logo

Vegyi laboratórium: hajfesték összetétele

A haj színei már régóta szilárdak az életünkben. Itt és ott hangos hirdetési szlogenek ígérnek nekünk tartós színvilágosságot és hajápolást. De, hogy az egyre inkább előfordulhat olyan történetek, amelyekben a festmény nemcsak a hajhullás, hanem a súlyosabb egészségügyi problémák miatt is véget ért. Megkérdeztünk egy szakértőt arról, hogy a festék összetétele hogyan tudja megmondani és hogyan különbözik a szalon hajfesték a háztartástól.

A világszerte színezékek keletkeznek, osztályozásukhoz nemzetközi szabványt fogadott el, amely lehetővé teszi a kompozíció meghatározását, a csomag hátoldalára nézve.

Lehet-e festeni a lejárt festékkel a hajat, hogyan kell ártalmatlanítani a festést, miért nem ajánlott a terhes nőknek a hajszín megváltoztatása - a fürtök festésének témája egyre több kérdést vet fel

Az oxidációs folyamat befolyásolja a tartós vagy állandó festékeket, amelyek leggyakrabban várakoznak a kirakatban, vagyis a festéshez szükséges feltétel az oxidálószer jelenléte, amelynek szerepe a legtöbb esetben hidrogén-peroxidhoz van rendelve.

Ha a festéket a vegyészek szemszögéből vesszük figyelembe, akkor megértheted, hogy mielőtt egy szerves vegyület, amely ammóniát (helyettesítőit), bázist, hidrogén-peroxidot és oxidációs pigmenteket (közvetlen színezékek) tartalmaz.

Oxidatív pigmentek

Fenilén-diamin a hajfestékben a legerősebb allergén

A színezőanyagok enyhén színesek vagy színtelen aromás aminofenolok, aminok vagy hidroxi-benzolok, amelyek egy oxidálószer hatására pigmentet képeznek.

A hajszerkezetbe való bejutás szilárdan kötődik a keratinhoz, és nem oldódik vízben. Nagy mennyiségben a pigmentek allergiás reakciót okozhatnak.

Ezért a festékek tartalmát nemzetközi szinten szabályozzák, és nem haladhatják meg az 5% -ot. Ezek részeként megtudhatja, hogy a hidrokinon, a reszorcin és a parafenilén-diamin. Ez utóbbi a leggyakrabban használt pigment.

A véletlenszerű festékekre vonatkozó utasítások számos ajánlást tartalmaznak az allergiák előzetes teszteléséhez

Érdekes tény!
A hajfestékben kezeletlen parafenilén-diaminot a 70-es évekig használták, majd a pigmentet a hajhullás okozta, és betiltották.
30 év elteltével visszatért a festékek összetételéhez, csökkentve a többlépcsős tisztítórendszer káros hatásait.

Az elővizsgálati eszközök igénye különösen fontos, ha az eljárást saját kezével végzi

Az ammónia veszélyeiről

Az állandó festés ammónia vagy annak megfelelője nélkül nem lehetséges. Még a tanévtől is tudjuk, hogy az anyag gáz, amely könnyen felismerhető egy adott kellemetlen szaggal. A tiszta formában nagyon mérgező anyagokra utal, a kozmetikai színezékekben a hajvászon lazítása és alkáli környezet kialakítása. Az ammónia nem haladhatja meg a festék teljes tömegének 3,1% -át.

A színező készítmények piacának 60% -át az ammóniával történő hajfesték képezi

Az ammónia nem allergén, hanem kiváltó lehet az olyan betegségek kialakulásában, mint az ekcéma és a dermatitis. Nem találták a nanotechnológia és az űrkutatás világában az ammónia helyettesítésére alkalmas anyagot? Talált! De a kutikulára kifejtett hatása nem annyira agresszív, ezért a pigment nem jut be a hajszál mélyebb rétegébe, és nem biztosít tartós festést.

Ammónia festék SanoTint

Ismeretes hidrogén-peroxid

A festék összetételében a hidrogén-peroxid az előkészítő munkát végzi - elszíneződik a természetes haj pigmentje és oxidálja az oxidációs pigmenteket, új színt adva a fürtöknek. Egyébként ez is lazítja a hajszál felső rétegeit, de nem olyan agresszíven és hatékonyan, mint az ammónia.

A testre gyakorolt ​​hatás tekintetében a leginkább ártalmatlannak tekinthető, feltéve, hogy a gyártó ajánlásait követik. A hajra és a fejbőrre nézve ártalmas a 12% feletti koncentráció, ennek használata égési sérülésekkel jár.

A hajfestékben levő etanol-amin egy viszonylag rejtélyes összetevő, amely nem nyilvánul meg fényes reakcióként, hanem fokozatosan felhalmozódik a testben.

Az alapok alapja

A konzisztenciától függően a bázis lehet zselatin, olajos vagy krémes. Tartalmaz minden gyártó által írt ígéretet a hajápolásra, valamint az illatanyagokat és sókat, amelyek lassítják az oxidatív reakciót.

Mítoszok és valóság - részletesen a kompozícióról

 1. A P-fenilén-diamin PPD-ként ismert. Az ismételt vizsgálatok megerősítették az anyag kapcsolatát a húgyhólyagrák kialakulásával. Leggyakrabban ezt a fajta rákot fodrászok diagnosztizálják. Ráadásul, ha szisztematikusan és nagy koncentrációban alkalmazzák, a PPD toxicitást mutat az idegrendszerre és az immunrendszerre, a vesére, a tüdőre és a májra.
 2. A perszulfátok gyártóit "óvatosan" adják hozzá a hajfestékhez és a fehérítőhöz. A 17% feletti koncentráció bőrirritációt és asztmás rohamokat okoz.

Tanulmányok kimutatták, hogy néhány színezék 60% -nál nagyobb koncentrációjú t

 1. A hajfestékben lévő resorcinol időzített bombává válhat az Ön egészsége alatt, a "lelkiismeret" zavarában a hormonok termelésében, hypothyreosisban, a termékenység csökkenésében.
 2. Az ólom-acetát a sötét színek része, mérgező az idegrendszerre és az agyra.
 3. A 4-ABP nem a festék közvetlen összetevője, hanem melléktermékként jelenik meg. Számos tanulmány bizonyította, hogy a 4-ABP összefüggést mutat az onkológiai betegségekkel.

Hypoallergén rezisztens krémfesték GAMMA fitokeratin alapján

Figyeljen!
A melléktermékként szereplő 4-ABP nem szerepel az összetevők listájában.
Biztosítsa hatásaitól, nem tudja, még akkor is, ha gondosan elolvassa a kompozíciót.
Érdekes tény, hogy gyakorlatilag nem fordul elő a barna és csokoládé színsémákban.

 1. A szénkátrány a sötét árnyalatok hajszínének része (a vizsgált tömegpiac kategóriában a háztartási festékek 71% -a). Számos tanulmány csalódást jelentett az anyagnak a rákos daganatok kialakulásával való kapcsolatáról.
 2. A hidantoin a tartósítószerek közé tartozik, és nem csak a kozmetikai festékek összetételében használatos. Rendszeres használata befolyásolja testünk védelmi rendszerét, különösen - immunitást; Ezt a tényt a japán tudósok bizonyították, így az anyagot korlátozott felhasználási listának minősítették.
 3. A formaldehidet kémiai vegyületként ismerik, amelyet a patológusok használnak. Különösen veszélyes a terhes nők számára, mivel közvetlen hatással van a magzat fejlődésére.

A formaldehid esetében gyakrabban emlékeznek a körömlakkokra, bár a hajfestékben nem kevésbé káros.

 1. Az etanol-amin egy amin és alkohol vegyület. Az Amerikai Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ az egészséget és életet veszélyeztető vegyületként osztályozza. A festékek összetételében monoetanol-amin, 2-amino-etanol, glicin vagy 2-amino-1-etanol szerepel.

Az "Ayurveda" mágikus szó

Ayurveda - az öngondozás kultúrája a természetes jogorvoslatok segítségével

Az ayurvédikus hajfesték egy meglehetősen titokzatos kozmetikai kifejezés azok számára, akik nem érdeklik a keleti kultúrát és a személyes gondozás hagyományait. Valójában ezek a színezékek a természetes összetevők keverékei, amelyek megváltoztathatják a hajszínt. Igen, igen, abszolút igazad van, a jól ismert henna, basme és színezékekről.

"Színezékek"... ez a szó minden bizonnyal a kellemetlen visszhangot tükrözi a természetes kozmetikumokat kedvelők fejében. Nézzük meg az ilyen hajfestékek összetételét.

Hajfesték rezorcinol nélkül: Lady Henna, szerves színrendszerek, Kydra

http://shpilki.net/okrashivanie/2160-sostav-kraski-dlya-volos

Henna és káros adalékanyagok: parafenilén-diamin (PPD)

X is, ők már az ősi és ókori idők óta használják, és sokan, akik hennát használnak, a hihetetlen gyógyító ereje ismert. DE! Ne feledje, kérlek! Hasznos és biztonságos a henna hajra, ha csak természetes. A Henna jól ismert gyógyszer, és a forgalmazók aktívan használják, gyakran színezőanyagot kínálnak, „mesterséges henna” -ként. Fórumokon, megbeszéléseken és ismerősöknél gyakran észreveszem, hogy sok lány nem érti semmiféle különbséget a valódi henna és a festőpor között. Most nem akarok neves márkákat nevezni, hogy ne tegyenek reklámokat, de vigyázzon! Ebben a cikkben megosztom azokat az információkat, amelyeknek segítenie kell, ha csak valódi természetes henna-t szeretne választani és használni.

Az országtól, a növényi csírázástól, az éghajlattól függően a henna különböző árnyalatot adhat a hajnak (vörösebb, élénkvörös, sötétvörös, stb.), És ez teljesen normális. De ezek a különbségek nagyon kicsiek, és kétségem merül fel, hogy mások láthatók lesznek. Tehát a lényeg a következő: csak egy típusú henna van - ez a vörös henna. Ez a csírázási helytől függően kissé eltérhet, de minden esetben egy színt kap - piros. A természetben nincs fehér, fekete és más henna. Részletesen szeretném tisztázni a „fekete henna” helyzetet. Ahogy már írtam, a természetben nincs fekete henna, de vannak olyan termékek, amelyek e meghatározás alá tartoznak. A „fekete henna” szavak jelentése sajnos nem egyértelmű. E definíció szerint a Basma. Gyakran az indigó vagy a fekete henna kifejezés alatt szabadul fel. A Basma teljesen természetes és biztonságos növényi termék a hajunk számára, nagyon hasznos a hajunk számára, csak hennával kombinálva, jól gyógyul, és sötét árnyalatokat ad a hajnak. Ehhez (a hennához hasonlóan, de a sötét árnyalatú festékeknél) a Basma-t „fekete henna” -nak nevezik. Kiderül, hogy ez nem henna, hanem egy nagyon közel álló termék. Ha Basma kezébe esik, úgynevezett "fekete henna", akkor nyugodt lehet - van egy jó természetes terméked a kezedben. Erről részletesen egy külön cikkben olvashat. A fekete henna maszkok alatt egy másik termék a henna és a parafenilén-diamin (PPDA) keveréke.

Mi a veszélyes parafenilén-diamin?

A raktárban értékesített sok ipari festék (néhány adat akár 99% -ig!) Tartalmaz parafenilén-diaminot. Ez a káros komponens tilos olyan országokban, mint Németország, Svédország és Franciaország. Az orvosok észreveszik, hogy annak ellenére, hogy a parafenilén-diaminnal való festés allergiája meglehetősen ritka, de a reakció igen nagy lehet. A legérdekesebb dolog az, hogy a parafenilén-diamin nagyon trükkös: az allergiás reakció nem előfordulhat azonnal, hanem hosszú idő után a termék tartalmával és „felhalmozó” PPD-vel a szervezetben.

Mi pontosan a veszélyes parafenilén-diamin?

- érintkezési allergén, súlyos allergiás reakciókat okozhat;

- egyes tanulmányok szerint olyan súlyos betegségeket okozhat, mint a rák, a leukémia, az asztma és más nagyon súlyos betegségek.

Hogyan ellenőrizhető a parafeniléndiamin hiánya henna-ban?

Ha azt szeretné tudni, hogy mit fest a haját, egy természetes termék vagy egy káros összetételű por, akkor az alábbi vizsgálatot javasoljuk. Keverjük össze a port vízzel és nézzük meg, mi történik 20 perc alatt. A Basma (indigó) zöld zöldségpor, ha a felület kékre vált, akkor természetes Basma, valódi fekete henna. A henna és PPD keverékével készített por általában fekete vagy sötétbarna, egy idő után (20 perctől 2 óráig) a víz felülete barna lesz.

- győződjön meg róla, hogy minden alkalommal, amikor az alapok biztonságosak! Végezzen fénytesztet az érzékenység meghatározása előtt minden egyes festés előtt (a tesztelés még fontosabb, ha egy új színezőanyagot használ először). Vigyen fel egy kis mennyiségű vegyületet a könyök belsejébe. 1-2 napon belül nem lehet allergiás reakció.

- Semmilyen esetben ne színezze fel a hajat, ha karcolások vannak a fejbőrön, kopás, egyéb bőrkárosodás vagy kiütés.

- Egyes gyártók jelzik a parafenilén-diamin jelenlétét a termékben. Ne feledje, hogy a megengedett koncentráció nem haladhatja meg a 6% -ot.

Annak ellenére, hogy az allergiás reakciók és a komoly következmények a hennával való festés után parafenilén-diamin hozzáadásával ritkán fordulnak elő, jobb, ha egy tiszta természetes terméket választunk, és megbízható forrásból származó henna-t kapunk.

http: //xn----9sbvibr5ah.xn--p1ai/%D1%85%D0%BD%D0%B0_%D0%B8_%D0%B2%D1% 80% D0% B5% D0% B4% D0 % BD% D1% 8B% D0% B5_% D0% B4% D0% BE% D0% B1% D0% B0% D0% B2% D0% BA% D0% B8_% D0% BF% D0% B0% D1% 80 % D0% B0% D1% 84% D0% B5% D0% BD% D0% B8% D0% BB% D0% B5% D0% BD% D0% B4% D0% B8% D0% B0% D0% BC% D0 % B8% D0% BD_PPD

Henna veszélyes lehet!

A természetes színezés globális trend. Egyre több márka jelenik meg a piacon, olyan elemeket kínálva, mint a „henna for hair” és a „henna a szemöldök”, a „Basma for hair”, a „természetes hajfesték” stb.

De... gyakran a szép névnek semmi köze a kompozícióhoz. A természetes eladási vegyi termék leple alatt. És a haj helyreállítása helyett allergiát okozhat. A „Henna” veszélyes lehet!

Hogyan találhatunk meg egy igazán biztonságos, természetes festéket, amely nem tartalmaz vegyi összetevőket?

Utasítás: hogyan lehet megkülönböztetni a természetes festéket a vegyi anyagtól

Mindössze annyit kell tennie, hogy gondosan tanulmányozza az utasításokat és a címkét.

Ez a legfontosabb mutató. Ügyeljen a teljes összetételre. A „fő összetevők” megjelölhetők a csomagoláson - ne figyeljen erre. Ha nem találja meg a szükséges információkat, ellenőrizze az eladóval.

Természetes festék: csak gyógynövények és tartósítószerek nélkül - jogász, indigofer, amla, jatropha, cassia / senna, hibiszkusz, amla, Bringaradzh, neki, shikakai.

Kémiai festék: tartósítószerek és - a leginkább kellemetlen - kémiai festékek.

Milyen összetevőkre van szükség óvatosan?

A para-fenilén-diamin vagy para-fenilén-diamin (más nevek: „urzol” vagy PPD) festék, ez az anyag tilos Svédországban, Németországban és Franciaországban. Ipari (különösen szőrme és bőr) és kozmetológiai (hajszínben) használatos. A kis molekulatömeg miatt könnyen és gyorsan behatol a hajszerkezetbe és a bőr felső rétegébe. A para-fenilén-diamin a világ legerősebb allergének listáján szerepel.

Para-Fenilén-diamin Veszély: Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező (mérgező hatások közé tartozik a tremor, cianózis és súlyos fogyás); irritálja a szemet, a légzőrendszert és a bőrt; allergiát okozhat; fennáll annak a veszélye, hogy a terhesség alatt károsíthatja a magzatot.

A CDC (Diseas Contorl Center) szerint a para-fenilén-diamin erős allergén. Allergia lehet veleszületett vagy szerzett. Lehet, hogy az inger folyamatos használatával jelentkezik. A PPD allergiái az emberek 7% -ánál fordulnak elő.

A para-aminofenol vagy a para-aminofenol (más néven 4-aminofenol vagy „urzol brown”) festék, az „urzol brown” kereskedelmi név. Szőrme festésére használatos, sok fekete-fehér fejlesztő kompozíciójában is szerepel, mert nyilvánvaló tulajdonságokkal rendelkezik. Veszély: bőrgyulladást okoz.

Ortho aminofenol vagy 2-aminofenol, ortoaminofenol festék, az „urzol yellow” kereskedelmi név. Nyilvánvaló tulajdonságai vannak. A szőrme festékének összetételében, általában a 4-amino-fenollal együtt használva, a hajfesték összetevőjeként barna színezéskor használják. Veszély: bőrgyulladást okoz.

A meta-aminofenol vagy a meta-aminofenol olyan festék, amely a perzisztáló festékek részét képezi (sötétbarna vagy világos gesztenye). Kevésbé irritálja a bőrt, és sokkal ritkábban okoz érintkezési dermatitist.

Bárium-peroxid vagy bárium-peroxid vagy - hozzáadódik a festési folyamat felgyorsításához. Más esetekben a bárium-peroxidot oxidálószerként, fehérítőszerként alkalmazzák pirotechnikai készítmények előállítására. Veszély: bőr- és szemirritációt, allergiás reakciókat okozhat.

Ez csak egy része a kémiai összetevőknek, amelyeket gyakran hozzáadnak a haj- vagy szemöldökfestékekhez. A feltételezetten „természetes” festékben, amely ezeket az összetevőket tartalmazza, a henna (lavsoniya) is összetételben lesz. Az ilyen összetevők ugyanabban a keverékben azonban nem befolyásolja a haj színét és egészségét.

 1. BREWING TEMPERATURE

A természetes festék mindig írott hőmérséklet, amelyen kell használni por, mert a gyógynövények nem működik másképp.

Kémiai festékben: a hőmérsékleti szabályozást nem írják elő, mert a vegyi összetevők vízzel együtt csak akkor kezdenek hatni.

 1. ALKALMAZÁSI IDŐ

Természetes festék: 30 perc vagy több, az árnyéktól függően. A gyógynövényeknek időre van szükségük ahhoz, hogy a pigment tapadjon a hajhoz. Jelölni kell, hogy a szín a festés után 48 órán belül teljesen megjelenik. Ez a természetes oxidációs folyamatnak köszönhető.

Kémiai festék: 30 perc, a tökéletes eredmény ígéretével.

 1. AJÁNLÁS A SZÍNES ÉS FÉNYES HAIR (sötét árnyalatok)

Természetes festék: tanácsadás a kétlépéses festés használatára, ez csak a szürke vagy a szőke hajra vonatkozik, amikor sötét festéket alkalmaz. Színezés 3 fokozatban szükséges, mert minden sötét árnyalatban nagy mennyiségű indigofer - egy növény, amely fekete pigmentet ad. A szürke / szőke haj nem fogad el indigofert. Ezért a jó eredmény érdekében a hajat tónusú (henna).

Vegyi festék: nincs erre az ajánlásra, vagy garantálja a szürke haj teljes festését.

És néhány olyan paraméter, amely nem alapulhat

név

„Henna alapú festék” - pontosan tartalmaz kémiai összetevőket. A kompozíció nem is nézhet, a név maga is azt mondja, hogy a fű - ez csak az alapja.

„Henna”, „Basma”, „természetes festék”, „növényi festék” vagy „fűfesték” - ezek a készítmények természetes festékhez alkalmasak. De lehetetlen, hogy csak egy név vezessen.

bizonyítvány

Elmondható, hogy a termékeket tanúsították. Igen, valójában minden kozmetikai termék Oroszországban tanúsított, különben nem tudnának megjelenni a polcokon. Ez a tény nem segít megkülönböztetni a természetes festéket a vegyi anyagtól. Az orosz bizonyítványnak (most egy megfelelőségi nyilatkozatnak) feltétlenül minden eszközön kell lennie. Ez a dokumentum csak azt mondja, hogy az árut Oroszország területén lehet értékesíteni, és nem tartalmaz veszélyes anyagokat, amelyek országunkban tilosak.

Most már könnyen megkülönböztetheti a természetes festéket a vegyi anyagtól. Ha már használja a növényi festéket - vegyen be egy dobozot / tasakot, és nézze meg, mit tartalmaz a készítmény. 100% -ban gyógynövény? Az ellenőrzés legfeljebb két percet vesz igénybe.

http://www.khadinatural.com.ru/blogs/blog/hna-mozhet-byt-opasna

Vegyi laboratórium: hajfesték összetétele

A hajszín hosszú és szilárdan belépett az életünkbe. Itt és ott a hangulatos marketing szlogenek hosszú távú színvilágosságot és hajápolást ígérnek. De látszólag ott, egyre gyakrabban vannak olyan történetek, amelyekben a festmény nemcsak hajhullással, hanem súlyosabb egészségügyi problémákkal zárult. Megkérdeztünk egy szakembertől, hogy a festék összetétele miként tudja megmondani és hogyan különbözik a szalon hajfesték a háztartástól.

A világszerte színezékek készülnek, rendszerezésükhöz nemzetközi szabványt fogadott el, amely lehetővé teszi a kompozíció megtalálását a csomag hátoldalára nézve.

Lehet-e festeni a haját lejárt festékkel, hogyan lehet a színezést ártalmatlanítani, miért nem ajánlott a terhes nőknek a hajszín megváltoztatása - a színező fürtök témája egyre több kérdést vet fel

A tartós vagy állandó festékek, amelyek a legtöbb esetben várnak ránk az ablakokban, oxidációs folyamaton keresztül járnak, más szóval a festés alapvető feltétele egy oxidálószer jelenléte, amelynek szerepe szinte mindig hidrogén-peroxidhoz van rendelve.

Ha a kémikusok hitén alapuló festéket nézzük, akkor megértjük, hogy mielőtt egy szerves vegyület, amely ammóniát (helyettesít) helyettesít, bázist, hidrogén-peroxidot és oxidációs pigmenteket (konkrét színárnyalatokat).

Oxidatív pigmentek

Fenilén-diamin a hajfestékben a legerősebb allergén

A színárnyalatok enyhén színesek vagy tompa aromás aminofenolok, aminok vagy fenolok, amelyek oxidálószer hatására pigmentet képeznek.

A hajszerkezetbe való behatolás szorosan kötődik a keratinhoz, és nem oldódik vízben. Nagy mennyiségben a pigmentek lehetnek allergiás reakciók.

Ezért a festékek tartalmát nemzetközi szinten szabályozzák, és nem haladhatják meg az 5% -ot. Ezek részeként megtudhatja, hogy a hidrokinon, a reszorcin és a parafenilén-diamin. Ez utóbbi a leggyakrabban használt pigment.

A véletlenszerű festékek absztraktja ismételt tippeket tartalmaz az allergiák előkészítő tesztjének lefolytatására.

Lenyűgöző tény!
A hajfestékben kezeletlen parafenilén-diaminot a 70-es évekig használták, majd a pigmentet hajhullás okozta, és betiltották.
30 év elteltével visszatért a festékek összetételéhez, csökkentve a többlépcsős tisztítórendszer káros hatásait.

Egy eszköz előkészítő tesztelésének szükségessége különösen aktuális, ha maga a funkciót végzi.

Az ammónia veszélyeiről

Az állandó festés ammónia vagy annak megfelelője nélkül nem lehetséges. Az iskolai évtől számunkra egyértelmű, hogy az anyag egy gáz, amely egyszerűen ismert a sajátos szaglás miatt. A tiszta formában nagyon mérgező anyagokra utal, a kozmetikai színezékekben a hajvászon lazítása és alkáli környezet kialakítása. Az ammónia mennyisége nem haladhatja meg a festék teljes tömegének 3,1% -át.

A színező készítmények piacának 60% -át az ammóniával történő hajfesték képezi

Az ammónia nem allergén, hanem kiváltó lehet az olyan betegségek kialakulásában, mint az ekcéma és a dermatitis. Nem történt meg, hogy a nanotechnológia és a galaktikus fejlődés világában nem találtak olyan anyagot, amely képes megváltoztatni az ammóniát? Talált! Azonban a kutikulára kifejtett hatása nem olyan nehéz, ezért a pigment nem jut be a hajszél legmélyebb rétegébe, és nem biztosít tartós festést.

Ammónia festék SanoTint

Tökéletesen ismerős hidrogén-peroxid

A festék összetételében a hidrogén-peroxid az előkészítő munkát végzi el - a haj természetes pigmentjeit károsítja és oxidálja az oxidációs pigmenteket, új színt adva. Egyébként, ez is fellazítja a hajszál felső rétegeit, de nem olyan kemény és olyan jó, mint az ammónia.

A szervezetre gyakorolt ​​hatás tekintetében ártalmatlanabbnak tekinthető, feltéve, hogy a gyártó tanácsát követi. A hajra és a fejbőrre nézve ártalmas a 12% feletti koncentráció, bevezetése tele van égési sérülésekkel.

A hajfestékben levő etanol-amin egy nagyon veszélyes összetevő, amely nem nyilvánul meg fogékony reakcióként, hanem egyenletesen felhalmozódik a szervezetben.

Alap alapok

A keveréktől függően a bázis lehet zselatin, olajos és krémes. Pontosabban, a gyártó a hajápolásra vonatkozó összes ígéretét, valamint az oxidatív reakciót lelassító illatanyagokat és sókat tartalmazza.

Legendák és valóság - részletesen a kompozícióról

 1. A P-fenilén-diamin PPD-ként ismert. Az ismételt vizsgálatok megerősítették az anyag kapcsolódását a húgyhólyagrák kialakulásához. A legtöbb esetben főleg a fodrászok diagnosztizálják ezt a fajta rákot. Ezen túlmenően, a rendszeres használat és a legmagasabb PPD-koncentráció mellett végzett munka jelzi annak toxicitását az idegrendszer és az immunrendszer, a vesék, a tüdő és a máj tekintetében.
 2. A perszulfátok gyártóit "óvatosan" adják hozzá a hajfestékhez és a fehérítőhöz. A 17% feletti koncentráció bőrirritációt és asztmás rohamokat okoz.

Tanulmányok kimutatták, hogy néhány színezék 60% -nál nagyobb koncentrációjú t

 1. A hajfestékben lévő rezorcin egy lassú hatású bomba lehet, amely az Ön egészségére ültetett, „lelkiismeretén”, a hormonok termelésének zavarban, a hypothyreosisban, a termékenység megsértésében.
 2. Az ólom-acetát a fekete festékek összetételében található, mérgező az idegrendszerre és az agyra.
 3. A 4-ABP nem a festék specifikus összetevője, hanem melléktermékként jelenik meg. Számos kutatómunka bizonyította a 4-ABP és az onkológiai betegségek közötti kapcsolatot.

Hypoallergén rezisztens krémfesték GAMMA fitokeratin alapján

Figyeljen!
A melléktermékként 4-ABP nem szerepel az alkatrészlistában.
Biztosítsa a hatásaitól, még akkor sem, ha szorosan ismeri a kompozíciót.
Lenyűgöző, hogy a barna és csokoládé paletták színezékeiben valójában nem található.

 1. A kőszénkátrány a fekete színű hajfestékek összetételében (a vizsgált tömegpiac kategóriában a háztartási festékek 71% -a). Számos tanulmány csalódó bizonyíték lett az anyagnak a rákos daganatok kialakulásával való összekapcsolására.
 2. A hidantoin a tartósítószerek közé tartozik, és nem csak a kozmetikai festékek összetételében használatos. Szisztematikus alkalmazása befolyásolja testünk védelmi rendszerét, nevezetesen az immunitást; Ezt a tényt megerősítették a japán tudósok, mert az anyagot a korlátozott felhasználású listához rendelték.
 3. A metanál kémiai vegyületként ismert, amelyet a patológusok használnak. Különösen nem biztonságos a terhes nők számára, mivel ez kifejezetten befolyásolja a magzat fejlődését.

A metanál esetében gyakran emlékeznek a körömfestékekre, bár a hajfestékekben nem a legkisebb kár.

 1. Az etanol-amin egy amin és alkohol vegyület. A Dél-amerikai Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ rendszerezi azt az egészségre és életre veszélyes vegyületként. A színezékek összetételében monoetanol-amin, 2-amino-etanol, glicin vagy 2-amino-1-etanol szerepel.

Az "Ayurveda" mágikus szó

Ayurveda - az öngondoskodás természeti jogorvoslattal

Az ayurvédikus hajfesték egy meglehetősen titokzatos kozmetikai kifejezés azok számára, akik nem érdeklik a keleti kultúrát és a személyes gondozás hagyományait. Valójában az ilyen festékek természetes összetevők keverékei, amelyek megváltoztathatják a hajszínt. Igen, igen, teljesen igaza van, beszélünk rólad, henna, basme és színezékekről, amelyek nagyon ismerősek.

"Színezékek"... ez a szó minden bizonnyal tükröződik egy csúnya visszhangban azokban, akik inkább a természetes kozmetikumok kedvelik. Nézzük meg az ilyen hajfestékek összetételét.

Hajfesték rezorcinol nélkül: Lady Henna, szerves színrendszerek, Kydra

http://my-perfect.ru/himicheskaja-laboratorija-sostav-kraski-dlja-volos/

A hajfesték összetételének összetevői különösen károsak

Úgy vélik, hogy a nők körülbelül fele fest a haját ifjúságuktól, de ha szürke haja jelenik meg, még az emberek is festik. Azonban a hajfestékekben található számos komponens különösen veszélyes lehet az emberi test számára.

A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség szerint a fodrászok hajlamosabbak a húgyhólyagrák kialakulásának kockázatára a hajfestékekkel végzett munka miatt. A franciaországi székhelyű ügynökség azt is megerősítette, hogy számos tanulmány a hajfesték személyes használatának összefüggését mutatja a rák bizonyos formáira, beleértve a leukémiát, a limfómát és a húgyhólyagrákot.

A körülbelül 456 hajfestékből, amelyek a Skin Deep környezet adatbázisában vannak besorolva, ezeknek a termékeknek mintegy 400-at veszélyesnek tartanak, mivel olyan toxikus összetevőket tartalmaznak, amelyek allergiát okoznak, befolyásolják a szervek működését, beleértve a szaporodást, valamint a rákkeltő hatásokat. Nézzük meg, hogy mely festék összetevőket kell elkerülni.

P -fenilendiamin

A P-fenilén-diamin (vagy PPD) egy olyan vegyi anyag, amely színváltozást okoz az oxigénnel szemben, és segít abban, hogy a festék hosszabb ideig ragadjon a hajhoz. Ez az összetevő az egyik leggyakrabban használt - az ilyen termékek 75% -ában található.

Először is, a tudósok felfedezték, hogy ez az anyag növeli a hólyagrák kialakulásának valószínűségét. Ráadásul a PPD mérgező az immun- és idegrendszerre, a tüdőre, a vesére és a májra. Súlyos allergiás reakciókhoz is kapcsolódik (hólyagok és égési sérülések a bőrön). Néhány olyan eset is történt, amikor a PPD okozta légzési nehézségek végzetesek voltak, és sok esetben hosszú távú asztma is kialakult.

perszulfátok

A perszulfátok közé tartoznak a kálium, a nátrium és az ammónium-szulfátok, gyakran fehérítőkben, valamint hajfestékekben találhatók. 17% -os vagy annál nagyobb koncentrációban a bőr irritációja okozhat, de sok termékben a koncentráció általában hihetetlenül magas - 60%. Számos tanulmány kimutatta, hogy a bőrön belüli problémák mellett a perszulfátok belélegzése asztmát és tüdő károsodást is okozhat.

rezorcinol

A resorcinol (resorcinol) egy olyan káros anyag, amely befolyásolja a hormonok termelését, ami olyan következményekkel járhat, mint a hypothyreosis, a túlsúly, a termékenységi zavarok.

Az Európai Unió ezt az anyagot súlyos allergiás reakcióknak minősítette.

Hidrogén-peroxid

A hidrogén-peroxid egy maró hatású vegyi anyag, amely a haj fehérítésére szánt termékekben található. Az állatokon végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy mérgező az emésztőrendszerre, a tüdőre és az idegrendszerre. Károsíthatja a DNS-t és növelheti a rák kialakulásának valószínűségét.

ammónia

Az ammónia erős bőrirritáló hatású, légzési nehézségeket, duzzanatot és bőrpírot okozhat. Különösen az ammónia veszélyes az asztmában szenvedők számára. Mivel az ammónia és a hidrogén-peroxid hosszú távon nemcsak az egészséget érinti, hanem egyszerűen rontja a hajat, így száraz és élettelen.

Ólom-acetát

Az ólom-acetát veszélyes vegyi anyag, amely főként a hajfestékekben található, mert sötét árnyalatot adhat. Az ólom bizonyítottan mérgező az agyra és az idegrendszerre.

4-ABP

A 4-ABP egy melléktermék, amely a festékgyártási folyamat során jelenik meg. Számos tanulmány kimutatta, hogy kapcsolat van a rákos megbetegedés kockázatával. A fenti toxikus összetevőkkel ellentétben a 4-ABP melléktermékként nincs feltüntetve a csomagoláson, így nem tudja biztosítani magát, még akkor sem, ha gondosan elolvassa a címkéket.

Szerencsére azoknak, akik barna színű árnyalatban festik a hajat, 4-ABP ritkán fordul elő a barna festékben (de gyakran b szőke, vörös és fekete színezék).

Szén-kátrány

Ez az összetevő sötét színekben található. Valójában egy tanulmány szerint a sötét tinták közel 71% -a tartalmazza ezt a veszélyes összetevőt. Ez irritálja a fejbőrt, és az állatkísérletek megerősítik, hogy a kőszénkátrány rákot is okozhat.

hidantoin

Ez az egyik olyan típusú tartósítószer, amely nemcsak a hajfestékekben, hanem sok más kozmetikai termékben is megtalálható (samponok, klímaberendezések, krémek).

Japánban ez a tartósítószer a korlátozott felhasználási listán szerepel, mivel a gyakorlat azt mutatja, hogy az immunitás problémákat okoz.

formaldehid

Hallottunk erről a vegyi anyagról egy nem túl kellemes téma keretében - ez az, aki segít megmenteni a holttesteket. Különböző vizsgálatok már megerősítették, hogy ez a tartósítószer rákot és reprodukciós problémákat okozhat. A várandós nők soha nem használhatnak formaldehidet tartalmazó termékeket a magzati fejlődési rendellenességek megelőzésére.

etanol-

Ez a szerves vegyület amin- és alkohol-vegyi anyagokat tartalmaz, így különböző ipari célokra hasznosítható, beleértve az agrokémiai anyagok, mosószerek gyártását stb. De a kozmetikában a haj etanolomine elég széles körben használják.

Szobahőmérsékleten gyúlékony, tiszta folyadék és ammóniaszerű szaga van. Az USA Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjai (CDC) az etanol-amint az életre és egészségre veszélyes anyagként osztályozzák.

Több mint tucat más név létezik az etanol-aminhoz hasonló vegyületekre: 2-amino-etanol, monoetanol-amin, amely ETA-ként vagy MEA néven ismert, 2-amino-1-etanol, glicinol és mások. Az etanol-amin más vegyületekkel való kötődése lehetővé teszi a különböző festékek és polírozók teljesítményjellemzőinek javítását.

A vizsgálatok kimutatták, hogy 150 gramm vagy annál nagyobb etanol-amin fogyasztása végzetes.

E vegyület gőzei súlyos szemkárosodást, légúti megbetegedést és a belső szervekre, köztük a májra és a vesére gyakorolt ​​káros hatásokat okozhatják; negatívan befolyásolja a méh magzatát.

Ezért Amerikában és az Európai Unióban az etanol-amint veszélyesnek tekintik olyan szakmák számára, amelyek bármilyen kapcsolatban állnak vele, valamint a közönséges emberek számára, akik etanol-amint tartalmazó termékeket használnak aeroszol formában vagy közvetlenül fizikailag érintkeznek vele.

PPD

Egy másik szuper mérgező anyag, amely már betiltott olyan országokban, mint Franciaország, Svédország, Németország, nem régen okozott keverést az Egyesült Királyságban, ahol egy nő a festékkel vele együtt egyszerűen kómába esett.

Ez az eset botrányos lett, és sok kísérletet tartalmazott, és lehetséges, hogy ez az összetevő hamarosan teljesen kitiltásra kerül más európai országokban. Leginkább a festék sötét árnyalataiban van, így az erős allergiás reakció elkerülése érdekében a barnáknak gondosan meg kell vizsgálniuk, hogy milyen festéket vásárolnak.

Mint látható, a hajfesték toxikus összetevőinek listája elég nagy. És a festék gondos kiválasztása nem csak szeszély, azt mondják, hogy melyik a legjobb, ha a hajat festeni szeretné, de először is ügyeljen a biztonságára!

Ha már évek óta használja a hajfestéket, és attól tart, hogy ezekből a termékekből származó toxinok már lassan, de biztosan zavart okoznak a szervezetben, meg kell próbálnia méregteleníteni.

Van néhány lehetőség a test tisztítására, de csak azután, hogy teljesen el kell távolítania az összes káros kozmetikát, és át kell lépnie a természetes gyógyszerekre. Az ilyen előnyök most hozzáférhetőbbé váltak.

Mi a teendő

A természetes kozmetikumok gyártói már sokáig sikeresen használják a természetes kozmetikumok gyártói a természetes színeket a Henna és a Basma ismert színei, amelyek a vörös és gesztenye színeit károsíthatják. Természetesen a paletta nem lesz olyan nagy, mint a vegyi festékeké, de könnyedén kiválaszthatja a természetes színeket.

Érdekli majd a cikk: mi a propilénglikol és hogyan károsítja a kozmetikumokban?

http://www.naturalrating.ru/journal/post/154

Hajszín. és egy kicsit a henna.

És hogy történt, hogy két évig nem írtam szót a hajfestékekről? Javítani kell, különösen azért, mert rendszeresen kérdéseket tesz fel. És bár ez egyáltalán nem az én profilom, mondhatok valamit.

A természetes hajszín a két eumelanin pigment - fekete, barna és pheomelanin - vörös és szőke jelenlétének eredménye. Szürke haj - nincs pigment.
Csodálatosan összefonódik, a két pigment hatalmas színválasztékot teremt.

Ha nem szereted a hajszínedet, mindig megváltoztathatod. Számos lehetőség van

Ideiglenes színezés, színárnyalat
Könnyű festés
Ellenálló festés
elszíneződés

Az árnyékolás nagyon rövid ideig marad a hajon. Rózsaszín, kék sprayk / ceruzák hajra, szempillaspirál - mindezek a kategóriákba tartoznak. Nem hatolnak be a hajba, csak fedik le a felületet, így két vagy több alkalommal eltávolítják őket samponnal. Nagyon gyakran használt élelmiszerek feldolgozására engedélyezett színezékek (sav - legkevésbé hajszálak).

Enyhe festés, behatol a kutikula felső rétegébe. Az ilyen eszközök, hogy hosszabb ideig maradjanak, de nem örökre, fokozatosan kiürülnek. A legtöbb színezőanyag az n-izofenilén-diaminok, a nitroaminofenolok és az aminoantrakinonok. Az első két vegyület sárgától bíborig árnyalatokat hoz létre, az utolsó lila és kék / kék között. Ezek a színek azok számára alkalmasak, akik kicsit szeretnék változtatni színüket, vagy mélységet és fényerőt biztosítanak, mivel nem tudják teljesen elrejteni a teljesen természetes hajszínt. Szürke hajra is illeszkednek. A haj kevésbé sérült, mint állandó festéssel, így ez egyfajta kompromisszum. Az ilyen festékek nem tartalmaznak az ammóniát és a hidrogén-peroxid% -ot körülbelül 2-szer kisebb mértékben, mint a perzisztens (kb. 3%). Tartsuk körülbelül egy hónapig.

Folyamatos festés. Ez magában foglalja a haj színének teljes megváltoztatását, legalábbis a „regrowth” -ig. A folyamat több lépésből áll, beleértve az elszíneződést (3-4 tónus), és egy új szín csatlakoztatását. A festékek kis monomer molekulák, amelyek behatolnak a haj belsejébe a kéregbe. Gyakori anyagok a p-fenilén-diamin és a p-aminofenol. Mint mondtam, a folyamat több lépést is tartalmaz:


 • Monomer oxidálódik aktív formákká peroxiddal
 • „Csatlakozó” hozzáadása közepes színhez
 • Közepes szín oxidáció végsővé
Mindez egy polimerizációs reakció - a festékmolekulák olyan nagyra válnak, hogy sampont használva nem tudnak kijutni a hajból. Szóval tartsa a színét.
Csak egy probléma - a hajszerkezet károsodása, az ammónia feltárja a hajskálát, és higgyen el nekem, vitaminokban / keratinokban stb., Amelyek ezekben a színezékekben nem csökkentik a kockázatokat.
Sokan azt javasolják, hogy tapintási tesztet végezzenek, hogy meggyőződjenek róla, hogy van-e irritációja, de őszintén szólva nem tudom, hogy bárki csinál-e valamit.
A gyakorlatban érdekes dolog van - a fény és a tartós festés közötti különbség minimális, és a színezékek és azok aránya (alkáli színezékek, diszpergált és savas). Az alkáli természetesen a leginkább ellenálló (a szürke haj kiváló), de vékony, porózus hajban, amelyek logikusak, nem tartanak jól - ezt megerősíti a tesztelés és a felhasználók számos panasza. De a diszpergált, közvetlen és savas színezékek kombinációja lehetővé teszi, hogy javítsa az eredményt és minden másat, hogy sok árnyalatot hozzon létre. További információ a festékekről a Wikipédiában

Elszíneződés, népszerű eljárás, aha. Valójában ez a természetes melanin oxidációja a megsemmisítésig. Erős hatást szeretne? Ammóniára, hidrogén-peroxidra és ammónium-perszulfátra van szüksége - nyitott hajmérlegek és elpusztítják a melanint. A haj színe 12-es skálán van besorolva - szuper szőke, 1 - fekete. Amennyire csak lehetséges a fehérítés során, a színt 6-7 pontra változtathatja, és ez örökre, még nem növekvő gyökér értelemben.)))

Nos, ez a festékekről szól.

És most egy másik népszerű kérdés - Henna, mi ez?

Minden azzal kezdődött, hogy az egyik hűséges olvasóim henna-val vásárolta meg Lash lapkát. Vásárlás vásárolt, de félt használni.))) Egy ilyen szép "csokoládé", hogyan nem vásárol.
És akkor a csillagok összejöttek és esett a kérdésekre. Tényleg tudni akartad, hogy a henna mérgező, miért adsz hozzá egy citromot, miért szeretem a szamócát, igaz, hogy minden szennyeződés, mi a fekete henna, erősíti a hajat stb.? Válaszolok.

Henna nem szennyeződés. Ezek a növény zúzott levelei.
Az FDA jóváhagyta a henna hajat, de nem bőrre. Tetovált henna? Hiába.
Az EU általában kijelentette, hogy a Lawson bármely szintje veszélyes és sejtmutációt okoz. Meglepő módon az FDA ebben az ügyben ésszerűbbnek bizonyult, figyelembe véve az ezer éves tapasztalatot a mellékhatások használatáról és a lavsonra vonatkozó korlátozást - 2% -ot, tiszta hennában.
Mi az a loveson? Ez a vegyi anyag 2-hidroxi-1, 4-naftokinon, ha akarja, ami valójában színezi a hajat. A Loveson affinitást mutat a keratinhoz, és nem oxidatív reakcióval (elektronmegőrzés) kölcsönhatásba lép. Nem szállítom a reakció michael-t, diszulfid hidakat és egyéb dolgokat. Loveson mindent, ami fehérje - bőr, haj... tojást tartalmaz, néhányan azt mondják, hogy tojáshűtővel fest - nem értem, miért, ha a lavson egy része már reagál. A reakció nagyon gyorsan történik, így ha a hajára alkalmazod, légy óvatos a bőrrel, töröljük a fügeit. Nyilvánvaló, hogy a henna színezése világos színezésnek tulajdonítható, mert a lavson nem hatol mélyen a hajba.
Miért adjon hozzá citromot? Amint már tudod, a citromlé pH-értéke 2 és 2,5 között van. Ez elég ahhoz, hogy destabilizálja a henna levelekbe belépő pépet, és felszabadítsa a lavsonot, s így sértetlen marad (minden zöld lesz), mert a lavson egy sav, és hasonlók a hasonlók. A cellulóz roncsolás folyamata meglehetősen hosszú, ezért ajánlatos Hennát hagyni egy napra gyümölcslével. A henna piros színnel fest, a festés után olyan lehet, mint a „eper”, de néhány nap múlva a szín „mélyebbre” válik. Ahhoz, hogy a henna a hajon maradjon, egyébként is sokáig tart - 5 óra, vagy legalább 3x.
Henna erősíti a hajat? Érdekes kérdés!
- A henna száraz hajhoz vezet, és ezáltal csökkenti a rugalmasságot. Alacsony rugalmasság = törékeny haj = gyenge haj.
- A henna növelheti a haj vastagságát. Vastag haj = erős haj
Zavaros? Sőt, senki sem tesztelt közvetlenül a haj erősségére. A rendelkezésre álló adatok alapján javasoljuk, hogy fordítson nagyobb figyelmet a haj kondicionálására az optimális nedvességegyensúly helyreállítása és fenntartása érdekében.
Mi a fekete henna? Sokan úgy gondolják, hogy ez Basma, és itt nem. A szakértők szerint fekete henna nem létezik. Nagyon gyakran nevezik Hennának, amelyhez a PPD kémiai festék hozzá van adva, káros. Valahogy logikailag természetes természetben hagyni és valamit "kémia" -val vásárolni.
És Basma mi? Szintén őrölt levelek a növény. Az indigó festék, amely mindenki számára ismert, ugyanazon növényből készül. Szintén felületi festés.
Biztonságos-e a cserépcsapda? Egyébként, az Indigo (Basma) először Lash-ben jön, azaz elméletileg a csempe barna / sötét árnyalatokat fog adni, bár most úgy tűnik, hogy különböző henna / basma arányokkal bővítették a csempe tartományát. A kompozíció nem rossz:
kakaóvaj, indigó (Fera tinctoria), henna (Lawsonia inermis), őrölt kávé (Coffea arabica), csalánpor, algák, ír moha (Chondrus crispus), szegfűszeg olaj, citral *, eugenol *, geraniol *, Cyt ronellol *, limonén *, linalool *, aromás összetétel.

Kakaót adnak hozzá, hogy a csempe csempe, indigó + henna + kávé - színezékek, csalán és algák, ír moha - gél alakuljon ki, amikor vizet adunk hozzá, megkönnyíti a haj eloszlását és a csempe szerkezetének „tartását”, a csalán is kicsit fest a haját. A szegfű megzavarta, meglehetősen magas irritáló potenciál, a fennmaradó összetevők természetes aromás anyagok, és allergének is jelen lehetnek.

A csempék biztonságosan használhatók, ha az ár nem zavar. Ha keveredik magad, ami többször olcsóbb, először gyúrjuk le a hennát citrommal, hagyjuk egy napig, és adjunk hozzá Basma-t az alkalmazás előtt.

Nos, úgy tűnik, mindent megválaszolt. Szeretem mindenkit!

http://homecosmetics.livejournal.com/54561.html

Aminofenol hajszínben

A természetes henna egy kozmetikai termék, amely az évszázadok során jó hírnevet szerzett. Végül is, a természetes henna egy egyedülálló termék, amely foltokat, nemcsak a haj és a bőr szerkezetét nem károsítja, hanem fordítva is - egészségesebbé teszi őket. Ma azonban a tisztességtelen gyártók aktívan használják a henna jó hírnevét.

A henna kémiai elemzései, amelyek ma az ukrán üzletekben megvásárolhatók, azt mutatják, hogy a henna kémiai összetétele a lavsonia természetes színezéke (a természetes henna előállítására szolgáló növények) gyenge mennyiségben lehet, vagy egyáltalán nem lehet természetes festék. A gyártók viszont szintetikus komponenseket adnak a festékekhez, amelyek a szemöldök, a haj vagy a henna számára a természetes festéshez való természetellenes henna részeként súlyos károkat okozhatnak a fogyasztók egészségének.

A laboratóriumi kutatásra szakosodott „OTAVA” Tudományos és Szolgáltató Társaság ukrán laboratóriumában a vállalkozó kérésére a kémiai elemzést a szemöldök színezésére végeztük. Az eredeti „henna szemöldök” csomagoláson nem állt rendelkezésre információ a szintetikus alkotóelemek tartalmáról, és nincs fenntartása a termék használatával összefüggő kockázatokkal kapcsolatban. Általában a gyártók a természetes henna termékeket helyezték el.

A henna kémiai elemzésének megrendelése után a vállalat ügyfele megpróbálta kideríteni, hogy a henna kémiai összetétele természetes levezonyi leveleket tartalmaz-e, és hogy vannak-e idegen szintetikus komponensek a henna kémiai összetételében.

A kémiai elemzés kimutatta, hogy a kozmetikai szemöldök természetellenes henna. A henna, para-fenilén-diamin, para-aminofenol (CAS #: 123-30-8, emberre belélegezve és lenyelve ártalmas anyag) és a meta-aminofenol kémiai összetételében (CAS #: 591-27-5, káros a következőkre: humán belélegzés), amelyek szignifikáns mennyiségű szemöldök természetellenes hennájában voltak. A henna kémiai elemzése során azonban a tudósok megállapították, hogy a Lawson növény természetes festékének henna kémiai összetételének tartalma kevés volt.

A henna kémiai összetétele: mi a természetes henna

A henna egy természetes festék, amelyet a lavsoniya nevű növény leveleiből készítettek, amelyet több mint egy évszázaddal terápiás és kozmetikai szerként használtak (különösen a haj és a test festéke). A természetes festék hosszantartó használata azt mutatja, hogy a henna nem csak hatékony, hanem teljesen biztonságos. Ma azonban számos „jobb termék” jelent meg a piacon, amelyeket „hennának” neveznek.

Mi a titka a természetes henna népszerűségének?

A természetes henna számos előnnyel rendelkezik a szintetikus színezékekkel szemben - különösen a szintetikus színezékekkel ellentétben, nem rontja a hajszerkezetet, hanem éppen ellenkezőleg, gyógyító hatással van a bőrre és a hajra. Tehát a természetes henna rendszeres használata esetén a sérült haj is helyreáll, és visszanyeri természetes fényét, a haj vastagabbá és buzgóbbá válik.

Ráadásul a henna már régóta híres gyógyító tulajdonságairól. Amellett, hogy a henna a haj, a bőr és a köröm kozmetikuma, a hagyományos gyógyászatban is használható. Különösen a Lawsonia erős fertőtlenítő tulajdonságai miatt - egy növény, amelyből hennát képeznek - a sebek fertőtlenítésére és a bőrbetegségek kezelésére használták. Emellett úgy vélik, hogy a szárított szárított levelek illata segít megszabadulni a fejfájástól.

Mindezek a természetes henna hasznos tulajdonságai, valamint az a tény, hogy a henna egy teljesen biztonságos festék, a lonsonia hajfestékeket népszerűvé tette a világ minden táján. Ezen túlmenően az elmúlt évtizedekben a világ minden táján népszerűvé vált a keleti hagyományos művészeti forma, amelyhez a laksónia zúzott leveleit használják - a test művészi festménye hennával.

Ma azonban a henna teljes biztonsága és előnye egy személy számára már nem feltétlen tény. Természetesen maga a Lawson-üzem tulajdonságai nem változtak - ez olyan hasznos, mint néhány évszázaddal ezelőtt. A veszély a henna kémiai összetételében rejlik - pontosabban a természetes henna leple alatt értékesített termék összetételében.

Mivel a henna show kémiai elemzése ma, a természetes kozmetikumok jó hírnevét kihasználva, a „henna” nevű gyártók szintetikus összetevőkből származó termékeket forgalmaznak, amelyek súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. A piacon természetellenes henna található a hajat, természetellenes henna a szemöldök számára, természetellenes henna a testfestéshez, amelynek legveszélyesebbje az úgynevezett „fekete henna testfestéshez”.

Miért adnak az eladók toxikus kémiai festéket ursol a természetes hennához?

Amint azt a henna kémiai elemzései mutatják, a para-fenilén-diamin (CAS #: 106-50-3, úgynevezett urzol vagy PPD) festéket a leggyakrabban hozzáadják ehhez a kozmetikai termékhez, hogy „javítsák a tulajdonságokat”.

A PPD-t olyan gumiabroncsok és egyéb termékek gyártására használják, amelyek olyan tulajdonságokat igényelnek, mint a nagy rugalmasság és a jelentős szilárdság. Ezenkívül ezt az anyagot széles körben használják az iparban festékként, különösen a szőrme és a bőr számára. Kozmetikában is használják, különösen a hajfesték összetevőjeként.

PPD festékként széles körben ismert, számos tulajdonságának köszönhetően. Ennek az anyagnak, mint festéknek a hatékonysága kis molekulatömegű ursolt biztosít, amely biztosítja, hogy könnyen és gyorsan behatoljon a hajszerkezetbe és a bőr felső rétegébe, és reagáljon a fehérjékkel, valamint gyorsan polimerizálódik egy katalizátor és egy oxidálószer jelenlétében. Azonban ezek a tulajdonságok az urzolt nemcsak hatékony festékké, hanem erős allergénekké teszik (az urzol a legerősebb allergének listáján szerepel a világon).

Veszélyes a nem természetes henna urzollal

 • belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező;
 • irritálja a szemet;
 • allergiás reakciót okozhat a bőrrel való érintkezés esetén;
 • nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat;
 • a születendő gyermek esetleges károsodása;
 • irritálja a szemet, a légzőrendszert és a bőrt;
 • rákot okozhat;

A CDC (Diseas Contorl Center) szerint a para-fenilén-diamin erős allergén. Fontos tudni, hogy az anyagra adott allergiás reakció lehet veleszületett, vagy idővel kialakulhat, hosszan tartó vagy állandó irritáló hatású. Tehát az ursolt tartalmazó kozmetikumok minden további felhasználásával az allergiás reakció valószínűsége nő.

Ha már allergiás a PPD-vel szemben, akkor nemcsak az élettartam, hanem az ilyen anyagokra is érzékeny lesz - allergiás reakció lép fel, amikor olyan eszközökkel érintkezik, mint a fényvédő, a ruházati festékek, néhány festék, fotó, egyes gyógyszerek, festékek, kozmetikumok és hasonlók.

Az orvosok azonban figyelmeztetnek arra, hogy a para-feniléndiaminnal kapcsolatos allergiás reakciók száma növekszik az egész világon. Így az elmúlt 6 évben a PPD-tartalmú hajfestékkel szemben allergiás emberek aránya megduplázódott, és ma már több mint 7%. Ezek az adatok a világ különböző részein számos országban (Dánia, Nagy-Britannia, Szingapúr, Portugália, Németország stb.) Megerősítik.

A tudósok úgy vélik, hogy a para-fenilén-diaminra érzékeny emberek számának növekedését a hajfestékek gyakrabban történő felhasználása, valamint a haj színezésének korának csökkenése okozza. Például, ha Tokióban a 90-es évek elején a középiskolásoknak csak 13% -a festett haját, akkor 2001-ben ez a szám 41% volt. A hajfesték használatának gyakorisága jelentősen megnőtt a felnőtt lakosság körében.

Ezen kívül a tudósok úgy vélik, hogy a para-fenilén-diaminra érzékeny személyek számának jelentős növekedése szintén a hajfesték gyártói ajánlása. Tehát a gyártók olyan személyeknek ajánlják, akik hajukat festék PPD-tartalommal, hogy elvégezzék az érzékenységi tesztet, amelynek során kis mennyiségű hajfestéket kell alkalmazni az alkar bőrére. Az alkar bőre sokkal érzékenyebb, mint a fejbőr. Következésképpen az ilyen érzékeny területre felvitt PPD festékek érzékenységet okozhatnak az egész test para-feniléndiaminnal szemben.

A PPD-re adott allergiás reakció tünetei, amelyek a szemöldök, a haj, a testfestés henna vagy más ursol tartalmú termékek használata miatt természetes természetű henna miatt jelentkezhetnek:

 • bőrpír;
 • kiütés;
 • viszketés;
 • hólyagok a bőrön;
 • fájdalom;
 • tumor.

Súlyosabb reakciók:

 • szédülés;
 • eszméletvesztés;
 • hasi fájdalom és görcsök;
 • duzzanat, halványvörös dudorok a bőrön.

Az anafilaxiás sokk a PPD-re gyakorolt ​​súlyos allergiás reakciónak is köszönhető. Ez a légutak duzzanatához vezet, és ennek következtében egy személy nem tud lélegezni. Az anafilaxiás sokk életveszélyes lehet, és azonnali orvosi segítséget igényel.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy egy személy nem lehet allergiás a para-fenilén-diaminra hajfestékkel először, például, azonban a PPD-vel való bármely későbbi érintkezés során érzékeny lehet. A para-feniléndiaminnal való érintkezés után az allergiás reakció 1 és 14 nap között fordulhat elő.

Ha tudod, hogy a para-feniléndiaminnal szemben érzékenységét kifejlesztetted, akkor ne festjük meg a haját kozmetikumokkal, ha a henna vagy hajfesték kémiai összetétele PPD-t vagy hasonló festékeket tartalmaz, mint például a p-toluol-diamin (PTD).

Az európai gyártók használják a PPD-t a hajfestékekben?

Annak ellenére, hogy a PPD az egyik legérzékenyebb allergén, a kémiai elemzések során a kozmetikai termékek egész sorában megtalálható, különösen a szemöldök nem természetes henna részeként, nem természetes henna testfestéshez, különösen a hajfesték részeként. a haj színezésére "henna" -ként elhelyezhető.

Az urzol (para-fenilén-diamin, PPD) használata hajfestékekben tilos Németországban, Franciaországban, Svédországban. Ma viták folynak a festék kozmetikai termékekben való felhasználásának tilalmáról más országokban.

Bár nincs tilalom, a legtöbb országban (különösen a legtöbb EU-országban) a PPD használata hajfestékben engedélyezett. Úgy véljük, hogy a fejbőr kevésbé érzékeny, emellett a fejbőr által kiváltott zsír védőgátként hat a para-fenilén-diamin hatására.

Azonban még a hajfestékben is, a PPD használata csak bizonyos korlátozások mellett lehetséges. Különösen a hajfestékben lévő urzol-tartalom nem haladhatja meg a 6% -ot, és a gyártó köteles tájékoztatni a különleges biztonsági intézkedésekről, ha ilyen hajfestékkel dolgozik, mivel: a hajfestéket csak kesztyűben lehet viselni, a festék nem kerülhet a bőrre, mielőtt A használat során érzékenységi vizsgálatot kell végezni, az információs lapon figyelmeztetést kell adni az ilyen festék szemöldökre és szempillákra történő felhasználásának tilalmáról és hasonlókról.

A biztonsági előírások megsértése azonban gyakran gátlástalan gyártók adnak ursolt olyan termékekhez, amelyekben tilos, továbbá nincs figyelmeztetés az ilyen termékek címkéjén lévő kockázatokra. Amint azt a henna kémiai elemzése is mutatja, a PPD-t a test festéséhez, a szemöldök természetellenes hennájához, a hajat természetellenes hennához és hasonlókhoz adják.

Miért okozhat a legnagyobb kárt a PPD a henna kémiai összetételében a test festéséhez?

Egy másik kozmetikai termék, amely a henna kémiai elemzése szerint gyakran veszélyes lehet az egészségre - a testfestés henna, különösen a fekete henna. A henna kémiai összetételében a para-feniléndiamint gyakran használják a test fekete festésére.

Valójában a testképzés henna kémiai összetételében a PPD a legnagyobb kárt okozhatja az emberi egészségnek. Végül is a ursol legnagyobb veszélye valójában a bőrrel való érintkezés esetén van - érintkezési dermatitist okoz.

A szemöldökre vagy hajfestékre vonatkozó nem természetes henna az utasításoknak megfelelően kb. Fél órán keresztül történik, amikor alkalmazzák, kesztyűvel dolgoznak, és a kozmetikát nem alkalmazzák a bőrre. A test henna festésére közvetlenül a bőrre kerül, ahol a legnagyobb kárt okozhat az emberi egészségre. Emellett a mehendi mesterek (testfestés) azt ajánlják, hogy 10 órán át ne öblítsék ki a gyógyszert. Ez jelentősen növeli a PPD érzékenység kockázatát.

További veszélyt jelent az a tény, hogy az ilyen mesterek gyakran javasolják a bőrre való alkalmazását, meggyőzve a szülőket az abszolút természetes kozmetikumok természetességéről és abszolút biztonságáról.

Hogyan határozzuk meg a henna kémiai összetételét, és biztosítsuk a gyógyszer biztonságát

A gyógyszereket használó fogyasztók, mint például a szemöldök, a haj vagy a test természetellenes henna, minden bizonnyal jelentősen veszélyeztetik egészségüket. Az ilyen gyógyszerek azonban nem kevésbé veszélyesek az ilyen szerekkel foglalkozó kézművesek számára - mert rendszeresen inhalálják az ilyen szerek káros füstjeit, ami valószínűleg a test PPD-s érzékenységét okozza.

Természetes henna szemöldök, hajfesték és „henna” számára az urzolt tartalmazó testfestéshez. Hogyan lehet ezeket a gyógyszereket kimutatni és elkerülni?

Ha nem akarja a para-feniléndiamint a henna kémiai összetételében - gondosan olvassa el a gyártó címkéjén feltüntetett és a kozmetikai termékeket, amelyekben a gyártó nem ad részletes információt a henna kémiai összetételéről. Igaz, ez a teszt nem képes 100% -os garanciát biztosítani a henna biztonságra - gyakran előfordul, hogy a gyártók őszintén hamis információkat adnak a szemöldök nem természetes henna kémiai összetételéről, a testfestés henna és a hajfestékről.

Mit kell tennie, hogy ne mérgezzen mérgező henna-t?

Ha Ön professzionális HAIRDRYER, és rendszeresen használja a hennát egy adott gyártótól vagy márkától, a szakértők azt ajánlják, hogy gondoskodjanak az ilyen gyógyszerek biztonságáról a henna kémiai elemzésével egy független vegyi laboratóriumban.

A henna kémiai elemzése nemcsak az Ön személyes biztonságának és a munkavállalók biztonságának garanciája, hanem az az érv is, amely jelzi, hogy intézménye gondoskodik az ügyfelekről: a laboratóriumi tudományos következtetés a hirdetésként is használható az ügyfelek számára, ha egy keretben lóg. kiemelkedő helyen.

Ha rendszeres ügyfélszolgálat a fodrászoknál, és rendszeresen rendeljen hennát (hennát a haj, szemöldök vagy henna festésére a művészi testfestéshez), javasolja a fodrásznak, hogy végezze el a henna kémiai elemzését - ez nemcsak a biztonsága, hanem a biztonságos munkavégzés garantálása is. fodrász személyzet.

http://labprice.ua/ru/stati/himicheskie-analizyi-hnyi-pokazyivayut-chto-k-yakobyi-naturalnoy-kosmeticheskoy-produktsii-chasto-dobavlyayut-opasnyie-dlya-zdorovya-krasiteli/