logo

Az egész igazság az SLS-ről és a SLES-ről: nátrium-lauril és lauret-szulfát

Valószínűleg már sokat hallott a kozmetikumok káros összetevőiről. És még sok hirdetést is láttak a „szulfátmentes samponok”, az „SLS nélküli samponok” címmel. Annyira szörnyű az ördög, ahogy festett? Szükségem van összegyűjteni az SLS-sel az összes üveget, és tedd a szemétbe?

Ha még soha nem gondolt a megvásárolt kozmetikumok összetételére, biztos vagyok benne, hogy a samponok, zuhanyzselék, folyékony szappan és arctisztítók 98-100% -a, valamint a háztartási vegyszerek jelentős része az otthonában nagy mennyiségben tartalmaz SLS-t. Hogy megtudja, nézd meg a hátsó jar összetételét. Leggyakrabban nátrium-lauril-szulfátot vagy hasonló nevet látunk, például a nátrium-lauret-szulfát a készítmény első öt komponensének listájában. Ez nátrium-lauril-szulfát és nátrium-lauret-szulfát. De valószínű, hogy sokan könnyebben észlelik az angol - a nátrium-szulfát helyett a transzlációt - a nátrium-szulfát helyett. Igen, és a keresésben nátrium-szulfátot keresünk.

Lássuk:

 • Milyen állatok, ezek a nátrium-szulfátok?
 • Hogyan használják a nátrium-lauril- és a lauret-szulfátokat az iparban és a kozmetikumokban
 • Milyen kárt okoz az SLS a bőrön és a test egészén.
 • A lizodium-lauret-szulfát - SLES biztonságos, szemben a nátrium-lauril-szulfáttal - SLS?
 • Javaslataink és következtetéseink a kozmetikumokkal kapcsolatban az SLS és a SLES

Mi az SLS - nátrium-lauril-szulfát (nátrium-lauril-szulfát) és nátrium-lauret-szulfát (nátrium-lauret-szulfát)

Az SLS és a SLES egy kémiai komponensek, olcsó felületaktív anyagok, agresszív komponensek, erős mosószer, tisztító, habzó, lipid oldódó és nedvesítő tulajdonságok. Kozmetikumokban aktívan használják.

A szulfátok közül a legveszélyesebb:

 • nátrium-lauril (laurel) -szulfát (nátrium-lauril-szulfát) vagy nátrium-lauril-szulfát. Egyéb nevek: nátrium-dodecil-szulfát, nátrium-PEG-lauril-szulfát, monododecil-észter, nátrium-PEG-lauril-éter-szulfát. Ez az olajfinomítás terméke, amelyet gyakran „a kókuszdióból nyert” vagy „kókuszdióból” szavakkal fednek le.
 • ammónium-lauril-szulfát - ALS (ammónium-lauril-szulfát) és ammónium-lauret-szulfát - ALES (ammónium-lauret-szulfát)

Ezek a lauril-szulfonsav nátrium-sói, nagyon olcsó, veszélyes és maró komponensek. Talán az egyik legveszélyesebb kozmetikai összetevő, amely agresszíven hat a bőrre és az általános egészségre.

Körülbelül nátrium-lauret-szulfát - SLES, nátrium-lauril-szulfát analóg - SLS, egy kicsit alább fogunk beszélni.
Más hasonló komponenseket is nevezhetünk: nátrium-myret-szulfát (SMS), nátrium-mirisztil-éter-szulfát (SMES). Általánosságban elmondható, hogy szinte minden felületaktív anyag hozzárendelhető a „szulfát” szóval.

Hol érvényesek az SLS és a SLES

A nátrium-lauril-szulfát és a nátrium-lauret-szulfát alkalmazása kozmetikumokban:

 • Arctisztítók és gélek
 • Sminkeltávolító
 • Samponok (az összes sampon körülbelül 90% -a tartalmaz SLS-t és SLES-t)
 • Folyékony szappan
 • Zuhanyzselék
 • Fürdőhab
 • fogkrémek
 • Intim higiéniai termékek
 • Egyéb termékek

Ezek a komponensek nagyon olcsóak és nagyon gyakran és nagy mennyiségben használatosak a kozmetikumokban. A szulfát tisztítószerek tökéletesen tisztítják a bőrt és a hajat, elmosják a szennyeződéseket és a faggyú és izzadságmirigyek váladékait. De mit csinálnak a tisztítás mellett?

Ügyeljen az SLS használatára az iparágban:

 • Háztartási tisztítószerek (edények, padlók, univerzális tisztítószerek) t
 • Ipari tisztítók (padlók, mosógépek stb. Tisztításához)
 • Zsírmentesítők (motorokhoz és különböző felületekhez)

A szulfátok alkalmazása a tudományban és az orvostudományban:
Az SLS-t világszerte számos klinikán használják, hogy a bőr alatti irritációt okozjon a vizsgált személyeknél. Ezután a tudósok különféle készítményekkel eltávolítják a bőr sérült területein az irritációt, elemezve azok hatékonyságát.

A kozmetikumok és háztartási vegyi anyagok használata során ezt a komponenst használó Harm SLS (nátrium-lauril-szulfát)

Különböző tudósok kutatása, beleértve a a University of Georgia Orvostudományi Főiskolán a következő tulajdonságokat és kárt okozták: nátrium-lauril-szulfát:

 • Az SLS tisztítja a felületet oxidációval, pl. bőrt, így film marad. Ez a film irritálja a bőrt, viszketést, hámlást, bőrpírot, viszketést, allergiát és hosszú időn keresztül bőrbetegségeket okozhat. Az SLS megsemmisíti a bőr lipidvédelmét, reagál a bőr lipidjeivel és degenerálódik.
 • Az SLS szárítja a hajot, száraz, törékeny és hasított végeket képez, hozzájárulhat a hajhulláshoz és a korpásodáshoz, valamint a fejbőr betegségeihez.
 • Az SLS a gyökereknél zsírosítja a hajat, ezért gyakrabban kell mosni a haját. Egyszerű - a fejbőr erős zsírtalanítása stimulálja a faggyúmirigyek aktív munkáját.
 • Az SLS a bőrön keresztül behatol a szövetekbe és a szervekbe. a szemekben, a májban, a vesében, a szívben, az agyban, ott marad, és felhalmozódik, fokozatosan növelve koncentrációját. Az SLS megváltoztathatja a sejtek fehérje összetételét, különösen gyermekeknél, különböző betegségeket, például szürkehályogot okozva. Lehet sejtmutációkat okozni és károsíthatja az immunrendszert.
 • A szulfátok a kozmetikumok számos összetevőjével reagálnak, nitrozaminokat (nitrátokat) és rákkeltő dioxinokat képezve. Ők is behatolnak a bőrbe, majd a vérbe.
 • Gyakorlatilag nem választódik ki a májban.

Van még egy analóg nátrium-lauret-szulfát (SLES) - nátrium-lauret-szulfát vagy (amint azt gyakran nevezik) a nátrium-lauret / szulfát-díjas. A mosás során sok habot képez, és egy vastag, koncentrált és drága sampon vagy tusfürdő illúzióját adja.
A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szakértői szerint 1983-ban ártalmatlan összetevő. Sok más tudós azonban arra a következtetésre jutott, hogy a nátrium-lauret-szulfát a bőr irritációját és hámlását okozhatja, elpusztíthatja a hajhagymákat, hajhullást okozva. Nagyon gyorsan és könnyen behatol a bőrbe, és felhalmozódik a szervezetben. A SLES kevésbé irritálja a bőrt, mint az SLS, de sokat száríthat. A dioxinok és a nitrátok képződhetnek a reakcióban más komponensekkel, amelyek ráksejtek képződését okozzák.

Sokkal több ilyen tanulmány volt, beleértve a Ezt az információt a tudományok professzoraival és doktoraival találja meg, mint pl. Samuel S. Epstein a Chicagói Egyetemen (közegészségügyi iskola) vagy Doris J. Rapp, tudományos publikációkban, mint például az Egészséges szépség és a Biztonságos vásárlók Biblia., "A vegyi anyagok szószedete Szintetika a személyi ápolási termékekhez ”, olyan tudományos szervezetekkel, mint például az egészségügyi ellátás nélkül, a természetes bőrápoló hatóság stb.

Következtetések: kozmetikumok használata SLS és SLES szulfátokkal

 1. Határozottan a szulfátos kozmetikumok nem használhatók érzékeny és allergiás bőrrel, bőrbetegségekkel és gyerekekkel. Sajnos a „gyerekeknek”, „gyerekek számára engedélyezett”, „gyermekeknek” feliratok nem garantálják, hogy ezek a káros és veszélyes anyagok hiányoznak. Még olyan híres márkák is, mint a német Bubchen. Valójában az úgynevezett gyermekkozmetikumok többsége nem különbözik a „felnőtt” összetételétől.
 2. Ne próbáljon kozmetikumokat használni nátrium-lauril-szulfáttal (nátrium-lauril-szulfát) vagy ammónium-lauril-szulfáttal (ammónium-lauril-szulfát). Még egyetlen alkalmazás is károsíthatja a bőrt és a belső szerveket, különösen a gyermekeknél.
 3. Egyszeri és nagyon ritkán használt nátrium-lauret-szulfáttal (kevésbé veszélyes szulfát) nátrium-lauret-szulfáttal előállított termékek használata valószínűleg nem befolyásolja Önt és a bőrt. Azonban a leggyakrabban megfigyelhető, hogy az állandó napi használat - minden nap folyékony szappan, tusfürdő, sampon, mosogatószer. Ez időnként komoly problémákat okozhat, annak ellenére, hogy az egyes szerszámoknál alacsony az SLS koncentrációja.
 4. Különösen veszélyesek a krémek és más kozmetikumok összetételében lévő szulfátok, amelyek hosszú ideig a bőrön maradnak, valamint a tisztítókban és a sminkeltávolítókban, mert sokan használják az arc sminket a szem sminkre.
 5. A reklámozáshoz nem használhat szulfát sampont a korpásodás, viszketés és hámlás kezelésére. Végül is, az ilyen samponok maguk is kiválthatják ezeket a hatásokat. Sajnos a legtöbb ilyen sampon. A hasznos összetevők gyógyítják a fejbőrt, és a szulfátok ismét irritálják. Ez egy ördögi kör.
 6. A szulfátok bőséges habot képeznek, ezért a szulfát samponok, a gélek, a szappanok és a fürdőhabok olyan jóak, mint a szervesak. Emlékezz a gyermekkori samponokra, mindannyian rosszul fagyottak, de nem szárították meg a hajukat, és nem kellett mosni a fejét olyan gyakran, mint a modern világban.

Nem is tudod elképzelni, hogy hány ember szenved bőrbetegségekben, hány ember egyszerűen nem tud mosni a zuhanyban. Annyira a bőrt szenvedett el mindezen gyógyszerek használata, amelyek még csapvizet is irritálnak. Sajnos a bőrbetegségek egyre gyakrabban jelentkeznek a kisgyermekeknél. Végtére is, a születésüktől származó bőrüket mindenféle vegyszerrel kínozzák, beleértve a bőrt. úgynevezett "gyermek".

Nem hiszem, hogy a reklám és a címkék „hangos SLS nélkül”, „szulfátok nélkül”. Ez nem mindig igaz, és ha igaz, akkor egy kémia helyettesíthető egy másikval. Egy másik cikkben más felületaktív anyagokról, az SLS kevésbé káros analógjairól beszélünk.

A csövön nem mindig szerepel a teljes összetétel, csak az aktív összetevőket írják. A teljes összetétel a papír csomagolásán marad. Gyakran a kettős ragasztó címkéjén is rejtve van, nagyon kicsi, csak nagyítóval látható, és más címkékkel van ragasztva.

Olvassa el a kompozíciót a kozmetikumok megválasztásakor, a kozmetikumok objektív értékelésével, a NaturaTeka.ru webhely összetétele alapján. Csak így védheti meg a bőrt és az egészségét.

Az Ön választása

Írja be a megjegyzéseket, ha elolvassa a címkéket a kompozícióval, hogyan érzi magát a kompozícióban lévő SLS-ekről és SLES-ekről, legyen szó szulfátok nélküli samponokról, függetlenül attól, hogy szulfát-zuhanyzseléket és folyékony szappant használ. Ossza meg véleményét!

http://naturateka.ru/vsya-pravda-ob-sls-i-sles-sodium-lauril-i-lauret-sulfat-sodium-lauryl-i-laureth-sulfate/

Mi a károsabb: a nátrium-Laureth-szulfát vagy az ammónium-Lauril-szulfát?

Lányok, kérem, mondja meg, hogy melyik összetevő rosszabb és károsabb: Nátrium-Laureth-szulfát vagy ammónium-Lauril-szulfát? Most a Shauma Bio-Granat sampont használom, az ammónium-Lauril-szulfát a második helyen van. Tehát az internetes információk átmérője ellentétes: aki azt írja, hogy szinte rákkeltő, mások azt állítják, hogy az ammónium jobb, mint a nátrium. Hol van az igazság?

Minden, amit szörnyen hallottam a felületaktív anyagokról, a nátrium-lauret-szulfátot (sodim laureth sulfate) és a nátrium-lauril-szulfátot érintette. Az ammónium BOS gyermekkozmetikumokban és érzékeny bőrű gélekben található (ugyanabban a Witch mogyoróban, Yves Rocherben), és soha nem találkoztam erre az összetevőre vonatkozó figyelmeztetésekkel. Bár valahol az interneten van egy bizonyos besorolású felületaktív anyagok, ahol azt mondják, hogy az ammónium a legolcsóbb felületaktív anyag (és ennek megfelelően maga a salak).

E két anyag közül az ammóniát választanám, de nagyon szeretném tudni egy illetékes véleményt erről a kérdésről.

ZY Googling. Néhány forrásból az ammóniumból "mérgező, rákkeltő, mutagén". Heh. ))

Vika, de az a tény, hogy én is megbotlottam erre a "mérgező, rákkeltő, mutagén" és egy kicsit ijedt))) Ezért szeretném tudni, hogy milyen ammónium van. Megnéztem az összes zuhanyzselét (van nekem Yves Rocher), mindenhol ammónium van, és a lánya samponjában nem SLS, hanem ammónium-glükozid.

Általában természetesen mindezek a károsodások nagymértékben eltúlzottak - figyelte, hogy minden fogkrémben van-e SLS? (R.O.C.S., Colgate, Blend-a-med, Oral B, Lacalut - ezek azok, amelyeket én használtam és személyesen figyeltem a kompozíciót)

Természetesen minél magasabb a koncentráció, annál károsabbá válik - de ezeken a pasztákon minden életünkben megtisztítottuk a fogainkat - a fogaink nem esnek ki.

És tiszta formában senki sem kínál önmagában nátrium-lauril-szulfátot (SLS) és ammónium-lauril-szulfátot (nátrium-lauret-szulfát (SLES) és ammónium-lauret-szulfát).

Igen, Katyusha, a tészta külön téma. De azt hiszem, hogy ha lehetséges, hogy csökkentse a káros adalékanyagokkal rendelkező alapok számát, akkor miért ne tegye ezt? Az egyik SLS-t tartalmazó tészta jobb, mint a tészta, és a gél, valamint a fürdőhab és a sampon, valamint az arcmosás és egy másik kilométer mindent.

Először a SLS biztonságos alternatíváját keresjük, majd kiderül, hogy ez nem ártalmatlan. Egész életemben fürdöttem és nem zavartam, amíg valaki nem mondott valamit egy dobozban.

Volka, azt hiszem, ha a "kár" nem okoz kényelmetlenséget, akkor tényleg nem kell aggódnia.

Vick, én megértettem, hogy kellemetlenségeket okoznak? Ha igen, melyiket kell tudni?

Heh, a fejem a szulfát samponoktól viszket (esztétikus kép, ugye?)) A legérdekesebb dolog az, hogy 25 évig majdnem felálltam, amíg nem mostam a hajat a baba samponnal. Mi az úgynevezett "érzi a különbséget". By the way, néhány emberben a szulfát samponok a fejbőr megrázkódását okozzák, melyet a korpásodás okozhat.

Nyilvánvaló, sajnálom, természetesen. Nos, ez megtalálható, mit kell cserélni. Kisgyermek))

Köszönöm Istennek, most már annyira jó az üzletekben, hogy a fejem sárgával mosok. nem szükséges. Sok alternatíva van.

És nagymamák Agafinyin szappan gyökér alapú samponok, hogyan szól a biztonság? Nem olvasta el teljesen a kompozíciót, van-e szulfát?

Az identitás nincs a témában. Most a Natura Siberikát használom fáradt és gyenge hajra.

Vika, és itt néztem egy programot ezekről a szörnyű szulfátokról, és megtudtam, hogy:

(Idézem). amint az ügyfelek elkezdték megnézni az általuk használt termékek összetételét, a reklámszlogenekkel ellátott kozmetikumok „NEM SZODIUMSULFÁTOT” (és megmutatták, hogy a Natura Siberika kozmetikumai) azonnal felhasználásra kerültek. Igen, nem tartalmaz szulfátokat, de vannak más mérgek is, nem kevésbé károsak. (Nem mondhatom meg pontosan, hogy nem vagyok a boom-boomban, de a transzferben felsorolták, és a nátriumhoz hasonlították). Itt van.

A gyártók szétszerelése és egyedi programjai nem érdekesek számomra.) A kozmetikumok kiválasztásakor csak a saját érzéseimre és a használat kedvére összpontosítok, meghallgathatom az orvosi oktatással rendelkező emberek véleményét is.

ZY Nemrég olvastam egy magazinban egy reklámcikket arról, hogy a természetes színezékek és a finom ízek a Coca-Cola-ban vannak (csak egy csokor Provence-i fűszernövények!).

A kollégám, Coca-Cola megmossa az ételeket. Azt mondja, tökéletesen elfojtja a zsírt.

Igen, ez az ortofoszforsav így működik (E338).

Csak vásárolt tegnap kézzel készített szappan szappangyökér alapján - írták, hogy kevésbé lúgos, stb., És ez a samponok kérdése.

Megnézte a véleményeket - minden ott van, ahogy az várható volt)))

ezek nagymamák és szappangyökerek!

Katyusha, olvastam a linkedre vonatkozó információkat, csalódó következtetéseket. Igen, a rák nem okoz, hanem az a tény, hogy az irritáció bizonyítható. Bár itt emlékszem, hogy csak egy évvel ezelőtt mostam a fejem (és nem csak a fejem))) és nem is gondoltam a lauretre, sem a laurra, sem az ammóniára. És most megnéztem az egyes üvegeket és üvegeket nagyító alatt egy vagy több szennyeződés jelenlétére (((

Irritációs ok - igen, de tiszta formában, és minél magasabb a kozmetikai koncentráció, annál erősebb az irritáció. Ha a sampon / gél nem okoz irritációt, akkor ezeknek a szulfátoknak a koncentrációja elfogadható.

Vika, milyen bébi sampont használtál?

Bubchen kamilla és linden - a kék üvegben van, és csecsemőknek szól. Más baba samponjaik nátrium-lauret-szulfátot tartalmaznak.

Vika, és ha összehasonlítod a Bubchen-t és a Nature Siberik-t, melyik tetszett többet?

Irina, őszintén elmondom - nem vettem észrevehető különbséget. És ő és a másik finoman megtisztítja a hajat és a fejbőrt. De Bubchen hűvös, buja habot ad, a Siberika általában habokat is ad, de egy kicsit kevesebb. Tudom, hogy sok átok szulfátmentes sampon, amit állítólag nem mosnak, nem értek egyet ezzel. A hajam hosszú, tökéletesen elmosódott. A haj sem a súly, sem a másik. Az "elhízás" gyökerei nem befolyásolják. Milyen kritériumok alapján lehet összehasonlítani - nem tudom, mert A hajam állapota jobban függ a balzsamtól vagy a maszktól.

ZY Sikertelen tapasztalataim voltak a gyerekek fürdésére szulfátmentes Dead Sea Minerals samponnal. Itt csak nem mossa le teljesen a hajat, mert a szárítás után a gyökerek ragadósak. Rémület, röviden. Azóta már régóta figyelmen kívül hagytam a baba sampont. De amint azt az új kísérletek is mutatják, jó termékek vannak! :-)

gyerünk! van irritáció - keressen egy másik sampont. nem - nem kell fürdeni, ebből senki sem halt meg, és ha ilyen káros lenne, az ilyen anyagokat már régen betiltották volna. és ha hibát találsz, nem mehetsz kívülre, nem szabad belélegezni a kipufogógázokat, ne tedd ki a napfényt, tartsd a haját vákuumcsomagolásban, stb.

ezért komolyan vártam ezt a megjegyzést)))))

amennyire emlékszem (a TV-n beszélt), hogy mind a nátrium-lauret-szulfát, mind a nátrium-lauril-szulfát és az ammónium. ez egy súroló alap, először a nátrium-laurát-szulfát, a második - nátrium-lauril-szulfát, és a harmadik ammónium. Ennek megfelelően a jobb tisztításhoz nátrium-laurát-szulfátot kell bevinni, azaz a szulfátot szeparáljuk. minél alacsonyabb a rosszabb. És ha minden olyan globális, akkor minden káros, és az élet is káros)))

Lányok most mindent kémia. Az egyetlen dolog, és milyen mennyiségben? Mindezek a származékok, amelyek nélkül ezeket a termékeket nem lehet megszerezni.

A nátrium-Luurite-szulfát, Laureth, ammónium-Lauril-szulfát stb. Meg kell derítenie, hogy ezeknek az in-ineknek mennyi része van a termékeiben.

Oroszországban sajnos nagyon kevés igazán jó minőségű termék található. De mégis vannak. Nézd, értsd!

Sőt, minél több habot adnak a termékek, különösen a porok és mosogatószerek, a károsabb csiszolóanyagok és foszfátok ezekben a termékekben. Más termékek esetében a mennyiség fontos. Ha megmossa a haját, és ki kell töltenie a folyadék "padlóját", akkor ez az első jele a termék minőségének.

A véleményed furcsa számomra.

Végül is ismert, hogy az SLS jó habot ad, és a nem szulfát szerek kevesebb habot képeznek. Kiderül, hogy az SLS jobb?

Nem értettél meg engem. Ez jó, ha a hab kisebb.

Csak így írták.

Most szulfátmentes sampont használok, kevésbé habzóak, a fogyasztás magasabb.

Wild Berry, mondja meg, hogy ezek a samponok? A cég?

Megértem, hogy most nincsenek teljesen természetes termékek, de megpróbálhatod kevésbé a leginkább káros anyagot használni. Például szulfátok.

Szeretem a Lash céget. Különösen a Kudryas sampon és a JUNGLE hajkondicionáló.

Ammónium-lauril-szulfát, reszelt kókuszpép (Cocos nucifera), cetearil-alkohol, propilénglikol, víz (Aqua), frissen facsart szerves citromlé (Citrus limonum), gliceril-sztearát és PEG 100 sztearát, parfümkészítmény, lenmag-infúzió, iridum és iremogum, valamint PEG 100 sztearát, parfümkészítmény, lenmag-infúzió és iridum, gránátalma; Carica papaya), lauril-betain, friss tojás, kakaóvaj (Theobroma cacao), szerves kakaóvaj (Theobroma kakaó), shea vaj (Butyrospermum parkii), szerves jojobaolaj (Simmondsia chinensis), avokádóolaj (Persea gratissima), vanília abszolút ( Vanilla planifolia), vetiverolaj (Vetiveria zizanoides), benzoikus rezinoid (Styrax benzoin), livkovoe olajat megnyomjuk az (Olea europaea), kivonat alkánok színezék (homoki báránypirosító), lanolint, cetil-trimetil-ammónium-bromid, * kumarin.
* Illóolajok összetevői.

Kakaóvaj (Theobroma cacao), cetearil-alkohol (), nátrium-lauril-szulfát, propilénglikol, friss avokádó-kivonat (Persea gratissima), glicerin-sztearát () PEG-100 sztearát, cetearil-alkohol, sztearinsav, parfümkészítmény és gyógyító szirup ) friss bio banán (banán), friss maracuja (maracuja), friss kumquats (Fortunella japonica), cetil-trimetil-bromid, ilang-ilang (Cananga odorata), vetiver olaj (Vetiveria zizanoides), Cypress olaj (Cupressus sempervirens), cédrus olaj (Juniperus virginiana), klorofillin (CI 75810), limonén *, fahéj al egid *.
* Illóolajok összetevői.

Nem teszek reklámot és reklámot.

A haj gyönyörű, de a fejbőr leválik. Ne borotválkozz, nevezetesen hámlást. Azt hiszem, ez a szulfátokra adott reakció. Nem is beszélve arról, hogy ha ez a sampon és kondicionáló a szemébe vagy irritált bőrbe kerül. a hám, mint a pokol.

Azok, akik nem allergiásak a szulfátokra, szerencsések. élvezze és örvendezzen)

http://www.ladiesproject.ru/question/chto-vrednee-sodium-lauret-sulfat-ili-ammonium-lauril-sulfat

A sampon, a felületaktív anyagok, az enyhe mosószer alapok összetétele.


A sampon mosási alapja.

Az egész beszélgetés a szulfátokról, annak károsodásáról a felületaktív anyag - a sampon alapja mosószer - témája. Rólam tájékoztatást akarok adni.
-A detergensek (felületaktív anyagok) anionos, kationos, nem ionos és amfoter anyagok. Bővebb információ ezekről a cikk alján kerül elhelyezésre, olvassa el az érdeklődőket.

A legnépszerűbb felületaktív anyagok csökkenő sorrendben, károsodásuk szerint.

-Ammónium-Lauril-szulfát (ammónium-lauril-szulfát) - szinte soha nem használják, de ha a termék alapján látja - gondolkodás nélkül dobja ki.
-Ammónium-Laureth-szulfát (Ammónium-Laureth-szulfát) - például Shin's Beer-ben található Cynthia Lush-ban. Könnyen behatol a bőrbe. Nagy adagokban mérgező, rákkeltő, mutagén.
-Nátrium-Laureth-szulfát (nátrium-lauret-szulfát) - a legtöbb sampon ezeket a mosószereket tartalmazza. Olvassa el őket a cikk végén.
-TEA Laureth Sulfate (TEA Laureth Sulfate) - ezek a felületaktív anyagok a drágább samponok összetételében.

A fenti felületaktív anyagok által okozott károk csökkentése érdekében egy második mosószer komponenst adhatunk a samponhoz, amely egy lágyabb az első hígításához, bár szilárdan hiszem, hogy a szulfátokra reagáló személyek nagyban segítenek. Ez (a kárcsökkentési sorrendben):

- A kocamidopropil-betain (az alábbiakban) - kókuszolaj zsírsavakból készül. Felületaktív anyagként szolgál. Jelezve a "Veszély" jelzéssel. Samponokban más felületaktív anyagokkal (felületaktív anyagokkal) kombinálva. Szintetikus anyag. A szemhéjak irritációját okozza, próbáld meg nem esni a szemébe.
- Kocamidopropil-szulfobetain
- Lauret - 11 nátrium-karboxilát - nem találta a leírást, hanem az összes "sír nélküli" sampon alapján.
- A nátrium-szulfoszukcinát olyan felületaktív anyag, amely javítja a diszperziót és megtartja a nyálkahártyán lévő hatóanyagok stabilitását.
- Nátrium-cocoamphodiacetate - óvatosan eltávolítja a szennyeződéseket anélkül, hogy károsítaná a bőrt, megtisztítja, növeli a stratum corneum permeabilitását a hatóanyagok mélyebb behatolásához.
- Glyceret kokoata - természetes eredetű lágy felületaktív anyag.

Kérdezd meg - miért ne készítsen rájuk sampont, és ne hígítsd el a károsabb bázisokat kevésbé káros? Minden nagyon egyszerű - ezeken az alapokon lévő samponok gyengén habosítottak, hajszálak. A tömegfogyasztó egyszerűen elutasítja az ilyen samponok vásárlását, annak ellenére, hogy kevésbé káros hatással van a hajra és a fejbőrre. Egy másik súlyos probléma az SLS-nek a rákkeltő dioxinokkal és nitrátokkal való összekapcsolása. Az SLS a kozmetikai termékek sok összetevőjével reagál nitrozaminok (nitrátok) előállítására. Ezek a nitrátok nagy mennyiségben jutnak be a vérbe samponok és gélek mosásakor, fürdőkádakkal és tisztítószerekkel. Sok vállalat gyakran maszkolja SLS termékeit természetesnek, jelezve a „kókuszdiából származó” termékeket. A "Veszély" jelzéssel jelölve.

A fentiek helyettesítése, néhány forrás által ajánlott:

-Dinátrium-Laureth-szulfoszukcinát (dinátrium-lauret-szulfoszukcinát) - Pálma- vagy kókuszolaj alapú mosószer - a bőr és a nyálkahártya nagyon jól tolerálható (nem túl hajlamos arra, hogy megbízza a leírást a sampon gyártó honlapján a készítmény leírásában). És nem hiszem helyesen - látom, hogy el kell kerülni azt.
-Lauril-glükozid (lauril-glükozid) - nem találtam semmit erről, de nem hiszem el a gyártási helyszíneknek, hogy a sls-ekről írták, hogy minőségi és ártalmatlan felületaktív anyag.
-A kokoglükozid (kokoglükozid) természetes amfoter felületaktív anyag. Természetes glükozidból és kókuszolajból készült. Gyengéd a bőrre. (Valóban így van?)

További SAW-k keresése azokkal kapcsolatban:

-Nátrium-olh-szulfát - veszélyes mennyiségű etilén-oxidot és / vagy dioxánt tartalmazhat
-1,2-dioxán: (etoxilezett alkoholok, 1,4 - dioxán, poliszorbátok és laurethek) - samponokban, kondicionálószerekben, arctisztító krémekben, krémekben, szappanokban, valamint különböző háztartási tisztítószerekben találhatóak. Könnyen behatolhat a bőrbe és a test levegőjébe. Erős karcinogén. Nagy mennyiségben az orr septum rákot okoz, elpusztítja a májat.
-DEA Cocomide - főleg samponokban. Nitrozaminokat tartalmaz, amelyek ismert rákkeltő anyagok.

DEA (dietanol-amin) - MEA (monoetanol-amin) - TEA (trietanolamin), valamint mások: DEA, DEA-cetil-foszfát, DEA Oleth-3 foszfát, DEA, mirearamid, sztearamid-MEA, kokamidamid MEA, Lauramid DEA, linoleamid MEA és EAEA, MEA, Cocamide MEA, Lararamide DEEA, TEA-Lauril-szulfát. Emulgeálószerként és habosítószerként használatos arctisztító krémekben, samponokban, testápolókban és fürdőkben, szappanokban stb. Az etanolaminok irritálják a szemet, a bőrt és a nyálkahártyákat, dermatitist okoznak. A dietanol-amin könnyen behatol a bőrbe és különböző szervekben lerakódik. Az állatkísérletek kimutatták, hogy ez az anyag mérgező lehet a vesére, a májra, az agyra, a gerincvelőre, a csontvelőre és a bőrre. Ezek az anyagok rákkeltő hatásúak.

-Lauramid DEA, Laurinsav általában kókusz- vagy babérolajból származik. A szappangyártás alapjába tartozik, mert jó habot képez. Kozmetikai képletben más komponensekkel reagál, nitrozaminokat, ismert rákkeltő anyagokat termelő. Szárítja a hajat, a bőrt. Allergiás reakciókat okoz.
-Nátrium C12-13 Pareth Szulfát egy kőolajból és etilén-oxidból extrahált szintetikus komponens. Emulgeálószerként szolgál. Ez az összetevő a "Veszély" nemzetközi szimbólummal van jelölve.
-A Lauryl Polyglucose egy zsírsavakból kivont félszintetikus komponens. Felületaktív anyagként szolgál.

Most egy kis személyes tapasztalat és véleményem:
A NEGATÍVRÓL! A szavaim megerősítéséhez megvettem a Bubchen sampont az INFANTS-nak (Kérjük, vegye figyelembe, hogy a gyerekek is sls-en vannak). Benne:
-Cocamidopropyl Betaine
-Cocoglucoside

Átkapcsoltam, amikor a hajam a mosáskor esett ki legfeljebb 5 darabból, három mosás után ismét kaptam egy egész csomót. Ennyi a baba samponnak. Már írtam a Logona samponokról. Alkoholos, puha és természetes samponok (ez minden bizonnyal jobb, mint a parabének, de a haj csak félig meghalt) Itt van a Logony összetétele (például Gingko Biloba sampon):

Aqua (víz), kókuszglükozid, alkohol *, glicerin, dinátrium-kókusz, glutamát, nátrium-kókusz Búza) Korpakivonat, Xanthan-gumi, nátrium-sztearoil-laktilát, parfüm (illóolajok), limonén, fitinsav, citromsav
Nátrium-PCA (NAPCA) - A szintetikusan megszerzett bőr komolyan kiszáríthatja a bőrt, és allergiát okozhat. Természetesen a haja ismét kiszállt vele.

További Aeto cég Barex. Írok ki néhány alkatrészt.

- Lauril-glükozid
- Dinátrium-Laureth-szulfoszukcinát
- Lauryl betain
- Coco glükozid
- Laureth-2

Azon tény alapján, hogy a sampon nem elég, a leesés nem állt meg, hanem kiszáradt a hajból is, arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a csokor nem is túl jó. A sampon negatív értékelései szintén nem egyediek. Eleget olvastam.

A POZITÍV!

A sampon helyett Daniel Jouvance ásványi maszkot használok, vízzel kell hígítani, majd hasonlóvá válik a samponnal, habokkal és mosással, miközben nem szárad, és a haj valóban nem esik ki. Megpróbáltam szétszerelni a kompozíciót, találtam a magnézium-Laureth-szulfátot

Itt van, amit írnak róla: egy tisztító tulajdonságú felületaktív anyag. Az intim higiéniai termékekben széles körben használják az enyhe felületaktív anyagot, nem irritálja a bőrt és a szemet.

Decil-glükozid (decil-glükozid) - Enyhe, nem ionos felületaktív anyag, amely kukoricakeményítőből és kókuszból származó zsírsavakból (dekanol-decil-alkohol) származó cukrokból (glükózból) áll. Ezért eddig ez az egyetlen dolog, amit nem fogok félni.

Kiderült, hogy a szulfátok is jelen vannak néhány klímaberendezésben és balzsamban (jobban leöblíthetők). Nézze meg a Lush légkondicionáló berendezések összetételét, mint például a Culoline vagy a Vanilla.

További információk a témáról:

Az anionos detergensek (negatív ionokat tartalmazó) a samponokban, mosógélekben használt leggyakoribb anyagok. Ezek olcsóak és jó tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek. Az anionos felületaktív anyagok könnyen eltávolíthatók a hajból.
A kationos felületaktív anyagokat (amelyek pozitív ionokat tartalmaznak) kevésbé gyakori és nagy koncentrációban alkalmazzák. Sokan közülük irritációt okoznak, amikor a szemébe kerül. Főleg nem samponokban, hanem klímaberendezésekben használatosak.
A nemionos felületaktív anyagokat emulzió előállítására használják.
Amfoter felületaktív anyagok (pozitív vagy negatív ionokat tartalmaznak a sampon pH-jától függően). Az amfoter felületaktív anyagokat samponokban használják sérült és száraz hajra.
A nátrium-Laureth-szulfát (SLES) (Loret nátrium-szulfát) az SLS-hez hasonló tulajdonságú összetevő (hozzáadott észterlánc).

Összetevő az első a tisztítókban és a samponokban. Nagyon olcsó és sót adva sűrűsödik. Sok habot képez, és illúziót mutat, hogy vastag, koncentrált és drága. Ez egy elég gyenge mosószer. Nedvesítőszerként használják a textiliparban.

Az SLES más összetevőkkel és a nitrátok mellett dioxinokkal is reagál.

A "Veszély" jelzéssel jelölve.

A nátrium-lazil-szulfát (SLS) egy kókuszolajból származó olcsó mosószer, amelyet széles körben használnak kozmetikai tisztítószerekben, samponokban, fürdő- és zuhanygélekben, habzó fürdőkádakban stb.

A haj- és bőrápolási termékek legveszélyesebb összetevője.

Az iparban az SLS a garázsok, a motor zsírtalanítók, az autómosó termékek stb. Ez egy nagyon erősen korrozív anyag, és valójában eltávolítja a felületek zsírját. Tanulmányok a University of Georgia Medical College-ban kimutatták, hogy az SLS behatol a szemébe, valamint az agyba, a szívbe, a májba stb. Ez különösen veszélyes a gyermekekre, azokban a szövetekben, amelyekben nagy koncentrációban halmozódik fel. Ezek a tanulmányok azt is kimutatták, hogy az SLS megváltoztatja a gyermekek szemsejtjeinek fehérje összetételét, és megakadályozza e gyermekek fejlődését, ami szürkehályogot okoz. Az SLS az oxidációval tisztítja, irritálja a filmet a test és a haj bőrén. Támogathatja a hajhullást, a korpásodást, hat a hajhagymákra. A haj kiszárad, törékeny lesz, és a végeken hasad.

http://www.manerno.ru/uhod-i-stayling/sostav-shampunei.html

Szulfátok samponokban

Minden lány gyönyörű hajról álmodik, ami sampon hirdetéseket ígér. Gyakorlatilag minden kozmetikai termék veszélyes összetevőket tartalmaz - parabéneket. Mi a veszélye a szulfátok használatának?

A sampon kémiai összetétele

A flakonchik címkén láthatjuk, hogy a készítmény csak hasznos anyagokat tartalmaz: vitaminokat, gyümölcs savakat, természetes kivonatokat. A valóságban a gyógyszer nagy mennyiségű kémiai anyagot, adalékanyagokat tartalmazhat, amelyek illatosabbá teszik, habzik, és jobban eltávolítják a szennyeződést a fejen. Ez a tényező nem függ a kozmetikumok költségétől. A káros elemeknek olcsó és szakmai előkészítése is lehet. Tekintsük a legnépszerűbb összetevőket, amelyek minden évben gyakrabban találhatók a modern samponokban:

 1. Víz.
 2. A felületaktív anyag - tiszta haj, erős habot képez. A samponok fő szulfátjai a következők: nátrium-lauret-szulfát, ammónium-lauril-szulfát, nátrium-szulfoetoxilát és egyéb káros elemek. A TEA Layril-szulfátot vagy a Cocamide DEA-t lágyabbnak, gyengébbnek tartják.
 3. Tartósítószerek - lehetővé teszik a kozmetikumok számára, hogy hosszabb ideig megtartsák a tárolási időt.
 4. További komponensek - optimális pH-egyensúlyt biztosítanak a fejbőr számára.

Mik azok a szulfátok és miért károsak?

Bármely mosószerhez tökéletesen teljesítette funkcióit, felületaktív anyagokkal van felszerelve. A samponok leggyakoribb szulfátjai a következők:

 • ammónium-lauril-szulfát;
 • nátrium-nátrium-lauril-szulfát;
 • ammónium-szulfát.

Az ilyen összetevők habosítják a kozmetikumokat. Az anyagok különbsége a vízben való oldódás képessége. Tökéletesen eltávolítják a szennyeződéseket bármely felületről, de nagyon mérgezőek, így hosszú ideig nem tarthatók a bőrön. Rendszeres használat esetén tönkreteszi a természetes védőburkolatokat a bőr, a haj védelme érdekében, ami törékenységhez, szárazsághoz, színveszteséghez vezet. Egy idő után megjelenik a viszketés, a hámlás vagy a korpásodás.

Az enyhe mosószer komponensek csökkenthetik a szulfátok negatív hatásait a fejbőrön, a testen és a szemeken. Ha a mosószer készítmény a következő összetevőket tartalmazza, akkor biztonságosnak tekinthető:

 • szulfoszukcinát;
 • sulfoetoksilat;
 • kokamidopropil-szulfobetain;
 • dinátrium-nátrium-kookampodiacetát;
 • kokosulfat.

Amil-ammónium-szulfát

Az olcsó ár, az aktív mosószerek tulajdonságai nagyon népszerűek a háztartási vegyszerek, kozmetikumok gyártásában. A szulfátvegyületek megtalálhatók a motor zsírtalanítókban, zuhanyzselékben, fogkrémekben stb. Az alkotóelem behatol az epidermális gátba, melynek köszönhetően tökéletesen megtisztítja a hajat, lehetővé teszi a jótékony komponensek működését a szálakon. Az anyaghiány a túlzott toxicitás, amely károsítja a szálak egészségét.

Nátrium-lauril-szulfát

A samponok ilyen szulfátjait az egyik legveszélyesebb mérgezőnek tekintjük, amely detergenseket tartalmazhat. A gyógyszer rendszeres használata, amely magában foglalja az SLS-t is, látáskárosodást okozhat, behatolhat a bőrbe a belső szervekbe, felhalmozódik ezekben. Az ilyen expozíció az immunrendszer gyengüléséhez, a rákkeltő anyagok kialakulásához vezet. Ahhoz, hogy megvédje magát és szeretteit, válasszon olyan kozmetikát, amely nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot. Az injekciós üvegen SLES vagy SLS lehet.

Ammónium-szulfát

Emellett arra is utal, hogy hány komponens van, amely könnyen kölcsönhatásba lép a vízzel és eltávolítja a zsírt. A kozmetikumok rendszeres használata, melyet tartalmaz, irritálja a szemet, a bőrt és a hajszerkezet zavarát. Az összetevő koncentrációja nagyon mérgező, ezért sokkal kevésbé adódik hozzá, mint a nátrium-lauril-szulfát. Képes lemosni a természetes védőréteget és felhalmozódni a testben.

Hol lehet megvásárolni és mennyi sampont és ss

Természetes sampon megtalálása a modern kozmetikai tömegpiacokon nagyon egyszerű. Ezenkívül online és gyógyszertárakban értékesítik őket. Az ilyen hajápolási termékek ára elérhető. A kiváló minőségű parabénmentes sampon költsége még kevesebb, mint egy professzionális szalon termék. A palack ára 135 rubeltől kezdődik, és messze meghaladhatja ezt az összeget. Mindez az országtól és a gyártótól függ. Az olcsó, de bevált eszközök közé tartoznak az ilyen márkák:

 • Szerves bolt - a márka a megfizethető kozmetikumok széles választékát kínálja. A termék rosszul habzik, de a haj puha, hosszú ideig friss marad.
 • TianDe - sűrű szerkezetű, ezért nagyon gazdaságos. Minden üveg valódi ginzeng gyökeret tartalmaz.
 • A Natura Syberica - amely alkalmas a mindennapi használatra - képes a haj fényesebbé és rugalmasabbá tenni. Rossz mosás le a maszkot, olajat.
http://hairproblem.ru/464-sulfaty-v-shampunyakh.html

Szulfátok samponokban - a haj előnyei és károsodása

A cikk tartalma

Az első szulfát sampon 1930-ban jelent meg, a gyártó - ProcterGamble. Azóta a sampon összetétele nem változott.

Szulfát felületaktív anyagokat adnak a samponokhoz, zuhanyzó gélekhez, arctisztítókhoz és egyéb személyi ápolási termékekhez. A mosoda és az otthoni tisztítás összetétele is. A komponens népszerű, mivel a kénsav ásványai aktívan kölcsönhatásba lépnek a vízzel. Hab hatékonyan és gyorsan megszünteti a szennyeződést.

A szulfát samponok megtisztítják a hajat és a fejbőrt, miközben a szulfátok oxidációja során egy film képződik. A fej sűrű mosása ilyen samponnal a korpásodáshoz, a törékeny hajhoz és a száraz fejbőrhöz vezet.

Mi a szulfát?

Szulfátok - kénsav sói. Vízzel érintkezve oxidálódnak, sűrű habot képeznek. A sampont alkotó szulfátok általános típusai:

 • Lauril-szulfát - vastag habot képez és irritálja a fejbőrt. A sampon összetételében az ammónium-Lauril-szulfát vagy az ALS.
 • Nátrium-szulfát - rezisztens habot képez. Hosszú érintkezéssel a fejbőrrel, valamint nagy koncentrációban - több mint 2%, száraz bőr, hámlás és égés. A szerkezetben nátrium-Lauril-szulfát vagy SLS.
 • A Laureth-szulfát egy amfifil anyag, amely kevésbé irritálja a fejbőrt, mint az ALS és az SLS. A bőrön lévő szulfát maradványok szárazságot és pelyheket okoznak. Sampon megjelölés: Ammonium Laureth Sulfate, ALES.
 • Nátrium-miret-szulfát, SMES - ugyanaz a nátrium-szulfát, de kevésbé veszélyes, mert koncentrált.

Szulfátok - olcsó habzó komponens. Ezért ezeket széles körben használják kozmetikai és háztartási termékek gyártásában.

Miért kell szulfátokat hozzáadni a samponhoz?

Samponok, sűrűségű szulfátok hozzáadásával. A bőséges habzás miatt kis mennyiségű sampon szükséges a hajmosáshoz. A szulfátok hatékonyan lemosják a hajlakkokat, habokat és formázó habokat, de károsítják a haj védőrétegét is. Ezért az ilyen samponok alkalmazása után a haj elveszti csillogását és rugalmasságát, a szálak megosztódnak, a fejbőr kiszárad. A samponok, a korpásodás állandó használatával nő a fejbőr irritációja és a hajhullás.

http://polzavred.ru/sulfaty-v-shampunyax.html

Ammónium-lauril-szulfát

CAS-szám

leírás

Formula: ROSO3NH4 R: C12–14

Tulajdonságok és alkalmazás

Anionos felületaktív anyag; jó habzási tulajdonságokkal, alacsony irritáló hatással, biológiailag lebontható. Javítja a haj kombinálhatóságát és simaságát, finoman megtisztítja a bőrt. Alkalmazható samponokban, buborékfürdőkben, bébi samponokban, kézi szappanokban és egyéb termékekben. Ammónium-lauret-szulfáttal kombinálva a hatékonyság javul. Ez a termék nem alkalmas alkáli rendszerekhez. Az ajánlott adag 5–30%.

jellemzői

Csomagolás: műanyag hordók, 100 kg.

Tárolás: A terméket száraz, hűvös helyen kell tárolni, elkerülve a napfényt és a csapadékot.

óvintézkedéseket

Magas hőmérsékleten (40 ° C felett) vagy savas rendszerekben (pH <5) hidrolizálódik. Így a terméket 40 ° C alatti hőmérsékleten kell tárolni. Jellemző pH-korlátaiban az AESA elősegítheti a mikroorganizmusok szaporodását - a mintavételt és a komponenssel végzett munkát olyan körülmények között kell végezni, amelyek megakadályozzák a mikroorganizmusok behatolását.

http://www.nortex-chem.ru/products/byt-him/pav/anionnye-pav/laurilsulfat-ammoniya/

Ammónium-lauril-szulfát (ammónium-Lauril-szulfát)

Még alacsony koncentrációban is a felületaktív anyagok olyan szerkezeteket képeznek, amelyek a faggyúval összekevert szennyező részecskéket megragadhatják, és az öblítéskor eltávolítják a hajból.

Az ammónium-lauril-szulfát felületaktív anyag vagy felületaktív anyag.

Az ammónium-lauril-szulfát egy kiváló hajtisztító, amely a szappant a mindennapi használatban helyettesíti.

A múltban a szappan a haj hajmosásához használt száraz és száraz. Az ammónium-lauril-szulfát alaposan megtisztítja a hajat, és lágy és kezelhetővé teszi.

A szulfátokat széles körben használták 1930-ban, és elkezdték fejleszteni a modern samponipart.

A felületaktív anyag egy része vízben és a másikban zsírban oldódik. Ez lehetővé teszi, hogy az olajat vízzel keverjük.

A hab lehetővé teszi a sampon könnyebb terjesztését a hajon keresztül.

A szulfátokat a zsírsavak katalitikus redukciójának módszerével állítjuk elő, amely viszont kókusz- és pálmaolajokból származik.

http://www.lushrussia.ru/information/lushpedia/226/

Felületaktív anyagok, adalékanyagok, szulfátok és különböző bázisok samponok számára - mindent, amit tudni kell a veszélyekről és az előnyökről

Természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy minden egyes felületaktív anyag esetében leggyakrabban a szervezet reakciója gyakran eltérhet az enyémtől, vagy általánosan elfogadott. Sürgetem ezt az információt, hogy egyszerűen ne felejtsük el, és ne lépjünk sokra sokszor ugyanazon a rake-re, olvassuk el a kompozíciót minden alkalommal, és figyeljünk a bőr minden egyes felületaktív anyagra vagy ezek kombinációjára adott reakciójára. Az információk egy része megismétlődik az előző cikkből, hogy mindent összegyűjtsenek a kényelem érdekében egy helyen.

Annak érdekében, hogy felületaktív anyagokat dolgozzon ki magának, és megtalálja a legmegfelelőbbet, javasoljuk, hogy ellenőrizze a http://www.goodguide.com/ címen.

Ezen az oldalon egy nagy kozmetikumok és alkotóelemek bázisa, a komponens bevezetésével megmutatjuk, hogy az összes biztonsági tesztet elvégezték, amelyben a kozmetikai termékek ezt a komponenst használják leggyakrabban.

Plusz, az iherb.com-on megadhatja a keresett mezőben az érdekelt összetevőt, és megtudhatja, hogy mit tartalmaz.

Ha a legnépszerűbb felületaktív anyagokról beszélünk, akkor egy kis listát készíthetünk, hozzáadom mindazt, amit megpróbáltunk, és azokat, amelyeket szerettünk, félkövéren kiemelek, és amit nem szerettem - dőlt betűvel: SLS (nátrium-lauret és lauril-szulfát), TEM lauret és lauril-szulfát, ammónium-lauret és lauril-szulfát, magnézium-lauret-szulfát, kókusz-glükozid, kókamidopropil-betain, decil-glükozid, lauramidopropil-betain, 12-12 szénatomos olefin-szulfonát.

Továbbá elmondjuk a leírásokhoz.

A nátrium-Lauril-szulfát (SLS) vagy a nátrium-dodecil-szulfát vagy a nátrium-kókusz-szulfát egy olcsó mosószer, kókuszolajból származó anionos felületaktív anyag, amelyet széles körben használnak kozmetikai tisztítószerekben, samponokban, fürdőgélekben és zuhanyzókban, fürdőkhöz stb..

A nátrium-Laureth-szulfát (SLES) az SLS-hez hasonló tulajdonságú összetevő (hozzáadott észterlánc). Összetevő az első a tisztítókban és a samponokban. Nagyon olcsó és sót adva sűrűsödik. Sok habot képez. Nedvesítőszerként használják a textiliparban.

TEA Layril-szulfát (Trietanolamin-Lauril-szulfát) - széles körben alkalmazott anionos felületaktív anyag, TEA (Trietanolamin) és mások: DEA, DEA-cetil-foszfát, DEA Oleth-3 foszfát, DEA Myrisztamid, Stearamid MEA, Cocamide MEA, Lauramide DE és Mautamide MEA; MEA, Oleamide DEA, TEA-Lauryl Sulfate - Anionos felületaktív anyagok, amelyeket emulgeálószerként és habosítószerként használnak az arctisztító krémek, samponok, testápolók és fürdők, szappanok stb. Az etanolaminok irritálják a szemet, a bőrt és a nyálkahártyákat, dermatitist okoznak. A dietanol-amin könnyen behatol a bőrbe és különböző szervekben lerakódik. Az állatkísérletek kimutatták, hogy ez az anyag mérgező lehet a vesére, a májra, az agyra, a gerincvelőre, a csontvelőre és a bőrre. Ezek az anyagok rákkeltő hatásúak.

Ez a csoport az "SLS" helyett „minél kvalitatívabb” helyettesítőnek tekinthető, még természetesen is találkozott velük (például Natura Ház). Talán ez igaz, de személy szerint a fejem szerint az ellenkezője, bosszús lesz és elveszíti a haját.

Az ammónium-Lauril-szulfát szintetikus mosószer. Felületaktív anyag. A "Veszély" jelzéssel jelölve.

Ammonium Laureth Sulfate egy szintetikus mosószer. Felületaktív anyag. A "Veszély" jelzéssel jelölve.

Ez a két ammónium sok és a fejem számára biztos - csak halál. Példa erre a JungleFever sampon, melyet ügyfeleink (.) Kezeléseként írtak fel, hígított formában alkalmazva a fejbőrre fél órára (.). Annak ellenére, hogy az ügyfél úgy gondolta, hogy "nem merik ezt megtenni", a lélek azt hitte, és két hét múlva szörnyű irritációt érzett a fej felszínén fekvő fekélyekkel, viszketéssel és 150 szőrszál elvesztésével. Egy fél és fél hónapig tartott, hogy helyreállítsa a fejét. Erre alapozva több példa - Loreal Elseve (nem mondhatom, mindegyik vagy csak néhány), Lush - néhány folyékony sampon, például Beer for Cynthia.

A magnézium-Laureth-szulfát tisztító tulajdonságokkal rendelkező felületaktív anyag. Az intim higiéniai termékekben széles körben használják az enyhe felületaktív anyagot, nem irritálja a bőrt és a szemet.

Számos eszközt használtak benne (például az First Solution gyermeksorozata vagy a Daniel Jouvans fejbőrének maszkja), ez sokkal lágyabb, mint az SLS, de sokan nem tudták teljesen megoldani a problémáikat, csak az első lépések a helyreállításhoz

A kokoamidopropil-betain egy enyhe, felületaktív anyag, amely kompatibilis az anionos / kationos / nemionos felületaktív anyagokkal. A segéd felületaktív anyagok közé tartoznak az amfoter, nemionos és kationos anyagok. Ezek szükségesek a sampon készítményekben, hogy növeljék a bázikus (anionos) felületaktív anyagok bőrrel és hajjal való kompatibilitását, fokozzák a habképző tulajdonságokat, szabályozzák a viszkozitást és csökkentik a zsírtalanító hatást. 2004-ben az American Contact Dermatitis Society, mint alacsony allergén termék választotta. Bizonyos forrásokban a "veszélyes" jelzéssel van jelölve, mondja, hogy irritálja a nyálkahártyákat (például, ha a szemébe kerül)

Bízom ezen az alapon. Egy sor sampont készített a szibériai koronáról, amely nagyszerűnek bizonyult, nem okozott egyetlen szőrnek a mosás során, és magának a hajnak a kezelését.

Kocamidopropil-hidroxi-szuinin - mindegyik mosószerben találkoztak, de nem találtam világos leírást, de nem emlékszem rá az egyetemen.

Kókoamidopropil-amin-oxid - Kozmetikai iparban a samponok, fürdőhabok, valamint háztartási vegyszerek, tűzoltószerek, autós kozmetikumok, technikai mosószerek stb. Előállításában való használatra tervezve. A tercier aminok oxidok gyengén kationos tulajdonságú nemionos felületaktív anyagok. savas környezetben. A termékek erős emulgeálószerek, habosító szerek és habstabilizátorok, valamint sűrítőszer az alkáli, hipoklorit és savas tisztítószerekben, amelyeket detergens és antisztatikus hatás aktivátoraként használnak.

A C12-14 olefin-szulfonát egy szintetikus kémiai tisztítószer, amelyet gyakran „kókuszdiából származnak”. A bőr és a haj tisztítására, valamint egy emulgeálószerre (emulgeálószerek segítenek a nem elegyedő folyadékok, például víz és olaj) emulziók létrehozásában.

A Lauramidopropil Betaine egy enyhe felületaktív anyag, amely kompatibilis más felületaktív anyagokkal. Jó sűrítő és habzó tulajdonságokkal rendelkezik. Ajánlott samponok, zuhanyzselék, folyékony szappanok, arctisztító termékek, gyermek kozmetikumok készítéséhez.

A fenti két felületaktív anyag az egyik vizsgált sampon alapja - Giovanni, Magnetic Energizing Shampoo. Annak ellenére, hogy ezek a két alkotóelem nem találtak különösebben hízelgő hatást, jól működnek a fejbőrömön, nem adnak irritációt, és ez a sampon segített helyreállítani a fejbőr egyensúlyát a kliens számára JungleFever után és 5-7 darabra csökkenteni a hajhullást.

Decil-glükozid vagy decil-poliglükóz - Enyhe, nem ionos felületaktív anyag, amely kukoricakeményítőből és kókuszból származó zsírsavakból (cukorból) származó cukrokból (glükózból) áll.

Bízom ezen mosási alapon is. Először is, van tapasztalataim ezzel kapcsolatban, a hajam nem esik ki rajta lévő samponokból, másrészt néhány Aubrey Organics sampon van rajta, és én bízom ebben a márkában, mint magamban, az egyik kevés közülük.

Coco glükozid - enyhe habzó anyag, amely szárított kókuszpépből és gyümölcscukorból származik. Habosítószerként, kondicionálószerként és emulgeálószerként használható. Habosító képességet biztosít a kozmetikumok számára, puha tisztító tulajdonságokat ad, segít feloldani a szennyeződéseket és a faggyút. Ez hozzájárul a termékben lévő hidratáló komponensek jobb behatolásához a bőrbe. A haj alapjain - simítja a hajszerkezetet, térfogatot ad.

Mindenütt azt írják, hogy a Coco-Glucoside a legnépszerűbb lágy felületaktív anyag, igaz, hogy amikor mindenki elhagyta az SLS-et, megjelentek a Coco-Glucoside-val. Mint kiderült, sokan még rosszabb, mint az SLS. Miért - nem tudom. Személy szerint én is klasszikus szulfátokként kerülem.

Lauryl glükozid - természetes nyersanyagokból szintetizálva a növényi zsírok (kókuszolaj és glükóz) finomítása során. Kozmetikumokban az emulgeálószer, a diszpergálószer, a természetes habképző szer, növeli a konzisztencia viszkozitását. Enyhe tisztító hatású, gyermektermékekben és intim higiéniai termékekben használatos. A felületaktív anyag tulajdonságai - a bőr felszínén lévő szennyeződésekkel kevert zsírokat lebontja, majd könnyen eltávolítható a bőrből vagy a hajból. A gélekben a krémek megtisztítják, lágyítják a bőrt, samponok biztosítják a könnyű kondicionáló hatást, megkönnyítik az ezt követő hajformázást.

Ezzel a felületaktív anyaggal párosítva a Lavera samponban egy rózsa, amit teszteltem, szintén kókusz-glükozid és nátrium-kókusz-szulfát (azaz sls) volt. Sajnos soha nem láttam a tiszta formában, és biztosan nem mondhatok semmit a tevékenységéről.

Nátrium-Lauril-glükóz-karboxilát - Lauril-glükozid-karboxiláz Az agresszív felületaktív anyagok természetes alternatívája. Nagyon puha, természetes habzásgátló anyag, amely a termék egyenletes konzisztenciáját biztosítja a kókusz és a pálmaolaj cukorral és keményítővel történő reakciójával. A kozmetikumokban általában a bőr mosására és tisztítására, hajápoló samponokban használják. Negatív és allergiás reakciók az anyag használatakor nem észlelhetők.

Ezt az alapot néhány Giovanni samponban találjuk meg, például Smooth as silk, Tea Tree Triple Treat és 50:50, de mindenhol van egy további negyedik vagy ötödik (alacsony koncentrációjú) felületaktív anyag a készletben.

Nátrium-miret-szulfát és nátrium-mirisztil-éter-szulfát - olyan szerves vegyületek keveréke, amelyeket felületaktív tulajdonságú detergensek komponenseként használnak. Nagyon hasonló az SLS-hez. Mérsékelten veszélyes

Láttam egy ilyen bázist sok samponban, még Iherba-val is, nem hiszem, hogy egyenlő lenne vele, azt tanácsolom, hogy kerüljék el.

A nátrium-cocopolyglucoside tartarát - többnyire kutya samponokban látta

A nátrium-kókusz-acetát - amfoter felületaktív anyag, felületaktív anyag, amely fokozza a habzást, enyhe tisztító hatást fejt ki a finom samponok, zuhanyzselék összetételében. Kókuszolaj zsírsavakból származó amfoter felületaktív anyag vizes oldata. Különösen tiszta amfoter felületaktív anyag, amely anionos, kationos (kondicionáló és baktericid adalékanyagok) és nemionos összetevőkkel kompatibilis, széles pH-tartományban stabil. A fő tulajdonságok a jó habosítási képesség, függetlenül a víz keménységétől és a pH változásától; magas hatékonyság még a perezhirivayushchy kozmetikai összetevők jelenlétében is; kiváló mosószeres hatás. Az etoxilezett alkil-szulfátokkal kombinációban történő alkalmazásra ajánlott; lágy és nem irritáló samponokban a gyermekek és felnőttek számára kellemes érzékszervi érzéseket hoz létre, megkönnyíti a nedves és száraz haj formázását, és nem igényel nagy mennyiségű kondicionáló adalékot;

Ilyen alapot találhatunk a Giovanni és a saját termékeik 3-as samponjaiban is, valahol a listában, valahol a harmadik és a negyedik helyen.

Sodium Cocoyl Taurate - Jó habzási tulajdonságokkal rendelkezik, puha anionos felületaktív anyagként és diszpergálószerként használatos az érzékeny fogak és szájápoló termékek fogkrémek gyártásához. Magas habképző képesség jellemzi. A folyékony és krémes samponok összetételében, a lélek előkészítésében, tisztító folyadékokban használatos. Az elektrolitok jelenléte nem befolyásolja jelentősen a hab stabilitását, ami a fogpasztákban nátrium-taurátok használatához vezetett.

Amint az a leírásban szerepel, főként a fogkrémek és a fogporok felületaktív anyagai, de egyes márkák már alapulnak és a samponok tisztítószerekkel, például a MyChelle-vel.

Nátrium-kókusz-glicinát - enyhe felületaktív anyag enyhe arctisztítók, testápoló krémek, krémek receptjeiben. A tisztítószer bőrre való felhordása után nem hagy merevítő hatást.

Ilyen felületaktív anyagot észleltünk a Logona hajápolási termékekben, de Aycherb-nél gyakorlatilag nincs semmi.

Nátrium-kókusz-izetionát - enyhe felületaktív anyag, amely sűrű, stabil habot képez. Jellemzők: puha a bőr és a szem számára, kiváló habzásgátló anyag kemény és lágy vízben, biológiailag lebontható. Ideális szilárd tisztító szappanokhoz és zavaros vagy gyöngyös samponokhoz, zuhanyzó gélekhez és krémekhez. Bizonyíték van arra, hogy nem tekinthető biztonságosnak, mivel a szükséges toxicitási vizsgálatok több mint felét nem végezték el.

A legközelebbi példa a Jason korpás sampon. Nem mostam a fejem, nem voltam hajlandó mosni, és viszketett. Gyanítom, hogy túl puha ahhoz, hogy független alap legyen a samponban. Herbben, a felületaktív anyaggal, főleg testradír és fürdőhab van.

Nátrium-kókusz-glutamát - nátrium-glutamát-kókusz-felületaktív anyag, amely glutaminsav vegyület. A kozmetológiában habosító, enyhe mosószer, emulgeálószer. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakran tisztítószerekben és samponokban gyakran használják a lágy, hidratált bőr érzését, kondicionáló hatású.

Számos Logona sampon a kókusz-glükozid kiegészítéseként.

Nátrium-lauroil-szarkozinát - nátrium-Lauril-szarkozinát. A szarkozinból készült, a gyümölcsökben és zöldségekben található természetes aminosav. Kozmetikumokban gyakran használják lágy habzó szerként, felületaktív anyagként, kondicionálószerként. Az enyhe tisztítószer, amely biztonságos a bőrre, ugyanakkor hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket, a baktériumokat, a faggyúkat. Nem irritálja az érzékeny bőrt. A kozmetikumokban jól felszívódik, és fokozza a benne lévő egyéb anyagok, különösen az A és C vitaminok behatolását a bőrbe. Hajápoláshoz használva visszaadja a vitalitást és a ragyogást, óvatosan tisztítja és javítja szerkezetüket.

A sok puha és természetes mosogatószer, fogkrém alapja kiegészíti az Avalon Organics samponokban található felületaktív összetevők listáját.

Nátrium-lauril-szulfoacetát - kókuszolajból származó anionos tenzoaktív összetevő. Nem tartalmaz szulfátot, amelyet szulfoacetátcsoport helyettesít. Stabil pH-ja, biológiailag lebomló, és ugyanolyan hatásos a víz bármilyen keménységére. Nagy koncentrációban használható irritáció nélkül.

Sok Alba Botanica, a Jason termékek tartalmazzák ezt a felületaktív anyagot, és az 1 vagy 2 helyre kerül.

Nátrium-lauril-glükóz-karboxilát - gyakran megtalálható a test, a haj, a mosás, a baba kozmetikumok termékeiben, de nem is találhatott leírásokat.

Nátrium-izosztearoil-laktilát - csak kutyákban és ló természetes samponokban találkoztunk, nem emberi emberekkel.

Nátrium-szulfát - megtalálható a kéz és a test mosására szolgáló eszközökben, de nincs széles körben elterjedt.
A dinátrium-Laureth-szulfoszukcinát egy enyhe dermatológiai hatású felületaktív anyag, amelyet a gyermekek habosított kozmetikumokhoz és a napi használatra szánt mosószerekhez használnak. Kozmetikai termékek előállítására szolgáló sokoldalú termék, amely nagy dermatológiai tulajdonságokkal és kiváló habzással ötvözi. A bőr és a szem nyálkahártyája kivételes puhasága miatt ez a termék ideális a "puha" termékek előállításához.

Folyékony szappan, tusfürdő és néhány mosógél. Tetszik ez a felületaktív anyag is. Első helyen az SLS előtt van az egyetlen szulfát samponban, amelyből a hajam nem esik ki mosáskor - Lakme az érzékeny fejbőrre.

A dinátrium-lauroampodiacetát egy enyhe felületaktív anyag, amely jó sűrűségű és újrarendező tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmas érzékeny bőrre.

Dinátrium Cocoamphodiacetate - enyhe felületaktív anyag. Jó habzás, sűrítő tulajdonságok. Nagyon lágy amfoter felületaktív anyag finom kozmetikumokhoz, amely bármilyen más típusú felületaktív anyaggal kompatibilis. Folyadék, pH = 8,0-9,0. A termékek széles körében használt kozmetikumokban.

A két fent említett felületaktív anyag hozzáadásával az Eiherb-ben láttam egy csomó tusfürdőt és fürdő spray-t, valamint különböző cégek samponjait és mosógépeit - Nature's Gate, Jason, Giovanni, Earth Science.

Kókusz-monoetanol-amid - Habosítószerként vagy stabilizálószerként folyékony és poros mosószerekben használható. A termék viszkozitásszabályozóként is használható. A kókuszdió monoetanolamid a következő készítmények részét képezi: samponok, folyékony szappan, zuhanyzó zselék, öblítő mosószerek, samponok szőnyegek tisztításához, mosogatószerek, általános háztartási tisztítószerek.

Alkilpoliglikozidok - C8 - C10, C12 - C14, C8 - C14 különböző frakciók alkilpoliglikozidjai.

nemionos felületaktív anyagok, amelyek stabil, puha, sejtes habot képeznek;
jó nedvesítő képességgel rendelkeznek;
más összetevőkkel kompatibilis, és más felületaktív anyagokkal is szinergikus hatást fejt ki, kevésbé irritáló hatású, lágy hab tisztítószerek receptjeiben használják;
vízben könnyen oldódik:
környezetbarát és teljesen biológiailag lebontható termékek
Alkalmazás: samponok, fürdőhabok, bőrápoló krémek, krémek (emulgeálószerként), mosogatószerek, felületek tisztítószerek, ipari mosószerek.

Kókusz-dietanolamid (kókuszolaj dietanol-amin, kókuszolaj-sav, Cocamide DEA, Ninol, Witcamide, Calamide) jól kompatibilis az anionos felületaktív anyagokkal, jó sűrítő, habstabilizátor, perezhirivayuschy szer. Ezt a terméket samponok, tusfürdők, fürdőhabok, háztartási vegyszerek előállítására használják.

A PEG-7 Glyceryl Cocoate egy olyan kondicionáló, amely lágyítja és lágyítja. Szolubilizáló tulajdonságokkal rendelkezik. Tisztító kozmetikumokban használatos: szeder, tusfürdő, fürdőhab, folyékony szappan.

Laureth-2 - A detergensek sűrítőszerei (samponok, fürdőhabok, tusfürdők, folyékony szappanok, intim higiéniai termékek). A hajápoló készítményekben ragyog. a laurinsav-frakciók alkoholain alapuló polietilénglikol-monoalkil-éterek (n = 2). Nemionos felületaktív anyag. Alacsony habzóképességgel rendelkezik. Emulgeálószer és olajban oldódó ko-emulgeálószer, sűrítőszer a habosító készítményekhez.

Syndet Na / K LS alapú (nátrium / kálium-Lauril-szulfát keverék) - Alapja a szilárd és a kálium-lauril-szulfátok keverékén alapuló tisztítószappannak.

Syndet Na / K LS és DSLSS (nátrium-kálium-Lauril-szulfát keverék és dinátrium-Lauril-szulfoszukcinát) alapja - Alapanyag szilárd és száraz tisztítószappanhoz nátrium- és kálium-lauril-szulfátok és lauril-szulfoszukcinát-nátrium keveréke alapján.

Syndet Na / K LS és SCI (nátrium-kálium-Lauril-szulfát keverék és nátrium-kókusz-izetionát) alapú nátrium-kálium-lauril-szulfátok és nátrium-kokoil-izotionát keveréke alapján.

Lauramin-oxid - Nemionos Pav. Megerősíti a habzást és a hab stabilizálását, sűrűsítő hatású. A samponok összetétele jelentősen javítja a kondicionáló tulajdonságokat.

A samponokban gyakorlatilag nem fordul elő, de a gyógynövény és a mosogatószerek jó felében ez a felületaktív anyag :)

A Lauramidopropilamin Oxid egy enyhe amfoter felületaktív anyag. Kompatibilis minden típusú felületaktív anyaggal. Csökkenti a többi felületaktív anyag irritáló hatását. Bőséges krémes habot ad. Kozmetikumokban ritkábban használják.

Lauryl Betaine - az amfoter felületaktív anyagok osztályába tartozik. Az amfoter felületaktív anyagok a közegtől függően kationos (savas oldatban) vagy anionos (lúgos oldatban) felületaktív tulajdonságokkal rendelkeznek. Kompatibilis mindenféle felületaktív anyaggal, amely savakkal és lúgokkal szemben ellenálló. Enyhe felületaktív anyag, kiváló habzási és tisztító tulajdonságokkal, habstabilizátorral, a habbal "simább". Antisztatikus, kis kondicionáló hatása van. Alkalmas baba kozmetikumokhoz.

Ha úgy gondolja, hogy Aycherb, a legtöbb natur vállalat a folyékony szappan- és zuhanyzselék, a samponok és különösen a gyermekek kozmetikái hozzáadásával nagyon kevés.

Itt talán mindent, amit a hálózat nyílt terében találtam, és emlékeztem az egyetem előadásaiból. Megpróbáltam hozzáadni az összes többé-kevésbé népszerű habverőt, és remélem, hogy a cikk hasznos lesz az Ön számára.

http://kovoron.livejournal.com/306635.html