési eljárások azt eredményezik, hogy a foltok megfosztása szétszórva van a testben. Ezt megkönnyíti a bőrt szárító szappanok és gélek használata. Különösen veszélyes, ha gőzfürdőt veszünk, forró fürdőben fekszünk, és a medencébe menjünk. Szükség esetén zuhanyozhat. Mosás után ajánlatos törölni magát egy törülközővel, de a bőrt papírtörlővel fújja. A testhez nem használhat kozmetikumokat, allergiát okozhat, és ronthatja az állapotot.
 2. Ajánlatos olyan étrendhez ragaszkodni, amely nem okoz allergiát. Meg kell hagyni az éles, pácolt, füstölt ételeket és termékeket, amelyek magukban foglalják az élelmiszer-adalékanyagokat is. Kávé, erős tea és alkohol szintén kizárt.
 3. Az izzadás új foltok megjelenését vonja maga után. Ezért kerülje a túlmelegedést és a fizikai terhelést.
 4. A bőr gyulladásának megakadályozása érdekében naponta meg kell változtatni az ágyneműt. Természetes anyagból kell készülnie, és szabadon kell átadni a levegőt. A gyapjú vagy a szintetikus anyagok viselése azt eredményezi, hogy új területek vannak a megfosztásról. A ruházat ne dörzsölje meg és ne nyomja össze a bőrt.
 5. Ha vannak másodlagos kisebb kiütések, akkor nem szabad a szabadban lenni.
 6. Fontos, hogy ne öngyógyuljon. Néhány ként és kátrányt tartalmazó gyógyszer kiütést okoz.

Ezeknek az ajánlásoknak a betartása esetén a rózsaszín megfosztás 4-6 héten belül önállóan megy át.

Népi jogorvoslatok

A betegséget sikeresen kezelik népi jogorvoslattal. Milyen pontosan gyógyítja a rózsaszín zuzmót?

Ebből a célból használhatja a következőket:

 • a szennyeződéseket természetes almabor-ecettel, naponta legfeljebb 7-ször;
 • használja a keveréket mash, elkészítve a következőképpen: keverjük össze két evőkanál cink-oxid, víz, glicerin, talkum. Ez a keverék keneti a kiütést;
 • az élesztő tészta alkalmazását legfeljebb két órán keresztül végezze, majd nedves törülközővel távolítsa el őket. A kezelést 5 napig végezzük;
 • használjon tiszta kátrány 50 gramm keverékét, két friss tojássárgáját, fél csésze vastag krémet. Mindezt naponta kétszer dörzsölik a bőrbe.
 • tetoválás tinktúrája, amely önállóan elkészíthető. Ehhez tegyen egy sötét üveget, amelyben friss leveleket, szárakat, friss vérfű virágokat helyezünk. Töltsön mindezt jó vodkával, zárja be, távolítsa el 21 napig sötét helyen. Minden nap rázza a tinktúrát. Az infúziós idő lejárta után 10 csepp elfogyasztása előtt kiszűrjük és egy evőkanál vízzel hígítjuk. Hatékonyan rózsaszín zuzmózsír, napfény kétszerese főtt tinktúrája. Ez az eszköz hatékonyan csökkenti az immunitást;

Ezekkel az egyszerű eszközökkel rövid időn belül megkönnyítheti a létezésüket és megszabadulhat a bosszantó rózsaszín zuzmóktól.

Diéta a betegség idejére

Mivel a betegség allergiás jellege nem zárható ki, az étrend szerepet játszik a rózsaszín zuzmó kezelésében is.

Az allergén termékeket ki kell zárni:

 • tojás;
 • Ecetes és konzervek;
 • fűszerek, fűszerek, szószok;
 • citrusfélék;
 • hal, tenger gyümölcsei, fekete és vörös kaviár;
 • tej és tejtermékek, beleértve a sajtokat is;
 • füstölt hús (kolbász, kolbász);
 • szénsavas és gyümölcs víz;
 • aromaanyagokat tartalmazó termékek;
 • szárított gyümölcsök - szárított kajszibarack, dátum, mazsola, füge;
 • méz;
 • diófélék;
 • a gombák minden fajtája;
 • édességet
 • kávé, kakaó;
 • alkoholos italok;
 • ananász, piros alma, eper, sárgadinnye, málna, áfonya, eper, cseresznye, szőlő, datolyaszilva, gránátalma, szilva stb.;
 • paradicsom, paprika, sárgarépa, répa, padlizsán, sóska, káposzta, zeller;
 • festékeket, tartósítószereket, emulgeálószereket tartalmazó termékek.

Alacsony allergiás élelmiszerek, amelyek diéta közben ajánlottak

 • nyelv, máj, vesék;
 • hajdina, rizs, kukorica kenyér;
 • árpa, zabpehely, rizs és búzadara;
 • erjesztett tejtermékek: adalékanyag nélküli joghurtok, kefir, túró, ryazhenka;
 • sovány sertéshús, marhahús, csirke;
 • tengeri sügér, tőkehal;
 • gyenge tea, alma és körte kompótjai, csipkebogyó;
 • ásványvíz gáz nélkül;
 • napraforgó, olajbogyó, vaj;
 • fehér ribizli, zöld alma, egres, körte, fehér cseresznye;
 • szárított alma, szilva, körte;
 • fehér káposzta, uborka, karfiol és kelbimbó, brokkoli, zöld saláta, kapor, spenót, petrezselyem, cukkini, rizs, squash, fehérrépa;

A táplálékot 2-3 hétig meg kell őrizni felnőtteknek és 7-10 napot a gyerekeknek.

megelőzés

A rózsaszín zuzmó fő megelőzése az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott étrend. Hasznos lenne lemondani a rossz szokásokról.

Hogyan lehet megelőzni a zuzmót:

 1. Ne engedje hipotermiát.
 2. Tartsa meg a vitaminok immunitását, fehérjetartalmú élelmiszerek bevitelét.
 3. Temper a test és az aktív életmód.
 4. Tartsa tisztán a kezét és a testét.
 5. Ha allergiás reakciók lépnek fel, vegye be az antihisztaminokat.
 6. Amíg a vége nem gyógyítja meg a fertőző és vírusos megbetegedéseket, utána vitaminterápiát végez.
 7. Kerülje a stresszes helyzeteket. Nehéz pillanatokban nyugtatókat kell szedni.
 8. Korlátozza a tartósítószerekkel, ízesítőkkel és vegyi adalékokkal töltött mesterséges élelmiszerek fogyasztását.

Ha ezt szem előtt tartja, és kövesse az összes szabályt, el lehet kerülni ezt a kellemetlen betegséget.

kilátás

A betegség prognózisa kedvező, de erős karcolással és jelentős bőrelváltozásokkal bakteriális fertőzések kapcsolódhatnak, és komplikációk alakulhatnak ki.

http://medsimptom.org/rozovyj-lishaj/

Hogyan lehet gyógyítani rózsaszín zsindely otthon

A Giber-betegség vagy a zuzmó rózsaszín a vírus jellegű források egyikén, mások szerint fertőző vagy allergiás. A felfedezője, Dr. Gibert nem tudta azonosítani a kórokozót, de pontosan leírta a tüneteket és a terápiát. A rózsás zuzmó kezelése egy személyben otthon veszi a gyógyszert. A hagyományos orvoslás és a különleges élelmiszerek használatának enyhítése. Az állapot megfelelő beállítására szolgáló módszereket csak az orvos választja ki a diagnózis elvégzése után.

Mi az a zhyper rózsaszín?

Giber-betegség - ismeretlen etiológiájú dermatológiai betegség. Az irodalomban a közönséges hideg zuzmó neve. Az orvostudományban az ICD 10 L42 kódot kapott. A szezonális hideg vagy stressz után kezdődik. Ebben az időszakban a bőr helyi immunitása nulla, és nem ellenáll a kórokozóknak.

A betegség kezdeti szakaszában egyetlen anyai vörös folt jelenik meg a bőrön. Az anyai fókusz új kiütésekhez vezet. A bőrelváltozások megjelenése fájdalommentes, és sokáig figyelmen kívül hagyható. Gyors kezeléssel az anyai plakknak nincs ideje, hogy a betegség tenyésztőhelyévé váljon, és Ziber zuzmója vagy pitiriasa nem terjed ki nagy területekre.

A rózsaszín zuzmó tünetei és jelei egy személyben

A Giber-betegség hasonló tüneteket mutat más dermatológiai betegségekkel. A fő tünetek a következők:

 • A legfeljebb 2, 5 cm átmérőjű kiütések Az internetes fényképek a fő helyszíneket mutatják a testen;
 • A bőr hámlása;
 • Viszketés és kellemetlen érzés. A fájdalom kiterjedt lézióval vagy ideges feszültséggel jelenik meg. A rózsaszín zuzmó hosszú idejű stressz idején a hőmérséklet helyi szinten emelkedik az érintett területen.

Esetenként további tünet léphet fel, vagy a Gieber-betegség klasszikus képe változhat.

A betegség okai

Betegség okozta, bőrgyógyászok, vírusok, gombák vagy specifikus allergének alapján. A betegség elkövetőjét a Ziber-et csak a kaparó kiütések szövettani vizsgálatának módszere határozza meg. A szervezeten lévő kiütés okai:

 1. Az immunrendszer szezonális gyengülése;
 2. Kapcsolat háziállatokkal;
 3. Erős allergének az élelmiszerekben vagy a bőrrel való érintkezésben;
 4. Erős egy- vagy állandó idegfeszültség.

Fotó: zuzmó rózsaszín az arcon és a testen

A rózsaszín zuzmó bőrét egyetlen folt vagy csoportos konglomerátum érinti. Ugyanígy érintett test és arc. A kiütés színe vörös vagy rózsaszín. Tartós stressz esetén a bőrelváltozások gazdag bőrszínt kaphatnak. A Zhiber-betegség hámjai hasonlóak számos bőrbetegséghez. Ezért a diagnózis a diagnózis pontosságához szükséges.

A rózsaszín zuzmó bőrgyógyászok pontos diagnózisa:

 1. Az érintett bőr vizuális vizsgálata. Vegye figyelembe a kiütés átmérőjét, színét, lokalizációját;
 2. A tünetek leírása;
 3. A bőrből származó kaparások szövettani vizsgálata.

Ez lehetővé teszi a megfelelő terápia kiválasztását farmakológiai készítményekkel, népi jogorvoslatokkal és a szövődmények elkerülésével. A modern gyógyszerkészítmények gyorsan gyógyíthatják a zostert.

Rózsaszín zuzmókezelés - hogyan és mit kell kezelni?

A betegek diagnózisa és diagnózisa után felmerül a kérdés: hogyan kezeljük a rózsaszín zuzmót. A bőrbetegség terápiáját végzik:

 • Farmakológiai szerek: kenőcsök, krémek, oldatok, tabletták;
 • Népi receptek;
 • Speciális orvosi táplálkozás.

A kezelést egy bőrgyógyász választja ki. Ez segít elkerülni a nem megfelelő terápia és szövődmények következményeit.

Kenőcsök, krémek és fecsegés

Rózsaszín zuzmókezelés krémes készítményekkel történik. Helyileg hatnak az érintett bőrre, eltávolítják a viszketést és nem károsítják a belső szerveket. Kenőcsök és oldatok neve, rózsaszín depriveáló krémek: Advantan, Clotrimazole, Hydrocortisone, Acyclovir, Akriderm, Celestoderm B, Belosalik. Néhány eszköz részletesen leírja.

Acyclovir kenőcs (Zovirax)

A Zovirax az acyclovir anyagán alapul. Ez a vírusellenes gyógyszer a Gieber-betegség okozójain gén szinten hat, megzavarja létfontosságú aktivitását. A krémet tartalmazó gyógyszeres formát naponta többször vatták fel és a bőröndet egy vattapálcával alkalmazzák. A kezelések közötti idő 4 óra. A bőrbetegség kezelésének maximális időtartama legfeljebb 10 nap.

A rózsaszín zuzmó kezelésére a Zhiber külső felhasználásra szánt gyógyszert használ. Ezek glükokortikoszteroidokon alapulnak. A farmakológiai hatás blokkolja a hisztamin vegyületeket és megakadályozza az allergiás bőrreakciók kialakulását. A rózsaszín zuzmó kezelésére naponta 3-4 alkalommal alkalmazzon kenőcsöt. A kezelés során a bőr színe kiegyenlítődik, a hámlás eltűnik.

A helyi alkalmazásra szolgáló gyulladáscsökkentő szer megakadályozza a neutrofilek felhalmozódását a bőr érintett területére rózsaszín zuzmóval. A kábítószert 2 év alatti gyermekek számára használják. A terápia legfeljebb 1 hétig tart. Szükség esetén egy második kurzust hajtanak végre, hogy a Gibert-kór teljesen kiürítse a kiütést. Ellenjavallatok: a keringési rendszer betegségei, a terhesség és a szoptatás.

A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek a Ziber-betegségben a gombás bőrelváltozások ellen küzdenek. A gyógyszer helyreállítja a bőr helyi védőerejét és felgyorsítja a regenerációt. A terápia legfeljebb 10 napig tart. A kezeléshez a kenőcsöt vékony rétegben, naponta többször vatták be az érintett bőrre.

Antihisztamin gyógyszer hidrokortizon butirát. Helyileg befolyásolja az allergiás reakció kialakulásának celluláris mechanizmusait. A gyógyszer farmakológiai hatása nem veszélyes a terhes és szoptató nők számára. A bőrkiütés kezelésére a kenőcsöt vékony golyóval kell ellátni, a bőrt egy vattával. Terápiás kurzus rózsaszín zuzmóhoz: legfeljebb 14 napig. Ellenjavallatok: vágások és sebek a bőrön.

A rózsaszín zuzmó kezelésére használjon speciális beszélőt. A vényköteles bőrgyógyász gyógyszertárakban készült. Ennek alapja: cink-oxid, alkohol, glicerin és további források. A beszélgetés megszakítja a vírusok és gombák védőrétegét, felgyorsítja a bőr regenerálódását és kiszárítja a rózsaszín zuzmó kiütését. Alkalmazza a bőrt egy vattapálcával naponta háromszor. Használat előtt rázza fel a palack tartalmát.

Salicil cink kenőcs (Lassara Paste)

Lassar paszta alap: szalicilsav és cink. Gyógyászati ​​tandem harcol a Gieber-betegség fő okozóival. Az antiszeptikus hatás megakadályozza a kiütések terjedését az új területeken. A szalicilsav szárítja a hámlást, és felgyorsítja a bőr regenerálódását. Alkalmazzuk a zuzmó rózsaszín kenőcsére naponta 3-4 alkalommal pamut koronggal vagy pálcával. A kezelés folyamata a Giber-betegség stádiumától függ.

A tablettákat népszerű drogként használják a zuzmó rózsaszínre. Segítenek enyhíteni a tüneteket, helyreállítani a bőr helyi immunitását. A készítményeket bőrgyógyász írja elő. Ez vérvizsgálatot és teljes diagnózist igényel. Ez lehetővé teszi megfelelő terápia kiválasztását. A kezeléshez flukonazolt, eritromicint, tavegilt,

Az új generációs gombaellenes szer. Az emésztőrendszer felső részének nyálkahártyája nagyfokú felszívódást mutat, így az ételtől függetlenül is bevehető. Lenyelve a gyógyszer növeli a bőr helyi immunitását. Gyógyszer - flukonazol. Szükséges a rózsaszín zuzmó kezelése a rendszer szerint: 15: 8-nál több tabletta az első 24 órában. A második naptól kezdve az adag 4 tabletta. A kezelés időtartama: 5 nap.

A gyógyszer alapja az eritromicin antibiotikum. Hatékonyan befolyásolja a bőr-betegségeket okozó gram-pozitív és gram-negatív mikroorganizmusokat. Az antibiotikum megzavarja a mikroorganizmuson belüli szintézis folyamatát, ami a bűnös zuzmó rózsaszín halálához vezet. A tabletták típusa: 100 és 250 mg.

 • 14 évesek és felnőttek. A dózist a súlytól függően egyedileg kell kiszámítani. A nap folyamán nem több, mint 500 mg gyógyszer;
 • 4 hónaptól 14 évig. Az adagot 25 mg / testtömeg-kilogrammonként külön-külön számítjuk.

Ellenjavallatok: szoptatás és terhesség.

Antihisztamin gyógyszer. A gyógyszer alapja: clemasteina hidrofumarát. Lenyeléskor megsérti a hisztamin receptorok aktivitását és megakadályozza az allergiás reakciók kialakulását. Farmakológiai formájú tabletta. Elérhető 5 és 10 csomagolásban a lemezben.

Gibert-betegség terápia:

 • több mint 12 éves: 1 dolog naponta kétszer;
 • 6-12 év: napi 0,5 darab kétszer.

A népi jogorvoslatok kezelése otthon

Rózsa és zsindely kezelésére az alternatív gyógyászat hagyományos módszereket kínál. A vélemények segítenek kiválasztani a gyógyszert, amely segít a tünetek enyhítésében, a szövődmények megelőzésében. Rendszeres pénzeszközök felhasználásával, decoctions, kenőcs, megfosztja gyorsan megy. A kezelés időtartama a bőrkárosodástól, az elsődleges esettől vagy a visszaeséstől és más tényezőktől függ. Ezután részletesebben megvitatjuk, hogyan kell otthon kezelni a rózsaszín zuzmót.

 1. Jód. A 10% -os alkoholos oldat törli a foltot. A hátsó, a nyak, a mell alatti terület 14 napos kezelés után már nem húzódik le. A betegség jódfókuszainak elszennyeződése - 5 napon belül legfeljebb 1 alkalommal. Ebben az időszakban a bőr gyógyul. Az eljárás fájdalmas, így a gyermekeket más népi jogorvoslattal kell kezelni. Tandem használható - aktív szén és jód. 5 nap múlva zúzott szénnel, majd jóddal szennyezett.
 2. Bórsavoldat. A zuzmó rózsaszín és más bőrbetegségek terápiája legfeljebb 21 napig tart. A kezdeti szakasz gyorsabb. A telített oldat elkészítéséhez. A gyógyszer koncentrációja olyan, hogy elkezd kicsapódni. A kábítószert naponta többször vatták fel az érintett bőrön. A bórsav nem törlődik, a bőr kiszárad.
 3. Apple almabor ecet Rózsaszín zuzmóval a népi orvoslás gyorsan csökkenti a kényelmetlenséget, eltávolítja a vörösséget. Egy nap 5-szor tömöríti a tiszta alma almabor ecetet a bőrkiütésekre. A kezelés időtartama: legfeljebb 14 nap.
 4. Homoktövis olaj. Néhány nap múlva segít a bőrkiütés eltávolításában. A hatékony kezelés a rózsaszín zuzmó természetes gyógymóddal való időszakos dörzsöléséből áll. A gyógyulás felgyorsítása, az immunitás helyreállítása érdekében ajánlatos a homoktövis olajat belsejébe venni.

Egy speciális terápiás táplálék segítségével valóban lehetséges, hogy megszabaduljunk a Giber-betegségtől a lábon és a test többi részén. Az allergia visszaszorul, és a fertőzés megszakítja a bőr károsodását egy hipoallergikus menü után. Az immunológus, a bőrgyógyász vagy a táplálkozási tanácsadó egyénileg választja ki a táplálékot, ha rózsafüzér hatással van rá.

A tilalom alá esik:

 • az ipari termelés kémiai összetevőin alapuló szószok. Szintetikus - erős allergén;
 • füstölt, sült vagy sült hús- és halételek;
 • diófélék, bogyók és gyümölcsök, vörös és narancssárga színű, szőlő;
 • citrusfélék bármilyen formában;
 • csokoládé és kakaó;
 • alkohol;
 • szénsavas italok;
 • édesség édességek;
 • méhészeti termékek;
 • csirke tojás bármilyen formában.

A zöld termékek, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek és a sovány hús látható. A főzés során enyhe hőkezelést alkalmaznak. A vízegyensúly normalizálása asztali ásványvizek, gyógyteák és kompót segítségével. Az étrend 2-3 héten belül a zuzmó rózsaszínét eredményezi.

A fosztogató megfosztása

A fején lévő rózsaszín zuzmó nem igényel megelőző intézkedéseket. A betegség bőrre gyakorolt ​​hatásának megakadályozása érdekében elegendő egy bőrgyógyász általános tanácsának követése és egészséges életmód kialakítása. A bőrbetegségek kialakulásának megelőzése és a fertőzés:

 1. Nyugodt életmód. Feszült időszakokban, könnyű nyugtatókkal;
 2. A bőr higiéniája házi vagy kóbor állatokkal való érintkezés után;
 3. Egyedi ruházat. Elfogadhatatlan a változás a közeli emberekkel vagy a családtagokkal. Ez az intézkedés szigorú a gyengített immunitás időszakában, amikor a depriváció magas;
 4. Az étrend gazdagítása természetes és mesterséges eredetű vitaminokkal. A vitaminhiány provokálja a megfosztást, és az erős immunitás lehetővé teszi, hogy megvédje a testet a rózsaszín zuzmó vírusától.

A betegek kérdezik a bőrgyógyászokat: vajon lehet-e zuhanyozni rózsás zuzmóval? Először a bőr higiénia. Ezért napi vízkezelésre van szükség. A víz nem peddler, és a kórokozó nem vesz fel új bőrt. Speciális bőrgyógyászati ​​szerek tisztítják a viszketést és a kiütést, kiegyenlítik a bőrszínt, megakadályozzák az exacerbációkat. A Giber megfosztása idején az orvosok nem ajánlják a fürdést, de a zuhany alatt zuhanyozhat.

A rózsaszín zuzmó megelőzése megakadályozza más fertőző és vírusos bőrbetegségek kialakulását.

A rózsaszín versicolor fertőző és hogyan terjed a betegség

A Giber-betegség nem alakul ki. A betegek megkérdezik a bőrgyógyászot: vajon a betegség fertőző-e vagy sem, átadják-e más embereknek. Egy erős immunitással rendelkező személy, aki az egészséges életmódhoz ragaszkodik, és nem rendelkezik rossz szokásokkal, nem kap a pitiriasisot még a beteg érintett bőrével való szoros kapcsolat esetén sem. A kiütések, plakkok gyakran alakulnak ki olyan gyermekeknél, akik hosszú ideig vannak csoportokban, a gyengített védelmi erőkkel rendelkező felnőttekben. Lehetőség van hámlásra és fertőzöttre:

 • érintkezés egy beteg állattal;
 • a medencében vagy a szaunában;
 • ruhák, egyéni dolgok, személyes és ágynemű használata esetén.

Videó: hogyan lehet örökre megszabadulni a rózsaszín zuzmóról

http://wjone.ru/411-rozovyy-lishay

Hatékony módszerek a rózsás zuzmó kezelésére: hogyan lehet gyorsan kezelni a betegséget?

A rózsaszín zuzmó fertőző-allergiás bőrbetegség.

Fertőzések, hipotermia miatt jelentkezik. Gyakran diagnosztizáltak a sérült immunitású emberekben.

Kellemetlen tünetek kíséretében kényelmetlenséget okoz a személynek. A gyógyszerek és terápiás étrendek segítségével megszabadulhat a betegségtől.

A betegség diagnózisa

A kórházban történik. Először is, a beteget egy orvos vizsgálja meg. A vizuális ellenőrzés után:

 • Dermoscopy.
 • A bőr biopsziája.
 • Vérvizsgálat

A betegség megnyilvánulása 20-40 éves felnőtteknél. A gyermekek és az idősebb korosztály rendkívül ritka.

A diagnózishoz gyakran használnak differenciáldiagnosztikát. A Giber-betegséget meg kell különböztetni a súlyos bőrbetegségektől.

A rózsaszín zuzmó eltér a seborrheás ekcémától a bőrfelületen lévő plakkok jelenlétében, a kiütések lokalizációjában.

A rózsaszín zuzmó kiütés nem jelenik meg az arcán és a fejbőrben, ellentétben a seborrheás ekcémával.

Eltér a szifilitikus rózsafajtól a kiütések fényességétől, a foltok egyenetlen formájától.

A többszínű zuzmó különbözik a hámlás jellegétől. Rózsaszín zuzmó hámlasztó gyűrű alakú és többszínű diffúzban.

Tudjon meg többet a betegség okairól, és a jellemző tünetek a linket olvassák.

megelőzés

A betegség előfordulásának megelőzése érdekében lehetséges, mert ezt meg kell tudni a megelőző intézkedésekről.

Először is, az orvosok azt javasolják, hogy egészséges ételeket és vitaminokat fogyasszanak, rendszeresen gyakoroljanak. Szükséges a hipotermia elkerülése, majd a test erős lesz, ellenáll az allergiás reakciónak.

Lehet-e napozni?

Az orvosok tiltják a betegeket, hogy rózsaszín zuzmóval napozzanak. Az ultraibolya szövődményeket okoz. Az allergiás reakció növekszik. Még ha a páciens is helyreáll, a kiütés eltűnt, újra megjelenhet, így el kell felejtenie a strandon való látogatást, szoláriumokat.

Lehet mosni?

A betegek nem kaphatnak fürdőket a kezelés alatt.

Vízzel való érintkezéskor a kiütés nagyobb lesz, egyetlen pontra egyesül.

A duzzanat lehetséges, a hőmérséklet emelkedhet. Egy héten belül fel kell adnia a zuhanyt.

Csak a visszanyerés során enyhén leöblíthető, de ugyanakkor a bőr nem lehet mosogató, nem szabad szappannal és tusfürdővel lefedni. A kozmetikumok növelhetik az allergiát.

A visszanyert személynek be kell tartania a szabályokat:

 • Túl hideg és meleg vízben nem lehet zuhanyozni. Melegnek kell lennie.
 • A mosogatórongyok használatától el kell felejteni a fürdőhabot. Ezek a jogorvoslatok rózsaszín zuzmót váltanak ki.
 • A bőrfelületet nem lehet karcolni, csak enyhén öntözik.

Diéta az immunrendszer erősítéséhez

A gyors gyógyulás érdekében a betegeknek tanácsos betartani az étrendet. Ez segít megtisztítani a szervezetet a káros anyagok, allergének, növeli az immunitást. Az emberi test egészséges és erős lesz, tele vitaminokkal.

Mit lehet enni?

Az emberi táplálkozásban:

 • Gyümölcsök.
 • Zöldség.
 • Gabonafélék.
 • Erjesztett tejtermékek.
 • Alacsony zsírtartalmú hús- és halfajták.
 • Teljes kiőrlésű kenyér.
 • Gyógyteát.

Mit nem lehet enni?

Az étrendből ki kell zárni:

 • Fűszerek, fűszerek.
 • Alkoholos és édes szénsavas italok.
 • Édesség.
 • Süteményeket.
 • Pickles.
 • Füstölt húsok.
 • Zsíros és sült ételek.
 • Gyorsétterem.

Kábítószer-kezelés módszerei

A gyógyszerek segítenek megszabadulni a rózsaszín zuzmóktól. A betegségek jól reagálnak az otthoni kezelésre anélkül, hogy a kórházban kellene maradniuk.

Először is antihisztaminokat kell használni, amelyek enyhítik a viszketést, a bőrpírot, a test duzzanatát. Ezek a gyógyszerek a következők:

 • Suprastin.
 • Tavegil.
 • Zodak.
 • Aerius.
 • Claritin.

Vegyük ezeket az alapokat naponta 2-3 alkalommal egy tablettára. Az első öt napot használják, majd a szövődmények elkerülése érdekében meg kell állítani a vételüket.

Hatékonyak a kenőcsök. A sérült bőrön naponta kétszer alkalmazzák, enyhén dörzsölve. Ezek a gyógyszerek segítenek megszüntetni a bőrkiütést, a hámlást és a lepedéket az arcán, helyreállítani a bőrt.

A leghatékonyabb kenőcsök a következők:

 • Fenistil.
 • La Cree.
 • Bepanten.
 • Az aciklovir.
 • Advantan.

Antibiotikumokat írnak fel lapos rózsaszín zuzmó kezelésére:

 • Erythromycin.
 • Az azitromicin.
 • A tetraciklin.

Az antibiotikumok csak akkor használhatók, ha a gyógyszerek nem segítenek. Általában az orvos előírja az antibiotikumok adagolását és a kezelés időtartamát.

A rózsaszín zuzmó bizonyos esetekben befolyásolhatja a fejbőrt, a szőrös részt. A helyreállításhoz speciális sampont kell alkalmazni:

 • Dermazod.
 • Nizoral.
 • Mikozoral.
 • Sebozol.

Használjon gyógyszeres samponokat hetente többször. Harcolnak a betegségekkel, helyreállítják a fejbőr egészségét.

Hogyan kezeljük a leghatékonyabbakat?

A kezelésnek átfogónak kell lennie. Antihisztaminok használata szükséges, kenőcs használata. Ha a fejen hámlás és bőrkiütés észlelhető, orvosi sampont kell alkalmazni.

Az orvosoknak tanácsos egy vagy két hétig követni az étrendet, hogy növeljék az immunitást és tisztítsák meg a káros anyagok és allergének szervezetét.

Ez az átfogó kezelés a leghatékonyabb. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a beteg rendkívül gyorsan helyreálljon.

Meddig tart a rózsaszín versicolor?

A rózsás zuzmó kezelés általában két hétig tart. Vannak azonban olyan esetek, amikor a beteg csak egy hónap múlva gyógyult meg.

Ha alkalmazza a gyógyszert, a gyógyulási folyamat 10-15 napig tart.

De ha nem csak gyógyszereket, hanem étrendet is alkalmaz, 8-10 napon belül helyreáll.

A kezelési folyamat nagyon hosszú lesz, ha a beteg elutasítja a kenőcsök és tabletták használatát, korlátozva magát a táplálkozásra és a népi jogorvoslatokra. Ezután a helyreállítás 3-4 hétig tart.

Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy a betegség mennyi ideig tart, mert ez egyéni folyamat. Minden attól függ, hogy a személy milyen állapotban van. Egy helyreállítás elegendő ahhoz, hogy valaki helyreálljon, és valaki csak négy hét után térhet vissza.

Ahhoz, hogy megértsük, hogy a versicolor nagyon egyszerű - a bőr hámlása csökken, a viszketés megáll. A rózsaszín foltok fokozatosan eltűnnek.

Lehet-e károsítani az érintett területeket jóddal?

Az orvosok megakadályozzák az érintett területek kenését jóddal. Ez az eszköz nem eredményez helyreállítást, hanem inkább kárt okoz. A vörös foltok mérete megnő, ödémát és viszketést okozhat.

Semmi esetre sem lehet jóddal kezelni.

Mi van, ha a betegség sokáig nem megy el?

Bizonyos esetekben a betegség hetekre és hónapokra nem megy el. Ez akkor történik, ha:

 • Az immunitás nagymértékben gyengül. A test nem tud helyreállni.
 • A fertőzés behatolása a szervezetbe.
 • Stressz. Az instabil mentális állapot negatív hatással van az emberi egészségre.
 • Helytelen táplálkozás.
 • Az orvos ajánlásainak figyelmen kívül hagyása, szabálytalan gyógyszeres kezelés.

Ha két hét telt el, és nem észlelhető javulás, aggódnia kell. Ez idő alatt a kiütésnek kevésbé észrevehetőnek, halványnak, viszketésnek meg kell állnia.

Függetlenül attól kezd, hogy antibiotikumokat szedhet. Lépjen kapcsolatba orvosával, mondja el az alkalmazott kezelést. A kórházban ismétlődő teszteket kell végezni, a szakember további intézkedéseket javasol. Lehetséges kezelés a kórházban az orvosok felügyelete alatt.

A beteg feladata, hogy ne hagyja figyelmen kívül a saját állapotát, és orvoshoz forduljon.

A népi jogorvoslatok kezelése

Egy hatékony eszköz otthon egy beszélő.

A készítmény előállításához 50 ml kátrányt, 50 g glicerint és 70% -os etanolt tartalmazó keveréket összekeverünk.

A komponenseket legjobban egy műanyag palackban keverik. Keverés után rázza meg jól az üveget.

Ezután felhasználható: a keveréket vattapatronra helyezik, és az érintett bőrt naponta kétszer dörzsölik.

Az egyik legrégebbi jogorvoslat a fokhagyma. Néhány gerezd fokhagyma őrleményre őrlik, majd a lé kiszorul. A keletkező folyadék naponta kétszer keneti az érintett bőrt.

A rózsaszín zuzmó levél káposzta ellen harcol. Frissnek kell lennie. Enyhén gyúrni kell, kefirrel kell kenni, és tíz percig kell alkalmazni a fájdalmas területre. Ezután a kompresszort eltávolítjuk, és a bőrt egy szalvétával enyhén töröljük. Az eljárást naponta kétszer végezzük.

A hagyományos orvoslás ilyen gyengéd kezelése jól alkalmazható a terhesség alatt. De vajon milyen gyógyszerek használhatók arra, hogy ne károsítsák a gyermeket, találja meg a cikket.

Mi a teendő a visszaeséssel?

A Giber-betegség ismételt megnyilvánulása rendkívül ritka a helytelen bőrápolással. Ha a betegség újra megjelenik, kövesse néhány szabályt:

 • Szükséges a kozmetikumok elhagyása.
 • Nem tudod dörzsölni a bőrt, a karcolást, a szupert.
 • Visszatérés esetén kövesse a terápiás étrendet.
 • Használhatja a gyógyszereket és a népi jogorvoslatokat, mint a betegség első előfordulása.
 • A szakértők azt tanácsolják, hogy kezdje el a vitaminokat.

Relapszus esetén meg kell szüntetni a szintetikus szövetből készült ruhák viselését, természetes szálból készült ruhával. Nem okoznak irritációt.

Milyen szövődmények okozhatnak betegséget?

Kezeletlen vagy rossz megközelítés a betegség megszüntetéséhez a zuzmó rózsaszín a következő szövődményekhez vezethet:

 • Folliculitis.
 • Ekcéma.
 • Streptococcus impetigo.
 • Dermatitis.
 • Krónikus bőrbetegség.

De ez nem történik meg gyakran. Az immunrendszer megerősítésekor a szövődmények kockázata nem lehet.

Így a rózsaszín megfosztás sok kellemetlenséget ad a személynek. Ez fájdalmat, viszketést, bőrpírot okoz. Meggyógyíthatja a betegséget gyógyszerek, étrend és népi jogorvoslatok alkalmazásával.

Ha időben kezdi el a kezelést, elkerülni fogja a kellemetlen következményeket. A lényeg az, hogy segítséget kérjen egy olyan orvostól, aki kiválasztja a megfelelő gyógyszert és megtalálja a betegség okát.

Kapcsolódó videók

Megkínzott rózsaszín zsindely? Reméljük, hogy az ebben a cikkben szereplő ajánlások segítenek megbirkózni a betegséggel. És többet a kezeléssel egy dermatológusnak mond:

http://101allergia.net/lechenie/chem-lechit-rozovyj-lishaj.html

Pink ziber Giber - kezelés hatékony eszközökkel

A rózsaszín zuzmó vírusos, fertőző vagy más eredetű dermatológiai betegség. A második neve Giber-betegség. A leggyakrabban gyengült immunitással fordul elő, megfázás után vagy őszi-téli időben. Ez a betegség veszélyes és hogyan kezelhető a rózsaszín zuzmó?

Szintén olvassa el az emberekben más zuzmó - csípőfajtákról szóló információkat.

Mi a rózsaszín versicolor vagy versicolor giber?

A test és az arc bármely részén megjelenik a Gibert megfosztása. Lehet, hogy magányos, de a leggyakrabban csoportos kiütések alakulnak ki az anyai plakk közelében. A megfosztásnak bármilyen formája lehet. Külsőleg a folt rózsaszín, egyértelműen piros szegély. Kezdetben a bőr megfosztása sima, később a felső réteg durva lesz, és a zuzmó sárgás lesz. Ritka esetekben hólyagok és kis csomók jelenhetnek meg a plakkokon. Ez az alacsony immunitású embereknél történik.

Giber-betegség esetén a testen különböző megjelenésű plakkok vannak jelen. Ennek oka a betegség ciklikus jellege és a kiütés különböző ideje.

Fotók rózsaszín zuzmóból:

Az okok:

 • Hipotermia vagy túlmelegedés
 • feszültség
 • Allergiás reakciók
 • Fertőző betegségek
 • Az immunrendszer megzavarása vagy gyengülése
 • Rovarcsípések (tetvek, buggyök, bolhák)
 • beriberi

A betegség 4 héttől 6 hónapig tarthat. Ez idő alatt a plakkok színe megváltozik, és a bőr pelyhesedése megváltozik. A viszketés néhány napig tarthat. Kevésbé a zuzmó rózsaszín a láz, a nyirokcsomó-bővítés és az általános rossz közérzet.

Rózsaszín zuzmókezelés - mit és hogyan kell kezelni?

A Giber-betegség nem veszélyesnek tekinthető, és a bőrelváltozások maguk is eltűnhetnek az idő múlásával, ezért úgy vélik, hogy nem lehetséges rózsaszín zuzmó kezelése. A bőrkiütés ciklikus jellege miatt azonban a bőr végső helyreállítása és helyreállítása nagyon hosszú és legfeljebb hat hónapig tarthat. Különösen kellemetlen, ha a zuzmó az arcon vagy a nyakon helyezkedik el. Mit kell tenni a folyamat felgyorsítására és a rózsaszín zuzmó kezelésére?

Ha rózsaszín zuzmó jelenik meg, akkor meg kell korlátozni a vízzel való érintkezést, és annál is inkább, hogy nem lehet a bőrt mosogatórongyral dörzsölni, hogy ne terjesszen a plakkok az egész testre.

Salicil kenőcs

Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, szárító és mikrobaellenes hatású. Kapható csövekben vagy sötét üvegedényekben. Külsőleg alkalmazzák gyulladásos és fertőző bőrbetegségekre, beleértve a rózsaszín zuzmó kezelését is. Naponta kétszer alkalmazzon problémás területekre. Több felhasználás után a zuzmó könnyebbé válik, és összekeveredik a bőr színével. A gyógyítás befejezéséhez szalicil kenőcsöt alkalmazzon. Ellenjavallatok: gyermekek 1 éves korig, veseelégtelenség, túlérzékenység. A szalicil kenőcs átlagos költsége 20 rubel. Hasonlóképpen, szalicilsav cink paszta is alkalmazható.

flutsinar

Szintetikus glükokortikoszteroid. Gél és kenőcs formájában a hatóanyag százalékos aránya megegyezik, nincs jelentős különbség. Gyulladásgátló, antiallergén hatású. Hát kiküszöböli a viszketést és az irritációt. Száraz gyulladásos bőrbetegségek kezelésére használják. A rózsaszín zuzmó gliber kezelésére kenőcsöt vagy gélt vékony réteggel kell felhordani a lemezekre, finoman dörzsölni. A flucinar megtisztítja a mérlegek képződményeinek felületét, és kiküszöböli a színt. Sok ellenjavallattal és mellékhatással rendelkezik, használat előtt gondosan olvassa el az utasításokat. A Flutsinara átlagos költsége 150 rubel.

Lorinden kenőcs

Antibakteriális, gyulladásgátló és gombaellenes szerek külső használatra. Kapható alumínium csövekben. A zuzmó rózsaszín kezelésére a Loriden kenőcs első napjai naponta 2-3 alkalommal kerülnek alkalmazásra, az egyik elég. Ha kötést kell használnia, akkor el kell mennie a levegőből. A bőr simább, kevésbé észrevehető. Loriden nem használható több mint 2 hétig és 10 év alatti gyermekeknek. Számos ellenjavallat van, köztük néhány vírusos bőrbetegség, akne és korosztály. Ne alkalmazza a gyógyszert a bőrön. Loriden kenőcs ára 220 rubelt.

Sinalar krém, kenőcs, emulzió

A hormon glükokortikoid és antibakteriális anyagok kombinált előállítása. A felszabadulás formájától függetlenül a krém, a kenőcs és a gél ugyanolyan koncentrációjú fluocinolon - 0,25 μg. A Sinalar-t 15 és 30 g-os csövekben gyártják. A termék kis mennyiségét reggel és este rózsaszín zuzmóba dörzsöljük. Gyorsan kiküszöböli a viszketést, fényesíti a foltokat és kevésbé észreveheti őket. Néhány nap elteltével a bőr lágyabb lesz, a mérleg és az érdesség eltűnik. Ellenjavallatok: bőrfertőzések, akne, akne, tüskés hő, gyulladás és a nemi szervek viszketése. Hosszú használat esetén a bőr atrófiája lehetséges.

Kenőcs kenőcs

Önállóan készíthet hatékony kenőcsöt nyíró káposzta rózsaszín zuzmójára. Antibakteriális, sebgyógyító és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A nyír kátrányt már régóta használják bőrbetegségek kezelésére. Bármilyen olajos kenőcs, például egyszerű kénsav használható alapként. A kenőcsöt (5 ml) kenőcsbe (25 g) öntjük és alaposan összekeverjük. A terméket naponta kétszer, reggel és este kell alkalmazni, 10 nap elegendő a zuzmó gyógyításához.

Alapul szolgálhat a vaj használatára is. Lágyul és egyenértékű kátrányt keverve. Vigyen fel egy plakátra egy éjszakán át, fedjük le a kötést és rögzítsük egy vakolattal. Számos eljárás után a zuzmó elindul.

Aciklovir (tabletták)

A vírusellenes gyógyszert a bőrelváltozások kezelésére használják. Kapható tabletta és kenőcs formájában. Használható rózsaszín és zsindely kezelésére. Megállítja a vírus szaporodását, és a gyógyszer időben történő alkalmazása jelentősen csökkentheti a plakkok számát. Az aciklovir növeli a szervezet vírusokkal szembeni rezisztenciáját.

Komplex terápiában a helyi kenőcsök gyors eredményt adnak. A plakkok elhalványulnak, kevésbé észrevehetők és elég gyorsan elindulnak. Az idősebb tablettákat naponta 5-ször 5 darabra 5 darabra veszik. Ellenjavallatok: a terhesség és a szoptatás ideje, a gyermekek életkora legfeljebb 1 év. Az aciklovir tabletta átlagos ára 28-50 rubel.

erythromycin

A rózsaszín zuzmó betegségének első napjaiban használt antibakteriális gyógyszer a plakkok terjedésének megállítására. 5 nap múlva a kinevezés nem jár előnyökkel. A felnőtteknek 1 tablettát kell bevenniük 6 órás étkezés után. Csökkenti a kezelés időtartamát, csökkenti a mikroorganizmusok számát. Csökkenti és megakadályozza a bőr további kiütését. Ellenjavallatok: túlérzékenység, veseelégtelenség. Az eritromicin átlagos költsége 90-120 rubel.

antihisztaminok

Bármilyen bőrbetegség esetén ajánlott antihisztaminokat és zuzmó rózsaszínű kivételt tenni. Az antiallergiás szerek megszüntetik a viszketést, enyhítik a duzzanatot és a gyulladást, megnyugtatják és csökkentik a foltok számát. Előkészületek: Tavegil, Suprastin, Fenistil, Zyrtec, Zodak. Elfogadható az utasítások szerint.

Rózsaszín versicolor fertőző?

Rózsaszín versicolor fertőző! De ez nem mindig kerül továbbításra, és főként a test gyengített védelmi funkcióival rendelkező emberekre. A fertőzés a szoros fizikai kapcsolat, a higiéniai termékek (mosogatórongyok, törölközők, fésűk, ágynemű) használatával történhet. Ha valaki a családban rendelkezik Gieber-betegséggel, érdemes korlátozni a szoros kapcsolatot. Az emberekben az a felfogás, hogy a versicolor az állatokból az emberekre kerül. A rózsaszín zuzmó csak sertést árthat, de nem fertőző formájúak és biztonságosak az emberek számára.

A zuzmó rizs (rózsaszín zuzmó) megelőzése

A zuzmó kialakulásának pontos oka nehéz megállapítani, így megelőzése általános jellegű. Mivel a gyengített immunrendszerrel rendelkező emberek hajlamosak a betegségre, az első dolog az, hogy vigyázzon a test védekezésének megerősítésére.

Rózsaszín zuzmó megelőzése - egészséges életmód és kiegyensúlyozott étrend. Hasznos lenne lemondani a rossz szokásokról.

Hogyan lehet megelőzni a zuzmót:

 1. Ne engedje hipotermiát.
 2. Amíg a vége nem gyógyítja meg a fertőző és vírusos megbetegedéseket, utána vitaminterápiát végez.
 3. Kerülje a stresszes helyzeteket. Nehéz pillanatokban nyugtatókat kell szedni.
 4. Tartsa meg a vitaminok immunitását, fehérjetartalmú élelmiszerek bevitelét.
 5. Temper a test és az aktív életmód.
 6. Tartsa tisztán a kezét és a testét.
 7. Ha allergiás reakciók lépnek fel, vegye be az antihisztaminokat.
 8. Korlátozza a tartósítószerekkel, ízesítőkkel és vegyi adalékokkal töltött mesterséges élelmiszerek fogyasztását.

Ha egy személynek rózsaszín zuzmója volt, akkor stabil immunitást alakít ki neki. Az ismételt relapszusok rendkívül ritkák, és csak a gyengített testű embereknél.

A rózsaszín zuzmónak nincs negatív hatása a testre, és inkább kozmetikai probléma.

Tény, hogy nem tudod a kezelést elvégezni, és a bőr képződményei egy idő múlva magukra kerülnek. Nem hagynak hegeket, hegeket és hibákat. De a bőrtartalmú plakkok kezelésében sokszor csökken a bőr. És ha a betegség elején cselekszik, megakadályozhatja a képződmények terjedését az egész testben.

http://zdorov-volos.ru/lechenie/lishay-rozovyiy-lechenie-foto.html