logo

Alerana ® (Alerana ®)

UTASÍTÁSOK

a gyógyszer orvosi alkalmazására

Bejegyzési szám: LP 000224-160211

A gyógyszer kereskedelmi neve: ALERANA ®

Nemzetközi nem szabadalmi név (INN): Minoxidil

Adagolási forma: permetezés külső használatra

Összetétel: A készítmény 100 ml-je tartalmaz:
Hatóanyag: 2,0 g vagy 5,0 g minoxidil;
Segédanyagok:
adag 2%: propilénglikol - 30 ml, 95% etanol 95% -os etil-alkohol - 50 ml, tisztított víz - 100 ml-ig.
5% -os dózis: 50 ml propilénglikol, 95% etanol 95% -os etil-alkohol - 30 ml, tisztított víz - 100 ml-ig.

Leírás: Átlátszó, színtelen vagy halványsárga oldat.

Farmakoterápiás csoport: alopecia kezelés.
ATX D11AX01 kód

FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK
farmakodinámia
A minoxidil helyi alkalmazásával az androgén alopeciában (hajhullás, kopaszság) szenvedő egyéneknél a hajnövekedés stimuláló hatása figyelhető meg. Javítja a mikrocirkulációt, serkenti a szőrtüszők átmenetét az aktív tenyésztési fázisra, megváltoztatja az androgének hatását a hajhagymákra. Csökkenti az 5-alfa-dehidroszteron képződését (esetleg közvetve), amely jelentős szerepet játszik a kopaszság kialakulásában. A legjobb hatás a betegség egy kis életkora (legfeljebb 10 év), fiatal betegek, kopasz folt a korona régiójában nem több, mint 10 cm, a kopaszság közepén jelenléte több mint 100 vellus és terminális haj. A hajnövekedés jeleinek megnyilvánulása a gyógyszer 4 hónapos vagy annál hosszabb idő után jelentkezik. A hatás kezdete és súlyossága különböző betegeknél változhat. A gyógyszer 5% -os oldata több, mint 2% -os oldatot stimulál, amely a vellus szőr növekedésének növekedését jelzi.
Az ALERANA ® hatóanyag használatának megszűnése után az új haj növekedése leáll, és 3-4 hónapon belül helyreállítható az eredeti megjelenés. Az ALERANA ® gyógyszer pontos hatásmechanizmusa androgenetikus alopecia kezelésében nem ismert. A minoxidil hatástalan a kopaszodás miatt, amit a gyógyszer szedése, az egészségtelen étrend (vas-hiány (Fe), A-vitamin) okoz, a haj feszes frizuráiban történő stílusának köszönhetően.

Farmakokinetikai
Külsőleg alkalmazva a Minoxidil normális, intakt bőrön keresztül gyengén felszívódik: az alkalmazott dózis átlagosan 1,5% -át (0,3-4,5%) adja a szisztémás keringésbe. Az egyidejű bőrbetegségek hatása a minoxidil felszívódására nem ismert.
A gyógyszer abbahagyása után a szisztémás keringésbe kerülő minoxidil körülbelül 95% -a 4 napon belül megszűnik. Metabolikus profil
A minoxidil biotranszformációja az ALERANA ® készítmény külső felhasználása után még nem volt teljesen tanulmányozva.
A minoxidil nem kötődik a plazmafehérjékhez, és a vesék révén kiválasztódik glomeruláris szűréssel. A minoxidil nem jut át ​​a vér-agy gáton.
Elsősorban vizelettel ürül. A minoxidil és metabolitjai hemodialízissel választódnak ki.

Használati jelzések:
Androgén alopecia (haj helyreállítása) és a hajhullás folyamatának stabilizálása a férfiak és nők számára.

Ellenjavallatok:

  • túlérzékenység a minoxidilre vagy a gyógyszer egyéb összetevőire;
  • életkor: 18 év alatt;
  • a bőr integritásának megsértése, a fejbőr dermatózisa.
Óvatosan:
Idős kor - 65 év felett (helyi alkalmazással).

Használat terhesség és szoptatás alatt:
Az ALERANA ® gyógyszert nem szabad terhesség és szoptatás alatt alkalmazni.

Adagolás és adagolás:
Külsőleg. A kezelt terület méretétől függetlenül 1 ml oldatot adagoljon egy adagolóval (7 csap) naponta kétszer a fejbőr érintett területeire, a problémás terület középpontjától kezdve. Használat után mosson kezet.
A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t (az adag nem függ az érintett terület méretétől). Azoknál a betegeknél, akiknek 2% -os oldata nem rendelkezik kozmetikailag kielégítő növekedéssel, és azoknak a betegeknek, akiknek gyorsabb hajnövekedést kívánnak, 5% -os oldatot használhatnak. A férfiaknál az ALERANA ® a leghatékonyabb a koronán a hajhullásért, a nők számára - a haj elvesztéséhez a középső elválasztó területen.
Az ALERANA ® készítményt csak a fejbőr száraz bőrére kell felhordani. Az oldat nem igényel öblítést.
A hajnövekedés stimuláció első jeleinek megjelenése a gyógyszer naponta kétszer, 4 hónapig vagy annál hosszabb ideig történő használata után lehetséges. A hajnövekedés kezdete és súlyossága, valamint a haj minősége különböző betegeknél változhat. Egyszeri jelentések szerint a kezelés megszűnését követő 3-4 hónapon belül a kezdeti megjelenés helyreállítható. A kezelés átlagos időtartama körülbelül 1 év.
Ajánlások a fúvókák használatához:
A palackhoz csatlakoztatott adagoló alkalmas arra, hogy a megoldást a fejbőr nagy problémás területeire alkalmazza (1. ábra).
A gyógyszer hosszú hajra vagy a fejbőr kis területeire való felhordásához kényelmesebb egy hosszúkás permetezőfúvókát használni (2. ábra). Ehhez távolítsa el a palackhoz csatlakoztatott adagolót (3. ábra) és erősítse meg a hosszúkás permetezőfúvókát (4. ábra).

Mellékhatások:
Helyi mellékhatások:
Az ALERANA ® készítmény klinikai vizsgálatában megfigyelt mellékhatások a legtöbb esetben a fejbőr dermatitiszének voltak.
Ritkábbak voltak a dermatitisz kifejezettebb esetei, amelyek a bőrpír, a hámlás és a gyulladás formájában jelentkeztek.
Ritka esetekben viszkető fej, allergiás kontakt dermatitis, follicitis, hypertrichosis (nem kívánt szőrnövekedés a testen, beleértve az arcszőrzet növekedését a nőknél), seborrhea.
A minoxidil használata fokozott hajhullást okozhat a pihenőfázisból a növekedési fázisba való átmenet során, a régi hajok kiszáradnak, és a helyükön új növények nőnek. Ezt az átmeneti jelenséget általában a kezelés megkezdése után 2-6 héttel megfigyelik, és a következő két hétben fokozatosan leáll (a minoxidil hatásának első jeleinek megjelenése).
Szisztémás mellékhatások (a gyógyszer véletlen lenyelése esetén):
Bőrgyógyászati ​​betegségek: nem specifikus allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés), arcduzzanat.
Légzőrendszer: légszomj, allergiás rhinitis.
Idegrendszer: fejfájás, szédülés, vertigo, neuritis.
Szív- és érrendszer: mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozások, gyors szívverés, változások a szív összehúzódásának ritmusában, ödéma.

túladagolás:
Az ALERANA ® véletlen lenyelése szisztémás mellékhatásokat okozhat a minoxidil vazodilatátor tulajdonságai miatt (5 ml 2% -os oldat 100 mg minoxidilt tartalmaz - a felnőttek maximális ajánlott adagja a magas vérnyomás kezelésében; 5 ml 5% -os oldat 250 mg minoxidilt tartalmaz. vagyis az artériás hipertónia kezelésében a felnőttek számára javasolt maximális napi adag 2,5-szerese.
Túladagolás jelei: folyadékretenció, alacsonyabb vérnyomás, tachycardia.
Kezelés: a folyadékretenció kiküszöbölése érdekében szükség esetén diuretikumok rendelhetők; tachycardia - béta-blokkolók kezelésére.
A hipotenzió kezelésére intravénásan 0,9% -os nátrium-klorid oldatot kell beadni. Ne nevezzen szimpatomimetikus szereket, például norepinefrint és epinefrint, amelyek túlzott szívstimuláló aktivitással rendelkeznek.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel:
A perifériás vazodilatátorokkal egyidejű kezelésben részesülő betegeknél elméleti lehetőség van az ortosztatikus hipotenzió növelésére, amely azonban nem kapott klinikai megerősítést. Lehetetlen kizárni a minoxidil tartalmának nagyon enyhe növekedését az artériás hipertóniában szenvedő betegek vérében, és szájon át bevéve a minoxidilt az ALERANA ® gyógyszer egyidejű alkalmazása esetén, bár a megfelelő klinikai vizsgálatokat nem végezték.
Azt tapasztaltuk, hogy a helyi alkalmazásra szánt minoxidil kölcsönhatásba léphet más helyi hatóanyagokkal. A minoxidil oldat egyidejű alkalmazása külső használatra és a betametazont tartalmazó krém (0,05%) a minoxidil szisztémás felszívódásának csökkenéséhez vezet. A tretinointartalmú krém egyidejű alkalmazása (0,05%) a minoxidil fokozott felszívódásához vezet.
A minoxidil és a helyi készítmények, például a tretinoin és a ditranol egyidejű alkalmazása a bőrre, ami a bőr védőfunkcióinak megváltozását okozza, a minoxidil felszívódásának növekedéséhez vezethet.

Különleges utasítások:
Ne alkalmazza a gyógyszert a test más területeire.
Az ALERANA ® készítményt csak a fejbőr száraz bőrére helyezze fürdés után, vagy várjon kb. 4 órát a készítmény fürdés előtt. Ne hagyja, hogy a fejét nedvesítse a gyógyszer alkalmazása után 4 órával. Ha ujjhegyével alkalmazta a gyógyszert, a kezelés után alaposan mosson kezet. Az ALERAN ® készítményt a szokásos módon ajánlott a haj mosására használni. Az ALERANA ® szedése során hajlakk és más hajápolási termékek is használhatók. A hajápolási termékek alkalmazása előtt először az ALERANA ® készítményt kell alkalmazni, és várjon, amíg a kezelt bőrfelület teljesen száraz lesz. Nincs bizonyíték arra, hogy a haj festése, a perm végrehajtása vagy a hajlágyítószerek használata bármilyen módon csökkentheti a gyógyszer hatékonyságát. A fejbőr esetleges irritációjának megakadályozása érdekében azonban meg kell győződni arról, hogy a gyógyszer teljesen le lett mosva a hajból és a fejbőrről, mielőtt ezeket a vegyi anyagokat használná.
Az ALERANA ®-kezelés megkezdése előtt a betegeket általános vizsgálatnak kell alávetni, beleértve a kórtörténetet. Az orvosnak gondoskodnia kell arról, hogy a fejbőr egészséges legyen.
Ha szisztémás mellékhatások vagy súlyos bőrreakciók lépnek fel, a betegnek abba kell hagynia a gyógyszert, és konzultálnia kell orvosával.
Az ALERAN ® ® készítmény etil-alkoholt tartalmaz, amely gyulladást és szemirritációt okozhat. Érzékeny felületeken (szemek, irritált bőr, nyálkahártyák) való érintkezés esetén a területet bő vízzel le kell öblíteni.

Kiadási forma:
Permetezzen 2% és 5% külső felhasználásra.
50 ml-es vagy 60 ml-es üvegpalackokból, amelyeket műanyagból (nagynyomású polietilén) kötegeltek. Minden palackot az alkalmazási utasítással együtt csomagolunk egy kartonból. Egy hosszabb szórófúvókát is behelyeznek a csomagolásba.

Tárolási feltételek:
Száraz, fénytől védett, 25 ° C-ot meg nem haladó, gyermekektől elzárva tárolandó.

Lejárati idő:
2 év. Ne használja a lejárati idő után.

Nyaralási feltételek:
Orvos rendelése nélkül szabadul fel.

A követeléseket elfogadó termelő / szervezet:
"VERTEX", Oroszország
Jogi cím: 196135, Szentpétervár, ul. Tipanova, 8-100
Termelés / cím a fogyasztói igényekre:
199026, S.-Petersburg, VO, 24 vonal, 27-a.

Jelölést.
A palackon a palack címkéje, a csomagolás és a csoportos csomagolás címkéje jelzi a gyártó nevét, védjegyét, az ALERANA gyógyszer figyelmeztető címkével ellátott kereskedelmi nevét, a gyógyszer nevét latin ALERANA-ban, figyelmeztető címkével ®, nemzetközi engedély nélküli nevet, adagolási formát, koncentrációt, névleges értéket térfogat, tárolási feltételek, kiadási feltételek, „Gyermekek elől elzárva”, „Ne használjon lejárati idő után”, regisztrációs szám, kötegszám, lejárati idő és.
A palackon és a csomagoláson feltüntetett címke azt is feltünteti, hogy az ország és a város, "

http://medi.ru/instrukciya/alerana_11772/

Alerana

Hatóanyag

Farmakológiai csoport

  • Megoldás az alopeciára [Dermatotropic drogok]

struktúra

Az adagolási forma leírása

Átlátszó, színtelen vagy világos sárga oldat.

Farmakológiai hatás

Farmakológiai hatások - a haj növekedésének elősegítése.

farmakodinámia

A minoxidil helyi alkalmazásával az androgén alopeciában (hajhígítás, kopaszság) szenvedő egyénekben a hajnövekedés stimuláló hatása figyelhető meg. A mikrocirkulációt jobbá teszi, serkenti a szőrtüszők áttérését az aktív tenyésztési fázisra, megváltoztatja az androgén hatását a szőrtüszőkre.

Csökkenti az 5-α-dehidroszteron képződését (valószínűleg közvetve), amely jelentős szerepet játszik a kopaszság kialakulásában. A legjobb eredményt a betegség egy kis kora (legfeljebb 10 év), a fiatal betegek, a korona régiójában lévő kopasz folt, 10 cm-nél nagyobb átmérőjű, és több mint 100 vellus és terminális szőrszálak a kopaszság közepén. A szőrnövekedés jeleinek megnyilvánulása a gyógyszer 4 hónapos vagy annál hosszabb idő után jelentkezik. A hatás kezdete és súlyossága különböző esetekben változhat.

A hatóanyag 5% -os oldata több, mint 2% -os oldatot stimulál, ami a haj növekedésének növekedése szempontjából is megfigyelhető volt.

Az Aleran® gyógyszer használatának megszűnése után az új haj növekedése leáll, és 3-4 hónapon belül a kezdeti megjelenés valószínűleg helyreáll. Az Aleran® gyógyszer pontos hatásmechanizmusa androgén alopecia kezelésében nem ismert.

A minoxidil nem hatékony a gyógyszerek beviteléből eredő kopaszodás, az egészségtelen táplálkozás (vashiány (Fe), A-vitamin) miatt, a frizurák hajformázása következtében.

farmakokinetikája

Külsőleg használva a Minoxidil a normális, ép bőrön keresztül gyengén felszívódik: az összes alkalmazott adag átlagosan 1,5% -át (0,3–4,5% -át) adja a szisztémás keringésbe.

Az egyidejű bőrbetegségek hatása a minoxidil felszívódására nem ismert. A gyógyszer használatának megszűnése után a minoxidil körülbelül 95% -a, amely a szisztémás keringésbe lépett, 4 napon belül eliminálódik. A minoxidil metabolikus biotranszformációjának profilját az Aleran® hatóanyag helyi adagolása után még nem vizsgálták.

A minoxidil nem kötődik a plazmafehérjékhez, és a vesék révén kiválasztódik glomeruláris szűréssel. A minoxidil nem jut be a BBB-be. A minoxidil és metabolitjai hemodialízissel választódnak ki.

Az Aleran® indikációi

Androgén alopecia (haj helyreállítása) és a hajhullás folyamatának stabilizálása a férfiak és nők számára.

Ellenjavallatok

túlérzékenység a minoxidilre vagy a gyógyszer egyéb összetevőire;

a bőr integritásának megsértése, a fejbőr dermatózisa;

18 év alatti.

Óvatosan: öregség - 65 év felett (helyi felhasználással).

Használat terhesség és szoptatás alatt

Az Alerana® gyógyszert nem szabad terhesség és szoptatás alatt alkalmazni.

Mellékhatások

Helyi mellékhatások

A legtöbb esetben az Aleran® gyógyszer klinikai vizsgálatában megfigyelt mellékhatások a fejbőr dermatitisze.

Ritkábbak voltak a dermatitisz kifejezettebb esetei, amelyek a bőrpír, a hámlás és a gyulladás formájában jelentkeztek.

Ritka esetekben a fej viszketése, allergiás kontakt dermatitis, follikulit, hipertrichosis (nem kívánt szőrnövekedés a testen, beleértve az arcszőrzet növekedését a nőknél), seborrhea. A Minoxidil használata fokozott hajhullást okozhat a pihenőfázisból a növekedési fázisba való átmenet során, a régi hajok kiszáradnak és új helyüket növesztik a helyükön. Ezt az átmeneti jelenséget gyakran a kezelés megkezdése után 2-6 héttel észlelik, és a következő két hétben fokozatosan leáll (a minoxidil hatás első jeleinek megjelenése).

Szisztémás mellékhatások (ha véletlenül lenyelik)

A bőr részéről: nem specifikus allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés), arcduzzanat.

A légzőrendszer részéről: légszomj, allergiás rhinitis.

A központi idegrendszer oldalán: fejfájás, szédülés, vertigo, neuritis.

A szív- és érrendszer részei: mellkasi fájdalom, vérnyomás ingadozás, gyors szívverés, változások a szív összehúzódásának ritmusában, ödéma.

kölcsönhatás

A perifériás vazodilatátorokkal egyidejű kezelésben részesülő betegeknél elméleti képessége van az ortosztatikus hipotenzió fokozására, nem kapott klinikai megerősítést.

Tilos kizárni az artériás hipertóniában szenvedő betegek minoxidil tartalmának igen csekély mértékű emelkedését, és szájon át bevenni a minoxidilt az Aleran® gyógyszer egyidejű alkalmazása esetén, bár nem végeztek releváns klinikai vizsgálatokat.

Megállapították, hogy a külső használatra szánt minoxidil kölcsönhatásba léphet más, külső felhasználásra szánt gyógyszerekkel.

A minoxidil oldat egyidejű alkalmazása külső használatra és a betametazont tartalmazó krém (0,05%) a minoxidil szisztémás felszívódásának csökkenéséhez vezet.

A tretinointartalmú krém egyidejű alkalmazása (0,05%) a minoxidil fokozott felszívódásához vezet.

A minoxidil és a helyi készítmények, például a tretinoin és a ditranol egyidejű alkalmazása a bőrre, ami a bőr védőfunkcióinak megváltozását okozza, a minoxidil felszívódásának növekedéséhez vezethet.

Adagolás és adagolás

Külsőleg. A kezelt terület méretétől függetlenül 1 ml oldatot adagoljon egy adagolóval (7 csap) naponta kétszer a fejbőr érintett területeire, az érintett terület közepétől kezdve. Használat után mosson kezet.

A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t. Azok a betegek, akiknél a kozmetikailag kielégítő hajnövekedés nem észlelhető 2% -os oldat alkalmazásakor, és azoknak a betegeknek, akiknek gyorsabb hajnövekedést kívánnak, 5% -os oldatot lehet alkalmazni.

A férfiak számára az Alerana® a leginkább hasznos a koronán hajhullás esetén, a közepes elválású hajhullás esetén.

Alkalmazza a gyógyszert Az Alerana® csak a fejbőr száraz bőrén legyen. Az oldat nem igényel öblítést.

A hajnövekedés stimuláció első jeleinek megjelenése valószínűleg a gyógyszer 2 naponta, 4 hónapig vagy annál hosszabb időn át történő alkalmazása után következik be. A hajnövekedés kialakulása és súlyossága, valamint a haj minősége különböző esetekben változhat.

Egyedülálló jelentések szerint a kezelés megszakítását követő 3-4 hónapon belül lehetséges az eredeti megjelenés helyreállítása.

A kezelés átlagos időtartama körülbelül 1 év.

Tippek a fúvókák használatához

A palackhoz csatlakoztatott adagoló alkalmas arra, hogy a megoldást a fejbőr nagy problémás területeire alkalmazza (1. ábra).

A gyógyszer hosszú hajra vagy kis területekre történő felhordásához kényelmesebb egy hosszúkás permetező fúvóka használata (2. ábra).

A fúvóka cseréjéhez (3. ábra) el kell távolítani a palackra rögzített adagolót (I), és erősíteni kell a hosszúkás permetező fúvókát (II).

túladagolás

Az Aleran® gyógyszer véletlen lenyelése szisztémás mellékhatásokat okozhat a minoxidil értágító tulajdonságai miatt (5 ml 2% -os oldat 100 mg minoxidilt tartalmaz - a felnőttek maximális ajánlott dózisa a magas vérnyomás kezelésében; 5 ml 5% -os oldat 250 mg minoxidilt tartalmaz, azaz 250 mg minoxidilt tartalmaz; a felnőttek maximális ajánlott napi adagjának 2,5-szerese a magas vérnyomás kezelésében).

Tünetek: folyadékretenció, csökkent vérnyomás, tachycardia.

Kezelés: a folyadékretenció kiküszöbölése érdekében szükség esetén diuretikumok rendelhetők; tachycardia - β-blokkolók kezelésére. A hipotenzió kezelését 0,9% -os nátrium-klorid-oldatban kell beadni. Nem szükséges szimpatomimetikus szereket, különösen norepinefrint és epinefrint előírni, amelyek túlzott szívstimuláló aktivitással rendelkeznek.

Különleges utasítások

Ne alkalmazza a gyógyszert a test más területeire.

Az Alerana®-t csak a fejbőr száraz bőrére helyezze fürdés után, vagy ne mossa le a haját kb. 4 órával a gyógyszer alkalmazása után. Ha a páciens az ujjainak csúcsával alkalmazta a gyógyszert, a fej kezelése után a kezét alaposan le kell mosni. Az Aleran® a szokásos módon ajánlott a gyógyszer mosásakor. Hajlakk és más hajápolási termékek használhatók az Aleran® használata közben. A hajápolási termékek alkalmazása előtt először az Aleran® gyógyszert kell alkalmazni, és várni, amíg a kezelt bőrfelület teljesen száraz lesz. Nincs bizonyíték arra, hogy a haj festése, a perm végrehajtása vagy a hajlágyítószerek használata bármilyen módon csökkentheti a gyógyszer hatékonyságát. De a fejbőr esetleges irritációjának megakadályozása érdekében meg kell győződnie arról, hogy a gyógyszer teljesen le lett mosva a hajból és a fejbőrről, mielőtt ezeket a vegyi anyagokat használná.

Az Aleran®-kezelés megkezdése előtt a betegeknek általános vizsgálatot kell végezniük, beleértve a kórtörténetet. Az orvosnak gondoskodnia kell arról, hogy a fejbőr egészséges legyen.

Ha szisztémás mellékhatások vagy súlyos bőrreakciók lépnek fel, a betegnek abba kell hagynia a gyógyszert, és konzultálnia kell orvosával.

Az Aleran® gyógyszer tartalmaz etil-alkoholt, amely gyulladást és szemirritációt okozhat. Érzékeny felületeken (szemek, irritált bőr, nyálkahártyák) való érintkezés esetén a területet bő vízzel le kell öblíteni.

Kiadási forma

Permetezés külső használatra, 2% és 5%. 50 ml-es vagy 60 ml-es injekciós üvegben, műanyag adagolóval lezárt (LDPE). A palackot hosszúkás permetező fúvókával töltik. A palack és a fúvóka karton- vagy műanyag raklapba kerül, és egy kartonpapírba helyezik.

gyártó

VERTEX CJSC, Oroszország.

Jogi cím: 196135, Szentpétervár, ul. Tipanova, 8-100.

Termelés / cím a fogyasztók igényeinek küldésére: 199026, Szentpétervár, Vasiljevszkij-sziget, 24. sor, 27a.

Tel./Fax: (812) 322-76-38

Hot line: 8-800-2000-305 (ingyenes hívás Oroszországban).

Gyógyszertár értékesítési feltételek

Az Aleran® gyógyszer tárolási feltételei

Száraz, sötét helyen, 25 ° C-nál nem magasabb hőmérsékleten.

Gyermekektől elzárva tartandó.

Az Aleran® gyógyszer lejárati ideje

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati időn túl.

http://medprep.info/drug/medicament/alerana

Alerana

Latin név

Hatóanyag

Farmakológiai csoport

Klinikai osztályozás (ICD-10)

struktúra

Az adagolási forma leírása

Átlátszó, színtelen vagy világos sárga oldat.

Farmakológiai hatás

farmakodinámia

A minoxidil helyi alkalmazásával az androgén alopeciában (hajhígítás, kopaszság) szenvedő egyénekben a hajnövekedés stimuláló hatása figyelhető meg. Javítja a mikrocirkulációt, serkenti a szőrtüszők átmenetét az aktív tenyésztési fázisra, megváltoztatja az androgének hatását a hajhagymákra.

Csökkenti az 5-α-dehidroszteron képződését (esetleg közvetve), amely jelentős szerepet játszik a kopaszság kialakulásában. A legjobb hatást a betegség kis kora (legfeljebb 10 év), a fiatal betegek, egy kopasz folt a korona területén, legfeljebb 10 cm átmérőjű, és több mint 100 ágyú és végződő szőrszál a kopaszság közepén. A hajnövekedés jeleinek megnyilvánulása a gyógyszer 4 hónapos vagy annál hosszabb idő után jelentkezik. A hatás kezdete és súlyossága különböző betegeknél változhat.

A hatóanyag 5% -os oldata több, mint 2% -os oldatot stimulál, ami a lágy haj növekedésének növekedése miatt volt megfigyelhető.

Az Aleran kábítószer használatának megszűnése után az új haj növekedése megáll, és 3-4 hónapon belül helyreállítható az eredeti megjelenés. Az Aleran gyógyszer pontos hatásmechanizmusa androgén alopecia kezelésében nem ismert.

A minoxidil nem hatékony a gyógyszerek beviteléből eredő kopaszodás, az egészségtelen táplálkozás (vashiány (Fe), A-vitamin) miatt, a frizurák hajformázása következtében.

farmakokinetikája

Külsőleg alkalmazva a Minoxidil normális, intakt bőrön keresztül gyengén felszívódik: az alkalmazott dózis átlagosan 1,5% -át (0,3–4,5%) adja a szisztémás keringésbe.

Az egyidejű bőrbetegségek hatása a minoxidil felszívódására nem ismert. A gyógyszer abbahagyása után a szisztémás keringésbe kerülő minoxidil körülbelül 95% -a 4 napon belül megszűnik. A minoxidil metabolikus biotranszformációjának profilját az Aleran hatóanyag külső alkalmazása után még nem vizsgálták meg teljesen.

A minoxidil nem kötődik a plazmafehérjékhez, és a vesék révén kiválasztódik glomeruláris szűréssel. A minoxidil nem jut be a BBB-be. A minoxidil és metabolitjai hemodialízissel választódnak ki.

bizonyság

Androgén alopecia (haj helyreállítása) és a hajhullás folyamatának stabilizálása a férfiak és nők számára.

Ellenjavallatok

túlérzékenység a minoxidilre vagy a gyógyszer egyéb összetevőire;

a bőr integritásának megsértése, a fejbőr dermatózisa;

18 év alatti.

Óvatosan: előrehaladott életkor - 65 év felett (helyileg alkalmazva).

Használat terhesség és szoptatás alatt

Az Aleran gyógyszert nem szabad terhesség és szoptatás alatt alkalmazni.

Mellékhatások

Helyi mellékhatások

Az Aleran gyógyszer klinikai vizsgálatában megfigyelt mellékhatások a legtöbb esetben a fejbőr dermatitiszéből álltak.

Ritkábbak voltak a dermatitisz kifejezettebb esetei, amelyek a bőrpír, a hámlás és a gyulladás formájában jelentkeztek.

Ritka esetekben viszkető fej, allergiás kontakt dermatitis, follicitis, hypertrichosis (nem kívánt szőrnövekedés a testen, beleértve az arcszőrzet növekedését a nőknél), seborrhea. A minoxidil használata fokozott hajhullást okozhat a pihenőfázisból a növekedési fázisba való átmenet során, a régi hajok kiszáradnak, és a helyükön új növények nőnek. Ezt az átmeneti jelenséget általában a kezelés megkezdése után 2-6 héttel megfigyelik, és a következő két hétben fokozatosan leáll (a minoxidil hatásának első jeleinek megjelenése).

Szisztémás mellékhatások (ha véletlenül lenyelik)

A bőr részéről: nem specifikus allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés), arcduzzanat.

A légzőrendszer részéről: légszomj, allergiás rhinitis.

A központi idegrendszer oldalán: fejfájás, szédülés, vertigo, neuritis.

A szív- és érrendszer részei: mellkasi fájdalom, vérnyomás ingadozás, gyors szívverés, változások a szív összehúzódásának ritmusában, ödéma.

kölcsönhatás

A perifériás vazodilatátorokkal egyidejű kezelésben részesülő betegeknél elméleti lehetőség van az ortosztatikus hipotenzió növelésére, amely azonban nem kapott klinikai megerősítést.

Nem zárhatjuk ki a minoxidil tartalmának igen csekély mértékű emelkedését az artériás hypertoniában szenvedő betegek vérében és szájon át bevéve a minoxidilt az Aleran gyógyszer egyidejű alkalmazása esetén, bár a megfelelő klinikai vizsgálatokat nem végezték el.

Megállapították, hogy a külső használatra szánt minoxidil kölcsönhatásba léphet más, külső felhasználásra szánt gyógyszerekkel.

A minoxidil oldat egyidejű alkalmazása külső használatra és a betametazont tartalmazó krém (0,05%) a minoxidil szisztémás felszívódásának csökkenéséhez vezet.

A tretinointartalmú krém egyidejű alkalmazása (0,05%) a minoxidil fokozott felszívódásához vezet.

A minoxidil és a helyi készítmények, például a tretinoin és a ditranol egyidejű alkalmazása a bőrre, ami a bőr védőfunkcióinak megváltozását okozza, a minoxidil felszívódásának növekedéséhez vezethet.

Adagolás és adagolás

Külsőleg. A kezelt terület méretétől függetlenül 1 ml oldatot adagoljon egy adagolóval (7 csap) naponta kétszer a fejbőr érintett területeire, az érintett terület közepétől kezdve. Használat után mosson kezet.

A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t. Azoknál a betegeknél, akiknél a kozmetikailag kielégítő hajnövekedés nem észlelhető 2% -os oldat alkalmazása esetén, és azoknak a betegeknek, akiknek gyorsabb hajnövekedés kívánatos, 5% -os oldatot használhatunk.

A férfiak számára az Alerana gyógyszer a leghatékonyabb a korona hajhullásáért, a közepes elváltozásokban a hajhullás esetén.

Alkalmazza a gyógyszer Aleran csak a száraz bőr a fejbőr. Az oldat nem igényel öblítést.

A hajnövekedés stimuláció első jeleinek megjelenése a gyógyszer naponta kétszer, 4 hónapig vagy annál hosszabb ideig történő használata után lehetséges. A hajnövekedés kezdete és súlyossága, valamint a haj minősége különböző betegeknél változhat.

Az egyes jelentések szerint a kezelés megszűnését követő 3-4 hónapon belül a kezdeti megjelenés helyreállítható.

A kezelés átlagos időtartama körülbelül 1 év.

túladagolás

Az Aleran véletlen lenyelése szisztémás mellékhatásokat okozhat a minoxidil értágító tulajdonságai miatt (5 ml 2% -os oldat 100 mg Minoxidilt tartalmaz - a maximális ajánlott adag felnőtteknek az AH kezelésében; 5 ml 5% -os oldat 250 mg minoxidilt tartalmaz, azaz 250 mg minoxidilt tartalmaz; A felnőttek maximális ajánlott napi adagjának 2,5-szerese a magas vérnyomás kezelésében).

Tünetek: folyadékretenció, csökkent vérnyomás, tachycardia.

Kezelés: a folyadékretenció kiküszöbölése érdekében szükség esetén diuretikumok rendelhetők; tachycardia - β-blokkolók kezelésére. A hipotenzió kezelésére 0,9% -os nátrium-klorid-oldatba kell beadni. Nem szabad szimpatimetimetikus szereket, például norepinefrint és epinefrint előírni, túlzott szívstimuláló hatással.

Különleges utasítások

Ne alkalmazza a gyógyszert a test más területeire.

Az Alerana kábítószert csak a fejbőr száraz bőrére alkalmazza fürdés után, vagy ne mossa le a haját kb. 4 órával a gyógyszer alkalmazása után. Ha a páciens az ujjainak csúcsaival alkalmazta a gyógyszert, a kezelés után alaposan mosson kezet. Az Aleran gyógyszert a szokásos módon ajánlott mosni. Az Aleran szedése során hajlakk és más hajápolási termékek is használhatók. A hajápolási termékek alkalmazása előtt először az Aleran gyógyszert kell alkalmazni, és várni, amíg a kezelt bőrfelület teljesen száraz lesz. Nincs bizonyíték arra, hogy a haj festése, a perm végrehajtása vagy a hajlágyítószerek használata bármilyen módon csökkentheti a gyógyszer hatékonyságát. A fejbőr esetleges irritációjának megakadályozása érdekében azonban meg kell győződni arról, hogy a gyógyszer teljesen le lett mosva a hajból és a fejbőrről, mielőtt ezeket a vegyi anyagokat használná.

Az Aleran-kezelés megkezdése előtt a betegeknek általános vizsgálatot kell végezniük, beleértve a kórtörténetet. Az orvosnak gondoskodnia kell arról, hogy a fejbőr egészséges legyen.

Ha szisztémás mellékhatások vagy súlyos bőrreakciók lépnek fel, a betegnek abba kell hagynia a gyógyszert, és konzultálnia kell orvosával.

Az Aleran hatóanyag összetétele etil-alkohol, amely gyulladást és szemirritációt okozhat. Érzékeny felületeken (szemek, irritált bőr, nyálkahártyák) való érintkezés esetén a területet bő vízzel le kell öblíteni.

Kiadási forma

Permetezés külső használatra, 2% és 5%. 50 ml-es vagy 60 ml-es injekciós üvegben, műanyag adagolóval lezárt (LDPE). A palackot hosszúkás permetező fúvókával töltik. A palack és a fúvóka karton- vagy műanyag raklapba kerül, és egy kartonpapírba helyezik.

gyártó

VERTEX CJSC, Oroszország.

Jogi cím: 196135, Szentpétervár, ul. Tipanova, 8-100.

Termelés / cím a fogyasztók igényeinek küldésére: 199026, Szentpétervár, Vasiljevszkij-sziget, 24. sor, 27a.

Tel./Fax: (812) 322-76-38

Hot line: 8-800-2000-305 (ingyenes hívás Oroszországban).

Gyógyszertár értékesítési feltételek

Tárolási feltételek

Száraz, sötét helyen, 25 ° C-nál nem magasabb hőmérsékleten.

Gyermekektől elzárva tartandó.

Tárolási idő

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

http://znaniemed.ru/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%B0% D0% BB% D0% B5% D1% 80% D0% B0% D0% BD% D0% B0

ALERANA

ALERANA - az ALERANA gyógyszer latin neve

Regisztrációs tanúsítvány birtokosa:
VERTEX CJSC

ATX kód az ALERAN számára

A gyógyszer analógjai ATH kódokkal:

Az ALERANA gyógyszer használata előtt forduljon orvoshoz. Ez az útmutató kizárólag tájékoztató jellegű. További információkért tekintse meg a gyártó megjegyzéseit.

Klinikai-farmakológiai csoport

29.076 (Férfiak és nők alopecia kezelésére szolgáló gyógyszer)

Kiadási forma, összetétel és csomagolás

Permetezzen 2% -os külső használatra.

Segédanyagok: etanol, propilénglikol, tisztított víz.

50 ml - polietilén palackok (1) adagolókkal dugva - kartoncsomagok 60 ml - polietilén palackok (1) adagolókkal dugva - kartoncsomagolás.

Spray a külső használatra 5%.

Segédanyagok: etanol, propilénglikol, tisztított víz.

50 ml - polietilén palackok (1) adagolókkal dugva - kartoncsomagok 60 ml - polietilén palackok (1) adagolókkal dugva - kartoncsomagolás.

Farmakológiai hatás

A minoxidil helyi alkalmazásával az androgén alopeciában (hajhullás, kopaszság) szenvedő egyéneknél a hajnövekedés stimuláló hatása figyelhető meg. Javítja a mikrocirkulációt, serkenti a szőrtüszők átmenetét az aktív tenyésztési fázisra, megváltoztatja az androgének hatását a hajhagymákra. Csökkenti az 5-alfa-dehidroszteron képződését (esetleg közvetve), amely jelentős szerepet játszik a kopaszság kialakulásában. A legjobb hatás a betegség egy kis életkora (legfeljebb 10 év), fiatal betegek, kopasz folt a korona régiójában nem több, mint 10 cm, a kopaszság közepén jelenléte több mint 100 vellus és terminális haj. A hajnövekedés jeleinek megnyilvánulása a gyógyszer 4 hónapos vagy annál hosszabb idő után jelentkezik. A hatás kezdete és súlyossága különböző betegeknél változhat. A gyógyszer 5% -os oldata több, mint 2% -os oldatot stimulál, amely a vellus szőr növekedésének növekedését jelzi.

Az Aleran® használatának leállítása után az új haj növekedése megáll, és 3-4 hónapon belül helyreállítható az eredeti megjelenés. Az Aleran® hatásmechanizmusa androgenetikus alopecia kezelésében nem ismert. A minoxidil hatástalan a kopaszodás miatt, amit a gyógyszer szedése, az egészségtelen étrend (vas-hiány (Fe), A-vitamin) okoz, a haj feszes frizuráiban történő stílusának köszönhetően.

farmakokinetikája

Külsőleg alkalmazva a Minoxidil normális, intakt bőrön keresztül gyengén felszívódik: az alkalmazott dózis átlagosan 1,5% -át (0,3–4,5%) adja a szisztémás keringésbe. Az egyidejű bőrbetegségek hatása a minoxidil felszívódására nem ismert.

A gyógyszer abbahagyása után a szisztémás keringésbe kerülő minoxidil körülbelül 95% -a 4 napon belül megszűnik. A minoxidil metabolikus biotranszformációs profilját az Aleran® helyi adagolása után még nem vizsgálták.

A minoxidil nem kötődik a plazmafehérjékhez, és a vesék révén kiválasztódik glomeruláris szűréssel. A minoxidil nem jut át ​​a vér-agy gáton.

Elsősorban vizelettel ürül. A minoxidil és metabolitjai hemodialízissel választódnak ki.

ALERANA: ADAGOLÁS

Külsőleg. A kezelt terület méretétől függetlenül 1 ml oldatot adagoljon egy adagolóval (7 csap) naponta kétszer a fejbőr érintett területeire, a problémás terület középpontjától kezdve. Használat után mosson kezet.

A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t (az adag nem függ az érintett terület méretétől). Azoknál a betegeknél, akiknek 2% -os oldata nem rendelkezik kozmetikailag kielégítő növekedéssel, és azoknak a betegeknek, akiknek gyorsabb hajnövekedést kívánnak, 5% -os oldatot használhatnak. A férfiak számára az Aleran® a leghatékonyabb a hajat a koronánál, a nőknél a hajhulláshoz a középső elválásban.

Az Alerana®-t csak a fejbőr száraz bőrére kell felhordani. Az oldat nem igényel öblítést.

A hajnövekedés stimuláció első jeleinek megjelenése a gyógyszer naponta kétszer, 4 hónapig vagy annál hosszabb ideig történő használata után lehetséges. A hajnövekedés kezdete és súlyossága, valamint a haj minősége különböző betegeknél változhat.

Egyszeri jelentések szerint a kezelés megszűnését követő 3-4 hónapon belül a kezdeti megjelenés helyreállítható.

A kezelés átlagos időtartama körülbelül 1 év.

Ajánlások a fúvókák használatához:

A palackhoz csatlakoztatott adagoló jobban megfelel a fejbőr nagy problémás területeinek megoldására.

A gyógyszer hosszú hajra vagy a fejbőr kis területeire való felhordásához kényelmesebb egy hosszúkás permetezőfúvókát használni. Ehhez távolítsa el a palackhoz csatlakoztatott adagolót, és erősítse meg a hosszúkás permetező fúvókát.

túladagolás

Az Aleran® véletlen lenyelése szisztémás mellékhatásokat okozhat a minoxidil értágító tulajdonságai miatt (5 ml 2% -os oldat 100 mg minoxidilt tartalmaz - a felnőttek maximális ajánlott adagja a magas vérnyomás kezelésében; 5 ml 5% -os oldat 250 mg minoxidilt tartalmaz. vagyis az artériás hipertónia kezelésében a felnőttek számára javasolt maximális napi adag 2,5-szerese.

Túladagolás jelei: folyadékretenció, alacsonyabb vérnyomás, tachycardia.

Kezelés: a folyadékretenció kiküszöbölése érdekében szükség esetén diuretikumok rendelhetők; tachycardia - béta-blokkolók kezelésére.

A hipotenzió kezelésére intravénásan 0,9% -os nátrium-klorid oldatot kell beadni. Ne nevezzen szimpatomimetikus szereket, például norepinefrint és epinefrint, amelyek túlzott szívstimuláló aktivitással rendelkeznek.

Kábítószer-kölcsönhatások

A perifériás vazodilatátorokkal egyidejű kezelésben részesülő betegeknél elméleti lehetőség van az ortosztatikus hipotenzió növelésére, amely azonban nem kapott klinikai megerősítést. Lehetetlen kizárni a minoxidil tartalmának nagyon enyhe növekedését az artériás hipertóniában szenvedő betegek vérében és szájon át bevéve a minoxidilt az Aleran® gyógyszer egyidejű alkalmazása esetén, bár a megfelelő klinikai vizsgálatokat nem végezték el.

Azt tapasztaltuk, hogy a helyi alkalmazásra szánt minoxidil kölcsönhatásba léphet más helyi hatóanyagokkal. A minoxidil oldat egyidejű alkalmazása külső használatra és a betametazont tartalmazó krém (0,05%) a minoxidil szisztémás felszívódásának csökkenéséhez vezet. A tretinointartalmú krém egyidejű alkalmazása (0,05%) a minoxidil fokozott felszívódásához vezet.

A minoxidil és a helyi készítmények, például a tretinoin és a ditranol egyidejű alkalmazása a bőrre, ami a bőr védőfunkcióinak megváltozását okozza, a minoxidil felszívódásának növekedéséhez vezethet.

Terhesség és szoptatás

Az Alerana-t nem szabad terhesség és szoptatás alatt alkalmazni.

ALERANA: KÖVETKEZŐ HATÁSOK

Helyi mellékhatások:

Az Aleran® gyógyszer klinikai vizsgálatában megfigyelt mellékhatások a legtöbb esetben a fejbőr dermatitiszének voltak.

Ritkábbak voltak a dermatitisz kifejezettebb esetei, amelyek a bőrpír, a hámlás és a gyulladás formájában jelentkeztek.

Ritka esetekben viszkető fej, allergiás kontakt dermatitis, follicitis, hypertrichosis (nem kívánt szőrnövekedés a testen, beleértve az arcszőrzet növekedését a nőknél), seborrhea.

A minoxidil használata fokozott hajhullást okozhat a pihenőfázisból a növekedési fázisba való átmenet során, a régi hajok kiszáradnak, és a helyükön új növények nőnek. Ezt az átmeneti jelenséget általában a kezelés megkezdése után 2-6 héttel megfigyelik, és a következő két hétben fokozatosan leáll (a minoxidil hatásának első jeleinek megjelenése).

Szisztémás mellékhatások (a gyógyszer véletlen lenyelése esetén):

Bőrgyógyászati ​​betegségek: nem specifikus allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés), arcduzzanat.

Légzőrendszer: légszomj, allergiás rhinitis.

Idegrendszer: fejfájás, szédülés, vertigo, neuritis.

Szív- és érrendszer: mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozások, gyors szívverés, változások a szív összehúzódásának ritmusában, ödéma.

A tárolás feltételei

Száraz, fénytől védett, 25 ° C-ot meg nem haladó, gyermekektől elzárva tárolandó.

Lejárati idő. 2 év. Ne használja a lejárati idő után.

bizonyság

Androgén alopecia (haj helyreállítása) és a hajhullás folyamatának stabilizálása a férfiak és nők számára.

Ellenjavallatok

  • túlérzékenység a minoxidilre vagy a gyógyszer egyéb összetevőire;
  • 18 éves kor alatt;
  • a bőr integritásának megsértése,
  • a fejbőr dermatózisa.

Óvatosan: előrehaladott életkor - 65 év felett (helyileg alkalmazva).

Különleges utasítások

Ne alkalmazza a gyógyszert a test más területeire.

A fürdőzés után az Alerana®-t csak a fejbőr száraz bőrére kell felhordani vagy kb. 4 órával várni a fürdőzés előtt. Ne hagyja, hogy a fejét nedvesítse a gyógyszer alkalmazása után 4 órával. Ha ujjhegyével alkalmazta a gyógyszert, a kezelés után alaposan mosson kezet. Az Aleran® használatakor a haj szokásos módon történő mosása ajánlott. Hajlakk és más hajápolási termékek használhatók az Alerana® használata közben. A hajápolási termékek alkalmazása előtt először az Alerana®-t kell felhordani, és várni, amíg a kezelt bőrfelület teljesen száraz lesz. Nincs bizonyíték arra, hogy a haj festése, a perm végrehajtása vagy a hajlágyítószerek használata bármilyen módon csökkentheti a gyógyszer hatékonyságát. A fejbőr esetleges irritációjának megakadályozása érdekében azonban meg kell győződni arról, hogy a gyógyszer teljesen le lett mosva a hajból és a fejbőrről, mielőtt ezeket a vegyi anyagokat használná.

Az Aleran®-kezelés megkezdése előtt a betegeknek általános vizsgálatot kell végezniük, beleértve a kórtörténetet. Az orvosnak gondoskodnia kell arról, hogy a fejbőr egészséges legyen.

Ha szisztémás mellékhatások vagy súlyos bőrreakciók lépnek fel, a betegnek abba kell hagynia a gyógyszert, és konzultálnia kell orvosával.

Az Aleran® gyógyszer tartalmaz etil-alkoholt, amely gyulladást és szemirritációt okozhat. Érzékeny felületeken (szemek, irritált bőr, nyálkahártyák) való érintkezés esetén a területet bő vízzel le kell öblíteni.

Gyógyszertár értékesítési feltételek

A gyógyszer engedélyezett az OTC eszközként történő felhasználásra.

Regisztrációs számok

spray d / kültéri. kb. 2%: 50 vagy 60 ml fl. egy LP-000224 (2016-02-11 - 2016-02-16) kupak adagolóval, külsőleg. kb. 5%: 50 vagy 60 ml fl. LP-000224 kupak adagolóval (2016-02-11 - 2016-02-16)

http://drugfinder.ru/drug/alerana/