logo

Ammónia károsodása hajszínben

Ami az ammónia, ismerik mindazokat, akik valaha mostak ablakokat és tükröket folyékony ammóniával. Kémiailag az ammónia mérgező és maró hatású gáz, erős szaggal.

Sokan biztosak abban, hogy érintkezésbe kerülnek az ammóniával, csak a mosószerek összetevőjeként. Az ammónia használata azonban elég széles - műanyag termékek, robbanóanyagok, peszticidek stb.

Alacsony koncentrációban az ammónia jelen lehet a légkörben, a talajban, az esőben és a tengervízben, vulkáni hamuban.

A toxicitás ellenére az ammóniát aktívan használják a hajfestékek előállításához. Fő feladata a festék összetételében, hogy növelje a hajszálak pelyhét, így érzékenyebbé válik a szín pigmentre.

Természetesen ez az eljárás negatívan befolyásolja a haj szerkezetét, amely minden fodrász és kozmetikus számára ismert. Ezért, ha egy nő úgy döntött, hogy festeni haját, meg kell választania, hogy mi fontosabb neki - egy újszerű szín vagy egészséges, fényes és puha haj.

Káros ammónia

A hajmérlegre gyakorolt ​​fizikai hatás csak egy aspektusa az ammónia festés közbeni használatának negatív hatásának.

A szépségszalon munkatársai és az ügyfelek, akik a festési eljárásra kerültek, valójában komoly veszélyt jelentenek az egészségükre, hosszan tartó jelleggel.

A probléma az, hogy az ammóniagőzök irritálhatják az orrnyálkahártya és a szem nyálkahártyáit, és magas koncentrációk esetén köhögés és fulladás okozhat. Az ammónia hosszantartó expozíciója károsíthatja a bőrt, a szemet és a légzőszerveket a nyálkahártyák kémiai égésének formájában.

Az ammónia használata a fodrászüzemek beltéri területein fokozott mérgezési kockázattal jár, mivel kölcsönhatásba léphet a festék fehérítő komponenseivel, mérgező gáz - klórt képezve.

A fodrászat szakemberei minden bizonnyal mindent tudnak az ammónia veszélyes tulajdonságairól, és megakadályozzák annak keverését a fehérítő anyagokkal, de a hírhedt „emberi tényező” miatt bekövetkező hiba valószínűsége nem zárható ki teljesen.

A hajszínezésre szánt professzionális készítmények új generációi egyre összetettebb receptet alkotnak, és lehetetlen, minden alkalommal, amikor egyre bonyolultabb struktúrájuk van, és meg kell győződnie arról, hogy a fodrászok elolvasták a használati utasításokat.

A figyelmetlenség vagy a gondatlanság végzetes hibát okozhat, amely elpusztíthatja a szalon hírnevét, és néha maguk a látogatók és a fodrászok tragikus halálához vezethet.

Amint azt a gyakorlat mutatja, az ammónia színezőanyagok formájában történő felhasználásának veszélye senki sem érti teljesen. A fő veszély maga a festékfajta, mivel az ammóniával való kémiai összetétel nemcsak a haj felületére, hanem a fejbőrre is vonatkozik.

Ennek eredményeként a káros összetevő bejuthat a pórusokba és a keringési rendszerbe.

Festékek ammónia nélkül

A közelmúltban megválasztották az "ammóniamentes" festékek - színezőanyagok, természetes színezékek (henna, basma). Ezek a hajfestékek nem tartalmaznak ammóniát, ami fontos, de annak érdekében, hogy elérje a kívánt hajszínt, meg kell fontolnia néhány árnyalatot.

A kívánt szín csak sötét hajon vagy csak fehérítés után lehetséges. Az ammónia nélküli festékek csak barna hajú nők és szőkeek számára alkalmasak.

Ezek a festékek viszonylag enyhén befolyásolják a hajszerkezetet, ami egyben a mínusz és a plusz - a festés végeredménye instabil lesz és könnyen leöblíthető, ami a következő samponozás után nyilvánvaló.

http://www.my-doktor.ru/page_Vred_ammiaka_v_kraskah_dlya_volos_3594.html

Ammóniával vagy anélkül: mely hajfesték kevésbé károsítja a fürtöket

A fodrászok és a fogyasztók társadalmi hálózataiban tartott képzési szemináriumokon az ammónia és az ammóniamentes hajfestékek témájában folytatott megbeszélések nem állnak meg. Egyrészt sok nagy hajtermékgyártó azt állítja, hogy az ammóniával festékek károsak, és használatuk fogalma már régóta elavult. Másrészről a kozmetikai piac vezetői továbbra is ammónia alapú hajtermékeket kínálnak, sőt még az ammóniafestékek fodrászai számára is képzési eseményeket szerveznek. Ami a hajfesték hatékonyabb és biztonságosabb a hajra, az estet-portal.com olvasóit Ben Mones, a Jojohaircosmetic tervezője, művészeti igazgatója / technikusa és forgalmazója mondja el.

Miért használjon ammóniát a hajfestékekben, és mi az előnye

A hajfestékekben az ammónia fő célja az, hogy alkáli környezetet teremtsen a haj felületén. Ebben az esetben a hajmérleg emelkedik, a hajszerkezet megduzzad és laza, a festékek mélyen behatolnak. Ezen túlmenően az ammónia, vagy az ammónium-hidroxid-csomagokra is felhívják a hidrogén-peroxid bomlási reakcióját. Az ammónia hatása a hajfesték összetételében a saját színező pigmentjének megsemmisítése, mivel a festés ellenálló.

Az ammónia hajfestékek előnyei:

 • tartós, tartós, kívánt hatást biztosít
 • a nem felszívódó ammónia molekulák könnyen kiöblíthetők vagy elpárolognak a haj felületéről, anélkül, hogy további struktúrájukat megsemmisítenék.
 • szőrtelenítéskor pótolhatatlan, mert csak a pigmentet elpusztíthatja,
 • Csak az ammónia befolyásolhatja a szürke hajat, lehetővé téve a festék pigmentek behatolását a depigmentált haj struktúrájába, még kemény üveges szürke hajjal is.

Annak ellenére, hogy az ammónia kémiai anyagként mérgező, az emberi test számára saját, szerves termékként érzékelhető, és elfogadhatóbb (természetesen a megengedett legnagyobb mennyiséget meg nem haladó dózisokban), mint sok kémiailag szintetizált helyettesítője a nem-ammónia hajfestékekben. Ezen túlmenően, ha testünk reakciója az ammóniára már régóta jól tanulmányozott, akkor senki sem végzett komoly kutatást a helyettesítő anyagokkal kapcsolatban.

Milyen hajfesték adja a legjobb várt hatást?

Az ammónia hajfestékek hátrányai természetesen az éles és kellemetlen szagukat nevezik. Az az tény, hogy az ammónia molekulák nagyon kicsiek, ezért az anyag rendkívül illékony, azonnal elterjedt, nehéz szaggal. Sajnos nagy koncentrációban (különösen a kis méretű utastérben) az ammóniagőzök irritálhatják a szem nyálkahártyáit, az orrát, sőt az érzékeny embereknél is fulladhatnak. Azonban egy tágas, jó szellőzésű szobában nagyon gyorsan elpárolog az ammónia, és nem okoz aggodalmat. Ha azonban hajlamos az allergiára, majd kiválasztja, hogy melyik hajfestéket szeretne, kérje meg a varázslót, hogy tesztelje azt az alkalmazás előtt.

Annak ellenére, hogy a csomag „ammóniamentes festék” lesz, leggyakrabban még mindig tartalmaz egy kis mennyiségű anyagot.

Eddig nem találtak abszolút ammónia analógot, amely ugyanolyan hatékonyan befolyásolná a festés tartósságát. Kozmetikai cégek fejlődnek, új alkotóelemeket keresnek, de ma nem tudják teljesen pótolni az ammónia kozmetikát.

Kiválaszthatja, melyik hajszínt szeretne jobban, emlékezzen arra, hogy az ammóniamentes festékek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek az ammóniához hasonlóan alkáli közeget hoznak létre a hajon. De molekuláik nem olyan kicsi, és nem gyorsan elpárolognak. Egyrészt az ilyen hajfestékek kellemesen szagolnak, másrészt ezek a molekulák sokkal nehezebbek leöblíteni a hajból, és sokkal hosszabb ideig ronthatják a hajszerkezetet.

Azt is meg kell jegyezni, hogy az ammóniamentes hajfestékek nem adnak olyan sokféle árnyalatot, amit az ammóniafestékek gyártói kínálhatnak - ez az ammónia képes arra, hogy elpusztítsa a pigmentet és színstabilitást eredményez, amelyet más anyagok nem tudnak teljes mértékben garantálni.

Így úgy döntött, hogy milyen hajfestéket szeretne, vegye figyelembe az ammónia előnyeit és hátrányait a haj kozmetikumokban, és ne feledje, hogy eddig egyetlen komoly kozmetikai gyártó sem sikerült teljesen ammónia nélkül.

http://estet-portal.com/statyi/kakaya-kraska-dlya-volos

Mi a veszélyes hajszín, ammónia nélkül?

Az ammóniamentes festék valójában nem teljesen biztonságos hajfesték. Természetesen azt akarom hinni, hogy az ilyen festékek gyártói biztosítják, hogy a festés után tartós színt ígérnek, és a haj sérelme nélkül. De a mérgező ammónia, mint kiderült, a festékgyártók nem kevésbé veszélyes anyaggal helyettesítik az etalonamint.

Káros ammónia

Ammónium-hidroxidot (ammóniát) adunk a hajfestékekhez koncentrált illékony alkáliaként, amely egy hámlasztó hajréteget fed le, hogy behatoljon a színpigmentbe. Ez az ammónia és a tartós hajszíneződés következménye, de ez az anyag erősen irritálja a légutak és a szem nyálkahártyáját. Ezen túlmenően az ammónium-hidroxid nemcsak a hajszőrt, hanem az epidermisz pórusait is feltárja, ami hozzájárul a káros anyagok bejutásához a szervezetbe. Bizonyos esetekben az ammónia az égésig erős allergiás reakciót okozhat.

Károsítsa a festéket ammónia nélkül

Az ammónia helyett a gyártók elkezdték használni a szerves szintetikus származékot - etanol-amint.

A vegyészek szerint ez az anyag mérgező a szervezetre, mint az ammónia. De ha a festék ammónium-hidroxid tartalma nem haladja meg a 6% -ot, akkor az etanol-amin koncentrációja jóval magasabb, mint a biztonságos norma! Az etanolamin egyetlen plusz festéke a fejbőr éles szagának és kellemetlenségének hiánya, de a veszélyes toxikus anyagok nem mentek el.

Általában az ammóniamentes hajfestékek csak a szagok hiányában különböznek a szokásosaktól, és ártalmatlanságuk csak egy hirdetési szlogen az ügyfelek vonzására. Fontos megjegyezni, hogy a hajfestőszerekben nem csak az ammóniát kell félni, hanem a diamino-benzolt, a reszorcinolt, a metil-toluolt, az aminobenzolt és a parabéneket is. Ezek az összetevők negatívan befolyásolják a szőrtüszők faggyúval történő hidratálását és lassítják a haj növekedését még az ammóniánál is.

Szakértők azt javasolják, hogy a festék megszerzése előtt gondosan olvassa el összetételét, és ellenőrizze a káros anyagok százalékos arányát, hogy ne kockáztassa a haját. Természetesen milyen festéket fest a haj - mindenki egyénileg választja, de az egyetlen biztonságos eszköz csak időigényes henna, amelyben nincsenek mérgező anyagok.

http://www.medcentre.com.ua/blog/chem-opasna-kraska-dlya-volos-bez-664

Ammóniával vagy anélkül: melyik hajszínt válasszuk?

A hajfestés ugyanaz a létfontosságú szükséglet sok nő számára, mint a hajvágás. Valaki makacsan küzd a szürke hajjal, valaki megváltoztatja a haj színét, de vannak hölgyek, akik csak festenek, hogy ragyogást és jól ápolt megjelenést kapjanak. Azonban sokan legalább egyszer, de csodálkoztak: milyen festéket válasszon? A szalon ajánlatai a minőségért járnak, de józan drága, a tömegpiacokból származó háztartási festékek nem teljesen helyesek, és milyen típusú preferenciát kellene adni: festeni ammóniával vagy anélkül?

FESTÉK AMMÓNIA

Egészen a közelmúltig a festékpiacon a henna, a basma és az ammónia festékek voltak. A nőknek nem volt más választása, ezért agresszív ammónia volt abban a formában, amelyben tucatnyi évvel ezelőtt több hajszál is elrontotta.

Igazából mi az ammónia?

Ez egy gáz, amely könnyen oldódik vízben, alkáli ammónium-hidroxidot képezve. Ezért a színek különböző módon íródnak - ammóniával vagy ammóniával. Ez ugyanaz.

Ennek az anyagnak a pH-ja 11,5, ami lehetővé teszi, hogy erőteljesen nyissa ki a hámló réteg hajszálrétegeit, és „színezze” a haj belsejében lévő pigmentet. Az ammónia elfojtja a hajat. Ily módon állandó hajfestés és gazdag szín biztosított.

Az ammóniafestékek általában hosszú ideig a hajon maradnak, szépen festik a szürke hajat - ez minden. Az ilyen festékek előnyei véget érnek, és a hátrányok elkezdődnek.

Az ammónia nagyon mérgező elem, és behatol a bőr hajába és pórusaiba, belép a testbe.

ÉRDEKES: Néhány évvel ezelőtt Nagy-Britanniában szörnyű eset volt, amikor egy lány festett házfestéket és. kómába esett. Kiderült, hogy allergiás az ammónia ellen.

Ezért: A kísérletek megkezdése előtt szükség van a bőr szövege elvégzésére és a szervezet reakcióinak megvizsgálására.

Emellett az ammóniás festékeknek nagy mínuszuk van - mélyen behatolnak a hajba és megváltoztatják a szerkezetét. És mivel a festék PH nagyon magas, károsítja a fejbőr faggyúmirigyeit, és a haj végül megszárad és törékeny lesz.

Emellett az ammónia hátrányosan érinti a melanint (ez egy fehérje, felelős a természetes hajszínért), és minden ezt követő festés ammóniával új színt eredményez.

FÉNY AMMONIA nélkül

Sok nő, aki nem elégedett a festés után a hajuk állapotával, az ammóniafestékek alternatíváját keresik. Mivel az ártalmatlan henna és a basma nem alkalmas mindenki számára, a divatos ammóniamentes színek kiemelkednek.

Számos előnyük van:

Először az ammónium és a csökkent peroxid-tartalom hiánya miatt a haj pigmentje gyakorlatilag nem pusztul el. Ezért a színváltozás fájdalommentes, és mindig lehet ideje visszatérni a natív természetes hajszínre.

Másodszor, a festéket egyenletesebben alkalmazzuk, a festés után nincs különbség az árnyalatokban, mivel az ammóniafestékek után történik.

Az ammóniamentes festékek jó színezésre alkalmasak.

Harmadszor, a haj nem száraz, hidratált, természetes ragyogás, természetes megjelenés.

Negyedszer, ez a festék nem alkalmaz erős szagot.

Az ammóniamentes festékek azonban már nem ammóniamentesek. Mivel az ammóniumot egyszerűen más vegyi vegyületekkel helyettesítik. Például: etanol-amin, reszorcin, diaminobenzol, metil-toluol és más parabének.

Ezek az anyagok nem sokkal jobbak, mint az ammónia káros hatásai a hajra.

Az ammóniamentes festékeknek számos más hátránya is van:

Sokkal kevesebbet tartanak a hajukra, és a fej minden mosása után fokozatosan elmosódnak. Már 6-7-ször a barnák gesztenye színe és a szőke sárgasága jelenik meg.

Emellett az ammóniamentes festék hatástalan a szürke haja ellen, és nem képes megbirkózni a sötét hajok világosságával egy-két alkalommal.

Mit tegyünk?

keratin haj helyreállítása

Beszéljen a fodrászral. Ő fogja meghatározni, hogy milyen típusú haja van, mit fog neki illeszteni, megmondja, hogyan kell festeni a szürke hajra, és mit vigyázzon.

Ne kísérletezzen festékekkel, különösen ammóniával. Ha a pénztárca lehetővé teszi, vásároljon szerves festéket. Ebben az esetben az ammónia és származékai nem használhatók.

És még több! Ne felejtsd el, hogy a festés után gondosan gondoskodjon a hajról. Mivel az üresség a mérlegek között jelenik meg, azt szilikonnal és polimerrel kell feltölteni. Ehhez olyan eljárások vannak, mint a laminálás és a keratin haj helyreállítása. Tehát megtartja a haja nedvességét és egészséges megjelenést.

http://hochu.ua/cat-beauty/hair/article-65728-s-ammiakom-ili-bez-kakuyu-krasku-dlya-volos-vyibrat/

EurikaCosmetics.ru

Miért veszélyes az ammónia a hajfestékben?

Az ammónia mindenki számára ismert, aki az ablaküveg és a konyhai szekrények munkalapjait soha nem mossa le. Fizikai és kémiai tulajdonságai szerint az ammónia erősen szagú, mérgező és maró gáz, és a legtöbb ember számára az ammóniával való érintkezés a tisztítószerek összetevőjeként való használatára korlátozódik. Ugyanakkor az ammónia alkalmazási területe igen széles - a műanyagok gyártásától, a növényvédő szerektől és a robbanóanyagoktól az élelmiszeripar élelmiszer-hűtéséig. A légkörben, az esővízben, a termékeny talajban, a tengervízben és a vulkáni hamuban az ammónia kisebb koncentrációi vannak, de tartalma olyan kicsi, hogy nem vehető figyelembe.

A mérgezőség ellenére az ammónia széles körben igényelhető a professzionális hajfestékek előállításában. A festés fő funkciója a hajmérleg felemelése annak érdekében, hogy jobban érzékeny legyen a szín pigmentre. Ez az eljárás elkerülhetetlenül rontja a hajszerkezetet, amely természetesen minden kozmetikus, fodrász és színező szakember számára ismert. Ennek eredményeképpen az ügyfél elhagyja a szalont sérült hajjal, de lehetetlen, hogy panasszal éljenek; Valójában minden nőnek, aki haját festeni fogja, megoldást kell találnia magára - a haj egészségére, természetes fényére és rugalmasságára, vagy a kívánt divatos színre.

Ammónia kár

A kanos hajmérlegre gyakorolt ​​fizikai hatás csak az ammónia használata a hajfestési folyamatban kifejtett negatív hatásának egyik aspektusa. A kozmetikai szalonok és ügyfeleik szakemberei, akik a festési eljáráshoz jöttek, komolyabb egészségügyi kockázatoknak vannak kitéve, ami hosszabb jellegű. Az az tény, hogy az ammónia irritációt és égést okozhat az orrnyálkahártya és a szem nyálkahártyáiban, és nagy koncentrációban köhögéses támadást vagy fulladást okozhat. A folyékony és gáznemű ammónia hosszantartó expozíciója súlyos károsodást okozhat a bőrön, a szemen és a légutakon a nyálkahártyák és a szaruhártyák kémiai égése formájában.

Az ammónia zárt terekben történő használata a haj szalonok körülményei között a vegyi mérgezés magas kockázatával jár, mivel számos fehérítő komponenssel reagálhat egy mérgező gáz, klór kialakítására. Természetesen a hajfestés területén minden szakmai mester tudja az ammónia veszélyes tulajdonságait és a fehérítővel való összekeverésének elfogadhatatlanságát, de a hibakockázat, az úgynevezett "emberi tényező" nem zárható ki teljesen. A professzionális hajformázási formák minden új generációja egyre összetettebb receptet tartalmaz, és lehetetlen teljesen biztosítani, hogy minden fodrász elolvassa a gyógyszer használatáról szóló utasításokat az elejétől a végéig. A perces figyelmetlenség vagy gondatlanság végzetes hiba lehet, amely nem csak a legtisztább szalon hírnevét fogja megsemmisíteni, és a tulajdonosait a bírósági szankciók óriási költségeinek viselni, hanem akár a látogatók és a fodrászok tragikus halálához is vezethet.

Sajnos a kozmetikai iparban az ammónia veszélyének mértéke nem teljesen ismert. Azonban néhány évvel ezelőtt kísérletet tettek az ammónia biztonságosabb és kiszámíthatóbb kémiai összetevőinek helyettesítésére. Nyilvánvaló veszély a festés alapelve, mivel az ammóniát tartalmazó kémiai összetételt nemcsak a szőrszálakra alkalmazzák, hanem közvetlenül a fejbőrre is, aminek következtében a káros komponens szivároghat a pórusokba, a hajhagymákba és a keringési rendszerbe. Emellett a szépségszalonok alkalmazottai külön kockázati csoportba tartoznak, naponta és évente fizikailag kapcsolatba kell lépniük az ammóniával.

Ellenálló ammóniamentes hajszín

Szerencsére a szerves kémia területén végzett kutatás lehetővé tette a professzionális festés új formáinak létrehozását a természetes összetevők alapján, amelyek helyettesíthetik az ammóniát. A fejlesztés élvonalában kis cég volt a természetes hajkozmetikumok gyártására az Lymington angol városból. Az Organic Color Systems márkanév alatt álló termékcsalád nem tartalmaz sem ammóniát, sem más veszélyes vegyi anyagokat, és összetétele általában az összes "szerves" analóg közül a legegyensúlyozottabb és szelídebb.

Az ammónia nemcsak károsítja a hajméreteket és a kutikát, hanem elpusztítja a szerkezetben lévő aminosav-tirozint. Ez a vegyület felelős a melanin termeléséért (a haj természetes pigmentje), és ha elpusztul, a haj elveszíti a szín fenntartását. A haj festése során a tirozin kémiai képletének megsértése nélkül a választott szín hosszabb ideig tart a hajon, mivel a hajban lévő pigmentet tartó kötések megmaradnak. Ez egy másik ok arra, hogy elhagyjuk a régi festési módszereket az olyan termékek javára, amelyek nem tartalmaznak ammóniát, és az organikus színrendszerek tökéletes eredményt mutatnak.

Az ammónia helyett az organikus színrendszerekben a hajlakk növelése a monoetanol-amin kémiai összetétele, amely ammóniaszerű molekulaszerkezettel rendelkezik, de stabilabb pH-értékű, ami kevésbé agresszív és maró hatású. A monoetanol-amin biztonságos és stabil ammóniahelyettesítő felismerése megnyitotta az ajtót annak használatához más iparágakban.

A monoetanol-amin tartalmát az organikus színrendszerekben használt festékekben a lehető legkisebbre tartották, hogy kedvező hatást biztosítsanak, miközben minimalizálják a lehetséges kockázatokat. A festékek fennmaradó összetevői szerves és természetes eredetűek, és tökéletesen kiegyensúlyozott és rendkívül hatékony összetételt alkotnak a szelíd és kiváló minőségű színezéshez. Az organikus színrendszerek finoman előkészítik a hajat a festékkel való telítettségre, majd „tömítik”, megőrzik természetes szerkezetét, és tartós színezést biztosítanak. Az egészséges, természetes, engedelmes haja a legmegfelelőbb és stílusosabb színek az organikus színrendszerek festésének eredménye!

http://eurikacosmetics.ru/naturalnaia-bezopasnaia-kosmetika/chem-opasen-ammiak-v-kraske-dlia-volos

Shock: Mit okoz a hajfesték?

A kémiai hajfestékek két fő elemet tartalmaznak: festék és reagens. Az első szintetikus anyagokból és segédanyagokból áll: ammónia, diaminbenzolok, fenilén-diaminok, reszorcin és fenolok.

Amikor a hajot festjük, az összes összetevőt összekeverjük. Amikor ez történik, az oxidációs folyamat. Az ammónia-molekulák játszanak döntő szerepet. Részvételükkel a haj megduzzad, és a mérlegek gond nélkül és akadály nélkül hagyják el a festéket.

De az emberi testet úgy tervezték, hogy nagyon érzékeny legyen a kémiai festékekben lévő rákkeltő anyagokra, és a bőr gyorsan felszívja őket. Van még a tudósok véleménye is, hogy a nőknél a mellrák összefüggésben lehet ezzel a tényezővel.

Néhány kutatás

A múlt század hetvenes éveiben a kutatók szenzációs statisztikai felfedezést készítettek. Kiderült, hogy több mint nyolcvan ember a száz rosszindulatú daganatok közül rendszeresen festett haját hosszú ideig. Emellett a kutatók megerősítették, hogy a kémiai festékek használata növeli a női reproduktív rendszer betegségeinek kockázatát. És leginkább a barnákat és azokat, akik a sötét fa minden árnyalatában festettek.

És mégis az állandó festékek gyártói egyszerre több mint tíz káros anyagot kombinálnak. A keverékben a szervezetre gyakorolt ​​toxikológiai támadás elve alapján járnak el.

Ezért a kémiai festékek alternatívája a növényi helyettesítők. Nem tartalmaz fenil-diamint, 2,4-toluéndiamint, 2-nitro-p-fenil-diaminot és 4-amin-nitrofenolt. A kísérleti állatokban ezek az anyagok rákot okoznak. Némelyikük a DNS-mutációk oka lehet. A növényi festékek használata a kémia számára csodálatos alternatíva, mivel az allergiás betegeknek, a terhes nőknek és talán még a jövő gyermekeinek is biztonságos.

http://storymil.com/shok-kakoj-vred-nanosit-kraska-dlya-volos/

Hajfestékek ammóniával - a szépség a hátrányokat érinti

A hajfesték jellemzői ammóniával: összetétel, alkalmazási mód, ellenjavallatok. A különbségek ammónia nélkül ammóniából festenek.

A hajfestés előkészítésének vitathatatlan vezetője az ammóniafesték. Ez lehetővé teszi, hogy drasztikusan megváltoztassa a haj színét hosszú ideig. Ezenkívül a hajfesték ammóniával akár 4 tónusig is könnyebbé teheti a szőrzetet, ellentétben a fehérítéshez használt porral.

A színezékek és az ammónia ammóniától mentes különbsége

A hajfesték színei összetételük szerint három csoportra oszlanak:

 • ammónia kémiai festékek;
 • fizikai, árnyalat színek;
 • természetes színezékek.

Ily módon a kardinális hajváltozás érhető el, és a tartós színezés biztosított.

Az ammónia nélküli hajfestékek csak a hajszál felső rétegén hatnak. Belépnek a kutikula és beborítják a kéreg felső rétegét anélkül, hogy megváltoztatnák a haj összetételét. Az ilyen típusú festékkel a festék gyorsan lemosódik a hajból.

A festék elve

A kémiai festék 2 komponensből áll: egy színezőanyagból és egy oxidálószerből. A festés során az oxidálószer a haj pigmentet színtelen anyaggá alakítja, és ezzel egyidejűleg aktiválja a festék mesterséges pigmentjét.

A népszerű hajfestékek áttekintése

A kémiai festékek magukban foglalják az otthoni tartós festéshez használt összes festéket - ezek a Pallet, Garnier, Loreal, Vella és más márkák, amelyeket a szupermarketekben és a háztartási vegyi üzletekben értékesítenek. Amellett, hogy professzionális festékek ellenállnak az "Estelle", "Capus", "Indola", "Vella", "Matrix", "Londa", "Concept" stb.

A krémes színezőanyag olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a mesterséges pigment tapadását biztosítják a hajszálra.

Festékszámok

A festékcsőn feltüntetett numerikus kód segítségével a színárnyalat látható. A pont első száma jelzi a hang mélységét, ahol 1 kék-fekete, 2 fekete, majd emelkedő - a sötéttől a fényig, ahol 10 nagyon világos szőke. A számok a pont után - színes árnyalat, azaz a tervezett árnyék.

Használati módszer

A színező készítményt úgy állítjuk elő, hogy egy oxidálószert és egy festéket 1: 1 arányban keverünk össze egy nemfémes edényben. A professzionális festék használata esetén a szükséges százalékos oxidválasztás a meglévő hajszín és a kívánt színárnyalat alapján történik.

A fehérítés során 9% vagy 12% -os oxidálószert kell használni, színezéskor vagy sötétebb árnyalatokban - 3%. A háztartási festékekben az oxid egy színezőanyaggal érkezik.

Alkalmazza a színező készítményt először a hajgyökereken kell elhelyezni, a nyakszívó oldalától kezdve - a tömeg elosztása az összes többi szőrzetre. Az expozíciós idő 45 perc. A készítményt samponnal kell öblíteni, amíg a víz nem lesz tiszta. Sampon után győződjön meg róla, hogy alkalmazza a balzsamot.

Ellenjavallatok

A kémiai festékkel történő festés előtt először először 24 órán át festékvizsgálatot kell végezni. Ehhez kis mennyiségű festéket kell felhordani a bőrön a fül mögött, 45 percig hagyni, majd öblítse le vízzel. Ha a vizsgálat alatt vagy az irritáció jeleinek a bőrön való megjelenése után 24 órán belül jelentkezik, jobb, ha ezt a gyógyszert elutasítják.

Ne festje a hajat sérülés és a fejbőr betegségei között.

http://frauwow.com/zdorove/volosy/okrashivanie/kraski/s-ammiakom.html

salon-figaro.ru

Hajfesték ammónia nélkül - MYTH

Az ammónia nélküli hajfesték körül sok olyan mítosz van, amelyet a lehető leghamarabb ki kell bontani. A gyártó szerint egy nem-ammónia-hajfesték megjelenésével két madarat forgatunk egy kővel - festjük a hajat anélkül, hogy károsítanánk, és vigyázunk rájuk. Ahhoz, hogy megértsük, hogy ez így van-e, először meg kell találnod, hogy mi az ammónia, és mit csinál a hajhoz annyira, hogy annyira szenvedélyesen igyekszünk adni. Kezdjük a kiábrándító állítással, hogy amint elkezdte festeni a hajait, elkezdte károsítani! A szabály alól kivételes kivétel a japán fizikai színezékek „hajápolás” vagy „elumin” színezése.

Mi az ammónia, miért és hogyan működik?

Az ammónia színtelen gáz (nitrogén és hidrogén kombinációja), jellegzetes erős szaggal. A hajfestékben az ammónia fontos szerepet tölt be - segít a színezékeknek a hajoszlopba való mélyen behatolásában és ott tartani a tartós színezést. Nagyon egyszerűen - sérti a haj szerkezetét. Éppen ezért a tartós festés ammónia festékkel, és olyan károsnak tekinthető, hogy a gyártók a közelmúltban próbáltak nekünk egy kis vért tenni és jóindulatú eszközöket használni. Ezek alatt olyan festékeket értünk, amelyek nem tartalmaznak ammóniát. De! Ammónia hiányában nincs megbízható kötődés a színező pigmentekhez a haj belsejében, és amikor megmossuk a fejünket, gyorsan elmosódnak. Így arra a következtetésre juthatunk, hogy a nem ammónia festék a haj sérülése nélkül biztonságos, instabil festést biztosít. De ez nem igaz!

Kár vagy haszon?

A hajfestés során előforduló folyamatok tudatlansága miatt sok nő hajlamos az ammóniában az egyetlen káros összetevőre, amely a hajfestékben található. Minden színben az ammónia mellett szükségszerűen jelen van a hidrogén-peroxid - egy oxidálószer, amely elpusztítja a haj természetes pigmentjét, lehetővé téve a haj állandó festését, világosítását vagy színének megváltoztatását több színben. Az ammónia és a hidrogén-peroxid egy jól koordinált duett, amely a tartós festéshez szükséges. Az egyik résztvevő megsérti a szerkezetet (kinyitja a hajskálát), egy másik behatol a belsejébe, megváltoztatja a hajszínt. Mind az egyik, mind a másik káros a hajra, mert romboló hatással vannak rájuk. Ha eltávolítjuk a festékből az ammóniát, akkor egy igazán gyengébb, kevésbé termonukleáris, de kevésbé ellenálló festést kapunk. De az oxidálószer, amely nem érinti a szőrzetet, legalábbis ammónia marad, kivéve, ha természetesen nem hangzásról beszélünk.

A választás természetes az Ön számára, de minden esetben szürke haj jelenlétében az ammóniamentes festékek nem alkalmasak, és nem lehet könnyebbé festeni. A szakemberek mély meggyőződése szerint színezheti és tartalékolhatja a haját. Ehhez fontos tudni a különböző állandó színezékek működésének elvét, a technológiai folyamatok megfigyelését, a festék helyes alkalmazását és az expozíciós idő megfigyelését. A feladat függvényében helyesen vegye fel az oxidot: szép hangzású hang, néhány tónusnál világosabb vagy sötétebb hang. És megfelelően gondoskodjon a festett hajról - ezzel a megközelítéssel elutasíthatja a festési folyamat minden káros hatását.

http://salon-figaro.ru/mify/kraska_dlya_volos_bez_ammiaka_mif/

Ammónia hajszínben

A hajfestékekben levő ammóniát vízzel alkotott vegyület formájában találjuk, amely helyesen ammónium-hidroxid (ammónium-hidroxid). De a szokásból és a rövidségből általában ammónia (ammónia). Igen, a hajfestékkel ellátott csövekben gyakran megy a név alatt.

 • állandó festék
 • hajfestés
 • ammónia
 • hajfesték
 • pH

A hajfestékekben az ammónia fő célja, hogy a festék lúgos pH-ját hozza létre (10-11-es szinten), ami a haj megduzzad, és elkezdi a hidrogén-peroxid bomlási reakcióját. Leggyakrabban az ammónia az állandó hajfestékek összetételében, a kémiai perm és a kémiai hajkiegyenesítés összetételében található.

Hogy ez a haj nagyon erős duzzanatát okozza, a gyógyszerek maximális behatolását a hajba és a leghosszabb kívánt hatást. A legtöbb nem ammónia-festék kevésbé ellenálló, mint az ammónia, és az ammóniamentes fürtök csak kis hullámot adnak.

Az ammónia illékony, és amikor a festékeket oxidálószerrel keverik, vagy kémiai permeket (egyenesítést) alkalmazva, elkezd repülni a kompozíciótól, és különleges szagot hoz létre. Az ammóniagőzök könnyen irritálják az orr nyálkahártyáit, a szemét, és fulladást okozhatnak. Az ammóniával ellátott kozmetikumoknak kellemetlen szaga, allergénje, és használat előtt egyedi vizsgálatot igényel. Ezért a kozmetikai cégek folyamatosan kutatást folytatnak, és különböző mintákat próbálnak csökkenteni a hajfestékek (és más kozmetikumok) ammónia koncentrációjának csökkentése érdekében, valamint a kevésbé káros összetevőkkel helyettesíteni. A professzionális hajkozmetikai sorozatban a nem-ammónia készítmények találták alkalmazását, és eléggé sikeresek. Ugyanakkor saját árnyalataik és munkahelyi nehézségeik vannak, és jelenleg 100% -a nem helyettesítheti az ammónia kozmetikát. A hazai hajfestékek sorozatában (tömegpiaci színezékek), sajnos, minden vagy majdnem minden ammónia termék.

A hajfestékekben az ammónia fő előnye az illékonyság és a molekula kis mérete. A két tényezőnek köszönhetően könnyen kiöblíthető, a hajból elpárolog, és hosszú ideig nem okoz tartós, kellemetlen szagot. Ezen túlmenően az ammónia maradványai, amelyeket nem mosnak ki a hajból, könnyen elszállnak a fej szárításakor, és nem pusztítják el a hajat.

Sajnos, az ammóniatermékek használata a haj teljesen megváltozott szerkezete, a pórusokkal, amelyek nem záródnak be, és egy durva felület. Ezért a festés után a haj általában fokozatosan megszárad, törékeny, és a mesterséges szín könnyen lemosható. Az egyetlen helyes döntés a hatékony kozmetikumok. Ellentétben azzal a meggyőződéssel, hogy a festés után egyszerűen meg lehet öblíteni a hajot savas oldattal, és a kutikula réteg záródik - ez nem így van. A festés, perming vagy kémiai kiegyenesítés után a szőrszálak csak szilikonokat és polimereket tartalmazó kozmetikumok segítségével zárhatók le. Csak a felület mesterséges kiegyenlítése és a mérlegek közötti üregek kitöltése segíthet megőrizni a haj nedvességét és a haj egészséges megjelenését.

http://haircolor.org.ua/kosmetika-dlya-volos/okrashivanie-volos/110-ammiak-v-kraskah-dlya-volos.html

A hajfestékek részletes kémiai összetétele

Hogyan festjük a hajat - az alapokat

Valószínűleg nincs egyetlen lány vagy nő, aki nem változtatná meg a megjelenését, és a hajfestés ebben az üzletben szerepel a tiszteletre méltó első helyeken. A frizura szépsége egy modern, jól ápolt nő külsejének kötelező feljegyzése, és a fürtök megfelelő színének kiválasztása, ha nem elégedett a természettel, a modern szépség alapvető képessége. Természetesen mindenki tudja, hogy a színezés károsíthatja a hajat, ezért minden nő számára szükség van a festékkeverékek összetételének megértésére.

Különböző mértékben, minden hajfesték két elv alapján működik - elpusztítja a természetes színt, vagy pigmentálja a szőrszálakat saját anyagával. Ezen alapanyagok mellett a színezékek általában tartalmaznak anyagokat a tónus rögzítésére és a kitörölhetetlen állapotra, amelyek egészséges sugárzást és mélységet adnak, erősítik és hidratálják a hajat a gyökérektől a nagyon csúcsokig, stb. keratin hajjal, mivel hidrogénnel könnyítik meg, amely a peroxidból felszabadul. Ebben az esetben az oxigén kölcsönhatásba lép a festékkel és pigmentet képez, amely árnyékot ad. A hajfesték tartalmazhat tisztított parafenilén-diaminot, amely nagyon fekete színt ad, de resorcinollal hígítva, a két anyag kombinációját és különböző árnyalatokat ad. Szintén a pigmentek képződésében hidrokinont használtak.

Kis kémia

Mivel a színezés során vegyi folyamatokkal foglalkozunk, biztosítani kell a szabványosításukat, különben minden alkalommal különböző eredményeket kapunk. Valójában van egy nemzetközi szabvány, amely normalizálja a festékkeverékek összetételét, amely megfelel minden kiváló minőségű hajfestéknek. A tartós keverékekben két anyagot szerezzünk be: maga a pigment és az oxidálószer, míg a harmadik csoport színezékeivel foglalkozunk, vagyis magas ellenállóképességgel (ezeket is állandónak nevezik). A hidrogén-peroxid (vagy peroxid) mindig oxidálószer. Egy vegyész szempontjából az ellenálló hajfesték anyagok keveréke, amely a következőket tartalmazza:

 • ammónia (vagy annak helyettesítője), t
 • az alapokat
 • hidrogén-peroxid
 • oxidációs pigmentek (festenek).

Funkcióösszetevők

Milyen vegyi anyagok kölcsönhatásba lépnek a hajunkkal és mit adnak nekünk. Listaik és tulajdonságaik:

 1. Az ammónia számos festék egyik legfontosabb összetevője. Lúgos környezetet hoz létre, amely a hajszál kutikájának lazulásához vezethet, néha visszafordíthatatlanul. Az ammónia nem haladhatja meg a festék tömegének 3,2% -át. Az ammónia hozzájárul az ekcéma és a bőrgyulladás kialakulásához, ami belélegezve ártalmas.
 2. A színező keverék alapja más anyagok feloldódása, az alkalmazásra alkalmas konzisztencia kialakítása, valamint a fejbőr hidratálása és a tippek védelme. Gyakran speciális összetevőket vezetnek be az összetételébe az oxidálószer és a tartósítószerek (parabének) aktivitásának gátlására.
 3. A hidrogén-peroxid a természetes haj pigment legerősebb oxidálószere - a melanin, valamint a színezék pigmentek oxidálószere. A peroxid hatása az ammóniához hasonló, de lágyabb és gyengébb. Szürke és kemény fürtök színezésére használják. A peroxid a megalapozott vélemény ellenére viszonylag ártalmatlan a fürtökre, és csak agresszívvá válik számukra és a bőre számára, ha a „12% -ot meghaladó” mennyiségét „leállítja”.
 4. Az oxidáló pigmentek nem színezett aromás aminok, aminofenolok vagy oxi-benzolok, amelyek oxidálószer hatására elég erős, színes, vízben oldhatatlan vegyületet képeznek. A színkoncentráció nemcsak a pigment mennyiségétől és a képződés minőségétől függ, hanem attól az időponttól is, amikor a színezés során a szálakból lemosódik. Az ilyen festékek használata a festékben szigorúan szabályozott.

TIPP 1. Soha ne használjon festékeket, amelyek a fej körül festik a szemet (szemöldök és szempillák), mivel a túlzott mennyiségű pigmentek helyi allergiás reakciókat (égések, ödéma) okozhatnak.

A keverékek osztályozása a tartalomtól függően

A színező keverékek 3 fajtájúak lehetnek, amelyek a hatásuk és a belső töltés erősségétől függenek:

Ellenáll a klasszikus hajfesték, amely ammóniát (vagy aminokat) és hidrogén-peroxidot tartalmaz. Az eredmény egy gyors, de gyakran durva és kiszámíthatatlan hatás. A legveszélyesebb.

A színárnyalat vagy balzsam gyakorlatilag ártalmatlan, de kevésbé stabil, könnyen leöblíthető még a fej tizedik mosása előtt. A név önmagáért beszél, csak a hajszín aláhúzására és felfrissítésére szolgál, szintező árnyalatokkal.

A középső opció egy félig ellenálló hajfesték. A készítmény nem tartalmaz ammóniát, hanem hidrogén-peroxidot tartalmaz. Átlagosan 2 hónap múlva mossuk le. Általában egy kicsit sötétebb hangot ad a vártnál. Közepes a haj károsodásához vagy szinte ártalmatlan.

balesetvédelmi

Minden nő tisztában van a színezés káros hatásával. Egyszerre a hajfestés nem biztonságos üzlet, nincsenek „ideális” keverékek, kivéve néhány természetes színezéket, például hennát, amely a Lawsonia inermis L. szárított leveleiből vagy Basma-ból készült, az Indigofera tinctoria L. leveleiből. A nem ammónia alapú opció kiválasztásával minimalizálhatja a festészet károsodását. A probléma az, hogy az ilyen keverékek rosszabbá teszik a haj fejét, mert nem hatolnak be mélyen a hajszálba, felületesek és gyorsan elmosódnak. Azonban ezek a festékek gyakori használata során felhalmozódnak a hajban.

TIPP 2. Ha a hajához egészséget szeretne adni, használjon természetes festékeket. Ilyen festékeknél mindig vannak olyan anyagok, amelyek kedvező hatást gyakorolnak a hajodra: a B csoport vitaminjai, UV szűrők, különböző növényi zsírok (olajok). Ezek az anyagok semlegesítik a színezés károsodását, lágyítják a fejbőrt, növelik a vérellátást a hajgyökerekhez, megakadályozzák azok elvesztését.

Végül a videó- ​​és kémiai kísérletek szerelmesei számára ajánljuk a hajfestékekről szóló népszerű tudományos történet figyelését:

és a káros anyagok összetételében:

TIPP 3. Hibás az a vélemény, hogy a professzionális színezékek eltérő összetételűek, mint a háztartásoké, így nem olyan agresszívek, ha hajra hatnak. Ezek csak a színválaszték nagyobb választékában és a keverési hangok lehetőségében különböznek. Az oxidációs pigmentek kisebb mennyiségben találhatók, így a professzionális festékek kevésbé ellenállóak. Azonban, ha az ilyen színezékek nagyobb adagját használják, háztartási ellenállást biztosítanak.

Ezért vegye komolyan a színezést, óvatosan olvassa el a festék összetételét, majd a haját mindig örülni fog a természetes szépségnek és egészségnek!

http://myhairfaq.ru/kraski/sostav-kraski-dlya-volos.html